Sreda, 18.08.2010.

10:16

Tači "zabranio" posete iz Beograda

Premijer Kosova Hašim Tači obavestio pismom šefa Euleksa da Vlada Kosova ubuduće neće dozvoliti posete srpskih zvaničnika Kosovu "zbog njihovih provokacija".

Izvor: Beta

Taèi "zabranio" posete iz Beograda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

nn

pre 13 godina

Ovi sto zive u mitu kosovo kosovo kao da su pijani pa ne vide da tamo zive 2 miliona albanaca koji ne zele da nas vide u ovom momentu.

rade

pre 13 godina

Prosto se zapanjim kada vidim koliko su "pravdoljubivi" albanci i srpski lobisti za albansku nacionalnu stvar koji klikcu na "ne preporucujem" kada treba da se osudi maltretiranje Srba koje (nažalost) traje već više od 10 godina, a pritom su im usta puna pravde, poštenja, ispravnosti, demokratije, iskrenosti, ljudskosti, saosećajnosti, dobročiniteljstva itd. da ne nabrajam sve one osobine koje krase ljudsko biće. Da se , ne daj Bože, tako nešto desi u AP Vojvodini (odakle sam ja) odmah bi graknuli uglas o povredi ljudskih prava, o srpskom nacionalizmu, šovinizmu, diskriminaciji... Ali razumem ih, oni dobijaju pare za takva naklapanja i kliktanje na "ne preporučujem", ili ih daju ovima što klikću. Da ima iole ljudskosti u njima (osim materijalne dobiti) verovatno bi se stideli sami sebe, ovako ostaje im samo da klikću i da veruju u sopstvenu nebulozu da je maltreirati Srbina ispravna stvar. Pozz iz NS-a, glavnog grada AP Vojvodine, multikulturne sredine gde te niko ne maltretira ako nisi Srbin i gde ti ne oduzimaju imovinu ako si pripadnik manjinske nacionalne zajednice.

analiticar amater

pre 13 godina

Pa ova zabrana pokazuje pravo stanje "demokratije" na Kosovu, znaci tamo ne moze da se prica i radi sta hoce. Ako bilo ko na KOsovu uradi nesto ilegalno, uhapsite ga, ako se ponasa u skadu sa zakonom, cemu onda zabrana?
Cemu bi se Tacijem odusevljeni komentatori sa albanskim imenima radovali kada bi na primer B92 zabranio njihove komentare jer "provociraju" posetioce sajta iz Srbije? Da li bi ste i onda imali razumevanja?
To sto se vama ne svidja sto ministri iz Srbije pricaju, to samo znaci da se negde duboko u sebi slazete sa njima i da ste svesni da je vasa nezavisnost vrlo klimava, u suprotnom vas to ne bi tangiralo, bavili bi ste se nekim vaznijim problemima koje imate u svojoj "drzavi",

rade

pre 13 godina

Sve je to lepo, samo me interesuje kada će Tači da zabrani maltretiranje Srba povratnika kao ono od pre neki dan kada su porušene kuće koje se grade u Žaču??? A nešto nisam video ni osude dežurnih albanskih komentatora.

daja gugje

pre 13 godina

Pa tako i treba,kad vasi politicari nemaju petlje da kazu da ce dati izjavu, uvek kazu da ce biti vjerska poseta manastiru ...i tako slicno.

pragmaticar

pre 13 godina

Ne razumem zasto se jednostavno sever kosova ne otcepi od teritorije kosova, po istom referendumskom principu po kojem se i kosovo otcepilo od srbije. Sta cekate Srbi sa severa KIM?

za mir, slobodu i ravnopravnost

pre 13 godina

s jedne stane, srbi stalno tvrde da je kosovo srbija, a s druge albanci ponavljaju da je kosovo nezavisna drzava. ne zna se koja je od ove dve tvrdnje apsurdnija. srpska drava nema ama bas nikakve ingerencije na kosovu vec deset godina, koliko su i kosovski albanci pod totalnom kontrolom stranih sila. umesto sto i jedni i drugi glume ludilo, neka se za pocetak zapitaju zasto su dospeli u situaciju da im drugi kroje kapu? zivimo zajedno vec vise od milenijuma, uvek u slozi i uzajamnom postovanju. nikad izmedju albanaca i srba nije bilo sukoba, ili se bar ne mogu porediti s onima kakvi su bili izmedju ostalih evropskih naroda - izuzev u polednjih cetvrt veka. zasto smo dozvolili da nam najgori medju najgorima dodju na vlast i da nas nahuskaju jedne na druge radi svojih malih, prljavih i primitivinih ciljeva?

i treba

pre 13 godina

I ja bi vam zabranio izlazak iz beograda, dok nas pljackate .Vama zatvor za kolektivno krsenje ustava sleduje i stetu u milijardama koju ste naneli u nazad 20 godina.
Takodje ste izvrsili genocid nad drzavljanima srbije, kao i prodaju srpske imovine i dela teritorije.
Odgovornost su svi politicari i sve partije koje su se zalagale za cistke drzavljana republike srbije.
Posebno se pozivam na retoriku antilohija, artemija i joila, koji su srbi samo zbog biznisa, a ne iz reliigijskih vrednosti.
Sve pocinje i zavrsava se na deklaracijama

matija

pre 13 godina

Bravo.Konacno da nam neko pomogne da Kosovo ne uzimamo u usta za svaki problem. Nista se ne radi, samo se prica o Kosovu. Podelite ga i idemo zajedno napred u EU I NATO.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Pod hitno referendum da se severni deo Kosova pripoji Srbiji, kao i da Republika Srpska to isti ucini, pa da vidimo kako ce svet da reaguje. Dalje, pod hitno zabraniti rad bosnjackog veca u Sandzaku,kontrolisati odlazak zapadnih diplomata u tu oblast, a narocito iz islamskih zemalja. Ako to ne uradimo, bice srbija vidjena sa Avale. Vlada Srbije treba pod hitno povodom ovih dogadjaja da zauzme stav i obavesti EU i UN da ce preduzeti sve mere zastite svoje teritorije, slobodu kretanja, kao i celovitost drzave. Naravno treba prvo konsultovati Rusiju i Kinu. Videce tkz. mirovnjaci da tu vise nema prostora za nekakve nagodbe. Ili smo drzava UN, ili cemo biti poligon za razne spekulacije. Sada je vreme.

mladen beograd

pre 13 godina

najzad da i pristina zalaje...dosta vise beogradskog dranja...dosta vise dacica, trajkovicki, ivanovica, i ostalih lezeleboviceva-kolonista...ajdmo da nakon 100 godisnjeg maltretmana pustimo te ljude na kosovu da zive i sebi sudbinu prave. i vojvodina bila ugarskosvabska pa je sad srpska, beograd bese turski, vise nije, tako i kosovo, bese srpsko, vise nije, 'ajmo dalje.

Maree

pre 13 godina

Dosta vise sa Kosovom! Ako vam je zapelo da je Kosovo Srbija, onda preimenujte Srbiju u Kosovo i eto resili smo problem. Dosadni ste vise, nahranite narod...

Gradjanin

pre 13 godina

"Kosovo je Srbija" zar ne? Zar ne? Alo predsednice, alo Jeremicu jeli me cujete, alo? Niste tu, izgleda da lobirate po belom svetu da je Kosovo neotudjiv deo srpske teritorije., Ako, ako, samo napred i uspesno kao i do sada, nije mi zao ni para ni truda. Neka svet vidi sta znaci kada Srbija lupi sakom o sto. A ja cu zvati drugi put.

tamej

pre 13 godina

Hvala Bogu krenulo je, jedanaest godina je bilo status quo. Dosadjivali smo se, navikli smo da se nesto ozbiljno desava oko nas, a kako izgleda to krupno ce biti ovih dana u Severnoj Mitrovici...onda dolazi na redu priznavanje sa strane Rusije,,,,

PATRIOTA

pre 13 godina

SRBI sa Severa Kosova da proglase "Deklaraciju" da ostalju pri maticnoj drzavi SRBIJI, a da je drzava SRBIJA i da se pozove na Rezoluciju 1244 i ostale "Povelje". Samo je bitno jos u kom trenutku.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

PREKIPELO !

Jedanest god. Srbija nema kontrolu nad Kosovom !
Jedanest god. politicari iz Srbije to "poricu" ?
Jedanest god. ni na koji nacin nisu uspeli ni za milimetar povratiti bilo kakav uticaj na Kosovu !
Jedanest god. ulivaju "laznu nadu" kosovskim Srbima da je "Kosovo Srbija" iako svi vide da NIJE ?
Od proglasenja nezavisnosti Kosovska Vlast NUDI i prihvata razgovore sa BG. o svim sustinskim pitanjima vaznim za sve gradjane i za Mir u Regonu !
Jedanest godina, Politicari iz Srbije NISTA nisu uradili za taj narod na Kosovu osim sto sprovode "huskacku politiku" i narusavaju Mir na Kosovu na stetu svih gradjana Srbije koja je zahvaljujuci takvoj politici izgubila sve simpatije EU i zapadnog Sveta za razliku od Kosova cija je "konstruktivna politika" obezbedila Kosovu simpatije i punu podrsku SAD i EU !
Svima je jasno da se Kosovo, pogotovo sada kada je na domaku cilja NIKADA nece odreci svoje nezavisnosti i ako neko zeli iskreno pomoci kosovskim Srbima mora svatiti da njihovu sudbinu nije moguce resavati u BG. bez "prisustva" kosovske Vlasti !
Svako strpljenje ima svoj kraj ! OFICIJELNI razgovori sa Pristinom DA, "VECITO HUSKANJE" na Kosovu od kojekakvih "politickih ficfirica" nije nikakvo resenje za TRAJAN MIR !
DOKLE VISE ?

Au, bre

pre 13 godina

Da li neko cita ove vesti, ili samo gleda slike? Dacic se pozvao na rezoluciju 1244 za koju su u SB UN i Ameri glasali. Pretpostavljam da ce iz Stejt dipartmenta da stigne hitan demars Taciju da povratak srpske policije nije provokacija, vec se radi o realizaciji jedne od retkih tacaka rezolucije koje jos nisu sprovedene u delo.

Srle Pera Ždera

pre 13 godina

A dal' bi ovi naši pustili Tačija da kad mu se ćefne obilazi Preševo, Bujanovac Medvedju privatno ili verski, i razbacuje se nekakvim političkim izjavama?

Tuzna istina

pre 13 godina

Daciceva poseta nije bila verska. Sve ostale aspekte posete nema potrebe komentarisati, osim sto mogu da konstatujem da od te posete Srbi koji tamo zive (izuzev onih sa platnog spiska srpskih politickih stranaka0 nisu imali nikakve koristi, naprotiv.

Josko Martinoski

pre 13 godina

Ajmo sad, tastature u ruke i njanjanja...Kosovo je Srbija... medjunarodno pravo...oteto-prokleto...1244...MSP...SB UN...Rusija,Kina...Brazil-nas vekovni prijatelj...vraticemo to za 100 godina kad bude 13 miliona Albanaca i 5 miliona Srba na Balkanu...njanjanja...ima li neki lek, prodaje li se u apotekama, da ISTINI pogledate U OCI ??!

nebo i zemlja

pre 13 godina

"TAČI zabranjuje..."!
Kredibilna figura nema šta!
Ako postoji nešto oko KiM, na čemu ne zavidim Albancima, onda je to sigurno Tači.

šeici Balkana

pre 13 godina

"Provokacije" su govori za podizanje morala Srbima koji trpe na Kosovu. Zato se takve stvari govore tamo umesto ovde. Zato se to i pokušava sprečiti. Ustvari, glavni razlog za zabrane jeste politička borba između Albanaca na Kosovu, da se Tači pokaže kao strog prema Srbima da ga neki konkurent ne bi opljuvao kao mlakog. Mada, Tači je izvan konkurencije, nešto kao Đukanović, mlad, postižnik, na vidiku nema nikog ko bi mu bio i prineti. Za nas je to loše, nemamo ništa da mu ponudimo, taman kad bi mogli da pritisnemo Kosovo i da mu uvedemo sankcije, to njegovu vlast ni malo ne bi uzdrmalo.

persona non grata

pre 13 godina

Ma bre Tači, napravi spisak od desetak miliona Srba, proglasi "PNG" i završio si posao, šta ima koga da obaveštavaš.
Jesi li nezavisan ili nisi? Ja bih rekao da NISI!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Tebe neće ni pitati. Dovoljno je da se neko iz Srbije obrati tvojim mentorima. Je li to samo preko Merdara ili i preko sjevera Kosova? Mislim da je realno samo preko Merdara. Mislim samo se tu možete iživljavati.

паја патак

pre 13 godina

“....Kancelarija Pitera Fejta je do sada posredovala u ostvarivanju poseta srpskih zvaničnika Kosovu...“ Да ли је ово тачно? Ако јесте – српске власти су саме криве, јер су за посредника узимали институцију коју и саме, наводно, не признају. На тај начин су онда дезавуисале и улогу УНМИК-а, за коју се, наводно, свесрдно залажу.

bekim

pre 13 godina

Srpski zvanicnici stvarno su pretjerali provokacijama, iako znaju proceduru i svoj protokol oni kao da ne mogu mirno spavati ako ne ispucaju koju sablon izjavu ! Pozdrav

zoran

pre 13 godina

Prvo: Šta zaista srpski političari traže na Kosovu gde mogu da idu SAMO sa dozvolom predstavnika UN-a i gde više štete malobrojnim Srbima nego što im koriste jer ih pujdaju jedne na druge?

Drugo: I Tači se pita taman koliko i baba Kurana...

Dejan

pre 13 godina

Srpski manastiri su okruzeni visokom bodljikavom zicom. Predstavnicima srpskih vlasti zabranjuje se da posecuju delove Kosova i Metohije u kojima zive Srbi.
Sledece sto ocekujem je da se se Srbi kao Jevreji u nacistickoj Nemackoj obeleze i da se proteraju negde gde ce od jutra do mraka raditi za koru hleba.
Kada se to bude desilo verujem da ce predstavnici medjunarodne zajednice ponovo oceniti kako demokratija na Kosovu i Metohiji napreduje.

PR

pre 13 godina

I bilo je krajnije vreme da se ovako postupi pre svega za dobrobit Srpskog naroda koji zivi na Kosovo. Politicari iz Srbije stalno ih teraju u konfrontaciju i izolaciju od njihovih komsija a to sve zbog jeftinih politickih poena. Jednom i zauvek Srbi sa Kosova treba da kreiraju politiku zarad svojih interesa a ne politickih partija iz Srbije.

Andrey

pre 13 godina

U principu, naravno da se slazem da ne treba nikome da se zabranjuje ulazak na Kosovo ali ne mogu a da ne pitam, zasto bre covece nasi provociraju dok su tamo? Imaju celu godinu da izjave sta god hoce dok su bilo gde drugde u Srbiji, sto daju takve izjave tek kad odu na Kosovo? Da li im je stvarno to potrebno? Ja koliko znam svaki put kad je odobrena neka poseta politicara iz Srbije Kosovu uvek se dalo obrazlozenje da je to verska ili privatna poseta. Pa ako je to verska ili privatna poseta zasto onda daju politicke izjave? Meni je samo zao naseg naroda dole, jer oni najvise ispastaju kao kolateralna steta inata i prepirki izmedju Kosovske i Srpske vlade. I jos nesto da ne zaboravim, gde su sad nase velike "patriote" koji ponavljaju ko papagaji kako je Kosovo Srbija? Kako objasnjavaju to da zavisi iskljucivo od Kosovske vlade da li neki politicar iz Srbije sme da dodje na Kosovo ili ne?

još malo, pa SLOBODAN

pre 13 godina

...ali i dalje važi "SLOBODA" kretanja, tamo gde Tači dozvoli, uz punu "SLOBODU" govora, pod uslovom da kažete ono što bi Tači voleo da čuje!
Ma, živela Vam sloboda!

Milanche

pre 13 godina

Traba samo pustiti ovakve likove da upravljaju Kosovom, pa će Međunarodna zajednica da digne ruke od ove teritorije i ona će opet da bude tamo gde treba.

eho

pre 13 godina

A kako bi Srbija trebalo da reaguje na raznorazne provokativne izjave Albanaca koji cak ucestvuju u vlasti u Srbiji...Halimi & Co..da ih protera iz zemlje?!?! Boze, jadna li nam je ova zemlja postala...jadna...

Robin Hood

pre 13 godina

Ko je sledeci koji ide na posetu svojoj "juznoj pokrajini Kosovo i Metohija". Ja bih predlozio da umesto g.Bogdanovica ide ponovo g.Dacic i dokaze svojim gradjanima da je Kosovo "deo" srpske zemlje.

adje

pre 13 godina

prvokacija zvanicnika iz beograda nema granice, pricaju o manastirima i crkvama na kosovu i o vjeri a ne znaju sta je crkva i sta je vjera, koliko ima crkava u srbiji sto su zapostavljene, ni dacic ni tadic ni niko od srpskih zvanicnika bilo opozicija ili pozicija nikad ne idu u crkvu u srbiji a navodno ih boli srce za srpskim svetinjama na kosovu (laz), dosta vise prljave politike beograda, kosovska policija ce bolje da cuva crkvu nego srpska policija dzamiju bilo gde.

nemušti jezik

pre 13 godina

Šta znači "zadatak visokog predstavnika EU, je BIO, da olakša posete srpskih zvaničnika KiM"?
Znači li to da mu to "olakšavanje", više nije zadatak?
Ako nije, ŠTA MU JE NOVA ZADAĆA?

Diell

pre 13 godina

Ko je za ovo kriv??????
Zategni ali ne kidaj....
Kad ce vec jednom politicari da shvate da Kosovo nije vise deo Srbije i da se tamo neko drugo pita.

Andrey

pre 13 godina

U principu, naravno da se slazem da ne treba nikome da se zabranjuje ulazak na Kosovo ali ne mogu a da ne pitam, zasto bre covece nasi provociraju dok su tamo? Imaju celu godinu da izjave sta god hoce dok su bilo gde drugde u Srbiji, sto daju takve izjave tek kad odu na Kosovo? Da li im je stvarno to potrebno? Ja koliko znam svaki put kad je odobrena neka poseta politicara iz Srbije Kosovu uvek se dalo obrazlozenje da je to verska ili privatna poseta. Pa ako je to verska ili privatna poseta zasto onda daju politicke izjave? Meni je samo zao naseg naroda dole, jer oni najvise ispastaju kao kolateralna steta inata i prepirki izmedju Kosovske i Srpske vlade. I jos nesto da ne zaboravim, gde su sad nase velike "patriote" koji ponavljaju ko papagaji kako je Kosovo Srbija? Kako objasnjavaju to da zavisi iskljucivo od Kosovske vlade da li neki politicar iz Srbije sme da dodje na Kosovo ili ne?

Josko Martinoski

pre 13 godina

Ajmo sad, tastature u ruke i njanjanja...Kosovo je Srbija... medjunarodno pravo...oteto-prokleto...1244...MSP...SB UN...Rusija,Kina...Brazil-nas vekovni prijatelj...vraticemo to za 100 godina kad bude 13 miliona Albanaca i 5 miliona Srba na Balkanu...njanjanja...ima li neki lek, prodaje li se u apotekama, da ISTINI pogledate U OCI ??!

Diell

pre 13 godina

Ko je za ovo kriv??????
Zategni ali ne kidaj....
Kad ce vec jednom politicari da shvate da Kosovo nije vise deo Srbije i da se tamo neko drugo pita.

Srle Pera Ždera

pre 13 godina

A dal' bi ovi naši pustili Tačija da kad mu se ćefne obilazi Preševo, Bujanovac Medvedju privatno ili verski, i razbacuje se nekakvim političkim izjavama?

Bucko razmisljam

pre 13 godina

PREKIPELO !

Jedanest god. Srbija nema kontrolu nad Kosovom !
Jedanest god. politicari iz Srbije to "poricu" ?
Jedanest god. ni na koji nacin nisu uspeli ni za milimetar povratiti bilo kakav uticaj na Kosovu !
Jedanest god. ulivaju "laznu nadu" kosovskim Srbima da je "Kosovo Srbija" iako svi vide da NIJE ?
Od proglasenja nezavisnosti Kosovska Vlast NUDI i prihvata razgovore sa BG. o svim sustinskim pitanjima vaznim za sve gradjane i za Mir u Regonu !
Jedanest godina, Politicari iz Srbije NISTA nisu uradili za taj narod na Kosovu osim sto sprovode "huskacku politiku" i narusavaju Mir na Kosovu na stetu svih gradjana Srbije koja je zahvaljujuci takvoj politici izgubila sve simpatije EU i zapadnog Sveta za razliku od Kosova cija je "konstruktivna politika" obezbedila Kosovu simpatije i punu podrsku SAD i EU !
Svima je jasno da se Kosovo, pogotovo sada kada je na domaku cilja NIKADA nece odreci svoje nezavisnosti i ako neko zeli iskreno pomoci kosovskim Srbima mora svatiti da njihovu sudbinu nije moguce resavati u BG. bez "prisustva" kosovske Vlasti !
Svako strpljenje ima svoj kraj ! OFICIJELNI razgovori sa Pristinom DA, "VECITO HUSKANJE" na Kosovu od kojekakvih "politickih ficfirica" nije nikakvo resenje za TRAJAN MIR !
DOKLE VISE ?

mladen beograd

pre 13 godina

najzad da i pristina zalaje...dosta vise beogradskog dranja...dosta vise dacica, trajkovicki, ivanovica, i ostalih lezeleboviceva-kolonista...ajdmo da nakon 100 godisnjeg maltretmana pustimo te ljude na kosovu da zive i sebi sudbinu prave. i vojvodina bila ugarskosvabska pa je sad srpska, beograd bese turski, vise nije, tako i kosovo, bese srpsko, vise nije, 'ajmo dalje.

nemušti jezik

pre 13 godina

Šta znači "zadatak visokog predstavnika EU, je BIO, da olakša posete srpskih zvaničnika KiM"?
Znači li to da mu to "olakšavanje", više nije zadatak?
Ako nije, ŠTA MU JE NOVA ZADAĆA?

PR

pre 13 godina

I bilo je krajnije vreme da se ovako postupi pre svega za dobrobit Srpskog naroda koji zivi na Kosovo. Politicari iz Srbije stalno ih teraju u konfrontaciju i izolaciju od njihovih komsija a to sve zbog jeftinih politickih poena. Jednom i zauvek Srbi sa Kosova treba da kreiraju politiku zarad svojih interesa a ne politickih partija iz Srbije.

Maree

pre 13 godina

Dosta vise sa Kosovom! Ako vam je zapelo da je Kosovo Srbija, onda preimenujte Srbiju u Kosovo i eto resili smo problem. Dosadni ste vise, nahranite narod...

Robin Hood

pre 13 godina

Ko je sledeci koji ide na posetu svojoj "juznoj pokrajini Kosovo i Metohija". Ja bih predlozio da umesto g.Bogdanovica ide ponovo g.Dacic i dokaze svojim gradjanima da je Kosovo "deo" srpske zemlje.

Dejan

pre 13 godina

Srpski manastiri su okruzeni visokom bodljikavom zicom. Predstavnicima srpskih vlasti zabranjuje se da posecuju delove Kosova i Metohije u kojima zive Srbi.
Sledece sto ocekujem je da se se Srbi kao Jevreji u nacistickoj Nemackoj obeleze i da se proteraju negde gde ce od jutra do mraka raditi za koru hleba.
Kada se to bude desilo verujem da ce predstavnici medjunarodne zajednice ponovo oceniti kako demokratija na Kosovu i Metohiji napreduje.

adje

pre 13 godina

prvokacija zvanicnika iz beograda nema granice, pricaju o manastirima i crkvama na kosovu i o vjeri a ne znaju sta je crkva i sta je vjera, koliko ima crkava u srbiji sto su zapostavljene, ni dacic ni tadic ni niko od srpskih zvanicnika bilo opozicija ili pozicija nikad ne idu u crkvu u srbiji a navodno ih boli srce za srpskim svetinjama na kosovu (laz), dosta vise prljave politike beograda, kosovska policija ce bolje da cuva crkvu nego srpska policija dzamiju bilo gde.

bekim

pre 13 godina

Srpski zvanicnici stvarno su pretjerali provokacijama, iako znaju proceduru i svoj protokol oni kao da ne mogu mirno spavati ako ne ispucaju koju sablon izjavu ! Pozdrav

i treba

pre 13 godina

I ja bi vam zabranio izlazak iz beograda, dok nas pljackate .Vama zatvor za kolektivno krsenje ustava sleduje i stetu u milijardama koju ste naneli u nazad 20 godina.
Takodje ste izvrsili genocid nad drzavljanima srbije, kao i prodaju srpske imovine i dela teritorije.
Odgovornost su svi politicari i sve partije koje su se zalagale za cistke drzavljana republike srbije.
Posebno se pozivam na retoriku antilohija, artemija i joila, koji su srbi samo zbog biznisa, a ne iz reliigijskih vrednosti.
Sve pocinje i zavrsava se na deklaracijama

još malo, pa SLOBODAN

pre 13 godina

...ali i dalje važi "SLOBODA" kretanja, tamo gde Tači dozvoli, uz punu "SLOBODU" govora, pod uslovom da kažete ono što bi Tači voleo da čuje!
Ma, živela Vam sloboda!

Tuzna istina

pre 13 godina

Daciceva poseta nije bila verska. Sve ostale aspekte posete nema potrebe komentarisati, osim sto mogu da konstatujem da od te posete Srbi koji tamo zive (izuzev onih sa platnog spiska srpskih politickih stranaka0 nisu imali nikakve koristi, naprotiv.

Gradjanin

pre 13 godina

"Kosovo je Srbija" zar ne? Zar ne? Alo predsednice, alo Jeremicu jeli me cujete, alo? Niste tu, izgleda da lobirate po belom svetu da je Kosovo neotudjiv deo srpske teritorije., Ako, ako, samo napred i uspesno kao i do sada, nije mi zao ni para ni truda. Neka svet vidi sta znaci kada Srbija lupi sakom o sto. A ja cu zvati drugi put.

daja gugje

pre 13 godina

Pa tako i treba,kad vasi politicari nemaju petlje da kazu da ce dati izjavu, uvek kazu da ce biti vjerska poseta manastiru ...i tako slicno.

nebo i zemlja

pre 13 godina

"TAČI zabranjuje..."!
Kredibilna figura nema šta!
Ako postoji nešto oko KiM, na čemu ne zavidim Albancima, onda je to sigurno Tači.

persona non grata

pre 13 godina

Ma bre Tači, napravi spisak od desetak miliona Srba, proglasi "PNG" i završio si posao, šta ima koga da obaveštavaš.
Jesi li nezavisan ili nisi? Ja bih rekao da NISI!

Milanche

pre 13 godina

Traba samo pustiti ovakve likove da upravljaju Kosovom, pa će Međunarodna zajednica da digne ruke od ove teritorije i ona će opet da bude tamo gde treba.

zoran

pre 13 godina

Prvo: Šta zaista srpski političari traže na Kosovu gde mogu da idu SAMO sa dozvolom predstavnika UN-a i gde više štete malobrojnim Srbima nego što im koriste jer ih pujdaju jedne na druge?

Drugo: I Tači se pita taman koliko i baba Kurana...

eho

pre 13 godina

A kako bi Srbija trebalo da reaguje na raznorazne provokativne izjave Albanaca koji cak ucestvuju u vlasti u Srbiji...Halimi & Co..da ih protera iz zemlje?!?! Boze, jadna li nam je ova zemlja postala...jadna...

PATRIOTA

pre 13 godina

SRBI sa Severa Kosova da proglase "Deklaraciju" da ostalju pri maticnoj drzavi SRBIJI, a da je drzava SRBIJA i da se pozove na Rezoluciju 1244 i ostale "Povelje". Samo je bitno jos u kom trenutku.

pragmaticar

pre 13 godina

Ne razumem zasto se jednostavno sever kosova ne otcepi od teritorije kosova, po istom referendumskom principu po kojem se i kosovo otcepilo od srbije. Sta cekate Srbi sa severa KIM?

Srbin iz EU

pre 13 godina

Pod hitno referendum da se severni deo Kosova pripoji Srbiji, kao i da Republika Srpska to isti ucini, pa da vidimo kako ce svet da reaguje. Dalje, pod hitno zabraniti rad bosnjackog veca u Sandzaku,kontrolisati odlazak zapadnih diplomata u tu oblast, a narocito iz islamskih zemalja. Ako to ne uradimo, bice srbija vidjena sa Avale. Vlada Srbije treba pod hitno povodom ovih dogadjaja da zauzme stav i obavesti EU i UN da ce preduzeti sve mere zastite svoje teritorije, slobodu kretanja, kao i celovitost drzave. Naravno treba prvo konsultovati Rusiju i Kinu. Videce tkz. mirovnjaci da tu vise nema prostora za nekakve nagodbe. Ili smo drzava UN, ili cemo biti poligon za razne spekulacije. Sada je vreme.

za mir, slobodu i ravnopravnost

pre 13 godina

s jedne stane, srbi stalno tvrde da je kosovo srbija, a s druge albanci ponavljaju da je kosovo nezavisna drzava. ne zna se koja je od ove dve tvrdnje apsurdnija. srpska drava nema ama bas nikakve ingerencije na kosovu vec deset godina, koliko su i kosovski albanci pod totalnom kontrolom stranih sila. umesto sto i jedni i drugi glume ludilo, neka se za pocetak zapitaju zasto su dospeli u situaciju da im drugi kroje kapu? zivimo zajedno vec vise od milenijuma, uvek u slozi i uzajamnom postovanju. nikad izmedju albanaca i srba nije bilo sukoba, ili se bar ne mogu porediti s onima kakvi su bili izmedju ostalih evropskih naroda - izuzev u polednjih cetvrt veka. zasto smo dozvolili da nam najgori medju najgorima dodju na vlast i da nas nahuskaju jedne na druge radi svojih malih, prljavih i primitivinih ciljeva?

паја патак

pre 13 godina

“....Kancelarija Pitera Fejta je do sada posredovala u ostvarivanju poseta srpskih zvaničnika Kosovu...“ Да ли је ово тачно? Ако јесте – српске власти су саме криве, јер су за посредника узимали институцију коју и саме, наводно, не признају. На тај начин су онда дезавуисале и улогу УНМИК-а, за коју се, наводно, свесрдно залажу.

Au, bre

pre 13 godina

Da li neko cita ove vesti, ili samo gleda slike? Dacic se pozvao na rezoluciju 1244 za koju su u SB UN i Ameri glasali. Pretpostavljam da ce iz Stejt dipartmenta da stigne hitan demars Taciju da povratak srpske policije nije provokacija, vec se radi o realizaciji jedne od retkih tacaka rezolucije koje jos nisu sprovedene u delo.

šeici Balkana

pre 13 godina

"Provokacije" su govori za podizanje morala Srbima koji trpe na Kosovu. Zato se takve stvari govore tamo umesto ovde. Zato se to i pokušava sprečiti. Ustvari, glavni razlog za zabrane jeste politička borba između Albanaca na Kosovu, da se Tači pokaže kao strog prema Srbima da ga neki konkurent ne bi opljuvao kao mlakog. Mada, Tači je izvan konkurencije, nešto kao Đukanović, mlad, postižnik, na vidiku nema nikog ko bi mu bio i prineti. Za nas je to loše, nemamo ništa da mu ponudimo, taman kad bi mogli da pritisnemo Kosovo i da mu uvedemo sankcije, to njegovu vlast ni malo ne bi uzdrmalo.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Tebe neće ni pitati. Dovoljno je da se neko iz Srbije obrati tvojim mentorima. Je li to samo preko Merdara ili i preko sjevera Kosova? Mislim da je realno samo preko Merdara. Mislim samo se tu možete iživljavati.

tamej

pre 13 godina

Hvala Bogu krenulo je, jedanaest godina je bilo status quo. Dosadjivali smo se, navikli smo da se nesto ozbiljno desava oko nas, a kako izgleda to krupno ce biti ovih dana u Severnoj Mitrovici...onda dolazi na redu priznavanje sa strane Rusije,,,,

matija

pre 13 godina

Bravo.Konacno da nam neko pomogne da Kosovo ne uzimamo u usta za svaki problem. Nista se ne radi, samo se prica o Kosovu. Podelite ga i idemo zajedno napred u EU I NATO.

rade

pre 13 godina

Sve je to lepo, samo me interesuje kada će Tači da zabrani maltretiranje Srba povratnika kao ono od pre neki dan kada su porušene kuće koje se grade u Žaču??? A nešto nisam video ni osude dežurnih albanskih komentatora.

rade

pre 13 godina

Prosto se zapanjim kada vidim koliko su "pravdoljubivi" albanci i srpski lobisti za albansku nacionalnu stvar koji klikcu na "ne preporucujem" kada treba da se osudi maltretiranje Srba koje (nažalost) traje već više od 10 godina, a pritom su im usta puna pravde, poštenja, ispravnosti, demokratije, iskrenosti, ljudskosti, saosećajnosti, dobročiniteljstva itd. da ne nabrajam sve one osobine koje krase ljudsko biće. Da se , ne daj Bože, tako nešto desi u AP Vojvodini (odakle sam ja) odmah bi graknuli uglas o povredi ljudskih prava, o srpskom nacionalizmu, šovinizmu, diskriminaciji... Ali razumem ih, oni dobijaju pare za takva naklapanja i kliktanje na "ne preporučujem", ili ih daju ovima što klikću. Da ima iole ljudskosti u njima (osim materijalne dobiti) verovatno bi se stideli sami sebe, ovako ostaje im samo da klikću i da veruju u sopstvenu nebulozu da je maltreirati Srbina ispravna stvar. Pozz iz NS-a, glavnog grada AP Vojvodine, multikulturne sredine gde te niko ne maltretira ako nisi Srbin i gde ti ne oduzimaju imovinu ako si pripadnik manjinske nacionalne zajednice.

analiticar amater

pre 13 godina

Pa ova zabrana pokazuje pravo stanje "demokratije" na Kosovu, znaci tamo ne moze da se prica i radi sta hoce. Ako bilo ko na KOsovu uradi nesto ilegalno, uhapsite ga, ako se ponasa u skadu sa zakonom, cemu onda zabrana?
Cemu bi se Tacijem odusevljeni komentatori sa albanskim imenima radovali kada bi na primer B92 zabranio njihove komentare jer "provociraju" posetioce sajta iz Srbije? Da li bi ste i onda imali razumevanja?
To sto se vama ne svidja sto ministri iz Srbije pricaju, to samo znaci da se negde duboko u sebi slazete sa njima i da ste svesni da je vasa nezavisnost vrlo klimava, u suprotnom vas to ne bi tangiralo, bavili bi ste se nekim vaznijim problemima koje imate u svojoj "drzavi",

nn

pre 13 godina

Ovi sto zive u mitu kosovo kosovo kao da su pijani pa ne vide da tamo zive 2 miliona albanaca koji ne zele da nas vide u ovom momentu.

Diell

pre 13 godina

Ko je za ovo kriv??????
Zategni ali ne kidaj....
Kad ce vec jednom politicari da shvate da Kosovo nije vise deo Srbije i da se tamo neko drugo pita.

Srbin iz EU

pre 13 godina

Pod hitno referendum da se severni deo Kosova pripoji Srbiji, kao i da Republika Srpska to isti ucini, pa da vidimo kako ce svet da reaguje. Dalje, pod hitno zabraniti rad bosnjackog veca u Sandzaku,kontrolisati odlazak zapadnih diplomata u tu oblast, a narocito iz islamskih zemalja. Ako to ne uradimo, bice srbija vidjena sa Avale. Vlada Srbije treba pod hitno povodom ovih dogadjaja da zauzme stav i obavesti EU i UN da ce preduzeti sve mere zastite svoje teritorije, slobodu kretanja, kao i celovitost drzave. Naravno treba prvo konsultovati Rusiju i Kinu. Videce tkz. mirovnjaci da tu vise nema prostora za nekakve nagodbe. Ili smo drzava UN, ili cemo biti poligon za razne spekulacije. Sada je vreme.

Milanche

pre 13 godina

Traba samo pustiti ovakve likove da upravljaju Kosovom, pa će Međunarodna zajednica da digne ruke od ove teritorije i ona će opet da bude tamo gde treba.

Dejan

pre 13 godina

Srpski manastiri su okruzeni visokom bodljikavom zicom. Predstavnicima srpskih vlasti zabranjuje se da posecuju delove Kosova i Metohije u kojima zive Srbi.
Sledece sto ocekujem je da se se Srbi kao Jevreji u nacistickoj Nemackoj obeleze i da se proteraju negde gde ce od jutra do mraka raditi za koru hleba.
Kada se to bude desilo verujem da ce predstavnici medjunarodne zajednice ponovo oceniti kako demokratija na Kosovu i Metohiji napreduje.

Au, bre

pre 13 godina

Da li neko cita ove vesti, ili samo gleda slike? Dacic se pozvao na rezoluciju 1244 za koju su u SB UN i Ameri glasali. Pretpostavljam da ce iz Stejt dipartmenta da stigne hitan demars Taciju da povratak srpske policije nije provokacija, vec se radi o realizaciji jedne od retkih tacaka rezolucije koje jos nisu sprovedene u delo.

Josko Martinoski

pre 13 godina

Ajmo sad, tastature u ruke i njanjanja...Kosovo je Srbija... medjunarodno pravo...oteto-prokleto...1244...MSP...SB UN...Rusija,Kina...Brazil-nas vekovni prijatelj...vraticemo to za 100 godina kad bude 13 miliona Albanaca i 5 miliona Srba na Balkanu...njanjanja...ima li neki lek, prodaje li se u apotekama, da ISTINI pogledate U OCI ??!

Andrey

pre 13 godina

U principu, naravno da se slazem da ne treba nikome da se zabranjuje ulazak na Kosovo ali ne mogu a da ne pitam, zasto bre covece nasi provociraju dok su tamo? Imaju celu godinu da izjave sta god hoce dok su bilo gde drugde u Srbiji, sto daju takve izjave tek kad odu na Kosovo? Da li im je stvarno to potrebno? Ja koliko znam svaki put kad je odobrena neka poseta politicara iz Srbije Kosovu uvek se dalo obrazlozenje da je to verska ili privatna poseta. Pa ako je to verska ili privatna poseta zasto onda daju politicke izjave? Meni je samo zao naseg naroda dole, jer oni najvise ispastaju kao kolateralna steta inata i prepirki izmedju Kosovske i Srpske vlade. I jos nesto da ne zaboravim, gde su sad nase velike "patriote" koji ponavljaju ko papagaji kako je Kosovo Srbija? Kako objasnjavaju to da zavisi iskljucivo od Kosovske vlade da li neki politicar iz Srbije sme da dodje na Kosovo ili ne?

persona non grata

pre 13 godina

Ma bre Tači, napravi spisak od desetak miliona Srba, proglasi "PNG" i završio si posao, šta ima koga da obaveštavaš.
Jesi li nezavisan ili nisi? Ja bih rekao da NISI!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Tebe neće ni pitati. Dovoljno je da se neko iz Srbije obrati tvojim mentorima. Je li to samo preko Merdara ili i preko sjevera Kosova? Mislim da je realno samo preko Merdara. Mislim samo se tu možete iživljavati.

eho

pre 13 godina

A kako bi Srbija trebalo da reaguje na raznorazne provokativne izjave Albanaca koji cak ucestvuju u vlasti u Srbiji...Halimi & Co..da ih protera iz zemlje?!?! Boze, jadna li nam je ova zemlja postala...jadna...

bekim

pre 13 godina

Srpski zvanicnici stvarno su pretjerali provokacijama, iako znaju proceduru i svoj protokol oni kao da ne mogu mirno spavati ako ne ispucaju koju sablon izjavu ! Pozdrav

pragmaticar

pre 13 godina

Ne razumem zasto se jednostavno sever kosova ne otcepi od teritorije kosova, po istom referendumskom principu po kojem se i kosovo otcepilo od srbije. Sta cekate Srbi sa severa KIM?

tamej

pre 13 godina

Hvala Bogu krenulo je, jedanaest godina je bilo status quo. Dosadjivali smo se, navikli smo da se nesto ozbiljno desava oko nas, a kako izgleda to krupno ce biti ovih dana u Severnoj Mitrovici...onda dolazi na redu priznavanje sa strane Rusije,,,,

matija

pre 13 godina

Bravo.Konacno da nam neko pomogne da Kosovo ne uzimamo u usta za svaki problem. Nista se ne radi, samo se prica o Kosovu. Podelite ga i idemo zajedno napred u EU I NATO.

PR

pre 13 godina

I bilo je krajnije vreme da se ovako postupi pre svega za dobrobit Srpskog naroda koji zivi na Kosovo. Politicari iz Srbije stalno ih teraju u konfrontaciju i izolaciju od njihovih komsija a to sve zbog jeftinih politickih poena. Jednom i zauvek Srbi sa Kosova treba da kreiraju politiku zarad svojih interesa a ne politickih partija iz Srbije.

PATRIOTA

pre 13 godina

SRBI sa Severa Kosova da proglase "Deklaraciju" da ostalju pri maticnoj drzavi SRBIJI, a da je drzava SRBIJA i da se pozove na Rezoluciju 1244 i ostale "Povelje". Samo je bitno jos u kom trenutku.

zoran

pre 13 godina

Prvo: Šta zaista srpski političari traže na Kosovu gde mogu da idu SAMO sa dozvolom predstavnika UN-a i gde više štete malobrojnim Srbima nego što im koriste jer ih pujdaju jedne na druge?

Drugo: I Tači se pita taman koliko i baba Kurana...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

PREKIPELO !

Jedanest god. Srbija nema kontrolu nad Kosovom !
Jedanest god. politicari iz Srbije to "poricu" ?
Jedanest god. ni na koji nacin nisu uspeli ni za milimetar povratiti bilo kakav uticaj na Kosovu !
Jedanest god. ulivaju "laznu nadu" kosovskim Srbima da je "Kosovo Srbija" iako svi vide da NIJE ?
Od proglasenja nezavisnosti Kosovska Vlast NUDI i prihvata razgovore sa BG. o svim sustinskim pitanjima vaznim za sve gradjane i za Mir u Regonu !
Jedanest godina, Politicari iz Srbije NISTA nisu uradili za taj narod na Kosovu osim sto sprovode "huskacku politiku" i narusavaju Mir na Kosovu na stetu svih gradjana Srbije koja je zahvaljujuci takvoj politici izgubila sve simpatije EU i zapadnog Sveta za razliku od Kosova cija je "konstruktivna politika" obezbedila Kosovu simpatije i punu podrsku SAD i EU !
Svima je jasno da se Kosovo, pogotovo sada kada je na domaku cilja NIKADA nece odreci svoje nezavisnosti i ako neko zeli iskreno pomoci kosovskim Srbima mora svatiti da njihovu sudbinu nije moguce resavati u BG. bez "prisustva" kosovske Vlasti !
Svako strpljenje ima svoj kraj ! OFICIJELNI razgovori sa Pristinom DA, "VECITO HUSKANJE" na Kosovu od kojekakvih "politickih ficfirica" nije nikakvo resenje za TRAJAN MIR !
DOKLE VISE ?

adje

pre 13 godina

prvokacija zvanicnika iz beograda nema granice, pricaju o manastirima i crkvama na kosovu i o vjeri a ne znaju sta je crkva i sta je vjera, koliko ima crkava u srbiji sto su zapostavljene, ni dacic ni tadic ni niko od srpskih zvanicnika bilo opozicija ili pozicija nikad ne idu u crkvu u srbiji a navodno ih boli srce za srpskim svetinjama na kosovu (laz), dosta vise prljave politike beograda, kosovska policija ce bolje da cuva crkvu nego srpska policija dzamiju bilo gde.

Srle Pera Ždera

pre 13 godina

A dal' bi ovi naši pustili Tačija da kad mu se ćefne obilazi Preševo, Bujanovac Medvedju privatno ili verski, i razbacuje se nekakvim političkim izjavama?

mladen beograd

pre 13 godina

najzad da i pristina zalaje...dosta vise beogradskog dranja...dosta vise dacica, trajkovicki, ivanovica, i ostalih lezeleboviceva-kolonista...ajdmo da nakon 100 godisnjeg maltretmana pustimo te ljude na kosovu da zive i sebi sudbinu prave. i vojvodina bila ugarskosvabska pa je sad srpska, beograd bese turski, vise nije, tako i kosovo, bese srpsko, vise nije, 'ajmo dalje.

još malo, pa SLOBODAN

pre 13 godina

...ali i dalje važi "SLOBODA" kretanja, tamo gde Tači dozvoli, uz punu "SLOBODU" govora, pod uslovom da kažete ono što bi Tači voleo da čuje!
Ma, živela Vam sloboda!

nebo i zemlja

pre 13 godina

"TAČI zabranjuje..."!
Kredibilna figura nema šta!
Ako postoji nešto oko KiM, na čemu ne zavidim Albancima, onda je to sigurno Tači.

Maree

pre 13 godina

Dosta vise sa Kosovom! Ako vam je zapelo da je Kosovo Srbija, onda preimenujte Srbiju u Kosovo i eto resili smo problem. Dosadni ste vise, nahranite narod...

Robin Hood

pre 13 godina

Ko je sledeci koji ide na posetu svojoj "juznoj pokrajini Kosovo i Metohija". Ja bih predlozio da umesto g.Bogdanovica ide ponovo g.Dacic i dokaze svojim gradjanima da je Kosovo "deo" srpske zemlje.

nemušti jezik

pre 13 godina

Šta znači "zadatak visokog predstavnika EU, je BIO, da olakša posete srpskih zvaničnika KiM"?
Znači li to da mu to "olakšavanje", više nije zadatak?
Ako nije, ŠTA MU JE NOVA ZADAĆA?

daja gugje

pre 13 godina

Pa tako i treba,kad vasi politicari nemaju petlje da kazu da ce dati izjavu, uvek kazu da ce biti vjerska poseta manastiru ...i tako slicno.

i treba

pre 13 godina

I ja bi vam zabranio izlazak iz beograda, dok nas pljackate .Vama zatvor za kolektivno krsenje ustava sleduje i stetu u milijardama koju ste naneli u nazad 20 godina.
Takodje ste izvrsili genocid nad drzavljanima srbije, kao i prodaju srpske imovine i dela teritorije.
Odgovornost su svi politicari i sve partije koje su se zalagale za cistke drzavljana republike srbije.
Posebno se pozivam na retoriku antilohija, artemija i joila, koji su srbi samo zbog biznisa, a ne iz reliigijskih vrednosti.
Sve pocinje i zavrsava se na deklaracijama

Gradjanin

pre 13 godina

"Kosovo je Srbija" zar ne? Zar ne? Alo predsednice, alo Jeremicu jeli me cujete, alo? Niste tu, izgleda da lobirate po belom svetu da je Kosovo neotudjiv deo srpske teritorije., Ako, ako, samo napred i uspesno kao i do sada, nije mi zao ni para ni truda. Neka svet vidi sta znaci kada Srbija lupi sakom o sto. A ja cu zvati drugi put.

za mir, slobodu i ravnopravnost

pre 13 godina

s jedne stane, srbi stalno tvrde da je kosovo srbija, a s druge albanci ponavljaju da je kosovo nezavisna drzava. ne zna se koja je od ove dve tvrdnje apsurdnija. srpska drava nema ama bas nikakve ingerencije na kosovu vec deset godina, koliko su i kosovski albanci pod totalnom kontrolom stranih sila. umesto sto i jedni i drugi glume ludilo, neka se za pocetak zapitaju zasto su dospeli u situaciju da im drugi kroje kapu? zivimo zajedno vec vise od milenijuma, uvek u slozi i uzajamnom postovanju. nikad izmedju albanaca i srba nije bilo sukoba, ili se bar ne mogu porediti s onima kakvi su bili izmedju ostalih evropskih naroda - izuzev u polednjih cetvrt veka. zasto smo dozvolili da nam najgori medju najgorima dodju na vlast i da nas nahuskaju jedne na druge radi svojih malih, prljavih i primitivinih ciljeva?

šeici Balkana

pre 13 godina

"Provokacije" su govori za podizanje morala Srbima koji trpe na Kosovu. Zato se takve stvari govore tamo umesto ovde. Zato se to i pokušava sprečiti. Ustvari, glavni razlog za zabrane jeste politička borba između Albanaca na Kosovu, da se Tači pokaže kao strog prema Srbima da ga neki konkurent ne bi opljuvao kao mlakog. Mada, Tači je izvan konkurencije, nešto kao Đukanović, mlad, postižnik, na vidiku nema nikog ko bi mu bio i prineti. Za nas je to loše, nemamo ništa da mu ponudimo, taman kad bi mogli da pritisnemo Kosovo i da mu uvedemo sankcije, to njegovu vlast ni malo ne bi uzdrmalo.

Tuzna istina

pre 13 godina

Daciceva poseta nije bila verska. Sve ostale aspekte posete nema potrebe komentarisati, osim sto mogu da konstatujem da od te posete Srbi koji tamo zive (izuzev onih sa platnog spiska srpskih politickih stranaka0 nisu imali nikakve koristi, naprotiv.

rade

pre 13 godina

Sve je to lepo, samo me interesuje kada će Tači da zabrani maltretiranje Srba povratnika kao ono od pre neki dan kada su porušene kuće koje se grade u Žaču??? A nešto nisam video ni osude dežurnih albanskih komentatora.

паја патак

pre 13 godina

“....Kancelarija Pitera Fejta je do sada posredovala u ostvarivanju poseta srpskih zvaničnika Kosovu...“ Да ли је ово тачно? Ако јесте – српске власти су саме криве, јер су за посредника узимали институцију коју и саме, наводно, не признају. На тај начин су онда дезавуисале и улогу УНМИК-а, за коју се, наводно, свесрдно залажу.

rade

pre 13 godina

Prosto se zapanjim kada vidim koliko su "pravdoljubivi" albanci i srpski lobisti za albansku nacionalnu stvar koji klikcu na "ne preporucujem" kada treba da se osudi maltretiranje Srba koje (nažalost) traje već više od 10 godina, a pritom su im usta puna pravde, poštenja, ispravnosti, demokratije, iskrenosti, ljudskosti, saosećajnosti, dobročiniteljstva itd. da ne nabrajam sve one osobine koje krase ljudsko biće. Da se , ne daj Bože, tako nešto desi u AP Vojvodini (odakle sam ja) odmah bi graknuli uglas o povredi ljudskih prava, o srpskom nacionalizmu, šovinizmu, diskriminaciji... Ali razumem ih, oni dobijaju pare za takva naklapanja i kliktanje na "ne preporučujem", ili ih daju ovima što klikću. Da ima iole ljudskosti u njima (osim materijalne dobiti) verovatno bi se stideli sami sebe, ovako ostaje im samo da klikću i da veruju u sopstvenu nebulozu da je maltreirati Srbina ispravna stvar. Pozz iz NS-a, glavnog grada AP Vojvodine, multikulturne sredine gde te niko ne maltretira ako nisi Srbin i gde ti ne oduzimaju imovinu ako si pripadnik manjinske nacionalne zajednice.

analiticar amater

pre 13 godina

Pa ova zabrana pokazuje pravo stanje "demokratije" na Kosovu, znaci tamo ne moze da se prica i radi sta hoce. Ako bilo ko na KOsovu uradi nesto ilegalno, uhapsite ga, ako se ponasa u skadu sa zakonom, cemu onda zabrana?
Cemu bi se Tacijem odusevljeni komentatori sa albanskim imenima radovali kada bi na primer B92 zabranio njihove komentare jer "provociraju" posetioce sajta iz Srbije? Da li bi ste i onda imali razumevanja?
To sto se vama ne svidja sto ministri iz Srbije pricaju, to samo znaci da se negde duboko u sebi slazete sa njima i da ste svesni da je vasa nezavisnost vrlo klimava, u suprotnom vas to ne bi tangiralo, bavili bi ste se nekim vaznijim problemima koje imate u svojoj "drzavi",

nn

pre 13 godina

Ovi sto zive u mitu kosovo kosovo kao da su pijani pa ne vide da tamo zive 2 miliona albanaca koji ne zele da nas vide u ovom momentu.