Četvrtak, 23.09.2010.

00:08

Dačić: Možemo i sa SNS i DS

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić nije isključio mogućnost koalicije sa DS i SNS nakon sledećih izbora.

Izvor: Blic

Daèiæ: Možemo i sa SNS i DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

j o k e r

pre 13 godina

naravno da SPS moze sa svima, samo ako je u vlasti!!??...sa ovim dacicevim,kao i sa onim milosevicevim SPS-om jasnoi je da im je samo do vlasti,moci i muvane!!!tako su vladali 90-tih -nadam se da ce zbog toga i da nestanu kao da nikada nisu nu postojali!!!...lustracijaaaa!!!ako ima boga!!!...

WhiteCrow

pre 13 godina

Ljudi, strasno je ziveti u Srbiji, bas strasno... nadao sam se pre 10 god. da ce politika i politicari biti uzgredna stvar u zivotu, ali nazalost... Sve se vrti oko njih, zivot , ekonomija, ... cist mafio-feudalni sistem je uveden pod imenom - demokratija...
Ne zelim vise ovo! Ne treba mi demokratija, hocu zivot!

Sasa

pre 13 godina

Srbiji treba 6. oktobar ali da se ukinu sve stranke i da se postavi Prestolonaslednik za Kralja, koji ce pak od najucenijih ljudi koji nikada nisu bili u strankama formirati tehnicku vladu. Kada sve dodje na svoje mesto, za 50 ili 100 god. onda dozvoliti stranke.

Savo Petkovic vatrogasac

pre 13 godina

Danasnji socijalisti to su vam bivsi komunisti. Najlepse im je u koaliciji sa njima samima. A ako nemaju apsolutnu vecinu onda ce koalirati i sa Djavo(lovom)-partijom zarad vlasti. Narod tradicionalno veruje ovim "komunjarama" i glasa za njih, jer su dugo bili jedina priznata drzavna religija. Predstavnik te stare "YU-crkve" vam je i Dacic koji se zamonasio jos u davno vreme, u doba arhiepiskoma SM. Danas Dacic vrlo dobro zna kako se krste jarici. Njegova ideologija je vozi i napred i u rikverc ali nepustaj volan. Koju auto-registraciju ima auto, ma koga to brine.

Motka

pre 13 godina

Srpsko biracko hamletovsko pitanje u posle svih ovih izjava "DS+SPS+SNS" glasi:
"DSS ili LDP, pitanje je sad?".
Ja se opredelio za desno.

Tijana

pre 13 godina

Ivica bi u svaku vladu.. E pa ovog puta se presao. Zna se ko su pravi socijalisti. To je Pokret socijalista, i Aleksandar Vulin.
Nisu socijalisti oni koji se bave kofercicima...
Ivica Dacic, Dusan bajtovic, neki Mrkonjic..ko su ti ljudi?

Darko

pre 13 godina

Mozemo mi i sa DS i sa SNS, i sa DSS, i sa LDP, i sa SRS, i sa SDP, i sa G17+, i sa SDP, i sa PUPS, i sa JS, i sa SDP, i sa LSV, i sa SVM, i sa SDA, manje vise sa svima.
Ali to se sve u ovoj kvazidrzavi moze podvesti pod politicku principijelnost !
Odavno u Srbiji nije postojala takva politicka bezlicnost i bezdusnost !

Razocaran

pre 13 godina

E tek sada necu da glasam za njih!!!!! Razocarali su me mnogo!!!! Ako budem izasao na izbore, glasacu za neku manjinsku stranku npr.SVM. Dosta mi je i DS-a i SPS-a...

Miloš Ilić

pre 13 godina

Izbori u Srbiji definitivno gube svaki smisao. Koga izabrati kada će biti ponovo formirana "bućkuriš" vlada?

Da bismo isterali političare na čistinu treba im dati mogućnost formiranja vlade bez trulih koalicija i kompromisa (ucena).
Stranke koje svoj program pozicioniraju kao udavače (ili kako sebe zovu sa "koalicionim potencijalom" gde može svak sa svakim kao u onoj seriji "Dinastija") treba potpuno ignorisati.
Na narednim izborima levo orijentisani glasači bi trebali birati samo izmedju dve najjače stranke (jedne bliže i jedne dalje od centra), isto tako važi i za desničare. Svu ostalu boraniju treba zaboraviti i ne dozvoliti im da imaju bilo kakav uticaj na rad vlade.
Moje opredeljenje će biti na osnovu izričitog stava stranke koja otvoreno kaže da neće formirati vladu sa odredjenim strankama.
Ako ne možemo potpuno eliminisati da bar smanjimo političku prostituciju.

Trotter

pre 13 godina

Molio bih pojedine čitaoce da prilikom komentarisanja ne upoređuju srpske političare sa prostitutkama jer je to uvreda za dame koje se bave najstarijim zanatom. U poređenju sa našim političarima svaka prostituka je oličenje morala, poštenja i iskrenosti.

Stevan

pre 13 godina

A ja nikada necu glasati za stranku koja bi sa vama pravila koaliciju, Vi ste politicke stetocine kojima je stalo samo do vlasti ne birajuci sredstva. Lazljivi, prevrtljivi politikanti poput vas su najveca steta za Srbiju. Nadam se da posle sledecih izbora vas nece biti nigde na politickoj sceni, Sada ste spremni da cuvate ovu stetocinsku vladu do poslednjeg daha, a ako se ukaze prilika posle izbora bi u najstrastveniji zagrljaj Tomi Nikolicu, samo da i dalje prenosite kofercice.

Dusan Silni

pre 13 godina

Sve mi bre više ličite na kriminalce iz Srbije, Hrvatske i Kosova. Svi se slažu kad su im ciljevi isti, posao, lova, krađe, pljačke i droga, mnogo se lepo tada slažu.

Svi su isti

pre 13 godina

I posle nek me ubedi neko da nisu svi isti. Pa iz aviona se vidi da ih samo pare interesuju, 5 minuta se pljuju u skupstini, a posle se svi vole. Mapet sou.

Dex

pre 13 godina

Mozete vi i sa crnim djavolom. Videli smo to '90-ih godina. Samo nam to jos treba, da se ponovo sastavite sa Tomom, Vucicem,... pa da nas usrecite i uvedete u bolju buducnost. Sram vas bilo.

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

zbog ovakvih nastupa i izjava, ja na sledecim izborima zaokruzujem nijedan od ponudjenih odgovora. dosta mi je svih i dosta mi je ovog istopartijskog sistema.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Zasto nisam iznenadjen...

Ono sto me zanima i sto mi jeste rebus, to je do kada ce ovakvo ponasanje na nasoj politickoj sceni da traje ? Kada ce sve ovo prestati ?

Zivo me zanima da li ce gradjani Srbije na narednim izborima dati mandat ovim strankama ? Ako ove tri stranke iz naslova teme dodju u poziciju da participiraju u nekoj buducoj Vladi, onda smo sami zasluzili ono sto nam se desava i ono sto ce nam se tada desiti. Necemo imati prava da se bunimo protiv vlasti i da je kritikujemo.

Gradjani Srbije ne smeju vise davati mandat neprincipijelnom politickom pragmatizmu koji se zapatio kod nas poput teske bolesti koja lagano i sigurno ubija.

Volter

pre 13 godina

Ne shvatam demokrate koje veruju da će DS praviti koaliciju sa SNS. Ta koalicija potpuno bi uništila Demokratsku stranku, zato nemojte pisati o nečemu što se ne sme dogoditi. I neće.

Lala

pre 13 godina

Alternativa svim ovim političkim prevarantima postoji, a zove se LDP! Što veći procenat glasova na izborima osvoji LDP manje su šanse da u Vladu udje SNS ili SPS. Zato moj glas i glas moje porodice na sledećim izborima ide LDP-u.

Ivan

pre 13 godina

"Stranka" koja moze sa svakim, i nije stranka. Upravo je SPS stranka bez programa, bez ideja, bez perspektive, a "stranka" za fotelje i pojedince.

Opameti se Srbijo i trazi jednom principe.

NENAD DACIC

pre 13 godina

Clan sam DS, dugo predugo, nije me inetresovala karijera samo zelja da Srbija bude deo sveta, udje u EU, razvije demokratiju i suzbije korupciju,, sve to ide suvise previse sporo, sa SNS CE ICI JOS SPORIJE... svakom iole politicki pismenom je jasno da se Toma i Vucic bore samo za vlast,DEMAGOGIJA IMA PRODJU, ja sam doneo odluku GLASACU ZA LDP; DEFINITIVNO

Ivan

pre 13 godina

Ako SNS i DS budu pravili koaliciju, SPS nema sta da trazi u vladi. Daciceva izjava je namigivanje SNS-u, ako DS lose prodje na izborima...

Tata Sloba

pre 13 godina

Dačiću ovaj put si izvisio Nikolić ima svog koalicionog partnera Vulina, a ti pakuj koferčić pa u političku prošlost Srbije... Ha, ha, ha...

pravednik

pre 13 godina

moze naravno,sve za fotelju...mali Sloba je spreman na sve zarad vlasti..samo mali Slobo,ne znam sta ces im,ako vlast formira ds i sns..

drzavna prostitucija

pre 13 godina

...
Vi ste poput banaka, povoljni krediti, dza-bu, ali kad krenu rate osasavis se od cifre.Dacicu, nemoj zivotati nikom da se pripajas uspeh za ilegalu ti je zagarantovan.
Ti si strucan pravnik, bavi se advokaturom, okani se politike.

spasenija kolček

pre 13 godina

Bilo kuda / vlast je svuda, bilo s kim, vlast je s njim... hahaha... blago narodu POD VLAŠĆU kod koje je sve moguće !?! Neka mnogo tolerantna vlast ?!? Ili, da nije možda došlo vreme da se - Srbi slože ?!? Čini se izvesno da je ovo vreme ipak vreme vlasti njenog bezgraničnog cinizma i omnipotencije... Mada, ponešto dobro i urade za ovaj narod... verovatno...

Laskaris

pre 13 godina

To da bi SPS mogao sa obe partije u koaliciji nije nam cudno - vlast je upitanju :). Postavlja se pitanje zasto bi dve stranke koje zajedno imaju vise od 60 odsto biraca ako ne i celih 70 odsto isle u koaliciju sa trecom strankom kada vec maltene imaju dvotrecinsku vecinu - ako je i ne prelaze?? Ako je Dacic hteo da kaze da bi mogli da idu i u koaliciju i sa SNS ako osvoje najveci broj glasova i naprave vladu SNS SPS DSS to je nesto drugo ali to ne sme da kaze sada kada sedi u vladi - to razumem a mislim da je vise to poruka nego ova besmislica da ce ici u koaliciju sa obe - u tom su slucaju visak.

Mile

pre 13 godina

U pazi sad kako su se svi iznenadili, uvredili i naljutili zato što je - pazi sad - politička stranka najavila da može da se udružuje sa jednima i sa drugima. Od iznenađenja sam morao da sednem.

purenjak

pre 13 godina

Vrlo moguce....Tako bi se Srbija resila nekih kombi -supljih stranaka ( dss, ldp, ns i sl) koji opstaju na politickoj sceni zahvaljujuci koalicijama na ivici cenzusa. Na taj nacin imaju mogucnost da ucenjuju i pritiskaju one koji su realno 5 puta jaci.
Videcemo sta ce biti...ja sam uz neki realan dogovor ZA!!

Mozzart

pre 13 godina

Samo napred, Ivice! Narod je ionako zapao u depresiju, nista vam vise ne moze! Inace, da je ostalo bar malo snage u nama, imali bi svi vi novi 5 oktobar! I to kakav! Prosli bi svi kao u Rumuniji!

albanacsakosova.

pre 13 godina

Jesu politicke stranke prostitute, ali i mi obican narod jesmo stalne musterije.
Ne govorim samo u Srbiji,to je isto i na Kosovu. DSK Sejdiua i Thacijeva DPK su bili najljuci rivali, i gle
cuda, posle poraza na izborima DSK do tada najveca stranka, ispruzila ledja,sagnula glavu, da je jase DPK kako hoce, samo zarad vlasti i fotelja. A mozete zamisliti Dacica i njegovu Milosevicevu stranku, on bi pristao da je jase ko god hoce samo da i dalje o njemu pisu novine i naravno zbog debelog novcanika.

Jututunski kancer

pre 13 godina

Ne moze vam niko nista, jaci ste od sudbine!!!
NARODNJACI, MA SVE VAM JE U SACI!!!
Sve se pretvorilo u jednu grotesknu sapunsku seriju, verujem da ce i vama Ceca zapevati na zavrsnoj konveciji i to ce biti tacka...na sve sto smo zeleli, ali smo na neverovatno bahat a istovremeno perfidan nacin onemoguceni da ucinimo. Ovo je poslednji stadijum maligniteta koji ce definitivno unistiti Srbiju.

Nele

pre 13 godina

Ma, bre, svi ste vi politicari isti. Zato ja mnogo vise cenim svakog zemljoradnika i radnika za masinomelju od bilo kog poslanika ili politicara. Svi cete vi pristati na sve i uciniti sve da biste sacuvali poziciju i fotelju u koju ste se (uglavnom) nezasluzeno uvalili. Takvim ponasanjem dovescete nas u situaciju da vise ne izlazimo na izbore pa se birajte sami medjusobno.

Glasac

pre 13 godina

Ministar Koferce je spreman na sve, samo da ostane na vlasti, svestan da bi u suprotnom doslo do preispitivanja predmeta "kofer", sto bi dovelo do drugacijeg ishoda po njega.

Analiticar

pre 13 godina

Bojim se Dacicu da nece biti mesta za druge partije u tom drustvu. DS+SNS=55% i vise glasova, tako da male partije mogu da se udruze u koaliciju posle izbora. Ima opcija raznih.

do the right thing

pre 13 godina

Nisam ni sumnjao da mozete zajedno. Organizovano, legalizovano udruzenje kriminalaca pod nazivom koalicija i pod zastitom parlamentarne skupstine.
Sve moze u Srbiji jedino mi nije jasno kako narod moze da bude toliko blesav, pa i magarac bi dosada umro od tlacenja i tolike kolicine lazi.
Niko u ovoj zemlji nema m... da izadje na ulicu i ...... ugledajte se na juzne susede malo.

blue rider

pre 13 godina

Zaista ne vidim cemu izbori u Srbiji... To nisi partije sa programima, to su interesne grupe koje na kraju postignu dil. Ds je uspeo sto sloba nije, da potpuno unisti motiv... Ja na izbore ne izlazim vise.

Apstinencija kao izbor

pre 13 godina

"...ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija..."

Ovo je stav svih partija Srbije i upravo govori u koliko nedemokratskoj zemlji živimo. Zašto? Zato što se na ovakav špekulantski način građanima ne ostavlja mogućnost izbora, zato što između partija više nema nikakve praktične razlike, zajednički imenitelj im je vlast po svaku cenu. Od građana se traži da rade u interesu političkih partija, dok se partije ne obavezuju da rade u interesu naroda. Osim ako se, kao "član naroda", ne prepakujete u člana partije. To je već postalo bolesno.

U odnosu na prošle izbore, dobra stvar je što to sada definitivno svi znamo, i što znamo da su nam partije ostavile izbor da apstiniramo i da im na način tihog građanskog bunta (za početak) pokažemo da nećemo zemlju partokratije, već istinske demokratije.

5. oktobar

pre 13 godina

Ma svako sa svakim... i sa djavolom ako treba u koaliciju samo da budu u foteljama...
Znaci svi su istii i nema za koga da se glasa... prosto receno BEZOBRAZLUK...

Jovan

pre 13 godina

Neverovatno! Svako moze sa svakim, nema veze sto su po svojim 'programima' i stavovima razliciti... vazno je samo da se ostane na izvoru para. Jezivo! A pare iz javnih i drustvenih gubitasa! Imate li malo mozga i obraza? Sta cete sutra da radite kad sve upropastite, gubari jedni?!

Vajz

pre 13 godina

Iz aviona se vidi vec godinama ta koalicija, vise nisu meseci u pitanju. I onda bi cela Srbija bila na vlasti. Ne daj Boze da se Srbi sloze,... ili pak vidjeni totalitarni scenario?
Obrni okreni, ista ekipa sa dragocenim dugogodisnjim iskustvom, ako nisu sigurni kako ce da ga iskoriste a imaju dobru volju, neka odgledaju neku utakmicu srpske reprezentacije u sportu koji nije fudbal. Izbor barem ne manjka, kosarka, tenis, vaterpolo, odbojka...

dos

pre 13 godina

Djindjic ovo nikada ne bi dozvolio. Ocigledno da na nasoj politickoj sceni moze svako sa svakim i to znaci samo jedno:SVI SU ISTI! Jedino im se razlikuju imena partija,sto nije ni cudo jer su deca komunista pa svi primenjuju isti komunisticki sistem u svojim strankama. Tuzna je nasa sudbina sa ovim likovima

zobla

pre 13 godina

Naravno da moze, kad je fotelja u pitanju sve se moze. Niko ne da svoju fotelju! Zapitajmo se malo kad je bilo sudjenje za aferu "KOFER" sta je bilo aktuelno tih dana u Dacicevom ministarstvu, hvatanje pedofila i pronalazenje distributera i to po svaku cenu izbaciti u prvi plan da budu udarne vesti, sedam dana pre sudjenja sve se odigravalo i uz veliku pratnju medija da bi se skrenukla tema sa afere da bi se sto manje pominjala. Sudjenje se zavrsi prodje kako je zamisljeno, pare se vratise vlasniku a pedofila vise nema u Srbiji.... Kakva slucajnost, sta vi mislite o tome?

electric_mojo

pre 13 godina

Jeste politika prostituka, najbolji su dokaz srpske stranke!
Gde jos u svetu ima da se leve i desne stranke guraju u centar i svako sa svakim bez grize savesti ulazi u koaliciju.
Sram vas bre sve bilo, mislite li vi na ista drugo osim svoje licne interese!

electric_mojo

pre 13 godina

Jeste politika prostituka, najbolji su dokaz srpske stranke!
Gde jos u svetu ima da se leve i desne stranke guraju u centar i svako sa svakim bez grize savesti ulazi u koaliciju.
Sram vas bre sve bilo, mislite li vi na ista drugo osim svoje licne interese!

Jovan

pre 13 godina

Neverovatno! Svako moze sa svakim, nema veze sto su po svojim 'programima' i stavovima razliciti... vazno je samo da se ostane na izvoru para. Jezivo! A pare iz javnih i drustvenih gubitasa! Imate li malo mozga i obraza? Sta cete sutra da radite kad sve upropastite, gubari jedni?!

Mozzart

pre 13 godina

Samo napred, Ivice! Narod je ionako zapao u depresiju, nista vam vise ne moze! Inace, da je ostalo bar malo snage u nama, imali bi svi vi novi 5 oktobar! I to kakav! Prosli bi svi kao u Rumuniji!

zobla

pre 13 godina

Naravno da moze, kad je fotelja u pitanju sve se moze. Niko ne da svoju fotelju! Zapitajmo se malo kad je bilo sudjenje za aferu "KOFER" sta je bilo aktuelno tih dana u Dacicevom ministarstvu, hvatanje pedofila i pronalazenje distributera i to po svaku cenu izbaciti u prvi plan da budu udarne vesti, sedam dana pre sudjenja sve se odigravalo i uz veliku pratnju medija da bi se skrenukla tema sa afere da bi se sto manje pominjala. Sudjenje se zavrsi prodje kako je zamisljeno, pare se vratise vlasniku a pedofila vise nema u Srbiji.... Kakva slucajnost, sta vi mislite o tome?

dos

pre 13 godina

Djindjic ovo nikada ne bi dozvolio. Ocigledno da na nasoj politickoj sceni moze svako sa svakim i to znaci samo jedno:SVI SU ISTI! Jedino im se razlikuju imena partija,sto nije ni cudo jer su deca komunista pa svi primenjuju isti komunisticki sistem u svojim strankama. Tuzna je nasa sudbina sa ovim likovima

pravednik

pre 13 godina

moze naravno,sve za fotelju...mali Sloba je spreman na sve zarad vlasti..samo mali Slobo,ne znam sta ces im,ako vlast formira ds i sns..

Ivan

pre 13 godina

Ako SNS i DS budu pravili koaliciju, SPS nema sta da trazi u vladi. Daciceva izjava je namigivanje SNS-u, ako DS lose prodje na izborima...

NENAD DACIC

pre 13 godina

Clan sam DS, dugo predugo, nije me inetresovala karijera samo zelja da Srbija bude deo sveta, udje u EU, razvije demokratiju i suzbije korupciju,, sve to ide suvise previse sporo, sa SNS CE ICI JOS SPORIJE... svakom iole politicki pismenom je jasno da se Toma i Vucic bore samo za vlast,DEMAGOGIJA IMA PRODJU, ja sam doneo odluku GLASACU ZA LDP; DEFINITIVNO

Tata Sloba

pre 13 godina

Dačiću ovaj put si izvisio Nikolić ima svog koalicionog partnera Vulina, a ti pakuj koferčić pa u političku prošlost Srbije... Ha, ha, ha...

blue rider

pre 13 godina

Zaista ne vidim cemu izbori u Srbiji... To nisi partije sa programima, to su interesne grupe koje na kraju postignu dil. Ds je uspeo sto sloba nije, da potpuno unisti motiv... Ja na izbore ne izlazim vise.

Trotter

pre 13 godina

Molio bih pojedine čitaoce da prilikom komentarisanja ne upoređuju srpske političare sa prostitutkama jer je to uvreda za dame koje se bave najstarijim zanatom. U poređenju sa našim političarima svaka prostituka je oličenje morala, poštenja i iskrenosti.

Vajz

pre 13 godina

Iz aviona se vidi vec godinama ta koalicija, vise nisu meseci u pitanju. I onda bi cela Srbija bila na vlasti. Ne daj Boze da se Srbi sloze,... ili pak vidjeni totalitarni scenario?
Obrni okreni, ista ekipa sa dragocenim dugogodisnjim iskustvom, ako nisu sigurni kako ce da ga iskoriste a imaju dobru volju, neka odgledaju neku utakmicu srpske reprezentacije u sportu koji nije fudbal. Izbor barem ne manjka, kosarka, tenis, vaterpolo, odbojka...

Nele

pre 13 godina

Ma, bre, svi ste vi politicari isti. Zato ja mnogo vise cenim svakog zemljoradnika i radnika za masinomelju od bilo kog poslanika ili politicara. Svi cete vi pristati na sve i uciniti sve da biste sacuvali poziciju i fotelju u koju ste se (uglavnom) nezasluzeno uvalili. Takvim ponasanjem dovescete nas u situaciju da vise ne izlazimo na izbore pa se birajte sami medjusobno.

5. oktobar

pre 13 godina

Ma svako sa svakim... i sa djavolom ako treba u koaliciju samo da budu u foteljama...
Znaci svi su istii i nema za koga da se glasa... prosto receno BEZOBRAZLUK...

Ivan

pre 13 godina

"Stranka" koja moze sa svakim, i nije stranka. Upravo je SPS stranka bez programa, bez ideja, bez perspektive, a "stranka" za fotelje i pojedince.

Opameti se Srbijo i trazi jednom principe.

do the right thing

pre 13 godina

Nisam ni sumnjao da mozete zajedno. Organizovano, legalizovano udruzenje kriminalaca pod nazivom koalicija i pod zastitom parlamentarne skupstine.
Sve moze u Srbiji jedino mi nije jasno kako narod moze da bude toliko blesav, pa i magarac bi dosada umro od tlacenja i tolike kolicine lazi.
Niko u ovoj zemlji nema m... da izadje na ulicu i ...... ugledajte se na juzne susede malo.

Lala

pre 13 godina

Alternativa svim ovim političkim prevarantima postoji, a zove se LDP! Što veći procenat glasova na izborima osvoji LDP manje su šanse da u Vladu udje SNS ili SPS. Zato moj glas i glas moje porodice na sledećim izborima ide LDP-u.

Dex

pre 13 godina

Mozete vi i sa crnim djavolom. Videli smo to '90-ih godina. Samo nam to jos treba, da se ponovo sastavite sa Tomom, Vucicem,... pa da nas usrecite i uvedete u bolju buducnost. Sram vas bilo.

Svi su isti

pre 13 godina

I posle nek me ubedi neko da nisu svi isti. Pa iz aviona se vidi da ih samo pare interesuju, 5 minuta se pljuju u skupstini, a posle se svi vole. Mapet sou.

Glasac

pre 13 godina

Ministar Koferce je spreman na sve, samo da ostane na vlasti, svestan da bi u suprotnom doslo do preispitivanja predmeta "kofer", sto bi dovelo do drugacijeg ishoda po njega.

albanacsakosova.

pre 13 godina

Jesu politicke stranke prostitute, ali i mi obican narod jesmo stalne musterije.
Ne govorim samo u Srbiji,to je isto i na Kosovu. DSK Sejdiua i Thacijeva DPK su bili najljuci rivali, i gle
cuda, posle poraza na izborima DSK do tada najveca stranka, ispruzila ledja,sagnula glavu, da je jase DPK kako hoce, samo zarad vlasti i fotelja. A mozete zamisliti Dacica i njegovu Milosevicevu stranku, on bi pristao da je jase ko god hoce samo da i dalje o njemu pisu novine i naravno zbog debelog novcanika.

Dusan Silni

pre 13 godina

Sve mi bre više ličite na kriminalce iz Srbije, Hrvatske i Kosova. Svi se slažu kad su im ciljevi isti, posao, lova, krađe, pljačke i droga, mnogo se lepo tada slažu.

Motka

pre 13 godina

Srpsko biracko hamletovsko pitanje u posle svih ovih izjava "DS+SPS+SNS" glasi:
"DSS ili LDP, pitanje je sad?".
Ja se opredelio za desno.

Apstinencija kao izbor

pre 13 godina

"...ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija..."

Ovo je stav svih partija Srbije i upravo govori u koliko nedemokratskoj zemlji živimo. Zašto? Zato što se na ovakav špekulantski način građanima ne ostavlja mogućnost izbora, zato što između partija više nema nikakve praktične razlike, zajednički imenitelj im je vlast po svaku cenu. Od građana se traži da rade u interesu političkih partija, dok se partije ne obavezuju da rade u interesu naroda. Osim ako se, kao "član naroda", ne prepakujete u člana partije. To je već postalo bolesno.

U odnosu na prošle izbore, dobra stvar je što to sada definitivno svi znamo, i što znamo da su nam partije ostavile izbor da apstiniramo i da im na način tihog građanskog bunta (za početak) pokažemo da nećemo zemlju partokratije, već istinske demokratije.

Stevan

pre 13 godina

A ja nikada necu glasati za stranku koja bi sa vama pravila koaliciju, Vi ste politicke stetocine kojima je stalo samo do vlasti ne birajuci sredstva. Lazljivi, prevrtljivi politikanti poput vas su najveca steta za Srbiju. Nadam se da posle sledecih izbora vas nece biti nigde na politickoj sceni, Sada ste spremni da cuvate ovu stetocinsku vladu do poslednjeg daha, a ako se ukaze prilika posle izbora bi u najstrastveniji zagrljaj Tomi Nikolicu, samo da i dalje prenosite kofercice.

Jututunski kancer

pre 13 godina

Ne moze vam niko nista, jaci ste od sudbine!!!
NARODNJACI, MA SVE VAM JE U SACI!!!
Sve se pretvorilo u jednu grotesknu sapunsku seriju, verujem da ce i vama Ceca zapevati na zavrsnoj konveciji i to ce biti tacka...na sve sto smo zeleli, ali smo na neverovatno bahat a istovremeno perfidan nacin onemoguceni da ucinimo. Ovo je poslednji stadijum maligniteta koji ce definitivno unistiti Srbiju.

Miloš Ilić

pre 13 godina

Izbori u Srbiji definitivno gube svaki smisao. Koga izabrati kada će biti ponovo formirana "bućkuriš" vlada?

Da bismo isterali političare na čistinu treba im dati mogućnost formiranja vlade bez trulih koalicija i kompromisa (ucena).
Stranke koje svoj program pozicioniraju kao udavače (ili kako sebe zovu sa "koalicionim potencijalom" gde može svak sa svakim kao u onoj seriji "Dinastija") treba potpuno ignorisati.
Na narednim izborima levo orijentisani glasači bi trebali birati samo izmedju dve najjače stranke (jedne bliže i jedne dalje od centra), isto tako važi i za desničare. Svu ostalu boraniju treba zaboraviti i ne dozvoliti im da imaju bilo kakav uticaj na rad vlade.
Moje opredeljenje će biti na osnovu izričitog stava stranke koja otvoreno kaže da neće formirati vladu sa odredjenim strankama.
Ako ne možemo potpuno eliminisati da bar smanjimo političku prostituciju.

Darko

pre 13 godina

Mozemo mi i sa DS i sa SNS, i sa DSS, i sa LDP, i sa SRS, i sa SDP, i sa G17+, i sa SDP, i sa PUPS, i sa JS, i sa SDP, i sa LSV, i sa SVM, i sa SDA, manje vise sa svima.
Ali to se sve u ovoj kvazidrzavi moze podvesti pod politicku principijelnost !
Odavno u Srbiji nije postojala takva politicka bezlicnost i bezdusnost !

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Zasto nisam iznenadjen...

Ono sto me zanima i sto mi jeste rebus, to je do kada ce ovakvo ponasanje na nasoj politickoj sceni da traje ? Kada ce sve ovo prestati ?

Zivo me zanima da li ce gradjani Srbije na narednim izborima dati mandat ovim strankama ? Ako ove tri stranke iz naslova teme dodju u poziciju da participiraju u nekoj buducoj Vladi, onda smo sami zasluzili ono sto nam se desava i ono sto ce nam se tada desiti. Necemo imati prava da se bunimo protiv vlasti i da je kritikujemo.

Gradjani Srbije ne smeju vise davati mandat neprincipijelnom politickom pragmatizmu koji se zapatio kod nas poput teske bolesti koja lagano i sigurno ubija.

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

zbog ovakvih nastupa i izjava, ja na sledecim izborima zaokruzujem nijedan od ponudjenih odgovora. dosta mi je svih i dosta mi je ovog istopartijskog sistema.

Razocaran

pre 13 godina

E tek sada necu da glasam za njih!!!!! Razocarali su me mnogo!!!! Ako budem izasao na izbore, glasacu za neku manjinsku stranku npr.SVM. Dosta mi je i DS-a i SPS-a...

spasenija kolček

pre 13 godina

Bilo kuda / vlast je svuda, bilo s kim, vlast je s njim... hahaha... blago narodu POD VLAŠĆU kod koje je sve moguće !?! Neka mnogo tolerantna vlast ?!? Ili, da nije možda došlo vreme da se - Srbi slože ?!? Čini se izvesno da je ovo vreme ipak vreme vlasti njenog bezgraničnog cinizma i omnipotencije... Mada, ponešto dobro i urade za ovaj narod... verovatno...

Laskaris

pre 13 godina

To da bi SPS mogao sa obe partije u koaliciji nije nam cudno - vlast je upitanju :). Postavlja se pitanje zasto bi dve stranke koje zajedno imaju vise od 60 odsto biraca ako ne i celih 70 odsto isle u koaliciju sa trecom strankom kada vec maltene imaju dvotrecinsku vecinu - ako je i ne prelaze?? Ako je Dacic hteo da kaze da bi mogli da idu i u koaliciju i sa SNS ako osvoje najveci broj glasova i naprave vladu SNS SPS DSS to je nesto drugo ali to ne sme da kaze sada kada sedi u vladi - to razumem a mislim da je vise to poruka nego ova besmislica da ce ici u koaliciju sa obe - u tom su slucaju visak.

Analiticar

pre 13 godina

Bojim se Dacicu da nece biti mesta za druge partije u tom drustvu. DS+SNS=55% i vise glasova, tako da male partije mogu da se udruze u koaliciju posle izbora. Ima opcija raznih.

drzavna prostitucija

pre 13 godina

...
Vi ste poput banaka, povoljni krediti, dza-bu, ali kad krenu rate osasavis se od cifre.Dacicu, nemoj zivotati nikom da se pripajas uspeh za ilegalu ti je zagarantovan.
Ti si strucan pravnik, bavi se advokaturom, okani se politike.

Tijana

pre 13 godina

Ivica bi u svaku vladu.. E pa ovog puta se presao. Zna se ko su pravi socijalisti. To je Pokret socijalista, i Aleksandar Vulin.
Nisu socijalisti oni koji se bave kofercicima...
Ivica Dacic, Dusan bajtovic, neki Mrkonjic..ko su ti ljudi?

WhiteCrow

pre 13 godina

Ljudi, strasno je ziveti u Srbiji, bas strasno... nadao sam se pre 10 god. da ce politika i politicari biti uzgredna stvar u zivotu, ali nazalost... Sve se vrti oko njih, zivot , ekonomija, ... cist mafio-feudalni sistem je uveden pod imenom - demokratija...
Ne zelim vise ovo! Ne treba mi demokratija, hocu zivot!

Mile

pre 13 godina

U pazi sad kako su se svi iznenadili, uvredili i naljutili zato što je - pazi sad - politička stranka najavila da može da se udružuje sa jednima i sa drugima. Od iznenađenja sam morao da sednem.

Savo Petkovic vatrogasac

pre 13 godina

Danasnji socijalisti to su vam bivsi komunisti. Najlepse im je u koaliciji sa njima samima. A ako nemaju apsolutnu vecinu onda ce koalirati i sa Djavo(lovom)-partijom zarad vlasti. Narod tradicionalno veruje ovim "komunjarama" i glasa za njih, jer su dugo bili jedina priznata drzavna religija. Predstavnik te stare "YU-crkve" vam je i Dacic koji se zamonasio jos u davno vreme, u doba arhiepiskoma SM. Danas Dacic vrlo dobro zna kako se krste jarici. Njegova ideologija je vozi i napred i u rikverc ali nepustaj volan. Koju auto-registraciju ima auto, ma koga to brine.

Sasa

pre 13 godina

Srbiji treba 6. oktobar ali da se ukinu sve stranke i da se postavi Prestolonaslednik za Kralja, koji ce pak od najucenijih ljudi koji nikada nisu bili u strankama formirati tehnicku vladu. Kada sve dodje na svoje mesto, za 50 ili 100 god. onda dozvoliti stranke.

purenjak

pre 13 godina

Vrlo moguce....Tako bi se Srbija resila nekih kombi -supljih stranaka ( dss, ldp, ns i sl) koji opstaju na politickoj sceni zahvaljujuci koalicijama na ivici cenzusa. Na taj nacin imaju mogucnost da ucenjuju i pritiskaju one koji su realno 5 puta jaci.
Videcemo sta ce biti...ja sam uz neki realan dogovor ZA!!

Volter

pre 13 godina

Ne shvatam demokrate koje veruju da će DS praviti koaliciju sa SNS. Ta koalicija potpuno bi uništila Demokratsku stranku, zato nemojte pisati o nečemu što se ne sme dogoditi. I neće.

j o k e r

pre 13 godina

naravno da SPS moze sa svima, samo ako je u vlasti!!??...sa ovim dacicevim,kao i sa onim milosevicevim SPS-om jasnoi je da im je samo do vlasti,moci i muvane!!!tako su vladali 90-tih -nadam se da ce zbog toga i da nestanu kao da nikada nisu nu postojali!!!...lustracijaaaa!!!ako ima boga!!!...

purenjak

pre 13 godina

Vrlo moguce....Tako bi se Srbija resila nekih kombi -supljih stranaka ( dss, ldp, ns i sl) koji opstaju na politickoj sceni zahvaljujuci koalicijama na ivici cenzusa. Na taj nacin imaju mogucnost da ucenjuju i pritiskaju one koji su realno 5 puta jaci.
Videcemo sta ce biti...ja sam uz neki realan dogovor ZA!!

Lala

pre 13 godina

Alternativa svim ovim političkim prevarantima postoji, a zove se LDP! Što veći procenat glasova na izborima osvoji LDP manje su šanse da u Vladu udje SNS ili SPS. Zato moj glas i glas moje porodice na sledećim izborima ide LDP-u.

NENAD DACIC

pre 13 godina

Clan sam DS, dugo predugo, nije me inetresovala karijera samo zelja da Srbija bude deo sveta, udje u EU, razvije demokratiju i suzbije korupciju,, sve to ide suvise previse sporo, sa SNS CE ICI JOS SPORIJE... svakom iole politicki pismenom je jasno da se Toma i Vucic bore samo za vlast,DEMAGOGIJA IMA PRODJU, ja sam doneo odluku GLASACU ZA LDP; DEFINITIVNO

Sasa

pre 13 godina

Srbiji treba 6. oktobar ali da se ukinu sve stranke i da se postavi Prestolonaslednik za Kralja, koji ce pak od najucenijih ljudi koji nikada nisu bili u strankama formirati tehnicku vladu. Kada sve dodje na svoje mesto, za 50 ili 100 god. onda dozvoliti stranke.

Mile

pre 13 godina

U pazi sad kako su se svi iznenadili, uvredili i naljutili zato što je - pazi sad - politička stranka najavila da može da se udružuje sa jednima i sa drugima. Od iznenađenja sam morao da sednem.

Volter

pre 13 godina

Ne shvatam demokrate koje veruju da će DS praviti koaliciju sa SNS. Ta koalicija potpuno bi uništila Demokratsku stranku, zato nemojte pisati o nečemu što se ne sme dogoditi. I neće.

dos

pre 13 godina

Djindjic ovo nikada ne bi dozvolio. Ocigledno da na nasoj politickoj sceni moze svako sa svakim i to znaci samo jedno:SVI SU ISTI! Jedino im se razlikuju imena partija,sto nije ni cudo jer su deca komunista pa svi primenjuju isti komunisticki sistem u svojim strankama. Tuzna je nasa sudbina sa ovim likovima

nijedan od ponudjenih odgovora

pre 13 godina

zbog ovakvih nastupa i izjava, ja na sledecim izborima zaokruzujem nijedan od ponudjenih odgovora. dosta mi je svih i dosta mi je ovog istopartijskog sistema.

Apstinencija kao izbor

pre 13 godina

"...ako nema drugih mogućnosti, i to je otvorena opcija..."

Ovo je stav svih partija Srbije i upravo govori u koliko nedemokratskoj zemlji živimo. Zašto? Zato što se na ovakav špekulantski način građanima ne ostavlja mogućnost izbora, zato što između partija više nema nikakve praktične razlike, zajednički imenitelj im je vlast po svaku cenu. Od građana se traži da rade u interesu političkih partija, dok se partije ne obavezuju da rade u interesu naroda. Osim ako se, kao "član naroda", ne prepakujete u člana partije. To je već postalo bolesno.

U odnosu na prošle izbore, dobra stvar je što to sada definitivno svi znamo, i što znamo da su nam partije ostavile izbor da apstiniramo i da im na način tihog građanskog bunta (za početak) pokažemo da nećemo zemlju partokratije, već istinske demokratije.

Motka

pre 13 godina

Srpsko biracko hamletovsko pitanje u posle svih ovih izjava "DS+SPS+SNS" glasi:
"DSS ili LDP, pitanje je sad?".
Ja se opredelio za desno.

Tijana

pre 13 godina

Ivica bi u svaku vladu.. E pa ovog puta se presao. Zna se ko su pravi socijalisti. To je Pokret socijalista, i Aleksandar Vulin.
Nisu socijalisti oni koji se bave kofercicima...
Ivica Dacic, Dusan bajtovic, neki Mrkonjic..ko su ti ljudi?

zobla

pre 13 godina

Naravno da moze, kad je fotelja u pitanju sve se moze. Niko ne da svoju fotelju! Zapitajmo se malo kad je bilo sudjenje za aferu "KOFER" sta je bilo aktuelno tih dana u Dacicevom ministarstvu, hvatanje pedofila i pronalazenje distributera i to po svaku cenu izbaciti u prvi plan da budu udarne vesti, sedam dana pre sudjenja sve se odigravalo i uz veliku pratnju medija da bi se skrenukla tema sa afere da bi se sto manje pominjala. Sudjenje se zavrsi prodje kako je zamisljeno, pare se vratise vlasniku a pedofila vise nema u Srbiji.... Kakva slucajnost, sta vi mislite o tome?

Razocaran

pre 13 godina

E tek sada necu da glasam za njih!!!!! Razocarali su me mnogo!!!! Ako budem izasao na izbore, glasacu za neku manjinsku stranku npr.SVM. Dosta mi je i DS-a i SPS-a...

Dex

pre 13 godina

Mozete vi i sa crnim djavolom. Videli smo to '90-ih godina. Samo nam to jos treba, da se ponovo sastavite sa Tomom, Vucicem,... pa da nas usrecite i uvedete u bolju buducnost. Sram vas bilo.

Vajz

pre 13 godina

Iz aviona se vidi vec godinama ta koalicija, vise nisu meseci u pitanju. I onda bi cela Srbija bila na vlasti. Ne daj Boze da se Srbi sloze,... ili pak vidjeni totalitarni scenario?
Obrni okreni, ista ekipa sa dragocenim dugogodisnjim iskustvom, ako nisu sigurni kako ce da ga iskoriste a imaju dobru volju, neka odgledaju neku utakmicu srpske reprezentacije u sportu koji nije fudbal. Izbor barem ne manjka, kosarka, tenis, vaterpolo, odbojka...

do the right thing

pre 13 godina

Nisam ni sumnjao da mozete zajedno. Organizovano, legalizovano udruzenje kriminalaca pod nazivom koalicija i pod zastitom parlamentarne skupstine.
Sve moze u Srbiji jedino mi nije jasno kako narod moze da bude toliko blesav, pa i magarac bi dosada umro od tlacenja i tolike kolicine lazi.
Niko u ovoj zemlji nema m... da izadje na ulicu i ...... ugledajte se na juzne susede malo.

spasenija kolček

pre 13 godina

Bilo kuda / vlast je svuda, bilo s kim, vlast je s njim... hahaha... blago narodu POD VLAŠĆU kod koje je sve moguće !?! Neka mnogo tolerantna vlast ?!? Ili, da nije možda došlo vreme da se - Srbi slože ?!? Čini se izvesno da je ovo vreme ipak vreme vlasti njenog bezgraničnog cinizma i omnipotencije... Mada, ponešto dobro i urade za ovaj narod... verovatno...

Tata Sloba

pre 13 godina

Dačiću ovaj put si izvisio Nikolić ima svog koalicionog partnera Vulina, a ti pakuj koferčić pa u političku prošlost Srbije... Ha, ha, ha...

Savo Petkovic vatrogasac

pre 13 godina

Danasnji socijalisti to su vam bivsi komunisti. Najlepse im je u koaliciji sa njima samima. A ako nemaju apsolutnu vecinu onda ce koalirati i sa Djavo(lovom)-partijom zarad vlasti. Narod tradicionalno veruje ovim "komunjarama" i glasa za njih, jer su dugo bili jedina priznata drzavna religija. Predstavnik te stare "YU-crkve" vam je i Dacic koji se zamonasio jos u davno vreme, u doba arhiepiskoma SM. Danas Dacic vrlo dobro zna kako se krste jarici. Njegova ideologija je vozi i napred i u rikverc ali nepustaj volan. Koju auto-registraciju ima auto, ma koga to brine.

electric_mojo

pre 13 godina

Jeste politika prostituka, najbolji su dokaz srpske stranke!
Gde jos u svetu ima da se leve i desne stranke guraju u centar i svako sa svakim bez grize savesti ulazi u koaliciju.
Sram vas bre sve bilo, mislite li vi na ista drugo osim svoje licne interese!

Jovan

pre 13 godina

Neverovatno! Svako moze sa svakim, nema veze sto su po svojim 'programima' i stavovima razliciti... vazno je samo da se ostane na izvoru para. Jezivo! A pare iz javnih i drustvenih gubitasa! Imate li malo mozga i obraza? Sta cete sutra da radite kad sve upropastite, gubari jedni?!

5. oktobar

pre 13 godina

Ma svako sa svakim... i sa djavolom ako treba u koaliciju samo da budu u foteljama...
Znaci svi su istii i nema za koga da se glasa... prosto receno BEZOBRAZLUK...

Analiticar

pre 13 godina

Bojim se Dacicu da nece biti mesta za druge partije u tom drustvu. DS+SNS=55% i vise glasova, tako da male partije mogu da se udruze u koaliciju posle izbora. Ima opcija raznih.

blue rider

pre 13 godina

Zaista ne vidim cemu izbori u Srbiji... To nisi partije sa programima, to su interesne grupe koje na kraju postignu dil. Ds je uspeo sto sloba nije, da potpuno unisti motiv... Ja na izbore ne izlazim vise.

Glasac

pre 13 godina

Ministar Koferce je spreman na sve, samo da ostane na vlasti, svestan da bi u suprotnom doslo do preispitivanja predmeta "kofer", sto bi dovelo do drugacijeg ishoda po njega.

Jututunski kancer

pre 13 godina

Ne moze vam niko nista, jaci ste od sudbine!!!
NARODNJACI, MA SVE VAM JE U SACI!!!
Sve se pretvorilo u jednu grotesknu sapunsku seriju, verujem da ce i vama Ceca zapevati na zavrsnoj konveciji i to ce biti tacka...na sve sto smo zeleli, ali smo na neverovatno bahat a istovremeno perfidan nacin onemoguceni da ucinimo. Ovo je poslednji stadijum maligniteta koji ce definitivno unistiti Srbiju.

albanacsakosova.

pre 13 godina

Jesu politicke stranke prostitute, ali i mi obican narod jesmo stalne musterije.
Ne govorim samo u Srbiji,to je isto i na Kosovu. DSK Sejdiua i Thacijeva DPK su bili najljuci rivali, i gle
cuda, posle poraza na izborima DSK do tada najveca stranka, ispruzila ledja,sagnula glavu, da je jase DPK kako hoce, samo zarad vlasti i fotelja. A mozete zamisliti Dacica i njegovu Milosevicevu stranku, on bi pristao da je jase ko god hoce samo da i dalje o njemu pisu novine i naravno zbog debelog novcanika.

Nele

pre 13 godina

Ma, bre, svi ste vi politicari isti. Zato ja mnogo vise cenim svakog zemljoradnika i radnika za masinomelju od bilo kog poslanika ili politicara. Svi cete vi pristati na sve i uciniti sve da biste sacuvali poziciju i fotelju u koju ste se (uglavnom) nezasluzeno uvalili. Takvim ponasanjem dovescete nas u situaciju da vise ne izlazimo na izbore pa se birajte sami medjusobno.

Mozzart

pre 13 godina

Samo napred, Ivice! Narod je ionako zapao u depresiju, nista vam vise ne moze! Inace, da je ostalo bar malo snage u nama, imali bi svi vi novi 5 oktobar! I to kakav! Prosli bi svi kao u Rumuniji!

Laskaris

pre 13 godina

To da bi SPS mogao sa obe partije u koaliciji nije nam cudno - vlast je upitanju :). Postavlja se pitanje zasto bi dve stranke koje zajedno imaju vise od 60 odsto biraca ako ne i celih 70 odsto isle u koaliciju sa trecom strankom kada vec maltene imaju dvotrecinsku vecinu - ako je i ne prelaze?? Ako je Dacic hteo da kaze da bi mogli da idu i u koaliciju i sa SNS ako osvoje najveci broj glasova i naprave vladu SNS SPS DSS to je nesto drugo ali to ne sme da kaze sada kada sedi u vladi - to razumem a mislim da je vise to poruka nego ova besmislica da ce ici u koaliciju sa obe - u tom su slucaju visak.

drzavna prostitucija

pre 13 godina

...
Vi ste poput banaka, povoljni krediti, dza-bu, ali kad krenu rate osasavis se od cifre.Dacicu, nemoj zivotati nikom da se pripajas uspeh za ilegalu ti je zagarantovan.
Ti si strucan pravnik, bavi se advokaturom, okani se politike.

Ivan

pre 13 godina

Ako SNS i DS budu pravili koaliciju, SPS nema sta da trazi u vladi. Daciceva izjava je namigivanje SNS-u, ako DS lose prodje na izborima...

pravednik

pre 13 godina

moze naravno,sve za fotelju...mali Sloba je spreman na sve zarad vlasti..samo mali Slobo,ne znam sta ces im,ako vlast formira ds i sns..

Ivan

pre 13 godina

"Stranka" koja moze sa svakim, i nije stranka. Upravo je SPS stranka bez programa, bez ideja, bez perspektive, a "stranka" za fotelje i pojedince.

Opameti se Srbijo i trazi jednom principe.

Dusan Silni

pre 13 godina

Sve mi bre više ličite na kriminalce iz Srbije, Hrvatske i Kosova. Svi se slažu kad su im ciljevi isti, posao, lova, krađe, pljačke i droga, mnogo se lepo tada slažu.

Svi su isti

pre 13 godina

I posle nek me ubedi neko da nisu svi isti. Pa iz aviona se vidi da ih samo pare interesuju, 5 minuta se pljuju u skupstini, a posle se svi vole. Mapet sou.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Zasto nisam iznenadjen...

Ono sto me zanima i sto mi jeste rebus, to je do kada ce ovakvo ponasanje na nasoj politickoj sceni da traje ? Kada ce sve ovo prestati ?

Zivo me zanima da li ce gradjani Srbije na narednim izborima dati mandat ovim strankama ? Ako ove tri stranke iz naslova teme dodju u poziciju da participiraju u nekoj buducoj Vladi, onda smo sami zasluzili ono sto nam se desava i ono sto ce nam se tada desiti. Necemo imati prava da se bunimo protiv vlasti i da je kritikujemo.

Gradjani Srbije ne smeju vise davati mandat neprincipijelnom politickom pragmatizmu koji se zapatio kod nas poput teske bolesti koja lagano i sigurno ubija.

Stevan

pre 13 godina

A ja nikada necu glasati za stranku koja bi sa vama pravila koaliciju, Vi ste politicke stetocine kojima je stalo samo do vlasti ne birajuci sredstva. Lazljivi, prevrtljivi politikanti poput vas su najveca steta za Srbiju. Nadam se da posle sledecih izbora vas nece biti nigde na politickoj sceni, Sada ste spremni da cuvate ovu stetocinsku vladu do poslednjeg daha, a ako se ukaze prilika posle izbora bi u najstrastveniji zagrljaj Tomi Nikolicu, samo da i dalje prenosite kofercice.

Miloš Ilić

pre 13 godina

Izbori u Srbiji definitivno gube svaki smisao. Koga izabrati kada će biti ponovo formirana "bućkuriš" vlada?

Da bismo isterali političare na čistinu treba im dati mogućnost formiranja vlade bez trulih koalicija i kompromisa (ucena).
Stranke koje svoj program pozicioniraju kao udavače (ili kako sebe zovu sa "koalicionim potencijalom" gde može svak sa svakim kao u onoj seriji "Dinastija") treba potpuno ignorisati.
Na narednim izborima levo orijentisani glasači bi trebali birati samo izmedju dve najjače stranke (jedne bliže i jedne dalje od centra), isto tako važi i za desničare. Svu ostalu boraniju treba zaboraviti i ne dozvoliti im da imaju bilo kakav uticaj na rad vlade.
Moje opredeljenje će biti na osnovu izričitog stava stranke koja otvoreno kaže da neće formirati vladu sa odredjenim strankama.
Ako ne možemo potpuno eliminisati da bar smanjimo političku prostituciju.

Trotter

pre 13 godina

Molio bih pojedine čitaoce da prilikom komentarisanja ne upoređuju srpske političare sa prostitutkama jer je to uvreda za dame koje se bave najstarijim zanatom. U poređenju sa našim političarima svaka prostituka je oličenje morala, poštenja i iskrenosti.

Darko

pre 13 godina

Mozemo mi i sa DS i sa SNS, i sa DSS, i sa LDP, i sa SRS, i sa SDP, i sa G17+, i sa SDP, i sa PUPS, i sa JS, i sa SDP, i sa LSV, i sa SVM, i sa SDA, manje vise sa svima.
Ali to se sve u ovoj kvazidrzavi moze podvesti pod politicku principijelnost !
Odavno u Srbiji nije postojala takva politicka bezlicnost i bezdusnost !

WhiteCrow

pre 13 godina

Ljudi, strasno je ziveti u Srbiji, bas strasno... nadao sam se pre 10 god. da ce politika i politicari biti uzgredna stvar u zivotu, ali nazalost... Sve se vrti oko njih, zivot , ekonomija, ... cist mafio-feudalni sistem je uveden pod imenom - demokratija...
Ne zelim vise ovo! Ne treba mi demokratija, hocu zivot!

j o k e r

pre 13 godina

naravno da SPS moze sa svima, samo ako je u vlasti!!??...sa ovim dacicevim,kao i sa onim milosevicevim SPS-om jasnoi je da im je samo do vlasti,moci i muvane!!!tako su vladali 90-tih -nadam se da ce zbog toga i da nestanu kao da nikada nisu nu postojali!!!...lustracijaaaa!!!ako ima boga!!!...