Utorak, 07.09.2010.

00:52

Tači: Katar, a uskoro Kuvajt i Oman

Katar je priznao nezavisnost Kosova, a uskoro će to učiniti i Kuvajt i Oman, izjavio kosovski premijer Hašim Tači.

Izvor: B92

Taèi: Katar, a uskoro Kuvajt i Oman IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

mirza

pre 13 godina

vidim komentar bez rusa i kine nista,hajt ti u kinu i rusiju pa da vidis pojesce te zivog, ali idi u evropske zemlje pa da vidis kako je tamo, kad se sve ovo zavrsi bice svima bolje 100%

Dzoni

pre 13 godina

Ko nam je kriv kada nismo klonirali Jeremica jedno 40 puta. Jer on ili njegov alter ego moraju non-stop da kruze svetom i podsecaju zemlje da ne ruse svetski poredak priznavanjem fantomske drzave. Cim odleti, oni to nekako zaborave...

Crnogorac

pre 13 godina

Najzanimljiviji su oni komentatori koji misle da im je za nezavisnost Kosova krivo priznanje Crne Gore i Makedonije, a ne stvari poput hladnjače s leševima iz Batajničkog jezera na domak Beograda, jame, zbjegovi stotina hiljada albanaca sa ženama i malom djecom '99-e...
Ne treba Srbiji samo De Gol pa da kaže "Alžir je izgubljen", već i Vili Brant.

Rrapi

pre 13 godina

Kada Kosovo napusti i ,,poslednji nato vojnik" onda ce Kosovo imati svoju armiju. Bude li raspolozenja za partnerstvo medju susedima tu smo. Budemo li trebali da branimo tekovine slobode i ljudsko dostojanstvo ucinicemo to odlucno, nego drugacije bi trebalo misliti i raditi ne ovako ,,sastrasiti medjeda sitom" u svakom slucaju zivi bili pa videli.

Albanski vojnik

pre 13 godina

"Sta ce biti kad jednog dana i zadnji NATO vojnik napusti KiM?"

Kosovo ima najmladju populaciju u Evropi. Skoro sto hiljada mladih Albanaca se prijavilo za prijem u Kosovske Bezbedonosne Snage. Ima ko da cuva Kosovo, gospodo Srbi.

momabrazil

pre 13 godina

najaci su mi ovo sto kritikuju jeremica, ha,ha
covek se bori da izvuce sto vecu korist iz velikog poraza nas srba za koji je najmanje kriv. treba se hladnokrvno reagovati na svako prizanje ,kosovo smo izgubili , te smo izgubili bolno i nepravedno i nadam se da cemo jednom imati sansu da sacuvamo bar sever enklave i manastire a vreme ide u nasu korist m kako bilo neverovatno jer ce albancima na kosovu dosaditi da budu izvan spostski desavanja i ekonomskih a iako ucju u UN opet ce im dosaditi da ih ameri ucenjuju srbima, tako da strpljenje nije naodmet. ne sem se zaboraviti da je korupcija najveci problem srbije i samo jaka srbija moe braniti interese na kosovu

ima nesto i u dusi...

pre 13 godina

Dragi Albanci, pa zato sto se brinemo o nasim sunarodnicima na KiM, i ne pristajemo na otimacinu i okupaciju! Koliko je vama stalo do Srba na KiM, vidi se po broju povratnika, vracene imovine, resenih zlocina i osudjenih zlocinaca, slobode kretanja, govora i da ne nabrajam vise... Samo ste u zabludi sto mislite da ta pitanja nece doci na red... To smo i mi Srbi mislili... Cim zavrse sa nama, vi ste na redu, zivi bili pa videli... Prvo ce da krenu deportacije iz vama prijateljskih drzava, pa uslovljavanja, pa ucene za vize, za Eu, Nato... Npr, dok se ne vrate svi proterani Srbi - nema liberalizacije viznog rezima, pa vracanje imovine, tek tu ce biti problema, tapije su u Srbiji... Zato, ajde da se lepo dogovorimo, pa da se rastanemo ko ljudi, niti mi zelimo da vama upravljamo, niti ce Srbi (pogotovu sa severa) hteti da vi upravljate njima, sve ostalo je tzv. " zamrznuti sukob"...

Bumerang

pre 13 godina

Velika je i "pogubna zabluda" oficijelne srpske politike, da je priznavanje nezavisnosti Kosova "mrtvo slovo na papiru", sve dok "nezavisnost Kosova", ne prizna Srbija?!
Međunrodno priznanje novonastalih država, a države nastaju i nestaju, jeste individualni akt, svake države - članice međunarodne zajednice i kada ukupan broj tih "priznanja", bude dovoljan za "članstvo u OUN", onda se smatra i da je "završen proces" međunarodnog priznanja novonastale države?!
To što Srbija "nikada" neće da prizna nezavisnost Kosova, jeste "kontra-produktivan stav" aktuelne politike, jer će time Srbija postati, još veći "međunarodni problem", budući da će se, još decidnije "deklarisati", kao "remetilački faktor", zbog odbijanja da uspostavi "dobrosusedske odnose" sa svim međunarodno-priznatim državama, uključujući i Republiku Kosova?!
A, onda će, međunarodna zajednica, biti u obavezi da "pacifikuje" Srbiju, zbog takvog "nepoćudnog ponašanja", na "vlastitu štetu" i štetu "regionalnog mira i stabilnosti"?!

Proka

pre 13 godina

Cek, cek, cek u februaru je Jeremic izjavio "i pored ogromnih pritisaka da priznaju Kosovo, taj stav Katara se neće menjati", u martu je bio i u Omanu i izjavio "da ne bi trebalo očekivati promenu stava ove zemlje" a u decembru prosle godine je, kako stoji u vestima, "U ime naroda Srbije, Jeremić je zahvalio Kuvajtu na principijelnom stavu da ne prizna nezavisnost Kosova" Sta bi?!

Srbija ne priznaje!

pre 13 godina

Ja se samo bojim da KiM moze biti "nezavisna" drzava samo dok su u njoj snage KFOR-a. Zeli li Kosovo da jedinice neke druge armije budu vecno na njenoj teritoriji? Sta ce biti kad jednog dana i zadnji NATO vojnik napusti KiM?

Aleksije

pre 13 godina

Sve je to interes, i kako koja država proceni da će više koristi imati ako prizna Kosovo, tada će ga i priznati. Samo zbog toga je oklevanje drugih država, a ne zbog političke mudrosti Vuka Jerimića.
Najviše bih voleo da jednom u svom životu upalim radio ili televizor i poslušam normalan program, a ne samo Kosovo, pa Kosovo. I stalno se bavimo Srbima u Bosni, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, dijaspori... samo nas baš briga za Srbe u Srbiji. Zemlja užasa.

Kosovastar

pre 13 godina

Pa priznace Kosovo i ostale drzave. Drzava Kosovo je realnost koja ne moze da se menja. Najbolji dokaz o tome jeste zapravo izlaganje zvanicnika Srbije o resenju "prihvatljivog za obe strane" sto znaci da resenje jeste u rukama kosovskog rukovodstva. Srbija dakle ima samo jedan instrument da se protivi drzavnosti Kosova a to je pristanak zvanicnika Kosova da se odreknu nezavisnosti i to dobrovoljno. Nije tesko zamisliti hoce li zvanicnici Kosova dobrovoljno da se odreknu nezavisnosti. Nije tesko isto zamisliti da pokusati da se neko dobrovoljno odrice onoga sto ima i sto voli najvise jeste gori nego Sizifov posao.

Mexi

pre 13 godina

Kako se samo Srbija drzi za slamcicu sve sta se desava u korist Kosova ona umalovazava a Kosovo nastavlja svojim jes sporo al dobrim putem.
Od kad su Crna Gora i Makedonija priznali nezaisnost Kosova kako su srpski politicari tako sigurni da nece Grcka i ostale 5 clanice EU priznati Kosovo. Zivi bili pa videli kako ce jednoga dana i Rusija priznati ovu novu drzavu.

Arben

pre 13 godina

Nema sta da se govori vise o Kosovi - da ili ne, to je gotova stvar. Ja vam Srbima preporucujem da kazete Jeremicu ili vasu vladu pa docinje da misle za Srbima u kosovu, za njihovu buducnost, pa prihvate realnost i da pocinje saradnja.

Zamislite kad dve ili vise zemalja saraduju medju sebe, narod zivi bolje.

Ja vam garantujem, da ako vasa vlada misli i radi sa narod, i prijatelstvo, ne vise nego samo koliko je radio protiv nezavisnosti, Srbia bi bila u bolju poziciju, narod bi ziveo bolje, srbi na kosovo bi ziveo bolje, ali mozda bi bio prijateli.

Zao mij e kad vidim srbe kako zivu na kosovo jer srpska vlada ne zeli hjih da zivu bolje - JER MOGU!

Samo dobre namere dobijaju podrsku sveta.

Realan

pre 13 godina

Kada će vlasti u Prištini shvatiti da je priznavanje njihove ''nezavisnosti'' mrtvo slovo na papiru sve dok ih ne prizna Srbija?!
Makar ih priznao i čitav svet.

Dexter

pre 13 godina

Obožavam da čitam kako sebe obmanjuju da je "kosovo" nezavisno. Status im je regulisan 1244, imaju strane trupe, Eulex može da hapsi ministre (u kojoj to nezavisnoj državi neko iznad tebe hapsi ministre?).

(Vlast)a

pre 13 godina

G.predsednice susedne drzave, pametnom je bilo dosta kad su vas priznali SAD, Velika Britanija, Francuska...a neke velike drzave nisu nista preduzele protiv vaseg proglasenja ("majka"Rusija, i druge). Samo nekim politicarima koji su to po imenu nije bilo jasno da se tada dogodilo sve sto je potrebno za jednu drzavu. Cak je i ministar nama prijateljske Slovacke rekao da nece zauvek odbijati vase priznanje: priznace vas cim im to bude odgovaralo. Sad vas ne priznaju ne zbog vas nego zbog svojih interesa! Ali, nece se desiti da ijedna drzava koja vas je priznala, to priznanje povuce! Sad cekamo da neki povuku formalan potez, ali vi jeste nezavisna drzava!

dr.eni

pre 13 godina

Kod Albanaca postoji narodna filozofija koja kaze da ti je komsija blizi nego brat. Ovo bi se moglo protumaciti i u slucaju ovih priznanja ili nepriznanja kosovske nezavisnosti. Mislim da su priznanja od strane komsija Crne Gore, Makedonije, Albanije i uskoro Srbije znace vise nego sva ona iz Afrike, Juzne Amerike i td. Stoga nadajmo se da ce uskoro na celo Srbije doci pametni a pre svega hrabri politicari sa jasnim vizijama buducnosti svog naroda i buducnosti regiona pa ce priznati cinjenicno stanje da je Kosovo nezavisno.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Kakva blamaza za Ameriku, od celog "cunamija priznanja" jedva su ubedili 1 drzavu da prizna Kosovo, a ovo sto je javio princ je samo na pola uradjeno. Znaci, mnogo tesko drzave gutaju zabu koja moze da zakrekece i pred njihovim vratima! I to bas odlucio dan pred raspravu u UN, nije nego!

Dušan

pre 13 godina

Treba prihvatiti Tačijeve izjave sa rezervom. Da podsetim da za Grčku Hiseni već godinu dana priča da je samo pitanje dana kada će priznati nezavisnost Kosova, a slična je priča recimo i za Indoneziju. Nije nemoguće da će biti još priznanja, to niko živ ne isključuje, i moguće je da se Tačijeva izjava obistini (iako nešto sumnjam za Kuvajt), ali ipak gospodi Kosovarima je to mala uteha. Bez priznanja na prvom mestu Srbije, zatim Rusije i Kine, onda preostalih zemalja EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova, zemalja koje su realno govoreći (sa izuzetkom Srbije) nepotkupljive, džaba ste krečili gospodo Kosovari!

Marina

pre 13 godina

Počele su najveće pa one manje i zavisnije od većih a sad su na redu bogate države koje priznaju Kosovo. Bez obzira hoće li se prikupiti priznanje još država svijeta, ostaje gorak okus u ustima Jeremića pogotovo nakon što je pokazivao svoju nadmoć razbacujući se nadmeno i pobjednički velikim frazama o svojim pobjedama i ovdje i ondje, i tu i tamo. U situaciji koja govori protiv vaših očekivanja treba balansirati izjavama, biti mudar i pragmatičan, a tjerati svoje. Vuk Jeremić za to nije sazrio pa je svojim istupima Srbiji više naštetio nego koristio (govorim o imidžu zemlje) bahaćenjem i tvrdim stavovima koje je poslije omekšavao pa i mijenjao. Riječi poput NIKADA nisu primjerene diplomatskom rječniku, a ta riječ je sastavni dio svake rečenice koja izađe iz Jeremićevih usta. Srbija može doista nikada ne priznati nezavisnost Kosova, ali će morati uvažiti činjenicu da je Kosovo danas-sutra član UN i prema njemu će se morati odnositi kao prema svakoj drugoj državi članici bez obzira radi li se o pjesmi Eurovizije, nogometnoj utakmici za kvalifikacije na EU ili svjetskom prvenstvu ili sastanku na vrhu predsjednika država EU ili regije. Dakle, implicitno, a ne eksplicitno, što je u protivurječnosti s Jeremićem i Tadićem. Srećom da dolaze nova vremena, nova generacija političara u Srbiji koja će gledati u budućnost zajedno sa svim ostalim iz regije i koja će se s pijetetom sjećati prošlih strašnih i teških događanja, ali je to neće omesti da surađuje sa svima pa i sa sada omraženim kosovskim Albancima.

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Uvek kad su najavljivali neko priznavanje, to se nije desilo: Izrael, Grcka, Arapska liga, Islamska konferencija... Ozbiljni politicari nikad ne bi javno govorili o sledecim koracima, bas da ih suprotna strana ne bi omela u tome. Ovo je vise lazno samoohrabrivanje i samoobmamljivanje albanskih politicara pred nervoznom albanskom javnoscu na Kosovu sto nema talasa priznavanja nakon misljenja Medjunarodnog suda. Cak i da se desi Kuvajt, Katar i Oman to je nista u poredjenju sa desetine drzava koliko su se spominjale (islo se sa licitacijom od 50 priznavanja nakon misljenja) i sto bi trebalo da dovede do dvotrecinskog priznavanje Kosova od strane clanica UN.

e-krem

pre 13 godina

Ovo je "pokazni" za Srbiju i njenu Rezoluciju.
Ovo je pokazni za Jeremica, ovo je pokazni za predsednika Republike koji je uzurpirao Ustav obavljajuci i ono sto nije njegova nadleznost, znaci pokazni i za onog sa sedom bradom koji mudro cuti umesto...
Pokazni i za Predsednika DS i njenih izneverenih biraca i simpatizera...
I polupametnom dosta.

e-krem

pre 13 godina

Kakva blamaza za Srpsku politiku, ja vam komsije, prijatelji, drugovi i, i.... licno sve oprastam ali ne gazite i mucite svoje postene i casne gradjane vise molim vas, dosta je bilo.

Nije svaki Srbin kriv pa da mu sve ovo radite jer je Kosovo nezavisna drzava.
Ja volim svog neprijateljea a ti? Enough its enough, genuck, basta ende i DOSTA naravno.

Dimitrije Selimovic

pre 13 godina

Znaci bice 72 njih sto priznaju, jos desetak karibijskih, i dostici ce osamdesetak, mozda cak i blizu 90 zemalja sto priznaju Kosovo pre nove godine. Tokom proleca pasce jos desetak, mozda cak i Grcka. Redom, vecinom glasova ce priznati Kosovo u razne federacije i ustanove i savete, i nece Srbija moci uvek bojkotirati kosovske delegacije, mozda ce biti i neka pesma kosovska na pesmi evrovizije [verovatno neko etno-pesma sa modernim sintisajzerskim bitobima]. Pa ce morati FC Pristina da igra u Marakani, i evo Srbije za par godina u teskim mukama. Brana ce puci. I morace doci neki De Gol pa da bude hrabar da narodu saopsti istinu.

Petar

pre 13 godina

Posle Crne Gore me nista ne moze iznenaditi i ovo vise nije bitno.

Bitno je da smo izdrzali 500 godina u tezim uslovima od ovih i posle svega izdrzacemo ponovo.

Dimitrije Selimovic

pre 13 godina

Znaci bice 72 njih sto priznaju, jos desetak karibijskih, i dostici ce osamdesetak, mozda cak i blizu 90 zemalja sto priznaju Kosovo pre nove godine. Tokom proleca pasce jos desetak, mozda cak i Grcka. Redom, vecinom glasova ce priznati Kosovo u razne federacije i ustanove i savete, i nece Srbija moci uvek bojkotirati kosovske delegacije, mozda ce biti i neka pesma kosovska na pesmi evrovizije [verovatno neko etno-pesma sa modernim sintisajzerskim bitobima]. Pa ce morati FC Pristina da igra u Marakani, i evo Srbije za par godina u teskim mukama. Brana ce puci. I morace doci neki De Gol pa da bude hrabar da narodu saopsti istinu.

dr.eni

pre 13 godina

Kod Albanaca postoji narodna filozofija koja kaze da ti je komsija blizi nego brat. Ovo bi se moglo protumaciti i u slucaju ovih priznanja ili nepriznanja kosovske nezavisnosti. Mislim da su priznanja od strane komsija Crne Gore, Makedonije, Albanije i uskoro Srbije znace vise nego sva ona iz Afrike, Juzne Amerike i td. Stoga nadajmo se da ce uskoro na celo Srbije doci pametni a pre svega hrabri politicari sa jasnim vizijama buducnosti svog naroda i buducnosti regiona pa ce priznati cinjenicno stanje da je Kosovo nezavisno.

e-krem

pre 13 godina

Kakva blamaza za Srpsku politiku, ja vam komsije, prijatelji, drugovi i, i.... licno sve oprastam ali ne gazite i mucite svoje postene i casne gradjane vise molim vas, dosta je bilo.

Nije svaki Srbin kriv pa da mu sve ovo radite jer je Kosovo nezavisna drzava.
Ja volim svog neprijateljea a ti? Enough its enough, genuck, basta ende i DOSTA naravno.

e-krem

pre 13 godina

Ovo je "pokazni" za Srbiju i njenu Rezoluciju.
Ovo je pokazni za Jeremica, ovo je pokazni za predsednika Republike koji je uzurpirao Ustav obavljajuci i ono sto nije njegova nadleznost, znaci pokazni i za onog sa sedom bradom koji mudro cuti umesto...
Pokazni i za Predsednika DS i njenih izneverenih biraca i simpatizera...
I polupametnom dosta.

Albanski vojnik

pre 13 godina

"Sta ce biti kad jednog dana i zadnji NATO vojnik napusti KiM?"

Kosovo ima najmladju populaciju u Evropi. Skoro sto hiljada mladih Albanaca se prijavilo za prijem u Kosovske Bezbedonosne Snage. Ima ko da cuva Kosovo, gospodo Srbi.

Crnogorac

pre 13 godina

Najzanimljiviji su oni komentatori koji misle da im je za nezavisnost Kosova krivo priznanje Crne Gore i Makedonije, a ne stvari poput hladnjače s leševima iz Batajničkog jezera na domak Beograda, jame, zbjegovi stotina hiljada albanaca sa ženama i malom djecom '99-e...
Ne treba Srbiji samo De Gol pa da kaže "Alžir je izgubljen", već i Vili Brant.

(Vlast)a

pre 13 godina

G.predsednice susedne drzave, pametnom je bilo dosta kad su vas priznali SAD, Velika Britanija, Francuska...a neke velike drzave nisu nista preduzele protiv vaseg proglasenja ("majka"Rusija, i druge). Samo nekim politicarima koji su to po imenu nije bilo jasno da se tada dogodilo sve sto je potrebno za jednu drzavu. Cak je i ministar nama prijateljske Slovacke rekao da nece zauvek odbijati vase priznanje: priznace vas cim im to bude odgovaralo. Sad vas ne priznaju ne zbog vas nego zbog svojih interesa! Ali, nece se desiti da ijedna drzava koja vas je priznala, to priznanje povuce! Sad cekamo da neki povuku formalan potez, ali vi jeste nezavisna drzava!

Kosovastar

pre 13 godina

Pa priznace Kosovo i ostale drzave. Drzava Kosovo je realnost koja ne moze da se menja. Najbolji dokaz o tome jeste zapravo izlaganje zvanicnika Srbije o resenju "prihvatljivog za obe strane" sto znaci da resenje jeste u rukama kosovskog rukovodstva. Srbija dakle ima samo jedan instrument da se protivi drzavnosti Kosova a to je pristanak zvanicnika Kosova da se odreknu nezavisnosti i to dobrovoljno. Nije tesko zamisliti hoce li zvanicnici Kosova dobrovoljno da se odreknu nezavisnosti. Nije tesko isto zamisliti da pokusati da se neko dobrovoljno odrice onoga sto ima i sto voli najvise jeste gori nego Sizifov posao.

Petar

pre 13 godina

Posle Crne Gore me nista ne moze iznenaditi i ovo vise nije bitno.

Bitno je da smo izdrzali 500 godina u tezim uslovima od ovih i posle svega izdrzacemo ponovo.

Proka

pre 13 godina

Cek, cek, cek u februaru je Jeremic izjavio "i pored ogromnih pritisaka da priznaju Kosovo, taj stav Katara se neće menjati", u martu je bio i u Omanu i izjavio "da ne bi trebalo očekivati promenu stava ove zemlje" a u decembru prosle godine je, kako stoji u vestima, "U ime naroda Srbije, Jeremić je zahvalio Kuvajtu na principijelnom stavu da ne prizna nezavisnost Kosova" Sta bi?!

Marina

pre 13 godina

Počele su najveće pa one manje i zavisnije od većih a sad su na redu bogate države koje priznaju Kosovo. Bez obzira hoće li se prikupiti priznanje još država svijeta, ostaje gorak okus u ustima Jeremića pogotovo nakon što je pokazivao svoju nadmoć razbacujući se nadmeno i pobjednički velikim frazama o svojim pobjedama i ovdje i ondje, i tu i tamo. U situaciji koja govori protiv vaših očekivanja treba balansirati izjavama, biti mudar i pragmatičan, a tjerati svoje. Vuk Jeremić za to nije sazrio pa je svojim istupima Srbiji više naštetio nego koristio (govorim o imidžu zemlje) bahaćenjem i tvrdim stavovima koje je poslije omekšavao pa i mijenjao. Riječi poput NIKADA nisu primjerene diplomatskom rječniku, a ta riječ je sastavni dio svake rečenice koja izađe iz Jeremićevih usta. Srbija može doista nikada ne priznati nezavisnost Kosova, ali će morati uvažiti činjenicu da je Kosovo danas-sutra član UN i prema njemu će se morati odnositi kao prema svakoj drugoj državi članici bez obzira radi li se o pjesmi Eurovizije, nogometnoj utakmici za kvalifikacije na EU ili svjetskom prvenstvu ili sastanku na vrhu predsjednika država EU ili regije. Dakle, implicitno, a ne eksplicitno, što je u protivurječnosti s Jeremićem i Tadićem. Srećom da dolaze nova vremena, nova generacija političara u Srbiji koja će gledati u budućnost zajedno sa svim ostalim iz regije i koja će se s pijetetom sjećati prošlih strašnih i teških događanja, ali je to neće omesti da surađuje sa svima pa i sa sada omraženim kosovskim Albancima.

Mexi

pre 13 godina

Kako se samo Srbija drzi za slamcicu sve sta se desava u korist Kosova ona umalovazava a Kosovo nastavlja svojim jes sporo al dobrim putem.
Od kad su Crna Gora i Makedonija priznali nezaisnost Kosova kako su srpski politicari tako sigurni da nece Grcka i ostale 5 clanice EU priznati Kosovo. Zivi bili pa videli kako ce jednoga dana i Rusija priznati ovu novu drzavu.

Arben

pre 13 godina

Nema sta da se govori vise o Kosovi - da ili ne, to je gotova stvar. Ja vam Srbima preporucujem da kazete Jeremicu ili vasu vladu pa docinje da misle za Srbima u kosovu, za njihovu buducnost, pa prihvate realnost i da pocinje saradnja.

Zamislite kad dve ili vise zemalja saraduju medju sebe, narod zivi bolje.

Ja vam garantujem, da ako vasa vlada misli i radi sa narod, i prijatelstvo, ne vise nego samo koliko je radio protiv nezavisnosti, Srbia bi bila u bolju poziciju, narod bi ziveo bolje, srbi na kosovo bi ziveo bolje, ali mozda bi bio prijateli.

Zao mij e kad vidim srbe kako zivu na kosovo jer srpska vlada ne zeli hjih da zivu bolje - JER MOGU!

Samo dobre namere dobijaju podrsku sveta.

Aleksije

pre 13 godina

Sve je to interes, i kako koja država proceni da će više koristi imati ako prizna Kosovo, tada će ga i priznati. Samo zbog toga je oklevanje drugih država, a ne zbog političke mudrosti Vuka Jerimića.
Najviše bih voleo da jednom u svom životu upalim radio ili televizor i poslušam normalan program, a ne samo Kosovo, pa Kosovo. I stalno se bavimo Srbima u Bosni, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, dijaspori... samo nas baš briga za Srbe u Srbiji. Zemlja užasa.

Rrapi

pre 13 godina

Kada Kosovo napusti i ,,poslednji nato vojnik" onda ce Kosovo imati svoju armiju. Bude li raspolozenja za partnerstvo medju susedima tu smo. Budemo li trebali da branimo tekovine slobode i ljudsko dostojanstvo ucinicemo to odlucno, nego drugacije bi trebalo misliti i raditi ne ovako ,,sastrasiti medjeda sitom" u svakom slucaju zivi bili pa videli.

Bumerang

pre 13 godina

Velika je i "pogubna zabluda" oficijelne srpske politike, da je priznavanje nezavisnosti Kosova "mrtvo slovo na papiru", sve dok "nezavisnost Kosova", ne prizna Srbija?!
Međunrodno priznanje novonastalih država, a države nastaju i nestaju, jeste individualni akt, svake države - članice međunarodne zajednice i kada ukupan broj tih "priznanja", bude dovoljan za "članstvo u OUN", onda se smatra i da je "završen proces" međunarodnog priznanja novonastale države?!
To što Srbija "nikada" neće da prizna nezavisnost Kosova, jeste "kontra-produktivan stav" aktuelne politike, jer će time Srbija postati, još veći "međunarodni problem", budući da će se, još decidnije "deklarisati", kao "remetilački faktor", zbog odbijanja da uspostavi "dobrosusedske odnose" sa svim međunarodno-priznatim državama, uključujući i Republiku Kosova?!
A, onda će, međunarodna zajednica, biti u obavezi da "pacifikuje" Srbiju, zbog takvog "nepoćudnog ponašanja", na "vlastitu štetu" i štetu "regionalnog mira i stabilnosti"?!

mirza

pre 13 godina

vidim komentar bez rusa i kine nista,hajt ti u kinu i rusiju pa da vidis pojesce te zivog, ali idi u evropske zemlje pa da vidis kako je tamo, kad se sve ovo zavrsi bice svima bolje 100%

Dexter

pre 13 godina

Obožavam da čitam kako sebe obmanjuju da je "kosovo" nezavisno. Status im je regulisan 1244, imaju strane trupe, Eulex može da hapsi ministre (u kojoj to nezavisnoj državi neko iznad tebe hapsi ministre?).

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Uvek kad su najavljivali neko priznavanje, to se nije desilo: Izrael, Grcka, Arapska liga, Islamska konferencija... Ozbiljni politicari nikad ne bi javno govorili o sledecim koracima, bas da ih suprotna strana ne bi omela u tome. Ovo je vise lazno samoohrabrivanje i samoobmamljivanje albanskih politicara pred nervoznom albanskom javnoscu na Kosovu sto nema talasa priznavanja nakon misljenja Medjunarodnog suda. Cak i da se desi Kuvajt, Katar i Oman to je nista u poredjenju sa desetine drzava koliko su se spominjale (islo se sa licitacijom od 50 priznavanja nakon misljenja) i sto bi trebalo da dovede do dvotrecinskog priznavanje Kosova od strane clanica UN.

Realan

pre 13 godina

Kada će vlasti u Prištini shvatiti da je priznavanje njihove ''nezavisnosti'' mrtvo slovo na papiru sve dok ih ne prizna Srbija?!
Makar ih priznao i čitav svet.

Dzoni

pre 13 godina

Ko nam je kriv kada nismo klonirali Jeremica jedno 40 puta. Jer on ili njegov alter ego moraju non-stop da kruze svetom i podsecaju zemlje da ne ruse svetski poredak priznavanjem fantomske drzave. Cim odleti, oni to nekako zaborave...

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Kakva blamaza za Ameriku, od celog "cunamija priznanja" jedva su ubedili 1 drzavu da prizna Kosovo, a ovo sto je javio princ je samo na pola uradjeno. Znaci, mnogo tesko drzave gutaju zabu koja moze da zakrekece i pred njihovim vratima! I to bas odlucio dan pred raspravu u UN, nije nego!

Dušan

pre 13 godina

Treba prihvatiti Tačijeve izjave sa rezervom. Da podsetim da za Grčku Hiseni već godinu dana priča da je samo pitanje dana kada će priznati nezavisnost Kosova, a slična je priča recimo i za Indoneziju. Nije nemoguće da će biti još priznanja, to niko živ ne isključuje, i moguće je da se Tačijeva izjava obistini (iako nešto sumnjam za Kuvajt), ali ipak gospodi Kosovarima je to mala uteha. Bez priznanja na prvom mestu Srbije, zatim Rusije i Kine, onda preostalih zemalja EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova, zemalja koje su realno govoreći (sa izuzetkom Srbije) nepotkupljive, džaba ste krečili gospodo Kosovari!

ima nesto i u dusi...

pre 13 godina

Dragi Albanci, pa zato sto se brinemo o nasim sunarodnicima na KiM, i ne pristajemo na otimacinu i okupaciju! Koliko je vama stalo do Srba na KiM, vidi se po broju povratnika, vracene imovine, resenih zlocina i osudjenih zlocinaca, slobode kretanja, govora i da ne nabrajam vise... Samo ste u zabludi sto mislite da ta pitanja nece doci na red... To smo i mi Srbi mislili... Cim zavrse sa nama, vi ste na redu, zivi bili pa videli... Prvo ce da krenu deportacije iz vama prijateljskih drzava, pa uslovljavanja, pa ucene za vize, za Eu, Nato... Npr, dok se ne vrate svi proterani Srbi - nema liberalizacije viznog rezima, pa vracanje imovine, tek tu ce biti problema, tapije su u Srbiji... Zato, ajde da se lepo dogovorimo, pa da se rastanemo ko ljudi, niti mi zelimo da vama upravljamo, niti ce Srbi (pogotovu sa severa) hteti da vi upravljate njima, sve ostalo je tzv. " zamrznuti sukob"...

Srbija ne priznaje!

pre 13 godina

Ja se samo bojim da KiM moze biti "nezavisna" drzava samo dok su u njoj snage KFOR-a. Zeli li Kosovo da jedinice neke druge armije budu vecno na njenoj teritoriji? Sta ce biti kad jednog dana i zadnji NATO vojnik napusti KiM?

momabrazil

pre 13 godina

najaci su mi ovo sto kritikuju jeremica, ha,ha
covek se bori da izvuce sto vecu korist iz velikog poraza nas srba za koji je najmanje kriv. treba se hladnokrvno reagovati na svako prizanje ,kosovo smo izgubili , te smo izgubili bolno i nepravedno i nadam se da cemo jednom imati sansu da sacuvamo bar sever enklave i manastire a vreme ide u nasu korist m kako bilo neverovatno jer ce albancima na kosovu dosaditi da budu izvan spostski desavanja i ekonomskih a iako ucju u UN opet ce im dosaditi da ih ameri ucenjuju srbima, tako da strpljenje nije naodmet. ne sem se zaboraviti da je korupcija najveci problem srbije i samo jaka srbija moe braniti interese na kosovu

Realan

pre 13 godina

Kada će vlasti u Prištini shvatiti da je priznavanje njihove ''nezavisnosti'' mrtvo slovo na papiru sve dok ih ne prizna Srbija?!
Makar ih priznao i čitav svet.

Dexter

pre 13 godina

Obožavam da čitam kako sebe obmanjuju da je "kosovo" nezavisno. Status im je regulisan 1244, imaju strane trupe, Eulex može da hapsi ministre (u kojoj to nezavisnoj državi neko iznad tebe hapsi ministre?).

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Uvek kad su najavljivali neko priznavanje, to se nije desilo: Izrael, Grcka, Arapska liga, Islamska konferencija... Ozbiljni politicari nikad ne bi javno govorili o sledecim koracima, bas da ih suprotna strana ne bi omela u tome. Ovo je vise lazno samoohrabrivanje i samoobmamljivanje albanskih politicara pred nervoznom albanskom javnoscu na Kosovu sto nema talasa priznavanja nakon misljenja Medjunarodnog suda. Cak i da se desi Kuvajt, Katar i Oman to je nista u poredjenju sa desetine drzava koliko su se spominjale (islo se sa licitacijom od 50 priznavanja nakon misljenja) i sto bi trebalo da dovede do dvotrecinskog priznavanje Kosova od strane clanica UN.

Dušan

pre 13 godina

Treba prihvatiti Tačijeve izjave sa rezervom. Da podsetim da za Grčku Hiseni već godinu dana priča da je samo pitanje dana kada će priznati nezavisnost Kosova, a slična je priča recimo i za Indoneziju. Nije nemoguće da će biti još priznanja, to niko živ ne isključuje, i moguće je da se Tačijeva izjava obistini (iako nešto sumnjam za Kuvajt), ali ipak gospodi Kosovarima je to mala uteha. Bez priznanja na prvom mestu Srbije, zatim Rusije i Kine, onda preostalih zemalja EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova, zemalja koje su realno govoreći (sa izuzetkom Srbije) nepotkupljive, džaba ste krečili gospodo Kosovari!

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Kakva blamaza za Ameriku, od celog "cunamija priznanja" jedva su ubedili 1 drzavu da prizna Kosovo, a ovo sto je javio princ je samo na pola uradjeno. Znaci, mnogo tesko drzave gutaju zabu koja moze da zakrekece i pred njihovim vratima! I to bas odlucio dan pred raspravu u UN, nije nego!

Petar

pre 13 godina

Posle Crne Gore me nista ne moze iznenaditi i ovo vise nije bitno.

Bitno je da smo izdrzali 500 godina u tezim uslovima od ovih i posle svega izdrzacemo ponovo.

Srbija ne priznaje!

pre 13 godina

Ja se samo bojim da KiM moze biti "nezavisna" drzava samo dok su u njoj snage KFOR-a. Zeli li Kosovo da jedinice neke druge armije budu vecno na njenoj teritoriji? Sta ce biti kad jednog dana i zadnji NATO vojnik napusti KiM?

ima nesto i u dusi...

pre 13 godina

Dragi Albanci, pa zato sto se brinemo o nasim sunarodnicima na KiM, i ne pristajemo na otimacinu i okupaciju! Koliko je vama stalo do Srba na KiM, vidi se po broju povratnika, vracene imovine, resenih zlocina i osudjenih zlocinaca, slobode kretanja, govora i da ne nabrajam vise... Samo ste u zabludi sto mislite da ta pitanja nece doci na red... To smo i mi Srbi mislili... Cim zavrse sa nama, vi ste na redu, zivi bili pa videli... Prvo ce da krenu deportacije iz vama prijateljskih drzava, pa uslovljavanja, pa ucene za vize, za Eu, Nato... Npr, dok se ne vrate svi proterani Srbi - nema liberalizacije viznog rezima, pa vracanje imovine, tek tu ce biti problema, tapije su u Srbiji... Zato, ajde da se lepo dogovorimo, pa da se rastanemo ko ljudi, niti mi zelimo da vama upravljamo, niti ce Srbi (pogotovu sa severa) hteti da vi upravljate njima, sve ostalo je tzv. " zamrznuti sukob"...

Dimitrije Selimovic

pre 13 godina

Znaci bice 72 njih sto priznaju, jos desetak karibijskih, i dostici ce osamdesetak, mozda cak i blizu 90 zemalja sto priznaju Kosovo pre nove godine. Tokom proleca pasce jos desetak, mozda cak i Grcka. Redom, vecinom glasova ce priznati Kosovo u razne federacije i ustanove i savete, i nece Srbija moci uvek bojkotirati kosovske delegacije, mozda ce biti i neka pesma kosovska na pesmi evrovizije [verovatno neko etno-pesma sa modernim sintisajzerskim bitobima]. Pa ce morati FC Pristina da igra u Marakani, i evo Srbije za par godina u teskim mukama. Brana ce puci. I morace doci neki De Gol pa da bude hrabar da narodu saopsti istinu.

e-krem

pre 13 godina

Kakva blamaza za Srpsku politiku, ja vam komsije, prijatelji, drugovi i, i.... licno sve oprastam ali ne gazite i mucite svoje postene i casne gradjane vise molim vas, dosta je bilo.

Nije svaki Srbin kriv pa da mu sve ovo radite jer je Kosovo nezavisna drzava.
Ja volim svog neprijateljea a ti? Enough its enough, genuck, basta ende i DOSTA naravno.

momabrazil

pre 13 godina

najaci su mi ovo sto kritikuju jeremica, ha,ha
covek se bori da izvuce sto vecu korist iz velikog poraza nas srba za koji je najmanje kriv. treba se hladnokrvno reagovati na svako prizanje ,kosovo smo izgubili , te smo izgubili bolno i nepravedno i nadam se da cemo jednom imati sansu da sacuvamo bar sever enklave i manastire a vreme ide u nasu korist m kako bilo neverovatno jer ce albancima na kosovu dosaditi da budu izvan spostski desavanja i ekonomskih a iako ucju u UN opet ce im dosaditi da ih ameri ucenjuju srbima, tako da strpljenje nije naodmet. ne sem se zaboraviti da je korupcija najveci problem srbije i samo jaka srbija moe braniti interese na kosovu

dr.eni

pre 13 godina

Kod Albanaca postoji narodna filozofija koja kaze da ti je komsija blizi nego brat. Ovo bi se moglo protumaciti i u slucaju ovih priznanja ili nepriznanja kosovske nezavisnosti. Mislim da su priznanja od strane komsija Crne Gore, Makedonije, Albanije i uskoro Srbije znace vise nego sva ona iz Afrike, Juzne Amerike i td. Stoga nadajmo se da ce uskoro na celo Srbije doci pametni a pre svega hrabri politicari sa jasnim vizijama buducnosti svog naroda i buducnosti regiona pa ce priznati cinjenicno stanje da je Kosovo nezavisno.

e-krem

pre 13 godina

Ovo je "pokazni" za Srbiju i njenu Rezoluciju.
Ovo je pokazni za Jeremica, ovo je pokazni za predsednika Republike koji je uzurpirao Ustav obavljajuci i ono sto nije njegova nadleznost, znaci pokazni i za onog sa sedom bradom koji mudro cuti umesto...
Pokazni i za Predsednika DS i njenih izneverenih biraca i simpatizera...
I polupametnom dosta.

Arben

pre 13 godina

Nema sta da se govori vise o Kosovi - da ili ne, to je gotova stvar. Ja vam Srbima preporucujem da kazete Jeremicu ili vasu vladu pa docinje da misle za Srbima u kosovu, za njihovu buducnost, pa prihvate realnost i da pocinje saradnja.

Zamislite kad dve ili vise zemalja saraduju medju sebe, narod zivi bolje.

Ja vam garantujem, da ako vasa vlada misli i radi sa narod, i prijatelstvo, ne vise nego samo koliko je radio protiv nezavisnosti, Srbia bi bila u bolju poziciju, narod bi ziveo bolje, srbi na kosovo bi ziveo bolje, ali mozda bi bio prijateli.

Zao mij e kad vidim srbe kako zivu na kosovo jer srpska vlada ne zeli hjih da zivu bolje - JER MOGU!

Samo dobre namere dobijaju podrsku sveta.

(Vlast)a

pre 13 godina

G.predsednice susedne drzave, pametnom je bilo dosta kad su vas priznali SAD, Velika Britanija, Francuska...a neke velike drzave nisu nista preduzele protiv vaseg proglasenja ("majka"Rusija, i druge). Samo nekim politicarima koji su to po imenu nije bilo jasno da se tada dogodilo sve sto je potrebno za jednu drzavu. Cak je i ministar nama prijateljske Slovacke rekao da nece zauvek odbijati vase priznanje: priznace vas cim im to bude odgovaralo. Sad vas ne priznaju ne zbog vas nego zbog svojih interesa! Ali, nece se desiti da ijedna drzava koja vas je priznala, to priznanje povuce! Sad cekamo da neki povuku formalan potez, ali vi jeste nezavisna drzava!

Kosovastar

pre 13 godina

Pa priznace Kosovo i ostale drzave. Drzava Kosovo je realnost koja ne moze da se menja. Najbolji dokaz o tome jeste zapravo izlaganje zvanicnika Srbije o resenju "prihvatljivog za obe strane" sto znaci da resenje jeste u rukama kosovskog rukovodstva. Srbija dakle ima samo jedan instrument da se protivi drzavnosti Kosova a to je pristanak zvanicnika Kosova da se odreknu nezavisnosti i to dobrovoljno. Nije tesko zamisliti hoce li zvanicnici Kosova dobrovoljno da se odreknu nezavisnosti. Nije tesko isto zamisliti da pokusati da se neko dobrovoljno odrice onoga sto ima i sto voli najvise jeste gori nego Sizifov posao.

Marina

pre 13 godina

Počele su najveće pa one manje i zavisnije od većih a sad su na redu bogate države koje priznaju Kosovo. Bez obzira hoće li se prikupiti priznanje još država svijeta, ostaje gorak okus u ustima Jeremića pogotovo nakon što je pokazivao svoju nadmoć razbacujući se nadmeno i pobjednički velikim frazama o svojim pobjedama i ovdje i ondje, i tu i tamo. U situaciji koja govori protiv vaših očekivanja treba balansirati izjavama, biti mudar i pragmatičan, a tjerati svoje. Vuk Jeremić za to nije sazrio pa je svojim istupima Srbiji više naštetio nego koristio (govorim o imidžu zemlje) bahaćenjem i tvrdim stavovima koje je poslije omekšavao pa i mijenjao. Riječi poput NIKADA nisu primjerene diplomatskom rječniku, a ta riječ je sastavni dio svake rečenice koja izađe iz Jeremićevih usta. Srbija može doista nikada ne priznati nezavisnost Kosova, ali će morati uvažiti činjenicu da je Kosovo danas-sutra član UN i prema njemu će se morati odnositi kao prema svakoj drugoj državi članici bez obzira radi li se o pjesmi Eurovizije, nogometnoj utakmici za kvalifikacije na EU ili svjetskom prvenstvu ili sastanku na vrhu predsjednika država EU ili regije. Dakle, implicitno, a ne eksplicitno, što je u protivurječnosti s Jeremićem i Tadićem. Srećom da dolaze nova vremena, nova generacija političara u Srbiji koja će gledati u budućnost zajedno sa svim ostalim iz regije i koja će se s pijetetom sjećati prošlih strašnih i teških događanja, ali je to neće omesti da surađuje sa svima pa i sa sada omraženim kosovskim Albancima.

Mexi

pre 13 godina

Kako se samo Srbija drzi za slamcicu sve sta se desava u korist Kosova ona umalovazava a Kosovo nastavlja svojim jes sporo al dobrim putem.
Od kad su Crna Gora i Makedonija priznali nezaisnost Kosova kako su srpski politicari tako sigurni da nece Grcka i ostale 5 clanice EU priznati Kosovo. Zivi bili pa videli kako ce jednoga dana i Rusija priznati ovu novu drzavu.

Bumerang

pre 13 godina

Velika je i "pogubna zabluda" oficijelne srpske politike, da je priznavanje nezavisnosti Kosova "mrtvo slovo na papiru", sve dok "nezavisnost Kosova", ne prizna Srbija?!
Međunrodno priznanje novonastalih država, a države nastaju i nestaju, jeste individualni akt, svake države - članice međunarodne zajednice i kada ukupan broj tih "priznanja", bude dovoljan za "članstvo u OUN", onda se smatra i da je "završen proces" međunarodnog priznanja novonastale države?!
To što Srbija "nikada" neće da prizna nezavisnost Kosova, jeste "kontra-produktivan stav" aktuelne politike, jer će time Srbija postati, još veći "međunarodni problem", budući da će se, još decidnije "deklarisati", kao "remetilački faktor", zbog odbijanja da uspostavi "dobrosusedske odnose" sa svim međunarodno-priznatim državama, uključujući i Republiku Kosova?!
A, onda će, međunarodna zajednica, biti u obavezi da "pacifikuje" Srbiju, zbog takvog "nepoćudnog ponašanja", na "vlastitu štetu" i štetu "regionalnog mira i stabilnosti"?!

Albanski vojnik

pre 13 godina

"Sta ce biti kad jednog dana i zadnji NATO vojnik napusti KiM?"

Kosovo ima najmladju populaciju u Evropi. Skoro sto hiljada mladih Albanaca se prijavilo za prijem u Kosovske Bezbedonosne Snage. Ima ko da cuva Kosovo, gospodo Srbi.

Crnogorac

pre 13 godina

Najzanimljiviji su oni komentatori koji misle da im je za nezavisnost Kosova krivo priznanje Crne Gore i Makedonije, a ne stvari poput hladnjače s leševima iz Batajničkog jezera na domak Beograda, jame, zbjegovi stotina hiljada albanaca sa ženama i malom djecom '99-e...
Ne treba Srbiji samo De Gol pa da kaže "Alžir je izgubljen", već i Vili Brant.

Rrapi

pre 13 godina

Kada Kosovo napusti i ,,poslednji nato vojnik" onda ce Kosovo imati svoju armiju. Bude li raspolozenja za partnerstvo medju susedima tu smo. Budemo li trebali da branimo tekovine slobode i ljudsko dostojanstvo ucinicemo to odlucno, nego drugacije bi trebalo misliti i raditi ne ovako ,,sastrasiti medjeda sitom" u svakom slucaju zivi bili pa videli.

mirza

pre 13 godina

vidim komentar bez rusa i kine nista,hajt ti u kinu i rusiju pa da vidis pojesce te zivog, ali idi u evropske zemlje pa da vidis kako je tamo, kad se sve ovo zavrsi bice svima bolje 100%

Aleksije

pre 13 godina

Sve je to interes, i kako koja država proceni da će više koristi imati ako prizna Kosovo, tada će ga i priznati. Samo zbog toga je oklevanje drugih država, a ne zbog političke mudrosti Vuka Jerimića.
Najviše bih voleo da jednom u svom životu upalim radio ili televizor i poslušam normalan program, a ne samo Kosovo, pa Kosovo. I stalno se bavimo Srbima u Bosni, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, dijaspori... samo nas baš briga za Srbe u Srbiji. Zemlja užasa.

Proka

pre 13 godina

Cek, cek, cek u februaru je Jeremic izjavio "i pored ogromnih pritisaka da priznaju Kosovo, taj stav Katara se neće menjati", u martu je bio i u Omanu i izjavio "da ne bi trebalo očekivati promenu stava ove zemlje" a u decembru prosle godine je, kako stoji u vestima, "U ime naroda Srbije, Jeremić je zahvalio Kuvajtu na principijelnom stavu da ne prizna nezavisnost Kosova" Sta bi?!

Dzoni

pre 13 godina

Ko nam je kriv kada nismo klonirali Jeremica jedno 40 puta. Jer on ili njegov alter ego moraju non-stop da kruze svetom i podsecaju zemlje da ne ruse svetski poredak priznavanjem fantomske drzave. Cim odleti, oni to nekako zaborave...