Četvrtak, 02.09.2010.

09:31

Vlast stopirala istragu o Legiji?

Saslušanje Dragana Jočića i Radeta Bulatovića o predaji Milorada Ulemeka Legije obustavila je tadašnja vlast, kaže za B92 tužilac u tom predmetu.

Izvor: B92

Vlast stopirala istragu o Legiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Zarić Nenad

pre 13 godina

Zorana Jakovljevića poznajem preko 10 godina. Jedan je od retkih časnih i poštenih. Beskompromisan borac protiv kriminala, to zna cela policija. Čak su i pucali na njega 2008. godine. Tužilac sa najvišim ocenama. I umesto da država stane iza takvog čoveka, on dobije otkaz. Da se ja pitam, Jakovljević bi bio ministar pravosuđa. Ali, ne pitam se ni ja, ni vi koji ovo čitate. Pita se samo mafija. Nema nama spasa.

coa

pre 13 godina

secamo se svi 5 oktobra vecina gradjana je verovala u bolje sutra,u bolji zivot....itd,evo proslo je 10g rezultat je katastrofalan blago receno,za mene a verujem i vas vecinu je prosto nezamislivo da organizator atentata i sef odreda smrti zavrsi prvo kod ministra policije na informativni razgovor pa tek onda u pritvor,to moze samo u srbiji da se desi i nigde vise,ali to me ne cudi uopste pa kostunica je podrzavao protest crvenih beretki koji je mogao da dovede do tragicnih posledica(intervenciju vojske)covek je hladno rekao svako ima pravo da strajkuje u radnom odelu,da covek ne poveruje,kasnije ne zadugo ubijen je zoran,a tomislav nikolic na mitingu je rekao:AKO NEKO BUDE VIDEO ZORANA PORUCITE MU DA JE I TITO PRED SMRT SEPAO NA NOGU,da li je to mozda neko znao sta ce se desiti sa zokijem od politicara?zasto niko od politicara nije saslusan pa i sam kostunica?a i nikolic,i sto je najveci fazon opet hoce ova dvojica da se dokopaju vlasti strasno pogotovo kad znamo rezultate njihove vladavine,u kojoj normalnoj zemlji neko prizeljkuje smrt premijera(i ne bude priveden) a predsednik te drzave(kostunica)je mrtav hladan po obicaju NEOBAVESTEN,i na kraju nadam se da ce se jednog dana otkriti politicka pozadina ubistva zorana djindjica

Aleksandar UE

pre 13 godina

Sta je novo u ovoj vesti?! U ovoj banana-drzavi pravosudje je u direktnoj sluzbi bogatasa i politicara. To zna svako ko je imao nesrecu da dodje na srpski sud. Inace poverenje u pravosudje je toliko da se stranke masovno ne odazivaju na pozive suda, pa sve cesce sudovi umesto pozivara angazuju policiju da urucuje pozive i za najbanalnije sporove. Gresna mi dusa, ali sad je izgleda gore nego kod Slobe..

paul "the truth" pierce

pre 13 godina

Ovce su za sisanje, a konji su za jahanje! A mi Srbi smo i ovce i konji, jer kao i oni nemamo ni usta ni ruke ni noge. Pardoniram, imamo kad uhapse Radovana Karadzica... Ne daj Boze da uhapsimo Mladica, protestovalo bi se i lomilo mesec dana... Ali za ove stvari, sisaj i jasi! Monopol u maloprodaji - sisaj ovce! Bogacenje drzavnih funkcionera na racun naroda - sisaj ovce! Tijanic vodi RTS na komercijalnoj osnovi, a narod placa pretplatu - sisaj ovce! Tadic se voli sa Dacicem, jednim od vodja bivseg rezima - jasi konje! Ubili nam jedinog sposobnog i u svetu uglednog politicara koji je isao okolo i sirio pozitivnu energiju - stopiraj istragu, jasi i dalje na drzavnom jaslu i da ne zaboravimo, jasi narod! Jasite nas kad za bolje nismo!

evita

pre 13 godina

A sto sada da verujemo ovom tuziocu? Kako mu se to naprasno probudila savest? Dajte molim vas, i ovo je necija kombinacija, priprema za dalje spinovanje obzirom na dolazak Kalinica! Garant!

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Eh, Zoki, Zoki zasto izgubi zivot?
A, ti iz pozadine njegovog ubistva, su sve vrli vernici!? Ne boje se ni Boga, a ni zakona!
Ali, mi znamo Bozja ruka ce ih stici, neka ne brinu!

Berlioz

pre 13 godina

Mislim da jedino konferencija za štampu onog Cvijana može sve da objasni. Cvijana pred mikrofone. A ovaj Jakovljević nije izabran za tužioca. Zna DS koga bira sa vladajućom koalicijom i dvorskom opozicijom.

vlastofob

pre 13 godina

"Vlast" stopirala istragu!
Ko je taj gdin.Vlast? Takvog ne poznajemo...
Iza svake radnje (ometanje neke istrage na primer) postoji neko sa punim imenom i prezimenom a ne neka VLAST!Ta reč se redovno koristi u slučajevima kada neko sa sebe želi skinuti odgovornost, ili bar da se podeli odgovornost sa drugima...
Zato nam je tako, kako nam je!

CiGaRiLoS

pre 13 godina

Da, a pokusao da ispadne covek koji samo vozi razdrndani jugo i voli mace. Izgleda da je narod svojim razumom spreman da zavrsi rasplet ove nase Srpske price, Srpskog Filma, a ucesnici su jos uvek neobavesteni.

Jagos

pre 13 godina

Kada je mogao C-market,Luka Beograd itd..,rasprodaju unapred odredjenim ljudima,pa moze i da se kriju prave istine u vezi sa Legijom.Vec dajmo ovom tuziocu hipnotizera i svega ce se setiti covek.Moze i optuzeni Legija da zatrazi da se ponovi proces,jer mozda ima i on nesto da kaze u vezi ko je njega izmanipulisao,za sva ubistva,za sverc droge,za pranje novca itd...

Mashinovodja

pre 13 godina

"... u mojoj službenoj belešci, koju sam sačinio pod tada neviđenim pritiskom, osim ovoga što sam naveo, čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“.
Tebi se "čini", a ja sam kao nešto siguran da ti je strogo naređeno da obustaviš "svaki rad na tom predmetu".
Ali osim pitanja kako to da ti se naprasno baš sad povratilo pamćenje, bilo bi zanimljivo saznati imena onih koju na tebe "vršili neviđen pritisak".
I još nešto: nemojmo svaljivati svu (inače vrlo zasluzenu) krivicu na bivšu vlast, jer ni ova sadašnje ne pokazuje baš nikakve znake da ima čak i mrvicu želje da utvrdi šta je istina. Znamo da je nakon hapšenja, mimo svih propisa, Legija odveden kod tadašnjeg ministra policije. Ali zašto se gubi iz vida činjenica da je on tada više sati razgovarao s mininistrom i s drugim neovlašćenim licima, a tom razgovoru, čiji sadržaj nije nikad objavljen, prisustvovao je, između ostalog, i izvesni A.Tijanić, tadašnji, a i sadašnji vrlo važan čovek režima. Možda to bar delimično objašnjava zašto ni sadašnja vlast NE ŽELI da utvrdi cedlu istinu u vezi sa ubistvom Zorana Đinđića i tupavo se drži ko pijan plota zvanične verzije "jednog dana ustao Legija na levu nogu i rešio da ubije Đinđića. I to potpuno sam, kao veliki dečko, možda uz malu pomoć svojih prijatelja Zemunaca".

Nikola Đuković

pre 13 godina

Moguće je da je nalog za hapšenje i pritvor bio napisan latinicom pa da nisu znali da ga pročitaju, kao u skorašnjem slučaju onog tužioca iz Zaječara.

(Vlast)a

pre 13 godina

Kad je stopirana ova istraga, logicno da ne moze da se sudi ni ubicama i inspiratorima ubistva Brisa Tatona! Znaci li da i dalje ovde vladaju mrtvozornici Srbije oliceni u DSS-u, dok koalicija oko DS-a samo figurira kao vlast, da ne kazem drustvo manekena Srbije?! Otprilike toliko dobro, efikasno i uhodano "vladaju" Tadicevi drugari! Samo, ovo je pusto opisivanje stanja. Pitanje je: da li moze i sme iko da razvlasti Kostunicine drugare ili smo mi osudjeni da nas ti grobari zive sahrane?

igor

pre 13 godina

Zamislite da ameri uhapse Osamu Bin Ladena,i umest u zatvor,odvedu ga u Belu Kucu ili Pentagon na kaficu i shishanje kod frizera,onako ,kao gospodina coveka? zar to ne bi bilo sumnjivo? zar nasi srbi ne bi odmah ,sa pravom,smislili 1000 teorija zavera?u tom slucaju to i ne bi bile teorije zavera,jer je ocigledno da zavera postoji.
Tako je ocigledno i da ovde zavera postoji i da su atentator,mistar policije i sef BIA vrlo se lepo ispricali i dogovorili sta im je raditi.
nije kasno,to se moze i sada ispitati,i podneti krivicne prijave protiv tih aktera te zavere.
Pa zamislite da je kralj Petar ugostio Gavrila Principa u svom dvoru? to je nedopustivo,i za to Jocic i Bulatovic treba da odgovaraju,i to u specijalnom sudu!

Sladjana

pre 13 godina

Ej, Zoki, progovori sada, ionako nisi ponovo izabran! Znaš da bih ja mogla da osvežim pamćenje, nije to bilo tako davno... Znas i sam kakve su zarade administracije u pravosuđu, mislim da bi mogli odlično da zarade prodajom beleški i raznih informacija!!! Ne samo u slučaju Jočića! Moj stav je kada su službene beleške u pitanju, one su inače interni akt, umesto u jednom primerku, da bi ih trebalo štampati u nekoliko. Jedan primerak ostaje u predmetu, koji svako može da iscepa i skloni, drugi daješ prijatelju advokatu, treći u neki sef a četvrti čuvaš kod sebe!!! Za one koji ne znaju, beleške su čudo!

Predrag

pre 13 godina

Toliko ima posrenih dokaza da ekipa oko Koštunice ima itekako veze sa atentatom na Premijera da ne treba ponavljati sve argumente kojih ima koliko hoćeš.To ne vide samo oni koji su taj atentat priželkivali.
Problem ostaje, zato što na političkoj pozadini atentata insistiraju jedino "Peščanik",Beba Popović,jedno vreme LDP a NIKADA ekipa koja vodi DS. Zašto i dokle?

raspoad pravnog sistema

pre 13 godina

uzasno, ovo prica tuzilac koga su smeli da ne reizaberu jer je o rapsadu sistema u pravosudju znao samo ovu tajnu, mozete misliti kakve tajne kriju drugi tuzioci. Sutra ce nam Bog biti kriv sto nam ostale drzave sveta ne izrucuju lica sa poternice. Ako hocete da se resite korupcije i organizovanog kriminala ponudite nagradu i drugi identitet za nosioce najvisih drzavnih funkcija ukoliko razotkriju ko ih i zbog cega pritiska...

Beogradjanin

pre 13 godina

I vrapcima na grani je jasno da da iza ubistva Zorana Djindjica stoji organizovana ekipa od jedno miminum par stotina clanova , sto direktnih nalogodavaca, izvrsioca, podrske, prikrivanja tragova, stopiranja istraga , obmanjivanja javnosti, politickih govora i tekstova , novinarskih clanaka pa sve do laznih hirurga , itd.
Ta organizovana ekipa i dalje misli da su svemocni , i da je drzava Srbija njihovo privatno vlasnistvo da mogu da rade sta zele, da ubiju nekog kada zele, da otmu nesto kada zele.
Ko malo bolje razume stvari i cita izmedju redova , i naravno u danasnje doba gde su sve informacije dostupne kao na dlanu putem interneta , shvatice odmah sve.
Istina i pravda ce doci kad tad u Srbiju i medju njene neduzne gradjane.
Pitanje je samo trenutka u nekoj vrlo bliskoj buducnosti.

Marko

pre 13 godina

"... čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“ - čini mu se???? Zar je tako nešto moguće zaboraviti???

sasa jokic

pre 13 godina

Posle svega mislim da nije ni potrebno sudjenje o politickoj pozadini ubistva! Sve se vec zna, ovo je samo jedan od dokaza! Legalisti?!

nebeski narod

pre 13 godina

pismo vojislava koštunice uhapšenom generalu,acu tomiću,u toku 'sablje': "izdrži......najbolje se razumemo kad ĆUTImo...."
do the math

kraja

pre 13 godina

"čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“, navodi on. "

....a nadredjeni se zovu:......?????????

Snezana

pre 13 godina

Prvo, zamenik javnog tužioca nije odbacio krivičnu prijavu nego je našao da nema mesta za pokretanje krivičnog postupka, odnosno da nema dela. I beleška je arhivirana. Nakon toga, na "raport" ide on i javni tužilac kod v.d. okružnog tužioca i, čini mi se, zamenika republičkog i posle godinu dana od arhivirnaja predmeta, dogovaraju se (pod pritiskom) da se uputi zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji. Znači, cepaj belešku i traži obaveštenja. U stvari, obaveštenja je trebalo prikupiti prethodno i potkrepiti odluku iz beleške... Dovoljno sam vam napisala... Uostalom, postoje i beleške sa tih sastanaka. Toliko o samostalnosti tužilaštva. Zakon nije jednak za sve! Obično se sve zaustavlja u policiji, a ako prodje policiju, zaustavlja se u tužilaštvu!

nebeski narod

pre 13 godina

pismo vojislava koštunice uhapšenom generalu,acu tomiću,u toku 'sablje': "izdrži......najbolje se razumemo kad ĆUTImo...."
do the math

kraja

pre 13 godina

"čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“, navodi on. "

....a nadredjeni se zovu:......?????????

Beogradjanin

pre 13 godina

I vrapcima na grani je jasno da da iza ubistva Zorana Djindjica stoji organizovana ekipa od jedno miminum par stotina clanova , sto direktnih nalogodavaca, izvrsioca, podrske, prikrivanja tragova, stopiranja istraga , obmanjivanja javnosti, politickih govora i tekstova , novinarskih clanaka pa sve do laznih hirurga , itd.
Ta organizovana ekipa i dalje misli da su svemocni , i da je drzava Srbija njihovo privatno vlasnistvo da mogu da rade sta zele, da ubiju nekog kada zele, da otmu nesto kada zele.
Ko malo bolje razume stvari i cita izmedju redova , i naravno u danasnje doba gde su sve informacije dostupne kao na dlanu putem interneta , shvatice odmah sve.
Istina i pravda ce doci kad tad u Srbiju i medju njene neduzne gradjane.
Pitanje je samo trenutka u nekoj vrlo bliskoj buducnosti.

Snezana

pre 13 godina

Prvo, zamenik javnog tužioca nije odbacio krivičnu prijavu nego je našao da nema mesta za pokretanje krivičnog postupka, odnosno da nema dela. I beleška je arhivirana. Nakon toga, na "raport" ide on i javni tužilac kod v.d. okružnog tužioca i, čini mi se, zamenika republičkog i posle godinu dana od arhivirnaja predmeta, dogovaraju se (pod pritiskom) da se uputi zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji. Znači, cepaj belešku i traži obaveštenja. U stvari, obaveštenja je trebalo prikupiti prethodno i potkrepiti odluku iz beleške... Dovoljno sam vam napisala... Uostalom, postoje i beleške sa tih sastanaka. Toliko o samostalnosti tužilaštva. Zakon nije jednak za sve! Obično se sve zaustavlja u policiji, a ako prodje policiju, zaustavlja se u tužilaštvu!

Predrag

pre 13 godina

Toliko ima posrenih dokaza da ekipa oko Koštunice ima itekako veze sa atentatom na Premijera da ne treba ponavljati sve argumente kojih ima koliko hoćeš.To ne vide samo oni koji su taj atentat priželkivali.
Problem ostaje, zato što na političkoj pozadini atentata insistiraju jedino "Peščanik",Beba Popović,jedno vreme LDP a NIKADA ekipa koja vodi DS. Zašto i dokle?

igor

pre 13 godina

Zamislite da ameri uhapse Osamu Bin Ladena,i umest u zatvor,odvedu ga u Belu Kucu ili Pentagon na kaficu i shishanje kod frizera,onako ,kao gospodina coveka? zar to ne bi bilo sumnjivo? zar nasi srbi ne bi odmah ,sa pravom,smislili 1000 teorija zavera?u tom slucaju to i ne bi bile teorije zavera,jer je ocigledno da zavera postoji.
Tako je ocigledno i da ovde zavera postoji i da su atentator,mistar policije i sef BIA vrlo se lepo ispricali i dogovorili sta im je raditi.
nije kasno,to se moze i sada ispitati,i podneti krivicne prijave protiv tih aktera te zavere.
Pa zamislite da je kralj Petar ugostio Gavrila Principa u svom dvoru? to je nedopustivo,i za to Jocic i Bulatovic treba da odgovaraju,i to u specijalnom sudu!

sasa jokic

pre 13 godina

Posle svega mislim da nije ni potrebno sudjenje o politickoj pozadini ubistva! Sve se vec zna, ovo je samo jedan od dokaza! Legalisti?!

Mashinovodja

pre 13 godina

"... u mojoj službenoj belešci, koju sam sačinio pod tada neviđenim pritiskom, osim ovoga što sam naveo, čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“.
Tebi se "čini", a ja sam kao nešto siguran da ti je strogo naređeno da obustaviš "svaki rad na tom predmetu".
Ali osim pitanja kako to da ti se naprasno baš sad povratilo pamćenje, bilo bi zanimljivo saznati imena onih koju na tebe "vršili neviđen pritisak".
I još nešto: nemojmo svaljivati svu (inače vrlo zasluzenu) krivicu na bivšu vlast, jer ni ova sadašnje ne pokazuje baš nikakve znake da ima čak i mrvicu želje da utvrdi šta je istina. Znamo da je nakon hapšenja, mimo svih propisa, Legija odveden kod tadašnjeg ministra policije. Ali zašto se gubi iz vida činjenica da je on tada više sati razgovarao s mininistrom i s drugim neovlašćenim licima, a tom razgovoru, čiji sadržaj nije nikad objavljen, prisustvovao je, između ostalog, i izvesni A.Tijanić, tadašnji, a i sadašnji vrlo važan čovek režima. Možda to bar delimično objašnjava zašto ni sadašnja vlast NE ŽELI da utvrdi cedlu istinu u vezi sa ubistvom Zorana Đinđića i tupavo se drži ko pijan plota zvanične verzije "jednog dana ustao Legija na levu nogu i rešio da ubije Đinđića. I to potpuno sam, kao veliki dečko, možda uz malu pomoć svojih prijatelja Zemunaca".

Marko

pre 13 godina

"... čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“ - čini mu se???? Zar je tako nešto moguće zaboraviti???

(Vlast)a

pre 13 godina

Kad je stopirana ova istraga, logicno da ne moze da se sudi ni ubicama i inspiratorima ubistva Brisa Tatona! Znaci li da i dalje ovde vladaju mrtvozornici Srbije oliceni u DSS-u, dok koalicija oko DS-a samo figurira kao vlast, da ne kazem drustvo manekena Srbije?! Otprilike toliko dobro, efikasno i uhodano "vladaju" Tadicevi drugari! Samo, ovo je pusto opisivanje stanja. Pitanje je: da li moze i sme iko da razvlasti Kostunicine drugare ili smo mi osudjeni da nas ti grobari zive sahrane?

vlastofob

pre 13 godina

"Vlast" stopirala istragu!
Ko je taj gdin.Vlast? Takvog ne poznajemo...
Iza svake radnje (ometanje neke istrage na primer) postoji neko sa punim imenom i prezimenom a ne neka VLAST!Ta reč se redovno koristi u slučajevima kada neko sa sebe želi skinuti odgovornost, ili bar da se podeli odgovornost sa drugima...
Zato nam je tako, kako nam je!

Nikola Đuković

pre 13 godina

Moguće je da je nalog za hapšenje i pritvor bio napisan latinicom pa da nisu znali da ga pročitaju, kao u skorašnjem slučaju onog tužioca iz Zaječara.

raspoad pravnog sistema

pre 13 godina

uzasno, ovo prica tuzilac koga su smeli da ne reizaberu jer je o rapsadu sistema u pravosudju znao samo ovu tajnu, mozete misliti kakve tajne kriju drugi tuzioci. Sutra ce nam Bog biti kriv sto nam ostale drzave sveta ne izrucuju lica sa poternice. Ako hocete da se resite korupcije i organizovanog kriminala ponudite nagradu i drugi identitet za nosioce najvisih drzavnih funkcija ukoliko razotkriju ko ih i zbog cega pritiska...

Sladjana

pre 13 godina

Ej, Zoki, progovori sada, ionako nisi ponovo izabran! Znaš da bih ja mogla da osvežim pamćenje, nije to bilo tako davno... Znas i sam kakve su zarade administracije u pravosuđu, mislim da bi mogli odlično da zarade prodajom beleški i raznih informacija!!! Ne samo u slučaju Jočića! Moj stav je kada su službene beleške u pitanju, one su inače interni akt, umesto u jednom primerku, da bi ih trebalo štampati u nekoliko. Jedan primerak ostaje u predmetu, koji svako može da iscepa i skloni, drugi daješ prijatelju advokatu, treći u neki sef a četvrti čuvaš kod sebe!!! Za one koji ne znaju, beleške su čudo!

paul "the truth" pierce

pre 13 godina

Ovce su za sisanje, a konji su za jahanje! A mi Srbi smo i ovce i konji, jer kao i oni nemamo ni usta ni ruke ni noge. Pardoniram, imamo kad uhapse Radovana Karadzica... Ne daj Boze da uhapsimo Mladica, protestovalo bi se i lomilo mesec dana... Ali za ove stvari, sisaj i jasi! Monopol u maloprodaji - sisaj ovce! Bogacenje drzavnih funkcionera na racun naroda - sisaj ovce! Tijanic vodi RTS na komercijalnoj osnovi, a narod placa pretplatu - sisaj ovce! Tadic se voli sa Dacicem, jednim od vodja bivseg rezima - jasi konje! Ubili nam jedinog sposobnog i u svetu uglednog politicara koji je isao okolo i sirio pozitivnu energiju - stopiraj istragu, jasi i dalje na drzavnom jaslu i da ne zaboravimo, jasi narod! Jasite nas kad za bolje nismo!

Jagos

pre 13 godina

Kada je mogao C-market,Luka Beograd itd..,rasprodaju unapred odredjenim ljudima,pa moze i da se kriju prave istine u vezi sa Legijom.Vec dajmo ovom tuziocu hipnotizera i svega ce se setiti covek.Moze i optuzeni Legija da zatrazi da se ponovi proces,jer mozda ima i on nesto da kaze u vezi ko je njega izmanipulisao,za sva ubistva,za sverc droge,za pranje novca itd...

CiGaRiLoS

pre 13 godina

Da, a pokusao da ispadne covek koji samo vozi razdrndani jugo i voli mace. Izgleda da je narod svojim razumom spreman da zavrsi rasplet ove nase Srpske price, Srpskog Filma, a ucesnici su jos uvek neobavesteni.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Eh, Zoki, Zoki zasto izgubi zivot?
A, ti iz pozadine njegovog ubistva, su sve vrli vernici!? Ne boje se ni Boga, a ni zakona!
Ali, mi znamo Bozja ruka ce ih stici, neka ne brinu!

Berlioz

pre 13 godina

Mislim da jedino konferencija za štampu onog Cvijana može sve da objasni. Cvijana pred mikrofone. A ovaj Jakovljević nije izabran za tužioca. Zna DS koga bira sa vladajućom koalicijom i dvorskom opozicijom.

Aleksandar UE

pre 13 godina

Sta je novo u ovoj vesti?! U ovoj banana-drzavi pravosudje je u direktnoj sluzbi bogatasa i politicara. To zna svako ko je imao nesrecu da dodje na srpski sud. Inace poverenje u pravosudje je toliko da se stranke masovno ne odazivaju na pozive suda, pa sve cesce sudovi umesto pozivara angazuju policiju da urucuje pozive i za najbanalnije sporove. Gresna mi dusa, ali sad je izgleda gore nego kod Slobe..

evita

pre 13 godina

A sto sada da verujemo ovom tuziocu? Kako mu se to naprasno probudila savest? Dajte molim vas, i ovo je necija kombinacija, priprema za dalje spinovanje obzirom na dolazak Kalinica! Garant!

Zarić Nenad

pre 13 godina

Zorana Jakovljevića poznajem preko 10 godina. Jedan je od retkih časnih i poštenih. Beskompromisan borac protiv kriminala, to zna cela policija. Čak su i pucali na njega 2008. godine. Tužilac sa najvišim ocenama. I umesto da država stane iza takvog čoveka, on dobije otkaz. Da se ja pitam, Jakovljević bi bio ministar pravosuđa. Ali, ne pitam se ni ja, ni vi koji ovo čitate. Pita se samo mafija. Nema nama spasa.

coa

pre 13 godina

secamo se svi 5 oktobra vecina gradjana je verovala u bolje sutra,u bolji zivot....itd,evo proslo je 10g rezultat je katastrofalan blago receno,za mene a verujem i vas vecinu je prosto nezamislivo da organizator atentata i sef odreda smrti zavrsi prvo kod ministra policije na informativni razgovor pa tek onda u pritvor,to moze samo u srbiji da se desi i nigde vise,ali to me ne cudi uopste pa kostunica je podrzavao protest crvenih beretki koji je mogao da dovede do tragicnih posledica(intervenciju vojske)covek je hladno rekao svako ima pravo da strajkuje u radnom odelu,da covek ne poveruje,kasnije ne zadugo ubijen je zoran,a tomislav nikolic na mitingu je rekao:AKO NEKO BUDE VIDEO ZORANA PORUCITE MU DA JE I TITO PRED SMRT SEPAO NA NOGU,da li je to mozda neko znao sta ce se desiti sa zokijem od politicara?zasto niko od politicara nije saslusan pa i sam kostunica?a i nikolic,i sto je najveci fazon opet hoce ova dvojica da se dokopaju vlasti strasno pogotovo kad znamo rezultate njihove vladavine,u kojoj normalnoj zemlji neko prizeljkuje smrt premijera(i ne bude priveden) a predsednik te drzave(kostunica)je mrtav hladan po obicaju NEOBAVESTEN,i na kraju nadam se da ce se jednog dana otkriti politicka pozadina ubistva zorana djindjica

(Vlast)a

pre 13 godina

Kad je stopirana ova istraga, logicno da ne moze da se sudi ni ubicama i inspiratorima ubistva Brisa Tatona! Znaci li da i dalje ovde vladaju mrtvozornici Srbije oliceni u DSS-u, dok koalicija oko DS-a samo figurira kao vlast, da ne kazem drustvo manekena Srbije?! Otprilike toliko dobro, efikasno i uhodano "vladaju" Tadicevi drugari! Samo, ovo je pusto opisivanje stanja. Pitanje je: da li moze i sme iko da razvlasti Kostunicine drugare ili smo mi osudjeni da nas ti grobari zive sahrane?

sasa jokic

pre 13 godina

Posle svega mislim da nije ni potrebno sudjenje o politickoj pozadini ubistva! Sve se vec zna, ovo je samo jedan od dokaza! Legalisti?!

nebeski narod

pre 13 godina

pismo vojislava koštunice uhapšenom generalu,acu tomiću,u toku 'sablje': "izdrži......najbolje se razumemo kad ĆUTImo...."
do the math

evita

pre 13 godina

A sto sada da verujemo ovom tuziocu? Kako mu se to naprasno probudila savest? Dajte molim vas, i ovo je necija kombinacija, priprema za dalje spinovanje obzirom na dolazak Kalinica! Garant!

Beogradjanin

pre 13 godina

I vrapcima na grani je jasno da da iza ubistva Zorana Djindjica stoji organizovana ekipa od jedno miminum par stotina clanova , sto direktnih nalogodavaca, izvrsioca, podrske, prikrivanja tragova, stopiranja istraga , obmanjivanja javnosti, politickih govora i tekstova , novinarskih clanaka pa sve do laznih hirurga , itd.
Ta organizovana ekipa i dalje misli da su svemocni , i da je drzava Srbija njihovo privatno vlasnistvo da mogu da rade sta zele, da ubiju nekog kada zele, da otmu nesto kada zele.
Ko malo bolje razume stvari i cita izmedju redova , i naravno u danasnje doba gde su sve informacije dostupne kao na dlanu putem interneta , shvatice odmah sve.
Istina i pravda ce doci kad tad u Srbiju i medju njene neduzne gradjane.
Pitanje je samo trenutka u nekoj vrlo bliskoj buducnosti.

Predrag

pre 13 godina

Toliko ima posrenih dokaza da ekipa oko Koštunice ima itekako veze sa atentatom na Premijera da ne treba ponavljati sve argumente kojih ima koliko hoćeš.To ne vide samo oni koji su taj atentat priželkivali.
Problem ostaje, zato što na političkoj pozadini atentata insistiraju jedino "Peščanik",Beba Popović,jedno vreme LDP a NIKADA ekipa koja vodi DS. Zašto i dokle?

igor

pre 13 godina

Zamislite da ameri uhapse Osamu Bin Ladena,i umest u zatvor,odvedu ga u Belu Kucu ili Pentagon na kaficu i shishanje kod frizera,onako ,kao gospodina coveka? zar to ne bi bilo sumnjivo? zar nasi srbi ne bi odmah ,sa pravom,smislili 1000 teorija zavera?u tom slucaju to i ne bi bile teorije zavera,jer je ocigledno da zavera postoji.
Tako je ocigledno i da ovde zavera postoji i da su atentator,mistar policije i sef BIA vrlo se lepo ispricali i dogovorili sta im je raditi.
nije kasno,to se moze i sada ispitati,i podneti krivicne prijave protiv tih aktera te zavere.
Pa zamislite da je kralj Petar ugostio Gavrila Principa u svom dvoru? to je nedopustivo,i za to Jocic i Bulatovic treba da odgovaraju,i to u specijalnom sudu!

Nikola Đuković

pre 13 godina

Moguće je da je nalog za hapšenje i pritvor bio napisan latinicom pa da nisu znali da ga pročitaju, kao u skorašnjem slučaju onog tužioca iz Zaječara.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Eh, Zoki, Zoki zasto izgubi zivot?
A, ti iz pozadine njegovog ubistva, su sve vrli vernici!? Ne boje se ni Boga, a ni zakona!
Ali, mi znamo Bozja ruka ce ih stici, neka ne brinu!

kraja

pre 13 godina

"čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“, navodi on. "

....a nadredjeni se zovu:......?????????

Snezana

pre 13 godina

Prvo, zamenik javnog tužioca nije odbacio krivičnu prijavu nego je našao da nema mesta za pokretanje krivičnog postupka, odnosno da nema dela. I beleška je arhivirana. Nakon toga, na "raport" ide on i javni tužilac kod v.d. okružnog tužioca i, čini mi se, zamenika republičkog i posle godinu dana od arhivirnaja predmeta, dogovaraju se (pod pritiskom) da se uputi zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji. Znači, cepaj belešku i traži obaveštenja. U stvari, obaveštenja je trebalo prikupiti prethodno i potkrepiti odluku iz beleške... Dovoljno sam vam napisala... Uostalom, postoje i beleške sa tih sastanaka. Toliko o samostalnosti tužilaštva. Zakon nije jednak za sve! Obično se sve zaustavlja u policiji, a ako prodje policiju, zaustavlja se u tužilaštvu!

Mashinovodja

pre 13 godina

"... u mojoj službenoj belešci, koju sam sačinio pod tada neviđenim pritiskom, osim ovoga što sam naveo, čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“.
Tebi se "čini", a ja sam kao nešto siguran da ti je strogo naređeno da obustaviš "svaki rad na tom predmetu".
Ali osim pitanja kako to da ti se naprasno baš sad povratilo pamćenje, bilo bi zanimljivo saznati imena onih koju na tebe "vršili neviđen pritisak".
I još nešto: nemojmo svaljivati svu (inače vrlo zasluzenu) krivicu na bivšu vlast, jer ni ova sadašnje ne pokazuje baš nikakve znake da ima čak i mrvicu želje da utvrdi šta je istina. Znamo da je nakon hapšenja, mimo svih propisa, Legija odveden kod tadašnjeg ministra policije. Ali zašto se gubi iz vida činjenica da je on tada više sati razgovarao s mininistrom i s drugim neovlašćenim licima, a tom razgovoru, čiji sadržaj nije nikad objavljen, prisustvovao je, između ostalog, i izvesni A.Tijanić, tadašnji, a i sadašnji vrlo važan čovek režima. Možda to bar delimično objašnjava zašto ni sadašnja vlast NE ŽELI da utvrdi cedlu istinu u vezi sa ubistvom Zorana Đinđića i tupavo se drži ko pijan plota zvanične verzije "jednog dana ustao Legija na levu nogu i rešio da ubije Đinđića. I to potpuno sam, kao veliki dečko, možda uz malu pomoć svojih prijatelja Zemunaca".

Marko

pre 13 godina

"... čini mi se da sam konstatovao da sam dobio naređenje od svojih pretpostavljenih da obustavim svaki rad na tom predmetu“ - čini mu se???? Zar je tako nešto moguće zaboraviti???

Berlioz

pre 13 godina

Mislim da jedino konferencija za štampu onog Cvijana može sve da objasni. Cvijana pred mikrofone. A ovaj Jakovljević nije izabran za tužioca. Zna DS koga bira sa vladajućom koalicijom i dvorskom opozicijom.

paul "the truth" pierce

pre 13 godina

Ovce su za sisanje, a konji su za jahanje! A mi Srbi smo i ovce i konji, jer kao i oni nemamo ni usta ni ruke ni noge. Pardoniram, imamo kad uhapse Radovana Karadzica... Ne daj Boze da uhapsimo Mladica, protestovalo bi se i lomilo mesec dana... Ali za ove stvari, sisaj i jasi! Monopol u maloprodaji - sisaj ovce! Bogacenje drzavnih funkcionera na racun naroda - sisaj ovce! Tijanic vodi RTS na komercijalnoj osnovi, a narod placa pretplatu - sisaj ovce! Tadic se voli sa Dacicem, jednim od vodja bivseg rezima - jasi konje! Ubili nam jedinog sposobnog i u svetu uglednog politicara koji je isao okolo i sirio pozitivnu energiju - stopiraj istragu, jasi i dalje na drzavnom jaslu i da ne zaboravimo, jasi narod! Jasite nas kad za bolje nismo!

CiGaRiLoS

pre 13 godina

Da, a pokusao da ispadne covek koji samo vozi razdrndani jugo i voli mace. Izgleda da je narod svojim razumom spreman da zavrsi rasplet ove nase Srpske price, Srpskog Filma, a ucesnici su jos uvek neobavesteni.

Sladjana

pre 13 godina

Ej, Zoki, progovori sada, ionako nisi ponovo izabran! Znaš da bih ja mogla da osvežim pamćenje, nije to bilo tako davno... Znas i sam kakve su zarade administracije u pravosuđu, mislim da bi mogli odlično da zarade prodajom beleški i raznih informacija!!! Ne samo u slučaju Jočića! Moj stav je kada su službene beleške u pitanju, one su inače interni akt, umesto u jednom primerku, da bi ih trebalo štampati u nekoliko. Jedan primerak ostaje u predmetu, koji svako može da iscepa i skloni, drugi daješ prijatelju advokatu, treći u neki sef a četvrti čuvaš kod sebe!!! Za one koji ne znaju, beleške su čudo!

Zarić Nenad

pre 13 godina

Zorana Jakovljevića poznajem preko 10 godina. Jedan je od retkih časnih i poštenih. Beskompromisan borac protiv kriminala, to zna cela policija. Čak su i pucali na njega 2008. godine. Tužilac sa najvišim ocenama. I umesto da država stane iza takvog čoveka, on dobije otkaz. Da se ja pitam, Jakovljević bi bio ministar pravosuđa. Ali, ne pitam se ni ja, ni vi koji ovo čitate. Pita se samo mafija. Nema nama spasa.

coa

pre 13 godina

secamo se svi 5 oktobra vecina gradjana je verovala u bolje sutra,u bolji zivot....itd,evo proslo je 10g rezultat je katastrofalan blago receno,za mene a verujem i vas vecinu je prosto nezamislivo da organizator atentata i sef odreda smrti zavrsi prvo kod ministra policije na informativni razgovor pa tek onda u pritvor,to moze samo u srbiji da se desi i nigde vise,ali to me ne cudi uopste pa kostunica je podrzavao protest crvenih beretki koji je mogao da dovede do tragicnih posledica(intervenciju vojske)covek je hladno rekao svako ima pravo da strajkuje u radnom odelu,da covek ne poveruje,kasnije ne zadugo ubijen je zoran,a tomislav nikolic na mitingu je rekao:AKO NEKO BUDE VIDEO ZORANA PORUCITE MU DA JE I TITO PRED SMRT SEPAO NA NOGU,da li je to mozda neko znao sta ce se desiti sa zokijem od politicara?zasto niko od politicara nije saslusan pa i sam kostunica?a i nikolic,i sto je najveci fazon opet hoce ova dvojica da se dokopaju vlasti strasno pogotovo kad znamo rezultate njihove vladavine,u kojoj normalnoj zemlji neko prizeljkuje smrt premijera(i ne bude priveden) a predsednik te drzave(kostunica)je mrtav hladan po obicaju NEOBAVESTEN,i na kraju nadam se da ce se jednog dana otkriti politicka pozadina ubistva zorana djindjica

raspoad pravnog sistema

pre 13 godina

uzasno, ovo prica tuzilac koga su smeli da ne reizaberu jer je o rapsadu sistema u pravosudju znao samo ovu tajnu, mozete misliti kakve tajne kriju drugi tuzioci. Sutra ce nam Bog biti kriv sto nam ostale drzave sveta ne izrucuju lica sa poternice. Ako hocete da se resite korupcije i organizovanog kriminala ponudite nagradu i drugi identitet za nosioce najvisih drzavnih funkcija ukoliko razotkriju ko ih i zbog cega pritiska...

vlastofob

pre 13 godina

"Vlast" stopirala istragu!
Ko je taj gdin.Vlast? Takvog ne poznajemo...
Iza svake radnje (ometanje neke istrage na primer) postoji neko sa punim imenom i prezimenom a ne neka VLAST!Ta reč se redovno koristi u slučajevima kada neko sa sebe želi skinuti odgovornost, ili bar da se podeli odgovornost sa drugima...
Zato nam je tako, kako nam je!

Jagos

pre 13 godina

Kada je mogao C-market,Luka Beograd itd..,rasprodaju unapred odredjenim ljudima,pa moze i da se kriju prave istine u vezi sa Legijom.Vec dajmo ovom tuziocu hipnotizera i svega ce se setiti covek.Moze i optuzeni Legija da zatrazi da se ponovi proces,jer mozda ima i on nesto da kaze u vezi ko je njega izmanipulisao,za sva ubistva,za sverc droge,za pranje novca itd...

Aleksandar UE

pre 13 godina

Sta je novo u ovoj vesti?! U ovoj banana-drzavi pravosudje je u direktnoj sluzbi bogatasa i politicara. To zna svako ko je imao nesrecu da dodje na srpski sud. Inace poverenje u pravosudje je toliko da se stranke masovno ne odazivaju na pozive suda, pa sve cesce sudovi umesto pozivara angazuju policiju da urucuje pozive i za najbanalnije sporove. Gresna mi dusa, ali sad je izgleda gore nego kod Slobe..