Petak, 24.09.2010.

01:00

SPS, LDP i URS žele "treće mesto"

DS i SNS su dve najpopularnije stranke, ali će za formiranje vlasti biti važna i treća pozicija za koju će se boriti SPS, LDP i nova Unija regiona, piše "Blic".

Izvor: Blic

SPS, LDP i URS žele "treæe mesto" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Statisticar

pre 13 godina

Pojedinacno ove tri stranke uzivaju poverenje od po 4-6% birackog tela. Ako bi nastupili kao koalicija zajedno bi mozda uzeli 7-8% glasova jer bi ih napustili i biraci i mnogi clanovi. Efekat sinergije od koalicije koju niko ne najavljuje bio bi negativan. Dakle, kako god da izadju na izbore mogu da se sa Radikalima bore za cetvrto mesto. U fudbalu se to zove plasman u Inter-toto kup.

marko, nis

pre 13 godina

LDP jeste jedina razumna opozicija, sa modernijim ekonomskim programom, drugacijim pristupom u odnosu na drzavnu politiku prema Kosovu, i drugacijim odnosom prema postovanju ljudskih prava.

vreme za budjenje

pre 13 godina

Moj glas ide za LDP i jel to znaci da nisam patriota... Dosta mi je ovih danas ne damo Kosovo i necemo u EU, sutra hocemo u EU cak i po cenu Kosova, a sve bi zivo dali samo da ostanu na vlasti... LDP ima jasan cilj EU i mislim da to sto su realniji od ostalih ne znaci da su izdajnici... Ali mi ne zelimo da se suocimo sa problemima, volimo da slusamo da problemi ne postoje, sve je tako divno, ne damo Kosovo, ulazimo u EU, dacemo vam po 1000 eura i td... Lepo je to slusati narode, ali sta od toga je ispunjeno, Toma nece u EU, pa sad hoce i nije mu jasno odjednom kako do sad nismo u EU on ce kao da ubrza proces... Ma da glasajte vi za DS i SNS do juce najvece suprotnosti, a danas isti... Kako sad to? A sve je pocelo od iste zelje za vlascu...

analitičar

pre 13 godina

Ove tri stranke su daleko od trećeg mesta, teško da će i cenzus preći. Samo četiri stranke ulaze u parlament sigurno: ds, sns, dss, srs i sve će biti prilično izjednačene. Dve najjače će napraviti koaliciju posle dugih pregovora!

madmax

pre 13 godina

Znaci o nasoj sudbini ce odlucivati Slobini sirotcici i dve stranke koje zagovaraju neoliberalizam.To je izbor tipa dali da ti polomim ruku ili nogu?

тоша

pre 13 godina

Какви нови избори. Нема ништа од тога до пролећа 2012 када им је и време. Него докони новинари, немају шта да пишу па им се привиђају нови избори...

Maksim KG

pre 13 godina

Moj glas i glasovi moje porodice idu SPO,jer je trenutno,uz LDP,jedina politicka opcija koja se iskreno zalaze za sto brzi ulazak u EU ,odnosno sve evroatlanske integracije.

nik

pre 13 godina

Ja sam da glasamo ili za sns ili ds. Ionako su svi lopovi pa sto manje lopova to bolje, a i moci cemo da vidimo koliko vrede( nevrede) pa mozemo da ih posaljemo u istoriju na kraju mandata.

Makaveli

pre 13 godina

Kakav divan izbor. Znaci sve gori od gorega. Vec mnogo godina unazad ne dajem nikom od ove klike svoj glas. I ona fora "glasaj za manje zlo" ne pali vise, jer vise nije jasno sta je manje zlo. Svi su isto zlo, tako da nema smisla da im dajem svoj glas.
Otkud "Blicu" ideja da ce LDP biti treci? Pa samo nam jos oni fale i mozemo slobodno od Srbije napraviti protektorat. Dublje ne mozemo ni pasti vise ako se pored katastrofalnog DS-a u koaliciji nadju sloboni naslednici SPS, i sve to zasladjeno sa LDP-om, o kojem ne bih trosio previse reci. Ko bi rekao pre 10 godina da nas mozda ocekuje ovaj "dream team". Mada i trenutna koalicija se moze nazvati "dream team".

igorpl

pre 13 godina

HMM miriše mi opako na nove izbore jer sve više i više je tema o novim koalicijama i o tome koliko je ko popularniji u poslednje vreme. Svejedno ja na ove izbore kao i na sve ostale u buduće neću da izlazim jer dosta su me puta namagarčili a ubuduće neće niko. A savetujem i ostalima da ne izlaze na izbore jer će im magareće uši izrasti odmah nakon izbora. Ovoj zemlji fali jedna lepa revolucija i to da traje jedno bar 3 godine kako bi se sve što se bavi politikom odstranilo iz ove profesije pa onda Jovo na novo i pametnije birati ljude koji vode ovu zemlju. Svi su isti od vlasti do opozicije, svi su korumpirani i svima su ako ne kravave a onda praljave ruke do ramena. Tito je bio zakon. Shvatio je čovek sa kim ima posla i na vreme prokljuvio da su verski sukobi najkrvaviji kroz istoriju i zato se zabranjivalo versko delovanje. ne kažem da i tada se nije kralo i otimalo ali ovi su prevršili svaku meru. Tada je bio makar socijalni mir kakav takav ali bio je. Pa sada neka neko kaže da nije bilo tako. Ja nisam živeo u tom vremenu ali čitasjući i posmatrajući aktere shavtio sam da je to bilo daleko naprednije društv o od ovoga. Zato ne izlazite na izbore svi su isti!!! Tj nemate izbora. Kampanje su tako smišljene da vam isperu mozak i dignu euforiju posebno onih nezadovoljnih pa onda kao ajmo braćo da zaokružimo naše oni su jedini koj nas mogu spasiti i trte mrte... A posle kada se izborna prašina slegne onda ajmo braćo sve po starom udri troši i kradi koliko god možeš. E moj narode!

tiberius

pre 13 godina

Desnica u Srbiji je izgubljena i ne zna sta hoce. Demokrate i SPS su se pokazali ok sto se principa tice ali jako losi oko realizovanja istih. Na sledecim izborima glasam za LDP.

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

najvise glasova bi dobila stranka koji bi uspela da pridobije razocarane birace, koji nemaju vise za koga da glasaju, jer su shvatili da sve interesuje samo vlast i moc, pa i taj LDP (nema izuzetaka u vladajucoj politickoj eliti). zbog toga smo odlucili da napravimo NOPO (Nijedan Od Ponudjenih Odgovora), da posaljemo poruku politicarima da niko od njih ne zasluzuje nas glas i poverenje. zato je upisivanje ove stranke u registar revolucija na politickoj sceni. revolucija, zato sto svi koji su ucestvovali u osnivanju, obicni gradjani koji nisu pre bili clanovi drugih stranaka i dosta im je svega sto se desavalo proteklih dvadeset godina. revolucija zato sto to radimo zbog ideje da nesto promenimo, da ne kazem sve, jer je sve otislo do djavola. zbog toga preporucujem svima da izadju na izbore, zaokruze nijedan od ponudjenih odgovora i na taj nacin posalju poruku politicarima ono sto svi misle. nemamo novac, nemamo jos organizovanu infrastrukturu, ali pocinjemo od nule od nicega, bez icije pomoci. porucio bih svima da malo istrazuju po internetu i probaju da se informisu o nama, ko smo sta smo, jer je to jedini medij gde se mozete informisati o nama.

Srecko

pre 13 godina

Voleo bih da URS postignu veci uspeh i postanu druga partija po snazi.
Srbiji je zaista potrebna regionalizacija i da je vodi neko ko ima rezultate. G17 je izgurao vracanje stare devizne stednje, cak i stednje kod piramidalnih banaka, cijom propascu su najsiromasniji u Srbiji nastradali, resio nas Bogoljuba i ostale brace Karic, zatvorio cetiri gubitaske banke, uveo PDV, fiskalne kase (cak i taksistima). Medju retkima je bio protiv poklanjanja NISa Rusima, zato sto je imao srpske, a ne personalne interese na prvom mestu.
Jasno mi je da zbog svega toga njihov lider nije previse popularan, ali nije niko ko radi. Posebno medju neradnicima-pametnjakovicima u koje spadamo i mi, komentatori vesti.
Sa druge strane, drugi ministri ne mogu da promene registarske tablice za dve godine, posto je to previse komplikovano ili reformisu Vojsku Srbije kozmeticki, menjajuci obelezja.
Neka neko uporedi poresku upravu i BIA-u pre deset godina i sada i bice mu jasno o cemu pricam.
Naravno da je lakse "spasavati" Kosovo i baviti se drugim vetrenjacama, ali na kraju na nase zivote najvise uticu konkretne stvari.

Goca

pre 13 godina

Ne zaboravite Socijaldemokratsku partiju Srbije - Rasima Ljajica!!!
To je stranka koja se neverovatnom brzinom siri i ima podrsku u narodu...
Mozda ce bas oni biti taj jezicak na vagi...

dusan silni

pre 13 godina

Eto to je nasa politicka scena. To je nas izbor. DS, SNS, SPS, LDP i URS. A da zaboravili su (kao slucajno)DSS itd. I sta sad treba ja da radim? Da ne izadjem? Da izadjem i presvrljam listic? Ili da konacno ustanem i da kazem dosta! Jer ja ne zelim da odem nigde, jer ja zelim da moju porodicu odgajam u Srbiji! Jer ja zelim da od Srbije napravim mesto dostojno za zivot coveka! Dosta kukanja! Akcija!

bak

pre 13 godina

meni stvarno nije jasno dokle ce jedni te isti ljudi da se smenjuju ili ostaju na vlasti??kad svi dobro znamo da ne rade svoj posao kako treba i koje krvavo placamo,zamislite kad bi se mi radnici koji radimo u nekoj firmi lose radili?pa naravno da bi dobili otkaz,ali u politici to nije slucaj to stvarno ne razumem,zar je narod bas toliko postao letargican tj.u fazonu bas nas briga,svaki gradjanin treba da gleda kako zivi i svoju buducnost i da se ponasa kao gazda jer na to ima pravo jer gradjani biraju vlast,a narod jako tesko zivi pa mi nije jasno otkud tolika podrska nekome ko ne radi svoj posao kako treba?ja mislim da je ovo slucaj samo u srbiji da narod svesno to radi na svoju stetu mozda gresim ali tako je vec 20g,mozda je sistem vrednosti na jako niskom nivou ili nesto drugo pojma nemam,ali ja mislim da mi gradjani trebamo dati sansu nekoj drugoj opciji pa makar to bio i LDP,ako i LDP neradi posao kako treba i njih onda treba smeniti sve dok se ne pojavi vlast koja koja radi nesto korisno za gradjane srbije i brine se o njima,eto posto je ovo forum svako ima pravo na svoje misljenje,eto ja tako gledam na sve ovo mozda gresim ali promene trebaju srbiji tapkamo u mestu vec 20g

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Mislim da se u svim anketama, koje se u zadnje vreme objavljuju, nepravilno precenjuje snaga LDP i potcenjuje popularnost DSS. Nakon sledecih izbora vide ce sve partije da patriotski odnos ka Kosovu donosi i te kako glasove, dok opcija EU na racun Kosova nije dobitna opcija medju glasacima. Tako da svo ovo forsiranje LDP je zapravo diktatura manjine prema vecini, sto ce doziveti konacan poraz na sledecim izborima.

samo je jedna,mAjka

pre 13 godina

trebalo bi napraviti jasnu razliku izmedju 'partije koja se biri za treće mesto' i koalicija koje tome teže.
tu jedino LDP nastupa samostalno,dok je SPS u koaliciji: SPS-JS-PUPS,isto kao i koalicija URS,za koju nije tačno definisano koliko je ex partija,grupa gradjana,gradonačelnika,ex gradonačelnika/ca i ostalih pridruženih lica,zapravo čini.
dakle,za 3.mesto se bori jedna stranka i 2 vrlo široke koalicije
matematike radi...

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Mislim da se u svim anketama, koje se u zadnje vreme objavljuju, nepravilno precenjuje snaga LDP i potcenjuje popularnost DSS. Nakon sledecih izbora vide ce sve partije da patriotski odnos ka Kosovu donosi i te kako glasove, dok opcija EU na racun Kosova nije dobitna opcija medju glasacima. Tako da svo ovo forsiranje LDP je zapravo diktatura manjine prema vecini, sto ce doziveti konacan poraz na sledecim izborima.

tiberius

pre 13 godina

Desnica u Srbiji je izgubljena i ne zna sta hoce. Demokrate i SPS su se pokazali ok sto se principa tice ali jako losi oko realizovanja istih. Na sledecim izborima glasam za LDP.

dusan silni

pre 13 godina

Eto to je nasa politicka scena. To je nas izbor. DS, SNS, SPS, LDP i URS. A da zaboravili su (kao slucajno)DSS itd. I sta sad treba ja da radim? Da ne izadjem? Da izadjem i presvrljam listic? Ili da konacno ustanem i da kazem dosta! Jer ja ne zelim da odem nigde, jer ja zelim da moju porodicu odgajam u Srbiji! Jer ja zelim da od Srbije napravim mesto dostojno za zivot coveka! Dosta kukanja! Akcija!

samo je jedna,mAjka

pre 13 godina

trebalo bi napraviti jasnu razliku izmedju 'partije koja se biri za treće mesto' i koalicija koje tome teže.
tu jedino LDP nastupa samostalno,dok je SPS u koaliciji: SPS-JS-PUPS,isto kao i koalicija URS,za koju nije tačno definisano koliko je ex partija,grupa gradjana,gradonačelnika,ex gradonačelnika/ca i ostalih pridruženih lica,zapravo čini.
dakle,za 3.mesto se bori jedna stranka i 2 vrlo široke koalicije
matematike radi...

Makaveli

pre 13 godina

Kakav divan izbor. Znaci sve gori od gorega. Vec mnogo godina unazad ne dajem nikom od ove klike svoj glas. I ona fora "glasaj za manje zlo" ne pali vise, jer vise nije jasno sta je manje zlo. Svi su isto zlo, tako da nema smisla da im dajem svoj glas.
Otkud "Blicu" ideja da ce LDP biti treci? Pa samo nam jos oni fale i mozemo slobodno od Srbije napraviti protektorat. Dublje ne mozemo ni pasti vise ako se pored katastrofalnog DS-a u koaliciji nadju sloboni naslednici SPS, i sve to zasladjeno sa LDP-om, o kojem ne bih trosio previse reci. Ko bi rekao pre 10 godina da nas mozda ocekuje ovaj "dream team". Mada i trenutna koalicija se moze nazvati "dream team".

Srecko

pre 13 godina

Voleo bih da URS postignu veci uspeh i postanu druga partija po snazi.
Srbiji je zaista potrebna regionalizacija i da je vodi neko ko ima rezultate. G17 je izgurao vracanje stare devizne stednje, cak i stednje kod piramidalnih banaka, cijom propascu su najsiromasniji u Srbiji nastradali, resio nas Bogoljuba i ostale brace Karic, zatvorio cetiri gubitaske banke, uveo PDV, fiskalne kase (cak i taksistima). Medju retkima je bio protiv poklanjanja NISa Rusima, zato sto je imao srpske, a ne personalne interese na prvom mestu.
Jasno mi je da zbog svega toga njihov lider nije previse popularan, ali nije niko ko radi. Posebno medju neradnicima-pametnjakovicima u koje spadamo i mi, komentatori vesti.
Sa druge strane, drugi ministri ne mogu da promene registarske tablice za dve godine, posto je to previse komplikovano ili reformisu Vojsku Srbije kozmeticki, menjajuci obelezja.
Neka neko uporedi poresku upravu i BIA-u pre deset godina i sada i bice mu jasno o cemu pricam.
Naravno da je lakse "spasavati" Kosovo i baviti se drugim vetrenjacama, ali na kraju na nase zivote najvise uticu konkretne stvari.

madmax

pre 13 godina

Znaci o nasoj sudbini ce odlucivati Slobini sirotcici i dve stranke koje zagovaraju neoliberalizam.To je izbor tipa dali da ti polomim ruku ili nogu?

bak

pre 13 godina

meni stvarno nije jasno dokle ce jedni te isti ljudi da se smenjuju ili ostaju na vlasti??kad svi dobro znamo da ne rade svoj posao kako treba i koje krvavo placamo,zamislite kad bi se mi radnici koji radimo u nekoj firmi lose radili?pa naravno da bi dobili otkaz,ali u politici to nije slucaj to stvarno ne razumem,zar je narod bas toliko postao letargican tj.u fazonu bas nas briga,svaki gradjanin treba da gleda kako zivi i svoju buducnost i da se ponasa kao gazda jer na to ima pravo jer gradjani biraju vlast,a narod jako tesko zivi pa mi nije jasno otkud tolika podrska nekome ko ne radi svoj posao kako treba?ja mislim da je ovo slucaj samo u srbiji da narod svesno to radi na svoju stetu mozda gresim ali tako je vec 20g,mozda je sistem vrednosti na jako niskom nivou ili nesto drugo pojma nemam,ali ja mislim da mi gradjani trebamo dati sansu nekoj drugoj opciji pa makar to bio i LDP,ako i LDP neradi posao kako treba i njih onda treba smeniti sve dok se ne pojavi vlast koja koja radi nesto korisno za gradjane srbije i brine se o njima,eto posto je ovo forum svako ima pravo na svoje misljenje,eto ja tako gledam na sve ovo mozda gresim ali promene trebaju srbiji tapkamo u mestu vec 20g

Goca

pre 13 godina

Ne zaboravite Socijaldemokratsku partiju Srbije - Rasima Ljajica!!!
To je stranka koja se neverovatnom brzinom siri i ima podrsku u narodu...
Mozda ce bas oni biti taj jezicak na vagi...

vreme za budjenje

pre 13 godina

Moj glas ide za LDP i jel to znaci da nisam patriota... Dosta mi je ovih danas ne damo Kosovo i necemo u EU, sutra hocemo u EU cak i po cenu Kosova, a sve bi zivo dali samo da ostanu na vlasti... LDP ima jasan cilj EU i mislim da to sto su realniji od ostalih ne znaci da su izdajnici... Ali mi ne zelimo da se suocimo sa problemima, volimo da slusamo da problemi ne postoje, sve je tako divno, ne damo Kosovo, ulazimo u EU, dacemo vam po 1000 eura i td... Lepo je to slusati narode, ali sta od toga je ispunjeno, Toma nece u EU, pa sad hoce i nije mu jasno odjednom kako do sad nismo u EU on ce kao da ubrza proces... Ma da glasajte vi za DS i SNS do juce najvece suprotnosti, a danas isti... Kako sad to? A sve je pocelo od iste zelje za vlascu...

Maksim KG

pre 13 godina

Moj glas i glasovi moje porodice idu SPO,jer je trenutno,uz LDP,jedina politicka opcija koja se iskreno zalaze za sto brzi ulazak u EU ,odnosno sve evroatlanske integracije.

тоша

pre 13 godina

Какви нови избори. Нема ништа од тога до пролећа 2012 када им је и време. Него докони новинари, немају шта да пишу па им се привиђају нови избори...

marko, nis

pre 13 godina

LDP jeste jedina razumna opozicija, sa modernijim ekonomskim programom, drugacijim pristupom u odnosu na drzavnu politiku prema Kosovu, i drugacijim odnosom prema postovanju ljudskih prava.

igorpl

pre 13 godina

HMM miriše mi opako na nove izbore jer sve više i više je tema o novim koalicijama i o tome koliko je ko popularniji u poslednje vreme. Svejedno ja na ove izbore kao i na sve ostale u buduće neću da izlazim jer dosta su me puta namagarčili a ubuduće neće niko. A savetujem i ostalima da ne izlaze na izbore jer će im magareće uši izrasti odmah nakon izbora. Ovoj zemlji fali jedna lepa revolucija i to da traje jedno bar 3 godine kako bi se sve što se bavi politikom odstranilo iz ove profesije pa onda Jovo na novo i pametnije birati ljude koji vode ovu zemlju. Svi su isti od vlasti do opozicije, svi su korumpirani i svima su ako ne kravave a onda praljave ruke do ramena. Tito je bio zakon. Shvatio je čovek sa kim ima posla i na vreme prokljuvio da su verski sukobi najkrvaviji kroz istoriju i zato se zabranjivalo versko delovanje. ne kažem da i tada se nije kralo i otimalo ali ovi su prevršili svaku meru. Tada je bio makar socijalni mir kakav takav ali bio je. Pa sada neka neko kaže da nije bilo tako. Ja nisam živeo u tom vremenu ali čitasjući i posmatrajući aktere shavtio sam da je to bilo daleko naprednije društv o od ovoga. Zato ne izlazite na izbore svi su isti!!! Tj nemate izbora. Kampanje su tako smišljene da vam isperu mozak i dignu euforiju posebno onih nezadovoljnih pa onda kao ajmo braćo da zaokružimo naše oni su jedini koj nas mogu spasiti i trte mrte... A posle kada se izborna prašina slegne onda ajmo braćo sve po starom udri troši i kradi koliko god možeš. E moj narode!

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

najvise glasova bi dobila stranka koji bi uspela da pridobije razocarane birace, koji nemaju vise za koga da glasaju, jer su shvatili da sve interesuje samo vlast i moc, pa i taj LDP (nema izuzetaka u vladajucoj politickoj eliti). zbog toga smo odlucili da napravimo NOPO (Nijedan Od Ponudjenih Odgovora), da posaljemo poruku politicarima da niko od njih ne zasluzuje nas glas i poverenje. zato je upisivanje ove stranke u registar revolucija na politickoj sceni. revolucija, zato sto svi koji su ucestvovali u osnivanju, obicni gradjani koji nisu pre bili clanovi drugih stranaka i dosta im je svega sto se desavalo proteklih dvadeset godina. revolucija zato sto to radimo zbog ideje da nesto promenimo, da ne kazem sve, jer je sve otislo do djavola. zbog toga preporucujem svima da izadju na izbore, zaokruze nijedan od ponudjenih odgovora i na taj nacin posalju poruku politicarima ono sto svi misle. nemamo novac, nemamo jos organizovanu infrastrukturu, ali pocinjemo od nule od nicega, bez icije pomoci. porucio bih svima da malo istrazuju po internetu i probaju da se informisu o nama, ko smo sta smo, jer je to jedini medij gde se mozete informisati o nama.

analitičar

pre 13 godina

Ove tri stranke su daleko od trećeg mesta, teško da će i cenzus preći. Samo četiri stranke ulaze u parlament sigurno: ds, sns, dss, srs i sve će biti prilično izjednačene. Dve najjače će napraviti koaliciju posle dugih pregovora!

nik

pre 13 godina

Ja sam da glasamo ili za sns ili ds. Ionako su svi lopovi pa sto manje lopova to bolje, a i moci cemo da vidimo koliko vrede( nevrede) pa mozemo da ih posaljemo u istoriju na kraju mandata.

Statisticar

pre 13 godina

Pojedinacno ove tri stranke uzivaju poverenje od po 4-6% birackog tela. Ako bi nastupili kao koalicija zajedno bi mozda uzeli 7-8% glasova jer bi ih napustili i biraci i mnogi clanovi. Efekat sinergije od koalicije koju niko ne najavljuje bio bi negativan. Dakle, kako god da izadju na izbore mogu da se sa Radikalima bore za cetvrto mesto. U fudbalu se to zove plasman u Inter-toto kup.

tiberius

pre 13 godina

Desnica u Srbiji je izgubljena i ne zna sta hoce. Demokrate i SPS su se pokazali ok sto se principa tice ali jako losi oko realizovanja istih. Na sledecim izborima glasam za LDP.

Srecko

pre 13 godina

Voleo bih da URS postignu veci uspeh i postanu druga partija po snazi.
Srbiji je zaista potrebna regionalizacija i da je vodi neko ko ima rezultate. G17 je izgurao vracanje stare devizne stednje, cak i stednje kod piramidalnih banaka, cijom propascu su najsiromasniji u Srbiji nastradali, resio nas Bogoljuba i ostale brace Karic, zatvorio cetiri gubitaske banke, uveo PDV, fiskalne kase (cak i taksistima). Medju retkima je bio protiv poklanjanja NISa Rusima, zato sto je imao srpske, a ne personalne interese na prvom mestu.
Jasno mi je da zbog svega toga njihov lider nije previse popularan, ali nije niko ko radi. Posebno medju neradnicima-pametnjakovicima u koje spadamo i mi, komentatori vesti.
Sa druge strane, drugi ministri ne mogu da promene registarske tablice za dve godine, posto je to previse komplikovano ili reformisu Vojsku Srbije kozmeticki, menjajuci obelezja.
Neka neko uporedi poresku upravu i BIA-u pre deset godina i sada i bice mu jasno o cemu pricam.
Naravno da je lakse "spasavati" Kosovo i baviti se drugim vetrenjacama, ali na kraju na nase zivote najvise uticu konkretne stvari.

Goca

pre 13 godina

Ne zaboravite Socijaldemokratsku partiju Srbije - Rasima Ljajica!!!
To je stranka koja se neverovatnom brzinom siri i ima podrsku u narodu...
Mozda ce bas oni biti taj jezicak na vagi...

Makaveli

pre 13 godina

Kakav divan izbor. Znaci sve gori od gorega. Vec mnogo godina unazad ne dajem nikom od ove klike svoj glas. I ona fora "glasaj za manje zlo" ne pali vise, jer vise nije jasno sta je manje zlo. Svi su isto zlo, tako da nema smisla da im dajem svoj glas.
Otkud "Blicu" ideja da ce LDP biti treci? Pa samo nam jos oni fale i mozemo slobodno od Srbije napraviti protektorat. Dublje ne mozemo ni pasti vise ako se pored katastrofalnog DS-a u koaliciji nadju sloboni naslednici SPS, i sve to zasladjeno sa LDP-om, o kojem ne bih trosio previse reci. Ko bi rekao pre 10 godina da nas mozda ocekuje ovaj "dream team". Mada i trenutna koalicija se moze nazvati "dream team".

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Mislim da se u svim anketama, koje se u zadnje vreme objavljuju, nepravilno precenjuje snaga LDP i potcenjuje popularnost DSS. Nakon sledecih izbora vide ce sve partije da patriotski odnos ka Kosovu donosi i te kako glasove, dok opcija EU na racun Kosova nije dobitna opcija medju glasacima. Tako da svo ovo forsiranje LDP je zapravo diktatura manjine prema vecini, sto ce doziveti konacan poraz na sledecim izborima.

Maksim KG

pre 13 godina

Moj glas i glasovi moje porodice idu SPO,jer je trenutno,uz LDP,jedina politicka opcija koja se iskreno zalaze za sto brzi ulazak u EU ,odnosno sve evroatlanske integracije.

nik

pre 13 godina

Ja sam da glasamo ili za sns ili ds. Ionako su svi lopovi pa sto manje lopova to bolje, a i moci cemo da vidimo koliko vrede( nevrede) pa mozemo da ih posaljemo u istoriju na kraju mandata.

vreme za budjenje

pre 13 godina

Moj glas ide za LDP i jel to znaci da nisam patriota... Dosta mi je ovih danas ne damo Kosovo i necemo u EU, sutra hocemo u EU cak i po cenu Kosova, a sve bi zivo dali samo da ostanu na vlasti... LDP ima jasan cilj EU i mislim da to sto su realniji od ostalih ne znaci da su izdajnici... Ali mi ne zelimo da se suocimo sa problemima, volimo da slusamo da problemi ne postoje, sve je tako divno, ne damo Kosovo, ulazimo u EU, dacemo vam po 1000 eura i td... Lepo je to slusati narode, ali sta od toga je ispunjeno, Toma nece u EU, pa sad hoce i nije mu jasno odjednom kako do sad nismo u EU on ce kao da ubrza proces... Ma da glasajte vi za DS i SNS do juce najvece suprotnosti, a danas isti... Kako sad to? A sve je pocelo od iste zelje za vlascu...

marko, nis

pre 13 godina

LDP jeste jedina razumna opozicija, sa modernijim ekonomskim programom, drugacijim pristupom u odnosu na drzavnu politiku prema Kosovu, i drugacijim odnosom prema postovanju ljudskih prava.

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

najvise glasova bi dobila stranka koji bi uspela da pridobije razocarane birace, koji nemaju vise za koga da glasaju, jer su shvatili da sve interesuje samo vlast i moc, pa i taj LDP (nema izuzetaka u vladajucoj politickoj eliti). zbog toga smo odlucili da napravimo NOPO (Nijedan Od Ponudjenih Odgovora), da posaljemo poruku politicarima da niko od njih ne zasluzuje nas glas i poverenje. zato je upisivanje ove stranke u registar revolucija na politickoj sceni. revolucija, zato sto svi koji su ucestvovali u osnivanju, obicni gradjani koji nisu pre bili clanovi drugih stranaka i dosta im je svega sto se desavalo proteklih dvadeset godina. revolucija zato sto to radimo zbog ideje da nesto promenimo, da ne kazem sve, jer je sve otislo do djavola. zbog toga preporucujem svima da izadju na izbore, zaokruze nijedan od ponudjenih odgovora i na taj nacin posalju poruku politicarima ono sto svi misle. nemamo novac, nemamo jos organizovanu infrastrukturu, ali pocinjemo od nule od nicega, bez icije pomoci. porucio bih svima da malo istrazuju po internetu i probaju da se informisu o nama, ko smo sta smo, jer je to jedini medij gde se mozete informisati o nama.

analitičar

pre 13 godina

Ove tri stranke su daleko od trećeg mesta, teško da će i cenzus preći. Samo četiri stranke ulaze u parlament sigurno: ds, sns, dss, srs i sve će biti prilično izjednačene. Dve najjače će napraviti koaliciju posle dugih pregovora!

bak

pre 13 godina

meni stvarno nije jasno dokle ce jedni te isti ljudi da se smenjuju ili ostaju na vlasti??kad svi dobro znamo da ne rade svoj posao kako treba i koje krvavo placamo,zamislite kad bi se mi radnici koji radimo u nekoj firmi lose radili?pa naravno da bi dobili otkaz,ali u politici to nije slucaj to stvarno ne razumem,zar je narod bas toliko postao letargican tj.u fazonu bas nas briga,svaki gradjanin treba da gleda kako zivi i svoju buducnost i da se ponasa kao gazda jer na to ima pravo jer gradjani biraju vlast,a narod jako tesko zivi pa mi nije jasno otkud tolika podrska nekome ko ne radi svoj posao kako treba?ja mislim da je ovo slucaj samo u srbiji da narod svesno to radi na svoju stetu mozda gresim ali tako je vec 20g,mozda je sistem vrednosti na jako niskom nivou ili nesto drugo pojma nemam,ali ja mislim da mi gradjani trebamo dati sansu nekoj drugoj opciji pa makar to bio i LDP,ako i LDP neradi posao kako treba i njih onda treba smeniti sve dok se ne pojavi vlast koja koja radi nesto korisno za gradjane srbije i brine se o njima,eto posto je ovo forum svako ima pravo na svoje misljenje,eto ja tako gledam na sve ovo mozda gresim ali promene trebaju srbiji tapkamo u mestu vec 20g

samo je jedna,mAjka

pre 13 godina

trebalo bi napraviti jasnu razliku izmedju 'partije koja se biri za treće mesto' i koalicija koje tome teže.
tu jedino LDP nastupa samostalno,dok je SPS u koaliciji: SPS-JS-PUPS,isto kao i koalicija URS,za koju nije tačno definisano koliko je ex partija,grupa gradjana,gradonačelnika,ex gradonačelnika/ca i ostalih pridruženih lica,zapravo čini.
dakle,za 3.mesto se bori jedna stranka i 2 vrlo široke koalicije
matematike radi...

igorpl

pre 13 godina

HMM miriše mi opako na nove izbore jer sve više i više je tema o novim koalicijama i o tome koliko je ko popularniji u poslednje vreme. Svejedno ja na ove izbore kao i na sve ostale u buduće neću da izlazim jer dosta su me puta namagarčili a ubuduće neće niko. A savetujem i ostalima da ne izlaze na izbore jer će im magareće uši izrasti odmah nakon izbora. Ovoj zemlji fali jedna lepa revolucija i to da traje jedno bar 3 godine kako bi se sve što se bavi politikom odstranilo iz ove profesije pa onda Jovo na novo i pametnije birati ljude koji vode ovu zemlju. Svi su isti od vlasti do opozicije, svi su korumpirani i svima su ako ne kravave a onda praljave ruke do ramena. Tito je bio zakon. Shvatio je čovek sa kim ima posla i na vreme prokljuvio da su verski sukobi najkrvaviji kroz istoriju i zato se zabranjivalo versko delovanje. ne kažem da i tada se nije kralo i otimalo ali ovi su prevršili svaku meru. Tada je bio makar socijalni mir kakav takav ali bio je. Pa sada neka neko kaže da nije bilo tako. Ja nisam živeo u tom vremenu ali čitasjući i posmatrajući aktere shavtio sam da je to bilo daleko naprednije društv o od ovoga. Zato ne izlazite na izbore svi su isti!!! Tj nemate izbora. Kampanje su tako smišljene da vam isperu mozak i dignu euforiju posebno onih nezadovoljnih pa onda kao ajmo braćo da zaokružimo naše oni su jedini koj nas mogu spasiti i trte mrte... A posle kada se izborna prašina slegne onda ajmo braćo sve po starom udri troši i kradi koliko god možeš. E moj narode!

madmax

pre 13 godina

Znaci o nasoj sudbini ce odlucivati Slobini sirotcici i dve stranke koje zagovaraju neoliberalizam.To je izbor tipa dali da ti polomim ruku ili nogu?

тоша

pre 13 godina

Какви нови избори. Нема ништа од тога до пролећа 2012 када им је и време. Него докони новинари, немају шта да пишу па им се привиђају нови избори...

dusan silni

pre 13 godina

Eto to je nasa politicka scena. To je nas izbor. DS, SNS, SPS, LDP i URS. A da zaboravili su (kao slucajno)DSS itd. I sta sad treba ja da radim? Da ne izadjem? Da izadjem i presvrljam listic? Ili da konacno ustanem i da kazem dosta! Jer ja ne zelim da odem nigde, jer ja zelim da moju porodicu odgajam u Srbiji! Jer ja zelim da od Srbije napravim mesto dostojno za zivot coveka! Dosta kukanja! Akcija!

Statisticar

pre 13 godina

Pojedinacno ove tri stranke uzivaju poverenje od po 4-6% birackog tela. Ako bi nastupili kao koalicija zajedno bi mozda uzeli 7-8% glasova jer bi ih napustili i biraci i mnogi clanovi. Efekat sinergije od koalicije koju niko ne najavljuje bio bi negativan. Dakle, kako god da izadju na izbore mogu da se sa Radikalima bore za cetvrto mesto. U fudbalu se to zove plasman u Inter-toto kup.