Nedelja, 26.09.2010.

09:56

Uništavanje stanica Telekoma Srbije

Najveći deo srpskih enklava na Kosovu južno od Ibra bez signala mobilnih telefona. Kosovskom pomoravlju isključeni i fiksni telefoni.

Izvor: B92

Uništavanje stanica Telekoma Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

labinotkelmendi@hotmail.com

pre 13 godina

Samo da podsetim neke sto pisu komentare u vezi vlasnistva zgrade i opreme poste u Kosovo: Albanci u Kosovo zive vec odavno a ne od 99gd pa na dalje. To znaci da imovina za koju toliko govorite nije Srpska vec Kosovska i za tu imovinu su naci roditelji platili (govorite kao da na Kosovu od 1945 pa na dalje nijedan Albanac nije radio). Prema tome, nista od "public owned enterprices" nije Srpsko vec Kosovsko.

freedom

pre 13 godina

Pa ajde sad da krenemo da vidimo, cija su imovina zgrade univerziteta na Kosovu, pa studijo i oprema radia i televizije "Kosovo", pa bolnice i javne u stanove, pa postrojenje "Trepca"......i dr! Pa zar mislite da ce se sve te stvari vratiti drzavi Srbiji?! To ce se samo sukcesijom resiti za koju godinu! Ono o cemu treba razgovarati, jeste pitanje povracaja privatne imovine na Kosovu!

Kole

pre 13 godina

* Pozdrav svima! Ne znam zašto se ovdje i u drugim srbijanskim novinama se pravi tolko gužve o tim mobilnim signalima? Koliko ja znam na Kosovo ne žive samo Srbi i Albanci nego ih ima negdje 2.1 milijuna žitelja!I svaki od njih ima mobilni signal: VALA 900 i IPKO! Meni IPKO funkcionira i u Austriji gdje živim i radim (čak ponekad koristim i Srbijasnki TELENOR). * Koliko ja znam ni u kojoj državi regiona nema srbijanskog mobilnog signala,(osim blizu granica), niti u Mađarskoj, niti u Hrvatskoj, niti u BiH, niti u Makedoniji, niti u Crnoj Gori, tamo se ne bune nitko, zašto se buniti na Kosovo? Kosovo je otišlo već 1999! Jednostavno, koristite Kosovske operatere! * Srbi i Albanci i ostali narodi Kosova treba prihvatiti realnost sa terena i živjeti prema ondašnjim zakonima i poštovati Ustav Republike Kosova! Ja živim u Austriji imam mrežu A 1 mobilnog telefona (nemam srbskog) i poštujem Austrijski ustav i sve zakone! Pozdrav Kole Gj. Kosovski albanac!

Vladimir

pre 13 godina

Dragi Albanci odgovor na vaše postove. Svaka normalna zemlja (država) i treba da štiti svoj telkomunikacijski prostor prema zakonu. To je u redu, PROBLEM JE U TOME ŠTO KOSOVO NIJE NORMALNA DRŽAVA a to vi dobro znate (ako otvorite oči). De facto para-država postoji, de jure delimično a uz to je štićena stranim silama. Šta je važno, je to da nije priznata od strane Srbije što znači da obe dve države čine zahtev nad jednim lokalitetom. Imovina akcionara Telekom Srbija na tom lokalitetu ne može biti legalno prevedena na imovinu druge firme. Virtualna telekomunikacijska mreža za srpske enklave je kompromisno rešenje. Trebalo je sačekati do implementacije tog rešenja a ne sa uništavanjem imovine. Ko će biti odgovoran za ljudske žrtve (hitna pomoć) zbog isključenja telefona? Dragi Albanci, veći deo vas je ignorisao državu Srbiju, nemojte se čuditi što veći deo Srba ignoriše "državu" Kosova.
Za prestanak ignorisanja treba prvi pružiti ruku a ne stalno dokazivati čije je Kosovo/Kosova. Da ste pametni shvatili bi ste da pripada podjednako svima. Obe vlasti (srpska i kosovska) rade samo za svoje narode na tom lokalitetu i to je tragedija jer tu nema "Win-Win" rešenja.

Bucki

pre 13 godina

Alo bre ljudi, postali ste smesni vise pa sta ima veze biznis, mobilna telefonija sa ljudskim pravima ?!
Jel znate sta su ljudska pravila kada Srbi sa PR, GL, PZ tablicama (tablice koje ne postoje vise) voze celi dan usred Pristine i NIKO ih ne zaustavi jer ONI (Srbi) imaju VECA prava nego drugi sto zive na Kosovo,
Ajde da uzmemo u obzir da ja kao Albanac hocu da idem u Nis !
Ne mogu da idem jer Srbija (kao demokratska drzava) nece da me pusti u Srbiju sa UNMIK licnom kartom ili unmik pasosom a da ne govorim o KS tablicama.
Nemojte vi o nekim ljudskim pravima, nemate bas svetlu proslost (a bogami i sadasnjost) sa demokratijom.

amer

pre 13 godina

srbi zive u nezavisno kosovo koje ne priznaju, telefonsku uslugu im pruzaju firme iz beograda kojima se placa a kosovska drzava nema nista od toga! pa naravno da ce da im iskljuce telefone, ne mozes da zivis u jednoj drzavi a telefon placas drugoj drzavi.

Lucky dj

pre 13 godina

Vlasnistvo nad imovinom se svuda na svetu postuje, osim na Kosovu i Metohiji. Da li je koga briga da li ste vi nezavisni ili zavisni ili sta god...ako nesto nije tvoje, mozes mi ga ukrasti oteti, ali to ne menja stvari, jer ja sam vlasnik onoga sto meni pripada, nema dalje...

prokleta avlija

pre 13 godina

Jedini nelegalni operater na kosovu je tzv Posta i telekom Kosova, nesto im se otegla privatizacija zar ne, a otegla se zbog cinjenice da ne mogu da dokazu vlasnistvo nad svom opremom koja je navodno u njihovom vlasnistvu, najjednostavnije nemaju racune, nemaju ugovore o kupovini instaliranju i odrzavanju opreme sa Sagemom i Samsungom jer je vlasnik tj kupac te opreme Telekom Srbije i to je najveci problem.jer u medjunarodnoj telekomunikacionoj uniji pohranjeni su ugovori u kojima stoji jasno i glasno ko je vlasnik opreme na Kosovu. Ovo posta Kosova radi iz ciste nemoci jer ih Srbija svim silama blokira u ITU-u u kojem Kosovo cak ni nema status posmatraca, jedinu dozvolu za emitovanje posta Kosova ima od UNMIK-a koje nije telo koje regulise telekomunikacione odnose, dodelu raspona i snagu frekvencija. To radi ITU i sve dok telekom Kosova ne dobije od ITU sve dozvole prodaja telekoma Kosova je prica za malu decu...

Sava Drugi

pre 13 godina

Uništavanje mobilnih predajnika je mnogo lakše sa daljine. Nije mi jasno što su morali da se muče i skidaju jednu po jednu.

Maksim KG

pre 13 godina

Meni je vise postalo tragicno smesno citati ,ko ce sta od stranka izjaviti o Kosovu,pogotovu kada se desi nesto poput ovog od nocas,odnosno od jutros.
Ovim utrkivanjem u patriotizmu,nista nece dobiti ni ostaci Srba na Kosovu ,niti drzava Srbija.
Umesto da obavestimo o svemu sta se desilo sve medjunarodne organizacije ,tu pogotovu mislim na Brisel i Vasington i sediste UN u Njujorku,nase vajne stranke se ulizuju i dalje sludjenom narodu i maltene pozivaju na neka nova krvoprolica i nesrece.
Krajnje je vreme ,da uskladimo nasu politiku prema KiM sa situacijom na terenu i da pokusamo maksimalno zastiti ono malo Srba sto jos zivi tamo i nase svetnje,a sve to je moguce samo u maksimalnoj saradnji sa MZ,tu pogotovu mislim na saradnju sa EU i NATO.
Osvestimo se napokon,krajnje je vreme za to.

Milton

pre 13 godina

Šta kaže Predsednik Tadić na uskraćivanje elementarnih ljudskih prava građanima Srbije na Kosovu. Ili Kosovo više nije Srbija.Šta kažu nevladine organizacije iz Beograda na ovo ili Srbi ne treba da užuvaju ljudska prava kao svi ostali narodi.Red bi bio da guknu nešto.

Samir

pre 13 godina

Stanovnici Republike Kosova Srbi mogu koristiti i Povelje Post Telekoma Kosova (PTK). Vala 900, IPKO i Z-Mobile je cijena vrlo jeftino za poziv na Balkanu.Telekom Srbija nema mjesta na Kosovu.

Ivan

pre 13 godina

I šta ? Srbi da plaćaju tarife Slovenije i Monaka kad zovu sa Kosova u Srbiju ?
Pa ovi na kosovu nemaju ni svoj pozivni broj još ! O čemu pričaju. Obično divljaštvo!

MUKNAVI

pre 13 godina

Albanci ,zasto se niste dogovorili,i dogovarali ..Zar vi tako smatrate pregovore?Pa dobro..oni koji ne znaju od nas Srba polako ce shvatiti da ste vi na vlast doveli arogantnu ekipu kojoj se ne moze drugacije dokazati nego....sta mislite kako?Njima nece nista faliti jer njihova tehnologija je zavadi,provociraj,podzezavaj, pa vladaj a kada zagusti jako ,odose oni tamo gde su im pare.Tesko i jos teze bice siromasnima i vama koji pod njima zivite.Pa dokle bre tako,jer sa narodom, siromasnima mi mozemo da zivimo al sa ovom "elitom? na grbaci i jedni i dugi ..jok vise.Oni su i jedne i druge doveli do prosijackog stapa i sada se natezu ,zezaju i uzivaju..a mi,cutimo ,trpimo dok ne pukne!

Srle

pre 13 godina

Ako postoji poslovni interes da operateri iz Srbije posluju na teritoriji Kosova ne vidim nijednog razloga zasto Telekom Srbija nije konkurisao, platio i dobio dozvolu za to od onih koji te dozvole izdaju i onda poslovao na teritoriji celog kosova i bio konkurencija nekim kosovskim operaterima koji tamo postoje. Naravno razlog je sto bi se u Srbiji digla kuka i motika na Telekom kada bi to uradio jer bi im se spocitavalo da su time priznali kosovo, kao da to sto kosovo Srbija nije priznala ima neke veze sa poslovnom logikom. Zaboravili bismo kako smo u vremenima Sankcija protiv Srbije tj Sr Jugoslavije kukali svuda po svetu da politiku i Sport ne treba mesati kada bi nekoj nasoj ekipi bilo zabranjeno da se takmici a mi danas to branimo sportistima sa Kosova, zaboravili bismo kako smo kukali da biznis i politiku ne treba mesati kada neka strana kompanija odbije da proda kompaniji iz Srbije lekove ili bilo koju drugu robu u vremenima sankcija a onda bismo sprecavali sopstvene kompanije da stvaraju profit na Kosovu pa bi onda taj nas Telekom vredio vise i mogao bi se prodati za vise novca koji bi isao u Budzet Srbije a i svake godine bi mu bio veci profit kada bi imao trziste od preko 2 miliona potencijalnih korisnika a svake godine 10% od profita je porez na dobit koji ide u budzet Srbije itd itd itd.
Telekom Srbija posluje kao mTEL u BiH i od 3 operatera trenutno su operater sa najboljim poslovnim rezultatima, i vrlo je cest slucaj da na teritoriji Federacije BiH ljudi odlucuju biti korisnici mTEL mreze jer izracunaju da im to dodje povoljnije, sa istom takvom filozofijom i poslovnom logikom i snagom Telekoma Srbija kao kompanije takav operater bi i na Kosovu nasao svoje mesto i zasigurno vremenom postao lider.

Devedesetih godina se takodje pricalo kako Muslimani i Hrvati otimaju telefonske instalacije i slicno da bi 10-ak godina kasnije Telekom Srbija platio oko 500 miliona maraka za kupovinu Telekoma Srpske. Da u ovoj zemlji nema dezurnih patriota, vikaca i onih kojima je dnevna zanimacija trziti izdajnika i optuziti nekoga za priznavanje kosova Telekom bi za mnogo manje novca mogao da dobije dozvolu da posluje na KOsovu i da ta mo stvara profit. Ova zemlja je u dugovima, budzet u deficitu i vrhovni nacionalni i drzavni interes bi trebao da bude zaraditi svaki euro vise gde god je to moguce.
Zalosno je to koliko smo kao drzava i narod nespremni da bilo sta naucimo iz sopstvene bliske proslosti i gresaka pocinjenih u njoj.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

"Sve strane treba da povedu računa da se život građana ne remeti", rekao je portarol Euleksa Hans Kristijan-Klasing.

Mislim da je ovakva reakcija Euleksa, blago receno, neumesna.

Presecanje kablova i unistavanje opreme nije jedini nacin da se Telekomu onemoguci rad na KiM.

Da se ne lazemo, ovo je jos jedan pritisak kosovskih vlasti na preostale Srbe na KiM da zazale sto su se ikada rodili i da pozele da odu odatle. Samo jos jedan metod etnickog ciscenja.

knez

pre 13 godina

...Apsolutna je neistina da Srbi sa Kosova ne placaju racune za mobilnu telefoniju i da dobijaju besplatno kartice i dopune. Molim narod Srbije da ne naseda na ovakve provokacije.

zlaja

pre 13 godina

licno mislim da ovo nema veze sa politikom, mislim da je ona isfrustrirana baba Olbrajt ili kako se vec zove (po krstenici) trazila resenje za pad prometa kosovske mobilne telefonije ciji je suvlasnik, pa je najlakse udariti po "stranim nelegalnim" mrezama za pocetak. a problem lezi negde drugo....besparica, kriza...sve to utice na pad profita ovih kompanija (tako je verujem i u Srbiji). Posto je nasa draga Medelina....uzela da muti jaja, prvo sto joj je palo napamet je da uklanja konkurenciju i da u sledecem tromesecnom izvestaju vidi da prometi rastu....jer ce ljudi iz enklava poceti da koriste raspolozive mreze....nije bog zna sta...ali je 5 - 10 % povecanja....ihhhhaaaaaaa

Bak

pre 13 godina

Ne ulazeći u to da li je Kosovo država ili ne, ne shvatam i ne razumem kako neko može da opravdava uništavanje bilo čega obrazlažući to ''zakonom''. To nije zakon, to je varvarizam, jer me niko ne može ubediti da ako su već to uradili, da to nisu mogli da urade isključenjem predajnika, zapečačenjem istog ili nešto drugo, a ne uništavanjem i sečom kablova.

To nije demokratija nego demonstracija sile i to je jedina činjenica u vezi sa ovim događajem!

boki

pre 13 godina

Divim se onima koji porede ponasanje Borisa Tadica koji je predsednik cele drzave sa ponasanjem predsednika jednog od entiteta u drzavi BH.
Jer, Dodik je u BH 'vazan' koliko je i Bojan Pajtic vazan u Srbiji.
Recimo, Dodik nema nikakvu 'vlast' ili kontrolu nad vojskom te BH [posto RS nema svoju vojsku], ili nad granicama To radi drzavna granicna sluzba koja je na nivou cele BH, ili pravosudje, SIPA,... Puste Dodika da malo talasa naokolo, kraducka, ali kad zagusti on poslusa kao dete od dve godine [Primer sa aplikacijom BH za ulazak u NATO gde Dodik nije ni pisnuo nista protiv]

MB

pre 13 godina

ovaj eulex ima jednu-jedinu radnu obavezu da prima platu,i eventualno se provoza,paradira povremeno,a pravna pitanja obavezno ignorise nije nadlezan,cudni ti funkcioneri ,pitanje bezbednosti kad se nesto desi oni se oglase da ce proverit,pa Evropo kome to placate usluge,i kakvu pravdu sprovodite a imate na 160km,sa 120km.800funkcionera,stvarno super misija,zato jedino sto uspeva je restauracija ako pitate znaju sve restorane,i da ne nabrajam ta misija samo radi da nista ne radi i nikom ne odgovara bas lepo radno mesto za 21vek,pogotovo za EU kredibilitet.

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Postovana gospodo i gospodje iz EULEXa, posto ovo nije u vasoj nadleznosti, znaci li to da drzava Srbija moze da se pozabavi desavanjima na svojoj teritoriji, a da se vi na kraju ne umesate?

Licemerje bez presedana!

Tadicu, najaviti prekid pregovora ukoliko se ovo nastavi!

patrijota

pre 13 godina

Kada imate nelegalnu kuću, dođe država sa bagerima, pa je sruši.

Ko je sad divljak - oni na Kosovu ili naša država?

Mnogo ljudi ovde ima veliki problem u glavi. Samo mi postojimo, samo smo mi u pravu, samo smo mi lideri, samo smo mi prvi, jedini i najveći.

Glupost nema granica.

Marijan

pre 13 godina

Lijepo je što stvari konačno sjedaju na svoje mjesto i što vlasti države Kosovo preuzimaju nadležnost nad telekomunikacijama na cijeloj teritoriji države. Još bi bolje bilo da se, zbog egoizma pojedinaca i isključive borbe za jeftine političke bodove, u to prestanu uvlačiti obični ljudi,, kojima je dosta politizacije svakodnevnih životnih pitanja i koji samo žele živjeti normalan život. Ako netko misli eksplozivom i ljudskim tijelima braniti bazne stanice na teritodiju druge države, neka dobro razmisli. U krajnjem će slučaju stradati nedužni ljudi.

MarkoS

pre 13 godina

Sada, kada unistavaju zvot Srba na Kosovu, tzv. kosovske institucije. Ne treba sada samo pricati i osudjivati akt, vec na delati, delati tako sto cemo izboriti reakciju drzava koje nisu priznale Kosvo,a i onih koje su priznale, ovo treba dici na medjunarodni nivo, nivo ljudskih prava, i da vdimo medjunarodnu sluobodu i demokratiju na delu. Ako postoji bice na nasoj strani.

Milan

pre 13 godina

Evo šta Tadić dobija za svoju "kooperativnost". Tadiću uči od Dodika (ne od SM), ne može se stalno ići niz dlaku, moraju se ponekadi i zubi pokazati da bi se zaradilo poštovanje. Povlačenje rezolucije je bila velika greška koja je našim neprijateljima dokazala da smo slabi i da mogu da nam rade šta hoće.

radnik

pre 13 godina

da su hteli, mogli su samo da na prekidače i osigurače isključe svu tu opremu. i da ne iseku ni jedan jedini kabl. ovako su zapravo pokazali da samo skupljaju bodove pred izbore na kosovu, donacije kosovu su sve manje, neki krediti uskoro treba da počnu da se vraćaju. ekonomija kosova je još gora nego u centralnoj srbiji, ali mora nešto da se pokaže narodu, sve zbog novih mandata i produžetaka na vlasti.
da li se ovako pokazuje briga za deo stanovništva na kosovu? da li je to ono što se priča "zapadnim prijateljima".
svi znamo da albanci s kosova dolaze u srbiju kad su ozbiljno bolesni, i niko im ne seče infuziju dok leže po krevetima u beogradskim bolnicama. nije više način da se seče, ruši, minira...

amnezija

pre 13 godina

Zapanjuje kako su Albanci brzo zaboravili na svoje ponasanje, na to kako su DECENIJAMA krsili zakone i granice, kako su decenijam pravili nekakve paralelne institucije, kako su u ime svog neizivljenog nacionalizma odbijali da budu deo institucija drzave na cijoj teritoriji zive, zaboravili su Albanci kao su ubijali i kidnapovali policajce drzave na cijoj teritoriji zive, zaboravili su koliko su zakona, prava, licenci i ko zna cega sve ne prekrsili time sto su samoproglasili nekakvu "drzavu"... Sve su to Albanci zaboravili i sada glume ludilo i pricaju kako bi Srbi sa Kosova kao i Srbija trebali da se ponasaju upravo suprotno od onoga kako su se oni sami ponasala decenijama. Licemerje na kvadrat. Srbija je decenijama pokusavala isto ovo sto sada pricaju i Albanci - da uvede zakone i red i da ukine samovladu, ilegalne aktivnosti i anarhiju kosovskih Albanaca. Albanci su na to reagovali naoruzavanjem, terorizmom ali od Srba ocekuju da bez pogovora prihvate te njihove zakone? Ne znam zbog cega albanski nacionalisti misle da oni mogu, ako im se tako prohte da ignorisu sve moguce zakone i placanja a da istovremeno ocekuju od drugih da ne znam kako postuju zakone koje oni donose? Da li su Albanci necim zaduzlili ovo covecanstvo pa na osnovu toga za njih vaze neka druga pravila? Ako jesu, jako bih voleo da znam cime to tacno.

Bop

pre 13 godina

Zar ne moze da se organizuje neki referendum po pitanju Kosova? Sve mi se cini da sve vise ljudi prihvata realnost. Taman da skratimo muke Tadicu i Jeremicu i postedimo ih laznog glumatanja, a i da ustedimo neku kintu. Pa ako je vecina za priznavanje onda da se lepo postuje taj demokratski princip i da se okrenemo razvoju ove jadne zemlje.

zagor

pre 13 godina

Proslo je vec vise od dve godine kako su kosovski Albanci upozoreni da uklone svoju ilegalnu "drzavu" sa tla Kosova ali oni nista nisu uradili. Da ne bude posle da im nije lepo receno.

Djalke

pre 13 godina

Albanci su nam uzeli Kosovo,i mi tu nista vise ne mozemo...sve zahvaljujuci politici predhodnih vlasti pa i sadasnje...jadni mi Srbi, drzavu nam unistise nesposobni likovi

tech

pre 13 godina

Duugo cemo se mi jos cerati sa Kosovom dok ce svi oko nas da napreduju. Kosovo i Srbija ce ostati crne rupe ako se ne nadje neki kompromis, a ne kao sada - jednima sve, drugima nista.

VESELIN

pre 13 godina

Pa posle rezolucije koju je doneo Tadić vezano za Kosovo i Metohiju,nemojmo se čudite šta se događa i šta će se tek događati.Danas ceo dan kruži informacija po svim medijima da nam Klintonova dolazi a za to vreme SRBE odsecaju od sveta, to je naša politika !!

muka mi licemera

pre 13 godina

Ako to Albanci "ne unistavaju nista" nego "sprovode zakon", onda ni srpska policija i vojska na Kosovu nisu nista unistavali nego su sprovodili zakon. I onda nece imati niko nista protiv da srpska policija i vojska ponovo dodju i sprovedu zakon na celoj svojoj teritoriji. Ne mogu Albanci, koji su decenijama krsili sve moguce zakone, sada da svoje nacionalisticke interese sakrivaju iza supljih prica o "sprovodjenju zakona".

zox

pre 13 godina

Koliko ja znam jos 22. maja ove godine, operateri mobilne telefonije iz Srbije [Telekom Srbija, Telenor i VIP], a koji rade ilegalno, su upozoreni da u roku od 30 dana uklone svoje opremu sa Kosova [predajnike], regulisu svoj status, ili ce biti silom uklonjeni.
Znaci proslo je od tada 4 meseca, i niko u Srbiji prstom nije mrdnuo

Muka mi je

pre 13 godina

Opet su Srpeke strasti uzavrele: lome se koplja za i protiv. A ono:
"Pregovore intenzivno vode predstavnici vlade, ART-a, Pošte i telekomunijacija Kosova i jedne kompanije iz Srbije uz nadgledanje međunarodnih kancelarija na Kosovu", naveo je Ekspres.
Citajte vesti pazljivije. Celo pozoriste je da se osnovna sredstva i finansijska pomoc drzave preusmere u privatne dzepove. Kad pare pocnu da pristizu u "jednu kompaniju iz Srbije" svi ce biti zadovoljni.
Mi samo mozemo da nagadjamo ko je iza "jedne kompanije iz Srbije".

analiticar amater

pre 13 godina

Ovo su poslednji ocajnicki pokusaji rezima u Pristini da sebi dokaze da su drzava. Posto nema novih priznanja, posto ce morati za pregovaracki sto ajde da umirimo (zapravo napalimo nacionaliste) javnost tako sto cemo unistavati sve sto je preostalo srpsko.

NESO

pre 13 godina

ne mogu da svatim gospodina koji ovde usporedjuje kad bi madjari postavili u vojvodini odasiljece kao prvo srbija jos ima tapiju u un na kosovo a madjarska nema u srbiji to je ta "sitnica" gospodine nadjite pravu usporedbu imam osecaj koliko god sta da pruzis kojoj nacionalnoj manjini pruzis nikad dosta izgleda vi bi svi bili najsrecniji kad srba uopste ne bi bilo sto to nekazete svi javno da se vise ne lazemo

Kosovar

pre 13 godina

Istina je da Kosovo nije u UN ali sta to ima veze sa drzavnoscu? Gde to uopste pise da moras biti u UN da bi bila drzava? Da li to znaci da takozvana SRJ nije bila drzava citavih 10 godina kada je bila izbacena bas od tog UN-a i primljena ponovo tek 2000 godine?
Kosovo sprovodi svoj zakon jer ne moze da neko plati porez a da neko operise tek tako. U ovom slucaju Kosovo jeste u mogusnosti da sprovede zakon koji nije sproveden 10 godina za provajdere telefonije iz Srbije. Nije sporeveden bas zbog Srba ali strpljenje ima granicu. Operateri iz Srbije bili su upozoreni godinama a zadnji put pre nekoliko meseca i imali rok da sami iskljcuju svoje predajnike. Nisu slusali i evo posledice.

bosko

pre 13 godina

Evo link na vest od 22. Maja ove godine, znaci pre vise od 4 meseca gde je Srbija lepo upozorena i dat joj rok od 30 dana da sama demontira bazne stanice i pocne placati taksu jer, ne zaboravimo, Kosovo je bilo 'zlatna koka' za Telekom Srbije.
A Srbija ni nakon 4 meseca nista nije uradila
link
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/190520/Mobilnim-operaterima-dato-30-dana-da-uklone-antene-s-Kosova

znal

pre 13 godina

Zaista je neverovatno i smesno kako neki misle da Srbija moze prebacivanjem prekidaca iskljuciti veze!!
1. Danas su skoro sve veze satelitske tako da signal pokupi satelitska antena montirana na krovu zgrade poste u Pristini i distribuira dalje.
2 Kosovo sa juga ima Makedoniju a ne Srbiju
3. Kosovo sa zapada ima Albaniju i Crnu Goru, a ne Srbiju.
To samo od sebe znaci da nema nikakve bojazni od bilo kakve blokade.
A od 'iskljucivanja' bi na kraju vecu stetu imala sama Srbija jer, po medjunarodnim konvencijama, nesme to da radi
Kao dokaz je to da Srbija nije smela prekinuti dotok gasa u Bosnu, konkretno Sarajevo jer zna da bi onda i ona ostala bez gasa. Ili ako dalekovod ide preko Srbije iz recimo Bugarske za Kosovo Srbija to nesme prekinuti sve dok se tranzit placa

Julius

pre 13 godina

Cudo jedno kako su neki ljudi skloni da sve ispolitizuju i sa tolikom dozom gneva i mrznje prema Kosovu, prema vlastima i narodu Kosova govore. Ovaj potez iskljucenja mobilne i fiksne telefonije nije nista neocekivano. Vise puta su upozoreni neovlasceni operateri mobilne i fiskne telefonije, da njihovo poslovanje uskladjuju sa zakonom, tj. prijavljuju i pribavljaju licence, placaju takse i poreze. Kako su oni nastavili sa divljim poslovanjem, nije to prvi put da su otklonjene bazne stanice, i ostavljen rok za legilazaciju poslovanja.
Vec 11.godina Telekom Srbije i neki divlji operatieri mobilne telefonije Srbije posluju na Kosovu, bez propisanih licenci i odobrenja nadleznih vlasti, neregistrovani i ne placaju takse i poreze. Tvrdoglavom politikom, da ne prinaju vlasti Kosova, nastavili divljim poslovanjem.
Srbija niti bilo koja drzava ne bi to tolerisala ni 11. dana, a kamoli 11.godina, koliko ih je tolerisala kosovska vlast. E pa ne moze se to tolerisati u nedogled.
Da je Telekom Srbije neka ozbiljna kompanija, ne bi poslovala u drugoj drzavi bez propisane licene, na divlji nacin.
Sada je zapocet proces privatizacije PTK-a, a buducem vlasniku drzava mora stvoriti uslove i garantovati normalno poslovanje na celoj teritoriji, i ne dozvoliti poslovanje divljih operatera koji nanose ogromne stete.

Magyar Pista

pre 13 godina

Srbija bi naravno reagovala da joj MadZarski operateri postave bazne stanice na srpskoj teritoriji i tu nista nije sporno jer se i MadZarska i Srbija medjusobno priznaju kao drzave, obe su clanice UN-a, clanice su svih medjunarodnih organizacija, svaka ima svoj pozivni telefonskibroj itd. Medjutim, albanska "drzava kosova" nije priznata od strane Srbije, nije priznata od strane 70% drzava clanica UN-a, nema svoj telefonski pozivni broj, ne priznaju je ni Srbi koji koriste tu mobilnu telefoniju koja se sada unistava i za drzavu Srbiju, zakoni, licence i sve ostalo te samozvane albanske tvorevine nisu obavezujuce niti znace puno i ta samozvana "drzava" ih moze nametnuti samo nasiljem. Samo nasilje radja jos vece nasilje i to bi albanski kvazi-legalisti trebalo da znaju. Medjutim, postavlja se pitanje kako bi tek reagovala ta ista MadZarska kada bi se na deo MadZarske doselilo nekoliko stotina hiljada Srba, kada bi ti Srbi napadali i ubijali MadZarske policajce, kada bi proterivali MadZare, kada bi za srpske proglasili MadZarske crkve i kada bi na tom delu MadZarske samoproglasili nekakvu srpsku "drzavu"? A sta mislite kako bi u tom slucaju reagovali MadZari?

analogija duha

pre 13 godina

Kako li bi drzava Srbija reagovala da Madzarski mobitel operateri sada po Vojvodini, bez trazenja ikakve dozvole od vlasti Srbije i placanja ikakvih taksi postave svoje bazne stranice.
Demontirali bi ih iste sekunde

Andrey

pre 13 godina

Znate zasto ovakve vesti u nama bude napetost i mrznju? Zato sto smo mi svesno ili nesvesno sami odlucili da ignorisemo apsolutno sve sto dole na Kosovu postoji. Kosovsku vlast nazivamo Albanskom (iako u njoj ima dosta Srba i nealbanaca i kao takva je medjunarodno priznata cak i od onih zemalja koje ne priznaju Kosovo), Srpske opstine na Kosovu sto su nastale Ahtisarijevim planom ne priznajemo (iako je vise lokalnih Srba glasalo za te opstine nego za Srpske) i na kraju ono najvaznije: i dalje se pravimo kao da je "Kosovo deo Srbije, ali eto trenutno nam je pod nekom okupacijom"!?! I onda sta je za ocekivati kad se ovako nesto desava? Resenje je po mom misljenju veoma jednostavno. Prvo rascistimo sa sobom jednu stvar: Dokle cemo mi da lazemo sebe da je Kosovo i dalje deo Srbije? Dokle cemo da pokusavamo da prkosimo Kosovskim vlastima tako sto potpuno zanemarimo cinjenicu da one uopste postoje a onda kada one reaguju da sprovode KOSOVSKE zakone u delo onda se mi bunimo kao da nas to provocira ili kako je to jeli jos jedan u nizu pokusaja da se Srbi isele sa Kosova. Naravno, kao Srbina mene sve ovo udara na emotivnom planu ali kad razmisljam kao covek mogu da razumem jednu Drzavu (priznali je mi ili ne) koja pokusava da sprovodi svoje zakone unutar svoje teritorije. I jos nesto, nije tacno da su Srbi ostali bez ijedne vrste komunikacije jer sam licno bio dole i uverio se da nema Srpske enklave na Kosovu gde nema signala Kosovskih operatera, ali nam niko nije kriv sto i njih ignorisemo.

bob

pre 13 godina

Zar nema niceg komicnijeg nego kada oni koji sve sto imaju mogu da zahvale krsenju zakona, oni koji su decenijama u ime svog neizivljenog nacionalizma pravili nekakve paralelne institucije, naoruzavali se, napadali policiju i vojsku drzave ne cijoj teritoriji zive, izxbegavali placanje bilo kakvih dazbina i oni koji z apremijera imaju jednog ratnog zlocinca i kriminalca... sada nekome sole pamet i drze predavanja o zakonu i redu i postovanju zakona? Mnogo je to komicno. Uostalom cijih zakona? Jedne izdrzavane, samozvane i ilegalne albanske nacionalisticke tvorevine koja sebe optimisticki naziva "drzavom"? Da li je ta tvorevina clanica UN-a? Da li ta tvorevina ima makar telefonski pozivni broj? Po cemu je to onda "drzava" cije zakone ili teritorijalni integritet ima da se postuje? Komedija. A sto se tice Tadica, neka odmah odrzi neki govor o milenijumskim ciljevima i o kompromisu ili o evropskoj buducnosti, a to sto se albanski nacionalisti izivljavaju nad gradjanima drzave ciji je Tadic predsednik - to su ionako sitnice.

S. R.

pre 13 godina

Ne unistavaju nista Albanci nego kosovske institucije sprovode zakon. Sta se igrate uvek sa Albancima i Srbima. Dajte ljudi pokusajte polako da shvatite realnost i pustite nas da zivimo kao sto zivi citav svet.

Bak

pre 13 godina

O, kakvoj demokratiji pričaju kosovske vlasti kada i sami upotrebljavaju reč "enklave" za mesta gde žive Srbi! Pustite taj narod da živi dole kao sav civilizovan svet!

Zar "enklave" u XXI veku!!!???

senzacionalizam

pre 13 godina

Naslov je senzacionalisticki sa ocitom namerom da se podignu tenzije u regionu.
Ne radi se o "unistavanju" nego o demontazi baznih stanica montiranih bez saglasnosti vlade Kosova.
One vlade sa kojom bi Srbija trebala da pregovara. A ta vlada je dala rok Telekomu Srbije do kada treba da regulise stanje jer ne moze 'na lepe oci' da radi i ostvaruje profit narocito nakon misljenja MSP i usvojene rezolucije.
Ovakvi naslovi i ovakav senzacionalizam je 'palio' pre 15-20 godina, ali vise ne. Narod danas mnogo trezvenije razmislja.

Aca_KM

pre 13 godina

Ne radi se ovde samo o telefonima vec i o najavama da ce biti iskljucenja struje zato sto EPS nema isto tu licencu samoproglasene drzave Kosovo kao i to da se najavljuje gasenje svih institucija Srbije!

Quentin

pre 13 godina

I dalje mi nije jasno zasto se unistava, umesto da se preproda? Toliko o postovanju komsija. Tako je od spomenika pa do stanica operatera.

S

pre 13 godina

Za isključivanje bazne stanice je dovoljno prekinuti dovod električne energije. Slike uništene, razlupane i polomeljene opreme koje smo gledali prošli put pokazuju najsirovije divljaštvo. Zanima me kako se ovog puta radi, tj da li se oprema uništava, lomi i otima, ili se baznim stanicama samo isključi napajanje.

Čudoljub

pre 13 godina

Svestan da ću ovim komentarom navući gnev mnogih koji pozivaju nas Srbe "da prihvatimo realnost i postojanje 'države' na Kosovu", samo razmišljam: kako bi bilo da naše institucije pritisnu prekidač i celom Kosovu isključe međunarodne veze? Siguran sam da "nezavisno" Kosovo ne daje ni dinara za zakup telekomunikacionih vodova, pa se lepo možemo pozvati na ekonomske razloge, kao što to rade i ovi nasilnici.

Odmazdu primenjuju i oni koji nas uporno pozivaju na "prihvatanje realnosti".

Ivan

pre 13 godina

Kosovo nije u UN. Nije nezavisno. Trenutni je protektorat.
Razbijati je smešno i tužno u 21. veku pa iako je to što se razbija Srpsko.
Recimo bobu bob. Ovo je čisto divljaštvo a oni koji zagovaraju ovakve postupke u trenutnoj situaciji i potežu neke zakone su stvarno slaboželjni.

individua

pre 13 godina

Reč je o tome da su usluge koje bi Srbi koristili kod kosovskih operatera daleko skuplje, verovatno i lošije.Kosovski operateri bi trebali da formiraju poseban tarifni paket koji bi omogućavao jeftinu komunikaciju sa Srbijom, primer kao što to čini MTS sa M:tel-om u Crnoj Gori i Bosni.
Svejedno mi je koji naziv stoji na ekranu mobilnog telefona ako je usluga jeftina i efikasna.

Aleksandar Gracanica

pre 13 godina

Ne ostaje nam nista drugo nego da pakujemo kofere. Postalo je neizdrzljivo ziveti uz restrikcije struje i vode a sad i bez mreze.
Zar im smeta taj jedan jedini repetitor u Metohiji i jedan koji je radio u centralnom Kosovu.

Mislim, dakle postojim...

pre 13 godina

Telekom ce sad da ponovo instalira opremu, naravno, posle sledi novo poskupljenje pretplate, skracenje impulsnog intervala i sl... Dok u drugim delovima Srbije nema novca da se promene centrale stare 50 godina , dotle se svaka tri meseca instalira nova centrala na Kosovu... Sramota!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Najgore od svega je sto se sad ne sme uputiti ni "ostar protest" Vlastima Kosova !
Pitanje "statusa" Kosova o kome se vise nece raspravljati na predstojecim razgovorima BG. i Pristine opravdava ponasanje kosovske Vlasti u otklanjanju nelegalnih stanica u njihovoj drzavi do "daljneg" a tvrditi da je ovo "neocekivano" je zaista smesno posle slicnih "demontaza" od pre par meseci i davanja roka srpskom Telekomu da to sam URADI !

NightBird

pre 13 godina

PTK (Posta Kosova) je u procesu privatizacije.Prvi zahtev stranih investitora koji hoce da kupe PTK bio je uklanjanje svih ilegalnih operatera bez obzira ko su oni.Nemojte ovo politizovati ili uzeti kao nesto protiv Srba jer nije tako.

View

pre 13 godina

Telekom je ilegalac na KiM, a monopolista i sponzor svega i svačega u Srbiji (bez KiM). Prava kompanija (stvorena radom, zalaganjem i odricanjem) ne bi ni u snu uradila ovo što je Telekom uradio na Kosovu. To može samo neka zelenaška firma, jer će štetu nastalu njenim drčnim i protivzakonitim poslovanjem ionako platiti njeni zarobljenici, tj. građani Srbije.
A, inače, za informaciju Ivanoviću, ovaj srpski "gigant" zna često da građane Srbije (bez KiM) ostavi "bez komunikacija" ukoliko, recimo, mesecima ne primaju platu (a nisu te sreće da primaju "kosovski dodatak"), te zbog toga ne izmire račun. Pa neka na isti način posmatraju i ovaj potez kosovskih vlasti.

Zažmuri-Bajaga

pre 13 godina

Sviđalo se to nama ili ne, nakon preuzimanja trafostanica EPS-a, ovo je još jedan dokaz da je Kosovo već prešlo put bez povratka. Ko to neće da vidi slobodno neka i dalje žmuri.

kosovoskeptik

pre 13 godina

ovo su ti svestrani pregovori, je li? nisam srbin, nisam albanac, i odavno nisam ni državljanin srbije, ali ovo bi trebala da bude pouka tadiću i kamarili da se probude i konačno kažu kako stoje stvari!

kleo

pre 13 godina

Nista ne vidim lose ovde, mi cemo da ugradimo baznih stanica Telekoma Srbije sad na one Medjunarodne Drzave koje podrzavaju Srbiju, pa da vidimo da li su velikodusni oni da dozvole ugradjenje baznih stanica Telekoma Srbije u svoje zemlje.
To cemo graditi u Spaniju, Slovacku, Grcku, Kipar i Rumunniju, e ako nas ovih podrzavaju sa velikom dusom nek nas sad daju dozvolu.

iguman

pre 13 godina

Sve su to posledice gubitnicke politike Kostunice.Trosio je novac za "otplatu kosovskog duga",pa nagovor Srba da neidu na lokalne izbore,pa sprovodio svoju "drzavu" u susednoj priznatoj drzavi i sl.gluposti.Steta je ,kazu velika,medjutim,Kostunica je najveca stetocina i tu je problem.

Slobodan Petrovic

pre 13 godina

Ne podrzavam i osudjujem,i gnevim se nad cinjenicom da se to unistavanje desava,ali me isto tako ne zacudjuje stvarnost da je Kosovo,neka druga drzava,daleko od Srbije.,,Normalno,, je da jedna drzava (koja postoji hteli to da priznamo ili ne) zeli svoj telekomunikacioni sistem.Kosovo je bilo deo Srbije vise nije,mape se menjaju,istorija se pravi svakodnevno,i Vojvodina je bila Madjarska vise nije,mene licno bas briga za Kosovo,nikada nisam niti pozeleo da odem u tu pokrajnu.Molim Vas vi koji ce te da kritikujete moj komentar,nemojte slucajno da pomislite da Srbiju volim manje od Vas.Pozdrav iz Vojvodine,dunjerskog i mirnog Panceva.

Dokle

pre 13 godina

"O svemu smo obavestili Beograd", rekao je Ivanović i naveo da smatra da je ukidanje telefonije "pritisak pred razgovore Beograda i Prištine kako bi Srbi ostali bez komunikacija i srpske kompanije Telekoma na Kosovu".

Vidi ti njega,hoce da koristi telefon bez license. Pa ne mozes bre tako ni u samoj Srbiji, a kamo li na Kosovu. Dosta bre sa tim iluzijama, da ne bih rekao glupostima, da ce vam Beograd resiti sve.

dardan

pre 13 godina

Pa naravno kad ne placaju porez, i rade ne crno , svaka normalna zemla treba da zastiti i druge licencirane mobilne mreze ! Ne treba dati nijednu drugu pogled, kao to rade srbima...ako hoce da imaju boli zivot treba da se integriraju na nasim institucijama !

Robin Hood

pre 13 godina

"Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja".

Ma dajte molim vas, samo to nemojte reci. Pa pre 2-3 meseca su vas ponovo najavili i upozorili bili, cak je bila neka vrsta ultimatuma u pitanju (ako se ne varam od nedelju dana). Iako vi niste postovali taj rok, stanice Telekom Srbije nisu unistene, uz nadu da cete na kraju postovati odluku i zakon. Kao i obicno, nista od toga, i ponovo insistirate na tome da ste vi "ZRTVA"!
Da, da, sada se opet zalite Beogradu. Pa ja mislim da vam je Beograd obecao i garantovao, da ce ovaj problem biti resen u najkracem roku. Rekli su vam da niko nesme da rusi antene na Kosovu. Sada ce vam reci da budete strpljivi jer ce uskoro zapoceti razgovori BG i PR, pa ce i ovo pitanje biti deo "pregovora", a do tada Srbi sa Kosova bez fiksne i mobilne telefonije.
Ja se ne radujem ovakvim vestima, naprotiv. Samo mi nije jasno, jos koliko toga treba da se desi da Srbi sa Kosova uzmu zivot u svoje ruke?!

neko odavle

pre 13 godina

Jasno je ko dan da Albanci zele da nametnu teme za razgovore o svemu ostalo osim o statusu u predstojeciem dijalogu. Ex post facto statusa Telekoma na Kosovu je neosporivo i da Srbija kojim slucajem priznaje Kosovo, na medjunarodnoj arbitrazi Kosovo bi platilo Telekomu ogromnu odstetu. Inace, korelacija izmedju unistavanja imovine Telekoma i vaznijih datuma koji se ticu statusa Kosova (odlika medjunarodnog suda pravde, sednica SB UN) je vise nego jasna.

Sta ja da mislim kao Srbin sa Kosova o tom drustvu koje o svoje "manjine" i njihovu imovinu tretira na sledeci nacin?
-Pre par dana, prijatelj me je povezao iz Gracanice do Mitrovice i u selu Kiqice nadomak Mitrovice radar nas je uhvatio. Iako smo isli u koloni i nikoga nismo preticali, saobracajac je napisao kaznu mom prijatelju za prekoracenje brzine jer je vozio 52 na mestu gde je dozvoljno 50. A bas tog dana sam bio najblizi prihvatanju cinjenice da mozda albanski narod zasluzuje drzavu na Kosovu.

Genije

pre 13 godina

U pregovorima treba insistirati na pitanju imovine - drzave, crkve, privatnih vlasnika! Ako plate nekoliko desetina milijardi, moze da se govori o pitanjima iz domena suvereniteta... Ako oni traze legalnost u koriscenju frekvencija (cija je drzava, njegova su i prirodna dobra) onda i mi mozemo da pregovaramo, za sada, SAMO O IMOVINI.

zoran

pre 13 godina

"Kosovske vlasti su nekoliko puta i tokom ove godine onesposobljavale predajnike mobilnih operatera iz Srbije tvrdeći da nemaju licencu za rad."


"Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja"."

Kontradiktorna izjava! To je trenutno pod ingerencijom "države" Kosovo koja ima podršku NATO saveza i braćo srBska ili se pomirite sa tim ili kofere u šake pa u Srbiju. Ovde će vas pljačkati Telekom Srbije a ne Telekom Kosova. Mada, kako su se snašli vaši zemljaci koji su ranije stigli nema zime ni za vas. Ima budžetskih mesta koja vas čekaju. Ne sekirajte se. Verovatno je većina i obezbedila odstupnicu odavno, nego čeka dok još idu duple plate i ostale privilegije za život na Kosovu.

Grof

pre 13 godina

Ovo je usteda nasih para. Samo da podsetim: Odlukom neke od predhodnih vlada Srbi sa Kosova ne placaju racune za mobilnu telefoniju, vec dobijaju besplatno kartice i dopune. Posle se mi pitamo zasto je mobilna telefonija u Srbiji najskuplja.

Sa zapadne strane

pre 13 godina

Telekom bi trebalo da sacini tacan inventar svoje imovine na Kosovu i Metohiji i da se za ovo divljastvo zatrazi novcana kompenzacija. Politika je politika, ali privatna svojina je privatna svojina i to mora da se postuje!

matori

pre 13 godina

"...Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja"..."

Kako to "bez najave i upozorenja", kad se već više od godinu dana natežete oko pitanja licence za rad "Telekoma" na prostoru Kosova?
Ali vi neprestano terate inat i umesto dogovora postižete samo "žestok udar", pa se onda isčuđavate...

Sa zapadne strane

pre 13 godina

Telekom bi trebalo da sacini tacan inventar svoje imovine na Kosovu i Metohiji i da se za ovo divljastvo zatrazi novcana kompenzacija. Politika je politika, ali privatna svojina je privatna svojina i to mora da se postuje!

Grof

pre 13 godina

Ovo je usteda nasih para. Samo da podsetim: Odlukom neke od predhodnih vlada Srbi sa Kosova ne placaju racune za mobilnu telefoniju, vec dobijaju besplatno kartice i dopune. Posle se mi pitamo zasto je mobilna telefonija u Srbiji najskuplja.

matori

pre 13 godina

"...Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja"..."

Kako to "bez najave i upozorenja", kad se već više od godinu dana natežete oko pitanja licence za rad "Telekoma" na prostoru Kosova?
Ali vi neprestano terate inat i umesto dogovora postižete samo "žestok udar", pa se onda isčuđavate...

Zažmuri-Bajaga

pre 13 godina

Sviđalo se to nama ili ne, nakon preuzimanja trafostanica EPS-a, ovo je još jedan dokaz da je Kosovo već prešlo put bez povratka. Ko to neće da vidi slobodno neka i dalje žmuri.

S. R.

pre 13 godina

Ne unistavaju nista Albanci nego kosovske institucije sprovode zakon. Sta se igrate uvek sa Albancima i Srbima. Dajte ljudi pokusajte polako da shvatite realnost i pustite nas da zivimo kao sto zivi citav svet.

Slobodan Petrovic

pre 13 godina

Ne podrzavam i osudjujem,i gnevim se nad cinjenicom da se to unistavanje desava,ali me isto tako ne zacudjuje stvarnost da je Kosovo,neka druga drzava,daleko od Srbije.,,Normalno,, je da jedna drzava (koja postoji hteli to da priznamo ili ne) zeli svoj telekomunikacioni sistem.Kosovo je bilo deo Srbije vise nije,mape se menjaju,istorija se pravi svakodnevno,i Vojvodina je bila Madjarska vise nije,mene licno bas briga za Kosovo,nikada nisam niti pozeleo da odem u tu pokrajnu.Molim Vas vi koji ce te da kritikujete moj komentar,nemojte slucajno da pomislite da Srbiju volim manje od Vas.Pozdrav iz Vojvodine,dunjerskog i mirnog Panceva.

zoran

pre 13 godina

"Kosovske vlasti su nekoliko puta i tokom ove godine onesposobljavale predajnike mobilnih operatera iz Srbije tvrdeći da nemaju licencu za rad."


"Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja"."

Kontradiktorna izjava! To je trenutno pod ingerencijom "države" Kosovo koja ima podršku NATO saveza i braćo srBska ili se pomirite sa tim ili kofere u šake pa u Srbiju. Ovde će vas pljačkati Telekom Srbije a ne Telekom Kosova. Mada, kako su se snašli vaši zemljaci koji su ranije stigli nema zime ni za vas. Ima budžetskih mesta koja vas čekaju. Ne sekirajte se. Verovatno je većina i obezbedila odstupnicu odavno, nego čeka dok još idu duple plate i ostale privilegije za život na Kosovu.

Dokle

pre 13 godina

"O svemu smo obavestili Beograd", rekao je Ivanović i naveo da smatra da je ukidanje telefonije "pritisak pred razgovore Beograda i Prištine kako bi Srbi ostali bez komunikacija i srpske kompanije Telekoma na Kosovu".

Vidi ti njega,hoce da koristi telefon bez license. Pa ne mozes bre tako ni u samoj Srbiji, a kamo li na Kosovu. Dosta bre sa tim iluzijama, da ne bih rekao glupostima, da ce vam Beograd resiti sve.

Robin Hood

pre 13 godina

"Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja".

Ma dajte molim vas, samo to nemojte reci. Pa pre 2-3 meseca su vas ponovo najavili i upozorili bili, cak je bila neka vrsta ultimatuma u pitanju (ako se ne varam od nedelju dana). Iako vi niste postovali taj rok, stanice Telekom Srbije nisu unistene, uz nadu da cete na kraju postovati odluku i zakon. Kao i obicno, nista od toga, i ponovo insistirate na tome da ste vi "ZRTVA"!
Da, da, sada se opet zalite Beogradu. Pa ja mislim da vam je Beograd obecao i garantovao, da ce ovaj problem biti resen u najkracem roku. Rekli su vam da niko nesme da rusi antene na Kosovu. Sada ce vam reci da budete strpljivi jer ce uskoro zapoceti razgovori BG i PR, pa ce i ovo pitanje biti deo "pregovora", a do tada Srbi sa Kosova bez fiksne i mobilne telefonije.
Ja se ne radujem ovakvim vestima, naprotiv. Samo mi nije jasno, jos koliko toga treba da se desi da Srbi sa Kosova uzmu zivot u svoje ruke?!

dardan

pre 13 godina

Pa naravno kad ne placaju porez, i rade ne crno , svaka normalna zemla treba da zastiti i druge licencirane mobilne mreze ! Ne treba dati nijednu drugu pogled, kao to rade srbima...ako hoce da imaju boli zivot treba da se integriraju na nasim institucijama !

View

pre 13 godina

Telekom je ilegalac na KiM, a monopolista i sponzor svega i svačega u Srbiji (bez KiM). Prava kompanija (stvorena radom, zalaganjem i odricanjem) ne bi ni u snu uradila ovo što je Telekom uradio na Kosovu. To može samo neka zelenaška firma, jer će štetu nastalu njenim drčnim i protivzakonitim poslovanjem ionako platiti njeni zarobljenici, tj. građani Srbije.
A, inače, za informaciju Ivanoviću, ovaj srpski "gigant" zna često da građane Srbije (bez KiM) ostavi "bez komunikacija" ukoliko, recimo, mesecima ne primaju platu (a nisu te sreće da primaju "kosovski dodatak"), te zbog toga ne izmire račun. Pa neka na isti način posmatraju i ovaj potez kosovskih vlasti.

kosovoskeptik

pre 13 godina

ovo su ti svestrani pregovori, je li? nisam srbin, nisam albanac, i odavno nisam ni državljanin srbije, ali ovo bi trebala da bude pouka tadiću i kamarili da se probude i konačno kažu kako stoje stvari!

iguman

pre 13 godina

Sve su to posledice gubitnicke politike Kostunice.Trosio je novac za "otplatu kosovskog duga",pa nagovor Srba da neidu na lokalne izbore,pa sprovodio svoju "drzavu" u susednoj priznatoj drzavi i sl.gluposti.Steta je ,kazu velika,medjutim,Kostunica je najveca stetocina i tu je problem.

NightBird

pre 13 godina

PTK (Posta Kosova) je u procesu privatizacije.Prvi zahtev stranih investitora koji hoce da kupe PTK bio je uklanjanje svih ilegalnih operatera bez obzira ko su oni.Nemojte ovo politizovati ili uzeti kao nesto protiv Srba jer nije tako.

Julius

pre 13 godina

Cudo jedno kako su neki ljudi skloni da sve ispolitizuju i sa tolikom dozom gneva i mrznje prema Kosovu, prema vlastima i narodu Kosova govore. Ovaj potez iskljucenja mobilne i fiksne telefonije nije nista neocekivano. Vise puta su upozoreni neovlasceni operateri mobilne i fiskne telefonije, da njihovo poslovanje uskladjuju sa zakonom, tj. prijavljuju i pribavljaju licence, placaju takse i poreze. Kako su oni nastavili sa divljim poslovanjem, nije to prvi put da su otklonjene bazne stanice, i ostavljen rok za legilazaciju poslovanja.
Vec 11.godina Telekom Srbije i neki divlji operatieri mobilne telefonije Srbije posluju na Kosovu, bez propisanih licenci i odobrenja nadleznih vlasti, neregistrovani i ne placaju takse i poreze. Tvrdoglavom politikom, da ne prinaju vlasti Kosova, nastavili divljim poslovanjem.
Srbija niti bilo koja drzava ne bi to tolerisala ni 11. dana, a kamoli 11.godina, koliko ih je tolerisala kosovska vlast. E pa ne moze se to tolerisati u nedogled.
Da je Telekom Srbije neka ozbiljna kompanija, ne bi poslovala u drugoj drzavi bez propisane licene, na divlji nacin.
Sada je zapocet proces privatizacije PTK-a, a buducem vlasniku drzava mora stvoriti uslove i garantovati normalno poslovanje na celoj teritoriji, i ne dozvoliti poslovanje divljih operatera koji nanose ogromne stete.

Ivan

pre 13 godina

Kosovo nije u UN. Nije nezavisno. Trenutni je protektorat.
Razbijati je smešno i tužno u 21. veku pa iako je to što se razbija Srpsko.
Recimo bobu bob. Ovo je čisto divljaštvo a oni koji zagovaraju ovakve postupke u trenutnoj situaciji i potežu neke zakone su stvarno slaboželjni.

Andrey

pre 13 godina

Znate zasto ovakve vesti u nama bude napetost i mrznju? Zato sto smo mi svesno ili nesvesno sami odlucili da ignorisemo apsolutno sve sto dole na Kosovu postoji. Kosovsku vlast nazivamo Albanskom (iako u njoj ima dosta Srba i nealbanaca i kao takva je medjunarodno priznata cak i od onih zemalja koje ne priznaju Kosovo), Srpske opstine na Kosovu sto su nastale Ahtisarijevim planom ne priznajemo (iako je vise lokalnih Srba glasalo za te opstine nego za Srpske) i na kraju ono najvaznije: i dalje se pravimo kao da je "Kosovo deo Srbije, ali eto trenutno nam je pod nekom okupacijom"!?! I onda sta je za ocekivati kad se ovako nesto desava? Resenje je po mom misljenju veoma jednostavno. Prvo rascistimo sa sobom jednu stvar: Dokle cemo mi da lazemo sebe da je Kosovo i dalje deo Srbije? Dokle cemo da pokusavamo da prkosimo Kosovskim vlastima tako sto potpuno zanemarimo cinjenicu da one uopste postoje a onda kada one reaguju da sprovode KOSOVSKE zakone u delo onda se mi bunimo kao da nas to provocira ili kako je to jeli jos jedan u nizu pokusaja da se Srbi isele sa Kosova. Naravno, kao Srbina mene sve ovo udara na emotivnom planu ali kad razmisljam kao covek mogu da razumem jednu Drzavu (priznali je mi ili ne) koja pokusava da sprovodi svoje zakone unutar svoje teritorije. I jos nesto, nije tacno da su Srbi ostali bez ijedne vrste komunikacije jer sam licno bio dole i uverio se da nema Srpske enklave na Kosovu gde nema signala Kosovskih operatera, ali nam niko nije kriv sto i njih ignorisemo.

Mislim, dakle postojim...

pre 13 godina

Telekom ce sad da ponovo instalira opremu, naravno, posle sledi novo poskupljenje pretplate, skracenje impulsnog intervala i sl... Dok u drugim delovima Srbije nema novca da se promene centrale stare 50 godina , dotle se svaka tri meseca instalira nova centrala na Kosovu... Sramota!

Čudoljub

pre 13 godina

Svestan da ću ovim komentarom navući gnev mnogih koji pozivaju nas Srbe "da prihvatimo realnost i postojanje 'države' na Kosovu", samo razmišljam: kako bi bilo da naše institucije pritisnu prekidač i celom Kosovu isključe međunarodne veze? Siguran sam da "nezavisno" Kosovo ne daje ni dinara za zakup telekomunikacionih vodova, pa se lepo možemo pozvati na ekonomske razloge, kao što to rade i ovi nasilnici.

Odmazdu primenjuju i oni koji nas uporno pozivaju na "prihvatanje realnosti".

analogija duha

pre 13 godina

Kako li bi drzava Srbija reagovala da Madzarski mobitel operateri sada po Vojvodini, bez trazenja ikakve dozvole od vlasti Srbije i placanja ikakvih taksi postave svoje bazne stranice.
Demontirali bi ih iste sekunde

Bak

pre 13 godina

O, kakvoj demokratiji pričaju kosovske vlasti kada i sami upotrebljavaju reč "enklave" za mesta gde žive Srbi! Pustite taj narod da živi dole kao sav civilizovan svet!

Zar "enklave" u XXI veku!!!???

senzacionalizam

pre 13 godina

Naslov je senzacionalisticki sa ocitom namerom da se podignu tenzije u regionu.
Ne radi se o "unistavanju" nego o demontazi baznih stanica montiranih bez saglasnosti vlade Kosova.
One vlade sa kojom bi Srbija trebala da pregovara. A ta vlada je dala rok Telekomu Srbije do kada treba da regulise stanje jer ne moze 'na lepe oci' da radi i ostvaruje profit narocito nakon misljenja MSP i usvojene rezolucije.
Ovakvi naslovi i ovakav senzacionalizam je 'palio' pre 15-20 godina, ali vise ne. Narod danas mnogo trezvenije razmislja.

bosko

pre 13 godina

Evo link na vest od 22. Maja ove godine, znaci pre vise od 4 meseca gde je Srbija lepo upozorena i dat joj rok od 30 dana da sama demontira bazne stanice i pocne placati taksu jer, ne zaboravimo, Kosovo je bilo 'zlatna koka' za Telekom Srbije.
A Srbija ni nakon 4 meseca nista nije uradila
link
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/190520/Mobilnim-operaterima-dato-30-dana-da-uklone-antene-s-Kosova

Aleksandar Gracanica

pre 13 godina

Ne ostaje nam nista drugo nego da pakujemo kofere. Postalo je neizdrzljivo ziveti uz restrikcije struje i vode a sad i bez mreze.
Zar im smeta taj jedan jedini repetitor u Metohiji i jedan koji je radio u centralnom Kosovu.

amnezija

pre 13 godina

Zapanjuje kako su Albanci brzo zaboravili na svoje ponasanje, na to kako su DECENIJAMA krsili zakone i granice, kako su decenijam pravili nekakve paralelne institucije, kako su u ime svog neizivljenog nacionalizma odbijali da budu deo institucija drzave na cijoj teritoriji zive, zaboravili su Albanci kao su ubijali i kidnapovali policajce drzave na cijoj teritoriji zive, zaboravili su koliko su zakona, prava, licenci i ko zna cega sve ne prekrsili time sto su samoproglasili nekakvu "drzavu"... Sve su to Albanci zaboravili i sada glume ludilo i pricaju kako bi Srbi sa Kosova kao i Srbija trebali da se ponasaju upravo suprotno od onoga kako su se oni sami ponasala decenijama. Licemerje na kvadrat. Srbija je decenijama pokusavala isto ovo sto sada pricaju i Albanci - da uvede zakone i red i da ukine samovladu, ilegalne aktivnosti i anarhiju kosovskih Albanaca. Albanci su na to reagovali naoruzavanjem, terorizmom ali od Srba ocekuju da bez pogovora prihvate te njihove zakone? Ne znam zbog cega albanski nacionalisti misle da oni mogu, ako im se tako prohte da ignorisu sve moguce zakone i placanja a da istovremeno ocekuju od drugih da ne znam kako postuju zakone koje oni donose? Da li su Albanci necim zaduzlili ovo covecanstvo pa na osnovu toga za njih vaze neka druga pravila? Ako jesu, jako bih voleo da znam cime to tacno.

Magyar Pista

pre 13 godina

Srbija bi naravno reagovala da joj MadZarski operateri postave bazne stanice na srpskoj teritoriji i tu nista nije sporno jer se i MadZarska i Srbija medjusobno priznaju kao drzave, obe su clanice UN-a, clanice su svih medjunarodnih organizacija, svaka ima svoj pozivni telefonskibroj itd. Medjutim, albanska "drzava kosova" nije priznata od strane Srbije, nije priznata od strane 70% drzava clanica UN-a, nema svoj telefonski pozivni broj, ne priznaju je ni Srbi koji koriste tu mobilnu telefoniju koja se sada unistava i za drzavu Srbiju, zakoni, licence i sve ostalo te samozvane albanske tvorevine nisu obavezujuce niti znace puno i ta samozvana "drzava" ih moze nametnuti samo nasiljem. Samo nasilje radja jos vece nasilje i to bi albanski kvazi-legalisti trebalo da znaju. Medjutim, postavlja se pitanje kako bi tek reagovala ta ista MadZarska kada bi se na deo MadZarske doselilo nekoliko stotina hiljada Srba, kada bi ti Srbi napadali i ubijali MadZarske policajce, kada bi proterivali MadZare, kada bi za srpske proglasili MadZarske crkve i kada bi na tom delu MadZarske samoproglasili nekakvu srpsku "drzavu"? A sta mislite kako bi u tom slucaju reagovali MadZari?

kleo

pre 13 godina

Nista ne vidim lose ovde, mi cemo da ugradimo baznih stanica Telekoma Srbije sad na one Medjunarodne Drzave koje podrzavaju Srbiju, pa da vidimo da li su velikodusni oni da dozvole ugradjenje baznih stanica Telekoma Srbije u svoje zemlje.
To cemo graditi u Spaniju, Slovacku, Grcku, Kipar i Rumunniju, e ako nas ovih podrzavaju sa velikom dusom nek nas sad daju dozvolu.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Najgore od svega je sto se sad ne sme uputiti ni "ostar protest" Vlastima Kosova !
Pitanje "statusa" Kosova o kome se vise nece raspravljati na predstojecim razgovorima BG. i Pristine opravdava ponasanje kosovske Vlasti u otklanjanju nelegalnih stanica u njihovoj drzavi do "daljneg" a tvrditi da je ovo "neocekivano" je zaista smesno posle slicnih "demontaza" od pre par meseci i davanja roka srpskom Telekomu da to sam URADI !

Aca_KM

pre 13 godina

Ne radi se ovde samo o telefonima vec i o najavama da ce biti iskljucenja struje zato sto EPS nema isto tu licencu samoproglasene drzave Kosovo kao i to da se najavljuje gasenje svih institucija Srbije!

patrijota

pre 13 godina

Kada imate nelegalnu kuću, dođe država sa bagerima, pa je sruši.

Ko je sad divljak - oni na Kosovu ili naša država?

Mnogo ljudi ovde ima veliki problem u glavi. Samo mi postojimo, samo smo mi u pravu, samo smo mi lideri, samo smo mi prvi, jedini i najveći.

Glupost nema granica.

bob

pre 13 godina

Zar nema niceg komicnijeg nego kada oni koji sve sto imaju mogu da zahvale krsenju zakona, oni koji su decenijama u ime svog neizivljenog nacionalizma pravili nekakve paralelne institucije, naoruzavali se, napadali policiju i vojsku drzave ne cijoj teritoriji zive, izxbegavali placanje bilo kakvih dazbina i oni koji z apremijera imaju jednog ratnog zlocinca i kriminalca... sada nekome sole pamet i drze predavanja o zakonu i redu i postovanju zakona? Mnogo je to komicno. Uostalom cijih zakona? Jedne izdrzavane, samozvane i ilegalne albanske nacionalisticke tvorevine koja sebe optimisticki naziva "drzavom"? Da li je ta tvorevina clanica UN-a? Da li ta tvorevina ima makar telefonski pozivni broj? Po cemu je to onda "drzava" cije zakone ili teritorijalni integritet ima da se postuje? Komedija. A sto se tice Tadica, neka odmah odrzi neki govor o milenijumskim ciljevima i o kompromisu ili o evropskoj buducnosti, a to sto se albanski nacionalisti izivljavaju nad gradjanima drzave ciji je Tadic predsednik - to su ionako sitnice.

muka mi licemera

pre 13 godina

Ako to Albanci "ne unistavaju nista" nego "sprovode zakon", onda ni srpska policija i vojska na Kosovu nisu nista unistavali nego su sprovodili zakon. I onda nece imati niko nista protiv da srpska policija i vojska ponovo dodju i sprovedu zakon na celoj svojoj teritoriji. Ne mogu Albanci, koji su decenijama krsili sve moguce zakone, sada da svoje nacionalisticke interese sakrivaju iza supljih prica o "sprovodjenju zakona".

zox

pre 13 godina

Koliko ja znam jos 22. maja ove godine, operateri mobilne telefonije iz Srbije [Telekom Srbija, Telenor i VIP], a koji rade ilegalno, su upozoreni da u roku od 30 dana uklone svoje opremu sa Kosova [predajnike], regulisu svoj status, ili ce biti silom uklonjeni.
Znaci proslo je od tada 4 meseca, i niko u Srbiji prstom nije mrdnuo

NESO

pre 13 godina

ne mogu da svatim gospodina koji ovde usporedjuje kad bi madjari postavili u vojvodini odasiljece kao prvo srbija jos ima tapiju u un na kosovo a madjarska nema u srbiji to je ta "sitnica" gospodine nadjite pravu usporedbu imam osecaj koliko god sta da pruzis kojoj nacionalnoj manjini pruzis nikad dosta izgleda vi bi svi bili najsrecniji kad srba uopste ne bi bilo sto to nekazete svi javno da se vise ne lazemo

Samir

pre 13 godina

Stanovnici Republike Kosova Srbi mogu koristiti i Povelje Post Telekoma Kosova (PTK). Vala 900, IPKO i Z-Mobile je cijena vrlo jeftino za poziv na Balkanu.Telekom Srbija nema mjesta na Kosovu.

S

pre 13 godina

Za isključivanje bazne stanice je dovoljno prekinuti dovod električne energije. Slike uništene, razlupane i polomeljene opreme koje smo gledali prošli put pokazuju najsirovije divljaštvo. Zanima me kako se ovog puta radi, tj da li se oprema uništava, lomi i otima, ili se baznim stanicama samo isključi napajanje.

zagor

pre 13 godina

Proslo je vec vise od dve godine kako su kosovski Albanci upozoreni da uklone svoju ilegalnu "drzavu" sa tla Kosova ali oni nista nisu uradili. Da ne bude posle da im nije lepo receno.

Milan

pre 13 godina

Evo šta Tadić dobija za svoju "kooperativnost". Tadiću uči od Dodika (ne od SM), ne može se stalno ići niz dlaku, moraju se ponekadi i zubi pokazati da bi se zaradilo poštovanje. Povlačenje rezolucije je bila velika greška koja je našim neprijateljima dokazala da smo slabi i da mogu da nam rade šta hoće.

Kosovar

pre 13 godina

Istina je da Kosovo nije u UN ali sta to ima veze sa drzavnoscu? Gde to uopste pise da moras biti u UN da bi bila drzava? Da li to znaci da takozvana SRJ nije bila drzava citavih 10 godina kada je bila izbacena bas od tog UN-a i primljena ponovo tek 2000 godine?
Kosovo sprovodi svoj zakon jer ne moze da neko plati porez a da neko operise tek tako. U ovom slucaju Kosovo jeste u mogusnosti da sprovede zakon koji nije sproveden 10 godina za provajdere telefonije iz Srbije. Nije sporeveden bas zbog Srba ali strpljenje ima granicu. Operateri iz Srbije bili su upozoreni godinama a zadnji put pre nekoliko meseca i imali rok da sami iskljcuju svoje predajnike. Nisu slusali i evo posledice.

neko odavle

pre 13 godina

Jasno je ko dan da Albanci zele da nametnu teme za razgovore o svemu ostalo osim o statusu u predstojeciem dijalogu. Ex post facto statusa Telekoma na Kosovu je neosporivo i da Srbija kojim slucajem priznaje Kosovo, na medjunarodnoj arbitrazi Kosovo bi platilo Telekomu ogromnu odstetu. Inace, korelacija izmedju unistavanja imovine Telekoma i vaznijih datuma koji se ticu statusa Kosova (odlika medjunarodnog suda pravde, sednica SB UN) je vise nego jasna.

Sta ja da mislim kao Srbin sa Kosova o tom drustvu koje o svoje "manjine" i njihovu imovinu tretira na sledeci nacin?
-Pre par dana, prijatelj me je povezao iz Gracanice do Mitrovice i u selu Kiqice nadomak Mitrovice radar nas je uhvatio. Iako smo isli u koloni i nikoga nismo preticali, saobracajac je napisao kaznu mom prijatelju za prekoracenje brzine jer je vozio 52 na mestu gde je dozvoljno 50. A bas tog dana sam bio najblizi prihvatanju cinjenice da mozda albanski narod zasluzuje drzavu na Kosovu.

znal

pre 13 godina

Zaista je neverovatno i smesno kako neki misle da Srbija moze prebacivanjem prekidaca iskljuciti veze!!
1. Danas su skoro sve veze satelitske tako da signal pokupi satelitska antena montirana na krovu zgrade poste u Pristini i distribuira dalje.
2 Kosovo sa juga ima Makedoniju a ne Srbiju
3. Kosovo sa zapada ima Albaniju i Crnu Goru, a ne Srbiju.
To samo od sebe znaci da nema nikakve bojazni od bilo kakve blokade.
A od 'iskljucivanja' bi na kraju vecu stetu imala sama Srbija jer, po medjunarodnim konvencijama, nesme to da radi
Kao dokaz je to da Srbija nije smela prekinuti dotok gasa u Bosnu, konkretno Sarajevo jer zna da bi onda i ona ostala bez gasa. Ili ako dalekovod ide preko Srbije iz recimo Bugarske za Kosovo Srbija to nesme prekinuti sve dok se tranzit placa

Genije

pre 13 godina

U pregovorima treba insistirati na pitanju imovine - drzave, crkve, privatnih vlasnika! Ako plate nekoliko desetina milijardi, moze da se govori o pitanjima iz domena suvereniteta... Ako oni traze legalnost u koriscenju frekvencija (cija je drzava, njegova su i prirodna dobra) onda i mi mozemo da pregovaramo, za sada, SAMO O IMOVINI.

knez

pre 13 godina

...Apsolutna je neistina da Srbi sa Kosova ne placaju racune za mobilnu telefoniju i da dobijaju besplatno kartice i dopune. Molim narod Srbije da ne naseda na ovakve provokacije.

analiticar amater

pre 13 godina

Ovo su poslednji ocajnicki pokusaji rezima u Pristini da sebi dokaze da su drzava. Posto nema novih priznanja, posto ce morati za pregovaracki sto ajde da umirimo (zapravo napalimo nacionaliste) javnost tako sto cemo unistavati sve sto je preostalo srpsko.

individua

pre 13 godina

Reč je o tome da su usluge koje bi Srbi koristili kod kosovskih operatera daleko skuplje, verovatno i lošije.Kosovski operateri bi trebali da formiraju poseban tarifni paket koji bi omogućavao jeftinu komunikaciju sa Srbijom, primer kao što to čini MTS sa M:tel-om u Crnoj Gori i Bosni.
Svejedno mi je koji naziv stoji na ekranu mobilnog telefona ako je usluga jeftina i efikasna.

Djalke

pre 13 godina

Albanci su nam uzeli Kosovo,i mi tu nista vise ne mozemo...sve zahvaljujuci politici predhodnih vlasti pa i sadasnje...jadni mi Srbi, drzavu nam unistise nesposobni likovi

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Postovana gospodo i gospodje iz EULEXa, posto ovo nije u vasoj nadleznosti, znaci li to da drzava Srbija moze da se pozabavi desavanjima na svojoj teritoriji, a da se vi na kraju ne umesate?

Licemerje bez presedana!

Tadicu, najaviti prekid pregovora ukoliko se ovo nastavi!

Bak

pre 13 godina

Ne ulazeći u to da li je Kosovo država ili ne, ne shvatam i ne razumem kako neko može da opravdava uništavanje bilo čega obrazlažući to ''zakonom''. To nije zakon, to je varvarizam, jer me niko ne može ubediti da ako su već to uradili, da to nisu mogli da urade isključenjem predajnika, zapečačenjem istog ili nešto drugo, a ne uništavanjem i sečom kablova.

To nije demokratija nego demonstracija sile i to je jedina činjenica u vezi sa ovim događajem!

VESELIN

pre 13 godina

Pa posle rezolucije koju je doneo Tadić vezano za Kosovo i Metohiju,nemojmo se čudite šta se događa i šta će se tek događati.Danas ceo dan kruži informacija po svim medijima da nam Klintonova dolazi a za to vreme SRBE odsecaju od sveta, to je naša politika !!

Bop

pre 13 godina

Zar ne moze da se organizuje neki referendum po pitanju Kosova? Sve mi se cini da sve vise ljudi prihvata realnost. Taman da skratimo muke Tadicu i Jeremicu i postedimo ih laznog glumatanja, a i da ustedimo neku kintu. Pa ako je vecina za priznavanje onda da se lepo postuje taj demokratski princip i da se okrenemo razvoju ove jadne zemlje.

Quentin

pre 13 godina

I dalje mi nije jasno zasto se unistava, umesto da se preproda? Toliko o postovanju komsija. Tako je od spomenika pa do stanica operatera.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

"Sve strane treba da povedu računa da se život građana ne remeti", rekao je portarol Euleksa Hans Kristijan-Klasing.

Mislim da je ovakva reakcija Euleksa, blago receno, neumesna.

Presecanje kablova i unistavanje opreme nije jedini nacin da se Telekomu onemoguci rad na KiM.

Da se ne lazemo, ovo je jos jedan pritisak kosovskih vlasti na preostale Srbe na KiM da zazale sto su se ikada rodili i da pozele da odu odatle. Samo jos jedan metod etnickog ciscenja.

MarkoS

pre 13 godina

Sada, kada unistavaju zvot Srba na Kosovu, tzv. kosovske institucije. Ne treba sada samo pricati i osudjivati akt, vec na delati, delati tako sto cemo izboriti reakciju drzava koje nisu priznale Kosvo,a i onih koje su priznale, ovo treba dici na medjunarodni nivo, nivo ljudskih prava, i da vdimo medjunarodnu sluobodu i demokratiju na delu. Ako postoji bice na nasoj strani.

boki

pre 13 godina

Divim se onima koji porede ponasanje Borisa Tadica koji je predsednik cele drzave sa ponasanjem predsednika jednog od entiteta u drzavi BH.
Jer, Dodik je u BH 'vazan' koliko je i Bojan Pajtic vazan u Srbiji.
Recimo, Dodik nema nikakvu 'vlast' ili kontrolu nad vojskom te BH [posto RS nema svoju vojsku], ili nad granicama To radi drzavna granicna sluzba koja je na nivou cele BH, ili pravosudje, SIPA,... Puste Dodika da malo talasa naokolo, kraducka, ali kad zagusti on poslusa kao dete od dve godine [Primer sa aplikacijom BH za ulazak u NATO gde Dodik nije ni pisnuo nista protiv]

Milton

pre 13 godina

Šta kaže Predsednik Tadić na uskraćivanje elementarnih ljudskih prava građanima Srbije na Kosovu. Ili Kosovo više nije Srbija.Šta kažu nevladine organizacije iz Beograda na ovo ili Srbi ne treba da užuvaju ljudska prava kao svi ostali narodi.Red bi bio da guknu nešto.

Marijan

pre 13 godina

Lijepo je što stvari konačno sjedaju na svoje mjesto i što vlasti države Kosovo preuzimaju nadležnost nad telekomunikacijama na cijeloj teritoriji države. Još bi bolje bilo da se, zbog egoizma pojedinaca i isključive borbe za jeftine političke bodove, u to prestanu uvlačiti obični ljudi,, kojima je dosta politizacije svakodnevnih životnih pitanja i koji samo žele živjeti normalan život. Ako netko misli eksplozivom i ljudskim tijelima braniti bazne stanice na teritodiju druge države, neka dobro razmisli. U krajnjem će slučaju stradati nedužni ljudi.

Ivan

pre 13 godina

I šta ? Srbi da plaćaju tarife Slovenije i Monaka kad zovu sa Kosova u Srbiju ?
Pa ovi na kosovu nemaju ni svoj pozivni broj još ! O čemu pričaju. Obično divljaštvo!

Muka mi je

pre 13 godina

Opet su Srpeke strasti uzavrele: lome se koplja za i protiv. A ono:
"Pregovore intenzivno vode predstavnici vlade, ART-a, Pošte i telekomunijacija Kosova i jedne kompanije iz Srbije uz nadgledanje međunarodnih kancelarija na Kosovu", naveo je Ekspres.
Citajte vesti pazljivije. Celo pozoriste je da se osnovna sredstva i finansijska pomoc drzave preusmere u privatne dzepove. Kad pare pocnu da pristizu u "jednu kompaniju iz Srbije" svi ce biti zadovoljni.
Mi samo mozemo da nagadjamo ko je iza "jedne kompanije iz Srbije".

Srle

pre 13 godina

Ako postoji poslovni interes da operateri iz Srbije posluju na teritoriji Kosova ne vidim nijednog razloga zasto Telekom Srbija nije konkurisao, platio i dobio dozvolu za to od onih koji te dozvole izdaju i onda poslovao na teritoriji celog kosova i bio konkurencija nekim kosovskim operaterima koji tamo postoje. Naravno razlog je sto bi se u Srbiji digla kuka i motika na Telekom kada bi to uradio jer bi im se spocitavalo da su time priznali kosovo, kao da to sto kosovo Srbija nije priznala ima neke veze sa poslovnom logikom. Zaboravili bismo kako smo u vremenima Sankcija protiv Srbije tj Sr Jugoslavije kukali svuda po svetu da politiku i Sport ne treba mesati kada bi nekoj nasoj ekipi bilo zabranjeno da se takmici a mi danas to branimo sportistima sa Kosova, zaboravili bismo kako smo kukali da biznis i politiku ne treba mesati kada neka strana kompanija odbije da proda kompaniji iz Srbije lekove ili bilo koju drugu robu u vremenima sankcija a onda bismo sprecavali sopstvene kompanije da stvaraju profit na Kosovu pa bi onda taj nas Telekom vredio vise i mogao bi se prodati za vise novca koji bi isao u Budzet Srbije a i svake godine bi mu bio veci profit kada bi imao trziste od preko 2 miliona potencijalnih korisnika a svake godine 10% od profita je porez na dobit koji ide u budzet Srbije itd itd itd.
Telekom Srbija posluje kao mTEL u BiH i od 3 operatera trenutno su operater sa najboljim poslovnim rezultatima, i vrlo je cest slucaj da na teritoriji Federacije BiH ljudi odlucuju biti korisnici mTEL mreze jer izracunaju da im to dodje povoljnije, sa istom takvom filozofijom i poslovnom logikom i snagom Telekoma Srbija kao kompanije takav operater bi i na Kosovu nasao svoje mesto i zasigurno vremenom postao lider.

Devedesetih godina se takodje pricalo kako Muslimani i Hrvati otimaju telefonske instalacije i slicno da bi 10-ak godina kasnije Telekom Srbija platio oko 500 miliona maraka za kupovinu Telekoma Srpske. Da u ovoj zemlji nema dezurnih patriota, vikaca i onih kojima je dnevna zanimacija trziti izdajnika i optuziti nekoga za priznavanje kosova Telekom bi za mnogo manje novca mogao da dobije dozvolu da posluje na KOsovu i da ta mo stvara profit. Ova zemlja je u dugovima, budzet u deficitu i vrhovni nacionalni i drzavni interes bi trebao da bude zaraditi svaki euro vise gde god je to moguce.
Zalosno je to koliko smo kao drzava i narod nespremni da bilo sta naucimo iz sopstvene bliske proslosti i gresaka pocinjenih u njoj.

radnik

pre 13 godina

da su hteli, mogli su samo da na prekidače i osigurače isključe svu tu opremu. i da ne iseku ni jedan jedini kabl. ovako su zapravo pokazali da samo skupljaju bodove pred izbore na kosovu, donacije kosovu su sve manje, neki krediti uskoro treba da počnu da se vraćaju. ekonomija kosova je još gora nego u centralnoj srbiji, ali mora nešto da se pokaže narodu, sve zbog novih mandata i produžetaka na vlasti.
da li se ovako pokazuje briga za deo stanovništva na kosovu? da li je to ono što se priča "zapadnim prijateljima".
svi znamo da albanci s kosova dolaze u srbiju kad su ozbiljno bolesni, i niko im ne seče infuziju dok leže po krevetima u beogradskim bolnicama. nije više način da se seče, ruši, minira...

tech

pre 13 godina

Duugo cemo se mi jos cerati sa Kosovom dok ce svi oko nas da napreduju. Kosovo i Srbija ce ostati crne rupe ako se ne nadje neki kompromis, a ne kao sada - jednima sve, drugima nista.

prokleta avlija

pre 13 godina

Jedini nelegalni operater na kosovu je tzv Posta i telekom Kosova, nesto im se otegla privatizacija zar ne, a otegla se zbog cinjenice da ne mogu da dokazu vlasnistvo nad svom opremom koja je navodno u njihovom vlasnistvu, najjednostavnije nemaju racune, nemaju ugovore o kupovini instaliranju i odrzavanju opreme sa Sagemom i Samsungom jer je vlasnik tj kupac te opreme Telekom Srbije i to je najveci problem.jer u medjunarodnoj telekomunikacionoj uniji pohranjeni su ugovori u kojima stoji jasno i glasno ko je vlasnik opreme na Kosovu. Ovo posta Kosova radi iz ciste nemoci jer ih Srbija svim silama blokira u ITU-u u kojem Kosovo cak ni nema status posmatraca, jedinu dozvolu za emitovanje posta Kosova ima od UNMIK-a koje nije telo koje regulise telekomunikacione odnose, dodelu raspona i snagu frekvencija. To radi ITU i sve dok telekom Kosova ne dobije od ITU sve dozvole prodaja telekoma Kosova je prica za malu decu...

MB

pre 13 godina

ovaj eulex ima jednu-jedinu radnu obavezu da prima platu,i eventualno se provoza,paradira povremeno,a pravna pitanja obavezno ignorise nije nadlezan,cudni ti funkcioneri ,pitanje bezbednosti kad se nesto desi oni se oglase da ce proverit,pa Evropo kome to placate usluge,i kakvu pravdu sprovodite a imate na 160km,sa 120km.800funkcionera,stvarno super misija,zato jedino sto uspeva je restauracija ako pitate znaju sve restorane,i da ne nabrajam ta misija samo radi da nista ne radi i nikom ne odgovara bas lepo radno mesto za 21vek,pogotovo za EU kredibilitet.

zlaja

pre 13 godina

licno mislim da ovo nema veze sa politikom, mislim da je ona isfrustrirana baba Olbrajt ili kako se vec zove (po krstenici) trazila resenje za pad prometa kosovske mobilne telefonije ciji je suvlasnik, pa je najlakse udariti po "stranim nelegalnim" mrezama za pocetak. a problem lezi negde drugo....besparica, kriza...sve to utice na pad profita ovih kompanija (tako je verujem i u Srbiji). Posto je nasa draga Medelina....uzela da muti jaja, prvo sto joj je palo napamet je da uklanja konkurenciju i da u sledecem tromesecnom izvestaju vidi da prometi rastu....jer ce ljudi iz enklava poceti da koriste raspolozive mreze....nije bog zna sta...ali je 5 - 10 % povecanja....ihhhhaaaaaaa

Bucki

pre 13 godina

Alo bre ljudi, postali ste smesni vise pa sta ima veze biznis, mobilna telefonija sa ljudskim pravima ?!
Jel znate sta su ljudska pravila kada Srbi sa PR, GL, PZ tablicama (tablice koje ne postoje vise) voze celi dan usred Pristine i NIKO ih ne zaustavi jer ONI (Srbi) imaju VECA prava nego drugi sto zive na Kosovo,
Ajde da uzmemo u obzir da ja kao Albanac hocu da idem u Nis !
Ne mogu da idem jer Srbija (kao demokratska drzava) nece da me pusti u Srbiju sa UNMIK licnom kartom ili unmik pasosom a da ne govorim o KS tablicama.
Nemojte vi o nekim ljudskim pravima, nemate bas svetlu proslost (a bogami i sadasnjost) sa demokratijom.

amer

pre 13 godina

srbi zive u nezavisno kosovo koje ne priznaju, telefonsku uslugu im pruzaju firme iz beograda kojima se placa a kosovska drzava nema nista od toga! pa naravno da ce da im iskljuce telefone, ne mozes da zivis u jednoj drzavi a telefon placas drugoj drzavi.

Lucky dj

pre 13 godina

Vlasnistvo nad imovinom se svuda na svetu postuje, osim na Kosovu i Metohiji. Da li je koga briga da li ste vi nezavisni ili zavisni ili sta god...ako nesto nije tvoje, mozes mi ga ukrasti oteti, ali to ne menja stvari, jer ja sam vlasnik onoga sto meni pripada, nema dalje...

Vladimir

pre 13 godina

Dragi Albanci odgovor na vaše postove. Svaka normalna zemlja (država) i treba da štiti svoj telkomunikacijski prostor prema zakonu. To je u redu, PROBLEM JE U TOME ŠTO KOSOVO NIJE NORMALNA DRŽAVA a to vi dobro znate (ako otvorite oči). De facto para-država postoji, de jure delimično a uz to je štićena stranim silama. Šta je važno, je to da nije priznata od strane Srbije što znači da obe dve države čine zahtev nad jednim lokalitetom. Imovina akcionara Telekom Srbija na tom lokalitetu ne može biti legalno prevedena na imovinu druge firme. Virtualna telekomunikacijska mreža za srpske enklave je kompromisno rešenje. Trebalo je sačekati do implementacije tog rešenja a ne sa uništavanjem imovine. Ko će biti odgovoran za ljudske žrtve (hitna pomoć) zbog isključenja telefona? Dragi Albanci, veći deo vas je ignorisao državu Srbiju, nemojte se čuditi što veći deo Srba ignoriše "državu" Kosova.
Za prestanak ignorisanja treba prvi pružiti ruku a ne stalno dokazivati čije je Kosovo/Kosova. Da ste pametni shvatili bi ste da pripada podjednako svima. Obe vlasti (srpska i kosovska) rade samo za svoje narode na tom lokalitetu i to je tragedija jer tu nema "Win-Win" rešenja.

MUKNAVI

pre 13 godina

Albanci ,zasto se niste dogovorili,i dogovarali ..Zar vi tako smatrate pregovore?Pa dobro..oni koji ne znaju od nas Srba polako ce shvatiti da ste vi na vlast doveli arogantnu ekipu kojoj se ne moze drugacije dokazati nego....sta mislite kako?Njima nece nista faliti jer njihova tehnologija je zavadi,provociraj,podzezavaj, pa vladaj a kada zagusti jako ,odose oni tamo gde su im pare.Tesko i jos teze bice siromasnima i vama koji pod njima zivite.Pa dokle bre tako,jer sa narodom, siromasnima mi mozemo da zivimo al sa ovom "elitom? na grbaci i jedni i dugi ..jok vise.Oni su i jedne i druge doveli do prosijackog stapa i sada se natezu ,zezaju i uzivaju..a mi,cutimo ,trpimo dok ne pukne!

Maksim KG

pre 13 godina

Meni je vise postalo tragicno smesno citati ,ko ce sta od stranka izjaviti o Kosovu,pogotovu kada se desi nesto poput ovog od nocas,odnosno od jutros.
Ovim utrkivanjem u patriotizmu,nista nece dobiti ni ostaci Srba na Kosovu ,niti drzava Srbija.
Umesto da obavestimo o svemu sta se desilo sve medjunarodne organizacije ,tu pogotovu mislim na Brisel i Vasington i sediste UN u Njujorku,nase vajne stranke se ulizuju i dalje sludjenom narodu i maltene pozivaju na neka nova krvoprolica i nesrece.
Krajnje je vreme ,da uskladimo nasu politiku prema KiM sa situacijom na terenu i da pokusamo maksimalno zastiti ono malo Srba sto jos zivi tamo i nase svetnje,a sve to je moguce samo u maksimalnoj saradnji sa MZ,tu pogotovu mislim na saradnju sa EU i NATO.
Osvestimo se napokon,krajnje je vreme za to.

labinotkelmendi@hotmail.com

pre 13 godina

Samo da podsetim neke sto pisu komentare u vezi vlasnistva zgrade i opreme poste u Kosovo: Albanci u Kosovo zive vec odavno a ne od 99gd pa na dalje. To znaci da imovina za koju toliko govorite nije Srpska vec Kosovska i za tu imovinu su naci roditelji platili (govorite kao da na Kosovu od 1945 pa na dalje nijedan Albanac nije radio). Prema tome, nista od "public owned enterprices" nije Srpsko vec Kosovsko.

Kole

pre 13 godina

* Pozdrav svima! Ne znam zašto se ovdje i u drugim srbijanskim novinama se pravi tolko gužve o tim mobilnim signalima? Koliko ja znam na Kosovo ne žive samo Srbi i Albanci nego ih ima negdje 2.1 milijuna žitelja!I svaki od njih ima mobilni signal: VALA 900 i IPKO! Meni IPKO funkcionira i u Austriji gdje živim i radim (čak ponekad koristim i Srbijasnki TELENOR). * Koliko ja znam ni u kojoj državi regiona nema srbijanskog mobilnog signala,(osim blizu granica), niti u Mađarskoj, niti u Hrvatskoj, niti u BiH, niti u Makedoniji, niti u Crnoj Gori, tamo se ne bune nitko, zašto se buniti na Kosovo? Kosovo je otišlo već 1999! Jednostavno, koristite Kosovske operatere! * Srbi i Albanci i ostali narodi Kosova treba prihvatiti realnost sa terena i živjeti prema ondašnjim zakonima i poštovati Ustav Republike Kosova! Ja živim u Austriji imam mrežu A 1 mobilnog telefona (nemam srbskog) i poštujem Austrijski ustav i sve zakone! Pozdrav Kole Gj. Kosovski albanac!

Sava Drugi

pre 13 godina

Uništavanje mobilnih predajnika je mnogo lakše sa daljine. Nije mi jasno što su morali da se muče i skidaju jednu po jednu.

freedom

pre 13 godina

Pa ajde sad da krenemo da vidimo, cija su imovina zgrade univerziteta na Kosovu, pa studijo i oprema radia i televizije "Kosovo", pa bolnice i javne u stanove, pa postrojenje "Trepca"......i dr! Pa zar mislite da ce se sve te stvari vratiti drzavi Srbiji?! To ce se samo sukcesijom resiti za koju godinu! Ono o cemu treba razgovarati, jeste pitanje povracaja privatne imovine na Kosovu!

Grof

pre 13 godina

Ovo je usteda nasih para. Samo da podsetim: Odlukom neke od predhodnih vlada Srbi sa Kosova ne placaju racune za mobilnu telefoniju, vec dobijaju besplatno kartice i dopune. Posle se mi pitamo zasto je mobilna telefonija u Srbiji najskuplja.

matori

pre 13 godina

"...Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja"..."

Kako to "bez najave i upozorenja", kad se već više od godinu dana natežete oko pitanja licence za rad "Telekoma" na prostoru Kosova?
Ali vi neprestano terate inat i umesto dogovora postižete samo "žestok udar", pa se onda isčuđavate...

Ivan

pre 13 godina

Kosovo nije u UN. Nije nezavisno. Trenutni je protektorat.
Razbijati je smešno i tužno u 21. veku pa iako je to što se razbija Srpsko.
Recimo bobu bob. Ovo je čisto divljaštvo a oni koji zagovaraju ovakve postupke u trenutnoj situaciji i potežu neke zakone su stvarno slaboželjni.

Sa zapadne strane

pre 13 godina

Telekom bi trebalo da sacini tacan inventar svoje imovine na Kosovu i Metohiji i da se za ovo divljastvo zatrazi novcana kompenzacija. Politika je politika, ali privatna svojina je privatna svojina i to mora da se postuje!

View

pre 13 godina

Telekom je ilegalac na KiM, a monopolista i sponzor svega i svačega u Srbiji (bez KiM). Prava kompanija (stvorena radom, zalaganjem i odricanjem) ne bi ni u snu uradila ovo što je Telekom uradio na Kosovu. To može samo neka zelenaška firma, jer će štetu nastalu njenim drčnim i protivzakonitim poslovanjem ionako platiti njeni zarobljenici, tj. građani Srbije.
A, inače, za informaciju Ivanoviću, ovaj srpski "gigant" zna često da građane Srbije (bez KiM) ostavi "bez komunikacija" ukoliko, recimo, mesecima ne primaju platu (a nisu te sreće da primaju "kosovski dodatak"), te zbog toga ne izmire račun. Pa neka na isti način posmatraju i ovaj potez kosovskih vlasti.

S. R.

pre 13 godina

Ne unistavaju nista Albanci nego kosovske institucije sprovode zakon. Sta se igrate uvek sa Albancima i Srbima. Dajte ljudi pokusajte polako da shvatite realnost i pustite nas da zivimo kao sto zivi citav svet.

zoran

pre 13 godina

"Kosovske vlasti su nekoliko puta i tokom ove godine onesposobljavale predajnike mobilnih operatera iz Srbije tvrdeći da nemaju licencu za rad."


"Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja"."

Kontradiktorna izjava! To je trenutno pod ingerencijom "države" Kosovo koja ima podršku NATO saveza i braćo srBska ili se pomirite sa tim ili kofere u šake pa u Srbiju. Ovde će vas pljačkati Telekom Srbije a ne Telekom Kosova. Mada, kako su se snašli vaši zemljaci koji su ranije stigli nema zime ni za vas. Ima budžetskih mesta koja vas čekaju. Ne sekirajte se. Verovatno je većina i obezbedila odstupnicu odavno, nego čeka dok još idu duple plate i ostale privilegije za život na Kosovu.

Zažmuri-Bajaga

pre 13 godina

Sviđalo se to nama ili ne, nakon preuzimanja trafostanica EPS-a, ovo je još jedan dokaz da je Kosovo već prešlo put bez povratka. Ko to neće da vidi slobodno neka i dalje žmuri.

analogija duha

pre 13 godina

Kako li bi drzava Srbija reagovala da Madzarski mobitel operateri sada po Vojvodini, bez trazenja ikakve dozvole od vlasti Srbije i placanja ikakvih taksi postave svoje bazne stranice.
Demontirali bi ih iste sekunde

iguman

pre 13 godina

Sve su to posledice gubitnicke politike Kostunice.Trosio je novac za "otplatu kosovskog duga",pa nagovor Srba da neidu na lokalne izbore,pa sprovodio svoju "drzavu" u susednoj priznatoj drzavi i sl.gluposti.Steta je ,kazu velika,medjutim,Kostunica je najveca stetocina i tu je problem.

senzacionalizam

pre 13 godina

Naslov je senzacionalisticki sa ocitom namerom da se podignu tenzije u regionu.
Ne radi se o "unistavanju" nego o demontazi baznih stanica montiranih bez saglasnosti vlade Kosova.
One vlade sa kojom bi Srbija trebala da pregovara. A ta vlada je dala rok Telekomu Srbije do kada treba da regulise stanje jer ne moze 'na lepe oci' da radi i ostvaruje profit narocito nakon misljenja MSP i usvojene rezolucije.
Ovakvi naslovi i ovakav senzacionalizam je 'palio' pre 15-20 godina, ali vise ne. Narod danas mnogo trezvenije razmislja.

dardan

pre 13 godina

Pa naravno kad ne placaju porez, i rade ne crno , svaka normalna zemla treba da zastiti i druge licencirane mobilne mreze ! Ne treba dati nijednu drugu pogled, kao to rade srbima...ako hoce da imaju boli zivot treba da se integriraju na nasim institucijama !

Aleksandar Gracanica

pre 13 godina

Ne ostaje nam nista drugo nego da pakujemo kofere. Postalo je neizdrzljivo ziveti uz restrikcije struje i vode a sad i bez mreze.
Zar im smeta taj jedan jedini repetitor u Metohiji i jedan koji je radio u centralnom Kosovu.

Dokle

pre 13 godina

"O svemu smo obavestili Beograd", rekao je Ivanović i naveo da smatra da je ukidanje telefonije "pritisak pred razgovore Beograda i Prištine kako bi Srbi ostali bez komunikacija i srpske kompanije Telekoma na Kosovu".

Vidi ti njega,hoce da koristi telefon bez license. Pa ne mozes bre tako ni u samoj Srbiji, a kamo li na Kosovu. Dosta bre sa tim iluzijama, da ne bih rekao glupostima, da ce vam Beograd resiti sve.

Julius

pre 13 godina

Cudo jedno kako su neki ljudi skloni da sve ispolitizuju i sa tolikom dozom gneva i mrznje prema Kosovu, prema vlastima i narodu Kosova govore. Ovaj potez iskljucenja mobilne i fiksne telefonije nije nista neocekivano. Vise puta su upozoreni neovlasceni operateri mobilne i fiskne telefonije, da njihovo poslovanje uskladjuju sa zakonom, tj. prijavljuju i pribavljaju licence, placaju takse i poreze. Kako su oni nastavili sa divljim poslovanjem, nije to prvi put da su otklonjene bazne stanice, i ostavljen rok za legilazaciju poslovanja.
Vec 11.godina Telekom Srbije i neki divlji operatieri mobilne telefonije Srbije posluju na Kosovu, bez propisanih licenci i odobrenja nadleznih vlasti, neregistrovani i ne placaju takse i poreze. Tvrdoglavom politikom, da ne prinaju vlasti Kosova, nastavili divljim poslovanjem.
Srbija niti bilo koja drzava ne bi to tolerisala ni 11. dana, a kamoli 11.godina, koliko ih je tolerisala kosovska vlast. E pa ne moze se to tolerisati u nedogled.
Da je Telekom Srbije neka ozbiljna kompanija, ne bi poslovala u drugoj drzavi bez propisane licene, na divlji nacin.
Sada je zapocet proces privatizacije PTK-a, a buducem vlasniku drzava mora stvoriti uslove i garantovati normalno poslovanje na celoj teritoriji, i ne dozvoliti poslovanje divljih operatera koji nanose ogromne stete.

NightBird

pre 13 godina

PTK (Posta Kosova) je u procesu privatizacije.Prvi zahtev stranih investitora koji hoce da kupe PTK bio je uklanjanje svih ilegalnih operatera bez obzira ko su oni.Nemojte ovo politizovati ili uzeti kao nesto protiv Srba jer nije tako.

Magyar Pista

pre 13 godina

Srbija bi naravno reagovala da joj MadZarski operateri postave bazne stanice na srpskoj teritoriji i tu nista nije sporno jer se i MadZarska i Srbija medjusobno priznaju kao drzave, obe su clanice UN-a, clanice su svih medjunarodnih organizacija, svaka ima svoj pozivni telefonskibroj itd. Medjutim, albanska "drzava kosova" nije priznata od strane Srbije, nije priznata od strane 70% drzava clanica UN-a, nema svoj telefonski pozivni broj, ne priznaju je ni Srbi koji koriste tu mobilnu telefoniju koja se sada unistava i za drzavu Srbiju, zakoni, licence i sve ostalo te samozvane albanske tvorevine nisu obavezujuce niti znace puno i ta samozvana "drzava" ih moze nametnuti samo nasiljem. Samo nasilje radja jos vece nasilje i to bi albanski kvazi-legalisti trebalo da znaju. Medjutim, postavlja se pitanje kako bi tek reagovala ta ista MadZarska kada bi se na deo MadZarske doselilo nekoliko stotina hiljada Srba, kada bi ti Srbi napadali i ubijali MadZarske policajce, kada bi proterivali MadZare, kada bi za srpske proglasili MadZarske crkve i kada bi na tom delu MadZarske samoproglasili nekakvu srpsku "drzavu"? A sta mislite kako bi u tom slucaju reagovali MadZari?

muka mi licemera

pre 13 godina

Ako to Albanci "ne unistavaju nista" nego "sprovode zakon", onda ni srpska policija i vojska na Kosovu nisu nista unistavali nego su sprovodili zakon. I onda nece imati niko nista protiv da srpska policija i vojska ponovo dodju i sprovedu zakon na celoj svojoj teritoriji. Ne mogu Albanci, koji su decenijama krsili sve moguce zakone, sada da svoje nacionalisticke interese sakrivaju iza supljih prica o "sprovodjenju zakona".

kleo

pre 13 godina

Nista ne vidim lose ovde, mi cemo da ugradimo baznih stanica Telekoma Srbije sad na one Medjunarodne Drzave koje podrzavaju Srbiju, pa da vidimo da li su velikodusni oni da dozvole ugradjenje baznih stanica Telekoma Srbije u svoje zemlje.
To cemo graditi u Spaniju, Slovacku, Grcku, Kipar i Rumunniju, e ako nas ovih podrzavaju sa velikom dusom nek nas sad daju dozvolu.

Čudoljub

pre 13 godina

Svestan da ću ovim komentarom navući gnev mnogih koji pozivaju nas Srbe "da prihvatimo realnost i postojanje 'države' na Kosovu", samo razmišljam: kako bi bilo da naše institucije pritisnu prekidač i celom Kosovu isključe međunarodne veze? Siguran sam da "nezavisno" Kosovo ne daje ni dinara za zakup telekomunikacionih vodova, pa se lepo možemo pozvati na ekonomske razloge, kao što to rade i ovi nasilnici.

Odmazdu primenjuju i oni koji nas uporno pozivaju na "prihvatanje realnosti".

bosko

pre 13 godina

Evo link na vest od 22. Maja ove godine, znaci pre vise od 4 meseca gde je Srbija lepo upozorena i dat joj rok od 30 dana da sama demontira bazne stanice i pocne placati taksu jer, ne zaboravimo, Kosovo je bilo 'zlatna koka' za Telekom Srbije.
A Srbija ni nakon 4 meseca nista nije uradila
link
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/190520/Mobilnim-operaterima-dato-30-dana-da-uklone-antene-s-Kosova

Slobodan Petrovic

pre 13 godina

Ne podrzavam i osudjujem,i gnevim se nad cinjenicom da se to unistavanje desava,ali me isto tako ne zacudjuje stvarnost da je Kosovo,neka druga drzava,daleko od Srbije.,,Normalno,, je da jedna drzava (koja postoji hteli to da priznamo ili ne) zeli svoj telekomunikacioni sistem.Kosovo je bilo deo Srbije vise nije,mape se menjaju,istorija se pravi svakodnevno,i Vojvodina je bila Madjarska vise nije,mene licno bas briga za Kosovo,nikada nisam niti pozeleo da odem u tu pokrajnu.Molim Vas vi koji ce te da kritikujete moj komentar,nemojte slucajno da pomislite da Srbiju volim manje od Vas.Pozdrav iz Vojvodine,dunjerskog i mirnog Panceva.

Mislim, dakle postojim...

pre 13 godina

Telekom ce sad da ponovo instalira opremu, naravno, posle sledi novo poskupljenje pretplate, skracenje impulsnog intervala i sl... Dok u drugim delovima Srbije nema novca da se promene centrale stare 50 godina , dotle se svaka tri meseca instalira nova centrala na Kosovu... Sramota!

Kosovar

pre 13 godina

Istina je da Kosovo nije u UN ali sta to ima veze sa drzavnoscu? Gde to uopste pise da moras biti u UN da bi bila drzava? Da li to znaci da takozvana SRJ nije bila drzava citavih 10 godina kada je bila izbacena bas od tog UN-a i primljena ponovo tek 2000 godine?
Kosovo sprovodi svoj zakon jer ne moze da neko plati porez a da neko operise tek tako. U ovom slucaju Kosovo jeste u mogusnosti da sprovede zakon koji nije sproveden 10 godina za provajdere telefonije iz Srbije. Nije sporeveden bas zbog Srba ali strpljenje ima granicu. Operateri iz Srbije bili su upozoreni godinama a zadnji put pre nekoliko meseca i imali rok da sami iskljcuju svoje predajnike. Nisu slusali i evo posledice.

Marijan

pre 13 godina

Lijepo je što stvari konačno sjedaju na svoje mjesto i što vlasti države Kosovo preuzimaju nadležnost nad telekomunikacijama na cijeloj teritoriji države. Još bi bolje bilo da se, zbog egoizma pojedinaca i isključive borbe za jeftine političke bodove, u to prestanu uvlačiti obični ljudi,, kojima je dosta politizacije svakodnevnih životnih pitanja i koji samo žele živjeti normalan život. Ako netko misli eksplozivom i ljudskim tijelima braniti bazne stanice na teritodiju druge države, neka dobro razmisli. U krajnjem će slučaju stradati nedužni ljudi.

zox

pre 13 godina

Koliko ja znam jos 22. maja ove godine, operateri mobilne telefonije iz Srbije [Telekom Srbija, Telenor i VIP], a koji rade ilegalno, su upozoreni da u roku od 30 dana uklone svoje opremu sa Kosova [predajnike], regulisu svoj status, ili ce biti silom uklonjeni.
Znaci proslo je od tada 4 meseca, i niko u Srbiji prstom nije mrdnuo

Bak

pre 13 godina

Ne ulazeći u to da li je Kosovo država ili ne, ne shvatam i ne razumem kako neko može da opravdava uništavanje bilo čega obrazlažući to ''zakonom''. To nije zakon, to je varvarizam, jer me niko ne može ubediti da ako su već to uradili, da to nisu mogli da urade isključenjem predajnika, zapečačenjem istog ili nešto drugo, a ne uništavanjem i sečom kablova.

To nije demokratija nego demonstracija sile i to je jedina činjenica u vezi sa ovim događajem!

patrijota

pre 13 godina

Kada imate nelegalnu kuću, dođe država sa bagerima, pa je sruši.

Ko je sad divljak - oni na Kosovu ili naša država?

Mnogo ljudi ovde ima veliki problem u glavi. Samo mi postojimo, samo smo mi u pravu, samo smo mi lideri, samo smo mi prvi, jedini i najveći.

Glupost nema granica.

Genije

pre 13 godina

U pregovorima treba insistirati na pitanju imovine - drzave, crkve, privatnih vlasnika! Ako plate nekoliko desetina milijardi, moze da se govori o pitanjima iz domena suvereniteta... Ako oni traze legalnost u koriscenju frekvencija (cija je drzava, njegova su i prirodna dobra) onda i mi mozemo da pregovaramo, za sada, SAMO O IMOVINI.

Robin Hood

pre 13 godina

"Ivanović kaže da je ovo "žestok udar" i da je došao "bez najave i upozorenja".

Ma dajte molim vas, samo to nemojte reci. Pa pre 2-3 meseca su vas ponovo najavili i upozorili bili, cak je bila neka vrsta ultimatuma u pitanju (ako se ne varam od nedelju dana). Iako vi niste postovali taj rok, stanice Telekom Srbije nisu unistene, uz nadu da cete na kraju postovati odluku i zakon. Kao i obicno, nista od toga, i ponovo insistirate na tome da ste vi "ZRTVA"!
Da, da, sada se opet zalite Beogradu. Pa ja mislim da vam je Beograd obecao i garantovao, da ce ovaj problem biti resen u najkracem roku. Rekli su vam da niko nesme da rusi antene na Kosovu. Sada ce vam reci da budete strpljivi jer ce uskoro zapoceti razgovori BG i PR, pa ce i ovo pitanje biti deo "pregovora", a do tada Srbi sa Kosova bez fiksne i mobilne telefonije.
Ja se ne radujem ovakvim vestima, naprotiv. Samo mi nije jasno, jos koliko toga treba da se desi da Srbi sa Kosova uzmu zivot u svoje ruke?!

Bak

pre 13 godina

O, kakvoj demokratiji pričaju kosovske vlasti kada i sami upotrebljavaju reč "enklave" za mesta gde žive Srbi! Pustite taj narod da živi dole kao sav civilizovan svet!

Zar "enklave" u XXI veku!!!???

analiticar amater

pre 13 godina

Ovo su poslednji ocajnicki pokusaji rezima u Pristini da sebi dokaze da su drzava. Posto nema novih priznanja, posto ce morati za pregovaracki sto ajde da umirimo (zapravo napalimo nacionaliste) javnost tako sto cemo unistavati sve sto je preostalo srpsko.

NESO

pre 13 godina

ne mogu da svatim gospodina koji ovde usporedjuje kad bi madjari postavili u vojvodini odasiljece kao prvo srbija jos ima tapiju u un na kosovo a madjarska nema u srbiji to je ta "sitnica" gospodine nadjite pravu usporedbu imam osecaj koliko god sta da pruzis kojoj nacionalnoj manjini pruzis nikad dosta izgleda vi bi svi bili najsrecniji kad srba uopste ne bi bilo sto to nekazete svi javno da se vise ne lazemo

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Najgore od svega je sto se sad ne sme uputiti ni "ostar protest" Vlastima Kosova !
Pitanje "statusa" Kosova o kome se vise nece raspravljati na predstojecim razgovorima BG. i Pristine opravdava ponasanje kosovske Vlasti u otklanjanju nelegalnih stanica u njihovoj drzavi do "daljneg" a tvrditi da je ovo "neocekivano" je zaista smesno posle slicnih "demontaza" od pre par meseci i davanja roka srpskom Telekomu da to sam URADI !

Andrey

pre 13 godina

Znate zasto ovakve vesti u nama bude napetost i mrznju? Zato sto smo mi svesno ili nesvesno sami odlucili da ignorisemo apsolutno sve sto dole na Kosovu postoji. Kosovsku vlast nazivamo Albanskom (iako u njoj ima dosta Srba i nealbanaca i kao takva je medjunarodno priznata cak i od onih zemalja koje ne priznaju Kosovo), Srpske opstine na Kosovu sto su nastale Ahtisarijevim planom ne priznajemo (iako je vise lokalnih Srba glasalo za te opstine nego za Srpske) i na kraju ono najvaznije: i dalje se pravimo kao da je "Kosovo deo Srbije, ali eto trenutno nam je pod nekom okupacijom"!?! I onda sta je za ocekivati kad se ovako nesto desava? Resenje je po mom misljenju veoma jednostavno. Prvo rascistimo sa sobom jednu stvar: Dokle cemo mi da lazemo sebe da je Kosovo i dalje deo Srbije? Dokle cemo da pokusavamo da prkosimo Kosovskim vlastima tako sto potpuno zanemarimo cinjenicu da one uopste postoje a onda kada one reaguju da sprovode KOSOVSKE zakone u delo onda se mi bunimo kao da nas to provocira ili kako je to jeli jos jedan u nizu pokusaja da se Srbi isele sa Kosova. Naravno, kao Srbina mene sve ovo udara na emotivnom planu ali kad razmisljam kao covek mogu da razumem jednu Drzavu (priznali je mi ili ne) koja pokusava da sprovodi svoje zakone unutar svoje teritorije. I jos nesto, nije tacno da su Srbi ostali bez ijedne vrste komunikacije jer sam licno bio dole i uverio se da nema Srpske enklave na Kosovu gde nema signala Kosovskih operatera, ali nam niko nije kriv sto i njih ignorisemo.

zagor

pre 13 godina

Proslo je vec vise od dve godine kako su kosovski Albanci upozoreni da uklone svoju ilegalnu "drzavu" sa tla Kosova ali oni nista nisu uradili. Da ne bude posle da im nije lepo receno.

Samir

pre 13 godina

Stanovnici Republike Kosova Srbi mogu koristiti i Povelje Post Telekoma Kosova (PTK). Vala 900, IPKO i Z-Mobile je cijena vrlo jeftino za poziv na Balkanu.Telekom Srbija nema mjesta na Kosovu.

neko odavle

pre 13 godina

Jasno je ko dan da Albanci zele da nametnu teme za razgovore o svemu ostalo osim o statusu u predstojeciem dijalogu. Ex post facto statusa Telekoma na Kosovu je neosporivo i da Srbija kojim slucajem priznaje Kosovo, na medjunarodnoj arbitrazi Kosovo bi platilo Telekomu ogromnu odstetu. Inace, korelacija izmedju unistavanja imovine Telekoma i vaznijih datuma koji se ticu statusa Kosova (odlika medjunarodnog suda pravde, sednica SB UN) je vise nego jasna.

Sta ja da mislim kao Srbin sa Kosova o tom drustvu koje o svoje "manjine" i njihovu imovinu tretira na sledeci nacin?
-Pre par dana, prijatelj me je povezao iz Gracanice do Mitrovice i u selu Kiqice nadomak Mitrovice radar nas je uhvatio. Iako smo isli u koloni i nikoga nismo preticali, saobracajac je napisao kaznu mom prijatelju za prekoracenje brzine jer je vozio 52 na mestu gde je dozvoljno 50. A bas tog dana sam bio najblizi prihvatanju cinjenice da mozda albanski narod zasluzuje drzavu na Kosovu.

amnezija

pre 13 godina

Zapanjuje kako su Albanci brzo zaboravili na svoje ponasanje, na to kako su DECENIJAMA krsili zakone i granice, kako su decenijam pravili nekakve paralelne institucije, kako su u ime svog neizivljenog nacionalizma odbijali da budu deo institucija drzave na cijoj teritoriji zive, zaboravili su Albanci kao su ubijali i kidnapovali policajce drzave na cijoj teritoriji zive, zaboravili su koliko su zakona, prava, licenci i ko zna cega sve ne prekrsili time sto su samoproglasili nekakvu "drzavu"... Sve su to Albanci zaboravili i sada glume ludilo i pricaju kako bi Srbi sa Kosova kao i Srbija trebali da se ponasaju upravo suprotno od onoga kako su se oni sami ponasala decenijama. Licemerje na kvadrat. Srbija je decenijama pokusavala isto ovo sto sada pricaju i Albanci - da uvede zakone i red i da ukine samovladu, ilegalne aktivnosti i anarhiju kosovskih Albanaca. Albanci su na to reagovali naoruzavanjem, terorizmom ali od Srba ocekuju da bez pogovora prihvate te njihove zakone? Ne znam zbog cega albanski nacionalisti misle da oni mogu, ako im se tako prohte da ignorisu sve moguce zakone i placanja a da istovremeno ocekuju od drugih da ne znam kako postuju zakone koje oni donose? Da li su Albanci necim zaduzlili ovo covecanstvo pa na osnovu toga za njih vaze neka druga pravila? Ako jesu, jako bih voleo da znam cime to tacno.

bob

pre 13 godina

Zar nema niceg komicnijeg nego kada oni koji sve sto imaju mogu da zahvale krsenju zakona, oni koji su decenijama u ime svog neizivljenog nacionalizma pravili nekakve paralelne institucije, naoruzavali se, napadali policiju i vojsku drzave ne cijoj teritoriji zive, izxbegavali placanje bilo kakvih dazbina i oni koji z apremijera imaju jednog ratnog zlocinca i kriminalca... sada nekome sole pamet i drze predavanja o zakonu i redu i postovanju zakona? Mnogo je to komicno. Uostalom cijih zakona? Jedne izdrzavane, samozvane i ilegalne albanske nacionalisticke tvorevine koja sebe optimisticki naziva "drzavom"? Da li je ta tvorevina clanica UN-a? Da li ta tvorevina ima makar telefonski pozivni broj? Po cemu je to onda "drzava" cije zakone ili teritorijalni integritet ima da se postuje? Komedija. A sto se tice Tadica, neka odmah odrzi neki govor o milenijumskim ciljevima i o kompromisu ili o evropskoj buducnosti, a to sto se albanski nacionalisti izivljavaju nad gradjanima drzave ciji je Tadic predsednik - to su ionako sitnice.

MarkoS

pre 13 godina

Sada, kada unistavaju zvot Srba na Kosovu, tzv. kosovske institucije. Ne treba sada samo pricati i osudjivati akt, vec na delati, delati tako sto cemo izboriti reakciju drzava koje nisu priznale Kosvo,a i onih koje su priznale, ovo treba dici na medjunarodni nivo, nivo ljudskih prava, i da vdimo medjunarodnu sluobodu i demokratiju na delu. Ako postoji bice na nasoj strani.

znal

pre 13 godina

Zaista je neverovatno i smesno kako neki misle da Srbija moze prebacivanjem prekidaca iskljuciti veze!!
1. Danas su skoro sve veze satelitske tako da signal pokupi satelitska antena montirana na krovu zgrade poste u Pristini i distribuira dalje.
2 Kosovo sa juga ima Makedoniju a ne Srbiju
3. Kosovo sa zapada ima Albaniju i Crnu Goru, a ne Srbiju.
To samo od sebe znaci da nema nikakve bojazni od bilo kakve blokade.
A od 'iskljucivanja' bi na kraju vecu stetu imala sama Srbija jer, po medjunarodnim konvencijama, nesme to da radi
Kao dokaz je to da Srbija nije smela prekinuti dotok gasa u Bosnu, konkretno Sarajevo jer zna da bi onda i ona ostala bez gasa. Ili ako dalekovod ide preko Srbije iz recimo Bugarske za Kosovo Srbija to nesme prekinuti sve dok se tranzit placa

Bop

pre 13 godina

Zar ne moze da se organizuje neki referendum po pitanju Kosova? Sve mi se cini da sve vise ljudi prihvata realnost. Taman da skratimo muke Tadicu i Jeremicu i postedimo ih laznog glumatanja, a i da ustedimo neku kintu. Pa ako je vecina za priznavanje onda da se lepo postuje taj demokratski princip i da se okrenemo razvoju ove jadne zemlje.

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Postovana gospodo i gospodje iz EULEXa, posto ovo nije u vasoj nadleznosti, znaci li to da drzava Srbija moze da se pozabavi desavanjima na svojoj teritoriji, a da se vi na kraju ne umesate?

Licemerje bez presedana!

Tadicu, najaviti prekid pregovora ukoliko se ovo nastavi!

Ivan

pre 13 godina

I šta ? Srbi da plaćaju tarife Slovenije i Monaka kad zovu sa Kosova u Srbiju ?
Pa ovi na kosovu nemaju ni svoj pozivni broj još ! O čemu pričaju. Obično divljaštvo!

Quentin

pre 13 godina

I dalje mi nije jasno zasto se unistava, umesto da se preproda? Toliko o postovanju komsija. Tako je od spomenika pa do stanica operatera.

Milan

pre 13 godina

Evo šta Tadić dobija za svoju "kooperativnost". Tadiću uči od Dodika (ne od SM), ne može se stalno ići niz dlaku, moraju se ponekadi i zubi pokazati da bi se zaradilo poštovanje. Povlačenje rezolucije je bila velika greška koja je našim neprijateljima dokazala da smo slabi i da mogu da nam rade šta hoće.

knez

pre 13 godina

...Apsolutna je neistina da Srbi sa Kosova ne placaju racune za mobilnu telefoniju i da dobijaju besplatno kartice i dopune. Molim narod Srbije da ne naseda na ovakve provokacije.

individua

pre 13 godina

Reč je o tome da su usluge koje bi Srbi koristili kod kosovskih operatera daleko skuplje, verovatno i lošije.Kosovski operateri bi trebali da formiraju poseban tarifni paket koji bi omogućavao jeftinu komunikaciju sa Srbijom, primer kao što to čini MTS sa M:tel-om u Crnoj Gori i Bosni.
Svejedno mi je koji naziv stoji na ekranu mobilnog telefona ako je usluga jeftina i efikasna.

Djalke

pre 13 godina

Albanci su nam uzeli Kosovo,i mi tu nista vise ne mozemo...sve zahvaljujuci politici predhodnih vlasti pa i sadasnje...jadni mi Srbi, drzavu nam unistise nesposobni likovi

radnik

pre 13 godina

da su hteli, mogli su samo da na prekidače i osigurače isključe svu tu opremu. i da ne iseku ni jedan jedini kabl. ovako su zapravo pokazali da samo skupljaju bodove pred izbore na kosovu, donacije kosovu su sve manje, neki krediti uskoro treba da počnu da se vraćaju. ekonomija kosova je još gora nego u centralnoj srbiji, ali mora nešto da se pokaže narodu, sve zbog novih mandata i produžetaka na vlasti.
da li se ovako pokazuje briga za deo stanovništva na kosovu? da li je to ono što se priča "zapadnim prijateljima".
svi znamo da albanci s kosova dolaze u srbiju kad su ozbiljno bolesni, i niko im ne seče infuziju dok leže po krevetima u beogradskim bolnicama. nije više način da se seče, ruši, minira...

Vladimir Arsic

pre 13 godina

"Sve strane treba da povedu računa da se život građana ne remeti", rekao je portarol Euleksa Hans Kristijan-Klasing.

Mislim da je ovakva reakcija Euleksa, blago receno, neumesna.

Presecanje kablova i unistavanje opreme nije jedini nacin da se Telekomu onemoguci rad na KiM.

Da se ne lazemo, ovo je jos jedan pritisak kosovskih vlasti na preostale Srbe na KiM da zazale sto su se ikada rodili i da pozele da odu odatle. Samo jos jedan metod etnickog ciscenja.

kosovoskeptik

pre 13 godina

ovo su ti svestrani pregovori, je li? nisam srbin, nisam albanac, i odavno nisam ni državljanin srbije, ali ovo bi trebala da bude pouka tadiću i kamarili da se probude i konačno kažu kako stoje stvari!

tech

pre 13 godina

Duugo cemo se mi jos cerati sa Kosovom dok ce svi oko nas da napreduju. Kosovo i Srbija ce ostati crne rupe ako se ne nadje neki kompromis, a ne kao sada - jednima sve, drugima nista.

S

pre 13 godina

Za isključivanje bazne stanice je dovoljno prekinuti dovod električne energije. Slike uništene, razlupane i polomeljene opreme koje smo gledali prošli put pokazuju najsirovije divljaštvo. Zanima me kako se ovog puta radi, tj da li se oprema uništava, lomi i otima, ili se baznim stanicama samo isključi napajanje.

Srle

pre 13 godina

Ako postoji poslovni interes da operateri iz Srbije posluju na teritoriji Kosova ne vidim nijednog razloga zasto Telekom Srbija nije konkurisao, platio i dobio dozvolu za to od onih koji te dozvole izdaju i onda poslovao na teritoriji celog kosova i bio konkurencija nekim kosovskim operaterima koji tamo postoje. Naravno razlog je sto bi se u Srbiji digla kuka i motika na Telekom kada bi to uradio jer bi im se spocitavalo da su time priznali kosovo, kao da to sto kosovo Srbija nije priznala ima neke veze sa poslovnom logikom. Zaboravili bismo kako smo u vremenima Sankcija protiv Srbije tj Sr Jugoslavije kukali svuda po svetu da politiku i Sport ne treba mesati kada bi nekoj nasoj ekipi bilo zabranjeno da se takmici a mi danas to branimo sportistima sa Kosova, zaboravili bismo kako smo kukali da biznis i politiku ne treba mesati kada neka strana kompanija odbije da proda kompaniji iz Srbije lekove ili bilo koju drugu robu u vremenima sankcija a onda bismo sprecavali sopstvene kompanije da stvaraju profit na Kosovu pa bi onda taj nas Telekom vredio vise i mogao bi se prodati za vise novca koji bi isao u Budzet Srbije a i svake godine bi mu bio veci profit kada bi imao trziste od preko 2 miliona potencijalnih korisnika a svake godine 10% od profita je porez na dobit koji ide u budzet Srbije itd itd itd.
Telekom Srbija posluje kao mTEL u BiH i od 3 operatera trenutno su operater sa najboljim poslovnim rezultatima, i vrlo je cest slucaj da na teritoriji Federacije BiH ljudi odlucuju biti korisnici mTEL mreze jer izracunaju da im to dodje povoljnije, sa istom takvom filozofijom i poslovnom logikom i snagom Telekoma Srbija kao kompanije takav operater bi i na Kosovu nasao svoje mesto i zasigurno vremenom postao lider.

Devedesetih godina se takodje pricalo kako Muslimani i Hrvati otimaju telefonske instalacije i slicno da bi 10-ak godina kasnije Telekom Srbija platio oko 500 miliona maraka za kupovinu Telekoma Srpske. Da u ovoj zemlji nema dezurnih patriota, vikaca i onih kojima je dnevna zanimacija trziti izdajnika i optuziti nekoga za priznavanje kosova Telekom bi za mnogo manje novca mogao da dobije dozvolu da posluje na KOsovu i da ta mo stvara profit. Ova zemlja je u dugovima, budzet u deficitu i vrhovni nacionalni i drzavni interes bi trebao da bude zaraditi svaki euro vise gde god je to moguce.
Zalosno je to koliko smo kao drzava i narod nespremni da bilo sta naucimo iz sopstvene bliske proslosti i gresaka pocinjenih u njoj.

MUKNAVI

pre 13 godina

Albanci ,zasto se niste dogovorili,i dogovarali ..Zar vi tako smatrate pregovore?Pa dobro..oni koji ne znaju od nas Srba polako ce shvatiti da ste vi na vlast doveli arogantnu ekipu kojoj se ne moze drugacije dokazati nego....sta mislite kako?Njima nece nista faliti jer njihova tehnologija je zavadi,provociraj,podzezavaj, pa vladaj a kada zagusti jako ,odose oni tamo gde su im pare.Tesko i jos teze bice siromasnima i vama koji pod njima zivite.Pa dokle bre tako,jer sa narodom, siromasnima mi mozemo da zivimo al sa ovom "elitom? na grbaci i jedni i dugi ..jok vise.Oni su i jedne i druge doveli do prosijackog stapa i sada se natezu ,zezaju i uzivaju..a mi,cutimo ,trpimo dok ne pukne!

MB

pre 13 godina

ovaj eulex ima jednu-jedinu radnu obavezu da prima platu,i eventualno se provoza,paradira povremeno,a pravna pitanja obavezno ignorise nije nadlezan,cudni ti funkcioneri ,pitanje bezbednosti kad se nesto desi oni se oglase da ce proverit,pa Evropo kome to placate usluge,i kakvu pravdu sprovodite a imate na 160km,sa 120km.800funkcionera,stvarno super misija,zato jedino sto uspeva je restauracija ako pitate znaju sve restorane,i da ne nabrajam ta misija samo radi da nista ne radi i nikom ne odgovara bas lepo radno mesto za 21vek,pogotovo za EU kredibilitet.

Milton

pre 13 godina

Šta kaže Predsednik Tadić na uskraćivanje elementarnih ljudskih prava građanima Srbije na Kosovu. Ili Kosovo više nije Srbija.Šta kažu nevladine organizacije iz Beograda na ovo ili Srbi ne treba da užuvaju ljudska prava kao svi ostali narodi.Red bi bio da guknu nešto.

amer

pre 13 godina

srbi zive u nezavisno kosovo koje ne priznaju, telefonsku uslugu im pruzaju firme iz beograda kojima se placa a kosovska drzava nema nista od toga! pa naravno da ce da im iskljuce telefone, ne mozes da zivis u jednoj drzavi a telefon placas drugoj drzavi.

boki

pre 13 godina

Divim se onima koji porede ponasanje Borisa Tadica koji je predsednik cele drzave sa ponasanjem predsednika jednog od entiteta u drzavi BH.
Jer, Dodik je u BH 'vazan' koliko je i Bojan Pajtic vazan u Srbiji.
Recimo, Dodik nema nikakvu 'vlast' ili kontrolu nad vojskom te BH [posto RS nema svoju vojsku], ili nad granicama To radi drzavna granicna sluzba koja je na nivou cele BH, ili pravosudje, SIPA,... Puste Dodika da malo talasa naokolo, kraducka, ali kad zagusti on poslusa kao dete od dve godine [Primer sa aplikacijom BH za ulazak u NATO gde Dodik nije ni pisnuo nista protiv]

Bucki

pre 13 godina

Alo bre ljudi, postali ste smesni vise pa sta ima veze biznis, mobilna telefonija sa ljudskim pravima ?!
Jel znate sta su ljudska pravila kada Srbi sa PR, GL, PZ tablicama (tablice koje ne postoje vise) voze celi dan usred Pristine i NIKO ih ne zaustavi jer ONI (Srbi) imaju VECA prava nego drugi sto zive na Kosovo,
Ajde da uzmemo u obzir da ja kao Albanac hocu da idem u Nis !
Ne mogu da idem jer Srbija (kao demokratska drzava) nece da me pusti u Srbiju sa UNMIK licnom kartom ili unmik pasosom a da ne govorim o KS tablicama.
Nemojte vi o nekim ljudskim pravima, nemate bas svetlu proslost (a bogami i sadasnjost) sa demokratijom.

zlaja

pre 13 godina

licno mislim da ovo nema veze sa politikom, mislim da je ona isfrustrirana baba Olbrajt ili kako se vec zove (po krstenici) trazila resenje za pad prometa kosovske mobilne telefonije ciji je suvlasnik, pa je najlakse udariti po "stranim nelegalnim" mrezama za pocetak. a problem lezi negde drugo....besparica, kriza...sve to utice na pad profita ovih kompanija (tako je verujem i u Srbiji). Posto je nasa draga Medelina....uzela da muti jaja, prvo sto joj je palo napamet je da uklanja konkurenciju i da u sledecem tromesecnom izvestaju vidi da prometi rastu....jer ce ljudi iz enklava poceti da koriste raspolozive mreze....nije bog zna sta...ali je 5 - 10 % povecanja....ihhhhaaaaaaa

VESELIN

pre 13 godina

Pa posle rezolucije koju je doneo Tadić vezano za Kosovo i Metohiju,nemojmo se čudite šta se događa i šta će se tek događati.Danas ceo dan kruži informacija po svim medijima da nam Klintonova dolazi a za to vreme SRBE odsecaju od sveta, to je naša politika !!

Vladimir

pre 13 godina

Dragi Albanci odgovor na vaše postove. Svaka normalna zemlja (država) i treba da štiti svoj telkomunikacijski prostor prema zakonu. To je u redu, PROBLEM JE U TOME ŠTO KOSOVO NIJE NORMALNA DRŽAVA a to vi dobro znate (ako otvorite oči). De facto para-država postoji, de jure delimično a uz to je štićena stranim silama. Šta je važno, je to da nije priznata od strane Srbije što znači da obe dve države čine zahtev nad jednim lokalitetom. Imovina akcionara Telekom Srbija na tom lokalitetu ne može biti legalno prevedena na imovinu druge firme. Virtualna telekomunikacijska mreža za srpske enklave je kompromisno rešenje. Trebalo je sačekati do implementacije tog rešenja a ne sa uništavanjem imovine. Ko će biti odgovoran za ljudske žrtve (hitna pomoć) zbog isključenja telefona? Dragi Albanci, veći deo vas je ignorisao državu Srbiju, nemojte se čuditi što veći deo Srba ignoriše "državu" Kosova.
Za prestanak ignorisanja treba prvi pružiti ruku a ne stalno dokazivati čije je Kosovo/Kosova. Da ste pametni shvatili bi ste da pripada podjednako svima. Obe vlasti (srpska i kosovska) rade samo za svoje narode na tom lokalitetu i to je tragedija jer tu nema "Win-Win" rešenja.

prokleta avlija

pre 13 godina

Jedini nelegalni operater na kosovu je tzv Posta i telekom Kosova, nesto im se otegla privatizacija zar ne, a otegla se zbog cinjenice da ne mogu da dokazu vlasnistvo nad svom opremom koja je navodno u njihovom vlasnistvu, najjednostavnije nemaju racune, nemaju ugovore o kupovini instaliranju i odrzavanju opreme sa Sagemom i Samsungom jer je vlasnik tj kupac te opreme Telekom Srbije i to je najveci problem.jer u medjunarodnoj telekomunikacionoj uniji pohranjeni su ugovori u kojima stoji jasno i glasno ko je vlasnik opreme na Kosovu. Ovo posta Kosova radi iz ciste nemoci jer ih Srbija svim silama blokira u ITU-u u kojem Kosovo cak ni nema status posmatraca, jedinu dozvolu za emitovanje posta Kosova ima od UNMIK-a koje nije telo koje regulise telekomunikacione odnose, dodelu raspona i snagu frekvencija. To radi ITU i sve dok telekom Kosova ne dobije od ITU sve dozvole prodaja telekoma Kosova je prica za malu decu...

Kole

pre 13 godina

* Pozdrav svima! Ne znam zašto se ovdje i u drugim srbijanskim novinama se pravi tolko gužve o tim mobilnim signalima? Koliko ja znam na Kosovo ne žive samo Srbi i Albanci nego ih ima negdje 2.1 milijuna žitelja!I svaki od njih ima mobilni signal: VALA 900 i IPKO! Meni IPKO funkcionira i u Austriji gdje živim i radim (čak ponekad koristim i Srbijasnki TELENOR). * Koliko ja znam ni u kojoj državi regiona nema srbijanskog mobilnog signala,(osim blizu granica), niti u Mađarskoj, niti u Hrvatskoj, niti u BiH, niti u Makedoniji, niti u Crnoj Gori, tamo se ne bune nitko, zašto se buniti na Kosovo? Kosovo je otišlo već 1999! Jednostavno, koristite Kosovske operatere! * Srbi i Albanci i ostali narodi Kosova treba prihvatiti realnost sa terena i živjeti prema ondašnjim zakonima i poštovati Ustav Republike Kosova! Ja živim u Austriji imam mrežu A 1 mobilnog telefona (nemam srbskog) i poštujem Austrijski ustav i sve zakone! Pozdrav Kole Gj. Kosovski albanac!

Muka mi je

pre 13 godina

Opet su Srpeke strasti uzavrele: lome se koplja za i protiv. A ono:
"Pregovore intenzivno vode predstavnici vlade, ART-a, Pošte i telekomunijacija Kosova i jedne kompanije iz Srbije uz nadgledanje međunarodnih kancelarija na Kosovu", naveo je Ekspres.
Citajte vesti pazljivije. Celo pozoriste je da se osnovna sredstva i finansijska pomoc drzave preusmere u privatne dzepove. Kad pare pocnu da pristizu u "jednu kompaniju iz Srbije" svi ce biti zadovoljni.
Mi samo mozemo da nagadjamo ko je iza "jedne kompanije iz Srbije".

Maksim KG

pre 13 godina

Meni je vise postalo tragicno smesno citati ,ko ce sta od stranka izjaviti o Kosovu,pogotovu kada se desi nesto poput ovog od nocas,odnosno od jutros.
Ovim utrkivanjem u patriotizmu,nista nece dobiti ni ostaci Srba na Kosovu ,niti drzava Srbija.
Umesto da obavestimo o svemu sta se desilo sve medjunarodne organizacije ,tu pogotovu mislim na Brisel i Vasington i sediste UN u Njujorku,nase vajne stranke se ulizuju i dalje sludjenom narodu i maltene pozivaju na neka nova krvoprolica i nesrece.
Krajnje je vreme ,da uskladimo nasu politiku prema KiM sa situacijom na terenu i da pokusamo maksimalno zastiti ono malo Srba sto jos zivi tamo i nase svetnje,a sve to je moguce samo u maksimalnoj saradnji sa MZ,tu pogotovu mislim na saradnju sa EU i NATO.
Osvestimo se napokon,krajnje je vreme za to.

Aca_KM

pre 13 godina

Ne radi se ovde samo o telefonima vec i o najavama da ce biti iskljucenja struje zato sto EPS nema isto tu licencu samoproglasene drzave Kosovo kao i to da se najavljuje gasenje svih institucija Srbije!

labinotkelmendi@hotmail.com

pre 13 godina

Samo da podsetim neke sto pisu komentare u vezi vlasnistva zgrade i opreme poste u Kosovo: Albanci u Kosovo zive vec odavno a ne od 99gd pa na dalje. To znaci da imovina za koju toliko govorite nije Srpska vec Kosovska i za tu imovinu su naci roditelji platili (govorite kao da na Kosovu od 1945 pa na dalje nijedan Albanac nije radio). Prema tome, nista od "public owned enterprices" nije Srpsko vec Kosovsko.

Lucky dj

pre 13 godina

Vlasnistvo nad imovinom se svuda na svetu postuje, osim na Kosovu i Metohiji. Da li je koga briga da li ste vi nezavisni ili zavisni ili sta god...ako nesto nije tvoje, mozes mi ga ukrasti oteti, ali to ne menja stvari, jer ja sam vlasnik onoga sto meni pripada, nema dalje...

Sava Drugi

pre 13 godina

Uništavanje mobilnih predajnika je mnogo lakše sa daljine. Nije mi jasno što su morali da se muče i skidaju jednu po jednu.

freedom

pre 13 godina

Pa ajde sad da krenemo da vidimo, cija su imovina zgrade univerziteta na Kosovu, pa studijo i oprema radia i televizije "Kosovo", pa bolnice i javne u stanove, pa postrojenje "Trepca"......i dr! Pa zar mislite da ce se sve te stvari vratiti drzavi Srbiji?! To ce se samo sukcesijom resiti za koju godinu! Ono o cemu treba razgovarati, jeste pitanje povracaja privatne imovine na Kosovu!