Sreda, 08.09.2010.

14:46

Srbija usaglasila rezoluciju sa EU

Srbija u dogovoru sa EU izmenila i dostavila UN rezoluciju o Kosovu. Rezolucija ni na koji način ne priznaje nezavisnost Kosova, kaže predsednik Tadić.

Izvor: B92

Srbija usaglasila rezoluciju sa EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

buki

pre 13 godina

I dalje mislim da nije Tadic taj koji je izgubio Kosovo,sta se svi prave ludi, pa ta prica traje vec decenijama, i sta vec nije isprobano,da je bilo lako naci resenje, davno bi se naslo. Njemu je samo ostala koska kad je vec sve ostalo odavno propalo.

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Ako je Ketrin Eston izjavila da je Rezolucija proizvod konsenzusa 28 drzava (27 clanica EU i Srbije) onda mislim da je jasno gde je ovde Kosovo.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nakon ove "usaglašene" rezolucije najbolje rješenje je da Srbija sutra iznenadi sve prisutne i odustane od ovakve rezolucije. Tada bi na Tadića gledali drugim očima ali pozitivnijim jer pored ovoliko pritisaka nije ni moguće. EU na mala vrata ovom rezolucijom želi iskamčiti priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije. Zato treba sutra neko da prelomi i da povuče rezoluciju. Jer bi to značilo da držimo do svojih interesa. Ovakva rezolucija Srbiji ne treba.

ponižen

pre 13 godina

Očekujem da predsednik Tadić izadje pred javnost i kaže zašto je i kako je smeo da promeni rezoluciju koju je izglasala skupština SRBIJE.

Europa zdaj !

pre 13 godina

I rezultat priznanja bice novi krediti koji ce ovu kliku da odrze jos duze na vlasti. Plate ce da porastu, evro da padne , ulje da pojeftini, restitucijom ce starim vlasnicima da se vrati oduzeta imovina, porezi nece da se dizu. Zivecemo bolje i sretnije. Jel' tako Borise ?

Bri

pre 13 godina

Koliko god zamerala neke stvari Predsedniku Tadiću ipak mu je zapao najteži deo posla. Pa što njegovi predhodnici ne uradiše ništa? Najlakše je davati savete i pametovati. Uradio je pretpostavljam kako je najbolje mogao.

brax

pre 13 godina

a sta vi mislite da je neko bio na mestu tadica kao predsednik jedne drzave, mogao nesto drugo protiv amerike i evrope? ne lupajte u prazno, ipak tadic ima sanse da pregovara o tehnickim pitanjima sa albancima a drugi ne vjerujem da to mogu jer albanci nece sa radikalima nikolica, dacica itd..

Dusan Silni

pre 13 godina

Ја не видим који је смисао сада ове резолуције. Ми смо хтели да Скупштина УН осуди једнострану сецесију привремених институција у Приштини. На крају смо од тога одустали и то је као неки компромис. Мало смешно, а?

Pera

pre 13 godina

Engleska, Nemacka i Francuska su u ime EU i Amerikanaca trazile da se izjasnimo da li cemo buducnost praviti sa EU il sa Lesotom, nesvrstanima itd. Nije bilo vise nikakvog prostora i datum je bio 09.09.10.
Podrzavam Borisovu hrabru odluku. U ime nas je preuzeo na sebe da probussi balon nasseg kosovskog mita. Znam koliko mu je bilo tesko ali neko mora da nas suoci sa okrutnom realnoscu. Ovo i mene boli, nepravedno je, surovo, ali se nadam da ce bar nassa deca zivetu u drustvu sa perspektivom a ne izolacijom, mi smo ionako skoro pa izgubljena generacija koja placa ceh srbijanske politike ciji je izraz bio pokojni Milossevic. Sve ostalo je nebitno. Da ste mi svi zivi i zdravi.

Dragan

pre 13 godina

Rezolucija Dragana Petrovica o moralnom, politickom i ekonomskom stanju u Republici Srbiji:

1. Mi smo moralno, ekonomski i politicki propalo drustvo.
2. Kao narod ne zasluzujemo da postojimo.
3. Imamo nesposobnu vlast, sindikate, institucije.
4. Prodali bi se za saku dolara.
5. Vaznije nam je sta drugi misli nego sta je dobro za nas.
6. Pristajemo na ucene u zamenu za kredite.
7. Smatramo da smo Bogom dani i da se ceo svet vrti oko nas.
8. Verujemo da nas EU zeli u svome jatu.
9. Zivimo u kriminalnoj drzavi.
10. Naslucujemo kraj aktuelnoj vlasti.

Molim Vas da plusom oznacite da se slazete za gore navedenim tekstom.

Javljam se iz Kragujevca!!

pre 13 godina

U trenutku dok ovo pisem stvari stoje ovako.
1. Naslov "Srbija srušila svetskog šampiona!" KOMENTARA 575
2. Naslov "Srbija usaglasila rezoluciju sa EU" KOMENTARA 104

Eto koliko je narodu a i meni sa njim bitnije nesto drugo sto nije Kosovo, dosta bre vise!

Milan

pre 13 godina

Lično mislim da je veći uspeh postigla Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom na Svetskom prvenstvu, nego naša diplomatija u vezi sa usaglašenjem rezolucije sa EU. Ja sam politički neopredeljen ali mislim da je ovo Naš izgubljen meč na političkom polju.

komsija

pre 13 godina

Svaka cast domacine! Tako treba. Upravo, nista novo:poceti sa :nikada, nikada necemo...i na kraju..popust robe!..To je marketing 21 veka srbske vlade i njene diplomatije.
Od danasnjeg dana Kosovo moze da racuna na blizko priznavanje nezavisnosti i od same Srbije.

Darko-dijaspora

pre 13 godina

Hronoloski!1. Srpski narod za volju velikih umire i gine u tudjini (1914.-18.). Vlast i vojska ostavila narod na milost i nemilost okupatora, ostavljajuci zene, starce i decu da rade zemlju!!! (Umrle od gladi i bolesti nisu nikada objavili.) 2. Na strani "velike pobede", ulazimo u saveze sa slovenima-katolicima u kvazi veselje koje je trajalo do 1991.godine. 3. Pakt sa Nemackom 1941. koji jedini realno spasava narod od kataklizme, ismevamo na demonstracijama u Beogradu, a dalje znamo, ponovo je bila "velika pobeda". 4. Raspad SFRJ je sledeca stanica na kojoj smo izvojevali "veliku pobedu", potpisujuci finalno Kumanovski Sporazum.5. Od cele zabave sa Jugo eksperimentima, ostala nam je iskrivljena nacionalna svest, dva pisma (kao jedini narod u svetu), izgubljeno mesto u Evropi, filari koji se ljuljaju, strateska partnerstva i bankrotstvo. 6.Ova tzv. "Rezolucija" u OUN je finalna propast svih mitologija i historijskih zabluda, hartija bez vrednosti. (Dvostrani pregovori sa jasnom namerom legalizacije albanske vlasti i institucija). Narod uvek ima vlast onakvu kakvu zasluzuje, HVALA!

Olivera

pre 13 godina

Srbija je ocigledno kapitulirala . Sto se mene tice bolje da se pokrijem usima jer sam svoj glas dala Borisu . Za mene je dobra vest da smo odbranili teritoriju Kosova i kosovske Srbe a ne ova izdaja . Sraman je potez nasih politicara , za sta su prodali deo teritorije Srbije ? Za beli sengen i moljakanje da udjemo u EU? Uzas jedan kakvog nigde nema . Nece nama biti dobro nikad. Kada se sledeceg veka i dogodi da udjemo u famoznu EU , bicemo smesna i ekonomski unistena drzava koja sluzi tim istim evropejcima da svercuju i upravljaju nasom drzavom ko kako stigne a zivecemo gore, osim naravno sto cemo moci praznih dzepova da putujemo po Evropi (najezim se na ovu rec), i sta smo postigli? Pa nista .

Bojan Jankovic

pre 13 godina

I neka je. Dosta je bilo tvrdoglavog prkosenja stranim silama. Ovo je korektan kompromis svih strana i pokazatelj da Srbija stvarno zeli i ume da bude saradnik a ne vecni trn u oku.

medicinar

pre 13 godina

Rezolucija ni na koji način ne priznaje nezavisnost Kosova, kaže predsednik Tadić. Nikad ti nisam verovao Tadicu. Veci dokaz da sam bio u pravu od ovog danas, ne postoji.

EDMW

pre 13 godina

Konacno dobar potez Borisa Tadica!

Jedan od retkih trenutaka kada mozemo biti ponosni na svoju vlast i svoju zemlju!

Zivela Srbija, i zivela Evropa!

Bgd

pre 13 godina

Procitao sam tekst "redefinisane rezolucije". Pitanje je sto u vestima ne pise Srbija priznala Kosovo, jer to stoji u rezoluciji? To je veca vest od toga da smo se kao usaglasili sa EU. Prepricano rezolucija bi glasila. Srbija je shvatila sta je rekao MSP i pokusace da uradi nesto bar za ljude tj. nigde nije pomenuta 1244, secesija... Ja sam odavno bio za taj rez, ali ovo funjarsko predstavljanje mi je odvratno.

Milan

pre 13 godina

Ko je hteo da rasparča Srbiju, doneo je ustav 1974.
Ako nam je pod Titom bilo lepo, što se sad bunimo?
Naravno da je ova rezolucija na štetu Srbije, ali je to i jedino realno rešenje do koga se, posle svega, moglo doći.
Nemojmo zbog ove rezolucije da krivimo predsednika Tadića, njemu se samo zalomilo da proguta sve ono što su svi pre njega, od 1945. na ovamo, zakuvali.
Dobro je to što je on lično, u svojstvu predsednika Srbije, pregovarao o rezoluciji. Bilo je sasvim razumno, sa njegove strane, to što je preuzeo odgovornost za nešto za šta uopšte nije kriv.

Intelektualna Srbija

pre 13 godina

Konacno jedna dobra vest za buducnost Srbije.
Mnogima je u ustima samo Kosovo, Kosovo , a niko ne razmislja sta bi se desilo sa Srbijom i sada kada bi u cudu Albanci rekli da, ostajemo u Srbiji.
Prodavali bi ste im stanove po Beogradu , Nisu i ostalim gradovima prvi vi za pare, sto vam je u ustima Kosovo je Srbija.
Sta bi bilo sa Srbijom da su Albanci kao gradjani Srbije tada mogli da kupuju preduzeca po Srbiji.
Sva preduzeca bi bila njihovo vlasnistvo, heheeh dragi moji.
Kupili bi Srbiju za saku evra i za 20 godina bi nas pobedili kao u sahu.
Naravno prvo bi po orpobanom receptu prvo PatriJote prodavali svoje kuce , stanove i zemljiste za te opet Eure , toliko omrazenu Nato valutu.
Naravno da te PatriJote ne bi ni u ludilu slucajno primale Ruske Rublje.
Srbija je ovim skinula veliku omcu sa vrata , na Srbiji je da ne prizna Drzavu Kosovo nikada zvanicno , jer se vekovi menjaju i neka sada EU preuzme malo kesten pa nek se druzi sa klanovima po Kosovu sa kojima ce kad tad doci u stanje neprijateljstva.
Patriotizam je i kada nesto cekas, kada uradis neki mudar potez , naravno za sve to je potrebno jako puno inteligencije medju narodom.
Na nasu zalost Albanci kao narod su je imali puno vise od nas , dok se nasa inteligencija merila podrskom Komunjarsko-Udbaskoj kliki koja je opustosila Srbiju zadnjih decenija sa njihovom decom i unucima.
Vreme je da Srbija postane zdrava moderna Gradjanska Drzava a to ce postati vrlo uskoro bez Farmi i Menjanja Zena.
Vreme je da Srbija dobije istinu o svemu koja ce biti jako bolna po mnoge.
Ima nade za nasu Srbiju.

bekim

pre 13 godina

Svako cudo tri dana, evo za tri dana i ova halabuka oko rezolucije ce bit gotova!
Ne sekirajte se previse, zivot ide dalje a mi stalno slajfamo na istom, vrijeme ja da krenemo naprijed !

Aktivni ofsajd

pre 13 godina

Pametna odluka, vreme je da se uči na greškama.
Ne znam zašto se bune ovi desničari i krajnji levičari.
Nije demokratski predsednik Srbije izgubio i izdao KiM nego desničarsko-levičarska koalicija na čelu sa Miloševićem i Šešeljem.
Demokratska vlast Srbije pokušava da spasi što se spasiti može! I priče o pravdi i nepravdi prema Srbiji, posle Slovenije, Hrvatske, Bosne - prilično je neukusno. Grešili su i Nemačka i Japan pa su izvukli pouke iz toga i evo gde su sada! Tako treba i Srbija.

anarhija medj' sljivama

pre 13 godina

Kako nam vode drzavu bolje i da nemamo nikog na vlasti.
Ne znam kako i ne znam s kim Srbija moze da stane na noge i postane normalna drzava.
Znam sigurno da od ovih "malo levo pa desno hopa cupa" politicara nema vajde.

архонт Трибала

pre 13 godina

Косовски проблем све више подсећа на Блиски исток.
Сви причају о непходности изналажења решења дијалогом, а до разговора не долази.

Mario Bros

pre 13 godina

Više mi smeta što nas lože 2 godine na jednu priču i onda veče pred dan D urade sasvim suprotno. OK, radujem se ishodu, a sada ostavke Jeremića, Tadića i Cvetkovića za laganje 2 godine.

O ekonomiji se nisu ništa dogovorili, nemamo ni ulje ni mleko a 'oćemo u EU da idemo...

Nenad

pre 13 godina

Nečuvene su prijetnje kosovskih Albanaca Srbima da uzmu ruske pasoše i da se tornjaju u Rusiju za sva vremena. Ko ste bre vi da odlučujete gde će ti Srbi živeti! I vi nešto govorite o toleranciji. Ja ne verujem da će stanje Srba poboljšati ovom današnjom kapitulacijom. Ova vlast je odustala od Kosova ali vlast je prolazna i svaka rezolucija se može i poništiti.

Ispade da je Koštunica u svemu bio u pravu. Trebali ste pažljivije saslušati do kraja umjesto pljuvačine!

Dejan

pre 13 godina

Blago nama! U rezoluciji nigde ne stoji da je Kosovo i Metohija nasilnim putem, jednostranom secesijom , protiv volje gradjana Srbije izdvojeno iz sastava Srbije i da je od tada okupirano.....
Prema tome bolje da svega ovoga nije ni bilo. Vlast je samo skrenula paznju sa kataklizmicne ekonomske situacije u zemlji i besperspektivnosti zivota u njoj.
Smesni ste da smesniji ne mozete biti.

Znalac

pre 13 godina

Eto pristali smo na izmenu rezolucije. A sad da vidimo šta će biti od obećanja i svega što nam je nuđeno za uzvrat od ubrzanog puta u EU uz to da nam advokat na putu bude Velika Britanija pa na dalje...

gordijanus

pre 13 godina

predsednice, koliko ste vremena i novaca protracili trubeci o kosovu, vi i vas pulen ministar spoljnih poslova, koji je obleteo celu zemaljsku kuglu, trazio misljenje msp, slali ste glasnike na sto strana i sta sad? na kraju ste pristali na resenje koje je trebalo doneti pre nekoliko godina...ovako ste isti kao i milosevic pre vas...inatio se i na kraju podvukao rep kad nas je zavadio sa celim svetom...iako ste psiholog po struci, slabo ste psiholoski procenili situaciju oko kosova...sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!

SRB

pre 13 godina

Ovo je čista izdaja! Prodali smo možda i poslednju šansu da se borimo za KiM, a sve to zarad čega... Belog šengena? Ulaska u EU 2048.? Čak i kada(ako) jednog dana uđemo u tu famoznu EU, bićemo građani drugog reda a zemlja će nam biti Beograd sa okolinom. Lepo je jedan pametan čovek rekao : "Bolje je da nas nema, nego da živimo kao nečiji robovi i sluge''. Danas smo podanici i robovi aktuelnoj vlasti, ali i EU i SAD-u.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Izgleda trebam ponoviti kada kažem da je prodavanje kosovskih Srba i čisto samo bacanje prašine u oči narodu u Srbiji o navodnom ulasku u EU od čega zadugo neće biti ništa a možda ni tad. Srbija ništa neće dobiti čak ni svoju imovinu na Kosovu i Metohiji. Dobiće duplo golo. Takođe mene lično zanima otkada je vanjska poltika u nadležnosti predsjednika Srbije.

ja

pre 13 godina

U teoriji moć se uspostavlja na 3 načina:
1) Autoristički - uključujući i silu
2) Ubeđivanjem da je to dobro za nas same
3) Sklanjanjem neugodnih pitanja u stranu i neodgovaranjem na ista već promena teme.
Čini mi se da sve ovo podseća na 3 način uz blage primese 2 tako da je ova priča završena.
Nije mi jasno zašto smo to dozvolili.
Od najjednostavnijeg pitanja jeli nešto jeste ili nije imamo priču da se zemlja vrti oko sunca , da svako gleda priču na svoj način i na kraju ništa...

I.s.

pre 13 godina

A ja imam jedno pitanje: zbog cega da ne usaglase rezoluciju sa EU? Zar tu ima nesto negativno? Sto se tice nekakve kapitulacije, ne mlatite, ona je potpisana 1999-e, a ovo sada veze sa tim nema. Pa zar Srbija nije nezavisna drzava kojoj je cilj clanstvo u EU i uopste kojoj je mesto u Evropi?

gudbaj

pre 13 godina

Ova nova usaglasena rezolucija ne donosi nista Srbiji vec afirmise po Srbiju nepovoljno misljenje suda. Za Srbiju i njene interese bi verovatno bilo bolje da se odustane od rezolucije nego da se uopste o ovome diskutuje. Osim toga ovim se salje i negativna poruka zemljama koje nisu priznale Kosovo. Trebalo je otvoreno reci da zbog protivljena mocnih zemalja Srbija nije u ovome momentu u stanju da se izbori za svoje interese i da zbog toga povlaci rezoluciju. I ostali bi to razumeli a mozda bi imali i simpatije. Ovako sve se svodi na obicno politikanstvo bez imalo koristi za Srbiju. Da li se EU ovde bilo cime obavezala? Ako i postoje neki nepisani dogovori, oni vec sutra mogu biti zaboravljeni jer jedino ono sto je napisano ostaje. A ostaje zapisano da Srbija prihvata i priznaje odluku suda.

Goran

pre 13 godina

E sad protiv Rezolucije trebaju da glasaju svi koje smo izlobirali da je podrze i da ujedno prestanu da pruzaju podrsku nasoj diplomatiji, a narocito vezano za Kosovo, jer smo to i zasluzili.

tuzno...

pre 13 godina

Zaista je tuga i jad gledati nase politicare kako ih zapadne diplomate po holovima vode za rucice i govore im sta da rade. Razumem da mogu sa nama da rade sta hoce i da smo potpuno nebitna pojava na svetu ali ne mogu da proniknem koji to klimoglav i rukoljub moze Srbiju negde da pomeri napred. Ok, treba biti i snishodljiv kada je to potrebno ali koja je to korist koju Srbija od svega moze da izvuce?

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija je ovim potezom uvijeno u oblandi odustala od Kosova i Metohije, indirektno je priznala nezavisnost Kosova. Jedino da su barem dogovorili dalje nepriznavanje albanske paradržave, da su barem dogovorili da Priština prestane provocirati Srbe na sjeveru Kosova i Metohije ali se bojim da nema ništa od toga. Bojim se da smo uradili nešto da bi dobili još veće ništa. Onomad je bio zahtjev za 6 tačaka a dobili smo otvaranje kancelarije Prištine u sjevernom dijelu K. Mitrovice skupa sa novim provokacijama. Nakon ovakvog poteza rejting DS-a će sigurno pasti, Tadiću takođe i vjerujem da zadugo DS poslije toga neće doći ponovo na vlast. Da sam glasač DS-a nakon ovoga više nikada nikada ne bih glasao za DS kao ni za Tadića.

Shvatite takođe da koliko god Srbija udovoljavala EU i kosovskim Albancima status Srba se neće bitnije promijeniti a politika prisile, kamenovanja i pucnjava po povratnicima, opstrukcija povratka oko 200 hiljada protjeranih sa KiM će se i dalje nastaviti jer je cilj što manje Srba ostaviti na Kosovu i zadržati jedan mali dio koji će Albanci moći pokazivati strancima kako bi pokazali da je sve lijepo i krasno.

Milutin

pre 13 godina

Svedski javni servis SVT prenosi ovu vest ovako - Srbija omeksava po pitanju Kosova. Evo i linka, mrzi me dalje da prevodim...
http://svt.se/2.22584/1.2138824/serbien_mjuknar_om_kosovo?lid=puff_2138824&lpos=lasMer

mc II

pre 13 godina

A....braco Srbi sa Kosova...okrenite se svojoj drzavi i radite na njenom jacanju jer ova nasa nije trenutno u stanju da vam pomogne...ili....uzmite rusko drzavljanstvo pa neka vas oni brane....nas vise ne treba...

kleo

pre 13 godina

Super ideja, uzimajte Ruski Drzavnost i imate pravo sa vizom da budete u Kosovo samo tri meseci pa posle svi Avionom u pravac Moskva i nikad vise Vize za nazad.
Molim vas pocnite sutra da ne gubite vreme.

dovla

pre 13 godina

U cemu je poenta ove razvodnjene neutralne rezolucije? Mogli su i da konstatuju da Zemlja rotira oko Sunca? Kakve koristi ima Srbija od njenog usvajanja? EU je postigla sta je zelela, ovo je ekvivalent povlacenju rezolucije.

bora

pre 13 godina

Ne oni se ne bore za ulazak u Ez koi je nemoguc jel je EZ u zestokoj ekonomskoj krizi. I ciji se opstanak kao i valuta od svih zaista svetskoh strucnjaka dovodi u pitanje. Oni se bore za ekonomsku pomoc od EZ da bi ostali na vlasti. Jel oni nemaju ekonomski program oni se samo zaduzuju i tako kupuju vreme. Sve sto su takli pretvorilo se u tragediju, kapitulaciju, sirotinju, unisteno, zaduzeno i korumpirano. Sada ne mozemo da koristimo komunisticku frazu kako je svet protiv nas. Ne, sada smo sami krivi za saopstvene odluke i sta ce nam one doneti.

kaktus

pre 13 godina

Vec odavno nisam ostavio komentar ovde, jer mislim da nije nama kosovarima da vama Srbima dajemo savete sta je dobro i sta ne, to bi ste vi sami trebali kad tad da shvatite. Ali jedno mi je stvarno cudno i nikako da shvatim. Pre neki dan je u b92 objavljen tekst o demografskoj situaciji u Srbiji, a tu je stajalo da proshle godine u Srbiji broj stanovnika smanjio za 33'000, i da Brbija ima skoro najstarije stanovnishtvo na svetu. Ovo nismo izmislili mi, i to nije nikakva albanska propaganda. O tome bi se trebalo ozbiljno misliti, kada neki ovde govore o realnosti, trebalo i to da se uzme u obzir. To shto ja ne mogu shvatiti je, shta ce Srbiji Kosovo, kada Srbi ne mogu da drzhi ne teritoriju koju imaju i koja se svake godine prazni. Ja mislim da za Albance dugorocno bilo bolje da imaju zajednicku drzhavu sa Srbijom, jer tako bi mogli da shire njihov zhivotni prostor u teritorijama koja se prazne od Srba, ali eto mi to nismo hteli, mir smo odlucili da posle svega da se rastanemo bez taktiziranja.

spaske

pre 13 godina

Gospodja Rada Trajković je potpuno u pravu, privremena Prištinska vlast mora da shvati i prihvati realnost jer dovodi narod na prostoru Kosova u sve težu poziciju.

mario

pre 13 godina

Nevjerojatno je ovo natezanje sa Srbijom koje traje več 20 godina svo to vrijeme Srbija je bila glavni faktor nestabilnosti. Da bi ju zapad smirio morao ju je i na kraju bombardovati jer više nije išlo drukčije.
Isto tako uporno su vam govorili da Srbija neče moči postati članica EU dokle god nije riješen status Kosova jer ne žele novi Kipar u svom dvorištu.
Na žalost građana srpski političari uvijek kasno shvačaju neke stvari zato i zaostajete skoro za svima u evroatlantskim integracijama.
I da nemojte zaboraviti da morate uhapsiti preostale optužene ratne zločince jer bez toga nema pregovora za ulazak u EU (takav je bio uslov drugima).

Zoki

pre 13 godina

Hoće li neko objasniti kakva je svrha ove i ovakve rezolucije? Šta je ovde imalo da se usaglašava? Ovakvu rezoluciju su mogle podneti i SAD.
Zar nije bilo bolje povući rezoluciju pod pritiskom Velike Britanije i time pokazati svoju kooperativnost, nego na kraju naterati EU da potroši vreme i pare, da bi se došlo do ovakvog "kompromisa"?

Realno

pre 13 godina

Molio bih drage sugradjane kao i opoziciju da iznesu svoj predlog resenja ovog komplikovanog problema..

NE VALJA AKO OSTAVIMO REZOLUCIJU I PRKOSIMO SVETU..

NE VALJA AKO SE DOGOVORIMO SA SVETOM I POKUSAVAMO DA SACUVAMO DOBRE ODNOSE KOLIKO, TOLIKO..

Dalje, traze gradjani da se odustane od Kosova jer je nezavisno od 1999. i govore da se od Kosova ne moze kupiti hleb i mleko.. A onda kada se radi nesto u tom pravcu, onda opet nije u redu i traze se izbori jer Tadic odustaje od svetinje..

Ljudi, sta vi predlazete??

Mozete pogledati film na youtubu, "Bombardovanje Srbije - uvod u rat, kako je vodjen rat i zrtve rata" i posle toga ce vam biti jasnije neke stvari..
KOSOBO JE IZGUBLJENO 1999. godine, kada je NATO sa 600 aviona napao SRJ koja se branila sa 21 rashodovanim avionom, marke MIG 29 (avioni rashodovani jos 1996. godine)..

Tada je poginulo vise od 2000 nasih ljudi i svima je bilo jasno da mi vise ne mozemo da izdrzimo rat sa Alijansom, zato smo i potpisali ugovor koji je doneo Ahtisari..

Da li smo spremni da ponovo ratujemo i ginemo? Da li smo spremni da se ponovo suprostavimo celom svetu?
- ako jesmo, onda ajde da ostavimo tu rezoluciju i da nastavimo konfrontaciju sa svetom -

-Ako nismo, dajte da radimo nesto korisno za ovaj narod i ovu drzavu -

Samo se odlucite vise STA ZELITE!!

POENTA - Nasem narodu se NIKADA ne moze UDOVOLJITI!!

JOBAH

pre 13 godina

"Ovaj dijalog bi imao za cilj da UNAPREDI SARADNJU, ostvari napredak na putu ka Evropskoj Uniji i poboljša živote ljudi"

kompromis postignut... Tadicu, sram te bilo. svakojake psovke mi padaju na pamet, ali suzdrzacu se..

Beogradjanin

pre 13 godina

Nova rezolucija je dobra jer je receno najbitnije za sve:

Pozdravlja spremnost Evropske unije da olakša proces dijaloga između strana. Proces dijaloga bi sam po sebi bio faktor mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu. Ovaj dijalog bi imao za cilj da unapredi saradnju, ostvari napredak na putu ka Evropskoj uniji i poboljša živote ljudi".


Svaka cast! Ljudi na prvom mestu, bolji zivot takodje, a ne besmislena teritorija!!

Objektivan

pre 13 godina

Nova rezolucija je drasticno drugacija od one koju smo podneli UN pre mesec dana (lako je uporediti tekstove). Nadam se da cemo dobiti obrazlozenje Tadica zasto su kljucni delovi nase stare rezolucije izostavljeni, a drugi nepovoljni dodati. Za mene je ovaj "kompromis" poraz, tesko da ce me sve marketinske sile RTS-a ubediti u suprotno. Prosto, zakljucujem na osnovu zdrave pameti i citanja teksta.

Dule-NS

pre 13 godina

OK, ništa novo, svi smo znali da će se to dogoditi...
Jer drugačije ni ne može, jer pravda ne postoji, kao što svi odlično znamo - onako je kako Amerika kaže! I tu je kraj priče! Svi moraju da igraju kako Amer svira, pa čak i Rusija, EU, Kina i sam Bog - da se ne lažemo!
-Predsednik je uradio ono što je morao i imao je hrabrosti da prihvati tu odgovornost na svoje ime i prezime! I za to mu se mora odati priznanje, jer većina drugih naših političara bi, da bi sačuvala svoje ime od osude, poturila narod da ispašta kao i do sada, a svoju zadnjicu smestila u neku "patriotsku" vilu na Dedinju!
-Ono što je preostalo da se pita Amerika (pošto je jedino ona relevantna na ovoj planeti) je to kada će se smilovati na nas grešne Srbe i konačno učiniti nešto i za nas? Hoće li dozvoliti da i mi Srbi učinimo isto što i Albanci, pa da se Republika Srpska odvoji jednostrano od BiH - prepisaće Srbi od reči do reči Kosovsku deklaraciju o nezavisnosti kako ne bi bila protivna međunarodnom pravu... da li će nam to dozvoliti ako im ponudimo recimo našu teritoriju za baze, ili ako uđemo u NATO pakt?
-Možda je vreme da predsednik kad je već krenuo da preuzima odgovornost za sve loše što nam se dešava, preuzme odgovornost i za to - pa da postavi Amerikancima takvo pitanje... ako ništa drugo barem da čujemo kako će odgovoriti i kakvu će novu pravnu egzibiciju da osmisle njihovi eksperti :)

Djole Nokovic

pre 13 godina

Sada i mi malo da se dogovaramo sa EU i to bez Albanskog pristupa tajnama. Nadam se da je Tadic uvideo kuda nas vodi tvrdoglavost i inat i da je meksim stavom uspeo da ugovori neku znacajnu dobit za Srbiju.

Logika

pre 13 godina

Logicno, po ovome ispada da je Srbija podlegla ultimatumima mocnika, jer je u stvari pilagodila svoju rezoluciju evropskoj, odnosno miselenju MSP. Pa ako to smatra uspehom, ili pobedom, onda ne preostaje nista vec da joj se cestita.

izbori

pre 13 godina

Tolika frka svih ovih godina i meseci, vanredno zasedanje narodne skupštine, izglasavanje rezolucije, teatralno obraćanje našeg predsednika javnosti, Kosovo, Kosovo i Kosovo. I sad dan pred zasedanje generalne skupštine UN-a, ćorak..Sad bi da pregovaraju. Pa šta ste radili do sada, i dokle mislite tako. Nikada u životu ne bih glasao za Tomu Nikolića, ali sada ću da glasam, pa nek sve ide dođavola.

Melani

pre 13 godina

Koliko vidim pise da rezolucija nije definisala status Kosova a i ocekuju se pregovori Beograda i Pristine. Sta je tu onda reseno??? Ima jos mnogo da se pregovara...

Zelene su bile oči te

pre 13 godina

Rezolucija ni na koji način ne priznaje nezavisnost Kosova."

Ali ni na koji način ne priznaje ni da je Kosovo u sastavu Srbije

jesus

pre 13 godina

Sramota me shto sam Srbin... pa zar je moguce da ovako prodajete i srozavate zemlju, da li vi znate ko su nam preci [nekome su ovakve priche smeshne ALI ONI SU NAM OBEZBEDILI DA DANAS IMAMO DRZAVU] a ovi rasprodaju sve za shta?! Mogucnost da jednoga dana udjemo u EU?!

SRAM VAS BILO

Apache

pre 13 godina

Juče sam bio oštar prema predsedniku republike, i to svoje mišljenje ne povlačim. Ali, suština je da on ipak zna da prelomi u kritičnim momentima u korist mira, prosperiteta i evropske- civilizovane budučnosti. A svi oni, koji huškaju iz inostranstva pozivam da se od sada leče u Srbiji, greju tokom zima u Srbiji, svoju decu šalju u školu ovde u Srbiji,a oni nek srbuju i dalje iz bezbedne distance. Borise Tadiću ipak imate moj glas u ovoj rašomonijadi i opštem ludilu. Hvala bogu, da ipak, Rusija neće "lobirati" za naše interese.

Nemogudaverujem

pre 13 godina

Koga su Rusi branili i Kinezi hranili zna se kako je prosao!
Imali su sansu da se pokazu 1999,tako da sada izjavu onog Ivanovica vidim kao cinicno politikanstvo! KAKO GA NIJE SRAMOTA!

Bojan

pre 13 godina

Sustina promjene rezolucije je u tome da se ne osudjuje jednostrana secesija. Sada ce da postave neki apsolutno neutralan tekst koji nista nece znaciti tkao da ne na predstojecoj Generalnoj skupstini UN nista znacajno nece promjeniti. Sto se tice njih naravno. Sto se tice nasih interesa znacice dalje tonjenje Srbije i gubljenje kredibiliteta kao ozbiljne drzave. Slecedih meseci usledice novi ozbiljni talas priznavanja.

Rezolucija je bila ionako dovoljno razvodnjenja. Jos jedna velika sramota i poraz za Srbiju. Nisam iznenadjen ali opet sam tuzan, tuzan jer vidim da mi Srbi nikada necemo imati ozbiljnu drzavu.

Ilir

pre 13 godina

Konacno, drugim recima znaci da je Srbija odustala od Kosovo! Ovo je zaista dobra vest za ceo region, jer je bilo dovolno mrznje, koja je proizlegla iz kuhinje srpskih radikala i profitera, pre svega ovo je dobro za drzavljane Srbije jer su patili dugo vremena od laznih patriota i od laznih ideala, jedan od kojih je Kosovo! Kosovo je nova realnost, nova drzava, uvek tamo su zivjeli albanci! Pitanje za Kosovo je odavno zavrseno,tako da ljudi koji vode svoju zemlju sto pre ce shvatiti novu realnost, to ce biti bolje za srbe. Srdacan pozdrav

marko

pre 13 godina

Totalno me ne zanima dal je Tadić usaglasio rezoluciju sa EU ili nije.On je poznat po tome,čas ovako,čas onako.Zanima me kako preživeti u Srbiji od prvog do prvog.Aktuelna vlast misli da narod živi od vazduha.

milan

pre 13 godina

U ovoj ujdurmi, ja vidim pametnim samo ono sto je rekao g. Ivanovic iz severnog dela Kos. Mitrovice, a to je da svi Srbi sa Kosova dobijaju rusko drzavljanstvo i onda su sasvim sigurni.
Pozdrav sa Kosova
Duka

Marko

pre 13 godina

Ja ne razumem cemu je onda bilo potrebno podnosenje rezolucije. Ovo drasticno menjanje kursa oduzima Srbiji svaki kredibilitet i niko je vise ne moze shvatiti ozbiljno.

Ivan

pre 13 godina

Pa dobro... Da, jeste pametnije da se ovo usagalsi sa EU- najvise zbog nasih buducih odnosa. Samo, meni se cini da rezolucija nije doneta da se poprave odnosi sa EU, nego da se nastavi diplomatska borba za Kosovo kroz pregovore o statusu, nama bese status smeta? Samo ne vidim svrhu ovakve rezolucije, sem da se dobiju poeni kako uspesno saradjujemo sa EU i kako nas ona "hoce". Tragedija je sto sve vise cujem mirenje "sa realnoscu", a to su preslikane reci upravo onih koji su priznali Kosovo i koji su ocigedno uspeli i da izlobiraju takav stav u pojeidnim glavama. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ja ne volim ni "patriotizam"-od kojeg ginemo, ni ovu "diplomatiju"-od koje samo dajemo ili gubimo. Jel moze neka sredina da se nadje? Smatram da se ne sme predatai dok je situacija jos sveza, jer po mom misljenju Kosovo nije nigde / tj negde je izmedju. Nemamo kontrolu nad njim da bismo rekli da je nase, ali nisu priznati u UN da bismo rekli da je drzava(zbog toga ih nema u sportu, u vaznim ekonomskim i politickim organizacijama, na geogr. kartama i sl).
Da ponovim, mozda je ovo sada najbolji potez, ali ja mislim da ova rezolucija nije tebalo ni da posotji ako se znalo da moze da izazove sukobe sa EU, ali budimo realni EU vise ne posreduje, ona nam ne dozvoljava da se diplomatski borimo za nase interese nego nam postavljaju svoje-sto je druga, i bolnija tema

Briselski sutoni

pre 13 godina

Da su hteli da postignu dogovor, sastali bi se barem pre dve-tri nedelje, bilo je vremena od 28. jula. Izgleda da su EU/EK birokratiji bitniji godišnji odmori nego i Kosovo i Srbija (i GS UN). Obaška što evropska dvadesetsedmorka hronično nije u stanju da postigne konsenzus po raznim bitnim pitanjima, kao ni o Kosovu, a navikli su da sve rade u zadnji čas. Sa druge strane, neformalna "kvinta" vredno je radila, šaljući u Beograd dva ministra inostranih poslova jednog za drugim. Pouka cele ove priče, koja se ne odnosi na Kosovo odn. Srbiju, bila bi u tome da se EU27 konačno opredele šta je to EU - da li je to organizacija rukovođena ineresima tzv. kvinte (vođene od strane SAD), ili će EU biti autonomna, autohtona zajednica svih ravnopravnih članica. U poslednjem slučaju, ni Srbiji više ne bi toliko bilo bitno ni Kosovo, Beograd i Priština bili bi u stanju da postignu kompromis, a med i mleko potekli bi Ibrom, Moravom, Dunavom...

Dzoni

pre 13 godina

Objekivno gledano bi Srbija po demoagogiji, javnom mnjenju i pravnom tumacenju vec odavno morala da objavi rat toj "mrskoj" kvinti. Naravno da tako nesto nema nikakvog smisla, ali nije jasno kako bi drugacije mogli da se zadovolje svi oni koji kukaju nad gubitkom "ponosa" i "dostojanstva". Kosovo je izgubljeno 1999.g. i treba razmisljati kako razviti to podrucje i poboljsati zivot stanovnika tamo.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

EU koja je priznala nezavisnost Kosova i mi koji nikada necemo da ga priznamo smo usaglasili stavove?Sta mislite,na ciju stetu?Tadicu,raspisi prevremene izbore,nema ti druge.

Aleksandar

pre 13 godina

Znaci Tadic i EU su izmerili na kantaru koliko kosta da se izbaci recenica "secesija Kosova od Srbije" i rec "status".

Sto je babi milo to joj se i snilo - SVE IMA SVOJU CENU !

Smoreni

pre 13 godina

Mogu li ja da posaljem amandman na rezoluciju u kojoj se ja kao građanin ove države odričem i Kosova i svih onih delova države koji ne žele da im Beograd bude prestonica (ja živim u BG pa ne mogu da se otcepim). Ostavio bih dovoljno mesta da se uz mene potpišu svi oni koji isto misle.

Православни Србин

pre 13 godina

Hajde vise se dogovorite. Ionako je Ivanovic najavio da ce Kosovari da uzmu Rusko drzavljanstvo, te vise nema smisla da se mi borimo za Rusku teritoriju.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=08&nav_category=640&nav_id=457318

novosadjanka

pre 13 godina

Ako je vest istinita, onda Boris Tadić ima moju podršku.Ne bih mu bila u koži ali neko je morao da prelomi.Svaka čast.Slobodno mi dajte minuse.

Omorac

pre 13 godina

Mislim da je to dobro. Trebamo se saglasiti kako ne bismo izgubili partnere u EU koji su takodje protiv nezavisnosti Kosova i kako bismo gotovo sigurno osigurali izglasavanje Rezolucije u UN. Mislim da je to dobitna kombinacija i za Srbe sa Kosova. Imam poverenja u nasu vlast.

Eto toliko

pre 13 godina

Hajde da zavrsimo i sa tom pricom pa da vidimo od cega se zivi.
Ja od patriotizma ne mogu da hranim porodicu a ko moze, transparente, oruzje ili sta god u ruke, pa 'aj na Kosovo pa ga vratite.

igor

pre 13 godina

Da nije malo kontradiktorno da usaglasavamo rezoluciju sa EU,kad oni svo vreme insistiraju da priznamo Kosovo ?
Sta ce nam onda takva rezolucija ?

prav ugao

pre 13 godina

Još samo malo,.. i sve će biti dobro!

Moj komentar - 31.08.2010.
Odlično! Još jedan pokazatelj da je spoljna politika na dobrom putu. Kao i štos sa Medvedevom i bazom, kada su vec sutradan zvali iz EU da nam odobre nove kredite. Podnosenje rezolucije je bio super potez, koji je u nezgodan polozaj stavio ceo zapad, jer znaju da igraju na tankom ledu secesionizma koji lako moze da pukne i prelije se kod njih. Sada treba da cupaju ono sto su zasadili a da ne ispadnu losi! Videcete, sve ce biti odlicno!
(Prav ugao, 31. avgust 2010 14:38)

darko

pre 13 godina

Aloooo, gospodine Tadicuuuu!!! Vodite racuna!!! Kakva bre EU ako je ovakva kakva je, kakav kompromis koji je uvek 'oni nama izdiktiraju sta moramo inache!' inache STA?! Da nece mozda opet da nas bombarduju?! Zavrnuce nam slavinu za pare?! Pa sta to ionako samo tajkuni i aparatchici koriste i slivaju u svoje dzepove! Stvarno je neverovatno sta ovi iz EU sebi dozvoljavaju! Ogavno!

Posmatrac

pre 13 godina

Svakog sledeceg politicara koji pomene Kosovo kao najvaznije i gorece pitanje u Srbiji treba smeniti. Pitanje Kosova je odavno zavrseno samo sto nas oni jos uvek lazu kako bi prikupuli poene kod ljudi zatrovanih 90ima koji i dalje misle da smo jaci od celog sveta. Osvestite se i pocnite da razmisljate najvise o tome kako ljudi zive u granicama Srbije...

Laik za ustavno pravo

pre 13 godina

Na stranu sustina problema, ali mi nije jasno kako u Predsenikove ingerencije spada i vodjenje medjunarodne politike nase zemlje.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Danas dogovor Beograda i Brisela?

Bar se sa Srbijom nije problem dogovoriti !
Predsednik Tadic kao i "Chef srpske diplomatije" Vuk Jeremic ( e ovde se vala Ja moram nasmejati pa makar nikada ne objavili ovaj komentar ) su se i do sada sa gotovo celim Svetom samo uspeli "SLOZITI da se ne SLAZU" i tako postavili novi svetski rekord u "NAJSMESNIJEM SLAGANJU" !

mile

pre 13 godina

Koliku zapravo cenu ima moguce pristupanje Srbije EU za deset ili vise godina? Jel ono vredno toga da Srbije na duze vreme dobije reputaciju zemlje koja nije u stanju da stane iza svojih najosnovnijih interesa? Kako uopste moze da se usaglasi stav Srbije I glavnih spnzora Kosovske nezavisnosti, osim da Srbija popusti i implicitno prizna nezavisnost Kosova (sto se zapravo desava sustinskim menjanjem rezolucije na koju je Tadic izgleda pristao)? Vise od bilo cega drugog ovo demosnstrira da se citava ekonosmska politika srpske vlasti svodi na uzimanje kredita sa zapada, a posto je vlast zavisna od kredita da bi odrzala sociajlni mir (t.j. ostala na vlasti), mora da radi kako joj diktira EU.

dragan

pre 13 godina

Šta znači konstatacija da EU nudi svoje dobre usluge radi razgovora između Beograda i Prištine.Do tog razgovora neće doći jer to ne želi albanska strana i niko na to ne može da je natera.Za nas je bitnije Kosovo nego EU i tako treba posmatrati stvari.Prema tome u bitnim stvarima ne treba menjati rezoluciju rečenicama koje ništa ne znače.U ovom trenutku veći je interes EU da mi budemo članica EU, još ukoliko pristanemo na to da prihvatimo predložene izmene u rezoluciji oni su postigli svoje.A što se nas tiče mi gubimo Kosovo.Nadam se da do toga neće doći.

pljuvac

pre 13 godina

A dogovor znaci da ce nas opet kao zeceve da uhvate za usi i nateraju da uradimo sta nam se kaze. I naravno "podrzati evro integraciju" Srbije jednog lepog dana u limburgu mesecu.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Prema nagodbi Beograda i Brisela je, izgleda, sad unesena za obe strane prihvatljiva "otvorena formulacija" da EU nudi dobre usluge za "dijalog između strana", a u cilju..." Znaci, ipak kapitulacija? Nismo mi "strane". Da bi Pristina bila "strana" u dijalogu prvo mora da se prizna nezavisnost i ako sada prihvatiomo ovu formulaciju onda je gotovo. Ne shvatam sta radi Tadic, zar ne razume sta nam rade, po vec ko zna koji put? Napisu jedno, sa jednim objasnjenjem, a kasnije to isto tumace drugacije, prema potrebama: "Pa, priznali ste nezavisnost 8. septembra popodne, sta sad hocete?". Bruka je, da nas brane Rumunija i Kipar a ne mi sami! Zasto niko od nasih nije crno na belo napisao ovo sto su sada napisali Rumunija i Kipar, da MSP nije odgovorio na sustinu problema? Vise puta sam rekao da SAD i ostali citiraju odluku MSP uopsteno, maglovito: "Eto, MSP je legalizovao nezavisnost" a sudija je lepo rekao da se sud nije bavio pravom na secesiju i drzavnoscu Kosova. Ovo je cisto i golo silovanje. Dodatno se pitam - ko u nasoj zemlji ima pravo da prihvata ovakve stvari "na mala vrata"? Sta je Tadic, kralj, car, pa da moze sam to da prelomi? Sada ce Kosovo priznati sve zemlje izuzev onih koje su vec naglasile da ga nece priznati cak i ako ga Srbija prizna. A zasto da ga i ne priznaju kad ga se mi odricemo?

mc

pre 13 godina

Priznajte sebi i nama svima da je Kosovo nezavisno i da nastavimo dalje sa zivotom....
Mi, ustvari ne zelimo da priznamo da nas je zena ostavila jer smo je tukli (samo malo!), vec i dalje tvrdimo da zivimo zajedno i ne damo joj razvod samo da bi joj unistili zivot.
Ona ne zeli da se vrati jer smo je tukli i kada bi se vratila opet bi je tukli jer mi ne priznajemo da je to zlostavljanje (mi tvrdimo da smo je vaspitavali).

mile

pre 13 godina

Koliku zapravo cenu ima moguce pristupanje Srbije EU za deset ili vise godina? Jel ono vredno toga da Srbije na duze vreme dobije reputaciju zemlje koja nije u stanju da stane iza svojih najosnovnijih interesa? Kako uopste moze da se usaglasi stav Srbije I glavnih spnzora Kosovske nezavisnosti, osim da Srbija popusti i implicitno prizna nezavisnost Kosova (sto se zapravo desava sustinskim menjanjem rezolucije na koju je Tadic izgleda pristao)? Vise od bilo cega drugog ovo demosnstrira da se citava ekonosmska politika srpske vlasti svodi na uzimanje kredita sa zapada, a posto je vlast zavisna od kredita da bi odrzala sociajlni mir (t.j. ostala na vlasti), mora da radi kako joj diktira EU.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Prema nagodbi Beograda i Brisela je, izgleda, sad unesena za obe strane prihvatljiva "otvorena formulacija" da EU nudi dobre usluge za "dijalog između strana", a u cilju..." Znaci, ipak kapitulacija? Nismo mi "strane". Da bi Pristina bila "strana" u dijalogu prvo mora da se prizna nezavisnost i ako sada prihvatiomo ovu formulaciju onda je gotovo. Ne shvatam sta radi Tadic, zar ne razume sta nam rade, po vec ko zna koji put? Napisu jedno, sa jednim objasnjenjem, a kasnije to isto tumace drugacije, prema potrebama: "Pa, priznali ste nezavisnost 8. septembra popodne, sta sad hocete?". Bruka je, da nas brane Rumunija i Kipar a ne mi sami! Zasto niko od nasih nije crno na belo napisao ovo sto su sada napisali Rumunija i Kipar, da MSP nije odgovorio na sustinu problema? Vise puta sam rekao da SAD i ostali citiraju odluku MSP uopsteno, maglovito: "Eto, MSP je legalizovao nezavisnost" a sudija je lepo rekao da se sud nije bavio pravom na secesiju i drzavnoscu Kosova. Ovo je cisto i golo silovanje. Dodatno se pitam - ko u nasoj zemlji ima pravo da prihvata ovakve stvari "na mala vrata"? Sta je Tadic, kralj, car, pa da moze sam to da prelomi? Sada ce Kosovo priznati sve zemlje izuzev onih koje su vec naglasile da ga nece priznati cak i ako ga Srbija prizna. A zasto da ga i ne priznaju kad ga se mi odricemo?

Posmatrac

pre 13 godina

Svakog sledeceg politicara koji pomene Kosovo kao najvaznije i gorece pitanje u Srbiji treba smeniti. Pitanje Kosova je odavno zavrseno samo sto nas oni jos uvek lazu kako bi prikupuli poene kod ljudi zatrovanih 90ima koji i dalje misle da smo jaci od celog sveta. Osvestite se i pocnite da razmisljate najvise o tome kako ljudi zive u granicama Srbije...

novosadjanka

pre 13 godina

Ako je vest istinita, onda Boris Tadić ima moju podršku.Ne bih mu bila u koži ali neko je morao da prelomi.Svaka čast.Slobodno mi dajte minuse.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

EU koja je priznala nezavisnost Kosova i mi koji nikada necemo da ga priznamo smo usaglasili stavove?Sta mislite,na ciju stetu?Tadicu,raspisi prevremene izbore,nema ti druge.

mc

pre 13 godina

Priznajte sebi i nama svima da je Kosovo nezavisno i da nastavimo dalje sa zivotom....
Mi, ustvari ne zelimo da priznamo da nas je zena ostavila jer smo je tukli (samo malo!), vec i dalje tvrdimo da zivimo zajedno i ne damo joj razvod samo da bi joj unistili zivot.
Ona ne zeli da se vrati jer smo je tukli i kada bi se vratila opet bi je tukli jer mi ne priznajemo da je to zlostavljanje (mi tvrdimo da smo je vaspitavali).

dragan

pre 13 godina

Šta znači konstatacija da EU nudi svoje dobre usluge radi razgovora između Beograda i Prištine.Do tog razgovora neće doći jer to ne želi albanska strana i niko na to ne može da je natera.Za nas je bitnije Kosovo nego EU i tako treba posmatrati stvari.Prema tome u bitnim stvarima ne treba menjati rezoluciju rečenicama koje ništa ne znače.U ovom trenutku veći je interes EU da mi budemo članica EU, još ukoliko pristanemo na to da prihvatimo predložene izmene u rezoluciji oni su postigli svoje.A što se nas tiče mi gubimo Kosovo.Nadam se da do toga neće doći.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Danas dogovor Beograda i Brisela?

Bar se sa Srbijom nije problem dogovoriti !
Predsednik Tadic kao i "Chef srpske diplomatije" Vuk Jeremic ( e ovde se vala Ja moram nasmejati pa makar nikada ne objavili ovaj komentar ) su se i do sada sa gotovo celim Svetom samo uspeli "SLOZITI da se ne SLAZU" i tako postavili novi svetski rekord u "NAJSMESNIJEM SLAGANJU" !

pljuvac

pre 13 godina

A dogovor znaci da ce nas opet kao zeceve da uhvate za usi i nateraju da uradimo sta nam se kaze. I naravno "podrzati evro integraciju" Srbije jednog lepog dana u limburgu mesecu.

Laik za ustavno pravo

pre 13 godina

Na stranu sustina problema, ali mi nije jasno kako u Predsenikove ingerencije spada i vodjenje medjunarodne politike nase zemlje.

Eto toliko

pre 13 godina

Hajde da zavrsimo i sa tom pricom pa da vidimo od cega se zivi.
Ja od patriotizma ne mogu da hranim porodicu a ko moze, transparente, oruzje ili sta god u ruke, pa 'aj na Kosovo pa ga vratite.

Intelektualna Srbija

pre 13 godina

Konacno jedna dobra vest za buducnost Srbije.
Mnogima je u ustima samo Kosovo, Kosovo , a niko ne razmislja sta bi se desilo sa Srbijom i sada kada bi u cudu Albanci rekli da, ostajemo u Srbiji.
Prodavali bi ste im stanove po Beogradu , Nisu i ostalim gradovima prvi vi za pare, sto vam je u ustima Kosovo je Srbija.
Sta bi bilo sa Srbijom da su Albanci kao gradjani Srbije tada mogli da kupuju preduzeca po Srbiji.
Sva preduzeca bi bila njihovo vlasnistvo, heheeh dragi moji.
Kupili bi Srbiju za saku evra i za 20 godina bi nas pobedili kao u sahu.
Naravno prvo bi po orpobanom receptu prvo PatriJote prodavali svoje kuce , stanove i zemljiste za te opet Eure , toliko omrazenu Nato valutu.
Naravno da te PatriJote ne bi ni u ludilu slucajno primale Ruske Rublje.
Srbija je ovim skinula veliku omcu sa vrata , na Srbiji je da ne prizna Drzavu Kosovo nikada zvanicno , jer se vekovi menjaju i neka sada EU preuzme malo kesten pa nek se druzi sa klanovima po Kosovu sa kojima ce kad tad doci u stanje neprijateljstva.
Patriotizam je i kada nesto cekas, kada uradis neki mudar potez , naravno za sve to je potrebno jako puno inteligencije medju narodom.
Na nasu zalost Albanci kao narod su je imali puno vise od nas , dok se nasa inteligencija merila podrskom Komunjarsko-Udbaskoj kliki koja je opustosila Srbiju zadnjih decenija sa njihovom decom i unucima.
Vreme je da Srbija postane zdrava moderna Gradjanska Drzava a to ce postati vrlo uskoro bez Farmi i Menjanja Zena.
Vreme je da Srbija dobije istinu o svemu koja ce biti jako bolna po mnoge.
Ima nade za nasu Srbiju.

igor

pre 13 godina

Da nije malo kontradiktorno da usaglasavamo rezoluciju sa EU,kad oni svo vreme insistiraju da priznamo Kosovo ?
Sta ce nam onda takva rezolucija ?

SRB

pre 13 godina

Ovo je čista izdaja! Prodali smo možda i poslednju šansu da se borimo za KiM, a sve to zarad čega... Belog šengena? Ulaska u EU 2048.? Čak i kada(ako) jednog dana uđemo u tu famoznu EU, bićemo građani drugog reda a zemlja će nam biti Beograd sa okolinom. Lepo je jedan pametan čovek rekao : "Bolje je da nas nema, nego da živimo kao nečiji robovi i sluge''. Danas smo podanici i robovi aktuelnoj vlasti, ali i EU i SAD-u.

Zelene su bile oči te

pre 13 godina

Rezolucija ni na koji način ne priznaje nezavisnost Kosova."

Ali ni na koji način ne priznaje ni da je Kosovo u sastavu Srbije

Mario Bros

pre 13 godina

Više mi smeta što nas lože 2 godine na jednu priču i onda veče pred dan D urade sasvim suprotno. OK, radujem se ishodu, a sada ostavke Jeremića, Tadića i Cvetkovića za laganje 2 godine.

O ekonomiji se nisu ništa dogovorili, nemamo ni ulje ni mleko a 'oćemo u EU da idemo...

Smoreni

pre 13 godina

Mogu li ja da posaljem amandman na rezoluciju u kojoj se ja kao građanin ove države odričem i Kosova i svih onih delova države koji ne žele da im Beograd bude prestonica (ja živim u BG pa ne mogu da se otcepim). Ostavio bih dovoljno mesta da se uz mene potpišu svi oni koji isto misle.

Nemogudaverujem

pre 13 godina

Koga su Rusi branili i Kinezi hranili zna se kako je prosao!
Imali su sansu da se pokazu 1999,tako da sada izjavu onog Ivanovica vidim kao cinicno politikanstvo! KAKO GA NIJE SRAMOTA!

Ilir

pre 13 godina

Konacno, drugim recima znaci da je Srbija odustala od Kosovo! Ovo je zaista dobra vest za ceo region, jer je bilo dovolno mrznje, koja je proizlegla iz kuhinje srpskih radikala i profitera, pre svega ovo je dobro za drzavljane Srbije jer su patili dugo vremena od laznih patriota i od laznih ideala, jedan od kojih je Kosovo! Kosovo je nova realnost, nova drzava, uvek tamo su zivjeli albanci! Pitanje za Kosovo je odavno zavrseno,tako da ljudi koji vode svoju zemlju sto pre ce shvatiti novu realnost, to ce biti bolje za srbe. Srdacan pozdrav

darko

pre 13 godina

Aloooo, gospodine Tadicuuuu!!! Vodite racuna!!! Kakva bre EU ako je ovakva kakva je, kakav kompromis koji je uvek 'oni nama izdiktiraju sta moramo inache!' inache STA?! Da nece mozda opet da nas bombarduju?! Zavrnuce nam slavinu za pare?! Pa sta to ionako samo tajkuni i aparatchici koriste i slivaju u svoje dzepove! Stvarno je neverovatno sta ovi iz EU sebi dozvoljavaju! Ogavno!

kaktus

pre 13 godina

Vec odavno nisam ostavio komentar ovde, jer mislim da nije nama kosovarima da vama Srbima dajemo savete sta je dobro i sta ne, to bi ste vi sami trebali kad tad da shvatite. Ali jedno mi je stvarno cudno i nikako da shvatim. Pre neki dan je u b92 objavljen tekst o demografskoj situaciji u Srbiji, a tu je stajalo da proshle godine u Srbiji broj stanovnika smanjio za 33'000, i da Brbija ima skoro najstarije stanovnishtvo na svetu. Ovo nismo izmislili mi, i to nije nikakva albanska propaganda. O tome bi se trebalo ozbiljno misliti, kada neki ovde govore o realnosti, trebalo i to da se uzme u obzir. To shto ja ne mogu shvatiti je, shta ce Srbiji Kosovo, kada Srbi ne mogu da drzhi ne teritoriju koju imaju i koja se svake godine prazni. Ja mislim da za Albance dugorocno bilo bolje da imaju zajednicku drzhavu sa Srbijom, jer tako bi mogli da shire njihov zhivotni prostor u teritorijama koja se prazne od Srba, ali eto mi to nismo hteli, mir smo odlucili da posle svega da se rastanemo bez taktiziranja.

Bojan

pre 13 godina

Sustina promjene rezolucije je u tome da se ne osudjuje jednostrana secesija. Sada ce da postave neki apsolutno neutralan tekst koji nista nece znaciti tkao da ne na predstojecoj Generalnoj skupstini UN nista znacajno nece promjeniti. Sto se tice njih naravno. Sto se tice nasih interesa znacice dalje tonjenje Srbije i gubljenje kredibiliteta kao ozbiljne drzave. Slecedih meseci usledice novi ozbiljni talas priznavanja.

Rezolucija je bila ionako dovoljno razvodnjenja. Jos jedna velika sramota i poraz za Srbiju. Nisam iznenadjen ali opet sam tuzan, tuzan jer vidim da mi Srbi nikada necemo imati ozbiljnu drzavu.

Apache

pre 13 godina

Juče sam bio oštar prema predsedniku republike, i to svoje mišljenje ne povlačim. Ali, suština je da on ipak zna da prelomi u kritičnim momentima u korist mira, prosperiteta i evropske- civilizovane budučnosti. A svi oni, koji huškaju iz inostranstva pozivam da se od sada leče u Srbiji, greju tokom zima u Srbiji, svoju decu šalju u školu ovde u Srbiji,a oni nek srbuju i dalje iz bezbedne distance. Borise Tadiću ipak imate moj glas u ovoj rašomonijadi i opštem ludilu. Hvala bogu, da ipak, Rusija neće "lobirati" za naše interese.

Dejan

pre 13 godina

Blago nama! U rezoluciji nigde ne stoji da je Kosovo i Metohija nasilnim putem, jednostranom secesijom , protiv volje gradjana Srbije izdvojeno iz sastava Srbije i da je od tada okupirano.....
Prema tome bolje da svega ovoga nije ni bilo. Vlast je samo skrenula paznju sa kataklizmicne ekonomske situacije u zemlji i besperspektivnosti zivota u njoj.
Smesni ste da smesniji ne mozete biti.

gordijanus

pre 13 godina

predsednice, koliko ste vremena i novaca protracili trubeci o kosovu, vi i vas pulen ministar spoljnih poslova, koji je obleteo celu zemaljsku kuglu, trazio misljenje msp, slali ste glasnike na sto strana i sta sad? na kraju ste pristali na resenje koje je trebalo doneti pre nekoliko godina...ovako ste isti kao i milosevic pre vas...inatio se i na kraju podvukao rep kad nas je zavadio sa celim svetom...iako ste psiholog po struci, slabo ste psiholoski procenili situaciju oko kosova...sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!

Realno

pre 13 godina

Molio bih drage sugradjane kao i opoziciju da iznesu svoj predlog resenja ovog komplikovanog problema..

NE VALJA AKO OSTAVIMO REZOLUCIJU I PRKOSIMO SVETU..

NE VALJA AKO SE DOGOVORIMO SA SVETOM I POKUSAVAMO DA SACUVAMO DOBRE ODNOSE KOLIKO, TOLIKO..

Dalje, traze gradjani da se odustane od Kosova jer je nezavisno od 1999. i govore da se od Kosova ne moze kupiti hleb i mleko.. A onda kada se radi nesto u tom pravcu, onda opet nije u redu i traze se izbori jer Tadic odustaje od svetinje..

Ljudi, sta vi predlazete??

Mozete pogledati film na youtubu, "Bombardovanje Srbije - uvod u rat, kako je vodjen rat i zrtve rata" i posle toga ce vam biti jasnije neke stvari..
KOSOBO JE IZGUBLJENO 1999. godine, kada je NATO sa 600 aviona napao SRJ koja se branila sa 21 rashodovanim avionom, marke MIG 29 (avioni rashodovani jos 1996. godine)..

Tada je poginulo vise od 2000 nasih ljudi i svima je bilo jasno da mi vise ne mozemo da izdrzimo rat sa Alijansom, zato smo i potpisali ugovor koji je doneo Ahtisari..

Da li smo spremni da ponovo ratujemo i ginemo? Da li smo spremni da se ponovo suprostavimo celom svetu?
- ako jesmo, onda ajde da ostavimo tu rezoluciju i da nastavimo konfrontaciju sa svetom -

-Ako nismo, dajte da radimo nesto korisno za ovaj narod i ovu drzavu -

Samo se odlucite vise STA ZELITE!!

POENTA - Nasem narodu se NIKADA ne moze UDOVOLJITI!!

Nenad

pre 13 godina

Nečuvene su prijetnje kosovskih Albanaca Srbima da uzmu ruske pasoše i da se tornjaju u Rusiju za sva vremena. Ko ste bre vi da odlučujete gde će ti Srbi živeti! I vi nešto govorite o toleranciji. Ja ne verujem da će stanje Srba poboljšati ovom današnjom kapitulacijom. Ova vlast je odustala od Kosova ali vlast je prolazna i svaka rezolucija se može i poništiti.

Ispade da je Koštunica u svemu bio u pravu. Trebali ste pažljivije saslušati do kraja umjesto pljuvačine!

komsija

pre 13 godina

Svaka cast domacine! Tako treba. Upravo, nista novo:poceti sa :nikada, nikada necemo...i na kraju..popust robe!..To je marketing 21 veka srbske vlade i njene diplomatije.
Od danasnjeg dana Kosovo moze da racuna na blizko priznavanje nezavisnosti i od same Srbije.

Aleksandar

pre 13 godina

Znaci Tadic i EU su izmerili na kantaru koliko kosta da se izbaci recenica "secesija Kosova od Srbije" i rec "status".

Sto je babi milo to joj se i snilo - SVE IMA SVOJU CENU !

Dragan

pre 13 godina

Rezolucija Dragana Petrovica o moralnom, politickom i ekonomskom stanju u Republici Srbiji:

1. Mi smo moralno, ekonomski i politicki propalo drustvo.
2. Kao narod ne zasluzujemo da postojimo.
3. Imamo nesposobnu vlast, sindikate, institucije.
4. Prodali bi se za saku dolara.
5. Vaznije nam je sta drugi misli nego sta je dobro za nas.
6. Pristajemo na ucene u zamenu za kredite.
7. Smatramo da smo Bogom dani i da se ceo svet vrti oko nas.
8. Verujemo da nas EU zeli u svome jatu.
9. Zivimo u kriminalnoj drzavi.
10. Naslucujemo kraj aktuelnoj vlasti.

Molim Vas da plusom oznacite da se slazete za gore navedenim tekstom.

Goran

pre 13 godina

E sad protiv Rezolucije trebaju da glasaju svi koje smo izlobirali da je podrze i da ujedno prestanu da pruzaju podrsku nasoj diplomatiji, a narocito vezano za Kosovo, jer smo to i zasluzili.

jesus

pre 13 godina

Sramota me shto sam Srbin... pa zar je moguce da ovako prodajete i srozavate zemlju, da li vi znate ko su nam preci [nekome su ovakve priche smeshne ALI ONI SU NAM OBEZBEDILI DA DANAS IMAMO DRZAVU] a ovi rasprodaju sve za shta?! Mogucnost da jednoga dana udjemo u EU?!

SRAM VAS BILO

mc II

pre 13 godina

A....braco Srbi sa Kosova...okrenite se svojoj drzavi i radite na njenom jacanju jer ova nasa nije trenutno u stanju da vam pomogne...ili....uzmite rusko drzavljanstvo pa neka vas oni brane....nas vise ne treba...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija je ovim potezom uvijeno u oblandi odustala od Kosova i Metohije, indirektno je priznala nezavisnost Kosova. Jedino da su barem dogovorili dalje nepriznavanje albanske paradržave, da su barem dogovorili da Priština prestane provocirati Srbe na sjeveru Kosova i Metohije ali se bojim da nema ništa od toga. Bojim se da smo uradili nešto da bi dobili još veće ništa. Onomad je bio zahtjev za 6 tačaka a dobili smo otvaranje kancelarije Prištine u sjevernom dijelu K. Mitrovice skupa sa novim provokacijama. Nakon ovakvog poteza rejting DS-a će sigurno pasti, Tadiću takođe i vjerujem da zadugo DS poslije toga neće doći ponovo na vlast. Da sam glasač DS-a nakon ovoga više nikada nikada ne bih glasao za DS kao ni za Tadića.

Shvatite takođe da koliko god Srbija udovoljavala EU i kosovskim Albancima status Srba se neće bitnije promijeniti a politika prisile, kamenovanja i pucnjava po povratnicima, opstrukcija povratka oko 200 hiljada protjeranih sa KiM će se i dalje nastaviti jer je cilj što manje Srba ostaviti na Kosovu i zadržati jedan mali dio koji će Albanci moći pokazivati strancima kako bi pokazali da je sve lijepo i krasno.

Marko

pre 13 godina

Ja ne razumem cemu je onda bilo potrebno podnosenje rezolucije. Ovo drasticno menjanje kursa oduzima Srbiji svaki kredibilitet i niko je vise ne moze shvatiti ozbiljno.

Православни Србин

pre 13 godina

Hajde vise se dogovorite. Ionako je Ivanovic najavio da ce Kosovari da uzmu Rusko drzavljanstvo, te vise nema smisla da se mi borimo za Rusku teritoriju.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=08&nav_category=640&nav_id=457318

Javljam se iz Kragujevca!!

pre 13 godina

U trenutku dok ovo pisem stvari stoje ovako.
1. Naslov "Srbija srušila svetskog šampiona!" KOMENTARA 575
2. Naslov "Srbija usaglasila rezoluciju sa EU" KOMENTARA 104

Eto koliko je narodu a i meni sa njim bitnije nesto drugo sto nije Kosovo, dosta bre vise!

kleo

pre 13 godina

Super ideja, uzimajte Ruski Drzavnost i imate pravo sa vizom da budete u Kosovo samo tri meseci pa posle svi Avionom u pravac Moskva i nikad vise Vize za nazad.
Molim vas pocnite sutra da ne gubite vreme.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Izgleda trebam ponoviti kada kažem da je prodavanje kosovskih Srba i čisto samo bacanje prašine u oči narodu u Srbiji o navodnom ulasku u EU od čega zadugo neće biti ništa a možda ni tad. Srbija ništa neće dobiti čak ni svoju imovinu na Kosovu i Metohiji. Dobiće duplo golo. Takođe mene lično zanima otkada je vanjska poltika u nadležnosti predsjednika Srbije.

Darko-dijaspora

pre 13 godina

Hronoloski!1. Srpski narod za volju velikih umire i gine u tudjini (1914.-18.). Vlast i vojska ostavila narod na milost i nemilost okupatora, ostavljajuci zene, starce i decu da rade zemlju!!! (Umrle od gladi i bolesti nisu nikada objavili.) 2. Na strani "velike pobede", ulazimo u saveze sa slovenima-katolicima u kvazi veselje koje je trajalo do 1991.godine. 3. Pakt sa Nemackom 1941. koji jedini realno spasava narod od kataklizme, ismevamo na demonstracijama u Beogradu, a dalje znamo, ponovo je bila "velika pobeda". 4. Raspad SFRJ je sledeca stanica na kojoj smo izvojevali "veliku pobedu", potpisujuci finalno Kumanovski Sporazum.5. Od cele zabave sa Jugo eksperimentima, ostala nam je iskrivljena nacionalna svest, dva pisma (kao jedini narod u svetu), izgubljeno mesto u Evropi, filari koji se ljuljaju, strateska partnerstva i bankrotstvo. 6.Ova tzv. "Rezolucija" u OUN je finalna propast svih mitologija i historijskih zabluda, hartija bez vrednosti. (Dvostrani pregovori sa jasnom namerom legalizacije albanske vlasti i institucija). Narod uvek ima vlast onakvu kakvu zasluzuje, HVALA!

mario

pre 13 godina

Nevjerojatno je ovo natezanje sa Srbijom koje traje več 20 godina svo to vrijeme Srbija je bila glavni faktor nestabilnosti. Da bi ju zapad smirio morao ju je i na kraju bombardovati jer više nije išlo drukčije.
Isto tako uporno su vam govorili da Srbija neče moči postati članica EU dokle god nije riješen status Kosova jer ne žele novi Kipar u svom dvorištu.
Na žalost građana srpski političari uvijek kasno shvačaju neke stvari zato i zaostajete skoro za svima u evroatlantskim integracijama.
I da nemojte zaboraviti da morate uhapsiti preostale optužene ratne zločince jer bez toga nema pregovora za ulazak u EU (takav je bio uslov drugima).

tuzno...

pre 13 godina

Zaista je tuga i jad gledati nase politicare kako ih zapadne diplomate po holovima vode za rucice i govore im sta da rade. Razumem da mogu sa nama da rade sta hoce i da smo potpuno nebitna pojava na svetu ali ne mogu da proniknem koji to klimoglav i rukoljub moze Srbiju negde da pomeri napred. Ok, treba biti i snishodljiv kada je to potrebno ali koja je to korist koju Srbija od svega moze da izvuce?

Olivera

pre 13 godina

Srbija je ocigledno kapitulirala . Sto se mene tice bolje da se pokrijem usima jer sam svoj glas dala Borisu . Za mene je dobra vest da smo odbranili teritoriju Kosova i kosovske Srbe a ne ova izdaja . Sraman je potez nasih politicara , za sta su prodali deo teritorije Srbije ? Za beli sengen i moljakanje da udjemo u EU? Uzas jedan kakvog nigde nema . Nece nama biti dobro nikad. Kada se sledeceg veka i dogodi da udjemo u famoznu EU , bicemo smesna i ekonomski unistena drzava koja sluzi tim istim evropejcima da svercuju i upravljaju nasom drzavom ko kako stigne a zivecemo gore, osim naravno sto cemo moci praznih dzepova da putujemo po Evropi (najezim se na ovu rec), i sta smo postigli? Pa nista .

Objektivan

pre 13 godina

Nova rezolucija je drasticno drugacija od one koju smo podneli UN pre mesec dana (lako je uporediti tekstove). Nadam se da cemo dobiti obrazlozenje Tadica zasto su kljucni delovi nase stare rezolucije izostavljeni, a drugi nepovoljni dodati. Za mene je ovaj "kompromis" poraz, tesko da ce me sve marketinske sile RTS-a ubediti u suprotno. Prosto, zakljucujem na osnovu zdrave pameti i citanja teksta.

I.s.

pre 13 godina

A ja imam jedno pitanje: zbog cega da ne usaglase rezoluciju sa EU? Zar tu ima nesto negativno? Sto se tice nekakve kapitulacije, ne mlatite, ona je potpisana 1999-e, a ovo sada veze sa tim nema. Pa zar Srbija nije nezavisna drzava kojoj je cilj clanstvo u EU i uopste kojoj je mesto u Evropi?

Bgd

pre 13 godina

Procitao sam tekst "redefinisane rezolucije". Pitanje je sto u vestima ne pise Srbija priznala Kosovo, jer to stoji u rezoluciji? To je veca vest od toga da smo se kao usaglasili sa EU. Prepricano rezolucija bi glasila. Srbija je shvatila sta je rekao MSP i pokusace da uradi nesto bar za ljude tj. nigde nije pomenuta 1244, secesija... Ja sam odavno bio za taj rez, ali ovo funjarsko predstavljanje mi je odvratno.

medicinar

pre 13 godina

Rezolucija ni na koji način ne priznaje nezavisnost Kosova, kaže predsednik Tadić. Nikad ti nisam verovao Tadicu. Veci dokaz da sam bio u pravu od ovog danas, ne postoji.

marko

pre 13 godina

Totalno me ne zanima dal je Tadić usaglasio rezoluciju sa EU ili nije.On je poznat po tome,čas ovako,čas onako.Zanima me kako preživeti u Srbiji od prvog do prvog.Aktuelna vlast misli da narod živi od vazduha.

JOBAH

pre 13 godina

"Ovaj dijalog bi imao za cilj da UNAPREDI SARADNJU, ostvari napredak na putu ka Evropskoj Uniji i poboljša živote ljudi"

kompromis postignut... Tadicu, sram te bilo. svakojake psovke mi padaju na pamet, ali suzdrzacu se..

Milan

pre 13 godina

Ko je hteo da rasparča Srbiju, doneo je ustav 1974.
Ako nam je pod Titom bilo lepo, što se sad bunimo?
Naravno da je ova rezolucija na štetu Srbije, ali je to i jedino realno rešenje do koga se, posle svega, moglo doći.
Nemojmo zbog ove rezolucije da krivimo predsednika Tadića, njemu se samo zalomilo da proguta sve ono što su svi pre njega, od 1945. na ovamo, zakuvali.
Dobro je to što je on lično, u svojstvu predsednika Srbije, pregovarao o rezoluciji. Bilo je sasvim razumno, sa njegove strane, to što je preuzeo odgovornost za nešto za šta uopšte nije kriv.

Zoki

pre 13 godina

Hoće li neko objasniti kakva je svrha ove i ovakve rezolucije? Šta je ovde imalo da se usaglašava? Ovakvu rezoluciju su mogle podneti i SAD.
Zar nije bilo bolje povući rezoluciju pod pritiskom Velike Britanije i time pokazati svoju kooperativnost, nego na kraju naterati EU da potroši vreme i pare, da bi se došlo do ovakvog "kompromisa"?

Beogradjanin

pre 13 godina

Nova rezolucija je dobra jer je receno najbitnije za sve:

Pozdravlja spremnost Evropske unije da olakša proces dijaloga između strana. Proces dijaloga bi sam po sebi bio faktor mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu. Ovaj dijalog bi imao za cilj da unapredi saradnju, ostvari napredak na putu ka Evropskoj uniji i poboljša živote ljudi".


Svaka cast! Ljudi na prvom mestu, bolji zivot takodje, a ne besmislena teritorija!!

izbori

pre 13 godina

Tolika frka svih ovih godina i meseci, vanredno zasedanje narodne skupštine, izglasavanje rezolucije, teatralno obraćanje našeg predsednika javnosti, Kosovo, Kosovo i Kosovo. I sad dan pred zasedanje generalne skupštine UN-a, ćorak..Sad bi da pregovaraju. Pa šta ste radili do sada, i dokle mislite tako. Nikada u životu ne bih glasao za Tomu Nikolića, ali sada ću da glasam, pa nek sve ide dođavola.

Dzoni

pre 13 godina

Objekivno gledano bi Srbija po demoagogiji, javnom mnjenju i pravnom tumacenju vec odavno morala da objavi rat toj "mrskoj" kvinti. Naravno da tako nesto nema nikakvog smisla, ali nije jasno kako bi drugacije mogli da se zadovolje svi oni koji kukaju nad gubitkom "ponosa" i "dostojanstva". Kosovo je izgubljeno 1999.g. i treba razmisljati kako razviti to podrucje i poboljsati zivot stanovnika tamo.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ја не видим који је смисао сада ове резолуције. Ми смо хтели да Скупштина УН осуди једнострану сецесију привремених институција у Приштини. На крају смо од тога одустали и то је као неки компромис. Мало смешно, а?

Znalac

pre 13 godina

Eto pristali smo na izmenu rezolucije. A sad da vidimo šta će biti od obećanja i svega što nam je nuđeno za uzvrat od ubrzanog puta u EU uz to da nam advokat na putu bude Velika Britanija pa na dalje...

dovla

pre 13 godina

U cemu je poenta ove razvodnjene neutralne rezolucije? Mogli su i da konstatuju da Zemlja rotira oko Sunca? Kakve koristi ima Srbija od njenog usvajanja? EU je postigla sta je zelela, ovo je ekvivalent povlacenju rezolucije.

Aktivni ofsajd

pre 13 godina

Pametna odluka, vreme je da se uči na greškama.
Ne znam zašto se bune ovi desničari i krajnji levičari.
Nije demokratski predsednik Srbije izgubio i izdao KiM nego desničarsko-levičarska koalicija na čelu sa Miloševićem i Šešeljem.
Demokratska vlast Srbije pokušava da spasi što se spasiti može! I priče o pravdi i nepravdi prema Srbiji, posle Slovenije, Hrvatske, Bosne - prilično je neukusno. Grešili su i Nemačka i Japan pa su izvukli pouke iz toga i evo gde su sada! Tako treba i Srbija.

Milutin

pre 13 godina

Svedski javni servis SVT prenosi ovu vest ovako - Srbija omeksava po pitanju Kosova. Evo i linka, mrzi me dalje da prevodim...
http://svt.se/2.22584/1.2138824/serbien_mjuknar_om_kosovo?lid=puff_2138824&lpos=lasMer

Omorac

pre 13 godina

Mislim da je to dobro. Trebamo se saglasiti kako ne bismo izgubili partnere u EU koji su takodje protiv nezavisnosti Kosova i kako bismo gotovo sigurno osigurali izglasavanje Rezolucije u UN. Mislim da je to dobitna kombinacija i za Srbe sa Kosova. Imam poverenja u nasu vlast.

bekim

pre 13 godina

Svako cudo tri dana, evo za tri dana i ova halabuka oko rezolucije ce bit gotova!
Ne sekirajte se previse, zivot ide dalje a mi stalno slajfamo na istom, vrijeme ja da krenemo naprijed !

Logika

pre 13 godina

Logicno, po ovome ispada da je Srbija podlegla ultimatumima mocnika, jer je u stvari pilagodila svoju rezoluciju evropskoj, odnosno miselenju MSP. Pa ako to smatra uspehom, ili pobedom, onda ne preostaje nista vec da joj se cestita.

Milan

pre 13 godina

Lično mislim da je veći uspeh postigla Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom na Svetskom prvenstvu, nego naša diplomatija u vezi sa usaglašenjem rezolucije sa EU. Ja sam politički neopredeljen ali mislim da je ovo Naš izgubljen meč na političkom polju.

gudbaj

pre 13 godina

Ova nova usaglasena rezolucija ne donosi nista Srbiji vec afirmise po Srbiju nepovoljno misljenje suda. Za Srbiju i njene interese bi verovatno bilo bolje da se odustane od rezolucije nego da se uopste o ovome diskutuje. Osim toga ovim se salje i negativna poruka zemljama koje nisu priznale Kosovo. Trebalo je otvoreno reci da zbog protivljena mocnih zemalja Srbija nije u ovome momentu u stanju da se izbori za svoje interese i da zbog toga povlaci rezoluciju. I ostali bi to razumeli a mozda bi imali i simpatije. Ovako sve se svodi na obicno politikanstvo bez imalo koristi za Srbiju. Da li se EU ovde bilo cime obavezala? Ako i postoje neki nepisani dogovori, oni vec sutra mogu biti zaboravljeni jer jedino ono sto je napisano ostaje. A ostaje zapisano da Srbija prihvata i priznaje odluku suda.

bora

pre 13 godina

Ne oni se ne bore za ulazak u Ez koi je nemoguc jel je EZ u zestokoj ekonomskoj krizi. I ciji se opstanak kao i valuta od svih zaista svetskoh strucnjaka dovodi u pitanje. Oni se bore za ekonomsku pomoc od EZ da bi ostali na vlasti. Jel oni nemaju ekonomski program oni se samo zaduzuju i tako kupuju vreme. Sve sto su takli pretvorilo se u tragediju, kapitulaciju, sirotinju, unisteno, zaduzeno i korumpirano. Sada ne mozemo da koristimo komunisticku frazu kako je svet protiv nas. Ne, sada smo sami krivi za saopstvene odluke i sta ce nam one doneti.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

I neka je. Dosta je bilo tvrdoglavog prkosenja stranim silama. Ovo je korektan kompromis svih strana i pokazatelj da Srbija stvarno zeli i ume da bude saradnik a ne vecni trn u oku.

milan

pre 13 godina

U ovoj ujdurmi, ja vidim pametnim samo ono sto je rekao g. Ivanovic iz severnog dela Kos. Mitrovice, a to je da svi Srbi sa Kosova dobijaju rusko drzavljanstvo i onda su sasvim sigurni.
Pozdrav sa Kosova
Duka

Djole Nokovic

pre 13 godina

Sada i mi malo da se dogovaramo sa EU i to bez Albanskog pristupa tajnama. Nadam se da je Tadic uvideo kuda nas vodi tvrdoglavost i inat i da je meksim stavom uspeo da ugovori neku znacajnu dobit za Srbiju.

spaske

pre 13 godina

Gospodja Rada Trajković je potpuno u pravu, privremena Prištinska vlast mora da shvati i prihvati realnost jer dovodi narod na prostoru Kosova u sve težu poziciju.

anarhija medj' sljivama

pre 13 godina

Kako nam vode drzavu bolje i da nemamo nikog na vlasti.
Ne znam kako i ne znam s kim Srbija moze da stane na noge i postane normalna drzava.
Znam sigurno da od ovih "malo levo pa desno hopa cupa" politicara nema vajde.

ponižen

pre 13 godina

Očekujem da predsednik Tadić izadje pred javnost i kaže zašto je i kako je smeo da promeni rezoluciju koju je izglasala skupština SRBIJE.

Pera

pre 13 godina

Engleska, Nemacka i Francuska su u ime EU i Amerikanaca trazile da se izjasnimo da li cemo buducnost praviti sa EU il sa Lesotom, nesvrstanima itd. Nije bilo vise nikakvog prostora i datum je bio 09.09.10.
Podrzavam Borisovu hrabru odluku. U ime nas je preuzeo na sebe da probussi balon nasseg kosovskog mita. Znam koliko mu je bilo tesko ali neko mora da nas suoci sa okrutnom realnoscu. Ovo i mene boli, nepravedno je, surovo, ali se nadam da ce bar nassa deca zivetu u drustvu sa perspektivom a ne izolacijom, mi smo ionako skoro pa izgubljena generacija koja placa ceh srbijanske politike ciji je izraz bio pokojni Milossevic. Sve ostalo je nebitno. Da ste mi svi zivi i zdravi.

EDMW

pre 13 godina

Konacno dobar potez Borisa Tadica!

Jedan od retkih trenutaka kada mozemo biti ponosni na svoju vlast i svoju zemlju!

Zivela Srbija, i zivela Evropa!

brax

pre 13 godina

a sta vi mislite da je neko bio na mestu tadica kao predsednik jedne drzave, mogao nesto drugo protiv amerike i evrope? ne lupajte u prazno, ipak tadic ima sanse da pregovara o tehnickim pitanjima sa albancima a drugi ne vjerujem da to mogu jer albanci nece sa radikalima nikolica, dacica itd..

ja

pre 13 godina

U teoriji moć se uspostavlja na 3 načina:
1) Autoristički - uključujući i silu
2) Ubeđivanjem da je to dobro za nas same
3) Sklanjanjem neugodnih pitanja u stranu i neodgovaranjem na ista već promena teme.
Čini mi se da sve ovo podseća na 3 način uz blage primese 2 tako da je ova priča završena.
Nije mi jasno zašto smo to dozvolili.
Od najjednostavnijeg pitanja jeli nešto jeste ili nije imamo priču da se zemlja vrti oko sunca , da svako gleda priču na svoj način i na kraju ništa...

Europa zdaj !

pre 13 godina

I rezultat priznanja bice novi krediti koji ce ovu kliku da odrze jos duze na vlasti. Plate ce da porastu, evro da padne , ulje da pojeftini, restitucijom ce starim vlasnicima da se vrati oduzeta imovina, porezi nece da se dizu. Zivecemo bolje i sretnije. Jel' tako Borise ?

Bri

pre 13 godina

Koliko god zamerala neke stvari Predsedniku Tadiću ipak mu je zapao najteži deo posla. Pa što njegovi predhodnici ne uradiše ništa? Najlakše je davati savete i pametovati. Uradio je pretpostavljam kako je najbolje mogao.

prav ugao

pre 13 godina

Još samo malo,.. i sve će biti dobro!

Moj komentar - 31.08.2010.
Odlično! Još jedan pokazatelj da je spoljna politika na dobrom putu. Kao i štos sa Medvedevom i bazom, kada su vec sutradan zvali iz EU da nam odobre nove kredite. Podnosenje rezolucije je bio super potez, koji je u nezgodan polozaj stavio ceo zapad, jer znaju da igraju na tankom ledu secesionizma koji lako moze da pukne i prelije se kod njih. Sada treba da cupaju ono sto su zasadili a da ne ispadnu losi! Videcete, sve ce biti odlicno!
(Prav ugao, 31. avgust 2010 14:38)

Briselski sutoni

pre 13 godina

Da su hteli da postignu dogovor, sastali bi se barem pre dve-tri nedelje, bilo je vremena od 28. jula. Izgleda da su EU/EK birokratiji bitniji godišnji odmori nego i Kosovo i Srbija (i GS UN). Obaška što evropska dvadesetsedmorka hronično nije u stanju da postigne konsenzus po raznim bitnim pitanjima, kao ni o Kosovu, a navikli su da sve rade u zadnji čas. Sa druge strane, neformalna "kvinta" vredno je radila, šaljući u Beograd dva ministra inostranih poslova jednog za drugim. Pouka cele ove priče, koja se ne odnosi na Kosovo odn. Srbiju, bila bi u tome da se EU27 konačno opredele šta je to EU - da li je to organizacija rukovođena ineresima tzv. kvinte (vođene od strane SAD), ili će EU biti autonomna, autohtona zajednica svih ravnopravnih članica. U poslednjem slučaju, ni Srbiji više ne bi toliko bilo bitno ni Kosovo, Beograd i Priština bili bi u stanju da postignu kompromis, a med i mleko potekli bi Ibrom, Moravom, Dunavom...

архонт Трибала

pre 13 godina

Косовски проблем све више подсећа на Блиски исток.
Сви причају о непходности изналажења решења дијалогом, а до разговора не долази.

Dule-NS

pre 13 godina

OK, ništa novo, svi smo znali da će se to dogoditi...
Jer drugačije ni ne može, jer pravda ne postoji, kao što svi odlično znamo - onako je kako Amerika kaže! I tu je kraj priče! Svi moraju da igraju kako Amer svira, pa čak i Rusija, EU, Kina i sam Bog - da se ne lažemo!
-Predsednik je uradio ono što je morao i imao je hrabrosti da prihvati tu odgovornost na svoje ime i prezime! I za to mu se mora odati priznanje, jer većina drugih naših političara bi, da bi sačuvala svoje ime od osude, poturila narod da ispašta kao i do sada, a svoju zadnjicu smestila u neku "patriotsku" vilu na Dedinju!
-Ono što je preostalo da se pita Amerika (pošto je jedino ona relevantna na ovoj planeti) je to kada će se smilovati na nas grešne Srbe i konačno učiniti nešto i za nas? Hoće li dozvoliti da i mi Srbi učinimo isto što i Albanci, pa da se Republika Srpska odvoji jednostrano od BiH - prepisaće Srbi od reči do reči Kosovsku deklaraciju o nezavisnosti kako ne bi bila protivna međunarodnom pravu... da li će nam to dozvoliti ako im ponudimo recimo našu teritoriju za baze, ili ako uđemo u NATO pakt?
-Možda je vreme da predsednik kad je već krenuo da preuzima odgovornost za sve loše što nam se dešava, preuzme odgovornost i za to - pa da postavi Amerikancima takvo pitanje... ako ništa drugo barem da čujemo kako će odgovoriti i kakvu će novu pravnu egzibiciju da osmisle njihovi eksperti :)

Ivan

pre 13 godina

Pa dobro... Da, jeste pametnije da se ovo usagalsi sa EU- najvise zbog nasih buducih odnosa. Samo, meni se cini da rezolucija nije doneta da se poprave odnosi sa EU, nego da se nastavi diplomatska borba za Kosovo kroz pregovore o statusu, nama bese status smeta? Samo ne vidim svrhu ovakve rezolucije, sem da se dobiju poeni kako uspesno saradjujemo sa EU i kako nas ona "hoce". Tragedija je sto sve vise cujem mirenje "sa realnoscu", a to su preslikane reci upravo onih koji su priznali Kosovo i koji su ocigedno uspeli i da izlobiraju takav stav u pojeidnim glavama. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ja ne volim ni "patriotizam"-od kojeg ginemo, ni ovu "diplomatiju"-od koje samo dajemo ili gubimo. Jel moze neka sredina da se nadje? Smatram da se ne sme predatai dok je situacija jos sveza, jer po mom misljenju Kosovo nije nigde / tj negde je izmedju. Nemamo kontrolu nad njim da bismo rekli da je nase, ali nisu priznati u UN da bismo rekli da je drzava(zbog toga ih nema u sportu, u vaznim ekonomskim i politickim organizacijama, na geogr. kartama i sl).
Da ponovim, mozda je ovo sada najbolji potez, ali ja mislim da ova rezolucija nije tebalo ni da posotji ako se znalo da moze da izazove sukobe sa EU, ali budimo realni EU vise ne posreduje, ona nam ne dozvoljava da se diplomatski borimo za nase interese nego nam postavljaju svoje-sto je druga, i bolnija tema

Melani

pre 13 godina

Koliko vidim pise da rezolucija nije definisala status Kosova a i ocekuju se pregovori Beograda i Pristine. Sta je tu onda reseno??? Ima jos mnogo da se pregovara...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nakon ove "usaglašene" rezolucije najbolje rješenje je da Srbija sutra iznenadi sve prisutne i odustane od ovakve rezolucije. Tada bi na Tadića gledali drugim očima ali pozitivnijim jer pored ovoliko pritisaka nije ni moguće. EU na mala vrata ovom rezolucijom želi iskamčiti priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije. Zato treba sutra neko da prelomi i da povuče rezoluciju. Jer bi to značilo da držimo do svojih interesa. Ovakva rezolucija Srbiji ne treba.

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Ako je Ketrin Eston izjavila da je Rezolucija proizvod konsenzusa 28 drzava (27 clanica EU i Srbije) onda mislim da je jasno gde je ovde Kosovo.

buki

pre 13 godina

I dalje mislim da nije Tadic taj koji je izgubio Kosovo,sta se svi prave ludi, pa ta prica traje vec decenijama, i sta vec nije isprobano,da je bilo lako naci resenje, davno bi se naslo. Njemu je samo ostala koska kad je vec sve ostalo odavno propalo.

Posmatrac

pre 13 godina

Svakog sledeceg politicara koji pomene Kosovo kao najvaznije i gorece pitanje u Srbiji treba smeniti. Pitanje Kosova je odavno zavrseno samo sto nas oni jos uvek lazu kako bi prikupuli poene kod ljudi zatrovanih 90ima koji i dalje misle da smo jaci od celog sveta. Osvestite se i pocnite da razmisljate najvise o tome kako ljudi zive u granicama Srbije...

novosadjanka

pre 13 godina

Ako je vest istinita, onda Boris Tadić ima moju podršku.Ne bih mu bila u koži ali neko je morao da prelomi.Svaka čast.Slobodno mi dajte minuse.

dragan

pre 13 godina

Šta znači konstatacija da EU nudi svoje dobre usluge radi razgovora između Beograda i Prištine.Do tog razgovora neće doći jer to ne želi albanska strana i niko na to ne može da je natera.Za nas je bitnije Kosovo nego EU i tako treba posmatrati stvari.Prema tome u bitnim stvarima ne treba menjati rezoluciju rečenicama koje ništa ne znače.U ovom trenutku veći je interes EU da mi budemo članica EU, još ukoliko pristanemo na to da prihvatimo predložene izmene u rezoluciji oni su postigli svoje.A što se nas tiče mi gubimo Kosovo.Nadam se da do toga neće doći.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Prema nagodbi Beograda i Brisela je, izgleda, sad unesena za obe strane prihvatljiva "otvorena formulacija" da EU nudi dobre usluge za "dijalog između strana", a u cilju..." Znaci, ipak kapitulacija? Nismo mi "strane". Da bi Pristina bila "strana" u dijalogu prvo mora da se prizna nezavisnost i ako sada prihvatiomo ovu formulaciju onda je gotovo. Ne shvatam sta radi Tadic, zar ne razume sta nam rade, po vec ko zna koji put? Napisu jedno, sa jednim objasnjenjem, a kasnije to isto tumace drugacije, prema potrebama: "Pa, priznali ste nezavisnost 8. septembra popodne, sta sad hocete?". Bruka je, da nas brane Rumunija i Kipar a ne mi sami! Zasto niko od nasih nije crno na belo napisao ovo sto su sada napisali Rumunija i Kipar, da MSP nije odgovorio na sustinu problema? Vise puta sam rekao da SAD i ostali citiraju odluku MSP uopsteno, maglovito: "Eto, MSP je legalizovao nezavisnost" a sudija je lepo rekao da se sud nije bavio pravom na secesiju i drzavnoscu Kosova. Ovo je cisto i golo silovanje. Dodatno se pitam - ko u nasoj zemlji ima pravo da prihvata ovakve stvari "na mala vrata"? Sta je Tadic, kralj, car, pa da moze sam to da prelomi? Sada ce Kosovo priznati sve zemlje izuzev onih koje su vec naglasile da ga nece priznati cak i ako ga Srbija prizna. A zasto da ga i ne priznaju kad ga se mi odricemo?

Nenad

pre 13 godina

Nečuvene su prijetnje kosovskih Albanaca Srbima da uzmu ruske pasoše i da se tornjaju u Rusiju za sva vremena. Ko ste bre vi da odlučujete gde će ti Srbi živeti! I vi nešto govorite o toleranciji. Ja ne verujem da će stanje Srba poboljšati ovom današnjom kapitulacijom. Ova vlast je odustala od Kosova ali vlast je prolazna i svaka rezolucija se može i poništiti.

Ispade da je Koštunica u svemu bio u pravu. Trebali ste pažljivije saslušati do kraja umjesto pljuvačine!

mc

pre 13 godina

Priznajte sebi i nama svima da je Kosovo nezavisno i da nastavimo dalje sa zivotom....
Mi, ustvari ne zelimo da priznamo da nas je zena ostavila jer smo je tukli (samo malo!), vec i dalje tvrdimo da zivimo zajedno i ne damo joj razvod samo da bi joj unistili zivot.
Ona ne zeli da se vrati jer smo je tukli i kada bi se vratila opet bi je tukli jer mi ne priznajemo da je to zlostavljanje (mi tvrdimo da smo je vaspitavali).

mile

pre 13 godina

Koliku zapravo cenu ima moguce pristupanje Srbije EU za deset ili vise godina? Jel ono vredno toga da Srbije na duze vreme dobije reputaciju zemlje koja nije u stanju da stane iza svojih najosnovnijih interesa? Kako uopste moze da se usaglasi stav Srbije I glavnih spnzora Kosovske nezavisnosti, osim da Srbija popusti i implicitno prizna nezavisnost Kosova (sto se zapravo desava sustinskim menjanjem rezolucije na koju je Tadic izgleda pristao)? Vise od bilo cega drugog ovo demosnstrira da se citava ekonosmska politika srpske vlasti svodi na uzimanje kredita sa zapada, a posto je vlast zavisna od kredita da bi odrzala sociajlni mir (t.j. ostala na vlasti), mora da radi kako joj diktira EU.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

EU koja je priznala nezavisnost Kosova i mi koji nikada necemo da ga priznamo smo usaglasili stavove?Sta mislite,na ciju stetu?Tadicu,raspisi prevremene izbore,nema ti druge.

jesus

pre 13 godina

Sramota me shto sam Srbin... pa zar je moguce da ovako prodajete i srozavate zemlju, da li vi znate ko su nam preci [nekome su ovakve priche smeshne ALI ONI SU NAM OBEZBEDILI DA DANAS IMAMO DRZAVU] a ovi rasprodaju sve za shta?! Mogucnost da jednoga dana udjemo u EU?!

SRAM VAS BILO

Intelektualna Srbija

pre 13 godina

Konacno jedna dobra vest za buducnost Srbije.
Mnogima je u ustima samo Kosovo, Kosovo , a niko ne razmislja sta bi se desilo sa Srbijom i sada kada bi u cudu Albanci rekli da, ostajemo u Srbiji.
Prodavali bi ste im stanove po Beogradu , Nisu i ostalim gradovima prvi vi za pare, sto vam je u ustima Kosovo je Srbija.
Sta bi bilo sa Srbijom da su Albanci kao gradjani Srbije tada mogli da kupuju preduzeca po Srbiji.
Sva preduzeca bi bila njihovo vlasnistvo, heheeh dragi moji.
Kupili bi Srbiju za saku evra i za 20 godina bi nas pobedili kao u sahu.
Naravno prvo bi po orpobanom receptu prvo PatriJote prodavali svoje kuce , stanove i zemljiste za te opet Eure , toliko omrazenu Nato valutu.
Naravno da te PatriJote ne bi ni u ludilu slucajno primale Ruske Rublje.
Srbija je ovim skinula veliku omcu sa vrata , na Srbiji je da ne prizna Drzavu Kosovo nikada zvanicno , jer se vekovi menjaju i neka sada EU preuzme malo kesten pa nek se druzi sa klanovima po Kosovu sa kojima ce kad tad doci u stanje neprijateljstva.
Patriotizam je i kada nesto cekas, kada uradis neki mudar potez , naravno za sve to je potrebno jako puno inteligencije medju narodom.
Na nasu zalost Albanci kao narod su je imali puno vise od nas , dok se nasa inteligencija merila podrskom Komunjarsko-Udbaskoj kliki koja je opustosila Srbiju zadnjih decenija sa njihovom decom i unucima.
Vreme je da Srbija postane zdrava moderna Gradjanska Drzava a to ce postati vrlo uskoro bez Farmi i Menjanja Zena.
Vreme je da Srbija dobije istinu o svemu koja ce biti jako bolna po mnoge.
Ima nade za nasu Srbiju.

Omorac

pre 13 godina

Mislim da je to dobro. Trebamo se saglasiti kako ne bismo izgubili partnere u EU koji su takodje protiv nezavisnosti Kosova i kako bismo gotovo sigurno osigurali izglasavanje Rezolucije u UN. Mislim da je to dobitna kombinacija i za Srbe sa Kosova. Imam poverenja u nasu vlast.

Eto toliko

pre 13 godina

Hajde da zavrsimo i sa tom pricom pa da vidimo od cega se zivi.
Ja od patriotizma ne mogu da hranim porodicu a ko moze, transparente, oruzje ili sta god u ruke, pa 'aj na Kosovo pa ga vratite.

Smoreni

pre 13 godina

Mogu li ja da posaljem amandman na rezoluciju u kojoj se ja kao građanin ove države odričem i Kosova i svih onih delova države koji ne žele da im Beograd bude prestonica (ja živim u BG pa ne mogu da se otcepim). Ostavio bih dovoljno mesta da se uz mene potpišu svi oni koji isto misle.

darko

pre 13 godina

Aloooo, gospodine Tadicuuuu!!! Vodite racuna!!! Kakva bre EU ako je ovakva kakva je, kakav kompromis koji je uvek 'oni nama izdiktiraju sta moramo inache!' inache STA?! Da nece mozda opet da nas bombarduju?! Zavrnuce nam slavinu za pare?! Pa sta to ionako samo tajkuni i aparatchici koriste i slivaju u svoje dzepove! Stvarno je neverovatno sta ovi iz EU sebi dozvoljavaju! Ogavno!

Ilir

pre 13 godina

Konacno, drugim recima znaci da je Srbija odustala od Kosovo! Ovo je zaista dobra vest za ceo region, jer je bilo dovolno mrznje, koja je proizlegla iz kuhinje srpskih radikala i profitera, pre svega ovo je dobro za drzavljane Srbije jer su patili dugo vremena od laznih patriota i od laznih ideala, jedan od kojih je Kosovo! Kosovo je nova realnost, nova drzava, uvek tamo su zivjeli albanci! Pitanje za Kosovo je odavno zavrseno,tako da ljudi koji vode svoju zemlju sto pre ce shvatiti novu realnost, to ce biti bolje za srbe. Srdacan pozdrav

mario

pre 13 godina

Nevjerojatno je ovo natezanje sa Srbijom koje traje več 20 godina svo to vrijeme Srbija je bila glavni faktor nestabilnosti. Da bi ju zapad smirio morao ju je i na kraju bombardovati jer više nije išlo drukčije.
Isto tako uporno su vam govorili da Srbija neče moči postati članica EU dokle god nije riješen status Kosova jer ne žele novi Kipar u svom dvorištu.
Na žalost građana srpski političari uvijek kasno shvačaju neke stvari zato i zaostajete skoro za svima u evroatlantskim integracijama.
I da nemojte zaboraviti da morate uhapsiti preostale optužene ratne zločince jer bez toga nema pregovora za ulazak u EU (takav je bio uslov drugima).

prav ugao

pre 13 godina

Još samo malo,.. i sve će biti dobro!

Moj komentar - 31.08.2010.
Odlično! Još jedan pokazatelj da je spoljna politika na dobrom putu. Kao i štos sa Medvedevom i bazom, kada su vec sutradan zvali iz EU da nam odobre nove kredite. Podnosenje rezolucije je bio super potez, koji je u nezgodan polozaj stavio ceo zapad, jer znaju da igraju na tankom ledu secesionizma koji lako moze da pukne i prelije se kod njih. Sada treba da cupaju ono sto su zasadili a da ne ispadnu losi! Videcete, sve ce biti odlicno!
(Prav ugao, 31. avgust 2010 14:38)

EDMW

pre 13 godina

Konacno dobar potez Borisa Tadica!

Jedan od retkih trenutaka kada mozemo biti ponosni na svoju vlast i svoju zemlju!

Zivela Srbija, i zivela Evropa!

milan

pre 13 godina

U ovoj ujdurmi, ja vidim pametnim samo ono sto je rekao g. Ivanovic iz severnog dela Kos. Mitrovice, a to je da svi Srbi sa Kosova dobijaju rusko drzavljanstvo i onda su sasvim sigurni.
Pozdrav sa Kosova
Duka

Aktivni ofsajd

pre 13 godina

Pametna odluka, vreme je da se uči na greškama.
Ne znam zašto se bune ovi desničari i krajnji levičari.
Nije demokratski predsednik Srbije izgubio i izdao KiM nego desničarsko-levičarska koalicija na čelu sa Miloševićem i Šešeljem.
Demokratska vlast Srbije pokušava da spasi što se spasiti može! I priče o pravdi i nepravdi prema Srbiji, posle Slovenije, Hrvatske, Bosne - prilično je neukusno. Grešili su i Nemačka i Japan pa su izvukli pouke iz toga i evo gde su sada! Tako treba i Srbija.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija je ovim potezom uvijeno u oblandi odustala od Kosova i Metohije, indirektno je priznala nezavisnost Kosova. Jedino da su barem dogovorili dalje nepriznavanje albanske paradržave, da su barem dogovorili da Priština prestane provocirati Srbe na sjeveru Kosova i Metohije ali se bojim da nema ništa od toga. Bojim se da smo uradili nešto da bi dobili još veće ništa. Onomad je bio zahtjev za 6 tačaka a dobili smo otvaranje kancelarije Prištine u sjevernom dijelu K. Mitrovice skupa sa novim provokacijama. Nakon ovakvog poteza rejting DS-a će sigurno pasti, Tadiću takođe i vjerujem da zadugo DS poslije toga neće doći ponovo na vlast. Da sam glasač DS-a nakon ovoga više nikada nikada ne bih glasao za DS kao ni za Tadića.

Shvatite takođe da koliko god Srbija udovoljavala EU i kosovskim Albancima status Srba se neće bitnije promijeniti a politika prisile, kamenovanja i pucnjava po povratnicima, opstrukcija povratka oko 200 hiljada protjeranih sa KiM će se i dalje nastaviti jer je cilj što manje Srba ostaviti na Kosovu i zadržati jedan mali dio koji će Albanci moći pokazivati strancima kako bi pokazali da je sve lijepo i krasno.

SRB

pre 13 godina

Ovo je čista izdaja! Prodali smo možda i poslednju šansu da se borimo za KiM, a sve to zarad čega... Belog šengena? Ulaska u EU 2048.? Čak i kada(ako) jednog dana uđemo u tu famoznu EU, bićemo građani drugog reda a zemlja će nam biti Beograd sa okolinom. Lepo je jedan pametan čovek rekao : "Bolje je da nas nema, nego da živimo kao nečiji robovi i sluge''. Danas smo podanici i robovi aktuelnoj vlasti, ali i EU i SAD-u.

Beogradjanin

pre 13 godina

Nova rezolucija je dobra jer je receno najbitnije za sve:

Pozdravlja spremnost Evropske unije da olakša proces dijaloga između strana. Proces dijaloga bi sam po sebi bio faktor mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu. Ovaj dijalog bi imao za cilj da unapredi saradnju, ostvari napredak na putu ka Evropskoj uniji i poboljša živote ljudi".


Svaka cast! Ljudi na prvom mestu, bolji zivot takodje, a ne besmislena teritorija!!

kleo

pre 13 godina

Super ideja, uzimajte Ruski Drzavnost i imate pravo sa vizom da budete u Kosovo samo tri meseci pa posle svi Avionom u pravac Moskva i nikad vise Vize za nazad.
Molim vas pocnite sutra da ne gubite vreme.

Apache

pre 13 godina

Juče sam bio oštar prema predsedniku republike, i to svoje mišljenje ne povlačim. Ali, suština je da on ipak zna da prelomi u kritičnim momentima u korist mira, prosperiteta i evropske- civilizovane budučnosti. A svi oni, koji huškaju iz inostranstva pozivam da se od sada leče u Srbiji, greju tokom zima u Srbiji, svoju decu šalju u školu ovde u Srbiji,a oni nek srbuju i dalje iz bezbedne distance. Borise Tadiću ipak imate moj glas u ovoj rašomonijadi i opštem ludilu. Hvala bogu, da ipak, Rusija neće "lobirati" za naše interese.

spaske

pre 13 godina

Gospodja Rada Trajković je potpuno u pravu, privremena Prištinska vlast mora da shvati i prihvati realnost jer dovodi narod na prostoru Kosova u sve težu poziciju.

pljuvac

pre 13 godina

A dogovor znaci da ce nas opet kao zeceve da uhvate za usi i nateraju da uradimo sta nam se kaze. I naravno "podrzati evro integraciju" Srbije jednog lepog dana u limburgu mesecu.

kaktus

pre 13 godina

Vec odavno nisam ostavio komentar ovde, jer mislim da nije nama kosovarima da vama Srbima dajemo savete sta je dobro i sta ne, to bi ste vi sami trebali kad tad da shvatite. Ali jedno mi je stvarno cudno i nikako da shvatim. Pre neki dan je u b92 objavljen tekst o demografskoj situaciji u Srbiji, a tu je stajalo da proshle godine u Srbiji broj stanovnika smanjio za 33'000, i da Brbija ima skoro najstarije stanovnishtvo na svetu. Ovo nismo izmislili mi, i to nije nikakva albanska propaganda. O tome bi se trebalo ozbiljno misliti, kada neki ovde govore o realnosti, trebalo i to da se uzme u obzir. To shto ja ne mogu shvatiti je, shta ce Srbiji Kosovo, kada Srbi ne mogu da drzhi ne teritoriju koju imaju i koja se svake godine prazni. Ja mislim da za Albance dugorocno bilo bolje da imaju zajednicku drzhavu sa Srbijom, jer tako bi mogli da shire njihov zhivotni prostor u teritorijama koja se prazne od Srba, ali eto mi to nismo hteli, mir smo odlucili da posle svega da se rastanemo bez taktiziranja.

I.s.

pre 13 godina

A ja imam jedno pitanje: zbog cega da ne usaglase rezoluciju sa EU? Zar tu ima nesto negativno? Sto se tice nekakve kapitulacije, ne mlatite, ona je potpisana 1999-e, a ovo sada veze sa tim nema. Pa zar Srbija nije nezavisna drzava kojoj je cilj clanstvo u EU i uopste kojoj je mesto u Evropi?

Dzoni

pre 13 godina

Objekivno gledano bi Srbija po demoagogiji, javnom mnjenju i pravnom tumacenju vec odavno morala da objavi rat toj "mrskoj" kvinti. Naravno da tako nesto nema nikakvog smisla, ali nije jasno kako bi drugacije mogli da se zadovolje svi oni koji kukaju nad gubitkom "ponosa" i "dostojanstva". Kosovo je izgubljeno 1999.g. i treba razmisljati kako razviti to podrucje i poboljsati zivot stanovnika tamo.

Bojan

pre 13 godina

Sustina promjene rezolucije je u tome da se ne osudjuje jednostrana secesija. Sada ce da postave neki apsolutno neutralan tekst koji nista nece znaciti tkao da ne na predstojecoj Generalnoj skupstini UN nista znacajno nece promjeniti. Sto se tice njih naravno. Sto se tice nasih interesa znacice dalje tonjenje Srbije i gubljenje kredibiliteta kao ozbiljne drzave. Slecedih meseci usledice novi ozbiljni talas priznavanja.

Rezolucija je bila ionako dovoljno razvodnjenja. Jos jedna velika sramota i poraz za Srbiju. Nisam iznenadjen ali opet sam tuzan, tuzan jer vidim da mi Srbi nikada necemo imati ozbiljnu drzavu.

JOBAH

pre 13 godina

"Ovaj dijalog bi imao za cilj da UNAPREDI SARADNJU, ostvari napredak na putu ka Evropskoj Uniji i poboljša živote ljudi"

kompromis postignut... Tadicu, sram te bilo. svakojake psovke mi padaju na pamet, ali suzdrzacu se..

Nemogudaverujem

pre 13 godina

Koga su Rusi branili i Kinezi hranili zna se kako je prosao!
Imali su sansu da se pokazu 1999,tako da sada izjavu onog Ivanovica vidim kao cinicno politikanstvo! KAKO GA NIJE SRAMOTA!

Dule-NS

pre 13 godina

OK, ništa novo, svi smo znali da će se to dogoditi...
Jer drugačije ni ne može, jer pravda ne postoji, kao što svi odlično znamo - onako je kako Amerika kaže! I tu je kraj priče! Svi moraju da igraju kako Amer svira, pa čak i Rusija, EU, Kina i sam Bog - da se ne lažemo!
-Predsednik je uradio ono što je morao i imao je hrabrosti da prihvati tu odgovornost na svoje ime i prezime! I za to mu se mora odati priznanje, jer većina drugih naših političara bi, da bi sačuvala svoje ime od osude, poturila narod da ispašta kao i do sada, a svoju zadnjicu smestila u neku "patriotsku" vilu na Dedinju!
-Ono što je preostalo da se pita Amerika (pošto je jedino ona relevantna na ovoj planeti) je to kada će se smilovati na nas grešne Srbe i konačno učiniti nešto i za nas? Hoće li dozvoliti da i mi Srbi učinimo isto što i Albanci, pa da se Republika Srpska odvoji jednostrano od BiH - prepisaće Srbi od reči do reči Kosovsku deklaraciju o nezavisnosti kako ne bi bila protivna međunarodnom pravu... da li će nam to dozvoliti ako im ponudimo recimo našu teritoriju za baze, ili ako uđemo u NATO pakt?
-Možda je vreme da predsednik kad je već krenuo da preuzima odgovornost za sve loše što nam se dešava, preuzme odgovornost i za to - pa da postavi Amerikancima takvo pitanje... ako ništa drugo barem da čujemo kako će odgovoriti i kakvu će novu pravnu egzibiciju da osmisle njihovi eksperti :)

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Danas dogovor Beograda i Brisela?

Bar se sa Srbijom nije problem dogovoriti !
Predsednik Tadic kao i "Chef srpske diplomatije" Vuk Jeremic ( e ovde se vala Ja moram nasmejati pa makar nikada ne objavili ovaj komentar ) su se i do sada sa gotovo celim Svetom samo uspeli "SLOZITI da se ne SLAZU" i tako postavili novi svetski rekord u "NAJSMESNIJEM SLAGANJU" !

Bojan Jankovic

pre 13 godina

I neka je. Dosta je bilo tvrdoglavog prkosenja stranim silama. Ovo je korektan kompromis svih strana i pokazatelj da Srbija stvarno zeli i ume da bude saradnik a ne vecni trn u oku.

Православни Србин

pre 13 godina

Hajde vise se dogovorite. Ionako je Ivanovic najavio da ce Kosovari da uzmu Rusko drzavljanstvo, te vise nema smisla da se mi borimo za Rusku teritoriju.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2010&mm=09&dd=08&nav_category=640&nav_id=457318

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Izgleda trebam ponoviti kada kažem da je prodavanje kosovskih Srba i čisto samo bacanje prašine u oči narodu u Srbiji o navodnom ulasku u EU od čega zadugo neće biti ništa a možda ni tad. Srbija ništa neće dobiti čak ni svoju imovinu na Kosovu i Metohiji. Dobiće duplo golo. Takođe mene lično zanima otkada je vanjska poltika u nadležnosti predsjednika Srbije.

Milan

pre 13 godina

Ko je hteo da rasparča Srbiju, doneo je ustav 1974.
Ako nam je pod Titom bilo lepo, što se sad bunimo?
Naravno da je ova rezolucija na štetu Srbije, ali je to i jedino realno rešenje do koga se, posle svega, moglo doći.
Nemojmo zbog ove rezolucije da krivimo predsednika Tadića, njemu se samo zalomilo da proguta sve ono što su svi pre njega, od 1945. na ovamo, zakuvali.
Dobro je to što je on lično, u svojstvu predsednika Srbije, pregovarao o rezoluciji. Bilo je sasvim razumno, sa njegove strane, to što je preuzeo odgovornost za nešto za šta uopšte nije kriv.

Olivera

pre 13 godina

Srbija je ocigledno kapitulirala . Sto se mene tice bolje da se pokrijem usima jer sam svoj glas dala Borisu . Za mene je dobra vest da smo odbranili teritoriju Kosova i kosovske Srbe a ne ova izdaja . Sraman je potez nasih politicara , za sta su prodali deo teritorije Srbije ? Za beli sengen i moljakanje da udjemo u EU? Uzas jedan kakvog nigde nema . Nece nama biti dobro nikad. Kada se sledeceg veka i dogodi da udjemo u famoznu EU , bicemo smesna i ekonomski unistena drzava koja sluzi tim istim evropejcima da svercuju i upravljaju nasom drzavom ko kako stigne a zivecemo gore, osim naravno sto cemo moci praznih dzepova da putujemo po Evropi (najezim se na ovu rec), i sta smo postigli? Pa nista .

Melani

pre 13 godina

Koliko vidim pise da rezolucija nije definisala status Kosova a i ocekuju se pregovori Beograda i Pristine. Sta je tu onda reseno??? Ima jos mnogo da se pregovara...

igor

pre 13 godina

Da nije malo kontradiktorno da usaglasavamo rezoluciju sa EU,kad oni svo vreme insistiraju da priznamo Kosovo ?
Sta ce nam onda takva rezolucija ?

Javljam se iz Kragujevca!!

pre 13 godina

U trenutku dok ovo pisem stvari stoje ovako.
1. Naslov "Srbija srušila svetskog šampiona!" KOMENTARA 575
2. Naslov "Srbija usaglasila rezoluciju sa EU" KOMENTARA 104

Eto koliko je narodu a i meni sa njim bitnije nesto drugo sto nije Kosovo, dosta bre vise!

Realno

pre 13 godina

Molio bih drage sugradjane kao i opoziciju da iznesu svoj predlog resenja ovog komplikovanog problema..

NE VALJA AKO OSTAVIMO REZOLUCIJU I PRKOSIMO SVETU..

NE VALJA AKO SE DOGOVORIMO SA SVETOM I POKUSAVAMO DA SACUVAMO DOBRE ODNOSE KOLIKO, TOLIKO..

Dalje, traze gradjani da se odustane od Kosova jer je nezavisno od 1999. i govore da se od Kosova ne moze kupiti hleb i mleko.. A onda kada se radi nesto u tom pravcu, onda opet nije u redu i traze se izbori jer Tadic odustaje od svetinje..

Ljudi, sta vi predlazete??

Mozete pogledati film na youtubu, "Bombardovanje Srbije - uvod u rat, kako je vodjen rat i zrtve rata" i posle toga ce vam biti jasnije neke stvari..
KOSOBO JE IZGUBLJENO 1999. godine, kada je NATO sa 600 aviona napao SRJ koja se branila sa 21 rashodovanim avionom, marke MIG 29 (avioni rashodovani jos 1996. godine)..

Tada je poginulo vise od 2000 nasih ljudi i svima je bilo jasno da mi vise ne mozemo da izdrzimo rat sa Alijansom, zato smo i potpisali ugovor koji je doneo Ahtisari..

Da li smo spremni da ponovo ratujemo i ginemo? Da li smo spremni da se ponovo suprostavimo celom svetu?
- ako jesmo, onda ajde da ostavimo tu rezoluciju i da nastavimo konfrontaciju sa svetom -

-Ako nismo, dajte da radimo nesto korisno za ovaj narod i ovu drzavu -

Samo se odlucite vise STA ZELITE!!

POENTA - Nasem narodu se NIKADA ne moze UDOVOLJITI!!

bekim

pre 13 godina

Svako cudo tri dana, evo za tri dana i ova halabuka oko rezolucije ce bit gotova!
Ne sekirajte se previse, zivot ide dalje a mi stalno slajfamo na istom, vrijeme ja da krenemo naprijed !

izbori

pre 13 godina

Tolika frka svih ovih godina i meseci, vanredno zasedanje narodne skupštine, izglasavanje rezolucije, teatralno obraćanje našeg predsednika javnosti, Kosovo, Kosovo i Kosovo. I sad dan pred zasedanje generalne skupštine UN-a, ćorak..Sad bi da pregovaraju. Pa šta ste radili do sada, i dokle mislite tako. Nikada u životu ne bih glasao za Tomu Nikolića, ali sada ću da glasam, pa nek sve ide dođavola.

Marko

pre 13 godina

Ja ne razumem cemu je onda bilo potrebno podnosenje rezolucije. Ovo drasticno menjanje kursa oduzima Srbiji svaki kredibilitet i niko je vise ne moze shvatiti ozbiljno.

Djole Nokovic

pre 13 godina

Sada i mi malo da se dogovaramo sa EU i to bez Albanskog pristupa tajnama. Nadam se da je Tadic uvideo kuda nas vodi tvrdoglavost i inat i da je meksim stavom uspeo da ugovori neku znacajnu dobit za Srbiju.

tuzno...

pre 13 godina

Zaista je tuga i jad gledati nase politicare kako ih zapadne diplomate po holovima vode za rucice i govore im sta da rade. Razumem da mogu sa nama da rade sta hoce i da smo potpuno nebitna pojava na svetu ali ne mogu da proniknem koji to klimoglav i rukoljub moze Srbiju negde da pomeri napred. Ok, treba biti i snishodljiv kada je to potrebno ali koja je to korist koju Srbija od svega moze da izvuce?

medicinar

pre 13 godina

Rezolucija ni na koji način ne priznaje nezavisnost Kosova, kaže predsednik Tadić. Nikad ti nisam verovao Tadicu. Veci dokaz da sam bio u pravu od ovog danas, ne postoji.

Darko-dijaspora

pre 13 godina

Hronoloski!1. Srpski narod za volju velikih umire i gine u tudjini (1914.-18.). Vlast i vojska ostavila narod na milost i nemilost okupatora, ostavljajuci zene, starce i decu da rade zemlju!!! (Umrle od gladi i bolesti nisu nikada objavili.) 2. Na strani "velike pobede", ulazimo u saveze sa slovenima-katolicima u kvazi veselje koje je trajalo do 1991.godine. 3. Pakt sa Nemackom 1941. koji jedini realno spasava narod od kataklizme, ismevamo na demonstracijama u Beogradu, a dalje znamo, ponovo je bila "velika pobeda". 4. Raspad SFRJ je sledeca stanica na kojoj smo izvojevali "veliku pobedu", potpisujuci finalno Kumanovski Sporazum.5. Od cele zabave sa Jugo eksperimentima, ostala nam je iskrivljena nacionalna svest, dva pisma (kao jedini narod u svetu), izgubljeno mesto u Evropi, filari koji se ljuljaju, strateska partnerstva i bankrotstvo. 6.Ova tzv. "Rezolucija" u OUN je finalna propast svih mitologija i historijskih zabluda, hartija bez vrednosti. (Dvostrani pregovori sa jasnom namerom legalizacije albanske vlasti i institucija). Narod uvek ima vlast onakvu kakvu zasluzuje, HVALA!

Bri

pre 13 godina

Koliko god zamerala neke stvari Predsedniku Tadiću ipak mu je zapao najteži deo posla. Pa što njegovi predhodnici ne uradiše ništa? Najlakše je davati savete i pametovati. Uradio je pretpostavljam kako je najbolje mogao.

Laik za ustavno pravo

pre 13 godina

Na stranu sustina problema, ali mi nije jasno kako u Predsenikove ingerencije spada i vodjenje medjunarodne politike nase zemlje.

gordijanus

pre 13 godina

predsednice, koliko ste vremena i novaca protracili trubeci o kosovu, vi i vas pulen ministar spoljnih poslova, koji je obleteo celu zemaljsku kuglu, trazio misljenje msp, slali ste glasnike na sto strana i sta sad? na kraju ste pristali na resenje koje je trebalo doneti pre nekoliko godina...ovako ste isti kao i milosevic pre vas...inatio se i na kraju podvukao rep kad nas je zavadio sa celim svetom...iako ste psiholog po struci, slabo ste psiholoski procenili situaciju oko kosova...sto mozes danas ne ostavljaj za sutra!

Pera

pre 13 godina

Engleska, Nemacka i Francuska su u ime EU i Amerikanaca trazile da se izjasnimo da li cemo buducnost praviti sa EU il sa Lesotom, nesvrstanima itd. Nije bilo vise nikakvog prostora i datum je bio 09.09.10.
Podrzavam Borisovu hrabru odluku. U ime nas je preuzeo na sebe da probussi balon nasseg kosovskog mita. Znam koliko mu je bilo tesko ali neko mora da nas suoci sa okrutnom realnoscu. Ovo i mene boli, nepravedno je, surovo, ali se nadam da ce bar nassa deca zivetu u drustvu sa perspektivom a ne izolacijom, mi smo ionako skoro pa izgubljena generacija koja placa ceh srbijanske politike ciji je izraz bio pokojni Milossevic. Sve ostalo je nebitno. Da ste mi svi zivi i zdravi.

Dejan

pre 13 godina

Blago nama! U rezoluciji nigde ne stoji da je Kosovo i Metohija nasilnim putem, jednostranom secesijom , protiv volje gradjana Srbije izdvojeno iz sastava Srbije i da je od tada okupirano.....
Prema tome bolje da svega ovoga nije ni bilo. Vlast je samo skrenula paznju sa kataklizmicne ekonomske situacije u zemlji i besperspektivnosti zivota u njoj.
Smesni ste da smesniji ne mozete biti.

brax

pre 13 godina

a sta vi mislite da je neko bio na mestu tadica kao predsednik jedne drzave, mogao nesto drugo protiv amerike i evrope? ne lupajte u prazno, ipak tadic ima sanse da pregovara o tehnickim pitanjima sa albancima a drugi ne vjerujem da to mogu jer albanci nece sa radikalima nikolica, dacica itd..

Dragan

pre 13 godina

Rezolucija Dragana Petrovica o moralnom, politickom i ekonomskom stanju u Republici Srbiji:

1. Mi smo moralno, ekonomski i politicki propalo drustvo.
2. Kao narod ne zasluzujemo da postojimo.
3. Imamo nesposobnu vlast, sindikate, institucije.
4. Prodali bi se za saku dolara.
5. Vaznije nam je sta drugi misli nego sta je dobro za nas.
6. Pristajemo na ucene u zamenu za kredite.
7. Smatramo da smo Bogom dani i da se ceo svet vrti oko nas.
8. Verujemo da nas EU zeli u svome jatu.
9. Zivimo u kriminalnoj drzavi.
10. Naslucujemo kraj aktuelnoj vlasti.

Molim Vas da plusom oznacite da se slazete za gore navedenim tekstom.

ponižen

pre 13 godina

Očekujem da predsednik Tadić izadje pred javnost i kaže zašto je i kako je smeo da promeni rezoluciju koju je izglasala skupština SRBIJE.

Objektivan

pre 13 godina

Nova rezolucija je drasticno drugacija od one koju smo podneli UN pre mesec dana (lako je uporediti tekstove). Nadam se da cemo dobiti obrazlozenje Tadica zasto su kljucni delovi nase stare rezolucije izostavljeni, a drugi nepovoljni dodati. Za mene je ovaj "kompromis" poraz, tesko da ce me sve marketinske sile RTS-a ubediti u suprotno. Prosto, zakljucujem na osnovu zdrave pameti i citanja teksta.

Ivan

pre 13 godina

Pa dobro... Da, jeste pametnije da se ovo usagalsi sa EU- najvise zbog nasih buducih odnosa. Samo, meni se cini da rezolucija nije doneta da se poprave odnosi sa EU, nego da se nastavi diplomatska borba za Kosovo kroz pregovore o statusu, nama bese status smeta? Samo ne vidim svrhu ovakve rezolucije, sem da se dobiju poeni kako uspesno saradjujemo sa EU i kako nas ona "hoce". Tragedija je sto sve vise cujem mirenje "sa realnoscu", a to su preslikane reci upravo onih koji su priznali Kosovo i koji su ocigedno uspeli i da izlobiraju takav stav u pojeidnim glavama. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ja ne volim ni "patriotizam"-od kojeg ginemo, ni ovu "diplomatiju"-od koje samo dajemo ili gubimo. Jel moze neka sredina da se nadje? Smatram da se ne sme predatai dok je situacija jos sveza, jer po mom misljenju Kosovo nije nigde / tj negde je izmedju. Nemamo kontrolu nad njim da bismo rekli da je nase, ali nisu priznati u UN da bismo rekli da je drzava(zbog toga ih nema u sportu, u vaznim ekonomskim i politickim organizacijama, na geogr. kartama i sl).
Da ponovim, mozda je ovo sada najbolji potez, ali ja mislim da ova rezolucija nije tebalo ni da posotji ako se znalo da moze da izazove sukobe sa EU, ali budimo realni EU vise ne posreduje, ona nam ne dozvoljava da se diplomatski borimo za nase interese nego nam postavljaju svoje-sto je druga, i bolnija tema

gudbaj

pre 13 godina

Ova nova usaglasena rezolucija ne donosi nista Srbiji vec afirmise po Srbiju nepovoljno misljenje suda. Za Srbiju i njene interese bi verovatno bilo bolje da se odustane od rezolucije nego da se uopste o ovome diskutuje. Osim toga ovim se salje i negativna poruka zemljama koje nisu priznale Kosovo. Trebalo je otvoreno reci da zbog protivljena mocnih zemalja Srbija nije u ovome momentu u stanju da se izbori za svoje interese i da zbog toga povlaci rezoluciju. I ostali bi to razumeli a mozda bi imali i simpatije. Ovako sve se svodi na obicno politikanstvo bez imalo koristi za Srbiju. Da li se EU ovde bilo cime obavezala? Ako i postoje neki nepisani dogovori, oni vec sutra mogu biti zaboravljeni jer jedino ono sto je napisano ostaje. A ostaje zapisano da Srbija prihvata i priznaje odluku suda.

mc II

pre 13 godina

A....braco Srbi sa Kosova...okrenite se svojoj drzavi i radite na njenom jacanju jer ova nasa nije trenutno u stanju da vam pomogne...ili....uzmite rusko drzavljanstvo pa neka vas oni brane....nas vise ne treba...

Bgd

pre 13 godina

Procitao sam tekst "redefinisane rezolucije". Pitanje je sto u vestima ne pise Srbija priznala Kosovo, jer to stoji u rezoluciji? To je veca vest od toga da smo se kao usaglasili sa EU. Prepricano rezolucija bi glasila. Srbija je shvatila sta je rekao MSP i pokusace da uradi nesto bar za ljude tj. nigde nije pomenuta 1244, secesija... Ja sam odavno bio za taj rez, ali ovo funjarsko predstavljanje mi je odvratno.

Goran

pre 13 godina

E sad protiv Rezolucije trebaju da glasaju svi koje smo izlobirali da je podrze i da ujedno prestanu da pruzaju podrsku nasoj diplomatiji, a narocito vezano za Kosovo, jer smo to i zasluzili.

anarhija medj' sljivama

pre 13 godina

Kako nam vode drzavu bolje i da nemamo nikog na vlasti.
Ne znam kako i ne znam s kim Srbija moze da stane na noge i postane normalna drzava.
Znam sigurno da od ovih "malo levo pa desno hopa cupa" politicara nema vajde.

komsija

pre 13 godina

Svaka cast domacine! Tako treba. Upravo, nista novo:poceti sa :nikada, nikada necemo...i na kraju..popust robe!..To je marketing 21 veka srbske vlade i njene diplomatije.
Od danasnjeg dana Kosovo moze da racuna na blizko priznavanje nezavisnosti i od same Srbije.

Aleksandar

pre 13 godina

Znaci Tadic i EU su izmerili na kantaru koliko kosta da se izbaci recenica "secesija Kosova od Srbije" i rec "status".

Sto je babi milo to joj se i snilo - SVE IMA SVOJU CENU !

Briselski sutoni

pre 13 godina

Da su hteli da postignu dogovor, sastali bi se barem pre dve-tri nedelje, bilo je vremena od 28. jula. Izgleda da su EU/EK birokratiji bitniji godišnji odmori nego i Kosovo i Srbija (i GS UN). Obaška što evropska dvadesetsedmorka hronično nije u stanju da postigne konsenzus po raznim bitnim pitanjima, kao ni o Kosovu, a navikli su da sve rade u zadnji čas. Sa druge strane, neformalna "kvinta" vredno je radila, šaljući u Beograd dva ministra inostranih poslova jednog za drugim. Pouka cele ove priče, koja se ne odnosi na Kosovo odn. Srbiju, bila bi u tome da se EU27 konačno opredele šta je to EU - da li je to organizacija rukovođena ineresima tzv. kvinte (vođene od strane SAD), ili će EU biti autonomna, autohtona zajednica svih ravnopravnih članica. U poslednjem slučaju, ni Srbiji više ne bi toliko bilo bitno ni Kosovo, Beograd i Priština bili bi u stanju da postignu kompromis, a med i mleko potekli bi Ibrom, Moravom, Dunavom...

Logika

pre 13 godina

Logicno, po ovome ispada da je Srbija podlegla ultimatumima mocnika, jer je u stvari pilagodila svoju rezoluciju evropskoj, odnosno miselenju MSP. Pa ako to smatra uspehom, ili pobedom, onda ne preostaje nista vec da joj se cestita.

Milan

pre 13 godina

Lično mislim da je veći uspeh postigla Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom na Svetskom prvenstvu, nego naša diplomatija u vezi sa usaglašenjem rezolucije sa EU. Ja sam politički neopredeljen ali mislim da je ovo Naš izgubljen meč na političkom polju.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ја не видим који је смисао сада ове резолуције. Ми смо хтели да Скупштина УН осуди једнострану сецесију привремених институција у Приштини. На крају смо од тога одустали и то је као неки компромис. Мало смешно, а?

bora

pre 13 godina

Ne oni se ne bore za ulazak u Ez koi je nemoguc jel je EZ u zestokoj ekonomskoj krizi. I ciji se opstanak kao i valuta od svih zaista svetskoh strucnjaka dovodi u pitanje. Oni se bore za ekonomsku pomoc od EZ da bi ostali na vlasti. Jel oni nemaju ekonomski program oni se samo zaduzuju i tako kupuju vreme. Sve sto su takli pretvorilo se u tragediju, kapitulaciju, sirotinju, unisteno, zaduzeno i korumpirano. Sada ne mozemo da koristimo komunisticku frazu kako je svet protiv nas. Ne, sada smo sami krivi za saopstvene odluke i sta ce nam one doneti.

ja

pre 13 godina

U teoriji moć se uspostavlja na 3 načina:
1) Autoristički - uključujući i silu
2) Ubeđivanjem da je to dobro za nas same
3) Sklanjanjem neugodnih pitanja u stranu i neodgovaranjem na ista već promena teme.
Čini mi se da sve ovo podseća na 3 način uz blage primese 2 tako da je ova priča završena.
Nije mi jasno zašto smo to dozvolili.
Od najjednostavnijeg pitanja jeli nešto jeste ili nije imamo priču da se zemlja vrti oko sunca , da svako gleda priču na svoj način i na kraju ništa...

Zelene su bile oči te

pre 13 godina

Rezolucija ni na koji način ne priznaje nezavisnost Kosova."

Ali ni na koji način ne priznaje ni da je Kosovo u sastavu Srbije

Zoki

pre 13 godina

Hoće li neko objasniti kakva je svrha ove i ovakve rezolucije? Šta je ovde imalo da se usaglašava? Ovakvu rezoluciju su mogle podneti i SAD.
Zar nije bilo bolje povući rezoluciju pod pritiskom Velike Britanije i time pokazati svoju kooperativnost, nego na kraju naterati EU da potroši vreme i pare, da bi se došlo do ovakvog "kompromisa"?

Znalac

pre 13 godina

Eto pristali smo na izmenu rezolucije. A sad da vidimo šta će biti od obećanja i svega što nam je nuđeno za uzvrat od ubrzanog puta u EU uz to da nam advokat na putu bude Velika Britanija pa na dalje...

Mario Bros

pre 13 godina

Više mi smeta što nas lože 2 godine na jednu priču i onda veče pred dan D urade sasvim suprotno. OK, radujem se ishodu, a sada ostavke Jeremića, Tadića i Cvetkovića za laganje 2 godine.

O ekonomiji se nisu ništa dogovorili, nemamo ni ulje ni mleko a 'oćemo u EU da idemo...

архонт Трибала

pre 13 godina

Косовски проблем све више подсећа на Блиски исток.
Сви причају о непходности изналажења решења дијалогом, а до разговора не долази.

dovla

pre 13 godina

U cemu je poenta ove razvodnjene neutralne rezolucije? Mogli su i da konstatuju da Zemlja rotira oko Sunca? Kakve koristi ima Srbija od njenog usvajanja? EU je postigla sta je zelela, ovo je ekvivalent povlacenju rezolucije.

Milutin

pre 13 godina

Svedski javni servis SVT prenosi ovu vest ovako - Srbija omeksava po pitanju Kosova. Evo i linka, mrzi me dalje da prevodim...
http://svt.se/2.22584/1.2138824/serbien_mjuknar_om_kosovo?lid=puff_2138824&lpos=lasMer

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nakon ove "usaglašene" rezolucije najbolje rješenje je da Srbija sutra iznenadi sve prisutne i odustane od ovakve rezolucije. Tada bi na Tadića gledali drugim očima ali pozitivnijim jer pored ovoliko pritisaka nije ni moguće. EU na mala vrata ovom rezolucijom želi iskamčiti priznanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije. Zato treba sutra neko da prelomi i da povuče rezoluciju. Jer bi to značilo da držimo do svojih interesa. Ovakva rezolucija Srbiji ne treba.

Europa zdaj !

pre 13 godina

I rezultat priznanja bice novi krediti koji ce ovu kliku da odrze jos duze na vlasti. Plate ce da porastu, evro da padne , ulje da pojeftini, restitucijom ce starim vlasnicima da se vrati oduzeta imovina, porezi nece da se dizu. Zivecemo bolje i sretnije. Jel' tako Borise ?

marko

pre 13 godina

Totalno me ne zanima dal je Tadić usaglasio rezoluciju sa EU ili nije.On je poznat po tome,čas ovako,čas onako.Zanima me kako preživeti u Srbiji od prvog do prvog.Aktuelna vlast misli da narod živi od vazduha.

Srdjan, Ceska

pre 13 godina

Ako je Ketrin Eston izjavila da je Rezolucija proizvod konsenzusa 28 drzava (27 clanica EU i Srbije) onda mislim da je jasno gde je ovde Kosovo.

buki

pre 13 godina

I dalje mislim da nije Tadic taj koji je izgubio Kosovo,sta se svi prave ludi, pa ta prica traje vec decenijama, i sta vec nije isprobano,da je bilo lako naci resenje, davno bi se naslo. Njemu je samo ostala koska kad je vec sve ostalo odavno propalo.