Četvrtak, 30.09.2010.

13:00

Nove tablice od 2011, cena 40 evra

Izvor: B92

Nove tablice od 2011, cena 40 evra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

chubby checker

pre 13 godina

u Austriji moj poznanik i dan danas vozi auto sa onim crnim tablicama koje je dobio pre 15 godina, posto tamo dok ne promenis adresu ili prodas auto ne moras da ih menjas. a ja cu morati da menjam tablice koje sam dobio pre godinu dana. pitam se: ZASTO? a moracu da izvadim i novu saobracajnu, pa verovatno i vozacku sa chipom (koji se naravno jos najmanje 5 godina nece koristiti jer za njega citac niko nece imati) koje sam takodje menjao pre godinu dana. pa se opet pitam: ZASTO? no pre svega toga moracu da kupim i novi komplet za prvu pomoc, opet se pitam ZASTO kada sa starog jos ni celofan nisam skinuo?! 4 zimske gume vec imam, sada ubedjujem i caleta penzionera da ih uzme, ali me on pita ZASTO kada za 40 godina koliko vozi auto nikad nije imao zimske gume (niti je bio kriv i za jednu saobracajnu nezgodu). naravno stici ce na red i lanac za sneg, samo se pitam ZASTO kada njegova upotreba nije obavezna ni Svedskoj (!!!!)
kada sam kupio svoj prvi auto bio sam najsrecniji covek na svetu a sada mi je muka vec kad pomislim na auto i setim se cene benzina, registracije, osiguranja (koja ce sada jos da poskupi), i ne daj Boze da ne upalim lampe usled belog dana pa da mi opale jos i kaznu od 5.000,00, samo se pitam ZASTO kada su u vec pomenutoj Austriji upravo ukinuli taj glupi propis a i u nekim drugim zemljama Evropske Unije su ga promenili tako da je osvetljenje obavezno samo van naselja.. (a mi kao prilagodjavamo svoje zakone zakonima Evropske Unije)
zivim u Srbiji, ali se svaki dan pitam: ZASTO!? i ozbiljno razmisljam da dam oglas tipa: menjam auto sa cetiri nove zimske gume za dve avionske karte za Novi Zeland ili bilo koju drugu normalnu zemlju, samo da je sto dalje od Srbije!

Radovan

pre 13 godina

Mnoge auto-industrije će propasti jer treba da menjaju branike zbog naših novih tablica. Zbog toga će dići cene svojih vozila na našem tržitu.

Oliver

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto kod nas sve sto se uvodi novo,to mora pod hitno da se odradi,pa eto i ovo sa tablicama.
U Austriji jos uvek mogu da se vide stare,crne tablice,koje su se izdavale od 1947. do 1990. godine. Nema mnogo automobila sa njima,ali povremeno se moze videti.
A jos je vise automobila sa tablicama,nazovimo ih " ne EU " posto nemaju EU oznaku,a prestale su da se izdaju jos 2002. god. Naravno,najvise je automobila sa novim tablicama,ali sve to se postepeno,laganim tempom menja.
Inace,nece se isplatiti nekome da krade nalepnice sa registrovanih vozila jer se tako sigurno osteti,a i na njoj pise registracija auta ( valjda ce tako i u Srbiji da bude ) .

sporet na drva

pre 13 godina

Verovatno cemo daleko bezbedniji biti sa novim tablicama, posto su kompatibilne sa paketom za prvu pomoc! Divno se prelamaju na suncu pored famoznog cebeta iz paketa prve pomci, a kad na sve to josh dodam i lance za sneg koji varnice po asfaltu, juhu, sreci nikad kraja! Pljacka, pljacka, pljackica, to je nova tablica!

Igor

pre 13 godina

Ajde da komentarisemo samo igled posto je potpuno besmisleno komentarisati svrsishodnost ove promene tablica (osim naravno punjenja budzeta)
Meni licno smeta sto su oznake grada pisane na latinici doduse imamo i cirilicni minijaturni natpis ispod ocila, sto to nije obrnuto? i ko je to tako odlucio?

Петар Мачковић

pre 13 godina

Мени је драго што ће се у догледно време нешто дешавати у земљи. Нека идеја око које ће се масе окупити и дискутовати. Нове таблице ће унети мало живости у колотечину. Боље нове таблице него нови избори!
Елем, мој живот у Србији је прилично монотон и тмуран, такорећи, животарим. Радим у некој фирми за 15000 месечно, немам ауто, али, једва чекам да дођу те нове таблице, јер, можда ћу баш тад, у јануару 2011. добити жељу да набавим ауто. Добро, јесте да ћу купити једног црвеног ФИЋУ од једног комшије за 200 евра које сам сам од себе сакрио и уштедео, јесте да ће аутић бити старији од мене коју годину, али, бар ће таблице бити нове...Па још ако разбијем касицу прасицу, па га набуџим са "коцкастом" таблицом уместо обичне дугуљасте,да лепше изгледа, и ако на таблици буде писало моје име, то се зове персонализовање, мојој срећи неће бити краја...

kolkojesati

pre 13 godina

"Da prvo uzmu pare pa ce se mozda jednom i iskiristiti chipovi na saobracajnim da ne cekamo ispred saltera ko za mleko 90-tih. "

...mislis, ko za mleko danas....

mare

pre 13 godina

"...a biće ostavljen prostor i za oznaku EU kada Srbija postane njena članica."


Znači još jednom nove tablice :)
(Peđa, 30. septembar 2010 15:37)

Ne mora da znaci. Ako udjemo u evropu za 14 ili 21 godinu, onda ce nam se fino poklopiti sa zvanicnim rokom za promenu tablica....

Sve je to zbog napretka

pre 13 godina

Ljudi, zaboravljate da je ova zemlja prezaduzena i da je doslo vreme naplate dugova koji su besomucno uzimani od 2000. naovamo. Posto nema privrede koja bi stvarala dovaoljan dohodak koji bi odlazio u drzavnu kasu i bivao koriscen za isplatu, nasi su se dosetili da izmisljaju razne inovacije tipa tablica od 40 evra, koje kostaju 3 evra, a koje cete morati da kupite ukoliko hocete da registrujete kola, pa nove vozacke, pa zimske gume, pa prva pomoc, pa ovo, pa ono ne bi li se punio budzet i nekako vracali dugovi.

Viktor

pre 13 godina

Kakva pljacka za naplatu tzv. zelene karte. Pa to je parce papira zelene boje na kome pise da vam je auto osiguran i ko je osiguravajuce drustvo i koje zemlje pokriva. Pa covek placa osiguranje i od tog osiguranja treba dobiti taj papir besplatno, jer taj papir samo potvrdjuje da imate osiguranje. Sramota!
Ja ovde u Svajcarskoj samo pozovem telefonom svoje osiguranje i kazem da mi treba zelena karta jer putujem u inostranstvo i oni mi posalju postom. Jos i to da naplacuju u Srbiji pored preskupog osiguranja za srpske uslove. Da im ne bude mnogo?

Марко

pre 13 godina

Заговорник сам коришћења ћирилице, не свиђају ми се таблице! ОК, разумем да не могу користити ћир. слова (Ћ, Ч, Џ...) у комбинацији слова и бројева на таблици, али свакако нису морали да користе X, Y, W... Најбоље би било да су узели лат. слова која се исто пишу и ћирилицом ( А, Т, М, Ј, Е, К...) као што раде у БиХ и сви би били задовољни.

driver

pre 13 godina

@Zuki
Pa nalenice ce sluziti za to da "obrazovani" i "tehnolski strucni" policajci znaju da ti je auto registrovan posto ko zna kad ce kupiti citace cipova sa saobracajne a i da li ce uspeti da osposobe saobracajnu policiju da koristi iste :D

Inace vec vidim novu granu kriminala koja ce se baviti iskljucivo kradjom nalepnica sa registrovanih automobila :) Bice jeftinije da nekom ukrades nalepnicu nego da platis sve dazbine za registraciju :)

Nesposobni

pre 13 godina

Evo nam još jednog dokaza da je kompletan MUP totalno nesposoban da bilo šta izvede.

ZAŠTO panduri registruju vozila? Hoćemo li biti na kraju kao Severna Koreja, jedini u ovom delu sveta gde se MUP pita za sve?

Izvinite vi iz MUP-a, ali ste apsolutno nesposobni za bilo šta osim za otimanje para od običnih građana.

Indijanac

pre 13 godina

Ja sam bio ubedjen da je zvanicna valuta u Srbiji DINAR, otkud sada cena u EURima?
(Djape 6. oktobar, 30. septembar 2010 12:20)

Tablice izgledaju kao evropske pa su i cene izrazene u Eurima. A cini se i da su cene Evropske isto, a plate su i dalje Srpske u Dinarima.

matija 011

pre 13 godina

Neverovatna zemlja.Toliko godina od raspada drzava u kojima smo ziveli,a tek sad menjamo tablice.U svemu smo poslednji,plasim se da cemo i poslednji uci u EU.Najpre su rekli na jesen,a sad od 1.januara,i ko vise da im veruje.Uzas.Nadam se da ce izdavanje znati da organizuju kako treba,da se ne ponovi izdavanje pasosa.......ali sumnjam.

Keke

pre 13 godina

U civilizovanim zemljama auto se prodaje sa registasrkim tablicama. Skidaju se samo kad treba da se registruje u drugoj zemlji ili da ode na reciklazu na kraju svog veka.

Hibrid

pre 13 godina

Pa ovo je sve bolje od boljeg. Probaću da napravim malu računicu troškova oko vozila za udarnu 2011 godinu (bez goriva i redovnog održavanja). Registracija 18000din + oko 4000 din za nove tablice, pa 3500 dinara za novu prvu pomoć (pošto,jelte, stara ne može da se dopuni), pa jedno 20000-25000 dinara za četiri zimske gume, pa zašto da ne i famozni zeleni karton od 2000 dinara, svega ~ 50000 din za auto od 1400cm^3. Zamolio bih redakciju ako je u mogućnosti da celu ovu raspravu vezanu za nove tablice, prvu pomoć i ostalo prebaci na TV da se čuje glas ovog napaćenog i finasijski isisanog naroda. Budite prvi koji će omogućiti da se mišljenja sa ovog portala čuju u celoj Srbiji. Pa vas sam slušao i pored svih ometanja Septembra i Oktobra 2000. Budite ponovo glas naroda.
Pozdrav.

Zlatko

pre 13 godina

Pisem sa telefonske Opere pa ne mogu copy/paste citiram zeljeni deo teksta. Rekli su da cemo saobracajnu i tablice i menjati na svakih 7 godina. Da li to znaci da cemo imati tu kupovnu moc da na svakih 7 godina kupujemo nov auto? Ako ja zivim na istoj adresi i isti auto vozim zasto da menjam tablice ili saobracajnu? Pogotovo, zasto da menjam saobracajnu ako mi ne lupaju pecat? Nema sta, administracija nam je ''majka''. Pa oni su ove godine odlucili da krstenica i drzavljanstvo vise ne treba da se vade na svakih 6 meseci.

Ivan

pre 13 godina

U mnogim zemljama EU nije bilo obavezno da vlasnici automobila moraju uzeti (platiti) nove tablice. Samo oni koji planiraju putovati preko granice, moraju uzeti nove tablice. A realno je da je takvih maximum 50%. U Austriji i Grckoj recimo na ulicama mozete videti vise tipova tablica i sve su zakonski ispravne.

Prosto, ako je vlada odlucila da ce menjati tablice, narod mora imati opciju da ne plati novcem posledice takve odluke.

Roka

pre 13 godina

Malo je to, treba da kostaju 150 evra, a zeleni karton treba da kosta 40 evra. Tehnicki pregled treba da kosta 100 evra. Nalepnice za registraciju 20 evra.

Zuki

pre 13 godina

Zivo me zanima koji je to tehnicki pregled osposobljen za ovakvu registraciju vozila?
Pa do juce ni jedan nije mogao da ispuni osnovne kriterijume po novom pravilniku a sad ce jos i da nam registruju automobile!?
To ce se desiti za nekih 2-3 godine u najboljem slucaju ali MUP voli da radi stvari pogresnim redosledom. Umesto prvo da stvori tehnicke uslove da se sva ta "poboljsanja" zbog novih tablica zaista i ostvare, oni prvo krecu sa tablicama, chipovanim saobracajnim i nalepnicama. Da prvo uzmu pare pa ce se mozda jednom i iskiristiti chipovi na saobracajnim da ne cekamo ispred saltera ko za mleko 90-tih.
Pored pomenutih dodatnih troskova, od kojih recimo niko ne objasnjava potrebu da zeleni karton poskupi 100%, treba pomenuti i da su nove tablice sire i to dosta od starih i da cemo morati da menjamo i plasticne drzace za talice na kolima. Logiku vredja i uvodjenje famozne nalepnice. Cemu ona sluzi ako je saobracajna vec chipovana? Da saobracajac radi duplu proveru? Ne verujem.

Roka

pre 13 godina

Malo je to, treba da kostaju 150 evra, a zeleni karton treba da kosta 40 evra. Tehnicki pregled treba da kosta 100 evra. Nalepnice za registraciju 20 evra.

Hibrid

pre 13 godina

Pa ovo je sve bolje od boljeg. Probaću da napravim malu računicu troškova oko vozila za udarnu 2011 godinu (bez goriva i redovnog održavanja). Registracija 18000din + oko 4000 din za nove tablice, pa 3500 dinara za novu prvu pomoć (pošto,jelte, stara ne može da se dopuni), pa jedno 20000-25000 dinara za četiri zimske gume, pa zašto da ne i famozni zeleni karton od 2000 dinara, svega ~ 50000 din za auto od 1400cm^3. Zamolio bih redakciju ako je u mogućnosti da celu ovu raspravu vezanu za nove tablice, prvu pomoć i ostalo prebaci na TV da se čuje glas ovog napaćenog i finasijski isisanog naroda. Budite prvi koji će omogućiti da se mišljenja sa ovog portala čuju u celoj Srbiji. Pa vas sam slušao i pored svih ometanja Septembra i Oktobra 2000. Budite ponovo glas naroda.
Pozdrav.

Zlatko

pre 13 godina

Pisem sa telefonske Opere pa ne mogu copy/paste citiram zeljeni deo teksta. Rekli su da cemo saobracajnu i tablice i menjati na svakih 7 godina. Da li to znaci da cemo imati tu kupovnu moc da na svakih 7 godina kupujemo nov auto? Ako ja zivim na istoj adresi i isti auto vozim zasto da menjam tablice ili saobracajnu? Pogotovo, zasto da menjam saobracajnu ako mi ne lupaju pecat? Nema sta, administracija nam je ''majka''. Pa oni su ove godine odlucili da krstenica i drzavljanstvo vise ne treba da se vade na svakih 6 meseci.

Zuki

pre 13 godina

Zivo me zanima koji je to tehnicki pregled osposobljen za ovakvu registraciju vozila?
Pa do juce ni jedan nije mogao da ispuni osnovne kriterijume po novom pravilniku a sad ce jos i da nam registruju automobile!?
To ce se desiti za nekih 2-3 godine u najboljem slucaju ali MUP voli da radi stvari pogresnim redosledom. Umesto prvo da stvori tehnicke uslove da se sva ta "poboljsanja" zbog novih tablica zaista i ostvare, oni prvo krecu sa tablicama, chipovanim saobracajnim i nalepnicama. Da prvo uzmu pare pa ce se mozda jednom i iskiristiti chipovi na saobracajnim da ne cekamo ispred saltera ko za mleko 90-tih.
Pored pomenutih dodatnih troskova, od kojih recimo niko ne objasnjava potrebu da zeleni karton poskupi 100%, treba pomenuti i da su nove tablice sire i to dosta od starih i da cemo morati da menjamo i plasticne drzace za talice na kolima. Logiku vredja i uvodjenje famozne nalepnice. Cemu ona sluzi ako je saobracajna vec chipovana? Da saobracajac radi duplu proveru? Ne verujem.

Ivan

pre 13 godina

U mnogim zemljama EU nije bilo obavezno da vlasnici automobila moraju uzeti (platiti) nove tablice. Samo oni koji planiraju putovati preko granice, moraju uzeti nove tablice. A realno je da je takvih maximum 50%. U Austriji i Grckoj recimo na ulicama mozete videti vise tipova tablica i sve su zakonski ispravne.

Prosto, ako je vlada odlucila da ce menjati tablice, narod mora imati opciju da ne plati novcem posledice takve odluke.

Viktor

pre 13 godina

Kakva pljacka za naplatu tzv. zelene karte. Pa to je parce papira zelene boje na kome pise da vam je auto osiguran i ko je osiguravajuce drustvo i koje zemlje pokriva. Pa covek placa osiguranje i od tog osiguranja treba dobiti taj papir besplatno, jer taj papir samo potvrdjuje da imate osiguranje. Sramota!
Ja ovde u Svajcarskoj samo pozovem telefonom svoje osiguranje i kazem da mi treba zelena karta jer putujem u inostranstvo i oni mi posalju postom. Jos i to da naplacuju u Srbiji pored preskupog osiguranja za srpske uslove. Da im ne bude mnogo?

Keke

pre 13 godina

U civilizovanim zemljama auto se prodaje sa registasrkim tablicama. Skidaju se samo kad treba da se registruje u drugoj zemlji ili da ode na reciklazu na kraju svog veka.

Nesposobni

pre 13 godina

Evo nam još jednog dokaza da je kompletan MUP totalno nesposoban da bilo šta izvede.

ZAŠTO panduri registruju vozila? Hoćemo li biti na kraju kao Severna Koreja, jedini u ovom delu sveta gde se MUP pita za sve?

Izvinite vi iz MUP-a, ali ste apsolutno nesposobni za bilo šta osim za otimanje para od običnih građana.

Петар Мачковић

pre 13 godina

Мени је драго што ће се у догледно време нешто дешавати у земљи. Нека идеја око које ће се масе окупити и дискутовати. Нове таблице ће унети мало живости у колотечину. Боље нове таблице него нови избори!
Елем, мој живот у Србији је прилично монотон и тмуран, такорећи, животарим. Радим у некој фирми за 15000 месечно, немам ауто, али, једва чекам да дођу те нове таблице, јер, можда ћу баш тад, у јануару 2011. добити жељу да набавим ауто. Добро, јесте да ћу купити једног црвеног ФИЋУ од једног комшије за 200 евра које сам сам од себе сакрио и уштедео, јесте да ће аутић бити старији од мене коју годину, али, бар ће таблице бити нове...Па још ако разбијем касицу прасицу, па га набуџим са "коцкастом" таблицом уместо обичне дугуљасте,да лепше изгледа, и ако на таблици буде писало моје име, то се зове персонализовање, мојој срећи неће бити краја...

Indijanac

pre 13 godina

Ja sam bio ubedjen da je zvanicna valuta u Srbiji DINAR, otkud sada cena u EURima?
(Djape 6. oktobar, 30. septembar 2010 12:20)

Tablice izgledaju kao evropske pa su i cene izrazene u Eurima. A cini se i da su cene Evropske isto, a plate su i dalje Srpske u Dinarima.

mare

pre 13 godina

"...a biće ostavljen prostor i za oznaku EU kada Srbija postane njena članica."


Znači još jednom nove tablice :)
(Peđa, 30. septembar 2010 15:37)

Ne mora da znaci. Ako udjemo u evropu za 14 ili 21 godinu, onda ce nam se fino poklopiti sa zvanicnim rokom za promenu tablica....

Марко

pre 13 godina

Заговорник сам коришћења ћирилице, не свиђају ми се таблице! ОК, разумем да не могу користити ћир. слова (Ћ, Ч, Џ...) у комбинацији слова и бројева на таблици, али свакако нису морали да користе X, Y, W... Најбоље би било да су узели лат. слова која се исто пишу и ћирилицом ( А, Т, М, Ј, Е, К...) као што раде у БиХ и сви би били задовољни.

matija 011

pre 13 godina

Neverovatna zemlja.Toliko godina od raspada drzava u kojima smo ziveli,a tek sad menjamo tablice.U svemu smo poslednji,plasim se da cemo i poslednji uci u EU.Najpre su rekli na jesen,a sad od 1.januara,i ko vise da im veruje.Uzas.Nadam se da ce izdavanje znati da organizuju kako treba,da se ne ponovi izdavanje pasosa.......ali sumnjam.

sporet na drva

pre 13 godina

Verovatno cemo daleko bezbedniji biti sa novim tablicama, posto su kompatibilne sa paketom za prvu pomoc! Divno se prelamaju na suncu pored famoznog cebeta iz paketa prve pomci, a kad na sve to josh dodam i lance za sneg koji varnice po asfaltu, juhu, sreci nikad kraja! Pljacka, pljacka, pljackica, to je nova tablica!

driver

pre 13 godina

@Zuki
Pa nalenice ce sluziti za to da "obrazovani" i "tehnolski strucni" policajci znaju da ti je auto registrovan posto ko zna kad ce kupiti citace cipova sa saobracajne a i da li ce uspeti da osposobe saobracajnu policiju da koristi iste :D

Inace vec vidim novu granu kriminala koja ce se baviti iskljucivo kradjom nalepnica sa registrovanih automobila :) Bice jeftinije da nekom ukrades nalepnicu nego da platis sve dazbine za registraciju :)

Sve je to zbog napretka

pre 13 godina

Ljudi, zaboravljate da je ova zemlja prezaduzena i da je doslo vreme naplate dugova koji su besomucno uzimani od 2000. naovamo. Posto nema privrede koja bi stvarala dovaoljan dohodak koji bi odlazio u drzavnu kasu i bivao koriscen za isplatu, nasi su se dosetili da izmisljaju razne inovacije tipa tablica od 40 evra, koje kostaju 3 evra, a koje cete morati da kupite ukoliko hocete da registrujete kola, pa nove vozacke, pa zimske gume, pa prva pomoc, pa ovo, pa ono ne bi li se punio budzet i nekako vracali dugovi.

kolkojesati

pre 13 godina

"Da prvo uzmu pare pa ce se mozda jednom i iskiristiti chipovi na saobracajnim da ne cekamo ispred saltera ko za mleko 90-tih. "

...mislis, ko za mleko danas....

Igor

pre 13 godina

Ajde da komentarisemo samo igled posto je potpuno besmisleno komentarisati svrsishodnost ove promene tablica (osim naravno punjenja budzeta)
Meni licno smeta sto su oznake grada pisane na latinici doduse imamo i cirilicni minijaturni natpis ispod ocila, sto to nije obrnuto? i ko je to tako odlucio?

Radovan

pre 13 godina

Mnoge auto-industrije će propasti jer treba da menjaju branike zbog naših novih tablica. Zbog toga će dići cene svojih vozila na našem tržitu.

chubby checker

pre 13 godina

u Austriji moj poznanik i dan danas vozi auto sa onim crnim tablicama koje je dobio pre 15 godina, posto tamo dok ne promenis adresu ili prodas auto ne moras da ih menjas. a ja cu morati da menjam tablice koje sam dobio pre godinu dana. pitam se: ZASTO? a moracu da izvadim i novu saobracajnu, pa verovatno i vozacku sa chipom (koji se naravno jos najmanje 5 godina nece koristiti jer za njega citac niko nece imati) koje sam takodje menjao pre godinu dana. pa se opet pitam: ZASTO? no pre svega toga moracu da kupim i novi komplet za prvu pomoc, opet se pitam ZASTO kada sa starog jos ni celofan nisam skinuo?! 4 zimske gume vec imam, sada ubedjujem i caleta penzionera da ih uzme, ali me on pita ZASTO kada za 40 godina koliko vozi auto nikad nije imao zimske gume (niti je bio kriv i za jednu saobracajnu nezgodu). naravno stici ce na red i lanac za sneg, samo se pitam ZASTO kada njegova upotreba nije obavezna ni Svedskoj (!!!!)
kada sam kupio svoj prvi auto bio sam najsrecniji covek na svetu a sada mi je muka vec kad pomislim na auto i setim se cene benzina, registracije, osiguranja (koja ce sada jos da poskupi), i ne daj Boze da ne upalim lampe usled belog dana pa da mi opale jos i kaznu od 5.000,00, samo se pitam ZASTO kada su u vec pomenutoj Austriji upravo ukinuli taj glupi propis a i u nekim drugim zemljama Evropske Unije su ga promenili tako da je osvetljenje obavezno samo van naselja.. (a mi kao prilagodjavamo svoje zakone zakonima Evropske Unije)
zivim u Srbiji, ali se svaki dan pitam: ZASTO!? i ozbiljno razmisljam da dam oglas tipa: menjam auto sa cetiri nove zimske gume za dve avionske karte za Novi Zeland ili bilo koju drugu normalnu zemlju, samo da je sto dalje od Srbije!

Oliver

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto kod nas sve sto se uvodi novo,to mora pod hitno da se odradi,pa eto i ovo sa tablicama.
U Austriji jos uvek mogu da se vide stare,crne tablice,koje su se izdavale od 1947. do 1990. godine. Nema mnogo automobila sa njima,ali povremeno se moze videti.
A jos je vise automobila sa tablicama,nazovimo ih " ne EU " posto nemaju EU oznaku,a prestale su da se izdaju jos 2002. god. Naravno,najvise je automobila sa novim tablicama,ali sve to se postepeno,laganim tempom menja.
Inace,nece se isplatiti nekome da krade nalepnice sa registrovanih vozila jer se tako sigurno osteti,a i na njoj pise registracija auta ( valjda ce tako i u Srbiji da bude ) .

Марко

pre 13 godina

Заговорник сам коришћења ћирилице, не свиђају ми се таблице! ОК, разумем да не могу користити ћир. слова (Ћ, Ч, Џ...) у комбинацији слова и бројева на таблици, али свакако нису морали да користе X, Y, W... Најбоље би било да су узели лат. слова која се исто пишу и ћирилицом ( А, Т, М, Ј, Е, К...) као што раде у БиХ и сви би били задовољни.

Igor

pre 13 godina

Ajde da komentarisemo samo igled posto je potpuno besmisleno komentarisati svrsishodnost ove promene tablica (osim naravno punjenja budzeta)
Meni licno smeta sto su oznake grada pisane na latinici doduse imamo i cirilicni minijaturni natpis ispod ocila, sto to nije obrnuto? i ko je to tako odlucio?

Roka

pre 13 godina

Malo je to, treba da kostaju 150 evra, a zeleni karton treba da kosta 40 evra. Tehnicki pregled treba da kosta 100 evra. Nalepnice za registraciju 20 evra.

matija 011

pre 13 godina

Neverovatna zemlja.Toliko godina od raspada drzava u kojima smo ziveli,a tek sad menjamo tablice.U svemu smo poslednji,plasim se da cemo i poslednji uci u EU.Najpre su rekli na jesen,a sad od 1.januara,i ko vise da im veruje.Uzas.Nadam se da ce izdavanje znati da organizuju kako treba,da se ne ponovi izdavanje pasosa.......ali sumnjam.

Indijanac

pre 13 godina

Ja sam bio ubedjen da je zvanicna valuta u Srbiji DINAR, otkud sada cena u EURima?
(Djape 6. oktobar, 30. septembar 2010 12:20)

Tablice izgledaju kao evropske pa su i cene izrazene u Eurima. A cini se i da su cene Evropske isto, a plate su i dalje Srpske u Dinarima.

Петар Мачковић

pre 13 godina

Мени је драго што ће се у догледно време нешто дешавати у земљи. Нека идеја око које ће се масе окупити и дискутовати. Нове таблице ће унети мало живости у колотечину. Боље нове таблице него нови избори!
Елем, мој живот у Србији је прилично монотон и тмуран, такорећи, животарим. Радим у некој фирми за 15000 месечно, немам ауто, али, једва чекам да дођу те нове таблице, јер, можда ћу баш тад, у јануару 2011. добити жељу да набавим ауто. Добро, јесте да ћу купити једног црвеног ФИЋУ од једног комшије за 200 евра које сам сам од себе сакрио и уштедео, јесте да ће аутић бити старији од мене коју годину, али, бар ће таблице бити нове...Па још ако разбијем касицу прасицу, па га набуџим са "коцкастом" таблицом уместо обичне дугуљасте,да лепше изгледа, и ако на таблици буде писало моје име, то се зове персонализовање, мојој срећи неће бити краја...

Keke

pre 13 godina

U civilizovanim zemljama auto se prodaje sa registasrkim tablicama. Skidaju se samo kad treba da se registruje u drugoj zemlji ili da ode na reciklazu na kraju svog veka.

Zuki

pre 13 godina

Zivo me zanima koji je to tehnicki pregled osposobljen za ovakvu registraciju vozila?
Pa do juce ni jedan nije mogao da ispuni osnovne kriterijume po novom pravilniku a sad ce jos i da nam registruju automobile!?
To ce se desiti za nekih 2-3 godine u najboljem slucaju ali MUP voli da radi stvari pogresnim redosledom. Umesto prvo da stvori tehnicke uslove da se sva ta "poboljsanja" zbog novih tablica zaista i ostvare, oni prvo krecu sa tablicama, chipovanim saobracajnim i nalepnicama. Da prvo uzmu pare pa ce se mozda jednom i iskiristiti chipovi na saobracajnim da ne cekamo ispred saltera ko za mleko 90-tih.
Pored pomenutih dodatnih troskova, od kojih recimo niko ne objasnjava potrebu da zeleni karton poskupi 100%, treba pomenuti i da su nove tablice sire i to dosta od starih i da cemo morati da menjamo i plasticne drzace za talice na kolima. Logiku vredja i uvodjenje famozne nalepnice. Cemu ona sluzi ako je saobracajna vec chipovana? Da saobracajac radi duplu proveru? Ne verujem.

driver

pre 13 godina

@Zuki
Pa nalenice ce sluziti za to da "obrazovani" i "tehnolski strucni" policajci znaju da ti je auto registrovan posto ko zna kad ce kupiti citace cipova sa saobracajne a i da li ce uspeti da osposobe saobracajnu policiju da koristi iste :D

Inace vec vidim novu granu kriminala koja ce se baviti iskljucivo kradjom nalepnica sa registrovanih automobila :) Bice jeftinije da nekom ukrades nalepnicu nego da platis sve dazbine za registraciju :)

Viktor

pre 13 godina

Kakva pljacka za naplatu tzv. zelene karte. Pa to je parce papira zelene boje na kome pise da vam je auto osiguran i ko je osiguravajuce drustvo i koje zemlje pokriva. Pa covek placa osiguranje i od tog osiguranja treba dobiti taj papir besplatno, jer taj papir samo potvrdjuje da imate osiguranje. Sramota!
Ja ovde u Svajcarskoj samo pozovem telefonom svoje osiguranje i kazem da mi treba zelena karta jer putujem u inostranstvo i oni mi posalju postom. Jos i to da naplacuju u Srbiji pored preskupog osiguranja za srpske uslove. Da im ne bude mnogo?

Sve je to zbog napretka

pre 13 godina

Ljudi, zaboravljate da je ova zemlja prezaduzena i da je doslo vreme naplate dugova koji su besomucno uzimani od 2000. naovamo. Posto nema privrede koja bi stvarala dovaoljan dohodak koji bi odlazio u drzavnu kasu i bivao koriscen za isplatu, nasi su se dosetili da izmisljaju razne inovacije tipa tablica od 40 evra, koje kostaju 3 evra, a koje cete morati da kupite ukoliko hocete da registrujete kola, pa nove vozacke, pa zimske gume, pa prva pomoc, pa ovo, pa ono ne bi li se punio budzet i nekako vracali dugovi.

Ivan

pre 13 godina

U mnogim zemljama EU nije bilo obavezno da vlasnici automobila moraju uzeti (platiti) nove tablice. Samo oni koji planiraju putovati preko granice, moraju uzeti nove tablice. A realno je da je takvih maximum 50%. U Austriji i Grckoj recimo na ulicama mozete videti vise tipova tablica i sve su zakonski ispravne.

Prosto, ako je vlada odlucila da ce menjati tablice, narod mora imati opciju da ne plati novcem posledice takve odluke.

Zlatko

pre 13 godina

Pisem sa telefonske Opere pa ne mogu copy/paste citiram zeljeni deo teksta. Rekli su da cemo saobracajnu i tablice i menjati na svakih 7 godina. Da li to znaci da cemo imati tu kupovnu moc da na svakih 7 godina kupujemo nov auto? Ako ja zivim na istoj adresi i isti auto vozim zasto da menjam tablice ili saobracajnu? Pogotovo, zasto da menjam saobracajnu ako mi ne lupaju pecat? Nema sta, administracija nam je ''majka''. Pa oni su ove godine odlucili da krstenica i drzavljanstvo vise ne treba da se vade na svakih 6 meseci.

Hibrid

pre 13 godina

Pa ovo je sve bolje od boljeg. Probaću da napravim malu računicu troškova oko vozila za udarnu 2011 godinu (bez goriva i redovnog održavanja). Registracija 18000din + oko 4000 din za nove tablice, pa 3500 dinara za novu prvu pomoć (pošto,jelte, stara ne može da se dopuni), pa jedno 20000-25000 dinara za četiri zimske gume, pa zašto da ne i famozni zeleni karton od 2000 dinara, svega ~ 50000 din za auto od 1400cm^3. Zamolio bih redakciju ako je u mogućnosti da celu ovu raspravu vezanu za nove tablice, prvu pomoć i ostalo prebaci na TV da se čuje glas ovog napaćenog i finasijski isisanog naroda. Budite prvi koji će omogućiti da se mišljenja sa ovog portala čuju u celoj Srbiji. Pa vas sam slušao i pored svih ometanja Septembra i Oktobra 2000. Budite ponovo glas naroda.
Pozdrav.

chubby checker

pre 13 godina

u Austriji moj poznanik i dan danas vozi auto sa onim crnim tablicama koje je dobio pre 15 godina, posto tamo dok ne promenis adresu ili prodas auto ne moras da ih menjas. a ja cu morati da menjam tablice koje sam dobio pre godinu dana. pitam se: ZASTO? a moracu da izvadim i novu saobracajnu, pa verovatno i vozacku sa chipom (koji se naravno jos najmanje 5 godina nece koristiti jer za njega citac niko nece imati) koje sam takodje menjao pre godinu dana. pa se opet pitam: ZASTO? no pre svega toga moracu da kupim i novi komplet za prvu pomoc, opet se pitam ZASTO kada sa starog jos ni celofan nisam skinuo?! 4 zimske gume vec imam, sada ubedjujem i caleta penzionera da ih uzme, ali me on pita ZASTO kada za 40 godina koliko vozi auto nikad nije imao zimske gume (niti je bio kriv i za jednu saobracajnu nezgodu). naravno stici ce na red i lanac za sneg, samo se pitam ZASTO kada njegova upotreba nije obavezna ni Svedskoj (!!!!)
kada sam kupio svoj prvi auto bio sam najsrecniji covek na svetu a sada mi je muka vec kad pomislim na auto i setim se cene benzina, registracije, osiguranja (koja ce sada jos da poskupi), i ne daj Boze da ne upalim lampe usled belog dana pa da mi opale jos i kaznu od 5.000,00, samo se pitam ZASTO kada su u vec pomenutoj Austriji upravo ukinuli taj glupi propis a i u nekim drugim zemljama Evropske Unije su ga promenili tako da je osvetljenje obavezno samo van naselja.. (a mi kao prilagodjavamo svoje zakone zakonima Evropske Unije)
zivim u Srbiji, ali se svaki dan pitam: ZASTO!? i ozbiljno razmisljam da dam oglas tipa: menjam auto sa cetiri nove zimske gume za dve avionske karte za Novi Zeland ili bilo koju drugu normalnu zemlju, samo da je sto dalje od Srbije!

Radovan

pre 13 godina

Mnoge auto-industrije će propasti jer treba da menjaju branike zbog naših novih tablica. Zbog toga će dići cene svojih vozila na našem tržitu.

mare

pre 13 godina

"...a biće ostavljen prostor i za oznaku EU kada Srbija postane njena članica."


Znači još jednom nove tablice :)
(Peđa, 30. septembar 2010 15:37)

Ne mora da znaci. Ako udjemo u evropu za 14 ili 21 godinu, onda ce nam se fino poklopiti sa zvanicnim rokom za promenu tablica....

Nesposobni

pre 13 godina

Evo nam još jednog dokaza da je kompletan MUP totalno nesposoban da bilo šta izvede.

ZAŠTO panduri registruju vozila? Hoćemo li biti na kraju kao Severna Koreja, jedini u ovom delu sveta gde se MUP pita za sve?

Izvinite vi iz MUP-a, ali ste apsolutno nesposobni za bilo šta osim za otimanje para od običnih građana.

Oliver

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto kod nas sve sto se uvodi novo,to mora pod hitno da se odradi,pa eto i ovo sa tablicama.
U Austriji jos uvek mogu da se vide stare,crne tablice,koje su se izdavale od 1947. do 1990. godine. Nema mnogo automobila sa njima,ali povremeno se moze videti.
A jos je vise automobila sa tablicama,nazovimo ih " ne EU " posto nemaju EU oznaku,a prestale su da se izdaju jos 2002. god. Naravno,najvise je automobila sa novim tablicama,ali sve to se postepeno,laganim tempom menja.
Inace,nece se isplatiti nekome da krade nalepnice sa registrovanih vozila jer se tako sigurno osteti,a i na njoj pise registracija auta ( valjda ce tako i u Srbiji da bude ) .

sporet na drva

pre 13 godina

Verovatno cemo daleko bezbedniji biti sa novim tablicama, posto su kompatibilne sa paketom za prvu pomoc! Divno se prelamaju na suncu pored famoznog cebeta iz paketa prve pomci, a kad na sve to josh dodam i lance za sneg koji varnice po asfaltu, juhu, sreci nikad kraja! Pljacka, pljacka, pljackica, to je nova tablica!

kolkojesati

pre 13 godina

"Da prvo uzmu pare pa ce se mozda jednom i iskiristiti chipovi na saobracajnim da ne cekamo ispred saltera ko za mleko 90-tih. "

...mislis, ko za mleko danas....