Četvrtak, 26.08.2010.

09:49

Srbi ne žele pomoć kosovske vlade

Predstavnici kosovskih Srba kažu da pomoć Vlade Kosova od pet miliona evra namenjena severu Pokrajine, gde mahom žive Srbi, nije dobrodošla.

Izvor: B92

Srbi ne žele pomoæ kosovske vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

KA.EM.

pre 13 godina

Kada bi sracunali koliko vredi imovina kosovskih Srba koju su zauzeli i koju BESPRAVNO koriste kosovski Albanci, kada bi se sracunala vrednost preduzeca na Kosovu ciju je izgradnju finansirala Srbija a koju sada "privatizuju" Albanci, onda bi videli da ovih 17 miliona evra nisu ni 1% od te sume. Ovih 17 miliona evra koje ovako "velikodusno" nudi Taci predstavljaju samo JEFTIN MARKETINSKI TRIK i nista vise. Sa tih 17 miliona evra se ne moze napraviti nista konkretno niti ne znam koliko bitno i ovih 17 miliona evra sluze samo na zamazivanje ociju i kao maska za prave namere Tacija i kompanije. Albanske nacionaliste ne zanima nikakav bolji zivot Srba na severu nego ih zanima ISKLJUCIVO i SAMO zaokruzaivanje teritorija koje smatraju za svoje. Znaju albanski nacionalisti da nasiljem ne bi puno postigli makar to odobrili i Amerikanci pa se onda koriste ovakvim providnim metodama kao bi se infiltrirali i na sever. Da je albanskim nacionalistima zaista stalo do boljeg zivota Srba onda bi omogucili povratak prognanih Srba u svoje kuce i na svoja imanja koja se nalaze juzno od Ibra. To bi albanske nacionaliste kostalo mnogo manje od ovih 17 miliona evra samo u tom slucaju rezultati etnickog ciscenja i albanizacije Kosova mogu da se ugroze a to albanski nacionalisti nikako ne bi voleli kao sto bi jako voleli da stave sapu i na preostali deo Kosova gde Srbi jos zive. Ono sto zaista zapanjuje je naivnost (glumljena ili prava)onih koji nasedaju na ove poteze albanskih nacionalista, onih koji misle da ce imati bilo kakve koristi od ovih 17 miliona evra iako ce se te pare potrositi na podizanje kuca za Albance ili na otvaranje raznih kancelarija "drzave kosova" dok Srbi svakako ne bi videli ni 1 evro od tih para i koji bi za vrlo kratko vreme skupo platili tih 17 miliona evra. U svakom slucaju postoji jako puno prostora juzno od Ibra gde Albanci mogu da pokazu koliko se "brinu" za zivot svih" i koliko su "tolerantni i okrenuti buducnosti", medjutim zanimljivo da Albanci propustaju te prilike da se pokazu i zadnjih deset godina nisu uradili nista na poboljsanju uslova za povratak Srba i njihove imovine. Na svu srecu, poznajemo ih, poznajemo metode, retoriku, namere, "iskrenost" tako da ove Tacijeve bajke i ovaj jeftini marketing na severu nece proci.

ClickOFF

pre 13 godina

Rado bi drustvo iz Pristine uzelo pare od amera a uposlilo svoje kompanije na severu. Mislim, ko ne bi.

na srecu Srbi na severu imaju albance na jugu pa kada bi hteli da su uporede ko kako zivi jasno vide koliko vredi takva pomoc.

Psiho

pre 13 godina

"Srbi ne žele pomoć kosovske vlade"

Sigurno da ne zele tu novcanu pomoc od kososke vlade, jer Srbija im daje kapom i sakom, koliko hoce, po tri plate i specijalne bonuse, dok beogradjani recimo, gladuju ili su postali stalni posetioci kontejnera.

svasta

pre 13 godina

"Srbiji preti finansijski slom"

Jel neko iz vlade Srbije upoznat sa ovom ekonomskom dramom, da ne kazem tragedijom, pa da tako glatko odbija ponudjeni joj novac od Kosovske vlade

Filip

pre 13 godina

Treba im pokazati da parama ne mogu da kupe nista, a narocito to ne mougu oni koji su unistili preko 100 srpskih crkava i manastira od kojih su neki stari skoro sedam vekova.

bruka

pre 13 godina

Kosovski srbi, odbijaju bilo kakvu ponudjenu pomoc zbog politiçkih razloga, dok gradjani Srbije svakim danom upadaju u vecu ekonomsko-finacijsku bedu. Ko ce razumeti ovaj nebeski narod?

MUKNAVI

pre 13 godina

Opljackali milijarde,sad se prave dobri ..i dele milostinju,da zabasure ...bombe,kamenice ,zastrasivanje i ostalo cime se sluze,da naprave svoju iluziju..etnicki cisto Kosovo i Metohiju.

kosovar69

pre 13 godina

pa nece oni te pare iz kosovske vlade posto su te pare previdjane za infrastrukturu-vodovod-kanalizaciu tj.To srbima u kosovo ne interesuje oni hoce samo KESH,ne mogu oni sa parce asfalt ili vodom da kupuju stanove u beogradu otvore firme ili kupiti benz.to je to

polu-hadzija

pre 13 godina

a jel?

samo zato sto je to objavljeno u medijima - predstavnici srba sa severa nisu zeljni novca.

jer novac koje inace opstine leposavic, zvecan i zubin potok dobijaju iz konsolidovanog kosovskog budzeta nije problem uzeti. jer o tome malo ko prica.

to nije problem gospodo!?

ok, razumem strah politicara jer novac obrlati ljude, ali mi se isto tako ne svidja ni cinizam ovih politicara kada se zna da kosovo inace odvaja novac za opstine na severu).

skone

pre 13 godina

Cudno kako svi predstavnici Srba isto misle.Sigurno bi i mi obicni gradjani K.Mitrovice imali isto misljenje da smo se nakupili para za ovih 10 godina kao gospoda cije se izjave citiraju.Neka ih je sramota.Nesposobni su da izbegla lica smestena u OS``Branko Radicevic`` smeste skuce,to je samo jedan od primera,ali glavno je da su ONI protiv novca koji bi svima doneo dobro.Zasigurno.Zamolio bi cenjeni medij B92 da cuje i drugu stranu,tj. nas Srbe koji niti imamo posao,dosta njih ni taj famozni kosovski dodatak itd.. sta misle o nadam se iskrenoj pomoci Vlade Kosova.Srdacan pozdrav.

realno

pre 13 godina

Kosovski srbi trebaju grabiti obema rukama i od Beograda i od Pristine, a dnevnopliticka prepucavanja da ostave "gladnim" politicarima.
Sa ovakvom vodiljom se moze ostati i opstati dole, sve drugo je utopija!

diznilend

pre 13 godina

Da "vlada kosova svaki dan brine" o svojim ziteljima onda bi vratila Srbima kuce i imanja koja su im nasilno oduzeta pre desetak godina. Da "vlada kosova brine o svim svojim gradjanima" onda bi najzad uhapsila nekog od Albanca koji je kriv za zlocine nad Srbima. Da "vlada kosova brine o svim svojim gradjanima" onda Srbi ne bi ziveli u rezervatima i sabijeni na severu nego bi ziveli tamo gde su i ranije ziveli. Dosta vise ovih supljih prica i bajki o tom "blagostanju" koje postoji u "drzavi kosova", koga mislite da zavarate? Procitajte bilo koji izvestaj bilo koje mednunarodne organizacije o stanju na Kosovu pa cete videti pravo stanje i realnost o tome kako se "vlada kosova brine o svim svojim ziteljima". U svim izvestajima se jasno naglasava diskriminacija po nacionalnoj osnovi, krsenje svih mogucih prava, otpustanja sa posla, diskriminacija u sudovima, ocajno stanje ljudskih prava...

komshija

pre 13 godina

samo da se zna da to nije pomoc srbima nego to je za poboljshanje inrastukture na tom delu kosova i od toga ce imati korist kosovski gragjani a nije bitno da li su srbi ili albanci...prema tome kosovska vlada nece pitati ivanovica ili nojkica da li hoce ove pare ili ne,to je odluceno i bice sprovedeno....poz iz prishtine

a Pristina? Prizren?

pre 13 godina

Je li albanski spin majstori sto ne date malo para onoj saci Srba u Pristini. Ima ih 68 i cuva ih bodljikava zica i bataljon KFORa. Nemozete da ih ne primetite, pricaju srpski kradom. A i manje vam je nego da imate 40 hiljada Srba koliko je pre 11 godina zivelo u Pristini.

KS'010

pre 13 godina

Vlada Kosova,skoro svaki dan dokazuje da se brine za sve zitelje drzave ,bez razloga na naciju,veru itd.Ovakvim putem, Kosovo bice primar ne samo na Balkanu nego i mnogo sire,kako treba tretirati manjine a ne kao Srbija ,koja svakog dana ,decenijama,deli narod na srbe i ostalih pa se zali da "ceo svet je protiv nje".Probudite se ljudi ,nije 19 vek.
Na Kosovo bice dobro za sviju nas .Svako ko zeli da zivi kao svi normalni gradjani sveta:slobodni i ravnopravni...bez diskriminacije,drzavnog terora itd.

nenad

pre 13 godina

Bravo za premijera!Nadam se da ce se naci Srbi hladne glave da prihvate ovu pomoc koja je i te kako potrebna Pa saamo u K,Mitrovici nemate vodovod,halu sportova,kulturnu ustanovu itd...Ne vidim zasto bi se novac odbio,osim od onih koji su se napunili para ovih godina i jedini posao im je da ``srbuju``.Pitajte obican narod,siguran sam da se slazu da im se preko pomoci Vlade Kosova omoguci bolji i kvalitetniji zivot.Pozdrav iz K.Mitrovice.

mirko

pre 13 godina

To je za ostvarenje strateskog cilja/sopstvenog interesa - "integraciju severa" kako je i doslovno receno. Nije to iz vrlih pobuda poput brige o povratku Srba "ekonomskom razvoju" severa i sl.

ibish dauti

pre 13 godina

Eh moji Albanci...
Sada morate da pregovarate sa Srbijom. Doslo je vreme da se prizna Srbija kao nasa drzava pod ovakvim okolnostima da na Albanija i ceo svet pa i Srbija placa i hrani bez posla i ikakve brige da nesto sami zaradujemo...Sto nisu nam Srbi prije 20 godina pruzili ovakvu nagodbu na sto da se uopste ne bunimo i mucimo osloboditi od nje?
Ajde odmah da menjamo polozaj sa Kosovskim Srbima pa da uzivamo vec jednom i mi... sa po tri plate, kuce i stanove, privilegije i ustedevine, naoruzani do zuba, i lepo obuceni i osim toga pravo i mogucnost sa rezerviranim mestima u Skupstini i Vladi Srbije sa albanskom jezikom kao drzavni jezik...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Narvno svi Srbi koji se ne povinuju albanskim ratnim zločincima su u stvari i sami ratni ratni zločinci. Zanimljiv komentar sa Kosova. A to što je teritorija južno od Ibra skoro očišćena od fizičkog postojanja Srba to nema veze. Kada Albanci počnu razmišljati samokritički, kada počnu osuđivati svoj fašizam, kada ne budu podržavali svoje ratne zločince, kada osude zločince u vlastitim redovima, kada tzv. međunarodna zajednica prestane podržavati velikoalbanski nacionalizam najgore vrste i kada Albanci konačno smanje apetite tek će se onda osjetiti kakva takva stabilnost na Balkanu. Do tada mrka kapa!

Milan

pre 13 godina

Gorane, nije to Tači izmislio nego Ameri, ništa Tači ne može bez Amera što se vidi i sada kada Klintonica mora skupljati one zemlje koje radi dugova Amerima moraju glasati u UN protiv srpske rezolucije. "Kosovo" nikad neće biti samostalna i normalna država nego neka kvislinška tvorevina neke druge. Tako je nastala, tako će i postojati.

mc

pre 13 godina

Kosovari, okrenite se svojoj drzavi i manite se naseg budzeta. Vidite da vas premijer hoce i moze da vam pomogne ali vi morate da se manete emocija i okrenete se realnosti.
Vidite da covek na sve nacine pokusava da vam pomogne da se osecate kao kod kuce....Puci ce film i njemu i MZ i u jednom trenutku ce pustiti KBS i KPS da povrate kontrolu na Severu Kosova oruzjem...Tada cete zaliti za ovom pomoci ali ce biti kasno...tako su i Srbi iz Krajine hteli mnogo vise nego sto je njihov domet bio pa su sve izgubili i pobegli su u Srbiju...ne cinite njihove greske...

Dzara

pre 13 godina

...nije nimalo lako odvojiti toliki novac za pomoc Srbima jasno pokazuje koliko je Kosovu stalo da se svi gradjani Kosova na Kosovu osecaju kao kod SVOJE KUCE !
Svasta!
Prvo sto ce to sve samo da ostane na recima, a drugo, to je nistavan novac u odnosu na onaj koji je odvojen za proterivanje i sprecavanje povratka Srba, kao i za zastitu ubica dece i rusilaca SRPSKIH srednjovekovnih manastira i crkava.
Sem toga...veci deo tog novca je sigurno ilegalnog porekla, od trgovine oruzjem, narkoticima, belim robljem ili organima. Birajte.

mertur

pre 13 godina

Ala je lepo biti Srbin na Kosovu. Sa sviju strana pada novac. Thaqi, da li si siguran da taj nas novac ne padne u ruke ratnim zlocincima kojih je puno na severu, dok na jugu ima onih koji gladuju.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Svaka cast !
Ako se zna da je Kosovo jos uvek siromasna drzava kojoj sigurno nije nimalo lako odvojiti toliki novac za pomoc Srbima jasno pokazuje koliko je Kosovu stalo da se svi gradjani Kosova na Kosovu osecaju kao kod SVOJE KUCE !
Kad je Srbija odvojila neki novac za neku "nacionalnu manjinu" koja zivi u Srbiji i pokazala im da je Srbija i NJIHOVA KUCA ?

luci

pre 13 godina

ja bih bio presretan kad bi recimo vlada u beogradu investirala 5 mila u mom kraju, bravo kosovo, mozda ce srbija nesto od vas nauciti, pozdrav iz novog pazara.

Goran

pre 13 godina

Isto to je Đinđić uradio u Preševskoj dolini kada je bila ona pobuna. Ovo mi se već sviđa, ako bude neke trampe, bar da nam je miraz isti :) A i preiskusni Tači je odabrao savršen trenutak u kome se dovodi u pitanje onaj "kosovski" dodatak. Lik stvarno ima smisla za vladanje, iako je mutan do koske :)

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Uzaludno bačen novac. Bolje da su isti uložili za istinski povratak Srba južno od Ibra umjesto što i dalje provociraju Srbe na sjeveru. Ne znam kako im nije jasno da Srbi na sjeveru Kosova ne žele ništa imati sa ratnim zločinicima sa kravatom koji su na vlasti u Prištini. je Ovakva vijest je ipak više za unutrašnju upotrebu u većinskim albanskim sredinama na Kosovu i Metohiji jer Srbi a pogotovo oni na sjeveru nisu vesla sisali. Srbi na sjeveru ne žele da im Priština određuje sudbinu. Tačka! U enklavama je drugačije jer su okruženi albanskom teritorijom. Teritorija sjeverno od Ibra je jedino preostalo za Srbe i ostale nealbance parče slobodne teritorije u kojoj albanski ratni zločinci nemaju vlast i tako bi i trebalo ostati. "Integraciju" mogu sprovesti jedino na silu a čisto sumnjam da će to uraditi jer su kosovski Albanci svoj bonus ispunili nakon organizacije martovskog nasilja.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Svaka cast !
Ako se zna da je Kosovo jos uvek siromasna drzava kojoj sigurno nije nimalo lako odvojiti toliki novac za pomoc Srbima jasno pokazuje koliko je Kosovu stalo da se svi gradjani Kosova na Kosovu osecaju kao kod SVOJE KUCE !
Kad je Srbija odvojila neki novac za neku "nacionalnu manjinu" koja zivi u Srbiji i pokazala im da je Srbija i NJIHOVA KUCA ?

luci

pre 13 godina

ja bih bio presretan kad bi recimo vlada u beogradu investirala 5 mila u mom kraju, bravo kosovo, mozda ce srbija nesto od vas nauciti, pozdrav iz novog pazara.

mc

pre 13 godina

Kosovari, okrenite se svojoj drzavi i manite se naseg budzeta. Vidite da vas premijer hoce i moze da vam pomogne ali vi morate da se manete emocija i okrenete se realnosti.
Vidite da covek na sve nacine pokusava da vam pomogne da se osecate kao kod kuce....Puci ce film i njemu i MZ i u jednom trenutku ce pustiti KBS i KPS da povrate kontrolu na Severu Kosova oruzjem...Tada cete zaliti za ovom pomoci ali ce biti kasno...tako su i Srbi iz Krajine hteli mnogo vise nego sto je njihov domet bio pa su sve izgubili i pobegli su u Srbiju...ne cinite njihove greske...

mertur

pre 13 godina

Ala je lepo biti Srbin na Kosovu. Sa sviju strana pada novac. Thaqi, da li si siguran da taj nas novac ne padne u ruke ratnim zlocincima kojih je puno na severu, dok na jugu ima onih koji gladuju.

Goran

pre 13 godina

Isto to je Đinđić uradio u Preševskoj dolini kada je bila ona pobuna. Ovo mi se već sviđa, ako bude neke trampe, bar da nam je miraz isti :) A i preiskusni Tači je odabrao savršen trenutak u kome se dovodi u pitanje onaj "kosovski" dodatak. Lik stvarno ima smisla za vladanje, iako je mutan do koske :)

kosovar69

pre 13 godina

pa nece oni te pare iz kosovske vlade posto su te pare previdjane za infrastrukturu-vodovod-kanalizaciu tj.To srbima u kosovo ne interesuje oni hoce samo KESH,ne mogu oni sa parce asfalt ili vodom da kupuju stanove u beogradu otvore firme ili kupiti benz.to je to

nenad

pre 13 godina

Bravo za premijera!Nadam se da ce se naci Srbi hladne glave da prihvate ovu pomoc koja je i te kako potrebna Pa saamo u K,Mitrovici nemate vodovod,halu sportova,kulturnu ustanovu itd...Ne vidim zasto bi se novac odbio,osim od onih koji su se napunili para ovih godina i jedini posao im je da ``srbuju``.Pitajte obican narod,siguran sam da se slazu da im se preko pomoci Vlade Kosova omoguci bolji i kvalitetniji zivot.Pozdrav iz K.Mitrovice.

bruka

pre 13 godina

Kosovski srbi, odbijaju bilo kakvu ponudjenu pomoc zbog politiçkih razloga, dok gradjani Srbije svakim danom upadaju u vecu ekonomsko-finacijsku bedu. Ko ce razumeti ovaj nebeski narod?

Psiho

pre 13 godina

"Srbi ne žele pomoć kosovske vlade"

Sigurno da ne zele tu novcanu pomoc od kososke vlade, jer Srbija im daje kapom i sakom, koliko hoce, po tri plate i specijalne bonuse, dok beogradjani recimo, gladuju ili su postali stalni posetioci kontejnera.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Uzaludno bačen novac. Bolje da su isti uložili za istinski povratak Srba južno od Ibra umjesto što i dalje provociraju Srbe na sjeveru. Ne znam kako im nije jasno da Srbi na sjeveru Kosova ne žele ništa imati sa ratnim zločinicima sa kravatom koji su na vlasti u Prištini. je Ovakva vijest je ipak više za unutrašnju upotrebu u većinskim albanskim sredinama na Kosovu i Metohiji jer Srbi a pogotovo oni na sjeveru nisu vesla sisali. Srbi na sjeveru ne žele da im Priština određuje sudbinu. Tačka! U enklavama je drugačije jer su okruženi albanskom teritorijom. Teritorija sjeverno od Ibra je jedino preostalo za Srbe i ostale nealbance parče slobodne teritorije u kojoj albanski ratni zločinci nemaju vlast i tako bi i trebalo ostati. "Integraciju" mogu sprovesti jedino na silu a čisto sumnjam da će to uraditi jer su kosovski Albanci svoj bonus ispunili nakon organizacije martovskog nasilja.

ibish dauti

pre 13 godina

Eh moji Albanci...
Sada morate da pregovarate sa Srbijom. Doslo je vreme da se prizna Srbija kao nasa drzava pod ovakvim okolnostima da na Albanija i ceo svet pa i Srbija placa i hrani bez posla i ikakve brige da nesto sami zaradujemo...Sto nisu nam Srbi prije 20 godina pruzili ovakvu nagodbu na sto da se uopste ne bunimo i mucimo osloboditi od nje?
Ajde odmah da menjamo polozaj sa Kosovskim Srbima pa da uzivamo vec jednom i mi... sa po tri plate, kuce i stanove, privilegije i ustedevine, naoruzani do zuba, i lepo obuceni i osim toga pravo i mogucnost sa rezerviranim mestima u Skupstini i Vladi Srbije sa albanskom jezikom kao drzavni jezik...

komshija

pre 13 godina

samo da se zna da to nije pomoc srbima nego to je za poboljshanje inrastukture na tom delu kosova i od toga ce imati korist kosovski gragjani a nije bitno da li su srbi ili albanci...prema tome kosovska vlada nece pitati ivanovica ili nojkica da li hoce ove pare ili ne,to je odluceno i bice sprovedeno....poz iz prishtine

KS'010

pre 13 godina

Vlada Kosova,skoro svaki dan dokazuje da se brine za sve zitelje drzave ,bez razloga na naciju,veru itd.Ovakvim putem, Kosovo bice primar ne samo na Balkanu nego i mnogo sire,kako treba tretirati manjine a ne kao Srbija ,koja svakog dana ,decenijama,deli narod na srbe i ostalih pa se zali da "ceo svet je protiv nje".Probudite se ljudi ,nije 19 vek.
Na Kosovo bice dobro za sviju nas .Svako ko zeli da zivi kao svi normalni gradjani sveta:slobodni i ravnopravni...bez diskriminacije,drzavnog terora itd.

skone

pre 13 godina

Cudno kako svi predstavnici Srba isto misle.Sigurno bi i mi obicni gradjani K.Mitrovice imali isto misljenje da smo se nakupili para za ovih 10 godina kao gospoda cije se izjave citiraju.Neka ih je sramota.Nesposobni su da izbegla lica smestena u OS``Branko Radicevic`` smeste skuce,to je samo jedan od primera,ali glavno je da su ONI protiv novca koji bi svima doneo dobro.Zasigurno.Zamolio bi cenjeni medij B92 da cuje i drugu stranu,tj. nas Srbe koji niti imamo posao,dosta njih ni taj famozni kosovski dodatak itd.. sta misle o nadam se iskrenoj pomoci Vlade Kosova.Srdacan pozdrav.

svasta

pre 13 godina

"Srbiji preti finansijski slom"

Jel neko iz vlade Srbije upoznat sa ovom ekonomskom dramom, da ne kazem tragedijom, pa da tako glatko odbija ponudjeni joj novac od Kosovske vlade

Milan

pre 13 godina

Gorane, nije to Tači izmislio nego Ameri, ništa Tači ne može bez Amera što se vidi i sada kada Klintonica mora skupljati one zemlje koje radi dugova Amerima moraju glasati u UN protiv srpske rezolucije. "Kosovo" nikad neće biti samostalna i normalna država nego neka kvislinška tvorevina neke druge. Tako je nastala, tako će i postojati.

polu-hadzija

pre 13 godina

a jel?

samo zato sto je to objavljeno u medijima - predstavnici srba sa severa nisu zeljni novca.

jer novac koje inace opstine leposavic, zvecan i zubin potok dobijaju iz konsolidovanog kosovskog budzeta nije problem uzeti. jer o tome malo ko prica.

to nije problem gospodo!?

ok, razumem strah politicara jer novac obrlati ljude, ali mi se isto tako ne svidja ni cinizam ovih politicara kada se zna da kosovo inace odvaja novac za opstine na severu).

Dzara

pre 13 godina

...nije nimalo lako odvojiti toliki novac za pomoc Srbima jasno pokazuje koliko je Kosovu stalo da se svi gradjani Kosova na Kosovu osecaju kao kod SVOJE KUCE !
Svasta!
Prvo sto ce to sve samo da ostane na recima, a drugo, to je nistavan novac u odnosu na onaj koji je odvojen za proterivanje i sprecavanje povratka Srba, kao i za zastitu ubica dece i rusilaca SRPSKIH srednjovekovnih manastira i crkava.
Sem toga...veci deo tog novca je sigurno ilegalnog porekla, od trgovine oruzjem, narkoticima, belim robljem ili organima. Birajte.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Narvno svi Srbi koji se ne povinuju albanskim ratnim zločincima su u stvari i sami ratni ratni zločinci. Zanimljiv komentar sa Kosova. A to što je teritorija južno od Ibra skoro očišćena od fizičkog postojanja Srba to nema veze. Kada Albanci počnu razmišljati samokritički, kada počnu osuđivati svoj fašizam, kada ne budu podržavali svoje ratne zločince, kada osude zločince u vlastitim redovima, kada tzv. međunarodna zajednica prestane podržavati velikoalbanski nacionalizam najgore vrste i kada Albanci konačno smanje apetite tek će se onda osjetiti kakva takva stabilnost na Balkanu. Do tada mrka kapa!

a Pristina? Prizren?

pre 13 godina

Je li albanski spin majstori sto ne date malo para onoj saci Srba u Pristini. Ima ih 68 i cuva ih bodljikava zica i bataljon KFORa. Nemozete da ih ne primetite, pricaju srpski kradom. A i manje vam je nego da imate 40 hiljada Srba koliko je pre 11 godina zivelo u Pristini.

mirko

pre 13 godina

To je za ostvarenje strateskog cilja/sopstvenog interesa - "integraciju severa" kako je i doslovno receno. Nije to iz vrlih pobuda poput brige o povratku Srba "ekonomskom razvoju" severa i sl.

Filip

pre 13 godina

Treba im pokazati da parama ne mogu da kupe nista, a narocito to ne mougu oni koji su unistili preko 100 srpskih crkava i manastira od kojih su neki stari skoro sedam vekova.

realno

pre 13 godina

Kosovski srbi trebaju grabiti obema rukama i od Beograda i od Pristine, a dnevnopliticka prepucavanja da ostave "gladnim" politicarima.
Sa ovakvom vodiljom se moze ostati i opstati dole, sve drugo je utopija!

MUKNAVI

pre 13 godina

Opljackali milijarde,sad se prave dobri ..i dele milostinju,da zabasure ...bombe,kamenice ,zastrasivanje i ostalo cime se sluze,da naprave svoju iluziju..etnicki cisto Kosovo i Metohiju.

diznilend

pre 13 godina

Da "vlada kosova svaki dan brine" o svojim ziteljima onda bi vratila Srbima kuce i imanja koja su im nasilno oduzeta pre desetak godina. Da "vlada kosova brine o svim svojim gradjanima" onda bi najzad uhapsila nekog od Albanca koji je kriv za zlocine nad Srbima. Da "vlada kosova brine o svim svojim gradjanima" onda Srbi ne bi ziveli u rezervatima i sabijeni na severu nego bi ziveli tamo gde su i ranije ziveli. Dosta vise ovih supljih prica i bajki o tom "blagostanju" koje postoji u "drzavi kosova", koga mislite da zavarate? Procitajte bilo koji izvestaj bilo koje mednunarodne organizacije o stanju na Kosovu pa cete videti pravo stanje i realnost o tome kako se "vlada kosova brine o svim svojim ziteljima". U svim izvestajima se jasno naglasava diskriminacija po nacionalnoj osnovi, krsenje svih mogucih prava, otpustanja sa posla, diskriminacija u sudovima, ocajno stanje ljudskih prava...

ClickOFF

pre 13 godina

Rado bi drustvo iz Pristine uzelo pare od amera a uposlilo svoje kompanije na severu. Mislim, ko ne bi.

na srecu Srbi na severu imaju albance na jugu pa kada bi hteli da su uporede ko kako zivi jasno vide koliko vredi takva pomoc.

KA.EM.

pre 13 godina

Kada bi sracunali koliko vredi imovina kosovskih Srba koju su zauzeli i koju BESPRAVNO koriste kosovski Albanci, kada bi se sracunala vrednost preduzeca na Kosovu ciju je izgradnju finansirala Srbija a koju sada "privatizuju" Albanci, onda bi videli da ovih 17 miliona evra nisu ni 1% od te sume. Ovih 17 miliona evra koje ovako "velikodusno" nudi Taci predstavljaju samo JEFTIN MARKETINSKI TRIK i nista vise. Sa tih 17 miliona evra se ne moze napraviti nista konkretno niti ne znam koliko bitno i ovih 17 miliona evra sluze samo na zamazivanje ociju i kao maska za prave namere Tacija i kompanije. Albanske nacionaliste ne zanima nikakav bolji zivot Srba na severu nego ih zanima ISKLJUCIVO i SAMO zaokruzaivanje teritorija koje smatraju za svoje. Znaju albanski nacionalisti da nasiljem ne bi puno postigli makar to odobrili i Amerikanci pa se onda koriste ovakvim providnim metodama kao bi se infiltrirali i na sever. Da je albanskim nacionalistima zaista stalo do boljeg zivota Srba onda bi omogucili povratak prognanih Srba u svoje kuce i na svoja imanja koja se nalaze juzno od Ibra. To bi albanske nacionaliste kostalo mnogo manje od ovih 17 miliona evra samo u tom slucaju rezultati etnickog ciscenja i albanizacije Kosova mogu da se ugroze a to albanski nacionalisti nikako ne bi voleli kao sto bi jako voleli da stave sapu i na preostali deo Kosova gde Srbi jos zive. Ono sto zaista zapanjuje je naivnost (glumljena ili prava)onih koji nasedaju na ove poteze albanskih nacionalista, onih koji misle da ce imati bilo kakve koristi od ovih 17 miliona evra iako ce se te pare potrositi na podizanje kuca za Albance ili na otvaranje raznih kancelarija "drzave kosova" dok Srbi svakako ne bi videli ni 1 evro od tih para i koji bi za vrlo kratko vreme skupo platili tih 17 miliona evra. U svakom slucaju postoji jako puno prostora juzno od Ibra gde Albanci mogu da pokazu koliko se "brinu" za zivot svih" i koliko su "tolerantni i okrenuti buducnosti", medjutim zanimljivo da Albanci propustaju te prilike da se pokazu i zadnjih deset godina nisu uradili nista na poboljsanju uslova za povratak Srba i njihove imovine. Na svu srecu, poznajemo ih, poznajemo metode, retoriku, namere, "iskrenost" tako da ove Tacijeve bajke i ovaj jeftini marketing na severu nece proci.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Uzaludno bačen novac. Bolje da su isti uložili za istinski povratak Srba južno od Ibra umjesto što i dalje provociraju Srbe na sjeveru. Ne znam kako im nije jasno da Srbi na sjeveru Kosova ne žele ništa imati sa ratnim zločinicima sa kravatom koji su na vlasti u Prištini. je Ovakva vijest je ipak više za unutrašnju upotrebu u većinskim albanskim sredinama na Kosovu i Metohiji jer Srbi a pogotovo oni na sjeveru nisu vesla sisali. Srbi na sjeveru ne žele da im Priština određuje sudbinu. Tačka! U enklavama je drugačije jer su okruženi albanskom teritorijom. Teritorija sjeverno od Ibra je jedino preostalo za Srbe i ostale nealbance parče slobodne teritorije u kojoj albanski ratni zločinci nemaju vlast i tako bi i trebalo ostati. "Integraciju" mogu sprovesti jedino na silu a čisto sumnjam da će to uraditi jer su kosovski Albanci svoj bonus ispunili nakon organizacije martovskog nasilja.

Dzara

pre 13 godina

...nije nimalo lako odvojiti toliki novac za pomoc Srbima jasno pokazuje koliko je Kosovu stalo da se svi gradjani Kosova na Kosovu osecaju kao kod SVOJE KUCE !
Svasta!
Prvo sto ce to sve samo da ostane na recima, a drugo, to je nistavan novac u odnosu na onaj koji je odvojen za proterivanje i sprecavanje povratka Srba, kao i za zastitu ubica dece i rusilaca SRPSKIH srednjovekovnih manastira i crkava.
Sem toga...veci deo tog novca je sigurno ilegalnog porekla, od trgovine oruzjem, narkoticima, belim robljem ili organima. Birajte.

Milan

pre 13 godina

Gorane, nije to Tači izmislio nego Ameri, ništa Tači ne može bez Amera što se vidi i sada kada Klintonica mora skupljati one zemlje koje radi dugova Amerima moraju glasati u UN protiv srpske rezolucije. "Kosovo" nikad neće biti samostalna i normalna država nego neka kvislinška tvorevina neke druge. Tako je nastala, tako će i postojati.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Narvno svi Srbi koji se ne povinuju albanskim ratnim zločincima su u stvari i sami ratni ratni zločinci. Zanimljiv komentar sa Kosova. A to što je teritorija južno od Ibra skoro očišćena od fizičkog postojanja Srba to nema veze. Kada Albanci počnu razmišljati samokritički, kada počnu osuđivati svoj fašizam, kada ne budu podržavali svoje ratne zločince, kada osude zločince u vlastitim redovima, kada tzv. međunarodna zajednica prestane podržavati velikoalbanski nacionalizam najgore vrste i kada Albanci konačno smanje apetite tek će se onda osjetiti kakva takva stabilnost na Balkanu. Do tada mrka kapa!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Svaka cast !
Ako se zna da je Kosovo jos uvek siromasna drzava kojoj sigurno nije nimalo lako odvojiti toliki novac za pomoc Srbima jasno pokazuje koliko je Kosovu stalo da se svi gradjani Kosova na Kosovu osecaju kao kod SVOJE KUCE !
Kad je Srbija odvojila neki novac za neku "nacionalnu manjinu" koja zivi u Srbiji i pokazala im da je Srbija i NJIHOVA KUCA ?

MUKNAVI

pre 13 godina

Opljackali milijarde,sad se prave dobri ..i dele milostinju,da zabasure ...bombe,kamenice ,zastrasivanje i ostalo cime se sluze,da naprave svoju iluziju..etnicki cisto Kosovo i Metohiju.

a Pristina? Prizren?

pre 13 godina

Je li albanski spin majstori sto ne date malo para onoj saci Srba u Pristini. Ima ih 68 i cuva ih bodljikava zica i bataljon KFORa. Nemozete da ih ne primetite, pricaju srpski kradom. A i manje vam je nego da imate 40 hiljada Srba koliko je pre 11 godina zivelo u Pristini.

Filip

pre 13 godina

Treba im pokazati da parama ne mogu da kupe nista, a narocito to ne mougu oni koji su unistili preko 100 srpskih crkava i manastira od kojih su neki stari skoro sedam vekova.

mc

pre 13 godina

Kosovari, okrenite se svojoj drzavi i manite se naseg budzeta. Vidite da vas premijer hoce i moze da vam pomogne ali vi morate da se manete emocija i okrenete se realnosti.
Vidite da covek na sve nacine pokusava da vam pomogne da se osecate kao kod kuce....Puci ce film i njemu i MZ i u jednom trenutku ce pustiti KBS i KPS da povrate kontrolu na Severu Kosova oruzjem...Tada cete zaliti za ovom pomoci ali ce biti kasno...tako su i Srbi iz Krajine hteli mnogo vise nego sto je njihov domet bio pa su sve izgubili i pobegli su u Srbiju...ne cinite njihove greske...

mertur

pre 13 godina

Ala je lepo biti Srbin na Kosovu. Sa sviju strana pada novac. Thaqi, da li si siguran da taj nas novac ne padne u ruke ratnim zlocincima kojih je puno na severu, dok na jugu ima onih koji gladuju.

luci

pre 13 godina

ja bih bio presretan kad bi recimo vlada u beogradu investirala 5 mila u mom kraju, bravo kosovo, mozda ce srbija nesto od vas nauciti, pozdrav iz novog pazara.

diznilend

pre 13 godina

Da "vlada kosova svaki dan brine" o svojim ziteljima onda bi vratila Srbima kuce i imanja koja su im nasilno oduzeta pre desetak godina. Da "vlada kosova brine o svim svojim gradjanima" onda bi najzad uhapsila nekog od Albanca koji je kriv za zlocine nad Srbima. Da "vlada kosova brine o svim svojim gradjanima" onda Srbi ne bi ziveli u rezervatima i sabijeni na severu nego bi ziveli tamo gde su i ranije ziveli. Dosta vise ovih supljih prica i bajki o tom "blagostanju" koje postoji u "drzavi kosova", koga mislite da zavarate? Procitajte bilo koji izvestaj bilo koje mednunarodne organizacije o stanju na Kosovu pa cete videti pravo stanje i realnost o tome kako se "vlada kosova brine o svim svojim ziteljima". U svim izvestajima se jasno naglasava diskriminacija po nacionalnoj osnovi, krsenje svih mogucih prava, otpustanja sa posla, diskriminacija u sudovima, ocajno stanje ljudskih prava...

mirko

pre 13 godina

To je za ostvarenje strateskog cilja/sopstvenog interesa - "integraciju severa" kako je i doslovno receno. Nije to iz vrlih pobuda poput brige o povratku Srba "ekonomskom razvoju" severa i sl.

Goran

pre 13 godina

Isto to je Đinđić uradio u Preševskoj dolini kada je bila ona pobuna. Ovo mi se već sviđa, ako bude neke trampe, bar da nam je miraz isti :) A i preiskusni Tači je odabrao savršen trenutak u kome se dovodi u pitanje onaj "kosovski" dodatak. Lik stvarno ima smisla za vladanje, iako je mutan do koske :)

nenad

pre 13 godina

Bravo za premijera!Nadam se da ce se naci Srbi hladne glave da prihvate ovu pomoc koja je i te kako potrebna Pa saamo u K,Mitrovici nemate vodovod,halu sportova,kulturnu ustanovu itd...Ne vidim zasto bi se novac odbio,osim od onih koji su se napunili para ovih godina i jedini posao im je da ``srbuju``.Pitajte obican narod,siguran sam da se slazu da im se preko pomoci Vlade Kosova omoguci bolji i kvalitetniji zivot.Pozdrav iz K.Mitrovice.

ibish dauti

pre 13 godina

Eh moji Albanci...
Sada morate da pregovarate sa Srbijom. Doslo je vreme da se prizna Srbija kao nasa drzava pod ovakvim okolnostima da na Albanija i ceo svet pa i Srbija placa i hrani bez posla i ikakve brige da nesto sami zaradujemo...Sto nisu nam Srbi prije 20 godina pruzili ovakvu nagodbu na sto da se uopste ne bunimo i mucimo osloboditi od nje?
Ajde odmah da menjamo polozaj sa Kosovskim Srbima pa da uzivamo vec jednom i mi... sa po tri plate, kuce i stanove, privilegije i ustedevine, naoruzani do zuba, i lepo obuceni i osim toga pravo i mogucnost sa rezerviranim mestima u Skupstini i Vladi Srbije sa albanskom jezikom kao drzavni jezik...

KS'010

pre 13 godina

Vlada Kosova,skoro svaki dan dokazuje da se brine za sve zitelje drzave ,bez razloga na naciju,veru itd.Ovakvim putem, Kosovo bice primar ne samo na Balkanu nego i mnogo sire,kako treba tretirati manjine a ne kao Srbija ,koja svakog dana ,decenijama,deli narod na srbe i ostalih pa se zali da "ceo svet je protiv nje".Probudite se ljudi ,nije 19 vek.
Na Kosovo bice dobro za sviju nas .Svako ko zeli da zivi kao svi normalni gradjani sveta:slobodni i ravnopravni...bez diskriminacije,drzavnog terora itd.

komshija

pre 13 godina

samo da se zna da to nije pomoc srbima nego to je za poboljshanje inrastukture na tom delu kosova i od toga ce imati korist kosovski gragjani a nije bitno da li su srbi ili albanci...prema tome kosovska vlada nece pitati ivanovica ili nojkica da li hoce ove pare ili ne,to je odluceno i bice sprovedeno....poz iz prishtine

bruka

pre 13 godina

Kosovski srbi, odbijaju bilo kakvu ponudjenu pomoc zbog politiçkih razloga, dok gradjani Srbije svakim danom upadaju u vecu ekonomsko-finacijsku bedu. Ko ce razumeti ovaj nebeski narod?

kosovar69

pre 13 godina

pa nece oni te pare iz kosovske vlade posto su te pare previdjane za infrastrukturu-vodovod-kanalizaciu tj.To srbima u kosovo ne interesuje oni hoce samo KESH,ne mogu oni sa parce asfalt ili vodom da kupuju stanove u beogradu otvore firme ili kupiti benz.to je to

KA.EM.

pre 13 godina

Kada bi sracunali koliko vredi imovina kosovskih Srba koju su zauzeli i koju BESPRAVNO koriste kosovski Albanci, kada bi se sracunala vrednost preduzeca na Kosovu ciju je izgradnju finansirala Srbija a koju sada "privatizuju" Albanci, onda bi videli da ovih 17 miliona evra nisu ni 1% od te sume. Ovih 17 miliona evra koje ovako "velikodusno" nudi Taci predstavljaju samo JEFTIN MARKETINSKI TRIK i nista vise. Sa tih 17 miliona evra se ne moze napraviti nista konkretno niti ne znam koliko bitno i ovih 17 miliona evra sluze samo na zamazivanje ociju i kao maska za prave namere Tacija i kompanije. Albanske nacionaliste ne zanima nikakav bolji zivot Srba na severu nego ih zanima ISKLJUCIVO i SAMO zaokruzaivanje teritorija koje smatraju za svoje. Znaju albanski nacionalisti da nasiljem ne bi puno postigli makar to odobrili i Amerikanci pa se onda koriste ovakvim providnim metodama kao bi se infiltrirali i na sever. Da je albanskim nacionalistima zaista stalo do boljeg zivota Srba onda bi omogucili povratak prognanih Srba u svoje kuce i na svoja imanja koja se nalaze juzno od Ibra. To bi albanske nacionaliste kostalo mnogo manje od ovih 17 miliona evra samo u tom slucaju rezultati etnickog ciscenja i albanizacije Kosova mogu da se ugroze a to albanski nacionalisti nikako ne bi voleli kao sto bi jako voleli da stave sapu i na preostali deo Kosova gde Srbi jos zive. Ono sto zaista zapanjuje je naivnost (glumljena ili prava)onih koji nasedaju na ove poteze albanskih nacionalista, onih koji misle da ce imati bilo kakve koristi od ovih 17 miliona evra iako ce se te pare potrositi na podizanje kuca za Albance ili na otvaranje raznih kancelarija "drzave kosova" dok Srbi svakako ne bi videli ni 1 evro od tih para i koji bi za vrlo kratko vreme skupo platili tih 17 miliona evra. U svakom slucaju postoji jako puno prostora juzno od Ibra gde Albanci mogu da pokazu koliko se "brinu" za zivot svih" i koliko su "tolerantni i okrenuti buducnosti", medjutim zanimljivo da Albanci propustaju te prilike da se pokazu i zadnjih deset godina nisu uradili nista na poboljsanju uslova za povratak Srba i njihove imovine. Na svu srecu, poznajemo ih, poznajemo metode, retoriku, namere, "iskrenost" tako da ove Tacijeve bajke i ovaj jeftini marketing na severu nece proci.

Psiho

pre 13 godina

"Srbi ne žele pomoć kosovske vlade"

Sigurno da ne zele tu novcanu pomoc od kososke vlade, jer Srbija im daje kapom i sakom, koliko hoce, po tri plate i specijalne bonuse, dok beogradjani recimo, gladuju ili su postali stalni posetioci kontejnera.

skone

pre 13 godina

Cudno kako svi predstavnici Srba isto misle.Sigurno bi i mi obicni gradjani K.Mitrovice imali isto misljenje da smo se nakupili para za ovih 10 godina kao gospoda cije se izjave citiraju.Neka ih je sramota.Nesposobni su da izbegla lica smestena u OS``Branko Radicevic`` smeste skuce,to je samo jedan od primera,ali glavno je da su ONI protiv novca koji bi svima doneo dobro.Zasigurno.Zamolio bi cenjeni medij B92 da cuje i drugu stranu,tj. nas Srbe koji niti imamo posao,dosta njih ni taj famozni kosovski dodatak itd.. sta misle o nadam se iskrenoj pomoci Vlade Kosova.Srdacan pozdrav.

svasta

pre 13 godina

"Srbiji preti finansijski slom"

Jel neko iz vlade Srbije upoznat sa ovom ekonomskom dramom, da ne kazem tragedijom, pa da tako glatko odbija ponudjeni joj novac od Kosovske vlade

ClickOFF

pre 13 godina

Rado bi drustvo iz Pristine uzelo pare od amera a uposlilo svoje kompanije na severu. Mislim, ko ne bi.

na srecu Srbi na severu imaju albance na jugu pa kada bi hteli da su uporede ko kako zivi jasno vide koliko vredi takva pomoc.

polu-hadzija

pre 13 godina

a jel?

samo zato sto je to objavljeno u medijima - predstavnici srba sa severa nisu zeljni novca.

jer novac koje inace opstine leposavic, zvecan i zubin potok dobijaju iz konsolidovanog kosovskog budzeta nije problem uzeti. jer o tome malo ko prica.

to nije problem gospodo!?

ok, razumem strah politicara jer novac obrlati ljude, ali mi se isto tako ne svidja ni cinizam ovih politicara kada se zna da kosovo inace odvaja novac za opstine na severu).

realno

pre 13 godina

Kosovski srbi trebaju grabiti obema rukama i od Beograda i od Pristine, a dnevnopliticka prepucavanja da ostave "gladnim" politicarima.
Sa ovakvom vodiljom se moze ostati i opstati dole, sve drugo je utopija!