Sreda, 15.09.2010.

00:33

Preminula heroina 9. marta 1991.

Preminula Dragana Milojević Srdić, simbol devetomartovskih demonstracija 1991. godine. Njena slika pred vodenim topom obišla svet, pišu "Večernje novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Preminula heroina 9. marta 1991. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Ivan Lekovic

pre 13 godina

I dzaba smo se borili jer se pokazalo da je stara izreka "sjase kurta da uzjase murta", istinita....a da iskoristim i trenutak da skrenem paznju srpskim novinarima i politicarima da se Raska oblast samo tako i zove a ni slucajno Sandzak kako se masovno naziva!
Dakle, dzaba smo krecili i Raska.

VK

pre 13 godina

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:233896-Izneverena-ocekivanja

Bas mi neke suze probile, nisam ocekivao. Inace sam otporan. Procitajte ovo, bez obzira sto je tako tuzno. Eto, toliko za nju da ucinite.

Petar

pre 13 godina

Ovu fotografiju imam u svojoj sobi a neverovatno je da sam ovih dana intenzivno mislio o Dragani Milojević i sećao sam je se i sa kasnijih demonstracija 95/96 npr. Tu sam negde i sam bio 9. marta, moram da priznam - iza nje. Steta, velika steta jer najbolji odlaze obicno prerano, jako sam tuzan !!

saška

pre 13 godina

Da je više Dragana Srbija bi odavno bila lep kutak za humano življenje.Ona će živeti sve dok traju sećanja na nju...A mi nositi krivicu što smo ih opet pustili da nas "truju"....

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Nazalost, ovde je lose odavno, samo ko je hteo da vidi. Ja sam otisao da radim u Sloveniju jos 1971 godine a da su tenkovi na ulicama Beograda sam saznao preko kratkotalasne emisije BBC i u tom trenutku sam se nalazio u kuci svog brata u Majamiju, Florida, koji tamo zivi od 1986. Dragana je pokusavala da to promeni i hvala joj na tome ali nazalost, ispostavilo se cak i u njenoj porodici da je lakse otici nego ostati. Kaze se da nada umire zadnja, ali izgleda da ni to nije tacno, mnogi vise nemaju nade a jos su zivi.

kataica

pre 13 godina

Večna joj slava! Tog marta 1991g se branila Srbija. Da je bilo više Dragana bila bi odbranjena. Ps. Objavile „večernje novosti“? Za ostale medije to nije bila vest dana. Od 1991 do 2010 takođe Dragana nije bila mediski važna, ali zato jesu svi oni koji su bili ideoloži i pomagači „samubilačkih“ ratova koji su Srbiju pretvorili u „sprženu i razorenu“ zemlju.

Veljko

pre 13 godina

Retko se desava da fotografija tako verno i iskreno ovekoveci neki momenat, da u jednoj slici vidite sve... Sa jedne strane ogromnu, zlu, bahatu, medijsko-oruzanu masineriju a sa druge jednu zenu bez ikakvih pomagala ali iako je slika stara i crno bela tacno se vidi prkos i ponos u tim lepim ocima... Posle one jucerasnje vesti o Makiju i sad ove obuzeo me je neki jako tuzan i skoro beznadezan osecaj...Godine prolaze, sad vec i decenije polako a u nasim zivotima uglavnom lose vesti, prazna obecanja i siva perspektiva... Zaista mislim da nisu umesni ovi komentari vezani za podizanje 3 prsta, ako mislite da je to upereno na bilo koji nacin protiv vas onda zaista imate problem...

www

pre 13 godina

Hvala joj za sve.
Unuci je porucila da se ne bavi politikom i ne ide na demonstracije. Mislim da je to poruka iz licnog iskustva sa Vukom Draskovicem i Veljom Ilicem. Oba su je isterala iz svojih "kabineta", nije mogla ni da dodje do njih na razgovor, tako su joj se "zahvalili". Tuzno je i jadno kakav je bio njihov odnos prema zeni koja je imala bolji karakter od vecine muskaraca. Detalje o njenom iskustvu sa ovom dvojicom mozete naci na netu.

Vladimir

pre 13 godina

Ona se borila da bi joj potomstvo završilo u Kanadi dok se bivsi DOS dembelani sada kao deca svadjaju oko Slobine stare fotelje. Neka joj večna slava.

Illyria

pre 13 godina

Nema sumnje da je Dragana heroina tih demonstracija.
Ja jedino ne mogu da shvatim kako se taj Srpski simbol podizanja tri prsta među Srbima koristi i od demokrata, i od fašista, i od sportista i sportskih huligana...

demonstrant

pre 13 godina

O tome kakvi su nasi politicari (ne racunam "one") videlo se vec kada je SPO dosao na vlast u Beogradu. Tada sam se upitao da li smo onog 9.marta trazili nesto bolje za nas ili "NJIH". Ponovo smo bili na ulici i to ovaj put malo duze kad ono ispade na kraju da smo se ponovo izborili za NJIHOVO bolje sutra a ne nase. Misli covek da je dotakao dno kad ono na nasu nesrecu ima jos -amis bez kraja.....

Tvrdislav

pre 13 godina

"...demokratska Srbija ogrešila se o nju..."

A šta si ti, Vuče licemeru, zajedno sa Danicom, radio kada si imao vlast i moć? Obezbeđivao Boškoviće, igrao se nekretninama po Beogradu... dalje nastavi sam.

Htedoh reći - gadi mi se od izjava bilo kod političara koji je imao vlast zahvaljujući nama, zahvaljujući raznim Draganama... Ćutite, bar, za ime boga, bar u ovakvim trenucima.

Igor

pre 13 godina

Obecavam, moja generacija ce preneti njeno slavno ime i slavna imena svih vas koji ste branili slobodu tih ludackih 90-ih. Hvala vam svima na svemu sto ste ucinili za nas, i sto ste nam bar omogucili da odrastamo u zemlji koja nije balkanski dezurni krivac za sve nedace ovog tamnog turskog vilajeta.

zoran, frakfurt

pre 13 godina

Pravda je spora ali dostizna... Dragana je ipak nadzivela onog zlocinca protiv koga smo se mi, na destetine hiljada, zajedno, borili tog davnog 9. marta 1991. Toliko mnogo energije a toliko malo pameti je bilo tada da se ta prilika iskoristi i gradjani te tragicne zemlje spasu.
Cena pravde je ipak previsoka. Prekjuce citam o obustavljanju sudskog procesa protiv Marka Milosevica, juce je bio Maki, a danas je ova jeziva vest. Simbolicno, zar ne? Zapitajte se malo...

Dragana je otisla prerano, porodica joj je rasuta po svetu, isto kao i moja. U Srbiji danas Miloseviceve hijene ponovo komadaju svoj plen.

Moje najiskrenije saucesce Draganinim najmilijima.
Pocivaj u miru!

Milan Nis

pre 13 godina

Imao sam jedva 16 god i dosao sa prijateljima iz Nisa da se borimo protiv vetrenjaca!
Sada posle toliko godina shvatam poruku Migela de Servantesa.
Ovoj zeni bi trebalo podici spomenik,bas ovako kako je na slici!
Pocivaj u miru Dragana!

electric_mojo

pre 13 godina

Bog da joj dusu prosti. Izgubili smo tada tu vaznu bitku, gubimo ih na zalost i dalje. Srbija tone sve dublje, i ne vidim ko je moze vratiti :(
Ja sam pre 9 godina zemlju napustio, mojoj deci ce biti dobro, ali srce mi krvari kad pomislim na perspektivu nase decice u Matici...

Petronije

pre 13 godina

Mnogi od nas koji smo bili na Trgu Slobode smo voleli Srbiju i zeleli smo joj sve najbolje. Nazalost, za mnoge od nas, Srbija nas nije volela i dan danas nas ne voli, pa smo kao Draganina deca morali da spakujemo kofere i da odemo sa bolom u srcima u tudjinu.
Ne mogu da zaustavim suze. Kako smo dozvolili da svi trudovi ciji je Dragana simbol odu u zaborav? Kako smo dozvolili da nasa Srbija ostane tamo gde je bila tada kada smo se za nju borili protiv tiranina? Neka nam Draganina smrt bude opomena... nama napolje i vama u otadzbini.
VECNA JOJ SLAVA

Pedja

pre 13 godina

Neka je vecna slava ovoj hrabroj zeni. Hvala joj na hrabrosti kojom je, siguran sam, inspirisala mnoge. Saucesce njenoj porodici.
Da je vise Dragana ova chemerna zemlja bi bila mnogo lepse mesto za zivot.

Neko

pre 13 godina

DS se ogresio o mnoge, zato sam se skoro ispisao iz clanstva.

Svi ljudi koji su ih podrzavali iz IDEJE, nista nisu uspeli da promene svoj zivot na bolje, vec naprotiv, sve im je gore.
A sljam i olos se lako prilagodio, i MNOGI SU PROMENILI DRES!

Sava Drugi

pre 13 godina

"... Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi. "

Ova poslednja reČenica sve govori.

Zoltan

pre 13 godina

Dragana, pocivaj u miru. Potrebno nam je jos takvih osoba koje ce se zajednicki boriti za pravdu i ljudska prava svih gradjanki i gradjana R.Srbije. idemo dalje, a ti ces nam ostati svetla zvezda vodilja u nasim srcima i na nasem putu.

Voja

pre 13 godina

Neka joj je laka zemlja.

"Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi."

Gospodo iz vrha Srbije, ako umete da dobro procitate ovu recenicu, shvaticete mnogo stosta...

ЕНИМО

pre 13 godina

ZAPITAJMO SE ZAŠTO TAKO PAMETNA I HRABRA ŽENA SVOJU DECU POSLA U KANADU I SLOVENIJU ? POSLE SVEGA ? MA SAMO POGLEDAJTE SASTAV VLADE RS I SVE JE JASNO .

Vladimir

pre 13 godina

Neka joj je laka srpska zemlja. Sinovi u Kanadi i Sloveniji, jedna od mnogih prica koja nam govori o izgubljenoj nadi da ce Srbija biti nas dom. Na zalost svih nas, Srbija je sve manje mesto za zivot a sve vise mesto za smrt...

rastafarijanac

pre 13 godina

Eh, da se ta zena zvala MILADIN, verovatno bi joj sudbina bila drugacija. Lepo je onomad rekao jedan moj prijatelj: "Nema nama spasa dok ponovo ne dodju Partizani"

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

E Srbijo...pogledaj gde su ti deca...
Rasejana po celom svetu jer u ovom zlu od zemlje vise nema nikakve nade...
Devetog marta uzet nam je zivot a devetog oktroba uzeta nam je i nada...
Na zalost, prkos ove zene nam je bio uzaludan.

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Упућујем саучешће у тузи породици и демонстратима 9. марта.
Преминулој, дубоки наклон.

Laza Mitrovic

pre 13 godina

Trebalo je samo 19 godina, pa da toj devojci taj mracan period raspada SFRJ dodje glave...
Dobro je da jos ima zivih, nas koji smo u tim demonstracijama ucestvovali...

Urbaniak

pre 13 godina

Neka joj je vecna slava. Najsikrenije saucesce njenim sinovima.
I sam odavno zivim daleko od Srbije, a i moja majka je u Srbiji...
Neka vam/nam je uteha to sto barem zivote nase dece nece upropastavati glavesine u Srbiji.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Neka joj je laka crna zemlja
ali ovo posebno zvuci "Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi." I na kraju iza ove zene NIKO od najrodjenijih NECE ostati u Srbiji.
Da li se za ovo borila 1991 ?

Milan

pre 13 godina

Ni ja joj nisam znao ime ali mi je ona sa podignuta tri prsta bila prva slika koja se javi kad se spomene 9. Mart.

Saucesce porodici i prijateljima! Zauvek ce ostati simbol otpora.

Krivokapic

pre 13 godina

Secam se ove scene kao da se juce desilo. Nisam mogao da verujem kada je stala ispred vodenog topa. Neka joj je laka zemlja. Steta sto se to tada nije zavrsilo drugacije. Danas njena deca, a i mnogi od nas, ne bi ziveli van Srbije.

borac

pre 13 godina

MAJKA HRABROST
Dragana je bila simbol hrabrosti i slobode. I nesme da ostane na tome ! Svako od nas treba da ustane i da se bori za sebe i svoju familiju, komšije, bližnje, ...
Njen gest treba da nam bude primer kako da postupamo i borimo se, a ne da ostane na tome da se sećamo nekog tamo heroja koji je za nas uradio to i to.

Igor

pre 13 godina

Verovali ili ne, mnogo sam se potresao. Kad vidim njeno lice, ljude u pozadini, shvatim da je ta energija nesto najsvetlije sto je nas narod pokazao u zadnjih 20 godina. Oprali smo se pred slobodnim svetom otporom diktaturi i Milosevicevom teroru. SRBIJA, ZAUVEK SLOBODNA!

Tuzna u dijaspori

pre 13 godina

Vjecnaja pamjat, hrabroj zeni. Kakva ironija, deca sva se razbezala jer demokratija jos nije dosla u Srbiju ni posle toliko godina. Tuzna se sacam tog dana kao jedna od ucesnica demonstracija, daleko ovde preko okeana...

9 martovac

pre 13 godina

RIP Dragana.

bilo nas je svega par stotina hiljada protiv cele Srbije,i policijske drzave.
Danas se ta vecina koja imala televizore umesto glave, pravi luda, uziva u plodovima naseg truda i gleda farmu.

Јован Дероко

pre 13 godina

Искрено саучешће породици највећег хероја деветомартовских демонстрација.

"Dragana je bila simbol hrabrosti i slobode. Ona će živeti dok bude živelo sećanje Srbije na 9. mart 1991. godine. Ali, demokratska Srbija ogrešila se o nju, i ne samo o nju", kaže Drašković.

Било би лепо да одвојите мало времена и за нас грађана па да јавно испричате о томе како се огрешила; где, када, због чега, као и имена људи над којима се демократска Србија огрешила, јер овако испада да сте то рекли само да би сте већ нешто рекли.

VK

pre 13 godina

Neki se sele u beli svet, neki na onaj svet, ali naša potreba za slobodom savladala je onaj nakazni režim, a ni ovom neće ostati dužna, čak i kad više nikog od nas ne bude da je brani. Doći će neki novi klinci, sloboda nikad neće do kraja umreti. Dragana, budi slobodna i hrabra i tamo, i čekaj nas.

Don Quijote

pre 13 godina

Svima nama koji smo 9 marta 1991 bili na Trgu Slobode u Beogradu, ova vest ostavlja veliku prazninu u srcu i tugu u dusi.
Neka pociva u miru srpska Jovanka Orleanka.
Procitavsi ovu vest osecam se kao da mi je otisao neko od najblize rodbine.
Porodici, prijateljima, saborcima od 9 marta, svim onim divnim ljudima koji su "setali" i sanjali neku drugu, bolju, lepsu Srbiju najdublje i najiskrenije saucesce.
Saucesce i radiju B92, koji je tada bio jedan od nas.

baki

pre 13 godina

Borila se da nam svima u Srbiji bude bolje, da joj deca ne odu trbuhom za kruhom, ali avaj... DRAGANA, NIKADA TE NECEMO ZABORAVITI...

NEKA TI JE VECNA SLAVA.

zagreb

pre 13 godina

Sjajna fotka, nisam je do sada vidio. Lijepa, hrabra žena, potpuno mirna, uspravna, protivnika gleda u oči kao da nema što izgubiti i kaže im evo tu sam. Vjerojatno nije znala da je fotografiraju, svaka čast, djeca joj se imaju s čime ponositi. U ovom slučaju mi ni tri prsta u zraku ne smetaju, iako sam Hrvat. Možda hoće da kaže i ovo je Srbija ...

Maxim

pre 13 godina

SLAVA JOJ!

Nije uspela da se izbori da joj potomci žive i stvaraju u Srbiji, ali je pokušala. Kada bi svi ovako pokušali, sigurno bi uspeli da stvorimo mesto vredno života.
Neka počiva u miru.

m

pre 13 godina

Bio sam tamo, tog 9. marta. I dan danas, kada se setim energije koju smo imali podidju me zmarci. Godinu dana posle toga otisao sam iz zemlje. I jos uvek sam napolju.

Ja sam napolju kao i mnogi koji su tada tamo bili. Porazeni i ponizeni...

Usput procitah, Djilas, zvezda u usponu. A secam ga se sa fakulteta, komunisticko/socijalisticki/omladinski aparatcik. On je tamo i vidim, nije mu lose. E, pa ako ovo iko procita, i ako je ikoga briga samo da znate. Tamo vam je tako kako jeste (a vi znate kako je) zato sto su 'Djilasi' jos uvek tamo i to vrlo uspesni a oni koji su polivani vodom i suzavcem 9. marta 1991 kojekuda po svetu. I bice vam jos gore dok se ne dozovete pameti...

sasa jokic

pre 13 godina

Da, da deca zive u Sloveniji i Kanadi, nije uspela da se izbori za bolji zivot u Srbiji za svoju decu i unuka!To skracuje zivot, kada Ti odu najrodjeniji!Koliko je ovakvih sudbina, a sve zbog Onog zlocinca izpod lipe, i One bolesnice koja je dobila azil u Rusiji!

m

pre 13 godina

Bio sam tamo, tog 9. marta. I dan danas, kada se setim energije koju smo imali podidju me zmarci. Godinu dana posle toga otisao sam iz zemlje. I jos uvek sam napolju.

Ja sam napolju kao i mnogi koji su tada tamo bili. Porazeni i ponizeni...

Usput procitah, Djilas, zvezda u usponu. A secam ga se sa fakulteta, komunisticko/socijalisticki/omladinski aparatcik. On je tamo i vidim, nije mu lose. E, pa ako ovo iko procita, i ako je ikoga briga samo da znate. Tamo vam je tako kako jeste (a vi znate kako je) zato sto su 'Djilasi' jos uvek tamo i to vrlo uspesni a oni koji su polivani vodom i suzavcem 9. marta 1991 kojekuda po svetu. I bice vam jos gore dok se ne dozovete pameti...

zagreb

pre 13 godina

Sjajna fotka, nisam je do sada vidio. Lijepa, hrabra žena, potpuno mirna, uspravna, protivnika gleda u oči kao da nema što izgubiti i kaže im evo tu sam. Vjerojatno nije znala da je fotografiraju, svaka čast, djeca joj se imaju s čime ponositi. U ovom slučaju mi ni tri prsta u zraku ne smetaju, iako sam Hrvat. Možda hoće da kaže i ovo je Srbija ...

sasa jokic

pre 13 godina

Da, da deca zive u Sloveniji i Kanadi, nije uspela da se izbori za bolji zivot u Srbiji za svoju decu i unuka!To skracuje zivot, kada Ti odu najrodjeniji!Koliko je ovakvih sudbina, a sve zbog Onog zlocinca izpod lipe, i One bolesnice koja je dobila azil u Rusiji!

Tvrdislav

pre 13 godina

"...demokratska Srbija ogrešila se o nju..."

A šta si ti, Vuče licemeru, zajedno sa Danicom, radio kada si imao vlast i moć? Obezbeđivao Boškoviće, igrao se nekretninama po Beogradu... dalje nastavi sam.

Htedoh reći - gadi mi se od izjava bilo kod političara koji je imao vlast zahvaljujući nama, zahvaljujući raznim Draganama... Ćutite, bar, za ime boga, bar u ovakvim trenucima.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Neka joj je laka crna zemlja
ali ovo posebno zvuci "Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi." I na kraju iza ove zene NIKO od najrodjenijih NECE ostati u Srbiji.
Da li se za ovo borila 1991 ?

Krivokapic

pre 13 godina

Secam se ove scene kao da se juce desilo. Nisam mogao da verujem kada je stala ispred vodenog topa. Neka joj je laka zemlja. Steta sto se to tada nije zavrsilo drugacije. Danas njena deca, a i mnogi od nas, ne bi ziveli van Srbije.

Voja

pre 13 godina

Neka joj je laka zemlja.

"Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi."

Gospodo iz vrha Srbije, ako umete da dobro procitate ovu recenicu, shvaticete mnogo stosta...

Milan Nis

pre 13 godina

Imao sam jedva 16 god i dosao sa prijateljima iz Nisa da se borimo protiv vetrenjaca!
Sada posle toliko godina shvatam poruku Migela de Servantesa.
Ovoj zeni bi trebalo podici spomenik,bas ovako kako je na slici!
Pocivaj u miru Dragana!

VK

pre 13 godina

Neki se sele u beli svet, neki na onaj svet, ali naša potreba za slobodom savladala je onaj nakazni režim, a ni ovom neće ostati dužna, čak i kad više nikog od nas ne bude da je brani. Doći će neki novi klinci, sloboda nikad neće do kraja umreti. Dragana, budi slobodna i hrabra i tamo, i čekaj nas.

9 martovac

pre 13 godina

RIP Dragana.

bilo nas je svega par stotina hiljada protiv cele Srbije,i policijske drzave.
Danas se ta vecina koja imala televizore umesto glave, pravi luda, uziva u plodovima naseg truda i gleda farmu.

ЕНИМО

pre 13 godina

ZAPITAJMO SE ZAŠTO TAKO PAMETNA I HRABRA ŽENA SVOJU DECU POSLA U KANADU I SLOVENIJU ? POSLE SVEGA ? MA SAMO POGLEDAJTE SASTAV VLADE RS I SVE JE JASNO .

electric_mojo

pre 13 godina

Bog da joj dusu prosti. Izgubili smo tada tu vaznu bitku, gubimo ih na zalost i dalje. Srbija tone sve dublje, i ne vidim ko je moze vratiti :(
Ja sam pre 9 godina zemlju napustio, mojoj deci ce biti dobro, ali srce mi krvari kad pomislim na perspektivu nase decice u Matici...

Sava Drugi

pre 13 godina

"... Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi. "

Ova poslednja reČenica sve govori.

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

E Srbijo...pogledaj gde su ti deca...
Rasejana po celom svetu jer u ovom zlu od zemlje vise nema nikakve nade...
Devetog marta uzet nam je zivot a devetog oktroba uzeta nam je i nada...
Na zalost, prkos ove zene nam je bio uzaludan.

Igor

pre 13 godina

Verovali ili ne, mnogo sam se potresao. Kad vidim njeno lice, ljude u pozadini, shvatim da je ta energija nesto najsvetlije sto je nas narod pokazao u zadnjih 20 godina. Oprali smo se pred slobodnim svetom otporom diktaturi i Milosevicevom teroru. SRBIJA, ZAUVEK SLOBODNA!

www

pre 13 godina

Hvala joj za sve.
Unuci je porucila da se ne bavi politikom i ne ide na demonstracije. Mislim da je to poruka iz licnog iskustva sa Vukom Draskovicem i Veljom Ilicem. Oba su je isterala iz svojih "kabineta", nije mogla ni da dodje do njih na razgovor, tako su joj se "zahvalili". Tuzno je i jadno kakav je bio njihov odnos prema zeni koja je imala bolji karakter od vecine muskaraca. Detalje o njenom iskustvu sa ovom dvojicom mozete naci na netu.

Don Quijote

pre 13 godina

Svima nama koji smo 9 marta 1991 bili na Trgu Slobode u Beogradu, ova vest ostavlja veliku prazninu u srcu i tugu u dusi.
Neka pociva u miru srpska Jovanka Orleanka.
Procitavsi ovu vest osecam se kao da mi je otisao neko od najblize rodbine.
Porodici, prijateljima, saborcima od 9 marta, svim onim divnim ljudima koji su "setali" i sanjali neku drugu, bolju, lepsu Srbiju najdublje i najiskrenije saucesce.
Saucesce i radiju B92, koji je tada bio jedan od nas.

rastafarijanac

pre 13 godina

Eh, da se ta zena zvala MILADIN, verovatno bi joj sudbina bila drugacija. Lepo je onomad rekao jedan moj prijatelj: "Nema nama spasa dok ponovo ne dodju Partizani"

Vladimir

pre 13 godina

Neka joj je laka srpska zemlja. Sinovi u Kanadi i Sloveniji, jedna od mnogih prica koja nam govori o izgubljenoj nadi da ce Srbija biti nas dom. Na zalost svih nas, Srbija je sve manje mesto za zivot a sve vise mesto za smrt...

Neko

pre 13 godina

DS se ogresio o mnoge, zato sam se skoro ispisao iz clanstva.

Svi ljudi koji su ih podrzavali iz IDEJE, nista nisu uspeli da promene svoj zivot na bolje, vec naprotiv, sve im je gore.
A sljam i olos se lako prilagodio, i MNOGI SU PROMENILI DRES!

zoran, frakfurt

pre 13 godina

Pravda je spora ali dostizna... Dragana je ipak nadzivela onog zlocinca protiv koga smo se mi, na destetine hiljada, zajedno, borili tog davnog 9. marta 1991. Toliko mnogo energije a toliko malo pameti je bilo tada da se ta prilika iskoristi i gradjani te tragicne zemlje spasu.
Cena pravde je ipak previsoka. Prekjuce citam o obustavljanju sudskog procesa protiv Marka Milosevica, juce je bio Maki, a danas je ova jeziva vest. Simbolicno, zar ne? Zapitajte se malo...

Dragana je otisla prerano, porodica joj je rasuta po svetu, isto kao i moja. U Srbiji danas Miloseviceve hijene ponovo komadaju svoj plen.

Moje najiskrenije saucesce Draganinim najmilijima.
Pocivaj u miru!

Vladimir

pre 13 godina

Ona se borila da bi joj potomstvo završilo u Kanadi dok se bivsi DOS dembelani sada kao deca svadjaju oko Slobine stare fotelje. Neka joj večna slava.

borac

pre 13 godina

MAJKA HRABROST
Dragana je bila simbol hrabrosti i slobode. I nesme da ostane na tome ! Svako od nas treba da ustane i da se bori za sebe i svoju familiju, komšije, bližnje, ...
Njen gest treba da nam bude primer kako da postupamo i borimo se, a ne da ostane na tome da se sećamo nekog tamo heroja koji je za nas uradio to i to.

Maxim

pre 13 godina

SLAVA JOJ!

Nije uspela da se izbori da joj potomci žive i stvaraju u Srbiji, ali je pokušala. Kada bi svi ovako pokušali, sigurno bi uspeli da stvorimo mesto vredno života.
Neka počiva u miru.

Urbaniak

pre 13 godina

Neka joj je vecna slava. Najsikrenije saucesce njenim sinovima.
I sam odavno zivim daleko od Srbije, a i moja majka je u Srbiji...
Neka vam/nam je uteha to sto barem zivote nase dece nece upropastavati glavesine u Srbiji.

Tuzna u dijaspori

pre 13 godina

Vjecnaja pamjat, hrabroj zeni. Kakva ironija, deca sva se razbezala jer demokratija jos nije dosla u Srbiju ni posle toliko godina. Tuzna se sacam tog dana kao jedna od ucesnica demonstracija, daleko ovde preko okeana...

Petronije

pre 13 godina

Mnogi od nas koji smo bili na Trgu Slobode smo voleli Srbiju i zeleli smo joj sve najbolje. Nazalost, za mnoge od nas, Srbija nas nije volela i dan danas nas ne voli, pa smo kao Draganina deca morali da spakujemo kofere i da odemo sa bolom u srcima u tudjinu.
Ne mogu da zaustavim suze. Kako smo dozvolili da svi trudovi ciji je Dragana simbol odu u zaborav? Kako smo dozvolili da nasa Srbija ostane tamo gde je bila tada kada smo se za nju borili protiv tiranina? Neka nam Draganina smrt bude opomena... nama napolje i vama u otadzbini.
VECNA JOJ SLAVA

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Упућујем саучешће у тузи породици и демонстратима 9. марта.
Преминулој, дубоки наклон.

Igor

pre 13 godina

Obecavam, moja generacija ce preneti njeno slavno ime i slavna imena svih vas koji ste branili slobodu tih ludackih 90-ih. Hvala vam svima na svemu sto ste ucinili za nas, i sto ste nam bar omogucili da odrastamo u zemlji koja nije balkanski dezurni krivac za sve nedace ovog tamnog turskog vilajeta.

demonstrant

pre 13 godina

O tome kakvi su nasi politicari (ne racunam "one") videlo se vec kada je SPO dosao na vlast u Beogradu. Tada sam se upitao da li smo onog 9.marta trazili nesto bolje za nas ili "NJIH". Ponovo smo bili na ulici i to ovaj put malo duze kad ono ispade na kraju da smo se ponovo izborili za NJIHOVO bolje sutra a ne nase. Misli covek da je dotakao dno kad ono na nasu nesrecu ima jos -amis bez kraja.....

Milan

pre 13 godina

Ni ja joj nisam znao ime ali mi je ona sa podignuta tri prsta bila prva slika koja se javi kad se spomene 9. Mart.

Saucesce porodici i prijateljima! Zauvek ce ostati simbol otpora.

Veljko

pre 13 godina

Retko se desava da fotografija tako verno i iskreno ovekoveci neki momenat, da u jednoj slici vidite sve... Sa jedne strane ogromnu, zlu, bahatu, medijsko-oruzanu masineriju a sa druge jednu zenu bez ikakvih pomagala ali iako je slika stara i crno bela tacno se vidi prkos i ponos u tim lepim ocima... Posle one jucerasnje vesti o Makiju i sad ove obuzeo me je neki jako tuzan i skoro beznadezan osecaj...Godine prolaze, sad vec i decenije polako a u nasim zivotima uglavnom lose vesti, prazna obecanja i siva perspektiva... Zaista mislim da nisu umesni ovi komentari vezani za podizanje 3 prsta, ako mislite da je to upereno na bilo koji nacin protiv vas onda zaista imate problem...

Јован Дероко

pre 13 godina

Искрено саучешће породици највећег хероја деветомартовских демонстрација.

"Dragana je bila simbol hrabrosti i slobode. Ona će živeti dok bude živelo sećanje Srbije na 9. mart 1991. godine. Ali, demokratska Srbija ogrešila se o nju, i ne samo o nju", kaže Drašković.

Било би лепо да одвојите мало времена и за нас грађана па да јавно испричате о томе како се огрешила; где, када, због чега, као и имена људи над којима се демократска Србија огрешила, јер овако испада да сте то рекли само да би сте већ нешто рекли.

Laza Mitrovic

pre 13 godina

Trebalo je samo 19 godina, pa da toj devojci taj mracan period raspada SFRJ dodje glave...
Dobro je da jos ima zivih, nas koji smo u tim demonstracijama ucestvovali...

Pedja

pre 13 godina

Neka je vecna slava ovoj hrabroj zeni. Hvala joj na hrabrosti kojom je, siguran sam, inspirisala mnoge. Saucesce njenoj porodici.
Da je vise Dragana ova chemerna zemlja bi bila mnogo lepse mesto za zivot.

baki

pre 13 godina

Borila se da nam svima u Srbiji bude bolje, da joj deca ne odu trbuhom za kruhom, ali avaj... DRAGANA, NIKADA TE NECEMO ZABORAVITI...

NEKA TI JE VECNA SLAVA.

Illyria

pre 13 godina

Nema sumnje da je Dragana heroina tih demonstracija.
Ja jedino ne mogu da shvatim kako se taj Srpski simbol podizanja tri prsta među Srbima koristi i od demokrata, i od fašista, i od sportista i sportskih huligana...

Zoltan

pre 13 godina

Dragana, pocivaj u miru. Potrebno nam je jos takvih osoba koje ce se zajednicki boriti za pravdu i ljudska prava svih gradjanki i gradjana R.Srbije. idemo dalje, a ti ces nam ostati svetla zvezda vodilja u nasim srcima i na nasem putu.

kataica

pre 13 godina

Večna joj slava! Tog marta 1991g se branila Srbija. Da je bilo više Dragana bila bi odbranjena. Ps. Objavile „večernje novosti“? Za ostale medije to nije bila vest dana. Od 1991 do 2010 takođe Dragana nije bila mediski važna, ali zato jesu svi oni koji su bili ideoloži i pomagači „samubilačkih“ ratova koji su Srbiju pretvorili u „sprženu i razorenu“ zemlju.

Petar

pre 13 godina

Ovu fotografiju imam u svojoj sobi a neverovatno je da sam ovih dana intenzivno mislio o Dragani Milojević i sećao sam je se i sa kasnijih demonstracija 95/96 npr. Tu sam negde i sam bio 9. marta, moram da priznam - iza nje. Steta, velika steta jer najbolji odlaze obicno prerano, jako sam tuzan !!

saška

pre 13 godina

Da je više Dragana Srbija bi odavno bila lep kutak za humano življenje.Ona će živeti sve dok traju sećanja na nju...A mi nositi krivicu što smo ih opet pustili da nas "truju"....

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Nazalost, ovde je lose odavno, samo ko je hteo da vidi. Ja sam otisao da radim u Sloveniju jos 1971 godine a da su tenkovi na ulicama Beograda sam saznao preko kratkotalasne emisije BBC i u tom trenutku sam se nalazio u kuci svog brata u Majamiju, Florida, koji tamo zivi od 1986. Dragana je pokusavala da to promeni i hvala joj na tome ali nazalost, ispostavilo se cak i u njenoj porodici da je lakse otici nego ostati. Kaze se da nada umire zadnja, ali izgleda da ni to nije tacno, mnogi vise nemaju nade a jos su zivi.

VK

pre 13 godina

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:233896-Izneverena-ocekivanja

Bas mi neke suze probile, nisam ocekivao. Inace sam otporan. Procitajte ovo, bez obzira sto je tako tuzno. Eto, toliko za nju da ucinite.

Ivan Lekovic

pre 13 godina

I dzaba smo se borili jer se pokazalo da je stara izreka "sjase kurta da uzjase murta", istinita....a da iskoristim i trenutak da skrenem paznju srpskim novinarima i politicarima da se Raska oblast samo tako i zove a ni slucajno Sandzak kako se masovno naziva!
Dakle, dzaba smo krecili i Raska.

Illyria

pre 13 godina

Nema sumnje da je Dragana heroina tih demonstracija.
Ja jedino ne mogu da shvatim kako se taj Srpski simbol podizanja tri prsta među Srbima koristi i od demokrata, i od fašista, i od sportista i sportskih huligana...

m

pre 13 godina

Bio sam tamo, tog 9. marta. I dan danas, kada se setim energije koju smo imali podidju me zmarci. Godinu dana posle toga otisao sam iz zemlje. I jos uvek sam napolju.

Ja sam napolju kao i mnogi koji su tada tamo bili. Porazeni i ponizeni...

Usput procitah, Djilas, zvezda u usponu. A secam ga se sa fakulteta, komunisticko/socijalisticki/omladinski aparatcik. On je tamo i vidim, nije mu lose. E, pa ako ovo iko procita, i ako je ikoga briga samo da znate. Tamo vam je tako kako jeste (a vi znate kako je) zato sto su 'Djilasi' jos uvek tamo i to vrlo uspesni a oni koji su polivani vodom i suzavcem 9. marta 1991 kojekuda po svetu. I bice vam jos gore dok se ne dozovete pameti...

rastafarijanac

pre 13 godina

Eh, da se ta zena zvala MILADIN, verovatno bi joj sudbina bila drugacija. Lepo je onomad rekao jedan moj prijatelj: "Nema nama spasa dok ponovo ne dodju Partizani"

sasa jokic

pre 13 godina

Da, da deca zive u Sloveniji i Kanadi, nije uspela da se izbori za bolji zivot u Srbiji za svoju decu i unuka!To skracuje zivot, kada Ti odu najrodjeniji!Koliko je ovakvih sudbina, a sve zbog Onog zlocinca izpod lipe, i One bolesnice koja je dobila azil u Rusiji!

VK

pre 13 godina

Neki se sele u beli svet, neki na onaj svet, ali naša potreba za slobodom savladala je onaj nakazni režim, a ni ovom neće ostati dužna, čak i kad više nikog od nas ne bude da je brani. Doći će neki novi klinci, sloboda nikad neće do kraja umreti. Dragana, budi slobodna i hrabra i tamo, i čekaj nas.

Neko

pre 13 godina

DS se ogresio o mnoge, zato sam se skoro ispisao iz clanstva.

Svi ljudi koji su ih podrzavali iz IDEJE, nista nisu uspeli da promene svoj zivot na bolje, vec naprotiv, sve im je gore.
A sljam i olos se lako prilagodio, i MNOGI SU PROMENILI DRES!

Tvrdislav

pre 13 godina

"...demokratska Srbija ogrešila se o nju..."

A šta si ti, Vuče licemeru, zajedno sa Danicom, radio kada si imao vlast i moć? Obezbeđivao Boškoviće, igrao se nekretninama po Beogradu... dalje nastavi sam.

Htedoh reći - gadi mi se od izjava bilo kod političara koji je imao vlast zahvaljujući nama, zahvaljujući raznim Draganama... Ćutite, bar, za ime boga, bar u ovakvim trenucima.

zagreb

pre 13 godina

Sjajna fotka, nisam je do sada vidio. Lijepa, hrabra žena, potpuno mirna, uspravna, protivnika gleda u oči kao da nema što izgubiti i kaže im evo tu sam. Vjerojatno nije znala da je fotografiraju, svaka čast, djeca joj se imaju s čime ponositi. U ovom slučaju mi ni tri prsta u zraku ne smetaju, iako sam Hrvat. Možda hoće da kaže i ovo je Srbija ...

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Nazalost, ovde je lose odavno, samo ko je hteo da vidi. Ja sam otisao da radim u Sloveniju jos 1971 godine a da su tenkovi na ulicama Beograda sam saznao preko kratkotalasne emisije BBC i u tom trenutku sam se nalazio u kuci svog brata u Majamiju, Florida, koji tamo zivi od 1986. Dragana je pokusavala da to promeni i hvala joj na tome ali nazalost, ispostavilo se cak i u njenoj porodici da je lakse otici nego ostati. Kaze se da nada umire zadnja, ali izgleda da ni to nije tacno, mnogi vise nemaju nade a jos su zivi.

Laza Mitrovic

pre 13 godina

Trebalo je samo 19 godina, pa da toj devojci taj mracan period raspada SFRJ dodje glave...
Dobro je da jos ima zivih, nas koji smo u tim demonstracijama ucestvovali...

borac

pre 13 godina

MAJKA HRABROST
Dragana je bila simbol hrabrosti i slobode. I nesme da ostane na tome ! Svako od nas treba da ustane i da se bori za sebe i svoju familiju, komšije, bližnje, ...
Njen gest treba da nam bude primer kako da postupamo i borimo se, a ne da ostane na tome da se sećamo nekog tamo heroja koji je za nas uradio to i to.

Igor

pre 13 godina

Obecavam, moja generacija ce preneti njeno slavno ime i slavna imena svih vas koji ste branili slobodu tih ludackih 90-ih. Hvala vam svima na svemu sto ste ucinili za nas, i sto ste nam bar omogucili da odrastamo u zemlji koja nije balkanski dezurni krivac za sve nedace ovog tamnog turskog vilajeta.

zoran, frakfurt

pre 13 godina

Pravda je spora ali dostizna... Dragana je ipak nadzivela onog zlocinca protiv koga smo se mi, na destetine hiljada, zajedno, borili tog davnog 9. marta 1991. Toliko mnogo energije a toliko malo pameti je bilo tada da se ta prilika iskoristi i gradjani te tragicne zemlje spasu.
Cena pravde je ipak previsoka. Prekjuce citam o obustavljanju sudskog procesa protiv Marka Milosevica, juce je bio Maki, a danas je ova jeziva vest. Simbolicno, zar ne? Zapitajte se malo...

Dragana je otisla prerano, porodica joj je rasuta po svetu, isto kao i moja. U Srbiji danas Miloseviceve hijene ponovo komadaju svoj plen.

Moje najiskrenije saucesce Draganinim najmilijima.
Pocivaj u miru!

demonstrant

pre 13 godina

O tome kakvi su nasi politicari (ne racunam "one") videlo se vec kada je SPO dosao na vlast u Beogradu. Tada sam se upitao da li smo onog 9.marta trazili nesto bolje za nas ili "NJIH". Ponovo smo bili na ulici i to ovaj put malo duze kad ono ispade na kraju da smo se ponovo izborili za NJIHOVO bolje sutra a ne nase. Misli covek da je dotakao dno kad ono na nasu nesrecu ima jos -amis bez kraja.....

www

pre 13 godina

Hvala joj za sve.
Unuci je porucila da se ne bavi politikom i ne ide na demonstracije. Mislim da je to poruka iz licnog iskustva sa Vukom Draskovicem i Veljom Ilicem. Oba su je isterala iz svojih "kabineta", nije mogla ni da dodje do njih na razgovor, tako su joj se "zahvalili". Tuzno je i jadno kakav je bio njihov odnos prema zeni koja je imala bolji karakter od vecine muskaraca. Detalje o njenom iskustvu sa ovom dvojicom mozete naci na netu.

Veljko

pre 13 godina

Retko se desava da fotografija tako verno i iskreno ovekoveci neki momenat, da u jednoj slici vidite sve... Sa jedne strane ogromnu, zlu, bahatu, medijsko-oruzanu masineriju a sa druge jednu zenu bez ikakvih pomagala ali iako je slika stara i crno bela tacno se vidi prkos i ponos u tim lepim ocima... Posle one jucerasnje vesti o Makiju i sad ove obuzeo me je neki jako tuzan i skoro beznadezan osecaj...Godine prolaze, sad vec i decenije polako a u nasim zivotima uglavnom lose vesti, prazna obecanja i siva perspektiva... Zaista mislim da nisu umesni ovi komentari vezani za podizanje 3 prsta, ako mislite da je to upereno na bilo koji nacin protiv vas onda zaista imate problem...

Ivan Lekovic

pre 13 godina

I dzaba smo se borili jer se pokazalo da je stara izreka "sjase kurta da uzjase murta", istinita....a da iskoristim i trenutak da skrenem paznju srpskim novinarima i politicarima da se Raska oblast samo tako i zove a ni slucajno Sandzak kako se masovno naziva!
Dakle, dzaba smo krecili i Raska.

ЕНИМО

pre 13 godina

ZAPITAJMO SE ZAŠTO TAKO PAMETNA I HRABRA ŽENA SVOJU DECU POSLA U KANADU I SLOVENIJU ? POSLE SVEGA ? MA SAMO POGLEDAJTE SASTAV VLADE RS I SVE JE JASNO .

Voja

pre 13 godina

Neka joj je laka zemlja.

"Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi."

Gospodo iz vrha Srbije, ako umete da dobro procitate ovu recenicu, shvaticete mnogo stosta...

kataica

pre 13 godina

Večna joj slava! Tog marta 1991g se branila Srbija. Da je bilo više Dragana bila bi odbranjena. Ps. Objavile „večernje novosti“? Za ostale medije to nije bila vest dana. Od 1991 do 2010 takođe Dragana nije bila mediski važna, ali zato jesu svi oni koji su bili ideoloži i pomagači „samubilačkih“ ratova koji su Srbiju pretvorili u „sprženu i razorenu“ zemlju.

baki

pre 13 godina

Borila se da nam svima u Srbiji bude bolje, da joj deca ne odu trbuhom za kruhom, ali avaj... DRAGANA, NIKADA TE NECEMO ZABORAVITI...

NEKA TI JE VECNA SLAVA.

Јован Дероко

pre 13 godina

Искрено саучешће породици највећег хероја деветомартовских демонстрација.

"Dragana je bila simbol hrabrosti i slobode. Ona će živeti dok bude živelo sećanje Srbije na 9. mart 1991. godine. Ali, demokratska Srbija ogrešila se o nju, i ne samo o nju", kaže Drašković.

Било би лепо да одвојите мало времена и за нас грађана па да јавно испричате о томе како се огрешила; где, када, због чега, као и имена људи над којима се демократска Србија огрешила, јер овако испада да сте то рекли само да би сте већ нешто рекли.

9 martovac

pre 13 godina

RIP Dragana.

bilo nas je svega par stotina hiljada protiv cele Srbije,i policijske drzave.
Danas se ta vecina koja imala televizore umesto glave, pravi luda, uziva u plodovima naseg truda i gleda farmu.

Tuzna u dijaspori

pre 13 godina

Vjecnaja pamjat, hrabroj zeni. Kakva ironija, deca sva se razbezala jer demokratija jos nije dosla u Srbiju ni posle toliko godina. Tuzna se sacam tog dana kao jedna od ucesnica demonstracija, daleko ovde preko okeana...

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Neka joj je laka crna zemlja
ali ovo posebno zvuci "Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi." I na kraju iza ove zene NIKO od najrodjenijih NECE ostati u Srbiji.
Da li se za ovo borila 1991 ?

electric_mojo

pre 13 godina

Bog da joj dusu prosti. Izgubili smo tada tu vaznu bitku, gubimo ih na zalost i dalje. Srbija tone sve dublje, i ne vidim ko je moze vratiti :(
Ja sam pre 9 godina zemlju napustio, mojoj deci ce biti dobro, ali srce mi krvari kad pomislim na perspektivu nase decice u Matici...

Petar

pre 13 godina

Ovu fotografiju imam u svojoj sobi a neverovatno je da sam ovih dana intenzivno mislio o Dragani Milojević i sećao sam je se i sa kasnijih demonstracija 95/96 npr. Tu sam negde i sam bio 9. marta, moram da priznam - iza nje. Steta, velika steta jer najbolji odlaze obicno prerano, jako sam tuzan !!

Don Quijote

pre 13 godina

Svima nama koji smo 9 marta 1991 bili na Trgu Slobode u Beogradu, ova vest ostavlja veliku prazninu u srcu i tugu u dusi.
Neka pociva u miru srpska Jovanka Orleanka.
Procitavsi ovu vest osecam se kao da mi je otisao neko od najblize rodbine.
Porodici, prijateljima, saborcima od 9 marta, svim onim divnim ljudima koji su "setali" i sanjali neku drugu, bolju, lepsu Srbiju najdublje i najiskrenije saucesce.
Saucesce i radiju B92, koji je tada bio jedan od nas.

Urbaniak

pre 13 godina

Neka joj je vecna slava. Najsikrenije saucesce njenim sinovima.
I sam odavno zivim daleko od Srbije, a i moja majka je u Srbiji...
Neka vam/nam je uteha to sto barem zivote nase dece nece upropastavati glavesine u Srbiji.

Vladimir

pre 13 godina

Neka joj je laka srpska zemlja. Sinovi u Kanadi i Sloveniji, jedna od mnogih prica koja nam govori o izgubljenoj nadi da ce Srbija biti nas dom. Na zalost svih nas, Srbija je sve manje mesto za zivot a sve vise mesto za smrt...

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

E Srbijo...pogledaj gde su ti deca...
Rasejana po celom svetu jer u ovom zlu od zemlje vise nema nikakve nade...
Devetog marta uzet nam je zivot a devetog oktroba uzeta nam je i nada...
Na zalost, prkos ove zene nam je bio uzaludan.

Petronije

pre 13 godina

Mnogi od nas koji smo bili na Trgu Slobode smo voleli Srbiju i zeleli smo joj sve najbolje. Nazalost, za mnoge od nas, Srbija nas nije volela i dan danas nas ne voli, pa smo kao Draganina deca morali da spakujemo kofere i da odemo sa bolom u srcima u tudjinu.
Ne mogu da zaustavim suze. Kako smo dozvolili da svi trudovi ciji je Dragana simbol odu u zaborav? Kako smo dozvolili da nasa Srbija ostane tamo gde je bila tada kada smo se za nju borili protiv tiranina? Neka nam Draganina smrt bude opomena... nama napolje i vama u otadzbini.
VECNA JOJ SLAVA

Milan Nis

pre 13 godina

Imao sam jedva 16 god i dosao sa prijateljima iz Nisa da se borimo protiv vetrenjaca!
Sada posle toliko godina shvatam poruku Migela de Servantesa.
Ovoj zeni bi trebalo podici spomenik,bas ovako kako je na slici!
Pocivaj u miru Dragana!

Vladimir

pre 13 godina

Ona se borila da bi joj potomstvo završilo u Kanadi dok se bivsi DOS dembelani sada kao deca svadjaju oko Slobine stare fotelje. Neka joj večna slava.

saška

pre 13 godina

Da je više Dragana Srbija bi odavno bila lep kutak za humano življenje.Ona će živeti sve dok traju sećanja na nju...A mi nositi krivicu što smo ih opet pustili da nas "truju"....

VK

pre 13 godina

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:233896-Izneverena-ocekivanja

Bas mi neke suze probile, nisam ocekivao. Inace sam otporan. Procitajte ovo, bez obzira sto je tako tuzno. Eto, toliko za nju da ucinite.

Maxim

pre 13 godina

SLAVA JOJ!

Nije uspela da se izbori da joj potomci žive i stvaraju u Srbiji, ali je pokušala. Kada bi svi ovako pokušali, sigurno bi uspeli da stvorimo mesto vredno života.
Neka počiva u miru.

Igor

pre 13 godina

Verovali ili ne, mnogo sam se potresao. Kad vidim njeno lice, ljude u pozadini, shvatim da je ta energija nesto najsvetlije sto je nas narod pokazao u zadnjih 20 godina. Oprali smo se pred slobodnim svetom otporom diktaturi i Milosevicevom teroru. SRBIJA, ZAUVEK SLOBODNA!

Krivokapic

pre 13 godina

Secam se ove scene kao da se juce desilo. Nisam mogao da verujem kada je stala ispred vodenog topa. Neka joj je laka zemlja. Steta sto se to tada nije zavrsilo drugacije. Danas njena deca, a i mnogi od nas, ne bi ziveli van Srbije.

Milan

pre 13 godina

Ni ja joj nisam znao ime ali mi je ona sa podignuta tri prsta bila prva slika koja se javi kad se spomene 9. Mart.

Saucesce porodici i prijateljima! Zauvek ce ostati simbol otpora.

М. Н. Лазар

pre 13 godina

Упућујем саучешће у тузи породици и демонстратима 9. марта.
Преминулој, дубоки наклон.

Sava Drugi

pre 13 godina

"... Iza nje su ostali sinovi Vladan i Aleksandar, te unuka Sofija, koji žive u Sloveniji i Kanadi. "

Ova poslednja reČenica sve govori.

Zoltan

pre 13 godina

Dragana, pocivaj u miru. Potrebno nam je jos takvih osoba koje ce se zajednicki boriti za pravdu i ljudska prava svih gradjanki i gradjana R.Srbije. idemo dalje, a ti ces nam ostati svetla zvezda vodilja u nasim srcima i na nasem putu.

Pedja

pre 13 godina

Neka je vecna slava ovoj hrabroj zeni. Hvala joj na hrabrosti kojom je, siguran sam, inspirisala mnoge. Saucesce njenoj porodici.
Da je vise Dragana ova chemerna zemlja bi bila mnogo lepse mesto za zivot.