Četvrtak, 19.08.2010.

15:31

Dve godine vlasti u Beogradu

Aktuelna gradska vlast danas obeležava dve godine od izbora Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda i rada gradske uprave.

Izvor: B92

Dve godine vlasti u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

kata

pre 13 godina

Sve same „sporedne stvari“! Ni u jednom normalnom gradu ne može se živeti ako nemaš STALNE PRIHODE (regularni posao i tsl), u Beogradu od kraja 2 sv rata narod je nagrnuo sa svih strana, a poslednjih 40 godina broj je narastao na 2.5 miliona. U gradu jedva da ima posla i infrastrukture za 1 milion stanovnika. Treba „humano raseliti“ 1.5 mil. Šta se događa u Francuskoj ovih dana sa Romima iz Rumunije i Bugarske. Ne raseljavaju ih oni zato što su Romi nego zato što nemaju REGULARNI POSAO (prihode). Komunisti su uništili bilo kakav sistem vrednosti a Beograd su sveli na MUTANT (malo „prokleta avlija“ malo „paviljon br.6“ – znači zatvor i ludnica). A o splavovima i ostalom da ne govorimo. Može Đilas da napravi most ali BG će i dalje ostati grad DUHOVNE I MATERIJALNE BEDE. Beda će biti svake godine sve veća i veća.

View

pre 13 godina

Đilas je postao gradonačelnik samo zato što mu je alternativa bio Vučić, a ove dve godine njegove vlasti u mom Gradu ću pamtiti, pre svega, po:
- čuvenom uterivanju dugova od pre deset godina za Infostan,
- divljanju cena svih komunalnih usluga (a usluge su nikakve),
- njegovim izjavama povodom gej parade,
- fasadama unakaženim od grafita,
- izgradnji crkava na svakom koraku,
i
- čašćavanju KK Parizan sa 20 mil. dinara iz gradskog budžeta.

Savatije

pre 13 godina

To bi bila (Djilas - buduci premijer) katastrofa za Srbiju.
Pošto ovde nema opozicije, daću svoj predlog za budućnost, iz ekipe koja je sada na vlasti:
predsednik Dragan Šutanovac, premijer Bojan Pajtić.

Šindivila

pre 13 godina

Obdaništa i mostovi se, što se mene tiče, računaju u redovni hardver. Hvaliti se time isto je kao da se hvališ da si se ujutru umio. Ovaj grad je pod Đilasom bez ikakve vizije -- kulturne, urbanističke, privredne -- vode ga priučeni neurbani tipovi, njime haranju probisveti, i zajedno terorišu svojom bahatošću svakoga ko misli, izgleda ili oseća drugačije.

dzigi

pre 13 godina

kaki smo, bolje i ne zaslužujemo. a možda boljih ni nema? to nam je što nam je, da sačekamo istek mandata pa da podvučemo crtu.

Petar

pre 13 godina

Uz cestitke za dvogodisnjicu rada gradske vlasti i podrske za sve zapocete projekte, treba ih i zavrsiti jer su dobro za gradjane Beograda, molba da se i mi gradjani Opstine Zemun pocnemo osecati kao gradjani Beograda. Ovde se sve raspada. Toliko o protiv kandidatu za mesto gradonacelnika, a gospodinu Djilasu puno srece i uspeha u daljem radu jer necemo zaboraviti akciju sklanjanja bahatih vozaca i njihovih vozila sa keja kod Hotela Jugoslavija, u kojoj je i sam ucestvovao. Hvala!

Tramvaj Ludaka

pre 13 godina

ceco moras novi spot "idi dok si mlad" da snimis.Onaj maneken ti nije nesto.
Realizacija:
Lokacija- Bulevar Revolucije,
Drvoseca- DJILAS
Cilj: Platan
Sofer Tramvaja:Ivica Dacic
Statisti:Mrkonjic,Velimir ilic,toma nikolic,vucic,krkobabic stariji i mladji,onda dereta,ceda,beba,tadic,miskovic,beko,peconi,dinkic,...i seselj ako ga puste,a drzava ce biti garant.
Statisti prijateljice:Gordana Poplazic,Nada Kolundzija,....a pozvacemo i Goricu Gajevic, ona ce se sigurno odazvati.

Stojan

pre 13 godina

Toliko su dobro radile za ove dve godine pocev od uterivanja dugova za infostan ya nekoliko godina unazad , pa se onda doslo i do uterivanja starih dugova za poreze na imovinu , onda su nam povecani porezi na imovinu iako je cena nekretnina u Beogradu pala a iz agencija trvde da je najvsie pala u onim atraktivnijim delovima grada tj centralnim gradskim opstinama , onda su jedino blagonakloni bili prema dugogodisnim svercerima GSP i taman kada smo mislili da je vreme srece pred nama kad na racunu za infostan za juli stavka gradjevisko zemljiste uvecana a pored nje stavka obracunata razlika u ceni izmedju nove i stare od januara do juna.... plasim se sta ce biti ako se usvoje izmene zakona poreza na imovinu jer kako je pisao jedan dnvevni list pre nekoliko meseci po tom bi ispalo da ko je placao porez 2000 po novom obracunu bi placao cak 12000 sto je uvecanje od 600 %. Problem je sto mnogi Beogradjani placaju vece poreze od tog iznosa cak 5,10 i vise hiljada dinara.

prevareni glasac

pre 13 godina

Djilas je covek, koji se obogatio u vreme kada smo svi mi tonuli u bedu! I to kako? Preprodajuci prostor u medijima, cak i onim pod kontrolom drzave. Mislim da ne treba da se bavimo i pricamo o njegovoj vlasti vec da se borimo da se sto pre sa njim, Miskom i ostalima, bave i o njima pricaju neki istrazni i sudski organi!

beogradjanin

pre 13 godina

Da li ce gradska uprava Beograda uciniti nesto na pomoci nezaposlenima u Beogradu koji su u kategoriji izmedju 30 i 45 godina. Moze se reci da je ta grupa najugrozenija u pronalazenju posla kao i osobe sa invaliditetom ( sva sreca za invalide da je donet zakon o obaveznom zaposljavanju za tu kategoriju stanovnistva pa su i grad Beograd koji je zaposlio oko 400 invalida i neki poslodavci poceli da primenjuju tu zakonsku obavezu). U nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje najveca paznja se posvecuje mladima do 30 godina ( program prva sansa, koja dalje neku mogucnost mladima da se posle odredjenog perioda i zaposle u tim preduzecima , medjutim mnogi su docekali 30 godina u istoj toj sluzbi dok pre dve godine nije uveden taj program i kada su bili nepovoljlniji
programi za poslodavce) i onima preko 45 i tu poslodavci dobijaju neke olaksice ako zaposle osobe preko 45 godina zivoat . Osobe od 30 do 45 mogu dobiti samo obuku najcesce kurs jezika i racunara ako uspeju da udju u kvotu za tu godinu a broj obuka je veoma mali za broj nezaposlenih u Beogradu i u celoj Srbiji,mogu da dobiju obuka za pokretanje privatnog biznisa , ali nisu svi sposobni da udju u rizik koji donosi preduzetnistvo.....Drugi problem je sto je zakonski doneto pre neku godinu da se osobe preko 30 godina ne mogu prijavljivati u omladinske zadruge, tako da su i ta vrata tim osobama zatvorena. A upravo zbog program prva sansa najvise oglasa poslodava ce je da traze osobe do 30 godina starosti. U gradu su formirane kancelarije za mlade koji brinu o nezaposlenima ali samo do 30 godina, pokrenut je program volonitranja u gradskim preduzecima osobama koje su mladje i koje su tek zavrsile studije takodje samo do 30 godine. Cinii mi se da su nezaposleni Beogradjani preko 30 godina malo diskriminisan, kada ce za njih u ovom gradu biti organizovani neki kurs jezika,racunara... jer se ti kursevi organizuju u kancelarijama za mlade a te kurseve mogu dobiti cak dobijaju i penzionerI. Treba pomoci svima romima u nehigijenskim naseljima, deci,skolarcima,studentima,penzionerima, pomoci i nezaposlenima ali samo je kod nezaposlenih grad uveo da je crta 30 godina starosti.

Koju sminku koristite?

pre 13 godina

Glavni izgovor za renoviranje bulevara nije potreba bulevara, vec truli platani.
Svi radnici gradskog zelenila kazu da su 90% stabala apsolutno zdrava i da se prodaju na metar.
Biznis je biznis, a potreba je potreba.
Iz neznanja da objasne potrebu i moranje da se sinski saobracaj izmesti u centralni deo ulice,njima su bili krivi platani i vrane koje na svaku petardu poseju svoje blago, za srecu.
Neznalice ostaju neznalice, a vlasnistvo za show-a licenciranih poput farme su prioritet naj novije gradske vlasti i sitno stranacku interesi.
Bude li djilase propala sahta, otvorila se rupa, znaj da ces licno da salujes i popravis ono sto tvoje partijsko preduzece nije u stanju da uradi

VRTICI

pre 13 godina

Nista mi nije jasno sada imamo vise vrtica nego pre 20 i 30 godina, kada je bilo mnogo vise dece. Pa kako su ta deca onda u to vreme bila smestena u vrtice.

Blazenka

pre 13 godina

Ma nije to bas tako lose,bar u gradskoj vladi vidim da stvari idu napred. Jos uvek ima divlje gradnje, losih autobusa, losih ulica, korupcije...ali jos uvek ne vidim da neko drugi moze bolje. Mada, stvar koja me najvise nervira je sto se jos uvek zaposljavaju partijski ljudi a ne strucni. Kada bi se to promenilo, mnogo brze bi isli napred.

marko, nis

pre 13 godina

... Raseljavanje Roma i ogradjivanje zice nije bilo nepopularno, u tome su ga podrzali Obraz, 1389 i velika vecina gradjana. A najbolje mu je bilo kada je rekao da ne zeli da da podrsku gej paradi jer je to skupljanje politickih poena, hehe. Kada bi bili ludi i kada ne bi znali da je bas uskracivanje te podrske, skupljanje poena kod sirih narodnih masa. Sto se tice infrastrukture, zaista ne vidim te ogromne uspehe. Beograd 2012. nece dobiti most na Adi, kako je obecano. To ne bi bilo ni mnogo realno, ali je lepo bilo obecati. I dalje se po Beogradu grade rugla od objekata, pogledajte novogradnju po Vracaru, stoji tamo ko piletu s..e. Prica o metrou je tek zalagivanje, ali lepo zvuci. Najgori demagog i populista u celoj DS posle Vuka Jeremica.

(Vlast)a

pre 13 godina

Iseceni platani, proterani Romi, ozakonjeno divljanje bahatih vozaca i odlican marketing koji svu ovu anarhiju, prekomerno trosenje nasih para i nerad, odevaju u pozeljno i prihvatljivo. Ovog puta ne moram da se vajkam zbog loseg izbora: gradonacelnik je izbor svoje stranke i njoj sluzi na cast a nama neka je bog i ostale sile zemaljske i nebeske, u pomoci.

Nikola Sarkozic

pre 13 godina

Molimo vas... preklinjemo vas... uklonite pse lutalice sa gradskih ulica!!! To je zaista nesto neverovatno da dopustate da divlje zveri u coporima haraju po svim delovima grada?! Pa jel zivimo u gradu ili u dzungli?? Jel treba da, ne daj boze napadnu neke strane drzavljanje pa da shvatite da su pravo na ljudski zivot, zdravlje i slobodu kretanja ipak ispred zivotinjskih prava??? I molim vas povecajte broj policajaca i uvedite pozornike, kako bi se sprecilo ili smanjilo huligansko ponasanje i kriminal!

Jedan je bio Djiki

pre 13 godina

Djilas nam je buduci premijer, ja mislim, pa vi vidite.
Ima mnogo gorih, a ja sposobnijeg ne mogu da se setim.
Nisam srecan sto nema boljih. Daleko od toga.
Mozda izuci zanat do tada, pa primeni ovaj svoj bezobrazluk na obracun sa ozbiljnim protivnicima (BIA, tajkuni...). Bilo bi to veliko cudo, ali samo se jos u cuda moze nadati.

vojce

pre 13 godina

Dobro je, dobro je! Mi smo tu da kritikujemo, oni su tu da rade! Jer kada mi vise kritikujemo, oni vise rade! Beograd to i zasluzuje!

Samo, malo vise kulture nam nedostaje, makar u ovom kritikovanju!

Proka

pre 13 godina

ne mogu da shvatim da se u uspehe gradske vlasti ubrajaju poslovi opstina ili cak mesnih zajednica. Zamena dotrajalih sijalica, krecenje vrtica, asfaltiranje lokalnih ulica i sl. pa kako je to posao gradonacelnika i gradske uprave? Njih zelim da vidim na delu njihove nadleznosti a to su kapitalni projekti, dakle za pocetak urbanizam koji je jako slab, gradi se zbrda-zdola a arhitekte su anonimusi pa tako za 100 godina ni o cemu od danas izgradjenog nece moci da se kaze "a ovu zgradu je projektovao cuveni arhitekta..." jer niti jednu jedinu novu zgradu nije radio neko poznat, niti domaci arhitekta poput Podreke niti strani poput Fostera i sl. Zapravo i ne zelim razvoj savskog amfiteatra jer ce samo napraviti gomilu ciglanih ruznih zgrada bez ideje, celik, staklo, beton za Beograd ne postoje. Zatim ogromni infrastrukturni projekti - podzemna zeleznica - nista od toga osim price, obilaznica - prebacivanje vruceg krompira sa gradskom vladom kao da su Beograd i Srbija neki suparnici, strana tela a ne sastavni delovi, nehigijenska naselja, divlje deponije koje cija god da su nadleznost smrde i smetaju gradjanima Beograda, fasade koje padaju ljudima na glavu a koje su toliko brojne da sada vec spadaju medju ove velike probleme poput metroa, komunikacija sa gradjanima je isto 0,nikada ne odgovaraju na online pitanja i mnogo toga jos. Zatim kakva je to kultura u gradu u kome ne radi nijedan muzej a ne radi ni biblioteka? Dakle na velikim poslovima zasluzuju 1 pa se hvale sitnim.

Pera

pre 13 godina

Pa dobro, ova gradska vlast nesto radi... Mada, mislim da to moze mnogo bolje!!!
Imali su i svojih gafova, ne smemo zaboraviti onu nesrecnu akciju naplate potrazivanja preko uplatnica Infostana - meni je npr. stigao neki nenormalan dug pa kad sam im dokazao da redovno izmirujem svoje obaveze nisu nasli za shodno ni da upute izvinjenje.Naravno, potrosio sam silno vreme, ali... Probali ljudi da na brzaka oderu narod, kod nekoga prodje, kod nekoga ne!!!
A izbori su sve blize...

Marko

pre 13 godina

Osim rasta lopovluka nista nisu uradili!!!Nista ne funkcionise normalno zdravstvo, skolstvo, sport, saobracaj sve ono sto bi trebalo da budu zadaci gradske vlasti!! Ipak je ovo glavni grad i u poredjenju sa ostalim gradovima u Evropi je katastrofa. Gradi se skadar na Bojani od mosta umesto da je za isti novac napravljeno dva u kracem periodu!!Nema koncepta razvoja, korupcija i kriminal na svakom mestu!No kakvi smo sami bolje i nezasluzujemo!!!

posmatrač

pre 13 godina

Gradska vlast? Prve asocijacije na njih su:
- korupcija (recimo prilikom izdavanja raznih dozvola)
- nestručnost (klasični metro - laki metro)
- bahatost (platani)
- nepotizam (zapošljavanje)
- lopovluk (Parking Servis)

Možemo nabrajati do sutra. A možemo Đilasa i drvoseče udružene sa Dačićevim komunistima opisati samo jednom jedinom rečju: BRUKA.
Kada pomislim da je alternativa Vučić, zaključak je jasan: propast je neizbežna.

beogradjanin

pre 13 godina

Da li ce gradska uprava Beograda uciniti nesto na pomoci nezaposlenima u Beogradu koji su u kategoriji izmedju 30 i 45 godina. Moze se reci da je ta grupa najugrozenija u pronalazenju posla kao i osobe sa invaliditetom ( sva sreca za invalide da je donet zakon o obaveznom zaposljavanju za tu kategoriju stanovnistva pa su i grad Beograd koji je zaposlio oko 400 invalida i neki poslodavci poceli da primenjuju tu zakonsku obavezu). U nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje najveca paznja se posvecuje mladima do 30 godina ( program prva sansa, koja dalje neku mogucnost mladima da se posle odredjenog perioda i zaposle u tim preduzecima , medjutim mnogi su docekali 30 godina u istoj toj sluzbi dok pre dve godine nije uveden taj program i kada su bili nepovoljlniji
programi za poslodavce) i onima preko 45 i tu poslodavci dobijaju neke olaksice ako zaposle osobe preko 45 godina zivoat . Osobe od 30 do 45 mogu dobiti samo obuku najcesce kurs jezika i racunara ako uspeju da udju u kvotu za tu godinu a broj obuka je veoma mali za broj nezaposlenih u Beogradu i u celoj Srbiji,mogu da dobiju obuka za pokretanje privatnog biznisa , ali nisu svi sposobni da udju u rizik koji donosi preduzetnistvo.....Drugi problem je sto je zakonski doneto pre neku godinu da se osobe preko 30 godina ne mogu prijavljivati u omladinske zadruge, tako da su i ta vrata tim osobama zatvorena. A upravo zbog program prva sansa najvise oglasa poslodava ce je da traze osobe do 30 godina starosti. U gradu su formirane kancelarije za mlade koji brinu o nezaposlenima ali samo do 30 godina, pokrenut je program volonitranja u gradskim preduzecima osobama koje su mladje i koje su tek zavrsile studije takodje samo do 30 godine. Cinii mi se da su nezaposleni Beogradjani preko 30 godina malo diskriminisan, kada ce za njih u ovom gradu biti organizovani neki kurs jezika,racunara... jer se ti kursevi organizuju u kancelarijama za mlade a te kurseve mogu dobiti cak dobijaju i penzionerI. Treba pomoci svima romima u nehigijenskim naseljima, deci,skolarcima,studentima,penzionerima, pomoci i nezaposlenima ali samo je kod nezaposlenih grad uveo da je crta 30 godina starosti.

posmatrač

pre 13 godina

Gradska vlast? Prve asocijacije na njih su:
- korupcija (recimo prilikom izdavanja raznih dozvola)
- nestručnost (klasični metro - laki metro)
- bahatost (platani)
- nepotizam (zapošljavanje)
- lopovluk (Parking Servis)

Možemo nabrajati do sutra. A možemo Đilasa i drvoseče udružene sa Dačićevim komunistima opisati samo jednom jedinom rečju: BRUKA.
Kada pomislim da je alternativa Vučić, zaključak je jasan: propast je neizbežna.

Marko

pre 13 godina

Osim rasta lopovluka nista nisu uradili!!!Nista ne funkcionise normalno zdravstvo, skolstvo, sport, saobracaj sve ono sto bi trebalo da budu zadaci gradske vlasti!! Ipak je ovo glavni grad i u poredjenju sa ostalim gradovima u Evropi je katastrofa. Gradi se skadar na Bojani od mosta umesto da je za isti novac napravljeno dva u kracem periodu!!Nema koncepta razvoja, korupcija i kriminal na svakom mestu!No kakvi smo sami bolje i nezasluzujemo!!!

prevareni glasac

pre 13 godina

Djilas je covek, koji se obogatio u vreme kada smo svi mi tonuli u bedu! I to kako? Preprodajuci prostor u medijima, cak i onim pod kontrolom drzave. Mislim da ne treba da se bavimo i pricamo o njegovoj vlasti vec da se borimo da se sto pre sa njim, Miskom i ostalima, bave i o njima pricaju neki istrazni i sudski organi!

Proka

pre 13 godina

ne mogu da shvatim da se u uspehe gradske vlasti ubrajaju poslovi opstina ili cak mesnih zajednica. Zamena dotrajalih sijalica, krecenje vrtica, asfaltiranje lokalnih ulica i sl. pa kako je to posao gradonacelnika i gradske uprave? Njih zelim da vidim na delu njihove nadleznosti a to su kapitalni projekti, dakle za pocetak urbanizam koji je jako slab, gradi se zbrda-zdola a arhitekte su anonimusi pa tako za 100 godina ni o cemu od danas izgradjenog nece moci da se kaze "a ovu zgradu je projektovao cuveni arhitekta..." jer niti jednu jedinu novu zgradu nije radio neko poznat, niti domaci arhitekta poput Podreke niti strani poput Fostera i sl. Zapravo i ne zelim razvoj savskog amfiteatra jer ce samo napraviti gomilu ciglanih ruznih zgrada bez ideje, celik, staklo, beton za Beograd ne postoje. Zatim ogromni infrastrukturni projekti - podzemna zeleznica - nista od toga osim price, obilaznica - prebacivanje vruceg krompira sa gradskom vladom kao da su Beograd i Srbija neki suparnici, strana tela a ne sastavni delovi, nehigijenska naselja, divlje deponije koje cija god da su nadleznost smrde i smetaju gradjanima Beograda, fasade koje padaju ljudima na glavu a koje su toliko brojne da sada vec spadaju medju ove velike probleme poput metroa, komunikacija sa gradjanima je isto 0,nikada ne odgovaraju na online pitanja i mnogo toga jos. Zatim kakva je to kultura u gradu u kome ne radi nijedan muzej a ne radi ni biblioteka? Dakle na velikim poslovima zasluzuju 1 pa se hvale sitnim.

Nikola Sarkozic

pre 13 godina

Molimo vas... preklinjemo vas... uklonite pse lutalice sa gradskih ulica!!! To je zaista nesto neverovatno da dopustate da divlje zveri u coporima haraju po svim delovima grada?! Pa jel zivimo u gradu ili u dzungli?? Jel treba da, ne daj boze napadnu neke strane drzavljanje pa da shvatite da su pravo na ljudski zivot, zdravlje i slobodu kretanja ipak ispred zivotinjskih prava??? I molim vas povecajte broj policajaca i uvedite pozornike, kako bi se sprecilo ili smanjilo huligansko ponasanje i kriminal!

VRTICI

pre 13 godina

Nista mi nije jasno sada imamo vise vrtica nego pre 20 i 30 godina, kada je bilo mnogo vise dece. Pa kako su ta deca onda u to vreme bila smestena u vrtice.

Jedan je bio Djiki

pre 13 godina

Djilas nam je buduci premijer, ja mislim, pa vi vidite.
Ima mnogo gorih, a ja sposobnijeg ne mogu da se setim.
Nisam srecan sto nema boljih. Daleko od toga.
Mozda izuci zanat do tada, pa primeni ovaj svoj bezobrazluk na obracun sa ozbiljnim protivnicima (BIA, tajkuni...). Bilo bi to veliko cudo, ali samo se jos u cuda moze nadati.

vojce

pre 13 godina

Dobro je, dobro je! Mi smo tu da kritikujemo, oni su tu da rade! Jer kada mi vise kritikujemo, oni vise rade! Beograd to i zasluzuje!

Samo, malo vise kulture nam nedostaje, makar u ovom kritikovanju!

Koju sminku koristite?

pre 13 godina

Glavni izgovor za renoviranje bulevara nije potreba bulevara, vec truli platani.
Svi radnici gradskog zelenila kazu da su 90% stabala apsolutno zdrava i da se prodaju na metar.
Biznis je biznis, a potreba je potreba.
Iz neznanja da objasne potrebu i moranje da se sinski saobracaj izmesti u centralni deo ulice,njima su bili krivi platani i vrane koje na svaku petardu poseju svoje blago, za srecu.
Neznalice ostaju neznalice, a vlasnistvo za show-a licenciranih poput farme su prioritet naj novije gradske vlasti i sitno stranacku interesi.
Bude li djilase propala sahta, otvorila se rupa, znaj da ces licno da salujes i popravis ono sto tvoje partijsko preduzece nije u stanju da uradi

Pera

pre 13 godina

Pa dobro, ova gradska vlast nesto radi... Mada, mislim da to moze mnogo bolje!!!
Imali su i svojih gafova, ne smemo zaboraviti onu nesrecnu akciju naplate potrazivanja preko uplatnica Infostana - meni je npr. stigao neki nenormalan dug pa kad sam im dokazao da redovno izmirujem svoje obaveze nisu nasli za shodno ni da upute izvinjenje.Naravno, potrosio sam silno vreme, ali... Probali ljudi da na brzaka oderu narod, kod nekoga prodje, kod nekoga ne!!!
A izbori su sve blize...

(Vlast)a

pre 13 godina

Iseceni platani, proterani Romi, ozakonjeno divljanje bahatih vozaca i odlican marketing koji svu ovu anarhiju, prekomerno trosenje nasih para i nerad, odevaju u pozeljno i prihvatljivo. Ovog puta ne moram da se vajkam zbog loseg izbora: gradonacelnik je izbor svoje stranke i njoj sluzi na cast a nama neka je bog i ostale sile zemaljske i nebeske, u pomoci.

Šindivila

pre 13 godina

Obdaništa i mostovi se, što se mene tiče, računaju u redovni hardver. Hvaliti se time isto je kao da se hvališ da si se ujutru umio. Ovaj grad je pod Đilasom bez ikakve vizije -- kulturne, urbanističke, privredne -- vode ga priučeni neurbani tipovi, njime haranju probisveti, i zajedno terorišu svojom bahatošću svakoga ko misli, izgleda ili oseća drugačije.

marko, nis

pre 13 godina

... Raseljavanje Roma i ogradjivanje zice nije bilo nepopularno, u tome su ga podrzali Obraz, 1389 i velika vecina gradjana. A najbolje mu je bilo kada je rekao da ne zeli da da podrsku gej paradi jer je to skupljanje politickih poena, hehe. Kada bi bili ludi i kada ne bi znali da je bas uskracivanje te podrske, skupljanje poena kod sirih narodnih masa. Sto se tice infrastrukture, zaista ne vidim te ogromne uspehe. Beograd 2012. nece dobiti most na Adi, kako je obecano. To ne bi bilo ni mnogo realno, ali je lepo bilo obecati. I dalje se po Beogradu grade rugla od objekata, pogledajte novogradnju po Vracaru, stoji tamo ko piletu s..e. Prica o metrou je tek zalagivanje, ali lepo zvuci. Najgori demagog i populista u celoj DS posle Vuka Jeremica.

Blazenka

pre 13 godina

Ma nije to bas tako lose,bar u gradskoj vladi vidim da stvari idu napred. Jos uvek ima divlje gradnje, losih autobusa, losih ulica, korupcije...ali jos uvek ne vidim da neko drugi moze bolje. Mada, stvar koja me najvise nervira je sto se jos uvek zaposljavaju partijski ljudi a ne strucni. Kada bi se to promenilo, mnogo brze bi isli napred.

Petar

pre 13 godina

Uz cestitke za dvogodisnjicu rada gradske vlasti i podrske za sve zapocete projekte, treba ih i zavrsiti jer su dobro za gradjane Beograda, molba da se i mi gradjani Opstine Zemun pocnemo osecati kao gradjani Beograda. Ovde se sve raspada. Toliko o protiv kandidatu za mesto gradonacelnika, a gospodinu Djilasu puno srece i uspeha u daljem radu jer necemo zaboraviti akciju sklanjanja bahatih vozaca i njihovih vozila sa keja kod Hotela Jugoslavija, u kojoj je i sam ucestvovao. Hvala!

Tramvaj Ludaka

pre 13 godina

ceco moras novi spot "idi dok si mlad" da snimis.Onaj maneken ti nije nesto.
Realizacija:
Lokacija- Bulevar Revolucije,
Drvoseca- DJILAS
Cilj: Platan
Sofer Tramvaja:Ivica Dacic
Statisti:Mrkonjic,Velimir ilic,toma nikolic,vucic,krkobabic stariji i mladji,onda dereta,ceda,beba,tadic,miskovic,beko,peconi,dinkic,...i seselj ako ga puste,a drzava ce biti garant.
Statisti prijateljice:Gordana Poplazic,Nada Kolundzija,....a pozvacemo i Goricu Gajevic, ona ce se sigurno odazvati.

View

pre 13 godina

Đilas je postao gradonačelnik samo zato što mu je alternativa bio Vučić, a ove dve godine njegove vlasti u mom Gradu ću pamtiti, pre svega, po:
- čuvenom uterivanju dugova od pre deset godina za Infostan,
- divljanju cena svih komunalnih usluga (a usluge su nikakve),
- njegovim izjavama povodom gej parade,
- fasadama unakaženim od grafita,
- izgradnji crkava na svakom koraku,
i
- čašćavanju KK Parizan sa 20 mil. dinara iz gradskog budžeta.

Stojan

pre 13 godina

Toliko su dobro radile za ove dve godine pocev od uterivanja dugova za infostan ya nekoliko godina unazad , pa se onda doslo i do uterivanja starih dugova za poreze na imovinu , onda su nam povecani porezi na imovinu iako je cena nekretnina u Beogradu pala a iz agencija trvde da je najvsie pala u onim atraktivnijim delovima grada tj centralnim gradskim opstinama , onda su jedino blagonakloni bili prema dugogodisnim svercerima GSP i taman kada smo mislili da je vreme srece pred nama kad na racunu za infostan za juli stavka gradjevisko zemljiste uvecana a pored nje stavka obracunata razlika u ceni izmedju nove i stare od januara do juna.... plasim se sta ce biti ako se usvoje izmene zakona poreza na imovinu jer kako je pisao jedan dnvevni list pre nekoliko meseci po tom bi ispalo da ko je placao porez 2000 po novom obracunu bi placao cak 12000 sto je uvecanje od 600 %. Problem je sto mnogi Beogradjani placaju vece poreze od tog iznosa cak 5,10 i vise hiljada dinara.

kata

pre 13 godina

Sve same „sporedne stvari“! Ni u jednom normalnom gradu ne može se živeti ako nemaš STALNE PRIHODE (regularni posao i tsl), u Beogradu od kraja 2 sv rata narod je nagrnuo sa svih strana, a poslednjih 40 godina broj je narastao na 2.5 miliona. U gradu jedva da ima posla i infrastrukture za 1 milion stanovnika. Treba „humano raseliti“ 1.5 mil. Šta se događa u Francuskoj ovih dana sa Romima iz Rumunije i Bugarske. Ne raseljavaju ih oni zato što su Romi nego zato što nemaju REGULARNI POSAO (prihode). Komunisti su uništili bilo kakav sistem vrednosti a Beograd su sveli na MUTANT (malo „prokleta avlija“ malo „paviljon br.6“ – znači zatvor i ludnica). A o splavovima i ostalom da ne govorimo. Može Đilas da napravi most ali BG će i dalje ostati grad DUHOVNE I MATERIJALNE BEDE. Beda će biti svake godine sve veća i veća.

dzigi

pre 13 godina

kaki smo, bolje i ne zaslužujemo. a možda boljih ni nema? to nam je što nam je, da sačekamo istek mandata pa da podvučemo crtu.

Savatije

pre 13 godina

To bi bila (Djilas - buduci premijer) katastrofa za Srbiju.
Pošto ovde nema opozicije, daću svoj predlog za budućnost, iz ekipe koja je sada na vlasti:
predsednik Dragan Šutanovac, premijer Bojan Pajtić.

vojce

pre 13 godina

Dobro je, dobro je! Mi smo tu da kritikujemo, oni su tu da rade! Jer kada mi vise kritikujemo, oni vise rade! Beograd to i zasluzuje!

Samo, malo vise kulture nam nedostaje, makar u ovom kritikovanju!

Jedan je bio Djiki

pre 13 godina

Djilas nam je buduci premijer, ja mislim, pa vi vidite.
Ima mnogo gorih, a ja sposobnijeg ne mogu da se setim.
Nisam srecan sto nema boljih. Daleko od toga.
Mozda izuci zanat do tada, pa primeni ovaj svoj bezobrazluk na obracun sa ozbiljnim protivnicima (BIA, tajkuni...). Bilo bi to veliko cudo, ali samo se jos u cuda moze nadati.

Marko

pre 13 godina

Osim rasta lopovluka nista nisu uradili!!!Nista ne funkcionise normalno zdravstvo, skolstvo, sport, saobracaj sve ono sto bi trebalo da budu zadaci gradske vlasti!! Ipak je ovo glavni grad i u poredjenju sa ostalim gradovima u Evropi je katastrofa. Gradi se skadar na Bojani od mosta umesto da je za isti novac napravljeno dva u kracem periodu!!Nema koncepta razvoja, korupcija i kriminal na svakom mestu!No kakvi smo sami bolje i nezasluzujemo!!!

Pera

pre 13 godina

Pa dobro, ova gradska vlast nesto radi... Mada, mislim da to moze mnogo bolje!!!
Imali su i svojih gafova, ne smemo zaboraviti onu nesrecnu akciju naplate potrazivanja preko uplatnica Infostana - meni je npr. stigao neki nenormalan dug pa kad sam im dokazao da redovno izmirujem svoje obaveze nisu nasli za shodno ni da upute izvinjenje.Naravno, potrosio sam silno vreme, ali... Probali ljudi da na brzaka oderu narod, kod nekoga prodje, kod nekoga ne!!!
A izbori su sve blize...

posmatrač

pre 13 godina

Gradska vlast? Prve asocijacije na njih su:
- korupcija (recimo prilikom izdavanja raznih dozvola)
- nestručnost (klasični metro - laki metro)
- bahatost (platani)
- nepotizam (zapošljavanje)
- lopovluk (Parking Servis)

Možemo nabrajati do sutra. A možemo Đilasa i drvoseče udružene sa Dačićevim komunistima opisati samo jednom jedinom rečju: BRUKA.
Kada pomislim da je alternativa Vučić, zaključak je jasan: propast je neizbežna.

(Vlast)a

pre 13 godina

Iseceni platani, proterani Romi, ozakonjeno divljanje bahatih vozaca i odlican marketing koji svu ovu anarhiju, prekomerno trosenje nasih para i nerad, odevaju u pozeljno i prihvatljivo. Ovog puta ne moram da se vajkam zbog loseg izbora: gradonacelnik je izbor svoje stranke i njoj sluzi na cast a nama neka je bog i ostale sile zemaljske i nebeske, u pomoci.

marko, nis

pre 13 godina

... Raseljavanje Roma i ogradjivanje zice nije bilo nepopularno, u tome su ga podrzali Obraz, 1389 i velika vecina gradjana. A najbolje mu je bilo kada je rekao da ne zeli da da podrsku gej paradi jer je to skupljanje politickih poena, hehe. Kada bi bili ludi i kada ne bi znali da je bas uskracivanje te podrske, skupljanje poena kod sirih narodnih masa. Sto se tice infrastrukture, zaista ne vidim te ogromne uspehe. Beograd 2012. nece dobiti most na Adi, kako je obecano. To ne bi bilo ni mnogo realno, ali je lepo bilo obecati. I dalje se po Beogradu grade rugla od objekata, pogledajte novogradnju po Vracaru, stoji tamo ko piletu s..e. Prica o metrou je tek zalagivanje, ali lepo zvuci. Najgori demagog i populista u celoj DS posle Vuka Jeremica.

Proka

pre 13 godina

ne mogu da shvatim da se u uspehe gradske vlasti ubrajaju poslovi opstina ili cak mesnih zajednica. Zamena dotrajalih sijalica, krecenje vrtica, asfaltiranje lokalnih ulica i sl. pa kako je to posao gradonacelnika i gradske uprave? Njih zelim da vidim na delu njihove nadleznosti a to su kapitalni projekti, dakle za pocetak urbanizam koji je jako slab, gradi se zbrda-zdola a arhitekte su anonimusi pa tako za 100 godina ni o cemu od danas izgradjenog nece moci da se kaze "a ovu zgradu je projektovao cuveni arhitekta..." jer niti jednu jedinu novu zgradu nije radio neko poznat, niti domaci arhitekta poput Podreke niti strani poput Fostera i sl. Zapravo i ne zelim razvoj savskog amfiteatra jer ce samo napraviti gomilu ciglanih ruznih zgrada bez ideje, celik, staklo, beton za Beograd ne postoje. Zatim ogromni infrastrukturni projekti - podzemna zeleznica - nista od toga osim price, obilaznica - prebacivanje vruceg krompira sa gradskom vladom kao da su Beograd i Srbija neki suparnici, strana tela a ne sastavni delovi, nehigijenska naselja, divlje deponije koje cija god da su nadleznost smrde i smetaju gradjanima Beograda, fasade koje padaju ljudima na glavu a koje su toliko brojne da sada vec spadaju medju ove velike probleme poput metroa, komunikacija sa gradjanima je isto 0,nikada ne odgovaraju na online pitanja i mnogo toga jos. Zatim kakva je to kultura u gradu u kome ne radi nijedan muzej a ne radi ni biblioteka? Dakle na velikim poslovima zasluzuju 1 pa se hvale sitnim.

Blazenka

pre 13 godina

Ma nije to bas tako lose,bar u gradskoj vladi vidim da stvari idu napred. Jos uvek ima divlje gradnje, losih autobusa, losih ulica, korupcije...ali jos uvek ne vidim da neko drugi moze bolje. Mada, stvar koja me najvise nervira je sto se jos uvek zaposljavaju partijski ljudi a ne strucni. Kada bi se to promenilo, mnogo brze bi isli napred.

Petar

pre 13 godina

Uz cestitke za dvogodisnjicu rada gradske vlasti i podrske za sve zapocete projekte, treba ih i zavrsiti jer su dobro za gradjane Beograda, molba da se i mi gradjani Opstine Zemun pocnemo osecati kao gradjani Beograda. Ovde se sve raspada. Toliko o protiv kandidatu za mesto gradonacelnika, a gospodinu Djilasu puno srece i uspeha u daljem radu jer necemo zaboraviti akciju sklanjanja bahatih vozaca i njihovih vozila sa keja kod Hotela Jugoslavija, u kojoj je i sam ucestvovao. Hvala!

View

pre 13 godina

Đilas je postao gradonačelnik samo zato što mu je alternativa bio Vučić, a ove dve godine njegove vlasti u mom Gradu ću pamtiti, pre svega, po:
- čuvenom uterivanju dugova od pre deset godina za Infostan,
- divljanju cena svih komunalnih usluga (a usluge su nikakve),
- njegovim izjavama povodom gej parade,
- fasadama unakaženim od grafita,
- izgradnji crkava na svakom koraku,
i
- čašćavanju KK Parizan sa 20 mil. dinara iz gradskog budžeta.

Nikola Sarkozic

pre 13 godina

Molimo vas... preklinjemo vas... uklonite pse lutalice sa gradskih ulica!!! To je zaista nesto neverovatno da dopustate da divlje zveri u coporima haraju po svim delovima grada?! Pa jel zivimo u gradu ili u dzungli?? Jel treba da, ne daj boze napadnu neke strane drzavljanje pa da shvatite da su pravo na ljudski zivot, zdravlje i slobodu kretanja ipak ispred zivotinjskih prava??? I molim vas povecajte broj policajaca i uvedite pozornike, kako bi se sprecilo ili smanjilo huligansko ponasanje i kriminal!

prevareni glasac

pre 13 godina

Djilas je covek, koji se obogatio u vreme kada smo svi mi tonuli u bedu! I to kako? Preprodajuci prostor u medijima, cak i onim pod kontrolom drzave. Mislim da ne treba da se bavimo i pricamo o njegovoj vlasti vec da se borimo da se sto pre sa njim, Miskom i ostalima, bave i o njima pricaju neki istrazni i sudski organi!

Tramvaj Ludaka

pre 13 godina

ceco moras novi spot "idi dok si mlad" da snimis.Onaj maneken ti nije nesto.
Realizacija:
Lokacija- Bulevar Revolucije,
Drvoseca- DJILAS
Cilj: Platan
Sofer Tramvaja:Ivica Dacic
Statisti:Mrkonjic,Velimir ilic,toma nikolic,vucic,krkobabic stariji i mladji,onda dereta,ceda,beba,tadic,miskovic,beko,peconi,dinkic,...i seselj ako ga puste,a drzava ce biti garant.
Statisti prijateljice:Gordana Poplazic,Nada Kolundzija,....a pozvacemo i Goricu Gajevic, ona ce se sigurno odazvati.

Koju sminku koristite?

pre 13 godina

Glavni izgovor za renoviranje bulevara nije potreba bulevara, vec truli platani.
Svi radnici gradskog zelenila kazu da su 90% stabala apsolutno zdrava i da se prodaju na metar.
Biznis je biznis, a potreba je potreba.
Iz neznanja da objasne potrebu i moranje da se sinski saobracaj izmesti u centralni deo ulice,njima su bili krivi platani i vrane koje na svaku petardu poseju svoje blago, za srecu.
Neznalice ostaju neznalice, a vlasnistvo za show-a licenciranih poput farme su prioritet naj novije gradske vlasti i sitno stranacku interesi.
Bude li djilase propala sahta, otvorila se rupa, znaj da ces licno da salujes i popravis ono sto tvoje partijsko preduzece nije u stanju da uradi

Stojan

pre 13 godina

Toliko su dobro radile za ove dve godine pocev od uterivanja dugova za infostan ya nekoliko godina unazad , pa se onda doslo i do uterivanja starih dugova za poreze na imovinu , onda su nam povecani porezi na imovinu iako je cena nekretnina u Beogradu pala a iz agencija trvde da je najvsie pala u onim atraktivnijim delovima grada tj centralnim gradskim opstinama , onda su jedino blagonakloni bili prema dugogodisnim svercerima GSP i taman kada smo mislili da je vreme srece pred nama kad na racunu za infostan za juli stavka gradjevisko zemljiste uvecana a pored nje stavka obracunata razlika u ceni izmedju nove i stare od januara do juna.... plasim se sta ce biti ako se usvoje izmene zakona poreza na imovinu jer kako je pisao jedan dnvevni list pre nekoliko meseci po tom bi ispalo da ko je placao porez 2000 po novom obracunu bi placao cak 12000 sto je uvecanje od 600 %. Problem je sto mnogi Beogradjani placaju vece poreze od tog iznosa cak 5,10 i vise hiljada dinara.

dzigi

pre 13 godina

kaki smo, bolje i ne zaslužujemo. a možda boljih ni nema? to nam je što nam je, da sačekamo istek mandata pa da podvučemo crtu.

VRTICI

pre 13 godina

Nista mi nije jasno sada imamo vise vrtica nego pre 20 i 30 godina, kada je bilo mnogo vise dece. Pa kako su ta deca onda u to vreme bila smestena u vrtice.

beogradjanin

pre 13 godina

Da li ce gradska uprava Beograda uciniti nesto na pomoci nezaposlenima u Beogradu koji su u kategoriji izmedju 30 i 45 godina. Moze se reci da je ta grupa najugrozenija u pronalazenju posla kao i osobe sa invaliditetom ( sva sreca za invalide da je donet zakon o obaveznom zaposljavanju za tu kategoriju stanovnistva pa su i grad Beograd koji je zaposlio oko 400 invalida i neki poslodavci poceli da primenjuju tu zakonsku obavezu). U nacionalnoj sluzbi za zaposljavanje najveca paznja se posvecuje mladima do 30 godina ( program prva sansa, koja dalje neku mogucnost mladima da se posle odredjenog perioda i zaposle u tim preduzecima , medjutim mnogi su docekali 30 godina u istoj toj sluzbi dok pre dve godine nije uveden taj program i kada su bili nepovoljlniji
programi za poslodavce) i onima preko 45 i tu poslodavci dobijaju neke olaksice ako zaposle osobe preko 45 godina zivoat . Osobe od 30 do 45 mogu dobiti samo obuku najcesce kurs jezika i racunara ako uspeju da udju u kvotu za tu godinu a broj obuka je veoma mali za broj nezaposlenih u Beogradu i u celoj Srbiji,mogu da dobiju obuka za pokretanje privatnog biznisa , ali nisu svi sposobni da udju u rizik koji donosi preduzetnistvo.....Drugi problem je sto je zakonski doneto pre neku godinu da se osobe preko 30 godina ne mogu prijavljivati u omladinske zadruge, tako da su i ta vrata tim osobama zatvorena. A upravo zbog program prva sansa najvise oglasa poslodava ce je da traze osobe do 30 godina starosti. U gradu su formirane kancelarije za mlade koji brinu o nezaposlenima ali samo do 30 godina, pokrenut je program volonitranja u gradskim preduzecima osobama koje su mladje i koje su tek zavrsile studije takodje samo do 30 godine. Cinii mi se da su nezaposleni Beogradjani preko 30 godina malo diskriminisan, kada ce za njih u ovom gradu biti organizovani neki kurs jezika,racunara... jer se ti kursevi organizuju u kancelarijama za mlade a te kurseve mogu dobiti cak dobijaju i penzionerI. Treba pomoci svima romima u nehigijenskim naseljima, deci,skolarcima,studentima,penzionerima, pomoci i nezaposlenima ali samo je kod nezaposlenih grad uveo da je crta 30 godina starosti.

Šindivila

pre 13 godina

Obdaništa i mostovi se, što se mene tiče, računaju u redovni hardver. Hvaliti se time isto je kao da se hvališ da si se ujutru umio. Ovaj grad je pod Đilasom bez ikakve vizije -- kulturne, urbanističke, privredne -- vode ga priučeni neurbani tipovi, njime haranju probisveti, i zajedno terorišu svojom bahatošću svakoga ko misli, izgleda ili oseća drugačije.

Savatije

pre 13 godina

To bi bila (Djilas - buduci premijer) katastrofa za Srbiju.
Pošto ovde nema opozicije, daću svoj predlog za budućnost, iz ekipe koja je sada na vlasti:
predsednik Dragan Šutanovac, premijer Bojan Pajtić.

kata

pre 13 godina

Sve same „sporedne stvari“! Ni u jednom normalnom gradu ne može se živeti ako nemaš STALNE PRIHODE (regularni posao i tsl), u Beogradu od kraja 2 sv rata narod je nagrnuo sa svih strana, a poslednjih 40 godina broj je narastao na 2.5 miliona. U gradu jedva da ima posla i infrastrukture za 1 milion stanovnika. Treba „humano raseliti“ 1.5 mil. Šta se događa u Francuskoj ovih dana sa Romima iz Rumunije i Bugarske. Ne raseljavaju ih oni zato što su Romi nego zato što nemaju REGULARNI POSAO (prihode). Komunisti su uništili bilo kakav sistem vrednosti a Beograd su sveli na MUTANT (malo „prokleta avlija“ malo „paviljon br.6“ – znači zatvor i ludnica). A o splavovima i ostalom da ne govorimo. Može Đilas da napravi most ali BG će i dalje ostati grad DUHOVNE I MATERIJALNE BEDE. Beda će biti svake godine sve veća i veća.