Subota, 28.08.2010.

23:10

"Kompromis o rezoluciji neophodan"

U slučaju da ne postigne kompromis o rezoluciji Srbija će nesumnjivo doživeti poraz pred Generalnom skupštinom UN kaže Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.

Izvor: B92

"Kompromis o rezoluciji neophodan" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

mc

pre 13 godina

Kada cemo shvatiti da nas je isuvise malo da bi se kacili sa celim svetom....Krivi smo za skoro sve ratove na Balkanu u poslednjih 30 godina...komsije nece da imaju posla sa nama...
Dokle vise...
Mi smo najpametniji, najboljim, ma nebeski narod, ali...najsiromasniji, najusamljeniji, bez prijatelja, bez saveznika, bedni...

Dejan

pre 13 godina

Konstatacija je nazalost tacna. Svako ko pokusa da u GS da predlozi nesto sto je suprotno stavovima i interesima SAD i njenih saveznika osudjen je na poraz. Jedno su emocije i pravda a nesto sasvim drugo interesi najmocnijih.
Prema tome neophodno je pokazati razum.

sa strane

pre 13 godina

Dokle god Srbi imaju osobe kao Dodik,a koje danas, u 21 veku govore i podgrijavaju tezu o nemogucnosti zajednickog zivota sa drugima u Evropi, Srbi i drzava Srbija ce biti tretirani ovako, svet ce zazirati od Srbije, a i verovati da su Srbi u zadnjoj dekadi proslog veka, zaista pocinili sve ono sto im se pripisuje

Bez ulja

pre 13 godina

Najbolja odbrana je na protivnikovoj polovini terena. Medjutim nama su vec prisli na 20 metara i uskoro ce u sesnaesterac. A onda i u peterac. Ceda&Co. bi da se prilepimo svi na nasu gol liniju da lopta ne moze da prodje. Nisam siguran da je to bas pametno.

Jola

pre 13 godina

Zanimljiv je Dodikov stav.
On koristi svaku priliku da uloži etnički veto kako BiH ne bi profunkcionisala kao normalna država i usvojila zakone neophodne za približavanje EU.
A kad dođe do obrnute situacije, i moć veta dođe sa druge strane onda je "Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politički neodrživa u budućnosti, bez jasnog stava"

Ali, na kraju krajeva, nije li nezavisno Kosovo i putokaz za nezavisnu RS. Dodik dnevno daje izjave o odcepljenju i nemogućoj BiH državi.
Nije li to dvolična politika -
tražiti Kosovo u Srbiji, a RS van BiH?

Petar

pre 13 godina

Од почетка сам се питао како ће наши врхунски политичари, након њихових тврдих ставова и изјава, почев од ретроградних националиста до "правих" демократа, реаговати у оваквој ситуацији до које је (због одређених ранијих, које-чијих грешака), реално, и обичном грађанину одавно јасно, морало доћи једног дана.
Националисти добијају одлучујући шлагворт за напад на владајућу коалицију са ове платформе.
Њихова акција за обарање садашње власти по овој основи, јасна је к'о дан - јавља ми се.
А јасно је да демократски блок сада има много више проблема, јер треба спустити лопту на ниво реалности, оправдати ирационалну самоувереност и плодове досадашњег унутрашње-политичког маркетинга по "Косовском питању" и задржати позиције у структурама власти. Не бих волео да будем у њиховој кожи.
И, онако узгред, није ли "Лаки постао мало нервозан?" ("Маратонци").
А пасоше косовским Албанцима дели српска полиција по градовима јужне Србије и шаком и капом. Бизнис увек цвета на плодној нађубреној основи!!!

picasso

pre 13 godina

Racunica je jednostavna, a gospodin Janjic lobira kao i uvek za neupitno izlazenje u susret svim zeljama nasih zapadnih "prijatelja".
Kosovo je do sada priznalo 69 drzava od ukupno 191 zemlje clanice Generalne Skupstine. To znaci da ako je priznanje Kosova linija podele, odnos snaga je 122 naspram 69 u nasu korist.
E zbog toga se digla kuka i motika oko nase rezolucije, i zbog toga su se nasi zapadni prijatelji tako razleteli i izvukli svoje stapine kojima nam ponovo prete, sve upadajuci sami sebi u usta (nisu li koliko do juce govorili kako nece uslovlajavati prikljucivanje EU Kosovom?).
O cemu se zapravo radi?
Nasa rezolucija jednostavno ne sme da bude izglasana jer bi to bio samar mocnim zemljama koje sebe predstavljaju demokratskim a zapravo sprovode najogoljeniju silu. Isto kao sto ni MSP jednostavno nije smeo da presudi u nasu korist. S tim sto bi u ovom slucaju sprovodjenje pritisaka, ucenjivanje i zavrtanje ruku moralo da bude uradjeno na ocigled celog sveta i u mnogo vecoj razmeri nego sto je bilo u slucaju MSP-a gde bilo dovoljno brifingovati svega par ljudi. I sad, da bi izbegli to brutalno zavrtanje ruku najmanje 30 clanica UN-a koliko im je potrebno da bi oborili nasu rezoluciju, oni prvo pokusavaju da nas nateraju da sami odustanemo od zastite svojih interesa i tako njih postedimo te sramote ogoljenog sprovodjenja sile.
A mi ako smo toliko jadni i glupi, onda cemo pristati. Ako nismo, ici cemo do kraja, kulturno i diplomatski, ali odlucno. Ako nista drugo, ucinicemo da car ostane go, zasluzicemo postovanje i onih koji su nam naklonjeni i onih koji nisu, i zadrzacemo moralnu vertikalu sto je vrlo bitno za ostvarivanje svojih prava u buducnosti, kako u pitanju Kosova, tako i u svemu drugom.

Mandrak

pre 13 godina

Realno gledano, oni nama vise trebaju nego mi njima, zato mozda nije bas pametno zatezati odnose, koji i ovako nisu uopste sjajni.
S druge strane, pametno je to sto je Srbija uradila, jer ne moze da bude sve po njihovom. Moje neko misljenje je da ce Srbija njih da dobije, s tim sto ce to da nas jako puno kosta.

архонт Трибала

pre 13 godina

Када су у питању правда и слобода, компромис не постоји.
Предлог резолуције не мењати, а господа што са запада долазе са осмехом док нам земљу распарчавају, нека се изјасне шта им је важније -тзв. Косова без Србије или Србија са Косовом и Метохијом у Европској унији. Јасно питање, јасан одговор. Да се више не губи време и троши снага на узалудне приче.

swayzak

pre 13 godina

Ovom Janjiću samo fale kosovske zastavice u ruci. Od početka insistira, i to vrlo suptilno, da Srbija radi ono što joj Zapad govori.

skeleton

pre 13 godina

UVEK ce biti pritisaka, iz ovog ili onog razloga.
Naci ce oni vec nesto.
Prava pasa na samoopredeljenje, losa ishrana krava, trovanje voca i povrca, prekratke zastave na zgradama...dok god ne postignu sta su hteli.
A sta hoce - ne znam, samo mislim da mora postojati nesto preko cega se ne sme preci. Mora postojati dostojanstvo i ponos.
Iako ga do sada nismo bas mnogo imali.

liliputanac

pre 13 godina

Secam se dobro kada je taj Janjic onomad po proglasenju nezavisnosti od strane Kosova rekao da je samo pitanje dana kada ce to isto Kosovo da priznaju i Rusija i Kina, jerbo se ne zele sukobiti sa zapadnim zemljama i da su im oni mnogo vazniji partneri od neke tamo Srbije. Isti taj lik je pricao kako ce najveci broj zemalja u startu priznati Kosovo i da je borba za njegovo ocuvanje u sastavu Srbije vise manje Don Kihotovska. Ako taj vrli strucnjak kaze da rezolucija nema nikakvih sansi, mislim da je to dobar pokazatelj da od nje ne treba odustati bar zbog ono malo suvereniteta i jos bitnije integriteta koji je Srbiji stvarno ostao. Zasto mediji forsiraju tog Janjica koji je jos milion puta sem ovih par primera bio u krivu stvarno mi nije jasno.

freedom

pre 13 godina

Postoji jedna, ali veoma bitna stvar u kojoj mi kao drzava ili narod gresimo! Ako bismo to uspeli da shvatimo mislim da bi, ako ne sve, onda vecina stvari dosla na svoje mesto! U medjunarodnim odnosima ne postoje ravnopravni "pojedinci", kao u demokratskom, gradjanskom uredjenju. Tu se ne radi o tome da neko ne zeli ili da koci razvoj "medjunarodne demokratije", vec je to priroda stvari. Za razliku od medjunarodne zajednice, u gradjanskim demokratijama postoji neuporedivo veci broj pojedinaca na koje se ta ista odnosi. Iako je raspon moci (fizicke, ekonomske....) izmedju njih (ljudi) veliki, on ipak nije toliki da neutralise brojnost populacije. Veliki broj pojedinaca bilo koje ugrozene grupe u demokratijama dovodi u pitanje fizicku i ekonomsku snagu jakih pojedinaca. Svega toga u medjunarodnoj zajednici nema, niti moze biti! Sila je bila i bice jedini "argument" u medjudrzavnim odnosima, sve dok mozda jednog dana svi ne postanemo jedna gradjanska drzava!

aw

pre 13 godina

kako nekome sa strane izgleda srpska politika - prvo se zaletis kao muva bez glave, a onda te 'protivnici' zamole da stanes i ipak razmislis dvaput, pre nego sto dozivis jos jedan slom na oba fronta (Kosovo i EU). da li je to ozbiljna politika?

Mario Bros

pre 13 godina

Kompromis koji traže od Srbije znači zapravo da treba da se složimo sa njima i njihovim stavovima o nezavisnom Kosovu.

Meni tu najviše smeta što znam da oni u našoj situaciji ne bi pristali na to što nama sada predlažu.

Naš interes je da dobijemo nešto konkretno za uzvrat oko Kosova. Ako sve gubimo onda nemamo razloga da pomažemo u tome nikome.

buga

pre 13 godina

Zemlja se treba voditi kao i obitelj. Ako imate ponosnog, taštog i nabusitog gazdu kuće njegova obitelj teško i loše živi, a tako je to i sa zemljom ako ima ponosne,tašte i nabusite političare narod u zemlji teško i loše živi. Dok Srbija nedobije tolerantne, pragmatične,kompromisne , graditelje odnosa(ne rušitelje) neće joj biti bolje.Sa lošim političarima i diplomatama vrijeme i događaji rade protiv Srbije.Savjet dana za političare "Ako ti netko udari šamar ti okreni drugu stranu" (tako se vježba tolerancija)

matori

pre 13 godina

I pored sramežljivih najava za postizanje nekakvog kompromisa, (ratno)huškački stavovi i izjave su još uvek glasnije.

Ocene poput ove: "...to govori kako je Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politički neodrživa u budućnosti, bez jasnog stava", kaže Dodik..." samo su izraz nezrelosti i političkog diletantizma, u pokušaju da se stvari još više zakomplikuju, sa nadom da bi u toj mutljavini mogla da se ućari nekakva (lična) korist.

Inače, ta Dodikova ocena, od reči do reči se može primeniti i na Republiku Srpsku, pa neće biti nikakve greške...

Krag

pre 13 godina

Poludim svaki put kada čujem kako Koštunica iz neke mišje rupe kritikuje druge što ne rade ono što on nije umeo kada je bio na vlasti. U normalnim zemljama, ko izgubi na izborima povuče se i bavi akademskim ili dobrotvornim radom. Prestanite da stajete narodu na muku!

skeptik

pre 13 godina

Prosto je neverovatno koliko se energije troši na sporedne stvari u životu..ali valjda svima tako odgovora,narod ima zabavu a političari uživanje,ljudi moji sve je ovo već viđeno...Ajde još da izgradimo juče najavljeni auto put do Višegrada,to je koridor 10a,važan pravac koji će doneti neviđenu korist i prihode,pa da nas bog pogleda!!!Moj predlog:ajmo na pecanje i ne zaboravite:cirkusa će biti dok ima publike...

Ja

pre 13 godina

A ja bih ovog Kostunicu vratio na vlast, pa kad u ratu izgubimo jos jedno 200-300 hiljada ljudi, opametimo se i vise nikada ne dozvolimo da ovakvi dodju na vlast!

swayzak

pre 13 godina

U svemu ovome najvažnija je poruka koja se šalje iz Nemačke, a to je da Srbija treba da reši Kosovsko pitanje (da prizna Kosovo) jer ima gomilu drugih prepreka ka EU. To znači da je Kosovo samo jedan od mnogobrojnih problema sa kojima ćemo se susresti na putu ka EU. Oni koji misle da ćemo rešenjem Kosovskog problema da pod hitno uđemo u EU, žive u bajci.

Skywalker

pre 13 godina

Ne bi me iznenadilo da neko proglasi Kostunicu krivim i za, na primer, razaranje Kartagine, I i II svetski rat, rat u Vijetnamu, Avganistanu, Iraku, verovatno je umesao prste i u rusenje WTC. Mnogi od ovih koji danas optuzuju Milosevica su oni koji su mu klicali ,,Slobo Slobodo", jos je vise onih koji su 2000-te ocajnicki molili Kostunicu da spase Srbiju iz ludnice, mozda ce ovi koji pisu hvalospeve o Tadicu, govoriti kako su za sva zla ovog sveta krivi zajedno Milosevic, Kostunica i Tadic.

Bosanac

pre 13 godina

Gospodo, krajnje je vrijeme da se stvari gledaju sa realne osnove. 20 godina je proslo od raspada Yug a mi se samo vrtimo u krug I nigdje nas nema. 20 godina ej!!!! Znali smo da su Slovenci pametniji od nas ali da je razlika tolika to nismo. Komentari ovdje vjerovatno odrazavaju vise manje misljenje svih gradjana u Srbiji ali i u drugim drzavama bivse SFRJ. Prvo, kazemo Brisel namjerno dodatno uslovljava da bi se usporio ulazak Srbije (BiH, MK) u EU. Fakt: Da EU ne zeli dalje prosirenje donijela bi se takva odluka I tacka. Prosirenja nebi bilo. EU je jasno pokazala dobru volju ukidanjem viza za zemlje Z. Balkana. Ono sto traze su ispunjavanje uslova. Svima je veoma jasno da ti uslovi nisu ispunjeni, usudio bi se I reci nisu ni poceti da se ispunjavaju. Standardi u EU clanicama su drasticno razliciti od standarda u nasim zemljama. Pogledajte samo kakvo nam je stanje u ekonomiji, sudstvu, javnoj administraciji, skolstvu itd. itd da ne nabrajam dalje. Mogu da razumijem politicare kad iznose ove teze jer se pravdaju za svoj neuspijeh, neznanje i nemoc ali ne I obicne gradjane. Mi zelimo u EU i oni koje smo birali i koje placamo su duzni da naprave sve da se to desi. Drugo, nekima nije jasno zasto zemlje okruzenja ne podrzavaju Srpsku rezoluciju. Neki kazu da su razlozi to sto je Srbija radila ’90-ih. Nije tacno! Brzo rjesavanje Ksovoskog pitanja donosi konacnu stabilnost region sto je svaciji interes. Status Quo kakav zeli Srbija blokira prije svega ulazak Srbije i Kosovo u EU a znatno ce usporiti i integraciju BiH, CG I MK. Ako se uzme u obzir da je zvanicna politika Brisela prosirenje na zapadni Balkan onda ne iznanadjuje sto i ti pozdrzavaju ovakvo rjesenje jer je NAJBRZE I NAJPRAVEDNIJE. Na Kosovu zivi 90% etnickih Albanaca i to sto je Kosovo trenutno nezavisno je isljucivo posledica pogresne Srpske politike poslednjih 30-ak godina. Ako Srbija zeli da ima Palestinu u svojoj drzavi to je njena stvar ali njeni susjedi ne zele takvu drzavu u svom susjedstvu. Trece, Srbija je jedina zemlja u Istocnoj Europi koja se nije oducila za NATO savez. Odnosi snaga u zemlji su 50 – 50 za prikljucenje NATO-u ili nekoj vrsi neutralnosti, vezi sa Rusijom ili nekim trecim svijetom. Fakt: Politicari koji zagovaraju Srbiju izvan NATO-a su politicari koji zagovaraju zemlju bez vladavine prava, sa bogatim pojedincima na vlasti I apsolutnoj politickoj moci. Isto onako kako njihovi mentori u Rusiji provode demoktratiju. Licno mislim da takvu vlast u Srbiji niko ne zeli no neki gradjani taj momenat ne vide. Problem Srba je da ako ga hranis nacionalizmom I patriotizmom (Kosovo je Srbija , majka Rusija, itd itd.) onda taj ne razmislja logicno i realno i moze sa njim da se manipulise kako se zeli. Cist primjer je rezim Slobodana Milosevica. Trebalo je da se bombarduje Srbija od strane NATO-a da ljudi u Srbiji shvate na koje dno su pali. Resume: Svi treba da shvate da smo prvi puta u istoriji na ovim prostorima dobili mogocnost da se prikljucimo zemljama razvijenog svijeta. To se nikad ranije nije desilo. OBicno su te zemlje dolazile ovdje da nas porobljuju, pljackaju. Sad imamo priliku da udjemo u savez sa njima gdje cemo biti ravnopravni bez prava da te neko nadglasava ili ugnjetava. A koliko cemo biti demokratsko drustvo, koliko ce nam biti ekonomija jaka to iskljucivo zavisi od nas samih. Vrijeme da se se bace puske i uzmu lopate u ruke. SVI U EUROPU!!!!

Bgd

pre 13 godina

Istina je da je taj Kostunica trebao da pohapsi Tacija i ekipu za veleizdaju u trenutku proglasenja nezavisnosti u skladu sa ustavom. Tada je otisla i poslednja sansa da Kosovo bude u sklopu Srbije. Sada treba uraditi sve sto je moguce za nase ljude na severu, ali naravno pitati njih sta bi njima najvise odgovaralo, a ne da mi kao zakljucujemo u njihovo ime. Mislim da su najvece zrtve svega bas Srbi na severu, jer je svako manipulisao na njihov racun i da je nasa duznost da uradimo sve sto je moguce da njima pomognemo.

Горан

pre 13 godina

Став господина Јањића о Косову знамо. За њега је Косово независна држава.

У том контексту Јањић позива на "компромис".

Докле бре Јањићу, докле?

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Nije sad najvažnije kako će izgledati tekst rezolucije, nego da se spreči dalja konfrontacija Srbije i Brisela." A jel to sad ne smemo da kazemo bobu bob? Hoce li da nas bombarduju cak i za "verbalni delikt"? Nema priznanja, nema razgovora, nema kompromisa, isto onako kako su oni postupili u pogledu secesije. Ovde su EU i SAD ispali veci paceri od nas. Sta su Amerikanci postigli sa Kubom? Nista. A decenijama muce ljude tamo. Svet lepo kukavicki cuti, fucka mu se za ljudska prava. U medjuvremenu se Kina iz papirnog tigra pretvorila u realnog zmaja, koji guta sve pred sobo, samo neka se Amerikanci zamajavaju sa projektima tipa "Kosova".

Dejan

pre 13 godina

Da budemo realno. Niti jedna drzava nastala raspadom SFRJ nece podrzati rezoluciju, a to je rezultat onoga sta se radilo od 90tih. Da je bilo pameti i priznalo se da smo gresili (a tko ne gresi ?!?!) i nekako Hrvate dobili na nasu stranu, onda bi situacija bila daleko komplikovanija. Sto se same Nemacke tice, ona samo posmatra objektivno. Srbija niti sama ne zna kako da integrise Kosovo, a ekonomski propada iz dana u dan. Odnosno, nasi politicari bi Kosovo, ali bez Albanaca tamo, sto je neizvedivo za Zapad. Naravno, moze se to uporedjivati sa RSK i s RS, ali tu sve staje - koliko se god to nama ne dopadalo.

Diplomata

pre 13 godina

Ljudi, ne radi se ovde o nikakvm kompromisu jer Srbija nije neki faktor da postavlja uslove, ili u situaciji kada cela Evropa mora da pravi kompromise se njom, vec o diplomaskom ultimatumu "TAKE OR LEAVE" Tu sredine ili kompromisa nema. Ja ti nudim ovo resenje, a ti ili ga uzmi ili ostavi.Jel to kompromis?

Bgd

pre 13 godina

A evo vraca nam se i Kostunjavi. Kako je on branio Kosovo? Molebanom pa demoliranjem Beograda. Cudi me samo da onaj SRS koji kao nije reformisan ne dize na oruzije. Blago nama s' nama.

southlander

pre 13 godina

"Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politicki neodrživa u buducnosti, bez jasnog stava, kaže Dodik." Tako misli i govori politicar o svojoj zemlji, kada dodje u Beograd posetiti svoje zemljake na visokim polozajima, da ih savetuje.

sasa jokic

pre 13 godina

A zasto mi stalno dodjemo do zida, lupimo deset puta glavom o njega, i tek onda pocnemo rcionalno da razmisljamo. U mednjuvremenu prkosimo, ponasamo se arogantno, neslusamo pametnije od sebe, i okrenemo sve protiv sebe, a sto je najgore, najvise One od kojih zavisimo! Srca da su oni svesni da mi neumemo da se ponasamo, da smo nedorasli situaciji, pa se samo trenutno iznerviraju, ali onda na kraju dodju stave nas na krilo, i objasne kakve su posledice svega gore pomenutog. E tek onda shvatimo kakve smo gluposti pravili, da se "cika" ne sali, i da cemo da budemo kaznjeni. Da smo bili pametni i poslusni od pocetka, izbegli bi kaznu, a mozada bi cak bili i nagradjeni za lepo ponasanje! Mislim da posle svega Jeremic mora, ali MORA da podnese ostavku, pa neka mu Rusi nadju neki angazman. Ovaj cirkus od politike koju je vodio u proteklih godinu dana ostace zapamcen u diplomatiji, kao jedan od najgorih primera zastupanja interesa svoje zemlje!

Albano

pre 13 godina

Usvojila se ili neusvojila, kako god se usvojila tzv. rezolucija , skor priznanja Kosova bice isto - nema novih priznavanja, osim mozda 1 ili 2 drzave ako i toliko. Dogovor je neophodan!

PATRIOTA 2020

pre 13 godina

Ni Svajcarska nije u EU pa sta... Nije nama EU sudbina. I Rumuni zive u EU pa imaju najvece dugove... Dakle, mi sami moramo da popravimo ekonomiju u SRBIJI. A doci ce jednom i clanstvo u EU na red.

Djole

pre 13 godina

Gospodine Koštunica, kako Vas nije sramota? Zašto ste dozvolili da za vreme Vašeg mandata Albanci na Kosovu proglase nezavisnost? Ako ste vi doživeli amneziju, mi nismo. Kosovo ste izgubili Milošević i Vi, on činjenjem, a Vi nečinjenjem.

Buron

pre 13 godina

Dokiku, zaboravi na “bratsku pomoc” Republike Srpske po pitanju Kosova. Ne mozes ti da odlucujes o citavoj BH. Zna se princip koji je svojevremeno dogovoren Dejtonskim Sporazumom od strane Milosevica, Tudjmana i Izetbegovica, a potvrdjena od MZ, ovaj put ukljucujuci i Srpskog sponzora, Rusiju. Djabe su ti pokusaji da “zaplasis” MZ o tome da i Republika Srpska polaze pravo na “otcepljenje”.Valjda ti je odavno postalo jasno da su BH i Kosovo sasvim drugacije price, tj. da tu nema absolutno nikakvih slicnosti.

sandzaklija

pre 13 godina

a kako mislite dodiku da bosna bude uz srbiju,uz tu srbiju koja je pola bosne poubijala i uzela ,i sada plus da budu uz nju,pa dokle bre da se salite sa bosnjacima,sa hrvatima,sa snadzaklijama,sa albancima,ne zaboravite da ovi narodi nisu pali sa neba,rezolucija ide u stetu srbije,a sa tvrdoglvom se ne id kroz zid

boki

pre 13 godina

Bosna ima stav i on je da se predlog rezolucije Srbije odbije.To je stav dva od tri clana predsednistva BH i vecna stanovnika BH ga podrzava
"Problem" je sto Srbi koji su u manjini koriste ustav BH i blokiraju to, a sada Dodik to pokazuje kao "slabost" Bosne !!.
Zar isto tako [demokratskom vecinom] grasjani BH 1992 nisu izglasali da BH bude nezavisna, ali se Srbi usprotivili i izazvali rat.?
Znaci, sve je isto nakon 18 godina, a toliki svet izginuo i opet ce ako bude rata i neko pokusa da se odcepi.

mile

pre 13 godina

Meni je nejasno kako tacno Srbija moze da ublazi svoj stav u vezi sa rezolucijom koja je ionako potpuno razvodnjena. Ako se pod time podrazumeva da se izbrise rezolucija da "jednostrana secesija nije prihvatljiva", i to pod pritiscima i pretnjama, onda je to najbolji nacin da Srbija ispadne potpuno neozbiljna drzava. Takvu zamlju niko nece hteti za ozbiljnig partnera (pa ni sama EU) i ako to uradimo mi nemamo nikakvo pravo da se zalimo da nas Zapad ponizava.

Djole

pre 13 godina

Gospodine Koštunica, kako Vas nije sramota? Zašto ste dozvolili da za vreme Vašeg mandata Albanci na Kosovu proglase nezavisnost? Ako ste vi doživeli amneziju, mi nismo. Kosovo ste izgubili Milošević i Vi, on činjenjem, a Vi nečinjenjem.

Bgd

pre 13 godina

A evo vraca nam se i Kostunjavi. Kako je on branio Kosovo? Molebanom pa demoliranjem Beograda. Cudi me samo da onaj SRS koji kao nije reformisan ne dize na oruzije. Blago nama s' nama.

Diplomata

pre 13 godina

Ljudi, ne radi se ovde o nikakvm kompromisu jer Srbija nije neki faktor da postavlja uslove, ili u situaciji kada cela Evropa mora da pravi kompromise se njom, vec o diplomaskom ultimatumu "TAKE OR LEAVE" Tu sredine ili kompromisa nema. Ja ti nudim ovo resenje, a ti ili ga uzmi ili ostavi.Jel to kompromis?

sandzaklija

pre 13 godina

a kako mislite dodiku da bosna bude uz srbiju,uz tu srbiju koja je pola bosne poubijala i uzela ,i sada plus da budu uz nju,pa dokle bre da se salite sa bosnjacima,sa hrvatima,sa snadzaklijama,sa albancima,ne zaboravite da ovi narodi nisu pali sa neba,rezolucija ide u stetu srbije,a sa tvrdoglvom se ne id kroz zid

PATRIOTA 2020

pre 13 godina

Ni Svajcarska nije u EU pa sta... Nije nama EU sudbina. I Rumuni zive u EU pa imaju najvece dugove... Dakle, mi sami moramo da popravimo ekonomiju u SRBIJI. A doci ce jednom i clanstvo u EU na red.

Bosanac

pre 13 godina

Gospodo, krajnje je vrijeme da se stvari gledaju sa realne osnove. 20 godina je proslo od raspada Yug a mi se samo vrtimo u krug I nigdje nas nema. 20 godina ej!!!! Znali smo da su Slovenci pametniji od nas ali da je razlika tolika to nismo. Komentari ovdje vjerovatno odrazavaju vise manje misljenje svih gradjana u Srbiji ali i u drugim drzavama bivse SFRJ. Prvo, kazemo Brisel namjerno dodatno uslovljava da bi se usporio ulazak Srbije (BiH, MK) u EU. Fakt: Da EU ne zeli dalje prosirenje donijela bi se takva odluka I tacka. Prosirenja nebi bilo. EU je jasno pokazala dobru volju ukidanjem viza za zemlje Z. Balkana. Ono sto traze su ispunjavanje uslova. Svima je veoma jasno da ti uslovi nisu ispunjeni, usudio bi se I reci nisu ni poceti da se ispunjavaju. Standardi u EU clanicama su drasticno razliciti od standarda u nasim zemljama. Pogledajte samo kakvo nam je stanje u ekonomiji, sudstvu, javnoj administraciji, skolstvu itd. itd da ne nabrajam dalje. Mogu da razumijem politicare kad iznose ove teze jer se pravdaju za svoj neuspijeh, neznanje i nemoc ali ne I obicne gradjane. Mi zelimo u EU i oni koje smo birali i koje placamo su duzni da naprave sve da se to desi. Drugo, nekima nije jasno zasto zemlje okruzenja ne podrzavaju Srpsku rezoluciju. Neki kazu da su razlozi to sto je Srbija radila ’90-ih. Nije tacno! Brzo rjesavanje Ksovoskog pitanja donosi konacnu stabilnost region sto je svaciji interes. Status Quo kakav zeli Srbija blokira prije svega ulazak Srbije i Kosovo u EU a znatno ce usporiti i integraciju BiH, CG I MK. Ako se uzme u obzir da je zvanicna politika Brisela prosirenje na zapadni Balkan onda ne iznanadjuje sto i ti pozdrzavaju ovakvo rjesenje jer je NAJBRZE I NAJPRAVEDNIJE. Na Kosovu zivi 90% etnickih Albanaca i to sto je Kosovo trenutno nezavisno je isljucivo posledica pogresne Srpske politike poslednjih 30-ak godina. Ako Srbija zeli da ima Palestinu u svojoj drzavi to je njena stvar ali njeni susjedi ne zele takvu drzavu u svom susjedstvu. Trece, Srbija je jedina zemlja u Istocnoj Europi koja se nije oducila za NATO savez. Odnosi snaga u zemlji su 50 – 50 za prikljucenje NATO-u ili nekoj vrsi neutralnosti, vezi sa Rusijom ili nekim trecim svijetom. Fakt: Politicari koji zagovaraju Srbiju izvan NATO-a su politicari koji zagovaraju zemlju bez vladavine prava, sa bogatim pojedincima na vlasti I apsolutnoj politickoj moci. Isto onako kako njihovi mentori u Rusiji provode demoktratiju. Licno mislim da takvu vlast u Srbiji niko ne zeli no neki gradjani taj momenat ne vide. Problem Srba je da ako ga hranis nacionalizmom I patriotizmom (Kosovo je Srbija , majka Rusija, itd itd.) onda taj ne razmislja logicno i realno i moze sa njim da se manipulise kako se zeli. Cist primjer je rezim Slobodana Milosevica. Trebalo je da se bombarduje Srbija od strane NATO-a da ljudi u Srbiji shvate na koje dno su pali. Resume: Svi treba da shvate da smo prvi puta u istoriji na ovim prostorima dobili mogocnost da se prikljucimo zemljama razvijenog svijeta. To se nikad ranije nije desilo. OBicno su te zemlje dolazile ovdje da nas porobljuju, pljackaju. Sad imamo priliku da udjemo u savez sa njima gdje cemo biti ravnopravni bez prava da te neko nadglasava ili ugnjetava. A koliko cemo biti demokratsko drustvo, koliko ce nam biti ekonomija jaka to iskljucivo zavisi od nas samih. Vrijeme da se se bace puske i uzmu lopate u ruke. SVI U EUROPU!!!!

boki

pre 13 godina

Bosna ima stav i on je da se predlog rezolucije Srbije odbije.To je stav dva od tri clana predsednistva BH i vecna stanovnika BH ga podrzava
"Problem" je sto Srbi koji su u manjini koriste ustav BH i blokiraju to, a sada Dodik to pokazuje kao "slabost" Bosne !!.
Zar isto tako [demokratskom vecinom] grasjani BH 1992 nisu izglasali da BH bude nezavisna, ali se Srbi usprotivili i izazvali rat.?
Znaci, sve je isto nakon 18 godina, a toliki svet izginuo i opet ce ako bude rata i neko pokusa da se odcepi.

sasa jokic

pre 13 godina

A zasto mi stalno dodjemo do zida, lupimo deset puta glavom o njega, i tek onda pocnemo rcionalno da razmisljamo. U mednjuvremenu prkosimo, ponasamo se arogantno, neslusamo pametnije od sebe, i okrenemo sve protiv sebe, a sto je najgore, najvise One od kojih zavisimo! Srca da su oni svesni da mi neumemo da se ponasamo, da smo nedorasli situaciji, pa se samo trenutno iznerviraju, ali onda na kraju dodju stave nas na krilo, i objasne kakve su posledice svega gore pomenutog. E tek onda shvatimo kakve smo gluposti pravili, da se "cika" ne sali, i da cemo da budemo kaznjeni. Da smo bili pametni i poslusni od pocetka, izbegli bi kaznu, a mozada bi cak bili i nagradjeni za lepo ponasanje! Mislim da posle svega Jeremic mora, ali MORA da podnese ostavku, pa neka mu Rusi nadju neki angazman. Ovaj cirkus od politike koju je vodio u proteklih godinu dana ostace zapamcen u diplomatiji, kao jedan od najgorih primera zastupanja interesa svoje zemlje!

swayzak

pre 13 godina

U svemu ovome najvažnija je poruka koja se šalje iz Nemačke, a to je da Srbija treba da reši Kosovsko pitanje (da prizna Kosovo) jer ima gomilu drugih prepreka ka EU. To znači da je Kosovo samo jedan od mnogobrojnih problema sa kojima ćemo se susresti na putu ka EU. Oni koji misle da ćemo rešenjem Kosovskog problema da pod hitno uđemo u EU, žive u bajci.

Buron

pre 13 godina

Dokiku, zaboravi na “bratsku pomoc” Republike Srpske po pitanju Kosova. Ne mozes ti da odlucujes o citavoj BH. Zna se princip koji je svojevremeno dogovoren Dejtonskim Sporazumom od strane Milosevica, Tudjmana i Izetbegovica, a potvrdjena od MZ, ovaj put ukljucujuci i Srpskog sponzora, Rusiju. Djabe su ti pokusaji da “zaplasis” MZ o tome da i Republika Srpska polaze pravo na “otcepljenje”.Valjda ti je odavno postalo jasno da su BH i Kosovo sasvim drugacije price, tj. da tu nema absolutno nikakvih slicnosti.

Горан

pre 13 godina

Став господина Јањића о Косову знамо. За њега је Косово независна држава.

У том контексту Јањић позива на "компромис".

Докле бре Јањићу, докле?

Dejan

pre 13 godina

Da budemo realno. Niti jedna drzava nastala raspadom SFRJ nece podrzati rezoluciju, a to je rezultat onoga sta se radilo od 90tih. Da je bilo pameti i priznalo se da smo gresili (a tko ne gresi ?!?!) i nekako Hrvate dobili na nasu stranu, onda bi situacija bila daleko komplikovanija. Sto se same Nemacke tice, ona samo posmatra objektivno. Srbija niti sama ne zna kako da integrise Kosovo, a ekonomski propada iz dana u dan. Odnosno, nasi politicari bi Kosovo, ali bez Albanaca tamo, sto je neizvedivo za Zapad. Naravno, moze se to uporedjivati sa RSK i s RS, ali tu sve staje - koliko se god to nama ne dopadalo.

southlander

pre 13 godina

"Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politicki neodrživa u buducnosti, bez jasnog stava, kaže Dodik." Tako misli i govori politicar o svojoj zemlji, kada dodje u Beograd posetiti svoje zemljake na visokim polozajima, da ih savetuje.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Nije sad najvažnije kako će izgledati tekst rezolucije, nego da se spreči dalja konfrontacija Srbije i Brisela." A jel to sad ne smemo da kazemo bobu bob? Hoce li da nas bombarduju cak i za "verbalni delikt"? Nema priznanja, nema razgovora, nema kompromisa, isto onako kako su oni postupili u pogledu secesije. Ovde su EU i SAD ispali veci paceri od nas. Sta su Amerikanci postigli sa Kubom? Nista. A decenijama muce ljude tamo. Svet lepo kukavicki cuti, fucka mu se za ljudska prava. U medjuvremenu se Kina iz papirnog tigra pretvorila u realnog zmaja, koji guta sve pred sobo, samo neka se Amerikanci zamajavaju sa projektima tipa "Kosova".

mile

pre 13 godina

Meni je nejasno kako tacno Srbija moze da ublazi svoj stav u vezi sa rezolucijom koja je ionako potpuno razvodnjena. Ako se pod time podrazumeva da se izbrise rezolucija da "jednostrana secesija nije prihvatljiva", i to pod pritiscima i pretnjama, onda je to najbolji nacin da Srbija ispadne potpuno neozbiljna drzava. Takvu zamlju niko nece hteti za ozbiljnig partnera (pa ni sama EU) i ako to uradimo mi nemamo nikakvo pravo da se zalimo da nas Zapad ponizava.

Ja

pre 13 godina

A ja bih ovog Kostunicu vratio na vlast, pa kad u ratu izgubimo jos jedno 200-300 hiljada ljudi, opametimo se i vise nikada ne dozvolimo da ovakvi dodju na vlast!

Krag

pre 13 godina

Poludim svaki put kada čujem kako Koštunica iz neke mišje rupe kritikuje druge što ne rade ono što on nije umeo kada je bio na vlasti. U normalnim zemljama, ko izgubi na izborima povuče se i bavi akademskim ili dobrotvornim radom. Prestanite da stajete narodu na muku!

Skywalker

pre 13 godina

Ne bi me iznenadilo da neko proglasi Kostunicu krivim i za, na primer, razaranje Kartagine, I i II svetski rat, rat u Vijetnamu, Avganistanu, Iraku, verovatno je umesao prste i u rusenje WTC. Mnogi od ovih koji danas optuzuju Milosevica su oni koji su mu klicali ,,Slobo Slobodo", jos je vise onih koji su 2000-te ocajnicki molili Kostunicu da spase Srbiju iz ludnice, mozda ce ovi koji pisu hvalospeve o Tadicu, govoriti kako su za sva zla ovog sveta krivi zajedno Milosevic, Kostunica i Tadic.

swayzak

pre 13 godina

Ovom Janjiću samo fale kosovske zastavice u ruci. Od početka insistira, i to vrlo suptilno, da Srbija radi ono što joj Zapad govori.

aw

pre 13 godina

kako nekome sa strane izgleda srpska politika - prvo se zaletis kao muva bez glave, a onda te 'protivnici' zamole da stanes i ipak razmislis dvaput, pre nego sto dozivis jos jedan slom na oba fronta (Kosovo i EU). da li je to ozbiljna politika?

Jola

pre 13 godina

Zanimljiv je Dodikov stav.
On koristi svaku priliku da uloži etnički veto kako BiH ne bi profunkcionisala kao normalna država i usvojila zakone neophodne za približavanje EU.
A kad dođe do obrnute situacije, i moć veta dođe sa druge strane onda je "Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politički neodrživa u budućnosti, bez jasnog stava"

Ali, na kraju krajeva, nije li nezavisno Kosovo i putokaz za nezavisnu RS. Dodik dnevno daje izjave o odcepljenju i nemogućoj BiH državi.
Nije li to dvolična politika -
tražiti Kosovo u Srbiji, a RS van BiH?

matori

pre 13 godina

I pored sramežljivih najava za postizanje nekakvog kompromisa, (ratno)huškački stavovi i izjave su još uvek glasnije.

Ocene poput ove: "...to govori kako je Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politički neodrživa u budućnosti, bez jasnog stava", kaže Dodik..." samo su izraz nezrelosti i političkog diletantizma, u pokušaju da se stvari još više zakomplikuju, sa nadom da bi u toj mutljavini mogla da se ućari nekakva (lična) korist.

Inače, ta Dodikova ocena, od reči do reči se može primeniti i na Republiku Srpsku, pa neće biti nikakve greške...

picasso

pre 13 godina

Racunica je jednostavna, a gospodin Janjic lobira kao i uvek za neupitno izlazenje u susret svim zeljama nasih zapadnih "prijatelja".
Kosovo je do sada priznalo 69 drzava od ukupno 191 zemlje clanice Generalne Skupstine. To znaci da ako je priznanje Kosova linija podele, odnos snaga je 122 naspram 69 u nasu korist.
E zbog toga se digla kuka i motika oko nase rezolucije, i zbog toga su se nasi zapadni prijatelji tako razleteli i izvukli svoje stapine kojima nam ponovo prete, sve upadajuci sami sebi u usta (nisu li koliko do juce govorili kako nece uslovlajavati prikljucivanje EU Kosovom?).
O cemu se zapravo radi?
Nasa rezolucija jednostavno ne sme da bude izglasana jer bi to bio samar mocnim zemljama koje sebe predstavljaju demokratskim a zapravo sprovode najogoljeniju silu. Isto kao sto ni MSP jednostavno nije smeo da presudi u nasu korist. S tim sto bi u ovom slucaju sprovodjenje pritisaka, ucenjivanje i zavrtanje ruku moralo da bude uradjeno na ocigled celog sveta i u mnogo vecoj razmeri nego sto je bilo u slucaju MSP-a gde bilo dovoljno brifingovati svega par ljudi. I sad, da bi izbegli to brutalno zavrtanje ruku najmanje 30 clanica UN-a koliko im je potrebno da bi oborili nasu rezoluciju, oni prvo pokusavaju da nas nateraju da sami odustanemo od zastite svojih interesa i tako njih postedimo te sramote ogoljenog sprovodjenja sile.
A mi ako smo toliko jadni i glupi, onda cemo pristati. Ako nismo, ici cemo do kraja, kulturno i diplomatski, ali odlucno. Ako nista drugo, ucinicemo da car ostane go, zasluzicemo postovanje i onih koji su nam naklonjeni i onih koji nisu, i zadrzacemo moralnu vertikalu sto je vrlo bitno za ostvarivanje svojih prava u buducnosti, kako u pitanju Kosova, tako i u svemu drugom.

Albano

pre 13 godina

Usvojila se ili neusvojila, kako god se usvojila tzv. rezolucija , skor priznanja Kosova bice isto - nema novih priznavanja, osim mozda 1 ili 2 drzave ako i toliko. Dogovor je neophodan!

liliputanac

pre 13 godina

Secam se dobro kada je taj Janjic onomad po proglasenju nezavisnosti od strane Kosova rekao da je samo pitanje dana kada ce to isto Kosovo da priznaju i Rusija i Kina, jerbo se ne zele sukobiti sa zapadnim zemljama i da su im oni mnogo vazniji partneri od neke tamo Srbije. Isti taj lik je pricao kako ce najveci broj zemalja u startu priznati Kosovo i da je borba za njegovo ocuvanje u sastavu Srbije vise manje Don Kihotovska. Ako taj vrli strucnjak kaze da rezolucija nema nikakvih sansi, mislim da je to dobar pokazatelj da od nje ne treba odustati bar zbog ono malo suvereniteta i jos bitnije integriteta koji je Srbiji stvarno ostao. Zasto mediji forsiraju tog Janjica koji je jos milion puta sem ovih par primera bio u krivu stvarno mi nije jasno.

skeptik

pre 13 godina

Prosto je neverovatno koliko se energije troši na sporedne stvari u životu..ali valjda svima tako odgovora,narod ima zabavu a političari uživanje,ljudi moji sve je ovo već viđeno...Ajde još da izgradimo juče najavljeni auto put do Višegrada,to je koridor 10a,važan pravac koji će doneti neviđenu korist i prihode,pa da nas bog pogleda!!!Moj predlog:ajmo na pecanje i ne zaboravite:cirkusa će biti dok ima publike...

Bgd

pre 13 godina

Istina je da je taj Kostunica trebao da pohapsi Tacija i ekipu za veleizdaju u trenutku proglasenja nezavisnosti u skladu sa ustavom. Tada je otisla i poslednja sansa da Kosovo bude u sklopu Srbije. Sada treba uraditi sve sto je moguce za nase ljude na severu, ali naravno pitati njih sta bi njima najvise odgovaralo, a ne da mi kao zakljucujemo u njihovo ime. Mislim da su najvece zrtve svega bas Srbi na severu, jer je svako manipulisao na njihov racun i da je nasa duznost da uradimo sve sto je moguce da njima pomognemo.

sa strane

pre 13 godina

Dokle god Srbi imaju osobe kao Dodik,a koje danas, u 21 veku govore i podgrijavaju tezu o nemogucnosti zajednickog zivota sa drugima u Evropi, Srbi i drzava Srbija ce biti tretirani ovako, svet ce zazirati od Srbije, a i verovati da su Srbi u zadnjoj dekadi proslog veka, zaista pocinili sve ono sto im se pripisuje

архонт Трибала

pre 13 godina

Када су у питању правда и слобода, компромис не постоји.
Предлог резолуције не мењати, а господа што са запада долазе са осмехом док нам земљу распарчавају, нека се изјасне шта им је важније -тзв. Косова без Србије или Србија са Косовом и Метохијом у Европској унији. Јасно питање, јасан одговор. Да се више не губи време и троши снага на узалудне приче.

Mario Bros

pre 13 godina

Kompromis koji traže od Srbije znači zapravo da treba da se složimo sa njima i njihovim stavovima o nezavisnom Kosovu.

Meni tu najviše smeta što znam da oni u našoj situaciji ne bi pristali na to što nama sada predlažu.

Naš interes je da dobijemo nešto konkretno za uzvrat oko Kosova. Ako sve gubimo onda nemamo razloga da pomažemo u tome nikome.

buga

pre 13 godina

Zemlja se treba voditi kao i obitelj. Ako imate ponosnog, taštog i nabusitog gazdu kuće njegova obitelj teško i loše živi, a tako je to i sa zemljom ako ima ponosne,tašte i nabusite političare narod u zemlji teško i loše živi. Dok Srbija nedobije tolerantne, pragmatične,kompromisne , graditelje odnosa(ne rušitelje) neće joj biti bolje.Sa lošim političarima i diplomatama vrijeme i događaji rade protiv Srbije.Savjet dana za političare "Ako ti netko udari šamar ti okreni drugu stranu" (tako se vježba tolerancija)

skeleton

pre 13 godina

UVEK ce biti pritisaka, iz ovog ili onog razloga.
Naci ce oni vec nesto.
Prava pasa na samoopredeljenje, losa ishrana krava, trovanje voca i povrca, prekratke zastave na zgradama...dok god ne postignu sta su hteli.
A sta hoce - ne znam, samo mislim da mora postojati nesto preko cega se ne sme preci. Mora postojati dostojanstvo i ponos.
Iako ga do sada nismo bas mnogo imali.

freedom

pre 13 godina

Postoji jedna, ali veoma bitna stvar u kojoj mi kao drzava ili narod gresimo! Ako bismo to uspeli da shvatimo mislim da bi, ako ne sve, onda vecina stvari dosla na svoje mesto! U medjunarodnim odnosima ne postoje ravnopravni "pojedinci", kao u demokratskom, gradjanskom uredjenju. Tu se ne radi o tome da neko ne zeli ili da koci razvoj "medjunarodne demokratije", vec je to priroda stvari. Za razliku od medjunarodne zajednice, u gradjanskim demokratijama postoji neuporedivo veci broj pojedinaca na koje se ta ista odnosi. Iako je raspon moci (fizicke, ekonomske....) izmedju njih (ljudi) veliki, on ipak nije toliki da neutralise brojnost populacije. Veliki broj pojedinaca bilo koje ugrozene grupe u demokratijama dovodi u pitanje fizicku i ekonomsku snagu jakih pojedinaca. Svega toga u medjunarodnoj zajednici nema, niti moze biti! Sila je bila i bice jedini "argument" u medjudrzavnim odnosima, sve dok mozda jednog dana svi ne postanemo jedna gradjanska drzava!

Mandrak

pre 13 godina

Realno gledano, oni nama vise trebaju nego mi njima, zato mozda nije bas pametno zatezati odnose, koji i ovako nisu uopste sjajni.
S druge strane, pametno je to sto je Srbija uradila, jer ne moze da bude sve po njihovom. Moje neko misljenje je da ce Srbija njih da dobije, s tim sto ce to da nas jako puno kosta.

Bez ulja

pre 13 godina

Najbolja odbrana je na protivnikovoj polovini terena. Medjutim nama su vec prisli na 20 metara i uskoro ce u sesnaesterac. A onda i u peterac. Ceda&Co. bi da se prilepimo svi na nasu gol liniju da lopta ne moze da prodje. Nisam siguran da je to bas pametno.

mc

pre 13 godina

Kada cemo shvatiti da nas je isuvise malo da bi se kacili sa celim svetom....Krivi smo za skoro sve ratove na Balkanu u poslednjih 30 godina...komsije nece da imaju posla sa nama...
Dokle vise...
Mi smo najpametniji, najboljim, ma nebeski narod, ali...najsiromasniji, najusamljeniji, bez prijatelja, bez saveznika, bedni...

Petar

pre 13 godina

Од почетка сам се питао како ће наши врхунски политичари, након њихових тврдих ставова и изјава, почев од ретроградних националиста до "правих" демократа, реаговати у оваквој ситуацији до које је (због одређених ранијих, које-чијих грешака), реално, и обичном грађанину одавно јасно, морало доћи једног дана.
Националисти добијају одлучујући шлагворт за напад на владајућу коалицију са ове платформе.
Њихова акција за обарање садашње власти по овој основи, јасна је к'о дан - јавља ми се.
А јасно је да демократски блок сада има много више проблема, јер треба спустити лопту на ниво реалности, оправдати ирационалну самоувереност и плодове досадашњег унутрашње-политичког маркетинга по "Косовском питању" и задржати позиције у структурама власти. Не бих волео да будем у њиховој кожи.
И, онако узгред, није ли "Лаки постао мало нервозан?" ("Маратонци").
А пасоше косовским Албанцима дели српска полиција по градовима јужне Србије и шаком и капом. Бизнис увек цвета на плодној нађубреној основи!!!

Dejan

pre 13 godina

Konstatacija je nazalost tacna. Svako ko pokusa da u GS da predlozi nesto sto je suprotno stavovima i interesima SAD i njenih saveznika osudjen je na poraz. Jedno su emocije i pravda a nesto sasvim drugo interesi najmocnijih.
Prema tome neophodno je pokazati razum.

Горан

pre 13 godina

Став господина Јањића о Косову знамо. За њега је Косово независна држава.

У том контексту Јањић позива на "компромис".

Докле бре Јањићу, докле?

PATRIOTA 2020

pre 13 godina

Ni Svajcarska nije u EU pa sta... Nije nama EU sudbina. I Rumuni zive u EU pa imaju najvece dugove... Dakle, mi sami moramo da popravimo ekonomiju u SRBIJI. A doci ce jednom i clanstvo u EU na red.

sandzaklija

pre 13 godina

a kako mislite dodiku da bosna bude uz srbiju,uz tu srbiju koja je pola bosne poubijala i uzela ,i sada plus da budu uz nju,pa dokle bre da se salite sa bosnjacima,sa hrvatima,sa snadzaklijama,sa albancima,ne zaboravite da ovi narodi nisu pali sa neba,rezolucija ide u stetu srbije,a sa tvrdoglvom se ne id kroz zid

svi (ni)su isti

pre 13 godina

"Nije sad najvažnije kako će izgledati tekst rezolucije, nego da se spreči dalja konfrontacija Srbije i Brisela." A jel to sad ne smemo da kazemo bobu bob? Hoce li da nas bombarduju cak i za "verbalni delikt"? Nema priznanja, nema razgovora, nema kompromisa, isto onako kako su oni postupili u pogledu secesije. Ovde su EU i SAD ispali veci paceri od nas. Sta su Amerikanci postigli sa Kubom? Nista. A decenijama muce ljude tamo. Svet lepo kukavicki cuti, fucka mu se za ljudska prava. U medjuvremenu se Kina iz papirnog tigra pretvorila u realnog zmaja, koji guta sve pred sobo, samo neka se Amerikanci zamajavaju sa projektima tipa "Kosova".

Buron

pre 13 godina

Dokiku, zaboravi na “bratsku pomoc” Republike Srpske po pitanju Kosova. Ne mozes ti da odlucujes o citavoj BH. Zna se princip koji je svojevremeno dogovoren Dejtonskim Sporazumom od strane Milosevica, Tudjmana i Izetbegovica, a potvrdjena od MZ, ovaj put ukljucujuci i Srpskog sponzora, Rusiju. Djabe su ti pokusaji da “zaplasis” MZ o tome da i Republika Srpska polaze pravo na “otcepljenje”.Valjda ti je odavno postalo jasno da su BH i Kosovo sasvim drugacije price, tj. da tu nema absolutno nikakvih slicnosti.

boki

pre 13 godina

Bosna ima stav i on je da se predlog rezolucije Srbije odbije.To je stav dva od tri clana predsednistva BH i vecna stanovnika BH ga podrzava
"Problem" je sto Srbi koji su u manjini koriste ustav BH i blokiraju to, a sada Dodik to pokazuje kao "slabost" Bosne !!.
Zar isto tako [demokratskom vecinom] grasjani BH 1992 nisu izglasali da BH bude nezavisna, ali se Srbi usprotivili i izazvali rat.?
Znaci, sve je isto nakon 18 godina, a toliki svet izginuo i opet ce ako bude rata i neko pokusa da se odcepi.

Djole

pre 13 godina

Gospodine Koštunica, kako Vas nije sramota? Zašto ste dozvolili da za vreme Vašeg mandata Albanci na Kosovu proglase nezavisnost? Ako ste vi doživeli amneziju, mi nismo. Kosovo ste izgubili Milošević i Vi, on činjenjem, a Vi nečinjenjem.

Albano

pre 13 godina

Usvojila se ili neusvojila, kako god se usvojila tzv. rezolucija , skor priznanja Kosova bice isto - nema novih priznavanja, osim mozda 1 ili 2 drzave ako i toliko. Dogovor je neophodan!

Bosanac

pre 13 godina

Gospodo, krajnje je vrijeme da se stvari gledaju sa realne osnove. 20 godina je proslo od raspada Yug a mi se samo vrtimo u krug I nigdje nas nema. 20 godina ej!!!! Znali smo da su Slovenci pametniji od nas ali da je razlika tolika to nismo. Komentari ovdje vjerovatno odrazavaju vise manje misljenje svih gradjana u Srbiji ali i u drugim drzavama bivse SFRJ. Prvo, kazemo Brisel namjerno dodatno uslovljava da bi se usporio ulazak Srbije (BiH, MK) u EU. Fakt: Da EU ne zeli dalje prosirenje donijela bi se takva odluka I tacka. Prosirenja nebi bilo. EU je jasno pokazala dobru volju ukidanjem viza za zemlje Z. Balkana. Ono sto traze su ispunjavanje uslova. Svima je veoma jasno da ti uslovi nisu ispunjeni, usudio bi se I reci nisu ni poceti da se ispunjavaju. Standardi u EU clanicama su drasticno razliciti od standarda u nasim zemljama. Pogledajte samo kakvo nam je stanje u ekonomiji, sudstvu, javnoj administraciji, skolstvu itd. itd da ne nabrajam dalje. Mogu da razumijem politicare kad iznose ove teze jer se pravdaju za svoj neuspijeh, neznanje i nemoc ali ne I obicne gradjane. Mi zelimo u EU i oni koje smo birali i koje placamo su duzni da naprave sve da se to desi. Drugo, nekima nije jasno zasto zemlje okruzenja ne podrzavaju Srpsku rezoluciju. Neki kazu da su razlozi to sto je Srbija radila ’90-ih. Nije tacno! Brzo rjesavanje Ksovoskog pitanja donosi konacnu stabilnost region sto je svaciji interes. Status Quo kakav zeli Srbija blokira prije svega ulazak Srbije i Kosovo u EU a znatno ce usporiti i integraciju BiH, CG I MK. Ako se uzme u obzir da je zvanicna politika Brisela prosirenje na zapadni Balkan onda ne iznanadjuje sto i ti pozdrzavaju ovakvo rjesenje jer je NAJBRZE I NAJPRAVEDNIJE. Na Kosovu zivi 90% etnickih Albanaca i to sto je Kosovo trenutno nezavisno je isljucivo posledica pogresne Srpske politike poslednjih 30-ak godina. Ako Srbija zeli da ima Palestinu u svojoj drzavi to je njena stvar ali njeni susjedi ne zele takvu drzavu u svom susjedstvu. Trece, Srbija je jedina zemlja u Istocnoj Europi koja se nije oducila za NATO savez. Odnosi snaga u zemlji su 50 – 50 za prikljucenje NATO-u ili nekoj vrsi neutralnosti, vezi sa Rusijom ili nekim trecim svijetom. Fakt: Politicari koji zagovaraju Srbiju izvan NATO-a su politicari koji zagovaraju zemlju bez vladavine prava, sa bogatim pojedincima na vlasti I apsolutnoj politickoj moci. Isto onako kako njihovi mentori u Rusiji provode demoktratiju. Licno mislim da takvu vlast u Srbiji niko ne zeli no neki gradjani taj momenat ne vide. Problem Srba je da ako ga hranis nacionalizmom I patriotizmom (Kosovo je Srbija , majka Rusija, itd itd.) onda taj ne razmislja logicno i realno i moze sa njim da se manipulise kako se zeli. Cist primjer je rezim Slobodana Milosevica. Trebalo je da se bombarduje Srbija od strane NATO-a da ljudi u Srbiji shvate na koje dno su pali. Resume: Svi treba da shvate da smo prvi puta u istoriji na ovim prostorima dobili mogocnost da se prikljucimo zemljama razvijenog svijeta. To se nikad ranije nije desilo. OBicno su te zemlje dolazile ovdje da nas porobljuju, pljackaju. Sad imamo priliku da udjemo u savez sa njima gdje cemo biti ravnopravni bez prava da te neko nadglasava ili ugnjetava. A koliko cemo biti demokratsko drustvo, koliko ce nam biti ekonomija jaka to iskljucivo zavisi od nas samih. Vrijeme da se se bace puske i uzmu lopate u ruke. SVI U EUROPU!!!!

sasa jokic

pre 13 godina

A zasto mi stalno dodjemo do zida, lupimo deset puta glavom o njega, i tek onda pocnemo rcionalno da razmisljamo. U mednjuvremenu prkosimo, ponasamo se arogantno, neslusamo pametnije od sebe, i okrenemo sve protiv sebe, a sto je najgore, najvise One od kojih zavisimo! Srca da su oni svesni da mi neumemo da se ponasamo, da smo nedorasli situaciji, pa se samo trenutno iznerviraju, ali onda na kraju dodju stave nas na krilo, i objasne kakve su posledice svega gore pomenutog. E tek onda shvatimo kakve smo gluposti pravili, da se "cika" ne sali, i da cemo da budemo kaznjeni. Da smo bili pametni i poslusni od pocetka, izbegli bi kaznu, a mozada bi cak bili i nagradjeni za lepo ponasanje! Mislim da posle svega Jeremic mora, ali MORA da podnese ostavku, pa neka mu Rusi nadju neki angazman. Ovaj cirkus od politike koju je vodio u proteklih godinu dana ostace zapamcen u diplomatiji, kao jedan od najgorih primera zastupanja interesa svoje zemlje!

Ja

pre 13 godina

A ja bih ovog Kostunicu vratio na vlast, pa kad u ratu izgubimo jos jedno 200-300 hiljada ljudi, opametimo se i vise nikada ne dozvolimo da ovakvi dodju na vlast!

архонт Трибала

pre 13 godina

Када су у питању правда и слобода, компромис не постоји.
Предлог резолуције не мењати, а господа што са запада долазе са осмехом док нам земљу распарчавају, нека се изјасне шта им је важније -тзв. Косова без Србије или Србија са Косовом и Метохијом у Европској унији. Јасно питање, јасан одговор. Да се више не губи време и троши снага на узалудне приче.

Bgd

pre 13 godina

A evo vraca nam se i Kostunjavi. Kako je on branio Kosovo? Molebanom pa demoliranjem Beograda. Cudi me samo da onaj SRS koji kao nije reformisan ne dize na oruzije. Blago nama s' nama.

Dejan

pre 13 godina

Da budemo realno. Niti jedna drzava nastala raspadom SFRJ nece podrzati rezoluciju, a to je rezultat onoga sta se radilo od 90tih. Da je bilo pameti i priznalo se da smo gresili (a tko ne gresi ?!?!) i nekako Hrvate dobili na nasu stranu, onda bi situacija bila daleko komplikovanija. Sto se same Nemacke tice, ona samo posmatra objektivno. Srbija niti sama ne zna kako da integrise Kosovo, a ekonomski propada iz dana u dan. Odnosno, nasi politicari bi Kosovo, ali bez Albanaca tamo, sto je neizvedivo za Zapad. Naravno, moze se to uporedjivati sa RSK i s RS, ali tu sve staje - koliko se god to nama ne dopadalo.

swayzak

pre 13 godina

Ovom Janjiću samo fale kosovske zastavice u ruci. Od početka insistira, i to vrlo suptilno, da Srbija radi ono što joj Zapad govori.

Krag

pre 13 godina

Poludim svaki put kada čujem kako Koštunica iz neke mišje rupe kritikuje druge što ne rade ono što on nije umeo kada je bio na vlasti. U normalnim zemljama, ko izgubi na izborima povuče se i bavi akademskim ili dobrotvornim radom. Prestanite da stajete narodu na muku!

mile

pre 13 godina

Meni je nejasno kako tacno Srbija moze da ublazi svoj stav u vezi sa rezolucijom koja je ionako potpuno razvodnjena. Ako se pod time podrazumeva da se izbrise rezolucija da "jednostrana secesija nije prihvatljiva", i to pod pritiscima i pretnjama, onda je to najbolji nacin da Srbija ispadne potpuno neozbiljna drzava. Takvu zamlju niko nece hteti za ozbiljnig partnera (pa ni sama EU) i ako to uradimo mi nemamo nikakvo pravo da se zalimo da nas Zapad ponizava.

skeleton

pre 13 godina

UVEK ce biti pritisaka, iz ovog ili onog razloga.
Naci ce oni vec nesto.
Prava pasa na samoopredeljenje, losa ishrana krava, trovanje voca i povrca, prekratke zastave na zgradama...dok god ne postignu sta su hteli.
A sta hoce - ne znam, samo mislim da mora postojati nesto preko cega se ne sme preci. Mora postojati dostojanstvo i ponos.
Iako ga do sada nismo bas mnogo imali.

picasso

pre 13 godina

Racunica je jednostavna, a gospodin Janjic lobira kao i uvek za neupitno izlazenje u susret svim zeljama nasih zapadnih "prijatelja".
Kosovo je do sada priznalo 69 drzava od ukupno 191 zemlje clanice Generalne Skupstine. To znaci da ako je priznanje Kosova linija podele, odnos snaga je 122 naspram 69 u nasu korist.
E zbog toga se digla kuka i motika oko nase rezolucije, i zbog toga su se nasi zapadni prijatelji tako razleteli i izvukli svoje stapine kojima nam ponovo prete, sve upadajuci sami sebi u usta (nisu li koliko do juce govorili kako nece uslovlajavati prikljucivanje EU Kosovom?).
O cemu se zapravo radi?
Nasa rezolucija jednostavno ne sme da bude izglasana jer bi to bio samar mocnim zemljama koje sebe predstavljaju demokratskim a zapravo sprovode najogoljeniju silu. Isto kao sto ni MSP jednostavno nije smeo da presudi u nasu korist. S tim sto bi u ovom slucaju sprovodjenje pritisaka, ucenjivanje i zavrtanje ruku moralo da bude uradjeno na ocigled celog sveta i u mnogo vecoj razmeri nego sto je bilo u slucaju MSP-a gde bilo dovoljno brifingovati svega par ljudi. I sad, da bi izbegli to brutalno zavrtanje ruku najmanje 30 clanica UN-a koliko im je potrebno da bi oborili nasu rezoluciju, oni prvo pokusavaju da nas nateraju da sami odustanemo od zastite svojih interesa i tako njih postedimo te sramote ogoljenog sprovodjenja sile.
A mi ako smo toliko jadni i glupi, onda cemo pristati. Ako nismo, ici cemo do kraja, kulturno i diplomatski, ali odlucno. Ako nista drugo, ucinicemo da car ostane go, zasluzicemo postovanje i onih koji su nam naklonjeni i onih koji nisu, i zadrzacemo moralnu vertikalu sto je vrlo bitno za ostvarivanje svojih prava u buducnosti, kako u pitanju Kosova, tako i u svemu drugom.

Skywalker

pre 13 godina

Ne bi me iznenadilo da neko proglasi Kostunicu krivim i za, na primer, razaranje Kartagine, I i II svetski rat, rat u Vijetnamu, Avganistanu, Iraku, verovatno je umesao prste i u rusenje WTC. Mnogi od ovih koji danas optuzuju Milosevica su oni koji su mu klicali ,,Slobo Slobodo", jos je vise onih koji su 2000-te ocajnicki molili Kostunicu da spase Srbiju iz ludnice, mozda ce ovi koji pisu hvalospeve o Tadicu, govoriti kako su za sva zla ovog sveta krivi zajedno Milosevic, Kostunica i Tadic.

matori

pre 13 godina

I pored sramežljivih najava za postizanje nekakvog kompromisa, (ratno)huškački stavovi i izjave su još uvek glasnije.

Ocene poput ove: "...to govori kako je Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politički neodrživa u budućnosti, bez jasnog stava", kaže Dodik..." samo su izraz nezrelosti i političkog diletantizma, u pokušaju da se stvari još više zakomplikuju, sa nadom da bi u toj mutljavini mogla da se ućari nekakva (lična) korist.

Inače, ta Dodikova ocena, od reči do reči se može primeniti i na Republiku Srpsku, pa neće biti nikakve greške...

Bgd

pre 13 godina

Istina je da je taj Kostunica trebao da pohapsi Tacija i ekipu za veleizdaju u trenutku proglasenja nezavisnosti u skladu sa ustavom. Tada je otisla i poslednja sansa da Kosovo bude u sklopu Srbije. Sada treba uraditi sve sto je moguce za nase ljude na severu, ali naravno pitati njih sta bi njima najvise odgovaralo, a ne da mi kao zakljucujemo u njihovo ime. Mislim da su najvece zrtve svega bas Srbi na severu, jer je svako manipulisao na njihov racun i da je nasa duznost da uradimo sve sto je moguce da njima pomognemo.

liliputanac

pre 13 godina

Secam se dobro kada je taj Janjic onomad po proglasenju nezavisnosti od strane Kosova rekao da je samo pitanje dana kada ce to isto Kosovo da priznaju i Rusija i Kina, jerbo se ne zele sukobiti sa zapadnim zemljama i da su im oni mnogo vazniji partneri od neke tamo Srbije. Isti taj lik je pricao kako ce najveci broj zemalja u startu priznati Kosovo i da je borba za njegovo ocuvanje u sastavu Srbije vise manje Don Kihotovska. Ako taj vrli strucnjak kaze da rezolucija nema nikakvih sansi, mislim da je to dobar pokazatelj da od nje ne treba odustati bar zbog ono malo suvereniteta i jos bitnije integriteta koji je Srbiji stvarno ostao. Zasto mediji forsiraju tog Janjica koji je jos milion puta sem ovih par primera bio u krivu stvarno mi nije jasno.

buga

pre 13 godina

Zemlja se treba voditi kao i obitelj. Ako imate ponosnog, taštog i nabusitog gazdu kuće njegova obitelj teško i loše živi, a tako je to i sa zemljom ako ima ponosne,tašte i nabusite političare narod u zemlji teško i loše živi. Dok Srbija nedobije tolerantne, pragmatične,kompromisne , graditelje odnosa(ne rušitelje) neće joj biti bolje.Sa lošim političarima i diplomatama vrijeme i događaji rade protiv Srbije.Savjet dana za političare "Ako ti netko udari šamar ti okreni drugu stranu" (tako se vježba tolerancija)

southlander

pre 13 godina

"Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politicki neodrživa u buducnosti, bez jasnog stava, kaže Dodik." Tako misli i govori politicar o svojoj zemlji, kada dodje u Beograd posetiti svoje zemljake na visokim polozajima, da ih savetuje.

Mario Bros

pre 13 godina

Kompromis koji traže od Srbije znači zapravo da treba da se složimo sa njima i njihovim stavovima o nezavisnom Kosovu.

Meni tu najviše smeta što znam da oni u našoj situaciji ne bi pristali na to što nama sada predlažu.

Naš interes je da dobijemo nešto konkretno za uzvrat oko Kosova. Ako sve gubimo onda nemamo razloga da pomažemo u tome nikome.

Mandrak

pre 13 godina

Realno gledano, oni nama vise trebaju nego mi njima, zato mozda nije bas pametno zatezati odnose, koji i ovako nisu uopste sjajni.
S druge strane, pametno je to sto je Srbija uradila, jer ne moze da bude sve po njihovom. Moje neko misljenje je da ce Srbija njih da dobije, s tim sto ce to da nas jako puno kosta.

Jola

pre 13 godina

Zanimljiv je Dodikov stav.
On koristi svaku priliku da uloži etnički veto kako BiH ne bi profunkcionisala kao normalna država i usvojila zakone neophodne za približavanje EU.
A kad dođe do obrnute situacije, i moć veta dođe sa druge strane onda je "Bosna i Hercegovina u suštini konfuzna, nikakva, neogranizovana i politički neodrživa u budućnosti, bez jasnog stava"

Ali, na kraju krajeva, nije li nezavisno Kosovo i putokaz za nezavisnu RS. Dodik dnevno daje izjave o odcepljenju i nemogućoj BiH državi.
Nije li to dvolična politika -
tražiti Kosovo u Srbiji, a RS van BiH?

aw

pre 13 godina

kako nekome sa strane izgleda srpska politika - prvo se zaletis kao muva bez glave, a onda te 'protivnici' zamole da stanes i ipak razmislis dvaput, pre nego sto dozivis jos jedan slom na oba fronta (Kosovo i EU). da li je to ozbiljna politika?

sa strane

pre 13 godina

Dokle god Srbi imaju osobe kao Dodik,a koje danas, u 21 veku govore i podgrijavaju tezu o nemogucnosti zajednickog zivota sa drugima u Evropi, Srbi i drzava Srbija ce biti tretirani ovako, svet ce zazirati od Srbije, a i verovati da su Srbi u zadnjoj dekadi proslog veka, zaista pocinili sve ono sto im se pripisuje

skeptik

pre 13 godina

Prosto je neverovatno koliko se energije troši na sporedne stvari u životu..ali valjda svima tako odgovora,narod ima zabavu a političari uživanje,ljudi moji sve je ovo već viđeno...Ajde još da izgradimo juče najavljeni auto put do Višegrada,to je koridor 10a,važan pravac koji će doneti neviđenu korist i prihode,pa da nas bog pogleda!!!Moj predlog:ajmo na pecanje i ne zaboravite:cirkusa će biti dok ima publike...

Diplomata

pre 13 godina

Ljudi, ne radi se ovde o nikakvm kompromisu jer Srbija nije neki faktor da postavlja uslove, ili u situaciji kada cela Evropa mora da pravi kompromise se njom, vec o diplomaskom ultimatumu "TAKE OR LEAVE" Tu sredine ili kompromisa nema. Ja ti nudim ovo resenje, a ti ili ga uzmi ili ostavi.Jel to kompromis?

Bez ulja

pre 13 godina

Najbolja odbrana je na protivnikovoj polovini terena. Medjutim nama su vec prisli na 20 metara i uskoro ce u sesnaesterac. A onda i u peterac. Ceda&Co. bi da se prilepimo svi na nasu gol liniju da lopta ne moze da prodje. Nisam siguran da je to bas pametno.

swayzak

pre 13 godina

U svemu ovome najvažnija je poruka koja se šalje iz Nemačke, a to je da Srbija treba da reši Kosovsko pitanje (da prizna Kosovo) jer ima gomilu drugih prepreka ka EU. To znači da je Kosovo samo jedan od mnogobrojnih problema sa kojima ćemo se susresti na putu ka EU. Oni koji misle da ćemo rešenjem Kosovskog problema da pod hitno uđemo u EU, žive u bajci.

freedom

pre 13 godina

Postoji jedna, ali veoma bitna stvar u kojoj mi kao drzava ili narod gresimo! Ako bismo to uspeli da shvatimo mislim da bi, ako ne sve, onda vecina stvari dosla na svoje mesto! U medjunarodnim odnosima ne postoje ravnopravni "pojedinci", kao u demokratskom, gradjanskom uredjenju. Tu se ne radi o tome da neko ne zeli ili da koci razvoj "medjunarodne demokratije", vec je to priroda stvari. Za razliku od medjunarodne zajednice, u gradjanskim demokratijama postoji neuporedivo veci broj pojedinaca na koje se ta ista odnosi. Iako je raspon moci (fizicke, ekonomske....) izmedju njih (ljudi) veliki, on ipak nije toliki da neutralise brojnost populacije. Veliki broj pojedinaca bilo koje ugrozene grupe u demokratijama dovodi u pitanje fizicku i ekonomsku snagu jakih pojedinaca. Svega toga u medjunarodnoj zajednici nema, niti moze biti! Sila je bila i bice jedini "argument" u medjudrzavnim odnosima, sve dok mozda jednog dana svi ne postanemo jedna gradjanska drzava!

Petar

pre 13 godina

Од почетка сам се питао како ће наши врхунски политичари, након њихових тврдих ставова и изјава, почев од ретроградних националиста до "правих" демократа, реаговати у оваквој ситуацији до које је (због одређених ранијих, које-чијих грешака), реално, и обичном грађанину одавно јасно, морало доћи једног дана.
Националисти добијају одлучујући шлагворт за напад на владајућу коалицију са ове платформе.
Њихова акција за обарање садашње власти по овој основи, јасна је к'о дан - јавља ми се.
А јасно је да демократски блок сада има много више проблема, јер треба спустити лопту на ниво реалности, оправдати ирационалну самоувереност и плодове досадашњег унутрашње-политичког маркетинга по "Косовском питању" и задржати позиције у структурама власти. Не бих волео да будем у њиховој кожи.
И, онако узгред, није ли "Лаки постао мало нервозан?" ("Маратонци").
А пасоше косовским Албанцима дели српска полиција по градовима јужне Србије и шаком и капом. Бизнис увек цвета на плодној нађубреној основи!!!

mc

pre 13 godina

Kada cemo shvatiti da nas je isuvise malo da bi se kacili sa celim svetom....Krivi smo za skoro sve ratove na Balkanu u poslednjih 30 godina...komsije nece da imaju posla sa nama...
Dokle vise...
Mi smo najpametniji, najboljim, ma nebeski narod, ali...najsiromasniji, najusamljeniji, bez prijatelja, bez saveznika, bedni...

Dejan

pre 13 godina

Konstatacija je nazalost tacna. Svako ko pokusa da u GS da predlozi nesto sto je suprotno stavovima i interesima SAD i njenih saveznika osudjen je na poraz. Jedno su emocije i pravda a nesto sasvim drugo interesi najmocnijih.
Prema tome neophodno je pokazati razum.