Petak, 03.09.2010.

00:58

Tužilaštvo: Ispitati navode o Luci

Tužilaštvo pre tri meseca zatražilo od policije da ispita sve navode iz krivične prijave Saveta za borbu protiv korupcije o privatizaciji Luke Beograd.

Izvor: B92

Tužilaštvo: Ispitati navode o Luci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

grga pitić

pre 13 godina

Gospodo tužioci na čelu sa Tomom Z.i VD Radovanovićem, al ste se setili, posle koliko vremena , svaka vam čast! ZAMAJAVATE kao i obično.

Nena

pre 13 godina

Jel moze neko da mi objasni kako se "izmesta luka" i koliko bi to kostalo grad/drzavu, te koliko je vremena potrebno da se tako nesto uradi?

Zoran

pre 13 godina

Hrabri pojedinci se bore protiv korumpiranog drzavnog aparata, a mase, uglavnom, cute. Na to i racunaju oni sto mute. Svaka cast Verici.

Helios

pre 13 godina

Za sve vas što govorite da je po zakonu - nije. Na zapadu, gde je privredni zakon mnogo dovršeniji, to je jasnije nego kroz bedu našeg "reformisanog pravosuđa".
1. Tačno je da je, pod nekim uslovima, moguće kupiti bez para. Daj mi, imam garanciju (dodatno, nisu imali VALIDNE garancije), pa ću da napravim posao odatle nadalje. PONEKAD moguće.
2. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće promeniti namene poslovanja, upotrebu zemljišta, dinamiku obećanog privređivanja. PONEKAD moguće.
3. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće preimenovati, preprodati, prebaciti vlasništvo i sl. PONEKAD moguće.
4. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće kupiti po nerealnoj vrednosti i/ili izbeći odgovornost za znanje o tome. PONEKAD moguće.

Ni pod kakvim uslovima nije moguće imati sve 4 tačke na jednom mestu po zakonu. U kapitalizmu na koji se pozivate jasno je i svaki sud to kažnjava munjevito i bez milosti - radi se o prevarnoj nameri. Advokati i pravnici takvih muvatora gube dozvole za rad, registratori posao, a sami muvatori menjaju svu imovinu za smanjenje neizbežne zatvorske kazne. Gradonačelnik/ci takođe!

Alan

pre 13 godina

Tako je i Manchester United kupljen od strane američkih nepristojnih bogataša, i to sa pozajmljenim parama pa su onda ti dugovi stavljeni na vrat istoj kompaniji. I niko nije ni podigao obrvu, a kamoli otišao u zatvor.

Zato što je sve bilo po ZAKONU, a ne po nečijem mišljenju šta je kriminalno a šta moralno.

Dobrodošli u kapitalizam i demokratiju. Ko više voli komunizam i diktature, ne trebaju vize za Kubu.

došlo iz d... u glavu

pre 13 godina

Tek sad počinje da mi biva jasan onaj termin "Narodni neprijatelj" iz 1945. godine.

Neverovatno, samo do pre par godina ne bi mi palo napamet da priželjkujem takve stvari, a sada, čini mi se da bih zdušno pozdravio dolazak pravde na svetlo dana, pa makar i na taj način.

Stop korupciji

pre 13 godina

Verica Barać je udarila u suštinu pljačke i njene organizatore. Ima tu DSS-a, DS-a, G17, LDP-a, SPO-a i svih ostalih za koje smo glasali.

Za ove što sumnaju u celu priču, jedno pojašnjenje:
Komisija za HOV ne može po zakonu da prihvati bankarsku garanciju koja ne potiče od ponuđača, u ovom slučaju Bekove firme. Zanimljivo bi bilo da se objavi koja je to brokerska kuća i banka izdala garanciju za ovaj posao i ko je vlasnik te brokerske kuće?

Konfiskacija über alles, sa akcentom na čupanju brkova!

pre 13 godina

I sada će likovi poput Zorana Živkovića da nam pljunu u lice i da kažu:
"Ko vam je kriv što niste znali da ste i vi to mogli".

(Ako se neko još seća Žiletove izjave povodom dobijanja bespovratnih sredstava za vinograd?)

Znači, svi smo mogli, sa 31.000 $ na računu da kupimo Luku?

popi

pre 13 godina

Mnoga ministarstva i drzavne ustanove su servis za potrebe MISE BEKA i KNEZA MISKA oni od ove makarenko drzave imaju tretman nacionalnog blaga.

Milos

pre 13 godina

Bravo gospodjo Barac. Samo rasturajte i dalje ovu politicko-tajkunsku koaliciju koja kao kuga zavija u crno Srbiju vec 20 godina. I molim Vas razmislite da osnujete politicku organizaciju ili pokret. Kakav bi to pokret bio sa vama i Brankicom na celu. Razbucali biste ovu mafiju vec na prvim izborima. Narod sve zna i svega mu je dosta, ali je potrebno da ga neko povede i bude simbol borbe protiv mafije.

Stojke

pre 13 godina

Vlast je pokusala stvaranjem Agencije za borbu protiv korupcije da relativizuje rad Saveta ali najhrabrija zena u Srbiji ne odstupa! Verica Barac za predsednika!!!

Miladin

pre 13 godina

Svaka cast Verici Barac i Brankici Stankovic! Njih dve imaju mnogo vece srce nego svi mi zajedno! Njih dve zasluzuju da budu ministri pravde ili unutrasnjih poslova! Kad ce na red da dodje kriminalna i mafijaska privatizacija Vecernjih novosti? Kad afera oko Vecernjih novosti bude otvorena tek ce da se trese! Trebalo bi najpre da Vlade Divac javno progovori ko ga je naterao i cime mu je zapretio da odustane od kupovine akcija Vecernjih novosti u trenutku kad je vise od 80 odsto akcionara te kompanije potpisalo da njemu prodaje akcije! Podsetimo, u to vreme Vojislav Kostunica bio je premijer Srbije, a veciti Manojlo Manjo Vukotic javno se hvalio da ce vlasnici Novosti da postanu "ugledni srpski privrednici", u stvari okoreli tajkuni Beko i Miskovic!

maradona

pre 13 godina

Neće proći puno vremena i odmotaće se ovo klupko lopovluka koje se zamotalo zadnjih 20 godina. I glupima ovo postaje kristalno jasno.

mita sajba

pre 13 godina

Da ovako nesto izjavi, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, u nekoj normalnoj, demokratskoj drzavi:
- "Ako to nije kriminal, onda smo mi RAJ za kriminal.” i
- "... nema ozbiljne borbe protiv korupcije to je zato što je Tužilaštvo potpuno pod KONTROLOM političke vlasti, ono je potpuno instrumentalizovano ...”;
reagovale bi sve drzavne institucije te zemlje, od skupstine (skupstinski odbori i ad hok anketni odbor za to pitanje) i vlade (MUP u saradnji sa BIA), do VSS i DVT i predsednika republike!
Ipak, mi smo u Srbiji, virtualnoj drzavi bez granica, duboko podeljenom drustvu, na politicke kaste, bez prava, ali i bez obaveza, pa, ko prezivi, pobegne bez povratka, ikada!
Sve vise se slazem, sa Svetislavom Basarom, da je Srbija zrela, za USTAVOTVORNU Skupstinu, ako i za to nije kasno!

David

pre 13 godina

Ovde ne treba stati! treba objaviti sve prijave i imena svih koji su optuzeni proteklih godina a na osnovu cega tuzilastvo nikad nije reagovalo! Ako politicari nece da se ciste treba da ih cistimo mi. Puna podrska Verici, ovo je samo vrh ogrome korumcijske sante leda. Dosta je bilo!

Zoran-Nemac

pre 13 godina

U Srbiji se hvale i slave Verica,Brankica...samo zato sto se noprmalno odnose prema negativnostima-bore se svaka na svoj nacin! One su samar policiji,sudstvu,politicarima!
One samo pokazuju koliko je iskrivljen moral kod "lidera" regiona!

nada

pre 13 godina

da li je moguce da mi imamo samo Vericu Barac i Brankicu Stankovic?Pa gde su ti muskarci da nas zastite od svih olosa koji se nagomilase unazad dve decenije?zivele nam hrabre,casne zene!

ljubomir

pre 13 godina

Ne verujem da ce tuzilastvo bilo sta preduzeti, jer Ministarka Pravde, kada god treba nesto vazno , na stetu gradjana i drzave da se pokrene, ona odmah sprovodi neku reformu, kako se nebi znalo ko sta treba da radi. Postovanje hrabrosti i postenju, predsednici ove agencije, koja je u ime institucije u kojoj radi saopstila , podatke , ali ako svaki posten gradjanin ove drzave ne podrzi javno njihov rad, onda su oni samo "don kihoti". Gde su sada ova patriotska, udruzenja, (ovo je patriotski potez "par exselanas", da podrzite ove ljude iz agencije, i da ih doslovno zastitite, (posto to policija nece uraditi, procenice da navodno nisu ugrozeni), a po imenima koja su objavljena, evidentno je da su im i zivoti ugrozeni.

navijac

pre 13 godina

Svaka joj cast na hrabrosti.
U sadasnjem vremenu je vrlo tesko naci takvu osobu i zato joj treba punu podrsku inace sve ce pasti u vodu.

igorpl

pre 13 godina

E moj glupi narode!
I to kao do sada niko nije znao. Pa te stvari i vrapci već znaju zahavaljujući Brankici Stanković. Ovu ženu treba za predsednika staviti.
Zar ne vidite da jedino ona dok je radila dizala je buku na sva zvona i istraživala tamo gde niko nije smeo ni da pisne. A sada kada je digla veliku prašinu povukla se
žena i ostavila da se neko drugi bori za prava građana, ali takvog u ovoj zemlji nema.

Miroslav Milesevic

pre 13 godina

Sto vise citam ove tekstove, sve mi je vise muka.
Jel koristi neko mozak i zdravu pamet dok cita? jer je ovo puno smesnih cinjenica.

Recimo: Kupio a na racunu ima 31.000. Ja koliko znam, kupovina je robonovcana razmena. Sto znaci da kupac nije kupio nesto dok ne plati. Kada kupac prebaci novac, TADA je kupio.

Ovo zvuci stvarno smesno.. kao bankarske garancije.. pa je imao prazan racun. Evo ja imam prazan racun. Hoce meni banka da dozvoli garanciju na milione evra? pa naravno da nece!

Svaka cast istraznim organima i svima koji ucestvuju u ovome, ali hajde samo malo zdravog razuma, jer mi stvarno vredja inteligenciju kada procitam nesto ovako.

Ovde moze samo cena da bude sporna i procenitelj. Ako je banka dala pare na blanko (citaj bez validne zastite), to je stvar za banku da juri svoje zaposlene. Dokle vise da mesamo babe i zabe.

Ozna

pre 13 godina

Krivični predmet "Luka Beograd", privatizacija Sartida, kao i još neki, stoje u gvozdenoj kasi Višeg tužilaštva! Tužilaštvo jeste pod kontrolom vlasti jer javne tužioce na predlog Vlade bira Skupština! Neće valjda da ujedaju ruku koja ih bira?! Inače, nije samo DSS partija koja je pritiskala pravosuđe. Da se podsetimo, prva demokratska vlada Srbije, 2003. godine, donela je izmene Zakona o javnom tužilaštvu na osnovu kojeg je lično ministar pravde birao zamenike javnih tužilaca. Tako je, na primer, postavljen za zamenika javnog tužioca Vekarić, pa Malovićka... Doduše, Ustavni sud je kasnije to oborio. Drugim rečima, svi oni imaju interes da pravosuđe bude potčinjeno.

birac

pre 13 godina

U predizbornoj kampanji jedno od kljucnih obecanja bese BORBA PROTIV KORUPCIJE. Sta je od toga ostalo? Neko ne radi svoj posao. Zasto? Dokle tako? Idu izbori i bice ista obecanja. Jesmo li normalni?

Zemunka

pre 13 godina

Vericu za PREMIJERA!!!
Zena svoj posao radi savrseno, ali nema ko to da primeti.
Nasa vlast, naravno nije zainteresovana, iz poznatih nam razloga (licna korist od svih mahinacija), a narod - raja nema vremena da razmislja o tome koliko je Verica u pravu i da joj treba dati podrsku da istraje u razotkrivanju ne samo krimosa-tajkuna nego i politicara koji im omogucavaju da stave sapu na sve sto pozele.
Dokle vise, DOKLE?

vegan

pre 13 godina

Vecina kupovina tokom privatizacije se samo koristila bankarskom garancijom brokera, bez dinara kapitala. Naravno, to su mogli samo izabrani, i ja nisam medju njim. prirodno je da posle nisu imali za plate radnicima. Zahtevam od predsednika drzave, premijera i predsednika Skupstine da se svaka privatizacija ispita i da se apsolutno svi prevaranti nadju na sudu, inace cu podneti tuzbu protiv drzave.

kraja

pre 13 godina

....pa ja bih tu dodao i sve one koji nisu reagovali na prvu prijavu i dopustili da se sve ovo razvlaci do danas...
...a voleo bih i jedan "predzatvorski" duel sudija nizeg i viseg suda, u kojem bi oni objasnili javnosti kako se isti PROBLEM, sa istim CINJENICAMA, po istom ZAKONU, u JEDNOJ zemlji presudjuje potpuno razlicito...jer, pre zatvora, jedna od te dve skupine mora da ostane bez posla...

Ekonomista Patriota

pre 13 godina

Luka Beograd je klasicni primer sofisticiranije otimacine imovine Srpskog naroda od naslednika ekipe koja je otimala 45-e po Srbiji.
Srbija to zna ali cuti i dalje.
Doci ce i taj dan , kada ce se sve preispitati, od agencije za privatizaciju i njenih clanova, do svakojakih odabranih konsultantskih kuca koje su pomagale akterima privatizacije da dodju do firmi, zemljista, imovine, i usput za to dobijale na racun desetine miliona eura iz drzavne kase za navodne njihove usluge.
Na njihovu zalost ipak ovo nije 45-a godina da Srbi nemaju internet, i da ne znaju sta se desava.

tamo daleko

pre 13 godina

Ako se sami ne odbranimo od ovog nenormalnog kriminala, večito ćemo se "rezolucijama", braniti od normalnog sveta.
Da nema ovoliko kriminala unutra, ne bi bilo toliko "prljave igre" spolja!
Šta bi nam još trebalo "uzeti", da se zainteresujemo za sopstvenu sudbinu?

posmatrač

pre 13 godina

Svaka čast Verici Barać! To je jedan od retkih boraca-pregalaca koji nastoje da se u ovoj državi smeste u zatvor svi oni mešetari i lopovi koji gledaju u oči i kažu: Pare nestale, neko ih odneo, ali je "sve bilo po zakonu". E pa baš zato što je "bilo po zakonu" a to se desilo, treba pred sud i, ako ima pravde, svi iza brave.

Marko

pre 13 godina

Pa ovo već vredja dostojanstvo i pamet svih nas! Da li smo stvarno takve glupe ovce da mogu da nam rade ovakve stvari ispred nosa?

Gde su sad mediji, gde je civilno društvo, da li ima ikoga ko hoće da pomogne Verici Barać i savetu da natera tužilaštvo da radi svoj posao jer ovo je dno dna! Gde su te silne nevladine organizacije, koje se tobože bore za promene u našem društvu? Protesti? Pisma podrške? Svaki dan na prvoj strani relevantnih dnevnih časopisa uokviren članak o ovim lopovima? NUNS? UNS?

Da li je Verica Barać dobila ikakvu satisfakciju, ne od politike, već od društva za svoju borbu protiv mlinova na vetar?

Zanimljivo je da i opozicija ćuti, što vrlo jasno ukazuje na to kako stvari stoje u Srbiji. Sve dok se ne nadje neko, ko će organizovati akciju podrške savetu iza koje će stajati bar milion gradjana Srbije, ovoj zemlji nema spasa. Savet treba da dobije ovlašćenja! Naravno i daleko više para, jer, što je najveći paradoks - efikasan rad saveta za državu znači ubiranje više poreza i zaustavljanje rupa kroz koje cure državne pare ili imovina, a to bi valjda trebalo da im bude u interesu.

Zemlja naopaka, propala načisto. Vlast i politika ne znači obavljanje odredjenog posla (na kome stekneš iskustvo, koje predstavlja izazov, za koje na kraju krajeva dobijaš, možda ne veliku, ali sigurnu platu), već priliku da negde nešto ukradeš, nekome nešto uzmeš ili se baviš posredovanjem od koga ubireš "proviziju".

Poruka svim inteligentnim otvorenim mladim ljudima: ili nešto uradite, ili bežite odavde glavom bez obzira!

unistiti korupciju!

pre 13 godina

Svaka cast ovoj zeni Verici Barac, samo bojim se da je u Srbiji borac protiv vetrenjaca, jer ko ce da hapsi sve te kriminalce kad su medju njima sve sami drzavni sticenici i oni koji ili stoje iza njih ili koji su im kao paravan?
Ima li sanse da ova agencija za borbu protiv korupcije podnosi tuzbe pred medjunarodnim sudom? Jedino tako ima sanse da dodjemo do pravde!

Mali mrav

pre 13 godina

Tuzilastvo nije htelo da postupa ni po drugim brojnim krivicnim prijavama podnosenim protiv gradskih mocnika i nekih ''privrednika'' iz sive srpske ekonomije. Kragujevac zato ''posluje'' li ''posluje'' u bari i mulju, Indeksovci su slobodni a time i svi iz njihovog okruzenja.

ivan

pre 13 godina

Nešto mi sada nije logično. Ovde se navodi da su digli kredit za kupovinu Luke Beograd. Zar nije Stanko Subotić rekao da im je on dao pare za tu kupovinu. A sa druge strane, tu je čuvena Hipo banka.

Zapetljano klupko. Sva podrška gospođi Barać i ostalima, ako ih ima, da ga što pre odmotaju.

marko

pre 13 godina

A jel moze ona da navede ko je tacno koji clan kog zakona prekrsio, ili se njoj sprovodjenje pravde svodi na "ne svidja mi se ishod, evo ko je odgovoran za to".

Ne kazem ja da tu nije bilo raznoraznog muljanja, ali "muljanje" i "krsenje zakona" nikako nisu ista stvar. Sa ovakvim svojim optuzbama mnogo podseca na radikale.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Robin Hud smrdljive kaljuge zvane Srbija, Gospođica Verica Barać zaslužuje najširu pomoć NA ULICI, da ima snage u narodu! Ali, veštim, mada neskrivenim manipulacijama, vlast - ma iz kojih stranaka se krpila većina, umrtvila je telo i razum narodu. Tako da očajnički samosvesni pokušaji pojedinaca, a Gospođica Barać je najupornija i najdoslednija, odbiju se o ledenu, idiotsku nezainteresovanost vlastodržaca.
Njima je dovoljno alata u patriJotizmu, liderstvu u regionu, šlemova na glavama za izgradnju autoputeva u obećanu zemlju Montenegro - i tobožnjeg trvenja u Patijskoj skupštini Srbije!

bane sine

pre 13 godina

1. podrska hrabroj i cestitoj dami, i sto je jos vaznije, podrska instituciji koju vodi i predstavlja. ljudi dolaze i prolaze,INSTITUCIJE traju i samo one CINE DEMOKRATIJU!!!
2. verujem da sprezi tajkuna i politike moze presuditi samo neki vid opste pobune (da nekazem revolucije), sto nazalost opet vodi uspostavljanju nove klike koja nastavlja staru pesmu. ova zemlja je pod okupacijom, sto stranom - sto domacom, vekovima. mi smo, na nesrecu a i svojom krivicom, neobrazovani, konzervativni i inertni ne samo kao nacija, vec i kao drustvo - ukljucujuci i nacije koje zive sa nama i oko nas.

Makeveli

pre 13 godina

Zamolio bih gospodju Barac da proba ona da zaradi nesto sama a ne da stice poene u javnosti dizuci prasinu bez dokaza. To se radi kod nas u svakoj kafani i to bez uzimanja velikog novca od drzave kao u slucaju ove gospodje.

srp

pre 13 godina

`Ajde Srbijo, ovo ti je šansa da se "ošamariš" sama, pa će, možda i drugi prestati da te ponižavaju!
Dok god ne rešiš ovakve stvari, svet ti neće dozvoliti da se uspraviš.

Vlada

pre 13 godina

Ispade da smo mi neobavesteni a ne oni za koje smo mislili.

Evo, kao gradjanin, pitam javnog tuzioca: "Sta ste uradili, sta radite i sta nameravate da uradite povodom ove tuzbe?"

matori

pre 13 godina

Verica Barać je jedna izuzetno hrabra žena i nažalost veoma usamljena u svojim naporima da se savladaju kriminal i korupcija neviđenih razmera.
Uveren sam da bi svako trebao da joj pruži podršku i pomoć, čak i onda ako mislimo da je naša reč samo kap u moru.

Izjava "...jer smo mi ovde sve više svesni da jedan od problema zašto nema ozbiljne borbe protiv korupcije to je zato što je Tužilaštvo potpuno pod kontrolom političke vlasti, ono je potpuno instrumentalizovano”, smatra ona..." pokazuje u kojoj meri je Srbija postala vlasništvo kriminalnih grupa i kojekakvih mafija. A sve to dopire do najviše vlasti!
Nije samo Tužilaštvo predmet političke instrumentalizacije, nego je to prošireno na sve vitalne institucije države, da bi lopovska oligarhija imala punu zaštitu i slobodu delovanja.

Srbija je ogrezla u kriminalu, korupciji i bezzakonju!
Svakog dana smo svedoci nekog primera koji dokazuje ovakvo stanje stvari...

Sve po zakonu al' zmureci

pre 13 godina

Sve mi to znamo,ali je ocigledno da demokratska stranka uz malu grupu iz ...+ koji vode glavnu rec od 2000 godine,ne zeli da resava kriminal jer su i sami ocigledno njegov generator,vec stalno isticu ministra policije sa hapsenjima boranije na bis,a mediji to stalno repriziraju,racunajuci na zasicenost i zaboravnost gradjana.Ono sto ce se tek otkriti jesu mnogobrojne prenamene zemljista po Beogradu,kojima su unisteni parkovi,sume i decija igralista,a da gradonacelnik da ne kazem grdonacelnik Beograda i ministar za zastitu zivotne sredine ni prstom nisu mrdnuli po pitanju zastite javnog interesa i odrzivog razvoja,a puna su im usta o zastiti javnog interesa,zastite zivotne sredine,pravilnom odrastanju mladih i dece i prostoru za njihovu rekreaciju,zastiti suma kao pluca grada isl.Umesto toga svedoci smo da se Beograd svakog dana sve vise betonira,da se zida po klizistima,ma gde se god asov moze zabiti,opterecuje postojeca infrastruktura,da ne samo vozila nego i pesaci ne mogu vise proci normalno Beogradom zbog urbanistickog haosa koji vlada i koji se za nadoknadu prilagodjava novokomponovanim "biznismenima investitorima".Jednom recju Beograd postaje jedno veliko ruglo,arhitektonski unisten,bez ikakve dugorocne strategije razvoja koja bi isla gradjanima u korist i koja bi se postovala.Klasican primer opstine Zvezdara i naselja Mirijevo.Evo i dobre teme za insajder,jer je prilicno ocigledna i treba je eksponirati vise.

pravda

pre 13 godina

Ovo je jos jedan dokaz o "dobroj" reformi pravosudja. Sve je u rukama lopova i prevaranata koji su opljackali ovu drzavu. Ovaj narod je 2000 - te izasao goloruk na ulice, da skine jedan jaram a dobio je deset puta tezi. Svi oni koje smo doneli na vlast rukama sada nas podkradaju lopatama i bagerima. Da je sve posteno izasli bi ono na sudjenje i dokazali Verici Barac svoju nevinost.

Сале Реп. Српска

pre 13 godina

Ова жена је истински патриота и професионалац! Сигуран сам да је могла да узме велики новац и заћути. Такође, мислим да је свјесна чињенице да се у криминалној Србији неће ништа промијенити још барем двадесет година, али неко мора да почне. Велико поштовање госпођо Бараћ!

Mara

pre 13 godina

Nikad vece borbe protiv korupcije i nikad vise korupcije koja je u Srbiji legalizovana na pravnom fakultetu u Kragujevcu. Jedina razlika sto je se nekad barem malo prikrivala a sada je javna i otvorena cak podrzana i pred ''reformisanim'' sudom.

to smo i zasluzili

pre 13 godina

Sta reci na sve to? Veliko NISTA. Ovde je sve moguce i sve dozvoljeno VIP rezervisano mesto da mogu da rade sta god zamisle i pozele i to sve skupa samo za pojedince, klanove. Nece moci nasa zemlja u EU, jer ogranicena je u okovima diktature i pljackarosa. Ne postoji duh da se razvije privatno preduzetnistvo na svim nivoima i sa istim mogucnostima za druge mlade ljude koji su i tekako sposobni podjednako sa VIP kriminalnim "patriotskim" klanovima. Kosovo je Srbija.

Ana

pre 13 godina

Uvidom po internetu, vecina ih je profesora univerziteta u Begradu, pa i privatnih, koji vaze za renomirane.Akteri prica su u glavnom Pravne i ekonomske struke , pa im je malo sto od studenata drpaju pare, pa bi i resto toga jos malo, ipak su oni izucili zanate i nisu dzaba DR, MR na funkcijama.
Takodje primecujem da se ostali akteri ne pominju i ne nalaze na listi, jer bez gradonacenika i predsednika opstina na kojima je izvrsena krivcna dela prevare nije moglo da se sporvede.
Ima ih mnogo vise od 17,posebno u politickim partijama koje su bile i koje jesu na vlasti.
U moje vreme ko je zavrsio univerzitet je bila cast i ljudi su bili skolovani za rad preko granica tadasnje Yugoslavije,a danas to izgleda sveobuhvatno smesno.
Iskreno meni je malo cudno kad citam doktor ekonomskih ili pravnih nauka,a pitanje koje sama sebi postavim, a svima ostalima, na cemu su ti ljudi doktorirali, u kontekstu sta su IZMISLILI(patentirali)?
Kako to da nasi ekonomisti i pravnici ne mogu nigde u svet?
Ako budete Verice kandidat,rado cu vama i vasoj struji dati glas,jer vise na izborima nemam za koga?!

(O)Pljačkani grradjani Srbije

pre 13 godina

Primer udruživanja "kontraverznih biznismena" svih boja (iz raznih stranaka) u pljački naroda i Srbije.
Da li je gospodja Barać jedina dužna da štiti intrese Srbije?

svaka cast,vreme je!

pre 13 godina

Hypo banka je izgleda totalno kriminalnog karaktera.
Sve same afere i udruzivanja balkanske ispostave tajkuna i dilera.
Bellvile, privatizacije,otkup drustvene imovine.....
Gde mi to zivimo?!?!
Bivsi tuzilac je rekao da je po direktivi sa vrha vlasti naredjeno da se to stopira, e sad, posto su svi neobavesteni , kao i tuzilac koji se poplasio i napisao sopstveno pismo u kome navodi da ga je neko spreciio u obavljanju posla.
Vreme je da vidimo ko je taj u POLICIJI koji sprecava da se vrsi zakon i sprovodi sopstvene odluke?
Tuzilac mora biti zasticen u vrsenju svojih obaveza, ali to ocigledno u Srbiji nije ni moguce.
BARACEVA, Svaka vam cast na postenju, a b92 molim da dodju do imena koji su nadlezni u izvrasavanju vrhovne vlasti kao i saucesnika u vrsenju krivicne radnje,poznatija u javnosti kao PLJACKA !
U napred hvala

Zrenjaninac

pre 13 godina

Jasno i glasno,bravo, sada je red da tuzilastvo i sudstvo urade svoj deo posla. Mislim, ako sme...(narocito sudstvo u ovom slucaju)

Kan

pre 13 godina

Nadam se da cemo videti i dogadjaje iz 2009. godine vezano za Luku Beograd, posebno izmenu GUP-a kojom je omoguceno Luci Beograd da preimenuje namenu zemljista, tj. gradi stanove i poslovne komplekse. E, to je prava prica o profitu i tajkunima.

Petar

pre 13 godina

A zasto se ta privatizacija ne ponisti?

I zasto se ne obelodani ko su zaista kupci i ko je sve tu umesan i sta se planira sa tim zemljistem.

Narod bi se zgrozio kada bi video da su to i dalje ljudi koji su nekaznjeno pljackali drzavu devedesetih i da i dan danas to isto rade na jos transparentniji nacin.

LBO guy

pre 13 godina

Steta za g.dju Barac, koju izuzetno cenim, da ovako laicki izlazi sa krivicnom prijavom. Ovo sto ona istice se zove "leveraged buyout" ili kupovina zaduzivanjem kompanije koja se preuzima. Sama struktura mozda deluje ljudima bez transakcionog iskustva (doduse pretpostavljam dobronamernim) sumnjivo, ali u sustini je cest oblik strukturiranja akvizicije. Ono sto je sustina potencijalne korupcije oko LB je cena zemljista po kojoj je LB valorizovana (kao sto je Insider vec izneo).

svaka cast,vreme je!

pre 13 godina

Hypo banka je izgleda totalno kriminalnog karaktera.
Sve same afere i udruzivanja balkanske ispostave tajkuna i dilera.
Bellvile, privatizacije,otkup drustvene imovine.....
Gde mi to zivimo?!?!
Bivsi tuzilac je rekao da je po direktivi sa vrha vlasti naredjeno da se to stopira, e sad, posto su svi neobavesteni , kao i tuzilac koji se poplasio i napisao sopstveno pismo u kome navodi da ga je neko spreciio u obavljanju posla.
Vreme je da vidimo ko je taj u POLICIJI koji sprecava da se vrsi zakon i sprovodi sopstvene odluke?
Tuzilac mora biti zasticen u vrsenju svojih obaveza, ali to ocigledno u Srbiji nije ni moguce.
BARACEVA, Svaka vam cast na postenju, a b92 molim da dodju do imena koji su nadlezni u izvrasavanju vrhovne vlasti kao i saucesnika u vrsenju krivicne radnje,poznatija u javnosti kao PLJACKA !
U napred hvala

Marko

pre 13 godina

Pa ovo već vredja dostojanstvo i pamet svih nas! Da li smo stvarno takve glupe ovce da mogu da nam rade ovakve stvari ispred nosa?

Gde su sad mediji, gde je civilno društvo, da li ima ikoga ko hoće da pomogne Verici Barać i savetu da natera tužilaštvo da radi svoj posao jer ovo je dno dna! Gde su te silne nevladine organizacije, koje se tobože bore za promene u našem društvu? Protesti? Pisma podrške? Svaki dan na prvoj strani relevantnih dnevnih časopisa uokviren članak o ovim lopovima? NUNS? UNS?

Da li je Verica Barać dobila ikakvu satisfakciju, ne od politike, već od društva za svoju borbu protiv mlinova na vetar?

Zanimljivo je da i opozicija ćuti, što vrlo jasno ukazuje na to kako stvari stoje u Srbiji. Sve dok se ne nadje neko, ko će organizovati akciju podrške savetu iza koje će stajati bar milion gradjana Srbije, ovoj zemlji nema spasa. Savet treba da dobije ovlašćenja! Naravno i daleko više para, jer, što je najveći paradoks - efikasan rad saveta za državu znači ubiranje više poreza i zaustavljanje rupa kroz koje cure državne pare ili imovina, a to bi valjda trebalo da im bude u interesu.

Zemlja naopaka, propala načisto. Vlast i politika ne znači obavljanje odredjenog posla (na kome stekneš iskustvo, koje predstavlja izazov, za koje na kraju krajeva dobijaš, možda ne veliku, ali sigurnu platu), već priliku da negde nešto ukradeš, nekome nešto uzmeš ili se baviš posredovanjem od koga ubireš "proviziju".

Poruka svim inteligentnim otvorenim mladim ljudima: ili nešto uradite, ili bežite odavde glavom bez obzira!

matori

pre 13 godina

Verica Barać je jedna izuzetno hrabra žena i nažalost veoma usamljena u svojim naporima da se savladaju kriminal i korupcija neviđenih razmera.
Uveren sam da bi svako trebao da joj pruži podršku i pomoć, čak i onda ako mislimo da je naša reč samo kap u moru.

Izjava "...jer smo mi ovde sve više svesni da jedan od problema zašto nema ozbiljne borbe protiv korupcije to je zato što je Tužilaštvo potpuno pod kontrolom političke vlasti, ono je potpuno instrumentalizovano”, smatra ona..." pokazuje u kojoj meri je Srbija postala vlasništvo kriminalnih grupa i kojekakvih mafija. A sve to dopire do najviše vlasti!
Nije samo Tužilaštvo predmet političke instrumentalizacije, nego je to prošireno na sve vitalne institucije države, da bi lopovska oligarhija imala punu zaštitu i slobodu delovanja.

Srbija je ogrezla u kriminalu, korupciji i bezzakonju!
Svakog dana smo svedoci nekog primera koji dokazuje ovakvo stanje stvari...

Vlada

pre 13 godina

Ispade da smo mi neobavesteni a ne oni za koje smo mislili.

Evo, kao gradjanin, pitam javnog tuzioca: "Sta ste uradili, sta radite i sta nameravate da uradite povodom ove tuzbe?"

bane sine

pre 13 godina

1. podrska hrabroj i cestitoj dami, i sto je jos vaznije, podrska instituciji koju vodi i predstavlja. ljudi dolaze i prolaze,INSTITUCIJE traju i samo one CINE DEMOKRATIJU!!!
2. verujem da sprezi tajkuna i politike moze presuditi samo neki vid opste pobune (da nekazem revolucije), sto nazalost opet vodi uspostavljanju nove klike koja nastavlja staru pesmu. ova zemlja je pod okupacijom, sto stranom - sto domacom, vekovima. mi smo, na nesrecu a i svojom krivicom, neobrazovani, konzervativni i inertni ne samo kao nacija, vec i kao drustvo - ukljucujuci i nacije koje zive sa nama i oko nas.

Сале Реп. Српска

pre 13 godina

Ова жена је истински патриота и професионалац! Сигуран сам да је могла да узме велики новац и заћути. Такође, мислим да је свјесна чињенице да се у криминалној Србији неће ништа промијенити још барем двадесет година, али неко мора да почне. Велико поштовање госпођо Бараћ!

pravda

pre 13 godina

Ovo je jos jedan dokaz o "dobroj" reformi pravosudja. Sve je u rukama lopova i prevaranata koji su opljackali ovu drzavu. Ovaj narod je 2000 - te izasao goloruk na ulice, da skine jedan jaram a dobio je deset puta tezi. Svi oni koje smo doneli na vlast rukama sada nas podkradaju lopatama i bagerima. Da je sve posteno izasli bi ono na sudjenje i dokazali Verici Barac svoju nevinost.

unistiti korupciju!

pre 13 godina

Svaka cast ovoj zeni Verici Barac, samo bojim se da je u Srbiji borac protiv vetrenjaca, jer ko ce da hapsi sve te kriminalce kad su medju njima sve sami drzavni sticenici i oni koji ili stoje iza njih ili koji su im kao paravan?
Ima li sanse da ova agencija za borbu protiv korupcije podnosi tuzbe pred medjunarodnim sudom? Jedino tako ima sanse da dodjemo do pravde!

Zemunka

pre 13 godina

Vericu za PREMIJERA!!!
Zena svoj posao radi savrseno, ali nema ko to da primeti.
Nasa vlast, naravno nije zainteresovana, iz poznatih nam razloga (licna korist od svih mahinacija), a narod - raja nema vremena da razmislja o tome koliko je Verica u pravu i da joj treba dati podrsku da istraje u razotkrivanju ne samo krimosa-tajkuna nego i politicara koji im omogucavaju da stave sapu na sve sto pozele.
Dokle vise, DOKLE?

posmatrač

pre 13 godina

Svaka čast Verici Barać! To je jedan od retkih boraca-pregalaca koji nastoje da se u ovoj državi smeste u zatvor svi oni mešetari i lopovi koji gledaju u oči i kažu: Pare nestale, neko ih odneo, ali je "sve bilo po zakonu". E pa baš zato što je "bilo po zakonu" a to se desilo, treba pred sud i, ako ima pravde, svi iza brave.

Mara

pre 13 godina

Nikad vece borbe protiv korupcije i nikad vise korupcije koja je u Srbiji legalizovana na pravnom fakultetu u Kragujevcu. Jedina razlika sto je se nekad barem malo prikrivala a sada je javna i otvorena cak podrzana i pred ''reformisanim'' sudom.

nada

pre 13 godina

da li je moguce da mi imamo samo Vericu Barac i Brankicu Stankovic?Pa gde su ti muskarci da nas zastite od svih olosa koji se nagomilase unazad dve decenije?zivele nam hrabre,casne zene!

ivan

pre 13 godina

Nešto mi sada nije logično. Ovde se navodi da su digli kredit za kupovinu Luke Beograd. Zar nije Stanko Subotić rekao da im je on dao pare za tu kupovinu. A sa druge strane, tu je čuvena Hipo banka.

Zapetljano klupko. Sva podrška gospođi Barać i ostalima, ako ih ima, da ga što pre odmotaju.

navijac

pre 13 godina

Svaka joj cast na hrabrosti.
U sadasnjem vremenu je vrlo tesko naci takvu osobu i zato joj treba punu podrsku inace sve ce pasti u vodu.

vegan

pre 13 godina

Vecina kupovina tokom privatizacije se samo koristila bankarskom garancijom brokera, bez dinara kapitala. Naravno, to su mogli samo izabrani, i ja nisam medju njim. prirodno je da posle nisu imali za plate radnicima. Zahtevam od predsednika drzave, premijera i predsednika Skupstine da se svaka privatizacija ispita i da se apsolutno svi prevaranti nadju na sudu, inace cu podneti tuzbu protiv drzave.

birac

pre 13 godina

U predizbornoj kampanji jedno od kljucnih obecanja bese BORBA PROTIV KORUPCIJE. Sta je od toga ostalo? Neko ne radi svoj posao. Zasto? Dokle tako? Idu izbori i bice ista obecanja. Jesmo li normalni?

Zoran-Nemac

pre 13 godina

U Srbiji se hvale i slave Verica,Brankica...samo zato sto se noprmalno odnose prema negativnostima-bore se svaka na svoj nacin! One su samar policiji,sudstvu,politicarima!
One samo pokazuju koliko je iskrivljen moral kod "lidera" regiona!

(O)Pljačkani grradjani Srbije

pre 13 godina

Primer udruživanja "kontraverznih biznismena" svih boja (iz raznih stranaka) u pljački naroda i Srbije.
Da li je gospodja Barać jedina dužna da štiti intrese Srbije?

kraja

pre 13 godina

....pa ja bih tu dodao i sve one koji nisu reagovali na prvu prijavu i dopustili da se sve ovo razvlaci do danas...
...a voleo bih i jedan "predzatvorski" duel sudija nizeg i viseg suda, u kojem bi oni objasnili javnosti kako se isti PROBLEM, sa istim CINJENICAMA, po istom ZAKONU, u JEDNOJ zemlji presudjuje potpuno razlicito...jer, pre zatvora, jedna od te dve skupine mora da ostane bez posla...

tamo daleko

pre 13 godina

Ako se sami ne odbranimo od ovog nenormalnog kriminala, večito ćemo se "rezolucijama", braniti od normalnog sveta.
Da nema ovoliko kriminala unutra, ne bi bilo toliko "prljave igre" spolja!
Šta bi nam još trebalo "uzeti", da se zainteresujemo za sopstvenu sudbinu?

Ekonomista Patriota

pre 13 godina

Luka Beograd je klasicni primer sofisticiranije otimacine imovine Srpskog naroda od naslednika ekipe koja je otimala 45-e po Srbiji.
Srbija to zna ali cuti i dalje.
Doci ce i taj dan , kada ce se sve preispitati, od agencije za privatizaciju i njenih clanova, do svakojakih odabranih konsultantskih kuca koje su pomagale akterima privatizacije da dodju do firmi, zemljista, imovine, i usput za to dobijale na racun desetine miliona eura iz drzavne kase za navodne njihove usluge.
Na njihovu zalost ipak ovo nije 45-a godina da Srbi nemaju internet, i da ne znaju sta se desava.

to smo i zasluzili

pre 13 godina

Sta reci na sve to? Veliko NISTA. Ovde je sve moguce i sve dozvoljeno VIP rezervisano mesto da mogu da rade sta god zamisle i pozele i to sve skupa samo za pojedince, klanove. Nece moci nasa zemlja u EU, jer ogranicena je u okovima diktature i pljackarosa. Ne postoji duh da se razvije privatno preduzetnistvo na svim nivoima i sa istim mogucnostima za druge mlade ljude koji su i tekako sposobni podjednako sa VIP kriminalnim "patriotskim" klanovima. Kosovo je Srbija.

Ozna

pre 13 godina

Krivični predmet "Luka Beograd", privatizacija Sartida, kao i još neki, stoje u gvozdenoj kasi Višeg tužilaštva! Tužilaštvo jeste pod kontrolom vlasti jer javne tužioce na predlog Vlade bira Skupština! Neće valjda da ujedaju ruku koja ih bira?! Inače, nije samo DSS partija koja je pritiskala pravosuđe. Da se podsetimo, prva demokratska vlada Srbije, 2003. godine, donela je izmene Zakona o javnom tužilaštvu na osnovu kojeg je lično ministar pravde birao zamenike javnih tužilaca. Tako je, na primer, postavljen za zamenika javnog tužioca Vekarić, pa Malovićka... Doduše, Ustavni sud je kasnije to oborio. Drugim rečima, svi oni imaju interes da pravosuđe bude potčinjeno.

ljubomir

pre 13 godina

Ne verujem da ce tuzilastvo bilo sta preduzeti, jer Ministarka Pravde, kada god treba nesto vazno , na stetu gradjana i drzave da se pokrene, ona odmah sprovodi neku reformu, kako se nebi znalo ko sta treba da radi. Postovanje hrabrosti i postenju, predsednici ove agencije, koja je u ime institucije u kojoj radi saopstila , podatke , ali ako svaki posten gradjanin ove drzave ne podrzi javno njihov rad, onda su oni samo "don kihoti". Gde su sada ova patriotska, udruzenja, (ovo je patriotski potez "par exselanas", da podrzite ove ljude iz agencije, i da ih doslovno zastitite, (posto to policija nece uraditi, procenice da navodno nisu ugrozeni), a po imenima koja su objavljena, evidentno je da su im i zivoti ugrozeni.

Stojke

pre 13 godina

Vlast je pokusala stvaranjem Agencije za borbu protiv korupcije da relativizuje rad Saveta ali najhrabrija zena u Srbiji ne odstupa! Verica Barac za predsednika!!!

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Robin Hud smrdljive kaljuge zvane Srbija, Gospođica Verica Barać zaslužuje najširu pomoć NA ULICI, da ima snage u narodu! Ali, veštim, mada neskrivenim manipulacijama, vlast - ma iz kojih stranaka se krpila većina, umrtvila je telo i razum narodu. Tako da očajnički samosvesni pokušaji pojedinaca, a Gospođica Barać je najupornija i najdoslednija, odbiju se o ledenu, idiotsku nezainteresovanost vlastodržaca.
Njima je dovoljno alata u patriJotizmu, liderstvu u regionu, šlemova na glavama za izgradnju autoputeva u obećanu zemlju Montenegro - i tobožnjeg trvenja u Patijskoj skupštini Srbije!

igorpl

pre 13 godina

E moj glupi narode!
I to kao do sada niko nije znao. Pa te stvari i vrapci već znaju zahavaljujući Brankici Stanković. Ovu ženu treba za predsednika staviti.
Zar ne vidite da jedino ona dok je radila dizala je buku na sva zvona i istraživala tamo gde niko nije smeo ni da pisne. A sada kada je digla veliku prašinu povukla se
žena i ostavila da se neko drugi bori za prava građana, ali takvog u ovoj zemlji nema.

David

pre 13 godina

Ovde ne treba stati! treba objaviti sve prijave i imena svih koji su optuzeni proteklih godina a na osnovu cega tuzilastvo nikad nije reagovalo! Ako politicari nece da se ciste treba da ih cistimo mi. Puna podrska Verici, ovo je samo vrh ogrome korumcijske sante leda. Dosta je bilo!

Stop korupciji

pre 13 godina

Verica Barać je udarila u suštinu pljačke i njene organizatore. Ima tu DSS-a, DS-a, G17, LDP-a, SPO-a i svih ostalih za koje smo glasali.

Za ove što sumnaju u celu priču, jedno pojašnjenje:
Komisija za HOV ne može po zakonu da prihvati bankarsku garanciju koja ne potiče od ponuđača, u ovom slučaju Bekove firme. Zanimljivo bi bilo da se objavi koja je to brokerska kuća i banka izdala garanciju za ovaj posao i ko je vlasnik te brokerske kuće?

Petar

pre 13 godina

A zasto se ta privatizacija ne ponisti?

I zasto se ne obelodani ko su zaista kupci i ko je sve tu umesan i sta se planira sa tim zemljistem.

Narod bi se zgrozio kada bi video da su to i dalje ljudi koji su nekaznjeno pljackali drzavu devedesetih i da i dan danas to isto rade na jos transparentniji nacin.

mita sajba

pre 13 godina

Da ovako nesto izjavi, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, u nekoj normalnoj, demokratskoj drzavi:
- "Ako to nije kriminal, onda smo mi RAJ za kriminal.” i
- "... nema ozbiljne borbe protiv korupcije to je zato što je Tužilaštvo potpuno pod KONTROLOM političke vlasti, ono je potpuno instrumentalizovano ...”;
reagovale bi sve drzavne institucije te zemlje, od skupstine (skupstinski odbori i ad hok anketni odbor za to pitanje) i vlade (MUP u saradnji sa BIA), do VSS i DVT i predsednika republike!
Ipak, mi smo u Srbiji, virtualnoj drzavi bez granica, duboko podeljenom drustvu, na politicke kaste, bez prava, ali i bez obaveza, pa, ko prezivi, pobegne bez povratka, ikada!
Sve vise se slazem, sa Svetislavom Basarom, da je Srbija zrela, za USTAVOTVORNU Skupstinu, ako i za to nije kasno!

Miladin

pre 13 godina

Svaka cast Verici Barac i Brankici Stankovic! Njih dve imaju mnogo vece srce nego svi mi zajedno! Njih dve zasluzuju da budu ministri pravde ili unutrasnjih poslova! Kad ce na red da dodje kriminalna i mafijaska privatizacija Vecernjih novosti? Kad afera oko Vecernjih novosti bude otvorena tek ce da se trese! Trebalo bi najpre da Vlade Divac javno progovori ko ga je naterao i cime mu je zapretio da odustane od kupovine akcija Vecernjih novosti u trenutku kad je vise od 80 odsto akcionara te kompanije potpisalo da njemu prodaje akcije! Podsetimo, u to vreme Vojislav Kostunica bio je premijer Srbije, a veciti Manojlo Manjo Vukotic javno se hvalio da ce vlasnici Novosti da postanu "ugledni srpski privrednici", u stvari okoreli tajkuni Beko i Miskovic!

Ana

pre 13 godina

Uvidom po internetu, vecina ih je profesora univerziteta u Begradu, pa i privatnih, koji vaze za renomirane.Akteri prica su u glavnom Pravne i ekonomske struke , pa im je malo sto od studenata drpaju pare, pa bi i resto toga jos malo, ipak su oni izucili zanate i nisu dzaba DR, MR na funkcijama.
Takodje primecujem da se ostali akteri ne pominju i ne nalaze na listi, jer bez gradonacenika i predsednika opstina na kojima je izvrsena krivcna dela prevare nije moglo da se sporvede.
Ima ih mnogo vise od 17,posebno u politickim partijama koje su bile i koje jesu na vlasti.
U moje vreme ko je zavrsio univerzitet je bila cast i ljudi su bili skolovani za rad preko granica tadasnje Yugoslavije,a danas to izgleda sveobuhvatno smesno.
Iskreno meni je malo cudno kad citam doktor ekonomskih ili pravnih nauka,a pitanje koje sama sebi postavim, a svima ostalima, na cemu su ti ljudi doktorirali, u kontekstu sta su IZMISLILI(patentirali)?
Kako to da nasi ekonomisti i pravnici ne mogu nigde u svet?
Ako budete Verice kandidat,rado cu vama i vasoj struji dati glas,jer vise na izborima nemam za koga?!

Milos

pre 13 godina

Bravo gospodjo Barac. Samo rasturajte i dalje ovu politicko-tajkunsku koaliciju koja kao kuga zavija u crno Srbiju vec 20 godina. I molim Vas razmislite da osnujete politicku organizaciju ili pokret. Kakav bi to pokret bio sa vama i Brankicom na celu. Razbucali biste ovu mafiju vec na prvim izborima. Narod sve zna i svega mu je dosta, ali je potrebno da ga neko povede i bude simbol borbe protiv mafije.

Konfiskacija über alles, sa akcentom na čupanju brkova!

pre 13 godina

I sada će likovi poput Zorana Živkovića da nam pljunu u lice i da kažu:
"Ko vam je kriv što niste znali da ste i vi to mogli".

(Ako se neko još seća Žiletove izjave povodom dobijanja bespovratnih sredstava za vinograd?)

Znači, svi smo mogli, sa 31.000 $ na računu da kupimo Luku?

maradona

pre 13 godina

Neće proći puno vremena i odmotaće se ovo klupko lopovluka koje se zamotalo zadnjih 20 godina. I glupima ovo postaje kristalno jasno.

Kan

pre 13 godina

Nadam se da cemo videti i dogadjaje iz 2009. godine vezano za Luku Beograd, posebno izmenu GUP-a kojom je omoguceno Luci Beograd da preimenuje namenu zemljista, tj. gradi stanove i poslovne komplekse. E, to je prava prica o profitu i tajkunima.

popi

pre 13 godina

Mnoga ministarstva i drzavne ustanove su servis za potrebe MISE BEKA i KNEZA MISKA oni od ove makarenko drzave imaju tretman nacionalnog blaga.

Sve po zakonu al' zmureci

pre 13 godina

Sve mi to znamo,ali je ocigledno da demokratska stranka uz malu grupu iz ...+ koji vode glavnu rec od 2000 godine,ne zeli da resava kriminal jer su i sami ocigledno njegov generator,vec stalno isticu ministra policije sa hapsenjima boranije na bis,a mediji to stalno repriziraju,racunajuci na zasicenost i zaboravnost gradjana.Ono sto ce se tek otkriti jesu mnogobrojne prenamene zemljista po Beogradu,kojima su unisteni parkovi,sume i decija igralista,a da gradonacelnik da ne kazem grdonacelnik Beograda i ministar za zastitu zivotne sredine ni prstom nisu mrdnuli po pitanju zastite javnog interesa i odrzivog razvoja,a puna su im usta o zastiti javnog interesa,zastite zivotne sredine,pravilnom odrastanju mladih i dece i prostoru za njihovu rekreaciju,zastiti suma kao pluca grada isl.Umesto toga svedoci smo da se Beograd svakog dana sve vise betonira,da se zida po klizistima,ma gde se god asov moze zabiti,opterecuje postojeca infrastruktura,da ne samo vozila nego i pesaci ne mogu vise proci normalno Beogradom zbog urbanistickog haosa koji vlada i koji se za nadoknadu prilagodjava novokomponovanim "biznismenima investitorima".Jednom recju Beograd postaje jedno veliko ruglo,arhitektonski unisten,bez ikakve dugorocne strategije razvoja koja bi isla gradjanima u korist i koja bi se postovala.Klasican primer opstine Zvezdara i naselja Mirijevo.Evo i dobre teme za insajder,jer je prilicno ocigledna i treba je eksponirati vise.

srp

pre 13 godina

`Ajde Srbijo, ovo ti je šansa da se "ošamariš" sama, pa će, možda i drugi prestati da te ponižavaju!
Dok god ne rešiš ovakve stvari, svet ti neće dozvoliti da se uspraviš.

Mali mrav

pre 13 godina

Tuzilastvo nije htelo da postupa ni po drugim brojnim krivicnim prijavama podnosenim protiv gradskih mocnika i nekih ''privrednika'' iz sive srpske ekonomije. Kragujevac zato ''posluje'' li ''posluje'' u bari i mulju, Indeksovci su slobodni a time i svi iz njihovog okruzenja.

Zoran

pre 13 godina

Hrabri pojedinci se bore protiv korumpiranog drzavnog aparata, a mase, uglavnom, cute. Na to i racunaju oni sto mute. Svaka cast Verici.

Miroslav Milesevic

pre 13 godina

Sto vise citam ove tekstove, sve mi je vise muka.
Jel koristi neko mozak i zdravu pamet dok cita? jer je ovo puno smesnih cinjenica.

Recimo: Kupio a na racunu ima 31.000. Ja koliko znam, kupovina je robonovcana razmena. Sto znaci da kupac nije kupio nesto dok ne plati. Kada kupac prebaci novac, TADA je kupio.

Ovo zvuci stvarno smesno.. kao bankarske garancije.. pa je imao prazan racun. Evo ja imam prazan racun. Hoce meni banka da dozvoli garanciju na milione evra? pa naravno da nece!

Svaka cast istraznim organima i svima koji ucestvuju u ovome, ali hajde samo malo zdravog razuma, jer mi stvarno vredja inteligenciju kada procitam nesto ovako.

Ovde moze samo cena da bude sporna i procenitelj. Ako je banka dala pare na blanko (citaj bez validne zastite), to je stvar za banku da juri svoje zaposlene. Dokle vise da mesamo babe i zabe.

Helios

pre 13 godina

Za sve vas što govorite da je po zakonu - nije. Na zapadu, gde je privredni zakon mnogo dovršeniji, to je jasnije nego kroz bedu našeg "reformisanog pravosuđa".
1. Tačno je da je, pod nekim uslovima, moguće kupiti bez para. Daj mi, imam garanciju (dodatno, nisu imali VALIDNE garancije), pa ću da napravim posao odatle nadalje. PONEKAD moguće.
2. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće promeniti namene poslovanja, upotrebu zemljišta, dinamiku obećanog privređivanja. PONEKAD moguće.
3. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće preimenovati, preprodati, prebaciti vlasništvo i sl. PONEKAD moguće.
4. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće kupiti po nerealnoj vrednosti i/ili izbeći odgovornost za znanje o tome. PONEKAD moguće.

Ni pod kakvim uslovima nije moguće imati sve 4 tačke na jednom mestu po zakonu. U kapitalizmu na koji se pozivate jasno je i svaki sud to kažnjava munjevito i bez milosti - radi se o prevarnoj nameri. Advokati i pravnici takvih muvatora gube dozvole za rad, registratori posao, a sami muvatori menjaju svu imovinu za smanjenje neizbežne zatvorske kazne. Gradonačelnik/ci takođe!

Zrenjaninac

pre 13 godina

Jasno i glasno,bravo, sada je red da tuzilastvo i sudstvo urade svoj deo posla. Mislim, ako sme...(narocito sudstvo u ovom slucaju)

Makeveli

pre 13 godina

Zamolio bih gospodju Barac da proba ona da zaradi nesto sama a ne da stice poene u javnosti dizuci prasinu bez dokaza. To se radi kod nas u svakoj kafani i to bez uzimanja velikog novca od drzave kao u slucaju ove gospodje.

došlo iz d... u glavu

pre 13 godina

Tek sad počinje da mi biva jasan onaj termin "Narodni neprijatelj" iz 1945. godine.

Neverovatno, samo do pre par godina ne bi mi palo napamet da priželjkujem takve stvari, a sada, čini mi se da bih zdušno pozdravio dolazak pravde na svetlo dana, pa makar i na taj način.

marko

pre 13 godina

A jel moze ona da navede ko je tacno koji clan kog zakona prekrsio, ili se njoj sprovodjenje pravde svodi na "ne svidja mi se ishod, evo ko je odgovoran za to".

Ne kazem ja da tu nije bilo raznoraznog muljanja, ali "muljanje" i "krsenje zakona" nikako nisu ista stvar. Sa ovakvim svojim optuzbama mnogo podseca na radikale.

Alan

pre 13 godina

Tako je i Manchester United kupljen od strane američkih nepristojnih bogataša, i to sa pozajmljenim parama pa su onda ti dugovi stavljeni na vrat istoj kompaniji. I niko nije ni podigao obrvu, a kamoli otišao u zatvor.

Zato što je sve bilo po ZAKONU, a ne po nečijem mišljenju šta je kriminalno a šta moralno.

Dobrodošli u kapitalizam i demokratiju. Ko više voli komunizam i diktature, ne trebaju vize za Kubu.

LBO guy

pre 13 godina

Steta za g.dju Barac, koju izuzetno cenim, da ovako laicki izlazi sa krivicnom prijavom. Ovo sto ona istice se zove "leveraged buyout" ili kupovina zaduzivanjem kompanije koja se preuzima. Sama struktura mozda deluje ljudima bez transakcionog iskustva (doduse pretpostavljam dobronamernim) sumnjivo, ali u sustini je cest oblik strukturiranja akvizicije. Ono sto je sustina potencijalne korupcije oko LB je cena zemljista po kojoj je LB valorizovana (kao sto je Insider vec izneo).

Nena

pre 13 godina

Jel moze neko da mi objasni kako se "izmesta luka" i koliko bi to kostalo grad/drzavu, te koliko je vremena potrebno da se tako nesto uradi?

grga pitić

pre 13 godina

Gospodo tužioci na čelu sa Tomom Z.i VD Radovanovićem, al ste se setili, posle koliko vremena , svaka vam čast! ZAMAJAVATE kao i obično.

Makeveli

pre 13 godina

Zamolio bih gospodju Barac da proba ona da zaradi nesto sama a ne da stice poene u javnosti dizuci prasinu bez dokaza. To se radi kod nas u svakoj kafani i to bez uzimanja velikog novca od drzave kao u slucaju ove gospodje.

marko

pre 13 godina

A jel moze ona da navede ko je tacno koji clan kog zakona prekrsio, ili se njoj sprovodjenje pravde svodi na "ne svidja mi se ishod, evo ko je odgovoran za to".

Ne kazem ja da tu nije bilo raznoraznog muljanja, ali "muljanje" i "krsenje zakona" nikako nisu ista stvar. Sa ovakvim svojim optuzbama mnogo podseca na radikale.

LBO guy

pre 13 godina

Steta za g.dju Barac, koju izuzetno cenim, da ovako laicki izlazi sa krivicnom prijavom. Ovo sto ona istice se zove "leveraged buyout" ili kupovina zaduzivanjem kompanije koja se preuzima. Sama struktura mozda deluje ljudima bez transakcionog iskustva (doduse pretpostavljam dobronamernim) sumnjivo, ali u sustini je cest oblik strukturiranja akvizicije. Ono sto je sustina potencijalne korupcije oko LB je cena zemljista po kojoj je LB valorizovana (kao sto je Insider vec izneo).

Miroslav Milesevic

pre 13 godina

Sto vise citam ove tekstove, sve mi je vise muka.
Jel koristi neko mozak i zdravu pamet dok cita? jer je ovo puno smesnih cinjenica.

Recimo: Kupio a na racunu ima 31.000. Ja koliko znam, kupovina je robonovcana razmena. Sto znaci da kupac nije kupio nesto dok ne plati. Kada kupac prebaci novac, TADA je kupio.

Ovo zvuci stvarno smesno.. kao bankarske garancije.. pa je imao prazan racun. Evo ja imam prazan racun. Hoce meni banka da dozvoli garanciju na milione evra? pa naravno da nece!

Svaka cast istraznim organima i svima koji ucestvuju u ovome, ali hajde samo malo zdravog razuma, jer mi stvarno vredja inteligenciju kada procitam nesto ovako.

Ovde moze samo cena da bude sporna i procenitelj. Ako je banka dala pare na blanko (citaj bez validne zastite), to je stvar za banku da juri svoje zaposlene. Dokle vise da mesamo babe i zabe.

Alan

pre 13 godina

Tako je i Manchester United kupljen od strane američkih nepristojnih bogataša, i to sa pozajmljenim parama pa su onda ti dugovi stavljeni na vrat istoj kompaniji. I niko nije ni podigao obrvu, a kamoli otišao u zatvor.

Zato što je sve bilo po ZAKONU, a ne po nečijem mišljenju šta je kriminalno a šta moralno.

Dobrodošli u kapitalizam i demokratiju. Ko više voli komunizam i diktature, ne trebaju vize za Kubu.

bane sine

pre 13 godina

1. podrska hrabroj i cestitoj dami, i sto je jos vaznije, podrska instituciji koju vodi i predstavlja. ljudi dolaze i prolaze,INSTITUCIJE traju i samo one CINE DEMOKRATIJU!!!
2. verujem da sprezi tajkuna i politike moze presuditi samo neki vid opste pobune (da nekazem revolucije), sto nazalost opet vodi uspostavljanju nove klike koja nastavlja staru pesmu. ova zemlja je pod okupacijom, sto stranom - sto domacom, vekovima. mi smo, na nesrecu a i svojom krivicom, neobrazovani, konzervativni i inertni ne samo kao nacija, vec i kao drustvo - ukljucujuci i nacije koje zive sa nama i oko nas.

svaka cast,vreme je!

pre 13 godina

Hypo banka je izgleda totalno kriminalnog karaktera.
Sve same afere i udruzivanja balkanske ispostave tajkuna i dilera.
Bellvile, privatizacije,otkup drustvene imovine.....
Gde mi to zivimo?!?!
Bivsi tuzilac je rekao da je po direktivi sa vrha vlasti naredjeno da se to stopira, e sad, posto su svi neobavesteni , kao i tuzilac koji se poplasio i napisao sopstveno pismo u kome navodi da ga je neko spreciio u obavljanju posla.
Vreme je da vidimo ko je taj u POLICIJI koji sprecava da se vrsi zakon i sprovodi sopstvene odluke?
Tuzilac mora biti zasticen u vrsenju svojih obaveza, ali to ocigledno u Srbiji nije ni moguce.
BARACEVA, Svaka vam cast na postenju, a b92 molim da dodju do imena koji su nadlezni u izvrasavanju vrhovne vlasti kao i saucesnika u vrsenju krivicne radnje,poznatija u javnosti kao PLJACKA !
U napred hvala

Ekonomista Patriota

pre 13 godina

Luka Beograd je klasicni primer sofisticiranije otimacine imovine Srpskog naroda od naslednika ekipe koja je otimala 45-e po Srbiji.
Srbija to zna ali cuti i dalje.
Doci ce i taj dan , kada ce se sve preispitati, od agencije za privatizaciju i njenih clanova, do svakojakih odabranih konsultantskih kuca koje su pomagale akterima privatizacije da dodju do firmi, zemljista, imovine, i usput za to dobijale na racun desetine miliona eura iz drzavne kase za navodne njihove usluge.
Na njihovu zalost ipak ovo nije 45-a godina da Srbi nemaju internet, i da ne znaju sta se desava.

Konfiskacija über alles, sa akcentom na čupanju brkova!

pre 13 godina

I sada će likovi poput Zorana Živkovića da nam pljunu u lice i da kažu:
"Ko vam je kriv što niste znali da ste i vi to mogli".

(Ako se neko još seća Žiletove izjave povodom dobijanja bespovratnih sredstava za vinograd?)

Znači, svi smo mogli, sa 31.000 $ na računu da kupimo Luku?

Zemunka

pre 13 godina

Vericu za PREMIJERA!!!
Zena svoj posao radi savrseno, ali nema ko to da primeti.
Nasa vlast, naravno nije zainteresovana, iz poznatih nam razloga (licna korist od svih mahinacija), a narod - raja nema vremena da razmislja o tome koliko je Verica u pravu i da joj treba dati podrsku da istraje u razotkrivanju ne samo krimosa-tajkuna nego i politicara koji im omogucavaju da stave sapu na sve sto pozele.
Dokle vise, DOKLE?

Сале Реп. Српска

pre 13 godina

Ова жена је истински патриота и професионалац! Сигуран сам да је могла да узме велики новац и заћути. Такође, мислим да је свјесна чињенице да се у криминалној Србији неће ништа промијенити још барем двадесет година, али неко мора да почне. Велико поштовање госпођо Бараћ!

matori

pre 13 godina

Verica Barać je jedna izuzetno hrabra žena i nažalost veoma usamljena u svojim naporima da se savladaju kriminal i korupcija neviđenih razmera.
Uveren sam da bi svako trebao da joj pruži podršku i pomoć, čak i onda ako mislimo da je naša reč samo kap u moru.

Izjava "...jer smo mi ovde sve više svesni da jedan od problema zašto nema ozbiljne borbe protiv korupcije to je zato što je Tužilaštvo potpuno pod kontrolom političke vlasti, ono je potpuno instrumentalizovano”, smatra ona..." pokazuje u kojoj meri je Srbija postala vlasništvo kriminalnih grupa i kojekakvih mafija. A sve to dopire do najviše vlasti!
Nije samo Tužilaštvo predmet političke instrumentalizacije, nego je to prošireno na sve vitalne institucije države, da bi lopovska oligarhija imala punu zaštitu i slobodu delovanja.

Srbija je ogrezla u kriminalu, korupciji i bezzakonju!
Svakog dana smo svedoci nekog primera koji dokazuje ovakvo stanje stvari...

Marko

pre 13 godina

Pa ovo već vredja dostojanstvo i pamet svih nas! Da li smo stvarno takve glupe ovce da mogu da nam rade ovakve stvari ispred nosa?

Gde su sad mediji, gde je civilno društvo, da li ima ikoga ko hoće da pomogne Verici Barać i savetu da natera tužilaštvo da radi svoj posao jer ovo je dno dna! Gde su te silne nevladine organizacije, koje se tobože bore za promene u našem društvu? Protesti? Pisma podrške? Svaki dan na prvoj strani relevantnih dnevnih časopisa uokviren članak o ovim lopovima? NUNS? UNS?

Da li je Verica Barać dobila ikakvu satisfakciju, ne od politike, već od društva za svoju borbu protiv mlinova na vetar?

Zanimljivo je da i opozicija ćuti, što vrlo jasno ukazuje na to kako stvari stoje u Srbiji. Sve dok se ne nadje neko, ko će organizovati akciju podrške savetu iza koje će stajati bar milion gradjana Srbije, ovoj zemlji nema spasa. Savet treba da dobije ovlašćenja! Naravno i daleko više para, jer, što je najveći paradoks - efikasan rad saveta za državu znači ubiranje više poreza i zaustavljanje rupa kroz koje cure državne pare ili imovina, a to bi valjda trebalo da im bude u interesu.

Zemlja naopaka, propala načisto. Vlast i politika ne znači obavljanje odredjenog posla (na kome stekneš iskustvo, koje predstavlja izazov, za koje na kraju krajeva dobijaš, možda ne veliku, ali sigurnu platu), već priliku da negde nešto ukradeš, nekome nešto uzmeš ili se baviš posredovanjem od koga ubireš "proviziju".

Poruka svim inteligentnim otvorenim mladim ljudima: ili nešto uradite, ili bežite odavde glavom bez obzira!

David

pre 13 godina

Ovde ne treba stati! treba objaviti sve prijave i imena svih koji su optuzeni proteklih godina a na osnovu cega tuzilastvo nikad nije reagovalo! Ako politicari nece da se ciste treba da ih cistimo mi. Puna podrska Verici, ovo je samo vrh ogrome korumcijske sante leda. Dosta je bilo!

mita sajba

pre 13 godina

Da ovako nesto izjavi, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, u nekoj normalnoj, demokratskoj drzavi:
- "Ako to nije kriminal, onda smo mi RAJ za kriminal.” i
- "... nema ozbiljne borbe protiv korupcije to je zato što je Tužilaštvo potpuno pod KONTROLOM političke vlasti, ono je potpuno instrumentalizovano ...”;
reagovale bi sve drzavne institucije te zemlje, od skupstine (skupstinski odbori i ad hok anketni odbor za to pitanje) i vlade (MUP u saradnji sa BIA), do VSS i DVT i predsednika republike!
Ipak, mi smo u Srbiji, virtualnoj drzavi bez granica, duboko podeljenom drustvu, na politicke kaste, bez prava, ali i bez obaveza, pa, ko prezivi, pobegne bez povratka, ikada!
Sve vise se slazem, sa Svetislavom Basarom, da je Srbija zrela, za USTAVOTVORNU Skupstinu, ako i za to nije kasno!

Miladin

pre 13 godina

Svaka cast Verici Barac i Brankici Stankovic! Njih dve imaju mnogo vece srce nego svi mi zajedno! Njih dve zasluzuju da budu ministri pravde ili unutrasnjih poslova! Kad ce na red da dodje kriminalna i mafijaska privatizacija Vecernjih novosti? Kad afera oko Vecernjih novosti bude otvorena tek ce da se trese! Trebalo bi najpre da Vlade Divac javno progovori ko ga je naterao i cime mu je zapretio da odustane od kupovine akcija Vecernjih novosti u trenutku kad je vise od 80 odsto akcionara te kompanije potpisalo da njemu prodaje akcije! Podsetimo, u to vreme Vojislav Kostunica bio je premijer Srbije, a veciti Manojlo Manjo Vukotic javno se hvalio da ce vlasnici Novosti da postanu "ugledni srpski privrednici", u stvari okoreli tajkuni Beko i Miskovic!

Mara

pre 13 godina

Nikad vece borbe protiv korupcije i nikad vise korupcije koja je u Srbiji legalizovana na pravnom fakultetu u Kragujevcu. Jedina razlika sto je se nekad barem malo prikrivala a sada je javna i otvorena cak podrzana i pred ''reformisanim'' sudom.

to smo i zasluzili

pre 13 godina

Sta reci na sve to? Veliko NISTA. Ovde je sve moguce i sve dozvoljeno VIP rezervisano mesto da mogu da rade sta god zamisle i pozele i to sve skupa samo za pojedince, klanove. Nece moci nasa zemlja u EU, jer ogranicena je u okovima diktature i pljackarosa. Ne postoji duh da se razvije privatno preduzetnistvo na svim nivoima i sa istim mogucnostima za druge mlade ljude koji su i tekako sposobni podjednako sa VIP kriminalnim "patriotskim" klanovima. Kosovo je Srbija.

Vlada

pre 13 godina

Ispade da smo mi neobavesteni a ne oni za koje smo mislili.

Evo, kao gradjanin, pitam javnog tuzioca: "Sta ste uradili, sta radite i sta nameravate da uradite povodom ove tuzbe?"

posmatrač

pre 13 godina

Svaka čast Verici Barać! To je jedan od retkih boraca-pregalaca koji nastoje da se u ovoj državi smeste u zatvor svi oni mešetari i lopovi koji gledaju u oči i kažu: Pare nestale, neko ih odneo, ali je "sve bilo po zakonu". E pa baš zato što je "bilo po zakonu" a to se desilo, treba pred sud i, ako ima pravde, svi iza brave.

igorpl

pre 13 godina

E moj glupi narode!
I to kao do sada niko nije znao. Pa te stvari i vrapci već znaju zahavaljujući Brankici Stanković. Ovu ženu treba za predsednika staviti.
Zar ne vidite da jedino ona dok je radila dizala je buku na sva zvona i istraživala tamo gde niko nije smeo ni da pisne. A sada kada je digla veliku prašinu povukla se
žena i ostavila da se neko drugi bori za prava građana, ali takvog u ovoj zemlji nema.

nada

pre 13 godina

da li je moguce da mi imamo samo Vericu Barac i Brankicu Stankovic?Pa gde su ti muskarci da nas zastite od svih olosa koji se nagomilase unazad dve decenije?zivele nam hrabre,casne zene!

Zoran-Nemac

pre 13 godina

U Srbiji se hvale i slave Verica,Brankica...samo zato sto se noprmalno odnose prema negativnostima-bore se svaka na svoj nacin! One su samar policiji,sudstvu,politicarima!
One samo pokazuju koliko je iskrivljen moral kod "lidera" regiona!

Kan

pre 13 godina

Nadam se da cemo videti i dogadjaje iz 2009. godine vezano za Luku Beograd, posebno izmenu GUP-a kojom je omoguceno Luci Beograd da preimenuje namenu zemljista, tj. gradi stanove i poslovne komplekse. E, to je prava prica o profitu i tajkunima.

(O)Pljačkani grradjani Srbije

pre 13 godina

Primer udruživanja "kontraverznih biznismena" svih boja (iz raznih stranaka) u pljački naroda i Srbije.
Da li je gospodja Barać jedina dužna da štiti intrese Srbije?

pravda

pre 13 godina

Ovo je jos jedan dokaz o "dobroj" reformi pravosudja. Sve je u rukama lopova i prevaranata koji su opljackali ovu drzavu. Ovaj narod je 2000 - te izasao goloruk na ulice, da skine jedan jaram a dobio je deset puta tezi. Svi oni koje smo doneli na vlast rukama sada nas podkradaju lopatama i bagerima. Da je sve posteno izasli bi ono na sudjenje i dokazali Verici Barac svoju nevinost.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Robin Hud smrdljive kaljuge zvane Srbija, Gospođica Verica Barać zaslužuje najširu pomoć NA ULICI, da ima snage u narodu! Ali, veštim, mada neskrivenim manipulacijama, vlast - ma iz kojih stranaka se krpila većina, umrtvila je telo i razum narodu. Tako da očajnički samosvesni pokušaji pojedinaca, a Gospođica Barać je najupornija i najdoslednija, odbiju se o ledenu, idiotsku nezainteresovanost vlastodržaca.
Njima je dovoljno alata u patriJotizmu, liderstvu u regionu, šlemova na glavama za izgradnju autoputeva u obećanu zemlju Montenegro - i tobožnjeg trvenja u Patijskoj skupštini Srbije!

ivan

pre 13 godina

Nešto mi sada nije logično. Ovde se navodi da su digli kredit za kupovinu Luke Beograd. Zar nije Stanko Subotić rekao da im je on dao pare za tu kupovinu. A sa druge strane, tu je čuvena Hipo banka.

Zapetljano klupko. Sva podrška gospođi Barać i ostalima, ako ih ima, da ga što pre odmotaju.

unistiti korupciju!

pre 13 godina

Svaka cast ovoj zeni Verici Barac, samo bojim se da je u Srbiji borac protiv vetrenjaca, jer ko ce da hapsi sve te kriminalce kad su medju njima sve sami drzavni sticenici i oni koji ili stoje iza njih ili koji su im kao paravan?
Ima li sanse da ova agencija za borbu protiv korupcije podnosi tuzbe pred medjunarodnim sudom? Jedino tako ima sanse da dodjemo do pravde!

navijac

pre 13 godina

Svaka joj cast na hrabrosti.
U sadasnjem vremenu je vrlo tesko naci takvu osobu i zato joj treba punu podrsku inace sve ce pasti u vodu.

Stojke

pre 13 godina

Vlast je pokusala stvaranjem Agencije za borbu protiv korupcije da relativizuje rad Saveta ali najhrabrija zena u Srbiji ne odstupa! Verica Barac za predsednika!!!

Milos

pre 13 godina

Bravo gospodjo Barac. Samo rasturajte i dalje ovu politicko-tajkunsku koaliciju koja kao kuga zavija u crno Srbiju vec 20 godina. I molim Vas razmislite da osnujete politicku organizaciju ili pokret. Kakav bi to pokret bio sa vama i Brankicom na celu. Razbucali biste ovu mafiju vec na prvim izborima. Narod sve zna i svega mu je dosta, ali je potrebno da ga neko povede i bude simbol borbe protiv mafije.

Sve po zakonu al' zmureci

pre 13 godina

Sve mi to znamo,ali je ocigledno da demokratska stranka uz malu grupu iz ...+ koji vode glavnu rec od 2000 godine,ne zeli da resava kriminal jer su i sami ocigledno njegov generator,vec stalno isticu ministra policije sa hapsenjima boranije na bis,a mediji to stalno repriziraju,racunajuci na zasicenost i zaboravnost gradjana.Ono sto ce se tek otkriti jesu mnogobrojne prenamene zemljista po Beogradu,kojima su unisteni parkovi,sume i decija igralista,a da gradonacelnik da ne kazem grdonacelnik Beograda i ministar za zastitu zivotne sredine ni prstom nisu mrdnuli po pitanju zastite javnog interesa i odrzivog razvoja,a puna su im usta o zastiti javnog interesa,zastite zivotne sredine,pravilnom odrastanju mladih i dece i prostoru za njihovu rekreaciju,zastiti suma kao pluca grada isl.Umesto toga svedoci smo da se Beograd svakog dana sve vise betonira,da se zida po klizistima,ma gde se god asov moze zabiti,opterecuje postojeca infrastruktura,da ne samo vozila nego i pesaci ne mogu vise proci normalno Beogradom zbog urbanistickog haosa koji vlada i koji se za nadoknadu prilagodjava novokomponovanim "biznismenima investitorima".Jednom recju Beograd postaje jedno veliko ruglo,arhitektonski unisten,bez ikakve dugorocne strategije razvoja koja bi isla gradjanima u korist i koja bi se postovala.Klasican primer opstine Zvezdara i naselja Mirijevo.Evo i dobre teme za insajder,jer je prilicno ocigledna i treba je eksponirati vise.

tamo daleko

pre 13 godina

Ako se sami ne odbranimo od ovog nenormalnog kriminala, večito ćemo se "rezolucijama", braniti od normalnog sveta.
Da nema ovoliko kriminala unutra, ne bi bilo toliko "prljave igre" spolja!
Šta bi nam još trebalo "uzeti", da se zainteresujemo za sopstvenu sudbinu?

kraja

pre 13 godina

....pa ja bih tu dodao i sve one koji nisu reagovali na prvu prijavu i dopustili da se sve ovo razvlaci do danas...
...a voleo bih i jedan "predzatvorski" duel sudija nizeg i viseg suda, u kojem bi oni objasnili javnosti kako se isti PROBLEM, sa istim CINJENICAMA, po istom ZAKONU, u JEDNOJ zemlji presudjuje potpuno razlicito...jer, pre zatvora, jedna od te dve skupine mora da ostane bez posla...

maradona

pre 13 godina

Neće proći puno vremena i odmotaće se ovo klupko lopovluka koje se zamotalo zadnjih 20 godina. I glupima ovo postaje kristalno jasno.

Petar

pre 13 godina

A zasto se ta privatizacija ne ponisti?

I zasto se ne obelodani ko su zaista kupci i ko je sve tu umesan i sta se planira sa tim zemljistem.

Narod bi se zgrozio kada bi video da su to i dalje ljudi koji su nekaznjeno pljackali drzavu devedesetih i da i dan danas to isto rade na jos transparentniji nacin.

Zrenjaninac

pre 13 godina

Jasno i glasno,bravo, sada je red da tuzilastvo i sudstvo urade svoj deo posla. Mislim, ako sme...(narocito sudstvo u ovom slucaju)

Ana

pre 13 godina

Uvidom po internetu, vecina ih je profesora univerziteta u Begradu, pa i privatnih, koji vaze za renomirane.Akteri prica su u glavnom Pravne i ekonomske struke , pa im je malo sto od studenata drpaju pare, pa bi i resto toga jos malo, ipak su oni izucili zanate i nisu dzaba DR, MR na funkcijama.
Takodje primecujem da se ostali akteri ne pominju i ne nalaze na listi, jer bez gradonacenika i predsednika opstina na kojima je izvrsena krivcna dela prevare nije moglo da se sporvede.
Ima ih mnogo vise od 17,posebno u politickim partijama koje su bile i koje jesu na vlasti.
U moje vreme ko je zavrsio univerzitet je bila cast i ljudi su bili skolovani za rad preko granica tadasnje Yugoslavije,a danas to izgleda sveobuhvatno smesno.
Iskreno meni je malo cudno kad citam doktor ekonomskih ili pravnih nauka,a pitanje koje sama sebi postavim, a svima ostalima, na cemu su ti ljudi doktorirali, u kontekstu sta su IZMISLILI(patentirali)?
Kako to da nasi ekonomisti i pravnici ne mogu nigde u svet?
Ako budete Verice kandidat,rado cu vama i vasoj struji dati glas,jer vise na izborima nemam za koga?!

srp

pre 13 godina

`Ajde Srbijo, ovo ti je šansa da se "ošamariš" sama, pa će, možda i drugi prestati da te ponižavaju!
Dok god ne rešiš ovakve stvari, svet ti neće dozvoliti da se uspraviš.

Mali mrav

pre 13 godina

Tuzilastvo nije htelo da postupa ni po drugim brojnim krivicnim prijavama podnosenim protiv gradskih mocnika i nekih ''privrednika'' iz sive srpske ekonomije. Kragujevac zato ''posluje'' li ''posluje'' u bari i mulju, Indeksovci su slobodni a time i svi iz njihovog okruzenja.

birac

pre 13 godina

U predizbornoj kampanji jedno od kljucnih obecanja bese BORBA PROTIV KORUPCIJE. Sta je od toga ostalo? Neko ne radi svoj posao. Zasto? Dokle tako? Idu izbori i bice ista obecanja. Jesmo li normalni?

Ozna

pre 13 godina

Krivični predmet "Luka Beograd", privatizacija Sartida, kao i još neki, stoje u gvozdenoj kasi Višeg tužilaštva! Tužilaštvo jeste pod kontrolom vlasti jer javne tužioce na predlog Vlade bira Skupština! Neće valjda da ujedaju ruku koja ih bira?! Inače, nije samo DSS partija koja je pritiskala pravosuđe. Da se podsetimo, prva demokratska vlada Srbije, 2003. godine, donela je izmene Zakona o javnom tužilaštvu na osnovu kojeg je lično ministar pravde birao zamenike javnih tužilaca. Tako je, na primer, postavljen za zamenika javnog tužioca Vekarić, pa Malovićka... Doduše, Ustavni sud je kasnije to oborio. Drugim rečima, svi oni imaju interes da pravosuđe bude potčinjeno.

vegan

pre 13 godina

Vecina kupovina tokom privatizacije se samo koristila bankarskom garancijom brokera, bez dinara kapitala. Naravno, to su mogli samo izabrani, i ja nisam medju njim. prirodno je da posle nisu imali za plate radnicima. Zahtevam od predsednika drzave, premijera i predsednika Skupstine da se svaka privatizacija ispita i da se apsolutno svi prevaranti nadju na sudu, inace cu podneti tuzbu protiv drzave.

ljubomir

pre 13 godina

Ne verujem da ce tuzilastvo bilo sta preduzeti, jer Ministarka Pravde, kada god treba nesto vazno , na stetu gradjana i drzave da se pokrene, ona odmah sprovodi neku reformu, kako se nebi znalo ko sta treba da radi. Postovanje hrabrosti i postenju, predsednici ove agencije, koja je u ime institucije u kojoj radi saopstila , podatke , ali ako svaki posten gradjanin ove drzave ne podrzi javno njihov rad, onda su oni samo "don kihoti". Gde su sada ova patriotska, udruzenja, (ovo je patriotski potez "par exselanas", da podrzite ove ljude iz agencije, i da ih doslovno zastitite, (posto to policija nece uraditi, procenice da navodno nisu ugrozeni), a po imenima koja su objavljena, evidentno je da su im i zivoti ugrozeni.

popi

pre 13 godina

Mnoga ministarstva i drzavne ustanove su servis za potrebe MISE BEKA i KNEZA MISKA oni od ove makarenko drzave imaju tretman nacionalnog blaga.

Stop korupciji

pre 13 godina

Verica Barać je udarila u suštinu pljačke i njene organizatore. Ima tu DSS-a, DS-a, G17, LDP-a, SPO-a i svih ostalih za koje smo glasali.

Za ove što sumnaju u celu priču, jedno pojašnjenje:
Komisija za HOV ne može po zakonu da prihvati bankarsku garanciju koja ne potiče od ponuđača, u ovom slučaju Bekove firme. Zanimljivo bi bilo da se objavi koja je to brokerska kuća i banka izdala garanciju za ovaj posao i ko je vlasnik te brokerske kuće?

došlo iz d... u glavu

pre 13 godina

Tek sad počinje da mi biva jasan onaj termin "Narodni neprijatelj" iz 1945. godine.

Neverovatno, samo do pre par godina ne bi mi palo napamet da priželjkujem takve stvari, a sada, čini mi se da bih zdušno pozdravio dolazak pravde na svetlo dana, pa makar i na taj način.

Zoran

pre 13 godina

Hrabri pojedinci se bore protiv korumpiranog drzavnog aparata, a mase, uglavnom, cute. Na to i racunaju oni sto mute. Svaka cast Verici.

Helios

pre 13 godina

Za sve vas što govorite da je po zakonu - nije. Na zapadu, gde je privredni zakon mnogo dovršeniji, to je jasnije nego kroz bedu našeg "reformisanog pravosuđa".
1. Tačno je da je, pod nekim uslovima, moguće kupiti bez para. Daj mi, imam garanciju (dodatno, nisu imali VALIDNE garancije), pa ću da napravim posao odatle nadalje. PONEKAD moguće.
2. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće promeniti namene poslovanja, upotrebu zemljišta, dinamiku obećanog privređivanja. PONEKAD moguće.
3. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće preimenovati, preprodati, prebaciti vlasništvo i sl. PONEKAD moguće.
4. Tačno je, da je pod nekim uslovima, moguće kupiti po nerealnoj vrednosti i/ili izbeći odgovornost za znanje o tome. PONEKAD moguće.

Ni pod kakvim uslovima nije moguće imati sve 4 tačke na jednom mestu po zakonu. U kapitalizmu na koji se pozivate jasno je i svaki sud to kažnjava munjevito i bez milosti - radi se o prevarnoj nameri. Advokati i pravnici takvih muvatora gube dozvole za rad, registratori posao, a sami muvatori menjaju svu imovinu za smanjenje neizbežne zatvorske kazne. Gradonačelnik/ci takođe!

Nena

pre 13 godina

Jel moze neko da mi objasni kako se "izmesta luka" i koliko bi to kostalo grad/drzavu, te koliko je vremena potrebno da se tako nesto uradi?

grga pitić

pre 13 godina

Gospodo tužioci na čelu sa Tomom Z.i VD Radovanovićem, al ste se setili, posle koliko vremena , svaka vam čast! ZAMAJAVATE kao i obično.