Utorak, 14.09.2010.

17:04

"Izuzetni" vozač dobija odštetu!

NUNS kritikuje presudu kojom je TV Studio B obavezan da vozaču, snimljenom u pijanom stanju nakon udesa, isplati odštetu zbog navodne povrede časti i ugleda.

Izvor: Beta

"Izuzetni" vozaè dobija odštetu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Vladan R

pre 13 godina

Ne znam sta ima da se gleda objektivno osim sledeceg. Pijandura napravila udes a kada se otreznila krivo joj zbog narusenog ugleda, a koji je uzgred budi receno sam sebi narusio. Najgore je jos sto je doticni imao visoku javnu funkciju u sudstvi, cime je njegov prekrsaj tim veci. Taj snimak nije njegovo autorsko pravo, snimljen je na javnom mestu, da ne bi smeo biti ponovo repriziran i kamo srece da se ponasanje takvih individua non stop emituju, svakog dana na svakoj televiziji kad god se prica o bezbednosti u saobracaju.

ExAllocatePool

pre 13 godina

Iskreno, posto dva procenata ljudi ne zna o cemu se ovde radi evo da objasnim. Covek je izazvao nesrecu voznjom u pijanom stanju i za to je odgovarao i bio kaznjen. Kaznom on se iskupio za delo koje je ucinio i to je to. To sto je snimak zloupotrebljen za nesto na sta on nije pristao je prekrsaj za koji mu je isplacena osteta..

primer. Imate dete koje vam razbije sofersajbnu od kola i vi ga lepo istucete, neko to snimi i prikaze u kampanji protiv zlostavljenja i maltretiranja dece i vasa slika se vrti svuda bez vaseg pristanka.

Gledajte stvari objektivno!

mary

pre 13 godina

Zasto se ovaj narod toliko cudi,pa izglasan je zakon da onaj ko ima novca moze da se ponasa kako god hoce .Moze ako zeli,kao na filmovima, da krene u lov na ljude.Plate i kreniii,glavno je da se puni drzavna kasa a gradjanstvo je ,,koletaralna steta,,.Ovo je daleko od demokratije,ovo je DEMINOKRATIJA !

beogradjanin

pre 13 godina

Pa stvarno ne,ne , nemogu da verujem! Ovo li je drzava ? Pa ovo je notorni alkoholicar kome treba dozivotno oduzeti vozacku dozvolu i pod hitno zatvoriti u stacionar za dugorocno lecenje od alkoholizma.

Vojvodinac

pre 13 godina

Nesreća koja se desila ispred Beograđanke, a zatim i reportaža novinara sa lica mesta, ostaće zapamćena, jer je lik sam po sebi povreda svega i svačega, ali nećemo sada o njemu. Reportaža sa lica mesta prošla, taj klip se vrti i na youtube-u i raznim drugim site-ovima, i to je sve OK. Koliko je bio pijan, sreća je da niko nije ozbiljnije nastradao. Malo je nejasno, na osnovu čega je studio B rešio koristiti tu reportažu za kampanju, i da li ima pravo korisititi i scene saobraćajki koje vinovnike (krive ili nevine) mogu zaista uznemiriti. Ja mislim da nemaju pravo, a o povredi "ugleda" ovog lika je besmisleno pričati, čak i da su hteli da mu dodele odštetu, trebali su mu dati 2 dinara.
Sa druge strane, malo mi je nejasno, troškovi suđenja 190000.00 din a odšteta 150000.00 din, da nije u pitanju štamparska greška??

Ivan

pre 13 godina

Ko misli da možeš tek tako svakoga pokazivati po TV grdno se vara. Već po komentarima se vidi da je u Srbiji sve naopako.
Pročitajte komentar o kaznenim tačkama.....

Chaki

pre 13 godina

i ja posle treba da se poajvim u sudu i da trazim pravdu sto mi je oteto nesto sto je moje a ovaj pijanac dobije spor protiv STB. Strasno i sramota i za pravdu i za pravosudje. Pa mistarka ne sme ni da izgovori da je ministarka PRAVDE posle ovoga.
LUSTRACIJA POD HITNO

dooku

pre 13 godina

ko zna, mozda za neki dan i Skorpioni podnesu ovakvu tuzbu? Jbg, i njima je narusavan ugled pre presude, te s tom prilikom prikazani kao monstrumi, a oni su ustvari nevinasca

svi (ni)su isti

pre 13 godina

A jel ce da trazi otstetu i od YouTube? Paz'da je ne dobije!

Ne razumem se u pravnicke stvari oko autorskih prava, ali verujem da ako je neko dao dobrovoljno izjavu to ostaje u arhivu doticnog novinara i moze kasnije uvek da je koristi u uobicajene svrhe. Nije b92 doticnog pozvao na sud, na sta nema prava, ali jeste emitovao ranije snimljenu izjavu, na sta treba da ima pravo. Ne moze istina da se brise. Recimo kroz 10 godina neki vremeplov i ide emisija sa govorima nekih politicara a oni se jave i kazu: "E, znate, ja sam se predomislio, ne mislim vise tako, pa da mi platite za uvredu..." B92 samo citira izjavu, recimo kao sto se pustaju Hitlerovi govori, to nije nikakvo pozivanje na nacizam ili njegovo reklamiranje. Citiranje necije izjave nije laganje.

Dea

pre 13 godina

Moj ugled i čast kao srpkinje je ugrožen ovakvim likovima, pa u svetu imamo imidž kakav imamo. Da tražim od dotičnog ili Studija B koje milionče?

Marko

pre 13 godina

"Navodeći da je sam tužilac sebe opisao kao poznatu, odnosno javnu ličnost, NUNS je podsetio da prema evropskim standardima koje je i Srbija prihvatila, javne ličnosti moraju imati viši prag tolerancije kada je reč o njihovom predstavljanju u javnosti nego ostali građani."

Koja glupost. Pa valjda je prag tolerancije manji kod javnih licnosti, samim tim sto su javne licnosti. Znaci ako covek koji zivi od primene zakona krsi zakon, sta tek ja, koji ne zivim od primene zakona, treba da kazem na to.
Pre je to, po meni, rec o nekoj korupciji u sudstvu

Nebojša Dimić

pre 13 godina

Koji, bre, lik i delo, ja da sam na njegovom mestu obesio bih se od sramote! Taj snimak da se emituje stalno, da narod vidi kakvi mu olešeni likovi rade o glavi!

Komentator

pre 13 godina

Kako bi to pravnici u nasoj zemlji rekli (i napisali), ovakva presuda je donesena da bi pijani vozac i dalje vozio pijan, a i da bi se drugi, koji su u toj svojoj odluci jos neodlucni, brze odlucili da i oni voze pijani, jer to stanje (pijano - i to kamerom snimljeno pijano stanje) se, eto, nagradjuje.

Nesto je ovde katastrofalno pogresno.

Svakom normalnom coveku, jasno je da jasnije ne moze biti, da ova presuda ne valja nikako.

Sudije ce reci da je sve 'po zakonu'.

Pa, ako zakon nagradjuje pijanu osobu koja vozi automobil u slucaju da ga neko snimi pijanog dok cini delo za koje je predvidjeno kaznjavanje, o kakvoj se ovde povredi ugleda i casti radi? Kakav je to zakon? Kome je on ovakav potreban?

Da li je vozac razmisljao o svojem ugledu i casti kad je pijan seo za volan automobila?

Da se desilo da je ovaj potencijalni ubica (pijan za volanom) udario (da ne kazem nesto teze) automobilom nekog od rodbine sudija, da li bi onda smetalo sto je snimljen kamerama?

Ovo je velika i tesko popravljiva sramota za sudstvo.

22-ogodišnjak

pre 13 godina

Ahaha, pa ovom cirkusu zvanom Srbija nema kraja. Pa da je sreće, da svako ko ugrozi nečiju bezbednost, ili načini bilo koji teži prekršaj (a voziti mortus pijan to jeste), pored kazne dobije i sliku sa punim imenom i prezimenom na naslovnim stranama, pa da tako dobije i moralnu osudu društva. Pritom to društvo mora da ima neki sistem vrednost. Dakle to je problem.
A pogledajte današnje vesti u vezi sa pravosuđem:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=14&nav_category=16&nav_id=458552
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=14&nav_category=11&nav_id=458530
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/207122/Zastareo-slucaj-Marka-Milosevica
Pa najgori su bre!

Momčilo Vasić

pre 13 godina

Ovo prevazilazi svaku meru!
Sada se vidi da je naše pravosuđe DNO DNA, izvor najveće moguće korupcije i podstrekač na korupciju.
Imaju li predmetne sudije mozga: ako ja na ONOM mestu ne upalim svetlo - sledi kazna jer sam vozio na JAVNOM mestu (putu). Pa kako i s kolikim crnim đavolima se šegače naše sudije da neko ko je ugrozio u većem obimu javnu bezbednost i imovinu, može biti zaštićen tobožnjom privatnošću! Čovek je i sam ugrožen da ne progune sopstveni jezik, a sudije prosipaju trulu maglu o duševnom bolu i patnji. Da je "posebni vozač" čovek sa dušom i da ume da pati - obesio bi se na mestu gde je "sleteo" s "važnog sastanka".
Molim dobrovoljce advokate četaoce da mi pomognu: hoću da tužim "posebnog vozača" za naneti strah i duševnu patnju, jer, da sam bio ispred njega mogao mi je naneti povrede opasne po život, ili naneti invaliditet većeg obima, ali i produženu patnju i bol - ne smem ONOM ulicom da idem, bojeći se da ponovo ne naiđe "posebni vozač" i dovrši pokušaj ubistva.
Hoću i "državu" da tužim, jer je preko svog činovničkog aparata, pogrešno zvanog pravda, ne samo što je omogućila da mi "posebni vozač" nanese bol i patnju većeg obima, već je arbitriranjem nagovestila mogućnost da "posebni vozač" nastavi da ugrožava mene, te mi time čini život nesnosnim, a time trpim duševnu bol i patnu - te stoga tražim od "posebnog vozača" pravednu novčanu nadoknadu od 100 miliona dinara, a od "države" tražim nadoknadu za saučešće u krivičnom delu pomenutog "posebnog vozača" od - 500 miliona dinara.
Pravedno.
PS.
sve je jasnije da s pozicijom i opozicijom ovaj narod nema sreće ni belog dana, a samo ako bi se latila nacionalnog posla gospođica Verica Barać - perspektiva bi se nadnela nad Srbijom!

Mikromix

pre 13 godina

Bitno je da je covek emotivno i dusevno povredjen, to sto je izazvao sudar pijan,nema veze. Verujem da je platio kaznu od par hiljada din. Prema tome narode, lepo se zaletite i izazovete spektakularan sudar, kada mediji dodju vi date izjavu, a onda ih lepo tuzite za povredu likai dela. Kada saberete, opet ste u plusu. Fenomenalan pravni sistem ove kvazi drzave se nestalnim imenom. SRAMOTA!!!

Count

pre 13 godina

Бара је све мања. Некад су буџовани швалеркама давали станове и имали виле по Грчкој, а данас им је једина привилегија што могу пијани да возе и што могу децу да запосле. Био сам на таквој позицији да знам многе. Деца одрасла у изобиљу, ненавикнута на озбиљан рад, шетали се по иностранству а сад копају да их запосле у државну службу. Споља и даље изгледају као буџовани, али све им се истањило - и одела и новчаници.

alexdilach

pre 13 godina

Reforma sudstva,my **s, što bi rekli Englezi. Kada bi pravosudje radilo svoj posao kako treba, gde bi nam kraj...Ministarko, daj ostavku i vodi Natu sa sobom, daleko vam lepa kuća!!

Izuzetan Sofer

pre 13 godina

Hahaha,ovaj klip me uvek slatko nasmeje :) Ma sta je tu cudno,onom dali milionce,ovom odstetu,onom pijanom poslaniku verovatno nov auto,posto ga je malo lupio na stepenicama i zamalo pobio onaj narod sto je stojao tamo. U ovoj drzavi se stvarno isplati ponasati se kao kreten?!

fiškal

pre 13 godina

To je u stilu "reformisanog" pravosuđa:sudija u Pirotu u povratku sa posla sa 3,14 promila alkohola glavom lupa šoferšajbne, pijana sudijinica iz Subotice nakon udesa na parkingu prinudno se trezni u policiji, sudija Vrhovnog kasacionog suda u kontroli po unutrašnjosti obavezno se pijan uneredi a vrhovnu zbog sklonosti ka alkoholu zovu "Badel konjak" po njenom omiljenom piću...ima ih još sličnih. Zato oni štite svoju "braću" po čašici. I to je pravosuđe u Srbiji.Zato novinar strada!

Privatnost ličnosti

pre 13 godina

Sećam se ovog priloga TV Studio B sa lica mesta, kada je došlo do lančanog sudara u Maršala Tita. Međutim, ne razumem opravdanje Studija B po kome imaju pravo da emituju ovaj snmak u sklopu kampanje za bezbednu vožnju, 3 godine kasnije. Ne ulazim u to da li taj čovek koji je vozio autmobil u alkoholisanom stanju javna ličnost, advokat, pekar ili čistač ulica, ali, jednostavno, TV ne može da ima pravo da neograničeni broj puta emituje snimak bez dozvole onoga ko je na tom snimku, bez obzira što će staviti "fleku" preko lica, jer se, poredeći sa prvim TV snimkom, može lako zaključiti da se radi o istoj osobi. Ako je neko vozio automobil u alkoholisanom stanju, ili napravio neki drugi prekršaj, ili krivično delo, nadležni su policija, tužilaštvo i sud, a ne mediji. Čak i po novom ZOBS-u, kazneni poeni (uključujući kaznene poene zbog vožnje u alkoholisanom stanju) se brišu nakon 2 godine. S kojim pravom mediji "podsećaju" javnost na kaznene poene nekog vozača nakon 3 ili više godina? Studio B je jednostavno mogao da angažuje nekog glumca koji bi odglumio "mortus pijanog" vozača, pa da taj snimak emituje u okviru kampanje o bezbednosti saobraćaja koliko god hoće i kad god hoće.

igorpl

pre 13 godina

Očekujte da isto tako i b 92 prođe sa emitovanjem onog amaterskog snimka sa youtoube-a o onom kontraverznom bisnismenu čto je vozio reli po skupštinskom platou!
HAHAHAHAHA ova zemlja je čudo. Ovo nema nigde samo kod nas. Verujem da ako postoji rubrika u stranim medijima u svim državama verovali ili ne Srbij bar jednom dnevno dođe na red sa kojekakvim glupostima i ljudima koji najdirektnije krše zakon a država ih štiti. Ali neka građani sve to plaćaju jer smo jedan od bogatijih naroda na svetu. Pogledajte samo kako je Prošao Onaj jadni miladin kovačević. Siroma dobio samo 3 godine i poklon od države od 1000000 dolara. dok ga u americi čekalo najmanje 20. Emoj glupi narode!

umesto stida i kajanja, krivi druge za svoju sramotu

pre 13 godina

A on nije sebi sam ostetio cast i ugled sto je pijan vozio?!

Ova zemlja je sasvim naopaka, svaka negativnost dobro zasticena i negovana, a svaka teznja za poboljsanjem i normalnim zivotom kaznjena!

Necu i ja da prozivam sudije, oni verovatno nemaju mnogo prostora za kreativno tumacenje zakona, ali ako zakon ovako nesto dozvoljava, mozda je problem u zakonu?

Aleksandar

pre 13 godina

Sto bi Studio-B placao odstetu za uvredu casti ovom alkoholicaru? Da li on zna sta je uvreda casti? Da li sud zna sta je uvreda casti? On tada nije imao cast, osim sto se castio dobrom kolicinom alkohola, jer pijana osoba na bilo kom mestu gubi svaku cast.

misko

pre 13 godina

hahahah....pa on je trebalo da zavrsi u zatvoru...pa takav snimak se svuda u svetu smatra dokazom na sudu!!! a to sto je doticni na snimku, kriv je samo on, i taj snimak nije njegovo vlasnistvo, i nije zasticen autorskim pravom, a obzirom da je sam izjavio kako je javna licnost, a snimak je nastao na ulici (uz njegov pristanak), nema osnova za ugrozavanje privatnosti...u zatvor!!!

fiškal

pre 13 godina

To je u stilu "reformisanog" pravosuđa:sudija u Pirotu u povratku sa posla sa 3,14 promila alkohola glavom lupa šoferšajbne, pijana sudijinica iz Subotice nakon udesa na parkingu prinudno se trezni u policiji, sudija Vrhovnog kasacionog suda u kontroli po unutrašnjosti obavezno se pijan uneredi a vrhovnu zbog sklonosti ka alkoholu zovu "Badel konjak" po njenom omiljenom piću...ima ih još sličnih. Zato oni štite svoju "braću" po čašici. I to je pravosuđe u Srbiji.Zato novinar strada!

misko

pre 13 godina

hahahah....pa on je trebalo da zavrsi u zatvoru...pa takav snimak se svuda u svetu smatra dokazom na sudu!!! a to sto je doticni na snimku, kriv je samo on, i taj snimak nije njegovo vlasnistvo, i nije zasticen autorskim pravom, a obzirom da je sam izjavio kako je javna licnost, a snimak je nastao na ulici (uz njegov pristanak), nema osnova za ugrozavanje privatnosti...u zatvor!!!

igorpl

pre 13 godina

Očekujte da isto tako i b 92 prođe sa emitovanjem onog amaterskog snimka sa youtoube-a o onom kontraverznom bisnismenu čto je vozio reli po skupštinskom platou!
HAHAHAHAHA ova zemlja je čudo. Ovo nema nigde samo kod nas. Verujem da ako postoji rubrika u stranim medijima u svim državama verovali ili ne Srbij bar jednom dnevno dođe na red sa kojekakvim glupostima i ljudima koji najdirektnije krše zakon a država ih štiti. Ali neka građani sve to plaćaju jer smo jedan od bogatijih naroda na svetu. Pogledajte samo kako je Prošao Onaj jadni miladin kovačević. Siroma dobio samo 3 godine i poklon od države od 1000000 dolara. dok ga u americi čekalo najmanje 20. Emoj glupi narode!

Nebojša Dimić

pre 13 godina

Koji, bre, lik i delo, ja da sam na njegovom mestu obesio bih se od sramote! Taj snimak da se emituje stalno, da narod vidi kakvi mu olešeni likovi rade o glavi!

Aleksandar

pre 13 godina

Sto bi Studio-B placao odstetu za uvredu casti ovom alkoholicaru? Da li on zna sta je uvreda casti? Da li sud zna sta je uvreda casti? On tada nije imao cast, osim sto se castio dobrom kolicinom alkohola, jer pijana osoba na bilo kom mestu gubi svaku cast.

Komentator

pre 13 godina

Kako bi to pravnici u nasoj zemlji rekli (i napisali), ovakva presuda je donesena da bi pijani vozac i dalje vozio pijan, a i da bi se drugi, koji su u toj svojoj odluci jos neodlucni, brze odlucili da i oni voze pijani, jer to stanje (pijano - i to kamerom snimljeno pijano stanje) se, eto, nagradjuje.

Nesto je ovde katastrofalno pogresno.

Svakom normalnom coveku, jasno je da jasnije ne moze biti, da ova presuda ne valja nikako.

Sudije ce reci da je sve 'po zakonu'.

Pa, ako zakon nagradjuje pijanu osobu koja vozi automobil u slucaju da ga neko snimi pijanog dok cini delo za koje je predvidjeno kaznjavanje, o kakvoj se ovde povredi ugleda i casti radi? Kakav je to zakon? Kome je on ovakav potreban?

Da li je vozac razmisljao o svojem ugledu i casti kad je pijan seo za volan automobila?

Da se desilo da je ovaj potencijalni ubica (pijan za volanom) udario (da ne kazem nesto teze) automobilom nekog od rodbine sudija, da li bi onda smetalo sto je snimljen kamerama?

Ovo je velika i tesko popravljiva sramota za sudstvo.

Mikromix

pre 13 godina

Bitno je da je covek emotivno i dusevno povredjen, to sto je izazvao sudar pijan,nema veze. Verujem da je platio kaznu od par hiljada din. Prema tome narode, lepo se zaletite i izazovete spektakularan sudar, kada mediji dodju vi date izjavu, a onda ih lepo tuzite za povredu likai dela. Kada saberete, opet ste u plusu. Fenomenalan pravni sistem ove kvazi drzave se nestalnim imenom. SRAMOTA!!!

Izuzetan Sofer

pre 13 godina

Hahaha,ovaj klip me uvek slatko nasmeje :) Ma sta je tu cudno,onom dali milionce,ovom odstetu,onom pijanom poslaniku verovatno nov auto,posto ga je malo lupio na stepenicama i zamalo pobio onaj narod sto je stojao tamo. U ovoj drzavi se stvarno isplati ponasati se kao kreten?!

Count

pre 13 godina

Бара је све мања. Некад су буџовани швалеркама давали станове и имали виле по Грчкој, а данас им је једина привилегија што могу пијани да возе и што могу децу да запосле. Био сам на таквој позицији да знам многе. Деца одрасла у изобиљу, ненавикнута на озбиљан рад, шетали се по иностранству а сад копају да их запосле у државну службу. Споља и даље изгледају као буџовани, али све им се истањило - и одела и новчаници.

alexdilach

pre 13 godina

Reforma sudstva,my **s, što bi rekli Englezi. Kada bi pravosudje radilo svoj posao kako treba, gde bi nam kraj...Ministarko, daj ostavku i vodi Natu sa sobom, daleko vam lepa kuća!!

Momčilo Vasić

pre 13 godina

Ovo prevazilazi svaku meru!
Sada se vidi da je naše pravosuđe DNO DNA, izvor najveće moguće korupcije i podstrekač na korupciju.
Imaju li predmetne sudije mozga: ako ja na ONOM mestu ne upalim svetlo - sledi kazna jer sam vozio na JAVNOM mestu (putu). Pa kako i s kolikim crnim đavolima se šegače naše sudije da neko ko je ugrozio u većem obimu javnu bezbednost i imovinu, može biti zaštićen tobožnjom privatnošću! Čovek je i sam ugrožen da ne progune sopstveni jezik, a sudije prosipaju trulu maglu o duševnom bolu i patnji. Da je "posebni vozač" čovek sa dušom i da ume da pati - obesio bi se na mestu gde je "sleteo" s "važnog sastanka".
Molim dobrovoljce advokate četaoce da mi pomognu: hoću da tužim "posebnog vozača" za naneti strah i duševnu patnju, jer, da sam bio ispred njega mogao mi je naneti povrede opasne po život, ili naneti invaliditet većeg obima, ali i produženu patnju i bol - ne smem ONOM ulicom da idem, bojeći se da ponovo ne naiđe "posebni vozač" i dovrši pokušaj ubistva.
Hoću i "državu" da tužim, jer je preko svog činovničkog aparata, pogrešno zvanog pravda, ne samo što je omogućila da mi "posebni vozač" nanese bol i patnju većeg obima, već je arbitriranjem nagovestila mogućnost da "posebni vozač" nastavi da ugrožava mene, te mi time čini život nesnosnim, a time trpim duševnu bol i patnu - te stoga tražim od "posebnog vozača" pravednu novčanu nadoknadu od 100 miliona dinara, a od "države" tražim nadoknadu za saučešće u krivičnom delu pomenutog "posebnog vozača" od - 500 miliona dinara.
Pravedno.
PS.
sve je jasnije da s pozicijom i opozicijom ovaj narod nema sreće ni belog dana, a samo ako bi se latila nacionalnog posla gospođica Verica Barać - perspektiva bi se nadnela nad Srbijom!

umesto stida i kajanja, krivi druge za svoju sramotu

pre 13 godina

A on nije sebi sam ostetio cast i ugled sto je pijan vozio?!

Ova zemlja je sasvim naopaka, svaka negativnost dobro zasticena i negovana, a svaka teznja za poboljsanjem i normalnim zivotom kaznjena!

Necu i ja da prozivam sudije, oni verovatno nemaju mnogo prostora za kreativno tumacenje zakona, ali ako zakon ovako nesto dozvoljava, mozda je problem u zakonu?

22-ogodišnjak

pre 13 godina

Ahaha, pa ovom cirkusu zvanom Srbija nema kraja. Pa da je sreće, da svako ko ugrozi nečiju bezbednost, ili načini bilo koji teži prekršaj (a voziti mortus pijan to jeste), pored kazne dobije i sliku sa punim imenom i prezimenom na naslovnim stranama, pa da tako dobije i moralnu osudu društva. Pritom to društvo mora da ima neki sistem vrednost. Dakle to je problem.
A pogledajte današnje vesti u vezi sa pravosuđem:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=14&nav_category=16&nav_id=458552
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=14&nav_category=11&nav_id=458530
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/207122/Zastareo-slucaj-Marka-Milosevica
Pa najgori su bre!

Privatnost ličnosti

pre 13 godina

Sećam se ovog priloga TV Studio B sa lica mesta, kada je došlo do lančanog sudara u Maršala Tita. Međutim, ne razumem opravdanje Studija B po kome imaju pravo da emituju ovaj snmak u sklopu kampanje za bezbednu vožnju, 3 godine kasnije. Ne ulazim u to da li taj čovek koji je vozio autmobil u alkoholisanom stanju javna ličnost, advokat, pekar ili čistač ulica, ali, jednostavno, TV ne može da ima pravo da neograničeni broj puta emituje snimak bez dozvole onoga ko je na tom snimku, bez obzira što će staviti "fleku" preko lica, jer se, poredeći sa prvim TV snimkom, može lako zaključiti da se radi o istoj osobi. Ako je neko vozio automobil u alkoholisanom stanju, ili napravio neki drugi prekršaj, ili krivično delo, nadležni su policija, tužilaštvo i sud, a ne mediji. Čak i po novom ZOBS-u, kazneni poeni (uključujući kaznene poene zbog vožnje u alkoholisanom stanju) se brišu nakon 2 godine. S kojim pravom mediji "podsećaju" javnost na kaznene poene nekog vozača nakon 3 ili više godina? Studio B je jednostavno mogao da angažuje nekog glumca koji bi odglumio "mortus pijanog" vozača, pa da taj snimak emituje u okviru kampanje o bezbednosti saobraćaja koliko god hoće i kad god hoće.

Dea

pre 13 godina

Moj ugled i čast kao srpkinje je ugrožen ovakvim likovima, pa u svetu imamo imidž kakav imamo. Da tražim od dotičnog ili Studija B koje milionče?

svi (ni)su isti

pre 13 godina

A jel ce da trazi otstetu i od YouTube? Paz'da je ne dobije!

Ne razumem se u pravnicke stvari oko autorskih prava, ali verujem da ako je neko dao dobrovoljno izjavu to ostaje u arhivu doticnog novinara i moze kasnije uvek da je koristi u uobicajene svrhe. Nije b92 doticnog pozvao na sud, na sta nema prava, ali jeste emitovao ranije snimljenu izjavu, na sta treba da ima pravo. Ne moze istina da se brise. Recimo kroz 10 godina neki vremeplov i ide emisija sa govorima nekih politicara a oni se jave i kazu: "E, znate, ja sam se predomislio, ne mislim vise tako, pa da mi platite za uvredu..." B92 samo citira izjavu, recimo kao sto se pustaju Hitlerovi govori, to nije nikakvo pozivanje na nacizam ili njegovo reklamiranje. Citiranje necije izjave nije laganje.

Chaki

pre 13 godina

i ja posle treba da se poajvim u sudu i da trazim pravdu sto mi je oteto nesto sto je moje a ovaj pijanac dobije spor protiv STB. Strasno i sramota i za pravdu i za pravosudje. Pa mistarka ne sme ni da izgovori da je ministarka PRAVDE posle ovoga.
LUSTRACIJA POD HITNO

Marko

pre 13 godina

"Navodeći da je sam tužilac sebe opisao kao poznatu, odnosno javnu ličnost, NUNS je podsetio da prema evropskim standardima koje je i Srbija prihvatila, javne ličnosti moraju imati viši prag tolerancije kada je reč o njihovom predstavljanju u javnosti nego ostali građani."

Koja glupost. Pa valjda je prag tolerancije manji kod javnih licnosti, samim tim sto su javne licnosti. Znaci ako covek koji zivi od primene zakona krsi zakon, sta tek ja, koji ne zivim od primene zakona, treba da kazem na to.
Pre je to, po meni, rec o nekoj korupciji u sudstvu

dooku

pre 13 godina

ko zna, mozda za neki dan i Skorpioni podnesu ovakvu tuzbu? Jbg, i njima je narusavan ugled pre presude, te s tom prilikom prikazani kao monstrumi, a oni su ustvari nevinasca

beogradjanin

pre 13 godina

Pa stvarno ne,ne , nemogu da verujem! Ovo li je drzava ? Pa ovo je notorni alkoholicar kome treba dozivotno oduzeti vozacku dozvolu i pod hitno zatvoriti u stacionar za dugorocno lecenje od alkoholizma.

Ivan

pre 13 godina

Ko misli da možeš tek tako svakoga pokazivati po TV grdno se vara. Već po komentarima se vidi da je u Srbiji sve naopako.
Pročitajte komentar o kaznenim tačkama.....

Vojvodinac

pre 13 godina

Nesreća koja se desila ispred Beograđanke, a zatim i reportaža novinara sa lica mesta, ostaće zapamćena, jer je lik sam po sebi povreda svega i svačega, ali nećemo sada o njemu. Reportaža sa lica mesta prošla, taj klip se vrti i na youtube-u i raznim drugim site-ovima, i to je sve OK. Koliko je bio pijan, sreća je da niko nije ozbiljnije nastradao. Malo je nejasno, na osnovu čega je studio B rešio koristiti tu reportažu za kampanju, i da li ima pravo korisititi i scene saobraćajki koje vinovnike (krive ili nevine) mogu zaista uznemiriti. Ja mislim da nemaju pravo, a o povredi "ugleda" ovog lika je besmisleno pričati, čak i da su hteli da mu dodele odštetu, trebali su mu dati 2 dinara.
Sa druge strane, malo mi je nejasno, troškovi suđenja 190000.00 din a odšteta 150000.00 din, da nije u pitanju štamparska greška??

ExAllocatePool

pre 13 godina

Iskreno, posto dva procenata ljudi ne zna o cemu se ovde radi evo da objasnim. Covek je izazvao nesrecu voznjom u pijanom stanju i za to je odgovarao i bio kaznjen. Kaznom on se iskupio za delo koje je ucinio i to je to. To sto je snimak zloupotrebljen za nesto na sta on nije pristao je prekrsaj za koji mu je isplacena osteta..

primer. Imate dete koje vam razbije sofersajbnu od kola i vi ga lepo istucete, neko to snimi i prikaze u kampanji protiv zlostavljenja i maltretiranja dece i vasa slika se vrti svuda bez vaseg pristanka.

Gledajte stvari objektivno!

Vladan R

pre 13 godina

Ne znam sta ima da se gleda objektivno osim sledeceg. Pijandura napravila udes a kada se otreznila krivo joj zbog narusenog ugleda, a koji je uzgred budi receno sam sebi narusio. Najgore je jos sto je doticni imao visoku javnu funkciju u sudstvi, cime je njegov prekrsaj tim veci. Taj snimak nije njegovo autorsko pravo, snimljen je na javnom mestu, da ne bi smeo biti ponovo repriziran i kamo srece da se ponasanje takvih individua non stop emituju, svakog dana na svakoj televiziji kad god se prica o bezbednosti u saobracaju.

mary

pre 13 godina

Zasto se ovaj narod toliko cudi,pa izglasan je zakon da onaj ko ima novca moze da se ponasa kako god hoce .Moze ako zeli,kao na filmovima, da krene u lov na ljude.Plate i kreniii,glavno je da se puni drzavna kasa a gradjanstvo je ,,koletaralna steta,,.Ovo je daleko od demokratije,ovo je DEMINOKRATIJA !

Privatnost ličnosti

pre 13 godina

Sećam se ovog priloga TV Studio B sa lica mesta, kada je došlo do lančanog sudara u Maršala Tita. Međutim, ne razumem opravdanje Studija B po kome imaju pravo da emituju ovaj snmak u sklopu kampanje za bezbednu vožnju, 3 godine kasnije. Ne ulazim u to da li taj čovek koji je vozio autmobil u alkoholisanom stanju javna ličnost, advokat, pekar ili čistač ulica, ali, jednostavno, TV ne može da ima pravo da neograničeni broj puta emituje snimak bez dozvole onoga ko je na tom snimku, bez obzira što će staviti "fleku" preko lica, jer se, poredeći sa prvim TV snimkom, može lako zaključiti da se radi o istoj osobi. Ako je neko vozio automobil u alkoholisanom stanju, ili napravio neki drugi prekršaj, ili krivično delo, nadležni su policija, tužilaštvo i sud, a ne mediji. Čak i po novom ZOBS-u, kazneni poeni (uključujući kaznene poene zbog vožnje u alkoholisanom stanju) se brišu nakon 2 godine. S kojim pravom mediji "podsećaju" javnost na kaznene poene nekog vozača nakon 3 ili više godina? Studio B je jednostavno mogao da angažuje nekog glumca koji bi odglumio "mortus pijanog" vozača, pa da taj snimak emituje u okviru kampanje o bezbednosti saobraćaja koliko god hoće i kad god hoće.

Ivan

pre 13 godina

Ko misli da možeš tek tako svakoga pokazivati po TV grdno se vara. Već po komentarima se vidi da je u Srbiji sve naopako.
Pročitajte komentar o kaznenim tačkama.....

Marko

pre 13 godina

"Navodeći da je sam tužilac sebe opisao kao poznatu, odnosno javnu ličnost, NUNS je podsetio da prema evropskim standardima koje je i Srbija prihvatila, javne ličnosti moraju imati viši prag tolerancije kada je reč o njihovom predstavljanju u javnosti nego ostali građani."

Koja glupost. Pa valjda je prag tolerancije manji kod javnih licnosti, samim tim sto su javne licnosti. Znaci ako covek koji zivi od primene zakona krsi zakon, sta tek ja, koji ne zivim od primene zakona, treba da kazem na to.
Pre je to, po meni, rec o nekoj korupciji u sudstvu

Momčilo Vasić

pre 13 godina

Ovo prevazilazi svaku meru!
Sada se vidi da je naše pravosuđe DNO DNA, izvor najveće moguće korupcije i podstrekač na korupciju.
Imaju li predmetne sudije mozga: ako ja na ONOM mestu ne upalim svetlo - sledi kazna jer sam vozio na JAVNOM mestu (putu). Pa kako i s kolikim crnim đavolima se šegače naše sudije da neko ko je ugrozio u većem obimu javnu bezbednost i imovinu, može biti zaštićen tobožnjom privatnošću! Čovek je i sam ugrožen da ne progune sopstveni jezik, a sudije prosipaju trulu maglu o duševnom bolu i patnji. Da je "posebni vozač" čovek sa dušom i da ume da pati - obesio bi se na mestu gde je "sleteo" s "važnog sastanka".
Molim dobrovoljce advokate četaoce da mi pomognu: hoću da tužim "posebnog vozača" za naneti strah i duševnu patnju, jer, da sam bio ispred njega mogao mi je naneti povrede opasne po život, ili naneti invaliditet većeg obima, ali i produženu patnju i bol - ne smem ONOM ulicom da idem, bojeći se da ponovo ne naiđe "posebni vozač" i dovrši pokušaj ubistva.
Hoću i "državu" da tužim, jer je preko svog činovničkog aparata, pogrešno zvanog pravda, ne samo što je omogućila da mi "posebni vozač" nanese bol i patnju većeg obima, već je arbitriranjem nagovestila mogućnost da "posebni vozač" nastavi da ugrožava mene, te mi time čini život nesnosnim, a time trpim duševnu bol i patnu - te stoga tražim od "posebnog vozača" pravednu novčanu nadoknadu od 100 miliona dinara, a od "države" tražim nadoknadu za saučešće u krivičnom delu pomenutog "posebnog vozača" od - 500 miliona dinara.
Pravedno.
PS.
sve je jasnije da s pozicijom i opozicijom ovaj narod nema sreće ni belog dana, a samo ako bi se latila nacionalnog posla gospođica Verica Barać - perspektiva bi se nadnela nad Srbijom!

Dea

pre 13 godina

Moj ugled i čast kao srpkinje je ugrožen ovakvim likovima, pa u svetu imamo imidž kakav imamo. Da tražim od dotičnog ili Studija B koje milionče?

Count

pre 13 godina

Бара је све мања. Некад су буџовани швалеркама давали станове и имали виле по Грчкој, а данас им је једина привилегија што могу пијани да возе и што могу децу да запосле. Био сам на таквој позицији да знам многе. Деца одрасла у изобиљу, ненавикнута на озбиљан рад, шетали се по иностранству а сад копају да их запосле у државну службу. Споља и даље изгледају као буџовани, али све им се истањило - и одела и новчаници.

Chaki

pre 13 godina

i ja posle treba da se poajvim u sudu i da trazim pravdu sto mi je oteto nesto sto je moje a ovaj pijanac dobije spor protiv STB. Strasno i sramota i za pravdu i za pravosudje. Pa mistarka ne sme ni da izgovori da je ministarka PRAVDE posle ovoga.
LUSTRACIJA POD HITNO

Nebojša Dimić

pre 13 godina

Koji, bre, lik i delo, ja da sam na njegovom mestu obesio bih se od sramote! Taj snimak da se emituje stalno, da narod vidi kakvi mu olešeni likovi rade o glavi!

beogradjanin

pre 13 godina

Pa stvarno ne,ne , nemogu da verujem! Ovo li je drzava ? Pa ovo je notorni alkoholicar kome treba dozivotno oduzeti vozacku dozvolu i pod hitno zatvoriti u stacionar za dugorocno lecenje od alkoholizma.

fiškal

pre 13 godina

To je u stilu "reformisanog" pravosuđa:sudija u Pirotu u povratku sa posla sa 3,14 promila alkohola glavom lupa šoferšajbne, pijana sudijinica iz Subotice nakon udesa na parkingu prinudno se trezni u policiji, sudija Vrhovnog kasacionog suda u kontroli po unutrašnjosti obavezno se pijan uneredi a vrhovnu zbog sklonosti ka alkoholu zovu "Badel konjak" po njenom omiljenom piću...ima ih još sličnih. Zato oni štite svoju "braću" po čašici. I to je pravosuđe u Srbiji.Zato novinar strada!

misko

pre 13 godina

hahahah....pa on je trebalo da zavrsi u zatvoru...pa takav snimak se svuda u svetu smatra dokazom na sudu!!! a to sto je doticni na snimku, kriv je samo on, i taj snimak nije njegovo vlasnistvo, i nije zasticen autorskim pravom, a obzirom da je sam izjavio kako je javna licnost, a snimak je nastao na ulici (uz njegov pristanak), nema osnova za ugrozavanje privatnosti...u zatvor!!!

ExAllocatePool

pre 13 godina

Iskreno, posto dva procenata ljudi ne zna o cemu se ovde radi evo da objasnim. Covek je izazvao nesrecu voznjom u pijanom stanju i za to je odgovarao i bio kaznjen. Kaznom on se iskupio za delo koje je ucinio i to je to. To sto je snimak zloupotrebljen za nesto na sta on nije pristao je prekrsaj za koji mu je isplacena osteta..

primer. Imate dete koje vam razbije sofersajbnu od kola i vi ga lepo istucete, neko to snimi i prikaze u kampanji protiv zlostavljenja i maltretiranja dece i vasa slika se vrti svuda bez vaseg pristanka.

Gledajte stvari objektivno!

Aleksandar

pre 13 godina

Sto bi Studio-B placao odstetu za uvredu casti ovom alkoholicaru? Da li on zna sta je uvreda casti? Da li sud zna sta je uvreda casti? On tada nije imao cast, osim sto se castio dobrom kolicinom alkohola, jer pijana osoba na bilo kom mestu gubi svaku cast.

umesto stida i kajanja, krivi druge za svoju sramotu

pre 13 godina

A on nije sebi sam ostetio cast i ugled sto je pijan vozio?!

Ova zemlja je sasvim naopaka, svaka negativnost dobro zasticena i negovana, a svaka teznja za poboljsanjem i normalnim zivotom kaznjena!

Necu i ja da prozivam sudije, oni verovatno nemaju mnogo prostora za kreativno tumacenje zakona, ali ako zakon ovako nesto dozvoljava, mozda je problem u zakonu?

igorpl

pre 13 godina

Očekujte da isto tako i b 92 prođe sa emitovanjem onog amaterskog snimka sa youtoube-a o onom kontraverznom bisnismenu čto je vozio reli po skupštinskom platou!
HAHAHAHAHA ova zemlja je čudo. Ovo nema nigde samo kod nas. Verujem da ako postoji rubrika u stranim medijima u svim državama verovali ili ne Srbij bar jednom dnevno dođe na red sa kojekakvim glupostima i ljudima koji najdirektnije krše zakon a država ih štiti. Ali neka građani sve to plaćaju jer smo jedan od bogatijih naroda na svetu. Pogledajte samo kako je Prošao Onaj jadni miladin kovačević. Siroma dobio samo 3 godine i poklon od države od 1000000 dolara. dok ga u americi čekalo najmanje 20. Emoj glupi narode!

22-ogodišnjak

pre 13 godina

Ahaha, pa ovom cirkusu zvanom Srbija nema kraja. Pa da je sreće, da svako ko ugrozi nečiju bezbednost, ili načini bilo koji teži prekršaj (a voziti mortus pijan to jeste), pored kazne dobije i sliku sa punim imenom i prezimenom na naslovnim stranama, pa da tako dobije i moralnu osudu društva. Pritom to društvo mora da ima neki sistem vrednost. Dakle to je problem.
A pogledajte današnje vesti u vezi sa pravosuđem:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=14&nav_category=16&nav_id=458552
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=14&nav_category=11&nav_id=458530
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/207122/Zastareo-slucaj-Marka-Milosevica
Pa najgori su bre!

alexdilach

pre 13 godina

Reforma sudstva,my **s, što bi rekli Englezi. Kada bi pravosudje radilo svoj posao kako treba, gde bi nam kraj...Ministarko, daj ostavku i vodi Natu sa sobom, daleko vam lepa kuća!!

mary

pre 13 godina

Zasto se ovaj narod toliko cudi,pa izglasan je zakon da onaj ko ima novca moze da se ponasa kako god hoce .Moze ako zeli,kao na filmovima, da krene u lov na ljude.Plate i kreniii,glavno je da se puni drzavna kasa a gradjanstvo je ,,koletaralna steta,,.Ovo je daleko od demokratije,ovo je DEMINOKRATIJA !

Izuzetan Sofer

pre 13 godina

Hahaha,ovaj klip me uvek slatko nasmeje :) Ma sta je tu cudno,onom dali milionce,ovom odstetu,onom pijanom poslaniku verovatno nov auto,posto ga je malo lupio na stepenicama i zamalo pobio onaj narod sto je stojao tamo. U ovoj drzavi se stvarno isplati ponasati se kao kreten?!

Mikromix

pre 13 godina

Bitno je da je covek emotivno i dusevno povredjen, to sto je izazvao sudar pijan,nema veze. Verujem da je platio kaznu od par hiljada din. Prema tome narode, lepo se zaletite i izazovete spektakularan sudar, kada mediji dodju vi date izjavu, a onda ih lepo tuzite za povredu likai dela. Kada saberete, opet ste u plusu. Fenomenalan pravni sistem ove kvazi drzave se nestalnim imenom. SRAMOTA!!!

Komentator

pre 13 godina

Kako bi to pravnici u nasoj zemlji rekli (i napisali), ovakva presuda je donesena da bi pijani vozac i dalje vozio pijan, a i da bi se drugi, koji su u toj svojoj odluci jos neodlucni, brze odlucili da i oni voze pijani, jer to stanje (pijano - i to kamerom snimljeno pijano stanje) se, eto, nagradjuje.

Nesto je ovde katastrofalno pogresno.

Svakom normalnom coveku, jasno je da jasnije ne moze biti, da ova presuda ne valja nikako.

Sudije ce reci da je sve 'po zakonu'.

Pa, ako zakon nagradjuje pijanu osobu koja vozi automobil u slucaju da ga neko snimi pijanog dok cini delo za koje je predvidjeno kaznjavanje, o kakvoj se ovde povredi ugleda i casti radi? Kakav je to zakon? Kome je on ovakav potreban?

Da li je vozac razmisljao o svojem ugledu i casti kad je pijan seo za volan automobila?

Da se desilo da je ovaj potencijalni ubica (pijan za volanom) udario (da ne kazem nesto teze) automobilom nekog od rodbine sudija, da li bi onda smetalo sto je snimljen kamerama?

Ovo je velika i tesko popravljiva sramota za sudstvo.

dooku

pre 13 godina

ko zna, mozda za neki dan i Skorpioni podnesu ovakvu tuzbu? Jbg, i njima je narusavan ugled pre presude, te s tom prilikom prikazani kao monstrumi, a oni su ustvari nevinasca

svi (ni)su isti

pre 13 godina

A jel ce da trazi otstetu i od YouTube? Paz'da je ne dobije!

Ne razumem se u pravnicke stvari oko autorskih prava, ali verujem da ako je neko dao dobrovoljno izjavu to ostaje u arhivu doticnog novinara i moze kasnije uvek da je koristi u uobicajene svrhe. Nije b92 doticnog pozvao na sud, na sta nema prava, ali jeste emitovao ranije snimljenu izjavu, na sta treba da ima pravo. Ne moze istina da se brise. Recimo kroz 10 godina neki vremeplov i ide emisija sa govorima nekih politicara a oni se jave i kazu: "E, znate, ja sam se predomislio, ne mislim vise tako, pa da mi platite za uvredu..." B92 samo citira izjavu, recimo kao sto se pustaju Hitlerovi govori, to nije nikakvo pozivanje na nacizam ili njegovo reklamiranje. Citiranje necije izjave nije laganje.

Vojvodinac

pre 13 godina

Nesreća koja se desila ispred Beograđanke, a zatim i reportaža novinara sa lica mesta, ostaće zapamćena, jer je lik sam po sebi povreda svega i svačega, ali nećemo sada o njemu. Reportaža sa lica mesta prošla, taj klip se vrti i na youtube-u i raznim drugim site-ovima, i to je sve OK. Koliko je bio pijan, sreća je da niko nije ozbiljnije nastradao. Malo je nejasno, na osnovu čega je studio B rešio koristiti tu reportažu za kampanju, i da li ima pravo korisititi i scene saobraćajki koje vinovnike (krive ili nevine) mogu zaista uznemiriti. Ja mislim da nemaju pravo, a o povredi "ugleda" ovog lika je besmisleno pričati, čak i da su hteli da mu dodele odštetu, trebali su mu dati 2 dinara.
Sa druge strane, malo mi je nejasno, troškovi suđenja 190000.00 din a odšteta 150000.00 din, da nije u pitanju štamparska greška??

Vladan R

pre 13 godina

Ne znam sta ima da se gleda objektivno osim sledeceg. Pijandura napravila udes a kada se otreznila krivo joj zbog narusenog ugleda, a koji je uzgred budi receno sam sebi narusio. Najgore je jos sto je doticni imao visoku javnu funkciju u sudstvi, cime je njegov prekrsaj tim veci. Taj snimak nije njegovo autorsko pravo, snimljen je na javnom mestu, da ne bi smeo biti ponovo repriziran i kamo srece da se ponasanje takvih individua non stop emituju, svakog dana na svakoj televiziji kad god se prica o bezbednosti u saobracaju.