Subota, 28.08.2010.

13:37

Tadić: Konsultacije o Rezoluciji

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će delegacija Vlade otputovati u Brisel i razgovarati sa predstavnicima EU o Rezoluciji o Kosovu koja je podneta u UN.

Izvor: Tanjug

Tadiæ: Konsultacije o Rezoluciji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Kosovastar

pre 13 godina

"Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti borbu za Kosovu, iako su joj posle mišljenja Međunarodnog suda pravde iscrpljena pravna sredstva."
Super! Znaci predsednik Tadic konacno shvatio da izgubio i na pravnom aspektu oko statusa Kosova. Politicki aspekt ide mnogo vise u prilog nezavisnosti Kosova jer sve sto treba Kosovu jeste lobiranje i iscekivanje daljih priznavanja nezavisnosti. Jasno je da neke zemlje ocekuju ishod oko rezolucije Srbije da bi konaco priznali Kosovo. U pitanju su dakle nekoliko dana i to presudnih za dalji razvoj integracija Srbije u EU. Pitanje statusa Kosova je reseno bez obzira na to da li se rezolucija Srbije prihvata cak i sa ovom trenutnom obliku. Treba podsetiti da GS UN NE DONOSI OBAVEZUJUCE REZOLUCIJE vec dokumente koji nemaju nikakav obavezujuci karakter za drzave. To znaci da ako Srbija nastavlja tvrdoglavo da se suprotstavlja stavovima SAD, EU, Japana, Kanade, Australije i drugih mocnih drzava onda moze ozbiljno da ugrozi dalje evropske integracije. I ne samo to. Ovakvo ponasanje moze da prouzorkuje reakciju na Kosovu da se ne udje ne samo na statusne pregovvore vec u pregovore uopste posto ionako ta rezolucija GS UN za Kosovo bi bilo "mrtvo slovo na papiru". Zato je neophodno da se uradi ono sto je realno uraditi a to je zahtev oko pokretanja razgovora oko problema obostranog interesa.

istrina

pre 13 godina

Sretan ti put za Brisel druze predsednice, samo ne zaboravi da povedes i Jeremica, koji ce se na licu mesta suociti sa istinom, koju je ignorisao godinam

Miki

pre 13 godina

Puna podrška našoj vlasti! To je pravo ponašanje u ovoj situaciji. Mi smo doterani do zida i sada treba biti dovoljno tvrd i nepopustljiv jer jedini argument koji još imamo, a koji je veoma jak je Republika Srpska. Ako Kosovo treba da bude nezavisno, onda će i Srpska da bude nezavisna! Izvolte ga, pa razmišljajte gospodo anglosaksonci.

Milan

pre 13 godina

Ovako je trebalo nastupiti odmah nakon izricanja mišljenja MSP-a.
Mislim da treba u ovoj situaciji podržati predsednika Tadića,jer mi se čini da je konačno uspeo da se nekako izbori sa retrogradnom strujom koju predstavlja ministar Jeremić,koja gura Srbiju u svađu sa celim svetom,umesto da joj obezbedi što bolju poziciju,pre svega kod velikih sila.

M

pre 13 godina

U jednoj emisiji BBC-a je receno - Milosevic nije shvatio da braneci Srbe u Krajni brani Kosovo i Metohiju odnosno izdajući Hrvatske Srbe izdaje i KiM. On, kao sto znamo, nije zaštitio Krajišnike. Sada pred Tadićem dolaze slični zahtevi, samo se teritorije menjaju. Sa Miloševićem smo imali vojsku ali nismo saveznike. Danas imamo saveznike ali nemamo vojsku.

Samo da Koštunica ne bude u pravu!
Jer ako ispadne da jeste, ostaće Beograd sa šakom jada.

Baš me briga ko je na vlasti!

Bgd

pre 13 godina

Ja ne znam odakle obraza ovima iz DSS-a da se uopste javljaju na temu Kosova. Oni su i zacetnici ove sulude politike prema Kosovu na koju smo bacili 5 godina. Oni su prvi poceli sa tim "kao vazno nam je Kosovo i ne damo ga", a nista za to Kosovo nisu uradili tj. skretanje price sa korupcije, gladi naroda... na Kosovo. Velika je odgovornost ove stranke za tu vrstu politike.

Whatever

pre 13 godina

Zasto se ne raspise referendum u Srbiji o Kosovu? Makar i da nije obavezujuci za nasu vladu da donese odluku shodno rezultatima referenduma, dao bi nam jasnu sliku o tome kako je javnost opredeljena.

Mene jedino zanima sta se Srbiji nudi od strane EU u slucaju da sutra prizna Kosovo. Nesto opipljivo i konkretno, a ne demagosko kao sve do sada.

Станимир Трифуновић

pre 13 godina

Једини који искрено жели да помогне Тадићу јесте Коштуница.
Зато што је то помоћ држави и народу и зато што једини разуме сложеност проблема.
Али и за такво што, потребно је двоје.

Julius

pre 13 godina

Crni Tadicu, otkaci se vec jednom od te tvoje "crvene linije", koja nista ne znaci niti se mozes drzati nje. Jer, pod pritiskom SAD i onih najvaznijih zemalja EU, izbrisaces skolskom gumom, tako da niko nece primetit gde je ta linija bila.
Niko Vas za sada ne primorava da priznate nezavisnost Kosova, samo sto vam stavljaju do znanja da je nepovratna nezavisnost Kosova realna cinjenica, pravno potvrdjena Misljenjem MSP.
To sto one zemlje koje nisu priznale Kosovo, nemaju ni primedbe na predlog rezolucije, nista ne znaci.
One najvaznije i najuticajnije zemlje EU i SAD imaju itekako primedbe i zamerke sto se niste usaglasili dobrovoljno, nego morate sada pod pritiskom.
Nije mudro za coveka Vaseg kalibra da tvrdite da "nikada necete priznati Kosovo". Vi mozete da ne priznate, ali docice na vase mesto covek koji gleda realnije, u prvom redu za dobrobit Srba na Kosovu i same Srbije, koji ce priznati i razviti vrlo prijateljske odnose sa Albanskim narodom na Balkanu, koji ima perspektivu da postane vazan faktor na Balkanu.
Batalite se mitova, krenite napred u buducnost!

Marsovac

pre 13 godina

"Tadić je naglasio da mu nijedan strani političar nikada nije rekao da je priznavanje Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju."

Ako stavrno verujete da ce ulazak Srbije u EU bez ce biti omogucen bez priznavanje Kosova, onda tesko se varate, jer u EU niko ne moze uci ako ima otvorenih pitanja sa susedima.

Goran Hajdukovic

pre 13 godina

Sad se sa sigurnosti može videti Tadićev veliki plan: on želi da trguje Kosovom u zamenu za neuvetovano pridruživanje EU. Neuvetovanost se prvenstveno odnosi na pitanja ekonomije i korupcije. Naravno, Tadić nema Kosovo, ali ima mogućnosti da diže tenzije, podgrejava sukobe i ekonomski blokira Kosovo.
EU to prima sa nevericom, ne verujući kako neko misli da menja "kruške za jabuke". Posle Bugarske i Rumunije, EU više nikome neće žmuriti, ne žmuri Hrvatskoj a pogotovu neće Srbiji, sa njenom korupcijom i dugovima iz rata.
Ovaj Tadićev plan je ne samo neostvariv nego i opasan jer se može Srbiji obiti u glavu gore nego u slučaju Ganić. Do ovoga je došlo jer je Tadić izgleda poverovao onoj mantri o "regionalnom lideru". EU u Srbiji ne vidi lidera nego malu ekonomski devastiranu zemlju čiji političari nisu ništa uradili da suzbiju kriminal i nacionalizam. Srbija može da radi probleme u regionu ali EU može još više problema da uradi Srbiji. EU ne treba Srbija, Srbiji treba EU.
Uzgred, o lošem Tadićevom talentu za politiku govori i društvo u kojem je ovo izrekao. Kako on očekuje da ga neko ozbiljno shvati kad sa Dodikom govori o neodgovornostima, opasnostima, poštivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH ?

Marina

pre 13 godina

Srbija poštuje integritet BiH,ali samo verbalno jer sve radi da Dodikova RS omete BiH u svim aktivnostima koje poduzima. Jedino je srpski predstavnik uvijek protiv druge dvojice (Hrvata,Bošnjaka)ma o čemu god se radilo.Dodik uopće nije kooperativan ,ponaša se autokratski kao država u državi,kritizira svih i sve ,od Sarajeva do visokog predstavnika za BiH ,a Tadić (=SRBIJA) ništa realno ne čini da Dodika uvjeri u nužnost suradnje u okviru BiH. Tadić Dodika drži u rezervi za naknadu teritorija ,ali Rep.Srpska nije Kosovo da je priznaju druge države osim Srbije i eventualno Rusije. Dodik provocira međunarodnu zajednicu sve dok im se od njega ne smuči pa poduzmu neke akcije gdje će se Srbija morati konačno izjasniti. Nema većeg licemjerja od ovog srbijanskog predsjednika Tadića,ali mu se dosad sve obilo o glavu,a i još će. Nema boljeg političara u Srbiji od Čede Jovanovića-pragmatičan,realan,pozitivan,poduzetan,pametan,elokventan,i uza sve to još i najveći patriota među političarima. S Jovanovićem Srbija ima šanse,iako će i njemu biti teško doći najprije do pozitivne nule,a rek onda krenuti dalje.Živi bili pa vidjeli.

deutschwaffle

pre 13 godina

Nikada te necu izneveriti draga, to je crvena linija ispod koje nikad necu preci . I dok vam prica ono sto zelite da cujete preko vaseg ramena se smeska lepim damama iza vas. Nikada nece priznati Kosovo? A sto se nazmiguje otimacima da se nadju u Brisel. Znaci samo ta crvena linija koju papagajski ponavljaju je ostalo, sve drugo se odronilo u vodu. Pocevsi od Tadiceve afere sa EULEKSOM. A kad smo se vec povukli do te poslednje crvene odbramene linije, samo je pitanje vremena pre nego sto ona postane manje crvena i malo vise zuta.

mile

pre 13 godina

Drugim recima on hoce da obrise recenicu "jednostrana secesija nije prihvatljava" (koja je i bila citav smisao podnosenja nase rezolucije), i to pod pritiscima/pretnjama. To je zapravo najbolji nacin da Srbija ispadne neozbiljna drzava, koja i ne zasluzuje da bude primljena u EU. Tako ce biti ostvaren rezultat ni Kosovo ni EU.

Nele

pre 13 godina

I sta onda, da li ce to naterati Albance s Kosova da zive u Srbiji? Aman ljudi, dokle cemo da se bavimo ovom temom, kad se ovo zavrsava? Pa ni ja ne bih zeleo da zivim u istoj zemlji sa onima koji ne zele da zive sa mnom. Samo se zamajavamo pricama o Kosovu a za to vreme narod ostaje bez posla , bez egzistencije. Pitajte te ljude koliko ih zaista zanima Kosovo. Ali, izgleda je najvecem broju politicara kod nas najlakse da koristi Kosovo kao temu koja ce skrenuti narodu misli sa stvarnih, svakodnevnih problema.

паја патак

pre 13 godina

Кога он жели да намагарчи? Ради се о формулацији у предлогу, према којој је једнострана сецесија неприхватљива. То смета Квинти, а о признавању, или непризнавању се уопште не ради овде. Дакле - ону фермулацију желе да избаце. И Тадић може да прича шта хоће, али мораће је избацити и тачка!Зна се ко је газда!

Chikanski

pre 13 godina

U šahu se osoba koja nije kadra da predvidi makar jedan potez unapred zove "pacer". Ne znam kako se zove u politici, ali ovo što nam naši političari sa Tadićem na čelu rade je čist amaterizam.

Beogradjanin

pre 13 godina

Meni, gradjaninu Republike Srbije ustav Republike Srbije garantuje pravo da ja kao pojedinac priznajem nezavisno Kosovo. I ja nezavisno Kosovo priznajem od prvog dana. To ni Tadic ni Jeremic niti bilo koji drugi nacionalista nece moci da promeni!

Član 46.

Jemči se sloboda mišljenja i izražavanja, kao i sloboda da se govorom, pisanjem, slikom ili na drugi način traže, primaju i šire obaveštenja i ideje.

Dosta demagogije!

pre 13 godina

Ma daj, ne mucite vise ovaj narod i priznajte to Kosovo! priznacemo ga kad tad ali dajte barem da uzmemo nesto za njega. Sto vise cekamo manje mozemo da dobijemo! U sustini, samo izbegavamo neizbezno...

zar Vucica i Nikolica Evropo

pre 13 godina

EU trosi poslednje demokratske kapacitete Srbije da izgradi moderno i razvijeno drustvo u Srbiji odbijajuci da podrzi Tadica i ovu vladu. Koristeci Nikolica i Vucica za svoje interese i na posredan nacin pomazuci Tomu Nikolica u politickoj borbi protiv Tadica govori o stvarnoj brizi EU da Srbiju uvede u Evropu.
Sa takvima u EU necu a i takva EU mi ne treba.

konsultant

pre 13 godina

Meni bi bilo zanimljivo saznati KOGA je to Srbija konsultovala pre podnosenja teksta rezolucije jer po reakcijamaa svih vaznih drzava iz EU, vidimo da njih [te drzave] Srbija nije konsultovala, a Tadic rece da "nije istina da nikoga nisu konsultovali" pa me interesuje koga jesu konsultovali ??

Kosovo je svet

pre 13 godina

Gospodine predsedniče,
Tačno je da "priznavanje Kosova nije uslov za ulazak Srbije u UN"?!
Ali "uslov" je "dobrosusedska saradnja", koja po "mišljenju EU" uključuje i "nezavisno Kosovo", a koje za Vas nije "sused Srbije", već njena "pokrajina pod međunarodnim protektoratom"?!
Prema tome, opredelite se, već jedamput, da li ste za "članstvo Srbije u EU" po njenim pravilima ili "demisionirajte", ako to niste u stanju, jer, ovako, nanosite "ogromnu štetu" srpskim nacionalnim i državnim interesima?!

Brane

pre 13 godina

Odluka Medjunarodnog Suda Pravde o Kosovu nije poraz Srpske diplomatije nego glupost podnosioca (citaj Srpskih "pravnih strucnjaka") zahteva za misljenje. Naravno da donosenje rezolucije nije suprotno medjunarodnom pravu jer oni koji su je doneli i nisu subjekt tog prava (citaj: grupa samoproklamovanih predstavnika Albanaca na Kosovu). Da je pitanje postavljeno jasno i direktno: Da li su Nemacka, Engleska i USA prekrsili medjunarodne obaveze priznajuci deo teritorije suverene drzave Srbije kao nezavisnu drzavu, onda bi odgovor bio potpuno drugaciji.

Medjutim ono sto brine jeste nezrelost Srpskog rukovodstva i velikog dela Srpskog naroda. Ukoliko stalno pruzamo ruku i trazimo malo novaca za dzeparac od nasih EU "prijatelja" naravno da ce nas tretirati kao decu. Ako smo vazni i kocoperni dok podnosimo rezolucije a onda ustuknemo pred prvim manjim pritiskom, naravno da ce nas tretirati kao decu. Budimo dosledni, strpljivi, jasni u onome sto hocemo i za sta se borimo i mozda, ali samo mozda, imamo sansu da povratimo postovanje koje smo u poslednjih 20 godina protracili.

PATRIOTA 2020

pre 13 godina

- "Tadić nikada neće priznati Kosovo": pa zasada to od njega nije izricito zahtevao, inace on bo to i ucinio
- doveo je SRBIJU do ekonomskog kraha i sta cemo mi sad sa ovim napacenim narodom

Vojislav

pre 13 godina

Gospodo vreme vam je da prepustite vlast onim kiji znaju, kojim putem Srbija treba da ide i kako da građanima bude bolje. Vama će narod suditi jednog dana, za sve ovo što ste učinili i doveli Srbiju na ivicu kraha.

Olika

pre 13 godina

On nece nikada, uopste itd dok se sve dublje zakopavamo u mit ali naredni predsednik ce verovatno nesto uciniti u tom smislu, ili ce predsednik Tadic ostati jos nekoliko mandata ?
Ustvari ja bih volela da znam do kada je mandat gospodina Tadica ? Molim odgovor ! Hvala unapred !

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

ne treba reci "Predsednik Tadic nikad nece priznati Kosovo"

vec "Predsednik Srbije nikad nece priznati Kosovo" nije to kako odluci nas predsednik Tadic, vec je po ustavu i svako ko pomisli da prizna Kosovo mora odmah da bude priveden zbog ne postovanja USTAVA i veleizdaje!

Nije to neko malo pitanje pa sta odluci trenutna vlast, u najgoru ruku (ako osvoje vlast stranke koje podrzavaju nezavisnost), treba raspisati referendum da se vidi sta narod misli o tome!

Ninoslav Randjelovic

pre 13 godina

Kabinetsko nepriznavanje Kosova je standardan potez kabinetskih strucnjaka predsednika Tadica... Ali, mi izvan kabineta cemo vec videti sta je stvarnost...

Chikanski

pre 13 godina

U šahu se osoba koja nije kadra da predvidi makar jedan potez unapred zove "pacer". Ne znam kako se zove u politici, ali ovo što nam naši političari sa Tadićem na čelu rade je čist amaterizam.

Beogradjanin

pre 13 godina

Meni, gradjaninu Republike Srbije ustav Republike Srbije garantuje pravo da ja kao pojedinac priznajem nezavisno Kosovo. I ja nezavisno Kosovo priznajem od prvog dana. To ni Tadic ni Jeremic niti bilo koji drugi nacionalista nece moci da promeni!

Član 46.

Jemči se sloboda mišljenja i izražavanja, kao i sloboda da se govorom, pisanjem, slikom ili na drugi način traže, primaju i šire obaveštenja i ideje.

Dosta demagogije!

pre 13 godina

Ma daj, ne mucite vise ovaj narod i priznajte to Kosovo! priznacemo ga kad tad ali dajte barem da uzmemo nesto za njega. Sto vise cekamo manje mozemo da dobijemo! U sustini, samo izbegavamo neizbezno...

Kosovo je svet

pre 13 godina

Gospodine predsedniče,
Tačno je da "priznavanje Kosova nije uslov za ulazak Srbije u UN"?!
Ali "uslov" je "dobrosusedska saradnja", koja po "mišljenju EU" uključuje i "nezavisno Kosovo", a koje za Vas nije "sused Srbije", već njena "pokrajina pod međunarodnim protektoratom"?!
Prema tome, opredelite se, već jedamput, da li ste za "članstvo Srbije u EU" po njenim pravilima ili "demisionirajte", ako to niste u stanju, jer, ovako, nanosite "ogromnu štetu" srpskim nacionalnim i državnim interesima?!

PATRIOTA 2020

pre 13 godina

- "Tadić nikada neće priznati Kosovo": pa zasada to od njega nije izricito zahtevao, inace on bo to i ucinio
- doveo je SRBIJU do ekonomskog kraha i sta cemo mi sad sa ovim napacenim narodom

Ninoslav Randjelovic

pre 13 godina

Kabinetsko nepriznavanje Kosova je standardan potez kabinetskih strucnjaka predsednika Tadica... Ali, mi izvan kabineta cemo vec videti sta je stvarnost...

Nele

pre 13 godina

I sta onda, da li ce to naterati Albance s Kosova da zive u Srbiji? Aman ljudi, dokle cemo da se bavimo ovom temom, kad se ovo zavrsava? Pa ni ja ne bih zeleo da zivim u istoj zemlji sa onima koji ne zele da zive sa mnom. Samo se zamajavamo pricama o Kosovu a za to vreme narod ostaje bez posla , bez egzistencije. Pitajte te ljude koliko ih zaista zanima Kosovo. Ali, izgleda je najvecem broju politicara kod nas najlakse da koristi Kosovo kao temu koja ce skrenuti narodu misli sa stvarnih, svakodnevnih problema.

konsultant

pre 13 godina

Meni bi bilo zanimljivo saznati KOGA je to Srbija konsultovala pre podnosenja teksta rezolucije jer po reakcijamaa svih vaznih drzava iz EU, vidimo da njih [te drzave] Srbija nije konsultovala, a Tadic rece da "nije istina da nikoga nisu konsultovali" pa me interesuje koga jesu konsultovali ??

Vojislav

pre 13 godina

Gospodo vreme vam je da prepustite vlast onim kiji znaju, kojim putem Srbija treba da ide i kako da građanima bude bolje. Vama će narod suditi jednog dana, za sve ovo što ste učinili i doveli Srbiju na ivicu kraha.

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

ne treba reci "Predsednik Tadic nikad nece priznati Kosovo"

vec "Predsednik Srbije nikad nece priznati Kosovo" nije to kako odluci nas predsednik Tadic, vec je po ustavu i svako ko pomisli da prizna Kosovo mora odmah da bude priveden zbog ne postovanja USTAVA i veleizdaje!

Nije to neko malo pitanje pa sta odluci trenutna vlast, u najgoru ruku (ako osvoje vlast stranke koje podrzavaju nezavisnost), treba raspisati referendum da se vidi sta narod misli o tome!

паја патак

pre 13 godina

Кога он жели да намагарчи? Ради се о формулацији у предлогу, према којој је једнострана сецесија неприхватљива. То смета Квинти, а о признавању, или непризнавању се уопште не ради овде. Дакле - ону фермулацију желе да избаце. И Тадић може да прича шта хоће, али мораће је избацити и тачка!Зна се ко је газда!

Marina

pre 13 godina

Srbija poštuje integritet BiH,ali samo verbalno jer sve radi da Dodikova RS omete BiH u svim aktivnostima koje poduzima. Jedino je srpski predstavnik uvijek protiv druge dvojice (Hrvata,Bošnjaka)ma o čemu god se radilo.Dodik uopće nije kooperativan ,ponaša se autokratski kao država u državi,kritizira svih i sve ,od Sarajeva do visokog predstavnika za BiH ,a Tadić (=SRBIJA) ništa realno ne čini da Dodika uvjeri u nužnost suradnje u okviru BiH. Tadić Dodika drži u rezervi za naknadu teritorija ,ali Rep.Srpska nije Kosovo da je priznaju druge države osim Srbije i eventualno Rusije. Dodik provocira međunarodnu zajednicu sve dok im se od njega ne smuči pa poduzmu neke akcije gdje će se Srbija morati konačno izjasniti. Nema većeg licemjerja od ovog srbijanskog predsjednika Tadića,ali mu se dosad sve obilo o glavu,a i još će. Nema boljeg političara u Srbiji od Čede Jovanovića-pragmatičan,realan,pozitivan,poduzetan,pametan,elokventan,i uza sve to još i najveći patriota među političarima. S Jovanovićem Srbija ima šanse,iako će i njemu biti teško doći najprije do pozitivne nule,a rek onda krenuti dalje.Živi bili pa vidjeli.

Goran Hajdukovic

pre 13 godina

Sad se sa sigurnosti može videti Tadićev veliki plan: on želi da trguje Kosovom u zamenu za neuvetovano pridruživanje EU. Neuvetovanost se prvenstveno odnosi na pitanja ekonomije i korupcije. Naravno, Tadić nema Kosovo, ali ima mogućnosti da diže tenzije, podgrejava sukobe i ekonomski blokira Kosovo.
EU to prima sa nevericom, ne verujući kako neko misli da menja "kruške za jabuke". Posle Bugarske i Rumunije, EU više nikome neće žmuriti, ne žmuri Hrvatskoj a pogotovu neće Srbiji, sa njenom korupcijom i dugovima iz rata.
Ovaj Tadićev plan je ne samo neostvariv nego i opasan jer se može Srbiji obiti u glavu gore nego u slučaju Ganić. Do ovoga je došlo jer je Tadić izgleda poverovao onoj mantri o "regionalnom lideru". EU u Srbiji ne vidi lidera nego malu ekonomski devastiranu zemlju čiji političari nisu ništa uradili da suzbiju kriminal i nacionalizam. Srbija može da radi probleme u regionu ali EU može još više problema da uradi Srbiji. EU ne treba Srbija, Srbiji treba EU.
Uzgred, o lošem Tadićevom talentu za politiku govori i društvo u kojem je ovo izrekao. Kako on očekuje da ga neko ozbiljno shvati kad sa Dodikom govori o neodgovornostima, opasnostima, poštivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH ?

Brane

pre 13 godina

Odluka Medjunarodnog Suda Pravde o Kosovu nije poraz Srpske diplomatije nego glupost podnosioca (citaj Srpskih "pravnih strucnjaka") zahteva za misljenje. Naravno da donosenje rezolucije nije suprotno medjunarodnom pravu jer oni koji su je doneli i nisu subjekt tog prava (citaj: grupa samoproklamovanih predstavnika Albanaca na Kosovu). Da je pitanje postavljeno jasno i direktno: Da li su Nemacka, Engleska i USA prekrsili medjunarodne obaveze priznajuci deo teritorije suverene drzave Srbije kao nezavisnu drzavu, onda bi odgovor bio potpuno drugaciji.

Medjutim ono sto brine jeste nezrelost Srpskog rukovodstva i velikog dela Srpskog naroda. Ukoliko stalno pruzamo ruku i trazimo malo novaca za dzeparac od nasih EU "prijatelja" naravno da ce nas tretirati kao decu. Ako smo vazni i kocoperni dok podnosimo rezolucije a onda ustuknemo pred prvim manjim pritiskom, naravno da ce nas tretirati kao decu. Budimo dosledni, strpljivi, jasni u onome sto hocemo i za sta se borimo i mozda, ali samo mozda, imamo sansu da povratimo postovanje koje smo u poslednjih 20 godina protracili.

mile

pre 13 godina

Drugim recima on hoce da obrise recenicu "jednostrana secesija nije prihvatljava" (koja je i bila citav smisao podnosenja nase rezolucije), i to pod pritiscima/pretnjama. To je zapravo najbolji nacin da Srbija ispadne neozbiljna drzava, koja i ne zasluzuje da bude primljena u EU. Tako ce biti ostvaren rezultat ni Kosovo ni EU.

Julius

pre 13 godina

Crni Tadicu, otkaci se vec jednom od te tvoje "crvene linije", koja nista ne znaci niti se mozes drzati nje. Jer, pod pritiskom SAD i onih najvaznijih zemalja EU, izbrisaces skolskom gumom, tako da niko nece primetit gde je ta linija bila.
Niko Vas za sada ne primorava da priznate nezavisnost Kosova, samo sto vam stavljaju do znanja da je nepovratna nezavisnost Kosova realna cinjenica, pravno potvrdjena Misljenjem MSP.
To sto one zemlje koje nisu priznale Kosovo, nemaju ni primedbe na predlog rezolucije, nista ne znaci.
One najvaznije i najuticajnije zemlje EU i SAD imaju itekako primedbe i zamerke sto se niste usaglasili dobrovoljno, nego morate sada pod pritiskom.
Nije mudro za coveka Vaseg kalibra da tvrdite da "nikada necete priznati Kosovo". Vi mozete da ne priznate, ali docice na vase mesto covek koji gleda realnije, u prvom redu za dobrobit Srba na Kosovu i same Srbije, koji ce priznati i razviti vrlo prijateljske odnose sa Albanskim narodom na Balkanu, koji ima perspektivu da postane vazan faktor na Balkanu.
Batalite se mitova, krenite napred u buducnost!

Marsovac

pre 13 godina

"Tadić je naglasio da mu nijedan strani političar nikada nije rekao da je priznavanje Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju."

Ako stavrno verujete da ce ulazak Srbije u EU bez ce biti omogucen bez priznavanje Kosova, onda tesko se varate, jer u EU niko ne moze uci ako ima otvorenih pitanja sa susedima.

Olika

pre 13 godina

On nece nikada, uopste itd dok se sve dublje zakopavamo u mit ali naredni predsednik ce verovatno nesto uciniti u tom smislu, ili ce predsednik Tadic ostati jos nekoliko mandata ?
Ustvari ja bih volela da znam do kada je mandat gospodina Tadica ? Molim odgovor ! Hvala unapred !

Bgd

pre 13 godina

Ja ne znam odakle obraza ovima iz DSS-a da se uopste javljaju na temu Kosova. Oni su i zacetnici ove sulude politike prema Kosovu na koju smo bacili 5 godina. Oni su prvi poceli sa tim "kao vazno nam je Kosovo i ne damo ga", a nista za to Kosovo nisu uradili tj. skretanje price sa korupcije, gladi naroda... na Kosovo. Velika je odgovornost ove stranke za tu vrstu politike.

zar Vucica i Nikolica Evropo

pre 13 godina

EU trosi poslednje demokratske kapacitete Srbije da izgradi moderno i razvijeno drustvo u Srbiji odbijajuci da podrzi Tadica i ovu vladu. Koristeci Nikolica i Vucica za svoje interese i na posredan nacin pomazuci Tomu Nikolica u politickoj borbi protiv Tadica govori o stvarnoj brizi EU da Srbiju uvede u Evropu.
Sa takvima u EU necu a i takva EU mi ne treba.

deutschwaffle

pre 13 godina

Nikada te necu izneveriti draga, to je crvena linija ispod koje nikad necu preci . I dok vam prica ono sto zelite da cujete preko vaseg ramena se smeska lepim damama iza vas. Nikada nece priznati Kosovo? A sto se nazmiguje otimacima da se nadju u Brisel. Znaci samo ta crvena linija koju papagajski ponavljaju je ostalo, sve drugo se odronilo u vodu. Pocevsi od Tadiceve afere sa EULEKSOM. A kad smo se vec povukli do te poslednje crvene odbramene linije, samo je pitanje vremena pre nego sto ona postane manje crvena i malo vise zuta.

Whatever

pre 13 godina

Zasto se ne raspise referendum u Srbiji o Kosovu? Makar i da nije obavezujuci za nasu vladu da donese odluku shodno rezultatima referenduma, dao bi nam jasnu sliku o tome kako je javnost opredeljena.

Mene jedino zanima sta se Srbiji nudi od strane EU u slucaju da sutra prizna Kosovo. Nesto opipljivo i konkretno, a ne demagosko kao sve do sada.

Станимир Трифуновић

pre 13 godina

Једини који искрено жели да помогне Тадићу јесте Коштуница.
Зато што је то помоћ држави и народу и зато што једини разуме сложеност проблема.
Али и за такво што, потребно је двоје.

M

pre 13 godina

U jednoj emisiji BBC-a je receno - Milosevic nije shvatio da braneci Srbe u Krajni brani Kosovo i Metohiju odnosno izdajući Hrvatske Srbe izdaje i KiM. On, kao sto znamo, nije zaštitio Krajišnike. Sada pred Tadićem dolaze slični zahtevi, samo se teritorije menjaju. Sa Miloševićem smo imali vojsku ali nismo saveznike. Danas imamo saveznike ali nemamo vojsku.

Samo da Koštunica ne bude u pravu!
Jer ako ispadne da jeste, ostaće Beograd sa šakom jada.

Baš me briga ko je na vlasti!

istrina

pre 13 godina

Sretan ti put za Brisel druze predsednice, samo ne zaboravi da povedes i Jeremica, koji ce se na licu mesta suociti sa istinom, koju je ignorisao godinam

Milan

pre 13 godina

Ovako je trebalo nastupiti odmah nakon izricanja mišljenja MSP-a.
Mislim da treba u ovoj situaciji podržati predsednika Tadića,jer mi se čini da je konačno uspeo da se nekako izbori sa retrogradnom strujom koju predstavlja ministar Jeremić,koja gura Srbiju u svađu sa celim svetom,umesto da joj obezbedi što bolju poziciju,pre svega kod velikih sila.

Kosovastar

pre 13 godina

"Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti borbu za Kosovu, iako su joj posle mišljenja Međunarodnog suda pravde iscrpljena pravna sredstva."
Super! Znaci predsednik Tadic konacno shvatio da izgubio i na pravnom aspektu oko statusa Kosova. Politicki aspekt ide mnogo vise u prilog nezavisnosti Kosova jer sve sto treba Kosovu jeste lobiranje i iscekivanje daljih priznavanja nezavisnosti. Jasno je da neke zemlje ocekuju ishod oko rezolucije Srbije da bi konaco priznali Kosovo. U pitanju su dakle nekoliko dana i to presudnih za dalji razvoj integracija Srbije u EU. Pitanje statusa Kosova je reseno bez obzira na to da li se rezolucija Srbije prihvata cak i sa ovom trenutnom obliku. Treba podsetiti da GS UN NE DONOSI OBAVEZUJUCE REZOLUCIJE vec dokumente koji nemaju nikakav obavezujuci karakter za drzave. To znaci da ako Srbija nastavlja tvrdoglavo da se suprotstavlja stavovima SAD, EU, Japana, Kanade, Australije i drugih mocnih drzava onda moze ozbiljno da ugrozi dalje evropske integracije. I ne samo to. Ovakvo ponasanje moze da prouzorkuje reakciju na Kosovu da se ne udje ne samo na statusne pregovvore vec u pregovore uopste posto ionako ta rezolucija GS UN za Kosovo bi bilo "mrtvo slovo na papiru". Zato je neophodno da se uradi ono sto je realno uraditi a to je zahtev oko pokretanja razgovora oko problema obostranog interesa.

Miki

pre 13 godina

Puna podrška našoj vlasti! To je pravo ponašanje u ovoj situaciji. Mi smo doterani do zida i sada treba biti dovoljno tvrd i nepopustljiv jer jedini argument koji još imamo, a koji je veoma jak je Republika Srpska. Ako Kosovo treba da bude nezavisno, onda će i Srpska da bude nezavisna! Izvolte ga, pa razmišljajte gospodo anglosaksonci.

Beogradjanin

pre 13 godina

Meni, gradjaninu Republike Srbije ustav Republike Srbije garantuje pravo da ja kao pojedinac priznajem nezavisno Kosovo. I ja nezavisno Kosovo priznajem od prvog dana. To ni Tadic ni Jeremic niti bilo koji drugi nacionalista nece moci da promeni!

Član 46.

Jemči se sloboda mišljenja i izražavanja, kao i sloboda da se govorom, pisanjem, slikom ili na drugi način traže, primaju i šire obaveštenja i ideje.

Dosta demagogije!

pre 13 godina

Ma daj, ne mucite vise ovaj narod i priznajte to Kosovo! priznacemo ga kad tad ali dajte barem da uzmemo nesto za njega. Sto vise cekamo manje mozemo da dobijemo! U sustini, samo izbegavamo neizbezno...

zar Vucica i Nikolica Evropo

pre 13 godina

EU trosi poslednje demokratske kapacitete Srbije da izgradi moderno i razvijeno drustvo u Srbiji odbijajuci da podrzi Tadica i ovu vladu. Koristeci Nikolica i Vucica za svoje interese i na posredan nacin pomazuci Tomu Nikolica u politickoj borbi protiv Tadica govori o stvarnoj brizi EU da Srbiju uvede u Evropu.
Sa takvima u EU necu a i takva EU mi ne treba.

Marina

pre 13 godina

Srbija poštuje integritet BiH,ali samo verbalno jer sve radi da Dodikova RS omete BiH u svim aktivnostima koje poduzima. Jedino je srpski predstavnik uvijek protiv druge dvojice (Hrvata,Bošnjaka)ma o čemu god se radilo.Dodik uopće nije kooperativan ,ponaša se autokratski kao država u državi,kritizira svih i sve ,od Sarajeva do visokog predstavnika za BiH ,a Tadić (=SRBIJA) ništa realno ne čini da Dodika uvjeri u nužnost suradnje u okviru BiH. Tadić Dodika drži u rezervi za naknadu teritorija ,ali Rep.Srpska nije Kosovo da je priznaju druge države osim Srbije i eventualno Rusije. Dodik provocira međunarodnu zajednicu sve dok im se od njega ne smuči pa poduzmu neke akcije gdje će se Srbija morati konačno izjasniti. Nema većeg licemjerja od ovog srbijanskog predsjednika Tadića,ali mu se dosad sve obilo o glavu,a i još će. Nema boljeg političara u Srbiji od Čede Jovanovića-pragmatičan,realan,pozitivan,poduzetan,pametan,elokventan,i uza sve to još i najveći patriota među političarima. S Jovanovićem Srbija ima šanse,iako će i njemu biti teško doći najprije do pozitivne nule,a rek onda krenuti dalje.Živi bili pa vidjeli.

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

ne treba reci "Predsednik Tadic nikad nece priznati Kosovo"

vec "Predsednik Srbije nikad nece priznati Kosovo" nije to kako odluci nas predsednik Tadic, vec je po ustavu i svako ko pomisli da prizna Kosovo mora odmah da bude priveden zbog ne postovanja USTAVA i veleizdaje!

Nije to neko malo pitanje pa sta odluci trenutna vlast, u najgoru ruku (ako osvoje vlast stranke koje podrzavaju nezavisnost), treba raspisati referendum da se vidi sta narod misli o tome!

Brane

pre 13 godina

Odluka Medjunarodnog Suda Pravde o Kosovu nije poraz Srpske diplomatije nego glupost podnosioca (citaj Srpskih "pravnih strucnjaka") zahteva za misljenje. Naravno da donosenje rezolucije nije suprotno medjunarodnom pravu jer oni koji su je doneli i nisu subjekt tog prava (citaj: grupa samoproklamovanih predstavnika Albanaca na Kosovu). Da je pitanje postavljeno jasno i direktno: Da li su Nemacka, Engleska i USA prekrsili medjunarodne obaveze priznajuci deo teritorije suverene drzave Srbije kao nezavisnu drzavu, onda bi odgovor bio potpuno drugaciji.

Medjutim ono sto brine jeste nezrelost Srpskog rukovodstva i velikog dela Srpskog naroda. Ukoliko stalno pruzamo ruku i trazimo malo novaca za dzeparac od nasih EU "prijatelja" naravno da ce nas tretirati kao decu. Ako smo vazni i kocoperni dok podnosimo rezolucije a onda ustuknemo pred prvim manjim pritiskom, naravno da ce nas tretirati kao decu. Budimo dosledni, strpljivi, jasni u onome sto hocemo i za sta se borimo i mozda, ali samo mozda, imamo sansu da povratimo postovanje koje smo u poslednjih 20 godina protracili.

Станимир Трифуновић

pre 13 godina

Једини који искрено жели да помогне Тадићу јесте Коштуница.
Зато што је то помоћ држави и народу и зато што једини разуме сложеност проблема.
Али и за такво што, потребно је двоје.

Nele

pre 13 godina

I sta onda, da li ce to naterati Albance s Kosova da zive u Srbiji? Aman ljudi, dokle cemo da se bavimo ovom temom, kad se ovo zavrsava? Pa ni ja ne bih zeleo da zivim u istoj zemlji sa onima koji ne zele da zive sa mnom. Samo se zamajavamo pricama o Kosovu a za to vreme narod ostaje bez posla , bez egzistencije. Pitajte te ljude koliko ih zaista zanima Kosovo. Ali, izgleda je najvecem broju politicara kod nas najlakse da koristi Kosovo kao temu koja ce skrenuti narodu misli sa stvarnih, svakodnevnih problema.

Kosovo je svet

pre 13 godina

Gospodine predsedniče,
Tačno je da "priznavanje Kosova nije uslov za ulazak Srbije u UN"?!
Ali "uslov" je "dobrosusedska saradnja", koja po "mišljenju EU" uključuje i "nezavisno Kosovo", a koje za Vas nije "sused Srbije", već njena "pokrajina pod međunarodnim protektoratom"?!
Prema tome, opredelite se, već jedamput, da li ste za "članstvo Srbije u EU" po njenim pravilima ili "demisionirajte", ako to niste u stanju, jer, ovako, nanosite "ogromnu štetu" srpskim nacionalnim i državnim interesima?!

Julius

pre 13 godina

Crni Tadicu, otkaci se vec jednom od te tvoje "crvene linije", koja nista ne znaci niti se mozes drzati nje. Jer, pod pritiskom SAD i onih najvaznijih zemalja EU, izbrisaces skolskom gumom, tako da niko nece primetit gde je ta linija bila.
Niko Vas za sada ne primorava da priznate nezavisnost Kosova, samo sto vam stavljaju do znanja da je nepovratna nezavisnost Kosova realna cinjenica, pravno potvrdjena Misljenjem MSP.
To sto one zemlje koje nisu priznale Kosovo, nemaju ni primedbe na predlog rezolucije, nista ne znaci.
One najvaznije i najuticajnije zemlje EU i SAD imaju itekako primedbe i zamerke sto se niste usaglasili dobrovoljno, nego morate sada pod pritiskom.
Nije mudro za coveka Vaseg kalibra da tvrdite da "nikada necete priznati Kosovo". Vi mozete da ne priznate, ali docice na vase mesto covek koji gleda realnije, u prvom redu za dobrobit Srba na Kosovu i same Srbije, koji ce priznati i razviti vrlo prijateljske odnose sa Albanskim narodom na Balkanu, koji ima perspektivu da postane vazan faktor na Balkanu.
Batalite se mitova, krenite napred u buducnost!

Bgd

pre 13 godina

Ja ne znam odakle obraza ovima iz DSS-a da se uopste javljaju na temu Kosova. Oni su i zacetnici ove sulude politike prema Kosovu na koju smo bacili 5 godina. Oni su prvi poceli sa tim "kao vazno nam je Kosovo i ne damo ga", a nista za to Kosovo nisu uradili tj. skretanje price sa korupcije, gladi naroda... na Kosovo. Velika je odgovornost ove stranke za tu vrstu politike.

PATRIOTA 2020

pre 13 godina

- "Tadić nikada neće priznati Kosovo": pa zasada to od njega nije izricito zahtevao, inace on bo to i ucinio
- doveo je SRBIJU do ekonomskog kraha i sta cemo mi sad sa ovim napacenim narodom

Vojislav

pre 13 godina

Gospodo vreme vam je da prepustite vlast onim kiji znaju, kojim putem Srbija treba da ide i kako da građanima bude bolje. Vama će narod suditi jednog dana, za sve ovo što ste učinili i doveli Srbiju na ivicu kraha.

Ninoslav Randjelovic

pre 13 godina

Kabinetsko nepriznavanje Kosova je standardan potez kabinetskih strucnjaka predsednika Tadica... Ali, mi izvan kabineta cemo vec videti sta je stvarnost...

Olika

pre 13 godina

On nece nikada, uopste itd dok se sve dublje zakopavamo u mit ali naredni predsednik ce verovatno nesto uciniti u tom smislu, ili ce predsednik Tadic ostati jos nekoliko mandata ?
Ustvari ja bih volela da znam do kada je mandat gospodina Tadica ? Molim odgovor ! Hvala unapred !

паја патак

pre 13 godina

Кога он жели да намагарчи? Ради се о формулацији у предлогу, према којој је једнострана сецесија неприхватљива. То смета Квинти, а о признавању, или непризнавању се уопште не ради овде. Дакле - ону фермулацију желе да избаце. И Тадић може да прича шта хоће, али мораће је избацити и тачка!Зна се ко је газда!

Miki

pre 13 godina

Puna podrška našoj vlasti! To je pravo ponašanje u ovoj situaciji. Mi smo doterani do zida i sada treba biti dovoljno tvrd i nepopustljiv jer jedini argument koji još imamo, a koji je veoma jak je Republika Srpska. Ako Kosovo treba da bude nezavisno, onda će i Srpska da bude nezavisna! Izvolte ga, pa razmišljajte gospodo anglosaksonci.

Chikanski

pre 13 godina

U šahu se osoba koja nije kadra da predvidi makar jedan potez unapred zove "pacer". Ne znam kako se zove u politici, ali ovo što nam naši političari sa Tadićem na čelu rade je čist amaterizam.

Milan

pre 13 godina

Ovako je trebalo nastupiti odmah nakon izricanja mišljenja MSP-a.
Mislim da treba u ovoj situaciji podržati predsednika Tadića,jer mi se čini da je konačno uspeo da se nekako izbori sa retrogradnom strujom koju predstavlja ministar Jeremić,koja gura Srbiju u svađu sa celim svetom,umesto da joj obezbedi što bolju poziciju,pre svega kod velikih sila.

Goran Hajdukovic

pre 13 godina

Sad se sa sigurnosti može videti Tadićev veliki plan: on želi da trguje Kosovom u zamenu za neuvetovano pridruživanje EU. Neuvetovanost se prvenstveno odnosi na pitanja ekonomije i korupcije. Naravno, Tadić nema Kosovo, ali ima mogućnosti da diže tenzije, podgrejava sukobe i ekonomski blokira Kosovo.
EU to prima sa nevericom, ne verujući kako neko misli da menja "kruške za jabuke". Posle Bugarske i Rumunije, EU više nikome neće žmuriti, ne žmuri Hrvatskoj a pogotovu neće Srbiji, sa njenom korupcijom i dugovima iz rata.
Ovaj Tadićev plan je ne samo neostvariv nego i opasan jer se može Srbiji obiti u glavu gore nego u slučaju Ganić. Do ovoga je došlo jer je Tadić izgleda poverovao onoj mantri o "regionalnom lideru". EU u Srbiji ne vidi lidera nego malu ekonomski devastiranu zemlju čiji političari nisu ništa uradili da suzbiju kriminal i nacionalizam. Srbija može da radi probleme u regionu ali EU može još više problema da uradi Srbiji. EU ne treba Srbija, Srbiji treba EU.
Uzgred, o lošem Tadićevom talentu za politiku govori i društvo u kojem je ovo izrekao. Kako on očekuje da ga neko ozbiljno shvati kad sa Dodikom govori o neodgovornostima, opasnostima, poštivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH ?

konsultant

pre 13 godina

Meni bi bilo zanimljivo saznati KOGA je to Srbija konsultovala pre podnosenja teksta rezolucije jer po reakcijamaa svih vaznih drzava iz EU, vidimo da njih [te drzave] Srbija nije konsultovala, a Tadic rece da "nije istina da nikoga nisu konsultovali" pa me interesuje koga jesu konsultovali ??

Whatever

pre 13 godina

Zasto se ne raspise referendum u Srbiji o Kosovu? Makar i da nije obavezujuci za nasu vladu da donese odluku shodno rezultatima referenduma, dao bi nam jasnu sliku o tome kako je javnost opredeljena.

Mene jedino zanima sta se Srbiji nudi od strane EU u slucaju da sutra prizna Kosovo. Nesto opipljivo i konkretno, a ne demagosko kao sve do sada.

deutschwaffle

pre 13 godina

Nikada te necu izneveriti draga, to je crvena linija ispod koje nikad necu preci . I dok vam prica ono sto zelite da cujete preko vaseg ramena se smeska lepim damama iza vas. Nikada nece priznati Kosovo? A sto se nazmiguje otimacima da se nadju u Brisel. Znaci samo ta crvena linija koju papagajski ponavljaju je ostalo, sve drugo se odronilo u vodu. Pocevsi od Tadiceve afere sa EULEKSOM. A kad smo se vec povukli do te poslednje crvene odbramene linije, samo je pitanje vremena pre nego sto ona postane manje crvena i malo vise zuta.

mile

pre 13 godina

Drugim recima on hoce da obrise recenicu "jednostrana secesija nije prihvatljava" (koja je i bila citav smisao podnosenja nase rezolucije), i to pod pritiscima/pretnjama. To je zapravo najbolji nacin da Srbija ispadne neozbiljna drzava, koja i ne zasluzuje da bude primljena u EU. Tako ce biti ostvaren rezultat ni Kosovo ni EU.

M

pre 13 godina

U jednoj emisiji BBC-a je receno - Milosevic nije shvatio da braneci Srbe u Krajni brani Kosovo i Metohiju odnosno izdajući Hrvatske Srbe izdaje i KiM. On, kao sto znamo, nije zaštitio Krajišnike. Sada pred Tadićem dolaze slični zahtevi, samo se teritorije menjaju. Sa Miloševićem smo imali vojsku ali nismo saveznike. Danas imamo saveznike ali nemamo vojsku.

Samo da Koštunica ne bude u pravu!
Jer ako ispadne da jeste, ostaće Beograd sa šakom jada.

Baš me briga ko je na vlasti!

Kosovastar

pre 13 godina

"Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti borbu za Kosovu, iako su joj posle mišljenja Međunarodnog suda pravde iscrpljena pravna sredstva."
Super! Znaci predsednik Tadic konacno shvatio da izgubio i na pravnom aspektu oko statusa Kosova. Politicki aspekt ide mnogo vise u prilog nezavisnosti Kosova jer sve sto treba Kosovu jeste lobiranje i iscekivanje daljih priznavanja nezavisnosti. Jasno je da neke zemlje ocekuju ishod oko rezolucije Srbije da bi konaco priznali Kosovo. U pitanju su dakle nekoliko dana i to presudnih za dalji razvoj integracija Srbije u EU. Pitanje statusa Kosova je reseno bez obzira na to da li se rezolucija Srbije prihvata cak i sa ovom trenutnom obliku. Treba podsetiti da GS UN NE DONOSI OBAVEZUJUCE REZOLUCIJE vec dokumente koji nemaju nikakav obavezujuci karakter za drzave. To znaci da ako Srbija nastavlja tvrdoglavo da se suprotstavlja stavovima SAD, EU, Japana, Kanade, Australije i drugih mocnih drzava onda moze ozbiljno da ugrozi dalje evropske integracije. I ne samo to. Ovakvo ponasanje moze da prouzorkuje reakciju na Kosovu da se ne udje ne samo na statusne pregovvore vec u pregovore uopste posto ionako ta rezolucija GS UN za Kosovo bi bilo "mrtvo slovo na papiru". Zato je neophodno da se uradi ono sto je realno uraditi a to je zahtev oko pokretanja razgovora oko problema obostranog interesa.

istrina

pre 13 godina

Sretan ti put za Brisel druze predsednice, samo ne zaboravi da povedes i Jeremica, koji ce se na licu mesta suociti sa istinom, koju je ignorisao godinam

Marsovac

pre 13 godina

"Tadić je naglasio da mu nijedan strani političar nikada nije rekao da je priznavanje Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju."

Ako stavrno verujete da ce ulazak Srbije u EU bez ce biti omogucen bez priznavanje Kosova, onda tesko se varate, jer u EU niko ne moze uci ako ima otvorenih pitanja sa susedima.