Ponedeljak, 06.09.2010.

10:56

Jovanović: Besmislena rezolucija

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je rezolucija o Kosovu koju je Srbija podnela Ujedinjenim nacijama besmislena.

Izvor: B92

Jovanoviæ: Besmislena rezolucija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Apsolutno se ne slazem sa Cedomirom Jovanovicem da je Jeremiceva rezolucija besmislena. To naprosto nije tacno i predstavlja jednu veliku laz. Drugo je pitanje da li Cedomir priča netačne stvari svesno ili ne.

Smisao ove rezolucije je da produbi jaz izmedju Srbije i EU, ne bi li sprecila pristup Srbije u clanstvo EU, a sve u korist vladajuce kamarile (Kostunica/Tadic u seamless kontinuitetu) i tajkunsko-monopolske mafije koja ih sponzorise.

Prvo su probali sa ubistvom Djindjica. Nije islo, EU je i dalje pokusavala da integrise Srbiju u normalne zivotne i ekonomske tokove. Zatim su probali sa sakrivanjem Ratka Mladica. Cuvali su ga i cuvaju kao malo vode na dlanu, a sve da bi Srbiji bio trajno odlozen ulazak u EU. Ali ne lezi vraze, Serge Brammertz je poceo da daje sve bolje i bolje ocene o "saradnji" Srbije sa sudom u Den Haag (nicim izazvano). Videci da je vrag odneo salu, vladajuca kamarila sa sve "opozicionim" patriJotima, dosetila se starog Slobinog komuno-fasistickog recepta: odbrane Kosova "i Metohije". Izazvace ponovo i rat ako treba, samo da sprece priblizavanje Srbije EU po svaku cenu.

Zasto? Verovatno ne treba objasnjavati kako u EU vladaju pravila po kojima se ne moze krasti do besvesti, kako ne postoje kancerozni monopoli koji diktiraju sve tokove novca u "drzavi", kako je korupcija na vrlo niskom nivou, kako su politicari lako smenljivi sa polozaja, kako se kriminalci i zlocinci hapse a ne uzivaju prava i privilegije itd itd. Ukratko, EU je jedna vrlo opasna i nezdrava sredina za ovakvu srbijansku vladajucu kamarilu i tajkunsko-mafijaske monopole, te stoga cine sve sto mogu da Srbiju izoluju sto bolje, kako bi im moci bile neogranicene kao i do sada. U mutnom se najbolje lovi i ako izmislimo spoljneg neprijatelja, ludi narod nece ni primetiti bedu i uzas u kojima zivi.

Eto to je smisao ove "rezolucije", cudi me da to Ceda "ne zna", tako liberalan i "elokventan". U stvari je i on sraf tog mehanizma, otuda i Q7 i ostalo.

Da nije ovakvog fekalno-kanceroznog uredjenja srpske politicke scene i stava oligarhije koja Srbijom vlada, "problem" Kosova bio bi resen za 14 dana (priznanjem nezavisnosti od strane Srbije i razmenom ambasadora), a drzava bi se okrenula ekonomskim reformama, da ljudi imaju posla, sigurna i dobro placena radna mesta, da farmeri bogato zive od svoje zemlje i da hrane pola Evrope itd itd.

A narod i dalje cuti i ceka...

Dejan

pre 13 godina

Sta po tebi ne bi bilo besmisleno?
Verovatno to da Srbija prizna okupirani deo svoje zemlje kao nezavisnu drzavu.
Posle toga po istom scenariju sledi ista prica za Sandzak. Da li bi zeleli i toga da se odreknemo?

Nikola

pre 13 godina

Jovanovic je jednostavan covek i on ne moze da prati ideju procesa sabotiranja svakog pokusaja progresa tzv Kosova i to zauvek. Pa cemo usput videti kakvi ce biti predlozi. Nama nije u interesu da se pitanje statusa pokrajine resi negativno po nas, a jos pogotovo ne tako ubrzo, da se ne lazemo.

idealan politicar

pre 13 godina

Demagog kao Jovanovic, narcisoidan kao Tadic, uspavan kao Kostunica, populista kao Nikolic, strucnjak kao Dinkic, ugladjen kao Ilic, postojan kao Dacic...

bezimena

pre 13 godina

Č.Jovanović je REALISTA sa dalekim pogledom na budućnost, za razliku od pozicionista i kvazi opozicionista koji nastavljaju sa Miloševićevom predstavom virtualne i nebeske Srbije!

PODRŠKA LDP-u!

архонт Трибала

pre 13 godina

Када би сутра дошао на власт, претпостављам да би Јовановић повукао нашег амбасадора при УН.
Није ми јасна и та његова прича како Србија само треба да изнађе начине како да олакша живот Србима на Косову и у Метохији. Као прво, а ко им то живот отежава? Зар није у тзв. Косова, живот лакши и лепши него у Србији. Зар се нису за то ''борили''? Друго, Србија већ помаже Србе, а помогла би и Албанце. То знају и они. Колико само Албанаца годишње затражи здравствену помоћ у Клиничким центрима Србије?
Поменута помоћ мора бити делотворнија уз стално смањење и кажњавање злоупотреба.

istina

pre 13 godina

Pa zar i Vojvodina ne bi Ugarska, pa sada je nasa! Tako i Kosovo, juce nase, danas njihovo, sutra...!
Eeeh, da je vise Jovanovica u Srbiji bi bilo pesme a ne svakodnevne tuge.

Miloš Ilić

pre 13 godina

A da iscrtamo zebru do Brisela? Možda bismo tako brže tamo stigli?
Srbija je na političkoj vetrometini što nam donosi stalne promene pravca duvanja vetrova.
Čini mi se da ovaj put i Tadićeva jedra ostaju bez snage zapadnih vetrova koji traže nova, udobnija, mekša, poslušnija jedra i koja se lakše okreću u željenom pravcu. Istina da takva jedra kratko traju ali koga briga. Naći će se nova još mekša koja će prebroditi i ostatak prepreka zvanih moral, državotvorstvo, patriotizam, dostojanstvo, samo-poštovanje itd.

Max

pre 13 godina

Srbiji treba jedan zaokret od 180 stepeni. I bice tog zaokreta kada gradjani Srbije u narednim opstim izborima budu glasali za njegovu stranku ili koaliciju u kojoj bude on. Da li ce biti tako zavisi od samih glasaca i nikog vise. Doslo je vreme da i gradjani Srbije pocinju da zive kao i svi drugi evroplani.

Dragoljub

pre 13 godina

Za razliku od onog Domanovicevog Vodje iz devedesetih, ovde je situacija obrnuta. Vodja, Ceda, vidi jasno i daleko, a narod je totalno zaslepljen.

Dobornamerni

pre 13 godina

Posle II sv. rata Nemacka je je bila rasparcana, izgubila dobar deo svoje teritotije.
Da li su Nemci zbog toga kolekivno plakali, ili se dali radu (uz neku pomoc od zapada), obnovili industriju, infrastrukturu koja je bila potpuno unistena? Nakon samo 10-20 godina vec su gastarbajetri masovno poceli da se doseljavaju i daju svoj doprinos izgradnji.
Danas je Nemacka ponovo UJEDINJENA, najveca ekon. sila Evrope.
Dok Srbija nesto ovakvo ne postiza, samo daje demagoske izjave, ona nece biti privlacna ni u kom smislu.
Dajte ljudi, izaberimo vlast koja ce svom snagom da se posveti ekonomskom, kulturnom, pravim demokratskim i ostalim pozitivnim izmenama - u praksi - a ne da se samo teoretise, pa cemo i mi biti privlacni centar za ostale zemlje oko nas. Ja mislim da je ovo jedini nacin da se ocuva mogucnost vracanja izgubljenih teritorija - kad tad.
Bedne i siromasne zemlje to NIKAD NE MOGU DA POSTIGNU.

Bojan

pre 13 godina

Čista demagogija puna praznih reči. Kakve veze ima ekonomija sa Kosovom? O kakvoj "deformaciji društva" on priča i šta je to uopšte? Kada kaže "Brisel" na šta tačno misli, na koju instituciju? Problem Kosova jeste nasleđen ali to ne znači da treba da se ignoriše. Uzgred, "realnost" je ono što je sada, ali vreme teče a istorija nema kraj. "Realnost" je bila da je Kosovo bilo deo Srbije, pa Albanski ekstremisti tu realnost nisu prihvatili i evo gde su sada. To što Jovanović i ostali preporučuju u vezi Kosova je čist defetizam i fatalizam, i pokazuje koliko su netalentovani za bilo kakvo strateško planiranje.
Sve u svemu, Jovanović nastavlja da prosipa jevtinu demagogiju i poigrava se mukama naroda (pri tom od 2000. godine troši neviđene količine novca a niko da ga zapita ODAKLE).

bak

pre 13 godina

ma cedo ne vredi ti da se trudis, dzabe pricas, jednostavno narod ne zeli istinu, evo vec vise od 20g zivimo u iluzijama i obecanjima, milosevica, kostunice, tadica, sve sto su obecali nisu uradili, narod je na to navikao i to je to, onaj politicar koji najvise obeca pred izbore on pobedjuje i obavezno mora da kaze: glasajte za nas samo da oni drugi ne pobede, kosovo isto treba da se spomene da je jos uvek srpska teritorija i pobeda je zagarantovana, jednostavno narod je navikao na to i to je postalo deo naseg mentaliteta: STO GA VISE GAZIS I LAZEZ ON TI SVE VISE VERUJE.

Guerilla verbal

pre 13 godina

"Taj problem - statusa Kosova je nasleđen i posledica je deformacije društva..."
Ako je problem Kosova čak i delimično problem deformacije društva, onda je to u manjoj meri nego što su današnji politički lideri (od 1990.) produkt deformacije društva. Potpuno je pogrešno tvrditi da je težnja kosovskih Albanaca za nezavisnom državom posledica međunacionalne, srpsko-albanske, mržnje. Nacije nikad ne mrze jedna drugu, apriori, već se ova mržnja indukuje kao predigra za rat, a tokom rata se intenzivira i eksplodira, te postaje dugotrajna i "racionalno" opravdana. Ratni zločini su u funkciji što dublje mržnje između zaraćenih strana (nacija), a prolongirano procesuiranje zločinaca može imati funkciju "cementiranja" međunacionalne mržnje. Pominjanje Bekima Fehmiua, kao glumca, umetnika, u kontekstu albansko-srpske međunacionalne "mržnje" krajnje je neodgovorno i nepromišljeno. Ne žele kosovski albanci svoju nacionalnu državu zato što su, istorijski i formalno u državi Srba, već zato što to, jednostavno, žele, isto kao što bi to želeli i da su, na primer, u državi Rumuna, Finaca ili Tunguza.

Milan

pre 13 godina

Do sada sam glasao za LDP a i ubuduće ću! Jedina su stranka kojoj je stalo do svih građana Srbije i sve stvari nazivaju pravim imenom bez laži. Takođe jedina su stranka čiji članovi nisu učestvovali ni u jednoj korupcionaškoj ili kriminalnoj aferi i svojim ličnim primerom pokazuju poštenje. Primer je Vesna Pešić koja jedina u parlamentu ne prima dodatnu platu pored penzije a i drugi poslanici ne pljačkaju državu sa raznim "dnevnicama" i "putnim troškovima". Kada će narod u Srbiji umeti to da ceni?

+

pre 13 godina

A jel se ti, Cedo, nisi promenio i to nekoliko puta.
A objasnite mi sta vi to svi ocekujete od EU i NATO-a?
Samo nas cekaju da im se pridruzimo, tamo neke 2030 sa Cedom na celu.

Nihilista

pre 13 godina

Prvo smo imali besmislene ratove, onda smo imali kobajagi revoluciju (5. Oktobar), sada imamo besmislenu rezoluciju...Čedomire, to je teatar apsurda uživo! Biće ti lakše ako to gledaš kao dramaturg!

z

pre 13 godina

A zasto je generalna skupstina obesmisljena? Zbog centara moci kojima medjunarodni zakoni ne znace nista. Zanimljivo je kako neki ljudi promovisu demokratiju i pravdu a odobravaju stav: "mi smo jaki, mozemo da radimo sta god zelimo." Zar to nije apsurdno?

novi sad

pre 13 godina

Steta sto nije bio gost juce u utisku nedelje da svi cuju pitanja koja bi postavljao Jeremicu. Kazem pitanja jer mnogo vise odgovora lezi u Jovanovicevim pitanjima nego u odgovorima ministra. U sustini,on na bilo koje pitanje uvek isto odgovara. Koliko li mu jos traju baterije?

sasa jokic

pre 13 godina

Svaku recenicu podrzavam 100%.
Nazalost nasim vodjama je bitnije Kosovo od zivota sopstvanih gradjana! Zbog nedostatka ideje kako da izvuku drustvo iz taloga, uhvatili su se po starom Slobinom i Kostunicinom receptu; "Nedamo Kosovo", a sve sto nisu dali vise nemamo!

Laki

pre 13 godina

Jovanović kaže "Ne možemo da smenimo patrijarha zato što ne priznaje zločinačku prošlost svog naroda". On ovde ne govori o pojedincima nego o srpskom narodu.

Aleksandra

pre 13 godina

Cedomir Jovanovic je jedini razumeo sta nam se desava, ali, nazalost, njegova stranka nema kapacitet da znacajnije utice na vlast.
Jedini glas razuma u ovom trenutku u Srbiji.

spinovanje na srpski nacin

pre 13 godina

Cedo, kakve veze ima Kosovo sa ekonomskim problemima ove zemlje? To su dva razlicita subjekta o kojima treba paralelno voditi racuna i resavati ih. Najveca zabluda (koja se kod ljudi namerno uvelicava da bi izgladneli narod "digao" ruke od Kosova) je da je nizak standard gradjana u direktnoj relaciji sa situacijom na i oko Kosova. Ne plase se investitori i strani ulagaci da ce Srbija opet ratovati zbog Kosova nego se plase nase korupcije, pravne neefikasnosti i domaceg monopola.

Gradjanin

pre 13 godina

Ne samo da je rezolucija besmislena, nego je besmislena sva ta ogromna sarena laza oko takozvane borbe za Kosovo.

Strasna kolicina energije se gubi na nesto sto je izgubljeno pre vise od deset godina, umesto da bude preusmerena na sasvim drugu stranu - stranu napretka zemlje i poboljsanja ekonomskog stanja, koje je katastrofalno.

A gospoda koja ne vidi i nece da vidi sve promasaje politike koja se vodi, koji ponekad idu i preko svake granice mazohizma, samo pokazuje da nije ozbiljna i zrela za politiku, nego lupa u zidove glavom, misleci da ce, eto, neki zid da se razbije.

Pavle I. Premovic

pre 13 godina

G-din Jovanovic je bistar decko (naravno za mene koji imam skoro 70 godina) ali malo brza kao sto kazu seljani "ko zdrebe pred rudu". Istorija je veoma, veoma duga a ako se trenutno pridruzite onima cija je sada, iz raznoraznih razloga, "glavna tema" KiM onda postanete deo opste te halabuke od koje nema nikakve koristi vec samo stete. Zato je bolje se drzati one indijanske: Ja sam rekao haug!

vrabac

pre 13 godina

Sigurno ni Ceda nije perfektan. Ali trenutno izgleda stolecima ispred svih. Kratko i jasno govori o danasnjim problemima i resenjima.

Kako je moguce da narod ide za Tadicem, Tomom...koji ne nude nista i deluju kao iz srednjeg veka. Pa valjda biras najboljeg ili najmanje loseg. Sve dok se ne pojavi neki bolji Ceda.

katica

pre 13 godina

Besmislena je za sve nas koji hoćemo da živimo normalno i kojim je dosta „samoubilačkih“ ratova i bede. Ali nju su pisali oni „guslari“ (Titovi staljinistički generali i ideolozi komunizma i njihovi potomci!) koji su se u Titovo vreme dočepali Dedinja i Senjaka i koji se u spoljnu politiku nikada ništa nisu ni razumeli, jer su pre toga (kada su u i posle II sv rata proglašeni generalima, ideolozima partije) bili šusteri, bravari, opančari i tsl, njima i njihovoj deci je lepo, baškare se po vilama Srbije i sveta, ratove ne da nisu osetili na svojoj koži, nego su na njima PROFITIRALI. E oni bi da se „đeraju“ (ratuju uz gusle i čašicu rakije!) sa najmoćnijim zemljama sveta a narod nek „jede korenje“. A ima i to - da umesto da ODGOVARAJU što su Srbiju uveli u seriju „samubilačkih“ ratova – ovakvim „produženi“ ratovima (pravnim i diplomatskim) pokušavaju da promene činjenicu da su oni bili ti zbog čijeg ne znanja smo izgubili sve pa i vlast na Kosovu, i na taj način odvode zemlju u dalji sunovrat.

Dusan

pre 13 godina

Neko ce reci Americki djak i lobista,ali mene nije briga...u njemu prepoznajem coveka koji hoce da se bori za ovu zemlju i koji govori istinu ma kakva bila,tako je i sa kosovom...2godine smo izgubili boreci se za njega a on je na pocetku rekao da smo to izgubili da treba da se borimo da srbima omugucimo bolji zivot tamo i da se okrenemo konacno evropi...nemojte vise da nas lazete bre,pomerite se nesposobnjakovici i pustite nekog sa konkretnom politikom...dole je druga drzava,nema nista nase,ljudi su stvorili svoje institucije naseleli se dole a mi smo pobegli...pustite kosovo hocemo evropu...hocu da se skolujem i radim za super platu,da imam porodicu da su mi vrata evrope otvorena,da putujem u poznajam druge kulture,stvorim nesto za svoju decu...necu ceo zivot da tapkam u mestu...imajte onu stvar i priznajte poraz!!!MOLIM VAS!!!!

Dusan

pre 13 godina

Neko ce reci Americki djak i lobista,ali mene nije briga...u njemu prepoznajem coveka koji hoce da se bori za ovu zemlju i koji govori istinu ma kakva bila,tako je i sa kosovom...2godine smo izgubili boreci se za njega a on je na pocetku rekao da smo to izgubili da treba da se borimo da srbima omugucimo bolji zivot tamo i da se okrenemo konacno evropi...nemojte vise da nas lazete bre,pomerite se nesposobnjakovici i pustite nekog sa konkretnom politikom...dole je druga drzava,nema nista nase,ljudi su stvorili svoje institucije naseleli se dole a mi smo pobegli...pustite kosovo hocemo evropu...hocu da se skolujem i radim za super platu,da imam porodicu da su mi vrata evrope otvorena,da putujem u poznajam druge kulture,stvorim nesto za svoju decu...necu ceo zivot da tapkam u mestu...imajte onu stvar i priznajte poraz!!!MOLIM VAS!!!!

vrabac

pre 13 godina

Sigurno ni Ceda nije perfektan. Ali trenutno izgleda stolecima ispred svih. Kratko i jasno govori o danasnjim problemima i resenjima.

Kako je moguce da narod ide za Tadicem, Tomom...koji ne nude nista i deluju kao iz srednjeg veka. Pa valjda biras najboljeg ili najmanje loseg. Sve dok se ne pojavi neki bolji Ceda.

Aleksandra

pre 13 godina

Cedomir Jovanovic je jedini razumeo sta nam se desava, ali, nazalost, njegova stranka nema kapacitet da znacajnije utice na vlast.
Jedini glas razuma u ovom trenutku u Srbiji.

katica

pre 13 godina

Besmislena je za sve nas koji hoćemo da živimo normalno i kojim je dosta „samoubilačkih“ ratova i bede. Ali nju su pisali oni „guslari“ (Titovi staljinistički generali i ideolozi komunizma i njihovi potomci!) koji su se u Titovo vreme dočepali Dedinja i Senjaka i koji se u spoljnu politiku nikada ništa nisu ni razumeli, jer su pre toga (kada su u i posle II sv rata proglašeni generalima, ideolozima partije) bili šusteri, bravari, opančari i tsl, njima i njihovoj deci je lepo, baškare se po vilama Srbije i sveta, ratove ne da nisu osetili na svojoj koži, nego su na njima PROFITIRALI. E oni bi da se „đeraju“ (ratuju uz gusle i čašicu rakije!) sa najmoćnijim zemljama sveta a narod nek „jede korenje“. A ima i to - da umesto da ODGOVARAJU što su Srbiju uveli u seriju „samubilačkih“ ratova – ovakvim „produženi“ ratovima (pravnim i diplomatskim) pokušavaju da promene činjenicu da su oni bili ti zbog čijeg ne znanja smo izgubili sve pa i vlast na Kosovu, i na taj način odvode zemlju u dalji sunovrat.

Gradjanin

pre 13 godina

Ne samo da je rezolucija besmislena, nego je besmislena sva ta ogromna sarena laza oko takozvane borbe za Kosovo.

Strasna kolicina energije se gubi na nesto sto je izgubljeno pre vise od deset godina, umesto da bude preusmerena na sasvim drugu stranu - stranu napretka zemlje i poboljsanja ekonomskog stanja, koje je katastrofalno.

A gospoda koja ne vidi i nece da vidi sve promasaje politike koja se vodi, koji ponekad idu i preko svake granice mazohizma, samo pokazuje da nije ozbiljna i zrela za politiku, nego lupa u zidove glavom, misleci da ce, eto, neki zid da se razbije.

sasa jokic

pre 13 godina

Svaku recenicu podrzavam 100%.
Nazalost nasim vodjama je bitnije Kosovo od zivota sopstvanih gradjana! Zbog nedostatka ideje kako da izvuku drustvo iz taloga, uhvatili su se po starom Slobinom i Kostunicinom receptu; "Nedamo Kosovo", a sve sto nisu dali vise nemamo!

spinovanje na srpski nacin

pre 13 godina

Cedo, kakve veze ima Kosovo sa ekonomskim problemima ove zemlje? To su dva razlicita subjekta o kojima treba paralelno voditi racuna i resavati ih. Najveca zabluda (koja se kod ljudi namerno uvelicava da bi izgladneli narod "digao" ruke od Kosova) je da je nizak standard gradjana u direktnoj relaciji sa situacijom na i oko Kosova. Ne plase se investitori i strani ulagaci da ce Srbija opet ratovati zbog Kosova nego se plase nase korupcije, pravne neefikasnosti i domaceg monopola.

Laki

pre 13 godina

Jovanović kaže "Ne možemo da smenimo patrijarha zato što ne priznaje zločinačku prošlost svog naroda". On ovde ne govori o pojedincima nego o srpskom narodu.

bak

pre 13 godina

ma cedo ne vredi ti da se trudis, dzabe pricas, jednostavno narod ne zeli istinu, evo vec vise od 20g zivimo u iluzijama i obecanjima, milosevica, kostunice, tadica, sve sto su obecali nisu uradili, narod je na to navikao i to je to, onaj politicar koji najvise obeca pred izbore on pobedjuje i obavezno mora da kaze: glasajte za nas samo da oni drugi ne pobede, kosovo isto treba da se spomene da je jos uvek srpska teritorija i pobeda je zagarantovana, jednostavno narod je navikao na to i to je postalo deo naseg mentaliteta: STO GA VISE GAZIS I LAZEZ ON TI SVE VISE VERUJE.

Milan

pre 13 godina

Do sada sam glasao za LDP a i ubuduće ću! Jedina su stranka kojoj je stalo do svih građana Srbije i sve stvari nazivaju pravim imenom bez laži. Takođe jedina su stranka čiji članovi nisu učestvovali ni u jednoj korupcionaškoj ili kriminalnoj aferi i svojim ličnim primerom pokazuju poštenje. Primer je Vesna Pešić koja jedina u parlamentu ne prima dodatnu platu pored penzije a i drugi poslanici ne pljačkaju državu sa raznim "dnevnicama" i "putnim troškovima". Kada će narod u Srbiji umeti to da ceni?

Nihilista

pre 13 godina

Prvo smo imali besmislene ratove, onda smo imali kobajagi revoluciju (5. Oktobar), sada imamo besmislenu rezoluciju...Čedomire, to je teatar apsurda uživo! Biće ti lakše ako to gledaš kao dramaturg!

novi sad

pre 13 godina

Steta sto nije bio gost juce u utisku nedelje da svi cuju pitanja koja bi postavljao Jeremicu. Kazem pitanja jer mnogo vise odgovora lezi u Jovanovicevim pitanjima nego u odgovorima ministra. U sustini,on na bilo koje pitanje uvek isto odgovara. Koliko li mu jos traju baterije?

z

pre 13 godina

A zasto je generalna skupstina obesmisljena? Zbog centara moci kojima medjunarodni zakoni ne znace nista. Zanimljivo je kako neki ljudi promovisu demokratiju i pravdu a odobravaju stav: "mi smo jaki, mozemo da radimo sta god zelimo." Zar to nije apsurdno?

Bojan

pre 13 godina

Čista demagogija puna praznih reči. Kakve veze ima ekonomija sa Kosovom? O kakvoj "deformaciji društva" on priča i šta je to uopšte? Kada kaže "Brisel" na šta tačno misli, na koju instituciju? Problem Kosova jeste nasleđen ali to ne znači da treba da se ignoriše. Uzgred, "realnost" je ono što je sada, ali vreme teče a istorija nema kraj. "Realnost" je bila da je Kosovo bilo deo Srbije, pa Albanski ekstremisti tu realnost nisu prihvatili i evo gde su sada. To što Jovanović i ostali preporučuju u vezi Kosova je čist defetizam i fatalizam, i pokazuje koliko su netalentovani za bilo kakvo strateško planiranje.
Sve u svemu, Jovanović nastavlja da prosipa jevtinu demagogiju i poigrava se mukama naroda (pri tom od 2000. godine troši neviđene količine novca a niko da ga zapita ODAKLE).

bezimena

pre 13 godina

Č.Jovanović je REALISTA sa dalekim pogledom na budućnost, za razliku od pozicionista i kvazi opozicionista koji nastavljaju sa Miloševićevom predstavom virtualne i nebeske Srbije!

PODRŠKA LDP-u!

istina

pre 13 godina

Pa zar i Vojvodina ne bi Ugarska, pa sada je nasa! Tako i Kosovo, juce nase, danas njihovo, sutra...!
Eeeh, da je vise Jovanovica u Srbiji bi bilo pesme a ne svakodnevne tuge.

+

pre 13 godina

A jel se ti, Cedo, nisi promenio i to nekoliko puta.
A objasnite mi sta vi to svi ocekujete od EU i NATO-a?
Samo nas cekaju da im se pridruzimo, tamo neke 2030 sa Cedom na celu.

Dragoljub

pre 13 godina

Za razliku od onog Domanovicevog Vodje iz devedesetih, ovde je situacija obrnuta. Vodja, Ceda, vidi jasno i daleko, a narod je totalno zaslepljen.

Dobornamerni

pre 13 godina

Posle II sv. rata Nemacka je je bila rasparcana, izgubila dobar deo svoje teritotije.
Da li su Nemci zbog toga kolekivno plakali, ili se dali radu (uz neku pomoc od zapada), obnovili industriju, infrastrukturu koja je bila potpuno unistena? Nakon samo 10-20 godina vec su gastarbajetri masovno poceli da se doseljavaju i daju svoj doprinos izgradnji.
Danas je Nemacka ponovo UJEDINJENA, najveca ekon. sila Evrope.
Dok Srbija nesto ovakvo ne postiza, samo daje demagoske izjave, ona nece biti privlacna ni u kom smislu.
Dajte ljudi, izaberimo vlast koja ce svom snagom da se posveti ekonomskom, kulturnom, pravim demokratskim i ostalim pozitivnim izmenama - u praksi - a ne da se samo teoretise, pa cemo i mi biti privlacni centar za ostale zemlje oko nas. Ja mislim da je ovo jedini nacin da se ocuva mogucnost vracanja izgubljenih teritorija - kad tad.
Bedne i siromasne zemlje to NIKAD NE MOGU DA POSTIGNU.

Max

pre 13 godina

Srbiji treba jedan zaokret od 180 stepeni. I bice tog zaokreta kada gradjani Srbije u narednim opstim izborima budu glasali za njegovu stranku ili koaliciju u kojoj bude on. Da li ce biti tako zavisi od samih glasaca i nikog vise. Doslo je vreme da i gradjani Srbije pocinju da zive kao i svi drugi evroplani.

Guerilla verbal

pre 13 godina

"Taj problem - statusa Kosova je nasleđen i posledica je deformacije društva..."
Ako je problem Kosova čak i delimično problem deformacije društva, onda je to u manjoj meri nego što su današnji politički lideri (od 1990.) produkt deformacije društva. Potpuno je pogrešno tvrditi da je težnja kosovskih Albanaca za nezavisnom državom posledica međunacionalne, srpsko-albanske, mržnje. Nacije nikad ne mrze jedna drugu, apriori, već se ova mržnja indukuje kao predigra za rat, a tokom rata se intenzivira i eksplodira, te postaje dugotrajna i "racionalno" opravdana. Ratni zločini su u funkciji što dublje mržnje između zaraćenih strana (nacija), a prolongirano procesuiranje zločinaca može imati funkciju "cementiranja" međunacionalne mržnje. Pominjanje Bekima Fehmiua, kao glumca, umetnika, u kontekstu albansko-srpske međunacionalne "mržnje" krajnje je neodgovorno i nepromišljeno. Ne žele kosovski albanci svoju nacionalnu državu zato što su, istorijski i formalno u državi Srba, već zato što to, jednostavno, žele, isto kao što bi to želeli i da su, na primer, u državi Rumuna, Finaca ili Tunguza.

idealan politicar

pre 13 godina

Demagog kao Jovanovic, narcisoidan kao Tadic, uspavan kao Kostunica, populista kao Nikolic, strucnjak kao Dinkic, ugladjen kao Ilic, postojan kao Dacic...

архонт Трибала

pre 13 godina

Када би сутра дошао на власт, претпостављам да би Јовановић повукао нашег амбасадора при УН.
Није ми јасна и та његова прича како Србија само треба да изнађе начине како да олакша живот Србима на Косову и у Метохији. Као прво, а ко им то живот отежава? Зар није у тзв. Косова, живот лакши и лепши него у Србији. Зар се нису за то ''борили''? Друго, Србија већ помаже Србе, а помогла би и Албанце. То знају и они. Колико само Албанаца годишње затражи здравствену помоћ у Клиничким центрима Србије?
Поменута помоћ мора бити делотворнија уз стално смањење и кажњавање злоупотреба.

Pavle I. Premovic

pre 13 godina

G-din Jovanovic je bistar decko (naravno za mene koji imam skoro 70 godina) ali malo brza kao sto kazu seljani "ko zdrebe pred rudu". Istorija je veoma, veoma duga a ako se trenutno pridruzite onima cija je sada, iz raznoraznih razloga, "glavna tema" KiM onda postanete deo opste te halabuke od koje nema nikakve koristi vec samo stete. Zato je bolje se drzati one indijanske: Ja sam rekao haug!

Miloš Ilić

pre 13 godina

A da iscrtamo zebru do Brisela? Možda bismo tako brže tamo stigli?
Srbija je na političkoj vetrometini što nam donosi stalne promene pravca duvanja vetrova.
Čini mi se da ovaj put i Tadićeva jedra ostaju bez snage zapadnih vetrova koji traže nova, udobnija, mekša, poslušnija jedra i koja se lakše okreću u željenom pravcu. Istina da takva jedra kratko traju ali koga briga. Naći će se nova još mekša koja će prebroditi i ostatak prepreka zvanih moral, državotvorstvo, patriotizam, dostojanstvo, samo-poštovanje itd.

Dejan

pre 13 godina

Sta po tebi ne bi bilo besmisleno?
Verovatno to da Srbija prizna okupirani deo svoje zemlje kao nezavisnu drzavu.
Posle toga po istom scenariju sledi ista prica za Sandzak. Da li bi zeleli i toga da se odreknemo?

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Apsolutno se ne slazem sa Cedomirom Jovanovicem da je Jeremiceva rezolucija besmislena. To naprosto nije tacno i predstavlja jednu veliku laz. Drugo je pitanje da li Cedomir priča netačne stvari svesno ili ne.

Smisao ove rezolucije je da produbi jaz izmedju Srbije i EU, ne bi li sprecila pristup Srbije u clanstvo EU, a sve u korist vladajuce kamarile (Kostunica/Tadic u seamless kontinuitetu) i tajkunsko-monopolske mafije koja ih sponzorise.

Prvo su probali sa ubistvom Djindjica. Nije islo, EU je i dalje pokusavala da integrise Srbiju u normalne zivotne i ekonomske tokove. Zatim su probali sa sakrivanjem Ratka Mladica. Cuvali su ga i cuvaju kao malo vode na dlanu, a sve da bi Srbiji bio trajno odlozen ulazak u EU. Ali ne lezi vraze, Serge Brammertz je poceo da daje sve bolje i bolje ocene o "saradnji" Srbije sa sudom u Den Haag (nicim izazvano). Videci da je vrag odneo salu, vladajuca kamarila sa sve "opozicionim" patriJotima, dosetila se starog Slobinog komuno-fasistickog recepta: odbrane Kosova "i Metohije". Izazvace ponovo i rat ako treba, samo da sprece priblizavanje Srbije EU po svaku cenu.

Zasto? Verovatno ne treba objasnjavati kako u EU vladaju pravila po kojima se ne moze krasti do besvesti, kako ne postoje kancerozni monopoli koji diktiraju sve tokove novca u "drzavi", kako je korupcija na vrlo niskom nivou, kako su politicari lako smenljivi sa polozaja, kako se kriminalci i zlocinci hapse a ne uzivaju prava i privilegije itd itd. Ukratko, EU je jedna vrlo opasna i nezdrava sredina za ovakvu srbijansku vladajucu kamarilu i tajkunsko-mafijaske monopole, te stoga cine sve sto mogu da Srbiju izoluju sto bolje, kako bi im moci bile neogranicene kao i do sada. U mutnom se najbolje lovi i ako izmislimo spoljneg neprijatelja, ludi narod nece ni primetiti bedu i uzas u kojima zivi.

Eto to je smisao ove "rezolucije", cudi me da to Ceda "ne zna", tako liberalan i "elokventan". U stvari je i on sraf tog mehanizma, otuda i Q7 i ostalo.

Da nije ovakvog fekalno-kanceroznog uredjenja srpske politicke scene i stava oligarhije koja Srbijom vlada, "problem" Kosova bio bi resen za 14 dana (priznanjem nezavisnosti od strane Srbije i razmenom ambasadora), a drzava bi se okrenula ekonomskim reformama, da ljudi imaju posla, sigurna i dobro placena radna mesta, da farmeri bogato zive od svoje zemlje i da hrane pola Evrope itd itd.

A narod i dalje cuti i ceka...

Nikola

pre 13 godina

Jovanovic je jednostavan covek i on ne moze da prati ideju procesa sabotiranja svakog pokusaja progresa tzv Kosova i to zauvek. Pa cemo usput videti kakvi ce biti predlozi. Nama nije u interesu da se pitanje statusa pokrajine resi negativno po nas, a jos pogotovo ne tako ubrzo, da se ne lazemo.

Dusan

pre 13 godina

Neko ce reci Americki djak i lobista,ali mene nije briga...u njemu prepoznajem coveka koji hoce da se bori za ovu zemlju i koji govori istinu ma kakva bila,tako je i sa kosovom...2godine smo izgubili boreci se za njega a on je na pocetku rekao da smo to izgubili da treba da se borimo da srbima omugucimo bolji zivot tamo i da se okrenemo konacno evropi...nemojte vise da nas lazete bre,pomerite se nesposobnjakovici i pustite nekog sa konkretnom politikom...dole je druga drzava,nema nista nase,ljudi su stvorili svoje institucije naseleli se dole a mi smo pobegli...pustite kosovo hocemo evropu...hocu da se skolujem i radim za super platu,da imam porodicu da su mi vrata evrope otvorena,da putujem u poznajam druge kulture,stvorim nesto za svoju decu...necu ceo zivot da tapkam u mestu...imajte onu stvar i priznajte poraz!!!MOLIM VAS!!!!

katica

pre 13 godina

Besmislena je za sve nas koji hoćemo da živimo normalno i kojim je dosta „samoubilačkih“ ratova i bede. Ali nju su pisali oni „guslari“ (Titovi staljinistički generali i ideolozi komunizma i njihovi potomci!) koji su se u Titovo vreme dočepali Dedinja i Senjaka i koji se u spoljnu politiku nikada ništa nisu ni razumeli, jer su pre toga (kada su u i posle II sv rata proglašeni generalima, ideolozima partije) bili šusteri, bravari, opančari i tsl, njima i njihovoj deci je lepo, baškare se po vilama Srbije i sveta, ratove ne da nisu osetili na svojoj koži, nego su na njima PROFITIRALI. E oni bi da se „đeraju“ (ratuju uz gusle i čašicu rakije!) sa najmoćnijim zemljama sveta a narod nek „jede korenje“. A ima i to - da umesto da ODGOVARAJU što su Srbiju uveli u seriju „samubilačkih“ ratova – ovakvim „produženi“ ratovima (pravnim i diplomatskim) pokušavaju da promene činjenicu da su oni bili ti zbog čijeg ne znanja smo izgubili sve pa i vlast na Kosovu, i na taj način odvode zemlju u dalji sunovrat.

vrabac

pre 13 godina

Sigurno ni Ceda nije perfektan. Ali trenutno izgleda stolecima ispred svih. Kratko i jasno govori o danasnjim problemima i resenjima.

Kako je moguce da narod ide za Tadicem, Tomom...koji ne nude nista i deluju kao iz srednjeg veka. Pa valjda biras najboljeg ili najmanje loseg. Sve dok se ne pojavi neki bolji Ceda.

Bojan

pre 13 godina

Čista demagogija puna praznih reči. Kakve veze ima ekonomija sa Kosovom? O kakvoj "deformaciji društva" on priča i šta je to uopšte? Kada kaže "Brisel" na šta tačno misli, na koju instituciju? Problem Kosova jeste nasleđen ali to ne znači da treba da se ignoriše. Uzgred, "realnost" je ono što je sada, ali vreme teče a istorija nema kraj. "Realnost" je bila da je Kosovo bilo deo Srbije, pa Albanski ekstremisti tu realnost nisu prihvatili i evo gde su sada. To što Jovanović i ostali preporučuju u vezi Kosova je čist defetizam i fatalizam, i pokazuje koliko su netalentovani za bilo kakvo strateško planiranje.
Sve u svemu, Jovanović nastavlja da prosipa jevtinu demagogiju i poigrava se mukama naroda (pri tom od 2000. godine troši neviđene količine novca a niko da ga zapita ODAKLE).

spinovanje na srpski nacin

pre 13 godina

Cedo, kakve veze ima Kosovo sa ekonomskim problemima ove zemlje? To su dva razlicita subjekta o kojima treba paralelno voditi racuna i resavati ih. Najveca zabluda (koja se kod ljudi namerno uvelicava da bi izgladneli narod "digao" ruke od Kosova) je da je nizak standard gradjana u direktnoj relaciji sa situacijom na i oko Kosova. Ne plase se investitori i strani ulagaci da ce Srbija opet ratovati zbog Kosova nego se plase nase korupcije, pravne neefikasnosti i domaceg monopola.

sasa jokic

pre 13 godina

Svaku recenicu podrzavam 100%.
Nazalost nasim vodjama je bitnije Kosovo od zivota sopstvanih gradjana! Zbog nedostatka ideje kako da izvuku drustvo iz taloga, uhvatili su se po starom Slobinom i Kostunicinom receptu; "Nedamo Kosovo", a sve sto nisu dali vise nemamo!

Aleksandra

pre 13 godina

Cedomir Jovanovic je jedini razumeo sta nam se desava, ali, nazalost, njegova stranka nema kapacitet da znacajnije utice na vlast.
Jedini glas razuma u ovom trenutku u Srbiji.

+

pre 13 godina

A jel se ti, Cedo, nisi promenio i to nekoliko puta.
A objasnite mi sta vi to svi ocekujete od EU i NATO-a?
Samo nas cekaju da im se pridruzimo, tamo neke 2030 sa Cedom na celu.

Gradjanin

pre 13 godina

Ne samo da je rezolucija besmislena, nego je besmislena sva ta ogromna sarena laza oko takozvane borbe za Kosovo.

Strasna kolicina energije se gubi na nesto sto je izgubljeno pre vise od deset godina, umesto da bude preusmerena na sasvim drugu stranu - stranu napretka zemlje i poboljsanja ekonomskog stanja, koje je katastrofalno.

A gospoda koja ne vidi i nece da vidi sve promasaje politike koja se vodi, koji ponekad idu i preko svake granice mazohizma, samo pokazuje da nije ozbiljna i zrela za politiku, nego lupa u zidove glavom, misleci da ce, eto, neki zid da se razbije.

Milan

pre 13 godina

Do sada sam glasao za LDP a i ubuduće ću! Jedina su stranka kojoj je stalo do svih građana Srbije i sve stvari nazivaju pravim imenom bez laži. Takođe jedina su stranka čiji članovi nisu učestvovali ni u jednoj korupcionaškoj ili kriminalnoj aferi i svojim ličnim primerom pokazuju poštenje. Primer je Vesna Pešić koja jedina u parlamentu ne prima dodatnu platu pored penzije a i drugi poslanici ne pljačkaju državu sa raznim "dnevnicama" i "putnim troškovima". Kada će narod u Srbiji umeti to da ceni?

novi sad

pre 13 godina

Steta sto nije bio gost juce u utisku nedelje da svi cuju pitanja koja bi postavljao Jeremicu. Kazem pitanja jer mnogo vise odgovora lezi u Jovanovicevim pitanjima nego u odgovorima ministra. U sustini,on na bilo koje pitanje uvek isto odgovara. Koliko li mu jos traju baterije?

z

pre 13 godina

A zasto je generalna skupstina obesmisljena? Zbog centara moci kojima medjunarodni zakoni ne znace nista. Zanimljivo je kako neki ljudi promovisu demokratiju i pravdu a odobravaju stav: "mi smo jaki, mozemo da radimo sta god zelimo." Zar to nije apsurdno?

bak

pre 13 godina

ma cedo ne vredi ti da se trudis, dzabe pricas, jednostavno narod ne zeli istinu, evo vec vise od 20g zivimo u iluzijama i obecanjima, milosevica, kostunice, tadica, sve sto su obecali nisu uradili, narod je na to navikao i to je to, onaj politicar koji najvise obeca pred izbore on pobedjuje i obavezno mora da kaze: glasajte za nas samo da oni drugi ne pobede, kosovo isto treba da se spomene da je jos uvek srpska teritorija i pobeda je zagarantovana, jednostavno narod je navikao na to i to je postalo deo naseg mentaliteta: STO GA VISE GAZIS I LAZEZ ON TI SVE VISE VERUJE.

bezimena

pre 13 godina

Č.Jovanović je REALISTA sa dalekim pogledom na budućnost, za razliku od pozicionista i kvazi opozicionista koji nastavljaju sa Miloševićevom predstavom virtualne i nebeske Srbije!

PODRŠKA LDP-u!

Laki

pre 13 godina

Jovanović kaže "Ne možemo da smenimo patrijarha zato što ne priznaje zločinačku prošlost svog naroda". On ovde ne govori o pojedincima nego o srpskom narodu.

istina

pre 13 godina

Pa zar i Vojvodina ne bi Ugarska, pa sada je nasa! Tako i Kosovo, juce nase, danas njihovo, sutra...!
Eeeh, da je vise Jovanovica u Srbiji bi bilo pesme a ne svakodnevne tuge.

Dragoljub

pre 13 godina

Za razliku od onog Domanovicevog Vodje iz devedesetih, ovde je situacija obrnuta. Vodja, Ceda, vidi jasno i daleko, a narod je totalno zaslepljen.

Nihilista

pre 13 godina

Prvo smo imali besmislene ratove, onda smo imali kobajagi revoluciju (5. Oktobar), sada imamo besmislenu rezoluciju...Čedomire, to je teatar apsurda uživo! Biće ti lakše ako to gledaš kao dramaturg!

Max

pre 13 godina

Srbiji treba jedan zaokret od 180 stepeni. I bice tog zaokreta kada gradjani Srbije u narednim opstim izborima budu glasali za njegovu stranku ili koaliciju u kojoj bude on. Da li ce biti tako zavisi od samih glasaca i nikog vise. Doslo je vreme da i gradjani Srbije pocinju da zive kao i svi drugi evroplani.

Guerilla verbal

pre 13 godina

"Taj problem - statusa Kosova je nasleđen i posledica je deformacije društva..."
Ako je problem Kosova čak i delimično problem deformacije društva, onda je to u manjoj meri nego što su današnji politički lideri (od 1990.) produkt deformacije društva. Potpuno je pogrešno tvrditi da je težnja kosovskih Albanaca za nezavisnom državom posledica međunacionalne, srpsko-albanske, mržnje. Nacije nikad ne mrze jedna drugu, apriori, već se ova mržnja indukuje kao predigra za rat, a tokom rata se intenzivira i eksplodira, te postaje dugotrajna i "racionalno" opravdana. Ratni zločini su u funkciji što dublje mržnje između zaraćenih strana (nacija), a prolongirano procesuiranje zločinaca može imati funkciju "cementiranja" međunacionalne mržnje. Pominjanje Bekima Fehmiua, kao glumca, umetnika, u kontekstu albansko-srpske međunacionalne "mržnje" krajnje je neodgovorno i nepromišljeno. Ne žele kosovski albanci svoju nacionalnu državu zato što su, istorijski i formalno u državi Srba, već zato što to, jednostavno, žele, isto kao što bi to želeli i da su, na primer, u državi Rumuna, Finaca ili Tunguza.

Dejan

pre 13 godina

Sta po tebi ne bi bilo besmisleno?
Verovatno to da Srbija prizna okupirani deo svoje zemlje kao nezavisnu drzavu.
Posle toga po istom scenariju sledi ista prica za Sandzak. Da li bi zeleli i toga da se odreknemo?

Pavle I. Premovic

pre 13 godina

G-din Jovanovic je bistar decko (naravno za mene koji imam skoro 70 godina) ali malo brza kao sto kazu seljani "ko zdrebe pred rudu". Istorija je veoma, veoma duga a ako se trenutno pridruzite onima cija je sada, iz raznoraznih razloga, "glavna tema" KiM onda postanete deo opste te halabuke od koje nema nikakve koristi vec samo stete. Zato je bolje se drzati one indijanske: Ja sam rekao haug!

Miloš Ilić

pre 13 godina

A da iscrtamo zebru do Brisela? Možda bismo tako brže tamo stigli?
Srbija je na političkoj vetrometini što nam donosi stalne promene pravca duvanja vetrova.
Čini mi se da ovaj put i Tadićeva jedra ostaju bez snage zapadnih vetrova koji traže nova, udobnija, mekša, poslušnija jedra i koja se lakše okreću u željenom pravcu. Istina da takva jedra kratko traju ali koga briga. Naći će se nova još mekša koja će prebroditi i ostatak prepreka zvanih moral, državotvorstvo, patriotizam, dostojanstvo, samo-poštovanje itd.

архонт Трибала

pre 13 godina

Када би сутра дошао на власт, претпостављам да би Јовановић повукао нашег амбасадора при УН.
Није ми јасна и та његова прича како Србија само треба да изнађе начине како да олакша живот Србима на Косову и у Метохији. Као прво, а ко им то живот отежава? Зар није у тзв. Косова, живот лакши и лепши него у Србији. Зар се нису за то ''борили''? Друго, Србија већ помаже Србе, а помогла би и Албанце. То знају и они. Колико само Албанаца годишње затражи здравствену помоћ у Клиничким центрима Србије?
Поменута помоћ мора бити делотворнија уз стално смањење и кажњавање злоупотреба.

idealan politicar

pre 13 godina

Demagog kao Jovanovic, narcisoidan kao Tadic, uspavan kao Kostunica, populista kao Nikolic, strucnjak kao Dinkic, ugladjen kao Ilic, postojan kao Dacic...

Olaf Magnusson

pre 13 godina

Apsolutno se ne slazem sa Cedomirom Jovanovicem da je Jeremiceva rezolucija besmislena. To naprosto nije tacno i predstavlja jednu veliku laz. Drugo je pitanje da li Cedomir priča netačne stvari svesno ili ne.

Smisao ove rezolucije je da produbi jaz izmedju Srbije i EU, ne bi li sprecila pristup Srbije u clanstvo EU, a sve u korist vladajuce kamarile (Kostunica/Tadic u seamless kontinuitetu) i tajkunsko-monopolske mafije koja ih sponzorise.

Prvo su probali sa ubistvom Djindjica. Nije islo, EU je i dalje pokusavala da integrise Srbiju u normalne zivotne i ekonomske tokove. Zatim su probali sa sakrivanjem Ratka Mladica. Cuvali su ga i cuvaju kao malo vode na dlanu, a sve da bi Srbiji bio trajno odlozen ulazak u EU. Ali ne lezi vraze, Serge Brammertz je poceo da daje sve bolje i bolje ocene o "saradnji" Srbije sa sudom u Den Haag (nicim izazvano). Videci da je vrag odneo salu, vladajuca kamarila sa sve "opozicionim" patriJotima, dosetila se starog Slobinog komuno-fasistickog recepta: odbrane Kosova "i Metohije". Izazvace ponovo i rat ako treba, samo da sprece priblizavanje Srbije EU po svaku cenu.

Zasto? Verovatno ne treba objasnjavati kako u EU vladaju pravila po kojima se ne moze krasti do besvesti, kako ne postoje kancerozni monopoli koji diktiraju sve tokove novca u "drzavi", kako je korupcija na vrlo niskom nivou, kako su politicari lako smenljivi sa polozaja, kako se kriminalci i zlocinci hapse a ne uzivaju prava i privilegije itd itd. Ukratko, EU je jedna vrlo opasna i nezdrava sredina za ovakvu srbijansku vladajucu kamarilu i tajkunsko-mafijaske monopole, te stoga cine sve sto mogu da Srbiju izoluju sto bolje, kako bi im moci bile neogranicene kao i do sada. U mutnom se najbolje lovi i ako izmislimo spoljneg neprijatelja, ludi narod nece ni primetiti bedu i uzas u kojima zivi.

Eto to je smisao ove "rezolucije", cudi me da to Ceda "ne zna", tako liberalan i "elokventan". U stvari je i on sraf tog mehanizma, otuda i Q7 i ostalo.

Da nije ovakvog fekalno-kanceroznog uredjenja srpske politicke scene i stava oligarhije koja Srbijom vlada, "problem" Kosova bio bi resen za 14 dana (priznanjem nezavisnosti od strane Srbije i razmenom ambasadora), a drzava bi se okrenula ekonomskim reformama, da ljudi imaju posla, sigurna i dobro placena radna mesta, da farmeri bogato zive od svoje zemlje i da hrane pola Evrope itd itd.

A narod i dalje cuti i ceka...

Nikola

pre 13 godina

Jovanovic je jednostavan covek i on ne moze da prati ideju procesa sabotiranja svakog pokusaja progresa tzv Kosova i to zauvek. Pa cemo usput videti kakvi ce biti predlozi. Nama nije u interesu da se pitanje statusa pokrajine resi negativno po nas, a jos pogotovo ne tako ubrzo, da se ne lazemo.

Dobornamerni

pre 13 godina

Posle II sv. rata Nemacka je je bila rasparcana, izgubila dobar deo svoje teritotije.
Da li su Nemci zbog toga kolekivno plakali, ili se dali radu (uz neku pomoc od zapada), obnovili industriju, infrastrukturu koja je bila potpuno unistena? Nakon samo 10-20 godina vec su gastarbajetri masovno poceli da se doseljavaju i daju svoj doprinos izgradnji.
Danas je Nemacka ponovo UJEDINJENA, najveca ekon. sila Evrope.
Dok Srbija nesto ovakvo ne postiza, samo daje demagoske izjave, ona nece biti privlacna ni u kom smislu.
Dajte ljudi, izaberimo vlast koja ce svom snagom da se posveti ekonomskom, kulturnom, pravim demokratskim i ostalim pozitivnim izmenama - u praksi - a ne da se samo teoretise, pa cemo i mi biti privlacni centar za ostale zemlje oko nas. Ja mislim da je ovo jedini nacin da se ocuva mogucnost vracanja izgubljenih teritorija - kad tad.
Bedne i siromasne zemlje to NIKAD NE MOGU DA POSTIGNU.