Petak, 10.09.2010.

00:57

Zukorlić ponovio poziv na dijalog

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ponovo je pozvao vlasti u Beogradu na dijalog o svim otvorenim pitanjima u Sandžaku.

Izvor: Tanjug

Zukorliæ ponovio poziv na dijalog IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

18 Komentari

Sortiraj po:

Marina

pre 13 godina

Nije mi jasno sljedeće: ako tražite eksteritorijalnost za srpske manastire na Kosovu jer su pravoslavni u muslimanskom okruženju i ne dopada vam se da o njima vodi brigu nepravoslavna kosovska vlada, zašto muftija ne bi tražio neku vrstu autonomije za Sandžak, njegov narod i džamije ako Beograd nema baš previše sluha za njih ? Muftija očito gleda u budućnost brže nego Beograd koji ionako uvijek kaska za događajima u zemlji pa reagira na njih kad stvari izmaknu kontroli.

Tropski Lenjivac

pre 13 godina

Primecujem da se pojedinci, koji plove politickim i verskim vodama, zajebavaju sa nama! Godinama unazad se kroz medije i kroz ono to je ostalo od nasih umova, posle visevekovnog ispiranja, provlace reci poput "autonomija, samostalnost, pregovori, razgovori, tolerancija, arogancija"...... i tako je svuda u svetu! Zaista ne postoje reci koje bi na pravi nacin opisale vasu ljigavost, vase licemerje i nacin na koji zloupotrebljavate "obican narod"! Kada god ne znate kojim metodama da skrenete misli naroda sa problema koji se iz dana u dan nagomilavaju progurate ustavni poredak i versko ugnjetavanje! Bacite seme razdora koje za nekoliko milisekundi proklija zalivano teskom svakodnevicom na godinama djubrenom tlu. Verujem u sta verujem i nije mi potrebna nikakva autonomija, niti trazim bilo koja druga posebna prava da bih verovao. Nije mi potreban nikakav hram, jer svoj hram u srcu nosim. Nije mi potrebno bilo kakvo cepanje, jer nista u grob necu poneti! Osim prava na posao, zaradu i zivot nikakva druga ne trazim. Kako oni koji sebe vide kao vodje nisu u stanju da nam donesu "ta" prava i osnovno blagostanje, onda nam naturaju neka druga, beznacajna u odnosu na prethodno navedena. Za sve nedace uvek okrive neku drugu stranu, druga strana trecu, a kada se strasti smire za desavanja iz proslosti okrive jednog od bogova, a najcesce sve! Takodje, mikrofon u skupstinskoj govornici ispasta koliko i tamo neki neduzni bog. Toliko ruznih i ostrih reci kroz njega "prodje" na svom putu do necijih usiju da je cudo kako taj neduzni predmet ostane u funkciji za neki sledeci put! Za govornicom i u verskim objektima su svi jaki, reciti, i svi bi prvi.....negde i u nesto! Istina je da se prvi sklone kada "sr..." krenu, i ostave zaglupljene fanatike da biju njihove bitke za njihov racun. Naravno, praznog stomaka! Svima bih ja skinuo verske odore i odela, dao po batinu i priliku da se direktno "objasne"! Sta reci na kraju? Postoje ljigavci i narod!! Pitam se samo otkud narodu volje da bije bitke tamo nekih ljigavaca! Verovatno narodu nije toliko tesko koliko tvrdi i koliko ih ljigavci ubedjuju da jeste!

Onaj koji voli Srbiju k'o majku!

pre 13 godina

Po nom nick-u, predpostavljate da ce komentar da bude tipa :"kome se ne svidja da zivi u Srbiji, neka se seli iz nje", ali nece na vasu veliku zalost!
Novi Pazar i Sandzak je deo Srbije koji, licno, nosim u srcu kao rodni kraj moje majke i emotivno sam vrlo vezan za njega!
Kao Pravoslavcu, nikada mi nisu smetale dzamije u njemu, cak sam i posetio Altun Alemovu Dzamiju i divio se istocnjackoj kulturi, a od prijatelja sam dosta naucio o Islamu i Kura'hanu.
Medjutim ovde se dolazi do sasvim neceg trecega!
Da li je Muftija Ef.Zukorlic toliko malouman da je potpao pod uticaj Ef. Cerica iz BiH, ZA KOGA POUZDANO ZNAM DA JOS UVEK ZIVI U '90-IM GODINAMA I DA ZA NJEGA TRENUTNO JOS UVEK TRAJU SUKOBI U BIH!
Muamer Zukorlic je jedan pametan i ucen covek da bi pravio onakve greske kakve je napravio protestima zbog oduzimanja vakufskog zemljista, kada je umalo doslo do krvoprolica!
Nazivati legalne organe vlasti jedne Drzave Cetnicima i koljacima je toliko degutantno i povrsno, da se i sam Imam koji je ono izrekao, ujeo za jezik posle izjave.
Nadam se da ce u Sandzaku da dodje do nagle eskalacije zdravog razuma i da se jednom stavi tacka na celu pricu. Sa Kosovom se desilo ono sto se desilo i tu je prica zavrsena! Ja licno ne verujem da Ef.Zukorlic stvarno misli da moze da dobije autonomiju i da moze da iskamci od EU medjunarodne posmatrace posto se Srebrenica desila pre deceniju!
Pozdravljam ovom prilikom sve ljude iz Sandzaka i komsijama i prijateljima Muslimanima zelim Srecan Bajram!

BosBov

pre 13 godina

Najtuznije je to sto religije jos uvek postoje, a posle toga i to sto zapravo hoce nesto da se pitaju u vezi sa zivotima svih nas... Dovoljni su mi politicari EU-fanatici i politicari Srbo-fanatici da sire svoja dogmatska ubedjenja...
Verski fanatici u svakodnevnom zivotu bi samo bili kap koja bi prelila casu gluposti u ovom izopacenom drustvu koje nastoji da nas ubedi da je istina samo jedna i da postoji samo jedan ispravan put... Svi gore pomenuti fanatici upravo to i rade bilo da je rec o EU koja ce nam doci kao "Deus Ex" i resiti sve nase probleme ili ce nam nacionalni osecaj i ponos nadjacati glad i siromastvo i svi cemo iz toga izaci kao Srbi super-ljudi.

Kad li ce se covecanstvo ikada mentalno pomeriti iz srednjeg veka, a ne samo tehnoloski? Uostalom umesto da tehnologija diktira razvoj ideje (o drustvenom uredjenju i drustvenim odnosima), zaostala ideja diktira razvoj tehnologije u korist same zaostale ideje....nije ni cudo sto je vojna tehnologija ta koja se prva razvije...
Da, da, otisao sam daleko od date teme, ali sta cu kad je sve povezano. Da imamo zdrav sistem obrazovanja i ljude koji razmisljaju svojim glavama sad bi smo svi kucali u cilju resavanja sustinskih problema u ekonomiji, tehnologiji i drzavnom sistemu, i ne bi smo pisali o mufijama, religiji, Kosovu i drugim apstraktnim problemima koji su tu da ubijamo vreme i zivce, a ne zato sto ce nam resavanjem tih pitanja biti bolje...
Kruzi po internetu jedna sjajna "zaje*ancija" u kom inzinjer od pocetnog izraza 1+1=2 dolazi do neke ultra komplikovane formulacije prepune trigonometrije i integrala koja znaci isto to samo malo "strucnije" ili malo manje "seljacki"... To je isto sto radi i ova nasa politicka elita... elitizuju i mistifikuju svoju profesiju, cine je komplikovanom i neshvatljivom iako je zapravo i vise nego vrlo jednostavna...
Ne ocekujem da ce bilo ko ove pisarije naci razumljivim buduci da su nastale u afektu (prilicno pobesnim kad razmisljam gde zivim)...

glasrazuma

pre 13 godina

Blaga retorika, to je i za ocekivati jer ovaj Zukorlic radi iskljucivo po naredjenju vrha drzave, on namerno pravi tenzije, pravi bune, prica sve i svasta jer je to u ovom trenutku dobra prica za Srbiju da se malo skrene sa Kosova, krize, bede u Srbiji. Niko nece moci niti moze da me ubedi da on ovo sam prica bez nekih debelih ledja u Beogradu. Zapitajte se od kada je poceo da galami? Zapravo od trenutka kada je Ljajic formirao SDP-Srbije Zukorlic je poceo da prica svesta i da poziva na autonomije i drzave, a ako se pitate kakve to veze ima sa Ljajicem - pa ima jer sada je u interesu Beograda da Ljajicu oduzmu jedan broj glasova i jer po meni njega ceo zivot neko iskorischava za sve i svasta, licno ne glasam od smrti Djindjica ali ovakvo je trenutno stanje i mislim da sam 100% u pravu kada ovo kazem... RAZMISLITE!

bane

pre 13 godina

da sam ja gadjao policiju kamenjem, potezao oruzje i govorio policajcima da su cetnici i ubice ne bih mogao pozivati ni na kakav dijalog jer bih odavno bio u cz-u! doduse ja to nikada ne bih ni uradio jer verujem u toleranciju i razgovor!

Kap u Okeanu

pre 13 godina

U drzavi kao sto je Srbija gde je nemoguce razlikovati ko je "drzava" a ko "lopov" ionako se moze samo verovati nekome koga je strah od ALAHA da laze i KRADE !
Puna podrska EVROPSKOM Muftiji !

Pazarce

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto pojedinci komentarisu ovo kad pojma nemaju o cemu se radi... Nije sve ovo zbog ekonomske situacije... Ja ne znam kako vama u Srbiji predstavljaju sve ovo, ali po vasim reakcijama rekao bih ne bas realno, serviraju oni vama tamo sta hoce.. ne govori se istina sta i kako, samo ono muftija sto uradi je lose i protiv drzave, a to sto drzava radi protiv nas to vam niko ne govori...
I nije mi jasno ko vama moze bit dobar, ako se suprostavi kazete on radikalski nastrojen huskac, ako trazi pregovore ne svidja vam se, kazete kako on moze da trazi da pregovara nesto tu ima skriveno iza tih navodnih pregovora... Pa nikako vam ne mozemo bit dobri, ja ne znam sta biste vi hteli, da nas iselite pa da budete zadovoljni jel... Jer ne odgovaraju protesti, ne odgovaraju pregovori ne znam sta hocete... Dajte da razgovaramo ko ljudi, ne budite puni mrznje...

ja

pre 13 godina

U ime Bosnjaka na ovim prostorima jedini legitimni predstavnik je muftija Zukorlic, svidelo se to vladi ili ne, i ta vlada koja gura probleme pod tepih mora da prestane sa tim. Ugljanin i ljajic nisu predstavnici Bosnjaka, to su bili pre 2 godine, ali pogresnom politikom su nestali s politicke scene Sandzaka. Rezonovanje da ga nisu podrzali svi je apsurdno, u kojoj drzavi na svetu ima neki predstavnik da ga svi podrzavaju? Tadica na izborima nisu podrzali svih 7-8 miliona gradjana Srbije, pa je od predsednik

bačkulja

pre 13 godina

VERSKI VOĐA muslimanske verske zajednice poziva POLITIČKI VRH Srbije na dijalog?!
U najmanju ruku apsurdno...
Prvo je huškao svoje sledbenike, pa bi sada da popravi novonastalu situaciju?
Njegovi finansijeri su dobili packu od zapada, i predočeno im je da ne žure sa izjavama o autonomiji?!
Zašto Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit rimokatoličke crkve, ne postupi isto?!
Mislim, i on bi mogao da tvrdi da su katolici u Vojvodini (koji čine manjinu od 19,11%) ugroženi zato što je ekonomska situacija očajna (?). Mogao bi i on da da se poziva na ugrožavanje ljudskih prava zato što katolici jedva sklapaju kraj s krajem... (?!)
I mogao bi zbog svega toga da zahteva autonomiju u autonomiji za sve katolike u Vojvodini... Ili možda čak i otcepljenje dela Vojvodine gde katolici čine većinu (Ada, Senta, Kanjiža) od Srbije, i formiranje, nove, katoličke države...
Gluposti...
Pa nije muslimanima, ni katolicima, teže u vreme ove krize samo zato što su muslimani, ili katolici... Svi smo u jednakom problemu.
I zaista smatram da verski vođa bilo koje verske zajednice nema šta da pregovara sa političkim vrhom bilo koje države.
Gospodin Jovanović, koji je ovakvim izjavama pokazao kakav je zaista (mada se to i do sada znalo), treba da se priseti kako je (ne tako davno) osuđivao neke predstavnike SPC zato što se mešaju u politiku... Dvostruki aršini... već viđeno, i ne pije vodu.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Sto se mene licno tice kao velikog pristalicu politike LDP-a i Cedomira Jovanovica i u cvrstom uverenju da je to jedina ispravna politika koja vodi ka POSTENEM uredjenju Srbije, ravnopravnosti svih njenih gradjana kao i iskrenom pomirenju sa svim narodima iz bivse YU koji su pretrpeli najstrasniji moguci scenario raspadom te zajednicke drzave a u cemu je jedan rezim iz Srbije u najmanju ruku igrao jednu od vodecih uloga, podrzavam i Muftiju koji po ko zna koji put ukazuje Vlastima u BG na probleme u jednom delu Srbije koje treba dijalogom otkloniti i od gradjana kojima je Srbija bar po njihovom misljenju "maceha" napraviti gradjane koji ce Srbiju dozivljavati kao svoju drzavu i "Majku" !
Ne odazivanje Vlasti iz BG pozivima na dijalog moze zaista samo dovesti (ne daj Boze) do NIKOME potrebne radikalizacije u jednom delu Srbije gde su i to ne treba zaboraviti i 90-te prosle bez incidenata medju etnickim grupama koje mirno zive na ovim prostorima !
Ja licno ne dozivljavam Muftiju kao "opasnost" za Srbiju ali ga itekako vidim kao nekoga ko je otvoreno podigao glas protiv Vlasti u BG i nepravilnostima koje ta Vlast ignorise iako je Muftija u vise navrata dobio podrsku svih nadleznih organizacija cak i OEBS-a da je u PRAVU !
Vlast koja misli dobro Srbiji ne treba da stvara probleme, Vlast treba da ih resava pre nego sto "narastu" u veci PROBLEM !

Dele

pre 13 godina

Ako je tacno ovo sto on prica, onda nesto debelo smrdi u nasem drzavnom aparatu koji izgleda dobrano kontrolise i medije.
Pokusavam pomno da pratim sve sto se desava i vidim da tamosnja situacija sve manje lici na onu koja nam je bila originalno predstavljena.
Ne bi bilo prvi put da na ministrska mesta dodju razni stranacki muljavci.
Medjutim, ozbiljnost situacije zahteva da imamo vrsne i postene kadrove koji ce garantovati svu podrsku manjinama - u okrilju Srbije.
Zakon isti za sve, mirna glava.

AlmiR

pre 13 godina

Eto gospodo vidmo ko poziva na razgovor i resvanje problema dialogom... Ali nemoj sad da ga ignorisete, jer je vecina naroda Sandzaka uz njega i daj razgovarajte sa njim dogovorom moze mnogo vise da se postigne i mi Bosnjaci u Sandzaku to zelimo... E sad da vidimo je l drzava hoce da cuje nase probleme ili ce da posalje kordon policije... pa onda da kazemo ko je ovde lud i ko poziva na nasilje, a ko na razgovore...

Hocemo da zivimo u miru svi zajedno zato bacite se na razgovore i pregovore... STOP ignorisanju problema...

komentator

pre 13 godina

Dobro je, ladi situaciju Zukorlić, vidi i on da je preterao sa izjavama. Lepo od njega što kao svaki normalan građanin prihvata ustavni poredak zemlje u kojoj živi, nije on iznad bilo koga, o svemu drugome se može i treba razgovarati.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ne može Zukorlić prijetiti, zatim zapaliti pa onda tražiti dijalog. Sa Zukorlićem je potrebno razgovarati ali ne način na koji on zathijeva. Zukorlić je vjerski a ne politički lider. Politički lideri Bošnjaka su trenutno Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin. Zato dragi muftija skini mantiju i registruj stranku i ako prođeš cenzus onda postavljaj uslove.

Treba samo čekati 6. oktobar (dan poslije izbora u BiH)i ovaj čovjek će utihnuti. Čeda me je skroz razočarao. Ne znam ko ga gura ali mi se koketiranje sa Zukorlićem ne dopada. Čedo onda si mogao ruku pod ruku sa SRS-om. Oni su takođe radikalni a za razliku od muftije su stranka u parlamentu. Eto ti prilika!

NovoPazarac

pre 13 godina

Muamer Zukorlic nije pretstavnik vecine Bosnjaka , jer je na izborima za Nacionalni savet dobio manje od 50 % glasova , zato on treba prestati govoriti u ime Bosnjaka . Ja sam Bosnjak , i kao vecina svojih sunarodnika , mislim da je gospodin Zukorlic presao mnoge granice i da samo nanosi velike stete ,svom narodu . U Novom Pazaru skoro svi osudjuju njegovo delovanje , od 20 000 ljudi , koliko je uspevao da do skoro privuce na ulici , sada ga jedva sledi oko 1500

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Sto se mene licno tice kao velikog pristalicu politike LDP-a i Cedomira Jovanovica i u cvrstom uverenju da je to jedina ispravna politika koja vodi ka POSTENEM uredjenju Srbije, ravnopravnosti svih njenih gradjana kao i iskrenom pomirenju sa svim narodima iz bivse YU koji su pretrpeli najstrasniji moguci scenario raspadom te zajednicke drzave a u cemu je jedan rezim iz Srbije u najmanju ruku igrao jednu od vodecih uloga, podrzavam i Muftiju koji po ko zna koji put ukazuje Vlastima u BG na probleme u jednom delu Srbije koje treba dijalogom otkloniti i od gradjana kojima je Srbija bar po njihovom misljenju "maceha" napraviti gradjane koji ce Srbiju dozivljavati kao svoju drzavu i "Majku" !
Ne odazivanje Vlasti iz BG pozivima na dijalog moze zaista samo dovesti (ne daj Boze) do NIKOME potrebne radikalizacije u jednom delu Srbije gde su i to ne treba zaboraviti i 90-te prosle bez incidenata medju etnickim grupama koje mirno zive na ovim prostorima !
Ja licno ne dozivljavam Muftiju kao "opasnost" za Srbiju ali ga itekako vidim kao nekoga ko je otvoreno podigao glas protiv Vlasti u BG i nepravilnostima koje ta Vlast ignorise iako je Muftija u vise navrata dobio podrsku svih nadleznih organizacija cak i OEBS-a da je u PRAVU !
Vlast koja misli dobro Srbiji ne treba da stvara probleme, Vlast treba da ih resava pre nego sto "narastu" u veci PROBLEM !

NovoPazarac

pre 13 godina

Muamer Zukorlic nije pretstavnik vecine Bosnjaka , jer je na izborima za Nacionalni savet dobio manje od 50 % glasova , zato on treba prestati govoriti u ime Bosnjaka . Ja sam Bosnjak , i kao vecina svojih sunarodnika , mislim da je gospodin Zukorlic presao mnoge granice i da samo nanosi velike stete ,svom narodu . U Novom Pazaru skoro svi osudjuju njegovo delovanje , od 20 000 ljudi , koliko je uspevao da do skoro privuce na ulici , sada ga jedva sledi oko 1500

AlmiR

pre 13 godina

Eto gospodo vidmo ko poziva na razgovor i resvanje problema dialogom... Ali nemoj sad da ga ignorisete, jer je vecina naroda Sandzaka uz njega i daj razgovarajte sa njim dogovorom moze mnogo vise da se postigne i mi Bosnjaci u Sandzaku to zelimo... E sad da vidimo je l drzava hoce da cuje nase probleme ili ce da posalje kordon policije... pa onda da kazemo ko je ovde lud i ko poziva na nasilje, a ko na razgovore...

Hocemo da zivimo u miru svi zajedno zato bacite se na razgovore i pregovore... STOP ignorisanju problema...

ja

pre 13 godina

U ime Bosnjaka na ovim prostorima jedini legitimni predstavnik je muftija Zukorlic, svidelo se to vladi ili ne, i ta vlada koja gura probleme pod tepih mora da prestane sa tim. Ugljanin i ljajic nisu predstavnici Bosnjaka, to su bili pre 2 godine, ali pogresnom politikom su nestali s politicke scene Sandzaka. Rezonovanje da ga nisu podrzali svi je apsurdno, u kojoj drzavi na svetu ima neki predstavnik da ga svi podrzavaju? Tadica na izborima nisu podrzali svih 7-8 miliona gradjana Srbije, pa je od predsednik

Dele

pre 13 godina

Ako je tacno ovo sto on prica, onda nesto debelo smrdi u nasem drzavnom aparatu koji izgleda dobrano kontrolise i medije.
Pokusavam pomno da pratim sve sto se desava i vidim da tamosnja situacija sve manje lici na onu koja nam je bila originalno predstavljena.
Ne bi bilo prvi put da na ministrska mesta dodju razni stranacki muljavci.
Medjutim, ozbiljnost situacije zahteva da imamo vrsne i postene kadrove koji ce garantovati svu podrsku manjinama - u okrilju Srbije.
Zakon isti za sve, mirna glava.

bačkulja

pre 13 godina

VERSKI VOĐA muslimanske verske zajednice poziva POLITIČKI VRH Srbije na dijalog?!
U najmanju ruku apsurdno...
Prvo je huškao svoje sledbenike, pa bi sada da popravi novonastalu situaciju?
Njegovi finansijeri su dobili packu od zapada, i predočeno im je da ne žure sa izjavama o autonomiji?!
Zašto Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit rimokatoličke crkve, ne postupi isto?!
Mislim, i on bi mogao da tvrdi da su katolici u Vojvodini (koji čine manjinu od 19,11%) ugroženi zato što je ekonomska situacija očajna (?). Mogao bi i on da da se poziva na ugrožavanje ljudskih prava zato što katolici jedva sklapaju kraj s krajem... (?!)
I mogao bi zbog svega toga da zahteva autonomiju u autonomiji za sve katolike u Vojvodini... Ili možda čak i otcepljenje dela Vojvodine gde katolici čine većinu (Ada, Senta, Kanjiža) od Srbije, i formiranje, nove, katoličke države...
Gluposti...
Pa nije muslimanima, ni katolicima, teže u vreme ove krize samo zato što su muslimani, ili katolici... Svi smo u jednakom problemu.
I zaista smatram da verski vođa bilo koje verske zajednice nema šta da pregovara sa političkim vrhom bilo koje države.
Gospodin Jovanović, koji je ovakvim izjavama pokazao kakav je zaista (mada se to i do sada znalo), treba da se priseti kako je (ne tako davno) osuđivao neke predstavnike SPC zato što se mešaju u politiku... Dvostruki aršini... već viđeno, i ne pije vodu.

Pazarce

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto pojedinci komentarisu ovo kad pojma nemaju o cemu se radi... Nije sve ovo zbog ekonomske situacije... Ja ne znam kako vama u Srbiji predstavljaju sve ovo, ali po vasim reakcijama rekao bih ne bas realno, serviraju oni vama tamo sta hoce.. ne govori se istina sta i kako, samo ono muftija sto uradi je lose i protiv drzave, a to sto drzava radi protiv nas to vam niko ne govori...
I nije mi jasno ko vama moze bit dobar, ako se suprostavi kazete on radikalski nastrojen huskac, ako trazi pregovore ne svidja vam se, kazete kako on moze da trazi da pregovara nesto tu ima skriveno iza tih navodnih pregovora... Pa nikako vam ne mozemo bit dobri, ja ne znam sta biste vi hteli, da nas iselite pa da budete zadovoljni jel... Jer ne odgovaraju protesti, ne odgovaraju pregovori ne znam sta hocete... Dajte da razgovaramo ko ljudi, ne budite puni mrznje...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ne može Zukorlić prijetiti, zatim zapaliti pa onda tražiti dijalog. Sa Zukorlićem je potrebno razgovarati ali ne način na koji on zathijeva. Zukorlić je vjerski a ne politički lider. Politički lideri Bošnjaka su trenutno Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin. Zato dragi muftija skini mantiju i registruj stranku i ako prođeš cenzus onda postavljaj uslove.

Treba samo čekati 6. oktobar (dan poslije izbora u BiH)i ovaj čovjek će utihnuti. Čeda me je skroz razočarao. Ne znam ko ga gura ali mi se koketiranje sa Zukorlićem ne dopada. Čedo onda si mogao ruku pod ruku sa SRS-om. Oni su takođe radikalni a za razliku od muftije su stranka u parlamentu. Eto ti prilika!

bane

pre 13 godina

da sam ja gadjao policiju kamenjem, potezao oruzje i govorio policajcima da su cetnici i ubice ne bih mogao pozivati ni na kakav dijalog jer bih odavno bio u cz-u! doduse ja to nikada ne bih ni uradio jer verujem u toleranciju i razgovor!

komentator

pre 13 godina

Dobro je, ladi situaciju Zukorlić, vidi i on da je preterao sa izjavama. Lepo od njega što kao svaki normalan građanin prihvata ustavni poredak zemlje u kojoj živi, nije on iznad bilo koga, o svemu drugome se može i treba razgovarati.

Kap u Okeanu

pre 13 godina

U drzavi kao sto je Srbija gde je nemoguce razlikovati ko je "drzava" a ko "lopov" ionako se moze samo verovati nekome koga je strah od ALAHA da laze i KRADE !
Puna podrska EVROPSKOM Muftiji !

BosBov

pre 13 godina

Najtuznije je to sto religije jos uvek postoje, a posle toga i to sto zapravo hoce nesto da se pitaju u vezi sa zivotima svih nas... Dovoljni su mi politicari EU-fanatici i politicari Srbo-fanatici da sire svoja dogmatska ubedjenja...
Verski fanatici u svakodnevnom zivotu bi samo bili kap koja bi prelila casu gluposti u ovom izopacenom drustvu koje nastoji da nas ubedi da je istina samo jedna i da postoji samo jedan ispravan put... Svi gore pomenuti fanatici upravo to i rade bilo da je rec o EU koja ce nam doci kao "Deus Ex" i resiti sve nase probleme ili ce nam nacionalni osecaj i ponos nadjacati glad i siromastvo i svi cemo iz toga izaci kao Srbi super-ljudi.

Kad li ce se covecanstvo ikada mentalno pomeriti iz srednjeg veka, a ne samo tehnoloski? Uostalom umesto da tehnologija diktira razvoj ideje (o drustvenom uredjenju i drustvenim odnosima), zaostala ideja diktira razvoj tehnologije u korist same zaostale ideje....nije ni cudo sto je vojna tehnologija ta koja se prva razvije...
Da, da, otisao sam daleko od date teme, ali sta cu kad je sve povezano. Da imamo zdrav sistem obrazovanja i ljude koji razmisljaju svojim glavama sad bi smo svi kucali u cilju resavanja sustinskih problema u ekonomiji, tehnologiji i drzavnom sistemu, i ne bi smo pisali o mufijama, religiji, Kosovu i drugim apstraktnim problemima koji su tu da ubijamo vreme i zivce, a ne zato sto ce nam resavanjem tih pitanja biti bolje...
Kruzi po internetu jedna sjajna "zaje*ancija" u kom inzinjer od pocetnog izraza 1+1=2 dolazi do neke ultra komplikovane formulacije prepune trigonometrije i integrala koja znaci isto to samo malo "strucnije" ili malo manje "seljacki"... To je isto sto radi i ova nasa politicka elita... elitizuju i mistifikuju svoju profesiju, cine je komplikovanom i neshvatljivom iako je zapravo i vise nego vrlo jednostavna...
Ne ocekujem da ce bilo ko ove pisarije naci razumljivim buduci da su nastale u afektu (prilicno pobesnim kad razmisljam gde zivim)...

Onaj koji voli Srbiju k'o majku!

pre 13 godina

Po nom nick-u, predpostavljate da ce komentar da bude tipa :"kome se ne svidja da zivi u Srbiji, neka se seli iz nje", ali nece na vasu veliku zalost!
Novi Pazar i Sandzak je deo Srbije koji, licno, nosim u srcu kao rodni kraj moje majke i emotivno sam vrlo vezan za njega!
Kao Pravoslavcu, nikada mi nisu smetale dzamije u njemu, cak sam i posetio Altun Alemovu Dzamiju i divio se istocnjackoj kulturi, a od prijatelja sam dosta naucio o Islamu i Kura'hanu.
Medjutim ovde se dolazi do sasvim neceg trecega!
Da li je Muftija Ef.Zukorlic toliko malouman da je potpao pod uticaj Ef. Cerica iz BiH, ZA KOGA POUZDANO ZNAM DA JOS UVEK ZIVI U '90-IM GODINAMA I DA ZA NJEGA TRENUTNO JOS UVEK TRAJU SUKOBI U BIH!
Muamer Zukorlic je jedan pametan i ucen covek da bi pravio onakve greske kakve je napravio protestima zbog oduzimanja vakufskog zemljista, kada je umalo doslo do krvoprolica!
Nazivati legalne organe vlasti jedne Drzave Cetnicima i koljacima je toliko degutantno i povrsno, da se i sam Imam koji je ono izrekao, ujeo za jezik posle izjave.
Nadam se da ce u Sandzaku da dodje do nagle eskalacije zdravog razuma i da se jednom stavi tacka na celu pricu. Sa Kosovom se desilo ono sto se desilo i tu je prica zavrsena! Ja licno ne verujem da Ef.Zukorlic stvarno misli da moze da dobije autonomiju i da moze da iskamci od EU medjunarodne posmatrace posto se Srebrenica desila pre deceniju!
Pozdravljam ovom prilikom sve ljude iz Sandzaka i komsijama i prijateljima Muslimanima zelim Srecan Bajram!

Tropski Lenjivac

pre 13 godina

Primecujem da se pojedinci, koji plove politickim i verskim vodama, zajebavaju sa nama! Godinama unazad se kroz medije i kroz ono to je ostalo od nasih umova, posle visevekovnog ispiranja, provlace reci poput "autonomija, samostalnost, pregovori, razgovori, tolerancija, arogancija"...... i tako je svuda u svetu! Zaista ne postoje reci koje bi na pravi nacin opisale vasu ljigavost, vase licemerje i nacin na koji zloupotrebljavate "obican narod"! Kada god ne znate kojim metodama da skrenete misli naroda sa problema koji se iz dana u dan nagomilavaju progurate ustavni poredak i versko ugnjetavanje! Bacite seme razdora koje za nekoliko milisekundi proklija zalivano teskom svakodnevicom na godinama djubrenom tlu. Verujem u sta verujem i nije mi potrebna nikakva autonomija, niti trazim bilo koja druga posebna prava da bih verovao. Nije mi potreban nikakav hram, jer svoj hram u srcu nosim. Nije mi potrebno bilo kakvo cepanje, jer nista u grob necu poneti! Osim prava na posao, zaradu i zivot nikakva druga ne trazim. Kako oni koji sebe vide kao vodje nisu u stanju da nam donesu "ta" prava i osnovno blagostanje, onda nam naturaju neka druga, beznacajna u odnosu na prethodno navedena. Za sve nedace uvek okrive neku drugu stranu, druga strana trecu, a kada se strasti smire za desavanja iz proslosti okrive jednog od bogova, a najcesce sve! Takodje, mikrofon u skupstinskoj govornici ispasta koliko i tamo neki neduzni bog. Toliko ruznih i ostrih reci kroz njega "prodje" na svom putu do necijih usiju da je cudo kako taj neduzni predmet ostane u funkciji za neki sledeci put! Za govornicom i u verskim objektima su svi jaki, reciti, i svi bi prvi.....negde i u nesto! Istina je da se prvi sklone kada "sr..." krenu, i ostave zaglupljene fanatike da biju njihove bitke za njihov racun. Naravno, praznog stomaka! Svima bih ja skinuo verske odore i odela, dao po batinu i priliku da se direktno "objasne"! Sta reci na kraju? Postoje ljigavci i narod!! Pitam se samo otkud narodu volje da bije bitke tamo nekih ljigavaca! Verovatno narodu nije toliko tesko koliko tvrdi i koliko ih ljigavci ubedjuju da jeste!

Marina

pre 13 godina

Nije mi jasno sljedeće: ako tražite eksteritorijalnost za srpske manastire na Kosovu jer su pravoslavni u muslimanskom okruženju i ne dopada vam se da o njima vodi brigu nepravoslavna kosovska vlada, zašto muftija ne bi tražio neku vrstu autonomije za Sandžak, njegov narod i džamije ako Beograd nema baš previše sluha za njih ? Muftija očito gleda u budućnost brže nego Beograd koji ionako uvijek kaska za događajima u zemlji pa reagira na njih kad stvari izmaknu kontroli.

glasrazuma

pre 13 godina

Blaga retorika, to je i za ocekivati jer ovaj Zukorlic radi iskljucivo po naredjenju vrha drzave, on namerno pravi tenzije, pravi bune, prica sve i svasta jer je to u ovom trenutku dobra prica za Srbiju da se malo skrene sa Kosova, krize, bede u Srbiji. Niko nece moci niti moze da me ubedi da on ovo sam prica bez nekih debelih ledja u Beogradu. Zapitajte se od kada je poceo da galami? Zapravo od trenutka kada je Ljajic formirao SDP-Srbije Zukorlic je poceo da prica svesta i da poziva na autonomije i drzave, a ako se pitate kakve to veze ima sa Ljajicem - pa ima jer sada je u interesu Beograda da Ljajicu oduzmu jedan broj glasova i jer po meni njega ceo zivot neko iskorischava za sve i svasta, licno ne glasam od smrti Djindjica ali ovakvo je trenutno stanje i mislim da sam 100% u pravu kada ovo kazem... RAZMISLITE!

bačkulja

pre 13 godina

VERSKI VOĐA muslimanske verske zajednice poziva POLITIČKI VRH Srbije na dijalog?!
U najmanju ruku apsurdno...
Prvo je huškao svoje sledbenike, pa bi sada da popravi novonastalu situaciju?
Njegovi finansijeri su dobili packu od zapada, i predočeno im je da ne žure sa izjavama o autonomiji?!
Zašto Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit rimokatoličke crkve, ne postupi isto?!
Mislim, i on bi mogao da tvrdi da su katolici u Vojvodini (koji čine manjinu od 19,11%) ugroženi zato što je ekonomska situacija očajna (?). Mogao bi i on da da se poziva na ugrožavanje ljudskih prava zato što katolici jedva sklapaju kraj s krajem... (?!)
I mogao bi zbog svega toga da zahteva autonomiju u autonomiji za sve katolike u Vojvodini... Ili možda čak i otcepljenje dela Vojvodine gde katolici čine većinu (Ada, Senta, Kanjiža) od Srbije, i formiranje, nove, katoličke države...
Gluposti...
Pa nije muslimanima, ni katolicima, teže u vreme ove krize samo zato što su muslimani, ili katolici... Svi smo u jednakom problemu.
I zaista smatram da verski vođa bilo koje verske zajednice nema šta da pregovara sa političkim vrhom bilo koje države.
Gospodin Jovanović, koji je ovakvim izjavama pokazao kakav je zaista (mada se to i do sada znalo), treba da se priseti kako je (ne tako davno) osuđivao neke predstavnike SPC zato što se mešaju u politiku... Dvostruki aršini... već viđeno, i ne pije vodu.

NovoPazarac

pre 13 godina

Muamer Zukorlic nije pretstavnik vecine Bosnjaka , jer je na izborima za Nacionalni savet dobio manje od 50 % glasova , zato on treba prestati govoriti u ime Bosnjaka . Ja sam Bosnjak , i kao vecina svojih sunarodnika , mislim da je gospodin Zukorlic presao mnoge granice i da samo nanosi velike stete ,svom narodu . U Novom Pazaru skoro svi osudjuju njegovo delovanje , od 20 000 ljudi , koliko je uspevao da do skoro privuce na ulici , sada ga jedva sledi oko 1500

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Sto se mene licno tice kao velikog pristalicu politike LDP-a i Cedomira Jovanovica i u cvrstom uverenju da je to jedina ispravna politika koja vodi ka POSTENEM uredjenju Srbije, ravnopravnosti svih njenih gradjana kao i iskrenom pomirenju sa svim narodima iz bivse YU koji su pretrpeli najstrasniji moguci scenario raspadom te zajednicke drzave a u cemu je jedan rezim iz Srbije u najmanju ruku igrao jednu od vodecih uloga, podrzavam i Muftiju koji po ko zna koji put ukazuje Vlastima u BG na probleme u jednom delu Srbije koje treba dijalogom otkloniti i od gradjana kojima je Srbija bar po njihovom misljenju "maceha" napraviti gradjane koji ce Srbiju dozivljavati kao svoju drzavu i "Majku" !
Ne odazivanje Vlasti iz BG pozivima na dijalog moze zaista samo dovesti (ne daj Boze) do NIKOME potrebne radikalizacije u jednom delu Srbije gde su i to ne treba zaboraviti i 90-te prosle bez incidenata medju etnickim grupama koje mirno zive na ovim prostorima !
Ja licno ne dozivljavam Muftiju kao "opasnost" za Srbiju ali ga itekako vidim kao nekoga ko je otvoreno podigao glas protiv Vlasti u BG i nepravilnostima koje ta Vlast ignorise iako je Muftija u vise navrata dobio podrsku svih nadleznih organizacija cak i OEBS-a da je u PRAVU !
Vlast koja misli dobro Srbiji ne treba da stvara probleme, Vlast treba da ih resava pre nego sto "narastu" u veci PROBLEM !

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ne može Zukorlić prijetiti, zatim zapaliti pa onda tražiti dijalog. Sa Zukorlićem je potrebno razgovarati ali ne način na koji on zathijeva. Zukorlić je vjerski a ne politički lider. Politički lideri Bošnjaka su trenutno Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin. Zato dragi muftija skini mantiju i registruj stranku i ako prođeš cenzus onda postavljaj uslove.

Treba samo čekati 6. oktobar (dan poslije izbora u BiH)i ovaj čovjek će utihnuti. Čeda me je skroz razočarao. Ne znam ko ga gura ali mi se koketiranje sa Zukorlićem ne dopada. Čedo onda si mogao ruku pod ruku sa SRS-om. Oni su takođe radikalni a za razliku od muftije su stranka u parlamentu. Eto ti prilika!

AlmiR

pre 13 godina

Eto gospodo vidmo ko poziva na razgovor i resvanje problema dialogom... Ali nemoj sad da ga ignorisete, jer je vecina naroda Sandzaka uz njega i daj razgovarajte sa njim dogovorom moze mnogo vise da se postigne i mi Bosnjaci u Sandzaku to zelimo... E sad da vidimo je l drzava hoce da cuje nase probleme ili ce da posalje kordon policije... pa onda da kazemo ko je ovde lud i ko poziva na nasilje, a ko na razgovore...

Hocemo da zivimo u miru svi zajedno zato bacite se na razgovore i pregovore... STOP ignorisanju problema...

bane

pre 13 godina

da sam ja gadjao policiju kamenjem, potezao oruzje i govorio policajcima da su cetnici i ubice ne bih mogao pozivati ni na kakav dijalog jer bih odavno bio u cz-u! doduse ja to nikada ne bih ni uradio jer verujem u toleranciju i razgovor!

Pazarce

pre 13 godina

Nije mi jasno zasto pojedinci komentarisu ovo kad pojma nemaju o cemu se radi... Nije sve ovo zbog ekonomske situacije... Ja ne znam kako vama u Srbiji predstavljaju sve ovo, ali po vasim reakcijama rekao bih ne bas realno, serviraju oni vama tamo sta hoce.. ne govori se istina sta i kako, samo ono muftija sto uradi je lose i protiv drzave, a to sto drzava radi protiv nas to vam niko ne govori...
I nije mi jasno ko vama moze bit dobar, ako se suprostavi kazete on radikalski nastrojen huskac, ako trazi pregovore ne svidja vam se, kazete kako on moze da trazi da pregovara nesto tu ima skriveno iza tih navodnih pregovora... Pa nikako vam ne mozemo bit dobri, ja ne znam sta biste vi hteli, da nas iselite pa da budete zadovoljni jel... Jer ne odgovaraju protesti, ne odgovaraju pregovori ne znam sta hocete... Dajte da razgovaramo ko ljudi, ne budite puni mrznje...

ja

pre 13 godina

U ime Bosnjaka na ovim prostorima jedini legitimni predstavnik je muftija Zukorlic, svidelo se to vladi ili ne, i ta vlada koja gura probleme pod tepih mora da prestane sa tim. Ugljanin i ljajic nisu predstavnici Bosnjaka, to su bili pre 2 godine, ali pogresnom politikom su nestali s politicke scene Sandzaka. Rezonovanje da ga nisu podrzali svi je apsurdno, u kojoj drzavi na svetu ima neki predstavnik da ga svi podrzavaju? Tadica na izborima nisu podrzali svih 7-8 miliona gradjana Srbije, pa je od predsednik

Onaj koji voli Srbiju k'o majku!

pre 13 godina

Po nom nick-u, predpostavljate da ce komentar da bude tipa :"kome se ne svidja da zivi u Srbiji, neka se seli iz nje", ali nece na vasu veliku zalost!
Novi Pazar i Sandzak je deo Srbije koji, licno, nosim u srcu kao rodni kraj moje majke i emotivno sam vrlo vezan za njega!
Kao Pravoslavcu, nikada mi nisu smetale dzamije u njemu, cak sam i posetio Altun Alemovu Dzamiju i divio se istocnjackoj kulturi, a od prijatelja sam dosta naucio o Islamu i Kura'hanu.
Medjutim ovde se dolazi do sasvim neceg trecega!
Da li je Muftija Ef.Zukorlic toliko malouman da je potpao pod uticaj Ef. Cerica iz BiH, ZA KOGA POUZDANO ZNAM DA JOS UVEK ZIVI U '90-IM GODINAMA I DA ZA NJEGA TRENUTNO JOS UVEK TRAJU SUKOBI U BIH!
Muamer Zukorlic je jedan pametan i ucen covek da bi pravio onakve greske kakve je napravio protestima zbog oduzimanja vakufskog zemljista, kada je umalo doslo do krvoprolica!
Nazivati legalne organe vlasti jedne Drzave Cetnicima i koljacima je toliko degutantno i povrsno, da se i sam Imam koji je ono izrekao, ujeo za jezik posle izjave.
Nadam se da ce u Sandzaku da dodje do nagle eskalacije zdravog razuma i da se jednom stavi tacka na celu pricu. Sa Kosovom se desilo ono sto se desilo i tu je prica zavrsena! Ja licno ne verujem da Ef.Zukorlic stvarno misli da moze da dobije autonomiju i da moze da iskamci od EU medjunarodne posmatrace posto se Srebrenica desila pre deceniju!
Pozdravljam ovom prilikom sve ljude iz Sandzaka i komsijama i prijateljima Muslimanima zelim Srecan Bajram!

glasrazuma

pre 13 godina

Blaga retorika, to je i za ocekivati jer ovaj Zukorlic radi iskljucivo po naredjenju vrha drzave, on namerno pravi tenzije, pravi bune, prica sve i svasta jer je to u ovom trenutku dobra prica za Srbiju da se malo skrene sa Kosova, krize, bede u Srbiji. Niko nece moci niti moze da me ubedi da on ovo sam prica bez nekih debelih ledja u Beogradu. Zapitajte se od kada je poceo da galami? Zapravo od trenutka kada je Ljajic formirao SDP-Srbije Zukorlic je poceo da prica svesta i da poziva na autonomije i drzave, a ako se pitate kakve to veze ima sa Ljajicem - pa ima jer sada je u interesu Beograda da Ljajicu oduzmu jedan broj glasova i jer po meni njega ceo zivot neko iskorischava za sve i svasta, licno ne glasam od smrti Djindjica ali ovakvo je trenutno stanje i mislim da sam 100% u pravu kada ovo kazem... RAZMISLITE!

BosBov

pre 13 godina

Najtuznije je to sto religije jos uvek postoje, a posle toga i to sto zapravo hoce nesto da se pitaju u vezi sa zivotima svih nas... Dovoljni su mi politicari EU-fanatici i politicari Srbo-fanatici da sire svoja dogmatska ubedjenja...
Verski fanatici u svakodnevnom zivotu bi samo bili kap koja bi prelila casu gluposti u ovom izopacenom drustvu koje nastoji da nas ubedi da je istina samo jedna i da postoji samo jedan ispravan put... Svi gore pomenuti fanatici upravo to i rade bilo da je rec o EU koja ce nam doci kao "Deus Ex" i resiti sve nase probleme ili ce nam nacionalni osecaj i ponos nadjacati glad i siromastvo i svi cemo iz toga izaci kao Srbi super-ljudi.

Kad li ce se covecanstvo ikada mentalno pomeriti iz srednjeg veka, a ne samo tehnoloski? Uostalom umesto da tehnologija diktira razvoj ideje (o drustvenom uredjenju i drustvenim odnosima), zaostala ideja diktira razvoj tehnologije u korist same zaostale ideje....nije ni cudo sto je vojna tehnologija ta koja se prva razvije...
Da, da, otisao sam daleko od date teme, ali sta cu kad je sve povezano. Da imamo zdrav sistem obrazovanja i ljude koji razmisljaju svojim glavama sad bi smo svi kucali u cilju resavanja sustinskih problema u ekonomiji, tehnologiji i drzavnom sistemu, i ne bi smo pisali o mufijama, religiji, Kosovu i drugim apstraktnim problemima koji su tu da ubijamo vreme i zivce, a ne zato sto ce nam resavanjem tih pitanja biti bolje...
Kruzi po internetu jedna sjajna "zaje*ancija" u kom inzinjer od pocetnog izraza 1+1=2 dolazi do neke ultra komplikovane formulacije prepune trigonometrije i integrala koja znaci isto to samo malo "strucnije" ili malo manje "seljacki"... To je isto sto radi i ova nasa politicka elita... elitizuju i mistifikuju svoju profesiju, cine je komplikovanom i neshvatljivom iako je zapravo i vise nego vrlo jednostavna...
Ne ocekujem da ce bilo ko ove pisarije naci razumljivim buduci da su nastale u afektu (prilicno pobesnim kad razmisljam gde zivim)...

Dele

pre 13 godina

Ako je tacno ovo sto on prica, onda nesto debelo smrdi u nasem drzavnom aparatu koji izgleda dobrano kontrolise i medije.
Pokusavam pomno da pratim sve sto se desava i vidim da tamosnja situacija sve manje lici na onu koja nam je bila originalno predstavljena.
Ne bi bilo prvi put da na ministrska mesta dodju razni stranacki muljavci.
Medjutim, ozbiljnost situacije zahteva da imamo vrsne i postene kadrove koji ce garantovati svu podrsku manjinama - u okrilju Srbije.
Zakon isti za sve, mirna glava.

komentator

pre 13 godina

Dobro je, ladi situaciju Zukorlić, vidi i on da je preterao sa izjavama. Lepo od njega što kao svaki normalan građanin prihvata ustavni poredak zemlje u kojoj živi, nije on iznad bilo koga, o svemu drugome se može i treba razgovarati.

Kap u Okeanu

pre 13 godina

U drzavi kao sto je Srbija gde je nemoguce razlikovati ko je "drzava" a ko "lopov" ionako se moze samo verovati nekome koga je strah od ALAHA da laze i KRADE !
Puna podrska EVROPSKOM Muftiji !

Marina

pre 13 godina

Nije mi jasno sljedeće: ako tražite eksteritorijalnost za srpske manastire na Kosovu jer su pravoslavni u muslimanskom okruženju i ne dopada vam se da o njima vodi brigu nepravoslavna kosovska vlada, zašto muftija ne bi tražio neku vrstu autonomije za Sandžak, njegov narod i džamije ako Beograd nema baš previše sluha za njih ? Muftija očito gleda u budućnost brže nego Beograd koji ionako uvijek kaska za događajima u zemlji pa reagira na njih kad stvari izmaknu kontroli.

Tropski Lenjivac

pre 13 godina

Primecujem da se pojedinci, koji plove politickim i verskim vodama, zajebavaju sa nama! Godinama unazad se kroz medije i kroz ono to je ostalo od nasih umova, posle visevekovnog ispiranja, provlace reci poput "autonomija, samostalnost, pregovori, razgovori, tolerancija, arogancija"...... i tako je svuda u svetu! Zaista ne postoje reci koje bi na pravi nacin opisale vasu ljigavost, vase licemerje i nacin na koji zloupotrebljavate "obican narod"! Kada god ne znate kojim metodama da skrenete misli naroda sa problema koji se iz dana u dan nagomilavaju progurate ustavni poredak i versko ugnjetavanje! Bacite seme razdora koje za nekoliko milisekundi proklija zalivano teskom svakodnevicom na godinama djubrenom tlu. Verujem u sta verujem i nije mi potrebna nikakva autonomija, niti trazim bilo koja druga posebna prava da bih verovao. Nije mi potreban nikakav hram, jer svoj hram u srcu nosim. Nije mi potrebno bilo kakvo cepanje, jer nista u grob necu poneti! Osim prava na posao, zaradu i zivot nikakva druga ne trazim. Kako oni koji sebe vide kao vodje nisu u stanju da nam donesu "ta" prava i osnovno blagostanje, onda nam naturaju neka druga, beznacajna u odnosu na prethodno navedena. Za sve nedace uvek okrive neku drugu stranu, druga strana trecu, a kada se strasti smire za desavanja iz proslosti okrive jednog od bogova, a najcesce sve! Takodje, mikrofon u skupstinskoj govornici ispasta koliko i tamo neki neduzni bog. Toliko ruznih i ostrih reci kroz njega "prodje" na svom putu do necijih usiju da je cudo kako taj neduzni predmet ostane u funkciji za neki sledeci put! Za govornicom i u verskim objektima su svi jaki, reciti, i svi bi prvi.....negde i u nesto! Istina je da se prvi sklone kada "sr..." krenu, i ostave zaglupljene fanatike da biju njihove bitke za njihov racun. Naravno, praznog stomaka! Svima bih ja skinuo verske odore i odela, dao po batinu i priliku da se direktno "objasne"! Sta reci na kraju? Postoje ljigavci i narod!! Pitam se samo otkud narodu volje da bije bitke tamo nekih ljigavaca! Verovatno narodu nije toliko tesko koliko tvrdi i koliko ih ljigavci ubedjuju da jeste!