Sreda, 18.08.2010.

00:02

Mrkonjić: Glave lete ako prođe rok

Milutin Mrkonjić, ministar infrastrukture, odgovarajući na kritike da se ne gradi predviđenim tempom, kaže da će "leteti” glave kad prođu rokovi.

Izvor: Novosti

Mrkonjiæ: Glave lete ako proðe rok IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Немања

pre 13 godina

@partibrejker
Импозантно, заиста.

Мене су учили да треба остати у Србији, и волео бих наравно, али људи као што је поменути Мркоњић и слични терају човека да се све више запита "А зашто? За кога?"...

Можете ли ми рећи које је то место? Планирам пропутовање кроз Немачку у септембру па можда ми буде успут :)

partibrejker

pre 13 godina

@Nemanja,
meni je jako žao što nemam ama baš nikakvog znanja da ga opišem; no, most je i savršeno održavan - ja sam stajala mnogo puta ispod i oko njega gledajući - nema manu - ni kamen, ni limena oplata za instalacije, ni ograda... Nema ni korova na sastavima (oprlje ih plamenom na gas). Čovek ima utisak da će stajati još 200 godina...

Da bi stvar bila crnja, na slici je LOKALNI voz, dakle ne onaj "za dalek put", koji je bešuman (na struju), i doslovno za 3 minute ide do najbližeg grada - deca idu njime u školu.
No, ovoga ima po celoj zemlji, ne treba mnogo da se luta...

putar

pre 13 godina

Druze Mrki,
Prestanite se slikati i davati velike iyjave.... Ako ste ministar od reci Vi treba da date ostavku ako se prolongira rok. Nije sramota da skoknete do neke od susednih zemalja da vidite kakvi su tamo putevi kako se tamo projektuju putevi (na tom putu povedite te strucnjake koji projektuju i izvode radove...mozda nesto nauce?). Imamo najgore puteve u regionu. Pogledajte statistiku koliko koja zemlja ima km autoputeva....Italija ima 7000 km autoputeva.....o kvalitetu ne treba mnogo pricati (kod nas se stedi na debljini podloge, asfalta.... ).

Немања

pre 13 godina

@partibrejker
Прво, супер мост. А овај воз преко само показује где смо ми а где су они :)

Немачка... Ту је јаз некако највећи :) Друга економија света, али шта је то за Мркоњића? Ништа. Дође човек и лупи( али буквално - лупи) "Ми смо највеће градилиште!"

Да има и мало везе са мозгом( заиста, само мало је довољно), навео би бар по којим то параметрима.
А да има и мало знања пословног, знао би да за такву тврдњу мора да се изведе одређењено истраживање. Резултат тог истраживања били би и писмени докази.

МРКОЊИЋУ, молим те дај доказ за то што си лупио!

******

zoran

pre 13 godina

Veliki pozdrav komentatorima. Molim B92 da g.Mrkonjiću prosledi današnje komentare u el.formi i naravno na papiru.Valjda će ministar da dođe k sebi.

Braca

pre 13 godina

U mrkonjićevom stilu. Glasno i jasno. Naduvenog stomaka, pompezno i mrko -> MRKONJIĆU PROSTAKU KO TE TU SMESTIO. Ćuti i budi fin.ZA tebe to je jedini način.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Sto je mnogo,mnogo je.Skoro svaki dan ovaj "graditelj" iznosi
svoje "planove" i zaista,ne moze vise ni da se cita ni slusa!Pitam se samo dokle? Ima li ta drzava mehanizme za proveru odgovornosti i san
kcionisanje? Znam,njegov sef
nam pre neki dan isto lagao, ali i za njega mora da se
nadje neko "iznad"! Inace,pa vidite i sami GDE i KAKO zi-
vite,ili ne?

matija 011

pre 13 godina

Ma kave glave.Kao da ce doci trezvenije glave.U Srbiji se uvk los zamenjuje jos gorim,i tako u krug.Treba posao voditi ozbiljno,treba graditi planski.Kod nas se samo krpi.Umesto da je obilaznica uradjena i koridor 10.sad se gradi koridor 7 tj.isprekidana linija po citavoj Србији

partibrejker

pre 13 godina

@Nemanja,
kud nađoste baš Nemačku :). Samo, ne treba vam poređenje BDP-a, može i ovako.

Ovaj most:
http://img829.imageshack.us/img829/553/railwaybridge.jpg

... je napravljen za dve godine, u nemačkom mestu koje (danas) ima oko 17.000 stanovnika.

U čemu je kvaka? Pravljen je između 1858. i 1860., i danas stoji i izgleda doslovno kao nov.
Ali - mi imamo Mrku, on će svima pokazati...

Немања

pre 13 godina

Рођаче, највеће градилиште у Европи? Ајде леба ти, пусти ту комунистичку пропаганду.
Информиши се колико се само у Немачкој месечно у инфраструктуру улаже. Чак, подели то са бројем колко је Немачка већа од нас и и даље им нисмо НИ БЛИЗУ. Зашто лажеш? Кога лажеш? Па овде су бре људи просвећени, није ти бре ово комунистичка Кореја па да причаш како смо прваци света у фудбалу :)

Ви сте срамота ове земље! Књигу у шаке! Образовање! Главу доле!

Prase iz Guce

pre 13 godina

komentar (V, 18. avgust 2010 11:18 ) na strucnoj osnovi zaista podrzavam i postaljam identicna pitanja, s obzirom da radim u katastru neporetnosti, gde ne vaze ni zakoni ni uredbe, vec iskljucivo ustav koji nemoze da se tumaci vec je strogo definisan.
Mrko, konacno je vreme da navedes koji su clanovi bili i koji su tvoji diplomski ispiti bili?
Sa ovakvim saopstenjem prema novinarima i obracanje gradjanima kao stoci je zaista prevrsilo i olosko ponasanje na gradilistu i granicu dobrog ukusa.
Ima nas jos dosta visoko kvalifikovanih koji smo naucili sta je idejno resenje, projekat, predprojekat i generalni projekat.
Da javno , ali strucno ti i oliver dulic objasnite u cemu je razlika.
Osnovno niste procitali, pa mi je veoma cudno kako ste i I semestar mogli da prodjete, bez znanja o tim podelama.
Danas gotovo je nemoguce uisati 2 godinu, da je na nivou vaseg znanja i strucnosti.
I tadic takodje komentar je sjajan, ali dundjerski, no to je za pravnike i ekonomiste, malo poduze objasnjenje koje bi njihovom razumu bile dostupne, kao i svima koji nisu iz gradjevinskog resora, odnosno tehnickih nauka
SJAJNO

B-Ivan

pre 13 godina

Ko može ovom čoveku bilo šta da (po)veruje? Mega bezobrazluk!! Njegove izjave vrcaju od laži, cinizma, neodmerenosti, bahatosti, neargumentovanosti, a tek kakvo odsustvo manira za jednog ministra... No, i dalje, na moju žalost, ne krivim njega, već one za koje sam uvek glasao - DS. Zarad svojih interesa, pustili su ponovo Slobin duh iz boce. Zato, više nikada moj glas DS-u. Nikada!

Destrukivan si mrko, naucio si na silu

pre 13 godina

mRKO OD TEBE SITNIJEG POLITICKOG PROFITERA NEMA
""Za projekte na Koridoru 10 namenjeno je sedam milijardi dinara, od čega je pet odsto, odnosno oko 350 miliona preusmereno na 15 gradilišta u zemlji i oko 50 miliona za Jat jer je to bilo najhitnije", kaže Mrkonjić "
Molim da obratite paznju da je 7 miliona namenjeno, ali 5% se zakida, jedino mrka zna na cemu.
Jat je inace bio sufinansijer auto puta,pa in treba 5% od koridora.
Prokop stoji na mrtvoj tacki jer drzava i grad i zeleznica nece da ustupe prostor na ime duga izvodjacima (energo projekt) kao ni svim podizvodjacima cijim ne isplacivanjem su dovedeni u stecaj.
Naravno da ce svi da investiraju u zamenu za prostor, ali polovina preduzeca vise ne postoji, jer menadzeri nisu uspeli od drzave da naplate.
Sva dokumentacija postoji, kao i u beobanci, koju je trebalo rasturiti, da se nebi videlo ko su sve poverioci i nisu vratili kredite.
Sto se tice letenja glava, jedino moze tvoja jer ne isplacujes po starom obicaju plate radnicima, vec muljas i zakidas.
Jadan si ti, jadna pozicija, jadna opozicija.
Jadna je drzava i blesav narod sto te trpi ovakvog

I drug Boris, takođe!

pre 13 godina

"Sve koji tvrde da Mrka priča bajke pozivam da stave šlem na glavu i izađu na gradilišta", dodaje ministar."

Oni koji misle da Mrka priča bajke, nek' pročitaju najpre neku bajku od Hansa Kristijana Andersena, pa da vide šta je to bajka! U bajkama nema *** na kraju, a u Mrkinim pričama je uvek ** kraj! ****** Ono što Mrka priča to su LAŽI (eeeee, vidite da je drugačije kad znate očemu pričate!), a ono što Mrka radi to je prodavanje magle! Nego, druže Mrko, ako hoće da izađu na gradilište, jel' moraju da budu u crnoj majici, ili je dovoljno da budu u bilo kojoj majici samo da je nisu 30 godina skinuli sa sebe?

"Ministar navodi i da je "umoran više od objašnjavanja i odgovaranja neznalicama i mutivodama. ... umesto da javnost pozdravi nedavne posete predsednika Tadića gradilištima, jer je to podrška našim graditeljima i nacionalnom trudu, i njega su sačekale kritike"."

Stvarno, ja ga razumem što je umoran od objašnjavanja mutivodama, ali zašto ne objasni poštenim ljudima - na primer, od čega se to zaista finansira SPS i gde nestaju tolike pare namenjene za gradnju puteva i pare od izdatih dozvola za tranzit teretnih vozila kroz Srbiju? A izgleda da drug Mrki i kolega mu, iz Otpisanih, misle da javnost mora da se ponaša onako kako partija propisuje! Nego, ko im je politički komesar, nikako da skapiram - svi su mi isti?! Možda kad bi taj skinuo šlem, pa da ga prepoznamo! Druže komesare, pokažite se, narod vas čeka - sa batinama u rukama!

"Mrkonjić kaže da će u izgradnju infrastrukture biti uloženo "samo na Koridoru 10 oko 950 miliona evra, što će našoj privredi omogućiti da preživi. Dobro smo se organizovali, obezbedili sredstva i radimo, a većinu poslova dobila su naša preduzeća"."

Uh, Sunce ti poljubim - kakav ZALOGAJ za SPS! A zato li se "lider u regionu" muva sa šlemom naokolo po gradilištima?! Ja sam i mislio od samog početka (znate ono, od stvaranja "sveta", od "velikog praska" u Srbiji na ovamo) da političke partije imaju svoju privredu i svoja preduzeća. Šteta je što srpski jezik ne omogućava preciznije izražavanje, pa će ovako mnogi nepismeni da pomisle da se radi o srpskoj privredi i o srpskim (koja služe žiteljima Srbije) preduzećima. Eto, ni taj Vuk Karadžić nije imao shvatanja za ono što će jednog dana raditi ovi "veliki" "ljudi"! Na svu "sreću" Vuk Jeremić se sasvim dobro saživeo u našu savremenost.

"Mrkonjić kaže da projekat Prokop stoji na mrtvoj tački. "Para nemamo, sa Rusima pregovaramo, ali to ide baš 'kilavo'”."

A možda bi nekoliko hiljada ostavki u vlasti pomoglo? Nije da palim, samo predlžem, dajem konstruktivan (evo i ja udario k'o građevinac, druže Mrko!) predlog - k'o reko', sve ste probali, samo još to niste!

"Mrkonjić dodaje i da nije tačna informacija da na autoputu Beograd - južni Jadran, kod Nepričave, nema ni mašina ni radnika, a da je pre dve nedelje kada se otvaralo gradilište sve vrvelo od mehanizacije."

Jeste, ima sigurno bar jedna mašina za mlevenej kafe, a i radnici su sigurno tamo i piju kafu! Pa, niko i ne spori da je pre dve nedelje bilo mehanizacije - prošlo vreme i sadašnje vreme su dve različite stvari - osim za komuniste, tj. sadašnju vlast! Gde otvarate sledeće "gradilište" - u Nedođiji?!

"Na pitanje da li je bila greška što su se izvele mašine samo na jedan dan, on odgovara "ma koji jedan dan. Tamo se punom parom radi skoro dva meseca"."

Pa, jeste - voli naš narod kafu! Nego, možda ne bi bilo loše da nas Turci porobe jedno 2-3 'iljade godina, da malo odmorimo od ovih! I da ih bar malo zaboravimo! Stres je to, veliki - trebaće vremena samo da počnemo da dišemo ko ljudi.

""Koje će mašine biti na terenu zavisi od vrste radova koji se izvode. ... a poslednjih desetak dana obavljaju se pripreme za postavljanje stubova. Zato u ovom momentu tamo nema 20 bagera i buldožera, jer i ne treba tu da budu", objašnjava Mrkonjić."

Trenutno se izvode radovi u UN i tamo treba da se betonira još 50 stubova koji treba da budu oslonci "naše spoljne politike", tako da ćemo u septembru imati ukupno 54 stuba-oslonca "naše spoljne politike" - pre roka! A mogu i da samelju kafu onima u UN, da malo i oni probaju! Dakle, bagera i buldožera nema, jer su poslati u New York - eno javljaju da se kopa po sitiju! Valjda će i da zatrpaju kad završe!

"On kaže i da ga nisu zvali ni predsednik, ni premijer niti partijski šef da pitaju šta se događa i da li su radovi na Koridoru stali. "Nema potrebe, oni znaju kako stvari stoje i da će rokovi biti ispoštovani", dodaje Mrkonjić."

Da li ste dobro razumeli ovu rečenicu? "Partijski šef"! On je službenik države, ministar, a odgovara partijskom šefu! Naravno da ga ne zovu - znaju oni dobro šta su nam zakuvali i kome su dali da to odradi.

"Na kritike da su u slučaju Nepričave radovi započeti pre izvršene eksproprijacije, on odgovara da se "na tome radi sukcesivno, i na Koridoru 10 i na autoputu južni Jadran. Ne možemo nešto na čemu se decenijama nije radilo da završimo preko noći"."

"Sukccesivno" znači radimo, a nemamo pojma kuda nas to vodi i sve može da padne u vodu, ili da nas neko ucenjuje koliko ga volja - jer nismo isplanirali posao u koji smo ušli! Tačno je da se ništa nije radilo decenijama - a ko je na vlasti sve vreme?!
******

DAKLE, vi "zlotvori" iz medija što postavljate nepartijska pitanja i vi drugarice i drugovi žitelji Srbije, valjda ste sad konačno utuvili sebi u te vaše proleterske glave da drug Mrka priznaje samo sud svoje partije! I da najvolije Crnu mu Goru!

dejan-minhen

pre 13 godina

ja se ponadao da je proslo vreme kada su glave letele olako u Srbiji.. Ali izgleda nije..
Najvece gradiliste? ma nemoj? Ostali su gradili dok smo mi mahali zastavicama drugu Titu, a kasnije ratovali. BTW stranka gospodina Mrkonjica je bila jedna od inicijatora rata.
Kada se samo setim koliko je trebalo da se zavrsi "obilaznica" oko Sombora.. u stvari je to jedan popreki put od par km, da se ne mora kroz grad. kojim tempom mozemo ocekivati autoput Nis-Bugarska granica, obilaznicu oko Beograda, autoput Beograd - Zapadna Srbija???
Uzas.. Sramota

Sarastro

pre 13 godina

"Glave će leteti" - nja, nja, nja, nja! Dosta, bre, tupave demagogije, dosadio si i Bogu i ljudima s time! (Ivice, sklanjaj ovoga već jednom, samo ti sve veću štetu pravi!)

Kada bi u ovoj nesrećnoj Srbiji letele glave zbog neispunjavanja obaveza, tvoja bi se kotrljala barem tri puta mesečno!

Dosta demagoškog lupetanja o nekakvim koridorima i "najvećem gradilištu u Evropi"! Uzgred, prošetaj malo po Evropi, pa da vidiš šta tamo znači izraz "veliko gradilište".
A ovde, za početak osposobi do kraja onih bednih i jadnih 8 kilometara obilaznice oko Beograda. Ne tražim čak ni da napraviš pravi autoput, umesto ove budalaštine zvane "poluautoput" (only in Serbia!), ali barem uključi rasvetu u ona dva jadna tunela (tačnije "polutunela") dok neko nije nastradao.
U ovo letnje vreme stvar je posebno opasna. Sa jakog sunca i vrlo često s tamnim naočarima na nosu, ljudi uleću u potpuno neosvetljene tunele vozeći u proseku 120 km/h (ja sam jedan od retkih čudaka koji poštuju ograničenje na 80 pre tunela). Razlika između svetla i mraka je takva da je prve dve 2-3 sekunde čovek skoro potpuno slep dok se oči malo ne prilagode. Pri tim brzinama pravo je čudo što još niko nije stradao.
Koliko čujem, rasveta u tunelima ne radi jer čuvena "obilaznica oko Beograda" još nema upotrebnu dozvolu (pa zato ni saglasnost Elektrodistribucije), iako je puštena u saobraćaj uz, naravno, veliko šepurenje političara pred TV kamerama, još pre više od godinu i po dana!

Beogradjanin

pre 13 godina

Komunjarski kadar poreklom iz CG prica o letecim glavama u sred Srbije.
Em prica o letecim glavama, em uporno propagira neku prugu do Crne Gore ili neki autoput do Crne Gore kao vekovni san izgradnje ne znam kojih ljudi, a sve sa Srpskim parama koje su nemilice otimane sve od 44-e i 45-e godine kada su ovakvi dosli u Srbiju i nastavljaju da je muzu sa njihovom decom i unucima.
Ali svemu dodje jednom kraj.

V

pre 13 godina

Prema Zakonu o planiranju i izgradnji, sada vazecem, a slicno je bilo i sa proslim, jos u fazi Idejnog projekta, da bi se isti revidovao, izmedju ostalog je potrebno da se ima plan detaljne rgulacije (autoput je obejkat republickog znacaja) i potvrda iz katastra da je zemljiste na kome ce se graditi u valsnistvu investitora, u ovom slucaju Drzave Srbije.
Znaci jos pre revizije Idejnog projekta, Drzava Srbija je morala da ima zemljiste na kome ce graditi u svom vlasnistvu.
Sad bi neko pitao pa kako je projekat prosao Reviziju?
Pitanje treba uputiti licno ministru Mrkonjicu jer je on po zakonu ovlascen da imenuje Komisiju za reviziju Idejnog projekta.

Zanaci ovaj projekat nije mogao da prodje dalje od Idejnog, a kako vidimo uradjen je i Glavni projekta, za koji je potrebno po novom zakonu da se ima i Lokacijska dozvola, a u kojoj se opet dokazuje da je Ivesatitor vlasnik zaemljista i dr.

Drzava je sama sebi dala Gradjevinsku dozvolu, a da je usput prekrsila svoj Zakon o izgradnji na zilion mesta.

No i pored Gradjevinske dozvole, izvodjaci ipak nemogu da udju u parcele jer je to jos uvek privatni posed, pa samim tim ne mogu ni da rade.

D Romanic

pre 13 godina

Lacoste ministre vi ste prvi na redu.....MOZDA DA POCNETE DA NOSITE FRED PERY ZA PROMENU...smesan je ovaj nas ministar ali mi smo jos smesniji jer dozvoljavamo da nam on i njemu slicni kroje zivot.

mile

pre 13 godina

Bolje sda se potrudis da ljudima budu placene vec zaradjene pare koje godinama drzava duguje za izvedene radove ! Ti bi da skidas glave , sramoto! Da je pravde , tvoja je trebalo odavno da leti! NIko vise nije lud da radi , a da mu se ne plati! O provizijama za dobijanje poslova i kvalitetu tih radova, nekog drugog puta.

ppg

pre 13 godina

Koji kralj... pa Srbija mozda jeste najvece gradiliste, ako racunamo sta je sve zapoceto i jos uvek je u izgradnji (tipa Prokop - circa 20 godina).

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zna se tacno koliko vremena treba da se uradi to i to sa tom i tom opremom i sa tim i tim kadrom. To nije nikakva umetnost niti principijelnost. Ovo je njegovo tipicno primitivno izigravanje gazde pred masom koja pojma nema sta on u stvari prica. Zato sto su sve puteve gradili pre roka i uz kraduckanje - zato se posle vise novca ulozi u krpljenje nego u izgradnju.

minhauzen

pre 13 godina

@ dovlab mrkonjić je bio ministar i pre 5 meseci i godinama unazad. mogao je da izgradi celu srbiju. DOSTA PISANJA O KORIDORU 11, TO NE POSTOJI NIGDE samo u srpskim glavama.

Miro

pre 13 godina

Mrko dosta bre te fraze da je Srbija najvece gradiliste u Evropi....neko ce jos i poverovati!!!!!!!!
Izadji malo i prodji Evropom pa onda razmisli o svojoj glavi i svojo glavom.
Nisi ni E od Evrope video!!! Dosta Lazi...Sve se vidi i zna!!

ps
Zivim u Evropi...svrati!

građevinar

pre 13 godina

Samim tim što je on na istoj funkciji kao kod Slobe govori da se nismo ni pedalj napredovali. Kakav ministar za infrastrukturu, pa čovek nije za života izbetonirao ni svinjac, a s druge strane gradi autoput????

Deki

pre 13 godina

Zasto ne postoji nekakva emisija na TV tipa "Sta ste rekli" pa pustite sta neko kaze pred izbore,pa posle 6 meseci,pa posle 10 meseci itd... Bilo bi zanimljivo. Da podsetimo narod... Inace LaCosta Mrki je bas lepo ispao na fotografiji :)

Ivan

pre 13 godina

Nije on kriv - krivi smo mi sto smo ****** i sto smo dozvolili ovakvom gospodinu da bude kauboj i da glumi ludilo.
Da stranka koja je napravila 2 rata za 10tak godina vlasti moze ponovo da bude vladajuca i da oni nama nesto pricaju i da se bore za nas. :)
A ovi sto su im to dozvolili su tek banda i prica za sebe.
Nema ovde leka, mi smo propali u svakom smislu, nego konopac pa orah.

anti-mrkonjic

pre 13 godina

Posto Milosevicevog intimusa Mrkonjica znam iz doba kad je obnavljao srusene mostove nakon NATO bombardovanja nisam iznenadjen njegovom retorikom. Tih godina je sem pretnji znao da isamara i isutira graditelje zbog kaznjenja (koje je opet on nerealno postavio) sve pred telohraniteljima koji drze ruke opasno blizu oruzja... I kad je DS sa takvim Mrkonjicem ( i Dacicem) stupio u koaliciju za mene je prestao da postoji.

Dejan

pre 13 godina

Ima tu još jedna stvar: primetio sam da su naši putevi, kada su i novi i sveže asfaltirani: truckavi, neravni i pojave se rupe posle prve zime.

Npr. ko se u skorije vreme vozio potezom od Zagreba do Ljubljane kroz Sloveniju, gde je nov auto put, ili od Zagreba do Rijeke, gde je autoput star nekoliko godina, sigurno je primetio ogromnu razliku u kvalitetu puta u odnosnu na novoasfaltirane delove, npr. od Beograda do Surčina...

djuro13

pre 13 godina

Kakva naučna fantastika...uz sav trud da ne dočekujemo "na nož" sve što nam se kaže, ovakve priče barona Minhauzena niko normalan ne može lako progutati. Biće potpuno svejedno da li će nekom leteti glava "kada prođe rok" - glave moraju "leteti" već sada ako se nešto ne ispunjava, da nikom ne bi palo na pamet da ne ispoštuje svoje obaveze preuzete uslovima tendera za dati posao. Mislim da je problem što ne znamo koje nadležno telo proverava da li izvođač radova ispunjava svoje ugovorne obaveze, a još veći je problem što se mali broj slučajeva neispunjavanja obaveza sankcioniše aktiviranjem finansijske garancije (menica, bankarska garancija itd...) što će reći da smo opet "na milost i nemilost" gdinu ministru, te da mu moramo verovati na reč i pored onoga što vidimo svojim očima...
Sretno!

24h

pre 13 godina

Ne reče li on baš juče da preuzima odgovornost ako radovi ne budu završeni na vreme? Da li je u tom smislu mislio na sopstvenu glavu?

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Sta se lozite vi koji branite "Mrku"? Pa ne gradi "Mrka" od svojih para, pa da je necemu zasluzan... Koridor 10 je vec toliko kredita povukao da ga je MRKA vec davno mogao zavrsiti, a ne tek razroviti zemlju u duzini od 70 km...
6 puta je dizan kredit za koridor 10, a gde je asfalt od onih predhodnih 5 puta???
I dosadan je vise sa tim svojim pretnjama! Ma kome on preti??? Ja garantuje da ga zena kuci svaki dan tera da kuva i usisava, pa posle toga izadje na TV i glumi nekog muskarca...

ozon

pre 13 godina

Znate li sta je gore od SPSa na vlasti ? Pa DS + SPS + G17 & sateliti...
Ne verujete ?
Osvrnite se oko sebe i pogledajte u svoj novcanik.

Citalac

pre 13 godina

I onda se Ostap Bender ( za neupucene: jedan od najvecih i najpoznatijih lazova svih vremena ), pokloni Mrki i rece : " MAJSTORE "!

Mrk-fan

pre 13 godina

Misljenja sam da je ministar Mrkonjic potpisao sponzorski ugovor s kompanijom Lacoste, samo to ne objavljuju zbog moguceg sukoba interesa...

partibrejker

pre 13 godina

@dovlab,
blago vama pa ste oduševljeni :).
Ja tuda prolazim jednom do dva puta nedeljno, pa - zamislite - nisam očarana.
Svoje razloge navedoh u jednom od prethodnih komentara (koliko videh mašina i ljudi da rade istovremeno, i kakvi su uslovi vožnje na postojećoj traci), bilo bi mi drago da podelite sa nama vaše razloge, pa da se i mi oduševimo, ovako matori i cinični...:).

Зоран

pre 13 godina

Зна се коме лети глава на Западу кад се нешто не оствари а обећао неко. И зна се коме лете главе у Србији кад неко обећа нешто и не оствари.

Maree

pre 13 godina

"Sve koji tvrde da Mrka priča bajke pozivam da stave šlem na glavu i izađu na gradilišta" - to vam je lek za sve, izadjete na gradilista slikate se sa masinama i radnicima sa sve slemovima, i onda brze bolje zatvaraj studio, nema razloga da se vise radi, glasovi su se pokupili. E moj ti, pa samo retardirani ljudi bi mogli da glasaju za vas na vlasti. Na vasu srecu puna ih je Srbija...lepo ste nas vasptali, svaka vam se dala...

dovlab

pre 13 godina

Mozete da pljujete Mrkonjica do beskonacnosti, ali ja sam isao na Sziget (Budimpesta) kolima pre 2 dana i mogu samo da kazem da sam odusevljen kako se radi ka koridoru 10. Prolazio sam istim putem pre 5 meseci i nije se nista radilo. Mozda bi dezurni komentatori na B92 trebalo da izadju malo iz Srbije...

direkt u glavu

pre 13 godina

to mrko!!!!!! svetski graditelju da tebe nema ko zna kad bi se u srbiji ovako gradilo i izgradilo hahahahhaha,svaka cast na svemu do sada sto je izgradjeno pogotovo na NEVIDLJIVOM AUTOPUTU(vozim se svaki dan put je svetski nema ga nigde) u srbiji dobra vam fora,joj dajte mi PISTOLJ DA SE OBESIM -:))))))

Ivo

pre 13 godina

Hvala B-92 sto tog debelokosca kontrolirate i nedate mu da vise vrdulja. Evo, kontrolirate njegove reci samo zadnja tri dana, a on vec postaje nervozan i buni se sto se neko usudjuje drzati ga za rec. Samo tako napred! Bravo!

Asterix

pre 13 godina

Dosada sam mislio da je ovaj čovek samo mnogo bezobrazan....sad mim je jasnomda on ima mnogo veće probleme...*******........postaje nepodnošljivo čitati (slušati) to što on priča....

Dragan

pre 13 godina

Nema sta ******* Covek zivi iluzijama spava tvrdim snom, bolje i tako nego da mislim da se poigrava mojom intelegencijom i a takodje i ostalih, e onda kad bi bio siguran u to odma bi ISKOCIO IZ SOPSTVENE KOZE ***** KAKAV LIK NEVEROVATNO

MUKNAVI

pre 13 godina

Ne trazi od drugoga ono sto sam ne uradis. ******* Kada ces da zavrsis stanove u Kraljevu na Ratarskom imanju...tvoji temelji tamo stoje ..12 godina...malo li je,pa da i vrabac na grani zapeva;mrkonjic laze,seta po Srbiji i na sto mesta zapocinje a nista ne zavrsi!Kada ga pitas za razlog tim lazima,vadi se na drugoga i nastavlja da po Srbiji *****

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Em si NEOPEVANI CINIK em plus
DEMAGOG ZA PRICU!Kome ces ti
da skidas glave?Pa ti i u SVOM
kupatilu nesmes da sagnes gla
vu od nagomilanog putera!SRA
MOTA DA TE BUDE DA JOS I TI NE
KOME PRETIS!!!!!

strast

pre 13 godina

Obecavao je on i kvadrat za 500 EUR pa kad se ispostavilo da je laz nicija glava nije letela. Neko se strastveno kocka, neko strastveno pusi, neko strastveno pije, a neko strastveno laze...

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Em si NEOPEVANI CINIK em plus
DEMAGOG ZA PRICU!Kome ces ti
da skidas glave?Pa ti i u SVOM
kupatilu nesmes da sagnes gla
vu od nagomilanog putera!SRA
MOTA DA TE BUDE DA JOS I TI NE
KOME PRETIS!!!!!

strast

pre 13 godina

Obecavao je on i kvadrat za 500 EUR pa kad se ispostavilo da je laz nicija glava nije letela. Neko se strastveno kocka, neko strastveno pusi, neko strastveno pije, a neko strastveno laze...

Ivo

pre 13 godina

Hvala B-92 sto tog debelokosca kontrolirate i nedate mu da vise vrdulja. Evo, kontrolirate njegove reci samo zadnja tri dana, a on vec postaje nervozan i buni se sto se neko usudjuje drzati ga za rec. Samo tako napred! Bravo!

direkt u glavu

pre 13 godina

to mrko!!!!!! svetski graditelju da tebe nema ko zna kad bi se u srbiji ovako gradilo i izgradilo hahahahhaha,svaka cast na svemu do sada sto je izgradjeno pogotovo na NEVIDLJIVOM AUTOPUTU(vozim se svaki dan put je svetski nema ga nigde) u srbiji dobra vam fora,joj dajte mi PISTOLJ DA SE OBESIM -:))))))

Maree

pre 13 godina

"Sve koji tvrde da Mrka priča bajke pozivam da stave šlem na glavu i izađu na gradilišta" - to vam je lek za sve, izadjete na gradilista slikate se sa masinama i radnicima sa sve slemovima, i onda brze bolje zatvaraj studio, nema razloga da se vise radi, glasovi su se pokupili. E moj ti, pa samo retardirani ljudi bi mogli da glasaju za vas na vlasti. Na vasu srecu puna ih je Srbija...lepo ste nas vasptali, svaka vam se dala...

MUKNAVI

pre 13 godina

Ne trazi od drugoga ono sto sam ne uradis. ******* Kada ces da zavrsis stanove u Kraljevu na Ratarskom imanju...tvoji temelji tamo stoje ..12 godina...malo li je,pa da i vrabac na grani zapeva;mrkonjic laze,seta po Srbiji i na sto mesta zapocinje a nista ne zavrsi!Kada ga pitas za razlog tim lazima,vadi se na drugoga i nastavlja da po Srbiji *****

Зоран

pre 13 godina

Зна се коме лети глава на Западу кад се нешто не оствари а обећао неко. И зна се коме лете главе у Србији кад неко обећа нешто и не оствари.

Asterix

pre 13 godina

Dosada sam mislio da je ovaj čovek samo mnogo bezobrazan....sad mim je jasnomda on ima mnogo veće probleme...*******........postaje nepodnošljivo čitati (slušati) to što on priča....

I drug Boris, takođe!

pre 13 godina

"Sve koji tvrde da Mrka priča bajke pozivam da stave šlem na glavu i izađu na gradilišta", dodaje ministar."

Oni koji misle da Mrka priča bajke, nek' pročitaju najpre neku bajku od Hansa Kristijana Andersena, pa da vide šta je to bajka! U bajkama nema *** na kraju, a u Mrkinim pričama je uvek ** kraj! ****** Ono što Mrka priča to su LAŽI (eeeee, vidite da je drugačije kad znate očemu pričate!), a ono što Mrka radi to je prodavanje magle! Nego, druže Mrko, ako hoće da izađu na gradilište, jel' moraju da budu u crnoj majici, ili je dovoljno da budu u bilo kojoj majici samo da je nisu 30 godina skinuli sa sebe?

"Ministar navodi i da je "umoran više od objašnjavanja i odgovaranja neznalicama i mutivodama. ... umesto da javnost pozdravi nedavne posete predsednika Tadića gradilištima, jer je to podrška našim graditeljima i nacionalnom trudu, i njega su sačekale kritike"."

Stvarno, ja ga razumem što je umoran od objašnjavanja mutivodama, ali zašto ne objasni poštenim ljudima - na primer, od čega se to zaista finansira SPS i gde nestaju tolike pare namenjene za gradnju puteva i pare od izdatih dozvola za tranzit teretnih vozila kroz Srbiju? A izgleda da drug Mrki i kolega mu, iz Otpisanih, misle da javnost mora da se ponaša onako kako partija propisuje! Nego, ko im je politički komesar, nikako da skapiram - svi su mi isti?! Možda kad bi taj skinuo šlem, pa da ga prepoznamo! Druže komesare, pokažite se, narod vas čeka - sa batinama u rukama!

"Mrkonjić kaže da će u izgradnju infrastrukture biti uloženo "samo na Koridoru 10 oko 950 miliona evra, što će našoj privredi omogućiti da preživi. Dobro smo se organizovali, obezbedili sredstva i radimo, a većinu poslova dobila su naša preduzeća"."

Uh, Sunce ti poljubim - kakav ZALOGAJ za SPS! A zato li se "lider u regionu" muva sa šlemom naokolo po gradilištima?! Ja sam i mislio od samog početka (znate ono, od stvaranja "sveta", od "velikog praska" u Srbiji na ovamo) da političke partije imaju svoju privredu i svoja preduzeća. Šteta je što srpski jezik ne omogućava preciznije izražavanje, pa će ovako mnogi nepismeni da pomisle da se radi o srpskoj privredi i o srpskim (koja služe žiteljima Srbije) preduzećima. Eto, ni taj Vuk Karadžić nije imao shvatanja za ono što će jednog dana raditi ovi "veliki" "ljudi"! Na svu "sreću" Vuk Jeremić se sasvim dobro saživeo u našu savremenost.

"Mrkonjić kaže da projekat Prokop stoji na mrtvoj tački. "Para nemamo, sa Rusima pregovaramo, ali to ide baš 'kilavo'”."

A možda bi nekoliko hiljada ostavki u vlasti pomoglo? Nije da palim, samo predlžem, dajem konstruktivan (evo i ja udario k'o građevinac, druže Mrko!) predlog - k'o reko', sve ste probali, samo još to niste!

"Mrkonjić dodaje i da nije tačna informacija da na autoputu Beograd - južni Jadran, kod Nepričave, nema ni mašina ni radnika, a da je pre dve nedelje kada se otvaralo gradilište sve vrvelo od mehanizacije."

Jeste, ima sigurno bar jedna mašina za mlevenej kafe, a i radnici su sigurno tamo i piju kafu! Pa, niko i ne spori da je pre dve nedelje bilo mehanizacije - prošlo vreme i sadašnje vreme su dve različite stvari - osim za komuniste, tj. sadašnju vlast! Gde otvarate sledeće "gradilište" - u Nedođiji?!

"Na pitanje da li je bila greška što su se izvele mašine samo na jedan dan, on odgovara "ma koji jedan dan. Tamo se punom parom radi skoro dva meseca"."

Pa, jeste - voli naš narod kafu! Nego, možda ne bi bilo loše da nas Turci porobe jedno 2-3 'iljade godina, da malo odmorimo od ovih! I da ih bar malo zaboravimo! Stres je to, veliki - trebaće vremena samo da počnemo da dišemo ko ljudi.

""Koje će mašine biti na terenu zavisi od vrste radova koji se izvode. ... a poslednjih desetak dana obavljaju se pripreme za postavljanje stubova. Zato u ovom momentu tamo nema 20 bagera i buldožera, jer i ne treba tu da budu", objašnjava Mrkonjić."

Trenutno se izvode radovi u UN i tamo treba da se betonira još 50 stubova koji treba da budu oslonci "naše spoljne politike", tako da ćemo u septembru imati ukupno 54 stuba-oslonca "naše spoljne politike" - pre roka! A mogu i da samelju kafu onima u UN, da malo i oni probaju! Dakle, bagera i buldožera nema, jer su poslati u New York - eno javljaju da se kopa po sitiju! Valjda će i da zatrpaju kad završe!

"On kaže i da ga nisu zvali ni predsednik, ni premijer niti partijski šef da pitaju šta se događa i da li su radovi na Koridoru stali. "Nema potrebe, oni znaju kako stvari stoje i da će rokovi biti ispoštovani", dodaje Mrkonjić."

Da li ste dobro razumeli ovu rečenicu? "Partijski šef"! On je službenik države, ministar, a odgovara partijskom šefu! Naravno da ga ne zovu - znaju oni dobro šta su nam zakuvali i kome su dali da to odradi.

"Na kritike da su u slučaju Nepričave radovi započeti pre izvršene eksproprijacije, on odgovara da se "na tome radi sukcesivno, i na Koridoru 10 i na autoputu južni Jadran. Ne možemo nešto na čemu se decenijama nije radilo da završimo preko noći"."

"Sukccesivno" znači radimo, a nemamo pojma kuda nas to vodi i sve može da padne u vodu, ili da nas neko ucenjuje koliko ga volja - jer nismo isplanirali posao u koji smo ušli! Tačno je da se ništa nije radilo decenijama - a ko je na vlasti sve vreme?!
******

DAKLE, vi "zlotvori" iz medija što postavljate nepartijska pitanja i vi drugarice i drugovi žitelji Srbije, valjda ste sad konačno utuvili sebi u te vaše proleterske glave da drug Mrka priznaje samo sud svoje partije! I da najvolije Crnu mu Goru!

Dragan

pre 13 godina

Nema sta ******* Covek zivi iluzijama spava tvrdim snom, bolje i tako nego da mislim da se poigrava mojom intelegencijom i a takodje i ostalih, e onda kad bi bio siguran u to odma bi ISKOCIO IZ SOPSTVENE KOZE ***** KAKAV LIK NEVEROVATNO

Miro

pre 13 godina

Mrko dosta bre te fraze da je Srbija najvece gradiliste u Evropi....neko ce jos i poverovati!!!!!!!!
Izadji malo i prodji Evropom pa onda razmisli o svojoj glavi i svojo glavom.
Nisi ni E od Evrope video!!! Dosta Lazi...Sve se vidi i zna!!

ps
Zivim u Evropi...svrati!

D Romanic

pre 13 godina

Lacoste ministre vi ste prvi na redu.....MOZDA DA POCNETE DA NOSITE FRED PERY ZA PROMENU...smesan je ovaj nas ministar ali mi smo jos smesniji jer dozvoljavamo da nam on i njemu slicni kroje zivot.

mile

pre 13 godina

Bolje sda se potrudis da ljudima budu placene vec zaradjene pare koje godinama drzava duguje za izvedene radove ! Ti bi da skidas glave , sramoto! Da je pravde , tvoja je trebalo odavno da leti! NIko vise nije lud da radi , a da mu se ne plati! O provizijama za dobijanje poslova i kvalitetu tih radova, nekog drugog puta.

ozon

pre 13 godina

Znate li sta je gore od SPSa na vlasti ? Pa DS + SPS + G17 & sateliti...
Ne verujete ?
Osvrnite se oko sebe i pogledajte u svoj novcanik.

minhauzen

pre 13 godina

@ dovlab mrkonjić je bio ministar i pre 5 meseci i godinama unazad. mogao je da izgradi celu srbiju. DOSTA PISANJA O KORIDORU 11, TO NE POSTOJI NIGDE samo u srpskim glavama.

anti-mrkonjic

pre 13 godina

Posto Milosevicevog intimusa Mrkonjica znam iz doba kad je obnavljao srusene mostove nakon NATO bombardovanja nisam iznenadjen njegovom retorikom. Tih godina je sem pretnji znao da isamara i isutira graditelje zbog kaznjenja (koje je opet on nerealno postavio) sve pred telohraniteljima koji drze ruke opasno blizu oruzja... I kad je DS sa takvim Mrkonjicem ( i Dacicem) stupio u koaliciju za mene je prestao da postoji.

Dejan

pre 13 godina

Ima tu još jedna stvar: primetio sam da su naši putevi, kada su i novi i sveže asfaltirani: truckavi, neravni i pojave se rupe posle prve zime.

Npr. ko se u skorije vreme vozio potezom od Zagreba do Ljubljane kroz Sloveniju, gde je nov auto put, ili od Zagreba do Rijeke, gde je autoput star nekoliko godina, sigurno je primetio ogromnu razliku u kvalitetu puta u odnosnu na novoasfaltirane delove, npr. od Beograda do Surčina...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zna se tacno koliko vremena treba da se uradi to i to sa tom i tom opremom i sa tim i tim kadrom. To nije nikakva umetnost niti principijelnost. Ovo je njegovo tipicno primitivno izigravanje gazde pred masom koja pojma nema sta on u stvari prica. Zato sto su sve puteve gradili pre roka i uz kraduckanje - zato se posle vise novca ulozi u krpljenje nego u izgradnju.

ppg

pre 13 godina

Koji kralj... pa Srbija mozda jeste najvece gradiliste, ako racunamo sta je sve zapoceto i jos uvek je u izgradnji (tipa Prokop - circa 20 godina).

B-Ivan

pre 13 godina

Ko može ovom čoveku bilo šta da (po)veruje? Mega bezobrazluk!! Njegove izjave vrcaju od laži, cinizma, neodmerenosti, bahatosti, neargumentovanosti, a tek kakvo odsustvo manira za jednog ministra... No, i dalje, na moju žalost, ne krivim njega, već one za koje sam uvek glasao - DS. Zarad svojih interesa, pustili su ponovo Slobin duh iz boce. Zato, više nikada moj glas DS-u. Nikada!

V

pre 13 godina

Prema Zakonu o planiranju i izgradnji, sada vazecem, a slicno je bilo i sa proslim, jos u fazi Idejnog projekta, da bi se isti revidovao, izmedju ostalog je potrebno da se ima plan detaljne rgulacije (autoput je obejkat republickog znacaja) i potvrda iz katastra da je zemljiste na kome ce se graditi u valsnistvu investitora, u ovom slucaju Drzave Srbije.
Znaci jos pre revizije Idejnog projekta, Drzava Srbija je morala da ima zemljiste na kome ce graditi u svom vlasnistvu.
Sad bi neko pitao pa kako je projekat prosao Reviziju?
Pitanje treba uputiti licno ministru Mrkonjicu jer je on po zakonu ovlascen da imenuje Komisiju za reviziju Idejnog projekta.

Zanaci ovaj projekat nije mogao da prodje dalje od Idejnog, a kako vidimo uradjen je i Glavni projekta, za koji je potrebno po novom zakonu da se ima i Lokacijska dozvola, a u kojoj se opet dokazuje da je Ivesatitor vlasnik zaemljista i dr.

Drzava je sama sebi dala Gradjevinsku dozvolu, a da je usput prekrsila svoj Zakon o izgradnji na zilion mesta.

No i pored Gradjevinske dozvole, izvodjaci ipak nemogu da udju u parcele jer je to jos uvek privatni posed, pa samim tim ne mogu ni da rade.

Sarastro

pre 13 godina

"Glave će leteti" - nja, nja, nja, nja! Dosta, bre, tupave demagogije, dosadio si i Bogu i ljudima s time! (Ivice, sklanjaj ovoga već jednom, samo ti sve veću štetu pravi!)

Kada bi u ovoj nesrećnoj Srbiji letele glave zbog neispunjavanja obaveza, tvoja bi se kotrljala barem tri puta mesečno!

Dosta demagoškog lupetanja o nekakvim koridorima i "najvećem gradilištu u Evropi"! Uzgred, prošetaj malo po Evropi, pa da vidiš šta tamo znači izraz "veliko gradilište".
A ovde, za početak osposobi do kraja onih bednih i jadnih 8 kilometara obilaznice oko Beograda. Ne tražim čak ni da napraviš pravi autoput, umesto ove budalaštine zvane "poluautoput" (only in Serbia!), ali barem uključi rasvetu u ona dva jadna tunela (tačnije "polutunela") dok neko nije nastradao.
U ovo letnje vreme stvar je posebno opasna. Sa jakog sunca i vrlo često s tamnim naočarima na nosu, ljudi uleću u potpuno neosvetljene tunele vozeći u proseku 120 km/h (ja sam jedan od retkih čudaka koji poštuju ograničenje na 80 pre tunela). Razlika između svetla i mraka je takva da je prve dve 2-3 sekunde čovek skoro potpuno slep dok se oči malo ne prilagode. Pri tim brzinama pravo je čudo što još niko nije stradao.
Koliko čujem, rasveta u tunelima ne radi jer čuvena "obilaznica oko Beograda" još nema upotrebnu dozvolu (pa zato ni saglasnost Elektrodistribucije), iako je puštena u saobraćaj uz, naravno, veliko šepurenje političara pred TV kamerama, još pre više od godinu i po dana!

Deki

pre 13 godina

Zasto ne postoji nekakva emisija na TV tipa "Sta ste rekli" pa pustite sta neko kaze pred izbore,pa posle 6 meseci,pa posle 10 meseci itd... Bilo bi zanimljivo. Da podsetimo narod... Inace LaCosta Mrki je bas lepo ispao na fotografiji :)

dovlab

pre 13 godina

Mozete da pljujete Mrkonjica do beskonacnosti, ali ja sam isao na Sziget (Budimpesta) kolima pre 2 dana i mogu samo da kazem da sam odusevljen kako se radi ka koridoru 10. Prolazio sam istim putem pre 5 meseci i nije se nista radilo. Mozda bi dezurni komentatori na B92 trebalo da izadju malo iz Srbije...

24h

pre 13 godina

Ne reče li on baš juče da preuzima odgovornost ako radovi ne budu završeni na vreme? Da li je u tom smislu mislio na sopstvenu glavu?

Немања

pre 13 godina

Рођаче, највеће градилиште у Европи? Ајде леба ти, пусти ту комунистичку пропаганду.
Информиши се колико се само у Немачкој месечно у инфраструктуру улаже. Чак, подели то са бројем колко је Немачка већа од нас и и даље им нисмо НИ БЛИЗУ. Зашто лажеш? Кога лажеш? Па овде су бре људи просвећени, није ти бре ово комунистичка Кореја па да причаш како смо прваци света у фудбалу :)

Ви сте срамота ове земље! Књигу у шаке! Образовање! Главу доле!

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Sta se lozite vi koji branite "Mrku"? Pa ne gradi "Mrka" od svojih para, pa da je necemu zasluzan... Koridor 10 je vec toliko kredita povukao da ga je MRKA vec davno mogao zavrsiti, a ne tek razroviti zemlju u duzini od 70 km...
6 puta je dizan kredit za koridor 10, a gde je asfalt od onih predhodnih 5 puta???
I dosadan je vise sa tim svojim pretnjama! Ma kome on preti??? Ja garantuje da ga zena kuci svaki dan tera da kuva i usisava, pa posle toga izadje na TV i glumi nekog muskarca...

Mrk-fan

pre 13 godina

Misljenja sam da je ministar Mrkonjic potpisao sponzorski ugovor s kompanijom Lacoste, samo to ne objavljuju zbog moguceg sukoba interesa...

građevinar

pre 13 godina

Samim tim što je on na istoj funkciji kao kod Slobe govori da se nismo ni pedalj napredovali. Kakav ministar za infrastrukturu, pa čovek nije za života izbetonirao ni svinjac, a s druge strane gradi autoput????

Citalac

pre 13 godina

I onda se Ostap Bender ( za neupucene: jedan od najvecih i najpoznatijih lazova svih vremena ), pokloni Mrki i rece : " MAJSTORE "!

Beogradjanin

pre 13 godina

Komunjarski kadar poreklom iz CG prica o letecim glavama u sred Srbije.
Em prica o letecim glavama, em uporno propagira neku prugu do Crne Gore ili neki autoput do Crne Gore kao vekovni san izgradnje ne znam kojih ljudi, a sve sa Srpskim parama koje su nemilice otimane sve od 44-e i 45-e godine kada su ovakvi dosli u Srbiju i nastavljaju da je muzu sa njihovom decom i unucima.
Ali svemu dodje jednom kraj.

Destrukivan si mrko, naucio si na silu

pre 13 godina

mRKO OD TEBE SITNIJEG POLITICKOG PROFITERA NEMA
""Za projekte na Koridoru 10 namenjeno je sedam milijardi dinara, od čega je pet odsto, odnosno oko 350 miliona preusmereno na 15 gradilišta u zemlji i oko 50 miliona za Jat jer je to bilo najhitnije", kaže Mrkonjić "
Molim da obratite paznju da je 7 miliona namenjeno, ali 5% se zakida, jedino mrka zna na cemu.
Jat je inace bio sufinansijer auto puta,pa in treba 5% od koridora.
Prokop stoji na mrtvoj tacki jer drzava i grad i zeleznica nece da ustupe prostor na ime duga izvodjacima (energo projekt) kao ni svim podizvodjacima cijim ne isplacivanjem su dovedeni u stecaj.
Naravno da ce svi da investiraju u zamenu za prostor, ali polovina preduzeca vise ne postoji, jer menadzeri nisu uspeli od drzave da naplate.
Sva dokumentacija postoji, kao i u beobanci, koju je trebalo rasturiti, da se nebi videlo ko su sve poverioci i nisu vratili kredite.
Sto se tice letenja glava, jedino moze tvoja jer ne isplacujes po starom obicaju plate radnicima, vec muljas i zakidas.
Jadan si ti, jadna pozicija, jadna opozicija.
Jadna je drzava i blesav narod sto te trpi ovakvog

dejan-minhen

pre 13 godina

ja se ponadao da je proslo vreme kada su glave letele olako u Srbiji.. Ali izgleda nije..
Najvece gradiliste? ma nemoj? Ostali su gradili dok smo mi mahali zastavicama drugu Titu, a kasnije ratovali. BTW stranka gospodina Mrkonjica je bila jedna od inicijatora rata.
Kada se samo setim koliko je trebalo da se zavrsi "obilaznica" oko Sombora.. u stvari je to jedan popreki put od par km, da se ne mora kroz grad. kojim tempom mozemo ocekivati autoput Nis-Bugarska granica, obilaznicu oko Beograda, autoput Beograd - Zapadna Srbija???
Uzas.. Sramota

partibrejker

pre 13 godina

@Nemanja,
kud nađoste baš Nemačku :). Samo, ne treba vam poređenje BDP-a, može i ovako.

Ovaj most:
http://img829.imageshack.us/img829/553/railwaybridge.jpg

... je napravljen za dve godine, u nemačkom mestu koje (danas) ima oko 17.000 stanovnika.

U čemu je kvaka? Pravljen je između 1858. i 1860., i danas stoji i izgleda doslovno kao nov.
Ali - mi imamo Mrku, on će svima pokazati...

Ivan

pre 13 godina

Nije on kriv - krivi smo mi sto smo ****** i sto smo dozvolili ovakvom gospodinu da bude kauboj i da glumi ludilo.
Da stranka koja je napravila 2 rata za 10tak godina vlasti moze ponovo da bude vladajuca i da oni nama nesto pricaju i da se bore za nas. :)
A ovi sto su im to dozvolili su tek banda i prica za sebe.
Nema ovde leka, mi smo propali u svakom smislu, nego konopac pa orah.

Prase iz Guce

pre 13 godina

komentar (V, 18. avgust 2010 11:18 ) na strucnoj osnovi zaista podrzavam i postaljam identicna pitanja, s obzirom da radim u katastru neporetnosti, gde ne vaze ni zakoni ni uredbe, vec iskljucivo ustav koji nemoze da se tumaci vec je strogo definisan.
Mrko, konacno je vreme da navedes koji su clanovi bili i koji su tvoji diplomski ispiti bili?
Sa ovakvim saopstenjem prema novinarima i obracanje gradjanima kao stoci je zaista prevrsilo i olosko ponasanje na gradilistu i granicu dobrog ukusa.
Ima nas jos dosta visoko kvalifikovanih koji smo naucili sta je idejno resenje, projekat, predprojekat i generalni projekat.
Da javno , ali strucno ti i oliver dulic objasnite u cemu je razlika.
Osnovno niste procitali, pa mi je veoma cudno kako ste i I semestar mogli da prodjete, bez znanja o tim podelama.
Danas gotovo je nemoguce uisati 2 godinu, da je na nivou vaseg znanja i strucnosti.
I tadic takodje komentar je sjajan, ali dundjerski, no to je za pravnike i ekonomiste, malo poduze objasnjenje koje bi njihovom razumu bile dostupne, kao i svima koji nisu iz gradjevinskog resora, odnosno tehnickih nauka
SJAJNO

partibrejker

pre 13 godina

@dovlab,
blago vama pa ste oduševljeni :).
Ja tuda prolazim jednom do dva puta nedeljno, pa - zamislite - nisam očarana.
Svoje razloge navedoh u jednom od prethodnih komentara (koliko videh mašina i ljudi da rade istovremeno, i kakvi su uslovi vožnje na postojećoj traci), bilo bi mi drago da podelite sa nama vaše razloge, pa da se i mi oduševimo, ovako matori i cinični...:).

djuro13

pre 13 godina

Kakva naučna fantastika...uz sav trud da ne dočekujemo "na nož" sve što nam se kaže, ovakve priče barona Minhauzena niko normalan ne može lako progutati. Biće potpuno svejedno da li će nekom leteti glava "kada prođe rok" - glave moraju "leteti" već sada ako se nešto ne ispunjava, da nikom ne bi palo na pamet da ne ispoštuje svoje obaveze preuzete uslovima tendera za dati posao. Mislim da je problem što ne znamo koje nadležno telo proverava da li izvođač radova ispunjava svoje ugovorne obaveze, a još veći je problem što se mali broj slučajeva neispunjavanja obaveza sankcioniše aktiviranjem finansijske garancije (menica, bankarska garancija itd...) što će reći da smo opet "na milost i nemilost" gdinu ministru, te da mu moramo verovati na reč i pored onoga što vidimo svojim očima...
Sretno!

matija 011

pre 13 godina

Ma kave glave.Kao da ce doci trezvenije glave.U Srbiji se uvk los zamenjuje jos gorim,i tako u krug.Treba posao voditi ozbiljno,treba graditi planski.Kod nas se samo krpi.Umesto da je obilaznica uradjena i koridor 10.sad se gradi koridor 7 tj.isprekidana linija po citavoj Србији

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Sto je mnogo,mnogo je.Skoro svaki dan ovaj "graditelj" iznosi
svoje "planove" i zaista,ne moze vise ni da se cita ni slusa!Pitam se samo dokle? Ima li ta drzava mehanizme za proveru odgovornosti i san
kcionisanje? Znam,njegov sef
nam pre neki dan isto lagao, ali i za njega mora da se
nadje neko "iznad"! Inace,pa vidite i sami GDE i KAKO zi-
vite,ili ne?

zoran

pre 13 godina

Veliki pozdrav komentatorima. Molim B92 da g.Mrkonjiću prosledi današnje komentare u el.formi i naravno na papiru.Valjda će ministar da dođe k sebi.

Braca

pre 13 godina

U mrkonjićevom stilu. Glasno i jasno. Naduvenog stomaka, pompezno i mrko -> MRKONJIĆU PROSTAKU KO TE TU SMESTIO. Ćuti i budi fin.ZA tebe to je jedini način.

partibrejker

pre 13 godina

@Nemanja,
meni je jako žao što nemam ama baš nikakvog znanja da ga opišem; no, most je i savršeno održavan - ja sam stajala mnogo puta ispod i oko njega gledajući - nema manu - ni kamen, ni limena oplata za instalacije, ni ograda... Nema ni korova na sastavima (oprlje ih plamenom na gas). Čovek ima utisak da će stajati još 200 godina...

Da bi stvar bila crnja, na slici je LOKALNI voz, dakle ne onaj "za dalek put", koji je bešuman (na struju), i doslovno za 3 minute ide do najbližeg grada - deca idu njime u školu.
No, ovoga ima po celoj zemlji, ne treba mnogo da se luta...

Немања

pre 13 godina

@partibrejker
Прво, супер мост. А овај воз преко само показује где смо ми а где су они :)

Немачка... Ту је јаз некако највећи :) Друга економија света, али шта је то за Мркоњића? Ништа. Дође човек и лупи( али буквално - лупи) "Ми смо највеће градилиште!"

Да има и мало везе са мозгом( заиста, само мало је довољно), навео би бар по којим то параметрима.
А да има и мало знања пословног, знао би да за такву тврдњу мора да се изведе одређењено истраживање. Резултат тог истраживања били би и писмени докази.

МРКОЊИЋУ, молим те дај доказ за то што си лупио!

******

putar

pre 13 godina

Druze Mrki,
Prestanite se slikati i davati velike iyjave.... Ako ste ministar od reci Vi treba da date ostavku ako se prolongira rok. Nije sramota da skoknete do neke od susednih zemalja da vidite kakvi su tamo putevi kako se tamo projektuju putevi (na tom putu povedite te strucnjake koji projektuju i izvode radove...mozda nesto nauce?). Imamo najgore puteve u regionu. Pogledajte statistiku koliko koja zemlja ima km autoputeva....Italija ima 7000 km autoputeva.....o kvalitetu ne treba mnogo pricati (kod nas se stedi na debljini podloge, asfalta.... ).

Немања

pre 13 godina

@partibrejker
Импозантно, заиста.

Мене су учили да треба остати у Србији, и волео бих наравно, али људи као што је поменути Мркоњић и слични терају човека да се све више запита "А зашто? За кога?"...

Можете ли ми рећи које је то место? Планирам пропутовање кроз Немачку у септембру па можда ми буде успут :)

dovlab

pre 13 godina

Mozete da pljujete Mrkonjica do beskonacnosti, ali ja sam isao na Sziget (Budimpesta) kolima pre 2 dana i mogu samo da kazem da sam odusevljen kako se radi ka koridoru 10. Prolazio sam istim putem pre 5 meseci i nije se nista radilo. Mozda bi dezurni komentatori na B92 trebalo da izadju malo iz Srbije...

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Em si NEOPEVANI CINIK em plus
DEMAGOG ZA PRICU!Kome ces ti
da skidas glave?Pa ti i u SVOM
kupatilu nesmes da sagnes gla
vu od nagomilanog putera!SRA
MOTA DA TE BUDE DA JOS I TI NE
KOME PRETIS!!!!!

Ivo

pre 13 godina

Hvala B-92 sto tog debelokosca kontrolirate i nedate mu da vise vrdulja. Evo, kontrolirate njegove reci samo zadnja tri dana, a on vec postaje nervozan i buni se sto se neko usudjuje drzati ga za rec. Samo tako napred! Bravo!

Maree

pre 13 godina

"Sve koji tvrde da Mrka priča bajke pozivam da stave šlem na glavu i izađu na gradilišta" - to vam je lek za sve, izadjete na gradilista slikate se sa masinama i radnicima sa sve slemovima, i onda brze bolje zatvaraj studio, nema razloga da se vise radi, glasovi su se pokupili. E moj ti, pa samo retardirani ljudi bi mogli da glasaju za vas na vlasti. Na vasu srecu puna ih je Srbija...lepo ste nas vasptali, svaka vam se dala...

direkt u glavu

pre 13 godina

to mrko!!!!!! svetski graditelju da tebe nema ko zna kad bi se u srbiji ovako gradilo i izgradilo hahahahhaha,svaka cast na svemu do sada sto je izgradjeno pogotovo na NEVIDLJIVOM AUTOPUTU(vozim se svaki dan put je svetski nema ga nigde) u srbiji dobra vam fora,joj dajte mi PISTOLJ DA SE OBESIM -:))))))

Asterix

pre 13 godina

Dosada sam mislio da je ovaj čovek samo mnogo bezobrazan....sad mim je jasnomda on ima mnogo veće probleme...*******........postaje nepodnošljivo čitati (slušati) to što on priča....

Dragan

pre 13 godina

Nema sta ******* Covek zivi iluzijama spava tvrdim snom, bolje i tako nego da mislim da se poigrava mojom intelegencijom i a takodje i ostalih, e onda kad bi bio siguran u to odma bi ISKOCIO IZ SOPSTVENE KOZE ***** KAKAV LIK NEVEROVATNO

MUKNAVI

pre 13 godina

Ne trazi od drugoga ono sto sam ne uradis. ******* Kada ces da zavrsis stanove u Kraljevu na Ratarskom imanju...tvoji temelji tamo stoje ..12 godina...malo li je,pa da i vrabac na grani zapeva;mrkonjic laze,seta po Srbiji i na sto mesta zapocinje a nista ne zavrsi!Kada ga pitas za razlog tim lazima,vadi se na drugoga i nastavlja da po Srbiji *****

strast

pre 13 godina

Obecavao je on i kvadrat za 500 EUR pa kad se ispostavilo da je laz nicija glava nije letela. Neko se strastveno kocka, neko strastveno pusi, neko strastveno pije, a neko strastveno laze...

dejan-minhen

pre 13 godina

ja se ponadao da je proslo vreme kada su glave letele olako u Srbiji.. Ali izgleda nije..
Najvece gradiliste? ma nemoj? Ostali su gradili dok smo mi mahali zastavicama drugu Titu, a kasnije ratovali. BTW stranka gospodina Mrkonjica je bila jedna od inicijatora rata.
Kada se samo setim koliko je trebalo da se zavrsi "obilaznica" oko Sombora.. u stvari je to jedan popreki put od par km, da se ne mora kroz grad. kojim tempom mozemo ocekivati autoput Nis-Bugarska granica, obilaznicu oko Beograda, autoput Beograd - Zapadna Srbija???
Uzas.. Sramota

ozon

pre 13 godina

Znate li sta je gore od SPSa na vlasti ? Pa DS + SPS + G17 & sateliti...
Ne verujete ?
Osvrnite se oko sebe i pogledajte u svoj novcanik.

Beogradjanin

pre 13 godina

Komunjarski kadar poreklom iz CG prica o letecim glavama u sred Srbije.
Em prica o letecim glavama, em uporno propagira neku prugu do Crne Gore ili neki autoput do Crne Gore kao vekovni san izgradnje ne znam kojih ljudi, a sve sa Srpskim parama koje su nemilice otimane sve od 44-e i 45-e godine kada su ovakvi dosli u Srbiju i nastavljaju da je muzu sa njihovom decom i unucima.
Ali svemu dodje jednom kraj.

djuro13

pre 13 godina

Kakva naučna fantastika...uz sav trud da ne dočekujemo "na nož" sve što nam se kaže, ovakve priče barona Minhauzena niko normalan ne može lako progutati. Biće potpuno svejedno da li će nekom leteti glava "kada prođe rok" - glave moraju "leteti" već sada ako se nešto ne ispunjava, da nikom ne bi palo na pamet da ne ispoštuje svoje obaveze preuzete uslovima tendera za dati posao. Mislim da je problem što ne znamo koje nadležno telo proverava da li izvođač radova ispunjava svoje ugovorne obaveze, a još veći je problem što se mali broj slučajeva neispunjavanja obaveza sankcioniše aktiviranjem finansijske garancije (menica, bankarska garancija itd...) što će reći da smo opet "na milost i nemilost" gdinu ministru, te da mu moramo verovati na reč i pored onoga što vidimo svojim očima...
Sretno!

B-Ivan

pre 13 godina

Ko može ovom čoveku bilo šta da (po)veruje? Mega bezobrazluk!! Njegove izjave vrcaju od laži, cinizma, neodmerenosti, bahatosti, neargumentovanosti, a tek kakvo odsustvo manira za jednog ministra... No, i dalje, na moju žalost, ne krivim njega, već one za koje sam uvek glasao - DS. Zarad svojih interesa, pustili su ponovo Slobin duh iz boce. Zato, više nikada moj glas DS-u. Nikada!

Зоран

pre 13 godina

Зна се коме лети глава на Западу кад се нешто не оствари а обећао неко. И зна се коме лете главе у Србији кад неко обећа нешто и не оствари.

minhauzen

pre 13 godina

@ dovlab mrkonjić je bio ministar i pre 5 meseci i godinama unazad. mogao je da izgradi celu srbiju. DOSTA PISANJA O KORIDORU 11, TO NE POSTOJI NIGDE samo u srpskim glavama.

Deki

pre 13 godina

Zasto ne postoji nekakva emisija na TV tipa "Sta ste rekli" pa pustite sta neko kaze pred izbore,pa posle 6 meseci,pa posle 10 meseci itd... Bilo bi zanimljivo. Da podsetimo narod... Inace LaCosta Mrki je bas lepo ispao na fotografiji :)

putar

pre 13 godina

Druze Mrki,
Prestanite se slikati i davati velike iyjave.... Ako ste ministar od reci Vi treba da date ostavku ako se prolongira rok. Nije sramota da skoknete do neke od susednih zemalja da vidite kakvi su tamo putevi kako se tamo projektuju putevi (na tom putu povedite te strucnjake koji projektuju i izvode radove...mozda nesto nauce?). Imamo najgore puteve u regionu. Pogledajte statistiku koliko koja zemlja ima km autoputeva....Italija ima 7000 km autoputeva.....o kvalitetu ne treba mnogo pricati (kod nas se stedi na debljini podloge, asfalta.... ).

partibrejker

pre 13 godina

@dovlab,
blago vama pa ste oduševljeni :).
Ja tuda prolazim jednom do dva puta nedeljno, pa - zamislite - nisam očarana.
Svoje razloge navedoh u jednom od prethodnih komentara (koliko videh mašina i ljudi da rade istovremeno, i kakvi su uslovi vožnje na postojećoj traci), bilo bi mi drago da podelite sa nama vaše razloge, pa da se i mi oduševimo, ovako matori i cinični...:).

Mrk-fan

pre 13 godina

Misljenja sam da je ministar Mrkonjic potpisao sponzorski ugovor s kompanijom Lacoste, samo to ne objavljuju zbog moguceg sukoba interesa...

Citalac

pre 13 godina

I onda se Ostap Bender ( za neupucene: jedan od najvecih i najpoznatijih lazova svih vremena ), pokloni Mrki i rece : " MAJSTORE "!

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Sta se lozite vi koji branite "Mrku"? Pa ne gradi "Mrka" od svojih para, pa da je necemu zasluzan... Koridor 10 je vec toliko kredita povukao da ga je MRKA vec davno mogao zavrsiti, a ne tek razroviti zemlju u duzini od 70 km...
6 puta je dizan kredit za koridor 10, a gde je asfalt od onih predhodnih 5 puta???
I dosadan je vise sa tim svojim pretnjama! Ma kome on preti??? Ja garantuje da ga zena kuci svaki dan tera da kuva i usisava, pa posle toga izadje na TV i glumi nekog muskarca...

24h

pre 13 godina

Ne reče li on baš juče da preuzima odgovornost ako radovi ne budu završeni na vreme? Da li je u tom smislu mislio na sopstvenu glavu?

anti-mrkonjic

pre 13 godina

Posto Milosevicevog intimusa Mrkonjica znam iz doba kad je obnavljao srusene mostove nakon NATO bombardovanja nisam iznenadjen njegovom retorikom. Tih godina je sem pretnji znao da isamara i isutira graditelje zbog kaznjenja (koje je opet on nerealno postavio) sve pred telohraniteljima koji drze ruke opasno blizu oruzja... I kad je DS sa takvim Mrkonjicem ( i Dacicem) stupio u koaliciju za mene je prestao da postoji.

Dejan

pre 13 godina

Ima tu još jedna stvar: primetio sam da su naši putevi, kada su i novi i sveže asfaltirani: truckavi, neravni i pojave se rupe posle prve zime.

Npr. ko se u skorije vreme vozio potezom od Zagreba do Ljubljane kroz Sloveniju, gde je nov auto put, ili od Zagreba do Rijeke, gde je autoput star nekoliko godina, sigurno je primetio ogromnu razliku u kvalitetu puta u odnosnu na novoasfaltirane delove, npr. od Beograda do Surčina...

Miro

pre 13 godina

Mrko dosta bre te fraze da je Srbija najvece gradiliste u Evropi....neko ce jos i poverovati!!!!!!!!
Izadji malo i prodji Evropom pa onda razmisli o svojoj glavi i svojo glavom.
Nisi ni E od Evrope video!!! Dosta Lazi...Sve se vidi i zna!!

ps
Zivim u Evropi...svrati!

građevinar

pre 13 godina

Samim tim što je on na istoj funkciji kao kod Slobe govori da se nismo ni pedalj napredovali. Kakav ministar za infrastrukturu, pa čovek nije za života izbetonirao ni svinjac, a s druge strane gradi autoput????

Ivan

pre 13 godina

Nije on kriv - krivi smo mi sto smo ****** i sto smo dozvolili ovakvom gospodinu da bude kauboj i da glumi ludilo.
Da stranka koja je napravila 2 rata za 10tak godina vlasti moze ponovo da bude vladajuca i da oni nama nesto pricaju i da se bore za nas. :)
A ovi sto su im to dozvolili su tek banda i prica za sebe.
Nema ovde leka, mi smo propali u svakom smislu, nego konopac pa orah.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Zna se tacno koliko vremena treba da se uradi to i to sa tom i tom opremom i sa tim i tim kadrom. To nije nikakva umetnost niti principijelnost. Ovo je njegovo tipicno primitivno izigravanje gazde pred masom koja pojma nema sta on u stvari prica. Zato sto su sve puteve gradili pre roka i uz kraduckanje - zato se posle vise novca ulozi u krpljenje nego u izgradnju.

D Romanic

pre 13 godina

Lacoste ministre vi ste prvi na redu.....MOZDA DA POCNETE DA NOSITE FRED PERY ZA PROMENU...smesan je ovaj nas ministar ali mi smo jos smesniji jer dozvoljavamo da nam on i njemu slicni kroje zivot.

mile

pre 13 godina

Bolje sda se potrudis da ljudima budu placene vec zaradjene pare koje godinama drzava duguje za izvedene radove ! Ti bi da skidas glave , sramoto! Da je pravde , tvoja je trebalo odavno da leti! NIko vise nije lud da radi , a da mu se ne plati! O provizijama za dobijanje poslova i kvalitetu tih radova, nekog drugog puta.

ppg

pre 13 godina

Koji kralj... pa Srbija mozda jeste najvece gradiliste, ako racunamo sta je sve zapoceto i jos uvek je u izgradnji (tipa Prokop - circa 20 godina).

V

pre 13 godina

Prema Zakonu o planiranju i izgradnji, sada vazecem, a slicno je bilo i sa proslim, jos u fazi Idejnog projekta, da bi se isti revidovao, izmedju ostalog je potrebno da se ima plan detaljne rgulacije (autoput je obejkat republickog znacaja) i potvrda iz katastra da je zemljiste na kome ce se graditi u valsnistvu investitora, u ovom slucaju Drzave Srbije.
Znaci jos pre revizije Idejnog projekta, Drzava Srbija je morala da ima zemljiste na kome ce graditi u svom vlasnistvu.
Sad bi neko pitao pa kako je projekat prosao Reviziju?
Pitanje treba uputiti licno ministru Mrkonjicu jer je on po zakonu ovlascen da imenuje Komisiju za reviziju Idejnog projekta.

Zanaci ovaj projekat nije mogao da prodje dalje od Idejnog, a kako vidimo uradjen je i Glavni projekta, za koji je potrebno po novom zakonu da se ima i Lokacijska dozvola, a u kojoj se opet dokazuje da je Ivesatitor vlasnik zaemljista i dr.

Drzava je sama sebi dala Gradjevinsku dozvolu, a da je usput prekrsila svoj Zakon o izgradnji na zilion mesta.

No i pored Gradjevinske dozvole, izvodjaci ipak nemogu da udju u parcele jer je to jos uvek privatni posed, pa samim tim ne mogu ni da rade.

Sarastro

pre 13 godina

"Glave će leteti" - nja, nja, nja, nja! Dosta, bre, tupave demagogije, dosadio si i Bogu i ljudima s time! (Ivice, sklanjaj ovoga već jednom, samo ti sve veću štetu pravi!)

Kada bi u ovoj nesrećnoj Srbiji letele glave zbog neispunjavanja obaveza, tvoja bi se kotrljala barem tri puta mesečno!

Dosta demagoškog lupetanja o nekakvim koridorima i "najvećem gradilištu u Evropi"! Uzgred, prošetaj malo po Evropi, pa da vidiš šta tamo znači izraz "veliko gradilište".
A ovde, za početak osposobi do kraja onih bednih i jadnih 8 kilometara obilaznice oko Beograda. Ne tražim čak ni da napraviš pravi autoput, umesto ove budalaštine zvane "poluautoput" (only in Serbia!), ali barem uključi rasvetu u ona dva jadna tunela (tačnije "polutunela") dok neko nije nastradao.
U ovo letnje vreme stvar je posebno opasna. Sa jakog sunca i vrlo često s tamnim naočarima na nosu, ljudi uleću u potpuno neosvetljene tunele vozeći u proseku 120 km/h (ja sam jedan od retkih čudaka koji poštuju ograničenje na 80 pre tunela). Razlika između svetla i mraka je takva da je prve dve 2-3 sekunde čovek skoro potpuno slep dok se oči malo ne prilagode. Pri tim brzinama pravo je čudo što još niko nije stradao.
Koliko čujem, rasveta u tunelima ne radi jer čuvena "obilaznica oko Beograda" još nema upotrebnu dozvolu (pa zato ni saglasnost Elektrodistribucije), iako je puštena u saobraćaj uz, naravno, veliko šepurenje političara pred TV kamerama, još pre više od godinu i po dana!

Destrukivan si mrko, naucio si na silu

pre 13 godina

mRKO OD TEBE SITNIJEG POLITICKOG PROFITERA NEMA
""Za projekte na Koridoru 10 namenjeno je sedam milijardi dinara, od čega je pet odsto, odnosno oko 350 miliona preusmereno na 15 gradilišta u zemlji i oko 50 miliona za Jat jer je to bilo najhitnije", kaže Mrkonjić "
Molim da obratite paznju da je 7 miliona namenjeno, ali 5% se zakida, jedino mrka zna na cemu.
Jat je inace bio sufinansijer auto puta,pa in treba 5% od koridora.
Prokop stoji na mrtvoj tacki jer drzava i grad i zeleznica nece da ustupe prostor na ime duga izvodjacima (energo projekt) kao ni svim podizvodjacima cijim ne isplacivanjem su dovedeni u stecaj.
Naravno da ce svi da investiraju u zamenu za prostor, ali polovina preduzeca vise ne postoji, jer menadzeri nisu uspeli od drzave da naplate.
Sva dokumentacija postoji, kao i u beobanci, koju je trebalo rasturiti, da se nebi videlo ko su sve poverioci i nisu vratili kredite.
Sto se tice letenja glava, jedino moze tvoja jer ne isplacujes po starom obicaju plate radnicima, vec muljas i zakidas.
Jadan si ti, jadna pozicija, jadna opozicija.
Jadna je drzava i blesav narod sto te trpi ovakvog

I drug Boris, takođe!

pre 13 godina

"Sve koji tvrde da Mrka priča bajke pozivam da stave šlem na glavu i izađu na gradilišta", dodaje ministar."

Oni koji misle da Mrka priča bajke, nek' pročitaju najpre neku bajku od Hansa Kristijana Andersena, pa da vide šta je to bajka! U bajkama nema *** na kraju, a u Mrkinim pričama je uvek ** kraj! ****** Ono što Mrka priča to su LAŽI (eeeee, vidite da je drugačije kad znate očemu pričate!), a ono što Mrka radi to je prodavanje magle! Nego, druže Mrko, ako hoće da izađu na gradilište, jel' moraju da budu u crnoj majici, ili je dovoljno da budu u bilo kojoj majici samo da je nisu 30 godina skinuli sa sebe?

"Ministar navodi i da je "umoran više od objašnjavanja i odgovaranja neznalicama i mutivodama. ... umesto da javnost pozdravi nedavne posete predsednika Tadića gradilištima, jer je to podrška našim graditeljima i nacionalnom trudu, i njega su sačekale kritike"."

Stvarno, ja ga razumem što je umoran od objašnjavanja mutivodama, ali zašto ne objasni poštenim ljudima - na primer, od čega se to zaista finansira SPS i gde nestaju tolike pare namenjene za gradnju puteva i pare od izdatih dozvola za tranzit teretnih vozila kroz Srbiju? A izgleda da drug Mrki i kolega mu, iz Otpisanih, misle da javnost mora da se ponaša onako kako partija propisuje! Nego, ko im je politički komesar, nikako da skapiram - svi su mi isti?! Možda kad bi taj skinuo šlem, pa da ga prepoznamo! Druže komesare, pokažite se, narod vas čeka - sa batinama u rukama!

"Mrkonjić kaže da će u izgradnju infrastrukture biti uloženo "samo na Koridoru 10 oko 950 miliona evra, što će našoj privredi omogućiti da preživi. Dobro smo se organizovali, obezbedili sredstva i radimo, a većinu poslova dobila su naša preduzeća"."

Uh, Sunce ti poljubim - kakav ZALOGAJ za SPS! A zato li se "lider u regionu" muva sa šlemom naokolo po gradilištima?! Ja sam i mislio od samog početka (znate ono, od stvaranja "sveta", od "velikog praska" u Srbiji na ovamo) da političke partije imaju svoju privredu i svoja preduzeća. Šteta je što srpski jezik ne omogućava preciznije izražavanje, pa će ovako mnogi nepismeni da pomisle da se radi o srpskoj privredi i o srpskim (koja služe žiteljima Srbije) preduzećima. Eto, ni taj Vuk Karadžić nije imao shvatanja za ono što će jednog dana raditi ovi "veliki" "ljudi"! Na svu "sreću" Vuk Jeremić se sasvim dobro saživeo u našu savremenost.

"Mrkonjić kaže da projekat Prokop stoji na mrtvoj tački. "Para nemamo, sa Rusima pregovaramo, ali to ide baš 'kilavo'”."

A možda bi nekoliko hiljada ostavki u vlasti pomoglo? Nije da palim, samo predlžem, dajem konstruktivan (evo i ja udario k'o građevinac, druže Mrko!) predlog - k'o reko', sve ste probali, samo još to niste!

"Mrkonjić dodaje i da nije tačna informacija da na autoputu Beograd - južni Jadran, kod Nepričave, nema ni mašina ni radnika, a da je pre dve nedelje kada se otvaralo gradilište sve vrvelo od mehanizacije."

Jeste, ima sigurno bar jedna mašina za mlevenej kafe, a i radnici su sigurno tamo i piju kafu! Pa, niko i ne spori da je pre dve nedelje bilo mehanizacije - prošlo vreme i sadašnje vreme su dve različite stvari - osim za komuniste, tj. sadašnju vlast! Gde otvarate sledeće "gradilište" - u Nedođiji?!

"Na pitanje da li je bila greška što su se izvele mašine samo na jedan dan, on odgovara "ma koji jedan dan. Tamo se punom parom radi skoro dva meseca"."

Pa, jeste - voli naš narod kafu! Nego, možda ne bi bilo loše da nas Turci porobe jedno 2-3 'iljade godina, da malo odmorimo od ovih! I da ih bar malo zaboravimo! Stres je to, veliki - trebaće vremena samo da počnemo da dišemo ko ljudi.

""Koje će mašine biti na terenu zavisi od vrste radova koji se izvode. ... a poslednjih desetak dana obavljaju se pripreme za postavljanje stubova. Zato u ovom momentu tamo nema 20 bagera i buldožera, jer i ne treba tu da budu", objašnjava Mrkonjić."

Trenutno se izvode radovi u UN i tamo treba da se betonira još 50 stubova koji treba da budu oslonci "naše spoljne politike", tako da ćemo u septembru imati ukupno 54 stuba-oslonca "naše spoljne politike" - pre roka! A mogu i da samelju kafu onima u UN, da malo i oni probaju! Dakle, bagera i buldožera nema, jer su poslati u New York - eno javljaju da se kopa po sitiju! Valjda će i da zatrpaju kad završe!

"On kaže i da ga nisu zvali ni predsednik, ni premijer niti partijski šef da pitaju šta se događa i da li su radovi na Koridoru stali. "Nema potrebe, oni znaju kako stvari stoje i da će rokovi biti ispoštovani", dodaje Mrkonjić."

Da li ste dobro razumeli ovu rečenicu? "Partijski šef"! On je službenik države, ministar, a odgovara partijskom šefu! Naravno da ga ne zovu - znaju oni dobro šta su nam zakuvali i kome su dali da to odradi.

"Na kritike da su u slučaju Nepričave radovi započeti pre izvršene eksproprijacije, on odgovara da se "na tome radi sukcesivno, i na Koridoru 10 i na autoputu južni Jadran. Ne možemo nešto na čemu se decenijama nije radilo da završimo preko noći"."

"Sukccesivno" znači radimo, a nemamo pojma kuda nas to vodi i sve može da padne u vodu, ili da nas neko ucenjuje koliko ga volja - jer nismo isplanirali posao u koji smo ušli! Tačno je da se ništa nije radilo decenijama - a ko je na vlasti sve vreme?!
******

DAKLE, vi "zlotvori" iz medija što postavljate nepartijska pitanja i vi drugarice i drugovi žitelji Srbije, valjda ste sad konačno utuvili sebi u te vaše proleterske glave da drug Mrka priznaje samo sud svoje partije! I da najvolije Crnu mu Goru!

Немања

pre 13 godina

Рођаче, највеће градилиште у Европи? Ајде леба ти, пусти ту комунистичку пропаганду.
Информиши се колико се само у Немачкој месечно у инфраструктуру улаже. Чак, подели то са бројем колко је Немачка већа од нас и и даље им нисмо НИ БЛИЗУ. Зашто лажеш? Кога лажеш? Па овде су бре људи просвећени, није ти бре ово комунистичка Кореја па да причаш како смо прваци света у фудбалу :)

Ви сте срамота ове земље! Књигу у шаке! Образовање! Главу доле!

Prase iz Guce

pre 13 godina

komentar (V, 18. avgust 2010 11:18 ) na strucnoj osnovi zaista podrzavam i postaljam identicna pitanja, s obzirom da radim u katastru neporetnosti, gde ne vaze ni zakoni ni uredbe, vec iskljucivo ustav koji nemoze da se tumaci vec je strogo definisan.
Mrko, konacno je vreme da navedes koji su clanovi bili i koji su tvoji diplomski ispiti bili?
Sa ovakvim saopstenjem prema novinarima i obracanje gradjanima kao stoci je zaista prevrsilo i olosko ponasanje na gradilistu i granicu dobrog ukusa.
Ima nas jos dosta visoko kvalifikovanih koji smo naucili sta je idejno resenje, projekat, predprojekat i generalni projekat.
Da javno , ali strucno ti i oliver dulic objasnite u cemu je razlika.
Osnovno niste procitali, pa mi je veoma cudno kako ste i I semestar mogli da prodjete, bez znanja o tim podelama.
Danas gotovo je nemoguce uisati 2 godinu, da je na nivou vaseg znanja i strucnosti.
I tadic takodje komentar je sjajan, ali dundjerski, no to je za pravnike i ekonomiste, malo poduze objasnjenje koje bi njihovom razumu bile dostupne, kao i svima koji nisu iz gradjevinskog resora, odnosno tehnickih nauka
SJAJNO

partibrejker

pre 13 godina

@Nemanja,
kud nađoste baš Nemačku :). Samo, ne treba vam poređenje BDP-a, može i ovako.

Ovaj most:
http://img829.imageshack.us/img829/553/railwaybridge.jpg

... je napravljen za dve godine, u nemačkom mestu koje (danas) ima oko 17.000 stanovnika.

U čemu je kvaka? Pravljen je između 1858. i 1860., i danas stoji i izgleda doslovno kao nov.
Ali - mi imamo Mrku, on će svima pokazati...

matija 011

pre 13 godina

Ma kave glave.Kao da ce doci trezvenije glave.U Srbiji se uvk los zamenjuje jos gorim,i tako u krug.Treba posao voditi ozbiljno,treba graditi planski.Kod nas se samo krpi.Umesto da je obilaznica uradjena i koridor 10.sad se gradi koridor 7 tj.isprekidana linija po citavoj Србији

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Sto je mnogo,mnogo je.Skoro svaki dan ovaj "graditelj" iznosi
svoje "planove" i zaista,ne moze vise ni da se cita ni slusa!Pitam se samo dokle? Ima li ta drzava mehanizme za proveru odgovornosti i san
kcionisanje? Znam,njegov sef
nam pre neki dan isto lagao, ali i za njega mora da se
nadje neko "iznad"! Inace,pa vidite i sami GDE i KAKO zi-
vite,ili ne?

Braca

pre 13 godina

U mrkonjićevom stilu. Glasno i jasno. Naduvenog stomaka, pompezno i mrko -> MRKONJIĆU PROSTAKU KO TE TU SMESTIO. Ćuti i budi fin.ZA tebe to je jedini način.

zoran

pre 13 godina

Veliki pozdrav komentatorima. Molim B92 da g.Mrkonjiću prosledi današnje komentare u el.formi i naravno na papiru.Valjda će ministar da dođe k sebi.

Немања

pre 13 godina

@partibrejker
Прво, супер мост. А овај воз преко само показује где смо ми а где су они :)

Немачка... Ту је јаз некако највећи :) Друга економија света, али шта је то за Мркоњића? Ништа. Дође човек и лупи( али буквално - лупи) "Ми смо највеће градилиште!"

Да има и мало везе са мозгом( заиста, само мало је довољно), навео би бар по којим то параметрима.
А да има и мало знања пословног, знао би да за такву тврдњу мора да се изведе одређењено истраживање. Резултат тог истраживања били би и писмени докази.

МРКОЊИЋУ, молим те дај доказ за то што си лупио!

******

partibrejker

pre 13 godina

@Nemanja,
meni je jako žao što nemam ama baš nikakvog znanja da ga opišem; no, most je i savršeno održavan - ja sam stajala mnogo puta ispod i oko njega gledajući - nema manu - ni kamen, ni limena oplata za instalacije, ni ograda... Nema ni korova na sastavima (oprlje ih plamenom na gas). Čovek ima utisak da će stajati još 200 godina...

Da bi stvar bila crnja, na slici je LOKALNI voz, dakle ne onaj "za dalek put", koji je bešuman (na struju), i doslovno za 3 minute ide do najbližeg grada - deca idu njime u školu.
No, ovoga ima po celoj zemlji, ne treba mnogo da se luta...

Немања

pre 13 godina

@partibrejker
Импозантно, заиста.

Мене су учили да треба остати у Србији, и волео бих наравно, али људи као што је поменути Мркоњић и слични терају човека да се све више запита "А зашто? За кога?"...

Можете ли ми рећи које је то место? Планирам пропутовање кроз Немачку у септембру па можда ми буде успут :)