Četvrtak, 19.08.2010.

00:04

Mrkonjić: 12 kilometara ili ostavka

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će podneti ostavku ukoliko 12 kilometara deonice Ub - Lajkovac ne bude završen u roku od godinu dana.

Izvor: Press

Mrkonjiæ: 12 kilometara ili ostavka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Tipolir

pre 13 godina

Mrkonjić: 12 kilometara ili ostavka!
______________

O ne, mora biti 13 kilometra, tako da zapamti
da je broj trinaest stvarno i uistinu
nesretan broj!

fatima

pre 13 godina

Jako lijep iznos, dividende. Sve cestitke upucujemo od srca, ali kad ce biti podijeljena dividenda i na koju ce banku prebaciti posto sam pitala u prokredit banci oni nista ne znaju pa vas molim da mi odgovorite. Srdacan pozdra

perica

pre 13 godina

Druže Mrki,

ne trebaju nama ostavke, nije Srbija bogata zemlja pa da se razbacuje kadrovima.
S tim u vezi smatram da drugu Mrkonjiću treba pružiti još jedna šansa.
Moj predlog je da ga pošaljemo na Mars. Zaista mislim da bi se on tamo odlično snašao, pogotovo imajući u vide izvesne tvrdnje da je on odatle pao. Naravno, ja se od tih zlonamernih tvrdnji ogradjujem, ali s druge strane vredi pokušati.
Evo o čemu se radi, na Marsu ne postoji ni metar auto-puta, samo makadam.
Mi bismo marsovcima prodavali know-how u liku i delu druga Mrkonjića, a oni bi nam za uzvrat isporučivali meteorske kiše, marsovsku kugu, razne bakterije i viruse.
Valjda je svakom srbinu, crnogorcu i poštenom marsovcu jasno da bi Srbija na tom poslu samo profitirala.
A da, umalo da zaboravim zahvaljujući referencamo koje bi smo stekli na Marsu, otvorili bi nam se neslućene poslovne mogućnosti na Jupiteru i Saturnu..., a o drugim galaksijama da ne pričam.
Tako bi drug Mrki proneo slavu Srbije širom vasione sve do crne rupe.... samo da je ne proguta.

marko

pre 13 godina

12km za godinu dana! Znaci za 10 godina imacemo autoput, kroz 50 prugu, a za 150 godina mozda cemo postati i kandidat za EU! Bravo vlada! Bravo!

Maree

pre 13 godina

Kada ministar neke zemlje pravi ovakve izjave ocigledno je da nema nikakav kredibilitet u narodu-shodno tome, sta on radi tu gde i jeste??? Ko je njega tu postavio? siguran sam da ce se izgraditi 12km...i to je to. Obecao-ostavio. :) neka druga vlada ce vec zavrsiti taj put, ima se vremena...kad svi ostali budu isli u svemir za vikend da se zezaju, ministar ce jos uvek sa jednim bagerom da ide levo desno i da se slika sa slemom.
Ima li iko ovde ko zeli ovakvog ministra?

samo_vas_gledamo!

pre 13 godina

pod hitno da se smeni ovaj covek i da se postavi neko ko je tek zavrsio fakultet,siguran sam da bi bolje i brze zavrsio sve ove projekte od ovog matorog crnogorca...

Josko Martinoski

pre 13 godina

Kilometar mesecno.Steta sto godina nema 13 meseci, tada bi mu mozda trebali dati orden.Nek poseti Makedoniju i nek vidi obilaznucu oko Skopja koja je sa svim teskim zahvatima okolo zavrsena za dve godine.On bi to uradio za 20 godina, mozda ni tad.Nije da je MK neka cvecka, al kilometar MESECNO ????

Partizanovac

pre 13 godina

Ja imam servis racunara. Analogno izjavi Mrkonjica, to bi bilo ovako: ako ova 3 racunara ne popravim za narednih godinu dana, zatvoricu servis :D

Marco

pre 13 godina

On Monday, India’s roadway minister announced a new project to construct 12 miles, or 20 kilometers, of road a day, improving the country’s infrastructure.

Dule BG

pre 13 godina

Aaaa, jedva čekam izbore.

Za to vreme i Crna Gora je puna stranaca. Dolaze preko HR, auto put je od Slovenije, Mađarske pa sve do Splita, a verujem uskoro i Dubrovnika. Za to vreme, naši turistički potencijali tavore. Centralna Evrope obovažava Jadran najlepše more na svetu,a mi ne možemo da ponudimo ljudski put i upoznavanje lepota Srbije, makar u tranzitu.

matija 011

pre 13 godina

E,moj Mile.S jednim bagerom na gradilistu,trebace ti 15 godina do Nepricave.Ajde se lepo dogovorite trebaju li Srbiji auto putevi ili povecajte proizvodnju traktora i uvoz opanaka.

valjevac

pre 13 godina

Ni uz Goli pistolj se nisam smejao koliko citajuci ovaj tekst. Izmena projekta... Sjajno! Samo zamisljam radnika na bageru u sred Nepricave kako sam samcijat nesto kao radi (naravno, sa sve pauzom za pivce pod sljivom). E nek smo i mi zagazili u 21. vek

Gradjevinac

pre 13 godina

12 km za 12 meseci a cena celog puta prava sitnica. Na kraju ce izaci skuplje nego da smo napravili kosmodrom i pocelli izgradnju svemirske stanice u orbiti Marsa npr.

MUKNAVI

pre 13 godina

Svi skupa koji vladaju Srbijom su losi.Sta mogu ,videli smo.Ako Srbija nema od njih bolje,....... je u cabar ,odzvanjat ce jos malo i od nje ce ostati toponim,na kome ce ziveti oni koji se vise radjaju,a manje umiru.

MiroslavBG

pre 13 godina

Haha kakav demagog pa njemu ionako za godinu dana istice mandat, bas se isprsio svojom odgovornoscu.E moja Srbijo sta si dozivela ovakvi da te vode

srdjan

pre 13 godina

Hmmmm; 12 km za 12 meseci, dakle => 1 km mesecno, dakle => 33 metara dnevno!
Auuu bre Mrko, mnogo je to ... a kad mislite da odmarate ?

rad

pre 13 godina

he he. pogledajte istorijske zapise. turci su pravili 50-100 metara dnevno kaldrme pre 500 godina(u stvari srpski robovi).
a on ne može 30 metara dnevno sa mašinama i param...
drumovi će poželet turaka....kako se ovo obistinilo kao ništa drugo

ko nas vodi

pre 13 godina

Čovek obećava 12 kilometara a kao da obećava 12000 kilometara,daj koridor 10 ne ćemo napraviti za još 10 godina zbog ovakvih nesposobnih ljudi.

Dejan

pre 13 godina

Kako je ovo sve pripremljeno, umesto da mu se postavlja pitanje da li se za Srbiju uopste isplati izgradnja punog profila autoputa do Bara u CrnojGori, on se kao pozuruje ta ovo sto pre zavrsi.

Vidi se da je njemu najbitniji pravac prema CrnojGori, tu ce se maksimalno angazovati i on i Tadic.
Domovina je ipak najbitnija ...

Potpisite peticiju protiv ulaganja naseg novca u CrnuGoru i PRIDRUZITE se nasem timu : www.usrbiji.com/peticija.aspx

Polako bre glasači!

pre 13 godina

Jaoooooo, pa sad sam se setio! PLJAS!!! Kako sam bio glup! Kako mi pre nije PALO na pamet?! Pa sve se lepo vidi, al' kad nema ko da gleda!!!

Šta vam BRE nije jasno oko tih 12 meseci?! Šta BRE?!!! Pa ne bi ni sam predsednik (svega i svačega) uradio to brže kad bi morao da seli taj JEDAN bager s jednog "velikog" "gradilišta" na drugo! Uradite vi sve to s jednim bagerom dok novinari, k'o kobci, navaljuju da vas slikaju i na po DVA "velika" "gradilišta" istovremeno!

Vidite da čovek nema vremena ni majicu da promeni!

Milovan

pre 13 godina

Kao otvarate jos jedno gradiliste a nista,apsolutno nista niste uradili.Pa koliko je puta otvarana deonica kod Preseva do Makedonske granice,i ? Svi koji su isli za Grcku znaju sta je i koliko uradjeno.NISTA!!! Gde su novinari da raskrinkaju sve lazi nasih ministara?

ako smo mogli njih - moćićemo i vas.

pre 13 godina

12 km za godinu dana.
Da se ovo dešava nekom drugom možda bi se smejao na glas.
Ovako mogu samo da zaključim da smo mi jedna bedna zemlja.
Mene najviše plaši reakcija medija i novinara na ovu informaciju.
Tog istog Mrkonjića mediji i novinari su ismejavali i razapinjali, dok je bio najomiljeniji Slobin ministar. Posle bombardovanja je izgrađeno više km puteva i nadvožnjaka nego za ovih 10 godina.
Sve su to izgradile naše firme.
Sad se kajem što sam rušio Slobu.
Ovi što su nam uništili sve pod izgovorom tranzicije želim sve najgore u životu.
Nebrinem se ja za Đelića, Dinkića, Vlahovića, Kolesara, Rašetu, Cvetkovića, Tomu, Vučuća,Čedu..... spisak je stvarno predugačak.
Telekom će te prodati zbog 12 km za 12 meseci.
Samo da znate bliživam se 5 oktobar,

Djape

pre 13 godina

Mrka bi mogao da podnese ostavku odmah!

A u medjuvremenu izmedju sad i odmah, da pohapsi svu drumsku mafiju u Auto-putevima (koji bre auto putevi?)!

Dejan

pre 13 godina

Hajde ovako, da zamislimo da advokatima uvedu fiskalne kase:

1) Vi odete kod advokata koji treba da vam napiše žalbu, a sudski rok za to je 3 dana (inače, sudstvo je odlučilo da bude efikasnije tako što su rok za žalbu smanjili sa 7 na 3 dana).

2) Advokat vam kaže: u redu, napisaću žalbu. Po advokatskoj tarifi za spor ove vrednosti to će vas koštati N dinara.

3) Vi kažete advokatu: u redu, dobijam platu za 5 dana, da li je u redu da vas onda platim, ili da platim u dve rate?

4) Advokat, koji inače verovatno ne bi tako rado izgubio klijenta zbog 5 dana, vama kaže: ne, to ne može. Ako vam napišem žalbu, moram da imam fiskalni račun da je pravdam. Ako izdam fiskalni račun, moram odmah i da naplatim.

5) Vi nemate advokata i nakon 3 dana ste izgubili pravo na žalbu.

Rešenje za ovu situaciju je vrlo jednostavno: SVE uplate advokatima moraju ići preko računa, uz redovne kontrole.

Oporezivati ono što ide preko računa i vuk sit, i ovce na broju...

E sad, to što mnogi kod nas gledaju američke serije pa veruju da i naši advokati zarađuju milione i zastupaju bogate udovice koje su ubile svog muža zarad nasledstva i milionskog životnog osiguranja, neka porazmisle koliko zarađuje i čime se bavi PROSEČAN advokat u Srbiji

Većina advokata zastupa seljake u sporovima oko nekoliko ari zemlje, ljude koji se spore oko podele zaostavštine u vidu stana od 40 kvm i sl. Nema tu pranja miliona i milijardi, kako se izgleda veruje. Naravno, ima i onih advokata koji bi i sami trebalo da se nađu na optuženičkoj klupi, ali sigurno nisu prosek.

BTW. Ideje da advokati sada ne plaćaju porez su apsurdne. Plaćaju ga, ali kao još mnogo pravnih lica, nisu u sistemu PDV-a.

misti

pre 13 godina

dali ovaj covek ima drugu majcu ili mu je ova jedina? Ocigledno je utanjio sa parama pa mu je potrebno jos par desetina puteva i koridoras, zobilaznica itd. da bi sakupio za drugu. Dajte ljudi posaljite mu pare covek se vise mnoooogo "oseca" a mozda tada resi da se vise ne pojavljuje i ne truje nas ovim glupostima. Davno je proslo vreme kada je on imao obraza i tako to. Takve jedino budakom mozete oterati iz fotelja.

Vladimir Graditelj

pre 13 godina

Molim Vas nemojte da ste grubi u komentarima prema ministru.
Znate on je isti ovaj posao radio posle bombardovanja, samo tad nisu novinari smeli da mu kazu da leze i da izmislja gluposti, a danas smeju pa zato ne moze da se snadje covek. Tad je isto izjavljivao da je Srbija najvece gradiliste u Evropi, a lagao je i tad i sad.
Izvini Mrkonjicu sto te prozivaju i sto postoji javno mnjenje i sto ne mozes beskrupulozno da manipulises.

aca

pre 13 godina

Navikao Marka kao u Slobino vreme da naređuje državnim firmama da rade za dž. Sada kada se poslovi dobiju na tenderu, a naročito ovi za koje Evropa daje kredite, Mrka se ništa ne pita, niti ko ga zarezuje dva %. Mlati tako po medijma i frlja se sa ciframa (milioni, milojarde,...)

Sale

pre 13 godina

Mrkonjić je rekao i da će po završetku izgradnje autoputa Paraćin-Zaječar 2012. godine, početi radovi na novom autoputu Bor - Beograd, preko Markovca.
Izgradnju tog autoputa, Mrkonjić je već najavio tokom ranijih predizbornih kampanja pre 2000. godine.

Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, izjavio danas da će deo putnog Koridora 10 biti završen do 1. maja 2012. Obezbeđeno 1,1 miljardi evra.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić kaže da će Koridor 10 od Horgoša do Beograda, osim mosta kod Beške, biti završen 1. januara 2011. godine.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će kompletan autoput od Beške do Horgoša, uključujući i novi most na Dunavu, biti završen i pušten u saobraćaj do 9. oktobra 2011.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da će u naredne dve godine biti završena brza saobraćajnica koja će povezati Šabac sa autoputem Beograd-Zagreb i Koridorom 10.


Radovi na izgradnji 'Prokopa' počev od danas biće završeni za 18 meseci. Odbrojavanje je počelo !"
Ministar za infrastrukturu najavljuje otvaranje stanice "Prokop". (Blic, 17. 10. 2008. godine

Ministar za kapitalne investicije Milutin Mrkonjić izjavio je večeras u Kraljevu da će srpska preduzeća koja su se organizovala i iza kojih stoji Vlada Srbije pobediti na tenderu za kupovinu Luke Bar.
Mrkonjić je rekao i da je tender za kupovinu Luke Bar produžen za dva meseca.
Večernje novosti subota, 13. februar 2010

vlad

pre 13 godina

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će podneti ostavku ukoliko 12 kilometara deonice Ub - Lajkovac ne bude završen u roku od godinu dana.

Pa koga ti ******* bre?

Pedja

pre 13 godina

12 km puta za 365 dana. ostvka. To je 33 metra dnevno. Da radi 5 radnika, bez mašina, bez opreme, ručno, posao bi sigurno završili. E moj ministre kad daješ ostavku za 12 kilometra puta i rok od godinu dana. Preporučujem ministru da gleda DISOVERY CHANAL, gde Kinezi, Korejci, Nemci za 12 meseci grade po 150 km autoputa, 15 kilometara mostova nad morem, gde su putevi , pruge i mostovi bar duplo jeftiniji nego kod nas. Moj ministre godine prolaze a ti i dalje isti.

dosledan

pre 13 godina

12 km za godinu dana, pa to je stvarno '' brzo '' srecom da nam zemlja nije toliko velika, u suprotnom bi 1000km autoputa u jednom pravcu pravili 100 godina! Mada cak i da se ne zavrsi u roku, Mrka nije kriv, on je samo obecao da ce se u tom roku izgraditi ali kako ne ucestvuje u gradjenju onda se i ne vazi pa i ne mora podneti ostavku!

Nexy

pre 13 godina

...12 km za 12 meseci i to u 21 veku? Bez stida i srama ponositi se ovakvom informacijom? Evropski standard je 120 km za 12 meseci. E sad vidimo gde smo i ko smo...

Jel' ste primetili kako su brutalni kod nezgodnih pitanja?

pre 13 godina

"Mrkonjić: 12 kilometara ili ostavka".
OSTAVKA!

"U kabinetu predsednika Borisa Tadića, koji se nalazi na čelu Nacionalnog saveta za infrastrukturu, "

Ovo mu je treća finkcija, za koju ja znam (iz medija), da je obavlja istovremeno! "Stručnjak" za sve (gde je puno para u igri!) - kao Šešelj, na primer. Da li neko može da ga obavesti da je i njegov idol Tito imao Kardelja?

"... iako su radovi svečano otvoreni 29. jula, tek pre tri dana je postignut dogovor oko raspodele posla."

Pitam se šta je u stvari PRAVI Mrkonjićev posao - da ne kažem zadatak?!

Bojan

pre 13 godina

A pazite molim Vas na glupost i bezobrazluk u zadnjoj rečenici: "...izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove."
Pa samo za ovo trebe ministar da dobije otkaz !!

Samouk

pre 13 godina

"... izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove." Majko mila. Ovi su prvo našli izvođača radova pa tek onda rekli izvođaču šta se gradi!!!
A izvođač od opreme ima 2 japanera, 1 vrapca i 4 šlema..?

svetomir

pre 13 godina

Daj bre Mrko nadji nekog savetnika koji ce ti spremati (a i pisati)izjave za javnost. Stvarno bre sramota.com
Jedno jutro gradis sa severa, sledeceg jutra gradis sa juga, a gde su ti zapravo masine, e to pojma nemas.

Ivan

pre 13 godina

Deonica autoputa od Beograda do Pozege treba da bude duga oko 160km ako je prosek 12km godisnje po pristupacnom terenu dolazimo do konacne cifre od 15 godina. Nije neki uspeh ali ministar je mislio na radnike koji treba da rade na izgradnji da sve bude opusteno da se radnici ne bi umarali.

Stevan

pre 13 godina

Definitivno ovi na vlasti sve nas prave magarcima. Ovo je i od Mrkonjića previše. Šta kaže: 12 km ili ostavka!? Pa 12 km je mera za nekog predsednika saveta mesne zajednice, ili neke malecke opštine. A gle njega, velikog ministra graditelja, koji drži do reči.
Sećate li da je pre formiranja vlade čvrsto obećao da neće biti ministar?
Sada daje časnu Titovu pionirsku reč da će završiti u roku celih 12 km autoputa za godinu dana. Eto kako je definisao domete ove vlade Titov, Slobin i Tadićev neimar.

54rtz

pre 13 godina

al ti je fora! oni mogu 20km za godinu,i kad prođe taj rok ne samo što nećeš dati ostavku nego ćeš i da kažeš kako ste revnosni i niste samo 12 nego 20km i zahvaljujući tebi možemo još bolje itd,itd......doći će ti čume glave

velja

pre 13 godina

mene samo interesuje koji rok. pa rokovi su probijeni pre 12 godina kad je tvoj idel Slobo nekoliko puta otvarao auto put kod feketica. ovaj narad stvarno zaboravlja i bolji mu i ne trebaju.

Aleksandar

pre 13 godina

"izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove" ?????

Pa zasto su onda dobili posao?
Koliko sam ja razumeo oni nece graditi ono sto je projektom predvidjeno nego ono sto su oni u mogucnosti da izgrade. Pa dali je poenta da se napravi nesto sto nam je neophodno ili je poenta da neka firma nesto radi ma koliko ona bila nesposobna za to ?

svetlana

pre 13 godina

Mislite da bi neko drugi radio bolje posao od Vas? Uvedite radno vreme gradjevincima, inzenjerima i direktorima, normiranje i placanje i ljudi ce da rade.

AL The Great

pre 13 godina

12/12
Pa ovo je smejurija, imamo da gradimo ovaj koridor ovako kao egipcani piramide 12 vekova 12 piramida. (neznam tacno ali ima ih toliko otprilike, mislim na piramide)

bane

pre 13 godina

prosle godine su otvorili 12 km auto puta od makedonske granice prema vranju.sledeci dan posle snimanja vracam se iz ohrida kad ni a od auto puta.cele godine je prohodna samo jedna strana puta i to sve sa postavljenim cunjevima po sredini tako ako si srece da ispred tebe ide sleper jurices celih 50 na sat tih 12 km jer nemozes obilaziti.posto ove godine mnogi idu za grcku pa da nebi dobili negativne pojene kobajagi rade al od auto puta ni traga ni glasa.tako da ovih 12 km ce se raditi 3 godine sto znaci da je ministar ubrzao prema crnoj gori(dobar je sa veljom)

Branko Von Beca

pre 13 godina

Ako se nevaram, tu ostavku bi podneo nekih 3-4 meseca pred ionako redovne izbore, taman da se angazuje u predizbornoj kampanji .... KOJI LICEMER !

Jeasm li ja lud ili sta?

pre 13 godina

Nisam u nekim gradjevinskim vodama ali "...12 kilometara deonice Ub - Lajkovac ne bude završen u roku od godinu dana".
Hmm,godinu dana za 12km?

Mirko

pre 13 godina

Mrkonjiću svaka čast, temerinska petlja kod Novog Sada koja se završava već tri godine daje nam nadu da ćeš sva obećanja ispuniti do 2050!

Inzenjer

pre 13 godina

Milutin Mrkonjic nije na Gradjevinskom fakultetu dobio ni jednu jedinu sedmicu. Prosek ocena mu je 6.0. Dakle, zvanicno najgori inzenjer gradjevine u Srbiji. A prvi gradjevinar Srbije... Jadna si Srbijo ako nemas bolje da te vode...

Dr Wu

pre 13 godina

Treba platiti Putevima Uzice da ne dignu ni lopatu. Sta je 12 km puta naspram mogucnosti da ne gledamo vise ovog lazova i hohstaplera?

partibrejker

pre 13 godina

Ja bih sugerisala ministru da krene od malog.
Ka većem, jel'da.

A opet moram jednu sličicu sa odvratnog, dekadentnog, trulog, kapitalističkog zapada :):
http://img213.imageshack.us/img213/6049/imgp5267.jpg
Na ovom mestu je u ponedeljak bila kuća, malko veća od susednih (2 sprata, solidna građa).
Doslovno ZA JEDAN DAN je srušena, bez zrna prašine (radnik je polivao čeljusti radne mašine iz šmrka), i bez ikakvog oštećenja susednih kuća i opasnosti za prolaznike.
Ovo su uradila dva (2, d-v-a) čoveka (sa mašinom na slici), i treći koji je dovozio kontejnere za šut.

Ja predlažem ministru da ovo isto proba; ja častim, pod uslovom: da nema slikanja i izjava za javnost, da bude manje od 53 radnika - recimo, eto, tri - očito da je dovoljno; da nema sekretarica, tehničkih direktora i sličnog, da radnici dobiju pristojnu platu, i da bude urađeno u jednom radnom danu (recimo, 8-18 h), da se ministar ne služi službenim vozilom, da bude na gradilištu ceo dan (bez prasetine, to ne plaćam, nek' ponese sendvič od kuće) i - da promeni majicu :).

Ako mu to sve uspe, onda da pređe na veće objekte...
Samo, tu nema da častim, em se danas svako učenje i usavršavanje plaća iz svog džepa, em smo sve puteve platili već više puta, i plaćaćemo verovatno još generacijama...

Dragoljub

pre 13 godina

Predsednik Srbije Tadic obecava izgradnju puteva u odredjenim rokovima. Ministar Dulic pak tvrdi da su rokovi preambiciozni. Oni ne da su deo iste vlasti, vec su cak i clanovi iste partije?! Alo, DOGOVORITE SE, sinhronizujte se, ne izjavljujte neproverene stvari, ne zamajavajte narod.
Ministar Mrkonjic spreman je da da ostavku zbog spore izgradnje 12km autoputa od nigde do negde na "koridoru 11" od znacaja za tacno 1 stranu drzavu. To sto ce mozda biti kasnjenja na PANEVROPSKOM koridoru 10, njega ocito ne tangira. Sta su prioriteti putogradnje ove vlade? Ko ih je odredio i kad? Ako Mrkonjic ne sprovodi politiku vlade, zasto ga Cvetkovic ne zamoli da da ostavku. Tadic, kao predsednik drzave, i predsednik DS, mora biti ili da ubedi SPS da izbace OVAKVE kadrove iz vlasti, ili, ako mu to ne uspe, da posteno, poput Zorana Zivkovica 2003, prizna da je vreme, i onako neprirodne, koalicije proslo, i da je doslo doba za izbore. Na ovakav nacin, rejting gubi SPS, rejting gubi i DS.

neverni Toma

pre 13 godina

Juce sam prolazio"autoputem" Novi Sad - Horgos i jos uvek sam pod utiskom rada Mrkonjicevih izabranika.Na jednom mestu je bilo 30-tak ljudi sa LOPATAMA i kao nesto radili.Verovatno zbog nepristupacnog terena masine nisu mogle da pridju gradilistu :)).Ili mozda izvodjaci nemaju odgovarajucu mehanizaciju pa menjaju projekat?? Pored lopatasa sam jos video kako kamioni raznose zemlju sa jednog mesta na drugo(verovatno nema dovoljno zemlje u tom stenovitom podrucju)stvarajuci ogromne oblake prasine koje ugrozavaju saobracaj,i nekoliko zastavicara koji "regulisu"saobracaj.I to je sve usred gradjevinske sezone.Pa kad bude gotovo,bice...
Pitam se ko je bio na vlasti zadnjih dvadesetak godina kad se nije gradilo.Da nije i on bio tu negde?? Mogao bih jos mnogo toga da napisem kad bih tome video svrhe...
Ceo zivot nam UKRALI i to rade i dalje,pri tome nas jos prave ludima !!!!!!

igorpl

pre 13 godina

Izdržaćemo i tih 12 meseci a posle toga da te ne vidimo više.
12 km za godinu dana. ok sada podelite ukupnu dužinu autoputa kroz Srbiju ka Crnoj Gori sa 12 km i to uporedite sa 8 godina kako su na početku najavili da će trajati izgradnja pa će te da vidite po ko zna koji put da se ovde neko jako sprda sa narodom. A narod to voli. Jer smo mazohisti. osim toga ko će da ide još u Crnu Goru. jasam trenutno tamo i poslednji put je moja noga kročila u tu zemlju. Ekološka država. Papira i otpada gde god kreneš, na šetalištima pojedinih mesta na moru nemaš ni jednu kantu za smeće. Oni potoci koji se slivaju sa brda u more zatrpani smećem a prljavština se sliva u more. Samo je kod njih uobičajeno da svake godine bude epidemija stomačnog gripa na moru. Zapitajte se zašto? E moja ekološka državo. Jedino što će možda da valja je ta luka Bar ali ko zna koliko će i to doneti profita. Da je valajla nešto kupili bi je stranci a ovako...
E moj glupi narode

zoran

pre 13 godina

Ovde ljudi nisu normalni. Ili Ministri, ili B92, ili posetioci sajta. Umesto da g.Mrkija malo zaboravite posle svih onih komentara od juče , prekjuče, nakjuče, vi sa B92 ga maksimalno promovišete u lidera građevine. Treba imati snage pročitati ovakve gluposti a pogotovo komentarisati. Pa ljudi na Mesecu se prave brže saobraćajnice. Eto i ja sam isti kao i drugi. Mi smo stvarno mazohisti. pozdrav

borko

pre 13 godina

to sto se oni rade ima da ispastaju nasi potomci jer ce drugi da zavrse mnogo brze i ostacemo slepo crevo regiona . kako im nije jasno da su putevi u drzavi isto sto i krvotok u organizmu.i da je to prioritet a ne nesto sporedno. u Krusevcu i danas postoji kaldrmisani put koji je napravio car Lazar da bi dubrovcani lakse stizali do grada i tu trgovali sa nama . i taj put po pricanju je zavrsen za vrlo kratko vreme a ne danas 120 km za godinu dana. pa bre stvarno sramota !

Nikola

pre 13 godina

Necu komentarisati ministra, i mozda vam izgleda moj predlog nerealno,ALI za je normalno da se privatizuju preduzeca kad se zna da se toliki milioni trose na puteve. Ako se zna koliko privatnik uzme provizije drzava je za te pare mogla da resi problem korupcije u drzavnim preduzecima. Nikako mi nije jasan kapitalizam u nasim uslovima.

Ivo

pre 13 godina

Chikanski:
Nemoj da se ljutis. Ovo sto radi B82 je jedini nacin da se stane na kraj lazima i muljanju ovog ministra. Bez ovih pravovremenih informacija, on ce i dalje po starom: obecanje ludom radovanje.

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Pa dobro nemojte da ste nakraj srca. Koridor 10 kroz kamenjarom i gudurama krcatoj Vojvodini nije lak zadatak. Prvo ipak treba krenuti malim koracima. Npr 12km za 12 meseci. Vise smo km puteva gradili za vreme Cara Dusana, majke mi! A i kvalitet je tu negde... Najgori smo, ej.

Chikanski

pre 13 godina

********* Stvarno nemate mere. Poštedite nas tog čoveka i njegovih bezobraznih obećanja. Glupo je i komentarisati šta ta osoba kaže. On ili ne živi u realnom svetu ili je prevazišao i barona Minhauzena.

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Ha ha pa covek zna da ova vlada i nema nameru da traje jos godimu dana,

Cim se proda telekom i dodje se do para za kvalitetnu predizbornu kampanju eto nam izbora.

Ni SPS ni G17 nemogu da dozvole da ova vlada izdrzi do kraja, moraju da je obore i tako pokupe (koliko toliko) pozitivne poene.

Samo je pitanje ko ce prvi da potegne od ove dve stranke?
Ja tipujem na SPS i to na nekom nacionalnom pitanju (da bi kasnije mogli da udju u vladu sa DSSom i SNSom).
A i u boljoj su poziciji vrte se oko 10% bez ikakve brige za prelazak cenzusa!

samo_vas_gledamo!

pre 13 godina

daj bre kako vas nije sramota da lazete i kradete toliko..jel se niste vec dosta nakrali,jel vam bilo malo ovih 10 godina,hocete jos 10 godina..samo kazite ali nemojte da nas lazete,mozda jesmo mutavi pa cutimo ali glupi nismo...

ps

prvi!!!

mark

pre 13 godina

dal ja jedini ne vidim povezanost članka i naslova?

inače nemojte o njemu svaku veče pre spavanja. što su vam posetioci sajta krivi...

objektivno

pre 13 godina

Zanima me ko je rekao ovim nasim, ne znam kako da ih nazovem pa da se uzdrzim, ministrima da godinama nose Lacoste majice? Mora da misle da je to pametan potez kao i mnogo toga drugog sto rade, kad ono medjutim nije uopste, smesni su svi zajedno, Dacic, Dinkic evo i ovaj Mrkonjic, kao da su uniformisani. O tome sta ovaj covek prica ne vredi ni komentarisati.

Petar

pre 13 godina

MOLIM VAS ministre podnesite odmah ostavku!

12km (!!!) za godinu dana? Koji li je vama lekar izdao dozvolu za rad?!

Sta bi sa:
- zavrsenjem koridora 10. kroz ravnicu - i kada se zavrsi bice spreman za kompletnu obnovu, kao obilaznica koja se dva puta u godinu dana asfaltirala i imajuci u vidu u kakvom je stanju sada autoput
- prokop
- obilaznice
- pruga
...

I pored svega toga on covek lobira i pocinje put ka Crnoj Gori [po ceni od 5-7mil evra po kilometru kao da se gradi podvodni autoput] i obecava 12km (!!!) za godinu dana a Rumuni i Bugari zavrsavaju do 2012. koridor koji je nov, kvalitetniji, sigurniji, jeftinijih putarina i konkurent nasem koridoru za koji nam je potrebno 360km da se zavrsi+obilaznica+ mostovi!

A sramotni ministar obecava 12km za godinu dana!

E bruko jedna, odlazi !!!

Petar

pre 13 godina

MOLIM VAS ministre podnesite odmah ostavku!

12km (!!!) za godinu dana? Koji li je vama lekar izdao dozvolu za rad?!

Sta bi sa:
- zavrsenjem koridora 10. kroz ravnicu - i kada se zavrsi bice spreman za kompletnu obnovu, kao obilaznica koja se dva puta u godinu dana asfaltirala i imajuci u vidu u kakvom je stanju sada autoput
- prokop
- obilaznice
- pruga
...

I pored svega toga on covek lobira i pocinje put ka Crnoj Gori [po ceni od 5-7mil evra po kilometru kao da se gradi podvodni autoput] i obecava 12km (!!!) za godinu dana a Rumuni i Bugari zavrsavaju do 2012. koridor koji je nov, kvalitetniji, sigurniji, jeftinijih putarina i konkurent nasem koridoru za koji nam je potrebno 360km da se zavrsi+obilaznica+ mostovi!

A sramotni ministar obecava 12km za godinu dana!

E bruko jedna, odlazi !!!

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Pa dobro nemojte da ste nakraj srca. Koridor 10 kroz kamenjarom i gudurama krcatoj Vojvodini nije lak zadatak. Prvo ipak treba krenuti malim koracima. Npr 12km za 12 meseci. Vise smo km puteva gradili za vreme Cara Dusana, majke mi! A i kvalitet je tu negde... Najgori smo, ej.

mark

pre 13 godina

dal ja jedini ne vidim povezanost članka i naslova?

inače nemojte o njemu svaku veče pre spavanja. što su vam posetioci sajta krivi...

Chikanski

pre 13 godina

********* Stvarno nemate mere. Poštedite nas tog čoveka i njegovih bezobraznih obećanja. Glupo je i komentarisati šta ta osoba kaže. On ili ne živi u realnom svetu ili je prevazišao i barona Minhauzena.

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Ha ha pa covek zna da ova vlada i nema nameru da traje jos godimu dana,

Cim se proda telekom i dodje se do para za kvalitetnu predizbornu kampanju eto nam izbora.

Ni SPS ni G17 nemogu da dozvole da ova vlada izdrzi do kraja, moraju da je obore i tako pokupe (koliko toliko) pozitivne poene.

Samo je pitanje ko ce prvi da potegne od ove dve stranke?
Ja tipujem na SPS i to na nekom nacionalnom pitanju (da bi kasnije mogli da udju u vladu sa DSSom i SNSom).
A i u boljoj su poziciji vrte se oko 10% bez ikakve brige za prelazak cenzusa!

Bojan

pre 13 godina

A pazite molim Vas na glupost i bezobrazluk u zadnjoj rečenici: "...izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove."
Pa samo za ovo trebe ministar da dobije otkaz !!

Nexy

pre 13 godina

...12 km za 12 meseci i to u 21 veku? Bez stida i srama ponositi se ovakvom informacijom? Evropski standard je 120 km za 12 meseci. E sad vidimo gde smo i ko smo...

Pedja

pre 13 godina

12 km puta za 365 dana. ostvka. To je 33 metra dnevno. Da radi 5 radnika, bez mašina, bez opreme, ručno, posao bi sigurno završili. E moj ministre kad daješ ostavku za 12 kilometra puta i rok od godinu dana. Preporučujem ministru da gleda DISOVERY CHANAL, gde Kinezi, Korejci, Nemci za 12 meseci grade po 150 km autoputa, 15 kilometara mostova nad morem, gde su putevi , pruge i mostovi bar duplo jeftiniji nego kod nas. Moj ministre godine prolaze a ti i dalje isti.

samo_vas_gledamo!

pre 13 godina

daj bre kako vas nije sramota da lazete i kradete toliko..jel se niste vec dosta nakrali,jel vam bilo malo ovih 10 godina,hocete jos 10 godina..samo kazite ali nemojte da nas lazete,mozda jesmo mutavi pa cutimo ali glupi nismo...

ps

prvi!!!

objektivno

pre 13 godina

Zanima me ko je rekao ovim nasim, ne znam kako da ih nazovem pa da se uzdrzim, ministrima da godinama nose Lacoste majice? Mora da misle da je to pametan potez kao i mnogo toga drugog sto rade, kad ono medjutim nije uopste, smesni su svi zajedno, Dacic, Dinkic evo i ovaj Mrkonjic, kao da su uniformisani. O tome sta ovaj covek prica ne vredi ni komentarisati.

ako smo mogli njih - moćićemo i vas.

pre 13 godina

12 km za godinu dana.
Da se ovo dešava nekom drugom možda bi se smejao na glas.
Ovako mogu samo da zaključim da smo mi jedna bedna zemlja.
Mene najviše plaši reakcija medija i novinara na ovu informaciju.
Tog istog Mrkonjića mediji i novinari su ismejavali i razapinjali, dok je bio najomiljeniji Slobin ministar. Posle bombardovanja je izgrađeno više km puteva i nadvožnjaka nego za ovih 10 godina.
Sve su to izgradile naše firme.
Sad se kajem što sam rušio Slobu.
Ovi što su nam uništili sve pod izgovorom tranzicije želim sve najgore u životu.
Nebrinem se ja za Đelića, Dinkića, Vlahovića, Kolesara, Rašetu, Cvetkovića, Tomu, Vučuća,Čedu..... spisak je stvarno predugačak.
Telekom će te prodati zbog 12 km za 12 meseci.
Samo da znate bliživam se 5 oktobar,

vlad

pre 13 godina

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će podneti ostavku ukoliko 12 kilometara deonice Ub - Lajkovac ne bude završen u roku od godinu dana.

Pa koga ti ******* bre?

Inzenjer

pre 13 godina

Milutin Mrkonjic nije na Gradjevinskom fakultetu dobio ni jednu jedinu sedmicu. Prosek ocena mu je 6.0. Dakle, zvanicno najgori inzenjer gradjevine u Srbiji. A prvi gradjevinar Srbije... Jadna si Srbijo ako nemas bolje da te vode...

Aleksandar

pre 13 godina

"izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove" ?????

Pa zasto su onda dobili posao?
Koliko sam ja razumeo oni nece graditi ono sto je projektom predvidjeno nego ono sto su oni u mogucnosti da izgrade. Pa dali je poenta da se napravi nesto sto nam je neophodno ili je poenta da neka firma nesto radi ma koliko ona bila nesposobna za to ?

ko nas vodi

pre 13 godina

Čovek obećava 12 kilometara a kao da obećava 12000 kilometara,daj koridor 10 ne ćemo napraviti za još 10 godina zbog ovakvih nesposobnih ljudi.

neverni Toma

pre 13 godina

Juce sam prolazio"autoputem" Novi Sad - Horgos i jos uvek sam pod utiskom rada Mrkonjicevih izabranika.Na jednom mestu je bilo 30-tak ljudi sa LOPATAMA i kao nesto radili.Verovatno zbog nepristupacnog terena masine nisu mogle da pridju gradilistu :)).Ili mozda izvodjaci nemaju odgovarajucu mehanizaciju pa menjaju projekat?? Pored lopatasa sam jos video kako kamioni raznose zemlju sa jednog mesta na drugo(verovatno nema dovoljno zemlje u tom stenovitom podrucju)stvarajuci ogromne oblake prasine koje ugrozavaju saobracaj,i nekoliko zastavicara koji "regulisu"saobracaj.I to je sve usred gradjevinske sezone.Pa kad bude gotovo,bice...
Pitam se ko je bio na vlasti zadnjih dvadesetak godina kad se nije gradilo.Da nije i on bio tu negde?? Mogao bih jos mnogo toga da napisem kad bih tome video svrhe...
Ceo zivot nam UKRALI i to rade i dalje,pri tome nas jos prave ludima !!!!!!

svetomir

pre 13 godina

Daj bre Mrko nadji nekog savetnika koji ce ti spremati (a i pisati)izjave za javnost. Stvarno bre sramota.com
Jedno jutro gradis sa severa, sledeceg jutra gradis sa juga, a gde su ti zapravo masine, e to pojma nemas.

srdjan

pre 13 godina

Hmmmm; 12 km za 12 meseci, dakle => 1 km mesecno, dakle => 33 metara dnevno!
Auuu bre Mrko, mnogo je to ... a kad mislite da odmarate ?

Jel' ste primetili kako su brutalni kod nezgodnih pitanja?

pre 13 godina

"Mrkonjić: 12 kilometara ili ostavka".
OSTAVKA!

"U kabinetu predsednika Borisa Tadića, koji se nalazi na čelu Nacionalnog saveta za infrastrukturu, "

Ovo mu je treća finkcija, za koju ja znam (iz medija), da je obavlja istovremeno! "Stručnjak" za sve (gde je puno para u igri!) - kao Šešelj, na primer. Da li neko može da ga obavesti da je i njegov idol Tito imao Kardelja?

"... iako su radovi svečano otvoreni 29. jula, tek pre tri dana je postignut dogovor oko raspodele posla."

Pitam se šta je u stvari PRAVI Mrkonjićev posao - da ne kažem zadatak?!

Sale

pre 13 godina

Mrkonjić je rekao i da će po završetku izgradnje autoputa Paraćin-Zaječar 2012. godine, početi radovi na novom autoputu Bor - Beograd, preko Markovca.
Izgradnju tog autoputa, Mrkonjić je već najavio tokom ranijih predizbornih kampanja pre 2000. godine.

Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, izjavio danas da će deo putnog Koridora 10 biti završen do 1. maja 2012. Obezbeđeno 1,1 miljardi evra.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić kaže da će Koridor 10 od Horgoša do Beograda, osim mosta kod Beške, biti završen 1. januara 2011. godine.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će kompletan autoput od Beške do Horgoša, uključujući i novi most na Dunavu, biti završen i pušten u saobraćaj do 9. oktobra 2011.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da će u naredne dve godine biti završena brza saobraćajnica koja će povezati Šabac sa autoputem Beograd-Zagreb i Koridorom 10.


Radovi na izgradnji 'Prokopa' počev od danas biće završeni za 18 meseci. Odbrojavanje je počelo !"
Ministar za infrastrukturu najavljuje otvaranje stanice "Prokop". (Blic, 17. 10. 2008. godine

Ministar za kapitalne investicije Milutin Mrkonjić izjavio je večeras u Kraljevu da će srpska preduzeća koja su se organizovala i iza kojih stoji Vlada Srbije pobediti na tenderu za kupovinu Luke Bar.
Mrkonjić je rekao i da je tender za kupovinu Luke Bar produžen za dva meseca.
Večernje novosti subota, 13. februar 2010

Polako bre glasači!

pre 13 godina

Jaoooooo, pa sad sam se setio! PLJAS!!! Kako sam bio glup! Kako mi pre nije PALO na pamet?! Pa sve se lepo vidi, al' kad nema ko da gleda!!!

Šta vam BRE nije jasno oko tih 12 meseci?! Šta BRE?!!! Pa ne bi ni sam predsednik (svega i svačega) uradio to brže kad bi morao da seli taj JEDAN bager s jednog "velikog" "gradilišta" na drugo! Uradite vi sve to s jednim bagerom dok novinari, k'o kobci, navaljuju da vas slikaju i na po DVA "velika" "gradilišta" istovremeno!

Vidite da čovek nema vremena ni majicu da promeni!

Mirko

pre 13 godina

Mrkonjiću svaka čast, temerinska petlja kod Novog Sada koja se završava već tri godine daje nam nadu da ćeš sva obećanja ispuniti do 2050!

Samouk

pre 13 godina

"... izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove." Majko mila. Ovi su prvo našli izvođača radova pa tek onda rekli izvođaču šta se gradi!!!
A izvođač od opreme ima 2 japanera, 1 vrapca i 4 šlema..?

AL The Great

pre 13 godina

12/12
Pa ovo je smejurija, imamo da gradimo ovaj koridor ovako kao egipcani piramide 12 vekova 12 piramida. (neznam tacno ali ima ih toliko otprilike, mislim na piramide)

Stevan

pre 13 godina

Definitivno ovi na vlasti sve nas prave magarcima. Ovo je i od Mrkonjića previše. Šta kaže: 12 km ili ostavka!? Pa 12 km je mera za nekog predsednika saveta mesne zajednice, ili neke malecke opštine. A gle njega, velikog ministra graditelja, koji drži do reči.
Sećate li da je pre formiranja vlade čvrsto obećao da neće biti ministar?
Sada daje časnu Titovu pionirsku reč da će završiti u roku celih 12 km autoputa za godinu dana. Eto kako je definisao domete ove vlade Titov, Slobin i Tadićev neimar.

Vladimir Graditelj

pre 13 godina

Molim Vas nemojte da ste grubi u komentarima prema ministru.
Znate on je isti ovaj posao radio posle bombardovanja, samo tad nisu novinari smeli da mu kazu da leze i da izmislja gluposti, a danas smeju pa zato ne moze da se snadje covek. Tad je isto izjavljivao da je Srbija najvece gradiliste u Evropi, a lagao je i tad i sad.
Izvini Mrkonjicu sto te prozivaju i sto postoji javno mnjenje i sto ne mozes beskrupulozno da manipulises.

igorpl

pre 13 godina

Izdržaćemo i tih 12 meseci a posle toga da te ne vidimo više.
12 km za godinu dana. ok sada podelite ukupnu dužinu autoputa kroz Srbiju ka Crnoj Gori sa 12 km i to uporedite sa 8 godina kako su na početku najavili da će trajati izgradnja pa će te da vidite po ko zna koji put da se ovde neko jako sprda sa narodom. A narod to voli. Jer smo mazohisti. osim toga ko će da ide još u Crnu Goru. jasam trenutno tamo i poslednji put je moja noga kročila u tu zemlju. Ekološka država. Papira i otpada gde god kreneš, na šetalištima pojedinih mesta na moru nemaš ni jednu kantu za smeće. Oni potoci koji se slivaju sa brda u more zatrpani smećem a prljavština se sliva u more. Samo je kod njih uobičajeno da svake godine bude epidemija stomačnog gripa na moru. Zapitajte se zašto? E moja ekološka državo. Jedino što će možda da valja je ta luka Bar ali ko zna koliko će i to doneti profita. Da je valajla nešto kupili bi je stranci a ovako...
E moj glupi narode

aca

pre 13 godina

Navikao Marka kao u Slobino vreme da naređuje državnim firmama da rade za dž. Sada kada se poslovi dobiju na tenderu, a naročito ovi za koje Evropa daje kredite, Mrka se ništa ne pita, niti ko ga zarezuje dva %. Mlati tako po medijma i frlja se sa ciframa (milioni, milojarde,...)

Milovan

pre 13 godina

Kao otvarate jos jedno gradiliste a nista,apsolutno nista niste uradili.Pa koliko je puta otvarana deonica kod Preseva do Makedonske granice,i ? Svi koji su isli za Grcku znaju sta je i koliko uradjeno.NISTA!!! Gde su novinari da raskrinkaju sve lazi nasih ministara?

partibrejker

pre 13 godina

Ja bih sugerisala ministru da krene od malog.
Ka većem, jel'da.

A opet moram jednu sličicu sa odvratnog, dekadentnog, trulog, kapitalističkog zapada :):
http://img213.imageshack.us/img213/6049/imgp5267.jpg
Na ovom mestu je u ponedeljak bila kuća, malko veća od susednih (2 sprata, solidna građa).
Doslovno ZA JEDAN DAN je srušena, bez zrna prašine (radnik je polivao čeljusti radne mašine iz šmrka), i bez ikakvog oštećenja susednih kuća i opasnosti za prolaznike.
Ovo su uradila dva (2, d-v-a) čoveka (sa mašinom na slici), i treći koji je dovozio kontejnere za šut.

Ja predlažem ministru da ovo isto proba; ja častim, pod uslovom: da nema slikanja i izjava za javnost, da bude manje od 53 radnika - recimo, eto, tri - očito da je dovoljno; da nema sekretarica, tehničkih direktora i sličnog, da radnici dobiju pristojnu platu, i da bude urađeno u jednom radnom danu (recimo, 8-18 h), da se ministar ne služi službenim vozilom, da bude na gradilištu ceo dan (bez prasetine, to ne plaćam, nek' ponese sendvič od kuće) i - da promeni majicu :).

Ako mu to sve uspe, onda da pređe na veće objekte...
Samo, tu nema da častim, em se danas svako učenje i usavršavanje plaća iz svog džepa, em smo sve puteve platili već više puta, i plaćaćemo verovatno još generacijama...

Djape

pre 13 godina

Mrka bi mogao da podnese ostavku odmah!

A u medjuvremenu izmedju sad i odmah, da pohapsi svu drumsku mafiju u Auto-putevima (koji bre auto putevi?)!

Ivan

pre 13 godina

Deonica autoputa od Beograda do Pozege treba da bude duga oko 160km ako je prosek 12km godisnje po pristupacnom terenu dolazimo do konacne cifre od 15 godina. Nije neki uspeh ali ministar je mislio na radnike koji treba da rade na izgradnji da sve bude opusteno da se radnici ne bi umarali.

Marco

pre 13 godina

On Monday, India’s roadway minister announced a new project to construct 12 miles, or 20 kilometers, of road a day, improving the country’s infrastructure.

bane

pre 13 godina

prosle godine su otvorili 12 km auto puta od makedonske granice prema vranju.sledeci dan posle snimanja vracam se iz ohrida kad ni a od auto puta.cele godine je prohodna samo jedna strana puta i to sve sa postavljenim cunjevima po sredini tako ako si srece da ispred tebe ide sleper jurices celih 50 na sat tih 12 km jer nemozes obilaziti.posto ove godine mnogi idu za grcku pa da nebi dobili negativne pojene kobajagi rade al od auto puta ni traga ni glasa.tako da ovih 12 km ce se raditi 3 godine sto znaci da je ministar ubrzao prema crnoj gori(dobar je sa veljom)

Dragoljub

pre 13 godina

Predsednik Srbije Tadic obecava izgradnju puteva u odredjenim rokovima. Ministar Dulic pak tvrdi da su rokovi preambiciozni. Oni ne da su deo iste vlasti, vec su cak i clanovi iste partije?! Alo, DOGOVORITE SE, sinhronizujte se, ne izjavljujte neproverene stvari, ne zamajavajte narod.
Ministar Mrkonjic spreman je da da ostavku zbog spore izgradnje 12km autoputa od nigde do negde na "koridoru 11" od znacaja za tacno 1 stranu drzavu. To sto ce mozda biti kasnjenja na PANEVROPSKOM koridoru 10, njega ocito ne tangira. Sta su prioriteti putogradnje ove vlade? Ko ih je odredio i kad? Ako Mrkonjic ne sprovodi politiku vlade, zasto ga Cvetkovic ne zamoli da da ostavku. Tadic, kao predsednik drzave, i predsednik DS, mora biti ili da ubedi SPS da izbace OVAKVE kadrove iz vlasti, ili, ako mu to ne uspe, da posteno, poput Zorana Zivkovica 2003, prizna da je vreme, i onako neprirodne, koalicije proslo, i da je doslo doba za izbore. Na ovakav nacin, rejting gubi SPS, rejting gubi i DS.

rad

pre 13 godina

he he. pogledajte istorijske zapise. turci su pravili 50-100 metara dnevno kaldrme pre 500 godina(u stvari srpski robovi).
a on ne može 30 metara dnevno sa mašinama i param...
drumovi će poželet turaka....kako se ovo obistinilo kao ništa drugo

Partizanovac

pre 13 godina

Ja imam servis racunara. Analogno izjavi Mrkonjica, to bi bilo ovako: ako ova 3 racunara ne popravim za narednih godinu dana, zatvoricu servis :D

velja

pre 13 godina

mene samo interesuje koji rok. pa rokovi su probijeni pre 12 godina kad je tvoj idel Slobo nekoliko puta otvarao auto put kod feketica. ovaj narad stvarno zaboravlja i bolji mu i ne trebaju.

zoran

pre 13 godina

Ovde ljudi nisu normalni. Ili Ministri, ili B92, ili posetioci sajta. Umesto da g.Mrkija malo zaboravite posle svih onih komentara od juče , prekjuče, nakjuče, vi sa B92 ga maksimalno promovišete u lidera građevine. Treba imati snage pročitati ovakve gluposti a pogotovo komentarisati. Pa ljudi na Mesecu se prave brže saobraćajnice. Eto i ja sam isti kao i drugi. Mi smo stvarno mazohisti. pozdrav

Jeasm li ja lud ili sta?

pre 13 godina

Nisam u nekim gradjevinskim vodama ali "...12 kilometara deonice Ub - Lajkovac ne bude završen u roku od godinu dana".
Hmm,godinu dana za 12km?

54rtz

pre 13 godina

al ti je fora! oni mogu 20km za godinu,i kad prođe taj rok ne samo što nećeš dati ostavku nego ćeš i da kažeš kako ste revnosni i niste samo 12 nego 20km i zahvaljujući tebi možemo još bolje itd,itd......doći će ti čume glave

dosledan

pre 13 godina

12 km za godinu dana, pa to je stvarno '' brzo '' srecom da nam zemlja nije toliko velika, u suprotnom bi 1000km autoputa u jednom pravcu pravili 100 godina! Mada cak i da se ne zavrsi u roku, Mrka nije kriv, on je samo obecao da ce se u tom roku izgraditi ali kako ne ucestvuje u gradjenju onda se i ne vazi pa i ne mora podneti ostavku!

misti

pre 13 godina

dali ovaj covek ima drugu majcu ili mu je ova jedina? Ocigledno je utanjio sa parama pa mu je potrebno jos par desetina puteva i koridoras, zobilaznica itd. da bi sakupio za drugu. Dajte ljudi posaljite mu pare covek se vise mnoooogo "oseca" a mozda tada resi da se vise ne pojavljuje i ne truje nas ovim glupostima. Davno je proslo vreme kada je on imao obraza i tako to. Takve jedino budakom mozete oterati iz fotelja.

Dr Wu

pre 13 godina

Treba platiti Putevima Uzice da ne dignu ni lopatu. Sta je 12 km puta naspram mogucnosti da ne gledamo vise ovog lazova i hohstaplera?

valjevac

pre 13 godina

Ni uz Goli pistolj se nisam smejao koliko citajuci ovaj tekst. Izmena projekta... Sjajno! Samo zamisljam radnika na bageru u sred Nepricave kako sam samcijat nesto kao radi (naravno, sa sve pauzom za pivce pod sljivom). E nek smo i mi zagazili u 21. vek

samo_vas_gledamo!

pre 13 godina

pod hitno da se smeni ovaj covek i da se postavi neko ko je tek zavrsio fakultet,siguran sam da bi bolje i brze zavrsio sve ove projekte od ovog matorog crnogorca...

Dejan

pre 13 godina

Kako je ovo sve pripremljeno, umesto da mu se postavlja pitanje da li se za Srbiju uopste isplati izgradnja punog profila autoputa do Bara u CrnojGori, on se kao pozuruje ta ovo sto pre zavrsi.

Vidi se da je njemu najbitniji pravac prema CrnojGori, tu ce se maksimalno angazovati i on i Tadic.
Domovina je ipak najbitnija ...

Potpisite peticiju protiv ulaganja naseg novca u CrnuGoru i PRIDRUZITE se nasem timu : www.usrbiji.com/peticija.aspx

Branko Von Beca

pre 13 godina

Ako se nevaram, tu ostavku bi podneo nekih 3-4 meseca pred ionako redovne izbore, taman da se angazuje u predizbornoj kampanji .... KOJI LICEMER !

borko

pre 13 godina

to sto se oni rade ima da ispastaju nasi potomci jer ce drugi da zavrse mnogo brze i ostacemo slepo crevo regiona . kako im nije jasno da su putevi u drzavi isto sto i krvotok u organizmu.i da je to prioritet a ne nesto sporedno. u Krusevcu i danas postoji kaldrmisani put koji je napravio car Lazar da bi dubrovcani lakse stizali do grada i tu trgovali sa nama . i taj put po pricanju je zavrsen za vrlo kratko vreme a ne danas 120 km za godinu dana. pa bre stvarno sramota !

Ivo

pre 13 godina

Chikanski:
Nemoj da se ljutis. Ovo sto radi B82 je jedini nacin da se stane na kraj lazima i muljanju ovog ministra. Bez ovih pravovremenih informacija, on ce i dalje po starom: obecanje ludom radovanje.

MiroslavBG

pre 13 godina

Haha kakav demagog pa njemu ionako za godinu dana istice mandat, bas se isprsio svojom odgovornoscu.E moja Srbijo sta si dozivela ovakvi da te vode

Josko Martinoski

pre 13 godina

Kilometar mesecno.Steta sto godina nema 13 meseci, tada bi mu mozda trebali dati orden.Nek poseti Makedoniju i nek vidi obilaznucu oko Skopja koja je sa svim teskim zahvatima okolo zavrsena za dve godine.On bi to uradio za 20 godina, mozda ni tad.Nije da je MK neka cvecka, al kilometar MESECNO ????

marko

pre 13 godina

12km za godinu dana! Znaci za 10 godina imacemo autoput, kroz 50 prugu, a za 150 godina mozda cemo postati i kandidat za EU! Bravo vlada! Bravo!

svetlana

pre 13 godina

Mislite da bi neko drugi radio bolje posao od Vas? Uvedite radno vreme gradjevincima, inzenjerima i direktorima, normiranje i placanje i ljudi ce da rade.

Dule BG

pre 13 godina

Aaaa, jedva čekam izbore.

Za to vreme i Crna Gora je puna stranaca. Dolaze preko HR, auto put je od Slovenije, Mađarske pa sve do Splita, a verujem uskoro i Dubrovnika. Za to vreme, naši turistički potencijali tavore. Centralna Evrope obovažava Jadran najlepše more na svetu,a mi ne možemo da ponudimo ljudski put i upoznavanje lepota Srbije, makar u tranzitu.

Gradjevinac

pre 13 godina

12 km za 12 meseci a cena celog puta prava sitnica. Na kraju ce izaci skuplje nego da smo napravili kosmodrom i pocelli izgradnju svemirske stanice u orbiti Marsa npr.

Nikola

pre 13 godina

Necu komentarisati ministra, i mozda vam izgleda moj predlog nerealno,ALI za je normalno da se privatizuju preduzeca kad se zna da se toliki milioni trose na puteve. Ako se zna koliko privatnik uzme provizije drzava je za te pare mogla da resi problem korupcije u drzavnim preduzecima. Nikako mi nije jasan kapitalizam u nasim uslovima.

matija 011

pre 13 godina

E,moj Mile.S jednim bagerom na gradilistu,trebace ti 15 godina do Nepricave.Ajde se lepo dogovorite trebaju li Srbiji auto putevi ili povecajte proizvodnju traktora i uvoz opanaka.

Maree

pre 13 godina

Kada ministar neke zemlje pravi ovakve izjave ocigledno je da nema nikakav kredibilitet u narodu-shodno tome, sta on radi tu gde i jeste??? Ko je njega tu postavio? siguran sam da ce se izgraditi 12km...i to je to. Obecao-ostavio. :) neka druga vlada ce vec zavrsiti taj put, ima se vremena...kad svi ostali budu isli u svemir za vikend da se zezaju, ministar ce jos uvek sa jednim bagerom da ide levo desno i da se slika sa slemom.
Ima li iko ovde ko zeli ovakvog ministra?

MUKNAVI

pre 13 godina

Svi skupa koji vladaju Srbijom su losi.Sta mogu ,videli smo.Ako Srbija nema od njih bolje,....... je u cabar ,odzvanjat ce jos malo i od nje ce ostati toponim,na kome ce ziveti oni koji se vise radjaju,a manje umiru.

Dejan

pre 13 godina

Hajde ovako, da zamislimo da advokatima uvedu fiskalne kase:

1) Vi odete kod advokata koji treba da vam napiše žalbu, a sudski rok za to je 3 dana (inače, sudstvo je odlučilo da bude efikasnije tako što su rok za žalbu smanjili sa 7 na 3 dana).

2) Advokat vam kaže: u redu, napisaću žalbu. Po advokatskoj tarifi za spor ove vrednosti to će vas koštati N dinara.

3) Vi kažete advokatu: u redu, dobijam platu za 5 dana, da li je u redu da vas onda platim, ili da platim u dve rate?

4) Advokat, koji inače verovatno ne bi tako rado izgubio klijenta zbog 5 dana, vama kaže: ne, to ne može. Ako vam napišem žalbu, moram da imam fiskalni račun da je pravdam. Ako izdam fiskalni račun, moram odmah i da naplatim.

5) Vi nemate advokata i nakon 3 dana ste izgubili pravo na žalbu.

Rešenje za ovu situaciju je vrlo jednostavno: SVE uplate advokatima moraju ići preko računa, uz redovne kontrole.

Oporezivati ono što ide preko računa i vuk sit, i ovce na broju...

E sad, to što mnogi kod nas gledaju američke serije pa veruju da i naši advokati zarađuju milione i zastupaju bogate udovice koje su ubile svog muža zarad nasledstva i milionskog životnog osiguranja, neka porazmisle koliko zarađuje i čime se bavi PROSEČAN advokat u Srbiji

Većina advokata zastupa seljake u sporovima oko nekoliko ari zemlje, ljude koji se spore oko podele zaostavštine u vidu stana od 40 kvm i sl. Nema tu pranja miliona i milijardi, kako se izgleda veruje. Naravno, ima i onih advokata koji bi i sami trebalo da se nađu na optuženičkoj klupi, ali sigurno nisu prosek.

BTW. Ideje da advokati sada ne plaćaju porez su apsurdne. Plaćaju ga, ali kao još mnogo pravnih lica, nisu u sistemu PDV-a.

Tipolir

pre 13 godina

Mrkonjić: 12 kilometara ili ostavka!
______________

O ne, mora biti 13 kilometra, tako da zapamti
da je broj trinaest stvarno i uistinu
nesretan broj!

perica

pre 13 godina

Druže Mrki,

ne trebaju nama ostavke, nije Srbija bogata zemlja pa da se razbacuje kadrovima.
S tim u vezi smatram da drugu Mrkonjiću treba pružiti još jedna šansa.
Moj predlog je da ga pošaljemo na Mars. Zaista mislim da bi se on tamo odlično snašao, pogotovo imajući u vide izvesne tvrdnje da je on odatle pao. Naravno, ja se od tih zlonamernih tvrdnji ogradjujem, ali s druge strane vredi pokušati.
Evo o čemu se radi, na Marsu ne postoji ni metar auto-puta, samo makadam.
Mi bismo marsovcima prodavali know-how u liku i delu druga Mrkonjića, a oni bi nam za uzvrat isporučivali meteorske kiše, marsovsku kugu, razne bakterije i viruse.
Valjda je svakom srbinu, crnogorcu i poštenom marsovcu jasno da bi Srbija na tom poslu samo profitirala.
A da, umalo da zaboravim zahvaljujući referencamo koje bi smo stekli na Marsu, otvorili bi nam se neslućene poslovne mogućnosti na Jupiteru i Saturnu..., a o drugim galaksijama da ne pričam.
Tako bi drug Mrki proneo slavu Srbije širom vasione sve do crne rupe.... samo da je ne proguta.

fatima

pre 13 godina

Jako lijep iznos, dividende. Sve cestitke upucujemo od srca, ali kad ce biti podijeljena dividenda i na koju ce banku prebaciti posto sam pitala u prokredit banci oni nista ne znaju pa vas molim da mi odgovorite. Srdacan pozdra

Dejan

pre 13 godina

Hajde ovako, da zamislimo da advokatima uvedu fiskalne kase:

1) Vi odete kod advokata koji treba da vam napiše žalbu, a sudski rok za to je 3 dana (inače, sudstvo je odlučilo da bude efikasnije tako što su rok za žalbu smanjili sa 7 na 3 dana).

2) Advokat vam kaže: u redu, napisaću žalbu. Po advokatskoj tarifi za spor ove vrednosti to će vas koštati N dinara.

3) Vi kažete advokatu: u redu, dobijam platu za 5 dana, da li je u redu da vas onda platim, ili da platim u dve rate?

4) Advokat, koji inače verovatno ne bi tako rado izgubio klijenta zbog 5 dana, vama kaže: ne, to ne može. Ako vam napišem žalbu, moram da imam fiskalni račun da je pravdam. Ako izdam fiskalni račun, moram odmah i da naplatim.

5) Vi nemate advokata i nakon 3 dana ste izgubili pravo na žalbu.

Rešenje za ovu situaciju je vrlo jednostavno: SVE uplate advokatima moraju ići preko računa, uz redovne kontrole.

Oporezivati ono što ide preko računa i vuk sit, i ovce na broju...

E sad, to što mnogi kod nas gledaju američke serije pa veruju da i naši advokati zarađuju milione i zastupaju bogate udovice koje su ubile svog muža zarad nasledstva i milionskog životnog osiguranja, neka porazmisle koliko zarađuje i čime se bavi PROSEČAN advokat u Srbiji

Većina advokata zastupa seljake u sporovima oko nekoliko ari zemlje, ljude koji se spore oko podele zaostavštine u vidu stana od 40 kvm i sl. Nema tu pranja miliona i milijardi, kako se izgleda veruje. Naravno, ima i onih advokata koji bi i sami trebalo da se nađu na optuženičkoj klupi, ali sigurno nisu prosek.

BTW. Ideje da advokati sada ne plaćaju porez su apsurdne. Plaćaju ga, ali kao još mnogo pravnih lica, nisu u sistemu PDV-a.

samo_vas_gledamo!

pre 13 godina

daj bre kako vas nije sramota da lazete i kradete toliko..jel se niste vec dosta nakrali,jel vam bilo malo ovih 10 godina,hocete jos 10 godina..samo kazite ali nemojte da nas lazete,mozda jesmo mutavi pa cutimo ali glupi nismo...

ps

prvi!!!

jedina solucija revolucija

pre 13 godina

Ha ha pa covek zna da ova vlada i nema nameru da traje jos godimu dana,

Cim se proda telekom i dodje se do para za kvalitetnu predizbornu kampanju eto nam izbora.

Ni SPS ni G17 nemogu da dozvole da ova vlada izdrzi do kraja, moraju da je obore i tako pokupe (koliko toliko) pozitivne poene.

Samo je pitanje ko ce prvi da potegne od ove dve stranke?
Ja tipujem na SPS i to na nekom nacionalnom pitanju (da bi kasnije mogli da udju u vladu sa DSSom i SNSom).
A i u boljoj su poziciji vrte se oko 10% bez ikakve brige za prelazak cenzusa!

Ivo

pre 13 godina

Chikanski:
Nemoj da se ljutis. Ovo sto radi B82 je jedini nacin da se stane na kraj lazima i muljanju ovog ministra. Bez ovih pravovremenih informacija, on ce i dalje po starom: obecanje ludom radovanje.

Pedja

pre 13 godina

12 km puta za 365 dana. ostvka. To je 33 metra dnevno. Da radi 5 radnika, bez mašina, bez opreme, ručno, posao bi sigurno završili. E moj ministre kad daješ ostavku za 12 kilometra puta i rok od godinu dana. Preporučujem ministru da gleda DISOVERY CHANAL, gde Kinezi, Korejci, Nemci za 12 meseci grade po 150 km autoputa, 15 kilometara mostova nad morem, gde su putevi , pruge i mostovi bar duplo jeftiniji nego kod nas. Moj ministre godine prolaze a ti i dalje isti.

Dejan

pre 13 godina

Kako je ovo sve pripremljeno, umesto da mu se postavlja pitanje da li se za Srbiju uopste isplati izgradnja punog profila autoputa do Bara u CrnojGori, on se kao pozuruje ta ovo sto pre zavrsi.

Vidi se da je njemu najbitniji pravac prema CrnojGori, tu ce se maksimalno angazovati i on i Tadic.
Domovina je ipak najbitnija ...

Potpisite peticiju protiv ulaganja naseg novca u CrnuGoru i PRIDRUZITE se nasem timu : www.usrbiji.com/peticija.aspx

Marco

pre 13 godina

On Monday, India’s roadway minister announced a new project to construct 12 miles, or 20 kilometers, of road a day, improving the country’s infrastructure.

Chikanski

pre 13 godina

********* Stvarno nemate mere. Poštedite nas tog čoveka i njegovih bezobraznih obećanja. Glupo je i komentarisati šta ta osoba kaže. On ili ne živi u realnom svetu ili je prevazišao i barona Minhauzena.

AL The Great

pre 13 godina

12/12
Pa ovo je smejurija, imamo da gradimo ovaj koridor ovako kao egipcani piramide 12 vekova 12 piramida. (neznam tacno ali ima ih toliko otprilike, mislim na piramide)

ako smo mogli njih - moćićemo i vas.

pre 13 godina

12 km za godinu dana.
Da se ovo dešava nekom drugom možda bi se smejao na glas.
Ovako mogu samo da zaključim da smo mi jedna bedna zemlja.
Mene najviše plaši reakcija medija i novinara na ovu informaciju.
Tog istog Mrkonjića mediji i novinari su ismejavali i razapinjali, dok je bio najomiljeniji Slobin ministar. Posle bombardovanja je izgrađeno više km puteva i nadvožnjaka nego za ovih 10 godina.
Sve su to izgradile naše firme.
Sad se kajem što sam rušio Slobu.
Ovi što su nam uništili sve pod izgovorom tranzicije želim sve najgore u životu.
Nebrinem se ja za Đelića, Dinkića, Vlahovića, Kolesara, Rašetu, Cvetkovića, Tomu, Vučuća,Čedu..... spisak je stvarno predugačak.
Telekom će te prodati zbog 12 km za 12 meseci.
Samo da znate bliživam se 5 oktobar,

ko nas vodi

pre 13 godina

Čovek obećava 12 kilometara a kao da obećava 12000 kilometara,daj koridor 10 ne ćemo napraviti za još 10 godina zbog ovakvih nesposobnih ljudi.

rad

pre 13 godina

he he. pogledajte istorijske zapise. turci su pravili 50-100 metara dnevno kaldrme pre 500 godina(u stvari srpski robovi).
a on ne može 30 metara dnevno sa mašinama i param...
drumovi će poželet turaka....kako se ovo obistinilo kao ništa drugo

objektivno

pre 13 godina

Zanima me ko je rekao ovim nasim, ne znam kako da ih nazovem pa da se uzdrzim, ministrima da godinama nose Lacoste majice? Mora da misle da je to pametan potez kao i mnogo toga drugog sto rade, kad ono medjutim nije uopste, smesni su svi zajedno, Dacic, Dinkic evo i ovaj Mrkonjic, kao da su uniformisani. O tome sta ovaj covek prica ne vredi ni komentarisati.

borko

pre 13 godina

to sto se oni rade ima da ispastaju nasi potomci jer ce drugi da zavrse mnogo brze i ostacemo slepo crevo regiona . kako im nije jasno da su putevi u drzavi isto sto i krvotok u organizmu.i da je to prioritet a ne nesto sporedno. u Krusevcu i danas postoji kaldrmisani put koji je napravio car Lazar da bi dubrovcani lakse stizali do grada i tu trgovali sa nama . i taj put po pricanju je zavrsen za vrlo kratko vreme a ne danas 120 km za godinu dana. pa bre stvarno sramota !

Nikola

pre 13 godina

Necu komentarisati ministra, i mozda vam izgleda moj predlog nerealno,ALI za je normalno da se privatizuju preduzeca kad se zna da se toliki milioni trose na puteve. Ako se zna koliko privatnik uzme provizije drzava je za te pare mogla da resi problem korupcije u drzavnim preduzecima. Nikako mi nije jasan kapitalizam u nasim uslovima.

partibrejker

pre 13 godina

Ja bih sugerisala ministru da krene od malog.
Ka većem, jel'da.

A opet moram jednu sličicu sa odvratnog, dekadentnog, trulog, kapitalističkog zapada :):
http://img213.imageshack.us/img213/6049/imgp5267.jpg
Na ovom mestu je u ponedeljak bila kuća, malko veća od susednih (2 sprata, solidna građa).
Doslovno ZA JEDAN DAN je srušena, bez zrna prašine (radnik je polivao čeljusti radne mašine iz šmrka), i bez ikakvog oštećenja susednih kuća i opasnosti za prolaznike.
Ovo su uradila dva (2, d-v-a) čoveka (sa mašinom na slici), i treći koji je dovozio kontejnere za šut.

Ja predlažem ministru da ovo isto proba; ja častim, pod uslovom: da nema slikanja i izjava za javnost, da bude manje od 53 radnika - recimo, eto, tri - očito da je dovoljno; da nema sekretarica, tehničkih direktora i sličnog, da radnici dobiju pristojnu platu, i da bude urađeno u jednom radnom danu (recimo, 8-18 h), da se ministar ne služi službenim vozilom, da bude na gradilištu ceo dan (bez prasetine, to ne plaćam, nek' ponese sendvič od kuće) i - da promeni majicu :).

Ako mu to sve uspe, onda da pređe na veće objekte...
Samo, tu nema da častim, em se danas svako učenje i usavršavanje plaća iz svog džepa, em smo sve puteve platili već više puta, i plaćaćemo verovatno još generacijama...

vlad

pre 13 godina

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će podneti ostavku ukoliko 12 kilometara deonice Ub - Lajkovac ne bude završen u roku od godinu dana.

Pa koga ti ******* bre?

svetomir

pre 13 godina

Daj bre Mrko nadji nekog savetnika koji ce ti spremati (a i pisati)izjave za javnost. Stvarno bre sramota.com
Jedno jutro gradis sa severa, sledeceg jutra gradis sa juga, a gde su ti zapravo masine, e to pojma nemas.

misti

pre 13 godina

dali ovaj covek ima drugu majcu ili mu je ova jedina? Ocigledno je utanjio sa parama pa mu je potrebno jos par desetina puteva i koridoras, zobilaznica itd. da bi sakupio za drugu. Dajte ljudi posaljite mu pare covek se vise mnoooogo "oseca" a mozda tada resi da se vise ne pojavljuje i ne truje nas ovim glupostima. Davno je proslo vreme kada je on imao obraza i tako to. Takve jedino budakom mozete oterati iz fotelja.

srdjan

pre 13 godina

Hmmmm; 12 km za 12 meseci, dakle => 1 km mesecno, dakle => 33 metara dnevno!
Auuu bre Mrko, mnogo je to ... a kad mislite da odmarate ?

Dule BG

pre 13 godina

Aaaa, jedva čekam izbore.

Za to vreme i Crna Gora je puna stranaca. Dolaze preko HR, auto put je od Slovenije, Mađarske pa sve do Splita, a verujem uskoro i Dubrovnika. Za to vreme, naši turistički potencijali tavore. Centralna Evrope obovažava Jadran najlepše more na svetu,a mi ne možemo da ponudimo ljudski put i upoznavanje lepota Srbije, makar u tranzitu.

Partizanovac

pre 13 godina

Ja imam servis racunara. Analogno izjavi Mrkonjica, to bi bilo ovako: ako ova 3 racunara ne popravim za narednih godinu dana, zatvoricu servis :D

samo_vas_gledamo!

pre 13 godina

pod hitno da se smeni ovaj covek i da se postavi neko ko je tek zavrsio fakultet,siguran sam da bi bolje i brze zavrsio sve ove projekte od ovog matorog crnogorca...

mark

pre 13 godina

dal ja jedini ne vidim povezanost članka i naslova?

inače nemojte o njemu svaku veče pre spavanja. što su vam posetioci sajta krivi...

Petar

pre 13 godina

MOLIM VAS ministre podnesite odmah ostavku!

12km (!!!) za godinu dana? Koji li je vama lekar izdao dozvolu za rad?!

Sta bi sa:
- zavrsenjem koridora 10. kroz ravnicu - i kada se zavrsi bice spreman za kompletnu obnovu, kao obilaznica koja se dva puta u godinu dana asfaltirala i imajuci u vidu u kakvom je stanju sada autoput
- prokop
- obilaznice
- pruga
...

I pored svega toga on covek lobira i pocinje put ka Crnoj Gori [po ceni od 5-7mil evra po kilometru kao da se gradi podvodni autoput] i obecava 12km (!!!) za godinu dana a Rumuni i Bugari zavrsavaju do 2012. koridor koji je nov, kvalitetniji, sigurniji, jeftinijih putarina i konkurent nasem koridoru za koji nam je potrebno 360km da se zavrsi+obilaznica+ mostovi!

A sramotni ministar obecava 12km za godinu dana!

E bruko jedna, odlazi !!!

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Pa dobro nemojte da ste nakraj srca. Koridor 10 kroz kamenjarom i gudurama krcatoj Vojvodini nije lak zadatak. Prvo ipak treba krenuti malim koracima. Npr 12km za 12 meseci. Vise smo km puteva gradili za vreme Cara Dusana, majke mi! A i kvalitet je tu negde... Najgori smo, ej.

zoran

pre 13 godina

Ovde ljudi nisu normalni. Ili Ministri, ili B92, ili posetioci sajta. Umesto da g.Mrkija malo zaboravite posle svih onih komentara od juče , prekjuče, nakjuče, vi sa B92 ga maksimalno promovišete u lidera građevine. Treba imati snage pročitati ovakve gluposti a pogotovo komentarisati. Pa ljudi na Mesecu se prave brže saobraćajnice. Eto i ja sam isti kao i drugi. Mi smo stvarno mazohisti. pozdrav

Dr Wu

pre 13 godina

Treba platiti Putevima Uzice da ne dignu ni lopatu. Sta je 12 km puta naspram mogucnosti da ne gledamo vise ovog lazova i hohstaplera?

neverni Toma

pre 13 godina

Juce sam prolazio"autoputem" Novi Sad - Horgos i jos uvek sam pod utiskom rada Mrkonjicevih izabranika.Na jednom mestu je bilo 30-tak ljudi sa LOPATAMA i kao nesto radili.Verovatno zbog nepristupacnog terena masine nisu mogle da pridju gradilistu :)).Ili mozda izvodjaci nemaju odgovarajucu mehanizaciju pa menjaju projekat?? Pored lopatasa sam jos video kako kamioni raznose zemlju sa jednog mesta na drugo(verovatno nema dovoljno zemlje u tom stenovitom podrucju)stvarajuci ogromne oblake prasine koje ugrozavaju saobracaj,i nekoliko zastavicara koji "regulisu"saobracaj.I to je sve usred gradjevinske sezone.Pa kad bude gotovo,bice...
Pitam se ko je bio na vlasti zadnjih dvadesetak godina kad se nije gradilo.Da nije i on bio tu negde?? Mogao bih jos mnogo toga da napisem kad bih tome video svrhe...
Ceo zivot nam UKRALI i to rade i dalje,pri tome nas jos prave ludima !!!!!!

Dragoljub

pre 13 godina

Predsednik Srbije Tadic obecava izgradnju puteva u odredjenim rokovima. Ministar Dulic pak tvrdi da su rokovi preambiciozni. Oni ne da su deo iste vlasti, vec su cak i clanovi iste partije?! Alo, DOGOVORITE SE, sinhronizujte se, ne izjavljujte neproverene stvari, ne zamajavajte narod.
Ministar Mrkonjic spreman je da da ostavku zbog spore izgradnje 12km autoputa od nigde do negde na "koridoru 11" od znacaja za tacno 1 stranu drzavu. To sto ce mozda biti kasnjenja na PANEVROPSKOM koridoru 10, njega ocito ne tangira. Sta su prioriteti putogradnje ove vlade? Ko ih je odredio i kad? Ako Mrkonjic ne sprovodi politiku vlade, zasto ga Cvetkovic ne zamoli da da ostavku. Tadic, kao predsednik drzave, i predsednik DS, mora biti ili da ubedi SPS da izbace OVAKVE kadrove iz vlasti, ili, ako mu to ne uspe, da posteno, poput Zorana Zivkovica 2003, prizna da je vreme, i onako neprirodne, koalicije proslo, i da je doslo doba za izbore. Na ovakav nacin, rejting gubi SPS, rejting gubi i DS.

igorpl

pre 13 godina

Izdržaćemo i tih 12 meseci a posle toga da te ne vidimo više.
12 km za godinu dana. ok sada podelite ukupnu dužinu autoputa kroz Srbiju ka Crnoj Gori sa 12 km i to uporedite sa 8 godina kako su na početku najavili da će trajati izgradnja pa će te da vidite po ko zna koji put da se ovde neko jako sprda sa narodom. A narod to voli. Jer smo mazohisti. osim toga ko će da ide još u Crnu Goru. jasam trenutno tamo i poslednji put je moja noga kročila u tu zemlju. Ekološka država. Papira i otpada gde god kreneš, na šetalištima pojedinih mesta na moru nemaš ni jednu kantu za smeće. Oni potoci koji se slivaju sa brda u more zatrpani smećem a prljavština se sliva u more. Samo je kod njih uobičajeno da svake godine bude epidemija stomačnog gripa na moru. Zapitajte se zašto? E moja ekološka državo. Jedino što će možda da valja je ta luka Bar ali ko zna koliko će i to doneti profita. Da je valajla nešto kupili bi je stranci a ovako...
E moj glupi narode

Branko Von Beca

pre 13 godina

Ako se nevaram, tu ostavku bi podneo nekih 3-4 meseca pred ionako redovne izbore, taman da se angazuje u predizbornoj kampanji .... KOJI LICEMER !

bane

pre 13 godina

prosle godine su otvorili 12 km auto puta od makedonske granice prema vranju.sledeci dan posle snimanja vracam se iz ohrida kad ni a od auto puta.cele godine je prohodna samo jedna strana puta i to sve sa postavljenim cunjevima po sredini tako ako si srece da ispred tebe ide sleper jurices celih 50 na sat tih 12 km jer nemozes obilaziti.posto ove godine mnogi idu za grcku pa da nebi dobili negativne pojene kobajagi rade al od auto puta ni traga ni glasa.tako da ovih 12 km ce se raditi 3 godine sto znaci da je ministar ubrzao prema crnoj gori(dobar je sa veljom)

Mirko

pre 13 godina

Mrkonjiću svaka čast, temerinska petlja kod Novog Sada koja se završava već tri godine daje nam nadu da ćeš sva obećanja ispuniti do 2050!

Inzenjer

pre 13 godina

Milutin Mrkonjic nije na Gradjevinskom fakultetu dobio ni jednu jedinu sedmicu. Prosek ocena mu je 6.0. Dakle, zvanicno najgori inzenjer gradjevine u Srbiji. A prvi gradjevinar Srbije... Jadna si Srbijo ako nemas bolje da te vode...

Jeasm li ja lud ili sta?

pre 13 godina

Nisam u nekim gradjevinskim vodama ali "...12 kilometara deonice Ub - Lajkovac ne bude završen u roku od godinu dana".
Hmm,godinu dana za 12km?

svetlana

pre 13 godina

Mislite da bi neko drugi radio bolje posao od Vas? Uvedite radno vreme gradjevincima, inzenjerima i direktorima, normiranje i placanje i ljudi ce da rade.

velja

pre 13 godina

mene samo interesuje koji rok. pa rokovi su probijeni pre 12 godina kad je tvoj idel Slobo nekoliko puta otvarao auto put kod feketica. ovaj narad stvarno zaboravlja i bolji mu i ne trebaju.

Aleksandar

pre 13 godina

"izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove" ?????

Pa zasto su onda dobili posao?
Koliko sam ja razumeo oni nece graditi ono sto je projektom predvidjeno nego ono sto su oni u mogucnosti da izgrade. Pa dali je poenta da se napravi nesto sto nam je neophodno ili je poenta da neka firma nesto radi ma koliko ona bila nesposobna za to ?

54rtz

pre 13 godina

al ti je fora! oni mogu 20km za godinu,i kad prođe taj rok ne samo što nećeš dati ostavku nego ćeš i da kažeš kako ste revnosni i niste samo 12 nego 20km i zahvaljujući tebi možemo još bolje itd,itd......doći će ti čume glave

Ivan

pre 13 godina

Deonica autoputa od Beograda do Pozege treba da bude duga oko 160km ako je prosek 12km godisnje po pristupacnom terenu dolazimo do konacne cifre od 15 godina. Nije neki uspeh ali ministar je mislio na radnike koji treba da rade na izgradnji da sve bude opusteno da se radnici ne bi umarali.

Nexy

pre 13 godina

...12 km za 12 meseci i to u 21 veku? Bez stida i srama ponositi se ovakvom informacijom? Evropski standard je 120 km za 12 meseci. E sad vidimo gde smo i ko smo...

Bojan

pre 13 godina

A pazite molim Vas na glupost i bezobrazluk u zadnjoj rečenici: "...izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove."
Pa samo za ovo trebe ministar da dobije otkaz !!

Jel' ste primetili kako su brutalni kod nezgodnih pitanja?

pre 13 godina

"Mrkonjić: 12 kilometara ili ostavka".
OSTAVKA!

"U kabinetu predsednika Borisa Tadića, koji se nalazi na čelu Nacionalnog saveta za infrastrukturu, "

Ovo mu je treća finkcija, za koju ja znam (iz medija), da je obavlja istovremeno! "Stručnjak" za sve (gde je puno para u igri!) - kao Šešelj, na primer. Da li neko može da ga obavesti da je i njegov idol Tito imao Kardelja?

"... iako su radovi svečano otvoreni 29. jula, tek pre tri dana je postignut dogovor oko raspodele posla."

Pitam se šta je u stvari PRAVI Mrkonjićev posao - da ne kažem zadatak?!

dosledan

pre 13 godina

12 km za godinu dana, pa to je stvarno '' brzo '' srecom da nam zemlja nije toliko velika, u suprotnom bi 1000km autoputa u jednom pravcu pravili 100 godina! Mada cak i da se ne zavrsi u roku, Mrka nije kriv, on je samo obecao da ce se u tom roku izgraditi ali kako ne ucestvuje u gradjenju onda se i ne vazi pa i ne mora podneti ostavku!

Samouk

pre 13 godina

"... izgradnja mosta kasni jer je izvođač radova tražio izmenu projekta pošto nije imao potrebne mašine za predviđene radove." Majko mila. Ovi su prvo našli izvođača radova pa tek onda rekli izvođaču šta se gradi!!!
A izvođač od opreme ima 2 japanera, 1 vrapca i 4 šlema..?

Stevan

pre 13 godina

Definitivno ovi na vlasti sve nas prave magarcima. Ovo je i od Mrkonjića previše. Šta kaže: 12 km ili ostavka!? Pa 12 km je mera za nekog predsednika saveta mesne zajednice, ili neke malecke opštine. A gle njega, velikog ministra graditelja, koji drži do reči.
Sećate li da je pre formiranja vlade čvrsto obećao da neće biti ministar?
Sada daje časnu Titovu pionirsku reč da će završiti u roku celih 12 km autoputa za godinu dana. Eto kako je definisao domete ove vlade Titov, Slobin i Tadićev neimar.

aca

pre 13 godina

Navikao Marka kao u Slobino vreme da naređuje državnim firmama da rade za dž. Sada kada se poslovi dobiju na tenderu, a naročito ovi za koje Evropa daje kredite, Mrka se ništa ne pita, niti ko ga zarezuje dva %. Mlati tako po medijma i frlja se sa ciframa (milioni, milojarde,...)

Vladimir Graditelj

pre 13 godina

Molim Vas nemojte da ste grubi u komentarima prema ministru.
Znate on je isti ovaj posao radio posle bombardovanja, samo tad nisu novinari smeli da mu kazu da leze i da izmislja gluposti, a danas smeju pa zato ne moze da se snadje covek. Tad je isto izjavljivao da je Srbija najvece gradiliste u Evropi, a lagao je i tad i sad.
Izvini Mrkonjicu sto te prozivaju i sto postoji javno mnjenje i sto ne mozes beskrupulozno da manipulises.

Sale

pre 13 godina

Mrkonjić je rekao i da će po završetku izgradnje autoputa Paraćin-Zaječar 2012. godine, početi radovi na novom autoputu Bor - Beograd, preko Markovca.
Izgradnju tog autoputa, Mrkonjić je već najavio tokom ranijih predizbornih kampanja pre 2000. godine.

Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu, izjavio danas da će deo putnog Koridora 10 biti završen do 1. maja 2012. Obezbeđeno 1,1 miljardi evra.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić kaže da će Koridor 10 od Horgoša do Beograda, osim mosta kod Beške, biti završen 1. januara 2011. godine.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će kompletan autoput od Beške do Horgoša, uključujući i novi most na Dunavu, biti završen i pušten u saobraćaj do 9. oktobra 2011.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da će u naredne dve godine biti završena brza saobraćajnica koja će povezati Šabac sa autoputem Beograd-Zagreb i Koridorom 10.


Radovi na izgradnji 'Prokopa' počev od danas biće završeni za 18 meseci. Odbrojavanje je počelo !"
Ministar za infrastrukturu najavljuje otvaranje stanice "Prokop". (Blic, 17. 10. 2008. godine

Ministar za kapitalne investicije Milutin Mrkonjić izjavio je večeras u Kraljevu da će srpska preduzeća koja su se organizovala i iza kojih stoji Vlada Srbije pobediti na tenderu za kupovinu Luke Bar.
Mrkonjić je rekao i da je tender za kupovinu Luke Bar produžen za dva meseca.
Večernje novosti subota, 13. februar 2010

Djape

pre 13 godina

Mrka bi mogao da podnese ostavku odmah!

A u medjuvremenu izmedju sad i odmah, da pohapsi svu drumsku mafiju u Auto-putevima (koji bre auto putevi?)!

Milovan

pre 13 godina

Kao otvarate jos jedno gradiliste a nista,apsolutno nista niste uradili.Pa koliko je puta otvarana deonica kod Preseva do Makedonske granice,i ? Svi koji su isli za Grcku znaju sta je i koliko uradjeno.NISTA!!! Gde su novinari da raskrinkaju sve lazi nasih ministara?

Polako bre glasači!

pre 13 godina

Jaoooooo, pa sad sam se setio! PLJAS!!! Kako sam bio glup! Kako mi pre nije PALO na pamet?! Pa sve se lepo vidi, al' kad nema ko da gleda!!!

Šta vam BRE nije jasno oko tih 12 meseci?! Šta BRE?!!! Pa ne bi ni sam predsednik (svega i svačega) uradio to brže kad bi morao da seli taj JEDAN bager s jednog "velikog" "gradilišta" na drugo! Uradite vi sve to s jednim bagerom dok novinari, k'o kobci, navaljuju da vas slikaju i na po DVA "velika" "gradilišta" istovremeno!

Vidite da čovek nema vremena ni majicu da promeni!

MiroslavBG

pre 13 godina

Haha kakav demagog pa njemu ionako za godinu dana istice mandat, bas se isprsio svojom odgovornoscu.E moja Srbijo sta si dozivela ovakvi da te vode

valjevac

pre 13 godina

Ni uz Goli pistolj se nisam smejao koliko citajuci ovaj tekst. Izmena projekta... Sjajno! Samo zamisljam radnika na bageru u sred Nepricave kako sam samcijat nesto kao radi (naravno, sa sve pauzom za pivce pod sljivom). E nek smo i mi zagazili u 21. vek

MUKNAVI

pre 13 godina

Svi skupa koji vladaju Srbijom su losi.Sta mogu ,videli smo.Ako Srbija nema od njih bolje,....... je u cabar ,odzvanjat ce jos malo i od nje ce ostati toponim,na kome ce ziveti oni koji se vise radjaju,a manje umiru.

Gradjevinac

pre 13 godina

12 km za 12 meseci a cena celog puta prava sitnica. Na kraju ce izaci skuplje nego da smo napravili kosmodrom i pocelli izgradnju svemirske stanice u orbiti Marsa npr.

matija 011

pre 13 godina

E,moj Mile.S jednim bagerom na gradilistu,trebace ti 15 godina do Nepricave.Ajde se lepo dogovorite trebaju li Srbiji auto putevi ili povecajte proizvodnju traktora i uvoz opanaka.

Josko Martinoski

pre 13 godina

Kilometar mesecno.Steta sto godina nema 13 meseci, tada bi mu mozda trebali dati orden.Nek poseti Makedoniju i nek vidi obilaznucu oko Skopja koja je sa svim teskim zahvatima okolo zavrsena za dve godine.On bi to uradio za 20 godina, mozda ni tad.Nije da je MK neka cvecka, al kilometar MESECNO ????

Maree

pre 13 godina

Kada ministar neke zemlje pravi ovakve izjave ocigledno je da nema nikakav kredibilitet u narodu-shodno tome, sta on radi tu gde i jeste??? Ko je njega tu postavio? siguran sam da ce se izgraditi 12km...i to je to. Obecao-ostavio. :) neka druga vlada ce vec zavrsiti taj put, ima se vremena...kad svi ostali budu isli u svemir za vikend da se zezaju, ministar ce jos uvek sa jednim bagerom da ide levo desno i da se slika sa slemom.
Ima li iko ovde ko zeli ovakvog ministra?

marko

pre 13 godina

12km za godinu dana! Znaci za 10 godina imacemo autoput, kroz 50 prugu, a za 150 godina mozda cemo postati i kandidat za EU! Bravo vlada! Bravo!

perica

pre 13 godina

Druže Mrki,

ne trebaju nama ostavke, nije Srbija bogata zemlja pa da se razbacuje kadrovima.
S tim u vezi smatram da drugu Mrkonjiću treba pružiti još jedna šansa.
Moj predlog je da ga pošaljemo na Mars. Zaista mislim da bi se on tamo odlično snašao, pogotovo imajući u vide izvesne tvrdnje da je on odatle pao. Naravno, ja se od tih zlonamernih tvrdnji ogradjujem, ali s druge strane vredi pokušati.
Evo o čemu se radi, na Marsu ne postoji ni metar auto-puta, samo makadam.
Mi bismo marsovcima prodavali know-how u liku i delu druga Mrkonjića, a oni bi nam za uzvrat isporučivali meteorske kiše, marsovsku kugu, razne bakterije i viruse.
Valjda je svakom srbinu, crnogorcu i poštenom marsovcu jasno da bi Srbija na tom poslu samo profitirala.
A da, umalo da zaboravim zahvaljujući referencamo koje bi smo stekli na Marsu, otvorili bi nam se neslućene poslovne mogućnosti na Jupiteru i Saturnu..., a o drugim galaksijama da ne pričam.
Tako bi drug Mrki proneo slavu Srbije širom vasione sve do crne rupe.... samo da je ne proguta.

fatima

pre 13 godina

Jako lijep iznos, dividende. Sve cestitke upucujemo od srca, ali kad ce biti podijeljena dividenda i na koju ce banku prebaciti posto sam pitala u prokredit banci oni nista ne znaju pa vas molim da mi odgovorite. Srdacan pozdra

Tipolir

pre 13 godina

Mrkonjić: 12 kilometara ili ostavka!
______________

O ne, mora biti 13 kilometra, tako da zapamti
da je broj trinaest stvarno i uistinu
nesretan broj!