Petak, 27.08.2010.

15:12

Koštunica: EU omalovažava Srbiju

Stav EU prema Kosovu svedoči da Brisel ne vidi Srbiju kao partnera, već kao "teritoriju koja se može nasilno prekrajati", ocenjuje Vojislav Koštunica.

Izvor: Beta

Koštunica: EU omalovažava Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

dr.death

pre 13 godina

Ovaj covek je bio jedan od celnika demokratskih promena!?
Ovaj covek me podseca na kombinaciju Slobe i Seselja,ali u rukavicama! Pa cak i oportunisti kao Nikolic i Vucic beze od iste ideologije! Necu, doktore, u Rusiju i basta!

nikad vise milo moje

pre 13 godina

Ruke mi se tresu dok ovo kucam, ali ipak:
KOSTUNICA JE U PRAVU

Ja licno vise uopste ne razmisljam o EU. Bas me briga, za sebe i Srbiju ne ocekujem nista bolje od toga.

Nit sam protiv niti za, ima jedna lepa srpska rec: "indiferentan" ;-)

kvarkovski

pre 13 godina

Ovo se u psihologiji naziva fiksacija... Čovek je samo zaključio da su dvostruki standardi i licemerstvo prema Srbiji otvoreno pokazani u sred Beograda. Danas je isti taj Vestervele podrzao ustavne reforme i centralizaciju BiH. Kamo dalje?!

slobodnomisleći

pre 13 godina

Da se razumemo: Albanci su se pobunili i naoružali, pa započeli oružanu pobunu, a njihovi saveznici države NATO-a napali SR Jugoslaviju i osvojili Kosovo (sve bezvezarije o milosrdnim andjelima i ostalo, demantuje faktička situacija gde im sada niko ne preti, a ipak se podržava njihova nezavisnost).
Kad se ovako posmatraju stvari, mnogo je logičnije i jasnije.
Nisam fan Koštunice (i njegovog nečinjenja), ali je u pravu u većini stvari povodom ovoga.
Srbija jeste poražena strana u tom ratu i zato kao poražena strana koja je kažnjena teritorijalno, i trpi i dalje kažnjavanje i "šamaranje".
Realno.

novosadjanin

pre 13 godina

Ja ovog čoveka ne mogu da smislim, i drago mi je što nije na vlasti, ali izjava mu je skroz na mestu i u potpunosti je podržavam. Ja sam DS glasač, ali mi se smučilo ucenjivanje EU oko Kosova. Ostavite nas više na miru da živimo.

Немања

pre 13 godina

Шта да се ради, да смо пали јако ниско показује и овај шамар немаца, у сред Београда.

Не знам шта ви мислите, не сматрам да сам најпаметнији, знам да не знам много о политици, али да неко дође у сред Београда и добије једну част каква је обраћање студентима и ту, без длаке на језику, каже да држава Србија нема право на суверенитет и да је то "готова ствар", при том ултимативно захтевајући да се то прихвати је по мени скандалозно.

Јесте право Немачке да призна неку државу Косово, скроз је у реду да се залаже за њену независност али како може да каже "ми смо само за сарадњу" а ултимативно захтева да се њихови захтеви испуне?
По мени је то лицемерно и у фазону "Демократија је лепа, али само кад нама одговара".

Хм, какав би скандал био да "нешто слично" неки Српски политичар каже у сред Берлина?

Извините, али ја сам као европски грађанин ове земље ову дубоко увређен. Молим вас, упутите ме ако грешим јер желим да нисам у праву по овом питању, због свих нас. :(

Krivi Stojko

pre 13 godina

Tačno je da su Austrougarska i Nemačka raskomadane ali kao poražene snage u ratovima koje su izazvale kada su krenule u osvajanje tuđih država. 99. godine Srbija nikoga nije napala već je pokušavala da neka svoja unutrašnja pitanja reši na način koji se svetskim siledžije nisu složile. Tačno je da smo u tom "ravnopravnom" obračunu poraženi i da smo rat izgubili ali je tačno i to da ga nismo mi izazvali. Teritorija Kosova i Metohije, kao i Avganistana, je bitna Američkim švercerima droge koji novcem kupuju i određuju vlast a i sami su duboko u vlasti. Omraženi Koštunica je apsolutno u pravu a što je nekima lepši Tadić to je njihov problem. Kada sklonite pogled sa njih dvojice neizbežno morate da zavirite i u svoje džepove, novčanike, frižidere, tanjire... A tamo pustoš. Mislite o tome ko je kriv za to. Dugo putovanje u Jevropu, kojim vas maneken zamajava već dugo, mnogo se odužilo. Ko doživi pričaće.

Bo-Ki

pre 13 godina

Šta ste Vi gospodine Koštunice, imali da "kazete" po pitanju KiM to smo svi videli (za vreme Vaše vladavine) pa stoga bi bilo bolje da se drzite one narodne izreke - ako nemaš ništa pametno da kazeš, a ti ćuti. Mislim da Vi definitivno nemate ama baš nikakva prava da se uopšte oglašavate!

(Vlast)a

pre 13 godina

Sta god nam radili, ne mogu nista gore,bezocnije i nesuvislije od onoga sto ste nam radili vi, Samardzic, Raskovic-Ivic, Jocic, Stojkovic,Pahomije,Artemije i Ceca! Da nam naprave konc-logor,nakon vaseg bezvlasce i uzasa, osecala bih se kao na banjskom lecenju.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Koštunica: EU omalovažava Srbiju ?

Uvazeni ..., kao prvo: NIKO iz EU ne omalovazava Srbiju !
Ako NEKOGA iz Srbije EU uopste omalovazava onda je to NAKARADNA politika koju je vodio pok. Milosevic pa NASTAVILI VI pa sada i ova Vlast a NIKO od Vas NIJE "Srbija" !
Politika koju "Srbija" vodi dvadesetak godina, a koja jednom OGROMNOM delu "Srbije" NIJE BILA PO VOLJI izuzimajuci nazalost samo jedan kratak period tj. dok je Pok. Zoran Djindjic bio ziv,
i treba da bude OMALOVAZENA od EU i treba da bude POTUCENA DO KOLENA da "SRBIJA" tj. gradjani Srbije jednom za sva vremena prestanu da slusaju "ruske BAJKE" i da pocnu razmisljati svojom EVROPSKOM GLAVOM !
Cujes ti njega, ON "SRBIJA" pa "UVREDJEN" ?

Metali

pre 13 godina

Omalozavaju nas svi, jer smo ispucali sve nacine da privolimo nekoga na kompromis. Kad hoces vece, izgubis iz vrece. Ovo do pred Internacionalni sud, jos smo i mogli nesto da ucarimo. Sada su nam pokazali ko vozi traktor, a ko kupi seno. Od sada izgleda ne mozemo ni ono minimalno vise da ucarimo, jer nas niko ne treba. Sada i da hocemo da se odreknemo emocija, vise nema vremena da ukapiramo da se ovaj svet zasniva na novcu i politickim interesima. Kostunica zapoceo, Rusi ga obmanuli, a ova nasa sadasnja vlada zapecatila nam sudbinu.

blackforest

pre 13 godina

Juce nam je gospodin ministar porucio da..."svi koji žele u Evropu moraju da shvate da ona ne znači samo zajedničke vrednosti, mir i privredni napredak, već da je njen osnovni princip saradnja".

Takodje je dodao: ..."teritorijalni integritet Kosova ne podleže nikakvoj diskusiji".

Dragi gospodine ministre Guido Vestervele saradnja nije ispunjavanje ultimatuma.

Do ovoga nas je dovela slepa politika koju smo vodili oslanjajuci se na 4 stuba spoljne politike EU, SAD, Rusija i Kina. Vodeci ovakvu politiku niko se iz ovih zemalja nije osecao sigurnim da nam veruje i da ih necemo prevariti na kraju. Zbog toga i nemamo snazne prijatelje u svetu. Druga politika je bila kada smo bili lideri nesvrstanih zemalja kada su nas bar oni podrzavali. To je bilo vreme hladnog rata i kada su nesvrstani bili potrebni da se pripoje jednom ili drugom bloku. Toga vise nema i sada moraju da se donesu odluke i da se izabere strana. Posto su SAD i EU pocele da nas komadaju i postavile se protiv nas normalno je da se okrenemo Rusiji i Kini takodje imajuci u vidu da su to drzave koje ce uskoro imati snaznu ekonomiju kao i "zapadni" deo planete.
Ne mozemo sedeti na cetri stolice u isto vreme, sve ce nam se izmaci.

Isak

pre 13 godina

"Odgovor Srbije treba da bude da se nikada nijedna evropska država nije pod pritiskom odrekla dela svoje teritorije, niti je priznala nasilnu promenu svojih granica."

To naravno ne odgovara istini:
- 1947. god. Finska gubi područja Karelije i Pečenga, nastanjena Fincima, u korist SSSR-a. U tim je regijama živjelo 10% stanovništva Finske i 20% finske industrije.

Nemačka je Istočnu Prusku prepustila SSSR-u i Poljskoj.
Zapadnu Prusku, Pomeraniju, Šlesku, Danzig opet Poljskoj,
Alsace Francuskoj itd.

Mađarska je 1918. izgubila Transilvaniju, Bačku, Banat, Srem i Temišvar, a dve godine posle gubi Prekmurje i Međimurje, te deo Baranje.

Sve su ove države priznale manje-više nasilnu promenu svojih granica. Ali za razliku od Kosova, u tim oduzetim teritorijama Finske, Nemačke i Mađarske, u većini slučajeva, etničku su većinu činili narodi koji su otrgnuti od svojih matičnih država.

jovan

pre 13 godina

"Ono što važi kao pravilo za sve evropske države mora važiti i za Srbiju".
Da li u ta pravila spada i zivotni standard, dobra infrastruktura, racionalna i pravna a ne poslusna i tajkunizirana drzava, sustinska reforma sudstva tajnih sluzbi i policije, nekorumpirani politicari da budu pre pravilo nego izuzetak, stop zaposljavanju po rodjackoj i partijkoj liniji, drzava u kojoj me nesposobni i pokvareni politicari nece svaki dan izludjivati svojim glupostima... Evo, ako je i on sve ovo mislio, u potpunosti se slazem sa njime.

Dokle

pre 13 godina

Dosta bre doktore buncanja i dremanja, brobudi se covece, ovo je XXI vek, a ne osamnaisti u kome ti zivis jos.Zar ti nije dosta sto si do sada zatrovao narod tvojim nacionalizmom, vec hoses da ga unistis skroz, tako da ono sto je zapoceo Milosevic, da dovrsis ti.

btw wtf?!

pre 13 godina

Džabe nam Vojo i Kosovo i Srbija ako u njima ne ostane ni s od srba. A tvoje kompanjone ne zanima kako će srbi dočekati sutra, već samo kako da postanu gubernatori ruske gubernije i koliki će procenat dobiti od nafta-gasnog i drugih aranžmana

Iron Maiden

pre 13 godina

Sto omalazavate coveka kad je upravu...Havijer Solana "Evropska Unija postoju teritorijalni integritet Gruzije" EU "Na svakoj drzavi clanici je da se rukovodi svojim stavom prema Kosovu" Cisto liemerje...Prestanite da lazete sami sebe i zivite u laznoj nadi da ce mo mi uci u EU jer su i sami vec bezbroj puta indirektno rekli da nas ne zele...

hahaha

pre 13 godina

jel to opet ovaj uspavani dostavio izjavu, onako iz dosade...

kao, ajde, nisam vec neko vreme, danas bi mogao...


o kakve mi likove u politici imamo, za posmatranje.

lazar bojanić

pre 13 godina

Nikada mi nije bio simpatičan ali svaka mu je na mestu ...samo još da ponudi i rešenje .Jer ne može se šut sa rogatim bosti ali živeti nekako mora u svojoj sramoti ...

Dejan

pre 13 godina

Za vreme tvoje vladavine Kosovo i Metohija je od strane najmocnijih drzava sveta priznato kao nezavisna drzava. Svi dobro znamo sta si tada uradio. Zestokim govorom prepunim emocija pokusao si da skines odgovornost sa sebe a deo prisutnih na mitingu podstaknut tvojim govorom napravio je haos po Beogradu.
Kosovo i Metohija je priznato kao nezavisna drzava pre svega zbog interesa SAD a clanice EU koje su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu zbog nas se nikada ne bi usprotivile SAD-u. Clanice EU koje nisu priznale Kosovo i Metohiju kao nezavisnu drzavu to nisu uradile pre svega zbog slicnih problema koje imaju u njihovim zemljama a ne zbog ne zna se kakve velike ljubavi prema nama....
To ce tako ostati dok god SAD budu imale interes za Kosovo i Metohiju. Kada ga i ako jednog dana budu izgubile steci ce se uslovi za povratak Kosova i Metohije u sastav Srbije.
Do tada Kosovo i Metohija ce ostati okupirano.

Vitez Koja

pre 13 godina

"u pisanoj izjavi"... Kakav mracan tip je ovaj covek.. On prosto svakim svojim gestom pokazuje da prezire i javnost i novinare i gradjane uostalom. U eri Fejsbuka, Tvitera, multimedijalnih komunikacija, on se nama obraca putem "pisane izjave". Dobro da nije poslao telegram javnosti. Izadji brate makar na konferenciju za stampu, ili ispred zgrade, stranke, na ulicu, pa se obrati javnosti, a ne iz neke rupe, ili sa nekog kompjutera, putem "pisane izjave". Strasno. Kako on zamislja da ga bilo ko cuje, ja ne znam.. Uostalom, imajuci u vidu ono sta prica, bolje je da ga niko i ne cuje.

a sad nazad na spavanje

pre 13 godina

jel ima neko da obavesti ovu osobu da se granice u evropi neprestano - ali neprestano - menjaju i da ce se uvek menjati? samo u poslednjih cetvrt veka koliko se granica promenilo od nemacke, preko jugoslavije do cehoslovacke, pa cak i sssr-a. od svih drzava koje su pre 100 godina postojale u evropi sada postoji samo sest. nek mu neko kaze koliko su se puta menjale srpske granice istom periodu. napokon, javite mu da u evropi granice vise ne postoje osim na auto-atlasima.

Dr Mabuse

pre 13 godina

"Nikada se nijedna evropska država nije pod pritiskom odrekla dela svoje teritorije"... ma nemoj. A kako je Vojvodina postala deo Srbije, kako je Kosovo postalo, kako su i od koga nastale Bosna, Hrvatska, Makedonija? Da ne idemo dalje. Austrougarska i Nemačka su bile doslovce raskomadane, a daleko od toga da su jedine... Evropske granice neprekidno su se menjale upravo na takav način... za jednog doktora nauka, gospodin VK pokazuje spektakularno nepoznavanje istorije... ili se možda pre radi o tome da niko nije toliko slep koliko onaj ko ne želi da vidi...

djole srba

pre 13 godina

drago mo je da mogu procitati ovakvu izjavu gos.Kostunice i mislim da bi i ostali predstavnici drzave Srbije trebalo isto da razmisljaju i da dobru razmisle sta ih ceka u EU gde ja zivim vec dugo,dugo pa mogu realno da kazem da nigde ne tece med i mleko.Uci u EU i tamo biti samo rezervni tocak,mislim da ne doprinosi ponosu i samopostovanju svakog pojedinog gradjanina Srbije.

lazar bojanić

pre 13 godina

Nikada mi nije bio simpatičan ali svaka mu je na mestu ...samo još da ponudi i rešenje .Jer ne može se šut sa rogatim bosti ali živeti nekako mora u svojoj sramoti ...

Dr Mabuse

pre 13 godina

"Nikada se nijedna evropska država nije pod pritiskom odrekla dela svoje teritorije"... ma nemoj. A kako je Vojvodina postala deo Srbije, kako je Kosovo postalo, kako su i od koga nastale Bosna, Hrvatska, Makedonija? Da ne idemo dalje. Austrougarska i Nemačka su bile doslovce raskomadane, a daleko od toga da su jedine... Evropske granice neprekidno su se menjale upravo na takav način... za jednog doktora nauka, gospodin VK pokazuje spektakularno nepoznavanje istorije... ili se možda pre radi o tome da niko nije toliko slep koliko onaj ko ne želi da vidi...

Dejan

pre 13 godina

Za vreme tvoje vladavine Kosovo i Metohija je od strane najmocnijih drzava sveta priznato kao nezavisna drzava. Svi dobro znamo sta si tada uradio. Zestokim govorom prepunim emocija pokusao si da skines odgovornost sa sebe a deo prisutnih na mitingu podstaknut tvojim govorom napravio je haos po Beogradu.
Kosovo i Metohija je priznato kao nezavisna drzava pre svega zbog interesa SAD a clanice EU koje su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu zbog nas se nikada ne bi usprotivile SAD-u. Clanice EU koje nisu priznale Kosovo i Metohiju kao nezavisnu drzavu to nisu uradile pre svega zbog slicnih problema koje imaju u njihovim zemljama a ne zbog ne zna se kakve velike ljubavi prema nama....
To ce tako ostati dok god SAD budu imale interes za Kosovo i Metohiju. Kada ga i ako jednog dana budu izgubile steci ce se uslovi za povratak Kosova i Metohije u sastav Srbije.
Do tada Kosovo i Metohija ce ostati okupirano.

hahaha

pre 13 godina

jel to opet ovaj uspavani dostavio izjavu, onako iz dosade...

kao, ajde, nisam vec neko vreme, danas bi mogao...


o kakve mi likove u politici imamo, za posmatranje.

Iron Maiden

pre 13 godina

Sto omalazavate coveka kad je upravu...Havijer Solana "Evropska Unija postoju teritorijalni integritet Gruzije" EU "Na svakoj drzavi clanici je da se rukovodi svojim stavom prema Kosovu" Cisto liemerje...Prestanite da lazete sami sebe i zivite u laznoj nadi da ce mo mi uci u EU jer su i sami vec bezbroj puta indirektno rekli da nas ne zele...

Немања

pre 13 godina

Шта да се ради, да смо пали јако ниско показује и овај шамар немаца, у сред Београда.

Не знам шта ви мислите, не сматрам да сам најпаметнији, знам да не знам много о политици, али да неко дође у сред Београда и добије једну част каква је обраћање студентима и ту, без длаке на језику, каже да држава Србија нема право на суверенитет и да је то "готова ствар", при том ултимативно захтевајући да се то прихвати је по мени скандалозно.

Јесте право Немачке да призна неку државу Косово, скроз је у реду да се залаже за њену независност али како може да каже "ми смо само за сарадњу" а ултимативно захтева да се њихови захтеви испуне?
По мени је то лицемерно и у фазону "Демократија је лепа, али само кад нама одговара".

Хм, какав би скандал био да "нешто слично" неки Српски политичар каже у сред Берлина?

Извините, али ја сам као европски грађанин ове земље ову дубоко увређен. Молим вас, упутите ме ако грешим јер желим да нисам у праву по овом питању, због свих нас. :(

Krivi Stojko

pre 13 godina

Tačno je da su Austrougarska i Nemačka raskomadane ali kao poražene snage u ratovima koje su izazvale kada su krenule u osvajanje tuđih država. 99. godine Srbija nikoga nije napala već je pokušavala da neka svoja unutrašnja pitanja reši na način koji se svetskim siledžije nisu složile. Tačno je da smo u tom "ravnopravnom" obračunu poraženi i da smo rat izgubili ali je tačno i to da ga nismo mi izazvali. Teritorija Kosova i Metohije, kao i Avganistana, je bitna Američkim švercerima droge koji novcem kupuju i određuju vlast a i sami su duboko u vlasti. Omraženi Koštunica je apsolutno u pravu a što je nekima lepši Tadić to je njihov problem. Kada sklonite pogled sa njih dvojice neizbežno morate da zavirite i u svoje džepove, novčanike, frižidere, tanjire... A tamo pustoš. Mislite o tome ko je kriv za to. Dugo putovanje u Jevropu, kojim vas maneken zamajava već dugo, mnogo se odužilo. Ko doživi pričaće.

djole srba

pre 13 godina

drago mo je da mogu procitati ovakvu izjavu gos.Kostunice i mislim da bi i ostali predstavnici drzave Srbije trebalo isto da razmisljaju i da dobru razmisle sta ih ceka u EU gde ja zivim vec dugo,dugo pa mogu realno da kazem da nigde ne tece med i mleko.Uci u EU i tamo biti samo rezervni tocak,mislim da ne doprinosi ponosu i samopostovanju svakog pojedinog gradjanina Srbije.

blackforest

pre 13 godina

Juce nam je gospodin ministar porucio da..."svi koji žele u Evropu moraju da shvate da ona ne znači samo zajedničke vrednosti, mir i privredni napredak, već da je njen osnovni princip saradnja".

Takodje je dodao: ..."teritorijalni integritet Kosova ne podleže nikakvoj diskusiji".

Dragi gospodine ministre Guido Vestervele saradnja nije ispunjavanje ultimatuma.

Do ovoga nas je dovela slepa politika koju smo vodili oslanjajuci se na 4 stuba spoljne politike EU, SAD, Rusija i Kina. Vodeci ovakvu politiku niko se iz ovih zemalja nije osecao sigurnim da nam veruje i da ih necemo prevariti na kraju. Zbog toga i nemamo snazne prijatelje u svetu. Druga politika je bila kada smo bili lideri nesvrstanih zemalja kada su nas bar oni podrzavali. To je bilo vreme hladnog rata i kada su nesvrstani bili potrebni da se pripoje jednom ili drugom bloku. Toga vise nema i sada moraju da se donesu odluke i da se izabere strana. Posto su SAD i EU pocele da nas komadaju i postavile se protiv nas normalno je da se okrenemo Rusiji i Kini takodje imajuci u vidu da su to drzave koje ce uskoro imati snaznu ekonomiju kao i "zapadni" deo planete.
Ne mozemo sedeti na cetri stolice u isto vreme, sve ce nam se izmaci.

Isak

pre 13 godina

"Odgovor Srbije treba da bude da se nikada nijedna evropska država nije pod pritiskom odrekla dela svoje teritorije, niti je priznala nasilnu promenu svojih granica."

To naravno ne odgovara istini:
- 1947. god. Finska gubi područja Karelije i Pečenga, nastanjena Fincima, u korist SSSR-a. U tim je regijama živjelo 10% stanovništva Finske i 20% finske industrije.

Nemačka je Istočnu Prusku prepustila SSSR-u i Poljskoj.
Zapadnu Prusku, Pomeraniju, Šlesku, Danzig opet Poljskoj,
Alsace Francuskoj itd.

Mađarska je 1918. izgubila Transilvaniju, Bačku, Banat, Srem i Temišvar, a dve godine posle gubi Prekmurje i Međimurje, te deo Baranje.

Sve su ove države priznale manje-više nasilnu promenu svojih granica. Ali za razliku od Kosova, u tim oduzetim teritorijama Finske, Nemačke i Mađarske, u većini slučajeva, etničku su većinu činili narodi koji su otrgnuti od svojih matičnih država.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Koštunica: EU omalovažava Srbiju ?

Uvazeni ..., kao prvo: NIKO iz EU ne omalovazava Srbiju !
Ako NEKOGA iz Srbije EU uopste omalovazava onda je to NAKARADNA politika koju je vodio pok. Milosevic pa NASTAVILI VI pa sada i ova Vlast a NIKO od Vas NIJE "Srbija" !
Politika koju "Srbija" vodi dvadesetak godina, a koja jednom OGROMNOM delu "Srbije" NIJE BILA PO VOLJI izuzimajuci nazalost samo jedan kratak period tj. dok je Pok. Zoran Djindjic bio ziv,
i treba da bude OMALOVAZENA od EU i treba da bude POTUCENA DO KOLENA da "SRBIJA" tj. gradjani Srbije jednom za sva vremena prestanu da slusaju "ruske BAJKE" i da pocnu razmisljati svojom EVROPSKOM GLAVOM !
Cujes ti njega, ON "SRBIJA" pa "UVREDJEN" ?

jovan

pre 13 godina

"Ono što važi kao pravilo za sve evropske države mora važiti i za Srbiju".
Da li u ta pravila spada i zivotni standard, dobra infrastruktura, racionalna i pravna a ne poslusna i tajkunizirana drzava, sustinska reforma sudstva tajnih sluzbi i policije, nekorumpirani politicari da budu pre pravilo nego izuzetak, stop zaposljavanju po rodjackoj i partijkoj liniji, drzava u kojoj me nesposobni i pokvareni politicari nece svaki dan izludjivati svojim glupostima... Evo, ako je i on sve ovo mislio, u potpunosti se slazem sa njime.

nikad vise milo moje

pre 13 godina

Ruke mi se tresu dok ovo kucam, ali ipak:
KOSTUNICA JE U PRAVU

Ja licno vise uopste ne razmisljam o EU. Bas me briga, za sebe i Srbiju ne ocekujem nista bolje od toga.

Nit sam protiv niti za, ima jedna lepa srpska rec: "indiferentan" ;-)

btw wtf?!

pre 13 godina

Džabe nam Vojo i Kosovo i Srbija ako u njima ne ostane ni s od srba. A tvoje kompanjone ne zanima kako će srbi dočekati sutra, već samo kako da postanu gubernatori ruske gubernije i koliki će procenat dobiti od nafta-gasnog i drugih aranžmana

slobodnomisleći

pre 13 godina

Da se razumemo: Albanci su se pobunili i naoružali, pa započeli oružanu pobunu, a njihovi saveznici države NATO-a napali SR Jugoslaviju i osvojili Kosovo (sve bezvezarije o milosrdnim andjelima i ostalo, demantuje faktička situacija gde im sada niko ne preti, a ipak se podržava njihova nezavisnost).
Kad se ovako posmatraju stvari, mnogo je logičnije i jasnije.
Nisam fan Koštunice (i njegovog nečinjenja), ali je u pravu u većini stvari povodom ovoga.
Srbija jeste poražena strana u tom ratu i zato kao poražena strana koja je kažnjena teritorijalno, i trpi i dalje kažnjavanje i "šamaranje".
Realno.

(Vlast)a

pre 13 godina

Sta god nam radili, ne mogu nista gore,bezocnije i nesuvislije od onoga sto ste nam radili vi, Samardzic, Raskovic-Ivic, Jocic, Stojkovic,Pahomije,Artemije i Ceca! Da nam naprave konc-logor,nakon vaseg bezvlasce i uzasa, osecala bih se kao na banjskom lecenju.

Vitez Koja

pre 13 godina

"u pisanoj izjavi"... Kakav mracan tip je ovaj covek.. On prosto svakim svojim gestom pokazuje da prezire i javnost i novinare i gradjane uostalom. U eri Fejsbuka, Tvitera, multimedijalnih komunikacija, on se nama obraca putem "pisane izjave". Dobro da nije poslao telegram javnosti. Izadji brate makar na konferenciju za stampu, ili ispred zgrade, stranke, na ulicu, pa se obrati javnosti, a ne iz neke rupe, ili sa nekog kompjutera, putem "pisane izjave". Strasno. Kako on zamislja da ga bilo ko cuje, ja ne znam.. Uostalom, imajuci u vidu ono sta prica, bolje je da ga niko i ne cuje.

novosadjanin

pre 13 godina

Ja ovog čoveka ne mogu da smislim, i drago mi je što nije na vlasti, ali izjava mu je skroz na mestu i u potpunosti je podržavam. Ja sam DS glasač, ali mi se smučilo ucenjivanje EU oko Kosova. Ostavite nas više na miru da živimo.

kvarkovski

pre 13 godina

Ovo se u psihologiji naziva fiksacija... Čovek je samo zaključio da su dvostruki standardi i licemerstvo prema Srbiji otvoreno pokazani u sred Beograda. Danas je isti taj Vestervele podrzao ustavne reforme i centralizaciju BiH. Kamo dalje?!

a sad nazad na spavanje

pre 13 godina

jel ima neko da obavesti ovu osobu da se granice u evropi neprestano - ali neprestano - menjaju i da ce se uvek menjati? samo u poslednjih cetvrt veka koliko se granica promenilo od nemacke, preko jugoslavije do cehoslovacke, pa cak i sssr-a. od svih drzava koje su pre 100 godina postojale u evropi sada postoji samo sest. nek mu neko kaze koliko su se puta menjale srpske granice istom periodu. napokon, javite mu da u evropi granice vise ne postoje osim na auto-atlasima.

Dokle

pre 13 godina

Dosta bre doktore buncanja i dremanja, brobudi se covece, ovo je XXI vek, a ne osamnaisti u kome ti zivis jos.Zar ti nije dosta sto si do sada zatrovao narod tvojim nacionalizmom, vec hoses da ga unistis skroz, tako da ono sto je zapoceo Milosevic, da dovrsis ti.

Bo-Ki

pre 13 godina

Šta ste Vi gospodine Koštunice, imali da "kazete" po pitanju KiM to smo svi videli (za vreme Vaše vladavine) pa stoga bi bilo bolje da se drzite one narodne izreke - ako nemaš ništa pametno da kazeš, a ti ćuti. Mislim da Vi definitivno nemate ama baš nikakva prava da se uopšte oglašavate!

Metali

pre 13 godina

Omalozavaju nas svi, jer smo ispucali sve nacine da privolimo nekoga na kompromis. Kad hoces vece, izgubis iz vrece. Ovo do pred Internacionalni sud, jos smo i mogli nesto da ucarimo. Sada su nam pokazali ko vozi traktor, a ko kupi seno. Od sada izgleda ne mozemo ni ono minimalno vise da ucarimo, jer nas niko ne treba. Sada i da hocemo da se odreknemo emocija, vise nema vremena da ukapiramo da se ovaj svet zasniva na novcu i politickim interesima. Kostunica zapoceo, Rusi ga obmanuli, a ova nasa sadasnja vlada zapecatila nam sudbinu.

dr.death

pre 13 godina

Ovaj covek je bio jedan od celnika demokratskih promena!?
Ovaj covek me podseca na kombinaciju Slobe i Seselja,ali u rukavicama! Pa cak i oportunisti kao Nikolic i Vucic beze od iste ideologije! Necu, doktore, u Rusiju i basta!

Dr Mabuse

pre 13 godina

"Nikada se nijedna evropska država nije pod pritiskom odrekla dela svoje teritorije"... ma nemoj. A kako je Vojvodina postala deo Srbije, kako je Kosovo postalo, kako su i od koga nastale Bosna, Hrvatska, Makedonija? Da ne idemo dalje. Austrougarska i Nemačka su bile doslovce raskomadane, a daleko od toga da su jedine... Evropske granice neprekidno su se menjale upravo na takav način... za jednog doktora nauka, gospodin VK pokazuje spektakularno nepoznavanje istorije... ili se možda pre radi o tome da niko nije toliko slep koliko onaj ko ne želi da vidi...

hahaha

pre 13 godina

jel to opet ovaj uspavani dostavio izjavu, onako iz dosade...

kao, ajde, nisam vec neko vreme, danas bi mogao...


o kakve mi likove u politici imamo, za posmatranje.

Dejan

pre 13 godina

Za vreme tvoje vladavine Kosovo i Metohija je od strane najmocnijih drzava sveta priznato kao nezavisna drzava. Svi dobro znamo sta si tada uradio. Zestokim govorom prepunim emocija pokusao si da skines odgovornost sa sebe a deo prisutnih na mitingu podstaknut tvojim govorom napravio je haos po Beogradu.
Kosovo i Metohija je priznato kao nezavisna drzava pre svega zbog interesa SAD a clanice EU koje su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu zbog nas se nikada ne bi usprotivile SAD-u. Clanice EU koje nisu priznale Kosovo i Metohiju kao nezavisnu drzavu to nisu uradile pre svega zbog slicnih problema koje imaju u njihovim zemljama a ne zbog ne zna se kakve velike ljubavi prema nama....
To ce tako ostati dok god SAD budu imale interes za Kosovo i Metohiju. Kada ga i ako jednog dana budu izgubile steci ce se uslovi za povratak Kosova i Metohije u sastav Srbije.
Do tada Kosovo i Metohija ce ostati okupirano.

lazar bojanić

pre 13 godina

Nikada mi nije bio simpatičan ali svaka mu je na mestu ...samo još da ponudi i rešenje .Jer ne može se šut sa rogatim bosti ali živeti nekako mora u svojoj sramoti ...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Koštunica: EU omalovažava Srbiju ?

Uvazeni ..., kao prvo: NIKO iz EU ne omalovazava Srbiju !
Ako NEKOGA iz Srbije EU uopste omalovazava onda je to NAKARADNA politika koju je vodio pok. Milosevic pa NASTAVILI VI pa sada i ova Vlast a NIKO od Vas NIJE "Srbija" !
Politika koju "Srbija" vodi dvadesetak godina, a koja jednom OGROMNOM delu "Srbije" NIJE BILA PO VOLJI izuzimajuci nazalost samo jedan kratak period tj. dok je Pok. Zoran Djindjic bio ziv,
i treba da bude OMALOVAZENA od EU i treba da bude POTUCENA DO KOLENA da "SRBIJA" tj. gradjani Srbije jednom za sva vremena prestanu da slusaju "ruske BAJKE" i da pocnu razmisljati svojom EVROPSKOM GLAVOM !
Cujes ti njega, ON "SRBIJA" pa "UVREDJEN" ?

(Vlast)a

pre 13 godina

Sta god nam radili, ne mogu nista gore,bezocnije i nesuvislije od onoga sto ste nam radili vi, Samardzic, Raskovic-Ivic, Jocic, Stojkovic,Pahomije,Artemije i Ceca! Da nam naprave konc-logor,nakon vaseg bezvlasce i uzasa, osecala bih se kao na banjskom lecenju.

Vitez Koja

pre 13 godina

"u pisanoj izjavi"... Kakav mracan tip je ovaj covek.. On prosto svakim svojim gestom pokazuje da prezire i javnost i novinare i gradjane uostalom. U eri Fejsbuka, Tvitera, multimedijalnih komunikacija, on se nama obraca putem "pisane izjave". Dobro da nije poslao telegram javnosti. Izadji brate makar na konferenciju za stampu, ili ispred zgrade, stranke, na ulicu, pa se obrati javnosti, a ne iz neke rupe, ili sa nekog kompjutera, putem "pisane izjave". Strasno. Kako on zamislja da ga bilo ko cuje, ja ne znam.. Uostalom, imajuci u vidu ono sta prica, bolje je da ga niko i ne cuje.

Dokle

pre 13 godina

Dosta bre doktore buncanja i dremanja, brobudi se covece, ovo je XXI vek, a ne osamnaisti u kome ti zivis jos.Zar ti nije dosta sto si do sada zatrovao narod tvojim nacionalizmom, vec hoses da ga unistis skroz, tako da ono sto je zapoceo Milosevic, da dovrsis ti.

Bo-Ki

pre 13 godina

Šta ste Vi gospodine Koštunice, imali da "kazete" po pitanju KiM to smo svi videli (za vreme Vaše vladavine) pa stoga bi bilo bolje da se drzite one narodne izreke - ako nemaš ništa pametno da kazeš, a ti ćuti. Mislim da Vi definitivno nemate ama baš nikakva prava da se uopšte oglašavate!

a sad nazad na spavanje

pre 13 godina

jel ima neko da obavesti ovu osobu da se granice u evropi neprestano - ali neprestano - menjaju i da ce se uvek menjati? samo u poslednjih cetvrt veka koliko se granica promenilo od nemacke, preko jugoslavije do cehoslovacke, pa cak i sssr-a. od svih drzava koje su pre 100 godina postojale u evropi sada postoji samo sest. nek mu neko kaze koliko su se puta menjale srpske granice istom periodu. napokon, javite mu da u evropi granice vise ne postoje osim na auto-atlasima.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Tačno je da su Austrougarska i Nemačka raskomadane ali kao poražene snage u ratovima koje su izazvale kada su krenule u osvajanje tuđih država. 99. godine Srbija nikoga nije napala već je pokušavala da neka svoja unutrašnja pitanja reši na način koji se svetskim siledžije nisu složile. Tačno je da smo u tom "ravnopravnom" obračunu poraženi i da smo rat izgubili ali je tačno i to da ga nismo mi izazvali. Teritorija Kosova i Metohije, kao i Avganistana, je bitna Američkim švercerima droge koji novcem kupuju i određuju vlast a i sami su duboko u vlasti. Omraženi Koštunica je apsolutno u pravu a što je nekima lepši Tadić to je njihov problem. Kada sklonite pogled sa njih dvojice neizbežno morate da zavirite i u svoje džepove, novčanike, frižidere, tanjire... A tamo pustoš. Mislite o tome ko je kriv za to. Dugo putovanje u Jevropu, kojim vas maneken zamajava već dugo, mnogo se odužilo. Ko doživi pričaće.

Isak

pre 13 godina

"Odgovor Srbije treba da bude da se nikada nijedna evropska država nije pod pritiskom odrekla dela svoje teritorije, niti je priznala nasilnu promenu svojih granica."

To naravno ne odgovara istini:
- 1947. god. Finska gubi područja Karelije i Pečenga, nastanjena Fincima, u korist SSSR-a. U tim je regijama živjelo 10% stanovništva Finske i 20% finske industrije.

Nemačka je Istočnu Prusku prepustila SSSR-u i Poljskoj.
Zapadnu Prusku, Pomeraniju, Šlesku, Danzig opet Poljskoj,
Alsace Francuskoj itd.

Mađarska je 1918. izgubila Transilvaniju, Bačku, Banat, Srem i Temišvar, a dve godine posle gubi Prekmurje i Međimurje, te deo Baranje.

Sve su ove države priznale manje-više nasilnu promenu svojih granica. Ali za razliku od Kosova, u tim oduzetim teritorijama Finske, Nemačke i Mađarske, u većini slučajeva, etničku su većinu činili narodi koji su otrgnuti od svojih matičnih država.

btw wtf?!

pre 13 godina

Džabe nam Vojo i Kosovo i Srbija ako u njima ne ostane ni s od srba. A tvoje kompanjone ne zanima kako će srbi dočekati sutra, već samo kako da postanu gubernatori ruske gubernije i koliki će procenat dobiti od nafta-gasnog i drugih aranžmana

djole srba

pre 13 godina

drago mo je da mogu procitati ovakvu izjavu gos.Kostunice i mislim da bi i ostali predstavnici drzave Srbije trebalo isto da razmisljaju i da dobru razmisle sta ih ceka u EU gde ja zivim vec dugo,dugo pa mogu realno da kazem da nigde ne tece med i mleko.Uci u EU i tamo biti samo rezervni tocak,mislim da ne doprinosi ponosu i samopostovanju svakog pojedinog gradjanina Srbije.

Iron Maiden

pre 13 godina

Sto omalazavate coveka kad je upravu...Havijer Solana "Evropska Unija postoju teritorijalni integritet Gruzije" EU "Na svakoj drzavi clanici je da se rukovodi svojim stavom prema Kosovu" Cisto liemerje...Prestanite da lazete sami sebe i zivite u laznoj nadi da ce mo mi uci u EU jer su i sami vec bezbroj puta indirektno rekli da nas ne zele...

Metali

pre 13 godina

Omalozavaju nas svi, jer smo ispucali sve nacine da privolimo nekoga na kompromis. Kad hoces vece, izgubis iz vrece. Ovo do pred Internacionalni sud, jos smo i mogli nesto da ucarimo. Sada su nam pokazali ko vozi traktor, a ko kupi seno. Od sada izgleda ne mozemo ni ono minimalno vise da ucarimo, jer nas niko ne treba. Sada i da hocemo da se odreknemo emocija, vise nema vremena da ukapiramo da se ovaj svet zasniva na novcu i politickim interesima. Kostunica zapoceo, Rusi ga obmanuli, a ova nasa sadasnja vlada zapecatila nam sudbinu.

novosadjanin

pre 13 godina

Ja ovog čoveka ne mogu da smislim, i drago mi je što nije na vlasti, ali izjava mu je skroz na mestu i u potpunosti je podržavam. Ja sam DS glasač, ali mi se smučilo ucenjivanje EU oko Kosova. Ostavite nas više na miru da živimo.

blackforest

pre 13 godina

Juce nam je gospodin ministar porucio da..."svi koji žele u Evropu moraju da shvate da ona ne znači samo zajedničke vrednosti, mir i privredni napredak, već da je njen osnovni princip saradnja".

Takodje je dodao: ..."teritorijalni integritet Kosova ne podleže nikakvoj diskusiji".

Dragi gospodine ministre Guido Vestervele saradnja nije ispunjavanje ultimatuma.

Do ovoga nas je dovela slepa politika koju smo vodili oslanjajuci se na 4 stuba spoljne politike EU, SAD, Rusija i Kina. Vodeci ovakvu politiku niko se iz ovih zemalja nije osecao sigurnim da nam veruje i da ih necemo prevariti na kraju. Zbog toga i nemamo snazne prijatelje u svetu. Druga politika je bila kada smo bili lideri nesvrstanih zemalja kada su nas bar oni podrzavali. To je bilo vreme hladnog rata i kada su nesvrstani bili potrebni da se pripoje jednom ili drugom bloku. Toga vise nema i sada moraju da se donesu odluke i da se izabere strana. Posto su SAD i EU pocele da nas komadaju i postavile se protiv nas normalno je da se okrenemo Rusiji i Kini takodje imajuci u vidu da su to drzave koje ce uskoro imati snaznu ekonomiju kao i "zapadni" deo planete.
Ne mozemo sedeti na cetri stolice u isto vreme, sve ce nam se izmaci.

dr.death

pre 13 godina

Ovaj covek je bio jedan od celnika demokratskih promena!?
Ovaj covek me podseca na kombinaciju Slobe i Seselja,ali u rukavicama! Pa cak i oportunisti kao Nikolic i Vucic beze od iste ideologije! Necu, doktore, u Rusiju i basta!

nikad vise milo moje

pre 13 godina

Ruke mi se tresu dok ovo kucam, ali ipak:
KOSTUNICA JE U PRAVU

Ja licno vise uopste ne razmisljam o EU. Bas me briga, za sebe i Srbiju ne ocekujem nista bolje od toga.

Nit sam protiv niti za, ima jedna lepa srpska rec: "indiferentan" ;-)

kvarkovski

pre 13 godina

Ovo se u psihologiji naziva fiksacija... Čovek je samo zaključio da su dvostruki standardi i licemerstvo prema Srbiji otvoreno pokazani u sred Beograda. Danas je isti taj Vestervele podrzao ustavne reforme i centralizaciju BiH. Kamo dalje?!

Немања

pre 13 godina

Шта да се ради, да смо пали јако ниско показује и овај шамар немаца, у сред Београда.

Не знам шта ви мислите, не сматрам да сам најпаметнији, знам да не знам много о политици, али да неко дође у сред Београда и добије једну част каква је обраћање студентима и ту, без длаке на језику, каже да држава Србија нема право на суверенитет и да је то "готова ствар", при том ултимативно захтевајући да се то прихвати је по мени скандалозно.

Јесте право Немачке да призна неку државу Косово, скроз је у реду да се залаже за њену независност али како може да каже "ми смо само за сарадњу" а ултимативно захтева да се њихови захтеви испуне?
По мени је то лицемерно и у фазону "Демократија је лепа, али само кад нама одговара".

Хм, какав би скандал био да "нешто слично" неки Српски политичар каже у сред Берлина?

Извините, али ја сам као европски грађанин ове земље ову дубоко увређен. Молим вас, упутите ме ако грешим јер желим да нисам у праву по овом питању, због свих нас. :(

slobodnomisleći

pre 13 godina

Da se razumemo: Albanci su se pobunili i naoružali, pa započeli oružanu pobunu, a njihovi saveznici države NATO-a napali SR Jugoslaviju i osvojili Kosovo (sve bezvezarije o milosrdnim andjelima i ostalo, demantuje faktička situacija gde im sada niko ne preti, a ipak se podržava njihova nezavisnost).
Kad se ovako posmatraju stvari, mnogo je logičnije i jasnije.
Nisam fan Koštunice (i njegovog nečinjenja), ali je u pravu u većini stvari povodom ovoga.
Srbija jeste poražena strana u tom ratu i zato kao poražena strana koja je kažnjena teritorijalno, i trpi i dalje kažnjavanje i "šamaranje".
Realno.

jovan

pre 13 godina

"Ono što važi kao pravilo za sve evropske države mora važiti i za Srbiju".
Da li u ta pravila spada i zivotni standard, dobra infrastruktura, racionalna i pravna a ne poslusna i tajkunizirana drzava, sustinska reforma sudstva tajnih sluzbi i policije, nekorumpirani politicari da budu pre pravilo nego izuzetak, stop zaposljavanju po rodjackoj i partijkoj liniji, drzava u kojoj me nesposobni i pokvareni politicari nece svaki dan izludjivati svojim glupostima... Evo, ako je i on sve ovo mislio, u potpunosti se slazem sa njime.