Ponedeljak, 27.09.2010.

14:37

Fatmir Sejdiju podneo ostavku

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju podneo je danas ostavku na tu dužnost jer je Ustavni sud ocenio da je prekršio Ustav ostankom na funkciji lidera svoje stranke.

Izvor: B92

Fatmir Sejdiju podneo ostavku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Nista cudno!!!!

pre 13 godina

Pa nije nista cudno sto Predsednik Sejdiu dao Ostavku, to je moralni cin prema Narodu Kosova i posle odluke Ustavnog Suda, ko ne postuje najaci organ jedne Drzave ne zasluzjuje bas nista.
Sto je najvaznije opominjati je stvar da u LDK(Partiji) se priblizavaju novi izbori, a tu nece G.Sejdiu da propusta nikome stolicu. Zivi bili pa videli????

Djoka

pre 13 godina

Za strucnjake sa foruma:
1.Sejdiju se bira u parlamentu, Tadica je izabrao narod na izborima
2.Nas Ustav ne predvidja ni zamrzavanje funkcije u stranci u slucaju izbora na javnu funkciju, osim sudske
3.U vecini zemalja EU predsednici nisu podneli ostavke na funkcije u strankama

tiki

pre 13 godina

Stampa u RS na sav glas najavljuje posetu GRADJANINA Borisa Tadica gradu Doboju, BH gde ce kao predsednik Demokratske stranke iz susedne Srbije prisustvovati izbornom skupu koji organizuje SNSD iz RS.
Naglasava se da poseta nije drzavnicka.
Sami izvucite zakljucak poredeci Tadicev i Sejdiuov gest.

Albion

pre 13 godina

E moji komsije, pravo da vam kazem ja kao albanac cenim ovaj cin predsednika Sejdijua, i ponosim se sa njim.
On ispada covek velikog morala,pa vi recite sta hocete.
Nadam se da ce on biti primer demokracije na Balkanu, pa neka drugi slede njega i ucine isto ako ista situacija ponavlja negdje drugo.
On je prvi na Balkanu, koji se osjeca u 21 veku.

songi

pre 13 godina

Ustav Republike Srbije

Nespojivost funkcija
Clan 115.
Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

Zakon o Predsedniku Republike Srbije

Nespojivost funkcija i sukob interesa
Clan 9.
Predsednik Republike ne može vršiti drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

Predsednik Republike dužan je da se u svemu povinuje propisima kojima se uredjuje sukob interesa pri vršenju javnih funkcija.

Kosovski Plemić

pre 13 godina

Eh Srbi, Srbi, ja kao pripadnik Kosovskog plemana Thaqi (nema veze sa Hashimom Thaqijem)vam odavno govorim da ste vi več nekoliko vekova unazad tragično pogrešno informisani kada su u pitanju Albanci i ne samo oni.

titimik :6

pre 13 godina

Nama je poznata stara izreka:
Cisti svoju dvoristu pa gledaj komsijski.Ovde sad obrnuta:Gledaj komsijsku dvoristu cisti sada svoju dvoristu.

Istina je u Poversinu

pre 13 godina

President Sejdiu Dao ostavku,Zato sta ustav kosova ne dozvoljava dve POZICIJE!Opozicija to se zalila Prosle godine i to tek se odlucilo,Sejdiu je dao odma ostavku.
Svaka cas Prs.Sejdiu na svoju hrabrost...

Illyria

pre 13 godina

Žao mi je predsednika Sejdiua koga izuzetno cenim.
Ako je do morala,onda bi Hashim Thaqi deset puta do sada trebao dati ostavku, takođe i mnogi ministri i predsednici opština iz njegove stranke jer ako je nemoralno zadržati dve funkcije,kako onda može biti moralno mafijaško delovanje mnogih Thaqijevih ministra i predsednika opština kao na primer Fatmir Limaj ili predsednik opštine Skenderaj(bivša Srbica) u drenici,Sami Lushtaku!?

riki

pre 13 godina

Zaista je smesno kada ovde neko govori o "Srpskom pravosudju"
Jer, videli smo na primerima kako radi:
- poternice koje izda Srpsko pravosudje niko u svetu ne konstatuje [Ceku, Taci, Milosevici, Karic,..]
- ako nekoga i uhapse, Srbija se do nogu osramoti pokusavajuci prezentirati 'dokaze' [Ganic u Londonu]
- I presuda Jurisicu za 'Tuzlansku kolonu' se ljulja jer je bazirana na kako je u petak i dokazano na NEPOSTOJECEM sporazumu

Josko Martinoski

pre 13 godina

Ima do sada dva Nobelovca albanskog porekla i jedan srpskog porekla. I kako to uvek ima ljudi koje Albnace smatraju samo talogom na Balkanu, kao da su niza rasa u odnosu na "nebeske" Srbe. Mozda se zato i dogodilo Kosovo. Nije ga izgubio ni Milosevic, ni Kostinica, ni Tadic, nego vase ponasanje kroz sve ove decenije, koje na Albance gleda sa omalovazavanjem.Zivim u Makedoniju i veoma dobro znam sta pricam. Zivim u gradu koji ima Albance, imam i prijatelje medju njima. Dokle god na njih se tako gleda, bice sve teze i teze da budete i komsije, a kamoli u istoj drzavi!

Moler

pre 13 godina

Tako je bio pozdravljen i visokomoralni Sanaderov cin pa se na kraju ispostavilo da je uvatio maglu pre nego sto sva korupcija ispliva na povrsinu.

Ovo je direktno povezano sa predstojecim pregovorima, pa ko vjeruje drukcije ja mu zavidim na naivnosti!
E sad da li je on iskoristio priliku da se izvuce iz vruce fotelje kad Europa i USA pocnu, za promjenu, na njih da vrse pritisak za odredjene ustupke ili je ovo samo manevarski potez da se na mjesto predsjednika dovede neko iz tzv. OVK, po mogucstvu neko koga srpsko pravosudje tereti za ratne zlocine, cime bi se pregovori minirali pre pocetka.

Sale

pre 13 godina

Na sta da se Tadic ugleda? To bi znacilo da on funkcionise po ustavu Kosova a koji su Albanci s Kosova sami usvojili bez ucesca Srba... Daleko su oni od Evrope... to sto neko ne voli Tadica je nevezana tema za ovu vest. Ova ostavka je samo politicka patka koja je diktirana iz Amerike... prosto... mene samo interesuje sta li ce i iz svega da izadje... Ostavka mora imati veze sa pregovorima ili kako to svi zovu Dijalog... Dakle, pamet u glavu i mudro cekajte da vidite sta bude... do juce su svi vodeci kosovari ratovali, klali, zastrasivali... sve ovo se nece dobro zavrsiti.

Nidza

pre 13 godina

Ја мислим да је најбоље да се Тадић сад лепо извине Фартмиру што је овај поднео оставку.

Sladjana

pre 13 godina

Баш озбиљна држава. Можда ће и наш председник да га следи, имајући у виду да је увео председнички систем а Устав нису изменили!!!

Artan M.

pre 13 godina

Nije se jos osusio potpis vec bivseg Predsjednika Sejdiua na zvanicni tekst ostavke a vec u kuloarima kruze dva imena za njegovog naslijednika. To su sadasnji Ministar Obrazovanja i Nauke profesor Enver Hoxhaj (vladajuce DPK) i univerzitetski profesor Akademik Esat Stavileci (nije clan nijedne partije) medjutim on vazi za pravnog savetnika u DSK.
Obojica su vrhunski intelektualci i odlicni poznavaoci zbivanja na Balkanu no i sire. Bilo ko od njih da postane Predsednik – Kosovo profitira na duze staze.

Sven Goran

pre 13 godina

Ma ako pitate naseg predsednika i njegovog pulena Vuka, on je ustvari otisao zbog izuzetno kvalitetne i uspesne politike Srbije prema Kosovu.

Video je covek da se Kosovo vraca u Srbiju i to jednostavno nije mogao da prihvati..

jeste jeste...
dolazi Klintonova da aminuje povratak Kosova...

:)))))

Mozzart

pre 13 godina

Covek kaze: IZ POSTOVANJA PREMA INSTITUCIJAMA KOSOVA!!! Eto dokaza koliko nasi politicari postuju SVOJE institucije! Dokazano je za polovinu njih da imaju vise funkcija, i nikom nista! Javno pitam: KAKO SE DOBIJA DRZAVLJANSTVO KOSOVA? Treba mi...

kursula

pre 13 godina

Sejdiju je lik bitnoće Mirka Cvetkovića i njegova smena je priprema za nekog novog još podesnijeg, ali za odredjene komentatore minorna stvar poput ove predstavlja potvrdu nekakve demokratičnosti Kosova.Kad bude vest Tači u zatvoru i slično možda im donekle i poverujem

ja

pre 13 godina

U Hrvatskoj nakon Tuđmana, koji je bio diktator, a ne demokratski orijentirani predsjednik, niti jedan od dvojice predasjednika nije bio čak ni član stranke u kojoj je do tada bio već su obojica zamrznuli svoje članstvo. U trenutku kada su izabrani na funkciju niti jedan nije bio predsjednik stranke koja ga je predložila. Čisto da ne ispadne da se iz Češke bolje vidi komšiluk :)

istine radi

pre 13 godina

Mala isprtavka:
NIJE TACINO da je u USA predsednik drzave istovremeno i predsenik svoje partije jer u USA postoje tzv DNC i RNC koje imaju svoje direktore/predsednike tako da predlazem ovima koji postiraju neistine prvo malo goglaju jer sve je lepo objasnjeno

grdolicj

pre 13 godina

Mi svi dobro znamo da nijedna novonastala drzava na Balkanu ne moze doneti ozbiljniju politicku odluku a da pre toga ne dobije saglasnost zapada, isto vazi i za Sejdiua.Politicke zakulisne radnje svugda su isto.Naravno vec se zna tko ce ga zameniti,samo sto mi obicni smrtnici ne znamo!!!!!!

point_of_sale

pre 13 godina

... Predsjednik Francuske (Sarkozy) nije i predsjednik stranke (UMP - Gaudin). Predsjednik Hrvatske Josipović nije predsjednik stranke (SDP - Milanović). U Hrvatskoj predsjednik države zamrzava članstvo u stranci ili istupa iz nje za vrijeme mandata.

Neverni Tomislav

pre 13 godina

A ja ne mogu da verujem da vi verujete da se u jednoj zescoj banana drzavici po imenu Kosovo postuje zakon i politicari odjednom su visoko moralni. Izgleda da je bitno da se mi malo snebivamo i pljujemo po svojoj zemlji! Odvratno vise koliko dezurnih narikaca ima. Ne pada vam na pamet da taj isti Sejdiju ne pocinje proces kaznjavanja za ratne zlocine, cak ine pominje katarzu kao tacku posle koje jedno drustvo mozda postane emancipovanije. Znaci, taj covek nam duguje. Zasto ja kao gradjanin ne mogu da odem normalno na Kosovo dok se njihovi gradjani lepo provozaju kroz Srbiju i nista im ne fali?! Jel to visoki moral koji vi ovde hvalite?!

Liberal

pre 13 godina

Upozoravam neuke da zakoni nisu u svakoj državi isti, pa je zbog toga moguće da Obama i Tadić budu i predsednici partija i predsednici država.

Jer naš zakon kaže da ne smeš da imaš dve i više javnih funkcija (smeš, amandmani, blabla) - pošto funkcija šefa stranke nije javna, nema ni problema.

vojvodjanin

pre 13 godina

E dokle smo dogurali. Pa i ovi su bolji od nas. Naš prezident Tadić je istovremeno i predsednik stranke, predsednik Vlade, ministar spoljnih poslova i naravno šef Ustavnog suda. Nešto direktno a nešta posredno, uglavnom sve je u njegovim rukama. Naravno i mi.Zar je moguće da to kod nas niko ne primećuje, ili će mu to izgleda MORATI REĆI G. hILARI kLINTON. E tada će nam tek biti dobro kad ona preporuči "moderne" političare, na primer Šutanovca. E blago nama.

e-krem

pre 13 godina

Nigde nije ni pisalo niti asociralo da Predsednik moze da zamrzne drugu funkciju, prema tome i ovaj Parlament treba da polaze racune isto kao i vec bivsi predsednik, da raspusti samog sebe. Kad je ball nek je BALL.

Srbija treba da se pogleda u OGLEDALO!

pre 13 godina

"...celog života radio u službi naroda i države Kosovo."

Laže! Da je tako, odustao bi od funkcije predsednika stranke, a ne obrnuto. Ovo govori o tome kakvu moć imaju stranke i onaj ko ih kontroliše. I laže da nije znao - pa koja budala bi u to poverovala?!

U Srbiji je identična situacija, samo što ovde ne postoji sudstvo, u pravom smislu reči, tako da ni Ustavni sud neće doneti identičnu presudu u slučaju predsednka Srbije - neće tako nešto ni razmatrati.

Kosovo je, u tom smislu, a ovo nije nebitan događaj, demokratskije od Srbije!

biki

pre 13 godina

Malo poredjenje.
U Doboj, drzava BH, na predizborni skup kao gost SNSD dolazi Boris Taadic, ali ne kao drzavnik-predsednik drzave Srbije nego kao 'obican gradjanin' predsednik demokratske stranke iz susedne drzave.
Na vama je da sami izvucete sve moguce zakljucke

Goran Hajdukovic

pre 13 godina

Sejdiju daje ostavku a Tadić, predsednik DS koji je neustavno preuzeo premijerske ingerencije, ćuti. Ispada da su Albanci savremeniji i evropejskiji političari od Srba, ne samo zbog poštivanja deobe vlasti nego i po retorici. Dok albanski političari govore kao političari 21.veka, srpski još srbuju kao da je 19. vek.
Sve ovo je osobito smešno kad se zna kakvo je mišljenje Srba o Albancima. Za podsećanje, Tadićev omiljeni "intelektualac" za Albance kaže: "Taj socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana".

r2d3

pre 13 godina

Ocigledno da je Kosovo lazna drzava, u pravoj drzavi kao sto je Srbija se nesto slicno nikada ne bi moglo desiti.(trebalo je previse navodnika pa sam se smorio)

florim

pre 13 godina

Predsednik Kosova bira se u parlamentu, a u slučaju ostavke ili smrti predsednika tu funkciju privremeno obavlja predsednik kosovskog parlamenta.
A sada je presednik R.Kosova g.Jakup Krasniqi

Milivoj_

pre 13 godina

E ne mogu da verujem da se i u tzv. državi Kosovo više poštuje zakon i moral nego u našoj državi Srbiji. Naš predsednik Tadić je već 6 godina i predsednik stranke i države i nikom ništa, a da ne govorim što se pride meša u rad svega i svačeg i što je često i predsednik Vlade i ministar i predsednik mesne zajednice i još što šta. Mislim šta reći, nego da mi sad dodje da ono "tzv." stavim ispred reči "država Srbija", jer po ponašanju naših političara to tako zaista i ispada...nažalost.

Mandić

pre 13 godina

Svi mi odavno znamo da je Boris davno prekršio Ustav, ali on je i Ustavni sud istovremeno, i premijer, i ministar spoljnih poslova... i to je u Srbiji normalno. I tako će još dugo biti. U Srbiji nema građana, podanici su u većini. A televizije, novine, nevladine organizacije, vodeći pravnici zemlje? Nije mi do smeha, danas.

Andrey

pre 13 godina

Gde li su sad nase tkz. internet patriote sto iskoriscavaju svaku sansu da napadaju Albance kao "necivilizovano" drustvo za "divljastvo", "vandalizam" i sta jos ne. Ustavni sud im doneo odredjenu odluku i odmah sutradan predsednik Drzave daje ostavku u skladu sa resenjem istog. A nama, sto smo tako velike "demokrate" i "civilizovano drustvo" ustavni sud donese ODLUKU da se prekine Kosovski dodatak i onda tamo neki ministar za KiM odlucuje svojevoljno da mimo ove pravosnazne odluke nastavi sa placanjem istog. Tu ne vredi vise nista dodati. Albanci alal vera!

doktor

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, sa moralne strane cestitke g.Fatmiru.
Ovo nazalost nikako ne ide na ruku Srbiji: Kosovo bez predsednika, i ovako se vec blizi izborna godina na Kosovu, pa ce Evropa izgleda morati da malo odlozi buduce pregovore Kosova i Srbije, taman dok splasne odusevljenje u Evropi zbog nedavne 'promene' srpske politike...

dr.eni

pre 13 godina

Ja juce cu od g. Sejdiu da je Ustavni Sud prenaglio sa odlukom. Ali potvrdi se ona narodna poslovica, da je covek uvek pametniji nakon prespavane noci. Ili...

Pozdrav iz Ceske

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim koliko su ljudi neobrazovani. Pravilo je, ako je predsednik biran u parlamentu neke drzave onda taj covek ne moze da bude i predsednik neke politicke stranke, jer ga bira parlament i nije biran na izborima. Isti je slucaj i u Ceskoj. Ali u vecini evropskih zemalja se predsednik bira na izborima i sasvim je normalno da je predsednik drzave i predsednik politicke stranke za koju kandiduje (Francuska, Madjarska, Hrvatska, Poljska, Italija itd..). I biraju ga gradjani drzave a ne poslanici. Ko o cemu vi o pljuvanju. Pitam se samo zasto i zasto toliko zelite da ispadnete glupi?

Vojislav

pre 13 godina

Pa šta naš predsednik čeka. Zar to nije identičan slučaj.
A da naš predsednik je i počasni predsednik Ustavnog suda, između ostalog.

Vojislav

pre 13 godina

Pa šta naš predsednik čeka. Zar to nije identičan slučaj.
A da naš predsednik je i počasni predsednik Ustavnog suda, između ostalog.

r2d3

pre 13 godina

Ocigledno da je Kosovo lazna drzava, u pravoj drzavi kao sto je Srbija se nesto slicno nikada ne bi moglo desiti.(trebalo je previse navodnika pa sam se smorio)

Goran Hajdukovic

pre 13 godina

Sejdiju daje ostavku a Tadić, predsednik DS koji je neustavno preuzeo premijerske ingerencije, ćuti. Ispada da su Albanci savremeniji i evropejskiji političari od Srba, ne samo zbog poštivanja deobe vlasti nego i po retorici. Dok albanski političari govore kao političari 21.veka, srpski još srbuju kao da je 19. vek.
Sve ovo je osobito smešno kad se zna kakvo je mišljenje Srba o Albancima. Za podsećanje, Tadićev omiljeni "intelektualac" za Albance kaže: "Taj socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana".

Srbija treba da se pogleda u OGLEDALO!

pre 13 godina

"...celog života radio u službi naroda i države Kosovo."

Laže! Da je tako, odustao bi od funkcije predsednika stranke, a ne obrnuto. Ovo govori o tome kakvu moć imaju stranke i onaj ko ih kontroliše. I laže da nije znao - pa koja budala bi u to poverovala?!

U Srbiji je identična situacija, samo što ovde ne postoji sudstvo, u pravom smislu reči, tako da ni Ustavni sud neće doneti identičnu presudu u slučaju predsednka Srbije - neće tako nešto ni razmatrati.

Kosovo je, u tom smislu, a ovo nije nebitan događaj, demokratskije od Srbije!

Mandić

pre 13 godina

Svi mi odavno znamo da je Boris davno prekršio Ustav, ali on je i Ustavni sud istovremeno, i premijer, i ministar spoljnih poslova... i to je u Srbiji normalno. I tako će još dugo biti. U Srbiji nema građana, podanici su u većini. A televizije, novine, nevladine organizacije, vodeći pravnici zemlje? Nije mi do smeha, danas.

Andrey

pre 13 godina

Gde li su sad nase tkz. internet patriote sto iskoriscavaju svaku sansu da napadaju Albance kao "necivilizovano" drustvo za "divljastvo", "vandalizam" i sta jos ne. Ustavni sud im doneo odredjenu odluku i odmah sutradan predsednik Drzave daje ostavku u skladu sa resenjem istog. A nama, sto smo tako velike "demokrate" i "civilizovano drustvo" ustavni sud donese ODLUKU da se prekine Kosovski dodatak i onda tamo neki ministar za KiM odlucuje svojevoljno da mimo ove pravosnazne odluke nastavi sa placanjem istog. Tu ne vredi vise nista dodati. Albanci alal vera!

doktor

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, sa moralne strane cestitke g.Fatmiru.
Ovo nazalost nikako ne ide na ruku Srbiji: Kosovo bez predsednika, i ovako se vec blizi izborna godina na Kosovu, pa ce Evropa izgleda morati da malo odlozi buduce pregovore Kosova i Srbije, taman dok splasne odusevljenje u Evropi zbog nedavne 'promene' srpske politike...

vojvodjanin

pre 13 godina

E dokle smo dogurali. Pa i ovi su bolji od nas. Naš prezident Tadić je istovremeno i predsednik stranke, predsednik Vlade, ministar spoljnih poslova i naravno šef Ustavnog suda. Nešto direktno a nešta posredno, uglavnom sve je u njegovim rukama. Naravno i mi.Zar je moguće da to kod nas niko ne primećuje, ili će mu to izgleda MORATI REĆI G. hILARI kLINTON. E tada će nam tek biti dobro kad ona preporuči "moderne" političare, na primer Šutanovca. E blago nama.

Milivoj_

pre 13 godina

E ne mogu da verujem da se i u tzv. državi Kosovo više poštuje zakon i moral nego u našoj državi Srbiji. Naš predsednik Tadić je već 6 godina i predsednik stranke i države i nikom ništa, a da ne govorim što se pride meša u rad svega i svačeg i što je često i predsednik Vlade i ministar i predsednik mesne zajednice i još što šta. Mislim šta reći, nego da mi sad dodje da ono "tzv." stavim ispred reči "država Srbija", jer po ponašanju naših političara to tako zaista i ispada...nažalost.

florim

pre 13 godina

Predsednik Kosova bira se u parlamentu, a u slučaju ostavke ili smrti predsednika tu funkciju privremeno obavlja predsednik kosovskog parlamenta.
A sada je presednik R.Kosova g.Jakup Krasniqi

biki

pre 13 godina

Malo poredjenje.
U Doboj, drzava BH, na predizborni skup kao gost SNSD dolazi Boris Taadic, ali ne kao drzavnik-predsednik drzave Srbije nego kao 'obican gradjanin' predsednik demokratske stranke iz susedne drzave.
Na vama je da sami izvucete sve moguce zakljucke

Mozzart

pre 13 godina

Covek kaze: IZ POSTOVANJA PREMA INSTITUCIJAMA KOSOVA!!! Eto dokaza koliko nasi politicari postuju SVOJE institucije! Dokazano je za polovinu njih da imaju vise funkcija, i nikom nista! Javno pitam: KAKO SE DOBIJA DRZAVLJANSTVO KOSOVA? Treba mi...

istine radi

pre 13 godina

Mala isprtavka:
NIJE TACINO da je u USA predsednik drzave istovremeno i predsenik svoje partije jer u USA postoje tzv DNC i RNC koje imaju svoje direktore/predsednike tako da predlazem ovima koji postiraju neistine prvo malo goglaju jer sve je lepo objasnjeno

ja

pre 13 godina

U Hrvatskoj nakon Tuđmana, koji je bio diktator, a ne demokratski orijentirani predsjednik, niti jedan od dvojice predasjednika nije bio čak ni član stranke u kojoj je do tada bio već su obojica zamrznuli svoje članstvo. U trenutku kada su izabrani na funkciju niti jedan nije bio predsjednik stranke koja ga je predložila. Čisto da ne ispadne da se iz Češke bolje vidi komšiluk :)

Josko Martinoski

pre 13 godina

Ima do sada dva Nobelovca albanskog porekla i jedan srpskog porekla. I kako to uvek ima ljudi koje Albnace smatraju samo talogom na Balkanu, kao da su niza rasa u odnosu na "nebeske" Srbe. Mozda se zato i dogodilo Kosovo. Nije ga izgubio ni Milosevic, ni Kostinica, ni Tadic, nego vase ponasanje kroz sve ove decenije, koje na Albance gleda sa omalovazavanjem.Zivim u Makedoniju i veoma dobro znam sta pricam. Zivim u gradu koji ima Albance, imam i prijatelje medju njima. Dokle god na njih se tako gleda, bice sve teze i teze da budete i komsije, a kamoli u istoj drzavi!

dr.eni

pre 13 godina

Ja juce cu od g. Sejdiu da je Ustavni Sud prenaglio sa odlukom. Ali potvrdi se ona narodna poslovica, da je covek uvek pametniji nakon prespavane noci. Ili...

Pozdrav iz Ceske

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim koliko su ljudi neobrazovani. Pravilo je, ako je predsednik biran u parlamentu neke drzave onda taj covek ne moze da bude i predsednik neke politicke stranke, jer ga bira parlament i nije biran na izborima. Isti je slucaj i u Ceskoj. Ali u vecini evropskih zemalja se predsednik bira na izborima i sasvim je normalno da je predsednik drzave i predsednik politicke stranke za koju kandiduje (Francuska, Madjarska, Hrvatska, Poljska, Italija itd..). I biraju ga gradjani drzave a ne poslanici. Ko o cemu vi o pljuvanju. Pitam se samo zasto i zasto toliko zelite da ispadnete glupi?

Sladjana

pre 13 godina

Баш озбиљна држава. Можда ће и наш председник да га следи, имајући у виду да је увео председнички систем а Устав нису изменили!!!

Artan M.

pre 13 godina

Nije se jos osusio potpis vec bivseg Predsjednika Sejdiua na zvanicni tekst ostavke a vec u kuloarima kruze dva imena za njegovog naslijednika. To su sadasnji Ministar Obrazovanja i Nauke profesor Enver Hoxhaj (vladajuce DPK) i univerzitetski profesor Akademik Esat Stavileci (nije clan nijedne partije) medjutim on vazi za pravnog savetnika u DSK.
Obojica su vrhunski intelektualci i odlicni poznavaoci zbivanja na Balkanu no i sire. Bilo ko od njih da postane Predsednik – Kosovo profitira na duze staze.

point_of_sale

pre 13 godina

... Predsjednik Francuske (Sarkozy) nije i predsjednik stranke (UMP - Gaudin). Predsjednik Hrvatske Josipović nije predsjednik stranke (SDP - Milanović). U Hrvatskoj predsjednik države zamrzava članstvo u stranci ili istupa iz nje za vrijeme mandata.

Kosovski Plemić

pre 13 godina

Eh Srbi, Srbi, ja kao pripadnik Kosovskog plemana Thaqi (nema veze sa Hashimom Thaqijem)vam odavno govorim da ste vi več nekoliko vekova unazad tragično pogrešno informisani kada su u pitanju Albanci i ne samo oni.

Istina je u Poversinu

pre 13 godina

President Sejdiu Dao ostavku,Zato sta ustav kosova ne dozvoljava dve POZICIJE!Opozicija to se zalila Prosle godine i to tek se odlucilo,Sejdiu je dao odma ostavku.
Svaka cas Prs.Sejdiu na svoju hrabrost...

Albion

pre 13 godina

E moji komsije, pravo da vam kazem ja kao albanac cenim ovaj cin predsednika Sejdijua, i ponosim se sa njim.
On ispada covek velikog morala,pa vi recite sta hocete.
Nadam se da ce on biti primer demokracije na Balkanu, pa neka drugi slede njega i ucine isto ako ista situacija ponavlja negdje drugo.
On je prvi na Balkanu, koji se osjeca u 21 veku.

e-krem

pre 13 godina

Nigde nije ni pisalo niti asociralo da Predsednik moze da zamrzne drugu funkciju, prema tome i ovaj Parlament treba da polaze racune isto kao i vec bivsi predsednik, da raspusti samog sebe. Kad je ball nek je BALL.

songi

pre 13 godina

Ustav Republike Srbije

Nespojivost funkcija
Clan 115.
Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

Zakon o Predsedniku Republike Srbije

Nespojivost funkcija i sukob interesa
Clan 9.
Predsednik Republike ne može vršiti drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

Predsednik Republike dužan je da se u svemu povinuje propisima kojima se uredjuje sukob interesa pri vršenju javnih funkcija.

Nidza

pre 13 godina

Ја мислим да је најбоље да се Тадић сад лепо извине Фартмиру што је овај поднео оставку.

titimik :6

pre 13 godina

Nama je poznata stara izreka:
Cisti svoju dvoristu pa gledaj komsijski.Ovde sad obrnuta:Gledaj komsijsku dvoristu cisti sada svoju dvoristu.

Illyria

pre 13 godina

Žao mi je predsednika Sejdiua koga izuzetno cenim.
Ako je do morala,onda bi Hashim Thaqi deset puta do sada trebao dati ostavku, takođe i mnogi ministri i predsednici opština iz njegove stranke jer ako je nemoralno zadržati dve funkcije,kako onda može biti moralno mafijaško delovanje mnogih Thaqijevih ministra i predsednika opština kao na primer Fatmir Limaj ili predsednik opštine Skenderaj(bivša Srbica) u drenici,Sami Lushtaku!?

kursula

pre 13 godina

Sejdiju je lik bitnoće Mirka Cvetkovića i njegova smena je priprema za nekog novog još podesnijeg, ali za odredjene komentatore minorna stvar poput ove predstavlja potvrdu nekakve demokratičnosti Kosova.Kad bude vest Tači u zatvoru i slično možda im donekle i poverujem

Sven Goran

pre 13 godina

Ma ako pitate naseg predsednika i njegovog pulena Vuka, on je ustvari otisao zbog izuzetno kvalitetne i uspesne politike Srbije prema Kosovu.

Video je covek da se Kosovo vraca u Srbiju i to jednostavno nije mogao da prihvati..

jeste jeste...
dolazi Klintonova da aminuje povratak Kosova...

:)))))

riki

pre 13 godina

Zaista je smesno kada ovde neko govori o "Srpskom pravosudju"
Jer, videli smo na primerima kako radi:
- poternice koje izda Srpsko pravosudje niko u svetu ne konstatuje [Ceku, Taci, Milosevici, Karic,..]
- ako nekoga i uhapse, Srbija se do nogu osramoti pokusavajuci prezentirati 'dokaze' [Ganic u Londonu]
- I presuda Jurisicu za 'Tuzlansku kolonu' se ljulja jer je bazirana na kako je u petak i dokazano na NEPOSTOJECEM sporazumu

Neverni Tomislav

pre 13 godina

A ja ne mogu da verujem da vi verujete da se u jednoj zescoj banana drzavici po imenu Kosovo postuje zakon i politicari odjednom su visoko moralni. Izgleda da je bitno da se mi malo snebivamo i pljujemo po svojoj zemlji! Odvratno vise koliko dezurnih narikaca ima. Ne pada vam na pamet da taj isti Sejdiju ne pocinje proces kaznjavanja za ratne zlocine, cak ine pominje katarzu kao tacku posle koje jedno drustvo mozda postane emancipovanije. Znaci, taj covek nam duguje. Zasto ja kao gradjanin ne mogu da odem normalno na Kosovo dok se njihovi gradjani lepo provozaju kroz Srbiju i nista im ne fali?! Jel to visoki moral koji vi ovde hvalite?!

tiki

pre 13 godina

Stampa u RS na sav glas najavljuje posetu GRADJANINA Borisa Tadica gradu Doboju, BH gde ce kao predsednik Demokratske stranke iz susedne Srbije prisustvovati izbornom skupu koji organizuje SNSD iz RS.
Naglasava se da poseta nije drzavnicka.
Sami izvucite zakljucak poredeci Tadicev i Sejdiuov gest.

grdolicj

pre 13 godina

Mi svi dobro znamo da nijedna novonastala drzava na Balkanu ne moze doneti ozbiljniju politicku odluku a da pre toga ne dobije saglasnost zapada, isto vazi i za Sejdiua.Politicke zakulisne radnje svugda su isto.Naravno vec se zna tko ce ga zameniti,samo sto mi obicni smrtnici ne znamo!!!!!!

Moler

pre 13 godina

Tako je bio pozdravljen i visokomoralni Sanaderov cin pa se na kraju ispostavilo da je uvatio maglu pre nego sto sva korupcija ispliva na povrsinu.

Ovo je direktno povezano sa predstojecim pregovorima, pa ko vjeruje drukcije ja mu zavidim na naivnosti!
E sad da li je on iskoristio priliku da se izvuce iz vruce fotelje kad Europa i USA pocnu, za promjenu, na njih da vrse pritisak za odredjene ustupke ili je ovo samo manevarski potez da se na mjesto predsjednika dovede neko iz tzv. OVK, po mogucstvu neko koga srpsko pravosudje tereti za ratne zlocine, cime bi se pregovori minirali pre pocetka.

Liberal

pre 13 godina

Upozoravam neuke da zakoni nisu u svakoj državi isti, pa je zbog toga moguće da Obama i Tadić budu i predsednici partija i predsednici država.

Jer naš zakon kaže da ne smeš da imaš dve i više javnih funkcija (smeš, amandmani, blabla) - pošto funkcija šefa stranke nije javna, nema ni problema.

Sale

pre 13 godina

Na sta da se Tadic ugleda? To bi znacilo da on funkcionise po ustavu Kosova a koji su Albanci s Kosova sami usvojili bez ucesca Srba... Daleko su oni od Evrope... to sto neko ne voli Tadica je nevezana tema za ovu vest. Ova ostavka je samo politicka patka koja je diktirana iz Amerike... prosto... mene samo interesuje sta li ce i iz svega da izadje... Ostavka mora imati veze sa pregovorima ili kako to svi zovu Dijalog... Dakle, pamet u glavu i mudro cekajte da vidite sta bude... do juce su svi vodeci kosovari ratovali, klali, zastrasivali... sve ovo se nece dobro zavrsiti.

Djoka

pre 13 godina

Za strucnjake sa foruma:
1.Sejdiju se bira u parlamentu, Tadica je izabrao narod na izborima
2.Nas Ustav ne predvidja ni zamrzavanje funkcije u stranci u slucaju izbora na javnu funkciju, osim sudske
3.U vecini zemalja EU predsednici nisu podneli ostavke na funkcije u strankama

Nista cudno!!!!

pre 13 godina

Pa nije nista cudno sto Predsednik Sejdiu dao Ostavku, to je moralni cin prema Narodu Kosova i posle odluke Ustavnog Suda, ko ne postuje najaci organ jedne Drzave ne zasluzjuje bas nista.
Sto je najvaznije opominjati je stvar da u LDK(Partiji) se priblizavaju novi izbori, a tu nece G.Sejdiu da propusta nikome stolicu. Zivi bili pa videli????

Pozdrav iz Ceske

pre 13 godina

Ne mogu da shvatim koliko su ljudi neobrazovani. Pravilo je, ako je predsednik biran u parlamentu neke drzave onda taj covek ne moze da bude i predsednik neke politicke stranke, jer ga bira parlament i nije biran na izborima. Isti je slucaj i u Ceskoj. Ali u vecini evropskih zemalja se predsednik bira na izborima i sasvim je normalno da je predsednik drzave i predsednik politicke stranke za koju kandiduje (Francuska, Madjarska, Hrvatska, Poljska, Italija itd..). I biraju ga gradjani drzave a ne poslanici. Ko o cemu vi o pljuvanju. Pitam se samo zasto i zasto toliko zelite da ispadnete glupi?

Neverni Tomislav

pre 13 godina

A ja ne mogu da verujem da vi verujete da se u jednoj zescoj banana drzavici po imenu Kosovo postuje zakon i politicari odjednom su visoko moralni. Izgleda da je bitno da se mi malo snebivamo i pljujemo po svojoj zemlji! Odvratno vise koliko dezurnih narikaca ima. Ne pada vam na pamet da taj isti Sejdiju ne pocinje proces kaznjavanja za ratne zlocine, cak ine pominje katarzu kao tacku posle koje jedno drustvo mozda postane emancipovanije. Znaci, taj covek nam duguje. Zasto ja kao gradjanin ne mogu da odem normalno na Kosovo dok se njihovi gradjani lepo provozaju kroz Srbiju i nista im ne fali?! Jel to visoki moral koji vi ovde hvalite?!

kursula

pre 13 godina

Sejdiju je lik bitnoće Mirka Cvetkovića i njegova smena je priprema za nekog novog još podesnijeg, ali za odredjene komentatore minorna stvar poput ove predstavlja potvrdu nekakve demokratičnosti Kosova.Kad bude vest Tači u zatvoru i slično možda im donekle i poverujem

Sale

pre 13 godina

Na sta da se Tadic ugleda? To bi znacilo da on funkcionise po ustavu Kosova a koji su Albanci s Kosova sami usvojili bez ucesca Srba... Daleko su oni od Evrope... to sto neko ne voli Tadica je nevezana tema za ovu vest. Ova ostavka je samo politicka patka koja je diktirana iz Amerike... prosto... mene samo interesuje sta li ce i iz svega da izadje... Ostavka mora imati veze sa pregovorima ili kako to svi zovu Dijalog... Dakle, pamet u glavu i mudro cekajte da vidite sta bude... do juce su svi vodeci kosovari ratovali, klali, zastrasivali... sve ovo se nece dobro zavrsiti.

Liberal

pre 13 godina

Upozoravam neuke da zakoni nisu u svakoj državi isti, pa je zbog toga moguće da Obama i Tadić budu i predsednici partija i predsednici država.

Jer naš zakon kaže da ne smeš da imaš dve i više javnih funkcija (smeš, amandmani, blabla) - pošto funkcija šefa stranke nije javna, nema ni problema.

grdolicj

pre 13 godina

Mi svi dobro znamo da nijedna novonastala drzava na Balkanu ne moze doneti ozbiljniju politicku odluku a da pre toga ne dobije saglasnost zapada, isto vazi i za Sejdiua.Politicke zakulisne radnje svugda su isto.Naravno vec se zna tko ce ga zameniti,samo sto mi obicni smrtnici ne znamo!!!!!!

r2d3

pre 13 godina

Ocigledno da je Kosovo lazna drzava, u pravoj drzavi kao sto je Srbija se nesto slicno nikada ne bi moglo desiti.(trebalo je previse navodnika pa sam se smorio)

Moler

pre 13 godina

Tako je bio pozdravljen i visokomoralni Sanaderov cin pa se na kraju ispostavilo da je uvatio maglu pre nego sto sva korupcija ispliva na povrsinu.

Ovo je direktno povezano sa predstojecim pregovorima, pa ko vjeruje drukcije ja mu zavidim na naivnosti!
E sad da li je on iskoristio priliku da se izvuce iz vruce fotelje kad Europa i USA pocnu, za promjenu, na njih da vrse pritisak za odredjene ustupke ili je ovo samo manevarski potez da se na mjesto predsjednika dovede neko iz tzv. OVK, po mogucstvu neko koga srpsko pravosudje tereti za ratne zlocine, cime bi se pregovori minirali pre pocetka.

Sven Goran

pre 13 godina

Ma ako pitate naseg predsednika i njegovog pulena Vuka, on je ustvari otisao zbog izuzetno kvalitetne i uspesne politike Srbije prema Kosovu.

Video je covek da se Kosovo vraca u Srbiju i to jednostavno nije mogao da prihvati..

jeste jeste...
dolazi Klintonova da aminuje povratak Kosova...

:)))))

Vojislav

pre 13 godina

Pa šta naš predsednik čeka. Zar to nije identičan slučaj.
A da naš predsednik je i počasni predsednik Ustavnog suda, između ostalog.

Andrey

pre 13 godina

Gde li su sad nase tkz. internet patriote sto iskoriscavaju svaku sansu da napadaju Albance kao "necivilizovano" drustvo za "divljastvo", "vandalizam" i sta jos ne. Ustavni sud im doneo odredjenu odluku i odmah sutradan predsednik Drzave daje ostavku u skladu sa resenjem istog. A nama, sto smo tako velike "demokrate" i "civilizovano drustvo" ustavni sud donese ODLUKU da se prekine Kosovski dodatak i onda tamo neki ministar za KiM odlucuje svojevoljno da mimo ove pravosnazne odluke nastavi sa placanjem istog. Tu ne vredi vise nista dodati. Albanci alal vera!

Kosovski Plemić

pre 13 godina

Eh Srbi, Srbi, ja kao pripadnik Kosovskog plemana Thaqi (nema veze sa Hashimom Thaqijem)vam odavno govorim da ste vi več nekoliko vekova unazad tragično pogrešno informisani kada su u pitanju Albanci i ne samo oni.

Srbija treba da se pogleda u OGLEDALO!

pre 13 godina

"...celog života radio u službi naroda i države Kosovo."

Laže! Da je tako, odustao bi od funkcije predsednika stranke, a ne obrnuto. Ovo govori o tome kakvu moć imaju stranke i onaj ko ih kontroliše. I laže da nije znao - pa koja budala bi u to poverovala?!

U Srbiji je identična situacija, samo što ovde ne postoji sudstvo, u pravom smislu reči, tako da ni Ustavni sud neće doneti identičnu presudu u slučaju predsednka Srbije - neće tako nešto ni razmatrati.

Kosovo je, u tom smislu, a ovo nije nebitan događaj, demokratskije od Srbije!

doktor

pre 13 godina

Ako je ovo tacno, sa moralne strane cestitke g.Fatmiru.
Ovo nazalost nikako ne ide na ruku Srbiji: Kosovo bez predsednika, i ovako se vec blizi izborna godina na Kosovu, pa ce Evropa izgleda morati da malo odlozi buduce pregovore Kosova i Srbije, taman dok splasne odusevljenje u Evropi zbog nedavne 'promene' srpske politike...

Djoka

pre 13 godina

Za strucnjake sa foruma:
1.Sejdiju se bira u parlamentu, Tadica je izabrao narod na izborima
2.Nas Ustav ne predvidja ni zamrzavanje funkcije u stranci u slucaju izbora na javnu funkciju, osim sudske
3.U vecini zemalja EU predsednici nisu podneli ostavke na funkcije u strankama

Goran Hajdukovic

pre 13 godina

Sejdiju daje ostavku a Tadić, predsednik DS koji je neustavno preuzeo premijerske ingerencije, ćuti. Ispada da su Albanci savremeniji i evropejskiji političari od Srba, ne samo zbog poštivanja deobe vlasti nego i po retorici. Dok albanski političari govore kao političari 21.veka, srpski još srbuju kao da je 19. vek.
Sve ovo je osobito smešno kad se zna kakvo je mišljenje Srba o Albancima. Za podsećanje, Tadićev omiljeni "intelektualac" za Albance kaže: "Taj socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana".

Milivoj_

pre 13 godina

E ne mogu da verujem da se i u tzv. državi Kosovo više poštuje zakon i moral nego u našoj državi Srbiji. Naš predsednik Tadić je već 6 godina i predsednik stranke i države i nikom ništa, a da ne govorim što se pride meša u rad svega i svačeg i što je često i predsednik Vlade i ministar i predsednik mesne zajednice i još što šta. Mislim šta reći, nego da mi sad dodje da ono "tzv." stavim ispred reči "država Srbija", jer po ponašanju naših političara to tako zaista i ispada...nažalost.

Josko Martinoski

pre 13 godina

Ima do sada dva Nobelovca albanskog porekla i jedan srpskog porekla. I kako to uvek ima ljudi koje Albnace smatraju samo talogom na Balkanu, kao da su niza rasa u odnosu na "nebeske" Srbe. Mozda se zato i dogodilo Kosovo. Nije ga izgubio ni Milosevic, ni Kostinica, ni Tadic, nego vase ponasanje kroz sve ove decenije, koje na Albance gleda sa omalovazavanjem.Zivim u Makedoniju i veoma dobro znam sta pricam. Zivim u gradu koji ima Albance, imam i prijatelje medju njima. Dokle god na njih se tako gleda, bice sve teze i teze da budete i komsije, a kamoli u istoj drzavi!

Illyria

pre 13 godina

Žao mi je predsednika Sejdiua koga izuzetno cenim.
Ako je do morala,onda bi Hashim Thaqi deset puta do sada trebao dati ostavku, takođe i mnogi ministri i predsednici opština iz njegove stranke jer ako je nemoralno zadržati dve funkcije,kako onda može biti moralno mafijaško delovanje mnogih Thaqijevih ministra i predsednika opština kao na primer Fatmir Limaj ili predsednik opštine Skenderaj(bivša Srbica) u drenici,Sami Lushtaku!?

Albion

pre 13 godina

E moji komsije, pravo da vam kazem ja kao albanac cenim ovaj cin predsednika Sejdijua, i ponosim se sa njim.
On ispada covek velikog morala,pa vi recite sta hocete.
Nadam se da ce on biti primer demokracije na Balkanu, pa neka drugi slede njega i ucine isto ako ista situacija ponavlja negdje drugo.
On je prvi na Balkanu, koji se osjeca u 21 veku.

Mandić

pre 13 godina

Svi mi odavno znamo da je Boris davno prekršio Ustav, ali on je i Ustavni sud istovremeno, i premijer, i ministar spoljnih poslova... i to je u Srbiji normalno. I tako će još dugo biti. U Srbiji nema građana, podanici su u većini. A televizije, novine, nevladine organizacije, vodeći pravnici zemlje? Nije mi do smeha, danas.

e-krem

pre 13 godina

Nigde nije ni pisalo niti asociralo da Predsednik moze da zamrzne drugu funkciju, prema tome i ovaj Parlament treba da polaze racune isto kao i vec bivsi predsednik, da raspusti samog sebe. Kad je ball nek je BALL.

biki

pre 13 godina

Malo poredjenje.
U Doboj, drzava BH, na predizborni skup kao gost SNSD dolazi Boris Taadic, ali ne kao drzavnik-predsednik drzave Srbije nego kao 'obican gradjanin' predsednik demokratske stranke iz susedne drzave.
Na vama je da sami izvucete sve moguce zakljucke

vojvodjanin

pre 13 godina

E dokle smo dogurali. Pa i ovi su bolji od nas. Naš prezident Tadić je istovremeno i predsednik stranke, predsednik Vlade, ministar spoljnih poslova i naravno šef Ustavnog suda. Nešto direktno a nešta posredno, uglavnom sve je u njegovim rukama. Naravno i mi.Zar je moguće da to kod nas niko ne primećuje, ili će mu to izgleda MORATI REĆI G. hILARI kLINTON. E tada će nam tek biti dobro kad ona preporuči "moderne" političare, na primer Šutanovca. E blago nama.

florim

pre 13 godina

Predsednik Kosova bira se u parlamentu, a u slučaju ostavke ili smrti predsednika tu funkciju privremeno obavlja predsednik kosovskog parlamenta.
A sada je presednik R.Kosova g.Jakup Krasniqi

Mozzart

pre 13 godina

Covek kaze: IZ POSTOVANJA PREMA INSTITUCIJAMA KOSOVA!!! Eto dokaza koliko nasi politicari postuju SVOJE institucije! Dokazano je za polovinu njih da imaju vise funkcija, i nikom nista! Javno pitam: KAKO SE DOBIJA DRZAVLJANSTVO KOSOVA? Treba mi...

Nidza

pre 13 godina

Ја мислим да је најбоље да се Тадић сад лепо извине Фартмиру што је овај поднео оставку.

dr.eni

pre 13 godina

Ja juce cu od g. Sejdiu da je Ustavni Sud prenaglio sa odlukom. Ali potvrdi se ona narodna poslovica, da je covek uvek pametniji nakon prespavane noci. Ili...

Artan M.

pre 13 godina

Nije se jos osusio potpis vec bivseg Predsjednika Sejdiua na zvanicni tekst ostavke a vec u kuloarima kruze dva imena za njegovog naslijednika. To su sadasnji Ministar Obrazovanja i Nauke profesor Enver Hoxhaj (vladajuce DPK) i univerzitetski profesor Akademik Esat Stavileci (nije clan nijedne partije) medjutim on vazi za pravnog savetnika u DSK.
Obojica su vrhunski intelektualci i odlicni poznavaoci zbivanja na Balkanu no i sire. Bilo ko od njih da postane Predsednik – Kosovo profitira na duze staze.

tiki

pre 13 godina

Stampa u RS na sav glas najavljuje posetu GRADJANINA Borisa Tadica gradu Doboju, BH gde ce kao predsednik Demokratske stranke iz susedne Srbije prisustvovati izbornom skupu koji organizuje SNSD iz RS.
Naglasava se da poseta nije drzavnicka.
Sami izvucite zakljucak poredeci Tadicev i Sejdiuov gest.

point_of_sale

pre 13 godina

... Predsjednik Francuske (Sarkozy) nije i predsjednik stranke (UMP - Gaudin). Predsjednik Hrvatske Josipović nije predsjednik stranke (SDP - Milanović). U Hrvatskoj predsjednik države zamrzava članstvo u stranci ili istupa iz nje za vrijeme mandata.

riki

pre 13 godina

Zaista je smesno kada ovde neko govori o "Srpskom pravosudju"
Jer, videli smo na primerima kako radi:
- poternice koje izda Srpsko pravosudje niko u svetu ne konstatuje [Ceku, Taci, Milosevici, Karic,..]
- ako nekoga i uhapse, Srbija se do nogu osramoti pokusavajuci prezentirati 'dokaze' [Ganic u Londonu]
- I presuda Jurisicu za 'Tuzlansku kolonu' se ljulja jer je bazirana na kako je u petak i dokazano na NEPOSTOJECEM sporazumu

titimik :6

pre 13 godina

Nama je poznata stara izreka:
Cisti svoju dvoristu pa gledaj komsijski.Ovde sad obrnuta:Gledaj komsijsku dvoristu cisti sada svoju dvoristu.

ja

pre 13 godina

U Hrvatskoj nakon Tuđmana, koji je bio diktator, a ne demokratski orijentirani predsjednik, niti jedan od dvojice predasjednika nije bio čak ni član stranke u kojoj je do tada bio već su obojica zamrznuli svoje članstvo. U trenutku kada su izabrani na funkciju niti jedan nije bio predsjednik stranke koja ga je predložila. Čisto da ne ispadne da se iz Češke bolje vidi komšiluk :)

Istina je u Poversinu

pre 13 godina

President Sejdiu Dao ostavku,Zato sta ustav kosova ne dozvoljava dve POZICIJE!Opozicija to se zalila Prosle godine i to tek se odlucilo,Sejdiu je dao odma ostavku.
Svaka cas Prs.Sejdiu na svoju hrabrost...

songi

pre 13 godina

Ustav Republike Srbije

Nespojivost funkcija
Clan 115.
Predsednik Republike ne može obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

Zakon o Predsedniku Republike Srbije

Nespojivost funkcija i sukob interesa
Clan 9.
Predsednik Republike ne može vršiti drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost.

Predsednik Republike dužan je da se u svemu povinuje propisima kojima se uredjuje sukob interesa pri vršenju javnih funkcija.

istine radi

pre 13 godina

Mala isprtavka:
NIJE TACINO da je u USA predsednik drzave istovremeno i predsenik svoje partije jer u USA postoje tzv DNC i RNC koje imaju svoje direktore/predsednike tako da predlazem ovima koji postiraju neistine prvo malo goglaju jer sve je lepo objasnjeno

Sladjana

pre 13 godina

Баш озбиљна држава. Можда ће и наш председник да га следи, имајући у виду да је увео председнички систем а Устав нису изменили!!!

Nista cudno!!!!

pre 13 godina

Pa nije nista cudno sto Predsednik Sejdiu dao Ostavku, to je moralni cin prema Narodu Kosova i posle odluke Ustavnog Suda, ko ne postuje najaci organ jedne Drzave ne zasluzjuje bas nista.
Sto je najvaznije opominjati je stvar da u LDK(Partiji) se priblizavaju novi izbori, a tu nece G.Sejdiu da propusta nikome stolicu. Zivi bili pa videli????