Nedelja, 22.08.2010.

16:36

Dačić: UN ne smeju priznati Kosovo

Zamenik premijera Ivica Dačić kaže da je nerealno očekivati da Srbija u UN prihvati donošenje rezolucije kojom bi bila priznata legalnost nezavisnosti Kosova.

Izvor: Tanjug

Daèiæ: UN ne smeju priznati Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

MUKNAVI

pre 13 godina

Pa ne sme se ni tasnom muvati, izbegavati sud al..kod nas to moze, za one, koji djupre u ministarskoj fotelji..ko ti sada, i juris ostale, koji muvaju ko i ti. Bre, zar mi zaista necemo stati, i ovaj olos sebi za elitu birati..Mozda oni nisu takvi bili, al od dugog dzuprenja na vlasti, nacisto su se razmontirali i dibidus..pokvarili. Daj vec jednom, sa njima da raskrstimo i krenimo k` onima koji su za sada, daleko od njih i njihovih korupcija. Uokvirimo vec jednom kompetentnosti njihove pravnom drzavom, za sve istom i napravimo pravi iskorak, prema normalnom zivotu u nasoj Drzavi.

e-krem

pre 13 godina

Ma to se covek koji je bio na dorucku samo sali a inace bi se pritisnut istinom odmah opravdao silnim argumentom da nije u stanju da odbrani svoju familiju a kamoli Kosovo. Prosto i istinito.

TOtO

pre 13 godina

Dačić: UN ne sme priznati Kosovo.

Dacicu ti i tvoj mentor ste u proslosti doveli UN u veoma nezgodnoj poziciji, sto znaci da nisi bas u poziciji da pricas sta UN sme ili ne sme!

bane

pre 13 godina

sutra cu jos malo da ne radim nista i tako sve do 1. kad dobijem par PRINCIPA za mesec avgust. e onda cu da ih donesem kuci i da raspodelim principe porodici pa neka deca ruckaju

mile

pre 13 godina

Ne volim mnogo SPS/Dacica ali je u pravu u tome da "UN ne sme priznati Kosovo". Zasto? Pa zato sto princip koji vazi za sve ostale drzave na svetu mora da vazi i za Srbiju. Ako jednostrana secesija nije, upravo po misljenju SAD i "vodecih zemalja" EU, prihvatljiva npr. u slucaju Juzne Osetije ili Nagorno Karbaha, ne moze biti prihvatljiva ni u slucaju Srbije. Zato je jako dobro sto se o rezoluciji za Kosovo u UN raspravlja 9 Septembra, t.j. istog dana kada se vodi rasprava o Nagorno Karabahu.

Kap u Okeanu

pre 13 godina

Dacic: i zaštita nacionalnih i državnih interesa ???

E sad ja vas pitam sta je to drzavni a sta i pre svega CIJI "nacionalni interes" ako to nije isto ?
Ja licno mislim da se misli na nacionalni interes "srpske nacionalne manjine" koja je u konfliktu sa "albanskom nacionalnom manjinom" sa kojim ni jedna "nacionalna manjina" u Srbiji ne moze da se "identifikuje" !
Kao pripadnik jedne druge ne- srpske "nacionalne manjine" u Srbiji uveravam svakog da je "nacionalni interes", nacionalne manjine kojoj pripadam clanstvo u NATO i EU i da zbog konflikta "srpske nacionalne manjine" u Srbiji sa svima u regionu kao i sa EU i SAD, pripadnicima moje "nacionalne manjine" u Srbiji se USKRACUJE pravo na normalan zivot i evropsku buducnost !
BAS ME BRIGA ZA KOSOVO !

boki

pre 13 godina

Super,sad mogu mirno da zaspim jer imam rec od ministra Dacica da Kosovo nece biti nezavisna drzava?!!Samo kad bi jos mogao sutra da objavi da ce premestiti svoju kancelariju u Pristini sa svojom koaliciom onda bi jos bolje zaspao jer boljih bajki nemogu procitati na internetu nego kad ministar Dacic nesto ne izjavi za javnost....

Beogradjanin

pre 13 godina

UN nisu ni bitne, pogotovo nisu bitne za male narode kakav je nas. Jedino sto je na ovom svetu bitno jeste sta radi SAD, i sta rade najjace zemlje EU. Svako ko je bitan je priznao Kosovo zauvek. To je zavrsena prica.

Sad je vreme da nasi politicari izmisle neku drugu praznu slamu da mlate i zaludjuju sirotinju!

adje

pre 13 godina

dacicu vas ne interesuje kosovo niti razgovori i pregovori sa pristinom,vas zanima kako da ostanete sto duze na vlasti bas zato sto obmanjujete javnost sa tim kosovom dok sa druge strane iza ledja radite gradjanima to jeste poskupljavanje zivotnih namirnica,plate male,narod neradi,velika nezaposlenost,ekonomija katastrofalna,urbanizam srbije katastrofalan(do pola srbije autoputevi i zeleznice a od pola srbije je skaldrma gde ni konji ne mogu da pesace a kamoli covek da ide sa autom).da bi nesto uradili po pitanju pregovora sa pristinom vi pothitno morate da menjate:
1.ustav srbije koji ce da vazi za sve nacionalnosti koji zive u srbiji a ne samo srbima i beogradu.
2.da menjate zastavu srbije.
3.himnu srbije,jer ona govori samo o srbima a ne i o albancima i bosnjacima.
4.grb srbije,tako da odgovara svim nacionalnostima.
4.dokumenta srbije,licne karte,pasose itd.tu lezi problem dacicu ali vi necete da priznate,nemozete vi da stvorite srpsku drzavu na kosovu i ocistite vecinu na kosovu,nemozete vise da diskriminisete bosnjake u sandzaku i pokusavate etnicki da ih ocistite ali doduse bez rata.

Jošua

pre 13 godina

Ali, međunarodna je zajednica već dala odgovore na ta pitanja koja postavlja Dačić.

1. Koja je koncepcija i opredeljenje međunarodne zajednice?
Neovisno Kosovo u granicama koje je imalo u Srbiji, sa zaštitom svih manjinskih naroda.

2. Tko će garantovati da Albanci neće proterati Srbe sa severa Kosmeta?
Legalno i legitimna izabrana vlast Kosova.

3. Kako će zaštiti srpske svetinje u Pokrajini?
Institucijama i službama kosovske države.

4. Da li će za ulazak Srbije u EU biti uslov priznanje jednostarno proglašene nezavisnosti Kosova?
Uslov neće biti priznanje kosovske države, ali će biti odustajanje od opstrukcije i potkopavanja kosovske države.
Uslov će biti i odustajanje od stvaranja rascepa između članica EU koje su priznale Kosovo i one manjine koje to još nisu učinile.

mertur

pre 13 godina

Dačić: UN ne sme priznati Kosovo.
Ja: Sad Srbija diktira tempo UN sta oni smeju da urade a sta ne.
Predaleko ste otisli brate, ne mozete u svojoj avliji da donesete red a kamoli preko velike bare.

hvala

pre 13 godina

aman covece.... kosovo od 1999 nije vise u srbiji!!! kad ce to vec jednom ukapirati??? gledajte sta cete sa sandzakom, vojvodinom, da ne bi doslo do novog kosova!!! pitam se sta bi samo novinari, politicari radili ceo dan da nema kosova!?! dosadni ste bre, gledajmo malo u buducnost. a ne non-stop u proslost!!!

lazar

pre 13 godina

Mogla bi kompletna vlada sa sve poslancima da se obuče u srednjovekovne viteze pa pravac New York,al peške,potrošili ste sve svetske rezerve goriva vozajuci se državnim automobilima.Ako se i ne vratite,nije šteta.

Bacvanin

pre 13 godina

Zamajavate narod i necete da priznate poraze.
Prvo su svi pricali kako cemo pred MSP-om dobiti spor. Pa nista iz toga, pa pricali ste kako KiM nece moci bez nase ekonomske pomoci, pa je i to bilo izmisljeno. Pricali ste da CG nece moci bez nas da se brzo razvija, pa eto ih, nisu propali. Pre rata je bila prica da ce CRO i SLO ekonomski propasti bez nas, pa ni to nije bilo tacno. Za vreme bombardovanja ste se narod ubedjivali da ce Rusija i Kina da se umesa u problem i da nas nece bombardovati, pa sam ipak vadio gelere iz dvorista.
Prekinite s tim, imajte odgovornosti pred ovim narodom, i recite im iskreno, da smo ekonomski preslabi da bi bili neki faktor, vojno ne mozemo nista KiM, jer nismo mogli ni 99', kada smo jos imali tamo vojsku i policiju, nemozemo ni diplomatski postici nista, jer Rusija i Kina nece da ulaze u diplomatske konflikte zbog jedne Srbije.
Pokusali smo te Albance politicki dotuci, oduzimajuci 89' pravo veta pokrajinama i ukidajuci autonomiju, posle smo pokusali vojno da ih oteramo, 98', ali se nisu nas uplasili, a sada diplomatski se svadjamo sa najvecim silama sveta, praveci se da iza nas stoji Rusija i Kina, a znamo da sem njihovih RECI nista nece dati, kao sto Rusija nista nije dala, kada su nas bombardovali, kao sto ni Kina nije usla u rat, kada joj je pogodjena ambasada.
Objasnite to narodu, dok jos imate teritorija, jer ta prica o KiM pije vode samo juzno od Save i Dunava, ljude u Vojvodini zanima plata, kuca, hrana, zivotni standard, ekonomska stabilnost a ne kraljevic Marko i kosovska bitka.
I druge zemlje su bile u takvim i jos gorim situacijama, Madjarska je u prvom svetskom ratu pravila velikog belaja po evropi, ni u drugom svetskom se nije opametila, pa joj je oduzeto 66% peritorije i 50% populacije joj se za samo jedan dan naslo van granica matice, pa su bili dovoljno trezveni da shvate da se sa velik igracima ne moze igrati, a da ima jos 10 miliona svojih gradjana, kojima MORA da obezbedi normalan zivot.
Nije lako preboleti gubitke, izgubljene ratove, unistene porodice, zivote i snove, ali nema smisla biti i dalje u ovom kosmaru, nadajuci se happy endu, kada od toga nece biti nista.
Buducim generacijama ne treba KiM nego sigurna buducnost, nemojte je odbaciti samo zarad jeftinih polickih poena.

linijas

pre 13 godina

Ovde svako, od predsednika drzave preko predsednika vlade, ministara, savetnika, referenata,.. pa do portira u vladi ima svoju "crvenu liniju"
A ni jedna nije ista.

Goldmen

pre 13 godina

Tako je Dacicu.Sta oni misle? Znaju li oni ko sme,bre, mi? Idi i ti tamo sa Jeremicem &companijom i tresni sakom od sto! Reci im da je dosta zezanja i da je Kosovo Srbija i tacka! Kada budu tebe videli takvog autoritativnog ima da se smrznu. Dosta je bilo finoce i bontona! Samo ostro i na prvu!
Idemo. Kosovo- Srbija!!!??

nekad i posle

pre 13 godina

Ustav Republike Srbije, je dug prema precima, koji su pekli svoju rakiju, i ispijali mrsave kavice, i generacijama posle nas, koje ce se baviti lansiranjem raketa u svemir, Made in Serbia.

Bacvanin

pre 13 godina

Zamajavate narod i necete da priznate poraze.
Prvo su svi pricali kako cemo pred MSP-om dobiti spor. Pa nista iz toga, pa pricali ste kako KiM nece moci bez nase ekonomske pomoci, pa je i to bilo izmisljeno. Pricali ste da CG nece moci bez nas da se brzo razvija, pa eto ih, nisu propali. Pre rata je bila prica da ce CRO i SLO ekonomski propasti bez nas, pa ni to nije bilo tacno. Za vreme bombardovanja ste se narod ubedjivali da ce Rusija i Kina da se umesa u problem i da nas nece bombardovati, pa sam ipak vadio gelere iz dvorista.
Prekinite s tim, imajte odgovornosti pred ovim narodom, i recite im iskreno, da smo ekonomski preslabi da bi bili neki faktor, vojno ne mozemo nista KiM, jer nismo mogli ni 99', kada smo jos imali tamo vojsku i policiju, nemozemo ni diplomatski postici nista, jer Rusija i Kina nece da ulaze u diplomatske konflikte zbog jedne Srbije.
Pokusali smo te Albance politicki dotuci, oduzimajuci 89' pravo veta pokrajinama i ukidajuci autonomiju, posle smo pokusali vojno da ih oteramo, 98', ali se nisu nas uplasili, a sada diplomatski se svadjamo sa najvecim silama sveta, praveci se da iza nas stoji Rusija i Kina, a znamo da sem njihovih RECI nista nece dati, kao sto Rusija nista nije dala, kada su nas bombardovali, kao sto ni Kina nije usla u rat, kada joj je pogodjena ambasada.
Objasnite to narodu, dok jos imate teritorija, jer ta prica o KiM pije vode samo juzno od Save i Dunava, ljude u Vojvodini zanima plata, kuca, hrana, zivotni standard, ekonomska stabilnost a ne kraljevic Marko i kosovska bitka.
I druge zemlje su bile u takvim i jos gorim situacijama, Madjarska je u prvom svetskom ratu pravila velikog belaja po evropi, ni u drugom svetskom se nije opametila, pa joj je oduzeto 66% peritorije i 50% populacije joj se za samo jedan dan naslo van granica matice, pa su bili dovoljno trezveni da shvate da se sa velik igracima ne moze igrati, a da ima jos 10 miliona svojih gradjana, kojima MORA da obezbedi normalan zivot.
Nije lako preboleti gubitke, izgubljene ratove, unistene porodice, zivote i snove, ali nema smisla biti i dalje u ovom kosmaru, nadajuci se happy endu, kada od toga nece biti nista.
Buducim generacijama ne treba KiM nego sigurna buducnost, nemojte je odbaciti samo zarad jeftinih polickih poena.

Beogradjanin

pre 13 godina

UN nisu ni bitne, pogotovo nisu bitne za male narode kakav je nas. Jedino sto je na ovom svetu bitno jeste sta radi SAD, i sta rade najjace zemlje EU. Svako ko je bitan je priznao Kosovo zauvek. To je zavrsena prica.

Sad je vreme da nasi politicari izmisle neku drugu praznu slamu da mlate i zaludjuju sirotinju!

adje

pre 13 godina

dacicu vas ne interesuje kosovo niti razgovori i pregovori sa pristinom,vas zanima kako da ostanete sto duze na vlasti bas zato sto obmanjujete javnost sa tim kosovom dok sa druge strane iza ledja radite gradjanima to jeste poskupljavanje zivotnih namirnica,plate male,narod neradi,velika nezaposlenost,ekonomija katastrofalna,urbanizam srbije katastrofalan(do pola srbije autoputevi i zeleznice a od pola srbije je skaldrma gde ni konji ne mogu da pesace a kamoli covek da ide sa autom).da bi nesto uradili po pitanju pregovora sa pristinom vi pothitno morate da menjate:
1.ustav srbije koji ce da vazi za sve nacionalnosti koji zive u srbiji a ne samo srbima i beogradu.
2.da menjate zastavu srbije.
3.himnu srbije,jer ona govori samo o srbima a ne i o albancima i bosnjacima.
4.grb srbije,tako da odgovara svim nacionalnostima.
4.dokumenta srbije,licne karte,pasose itd.tu lezi problem dacicu ali vi necete da priznate,nemozete vi da stvorite srpsku drzavu na kosovu i ocistite vecinu na kosovu,nemozete vise da diskriminisete bosnjake u sandzaku i pokusavate etnicki da ih ocistite ali doduse bez rata.

mertur

pre 13 godina

Dačić: UN ne sme priznati Kosovo.
Ja: Sad Srbija diktira tempo UN sta oni smeju da urade a sta ne.
Predaleko ste otisli brate, ne mozete u svojoj avliji da donesete red a kamoli preko velike bare.

hvala

pre 13 godina

aman covece.... kosovo od 1999 nije vise u srbiji!!! kad ce to vec jednom ukapirati??? gledajte sta cete sa sandzakom, vojvodinom, da ne bi doslo do novog kosova!!! pitam se sta bi samo novinari, politicari radili ceo dan da nema kosova!?! dosadni ste bre, gledajmo malo u buducnost. a ne non-stop u proslost!!!

lazar

pre 13 godina

Mogla bi kompletna vlada sa sve poslancima da se obuče u srednjovekovne viteze pa pravac New York,al peške,potrošili ste sve svetske rezerve goriva vozajuci se državnim automobilima.Ako se i ne vratite,nije šteta.

Jošua

pre 13 godina

Ali, međunarodna je zajednica već dala odgovore na ta pitanja koja postavlja Dačić.

1. Koja je koncepcija i opredeljenje međunarodne zajednice?
Neovisno Kosovo u granicama koje je imalo u Srbiji, sa zaštitom svih manjinskih naroda.

2. Tko će garantovati da Albanci neće proterati Srbe sa severa Kosmeta?
Legalno i legitimna izabrana vlast Kosova.

3. Kako će zaštiti srpske svetinje u Pokrajini?
Institucijama i službama kosovske države.

4. Da li će za ulazak Srbije u EU biti uslov priznanje jednostarno proglašene nezavisnosti Kosova?
Uslov neće biti priznanje kosovske države, ali će biti odustajanje od opstrukcije i potkopavanja kosovske države.
Uslov će biti i odustajanje od stvaranja rascepa između članica EU koje su priznale Kosovo i one manjine koje to još nisu učinile.

Goldmen

pre 13 godina

Tako je Dacicu.Sta oni misle? Znaju li oni ko sme,bre, mi? Idi i ti tamo sa Jeremicem &companijom i tresni sakom od sto! Reci im da je dosta zezanja i da je Kosovo Srbija i tacka! Kada budu tebe videli takvog autoritativnog ima da se smrznu. Dosta je bilo finoce i bontona! Samo ostro i na prvu!
Idemo. Kosovo- Srbija!!!??

linijas

pre 13 godina

Ovde svako, od predsednika drzave preko predsednika vlade, ministara, savetnika, referenata,.. pa do portira u vladi ima svoju "crvenu liniju"
A ni jedna nije ista.

boki

pre 13 godina

Super,sad mogu mirno da zaspim jer imam rec od ministra Dacica da Kosovo nece biti nezavisna drzava?!!Samo kad bi jos mogao sutra da objavi da ce premestiti svoju kancelariju u Pristini sa svojom koaliciom onda bi jos bolje zaspao jer boljih bajki nemogu procitati na internetu nego kad ministar Dacic nesto ne izjavi za javnost....

nekad i posle

pre 13 godina

Ustav Republike Srbije, je dug prema precima, koji su pekli svoju rakiju, i ispijali mrsave kavice, i generacijama posle nas, koje ce se baviti lansiranjem raketa u svemir, Made in Serbia.

Kap u Okeanu

pre 13 godina

Dacic: i zaštita nacionalnih i državnih interesa ???

E sad ja vas pitam sta je to drzavni a sta i pre svega CIJI "nacionalni interes" ako to nije isto ?
Ja licno mislim da se misli na nacionalni interes "srpske nacionalne manjine" koja je u konfliktu sa "albanskom nacionalnom manjinom" sa kojim ni jedna "nacionalna manjina" u Srbiji ne moze da se "identifikuje" !
Kao pripadnik jedne druge ne- srpske "nacionalne manjine" u Srbiji uveravam svakog da je "nacionalni interes", nacionalne manjine kojoj pripadam clanstvo u NATO i EU i da zbog konflikta "srpske nacionalne manjine" u Srbiji sa svima u regionu kao i sa EU i SAD, pripadnicima moje "nacionalne manjine" u Srbiji se USKRACUJE pravo na normalan zivot i evropsku buducnost !
BAS ME BRIGA ZA KOSOVO !

TOtO

pre 13 godina

Dačić: UN ne sme priznati Kosovo.

Dacicu ti i tvoj mentor ste u proslosti doveli UN u veoma nezgodnoj poziciji, sto znaci da nisi bas u poziciji da pricas sta UN sme ili ne sme!

e-krem

pre 13 godina

Ma to se covek koji je bio na dorucku samo sali a inace bi se pritisnut istinom odmah opravdao silnim argumentom da nije u stanju da odbrani svoju familiju a kamoli Kosovo. Prosto i istinito.

bane

pre 13 godina

sutra cu jos malo da ne radim nista i tako sve do 1. kad dobijem par PRINCIPA za mesec avgust. e onda cu da ih donesem kuci i da raspodelim principe porodici pa neka deca ruckaju

MUKNAVI

pre 13 godina

Pa ne sme se ni tasnom muvati, izbegavati sud al..kod nas to moze, za one, koji djupre u ministarskoj fotelji..ko ti sada, i juris ostale, koji muvaju ko i ti. Bre, zar mi zaista necemo stati, i ovaj olos sebi za elitu birati..Mozda oni nisu takvi bili, al od dugog dzuprenja na vlasti, nacisto su se razmontirali i dibidus..pokvarili. Daj vec jednom, sa njima da raskrstimo i krenimo k` onima koji su za sada, daleko od njih i njihovih korupcija. Uokvirimo vec jednom kompetentnosti njihove pravnom drzavom, za sve istom i napravimo pravi iskorak, prema normalnom zivotu u nasoj Drzavi.

mile

pre 13 godina

Ne volim mnogo SPS/Dacica ali je u pravu u tome da "UN ne sme priznati Kosovo". Zasto? Pa zato sto princip koji vazi za sve ostale drzave na svetu mora da vazi i za Srbiju. Ako jednostrana secesija nije, upravo po misljenju SAD i "vodecih zemalja" EU, prihvatljiva npr. u slucaju Juzne Osetije ili Nagorno Karbaha, ne moze biti prihvatljiva ni u slucaju Srbije. Zato je jako dobro sto se o rezoluciji za Kosovo u UN raspravlja 9 Septembra, t.j. istog dana kada se vodi rasprava o Nagorno Karabahu.

mile

pre 13 godina

Ne volim mnogo SPS/Dacica ali je u pravu u tome da "UN ne sme priznati Kosovo". Zasto? Pa zato sto princip koji vazi za sve ostale drzave na svetu mora da vazi i za Srbiju. Ako jednostrana secesija nije, upravo po misljenju SAD i "vodecih zemalja" EU, prihvatljiva npr. u slucaju Juzne Osetije ili Nagorno Karbaha, ne moze biti prihvatljiva ni u slucaju Srbije. Zato je jako dobro sto se o rezoluciji za Kosovo u UN raspravlja 9 Septembra, t.j. istog dana kada se vodi rasprava o Nagorno Karabahu.

Goldmen

pre 13 godina

Tako je Dacicu.Sta oni misle? Znaju li oni ko sme,bre, mi? Idi i ti tamo sa Jeremicem &companijom i tresni sakom od sto! Reci im da je dosta zezanja i da je Kosovo Srbija i tacka! Kada budu tebe videli takvog autoritativnog ima da se smrznu. Dosta je bilo finoce i bontona! Samo ostro i na prvu!
Idemo. Kosovo- Srbija!!!??

Bacvanin

pre 13 godina

Zamajavate narod i necete da priznate poraze.
Prvo su svi pricali kako cemo pred MSP-om dobiti spor. Pa nista iz toga, pa pricali ste kako KiM nece moci bez nase ekonomske pomoci, pa je i to bilo izmisljeno. Pricali ste da CG nece moci bez nas da se brzo razvija, pa eto ih, nisu propali. Pre rata je bila prica da ce CRO i SLO ekonomski propasti bez nas, pa ni to nije bilo tacno. Za vreme bombardovanja ste se narod ubedjivali da ce Rusija i Kina da se umesa u problem i da nas nece bombardovati, pa sam ipak vadio gelere iz dvorista.
Prekinite s tim, imajte odgovornosti pred ovim narodom, i recite im iskreno, da smo ekonomski preslabi da bi bili neki faktor, vojno ne mozemo nista KiM, jer nismo mogli ni 99', kada smo jos imali tamo vojsku i policiju, nemozemo ni diplomatski postici nista, jer Rusija i Kina nece da ulaze u diplomatske konflikte zbog jedne Srbije.
Pokusali smo te Albance politicki dotuci, oduzimajuci 89' pravo veta pokrajinama i ukidajuci autonomiju, posle smo pokusali vojno da ih oteramo, 98', ali se nisu nas uplasili, a sada diplomatski se svadjamo sa najvecim silama sveta, praveci se da iza nas stoji Rusija i Kina, a znamo da sem njihovih RECI nista nece dati, kao sto Rusija nista nije dala, kada su nas bombardovali, kao sto ni Kina nije usla u rat, kada joj je pogodjena ambasada.
Objasnite to narodu, dok jos imate teritorija, jer ta prica o KiM pije vode samo juzno od Save i Dunava, ljude u Vojvodini zanima plata, kuca, hrana, zivotni standard, ekonomska stabilnost a ne kraljevic Marko i kosovska bitka.
I druge zemlje su bile u takvim i jos gorim situacijama, Madjarska je u prvom svetskom ratu pravila velikog belaja po evropi, ni u drugom svetskom se nije opametila, pa joj je oduzeto 66% peritorije i 50% populacije joj se za samo jedan dan naslo van granica matice, pa su bili dovoljno trezveni da shvate da se sa velik igracima ne moze igrati, a da ima jos 10 miliona svojih gradjana, kojima MORA da obezbedi normalan zivot.
Nije lako preboleti gubitke, izgubljene ratove, unistene porodice, zivote i snove, ali nema smisla biti i dalje u ovom kosmaru, nadajuci se happy endu, kada od toga nece biti nista.
Buducim generacijama ne treba KiM nego sigurna buducnost, nemojte je odbaciti samo zarad jeftinih polickih poena.

hvala

pre 13 godina

aman covece.... kosovo od 1999 nije vise u srbiji!!! kad ce to vec jednom ukapirati??? gledajte sta cete sa sandzakom, vojvodinom, da ne bi doslo do novog kosova!!! pitam se sta bi samo novinari, politicari radili ceo dan da nema kosova!?! dosadni ste bre, gledajmo malo u buducnost. a ne non-stop u proslost!!!

Beogradjanin

pre 13 godina

UN nisu ni bitne, pogotovo nisu bitne za male narode kakav je nas. Jedino sto je na ovom svetu bitno jeste sta radi SAD, i sta rade najjace zemlje EU. Svako ko je bitan je priznao Kosovo zauvek. To je zavrsena prica.

Sad je vreme da nasi politicari izmisle neku drugu praznu slamu da mlate i zaludjuju sirotinju!

adje

pre 13 godina

dacicu vas ne interesuje kosovo niti razgovori i pregovori sa pristinom,vas zanima kako da ostanete sto duze na vlasti bas zato sto obmanjujete javnost sa tim kosovom dok sa druge strane iza ledja radite gradjanima to jeste poskupljavanje zivotnih namirnica,plate male,narod neradi,velika nezaposlenost,ekonomija katastrofalna,urbanizam srbije katastrofalan(do pola srbije autoputevi i zeleznice a od pola srbije je skaldrma gde ni konji ne mogu da pesace a kamoli covek da ide sa autom).da bi nesto uradili po pitanju pregovora sa pristinom vi pothitno morate da menjate:
1.ustav srbije koji ce da vazi za sve nacionalnosti koji zive u srbiji a ne samo srbima i beogradu.
2.da menjate zastavu srbije.
3.himnu srbije,jer ona govori samo o srbima a ne i o albancima i bosnjacima.
4.grb srbije,tako da odgovara svim nacionalnostima.
4.dokumenta srbije,licne karte,pasose itd.tu lezi problem dacicu ali vi necete da priznate,nemozete vi da stvorite srpsku drzavu na kosovu i ocistite vecinu na kosovu,nemozete vise da diskriminisete bosnjake u sandzaku i pokusavate etnicki da ih ocistite ali doduse bez rata.

Jošua

pre 13 godina

Ali, međunarodna je zajednica već dala odgovore na ta pitanja koja postavlja Dačić.

1. Koja je koncepcija i opredeljenje međunarodne zajednice?
Neovisno Kosovo u granicama koje je imalo u Srbiji, sa zaštitom svih manjinskih naroda.

2. Tko će garantovati da Albanci neće proterati Srbe sa severa Kosmeta?
Legalno i legitimna izabrana vlast Kosova.

3. Kako će zaštiti srpske svetinje u Pokrajini?
Institucijama i službama kosovske države.

4. Da li će za ulazak Srbije u EU biti uslov priznanje jednostarno proglašene nezavisnosti Kosova?
Uslov neće biti priznanje kosovske države, ali će biti odustajanje od opstrukcije i potkopavanja kosovske države.
Uslov će biti i odustajanje od stvaranja rascepa između članica EU koje su priznale Kosovo i one manjine koje to još nisu učinile.

Kap u Okeanu

pre 13 godina

Dacic: i zaštita nacionalnih i državnih interesa ???

E sad ja vas pitam sta je to drzavni a sta i pre svega CIJI "nacionalni interes" ako to nije isto ?
Ja licno mislim da se misli na nacionalni interes "srpske nacionalne manjine" koja je u konfliktu sa "albanskom nacionalnom manjinom" sa kojim ni jedna "nacionalna manjina" u Srbiji ne moze da se "identifikuje" !
Kao pripadnik jedne druge ne- srpske "nacionalne manjine" u Srbiji uveravam svakog da je "nacionalni interes", nacionalne manjine kojoj pripadam clanstvo u NATO i EU i da zbog konflikta "srpske nacionalne manjine" u Srbiji sa svima u regionu kao i sa EU i SAD, pripadnicima moje "nacionalne manjine" u Srbiji se USKRACUJE pravo na normalan zivot i evropsku buducnost !
BAS ME BRIGA ZA KOSOVO !

mertur

pre 13 godina

Dačić: UN ne sme priznati Kosovo.
Ja: Sad Srbija diktira tempo UN sta oni smeju da urade a sta ne.
Predaleko ste otisli brate, ne mozete u svojoj avliji da donesete red a kamoli preko velike bare.

nekad i posle

pre 13 godina

Ustav Republike Srbije, je dug prema precima, koji su pekli svoju rakiju, i ispijali mrsave kavice, i generacijama posle nas, koje ce se baviti lansiranjem raketa u svemir, Made in Serbia.

lazar

pre 13 godina

Mogla bi kompletna vlada sa sve poslancima da se obuče u srednjovekovne viteze pa pravac New York,al peške,potrošili ste sve svetske rezerve goriva vozajuci se državnim automobilima.Ako se i ne vratite,nije šteta.

boki

pre 13 godina

Super,sad mogu mirno da zaspim jer imam rec od ministra Dacica da Kosovo nece biti nezavisna drzava?!!Samo kad bi jos mogao sutra da objavi da ce premestiti svoju kancelariju u Pristini sa svojom koaliciom onda bi jos bolje zaspao jer boljih bajki nemogu procitati na internetu nego kad ministar Dacic nesto ne izjavi za javnost....

linijas

pre 13 godina

Ovde svako, od predsednika drzave preko predsednika vlade, ministara, savetnika, referenata,.. pa do portira u vladi ima svoju "crvenu liniju"
A ni jedna nije ista.

e-krem

pre 13 godina

Ma to se covek koji je bio na dorucku samo sali a inace bi se pritisnut istinom odmah opravdao silnim argumentom da nije u stanju da odbrani svoju familiju a kamoli Kosovo. Prosto i istinito.

bane

pre 13 godina

sutra cu jos malo da ne radim nista i tako sve do 1. kad dobijem par PRINCIPA za mesec avgust. e onda cu da ih donesem kuci i da raspodelim principe porodici pa neka deca ruckaju

TOtO

pre 13 godina

Dačić: UN ne sme priznati Kosovo.

Dacicu ti i tvoj mentor ste u proslosti doveli UN u veoma nezgodnoj poziciji, sto znaci da nisi bas u poziciji da pricas sta UN sme ili ne sme!

MUKNAVI

pre 13 godina

Pa ne sme se ni tasnom muvati, izbegavati sud al..kod nas to moze, za one, koji djupre u ministarskoj fotelji..ko ti sada, i juris ostale, koji muvaju ko i ti. Bre, zar mi zaista necemo stati, i ovaj olos sebi za elitu birati..Mozda oni nisu takvi bili, al od dugog dzuprenja na vlasti, nacisto su se razmontirali i dibidus..pokvarili. Daj vec jednom, sa njima da raskrstimo i krenimo k` onima koji su za sada, daleko od njih i njihovih korupcija. Uokvirimo vec jednom kompetentnosti njihove pravnom drzavom, za sve istom i napravimo pravi iskorak, prema normalnom zivotu u nasoj Drzavi.