Nedelja, 05.09.2010.

11:11

"Psihoza kriva za nestašice"

Nestašica mleka i ulja nije posledica špekulacija, već psihoze građana koji prave zalihe, kaže ministar trgovine i obećava da nestašice neće biti.

Izvor: B92

"Psihoza kriva za nestašice" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

radiohead

pre 13 godina

Dragin je, povodom nestašice jestivog ulja u trgovinama, naglasio da "ne postoji nijedan razlog za nestašicu" kao i da će tržišna inspekcija utvrditi o čemu se radi, a odgovorni snositi sankcije zbog veštačke nestašice.

Milosavljević, koji se sastao sa uljarima, kaže da je tržisna inspekcija utvrdila da nema malverzacija na tržištu.

čiča miča i gotova priča!!!

a što se tiče psihoze, totalno ste u pravu, svi smo psihotični! potpuno smo skrenuli, prosto ne verujemo koliko mnogo vam je malo, koliko mislite da smo svi slepi da ne vidimo da pravite veštačke nestašice, povlačite robu dok ne skoče cene, pa je onda izbacujete...ej 5000 tona ulja po 125 din litar, za vas neće biti zime!
ali održava me činjenica da su i veća carstva pala...

kobe bryant

pre 13 godina

Pa nisam ništa drugo ni očekivao od Milisava nego da okrivi narod. Pazi molim te: narod stvara zalihe. Pa što ih nije stvarao pre mesec dana kada je ulje moglo da se kupi za nekih 98 dinara (bar je tako bilo u Maxiju)? Nego je narod čuo da će biti 140 din pa je tek onda počela masovna kupovina i pravljenje zaliha, što je veoma logično, zar ne?

Ivan

pre 13 godina

Potrebno je samo otvoriti granico za ovu robu, pa če biti kraj nestašica. Cene če biti iste kao u susjednim državama a potrošač če izbirati, dal uzme domače skuplje ili strano možda malo jevtinije. U Sloveniji ima barem 10 različitih proizvođača na istoj polici za ulje. Po neki put je neko strano u akciji drugi put neko domače itd... Ali niko iz ovoga ne radi priču. Svaki proizvođac 5 puta razmisli prije korigira cenu za koji cent.

Nestaso ulje

pre 13 godina

Gospodin (pa jos ministar) Dragin kaze :''Da nema govora o nestasici ulja'' ??? Sta ti govoris covece??? Ko je ikad rekao da ulja nema? Pitanje je po kojoj ceni ??? Ulja ima ali po ceni koja je za prosecnog potrosaca prevelika!

baltazar

pre 13 godina

mi smo u gorim problemima nego pre 10 godina! fabrike prodate, pare potrosene, eu daleko 1000 svetlosnih godina, i dalje se bakcemo s kosovom, privrede nema, drzava se zaduzuje i te pare trosi na socijalni mir! sta ce biti za deset godina ne smem ni da pomislim!

Ja Klaudije

pre 13 godina

Molim gospodina ministra da mi prepiše recept kako se stvara zaliha mleka, pošto imam malo dete a to mi nikako nije jasno pa čisto da probam... Da ne budem neupućen....

janos

pre 13 godina

Ne cudi me ako je narod psihotican posle toliko godina pod ovakvim ministrima. Kako da ne budu psihoticni, ne traze da je trziste snabdeveno luxuznom robom, nego da ima 3 osnovne namirnice. Ako drzava nije sposobna to da obezbedi, sta moze da obezbedi? Rezoluciju o Kosovu? Politicari se lepo zabavljaju oko toga, ali ti sutra treba da das mleko detetu....

Novosadista

pre 13 godina

Izgleda da je narod bio pod psihozom i kada je poverovao da Evropa nema alternativu, da ce biti povratka u devedeste ako se ne glasa za "Klunija", u akcije od 1000 evra, da Srbija nikada ali stvarno nikada nece priznati Kosovo...
Nadam se da cete svi jednog dana vuci bukagije na visegodisnjoj robiji pa da se konacno oslobodimo ove "psihoze".

MUKNAVI

pre 13 godina

Deltosavljevicu, ajd ovako: izadji na ulicu, ili u prodavnicu i povedi obezbedjenje obavezno, i reci to onima koji prebiraju po dzepovima ..da kupe 'leba, malo mleka i ostalog, ako se moze, i ponesu to svojoj kuci. Posle toga ne verujem ..da ti ne bi bio na bolovanju i pijuckao ono psihodelicno mleko, na slamku..Deltosavljevicu, svaka tvoja izjava je budalastina do daske i dize tenziju narodu..dok ne pukne a tada, to nece biti na TV-u nego u stvarnosti...ruzno, da ruznije ne moze biti. Cudno, da ti oni kraj tebe ne skrenu paznju, a i kako bi kada i sami rade k'o pumpa..i dizu narodu pritisak, ne gledajuci u "manometar"..pa kad pukne bice vasih ......na sve strane Srbije.

Bivsi demokrata

pre 13 godina

Ako Tadic, ili Cvetkovic ne smene S(TETOCINU) Milosavljevica- bivseg ministra poljoprivrede, a sadasnjeg trgovine (gde on seje- tu nista ne nice), nece im ni najskuplja kampanja pomoci za sledece izbore. Tada nam se dodvoravaju, a sada nas nazivaju PSIHOTICARIMA?! Predsednice, halo, krajnje je vreme da proucis narod i njegovo (ne)raspolozenje. Zaboravili ste SRBIJA NA DOBROM PUTU - i izdali i ideju i narod.

Zoki

pre 13 godina

Znao sam da će opet da građani budu krivi što nema ujutru svežeg mleka u prodavnicama i što nema ulja. Pa ovaj čovek je pao sa marsa, ministar za trgovinu nema pojima šta se dešava u prodavnicama, gde on živi. Ako nije odavde neka podnese ostavku i ode u tu njegovu virtuelnu zemlju gde ima svega i neka prepusti nekom ovozemaljcu da rešava problem nestašica. Prošli put je iz sve snage branio Miška da nije monopolista sad nas ubeđuje da smo nevaljali narod koju mu pravi probleme jer čovek uživa u ministarskoj fotelji i šta ga sad mučimo sa nestašicama. Baš je ovaj narod navaljao.

Zoran Djordjevic

pre 13 godina

Milosevic je bio beba za ,,ove,, kojima bi najbolje izgleda bilo da nas sve kolektivno umore gladju ili otruju nečim samo imaju problem ako nas običnog sveta vise ne bude i preteknu samo ,,oni,, nemaju koga više da pljačkaju i poješće se izmedju sebe.Ovo je odličan projekat za nestanak srba.

Ivan

pre 13 godina

Za stvaranje zaliha je potreban novac a slobodno se moze reci da 80 % gradjana zivi ispod egzistencijalnog nivo a ostalih 20% nema potrebu za zalihama jer mogu da plate koliko im volja!
Naravucenije ovaj covek bezocno laze i nema pojma kako ovaj narod prezivljava!!!!

misa

pre 13 godina

Ma lako je vama (malo slovo jer veliko nije zasluzio)da pricate o psihozi.O psihozi mogu da pricaju obrazovani i lepo vaspitani koji su ucili sta je psihoza i koji znaju sta je psihoza.S obzirom na tvoju izjavu samo moze da se konstatuje nisko ponasanje ,bahatost,nezasicenost,nevaspitanje.S obzirom da se u zemlji Srbiji sve zna ovo moze samo da izjavi ko je na dva platna spiska .Jedan je od drzave a drugi je od onih koji prave nestasicu.Lako je tebi da pricas o psihozi.

marija010

pre 13 godina

Dragi ministre, zar te nije sramota da govoris svom narodu da je to deo njegove psihoze!?!Niste li nas Vi doveli u ovakvo stanje?!!!

tuksi

pre 13 godina

Ja malo-pomalo odredjene vesti prestajem da citam. To sad nema veze sa ovim, stvar je ukusa, ali prvo sam poceo da prestajem da citam vesti o nasem najboljem teniseru. A sada lagano i kod drugih vesti pocinjem i zavrsavam citanjem naslova. To je vec dadaizam, neke i sejvujem, kao onaj kad su uhapsili tipa u nekom selu jer jer hteo da ubije tadica posto mu je m.m. platio 50 hiljada evra za to. Pitaju novinari njegovu majku pastirku, a ona kaze Ma nemam pojma, uhapsili ga jer se posvadjao sa Tsdicem. I tako dalje. Samo sam hteo da podsetim na naslov ovog clanka, koji je slican semanticki po posterima sa portretima srspkih stranackih lidera. Dovoljno coveku da vidi sliku i vec zna da ni za koga ne moze da glasa. Ali "Psihoza kriva za nestasice" jeste povod nakon koga cu desetkovati i naslove. Kao sto je jedan nas intelektualac rekao - Srbima samo na nedelju dana treba iseci radio i televiziju i novine i svi ce da shvate u kakvom se sranju u zivotu nalaze. Eto tako, sta ostaje nego popiti jedno pice i to je to. I citati manje. Nisu nasi stari dzaba govorili da citanje zaglupljuje. Ili, kako je Prust rekao, trebalo bi da se u nasim policama nalaze knjige ispunjene novinskim clancima, a da u dnevnim novinama citamo klasicnu literaturu.

bucket

pre 13 godina

Psihoza? Samo osobe sa manjkom inteligencije imaju poverenja u ovakvu vladu! Prostituišete se sa krupnim kapitalom na oči naroda a posle mu nabijate na nos tu istu krivicu, kako vas nije sramota?!

BUŠ '80-ih, MU '10-ih.

pre 13 godina

Kućne zalihe mleka su besmislena izjava resornog ministra. Pre svega, nestašica se odnosi na kratkotrajno, pasterizovano mleko, koje ima veoma kratak rok trajanja. Dugotrajnog mleka, koje je znatno skuplje, ima u prodavnicama, jedino što je u većini slučajeva razvodnjenije (sadrži manji procenat mlečne masti). Takođe, jestivo ulje ima ograničeni rok trajanja od nekoliko meseci, a posle toga nije upotrebljivo, jer se užegne. Treba voditi računa ako stigne ulje iz robnih rezervi, jer je logično pretpostaviti da mu je rok trajanja u trenutku kupovine u prodavnici još kraći, uzevši u obzir da je kontingent već neko vreme bio lagerovan (moguće je, polovinu ukupnog roka trajanja).

Branislav

pre 13 godina

Najveca nevolja ovog naroda su politicari koji tako vulgarno podcenjuju njegovu intiligenciju.

Psihoza je, kako kaze definicija, "gubitak veze sa stvarnoscu".

Ako ja cujem da ce nesto sto mi svaki dan treba da poskupi, i da ga nece biti dovoljno, i zato odem da kupim malo vece kolicine i napravim zalihu, i time em ustedim, em se obezbedim, gde je tu gubljenje veze sa stvarnoscu?

Meni se ipak cini da je gubitak veze sa realnoscu na drugoj strani...

Yes, Minister?

maki

pre 13 godina

Sram ga bilo! Sta njih briga koliko cu ja mleka i ulja da kupim? Ako hoce svako da kupi po 10 litara ulja, mora da ga bude! Najlakse reci da je narod lud, pravi zalihe. Sramota da ministar izjavi tako nesto!

Roulette

pre 13 godina

Pre bih rekla da su ministri psihoticari, ne odustaju od neuke vladavine, jer se plase nestasice svoje vlasti. Ministar Milosavljevic izjavljuje da po izvestaju trzisne inspekcije- nema spekulacije, a Dragin odgovorno tvrdi da ce spekulanti biti sankcionisani- cim trz.inspekcija izvrsi kontrolu. Da li oni sede u Vladi uopste zajedno? A mi smo psihoticne budale!!!

Siromasni sRBIN

pre 13 godina

Hehehe. Cudo su ovi nasi politicari. Ulje je kostalo oko 110 din.(u inostranstvu sam,pa cenim da je ta cena bila pre "nestasica") a sad kvaziministarstrucnjakDrekonomskihnauka milosavljevic II ponuditi ulje za 130 din iz satro RR. Pa ministre izbaci ulje u rafove za 100 din. pa brani interes NARODA a ne monopolista i tajkuna, ili si se vec ugradio.

Jovan

pre 13 godina

Državne subvencije za poljoprivrednike u 2010. Godini; SRBIJA: Pšenica 134 evra po hektaru; Suncokret 134 evra po hektaru; Šećerna repa 134 evra po hektaru; Junad 115 evra po grlu;Mleko 0,14 centi po litru. HRVATSKA:Pšenica300 evra po hektaru; Suncokret 450 evra po hektaru; Šećerna repa 500 evra po hektaru; Junad 300 evra po grlu; Mleko 14 centi po litru.Država uništila poljoprivredu, samo država može da je oživi.Da je srpska agrarna politika neuspešna, dokazuje jedan sasvim jednostavan i jasan pokazatelj, a to je nivo prosečnih prinosa. Naši prinosi najvažnijih ratarskih kultura, koji su nekada bili u evropskom vrhu, poslednjih godina su zabeležili drastičan pad i sada su kod nekih kultura čak upola manji od roda koji postižu seljaci u EU. Godine 1990. prosečan rod pšenice je iznosio 4,38 t/ha, a 2009. 2,15 t/ha. Što se tiče šećerne repe, 1960. smo imali iste prinose kao Francuska, a danas gotovo upola manje. U poslednjih 10 godina broj goveda u Srbiji je smanjen za 50%, svinja za 20%, ovaca za 40% i živine za 42%. Prošle godine u Srbiji je proizvedeno gotovo upola manje mesa nego 1990. Ako poredimo našu produktivnost s evropskim proizvođačima, videćemo da proizvođač iz Nemačke proizvodi hranu za 46 stanovnika, Francuske za 35, a iz susedne Bugarske za 16 stanovnika. S druge strane, srpski seljak prosečno proizvodi hranu za 6 stanovnika. Glavni krivac za postojeću situaciju je država, čija je uloga definisana u Strategiji razvoja poljoprivrede iz 2005. godine. Pogrešna je osnovna postavka pomenute Strategije, da „poljoprivredni proizvođač postaje preduzetnik i da njemu kao preduzetniku profit ili gubitak zavise od mudrosti njegovih sopstvenih odluka“. Naime, srpski poljoprivrednici nisu osposobljeni da postanu robni proizvođači za tržište, a država nije iskoristila proteklo vreme da stvori neophodne preduslove za takav zaokret. Poljoprivreda se nigde u svetu (pa ni SAD, niti u zemljama EU) ne prepušta stihiji tržišta, kao što je to kod nas. U zemljama EU celokupna poljoprivreda je planska: usklađuje se obim proizvodnje sa obimom potrošnje. Subvencijama se štiti kupovna moć poljoprivrednika, jer je upravo potrošnja osnovni pokretač proizvodnje. Slobodnog tržišta u okviru EU nema! Svi viškovi hrane se plasiraju izvan EU, uz velike stimulacije izvoza.

neshonni

pre 13 godina

Ako ovaj bude ministar i u narednoj deceniji jednom ćemo čuti iz njegovih usta reči tipa vazduha ima za sve gradjane dovoljno ali oni stvaraju psihozu dišući na škrge...zemlja generalno tragična na čijem čelu se oduvek smenjuju generalno komično mutni ministri i ostali. Pre aktuelnog mešetarenja sprege preradjivača i trgovaca i političara kojima ovi prethodni pune alava d... parama da ćute i pričama za decu zamajavaju ionako poslušnički narod, ulje se moglo kupiti u trgovinama i za 105-110 dinara za l...mešetari najavili cenu od 147 dinara da bi vlada uvezla 5000 tona i prodavala ga za cenu izmedju 120 i 125 dinara, kao da i vlada mora nešto da zaradi derući i ona kožu narodu poput svojih saveznika! Ne vredi, demokratski protesti ponovo jer ovo što se dešava nema veze sa ekonomijom već politikom, pljačkom i mešetarenjem!

Mile tranzicija

pre 13 godina

Pa ako je psihoza u pitanju onda neka interventno uvezu bensedin, a ne ulje.Mislim da neko treba da ode u Pozarevac i proveri da "neko" nije izasao iz rupe.

Dorćolka

pre 13 godina

Ja NISAM PSIHOTIČNA! Danas sam samo otišla da kupim par stvari u nekada čuvenom Alonsu (Dorćol) i kada sam htela da uzmem jedno pakovanje šećera (1kg), jer nemam zaliha a tu i tamo mi zatreba za kaficu ili čaj, RAF JE BIO PRAZAN! Ko ono beše pazario šećerane za siću?

BeogradjaNIN

pre 13 godina

Kakva psihoza, kakve zalihe? Ja odem da kupim litar mleka a tamo prazan raf. U cemu je tu moja krivica? Ako robe ima - napunite rafove. Ako robe nema - priznajte da je nema. Trece ne postoji. Pa nije narod pokupovao stotine tona ulja i mleka za svako domacinstvo. Ista ovakva potraznja je mogla da se desi i zbog neceg drugog - neka ne daj boze prirodna katastrofa, priprema zimnice, pretnja nekog (ne daj boze opet) rata i slicno. Kakva je to drzava koja ima zalihe ulja i mleka za 1 dan? Da su rafove uredno punili prvih par dana nakon pocetka psihoze, ona bi nestala, a cim su rafovi prazni onda to ZAISTA jeste nestasica, uzroci su nebitni. Psihoza je posledica nestasice a ne njen uzrok - prva komsinica ode u 8:00h ujutru i kupi 10 litara ulja i kaze drugoj komsinici "Idi kupi ulje, nestace!" Ova ode u 12:00h, rafovi napunjeni, ona kupi 1 litar ili ni to, i vrati se kuci i smeje se komsinici sto je vukla 10 litara. Ali ako ova sto ode u 12:00h tamo ne nadje nista, onda su prisutne i nestasica i psihoza ravnopravno!

Onako Kako Jeste

pre 13 godina

Zemlja je u KATASTROFALNOJ situaciji! Ko sme prvi da to kaze?
Da nije pomoci iz EU i sa zapada bila bi nestasica i korenja. To je cinjenica i slika ovog drustva.
I na kraju da ne zaboravim: Kosovo je Srbija, a i korenje je za ljude.

Rade Milosevic

pre 13 godina

Ipak je u pitanju nesposobnost vlade i ministara. U protivnom presekli bi tu ujdurmu u startu da im se ne desi "vreme Milosevica" Formirati komisiju, proveriti zalihe, pronaći krivce i sve u roku desetak dana rešiti. Da. da , ali treba izači iz kancelarija i napustiti komfor.

jovan

pre 13 godina

Drzava pusta ulje i mleko u narod. Dobra je nasa drzava. Mislim, jako je dobra nasa drzava cim nam pusta ulje i mlekce. Mozda nam posle pusti 'leba sira i krompira. A?

neshonni

pre 13 godina

Da ovo nije poslušnički narod koji zna samo pognuti glavu i trpeti pohlepu i lopovluk nečasnih ljudi već gradjani svoji u svojoj zemlji već bi mase bile na ulicama i ne bi se razilazile dok se manipulanti ne pohapse i stanje dovede u red. Na žalost živimo u kako Balašević kaže u zemlji generalno tragičnoj - pa dokle bre!

tu je

pre 13 godina

Ha, ministar je ziv?! Uh, dobro je! Vec nedeljama se prica o poskupljenju ulja a nas dragi ministar Milosavljevic ni rec da kaze. A sad kad je vec poskupelo zainteresovao se za dogadjaje. Ali zato kad treba da se brani Misko, ne mozes da ga skines sa TV. Uh....

Branko

pre 13 godina

Zašto treba smeniti ministre Dragina i Milosavljevića? • Nerazvijeno tržište, monopol na tržištu i nesigurnost plasmana poljoprivrednih proizvoda, narušeni pariteti, nesigurnost u proizvodnji • Nizak nivo poslovnog povezivanja, dobre kooperative i zadruge u tragovima • Nedovoljni novčani podsticaji za strukturne promene, nizak nivo državnih direktnih davanja, regresa, premija, subvencija • Neodgovarajuća socijalna politika na selu, ostarelo selo, penzije i dr; neodgovarajuća infrastruktura u seoskim sredinama (putna mreža, vodosnabdevanje, komunalni sistemi), loš kvalitet življenja, migracije mladih ljudi • Nedostatak dodatnih programa razvojnog podsticanja i kreditiranja koji utiču na povećanje zaposlenosti i prihoda od poljoprivrede (seoski turizam, mala i srednja poljoprivredna preduzeća u oblasti proizvodnje, prerade i trgovine, usluge u poljoprivredi) • Nema dobro osmišljenog izvoznog programa, nedovoljno unificiran proizvod, slabiji kvalitet proizvoda, razvijen proizvod sa markom (brend) • Nisu uvedeni standardi kvaliteta • Uticaj uvozničkog lobija na ministarstvo poljoprivrede • Neiskustvo u radu, mladih kadrova u ministarstvu poljoprivrede • Ministarstvo trgovine bez unapred pripremljene strategije, stihijski i haotično bez bili kakove kontrole izvozi poljoprivredne sirovine izazivajući tektonska poskupljenja svih životnih namirnica u Srbiji.

Nix

pre 13 godina

A što lepo nemamo otvoreno tržište ulja, pa neka cena bude realna? Nego ovako imamo kartel, pa sad Vlada pregovara sa kartelom, koliko će kartel da odere narod.

Slobodan

pre 13 godina

Preuranjeno je reći da smo dotakli dno. Situacija je i dalje veoma teška, posebno u poljoprivredi.Zbog postojeće katastofalno pogrešne agrarne politike imamo poljoprivredu koja je na najnižim granama u Evropi i u okruženju - niska produktivnost, niski prinosi. U 2010.godini agrarni budžet u Srbiji je bio posle rebalansa tragičnih 17,5 milijardi dinara. To iznosi samo 2,75 % ukupnog budžeta države, iako agrar u njega donosi više od trećine ukupnog prihoda i donosi četvertinu novca od izvoza zemlje. Pogrešna je teza vlasti da je on razvojni.Agrarni budžet ni da je nekoliko puta veći ,može biti samo podsticajni.Naša agrarna politika je takva da se uopšte ne podržava poljoprivreda, kao što to rade okolne zemlje, kao što to čini EU. Uz to, mi već drugu godinu zaredom skidamo zaštitne mere.Dakle, naša poljoprivreda ima šest puta manju podršku vlade od konkurentskih, a ostaje i bez carinske zaštite. Zato i preti potpuni krah srpske poljoprivede. To je razlog za smenu ministra poljoprivrede i ministra trgovine koji su najodgovorniji za nastalu katastrofu. Sa ovakvim radom i proizvodnjom počinje da se ostvaruje prognoza FAO iz Rima da će Srbija za koju godinu do 2012.god postati zavisna od uvoza hrane.Ministar poljoprivrede može da navodi tanušnu argumentaciju u prilog svog i rada celokupnog Ministarstva poljoprivrede. Problem u agraru Srbije je sistemski i dok ga tako ne budu doživeli svi građani u Srbiji, ali i u celoj Vladi Republike Srbije, neće biti suštinskog poboljšanja.

Aleksandar Belić

pre 13 godina

Naše domaće ulje u Mađarskoj možete kupiti po ceni od 1 evro. Ko je ovde lud?

Juče su u prodavnici rafovi gde inače stoji mleko bili prazni. U momentu mi se vratio onaj dobro poznati nagon iz devedesetih, da spakujem porodicu i iselim se iz ove nedođije sve sa novim biometrijskim dokumentima!

Vojislav

pre 13 godina

Ministra S. Milosavljevića je trebalo smeniti davnih godina pre, mnogo manje štete bi bilo po građane Srbije. Međutim neko ga uporno protežira i pored evidentno neuspešnog obavljanja posla jednog po državu važnog resora. Tadiću vreme je da se odlučiš.

popi

pre 13 godina

Da li se to ministar sastaje sa kartelima protiv kojih se navodno borimo da se sa njima bratski dogovori o cenama.Ukinite monopole i otvorite tržište.Trošite vreme već i našoj deci.

Boks

pre 13 godina

Nikada neću zaboraviti kako su kada je kurs evra bio 8o-tak dinara plakali i žalili se na sva usta da rade sa gubitkom i da je minimalna cena 135 dinara . Tako je i bilo dok se ne pojavi novi proizvođač sa nižom cenom ispod 100 din. i onda svi spustiše cenu. Šta reći...

ledu

pre 13 godina

Ej rece lepi da ne kritikujemo nego da dajemo konstruktivne ideje. Evo imam ja jednu npr. da kolegu vechitog ministra deltisavljavica posalju u novoizgradjenu zabelu da pregovara.

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

Nema mleka a ima ga kaze on...
Nema ulja a ima ga kaze on...
Nema lekova a ima ih kaze on...
Kurs raste...
Cene stabilne a rastu...
DOBRO DOSLE DEVEDESETE !
SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA!

Ditrich

pre 13 godina

Tu gde famozni Deltisavljevic umesa prste tu trava vise ne raste.
Javnost je zaboravila kako je pre nekoliko godina kada je bio Ministar poljoprivrede, dozvolio uvoz mleka u prahu.
Trada su strucnjaci prognozirali da ce seljaci desetkovati stocni fond sto ce prouzrokovati nestasice, a to se upravo dogadja.
I ja sam za ovo glasao, ali neces ga majci vise.

sveta

pre 13 godina

Bravo, pregovara drzava sa "biznismenima", normalno sve ce zavrsiti sa srecnim ishodom za srpski narod/u cije ime i pregovaraju/ ULJE CE BITI SAMO 139,99 dinara. Vidite da se moze kada se hoce, i nemojte protiv Vlade pisati nista oni su dobri!

Ditrich

pre 13 godina

Tu gde famozni Deltisavljevic umesa prste tu trava vise ne raste.
Javnost je zaboravila kako je pre nekoliko godina kada je bio Ministar poljoprivrede, dozvolio uvoz mleka u prahu.
Trada su strucnjaci prognozirali da ce seljaci desetkovati stocni fond sto ce prouzrokovati nestasice, a to se upravo dogadja.
I ja sam za ovo glasao, ali neces ga majci vise.

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

Nema mleka a ima ga kaze on...
Nema ulja a ima ga kaze on...
Nema lekova a ima ih kaze on...
Kurs raste...
Cene stabilne a rastu...
DOBRO DOSLE DEVEDESETE !
SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA!

sveta

pre 13 godina

Bravo, pregovara drzava sa "biznismenima", normalno sve ce zavrsiti sa srecnim ishodom za srpski narod/u cije ime i pregovaraju/ ULJE CE BITI SAMO 139,99 dinara. Vidite da se moze kada se hoce, i nemojte protiv Vlade pisati nista oni su dobri!

ledu

pre 13 godina

Ej rece lepi da ne kritikujemo nego da dajemo konstruktivne ideje. Evo imam ja jednu npr. da kolegu vechitog ministra deltisavljavica posalju u novoizgradjenu zabelu da pregovara.

Aleksandar Belić

pre 13 godina

Naše domaće ulje u Mađarskoj možete kupiti po ceni od 1 evro. Ko je ovde lud?

Juče su u prodavnici rafovi gde inače stoji mleko bili prazni. U momentu mi se vratio onaj dobro poznati nagon iz devedesetih, da spakujem porodicu i iselim se iz ove nedođije sve sa novim biometrijskim dokumentima!

Boks

pre 13 godina

Nikada neću zaboraviti kako su kada je kurs evra bio 8o-tak dinara plakali i žalili se na sva usta da rade sa gubitkom i da je minimalna cena 135 dinara . Tako je i bilo dok se ne pojavi novi proizvođač sa nižom cenom ispod 100 din. i onda svi spustiše cenu. Šta reći...

Vojislav

pre 13 godina

Ministra S. Milosavljevića je trebalo smeniti davnih godina pre, mnogo manje štete bi bilo po građane Srbije. Međutim neko ga uporno protežira i pored evidentno neuspešnog obavljanja posla jednog po državu važnog resora. Tadiću vreme je da se odlučiš.

Dorćolka

pre 13 godina

Ja NISAM PSIHOTIČNA! Danas sam samo otišla da kupim par stvari u nekada čuvenom Alonsu (Dorćol) i kada sam htela da uzmem jedno pakovanje šećera (1kg), jer nemam zaliha a tu i tamo mi zatreba za kaficu ili čaj, RAF JE BIO PRAZAN! Ko ono beše pazario šećerane za siću?

popi

pre 13 godina

Da li se to ministar sastaje sa kartelima protiv kojih se navodno borimo da se sa njima bratski dogovori o cenama.Ukinite monopole i otvorite tržište.Trošite vreme već i našoj deci.

Branko

pre 13 godina

Zašto treba smeniti ministre Dragina i Milosavljevića? • Nerazvijeno tržište, monopol na tržištu i nesigurnost plasmana poljoprivrednih proizvoda, narušeni pariteti, nesigurnost u proizvodnji • Nizak nivo poslovnog povezivanja, dobre kooperative i zadruge u tragovima • Nedovoljni novčani podsticaji za strukturne promene, nizak nivo državnih direktnih davanja, regresa, premija, subvencija • Neodgovarajuća socijalna politika na selu, ostarelo selo, penzije i dr; neodgovarajuća infrastruktura u seoskim sredinama (putna mreža, vodosnabdevanje, komunalni sistemi), loš kvalitet življenja, migracije mladih ljudi • Nedostatak dodatnih programa razvojnog podsticanja i kreditiranja koji utiču na povećanje zaposlenosti i prihoda od poljoprivrede (seoski turizam, mala i srednja poljoprivredna preduzeća u oblasti proizvodnje, prerade i trgovine, usluge u poljoprivredi) • Nema dobro osmišljenog izvoznog programa, nedovoljno unificiran proizvod, slabiji kvalitet proizvoda, razvijen proizvod sa markom (brend) • Nisu uvedeni standardi kvaliteta • Uticaj uvozničkog lobija na ministarstvo poljoprivrede • Neiskustvo u radu, mladih kadrova u ministarstvu poljoprivrede • Ministarstvo trgovine bez unapred pripremljene strategije, stihijski i haotično bez bili kakove kontrole izvozi poljoprivredne sirovine izazivajući tektonska poskupljenja svih životnih namirnica u Srbiji.

Slobodan

pre 13 godina

Preuranjeno je reći da smo dotakli dno. Situacija je i dalje veoma teška, posebno u poljoprivredi.Zbog postojeće katastofalno pogrešne agrarne politike imamo poljoprivredu koja je na najnižim granama u Evropi i u okruženju - niska produktivnost, niski prinosi. U 2010.godini agrarni budžet u Srbiji je bio posle rebalansa tragičnih 17,5 milijardi dinara. To iznosi samo 2,75 % ukupnog budžeta države, iako agrar u njega donosi više od trećine ukupnog prihoda i donosi četvertinu novca od izvoza zemlje. Pogrešna je teza vlasti da je on razvojni.Agrarni budžet ni da je nekoliko puta veći ,može biti samo podsticajni.Naša agrarna politika je takva da se uopšte ne podržava poljoprivreda, kao što to rade okolne zemlje, kao što to čini EU. Uz to, mi već drugu godinu zaredom skidamo zaštitne mere.Dakle, naša poljoprivreda ima šest puta manju podršku vlade od konkurentskih, a ostaje i bez carinske zaštite. Zato i preti potpuni krah srpske poljoprivede. To je razlog za smenu ministra poljoprivrede i ministra trgovine koji su najodgovorniji za nastalu katastrofu. Sa ovakvim radom i proizvodnjom počinje da se ostvaruje prognoza FAO iz Rima da će Srbija za koju godinu do 2012.god postati zavisna od uvoza hrane.Ministar poljoprivrede može da navodi tanušnu argumentaciju u prilog svog i rada celokupnog Ministarstva poljoprivrede. Problem u agraru Srbije je sistemski i dok ga tako ne budu doživeli svi građani u Srbiji, ali i u celoj Vladi Republike Srbije, neće biti suštinskog poboljšanja.

Onako Kako Jeste

pre 13 godina

Zemlja je u KATASTROFALNOJ situaciji! Ko sme prvi da to kaze?
Da nije pomoci iz EU i sa zapada bila bi nestasica i korenja. To je cinjenica i slika ovog drustva.
I na kraju da ne zaboravim: Kosovo je Srbija, a i korenje je za ljude.

Nix

pre 13 godina

A što lepo nemamo otvoreno tržište ulja, pa neka cena bude realna? Nego ovako imamo kartel, pa sad Vlada pregovara sa kartelom, koliko će kartel da odere narod.

tu je

pre 13 godina

Ha, ministar je ziv?! Uh, dobro je! Vec nedeljama se prica o poskupljenju ulja a nas dragi ministar Milosavljevic ni rec da kaze. A sad kad je vec poskupelo zainteresovao se za dogadjaje. Ali zato kad treba da se brani Misko, ne mozes da ga skines sa TV. Uh....

BeogradjaNIN

pre 13 godina

Kakva psihoza, kakve zalihe? Ja odem da kupim litar mleka a tamo prazan raf. U cemu je tu moja krivica? Ako robe ima - napunite rafove. Ako robe nema - priznajte da je nema. Trece ne postoji. Pa nije narod pokupovao stotine tona ulja i mleka za svako domacinstvo. Ista ovakva potraznja je mogla da se desi i zbog neceg drugog - neka ne daj boze prirodna katastrofa, priprema zimnice, pretnja nekog (ne daj boze opet) rata i slicno. Kakva je to drzava koja ima zalihe ulja i mleka za 1 dan? Da su rafove uredno punili prvih par dana nakon pocetka psihoze, ona bi nestala, a cim su rafovi prazni onda to ZAISTA jeste nestasica, uzroci su nebitni. Psihoza je posledica nestasice a ne njen uzrok - prva komsinica ode u 8:00h ujutru i kupi 10 litara ulja i kaze drugoj komsinici "Idi kupi ulje, nestace!" Ova ode u 12:00h, rafovi napunjeni, ona kupi 1 litar ili ni to, i vrati se kuci i smeje se komsinici sto je vukla 10 litara. Ali ako ova sto ode u 12:00h tamo ne nadje nista, onda su prisutne i nestasica i psihoza ravnopravno!

neshonni

pre 13 godina

Da ovo nije poslušnički narod koji zna samo pognuti glavu i trpeti pohlepu i lopovluk nečasnih ljudi već gradjani svoji u svojoj zemlji već bi mase bile na ulicama i ne bi se razilazile dok se manipulanti ne pohapse i stanje dovede u red. Na žalost živimo u kako Balašević kaže u zemlji generalno tragičnoj - pa dokle bre!

maki

pre 13 godina

Sram ga bilo! Sta njih briga koliko cu ja mleka i ulja da kupim? Ako hoce svako da kupi po 10 litara ulja, mora da ga bude! Najlakse reci da je narod lud, pravi zalihe. Sramota da ministar izjavi tako nesto!

jovan

pre 13 godina

Drzava pusta ulje i mleko u narod. Dobra je nasa drzava. Mislim, jako je dobra nasa drzava cim nam pusta ulje i mlekce. Mozda nam posle pusti 'leba sira i krompira. A?

Roulette

pre 13 godina

Pre bih rekla da su ministri psihoticari, ne odustaju od neuke vladavine, jer se plase nestasice svoje vlasti. Ministar Milosavljevic izjavljuje da po izvestaju trzisne inspekcije- nema spekulacije, a Dragin odgovorno tvrdi da ce spekulanti biti sankcionisani- cim trz.inspekcija izvrsi kontrolu. Da li oni sede u Vladi uopste zajedno? A mi smo psihoticne budale!!!

Rade Milosevic

pre 13 godina

Ipak je u pitanju nesposobnost vlade i ministara. U protivnom presekli bi tu ujdurmu u startu da im se ne desi "vreme Milosevica" Formirati komisiju, proveriti zalihe, pronaći krivce i sve u roku desetak dana rešiti. Da. da , ali treba izači iz kancelarija i napustiti komfor.

Mile tranzicija

pre 13 godina

Pa ako je psihoza u pitanju onda neka interventno uvezu bensedin, a ne ulje.Mislim da neko treba da ode u Pozarevac i proveri da "neko" nije izasao iz rupe.

Siromasni sRBIN

pre 13 godina

Hehehe. Cudo su ovi nasi politicari. Ulje je kostalo oko 110 din.(u inostranstvu sam,pa cenim da je ta cena bila pre "nestasica") a sad kvaziministarstrucnjakDrekonomskihnauka milosavljevic II ponuditi ulje za 130 din iz satro RR. Pa ministre izbaci ulje u rafove za 100 din. pa brani interes NARODA a ne monopolista i tajkuna, ili si se vec ugradio.

bucket

pre 13 godina

Psihoza? Samo osobe sa manjkom inteligencije imaju poverenja u ovakvu vladu! Prostituišete se sa krupnim kapitalom na oči naroda a posle mu nabijate na nos tu istu krivicu, kako vas nije sramota?!

Branislav

pre 13 godina

Najveca nevolja ovog naroda su politicari koji tako vulgarno podcenjuju njegovu intiligenciju.

Psihoza je, kako kaze definicija, "gubitak veze sa stvarnoscu".

Ako ja cujem da ce nesto sto mi svaki dan treba da poskupi, i da ga nece biti dovoljno, i zato odem da kupim malo vece kolicine i napravim zalihu, i time em ustedim, em se obezbedim, gde je tu gubljenje veze sa stvarnoscu?

Meni se ipak cini da je gubitak veze sa realnoscu na drugoj strani...

Yes, Minister?

neshonni

pre 13 godina

Ako ovaj bude ministar i u narednoj deceniji jednom ćemo čuti iz njegovih usta reči tipa vazduha ima za sve gradjane dovoljno ali oni stvaraju psihozu dišući na škrge...zemlja generalno tragična na čijem čelu se oduvek smenjuju generalno komično mutni ministri i ostali. Pre aktuelnog mešetarenja sprege preradjivača i trgovaca i političara kojima ovi prethodni pune alava d... parama da ćute i pričama za decu zamajavaju ionako poslušnički narod, ulje se moglo kupiti u trgovinama i za 105-110 dinara za l...mešetari najavili cenu od 147 dinara da bi vlada uvezla 5000 tona i prodavala ga za cenu izmedju 120 i 125 dinara, kao da i vlada mora nešto da zaradi derući i ona kožu narodu poput svojih saveznika! Ne vredi, demokratski protesti ponovo jer ovo što se dešava nema veze sa ekonomijom već politikom, pljačkom i mešetarenjem!

Novosadista

pre 13 godina

Izgleda da je narod bio pod psihozom i kada je poverovao da Evropa nema alternativu, da ce biti povratka u devedeste ako se ne glasa za "Klunija", u akcije od 1000 evra, da Srbija nikada ali stvarno nikada nece priznati Kosovo...
Nadam se da cete svi jednog dana vuci bukagije na visegodisnjoj robiji pa da se konacno oslobodimo ove "psihoze".

marija010

pre 13 godina

Dragi ministre, zar te nije sramota da govoris svom narodu da je to deo njegove psihoze!?!Niste li nas Vi doveli u ovakvo stanje?!!!

Bivsi demokrata

pre 13 godina

Ako Tadic, ili Cvetkovic ne smene S(TETOCINU) Milosavljevica- bivseg ministra poljoprivrede, a sadasnjeg trgovine (gde on seje- tu nista ne nice), nece im ni najskuplja kampanja pomoci za sledece izbore. Tada nam se dodvoravaju, a sada nas nazivaju PSIHOTICARIMA?! Predsednice, halo, krajnje je vreme da proucis narod i njegovo (ne)raspolozenje. Zaboravili ste SRBIJA NA DOBROM PUTU - i izdali i ideju i narod.

MUKNAVI

pre 13 godina

Deltosavljevicu, ajd ovako: izadji na ulicu, ili u prodavnicu i povedi obezbedjenje obavezno, i reci to onima koji prebiraju po dzepovima ..da kupe 'leba, malo mleka i ostalog, ako se moze, i ponesu to svojoj kuci. Posle toga ne verujem ..da ti ne bi bio na bolovanju i pijuckao ono psihodelicno mleko, na slamku..Deltosavljevicu, svaka tvoja izjava je budalastina do daske i dize tenziju narodu..dok ne pukne a tada, to nece biti na TV-u nego u stvarnosti...ruzno, da ruznije ne moze biti. Cudno, da ti oni kraj tebe ne skrenu paznju, a i kako bi kada i sami rade k'o pumpa..i dizu narodu pritisak, ne gledajuci u "manometar"..pa kad pukne bice vasih ......na sve strane Srbije.

Zoki

pre 13 godina

Znao sam da će opet da građani budu krivi što nema ujutru svežeg mleka u prodavnicama i što nema ulja. Pa ovaj čovek je pao sa marsa, ministar za trgovinu nema pojima šta se dešava u prodavnicama, gde on živi. Ako nije odavde neka podnese ostavku i ode u tu njegovu virtuelnu zemlju gde ima svega i neka prepusti nekom ovozemaljcu da rešava problem nestašica. Prošli put je iz sve snage branio Miška da nije monopolista sad nas ubeđuje da smo nevaljali narod koju mu pravi probleme jer čovek uživa u ministarskoj fotelji i šta ga sad mučimo sa nestašicama. Baš je ovaj narod navaljao.

Jovan

pre 13 godina

Državne subvencije za poljoprivrednike u 2010. Godini; SRBIJA: Pšenica 134 evra po hektaru; Suncokret 134 evra po hektaru; Šećerna repa 134 evra po hektaru; Junad 115 evra po grlu;Mleko 0,14 centi po litru. HRVATSKA:Pšenica300 evra po hektaru; Suncokret 450 evra po hektaru; Šećerna repa 500 evra po hektaru; Junad 300 evra po grlu; Mleko 14 centi po litru.Država uništila poljoprivredu, samo država može da je oživi.Da je srpska agrarna politika neuspešna, dokazuje jedan sasvim jednostavan i jasan pokazatelj, a to je nivo prosečnih prinosa. Naši prinosi najvažnijih ratarskih kultura, koji su nekada bili u evropskom vrhu, poslednjih godina su zabeležili drastičan pad i sada su kod nekih kultura čak upola manji od roda koji postižu seljaci u EU. Godine 1990. prosečan rod pšenice je iznosio 4,38 t/ha, a 2009. 2,15 t/ha. Što se tiče šećerne repe, 1960. smo imali iste prinose kao Francuska, a danas gotovo upola manje. U poslednjih 10 godina broj goveda u Srbiji je smanjen za 50%, svinja za 20%, ovaca za 40% i živine za 42%. Prošle godine u Srbiji je proizvedeno gotovo upola manje mesa nego 1990. Ako poredimo našu produktivnost s evropskim proizvođačima, videćemo da proizvođač iz Nemačke proizvodi hranu za 46 stanovnika, Francuske za 35, a iz susedne Bugarske za 16 stanovnika. S druge strane, srpski seljak prosečno proizvodi hranu za 6 stanovnika. Glavni krivac za postojeću situaciju je država, čija je uloga definisana u Strategiji razvoja poljoprivrede iz 2005. godine. Pogrešna je osnovna postavka pomenute Strategije, da „poljoprivredni proizvođač postaje preduzetnik i da njemu kao preduzetniku profit ili gubitak zavise od mudrosti njegovih sopstvenih odluka“. Naime, srpski poljoprivrednici nisu osposobljeni da postanu robni proizvođači za tržište, a država nije iskoristila proteklo vreme da stvori neophodne preduslove za takav zaokret. Poljoprivreda se nigde u svetu (pa ni SAD, niti u zemljama EU) ne prepušta stihiji tržišta, kao što je to kod nas. U zemljama EU celokupna poljoprivreda je planska: usklađuje se obim proizvodnje sa obimom potrošnje. Subvencijama se štiti kupovna moć poljoprivrednika, jer je upravo potrošnja osnovni pokretač proizvodnje. Slobodnog tržišta u okviru EU nema! Svi viškovi hrane se plasiraju izvan EU, uz velike stimulacije izvoza.

tuksi

pre 13 godina

Ja malo-pomalo odredjene vesti prestajem da citam. To sad nema veze sa ovim, stvar je ukusa, ali prvo sam poceo da prestajem da citam vesti o nasem najboljem teniseru. A sada lagano i kod drugih vesti pocinjem i zavrsavam citanjem naslova. To je vec dadaizam, neke i sejvujem, kao onaj kad su uhapsili tipa u nekom selu jer jer hteo da ubije tadica posto mu je m.m. platio 50 hiljada evra za to. Pitaju novinari njegovu majku pastirku, a ona kaze Ma nemam pojma, uhapsili ga jer se posvadjao sa Tsdicem. I tako dalje. Samo sam hteo da podsetim na naslov ovog clanka, koji je slican semanticki po posterima sa portretima srspkih stranackih lidera. Dovoljno coveku da vidi sliku i vec zna da ni za koga ne moze da glasa. Ali "Psihoza kriva za nestasice" jeste povod nakon koga cu desetkovati i naslove. Kao sto je jedan nas intelektualac rekao - Srbima samo na nedelju dana treba iseci radio i televiziju i novine i svi ce da shvate u kakvom se sranju u zivotu nalaze. Eto tako, sta ostaje nego popiti jedno pice i to je to. I citati manje. Nisu nasi stari dzaba govorili da citanje zaglupljuje. Ili, kako je Prust rekao, trebalo bi da se u nasim policama nalaze knjige ispunjene novinskim clancima, a da u dnevnim novinama citamo klasicnu literaturu.

misa

pre 13 godina

Ma lako je vama (malo slovo jer veliko nije zasluzio)da pricate o psihozi.O psihozi mogu da pricaju obrazovani i lepo vaspitani koji su ucili sta je psihoza i koji znaju sta je psihoza.S obzirom na tvoju izjavu samo moze da se konstatuje nisko ponasanje ,bahatost,nezasicenost,nevaspitanje.S obzirom da se u zemlji Srbiji sve zna ovo moze samo da izjavi ko je na dva platna spiska .Jedan je od drzave a drugi je od onih koji prave nestasicu.Lako je tebi da pricas o psihozi.

BUŠ '80-ih, MU '10-ih.

pre 13 godina

Kućne zalihe mleka su besmislena izjava resornog ministra. Pre svega, nestašica se odnosi na kratkotrajno, pasterizovano mleko, koje ima veoma kratak rok trajanja. Dugotrajnog mleka, koje je znatno skuplje, ima u prodavnicama, jedino što je u većini slučajeva razvodnjenije (sadrži manji procenat mlečne masti). Takođe, jestivo ulje ima ograničeni rok trajanja od nekoliko meseci, a posle toga nije upotrebljivo, jer se užegne. Treba voditi računa ako stigne ulje iz robnih rezervi, jer je logično pretpostaviti da mu je rok trajanja u trenutku kupovine u prodavnici još kraći, uzevši u obzir da je kontingent već neko vreme bio lagerovan (moguće je, polovinu ukupnog roka trajanja).

janos

pre 13 godina

Ne cudi me ako je narod psihotican posle toliko godina pod ovakvim ministrima. Kako da ne budu psihoticni, ne traze da je trziste snabdeveno luxuznom robom, nego da ima 3 osnovne namirnice. Ako drzava nije sposobna to da obezbedi, sta moze da obezbedi? Rezoluciju o Kosovu? Politicari se lepo zabavljaju oko toga, ali ti sutra treba da das mleko detetu....

Ja Klaudije

pre 13 godina

Molim gospodina ministra da mi prepiše recept kako se stvara zaliha mleka, pošto imam malo dete a to mi nikako nije jasno pa čisto da probam... Da ne budem neupućen....

Ivan

pre 13 godina

Za stvaranje zaliha je potreban novac a slobodno se moze reci da 80 % gradjana zivi ispod egzistencijalnog nivo a ostalih 20% nema potrebu za zalihama jer mogu da plate koliko im volja!
Naravucenije ovaj covek bezocno laze i nema pojma kako ovaj narod prezivljava!!!!

Zoran Djordjevic

pre 13 godina

Milosevic je bio beba za ,,ove,, kojima bi najbolje izgleda bilo da nas sve kolektivno umore gladju ili otruju nečim samo imaju problem ako nas običnog sveta vise ne bude i preteknu samo ,,oni,, nemaju koga više da pljačkaju i poješće se izmedju sebe.Ovo je odličan projekat za nestanak srba.

baltazar

pre 13 godina

mi smo u gorim problemima nego pre 10 godina! fabrike prodate, pare potrosene, eu daleko 1000 svetlosnih godina, i dalje se bakcemo s kosovom, privrede nema, drzava se zaduzuje i te pare trosi na socijalni mir! sta ce biti za deset godina ne smem ni da pomislim!

Nestaso ulje

pre 13 godina

Gospodin (pa jos ministar) Dragin kaze :''Da nema govora o nestasici ulja'' ??? Sta ti govoris covece??? Ko je ikad rekao da ulja nema? Pitanje je po kojoj ceni ??? Ulja ima ali po ceni koja je za prosecnog potrosaca prevelika!

Ivan

pre 13 godina

Potrebno je samo otvoriti granico za ovu robu, pa če biti kraj nestašica. Cene če biti iste kao u susjednim državama a potrošač če izbirati, dal uzme domače skuplje ili strano možda malo jevtinije. U Sloveniji ima barem 10 različitih proizvođača na istoj polici za ulje. Po neki put je neko strano u akciji drugi put neko domače itd... Ali niko iz ovoga ne radi priču. Svaki proizvođac 5 puta razmisli prije korigira cenu za koji cent.

radiohead

pre 13 godina

Dragin je, povodom nestašice jestivog ulja u trgovinama, naglasio da "ne postoji nijedan razlog za nestašicu" kao i da će tržišna inspekcija utvrditi o čemu se radi, a odgovorni snositi sankcije zbog veštačke nestašice.

Milosavljević, koji se sastao sa uljarima, kaže da je tržisna inspekcija utvrdila da nema malverzacija na tržištu.

čiča miča i gotova priča!!!

a što se tiče psihoze, totalno ste u pravu, svi smo psihotični! potpuno smo skrenuli, prosto ne verujemo koliko mnogo vam je malo, koliko mislite da smo svi slepi da ne vidimo da pravite veštačke nestašice, povlačite robu dok ne skoče cene, pa je onda izbacujete...ej 5000 tona ulja po 125 din litar, za vas neće biti zime!
ali održava me činjenica da su i veća carstva pala...

kobe bryant

pre 13 godina

Pa nisam ništa drugo ni očekivao od Milisava nego da okrivi narod. Pazi molim te: narod stvara zalihe. Pa što ih nije stvarao pre mesec dana kada je ulje moglo da se kupi za nekih 98 dinara (bar je tako bilo u Maxiju)? Nego je narod čuo da će biti 140 din pa je tek onda počela masovna kupovina i pravljenje zaliha, što je veoma logično, zar ne?

Onako Kako Jeste

pre 13 godina

Zemlja je u KATASTROFALNOJ situaciji! Ko sme prvi da to kaze?
Da nije pomoci iz EU i sa zapada bila bi nestasica i korenja. To je cinjenica i slika ovog drustva.
I na kraju da ne zaboravim: Kosovo je Srbija, a i korenje je za ljude.

Aleksandar Belić

pre 13 godina

Naše domaće ulje u Mađarskoj možete kupiti po ceni od 1 evro. Ko je ovde lud?

Juče su u prodavnici rafovi gde inače stoji mleko bili prazni. U momentu mi se vratio onaj dobro poznati nagon iz devedesetih, da spakujem porodicu i iselim se iz ove nedođije sve sa novim biometrijskim dokumentima!

Jovan Mitrovic

pre 13 godina

Nema mleka a ima ga kaze on...
Nema ulja a ima ga kaze on...
Nema lekova a ima ih kaze on...
Kurs raste...
Cene stabilne a rastu...
DOBRO DOSLE DEVEDESETE !
SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA!

Nix

pre 13 godina

A što lepo nemamo otvoreno tržište ulja, pa neka cena bude realna? Nego ovako imamo kartel, pa sad Vlada pregovara sa kartelom, koliko će kartel da odere narod.

Ditrich

pre 13 godina

Tu gde famozni Deltisavljevic umesa prste tu trava vise ne raste.
Javnost je zaboravila kako je pre nekoliko godina kada je bio Ministar poljoprivrede, dozvolio uvoz mleka u prahu.
Trada su strucnjaci prognozirali da ce seljaci desetkovati stocni fond sto ce prouzrokovati nestasice, a to se upravo dogadja.
I ja sam za ovo glasao, ali neces ga majci vise.

Boks

pre 13 godina

Nikada neću zaboraviti kako su kada je kurs evra bio 8o-tak dinara plakali i žalili se na sva usta da rade sa gubitkom i da je minimalna cena 135 dinara . Tako je i bilo dok se ne pojavi novi proizvođač sa nižom cenom ispod 100 din. i onda svi spustiše cenu. Šta reći...

popi

pre 13 godina

Da li se to ministar sastaje sa kartelima protiv kojih se navodno borimo da se sa njima bratski dogovori o cenama.Ukinite monopole i otvorite tržište.Trošite vreme već i našoj deci.

Zoran Djordjevic

pre 13 godina

Milosevic je bio beba za ,,ove,, kojima bi najbolje izgleda bilo da nas sve kolektivno umore gladju ili otruju nečim samo imaju problem ako nas običnog sveta vise ne bude i preteknu samo ,,oni,, nemaju koga više da pljačkaju i poješće se izmedju sebe.Ovo je odličan projekat za nestanak srba.

ledu

pre 13 godina

Ej rece lepi da ne kritikujemo nego da dajemo konstruktivne ideje. Evo imam ja jednu npr. da kolegu vechitog ministra deltisavljavica posalju u novoizgradjenu zabelu da pregovara.

neshonni

pre 13 godina

Da ovo nije poslušnički narod koji zna samo pognuti glavu i trpeti pohlepu i lopovluk nečasnih ljudi već gradjani svoji u svojoj zemlji već bi mase bile na ulicama i ne bi se razilazile dok se manipulanti ne pohapse i stanje dovede u red. Na žalost živimo u kako Balašević kaže u zemlji generalno tragičnoj - pa dokle bre!

Rade Milosevic

pre 13 godina

Ipak je u pitanju nesposobnost vlade i ministara. U protivnom presekli bi tu ujdurmu u startu da im se ne desi "vreme Milosevica" Formirati komisiju, proveriti zalihe, pronaći krivce i sve u roku desetak dana rešiti. Da. da , ali treba izači iz kancelarija i napustiti komfor.

BeogradjaNIN

pre 13 godina

Kakva psihoza, kakve zalihe? Ja odem da kupim litar mleka a tamo prazan raf. U cemu je tu moja krivica? Ako robe ima - napunite rafove. Ako robe nema - priznajte da je nema. Trece ne postoji. Pa nije narod pokupovao stotine tona ulja i mleka za svako domacinstvo. Ista ovakva potraznja je mogla da se desi i zbog neceg drugog - neka ne daj boze prirodna katastrofa, priprema zimnice, pretnja nekog (ne daj boze opet) rata i slicno. Kakva je to drzava koja ima zalihe ulja i mleka za 1 dan? Da su rafove uredno punili prvih par dana nakon pocetka psihoze, ona bi nestala, a cim su rafovi prazni onda to ZAISTA jeste nestasica, uzroci su nebitni. Psihoza je posledica nestasice a ne njen uzrok - prva komsinica ode u 8:00h ujutru i kupi 10 litara ulja i kaze drugoj komsinici "Idi kupi ulje, nestace!" Ova ode u 12:00h, rafovi napunjeni, ona kupi 1 litar ili ni to, i vrati se kuci i smeje se komsinici sto je vukla 10 litara. Ali ako ova sto ode u 12:00h tamo ne nadje nista, onda su prisutne i nestasica i psihoza ravnopravno!

Zoki

pre 13 godina

Znao sam da će opet da građani budu krivi što nema ujutru svežeg mleka u prodavnicama i što nema ulja. Pa ovaj čovek je pao sa marsa, ministar za trgovinu nema pojima šta se dešava u prodavnicama, gde on živi. Ako nije odavde neka podnese ostavku i ode u tu njegovu virtuelnu zemlju gde ima svega i neka prepusti nekom ovozemaljcu da rešava problem nestašica. Prošli put je iz sve snage branio Miška da nije monopolista sad nas ubeđuje da smo nevaljali narod koju mu pravi probleme jer čovek uživa u ministarskoj fotelji i šta ga sad mučimo sa nestašicama. Baš je ovaj narod navaljao.

sveta

pre 13 godina

Bravo, pregovara drzava sa "biznismenima", normalno sve ce zavrsiti sa srecnim ishodom za srpski narod/u cije ime i pregovaraju/ ULJE CE BITI SAMO 139,99 dinara. Vidite da se moze kada se hoce, i nemojte protiv Vlade pisati nista oni su dobri!

Vojislav

pre 13 godina

Ministra S. Milosavljevića je trebalo smeniti davnih godina pre, mnogo manje štete bi bilo po građane Srbije. Međutim neko ga uporno protežira i pored evidentno neuspešnog obavljanja posla jednog po državu važnog resora. Tadiću vreme je da se odlučiš.

Slobodan

pre 13 godina

Preuranjeno je reći da smo dotakli dno. Situacija je i dalje veoma teška, posebno u poljoprivredi.Zbog postojeće katastofalno pogrešne agrarne politike imamo poljoprivredu koja je na najnižim granama u Evropi i u okruženju - niska produktivnost, niski prinosi. U 2010.godini agrarni budžet u Srbiji je bio posle rebalansa tragičnih 17,5 milijardi dinara. To iznosi samo 2,75 % ukupnog budžeta države, iako agrar u njega donosi više od trećine ukupnog prihoda i donosi četvertinu novca od izvoza zemlje. Pogrešna je teza vlasti da je on razvojni.Agrarni budžet ni da je nekoliko puta veći ,može biti samo podsticajni.Naša agrarna politika je takva da se uopšte ne podržava poljoprivreda, kao što to rade okolne zemlje, kao što to čini EU. Uz to, mi već drugu godinu zaredom skidamo zaštitne mere.Dakle, naša poljoprivreda ima šest puta manju podršku vlade od konkurentskih, a ostaje i bez carinske zaštite. Zato i preti potpuni krah srpske poljoprivede. To je razlog za smenu ministra poljoprivrede i ministra trgovine koji su najodgovorniji za nastalu katastrofu. Sa ovakvim radom i proizvodnjom počinje da se ostvaruje prognoza FAO iz Rima da će Srbija za koju godinu do 2012.god postati zavisna od uvoza hrane.Ministar poljoprivrede može da navodi tanušnu argumentaciju u prilog svog i rada celokupnog Ministarstva poljoprivrede. Problem u agraru Srbije je sistemski i dok ga tako ne budu doživeli svi građani u Srbiji, ali i u celoj Vladi Republike Srbije, neće biti suštinskog poboljšanja.

Branko

pre 13 godina

Zašto treba smeniti ministre Dragina i Milosavljevića? • Nerazvijeno tržište, monopol na tržištu i nesigurnost plasmana poljoprivrednih proizvoda, narušeni pariteti, nesigurnost u proizvodnji • Nizak nivo poslovnog povezivanja, dobre kooperative i zadruge u tragovima • Nedovoljni novčani podsticaji za strukturne promene, nizak nivo državnih direktnih davanja, regresa, premija, subvencija • Neodgovarajuća socijalna politika na selu, ostarelo selo, penzije i dr; neodgovarajuća infrastruktura u seoskim sredinama (putna mreža, vodosnabdevanje, komunalni sistemi), loš kvalitet življenja, migracije mladih ljudi • Nedostatak dodatnih programa razvojnog podsticanja i kreditiranja koji utiču na povećanje zaposlenosti i prihoda od poljoprivrede (seoski turizam, mala i srednja poljoprivredna preduzeća u oblasti proizvodnje, prerade i trgovine, usluge u poljoprivredi) • Nema dobro osmišljenog izvoznog programa, nedovoljno unificiran proizvod, slabiji kvalitet proizvoda, razvijen proizvod sa markom (brend) • Nisu uvedeni standardi kvaliteta • Uticaj uvozničkog lobija na ministarstvo poljoprivrede • Neiskustvo u radu, mladih kadrova u ministarstvu poljoprivrede • Ministarstvo trgovine bez unapred pripremljene strategije, stihijski i haotično bez bili kakove kontrole izvozi poljoprivredne sirovine izazivajući tektonska poskupljenja svih životnih namirnica u Srbiji.

tu je

pre 13 godina

Ha, ministar je ziv?! Uh, dobro je! Vec nedeljama se prica o poskupljenju ulja a nas dragi ministar Milosavljevic ni rec da kaze. A sad kad je vec poskupelo zainteresovao se za dogadjaje. Ali zato kad treba da se brani Misko, ne mozes da ga skines sa TV. Uh....

jovan

pre 13 godina

Drzava pusta ulje i mleko u narod. Dobra je nasa drzava. Mislim, jako je dobra nasa drzava cim nam pusta ulje i mlekce. Mozda nam posle pusti 'leba sira i krompira. A?

Mile tranzicija

pre 13 godina

Pa ako je psihoza u pitanju onda neka interventno uvezu bensedin, a ne ulje.Mislim da neko treba da ode u Pozarevac i proveri da "neko" nije izasao iz rupe.

Dorćolka

pre 13 godina

Ja NISAM PSIHOTIČNA! Danas sam samo otišla da kupim par stvari u nekada čuvenom Alonsu (Dorćol) i kada sam htela da uzmem jedno pakovanje šećera (1kg), jer nemam zaliha a tu i tamo mi zatreba za kaficu ili čaj, RAF JE BIO PRAZAN! Ko ono beše pazario šećerane za siću?

maki

pre 13 godina

Sram ga bilo! Sta njih briga koliko cu ja mleka i ulja da kupim? Ako hoce svako da kupi po 10 litara ulja, mora da ga bude! Najlakse reci da je narod lud, pravi zalihe. Sramota da ministar izjavi tako nesto!

neshonni

pre 13 godina

Ako ovaj bude ministar i u narednoj deceniji jednom ćemo čuti iz njegovih usta reči tipa vazduha ima za sve gradjane dovoljno ali oni stvaraju psihozu dišući na škrge...zemlja generalno tragična na čijem čelu se oduvek smenjuju generalno komično mutni ministri i ostali. Pre aktuelnog mešetarenja sprege preradjivača i trgovaca i političara kojima ovi prethodni pune alava d... parama da ćute i pričama za decu zamajavaju ionako poslušnički narod, ulje se moglo kupiti u trgovinama i za 105-110 dinara za l...mešetari najavili cenu od 147 dinara da bi vlada uvezla 5000 tona i prodavala ga za cenu izmedju 120 i 125 dinara, kao da i vlada mora nešto da zaradi derući i ona kožu narodu poput svojih saveznika! Ne vredi, demokratski protesti ponovo jer ovo što se dešava nema veze sa ekonomijom već politikom, pljačkom i mešetarenjem!

Roulette

pre 13 godina

Pre bih rekla da su ministri psihoticari, ne odustaju od neuke vladavine, jer se plase nestasice svoje vlasti. Ministar Milosavljevic izjavljuje da po izvestaju trzisne inspekcije- nema spekulacije, a Dragin odgovorno tvrdi da ce spekulanti biti sankcionisani- cim trz.inspekcija izvrsi kontrolu. Da li oni sede u Vladi uopste zajedno? A mi smo psihoticne budale!!!

Siromasni sRBIN

pre 13 godina

Hehehe. Cudo su ovi nasi politicari. Ulje je kostalo oko 110 din.(u inostranstvu sam,pa cenim da je ta cena bila pre "nestasica") a sad kvaziministarstrucnjakDrekonomskihnauka milosavljevic II ponuditi ulje za 130 din iz satro RR. Pa ministre izbaci ulje u rafove za 100 din. pa brani interes NARODA a ne monopolista i tajkuna, ili si se vec ugradio.

Jovan

pre 13 godina

Državne subvencije za poljoprivrednike u 2010. Godini; SRBIJA: Pšenica 134 evra po hektaru; Suncokret 134 evra po hektaru; Šećerna repa 134 evra po hektaru; Junad 115 evra po grlu;Mleko 0,14 centi po litru. HRVATSKA:Pšenica300 evra po hektaru; Suncokret 450 evra po hektaru; Šećerna repa 500 evra po hektaru; Junad 300 evra po grlu; Mleko 14 centi po litru.Država uništila poljoprivredu, samo država može da je oživi.Da je srpska agrarna politika neuspešna, dokazuje jedan sasvim jednostavan i jasan pokazatelj, a to je nivo prosečnih prinosa. Naši prinosi najvažnijih ratarskih kultura, koji su nekada bili u evropskom vrhu, poslednjih godina su zabeležili drastičan pad i sada su kod nekih kultura čak upola manji od roda koji postižu seljaci u EU. Godine 1990. prosečan rod pšenice je iznosio 4,38 t/ha, a 2009. 2,15 t/ha. Što se tiče šećerne repe, 1960. smo imali iste prinose kao Francuska, a danas gotovo upola manje. U poslednjih 10 godina broj goveda u Srbiji je smanjen za 50%, svinja za 20%, ovaca za 40% i živine za 42%. Prošle godine u Srbiji je proizvedeno gotovo upola manje mesa nego 1990. Ako poredimo našu produktivnost s evropskim proizvođačima, videćemo da proizvođač iz Nemačke proizvodi hranu za 46 stanovnika, Francuske za 35, a iz susedne Bugarske za 16 stanovnika. S druge strane, srpski seljak prosečno proizvodi hranu za 6 stanovnika. Glavni krivac za postojeću situaciju je država, čija je uloga definisana u Strategiji razvoja poljoprivrede iz 2005. godine. Pogrešna je osnovna postavka pomenute Strategije, da „poljoprivredni proizvođač postaje preduzetnik i da njemu kao preduzetniku profit ili gubitak zavise od mudrosti njegovih sopstvenih odluka“. Naime, srpski poljoprivrednici nisu osposobljeni da postanu robni proizvođači za tržište, a država nije iskoristila proteklo vreme da stvori neophodne preduslove za takav zaokret. Poljoprivreda se nigde u svetu (pa ni SAD, niti u zemljama EU) ne prepušta stihiji tržišta, kao što je to kod nas. U zemljama EU celokupna poljoprivreda je planska: usklađuje se obim proizvodnje sa obimom potrošnje. Subvencijama se štiti kupovna moć poljoprivrednika, jer je upravo potrošnja osnovni pokretač proizvodnje. Slobodnog tržišta u okviru EU nema! Svi viškovi hrane se plasiraju izvan EU, uz velike stimulacije izvoza.

Branislav

pre 13 godina

Najveca nevolja ovog naroda su politicari koji tako vulgarno podcenjuju njegovu intiligenciju.

Psihoza je, kako kaze definicija, "gubitak veze sa stvarnoscu".

Ako ja cujem da ce nesto sto mi svaki dan treba da poskupi, i da ga nece biti dovoljno, i zato odem da kupim malo vece kolicine i napravim zalihu, i time em ustedim, em se obezbedim, gde je tu gubljenje veze sa stvarnoscu?

Meni se ipak cini da je gubitak veze sa realnoscu na drugoj strani...

Yes, Minister?

bucket

pre 13 godina

Psihoza? Samo osobe sa manjkom inteligencije imaju poverenja u ovakvu vladu! Prostituišete se sa krupnim kapitalom na oči naroda a posle mu nabijate na nos tu istu krivicu, kako vas nije sramota?!

BUŠ '80-ih, MU '10-ih.

pre 13 godina

Kućne zalihe mleka su besmislena izjava resornog ministra. Pre svega, nestašica se odnosi na kratkotrajno, pasterizovano mleko, koje ima veoma kratak rok trajanja. Dugotrajnog mleka, koje je znatno skuplje, ima u prodavnicama, jedino što je u većini slučajeva razvodnjenije (sadrži manji procenat mlečne masti). Takođe, jestivo ulje ima ograničeni rok trajanja od nekoliko meseci, a posle toga nije upotrebljivo, jer se užegne. Treba voditi računa ako stigne ulje iz robnih rezervi, jer je logično pretpostaviti da mu je rok trajanja u trenutku kupovine u prodavnici još kraći, uzevši u obzir da je kontingent već neko vreme bio lagerovan (moguće je, polovinu ukupnog roka trajanja).

marija010

pre 13 godina

Dragi ministre, zar te nije sramota da govoris svom narodu da je to deo njegove psihoze!?!Niste li nas Vi doveli u ovakvo stanje?!!!

tuksi

pre 13 godina

Ja malo-pomalo odredjene vesti prestajem da citam. To sad nema veze sa ovim, stvar je ukusa, ali prvo sam poceo da prestajem da citam vesti o nasem najboljem teniseru. A sada lagano i kod drugih vesti pocinjem i zavrsavam citanjem naslova. To je vec dadaizam, neke i sejvujem, kao onaj kad su uhapsili tipa u nekom selu jer jer hteo da ubije tadica posto mu je m.m. platio 50 hiljada evra za to. Pitaju novinari njegovu majku pastirku, a ona kaze Ma nemam pojma, uhapsili ga jer se posvadjao sa Tsdicem. I tako dalje. Samo sam hteo da podsetim na naslov ovog clanka, koji je slican semanticki po posterima sa portretima srspkih stranackih lidera. Dovoljno coveku da vidi sliku i vec zna da ni za koga ne moze da glasa. Ali "Psihoza kriva za nestasice" jeste povod nakon koga cu desetkovati i naslove. Kao sto je jedan nas intelektualac rekao - Srbima samo na nedelju dana treba iseci radio i televiziju i novine i svi ce da shvate u kakvom se sranju u zivotu nalaze. Eto tako, sta ostaje nego popiti jedno pice i to je to. I citati manje. Nisu nasi stari dzaba govorili da citanje zaglupljuje. Ili, kako je Prust rekao, trebalo bi da se u nasim policama nalaze knjige ispunjene novinskim clancima, a da u dnevnim novinama citamo klasicnu literaturu.

misa

pre 13 godina

Ma lako je vama (malo slovo jer veliko nije zasluzio)da pricate o psihozi.O psihozi mogu da pricaju obrazovani i lepo vaspitani koji su ucili sta je psihoza i koji znaju sta je psihoza.S obzirom na tvoju izjavu samo moze da se konstatuje nisko ponasanje ,bahatost,nezasicenost,nevaspitanje.S obzirom da se u zemlji Srbiji sve zna ovo moze samo da izjavi ko je na dva platna spiska .Jedan je od drzave a drugi je od onih koji prave nestasicu.Lako je tebi da pricas o psihozi.

Ivan

pre 13 godina

Za stvaranje zaliha je potreban novac a slobodno se moze reci da 80 % gradjana zivi ispod egzistencijalnog nivo a ostalih 20% nema potrebu za zalihama jer mogu da plate koliko im volja!
Naravucenije ovaj covek bezocno laze i nema pojma kako ovaj narod prezivljava!!!!

Bivsi demokrata

pre 13 godina

Ako Tadic, ili Cvetkovic ne smene S(TETOCINU) Milosavljevica- bivseg ministra poljoprivrede, a sadasnjeg trgovine (gde on seje- tu nista ne nice), nece im ni najskuplja kampanja pomoci za sledece izbore. Tada nam se dodvoravaju, a sada nas nazivaju PSIHOTICARIMA?! Predsednice, halo, krajnje je vreme da proucis narod i njegovo (ne)raspolozenje. Zaboravili ste SRBIJA NA DOBROM PUTU - i izdali i ideju i narod.

MUKNAVI

pre 13 godina

Deltosavljevicu, ajd ovako: izadji na ulicu, ili u prodavnicu i povedi obezbedjenje obavezno, i reci to onima koji prebiraju po dzepovima ..da kupe 'leba, malo mleka i ostalog, ako se moze, i ponesu to svojoj kuci. Posle toga ne verujem ..da ti ne bi bio na bolovanju i pijuckao ono psihodelicno mleko, na slamku..Deltosavljevicu, svaka tvoja izjava je budalastina do daske i dize tenziju narodu..dok ne pukne a tada, to nece biti na TV-u nego u stvarnosti...ruzno, da ruznije ne moze biti. Cudno, da ti oni kraj tebe ne skrenu paznju, a i kako bi kada i sami rade k'o pumpa..i dizu narodu pritisak, ne gledajuci u "manometar"..pa kad pukne bice vasih ......na sve strane Srbije.

Novosadista

pre 13 godina

Izgleda da je narod bio pod psihozom i kada je poverovao da Evropa nema alternativu, da ce biti povratka u devedeste ako se ne glasa za "Klunija", u akcije od 1000 evra, da Srbija nikada ali stvarno nikada nece priznati Kosovo...
Nadam se da cete svi jednog dana vuci bukagije na visegodisnjoj robiji pa da se konacno oslobodimo ove "psihoze".

janos

pre 13 godina

Ne cudi me ako je narod psihotican posle toliko godina pod ovakvim ministrima. Kako da ne budu psihoticni, ne traze da je trziste snabdeveno luxuznom robom, nego da ima 3 osnovne namirnice. Ako drzava nije sposobna to da obezbedi, sta moze da obezbedi? Rezoluciju o Kosovu? Politicari se lepo zabavljaju oko toga, ali ti sutra treba da das mleko detetu....

Ja Klaudije

pre 13 godina

Molim gospodina ministra da mi prepiše recept kako se stvara zaliha mleka, pošto imam malo dete a to mi nikako nije jasno pa čisto da probam... Da ne budem neupućen....

Nestaso ulje

pre 13 godina

Gospodin (pa jos ministar) Dragin kaze :''Da nema govora o nestasici ulja'' ??? Sta ti govoris covece??? Ko je ikad rekao da ulja nema? Pitanje je po kojoj ceni ??? Ulja ima ali po ceni koja je za prosecnog potrosaca prevelika!

baltazar

pre 13 godina

mi smo u gorim problemima nego pre 10 godina! fabrike prodate, pare potrosene, eu daleko 1000 svetlosnih godina, i dalje se bakcemo s kosovom, privrede nema, drzava se zaduzuje i te pare trosi na socijalni mir! sta ce biti za deset godina ne smem ni da pomislim!

Ivan

pre 13 godina

Potrebno je samo otvoriti granico za ovu robu, pa če biti kraj nestašica. Cene če biti iste kao u susjednim državama a potrošač če izbirati, dal uzme domače skuplje ili strano možda malo jevtinije. U Sloveniji ima barem 10 različitih proizvođača na istoj polici za ulje. Po neki put je neko strano u akciji drugi put neko domače itd... Ali niko iz ovoga ne radi priču. Svaki proizvođac 5 puta razmisli prije korigira cenu za koji cent.

kobe bryant

pre 13 godina

Pa nisam ništa drugo ni očekivao od Milisava nego da okrivi narod. Pazi molim te: narod stvara zalihe. Pa što ih nije stvarao pre mesec dana kada je ulje moglo da se kupi za nekih 98 dinara (bar je tako bilo u Maxiju)? Nego je narod čuo da će biti 140 din pa je tek onda počela masovna kupovina i pravljenje zaliha, što je veoma logično, zar ne?

radiohead

pre 13 godina

Dragin je, povodom nestašice jestivog ulja u trgovinama, naglasio da "ne postoji nijedan razlog za nestašicu" kao i da će tržišna inspekcija utvrditi o čemu se radi, a odgovorni snositi sankcije zbog veštačke nestašice.

Milosavljević, koji se sastao sa uljarima, kaže da je tržisna inspekcija utvrdila da nema malverzacija na tržištu.

čiča miča i gotova priča!!!

a što se tiče psihoze, totalno ste u pravu, svi smo psihotični! potpuno smo skrenuli, prosto ne verujemo koliko mnogo vam je malo, koliko mislite da smo svi slepi da ne vidimo da pravite veštačke nestašice, povlačite robu dok ne skoče cene, pa je onda izbacujete...ej 5000 tona ulja po 125 din litar, za vas neće biti zime!
ali održava me činjenica da su i veća carstva pala...