Sreda, 08.09.2010.

17:52

Redefinisani predlog rezolucije o Kosovu

Izvor: B92

Redefinisani predlog rezolucije o Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

gradjanin srbije

pre 13 godina

iznosim sledece
po tackama
1.kao gradjanin srbije imam pravo da biram i da budem biram, a isto tako i da sam pitan, a NISTE me pitali kao ni ostale u ovoj drzavi, jer vas tamo koliko vas ima predstavljate samo politicku grupaciju jednog broja gradjana.
2.trebali ste izneti na referendum sve ovo, ali se bojite da sidjete sa vlasti.
3.neko je naveo sto jeste tacno, da ste PRIMILI K ZNANJU misljenje MSP , da sto su ovi proglasili kokain drzavu kao legitimno pravo, i da ste spremni da se sa DRUGOM STRANOM dogovarate oko mira u regionu i suzivota,samo ste potvrdili kapitulaciju i oduzimanje dela teritorije , koje je zapoceto kada su NATO snage, se uselili na teritoriju kosova i metohije
3.Nikada vise u zivotu necu glasati za DS, jer je to demokratski, i dace bog da se kao partija vise necete pojaviti na prostorima Srbije
4.Ovo je moj licni stav, kao punoletni gradjanin, ali imam pravo na svoje misljenje i privatnost, jer se neko nece sloziti samnom
5.RASPISITE vanredne parlamentarne izbore, to vam je moj savet, dok jos postojite kao stranka, jer ste verujem razocarali vecinu gradjana ove drzave.
6.CENZURA - je pravo da drugi odlucuje o govoru misljenja prvog

Alfred

pre 13 godina

Alfred Escher, covek koji je podigao danasnju Svajcarsku je jednom prilikom na predavanju o strateskom marketingu rekao: "Ake ne smes da kazes svoje misljenje, suti! Ako nemas znanje da nesto uradis, ne pocinji. Ako nemas novac da nesto pravis, ne zapocinji gradnju. Ako nemas podrsku za svoje projekte, povuci se u defanzivu i pusti druge da pogrese."
Gospodo politicari, niti smete, niti znate, niti imate. Dakle, jedino sto mozete, jeste da lazete vlastiti narod.

Zmaj

pre 13 godina

Ne priznati Kosovo, ne menjati stav itd. Bla bla truc truc. Vi ljudi uopste niste svesni vremena u kom zivite i odnosa snaga u svetu. Ako ce neko biti toliko glup da se u gacama inati nekom ko ima tenk, onda nek izvoli. Meni ne pada napamet. Sad je odnos snaga takav da mi gubimo. Ali ako gubimo, zasto da gubimo i zivote? Nekad je bolje vratiti se unazad 2 koraka da bi kasnije mogao napraviti 1 unapred. Svi vi sto toliko grcate nad Kosovom niste izgubili nekog bliznjeg nego palamudite o nekom pravu i pravdi koji su utopijske vrednosti i nikad nisu ni postojali. Ja hocu da zivim zivot, a ne da se nadam da cu ga mozda nekad ziveti kad se nekom politicaru vrne. Mladica u Hag-pruziti mu svu pravnu pomoc koju moze da dobije i resiti konacno to pitanje. Koliko je samo zivota izgubljeno zbog njega dok je bio komandant i dok je bezao? Strasno...

dragan

pre 13 godina

Kao što reče vojvoda Mišić kralju Aleksandru - Veličanstvo ne treba ulaziti u Jugoslaviju dok ne opredelite granice Srbije i njen nacionalni interes tako važi sada.
Koja BRE Evropska unija dok ne vidimo ko smo, šta smo i DOKLE smo.

MILAN

pre 13 godina

Danas je u svetu praksa ako nemate dovoljno dobar tim na reprezentacionom nivou onda se pribegava kvalitetnijim igracima iz zemalja koje imaju kvalitet daje im se državljanstvo i oni podižu kvalitet igre.Možda bi mi kao zemlja trebali da "uvezemo" nekog kvalitetnog politicara,pa da on umesto nas (nesposobnih)donosi bolje i kvalitetnije odluke.Kako mi za ovaj sport nismo kadri onda bi za ovakve utakmice bilo najbolje obratiti se onima koji su na tržištu prepoznatljivi po dobrom kvalitetu

Miroslav Trajkovic

pre 13 godina

Evo ja svecano kazem da za DS (i ni za koga iz vladajuce koalicije) vise ne glasam.

Pa kad nisu imali petlje da od UN-a traze da osudi jednostrano proglasenu nezavisnot Kosova, ne treba ni da ostanu na vlasti.

Znaci, Quinta moze da prizna nezavisnost nase teritotije, a mi ne smemo ni da se zalimo na to.

Cak i u politici moraju da postoje neki principi, i vec je sto puta receno da ako sami sebe ne postrujemo, niko nece da nas postuje.

Niko ne moze da me ubedi da je nedemokratski, inadzijski ili sta vec hocete, dami os UN-a trazimo da osudi jednostrano proglasenu nezavisnost.

Svaka im cast, sad jos nek priznaju Kosovo.

voja

pre 13 godina

BRUKA NEVIĐENA!!!
Još jedan dokaz da smo banana republika.
Ova rezolucija nema nikakav smisao, samo doprinosi bržem priznanju Kosova.
Kako je Predsednik IZNAD SKUPŠTINE???

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ja bih tako volio da ova "rezolucija" danas propadne da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ne glasaju za ovu "rezoluciju". S obzirom da imam dvojno državljanstvo mogu i glasati u Srbiji. Dosad to pravo nisam iskorištavao ali na idućim izborima ću sigurno glasati i moj glas neće ići za DS.

neutralac

pre 13 godina

Sve je ovo posledica trazenja misljenja MSP, ako je nesto pametno (korisno) od tog zahteva je prolongiranje priznanja i time clanstvo Kosova u medjunarodne organizacije, to su balkanska posla "nek komsiji crkne krava" a kakva korist od toga jedino Balkanci mogu videti. Sto se tice danasnjeg postupka to je najmanje pogubno po Srbiju, Jer. Gos. Jeremic je video -"pipao" da za tu rezoluciju nije obezbedio ni 30% glasova tako da ovo je manje bolno od poraza. Zato vi koji komentarisete nemojte to cini emotivno, nego racionalno!
Pozdrav od neutralca

karanovic

pre 13 godina

Ja živim u Srbiji zemlji koja nije članica EU. Zemlji kojoj je nasilno okupiran jedan deo teritorije. Ko je ovlastio u moje ime ovu gubitničku i poltronsku vladu da pregovara sa EU o moj zemlji. NE ZANIMA ME EU, ne zanimaju me integracije 2025 godine, zanima me zemlja Srbija. Zato jedva cekam sledece izbore.

ZEX

pre 13 godina

Kakva maskarada!!!
Ovo je kao neka rezolucija u korist Srbije??
Opet su popustili, opet su prodali svoju otadzbinu, svoj narod i svoju dusu.
Kao Srbin stvarno me je BLAM!
UZAS jedan! To vam necu oprostiti! Sram da vas bude!!!

J. Budimirovic

pre 13 godina

Ovo nije rezolucija, ovo je jedno veliko - nista!
Da li je ovo domet nase diplomatije? Ne, ovo je domet velezidaje naseg drzavnog vrha, koji je pristao na nacionalno i sopstveno ponizenje, zarad sarenih laza oko evropskih integracija.
Pa svako u Holandiji zna da narednih 15 godina nema nista od prosirenja.

Sve je isto, samo njega nema...

Bojan - Kosovo i Metohija

pre 13 godina

"Ovo" samo diletanti koji vode drzavu mogu da nazovu rezolucijom! Jasno je da smo konacno poklekli pred pritiscima nasih "prijatelja". U ovoj prici, cini mi se, jedino mladi Vuk Jeremic ne zasluzuje osudu. Predsednik i "Vlada" su najzad ogolili sustinu svoje politke. Slede tehnicki pregovori sa kosovskom vladom i to je, bez ikakve sumnje, posredno priznanje kosovske drzavnosti. Naravno, prodavace nam nasi "drzavnici" maglu da ce se u pregovorima doci i do pitanja statusa, ali od toga nema nista. NEK NAM JE SRECAN MIR!

Kosovar

pre 13 godina

Nemoj sada neko da pljuje po Mislenju MSP posto ste ga primili sa uvazavanjem.

Za rezoluciji glasa Albanija i SAD a protiv zemlje BRIK-a.

Otpisani

pre 13 godina

Ne cudi i ne iznenadjuje potez nase "diplomatije" koja sve ove godine vuce poteze u korist stete za Srbiju! Posle silovanja Srbije od strane EU i svetskih mocnika, okrenuli smo se politici mirnog resavanja i politickoj borbi. Sada smo podvili rep pa ne smemo ni da kazemo sta mislimo ukoliko se to ne svidja nekom. Strasno!!!!!!!!

Pukovnik

pre 13 godina

Smešno. I hoću da se ubijem, posle svih ovih godina, muke, natezanja, patnje i izneverenih nada. Glasačka mašina neće nikad doći do "teksta", a i da dođe, neće razumeti ništa. U zemlji sa preko 45% funkcionalno nepismenih ljudi, koga je briga!

Mogu da napišu bilo šta, da nas ponize na bilo koji način, živećemo i dalje u zabludi, obesmišljenoj stvarnosti, u ludilu.

Zaista smešno.

anonimus

pre 13 godina

Da drugovi, srecna vam jos jedna "pobeda". Nasa mudra politika nam je sacuvala drzavu iako drzava nije bila ni bitna, jeli. Drzava ima alternativu za razliku od EU. U krajnjem slucaju nasem predsednuku i vecini politicara uvek ostaje OTADZBINA u rezervi. A to sto je nama ostalima to jedino ex Srbija to nema veze.
Ali da ne filozofiramo, jer u ovoj zemlji je opasno biti filozof, znamo iz bliske istorije.
Za one koje ovo vide kao veliki uspeh ja bih postavio samo jedno malo pitanje:
da li su spremni da mi prodaju sad odmah celokupnu svoju imovinu a da im platim jednog dana kad budem zaradio dovoljno i u valuti kojoj ja kazem a mozda i nikad? E pa takav dil mi pravimo sa EU na redovnoj bazi.
U svakom slucaju srecno vam priznanje Kosova. A komsijama svaka cast bar su znali sta hoce i znali za to da se izbore. Ko nam je kriv kad su nam "to najbolji od najboljih" sto imamo u zemlji. Kakvi li smo mi ostali onda? Bolje je da cutimo zar ne?!

Martin-Albanc

pre 13 godina

Kao objektivni citatelj bih htio reci da su tocke a-d formalnost, dok je na tocku ''Prima k znanju sadržaj savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o tome da li je jednostrano proglađenje nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom kada je u pitanju Kosovo, kao odgovor na zahev Generalne Skupštine''- PROIZLAZI DA PRIMA K ZNANJU DA JE SUD REKAO DA JE LEGALNA PO SVAKOJ TOCKI.
DOK SE PAK u tocki f prica o dijalogu DVIJu strana. valjda je svima jasno sto rijec dijalog (Dijalog (od starog Grčkog "Dialogos" što znači razgovor izmedu dviju ili vise osoba)., a ne pregovore!!
Ako nakon ovog vama Srbima prodaju da su pobijedili ste stvarno naivni.
Uglavnom kao Albanac zahvaljujem Srbiji sto podnosi ovu rezoluciju kad vec mi ne mozemo jos neko vrijeme sami.

Marko

pre 13 godina

Rezolucija ni na sta ne lici. Celokupan cilj uopste nije postignut osim ako se ne pregovara o statusu Kosova, ili ti statusu Severnog Kosova? Jedina dobra vest je sto u EU necemo ni za 20 godina

Boris

pre 13 godina

Za ovu rezoluciju može komotno i Albanija da glasa.

Postoji samo poziv na tehnički dijalog i ništa više. Bolje da ništa nismo ni podnosili...

alexdilach

pre 13 godina

Svaka čast moleri, lepo ste prefarbali narod Srbije, samo ta vaša crvena linija nije crvena već zelena. Zeleno za priznavanje Kosova kao države. SRAMOTA!!!

Goran

pre 13 godina

Pa jel' ovo ta rezolucija!? Kraci dokument, a da ga zovu rezolucijom, u zivotu nisam video. Ali sto ima nekoliko recenica neka, nego sto su sve formulacije, a za koje je pricano da su sustinski vazne za Srbiju, izbacene. Nema ni onog "resenje za sva otvorena pitanja".
Sto rece neko, i Kosovo bi moglo da glasa za ovakvu rezoluciju da su clanice UN.
Bolje je bilo da su povukli rezoluciju ako je vec toliki pritisak jer ovo moze zvanicno da predlozi i zemlja koja je podrzala nezavisnost Kosova. A ovako ce da glasaju za ovu rezoluciju clanice EU koje su podrzale nezavisnost Kosova i mi, sto nigde nema da 2 se totalno suprostavljene strane sloze oko jednog dokumenta. Paradoksalno.
I cemu sad tolika buka i trosenje novca poreskih obveznika na razna lobiranja po svetu?

Novosadjanin

pre 13 godina

Kakva farsa... Sio mi ga Djura... Pitao sam nesto neku komisiju, dobio odgovor i taj odgovor primam i radujem se sto Srbija vodi protiv Spanije na poluvremenu!!! ??? Da li je to rezolucija ili zaje*ancija???

Bojan

pre 13 godina

Hahaha! Usaglasen tekst! :)))

Prosla rezolucija je bila dovoljno razvodnjena. Svi elementi koji su malcice mogli da im zasmetaju su uklonjeni iz ove nove verzije. Sustinski, ova rezolucija poziva na dijalog o tehnickim pitanjima i potpuno je na strani EU, koja ne trazi da SADA priznamo Kosovo ali ocekuje da u predstojecoj buducnosti javno mnjenje i misljenje naroda budu preoblikovani tako da buduce priznanje prodje glatko. Do tada je dovoljno da se rijese tehnicka pitajna, kako ih oni zovu.

Ovo je jos jedna tuzna, ali ne i poslednja zalosna epizoda po pitanju Srbije. Uskoro ocekujemo nastavak serijala. Ja cu ga gledati iz inostranstva jer ne zelim da budem u drzavi i zivim sa narodom koji su patoloski autodestruktivno raspolozeni.

pančevac stariji

pre 13 godina

Sa ovakvim "žestokom retorikom" (tekstom) Rezolucije se i bivša Srpska Pokrajina sigurno složila. Posle Generalne Skupštine UN sledi: prijem Kosova u sve svetske institucije, i opet naša protivljenja, i razumevanja za naš stav u nesvrstanim zemljama.
Moja topla preporuka ministru Jeremiću : PREIGRALI ste se, ovo nije fizika gde ste se dokazali. Ovo je Balkanska METAFIZIKA, Gosp. Vuče. Vaš tvrd stav je bila dozvoljena meta . I opet će Vas , Vaš profa dati na odstrel, i to kada god mu se ukaže prilika-preka potreba. A sve za dobro svoje, a ne u interesu Srbije. A preporuka je:nađite modus da se vratite u vode gde je sve egzaktno.

Bojan

pre 13 godina

Hahaha! Usaglasen tekst! :)))

Prosla rezolucija je bila dovoljno razvodnjena. Svi elementi koji su malcice mogli da im zasmetaju su uklonjeni iz ove nove verzije. Sustinski, ova rezolucija poziva na dijalog o tehnickim pitanjima i potpuno je na strani EU, koja ne trazi da SADA priznamo Kosovo ali ocekuje da u predstojecoj buducnosti javno mnjenje i misljenje naroda budu preoblikovani tako da buduce priznanje prodje glatko. Do tada je dovoljno da se rijese tehnicka pitajna, kako ih oni zovu.

Ovo je jos jedna tuzna, ali ne i poslednja zalosna epizoda po pitanju Srbije. Uskoro ocekujemo nastavak serijala. Ja cu ga gledati iz inostranstva jer ne zelim da budem u drzavi i zivim sa narodom koji su patoloski autodestruktivno raspolozeni.

Boris

pre 13 godina

Za ovu rezoluciju može komotno i Albanija da glasa.

Postoji samo poziv na tehnički dijalog i ništa više. Bolje da ništa nismo ni podnosili...

Martin-Albanc

pre 13 godina

Kao objektivni citatelj bih htio reci da su tocke a-d formalnost, dok je na tocku ''Prima k znanju sadržaj savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o tome da li je jednostrano proglađenje nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom kada je u pitanju Kosovo, kao odgovor na zahev Generalne Skupštine''- PROIZLAZI DA PRIMA K ZNANJU DA JE SUD REKAO DA JE LEGALNA PO SVAKOJ TOCKI.
DOK SE PAK u tocki f prica o dijalogu DVIJu strana. valjda je svima jasno sto rijec dijalog (Dijalog (od starog Grčkog "Dialogos" što znači razgovor izmedu dviju ili vise osoba)., a ne pregovore!!
Ako nakon ovog vama Srbima prodaju da su pobijedili ste stvarno naivni.
Uglavnom kao Albanac zahvaljujem Srbiji sto podnosi ovu rezoluciju kad vec mi ne mozemo jos neko vrijeme sami.

Novosadjanin

pre 13 godina

Kakva farsa... Sio mi ga Djura... Pitao sam nesto neku komisiju, dobio odgovor i taj odgovor primam i radujem se sto Srbija vodi protiv Spanije na poluvremenu!!! ??? Da li je to rezolucija ili zaje*ancija???

J. Budimirovic

pre 13 godina

Ovo nije rezolucija, ovo je jedno veliko - nista!
Da li je ovo domet nase diplomatije? Ne, ovo je domet velezidaje naseg drzavnog vrha, koji je pristao na nacionalno i sopstveno ponizenje, zarad sarenih laza oko evropskih integracija.
Pa svako u Holandiji zna da narednih 15 godina nema nista od prosirenja.

Sve je isto, samo njega nema...

karanovic

pre 13 godina

Ja živim u Srbiji zemlji koja nije članica EU. Zemlji kojoj je nasilno okupiran jedan deo teritorije. Ko je ovlastio u moje ime ovu gubitničku i poltronsku vladu da pregovara sa EU o moj zemlji. NE ZANIMA ME EU, ne zanimaju me integracije 2025 godine, zanima me zemlja Srbija. Zato jedva cekam sledece izbore.

ZEX

pre 13 godina

Kakva maskarada!!!
Ovo je kao neka rezolucija u korist Srbije??
Opet su popustili, opet su prodali svoju otadzbinu, svoj narod i svoju dusu.
Kao Srbin stvarno me je BLAM!
UZAS jedan! To vam necu oprostiti! Sram da vas bude!!!

pančevac stariji

pre 13 godina

Sa ovakvim "žestokom retorikom" (tekstom) Rezolucije se i bivša Srpska Pokrajina sigurno složila. Posle Generalne Skupštine UN sledi: prijem Kosova u sve svetske institucije, i opet naša protivljenja, i razumevanja za naš stav u nesvrstanim zemljama.
Moja topla preporuka ministru Jeremiću : PREIGRALI ste se, ovo nije fizika gde ste se dokazali. Ovo je Balkanska METAFIZIKA, Gosp. Vuče. Vaš tvrd stav je bila dozvoljena meta . I opet će Vas , Vaš profa dati na odstrel, i to kada god mu se ukaže prilika-preka potreba. A sve za dobro svoje, a ne u interesu Srbije. A preporuka je:nađite modus da se vratite u vode gde je sve egzaktno.

Goran

pre 13 godina

Pa jel' ovo ta rezolucija!? Kraci dokument, a da ga zovu rezolucijom, u zivotu nisam video. Ali sto ima nekoliko recenica neka, nego sto su sve formulacije, a za koje je pricano da su sustinski vazne za Srbiju, izbacene. Nema ni onog "resenje za sva otvorena pitanja".
Sto rece neko, i Kosovo bi moglo da glasa za ovakvu rezoluciju da su clanice UN.
Bolje je bilo da su povukli rezoluciju ako je vec toliki pritisak jer ovo moze zvanicno da predlozi i zemlja koja je podrzala nezavisnost Kosova. A ovako ce da glasaju za ovu rezoluciju clanice EU koje su podrzale nezavisnost Kosova i mi, sto nigde nema da 2 se totalno suprostavljene strane sloze oko jednog dokumenta. Paradoksalno.
I cemu sad tolika buka i trosenje novca poreskih obveznika na razna lobiranja po svetu?

anonimus

pre 13 godina

Da drugovi, srecna vam jos jedna "pobeda". Nasa mudra politika nam je sacuvala drzavu iako drzava nije bila ni bitna, jeli. Drzava ima alternativu za razliku od EU. U krajnjem slucaju nasem predsednuku i vecini politicara uvek ostaje OTADZBINA u rezervi. A to sto je nama ostalima to jedino ex Srbija to nema veze.
Ali da ne filozofiramo, jer u ovoj zemlji je opasno biti filozof, znamo iz bliske istorije.
Za one koje ovo vide kao veliki uspeh ja bih postavio samo jedno malo pitanje:
da li su spremni da mi prodaju sad odmah celokupnu svoju imovinu a da im platim jednog dana kad budem zaradio dovoljno i u valuti kojoj ja kazem a mozda i nikad? E pa takav dil mi pravimo sa EU na redovnoj bazi.
U svakom slucaju srecno vam priznanje Kosova. A komsijama svaka cast bar su znali sta hoce i znali za to da se izbore. Ko nam je kriv kad su nam "to najbolji od najboljih" sto imamo u zemlji. Kakvi li smo mi ostali onda? Bolje je da cutimo zar ne?!

alexdilach

pre 13 godina

Svaka čast moleri, lepo ste prefarbali narod Srbije, samo ta vaša crvena linija nije crvena već zelena. Zeleno za priznavanje Kosova kao države. SRAMOTA!!!

Pukovnik

pre 13 godina

Smešno. I hoću da se ubijem, posle svih ovih godina, muke, natezanja, patnje i izneverenih nada. Glasačka mašina neće nikad doći do "teksta", a i da dođe, neće razumeti ništa. U zemlji sa preko 45% funkcionalno nepismenih ljudi, koga je briga!

Mogu da napišu bilo šta, da nas ponize na bilo koji način, živećemo i dalje u zabludi, obesmišljenoj stvarnosti, u ludilu.

Zaista smešno.

Kosovar

pre 13 godina

Nemoj sada neko da pljuje po Mislenju MSP posto ste ga primili sa uvazavanjem.

Za rezoluciji glasa Albanija i SAD a protiv zemlje BRIK-a.

Bojan - Kosovo i Metohija

pre 13 godina

"Ovo" samo diletanti koji vode drzavu mogu da nazovu rezolucijom! Jasno je da smo konacno poklekli pred pritiscima nasih "prijatelja". U ovoj prici, cini mi se, jedino mladi Vuk Jeremic ne zasluzuje osudu. Predsednik i "Vlada" su najzad ogolili sustinu svoje politke. Slede tehnicki pregovori sa kosovskom vladom i to je, bez ikakve sumnje, posredno priznanje kosovske drzavnosti. Naravno, prodavace nam nasi "drzavnici" maglu da ce se u pregovorima doci i do pitanja statusa, ali od toga nema nista. NEK NAM JE SRECAN MIR!

Marko

pre 13 godina

Rezolucija ni na sta ne lici. Celokupan cilj uopste nije postignut osim ako se ne pregovara o statusu Kosova, ili ti statusu Severnog Kosova? Jedina dobra vest je sto u EU necemo ni za 20 godina

Otpisani

pre 13 godina

Ne cudi i ne iznenadjuje potez nase "diplomatije" koja sve ove godine vuce poteze u korist stete za Srbiju! Posle silovanja Srbije od strane EU i svetskih mocnika, okrenuli smo se politici mirnog resavanja i politickoj borbi. Sada smo podvili rep pa ne smemo ni da kazemo sta mislimo ukoliko se to ne svidja nekom. Strasno!!!!!!!!

voja

pre 13 godina

BRUKA NEVIĐENA!!!
Još jedan dokaz da smo banana republika.
Ova rezolucija nema nikakav smisao, samo doprinosi bržem priznanju Kosova.
Kako je Predsednik IZNAD SKUPŠTINE???

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ja bih tako volio da ova "rezolucija" danas propadne da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ne glasaju za ovu "rezoluciju". S obzirom da imam dvojno državljanstvo mogu i glasati u Srbiji. Dosad to pravo nisam iskorištavao ali na idućim izborima ću sigurno glasati i moj glas neće ići za DS.

neutralac

pre 13 godina

Sve je ovo posledica trazenja misljenja MSP, ako je nesto pametno (korisno) od tog zahteva je prolongiranje priznanja i time clanstvo Kosova u medjunarodne organizacije, to su balkanska posla "nek komsiji crkne krava" a kakva korist od toga jedino Balkanci mogu videti. Sto se tice danasnjeg postupka to je najmanje pogubno po Srbiju, Jer. Gos. Jeremic je video -"pipao" da za tu rezoluciju nije obezbedio ni 30% glasova tako da ovo je manje bolno od poraza. Zato vi koji komentarisete nemojte to cini emotivno, nego racionalno!
Pozdrav od neutralca

Alfred

pre 13 godina

Alfred Escher, covek koji je podigao danasnju Svajcarsku je jednom prilikom na predavanju o strateskom marketingu rekao: "Ake ne smes da kazes svoje misljenje, suti! Ako nemas znanje da nesto uradis, ne pocinji. Ako nemas novac da nesto pravis, ne zapocinji gradnju. Ako nemas podrsku za svoje projekte, povuci se u defanzivu i pusti druge da pogrese."
Gospodo politicari, niti smete, niti znate, niti imate. Dakle, jedino sto mozete, jeste da lazete vlastiti narod.

gradjanin srbije

pre 13 godina

iznosim sledece
po tackama
1.kao gradjanin srbije imam pravo da biram i da budem biram, a isto tako i da sam pitan, a NISTE me pitali kao ni ostale u ovoj drzavi, jer vas tamo koliko vas ima predstavljate samo politicku grupaciju jednog broja gradjana.
2.trebali ste izneti na referendum sve ovo, ali se bojite da sidjete sa vlasti.
3.neko je naveo sto jeste tacno, da ste PRIMILI K ZNANJU misljenje MSP , da sto su ovi proglasili kokain drzavu kao legitimno pravo, i da ste spremni da se sa DRUGOM STRANOM dogovarate oko mira u regionu i suzivota,samo ste potvrdili kapitulaciju i oduzimanje dela teritorije , koje je zapoceto kada su NATO snage, se uselili na teritoriju kosova i metohije
3.Nikada vise u zivotu necu glasati za DS, jer je to demokratski, i dace bog da se kao partija vise necete pojaviti na prostorima Srbije
4.Ovo je moj licni stav, kao punoletni gradjanin, ali imam pravo na svoje misljenje i privatnost, jer se neko nece sloziti samnom
5.RASPISITE vanredne parlamentarne izbore, to vam je moj savet, dok jos postojite kao stranka, jer ste verujem razocarali vecinu gradjana ove drzave.
6.CENZURA - je pravo da drugi odlucuje o govoru misljenja prvog

Zmaj

pre 13 godina

Ne priznati Kosovo, ne menjati stav itd. Bla bla truc truc. Vi ljudi uopste niste svesni vremena u kom zivite i odnosa snaga u svetu. Ako ce neko biti toliko glup da se u gacama inati nekom ko ima tenk, onda nek izvoli. Meni ne pada napamet. Sad je odnos snaga takav da mi gubimo. Ali ako gubimo, zasto da gubimo i zivote? Nekad je bolje vratiti se unazad 2 koraka da bi kasnije mogao napraviti 1 unapred. Svi vi sto toliko grcate nad Kosovom niste izgubili nekog bliznjeg nego palamudite o nekom pravu i pravdi koji su utopijske vrednosti i nikad nisu ni postojali. Ja hocu da zivim zivot, a ne da se nadam da cu ga mozda nekad ziveti kad se nekom politicaru vrne. Mladica u Hag-pruziti mu svu pravnu pomoc koju moze da dobije i resiti konacno to pitanje. Koliko je samo zivota izgubljeno zbog njega dok je bio komandant i dok je bezao? Strasno...

Miroslav Trajkovic

pre 13 godina

Evo ja svecano kazem da za DS (i ni za koga iz vladajuce koalicije) vise ne glasam.

Pa kad nisu imali petlje da od UN-a traze da osudi jednostrano proglasenu nezavisnot Kosova, ne treba ni da ostanu na vlasti.

Znaci, Quinta moze da prizna nezavisnost nase teritotije, a mi ne smemo ni da se zalimo na to.

Cak i u politici moraju da postoje neki principi, i vec je sto puta receno da ako sami sebe ne postrujemo, niko nece da nas postuje.

Niko ne moze da me ubedi da je nedemokratski, inadzijski ili sta vec hocete, dami os UN-a trazimo da osudi jednostrano proglasenu nezavisnost.

Svaka im cast, sad jos nek priznaju Kosovo.

dragan

pre 13 godina

Kao što reče vojvoda Mišić kralju Aleksandru - Veličanstvo ne treba ulaziti u Jugoslaviju dok ne opredelite granice Srbije i njen nacionalni interes tako važi sada.
Koja BRE Evropska unija dok ne vidimo ko smo, šta smo i DOKLE smo.

MILAN

pre 13 godina

Danas je u svetu praksa ako nemate dovoljno dobar tim na reprezentacionom nivou onda se pribegava kvalitetnijim igracima iz zemalja koje imaju kvalitet daje im se državljanstvo i oni podižu kvalitet igre.Možda bi mi kao zemlja trebali da "uvezemo" nekog kvalitetnog politicara,pa da on umesto nas (nesposobnih)donosi bolje i kvalitetnije odluke.Kako mi za ovaj sport nismo kadri onda bi za ovakve utakmice bilo najbolje obratiti se onima koji su na tržištu prepoznatljivi po dobrom kvalitetu

karanovic

pre 13 godina

Ja živim u Srbiji zemlji koja nije članica EU. Zemlji kojoj je nasilno okupiran jedan deo teritorije. Ko je ovlastio u moje ime ovu gubitničku i poltronsku vladu da pregovara sa EU o moj zemlji. NE ZANIMA ME EU, ne zanimaju me integracije 2025 godine, zanima me zemlja Srbija. Zato jedva cekam sledece izbore.

J. Budimirovic

pre 13 godina

Ovo nije rezolucija, ovo je jedno veliko - nista!
Da li je ovo domet nase diplomatije? Ne, ovo je domet velezidaje naseg drzavnog vrha, koji je pristao na nacionalno i sopstveno ponizenje, zarad sarenih laza oko evropskih integracija.
Pa svako u Holandiji zna da narednih 15 godina nema nista od prosirenja.

Sve je isto, samo njega nema...

ZEX

pre 13 godina

Kakva maskarada!!!
Ovo je kao neka rezolucija u korist Srbije??
Opet su popustili, opet su prodali svoju otadzbinu, svoj narod i svoju dusu.
Kao Srbin stvarno me je BLAM!
UZAS jedan! To vam necu oprostiti! Sram da vas bude!!!

neutralac

pre 13 godina

Sve je ovo posledica trazenja misljenja MSP, ako je nesto pametno (korisno) od tog zahteva je prolongiranje priznanja i time clanstvo Kosova u medjunarodne organizacije, to su balkanska posla "nek komsiji crkne krava" a kakva korist od toga jedino Balkanci mogu videti. Sto se tice danasnjeg postupka to je najmanje pogubno po Srbiju, Jer. Gos. Jeremic je video -"pipao" da za tu rezoluciju nije obezbedio ni 30% glasova tako da ovo je manje bolno od poraza. Zato vi koji komentarisete nemojte to cini emotivno, nego racionalno!
Pozdrav od neutralca

alexdilach

pre 13 godina

Svaka čast moleri, lepo ste prefarbali narod Srbije, samo ta vaša crvena linija nije crvena već zelena. Zeleno za priznavanje Kosova kao države. SRAMOTA!!!

Bojan

pre 13 godina

Hahaha! Usaglasen tekst! :)))

Prosla rezolucija je bila dovoljno razvodnjena. Svi elementi koji su malcice mogli da im zasmetaju su uklonjeni iz ove nove verzije. Sustinski, ova rezolucija poziva na dijalog o tehnickim pitanjima i potpuno je na strani EU, koja ne trazi da SADA priznamo Kosovo ali ocekuje da u predstojecoj buducnosti javno mnjenje i misljenje naroda budu preoblikovani tako da buduce priznanje prodje glatko. Do tada je dovoljno da se rijese tehnicka pitajna, kako ih oni zovu.

Ovo je jos jedna tuzna, ali ne i poslednja zalosna epizoda po pitanju Srbije. Uskoro ocekujemo nastavak serijala. Ja cu ga gledati iz inostranstva jer ne zelim da budem u drzavi i zivim sa narodom koji su patoloski autodestruktivno raspolozeni.

Marko

pre 13 godina

Rezolucija ni na sta ne lici. Celokupan cilj uopste nije postignut osim ako se ne pregovara o statusu Kosova, ili ti statusu Severnog Kosova? Jedina dobra vest je sto u EU necemo ni za 20 godina

Otpisani

pre 13 godina

Ne cudi i ne iznenadjuje potez nase "diplomatije" koja sve ove godine vuce poteze u korist stete za Srbiju! Posle silovanja Srbije od strane EU i svetskih mocnika, okrenuli smo se politici mirnog resavanja i politickoj borbi. Sada smo podvili rep pa ne smemo ni da kazemo sta mislimo ukoliko se to ne svidja nekom. Strasno!!!!!!!!

Bojan - Kosovo i Metohija

pre 13 godina

"Ovo" samo diletanti koji vode drzavu mogu da nazovu rezolucijom! Jasno je da smo konacno poklekli pred pritiscima nasih "prijatelja". U ovoj prici, cini mi se, jedino mladi Vuk Jeremic ne zasluzuje osudu. Predsednik i "Vlada" su najzad ogolili sustinu svoje politke. Slede tehnicki pregovori sa kosovskom vladom i to je, bez ikakve sumnje, posredno priznanje kosovske drzavnosti. Naravno, prodavace nam nasi "drzavnici" maglu da ce se u pregovorima doci i do pitanja statusa, ali od toga nema nista. NEK NAM JE SRECAN MIR!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ja bih tako volio da ova "rezolucija" danas propadne da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ne glasaju za ovu "rezoluciju". S obzirom da imam dvojno državljanstvo mogu i glasati u Srbiji. Dosad to pravo nisam iskorištavao ali na idućim izborima ću sigurno glasati i moj glas neće ići za DS.

Martin-Albanc

pre 13 godina

Kao objektivni citatelj bih htio reci da su tocke a-d formalnost, dok je na tocku ''Prima k znanju sadržaj savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o tome da li je jednostrano proglađenje nezavisnosti u skladu sa međunarodnim pravom kada je u pitanju Kosovo, kao odgovor na zahev Generalne Skupštine''- PROIZLAZI DA PRIMA K ZNANJU DA JE SUD REKAO DA JE LEGALNA PO SVAKOJ TOCKI.
DOK SE PAK u tocki f prica o dijalogu DVIJu strana. valjda je svima jasno sto rijec dijalog (Dijalog (od starog Grčkog "Dialogos" što znači razgovor izmedu dviju ili vise osoba)., a ne pregovore!!
Ako nakon ovog vama Srbima prodaju da su pobijedili ste stvarno naivni.
Uglavnom kao Albanac zahvaljujem Srbiji sto podnosi ovu rezoluciju kad vec mi ne mozemo jos neko vrijeme sami.

Boris

pre 13 godina

Za ovu rezoluciju može komotno i Albanija da glasa.

Postoji samo poziv na tehnički dijalog i ništa više. Bolje da ništa nismo ni podnosili...

Kosovar

pre 13 godina

Nemoj sada neko da pljuje po Mislenju MSP posto ste ga primili sa uvazavanjem.

Za rezoluciji glasa Albanija i SAD a protiv zemlje BRIK-a.

voja

pre 13 godina

BRUKA NEVIĐENA!!!
Još jedan dokaz da smo banana republika.
Ova rezolucija nema nikakav smisao, samo doprinosi bržem priznanju Kosova.
Kako je Predsednik IZNAD SKUPŠTINE???

anonimus

pre 13 godina

Da drugovi, srecna vam jos jedna "pobeda". Nasa mudra politika nam je sacuvala drzavu iako drzava nije bila ni bitna, jeli. Drzava ima alternativu za razliku od EU. U krajnjem slucaju nasem predsednuku i vecini politicara uvek ostaje OTADZBINA u rezervi. A to sto je nama ostalima to jedino ex Srbija to nema veze.
Ali da ne filozofiramo, jer u ovoj zemlji je opasno biti filozof, znamo iz bliske istorije.
Za one koje ovo vide kao veliki uspeh ja bih postavio samo jedno malo pitanje:
da li su spremni da mi prodaju sad odmah celokupnu svoju imovinu a da im platim jednog dana kad budem zaradio dovoljno i u valuti kojoj ja kazem a mozda i nikad? E pa takav dil mi pravimo sa EU na redovnoj bazi.
U svakom slucaju srecno vam priznanje Kosova. A komsijama svaka cast bar su znali sta hoce i znali za to da se izbore. Ko nam je kriv kad su nam "to najbolji od najboljih" sto imamo u zemlji. Kakvi li smo mi ostali onda? Bolje je da cutimo zar ne?!

Novosadjanin

pre 13 godina

Kakva farsa... Sio mi ga Djura... Pitao sam nesto neku komisiju, dobio odgovor i taj odgovor primam i radujem se sto Srbija vodi protiv Spanije na poluvremenu!!! ??? Da li je to rezolucija ili zaje*ancija???

pančevac stariji

pre 13 godina

Sa ovakvim "žestokom retorikom" (tekstom) Rezolucije se i bivša Srpska Pokrajina sigurno složila. Posle Generalne Skupštine UN sledi: prijem Kosova u sve svetske institucije, i opet naša protivljenja, i razumevanja za naš stav u nesvrstanim zemljama.
Moja topla preporuka ministru Jeremiću : PREIGRALI ste se, ovo nije fizika gde ste se dokazali. Ovo je Balkanska METAFIZIKA, Gosp. Vuče. Vaš tvrd stav je bila dozvoljena meta . I opet će Vas , Vaš profa dati na odstrel, i to kada god mu se ukaže prilika-preka potreba. A sve za dobro svoje, a ne u interesu Srbije. A preporuka je:nađite modus da se vratite u vode gde je sve egzaktno.

Pukovnik

pre 13 godina

Smešno. I hoću da se ubijem, posle svih ovih godina, muke, natezanja, patnje i izneverenih nada. Glasačka mašina neće nikad doći do "teksta", a i da dođe, neće razumeti ništa. U zemlji sa preko 45% funkcionalno nepismenih ljudi, koga je briga!

Mogu da napišu bilo šta, da nas ponize na bilo koji način, živećemo i dalje u zabludi, obesmišljenoj stvarnosti, u ludilu.

Zaista smešno.

Miroslav Trajkovic

pre 13 godina

Evo ja svecano kazem da za DS (i ni za koga iz vladajuce koalicije) vise ne glasam.

Pa kad nisu imali petlje da od UN-a traze da osudi jednostrano proglasenu nezavisnot Kosova, ne treba ni da ostanu na vlasti.

Znaci, Quinta moze da prizna nezavisnost nase teritotije, a mi ne smemo ni da se zalimo na to.

Cak i u politici moraju da postoje neki principi, i vec je sto puta receno da ako sami sebe ne postrujemo, niko nece da nas postuje.

Niko ne moze da me ubedi da je nedemokratski, inadzijski ili sta vec hocete, dami os UN-a trazimo da osudi jednostrano proglasenu nezavisnost.

Svaka im cast, sad jos nek priznaju Kosovo.

gradjanin srbije

pre 13 godina

iznosim sledece
po tackama
1.kao gradjanin srbije imam pravo da biram i da budem biram, a isto tako i da sam pitan, a NISTE me pitali kao ni ostale u ovoj drzavi, jer vas tamo koliko vas ima predstavljate samo politicku grupaciju jednog broja gradjana.
2.trebali ste izneti na referendum sve ovo, ali se bojite da sidjete sa vlasti.
3.neko je naveo sto jeste tacno, da ste PRIMILI K ZNANJU misljenje MSP , da sto su ovi proglasili kokain drzavu kao legitimno pravo, i da ste spremni da se sa DRUGOM STRANOM dogovarate oko mira u regionu i suzivota,samo ste potvrdili kapitulaciju i oduzimanje dela teritorije , koje je zapoceto kada su NATO snage, se uselili na teritoriju kosova i metohije
3.Nikada vise u zivotu necu glasati za DS, jer je to demokratski, i dace bog da se kao partija vise necete pojaviti na prostorima Srbije
4.Ovo je moj licni stav, kao punoletni gradjanin, ali imam pravo na svoje misljenje i privatnost, jer se neko nece sloziti samnom
5.RASPISITE vanredne parlamentarne izbore, to vam je moj savet, dok jos postojite kao stranka, jer ste verujem razocarali vecinu gradjana ove drzave.
6.CENZURA - je pravo da drugi odlucuje o govoru misljenja prvog

Zmaj

pre 13 godina

Ne priznati Kosovo, ne menjati stav itd. Bla bla truc truc. Vi ljudi uopste niste svesni vremena u kom zivite i odnosa snaga u svetu. Ako ce neko biti toliko glup da se u gacama inati nekom ko ima tenk, onda nek izvoli. Meni ne pada napamet. Sad je odnos snaga takav da mi gubimo. Ali ako gubimo, zasto da gubimo i zivote? Nekad je bolje vratiti se unazad 2 koraka da bi kasnije mogao napraviti 1 unapred. Svi vi sto toliko grcate nad Kosovom niste izgubili nekog bliznjeg nego palamudite o nekom pravu i pravdi koji su utopijske vrednosti i nikad nisu ni postojali. Ja hocu da zivim zivot, a ne da se nadam da cu ga mozda nekad ziveti kad se nekom politicaru vrne. Mladica u Hag-pruziti mu svu pravnu pomoc koju moze da dobije i resiti konacno to pitanje. Koliko je samo zivota izgubljeno zbog njega dok je bio komandant i dok je bezao? Strasno...

Goran

pre 13 godina

Pa jel' ovo ta rezolucija!? Kraci dokument, a da ga zovu rezolucijom, u zivotu nisam video. Ali sto ima nekoliko recenica neka, nego sto su sve formulacije, a za koje je pricano da su sustinski vazne za Srbiju, izbacene. Nema ni onog "resenje za sva otvorena pitanja".
Sto rece neko, i Kosovo bi moglo da glasa za ovakvu rezoluciju da su clanice UN.
Bolje je bilo da su povukli rezoluciju ako je vec toliki pritisak jer ovo moze zvanicno da predlozi i zemlja koja je podrzala nezavisnost Kosova. A ovako ce da glasaju za ovu rezoluciju clanice EU koje su podrzale nezavisnost Kosova i mi, sto nigde nema da 2 se totalno suprostavljene strane sloze oko jednog dokumenta. Paradoksalno.
I cemu sad tolika buka i trosenje novca poreskih obveznika na razna lobiranja po svetu?

dragan

pre 13 godina

Kao što reče vojvoda Mišić kralju Aleksandru - Veličanstvo ne treba ulaziti u Jugoslaviju dok ne opredelite granice Srbije i njen nacionalni interes tako važi sada.
Koja BRE Evropska unija dok ne vidimo ko smo, šta smo i DOKLE smo.

MILAN

pre 13 godina

Danas je u svetu praksa ako nemate dovoljno dobar tim na reprezentacionom nivou onda se pribegava kvalitetnijim igracima iz zemalja koje imaju kvalitet daje im se državljanstvo i oni podižu kvalitet igre.Možda bi mi kao zemlja trebali da "uvezemo" nekog kvalitetnog politicara,pa da on umesto nas (nesposobnih)donosi bolje i kvalitetnije odluke.Kako mi za ovaj sport nismo kadri onda bi za ovakve utakmice bilo najbolje obratiti se onima koji su na tržištu prepoznatljivi po dobrom kvalitetu

Alfred

pre 13 godina

Alfred Escher, covek koji je podigao danasnju Svajcarsku je jednom prilikom na predavanju o strateskom marketingu rekao: "Ake ne smes da kazes svoje misljenje, suti! Ako nemas znanje da nesto uradis, ne pocinji. Ako nemas novac da nesto pravis, ne zapocinji gradnju. Ako nemas podrsku za svoje projekte, povuci se u defanzivu i pusti druge da pogrese."
Gospodo politicari, niti smete, niti znate, niti imate. Dakle, jedino sto mozete, jeste da lazete vlastiti narod.