Petak, 20.08.2010.

10:44

Beograd pokreće svoju mlekaru

Gradski čelnici Beograda nameravaju da se uskoro dogovore sa državom o preuzimanju Mlekare Pančevo, čije će mašine za preradu mleka prebaciti u PIK Zemun.

Izvor: Novosti

Beograd pokreæe svoju mlekaru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

milan BG

pre 13 godina

Ovo je strasno! Umesto da se podrzi svaki korak koji obnavlja zapostavljenu poloprivredu, drvlje i kamenje! Klasican SRS,SNS,DSS,NS-ovski odnos prema svemu dobrom sto vlast Beograda uradi! Unormali se svete, mucni glavom i ne slusaj samo "opozicione" lidere, koji sem pluvanja i nipodastavanja tudjeg rada nista drugo NE ZNAJU...

nik

pre 13 godina

Zaboravio sam da kazem da je posebno u vreme tranzicije najbolje drzava da investira u proizvodnju i restruktuiranje nego u birokratiju i agencije jer nemozemo da cekamo samo investicije iz inostranstva. Jer ocigledno da ih za 10god nije bilo dovoljno.I zato smo trebali da se ugledamo na Sloveniju i naravno drzava uvek moze da proda ta preduzeca kasnije kad dodje do vece zainteresovanosti za ovo trziste.Mislim da je to bolje nego otpustati radnike na ulicu.Ali dobro ako ne shvatate zivecemo i dalje bedno dok cekamo strance i isto zato sto je praksa u javnim preduzecima razne sumnjive odluke prodavanja ispod cene kao i naduvane fakture zato nikad ovde nece biti kao u Sloveniji.Kad srba padne ispod 2 miliona mozda tad pocnemo da radimo za sebe.

Petar

pre 13 godina

I treba.

Ja sam iz Mladenovca, i da nemamo mlekaru ovde ne bi ni imali sada mleka, jogurta, ni ostalih Imlekovih proizvoda, tako da je ovako bolje, da svaki grad, opstina imaju svoje snabdevace proed velikih.

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Svaka cast.Treba stati na put krminalcima i zastititi ovaj narod. Djilasa za predsednika umesto ovih koji samo pricaju a nista ne cine

Analitiko

pre 13 godina

Prvo je sve privatizovano i monopolizovano, a sada se drzava opet ukljucuje u privredni proces! Dakle, ili su bili u pravu oni koji su razarali proizvodnju, ili su u pravu ovi koji sada rade suprotno? Najgore u svemu tome je to sto isti ljudi na vlasti rade i jedno i drugo, lutaju, ne znaju sta rade, zure, zure, a onda lupe glavom o zid pa se vracu nazad. Gde nestadose one parole: "nemamo vremena za cekanje", "sada cemo da radimo, odmaracemo se kada idemo u penziju" i slicno? Gospodo vlastodrsci, ne znate sta radite. Prvo je Salfordu dozvoljeno da stvori monopol, a sada ne znate kako da izadjete na kraj sa gospodinom Bekom? A sta cemo sa Miskovicevim Maxijem? Kako Miskovica naterati da prodaje neko drugo mleko osim Imleka? Zasto Miskovic odbija da prodaje mleko Niske mlekare kada je njihovo mleko desetak dinara jeftijije od Imlekovog? Zasto se dozvoljava Miskovicu da na sir Niske mlekare uzima 50% marze i da sir koji bi trebalo da kosta 500 dinara prodaje za 700 dinara? Kako se boriti protiv Miskovicevog monopola i svih drugih monopola?

the gaffer

pre 13 godina

toooo Srbijo majko, bravo drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke!!!!
pokazite im kako se radi... zajahali kapitalisti narod pa ce krv da mu popiju. Bravo Srbijo i grade Beograde.... sve cemo ih za****t!!! Kad prodamo telekom nemcima mi cemo da napravimo novi drzavni, kad prodamo JAT mi cemo napravit novi drzavni, kad uvalimo zeleznicu ovom olosu iz Hrvacke i Slovenije mi cemo napravit nasu jos lepsu i sporiju. Pa cemo kad potrosimo pare od prodaje opet prodavat ove nase nove firme sto smo u medjuvremenu napravili. I svaki cemo ih put tako za****t!!!! Bar dok nas vodi sadasnje najsposobnije od svih rukovodstava na svetu. A tim belosvetskim vucibatinama ako se radi neka rade negde drugde, ovde nece. Ne, dok je nama vas drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke. I druge zemlje cekaju strane investicije, i drugim se zemljama zuri u integracije, sto mi u svemu moramo da budemo prvi. Da vidimo kako njima bude pa ce nama nasi drugovi i drugarice reci sta je bolje... za njih a samim tim i za nas.

U ovoj nasoj namucenoj Srbiji se dnevno potrosi oko 850 tona mlecnih proizvoda, sa sirom jos i vise ali ce nam najlsladje biti ovih 30 tone naseg mleka sto su nama napravili drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke u nasoj novoj staroj fabriki sto smo je vec jednom prodali a sada je prebacujemo u drugi grad jer je tu mleko. To malo crkavice sto se preradi bice bar za nase drugove rukovodioce i drugarice rukovoditeljke jer kako ce nas voditi ako im kosti postanu krte a zubi im poispadaju, a? Pitam ja vas, a ni sam ne znam odgovor. Lako je seljaku on ima mleka i da prosipa, sta da prosipa?!?! ima i da ne da nikome – ni kap.

Eto pa nek neko lupi minus – da bog da im’o kravu u kuci i vola u skupstini ;)

LVS

pre 13 godina

Za g4 - Svedska je, za razliku od Srbije,uredjena i pravna drzava, gde postoje zakoni, pravila, i sl, koje se ili postuju, a ako ne postoje kazne i sudski procesi koji se resavaju ekikasno i bez odlaganja u smislu "nije se pojavio na sudu, jer ga boli uvo da se pojavi.."

Samo pljacka

pre 13 godina

A tako znaci, sada se krug zatvara. Drzava je prodala Mlekaru Pancevo neukom kriminalcu, koji ju je naravno upropastio, pa ce sada drzava da preseli masine u Zemun. Tako nesto se radilo i posle rata. A mozda ce neki politicar ili njegov privatni krimos kasnije da privatizuje i zemunsku mlekaru. A radnici pancevacke mlekare neka idu gde je otisao i PIK Tamis. Kako bi se sve ovo nazvalo, mozda nacionakprivatizacija ?

Nikola

pre 13 godina

Bar su indirektno priznali gresku i hoce da je isprave. Nema veze, dragi sugradjani, zamislite da ih ne zanima da opet otvore mlekaru i da budemo u milosti nemilosrdnog Milana Beka... Moglo je biti i gore. Nadam se da ce odgovornima doci iz d....a u glavu i da ne prodaju EPS, Telekom, Vodovod i sve te bitne firme.
Ko iz privatnog sektora hoce da udje na ta trzista treba da izgradi svoju privatnu infrastrukturu i radi, ali neeee, sto bi trosio milione kada moze da potplati prave ljude i uzme sve na gotovo, i gle paradoksa, vise da ne bude drzava monopolista nego je kazu bolje privatnik. HA!
Pa, za ugledne politicare i biznismene jeste sigurno jer ce dobiti \"proviziju\" u koferce...
A gradjani?

nik

pre 13 godina

Sjajna vest bravo za grad i gradonacelnika. A vi stvarno citajte malo, najbolja preduzeca u zapadnoj evropi su u drzavnom vlasnistvu ali opet mi nije jasno kako to da je kod nas skoro svako preduzece u drzavnom vlasnistvu gubitas.Izgleda da su na zapadu zakoni i kontrole mnogo ozbiljniji nego ovde.

ovi se baš igraju "Monopol"-a

pre 13 godina

Ma jok, najbolje da kada Beko i Mišković ustanu na levu nogu, da tog dana poskupe svi prehrambeni proizvodi.

ipak je revolucija bila nešto pozitivno!

pre 13 godina

Vidim, neki se protive ovakvim potezima gradskih vlasti, spominju agrarnu reformu kao loš primer itd.

Po mom mišljenju, sva ta rešenja, koja su inače primenjivana posle 2. svetskog rata, su dobro došla.

Šta bi loše bilo u nekoj novoj nacionalizaciji, pa čak i konfiskaciji imovine?
Jasno je kao dan da nema ni JEDNOG JEDINOG bogataša koji je stekao imovinu na zakonit način.

Uzgred, lopova i prevaranata ima toliko da nam ni preki sudovi ne bi pomogli.

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma daj bre,liberalni kapitalizam,slobodno trziste,konkurencija ce sve to regulisati,kapitalisti ce placati porez ,zaposljavati radnike i poteci ce med i mleko.To znamo iz teorije,sa tim su poceli privatizaciju,ispisali bilborde ;drustvena imovina svacija i nicija i ...evo ,sada idemo nazad..u drustvene firme ,pa onda ...ne znam,jer ovi sto nam vode drzavu ,isto ne znaju ,coravi su ko onaj vodja od Domanovica,i rade odokativno i po refleksu a mi ..za njima bazamo i prolazomo,pored dvorova,dzipova tajkuna i ostalih koji su ovu rikverc tranziciju napravili,da bi se oni obogatili.Imali su oni sa nasim "politicarima" ,samit prosle zime na Kopaoniku a tema..srpska privreda..i zacutase ko mule,odma po tom potukose se oko lopovskog plena,milka ,smiljka,tata joca,zet forco i drcman misko,tadotitic zadrecao da su nepristojno bogati pa zacuto ..Ovo je sve isto ,ko u doba Domanovica,imamo tv,el.struju,kopjutore al i ..stare navike,i mentalitete..jasimo jedni druge,kad nam se pruzi prilika..uf sto to volimo,da se igramo..trule kobile..

SevarlicA

pre 13 godina

Pa kad seljaci neće da dolaze ljudima na noge u Beograd da im donesu to mleko što su prvo hteli da prospu. Ko tim seljacima daje za pravo da uopšte misle o tome da dele mleko sirotinji po Srbiji.
Trebalo je kao posle 1945-e da im država pouzima te mlečne krave, i kad to upari sa onolikom zemljom PKB-a, otetom nakon 45-e, eto ti biznisa.

Ovo što sam napisao bilo bi smešno i sarkastično da se već nije dešavalo, ovako, samo je tužno.

Deca komunjara ponovo voze!!!

Lečite uzroke a ne posledice

pre 13 godina

Kada će odgovarati kriminalci koji su za debele provizije "prodali" Imlek Salfordu kroz fingirane dokapitalizacije ispod realne cene?

Da toga nije bilo, sada ne bi finansirali iz gradskog budžeta pravljenje nove mlekare.

Činjenica

pre 13 godina

Evo rezultata poslovanja kad političari upravljaju firmom (bilo kojom).

Poljoprivredna korporacija Beograd
Površina zemljišta:
22.000 hektara
Neto gubitak u 2008 (prema konsolidovanom fin. izveštaju): 14.5 miliona evra
Broj zaposlenih:
2.489

Znači na svakog zaposlenog je išlo oko 9Ha i gubitak od 5.800EUR

Koliko privatnika bi ostvarivalo gubitak od 6.000EUR godišnje, na površini od 9Ha pa taman i korov da zasadi? Građanima se uopšte ne iznose suve činjenice nego ih plaše katastrofama i glađu.

Inače finansijski izveštaj je jako zanimljiv: hipoteke, tužbe gubici....
http://www.pkb-sr.com/izvestaj2008pkb.htm

Šta mislite, koliko u Srbiji ima javnih preduzeća? 20, 50, 100?

Po spisku Narodne banke, ima ih oko 500 (mrzelo me je da brojim, ali dokument ima 34 strane sa po 16-17 javnih preduzeća po strani).

Najveći deo su lokalna komunalna preduzeća (vodovodi, groblja, parking servisi, toplane i slično), ali ima i nekih preduzeća za koja apsolutno nemam pojma čemu služe i čime se bave. Na primer, Opštinska stambena agencija Kraljevo. Takođe, ima dosta takozvanih Direkcija za izgradnju, koje su, iz meni popuno nepoznatih razloga, javna preduzeća a ne državni organi. Valjda zato što, da su državni organi, ne bi imali upravne odbore.

shufla

pre 13 godina

Evo zbog cega je izmisljena afera "mleko" da bi se opravdalo rasipanje para beogradjana kroz ultra-sega-mega bitne privredne projekte gradskih vlasti.

Obavezno u upravni odbor tog n-tog gradskog preduzeca ubaciti Bugarina (PKS) i ministra Markovica koji su se iskazali upravljanjem PKB-a.

dd

pre 13 godina

Hoce li neko da odgovara za privatizaciju mlekare Pancevo? Jedna od najboljih mlekara u zemlji potpuno je nestala.. A odgovor zasto se sam namece... Svi Pancevci danas kupuju Imlekove proizvode.. Inace bolji jogurt od pancevackog nisam pio.

Neko tamo

pre 13 godina

Ovakvim populistickim i intervencionistickim potezima drzave koja pretenduje da ima slobodno trziste, vrata svetske trgovinske organizacije, EU i ostalih voljenih a opet mrskih udruga, bice sve cesce zatvorena.

Sta je sledece? Novi Zakon o agrarnoj reformi?

Boris

pre 13 godina

Gospodine Cuckovicu, Tito je umro odavno, i Sloba isto.
Gde to sto Vi nameravate da uradite jos postoji?
Nisu Vas gradjani Beograda birali da se bavite biznisom.
Sta je sledece?Pekare?Farma svinja?
Kakav haos! Drzavno vlasnistvo se vraca na mala vrata.
Da li ce gradjani Beograda uz racun Infostana dobiti i stavku Mlekara?

midagm

pre 13 godina

Beograd pokreće pekaru, mlekaru...
Znamo da je BG država u državi tako da nema potrebe za objavljivanjem ovakvih vesti.
Baš me briga šta oni rade.

shufla

pre 13 godina

Evo zbog cega je izmisljena afera "mleko" da bi se opravdalo rasipanje para beogradjana kroz ultra-sega-mega bitne privredne projekte gradskih vlasti.

Obavezno u upravni odbor tog n-tog gradskog preduzeca ubaciti Bugarina (PKS) i ministra Markovica koji su se iskazali upravljanjem PKB-a.

Činjenica

pre 13 godina

Evo rezultata poslovanja kad političari upravljaju firmom (bilo kojom).

Poljoprivredna korporacija Beograd
Površina zemljišta:
22.000 hektara
Neto gubitak u 2008 (prema konsolidovanom fin. izveštaju): 14.5 miliona evra
Broj zaposlenih:
2.489

Znači na svakog zaposlenog je išlo oko 9Ha i gubitak od 5.800EUR

Koliko privatnika bi ostvarivalo gubitak od 6.000EUR godišnje, na površini od 9Ha pa taman i korov da zasadi? Građanima se uopšte ne iznose suve činjenice nego ih plaše katastrofama i glađu.

Inače finansijski izveštaj je jako zanimljiv: hipoteke, tužbe gubici....
http://www.pkb-sr.com/izvestaj2008pkb.htm

Šta mislite, koliko u Srbiji ima javnih preduzeća? 20, 50, 100?

Po spisku Narodne banke, ima ih oko 500 (mrzelo me je da brojim, ali dokument ima 34 strane sa po 16-17 javnih preduzeća po strani).

Najveći deo su lokalna komunalna preduzeća (vodovodi, groblja, parking servisi, toplane i slično), ali ima i nekih preduzeća za koja apsolutno nemam pojma čemu služe i čime se bave. Na primer, Opštinska stambena agencija Kraljevo. Takođe, ima dosta takozvanih Direkcija za izgradnju, koje su, iz meni popuno nepoznatih razloga, javna preduzeća a ne državni organi. Valjda zato što, da su državni organi, ne bi imali upravne odbore.

Neko tamo

pre 13 godina

Ovakvim populistickim i intervencionistickim potezima drzave koja pretenduje da ima slobodno trziste, vrata svetske trgovinske organizacije, EU i ostalih voljenih a opet mrskih udruga, bice sve cesce zatvorena.

Sta je sledece? Novi Zakon o agrarnoj reformi?

dd

pre 13 godina

Hoce li neko da odgovara za privatizaciju mlekare Pancevo? Jedna od najboljih mlekara u zemlji potpuno je nestala.. A odgovor zasto se sam namece... Svi Pancevci danas kupuju Imlekove proizvode.. Inace bolji jogurt od pancevackog nisam pio.

Boris

pre 13 godina

Gospodine Cuckovicu, Tito je umro odavno, i Sloba isto.
Gde to sto Vi nameravate da uradite jos postoji?
Nisu Vas gradjani Beograda birali da se bavite biznisom.
Sta je sledece?Pekare?Farma svinja?
Kakav haos! Drzavno vlasnistvo se vraca na mala vrata.
Da li ce gradjani Beograda uz racun Infostana dobiti i stavku Mlekara?

SevarlicA

pre 13 godina

Pa kad seljaci neće da dolaze ljudima na noge u Beograd da im donesu to mleko što su prvo hteli da prospu. Ko tim seljacima daje za pravo da uopšte misle o tome da dele mleko sirotinji po Srbiji.
Trebalo je kao posle 1945-e da im država pouzima te mlečne krave, i kad to upari sa onolikom zemljom PKB-a, otetom nakon 45-e, eto ti biznisa.

Ovo što sam napisao bilo bi smešno i sarkastično da se već nije dešavalo, ovako, samo je tužno.

Deca komunjara ponovo voze!!!

Lečite uzroke a ne posledice

pre 13 godina

Kada će odgovarati kriminalci koji su za debele provizije "prodali" Imlek Salfordu kroz fingirane dokapitalizacije ispod realne cene?

Da toga nije bilo, sada ne bi finansirali iz gradskog budžeta pravljenje nove mlekare.

Samo pljacka

pre 13 godina

A tako znaci, sada se krug zatvara. Drzava je prodala Mlekaru Pancevo neukom kriminalcu, koji ju je naravno upropastio, pa ce sada drzava da preseli masine u Zemun. Tako nesto se radilo i posle rata. A mozda ce neki politicar ili njegov privatni krimos kasnije da privatizuje i zemunsku mlekaru. A radnici pancevacke mlekare neka idu gde je otisao i PIK Tamis. Kako bi se sve ovo nazvalo, mozda nacionakprivatizacija ?

the gaffer

pre 13 godina

toooo Srbijo majko, bravo drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke!!!!
pokazite im kako se radi... zajahali kapitalisti narod pa ce krv da mu popiju. Bravo Srbijo i grade Beograde.... sve cemo ih za****t!!! Kad prodamo telekom nemcima mi cemo da napravimo novi drzavni, kad prodamo JAT mi cemo napravit novi drzavni, kad uvalimo zeleznicu ovom olosu iz Hrvacke i Slovenije mi cemo napravit nasu jos lepsu i sporiju. Pa cemo kad potrosimo pare od prodaje opet prodavat ove nase nove firme sto smo u medjuvremenu napravili. I svaki cemo ih put tako za****t!!!! Bar dok nas vodi sadasnje najsposobnije od svih rukovodstava na svetu. A tim belosvetskim vucibatinama ako se radi neka rade negde drugde, ovde nece. Ne, dok je nama vas drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke. I druge zemlje cekaju strane investicije, i drugim se zemljama zuri u integracije, sto mi u svemu moramo da budemo prvi. Da vidimo kako njima bude pa ce nama nasi drugovi i drugarice reci sta je bolje... za njih a samim tim i za nas.

U ovoj nasoj namucenoj Srbiji se dnevno potrosi oko 850 tona mlecnih proizvoda, sa sirom jos i vise ali ce nam najlsladje biti ovih 30 tone naseg mleka sto su nama napravili drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke u nasoj novoj staroj fabriki sto smo je vec jednom prodali a sada je prebacujemo u drugi grad jer je tu mleko. To malo crkavice sto se preradi bice bar za nase drugove rukovodioce i drugarice rukovoditeljke jer kako ce nas voditi ako im kosti postanu krte a zubi im poispadaju, a? Pitam ja vas, a ni sam ne znam odgovor. Lako je seljaku on ima mleka i da prosipa, sta da prosipa?!?! ima i da ne da nikome – ni kap.

Eto pa nek neko lupi minus – da bog da im’o kravu u kuci i vola u skupstini ;)

midagm

pre 13 godina

Beograd pokreće pekaru, mlekaru...
Znamo da je BG država u državi tako da nema potrebe za objavljivanjem ovakvih vesti.
Baš me briga šta oni rade.

ovi se baš igraju "Monopol"-a

pre 13 godina

Ma jok, najbolje da kada Beko i Mišković ustanu na levu nogu, da tog dana poskupe svi prehrambeni proizvodi.

LVS

pre 13 godina

Za g4 - Svedska je, za razliku od Srbije,uredjena i pravna drzava, gde postoje zakoni, pravila, i sl, koje se ili postuju, a ako ne postoje kazne i sudski procesi koji se resavaju ekikasno i bez odlaganja u smislu "nije se pojavio na sudu, jer ga boli uvo da se pojavi.."

Analitiko

pre 13 godina

Prvo je sve privatizovano i monopolizovano, a sada se drzava opet ukljucuje u privredni proces! Dakle, ili su bili u pravu oni koji su razarali proizvodnju, ili su u pravu ovi koji sada rade suprotno? Najgore u svemu tome je to sto isti ljudi na vlasti rade i jedno i drugo, lutaju, ne znaju sta rade, zure, zure, a onda lupe glavom o zid pa se vracu nazad. Gde nestadose one parole: "nemamo vremena za cekanje", "sada cemo da radimo, odmaracemo se kada idemo u penziju" i slicno? Gospodo vlastodrsci, ne znate sta radite. Prvo je Salfordu dozvoljeno da stvori monopol, a sada ne znate kako da izadjete na kraj sa gospodinom Bekom? A sta cemo sa Miskovicevim Maxijem? Kako Miskovica naterati da prodaje neko drugo mleko osim Imleka? Zasto Miskovic odbija da prodaje mleko Niske mlekare kada je njihovo mleko desetak dinara jeftijije od Imlekovog? Zasto se dozvoljava Miskovicu da na sir Niske mlekare uzima 50% marze i da sir koji bi trebalo da kosta 500 dinara prodaje za 700 dinara? Kako se boriti protiv Miskovicevog monopola i svih drugih monopola?

nik

pre 13 godina

Sjajna vest bravo za grad i gradonacelnika. A vi stvarno citajte malo, najbolja preduzeca u zapadnoj evropi su u drzavnom vlasnistvu ali opet mi nije jasno kako to da je kod nas skoro svako preduzece u drzavnom vlasnistvu gubitas.Izgleda da su na zapadu zakoni i kontrole mnogo ozbiljniji nego ovde.

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Svaka cast.Treba stati na put krminalcima i zastititi ovaj narod. Djilasa za predsednika umesto ovih koji samo pricaju a nista ne cine

ipak je revolucija bila nešto pozitivno!

pre 13 godina

Vidim, neki se protive ovakvim potezima gradskih vlasti, spominju agrarnu reformu kao loš primer itd.

Po mom mišljenju, sva ta rešenja, koja su inače primenjivana posle 2. svetskog rata, su dobro došla.

Šta bi loše bilo u nekoj novoj nacionalizaciji, pa čak i konfiskaciji imovine?
Jasno je kao dan da nema ni JEDNOG JEDINOG bogataša koji je stekao imovinu na zakonit način.

Uzgred, lopova i prevaranata ima toliko da nam ni preki sudovi ne bi pomogli.

Petar

pre 13 godina

I treba.

Ja sam iz Mladenovca, i da nemamo mlekaru ovde ne bi ni imali sada mleka, jogurta, ni ostalih Imlekovih proizvoda, tako da je ovako bolje, da svaki grad, opstina imaju svoje snabdevace proed velikih.

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma daj bre,liberalni kapitalizam,slobodno trziste,konkurencija ce sve to regulisati,kapitalisti ce placati porez ,zaposljavati radnike i poteci ce med i mleko.To znamo iz teorije,sa tim su poceli privatizaciju,ispisali bilborde ;drustvena imovina svacija i nicija i ...evo ,sada idemo nazad..u drustvene firme ,pa onda ...ne znam,jer ovi sto nam vode drzavu ,isto ne znaju ,coravi su ko onaj vodja od Domanovica,i rade odokativno i po refleksu a mi ..za njima bazamo i prolazomo,pored dvorova,dzipova tajkuna i ostalih koji su ovu rikverc tranziciju napravili,da bi se oni obogatili.Imali su oni sa nasim "politicarima" ,samit prosle zime na Kopaoniku a tema..srpska privreda..i zacutase ko mule,odma po tom potukose se oko lopovskog plena,milka ,smiljka,tata joca,zet forco i drcman misko,tadotitic zadrecao da su nepristojno bogati pa zacuto ..Ovo je sve isto ,ko u doba Domanovica,imamo tv,el.struju,kopjutore al i ..stare navike,i mentalitete..jasimo jedni druge,kad nam se pruzi prilika..uf sto to volimo,da se igramo..trule kobile..

Nikola

pre 13 godina

Bar su indirektno priznali gresku i hoce da je isprave. Nema veze, dragi sugradjani, zamislite da ih ne zanima da opet otvore mlekaru i da budemo u milosti nemilosrdnog Milana Beka... Moglo je biti i gore. Nadam se da ce odgovornima doci iz d....a u glavu i da ne prodaju EPS, Telekom, Vodovod i sve te bitne firme.
Ko iz privatnog sektora hoce da udje na ta trzista treba da izgradi svoju privatnu infrastrukturu i radi, ali neeee, sto bi trosio milione kada moze da potplati prave ljude i uzme sve na gotovo, i gle paradoksa, vise da ne bude drzava monopolista nego je kazu bolje privatnik. HA!
Pa, za ugledne politicare i biznismene jeste sigurno jer ce dobiti \"proviziju\" u koferce...
A gradjani?

milan BG

pre 13 godina

Ovo je strasno! Umesto da se podrzi svaki korak koji obnavlja zapostavljenu poloprivredu, drvlje i kamenje! Klasican SRS,SNS,DSS,NS-ovski odnos prema svemu dobrom sto vlast Beograda uradi! Unormali se svete, mucni glavom i ne slusaj samo "opozicione" lidere, koji sem pluvanja i nipodastavanja tudjeg rada nista drugo NE ZNAJU...

nik

pre 13 godina

Zaboravio sam da kazem da je posebno u vreme tranzicije najbolje drzava da investira u proizvodnju i restruktuiranje nego u birokratiju i agencije jer nemozemo da cekamo samo investicije iz inostranstva. Jer ocigledno da ih za 10god nije bilo dovoljno.I zato smo trebali da se ugledamo na Sloveniju i naravno drzava uvek moze da proda ta preduzeca kasnije kad dodje do vece zainteresovanosti za ovo trziste.Mislim da je to bolje nego otpustati radnike na ulicu.Ali dobro ako ne shvatate zivecemo i dalje bedno dok cekamo strance i isto zato sto je praksa u javnim preduzecima razne sumnjive odluke prodavanja ispod cene kao i naduvane fakture zato nikad ovde nece biti kao u Sloveniji.Kad srba padne ispod 2 miliona mozda tad pocnemo da radimo za sebe.

Neko tamo

pre 13 godina

Ovakvim populistickim i intervencionistickim potezima drzave koja pretenduje da ima slobodno trziste, vrata svetske trgovinske organizacije, EU i ostalih voljenih a opet mrskih udruga, bice sve cesce zatvorena.

Sta je sledece? Novi Zakon o agrarnoj reformi?

shufla

pre 13 godina

Evo zbog cega je izmisljena afera "mleko" da bi se opravdalo rasipanje para beogradjana kroz ultra-sega-mega bitne privredne projekte gradskih vlasti.

Obavezno u upravni odbor tog n-tog gradskog preduzeca ubaciti Bugarina (PKS) i ministra Markovica koji su se iskazali upravljanjem PKB-a.

nik

pre 13 godina

Sjajna vest bravo za grad i gradonacelnika. A vi stvarno citajte malo, najbolja preduzeca u zapadnoj evropi su u drzavnom vlasnistvu ali opet mi nije jasno kako to da je kod nas skoro svako preduzece u drzavnom vlasnistvu gubitas.Izgleda da su na zapadu zakoni i kontrole mnogo ozbiljniji nego ovde.

Marina Tucakovic

pre 13 godina

Svaka cast.Treba stati na put krminalcima i zastititi ovaj narod. Djilasa za predsednika umesto ovih koji samo pricaju a nista ne cine

nik

pre 13 godina

Zaboravio sam da kazem da je posebno u vreme tranzicije najbolje drzava da investira u proizvodnju i restruktuiranje nego u birokratiju i agencije jer nemozemo da cekamo samo investicije iz inostranstva. Jer ocigledno da ih za 10god nije bilo dovoljno.I zato smo trebali da se ugledamo na Sloveniju i naravno drzava uvek moze da proda ta preduzeca kasnije kad dodje do vece zainteresovanosti za ovo trziste.Mislim da je to bolje nego otpustati radnike na ulicu.Ali dobro ako ne shvatate zivecemo i dalje bedno dok cekamo strance i isto zato sto je praksa u javnim preduzecima razne sumnjive odluke prodavanja ispod cene kao i naduvane fakture zato nikad ovde nece biti kao u Sloveniji.Kad srba padne ispod 2 miliona mozda tad pocnemo da radimo za sebe.

ipak je revolucija bila nešto pozitivno!

pre 13 godina

Vidim, neki se protive ovakvim potezima gradskih vlasti, spominju agrarnu reformu kao loš primer itd.

Po mom mišljenju, sva ta rešenja, koja su inače primenjivana posle 2. svetskog rata, su dobro došla.

Šta bi loše bilo u nekoj novoj nacionalizaciji, pa čak i konfiskaciji imovine?
Jasno je kao dan da nema ni JEDNOG JEDINOG bogataša koji je stekao imovinu na zakonit način.

Uzgred, lopova i prevaranata ima toliko da nam ni preki sudovi ne bi pomogli.

Petar

pre 13 godina

I treba.

Ja sam iz Mladenovca, i da nemamo mlekaru ovde ne bi ni imali sada mleka, jogurta, ni ostalih Imlekovih proizvoda, tako da je ovako bolje, da svaki grad, opstina imaju svoje snabdevace proed velikih.

midagm

pre 13 godina

Beograd pokreće pekaru, mlekaru...
Znamo da je BG država u državi tako da nema potrebe za objavljivanjem ovakvih vesti.
Baš me briga šta oni rade.

the gaffer

pre 13 godina

toooo Srbijo majko, bravo drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke!!!!
pokazite im kako se radi... zajahali kapitalisti narod pa ce krv da mu popiju. Bravo Srbijo i grade Beograde.... sve cemo ih za****t!!! Kad prodamo telekom nemcima mi cemo da napravimo novi drzavni, kad prodamo JAT mi cemo napravit novi drzavni, kad uvalimo zeleznicu ovom olosu iz Hrvacke i Slovenije mi cemo napravit nasu jos lepsu i sporiju. Pa cemo kad potrosimo pare od prodaje opet prodavat ove nase nove firme sto smo u medjuvremenu napravili. I svaki cemo ih put tako za****t!!!! Bar dok nas vodi sadasnje najsposobnije od svih rukovodstava na svetu. A tim belosvetskim vucibatinama ako se radi neka rade negde drugde, ovde nece. Ne, dok je nama vas drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke. I druge zemlje cekaju strane investicije, i drugim se zemljama zuri u integracije, sto mi u svemu moramo da budemo prvi. Da vidimo kako njima bude pa ce nama nasi drugovi i drugarice reci sta je bolje... za njih a samim tim i za nas.

U ovoj nasoj namucenoj Srbiji se dnevno potrosi oko 850 tona mlecnih proizvoda, sa sirom jos i vise ali ce nam najlsladje biti ovih 30 tone naseg mleka sto su nama napravili drugovi rukovodioci i drugarice rukovoditeljke u nasoj novoj staroj fabriki sto smo je vec jednom prodali a sada je prebacujemo u drugi grad jer je tu mleko. To malo crkavice sto se preradi bice bar za nase drugove rukovodioce i drugarice rukovoditeljke jer kako ce nas voditi ako im kosti postanu krte a zubi im poispadaju, a? Pitam ja vas, a ni sam ne znam odgovor. Lako je seljaku on ima mleka i da prosipa, sta da prosipa?!?! ima i da ne da nikome – ni kap.

Eto pa nek neko lupi minus – da bog da im’o kravu u kuci i vola u skupstini ;)

Boris

pre 13 godina

Gospodine Cuckovicu, Tito je umro odavno, i Sloba isto.
Gde to sto Vi nameravate da uradite jos postoji?
Nisu Vas gradjani Beograda birali da se bavite biznisom.
Sta je sledece?Pekare?Farma svinja?
Kakav haos! Drzavno vlasnistvo se vraca na mala vrata.
Da li ce gradjani Beograda uz racun Infostana dobiti i stavku Mlekara?

Lečite uzroke a ne posledice

pre 13 godina

Kada će odgovarati kriminalci koji su za debele provizije "prodali" Imlek Salfordu kroz fingirane dokapitalizacije ispod realne cene?

Da toga nije bilo, sada ne bi finansirali iz gradskog budžeta pravljenje nove mlekare.

MUKNAVI

pre 13 godina

Ma daj bre,liberalni kapitalizam,slobodno trziste,konkurencija ce sve to regulisati,kapitalisti ce placati porez ,zaposljavati radnike i poteci ce med i mleko.To znamo iz teorije,sa tim su poceli privatizaciju,ispisali bilborde ;drustvena imovina svacija i nicija i ...evo ,sada idemo nazad..u drustvene firme ,pa onda ...ne znam,jer ovi sto nam vode drzavu ,isto ne znaju ,coravi su ko onaj vodja od Domanovica,i rade odokativno i po refleksu a mi ..za njima bazamo i prolazomo,pored dvorova,dzipova tajkuna i ostalih koji su ovu rikverc tranziciju napravili,da bi se oni obogatili.Imali su oni sa nasim "politicarima" ,samit prosle zime na Kopaoniku a tema..srpska privreda..i zacutase ko mule,odma po tom potukose se oko lopovskog plena,milka ,smiljka,tata joca,zet forco i drcman misko,tadotitic zadrecao da su nepristojno bogati pa zacuto ..Ovo je sve isto ,ko u doba Domanovica,imamo tv,el.struju,kopjutore al i ..stare navike,i mentalitete..jasimo jedni druge,kad nam se pruzi prilika..uf sto to volimo,da se igramo..trule kobile..

ovi se baš igraju "Monopol"-a

pre 13 godina

Ma jok, najbolje da kada Beko i Mišković ustanu na levu nogu, da tog dana poskupe svi prehrambeni proizvodi.

Nikola

pre 13 godina

Bar su indirektno priznali gresku i hoce da je isprave. Nema veze, dragi sugradjani, zamislite da ih ne zanima da opet otvore mlekaru i da budemo u milosti nemilosrdnog Milana Beka... Moglo je biti i gore. Nadam se da ce odgovornima doci iz d....a u glavu i da ne prodaju EPS, Telekom, Vodovod i sve te bitne firme.
Ko iz privatnog sektora hoce da udje na ta trzista treba da izgradi svoju privatnu infrastrukturu i radi, ali neeee, sto bi trosio milione kada moze da potplati prave ljude i uzme sve na gotovo, i gle paradoksa, vise da ne bude drzava monopolista nego je kazu bolje privatnik. HA!
Pa, za ugledne politicare i biznismene jeste sigurno jer ce dobiti \"proviziju\" u koferce...
A gradjani?

Analitiko

pre 13 godina

Prvo je sve privatizovano i monopolizovano, a sada se drzava opet ukljucuje u privredni proces! Dakle, ili su bili u pravu oni koji su razarali proizvodnju, ili su u pravu ovi koji sada rade suprotno? Najgore u svemu tome je to sto isti ljudi na vlasti rade i jedno i drugo, lutaju, ne znaju sta rade, zure, zure, a onda lupe glavom o zid pa se vracu nazad. Gde nestadose one parole: "nemamo vremena za cekanje", "sada cemo da radimo, odmaracemo se kada idemo u penziju" i slicno? Gospodo vlastodrsci, ne znate sta radite. Prvo je Salfordu dozvoljeno da stvori monopol, a sada ne znate kako da izadjete na kraj sa gospodinom Bekom? A sta cemo sa Miskovicevim Maxijem? Kako Miskovica naterati da prodaje neko drugo mleko osim Imleka? Zasto Miskovic odbija da prodaje mleko Niske mlekare kada je njihovo mleko desetak dinara jeftijije od Imlekovog? Zasto se dozvoljava Miskovicu da na sir Niske mlekare uzima 50% marze i da sir koji bi trebalo da kosta 500 dinara prodaje za 700 dinara? Kako se boriti protiv Miskovicevog monopola i svih drugih monopola?

dd

pre 13 godina

Hoce li neko da odgovara za privatizaciju mlekare Pancevo? Jedna od najboljih mlekara u zemlji potpuno je nestala.. A odgovor zasto se sam namece... Svi Pancevci danas kupuju Imlekove proizvode.. Inace bolji jogurt od pancevackog nisam pio.

Činjenica

pre 13 godina

Evo rezultata poslovanja kad političari upravljaju firmom (bilo kojom).

Poljoprivredna korporacija Beograd
Površina zemljišta:
22.000 hektara
Neto gubitak u 2008 (prema konsolidovanom fin. izveštaju): 14.5 miliona evra
Broj zaposlenih:
2.489

Znači na svakog zaposlenog je išlo oko 9Ha i gubitak od 5.800EUR

Koliko privatnika bi ostvarivalo gubitak od 6.000EUR godišnje, na površini od 9Ha pa taman i korov da zasadi? Građanima se uopšte ne iznose suve činjenice nego ih plaše katastrofama i glađu.

Inače finansijski izveštaj je jako zanimljiv: hipoteke, tužbe gubici....
http://www.pkb-sr.com/izvestaj2008pkb.htm

Šta mislite, koliko u Srbiji ima javnih preduzeća? 20, 50, 100?

Po spisku Narodne banke, ima ih oko 500 (mrzelo me je da brojim, ali dokument ima 34 strane sa po 16-17 javnih preduzeća po strani).

Najveći deo su lokalna komunalna preduzeća (vodovodi, groblja, parking servisi, toplane i slično), ali ima i nekih preduzeća za koja apsolutno nemam pojma čemu služe i čime se bave. Na primer, Opštinska stambena agencija Kraljevo. Takođe, ima dosta takozvanih Direkcija za izgradnju, koje su, iz meni popuno nepoznatih razloga, javna preduzeća a ne državni organi. Valjda zato što, da su državni organi, ne bi imali upravne odbore.

SevarlicA

pre 13 godina

Pa kad seljaci neće da dolaze ljudima na noge u Beograd da im donesu to mleko što su prvo hteli da prospu. Ko tim seljacima daje za pravo da uopšte misle o tome da dele mleko sirotinji po Srbiji.
Trebalo je kao posle 1945-e da im država pouzima te mlečne krave, i kad to upari sa onolikom zemljom PKB-a, otetom nakon 45-e, eto ti biznisa.

Ovo što sam napisao bilo bi smešno i sarkastično da se već nije dešavalo, ovako, samo je tužno.

Deca komunjara ponovo voze!!!

LVS

pre 13 godina

Za g4 - Svedska je, za razliku od Srbije,uredjena i pravna drzava, gde postoje zakoni, pravila, i sl, koje se ili postuju, a ako ne postoje kazne i sudski procesi koji se resavaju ekikasno i bez odlaganja u smislu "nije se pojavio na sudu, jer ga boli uvo da se pojavi.."

Samo pljacka

pre 13 godina

A tako znaci, sada se krug zatvara. Drzava je prodala Mlekaru Pancevo neukom kriminalcu, koji ju je naravno upropastio, pa ce sada drzava da preseli masine u Zemun. Tako nesto se radilo i posle rata. A mozda ce neki politicar ili njegov privatni krimos kasnije da privatizuje i zemunsku mlekaru. A radnici pancevacke mlekare neka idu gde je otisao i PIK Tamis. Kako bi se sve ovo nazvalo, mozda nacionakprivatizacija ?

milan BG

pre 13 godina

Ovo je strasno! Umesto da se podrzi svaki korak koji obnavlja zapostavljenu poloprivredu, drvlje i kamenje! Klasican SRS,SNS,DSS,NS-ovski odnos prema svemu dobrom sto vlast Beograda uradi! Unormali se svete, mucni glavom i ne slusaj samo "opozicione" lidere, koji sem pluvanja i nipodastavanja tudjeg rada nista drugo NE ZNAJU...