Subota, 25.09.2010.

22:38

Tadić: Klintonova dolazi u Srbiju

Boris Tadić najavio posetu državne sekretarke SAD Hilari Klinton Srbiji u oktobru. Srbija spremna na dijalog sa Prištinom, kaže Tadić.

Izvor: B92

Tadiæ: Klintonova dolazi u Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

komsija

pre 13 godina

Deo "sporazuma" izmedju demokratskih snaga Srbije i Zapada da bi demokrate budu na vlast u Srbiji je tolerancija Zapada da srpski politicari "ne priznaju" Kosovo. To njima daje sancu da se skupo "prodaje" u srpskom trzistu, i to se zove politika. Pitanje za mene je da li to je "pametno" od srpskih demokratskih snaga koje igraju sa svom narodom? To ja ne znam, ali isto znam da to sto Tadic govori o resenjima kada resenje je vec doneto, nije vise pametno i napravi konfjuziju na deo Naroda koji nije se opredelio za srpsku politiku. Koliko to ce trajati, ja ne znam ali ja licno mislim da sto krace, to bolje za Srbiju, to je mislim da sve je na Srpkom Narodu koji "hrabro" mora da ide napred. Sve sto Tadic moze da dobije po formuli "Albanci ne mogu da dobiju sve a Srbi izgube sve", nikako spada u resenju. Nezavisnost nema alternativu. Sloboda ne moze da bude "pola", ali Srbija moze da dobije puno, samo ako "prijateljsi" se bori da dobije sve sto "demokratija" daje danas od Kosova. Srbija ima sance da bude "prvi" partner, tako i Kosovo opet bude "zavisna" ali za to, potrebni su novi ljudi i nove ideje. Prema prognozima ja mislim da 10 godina su najbolja sanca....

Dejan

pre 13 godina

Apelujem na gradjane Beograda i Srbije da je docekaju i na ulicama pozdrave onako kako joj dolikuje. Ne zaboravimo bombardovanje 1995. u Republici Srpskoj, ne zaboravimo saradju za Tudjmanovim falangama u Oluji, ne zaboravimo histericne antisrpske izjave za vreme rata ali i u izbornoj kampanji, ne zaboravimo Bombardovanje cele Srbije, hiljade mrtvih, hiljade osakacenih, hiljade na drugi nacin unesrecenih. Ja joj ne bih pruzio ruku cak ni kada bih imao gumene rukavice.

george wordy

pre 13 godina

Pre pada berlinskog zida USA je znala da Srbija nece nikada da "prizna Kosovo" i na tome je gradila strategiju dislokacije snaga NATO-a na Blakan i njihovog opstanka na njemu , kao odlican alibi . Navodne demokratske snage Srbije prenaglaseno ističu da nece priznati Kosovo, aragontnost prema drzavama u okruzenju prilikom priznavanja Kosova deluje veoma benigno, odudara od demokratskih nacela unutrasnje i spoljne politike ."Istorijsko Ne " na tlu Srbije je vec citav vek veoma unosan posao:"Vi cete da vicete Ne a mi cemo da vas odrzavamo na vlasti." U svakom slucaju dobar dil kapejulovskih resorskih snaga, koji počiva na konstanti američke politike još od 1950. godine do dana današnjeg, prvo prema Jugoslaviji, a sada prema Srbiji : „Vi ćete da vičete Ne a mi ćemo da vas održavamo na vlasti“... „ sve dok budete dobro igrali ulogu, inače dovodimo druge izvođače“. Tito, je sve ukapirao i ulogu je odigrao maestralno, Sloba, se preigrao i znamo kako je prošao, za sadašnjeg ćemo tek da vidimo. Možda izgleda malo surovo, ali šta ćemo, što bi Francuzi rekli „C’est la vie“. Zivot je vecita igra, sa vecitim zakonima univezuma, borbe suprotnosti, dobra i zla, pravde i nepravde, u kojoj svako nastoji da onome drugome nametne svoju igru u okviru prihvacenih civilizacijskih normi ponasanja , cesto puta na samoj njihovoj ivici, pa i daleko ispod njih. Retki su oni koji uspevaju da nametnu igru, manji broj se izbori za mesta glavnih igraca, a mnogi su sretni ako su uopste u igri, najcesce su na klupi za rezerve, dok je najveci broj posmatraca, medju kojima ima puno navijaca koji imaju iluziju da uticu na samu igru, dok najveci deo spada u pasivne posmatrace.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Jel to bese ona sto je u predizbornoj kampanji za predsednika SAD pricala (lagala) kako je u Sarajevu bezala od srpskih snajpera?? Ali sta da radimo, moramo da upotrebimo diplomatiju, mali smo:(

mita sajba

pre 13 godina

Secam se, kada je 1990. godine, posle pobede na izborima za predsednika Hrvatske, Tudjman imao kratak susret sa predsednikom SAD, Busem (starijim), a ovde se s podsmehom, zlurado komentarisalo: "cekao ga ispred WC-a 15 minuta, da bi mu rekao samo `HI`", ali je Hrvatska, posle godinu dana dobila priznanje od Amerike!
Susret Obame i Tadica, i ovaj predstojeci dolazak Klintonove u Beograd, istorijski je za ovaj narod! Ocigledno je, da nam najozbiljnije, od 2000. godine, pruzaju ruku (pomirenja), samo da uslov nije - priznanje Kosova. Ako je to slucaj, treba znati, da je spoljna politika SAD vise nego inertna i da ako ne iskoristimo ovu sansu, skoro nam se nece ukazati slicna prilika (bar 10ak godina), za priblizavanje dve zemlje. Ne mislim da je pozadina odustajanje SAD od podrske nezavisnosti Kosova (nadajmo se ni njihovo ocekivanje naseg priznanja), ali bi svakako, nase odustajanje od neutralnosti, odnosno jasan stav, da cemo ubrzano pristupiti NATO-u, bio najtoplije pozdravljen u SAD i bio, mozda i najbitniji faktor, nasem brzom ulasku u EU!

PS- Price, kako smo ljuti, jer nas je NATO bombardovao 1999. god, pa je to kljucni razlog, zasto ne bismo trebali da udjemo u taj savez, cinicne su i nepravedne, prema zrtvama saveznickih bombardovanja 1944. god. (i na Uskrs), jer smo (im) svesrdno to oprostili i zaboravili, i do te 1999. godine, njih smatrali najvecim prijateljima!

HITNO u NATO (zatim u EU) zarad prezivljavanja ovog naroda i drzave, uzmimo se u pamet!

Venoma

pre 13 godina

Ne znam za sta nam je ona tacno potrebna, koja je svrha njene posete i zasto su uopste pristali da se nalaze sa njom posle svih stavova koje je iznela i koji vise nego jasno izrazavaju njeno misljenje o pitanju Kosova. Neka lepo ode u posetu Pristini.

Nenad

pre 13 godina

Cudi me da niko od analiticara nije primetio kako gospodja Klinton ne bi trebala da bude ukljucenu u pregovore jer to moze da "podigne tenzije" s obzirom na istoriju odnosa ove familije sa gradjanima Srbije, posebno Novog Sada koji je 1999-te brutalno bombardovan iako je stotinama kilometara udaljen od Kosova.

Toronto

pre 13 godina

Evo uzmite mene da vam vodim pregovore. Kanadski drzavljanin, biznisman, 100% posten a uspesan, govorim engleski ko maternji a imam Srbiju u srcu, nemam nikakav licni interes osim cisto nacionalnog. Radicu besplatno, necu nista ukrasti od zemnlje Srbije, nakon pregovora se vracam u Kanadu i ne morate mi pokloniti vilu na Dedinju. E sad, moj tim bi imao 10 advokata jevrejskog porekla, Amerikanaca i Kanadjana poznavaoca prilika u Izraelu. Njih biste placali bar $1000 na sat. Pa da cujemo sta druga strana ima da nam kaze? Pricacemo jezikom americke politike, nema sta da nam zamere. A vi draga braco, razmislite o ponudi. Koristite sve resurse koji su vam na raspolaganju.

Ja

pre 13 godina

Srbija ima manje stanovnika nego Njujork. Mogli su ladno i gradonacelnika Njujorka da nam pošalju, taman smo toliko bitni, a po ekonomiji i iza njega.

Stefan

pre 13 godina

Pitam se da li je Tadić svestan da privodi kraju ono što je počeo Tito, a nastavio Milošević? Ako jeste, onda nam nema više spasa - ko izađe poslednji neka ugasi svetlo. Zbogom Srbijo.

grga

pre 13 godina

predlazem da doticnu personu kad dodje, vozate po gradu samo helikopederom, da ne bi remetila iovako kolabiran saobracaj u gradu, a i da nebi cekala u koloni na Brankovom mostu

Blaaam

pre 13 godina

Dolazi Hilari? Hm.. Eto nama jos jednog izdatka Vlade Srbije. Hotel Hajat, vrhunska usluga, ne bilateralni, nego onako, malo formalni sastanak kao sa Obamom i to je tooo. Posle cemo citati u novinama kako je predsednik razgovarao sa Hilari, a o cemu..? Pa zar je to vazno? Eh mi nezahvalni Srbi, nikada nismo srecni. Dolazi nam Hilari, a mi jos hocemo da znamo i zasto! Mislim stvaaarno smo nekulturni! A mozda je njena poseta vazna, iz tog razloga sto ce konacno saznati gde se Srbija nalazi :D

I.s.

pre 13 godina

Cutite, ovo malo sto jos imamo da jedemo je od americkih para. Ne volim doticnu gospodju, ali neka dodje, vec smo ionako izgubili sve sto smo mogli, ne moze da skodi.

Nikifor

pre 13 godina

Posle rata u kome smo "pobedili" NATO sletela su dva NATO avona u Batajnicu, tek da nam pokažu. A sada dolazi i Hilari. Milsim da ne treba da se nada nekom srdačnom dočeku, a mi stanovnici ove zemlje treba da stavimo prst na čelo i zapitamo se zašto smo tu gde smo.

inunu

pre 13 godina

'ej bre gde je ovaj bio od 1981 god. kada je trebalo sa Albancima razgovarati?
Pa Rambuje, pa 1999, pa cuvena 2000 i svaka do danas?
Srbija spremna na pregovore kada on kaze!
Svasta!

Muka mi je

pre 13 godina

Maestralno odigrano.
Vuk je potrosen na srozavanje diplomatskog lika i kredibiliteta Srbije i kad je doterao cara do duvara pojavljuje se "deux et machina" - Tadic i "sredjuje" stvari. Osigurao je sebi predizbornu podrsku zapadnih diplomatija i one ce nas ubedjivayi da je Boris jedini pravi izbor za buducnost Srbije. Ako treba i licno ce da dodju da to potvrde.
Samo i Sloba se slikao na kanabetu sa posetiocima ali mu osmeh nije nista pomogao.
Opet nas ceka nova pobeda koje nismo ni svesni dok nas Boris uz pomoc Dacica ne prosvetli.

borislav

pre 13 godina

Verovatno ce Hilari za par godina u nekoj kampanji, ili memoarima, pricati o tome kako je na aerodromu Surcin izbegavala kursume snajperista.

Neshha

pre 13 godina

Ovo je sramota sta nas "predsednik" radi i kako nas i dalje ponizava sve...

I pokusava da se igra drzavnika, naravno...

Mislim da ce izbori ili nesto gore cak i pre nego sto se neko nada....

mišel

pre 13 godina

Ovo još nisam čuo ni video, da predsednik države dogovara posete svom ministru spoljnih poslova. Ali Tadić je uveo mnoge novine u radu predsednika države, s obzirom da posao predsednika ne obavlja a bavi se poslovima Vlade RS, pa smo zbog toga tu gde jesmo.

Pavle Sikimić

pre 13 godina

Otkad to predsednik jedne države najavljuje dolazak ministra inostranih poslova druge? Zamislimo da Barak Obama objavi da uskoro u posetu SAD stiže Vuk Jeremić...

Razgovor gluvih

pre 13 godina

Znači, "dve strane" države, međusobno priznate ili ne, prilikom razgovora se "uvažavaju", kao sagovornice, a to je već "nešto" i očigledan napredak?!
Dijalog će se voditi, samo, oko pitanja - "tema za razgovore" oko kojih se unapred usaglase obe strane?!
Prema rezoluciji Generalne skupštine OUN to su "životna pitanja" u koje, po mišljenju kosovskih zvaničnika, ne spada i "status", potvrđen i nedavnim "mišljenjem MSP" na zahtev Srbije?!
Sa kime će predsednik Boris Tadić da vodi "dijalog" i o svim drugim pitanjima "koja će se nametnuti tokom ovih razgovora", nije poznato?!

mikimausi

pre 13 godina

Super. Evo idealne prilike da prilikom posete Klintonove promenimo naziv Srbije u "drzavu miki maus". Ne znam da li je Tadic svestan da ova politika koja kao nesto ne da i protivi se tome dok posle daje i vise nego sto se trazi od nje, izaziva podsmeh kod drugih i osecaj ponizenosti kod gradjana "drzave" Srbije? Nego, Tadicu upravo sada albanski nacionalisti i njihovi "specijalci" cupaju kablove, unistavaju imovinu srpskih preduzeca i nasilno uguravaju srpske gradjane u sistem "drzave kosova". Sta ces poduzeti Tadicu u vezi toga? Odrzati koji govor o "spremnosti na dijalog". "miroljubivoj politici" i o "milenijumskim ciljevima"?

ne razumem kogiku

pre 13 godina

Zaista me zanima logika koristenja termina "Na duge staze".
Moram prioznati da ne razumem, jer suprotnost tom terminu je termin "resenja na kratke staze"

Petar Leković

pre 13 godina

Opet posle svih naših poraza na vojnom i političkom polju stižu neki novi (ko zna koji po redu) pregovori. Pregovore smo započeli sa svim tadašnjim (a sada već bivšim i odavno nezavisnim) YU republikama i rekli smo im tada da "mi nikada nećemo pristati...." i da "nama neće niko sa strane određivati i naređivati..." i da "će biti kako mi kažemo ili neće biti nikako..." i na kraju smo im poručili da "mi možda ne umemo da radimo ali znamo da se bijemo". I kako smo ispregovarali tako smo tada i prošli. Onda smo opet pregovarali o planu lorda Karingtona, pa onda o planovima lordova Ovena i Stoltenberga, pa onda opet o Vens Ovenovom planu, pa onda o planu Z4, pa o planu iz Rambujea, pa o planu Ahtisarija i svaki put kako smo pregovarali tako smo i prolazili. Uvek je sve bilo u stilu "mi nećemo nikada pristati..." i "nama neće niko sa strane naređivati...". Ali u stvarnosti uvek je sve bilo suprotno, jer uvek smo i "pristajali" na mnogo manje što nam se prethodno nudilo i uvek su nam "sa strane" krojili sudbinu. Postavlja se samo pitanje da li će nam i ovi najavljeni pregovori "sa Prištinom" (ili je to već možda "sa Kosovom") proći u stilu "mi nikada nećemo...ni eksplicitno ni implicitno.." ili će proći u stilu "daj da i Vi i Mi uradimo ono što je najbolje za te ljude, i Srbe i Albance, koji žive na tom prostoru koji je pod administrativnom upravom vlade u Prištini". Nadam se da smo iz svih prethodnih navedenih pregovora napokon izvukli pouku koja je veoma jasna: Svaki naredni put dobićemo sigurno manje od onog što nam se nudilo prethodnog puta".

Zli Zo

pre 13 godina

Svaka cast Borise, ne da si nas dobro obrlatio pred izbore sa pricom i Kosovo i EU.
Na kraju ce ispasti ni jedno ni drugo... Bojim se da ce sa ovakvom politikom uskoro na dnevni red doci Raska i Vojvodina.

Milan

pre 13 godina

Sve je rekao a nista nije rekao.Konacno da je jasno.Necemo priznati Kosovo ali necemo ni ne priznati.Zamajavanje javnosti sa i EU i Kosovo. Od Kosova nista, od EU do daljnjeg takodje nista.Katastrofa od politike.Izgubismo deset godina ni za sta.Kosovo je samostalno i to trebe reci po cenu gubitka izbora.Kakav sam ja idealista.

gordijanus

pre 13 godina

djaka vam nigde nema ovih dana predsednice...jel ste to konacno shvatili da je vodio pogresnu spoljnu politiku sve ovo vreme? mada je puno kilometara prevalio...

...Nekome se ne zuri

pre 13 godina

...Kosovski Albanci dobiju sve, a Srbija izgubi sve?...ja bih vise reko...Kosovski Albanci dobili gotovo sve, Srbija nista nije izgubila a jedini pravi gubitnici su Kosovski Srbi (mislim na one cistijih ruku).

Ivo

pre 13 godina

Tadicu okani se bajki i izadji pred narod s istinom kako god gorka bila. A istina je da Srbija nece dobiti nista. Jedini koji mogu dobiti neku vrst autonomije su Kosovski Srbi kao Kosovski drzavljani unutar sadasnjih granica Kosova. Ta "autonomija" ce mozda biti vezana pristankom Srbije da dozvoli slicnu "autonomiju" Sandzaku. I to je to.

bosanac

pre 13 godina

Nazalost, tadic kasni sa najavama !!
Posetu regiji Balkana u mesecu oktobru od strane Hilari Kinton je najavio Haris Silajdjic nakon sureta u Njujorku jos juce i cela subotnja stampa u BH bruji "o dolasku Klintonove odmah nakon izbora u Bosni" tako da to nije nista novo za Bosance, a uveren sam da i Albanci to znaju jer i oni su se sastali sa Hilari.
Nazalost bice gorkih pilula jer se ne moze ocekivati da neko ko je kapitulirao, izgubio rat, porazen do nogu, dobije nesta a o cemu govori Tadic.

skeptik sa pokrićem

pre 13 godina

"do kraja 2011-e, početka 2012-e, da dođemo do početka pregovora o budućem statusu, a onda bismo znali da je taj proces potpuno nepovratan i to je naš veliki politički cilj"

A kada će referendum o ne/ulasku u EU? Da li smo mi pitani ili ćemo tek biti? Ili nećemo biti, po nečijoj ideji?
Mislim da će rezultati za one kojima "nema alternative" biti veoma iznenađujući.

skeptik sa pokrićem

pre 13 godina

"do kraja 2011-e, početka 2012-e, da dođemo do početka pregovora o budućem statusu, a onda bismo znali da je taj proces potpuno nepovratan i to je naš veliki politički cilj"

A kada će referendum o ne/ulasku u EU? Da li smo mi pitani ili ćemo tek biti? Ili nećemo biti, po nečijoj ideji?
Mislim da će rezultati za one kojima "nema alternative" biti veoma iznenađujući.

Zli Zo

pre 13 godina

Svaka cast Borise, ne da si nas dobro obrlatio pred izbore sa pricom i Kosovo i EU.
Na kraju ce ispasti ni jedno ni drugo... Bojim se da ce sa ovakvom politikom uskoro na dnevni red doci Raska i Vojvodina.

bosanac

pre 13 godina

Nazalost, tadic kasni sa najavama !!
Posetu regiji Balkana u mesecu oktobru od strane Hilari Kinton je najavio Haris Silajdjic nakon sureta u Njujorku jos juce i cela subotnja stampa u BH bruji "o dolasku Klintonove odmah nakon izbora u Bosni" tako da to nije nista novo za Bosance, a uveren sam da i Albanci to znaju jer i oni su se sastali sa Hilari.
Nazalost bice gorkih pilula jer se ne moze ocekivati da neko ko je kapitulirao, izgubio rat, porazen do nogu, dobije nesta a o cemu govori Tadic.

Milan

pre 13 godina

Sve je rekao a nista nije rekao.Konacno da je jasno.Necemo priznati Kosovo ali necemo ni ne priznati.Zamajavanje javnosti sa i EU i Kosovo. Od Kosova nista, od EU do daljnjeg takodje nista.Katastrofa od politike.Izgubismo deset godina ni za sta.Kosovo je samostalno i to trebe reci po cenu gubitka izbora.Kakav sam ja idealista.

borislav

pre 13 godina

Verovatno ce Hilari za par godina u nekoj kampanji, ili memoarima, pricati o tome kako je na aerodromu Surcin izbegavala kursume snajperista.

...Nekome se ne zuri

pre 13 godina

...Kosovski Albanci dobiju sve, a Srbija izgubi sve?...ja bih vise reko...Kosovski Albanci dobili gotovo sve, Srbija nista nije izgubila a jedini pravi gubitnici su Kosovski Srbi (mislim na one cistijih ruku).

Ivo

pre 13 godina

Tadicu okani se bajki i izadji pred narod s istinom kako god gorka bila. A istina je da Srbija nece dobiti nista. Jedini koji mogu dobiti neku vrst autonomije su Kosovski Srbi kao Kosovski drzavljani unutar sadasnjih granica Kosova. Ta "autonomija" ce mozda biti vezana pristankom Srbije da dozvoli slicnu "autonomiju" Sandzaku. I to je to.

Pavle Sikimić

pre 13 godina

Otkad to predsednik jedne države najavljuje dolazak ministra inostranih poslova druge? Zamislimo da Barak Obama objavi da uskoro u posetu SAD stiže Vuk Jeremić...

mikimausi

pre 13 godina

Super. Evo idealne prilike da prilikom posete Klintonove promenimo naziv Srbije u "drzavu miki maus". Ne znam da li je Tadic svestan da ova politika koja kao nesto ne da i protivi se tome dok posle daje i vise nego sto se trazi od nje, izaziva podsmeh kod drugih i osecaj ponizenosti kod gradjana "drzave" Srbije? Nego, Tadicu upravo sada albanski nacionalisti i njihovi "specijalci" cupaju kablove, unistavaju imovinu srpskih preduzeca i nasilno uguravaju srpske gradjane u sistem "drzave kosova". Sta ces poduzeti Tadicu u vezi toga? Odrzati koji govor o "spremnosti na dijalog". "miroljubivoj politici" i o "milenijumskim ciljevima"?

gordijanus

pre 13 godina

djaka vam nigde nema ovih dana predsednice...jel ste to konacno shvatili da je vodio pogresnu spoljnu politiku sve ovo vreme? mada je puno kilometara prevalio...

Petar Leković

pre 13 godina

Opet posle svih naših poraza na vojnom i političkom polju stižu neki novi (ko zna koji po redu) pregovori. Pregovore smo započeli sa svim tadašnjim (a sada već bivšim i odavno nezavisnim) YU republikama i rekli smo im tada da "mi nikada nećemo pristati...." i da "nama neće niko sa strane određivati i naređivati..." i da "će biti kako mi kažemo ili neće biti nikako..." i na kraju smo im poručili da "mi možda ne umemo da radimo ali znamo da se bijemo". I kako smo ispregovarali tako smo tada i prošli. Onda smo opet pregovarali o planu lorda Karingtona, pa onda o planovima lordova Ovena i Stoltenberga, pa onda opet o Vens Ovenovom planu, pa onda o planu Z4, pa o planu iz Rambujea, pa o planu Ahtisarija i svaki put kako smo pregovarali tako smo i prolazili. Uvek je sve bilo u stilu "mi nećemo nikada pristati..." i "nama neće niko sa strane naređivati...". Ali u stvarnosti uvek je sve bilo suprotno, jer uvek smo i "pristajali" na mnogo manje što nam se prethodno nudilo i uvek su nam "sa strane" krojili sudbinu. Postavlja se samo pitanje da li će nam i ovi najavljeni pregovori "sa Prištinom" (ili je to već možda "sa Kosovom") proći u stilu "mi nikada nećemo...ni eksplicitno ni implicitno.." ili će proći u stilu "daj da i Vi i Mi uradimo ono što je najbolje za te ljude, i Srbe i Albance, koji žive na tom prostoru koji je pod administrativnom upravom vlade u Prištini". Nadam se da smo iz svih prethodnih navedenih pregovora napokon izvukli pouku koja je veoma jasna: Svaki naredni put dobićemo sigurno manje od onog što nam se nudilo prethodnog puta".

Nikifor

pre 13 godina

Posle rata u kome smo "pobedili" NATO sletela su dva NATO avona u Batajnicu, tek da nam pokažu. A sada dolazi i Hilari. Milsim da ne treba da se nada nekom srdačnom dočeku, a mi stanovnici ove zemlje treba da stavimo prst na čelo i zapitamo se zašto smo tu gde smo.

Neshha

pre 13 godina

Ovo je sramota sta nas "predsednik" radi i kako nas i dalje ponizava sve...

I pokusava da se igra drzavnika, naravno...

Mislim da ce izbori ili nesto gore cak i pre nego sto se neko nada....

Muka mi je

pre 13 godina

Maestralno odigrano.
Vuk je potrosen na srozavanje diplomatskog lika i kredibiliteta Srbije i kad je doterao cara do duvara pojavljuje se "deux et machina" - Tadic i "sredjuje" stvari. Osigurao je sebi predizbornu podrsku zapadnih diplomatija i one ce nas ubedjivayi da je Boris jedini pravi izbor za buducnost Srbije. Ako treba i licno ce da dodju da to potvrde.
Samo i Sloba se slikao na kanabetu sa posetiocima ali mu osmeh nije nista pomogao.
Opet nas ceka nova pobeda koje nismo ni svesni dok nas Boris uz pomoc Dacica ne prosvetli.

Toronto

pre 13 godina

Evo uzmite mene da vam vodim pregovore. Kanadski drzavljanin, biznisman, 100% posten a uspesan, govorim engleski ko maternji a imam Srbiju u srcu, nemam nikakav licni interes osim cisto nacionalnog. Radicu besplatno, necu nista ukrasti od zemnlje Srbije, nakon pregovora se vracam u Kanadu i ne morate mi pokloniti vilu na Dedinju. E sad, moj tim bi imao 10 advokata jevrejskog porekla, Amerikanaca i Kanadjana poznavaoca prilika u Izraelu. Njih biste placali bar $1000 na sat. Pa da cujemo sta druga strana ima da nam kaze? Pricacemo jezikom americke politike, nema sta da nam zamere. A vi draga braco, razmislite o ponudi. Koristite sve resurse koji su vam na raspolaganju.

mišel

pre 13 godina

Ovo još nisam čuo ni video, da predsednik države dogovara posete svom ministru spoljnih poslova. Ali Tadić je uveo mnoge novine u radu predsednika države, s obzirom da posao predsednika ne obavlja a bavi se poslovima Vlade RS, pa smo zbog toga tu gde jesmo.

inunu

pre 13 godina

'ej bre gde je ovaj bio od 1981 god. kada je trebalo sa Albancima razgovarati?
Pa Rambuje, pa 1999, pa cuvena 2000 i svaka do danas?
Srbija spremna na pregovore kada on kaze!
Svasta!

Blaaam

pre 13 godina

Dolazi Hilari? Hm.. Eto nama jos jednog izdatka Vlade Srbije. Hotel Hajat, vrhunska usluga, ne bilateralni, nego onako, malo formalni sastanak kao sa Obamom i to je tooo. Posle cemo citati u novinama kako je predsednik razgovarao sa Hilari, a o cemu..? Pa zar je to vazno? Eh mi nezahvalni Srbi, nikada nismo srecni. Dolazi nam Hilari, a mi jos hocemo da znamo i zasto! Mislim stvaaarno smo nekulturni! A mozda je njena poseta vazna, iz tog razloga sto ce konacno saznati gde se Srbija nalazi :D

Stefan

pre 13 godina

Pitam se da li je Tadić svestan da privodi kraju ono što je počeo Tito, a nastavio Milošević? Ako jeste, onda nam nema više spasa - ko izađe poslednji neka ugasi svetlo. Zbogom Srbijo.

Razgovor gluvih

pre 13 godina

Znači, "dve strane" države, međusobno priznate ili ne, prilikom razgovora se "uvažavaju", kao sagovornice, a to je već "nešto" i očigledan napredak?!
Dijalog će se voditi, samo, oko pitanja - "tema za razgovore" oko kojih se unapred usaglase obe strane?!
Prema rezoluciji Generalne skupštine OUN to su "životna pitanja" u koje, po mišljenju kosovskih zvaničnika, ne spada i "status", potvrđen i nedavnim "mišljenjem MSP" na zahtev Srbije?!
Sa kime će predsednik Boris Tadić da vodi "dijalog" i o svim drugim pitanjima "koja će se nametnuti tokom ovih razgovora", nije poznato?!

I.s.

pre 13 godina

Cutite, ovo malo sto jos imamo da jedemo je od americkih para. Ne volim doticnu gospodju, ali neka dodje, vec smo ionako izgubili sve sto smo mogli, ne moze da skodi.

Ja

pre 13 godina

Srbija ima manje stanovnika nego Njujork. Mogli su ladno i gradonacelnika Njujorka da nam pošalju, taman smo toliko bitni, a po ekonomiji i iza njega.

Nenad

pre 13 godina

Cudi me da niko od analiticara nije primetio kako gospodja Klinton ne bi trebala da bude ukljucenu u pregovore jer to moze da "podigne tenzije" s obzirom na istoriju odnosa ove familije sa gradjanima Srbije, posebno Novog Sada koji je 1999-te brutalno bombardovan iako je stotinama kilometara udaljen od Kosova.

ne razumem kogiku

pre 13 godina

Zaista me zanima logika koristenja termina "Na duge staze".
Moram prioznati da ne razumem, jer suprotnost tom terminu je termin "resenja na kratke staze"

grga

pre 13 godina

predlazem da doticnu personu kad dodje, vozate po gradu samo helikopederom, da ne bi remetila iovako kolabiran saobracaj u gradu, a i da nebi cekala u koloni na Brankovom mostu

Venoma

pre 13 godina

Ne znam za sta nam je ona tacno potrebna, koja je svrha njene posete i zasto su uopste pristali da se nalaze sa njom posle svih stavova koje je iznela i koji vise nego jasno izrazavaju njeno misljenje o pitanju Kosova. Neka lepo ode u posetu Pristini.

Dejan

pre 13 godina

Apelujem na gradjane Beograda i Srbije da je docekaju i na ulicama pozdrave onako kako joj dolikuje. Ne zaboravimo bombardovanje 1995. u Republici Srpskoj, ne zaboravimo saradju za Tudjmanovim falangama u Oluji, ne zaboravimo histericne antisrpske izjave za vreme rata ali i u izbornoj kampanji, ne zaboravimo Bombardovanje cele Srbije, hiljade mrtvih, hiljade osakacenih, hiljade na drugi nacin unesrecenih. Ja joj ne bih pruzio ruku cak ni kada bih imao gumene rukavice.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Jel to bese ona sto je u predizbornoj kampanji za predsednika SAD pricala (lagala) kako je u Sarajevu bezala od srpskih snajpera?? Ali sta da radimo, moramo da upotrebimo diplomatiju, mali smo:(

mita sajba

pre 13 godina

Secam se, kada je 1990. godine, posle pobede na izborima za predsednika Hrvatske, Tudjman imao kratak susret sa predsednikom SAD, Busem (starijim), a ovde se s podsmehom, zlurado komentarisalo: "cekao ga ispred WC-a 15 minuta, da bi mu rekao samo `HI`", ali je Hrvatska, posle godinu dana dobila priznanje od Amerike!
Susret Obame i Tadica, i ovaj predstojeci dolazak Klintonove u Beograd, istorijski je za ovaj narod! Ocigledno je, da nam najozbiljnije, od 2000. godine, pruzaju ruku (pomirenja), samo da uslov nije - priznanje Kosova. Ako je to slucaj, treba znati, da je spoljna politika SAD vise nego inertna i da ako ne iskoristimo ovu sansu, skoro nam se nece ukazati slicna prilika (bar 10ak godina), za priblizavanje dve zemlje. Ne mislim da je pozadina odustajanje SAD od podrske nezavisnosti Kosova (nadajmo se ni njihovo ocekivanje naseg priznanja), ali bi svakako, nase odustajanje od neutralnosti, odnosno jasan stav, da cemo ubrzano pristupiti NATO-u, bio najtoplije pozdravljen u SAD i bio, mozda i najbitniji faktor, nasem brzom ulasku u EU!

PS- Price, kako smo ljuti, jer nas je NATO bombardovao 1999. god, pa je to kljucni razlog, zasto ne bismo trebali da udjemo u taj savez, cinicne su i nepravedne, prema zrtvama saveznickih bombardovanja 1944. god. (i na Uskrs), jer smo (im) svesrdno to oprostili i zaboravili, i do te 1999. godine, njih smatrali najvecim prijateljima!

HITNO u NATO (zatim u EU) zarad prezivljavanja ovog naroda i drzave, uzmimo se u pamet!

george wordy

pre 13 godina

Pre pada berlinskog zida USA je znala da Srbija nece nikada da "prizna Kosovo" i na tome je gradila strategiju dislokacije snaga NATO-a na Blakan i njihovog opstanka na njemu , kao odlican alibi . Navodne demokratske snage Srbije prenaglaseno ističu da nece priznati Kosovo, aragontnost prema drzavama u okruzenju prilikom priznavanja Kosova deluje veoma benigno, odudara od demokratskih nacela unutrasnje i spoljne politike ."Istorijsko Ne " na tlu Srbije je vec citav vek veoma unosan posao:"Vi cete da vicete Ne a mi cemo da vas odrzavamo na vlasti." U svakom slucaju dobar dil kapejulovskih resorskih snaga, koji počiva na konstanti američke politike još od 1950. godine do dana današnjeg, prvo prema Jugoslaviji, a sada prema Srbiji : „Vi ćete da vičete Ne a mi ćemo da vas održavamo na vlasti“... „ sve dok budete dobro igrali ulogu, inače dovodimo druge izvođače“. Tito, je sve ukapirao i ulogu je odigrao maestralno, Sloba, se preigrao i znamo kako je prošao, za sadašnjeg ćemo tek da vidimo. Možda izgleda malo surovo, ali šta ćemo, što bi Francuzi rekli „C’est la vie“. Zivot je vecita igra, sa vecitim zakonima univezuma, borbe suprotnosti, dobra i zla, pravde i nepravde, u kojoj svako nastoji da onome drugome nametne svoju igru u okviru prihvacenih civilizacijskih normi ponasanja , cesto puta na samoj njihovoj ivici, pa i daleko ispod njih. Retki su oni koji uspevaju da nametnu igru, manji broj se izbori za mesta glavnih igraca, a mnogi su sretni ako su uopste u igri, najcesce su na klupi za rezerve, dok je najveci broj posmatraca, medju kojima ima puno navijaca koji imaju iluziju da uticu na samu igru, dok najveci deo spada u pasivne posmatrace.

komsija

pre 13 godina

Deo "sporazuma" izmedju demokratskih snaga Srbije i Zapada da bi demokrate budu na vlast u Srbiji je tolerancija Zapada da srpski politicari "ne priznaju" Kosovo. To njima daje sancu da se skupo "prodaje" u srpskom trzistu, i to se zove politika. Pitanje za mene je da li to je "pametno" od srpskih demokratskih snaga koje igraju sa svom narodom? To ja ne znam, ali isto znam da to sto Tadic govori o resenjima kada resenje je vec doneto, nije vise pametno i napravi konfjuziju na deo Naroda koji nije se opredelio za srpsku politiku. Koliko to ce trajati, ja ne znam ali ja licno mislim da sto krace, to bolje za Srbiju, to je mislim da sve je na Srpkom Narodu koji "hrabro" mora da ide napred. Sve sto Tadic moze da dobije po formuli "Albanci ne mogu da dobiju sve a Srbi izgube sve", nikako spada u resenju. Nezavisnost nema alternativu. Sloboda ne moze da bude "pola", ali Srbija moze da dobije puno, samo ako "prijateljsi" se bori da dobije sve sto "demokratija" daje danas od Kosova. Srbija ima sance da bude "prvi" partner, tako i Kosovo opet bude "zavisna" ali za to, potrebni su novi ljudi i nove ideje. Prema prognozima ja mislim da 10 godina su najbolja sanca....

bosanac

pre 13 godina

Nazalost, tadic kasni sa najavama !!
Posetu regiji Balkana u mesecu oktobru od strane Hilari Kinton je najavio Haris Silajdjic nakon sureta u Njujorku jos juce i cela subotnja stampa u BH bruji "o dolasku Klintonove odmah nakon izbora u Bosni" tako da to nije nista novo za Bosance, a uveren sam da i Albanci to znaju jer i oni su se sastali sa Hilari.
Nazalost bice gorkih pilula jer se ne moze ocekivati da neko ko je kapitulirao, izgubio rat, porazen do nogu, dobije nesta a o cemu govori Tadic.

skeptik sa pokrićem

pre 13 godina

"do kraja 2011-e, početka 2012-e, da dođemo do početka pregovora o budućem statusu, a onda bismo znali da je taj proces potpuno nepovratan i to je naš veliki politički cilj"

A kada će referendum o ne/ulasku u EU? Da li smo mi pitani ili ćemo tek biti? Ili nećemo biti, po nečijoj ideji?
Mislim da će rezultati za one kojima "nema alternative" biti veoma iznenađujući.

I.s.

pre 13 godina

Cutite, ovo malo sto jos imamo da jedemo je od americkih para. Ne volim doticnu gospodju, ali neka dodje, vec smo ionako izgubili sve sto smo mogli, ne moze da skodi.

...Nekome se ne zuri

pre 13 godina

...Kosovski Albanci dobiju sve, a Srbija izgubi sve?...ja bih vise reko...Kosovski Albanci dobili gotovo sve, Srbija nista nije izgubila a jedini pravi gubitnici su Kosovski Srbi (mislim na one cistijih ruku).

Zli Zo

pre 13 godina

Svaka cast Borise, ne da si nas dobro obrlatio pred izbore sa pricom i Kosovo i EU.
Na kraju ce ispasti ni jedno ni drugo... Bojim se da ce sa ovakvom politikom uskoro na dnevni red doci Raska i Vojvodina.

Ivo

pre 13 godina

Tadicu okani se bajki i izadji pred narod s istinom kako god gorka bila. A istina je da Srbija nece dobiti nista. Jedini koji mogu dobiti neku vrst autonomije su Kosovski Srbi kao Kosovski drzavljani unutar sadasnjih granica Kosova. Ta "autonomija" ce mozda biti vezana pristankom Srbije da dozvoli slicnu "autonomiju" Sandzaku. I to je to.

gordijanus

pre 13 godina

djaka vam nigde nema ovih dana predsednice...jel ste to konacno shvatili da je vodio pogresnu spoljnu politiku sve ovo vreme? mada je puno kilometara prevalio...

Milan

pre 13 godina

Sve je rekao a nista nije rekao.Konacno da je jasno.Necemo priznati Kosovo ali necemo ni ne priznati.Zamajavanje javnosti sa i EU i Kosovo. Od Kosova nista, od EU do daljnjeg takodje nista.Katastrofa od politike.Izgubismo deset godina ni za sta.Kosovo je samostalno i to trebe reci po cenu gubitka izbora.Kakav sam ja idealista.

mikimausi

pre 13 godina

Super. Evo idealne prilike da prilikom posete Klintonove promenimo naziv Srbije u "drzavu miki maus". Ne znam da li je Tadic svestan da ova politika koja kao nesto ne da i protivi se tome dok posle daje i vise nego sto se trazi od nje, izaziva podsmeh kod drugih i osecaj ponizenosti kod gradjana "drzave" Srbije? Nego, Tadicu upravo sada albanski nacionalisti i njihovi "specijalci" cupaju kablove, unistavaju imovinu srpskih preduzeca i nasilno uguravaju srpske gradjane u sistem "drzave kosova". Sta ces poduzeti Tadicu u vezi toga? Odrzati koji govor o "spremnosti na dijalog". "miroljubivoj politici" i o "milenijumskim ciljevima"?

Petar Leković

pre 13 godina

Opet posle svih naših poraza na vojnom i političkom polju stižu neki novi (ko zna koji po redu) pregovori. Pregovore smo započeli sa svim tadašnjim (a sada već bivšim i odavno nezavisnim) YU republikama i rekli smo im tada da "mi nikada nećemo pristati...." i da "nama neće niko sa strane određivati i naređivati..." i da "će biti kako mi kažemo ili neće biti nikako..." i na kraju smo im poručili da "mi možda ne umemo da radimo ali znamo da se bijemo". I kako smo ispregovarali tako smo tada i prošli. Onda smo opet pregovarali o planu lorda Karingtona, pa onda o planovima lordova Ovena i Stoltenberga, pa onda opet o Vens Ovenovom planu, pa onda o planu Z4, pa o planu iz Rambujea, pa o planu Ahtisarija i svaki put kako smo pregovarali tako smo i prolazili. Uvek je sve bilo u stilu "mi nećemo nikada pristati..." i "nama neće niko sa strane naređivati...". Ali u stvarnosti uvek je sve bilo suprotno, jer uvek smo i "pristajali" na mnogo manje što nam se prethodno nudilo i uvek su nam "sa strane" krojili sudbinu. Postavlja se samo pitanje da li će nam i ovi najavljeni pregovori "sa Prištinom" (ili je to već možda "sa Kosovom") proći u stilu "mi nikada nećemo...ni eksplicitno ni implicitno.." ili će proći u stilu "daj da i Vi i Mi uradimo ono što je najbolje za te ljude, i Srbe i Albance, koji žive na tom prostoru koji je pod administrativnom upravom vlade u Prištini". Nadam se da smo iz svih prethodnih navedenih pregovora napokon izvukli pouku koja je veoma jasna: Svaki naredni put dobićemo sigurno manje od onog što nam se nudilo prethodnog puta".

inunu

pre 13 godina

'ej bre gde je ovaj bio od 1981 god. kada je trebalo sa Albancima razgovarati?
Pa Rambuje, pa 1999, pa cuvena 2000 i svaka do danas?
Srbija spremna na pregovore kada on kaze!
Svasta!

Nikifor

pre 13 godina

Posle rata u kome smo "pobedili" NATO sletela su dva NATO avona u Batajnicu, tek da nam pokažu. A sada dolazi i Hilari. Milsim da ne treba da se nada nekom srdačnom dočeku, a mi stanovnici ove zemlje treba da stavimo prst na čelo i zapitamo se zašto smo tu gde smo.

Nenad

pre 13 godina

Cudi me da niko od analiticara nije primetio kako gospodja Klinton ne bi trebala da bude ukljucenu u pregovore jer to moze da "podigne tenzije" s obzirom na istoriju odnosa ove familije sa gradjanima Srbije, posebno Novog Sada koji je 1999-te brutalno bombardovan iako je stotinama kilometara udaljen od Kosova.

Pavle Sikimić

pre 13 godina

Otkad to predsednik jedne države najavljuje dolazak ministra inostranih poslova druge? Zamislimo da Barak Obama objavi da uskoro u posetu SAD stiže Vuk Jeremić...

Toronto

pre 13 godina

Evo uzmite mene da vam vodim pregovore. Kanadski drzavljanin, biznisman, 100% posten a uspesan, govorim engleski ko maternji a imam Srbiju u srcu, nemam nikakav licni interes osim cisto nacionalnog. Radicu besplatno, necu nista ukrasti od zemnlje Srbije, nakon pregovora se vracam u Kanadu i ne morate mi pokloniti vilu na Dedinju. E sad, moj tim bi imao 10 advokata jevrejskog porekla, Amerikanaca i Kanadjana poznavaoca prilika u Izraelu. Njih biste placali bar $1000 na sat. Pa da cujemo sta druga strana ima da nam kaze? Pricacemo jezikom americke politike, nema sta da nam zamere. A vi draga braco, razmislite o ponudi. Koristite sve resurse koji su vam na raspolaganju.

borislav

pre 13 godina

Verovatno ce Hilari za par godina u nekoj kampanji, ili memoarima, pricati o tome kako je na aerodromu Surcin izbegavala kursume snajperista.

Neshha

pre 13 godina

Ovo je sramota sta nas "predsednik" radi i kako nas i dalje ponizava sve...

I pokusava da se igra drzavnika, naravno...

Mislim da ce izbori ili nesto gore cak i pre nego sto se neko nada....

Stefan

pre 13 godina

Pitam se da li je Tadić svestan da privodi kraju ono što je počeo Tito, a nastavio Milošević? Ako jeste, onda nam nema više spasa - ko izađe poslednji neka ugasi svetlo. Zbogom Srbijo.

Venoma

pre 13 godina

Ne znam za sta nam je ona tacno potrebna, koja je svrha njene posete i zasto su uopste pristali da se nalaze sa njom posle svih stavova koje je iznela i koji vise nego jasno izrazavaju njeno misljenje o pitanju Kosova. Neka lepo ode u posetu Pristini.

Muka mi je

pre 13 godina

Maestralno odigrano.
Vuk je potrosen na srozavanje diplomatskog lika i kredibiliteta Srbije i kad je doterao cara do duvara pojavljuje se "deux et machina" - Tadic i "sredjuje" stvari. Osigurao je sebi predizbornu podrsku zapadnih diplomatija i one ce nas ubedjivayi da je Boris jedini pravi izbor za buducnost Srbije. Ako treba i licno ce da dodju da to potvrde.
Samo i Sloba se slikao na kanabetu sa posetiocima ali mu osmeh nije nista pomogao.
Opet nas ceka nova pobeda koje nismo ni svesni dok nas Boris uz pomoc Dacica ne prosvetli.

mita sajba

pre 13 godina

Secam se, kada je 1990. godine, posle pobede na izborima za predsednika Hrvatske, Tudjman imao kratak susret sa predsednikom SAD, Busem (starijim), a ovde se s podsmehom, zlurado komentarisalo: "cekao ga ispred WC-a 15 minuta, da bi mu rekao samo `HI`", ali je Hrvatska, posle godinu dana dobila priznanje od Amerike!
Susret Obame i Tadica, i ovaj predstojeci dolazak Klintonove u Beograd, istorijski je za ovaj narod! Ocigledno je, da nam najozbiljnije, od 2000. godine, pruzaju ruku (pomirenja), samo da uslov nije - priznanje Kosova. Ako je to slucaj, treba znati, da je spoljna politika SAD vise nego inertna i da ako ne iskoristimo ovu sansu, skoro nam se nece ukazati slicna prilika (bar 10ak godina), za priblizavanje dve zemlje. Ne mislim da je pozadina odustajanje SAD od podrske nezavisnosti Kosova (nadajmo se ni njihovo ocekivanje naseg priznanja), ali bi svakako, nase odustajanje od neutralnosti, odnosno jasan stav, da cemo ubrzano pristupiti NATO-u, bio najtoplije pozdravljen u SAD i bio, mozda i najbitniji faktor, nasem brzom ulasku u EU!

PS- Price, kako smo ljuti, jer nas je NATO bombardovao 1999. god, pa je to kljucni razlog, zasto ne bismo trebali da udjemo u taj savez, cinicne su i nepravedne, prema zrtvama saveznickih bombardovanja 1944. god. (i na Uskrs), jer smo (im) svesrdno to oprostili i zaboravili, i do te 1999. godine, njih smatrali najvecim prijateljima!

HITNO u NATO (zatim u EU) zarad prezivljavanja ovog naroda i drzave, uzmimo se u pamet!

Blaaam

pre 13 godina

Dolazi Hilari? Hm.. Eto nama jos jednog izdatka Vlade Srbije. Hotel Hajat, vrhunska usluga, ne bilateralni, nego onako, malo formalni sastanak kao sa Obamom i to je tooo. Posle cemo citati u novinama kako je predsednik razgovarao sa Hilari, a o cemu..? Pa zar je to vazno? Eh mi nezahvalni Srbi, nikada nismo srecni. Dolazi nam Hilari, a mi jos hocemo da znamo i zasto! Mislim stvaaarno smo nekulturni! A mozda je njena poseta vazna, iz tog razloga sto ce konacno saznati gde se Srbija nalazi :D

Ja

pre 13 godina

Srbija ima manje stanovnika nego Njujork. Mogli su ladno i gradonacelnika Njujorka da nam pošalju, taman smo toliko bitni, a po ekonomiji i iza njega.

mišel

pre 13 godina

Ovo još nisam čuo ni video, da predsednik države dogovara posete svom ministru spoljnih poslova. Ali Tadić je uveo mnoge novine u radu predsednika države, s obzirom da posao predsednika ne obavlja a bavi se poslovima Vlade RS, pa smo zbog toga tu gde jesmo.

grga

pre 13 godina

predlazem da doticnu personu kad dodje, vozate po gradu samo helikopederom, da ne bi remetila iovako kolabiran saobracaj u gradu, a i da nebi cekala u koloni na Brankovom mostu

Dejan

pre 13 godina

Apelujem na gradjane Beograda i Srbije da je docekaju i na ulicama pozdrave onako kako joj dolikuje. Ne zaboravimo bombardovanje 1995. u Republici Srpskoj, ne zaboravimo saradju za Tudjmanovim falangama u Oluji, ne zaboravimo histericne antisrpske izjave za vreme rata ali i u izbornoj kampanji, ne zaboravimo Bombardovanje cele Srbije, hiljade mrtvih, hiljade osakacenih, hiljade na drugi nacin unesrecenih. Ja joj ne bih pruzio ruku cak ni kada bih imao gumene rukavice.

Razgovor gluvih

pre 13 godina

Znači, "dve strane" države, međusobno priznate ili ne, prilikom razgovora se "uvažavaju", kao sagovornice, a to je već "nešto" i očigledan napredak?!
Dijalog će se voditi, samo, oko pitanja - "tema za razgovore" oko kojih se unapred usaglase obe strane?!
Prema rezoluciji Generalne skupštine OUN to su "životna pitanja" u koje, po mišljenju kosovskih zvaničnika, ne spada i "status", potvrđen i nedavnim "mišljenjem MSP" na zahtev Srbije?!
Sa kime će predsednik Boris Tadić da vodi "dijalog" i o svim drugim pitanjima "koja će se nametnuti tokom ovih razgovora", nije poznato?!

ne razumem kogiku

pre 13 godina

Zaista me zanima logika koristenja termina "Na duge staze".
Moram prioznati da ne razumem, jer suprotnost tom terminu je termin "resenja na kratke staze"

komsija

pre 13 godina

Deo "sporazuma" izmedju demokratskih snaga Srbije i Zapada da bi demokrate budu na vlast u Srbiji je tolerancija Zapada da srpski politicari "ne priznaju" Kosovo. To njima daje sancu da se skupo "prodaje" u srpskom trzistu, i to se zove politika. Pitanje za mene je da li to je "pametno" od srpskih demokratskih snaga koje igraju sa svom narodom? To ja ne znam, ali isto znam da to sto Tadic govori o resenjima kada resenje je vec doneto, nije vise pametno i napravi konfjuziju na deo Naroda koji nije se opredelio za srpsku politiku. Koliko to ce trajati, ja ne znam ali ja licno mislim da sto krace, to bolje za Srbiju, to je mislim da sve je na Srpkom Narodu koji "hrabro" mora da ide napred. Sve sto Tadic moze da dobije po formuli "Albanci ne mogu da dobiju sve a Srbi izgube sve", nikako spada u resenju. Nezavisnost nema alternativu. Sloboda ne moze da bude "pola", ali Srbija moze da dobije puno, samo ako "prijateljsi" se bori da dobije sve sto "demokratija" daje danas od Kosova. Srbija ima sance da bude "prvi" partner, tako i Kosovo opet bude "zavisna" ali za to, potrebni su novi ljudi i nove ideje. Prema prognozima ja mislim da 10 godina su najbolja sanca....

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Jel to bese ona sto je u predizbornoj kampanji za predsednika SAD pricala (lagala) kako je u Sarajevu bezala od srpskih snajpera?? Ali sta da radimo, moramo da upotrebimo diplomatiju, mali smo:(

george wordy

pre 13 godina

Pre pada berlinskog zida USA je znala da Srbija nece nikada da "prizna Kosovo" i na tome je gradila strategiju dislokacije snaga NATO-a na Blakan i njihovog opstanka na njemu , kao odlican alibi . Navodne demokratske snage Srbije prenaglaseno ističu da nece priznati Kosovo, aragontnost prema drzavama u okruzenju prilikom priznavanja Kosova deluje veoma benigno, odudara od demokratskih nacela unutrasnje i spoljne politike ."Istorijsko Ne " na tlu Srbije je vec citav vek veoma unosan posao:"Vi cete da vicete Ne a mi cemo da vas odrzavamo na vlasti." U svakom slucaju dobar dil kapejulovskih resorskih snaga, koji počiva na konstanti američke politike još od 1950. godine do dana današnjeg, prvo prema Jugoslaviji, a sada prema Srbiji : „Vi ćete da vičete Ne a mi ćemo da vas održavamo na vlasti“... „ sve dok budete dobro igrali ulogu, inače dovodimo druge izvođače“. Tito, je sve ukapirao i ulogu je odigrao maestralno, Sloba, se preigrao i znamo kako je prošao, za sadašnjeg ćemo tek da vidimo. Možda izgleda malo surovo, ali šta ćemo, što bi Francuzi rekli „C’est la vie“. Zivot je vecita igra, sa vecitim zakonima univezuma, borbe suprotnosti, dobra i zla, pravde i nepravde, u kojoj svako nastoji da onome drugome nametne svoju igru u okviru prihvacenih civilizacijskih normi ponasanja , cesto puta na samoj njihovoj ivici, pa i daleko ispod njih. Retki su oni koji uspevaju da nametnu igru, manji broj se izbori za mesta glavnih igraca, a mnogi su sretni ako su uopste u igri, najcesce su na klupi za rezerve, dok je najveci broj posmatraca, medju kojima ima puno navijaca koji imaju iluziju da uticu na samu igru, dok najveci deo spada u pasivne posmatrace.