Četvrtak, 05.08.2010.

00:24

Talas poskupljenja se bliži Srbiji

Talas poskupljenja koji su najpre najavili pekari, prema izjavama proizvođača, preti da se pretvori u lavinu koja će povući sa sobom gotovo sve dobavljače.

Izvor: Danas

Talas poskupljenja se bliži Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 13 godina

@dejan-minhen

Prosecna plata u Srbiji nije 350e vec 250e. Jedino ako je za tebe Srbija=beograd. Ne veruj svemu sto procitas na ovom sajtu.
Poz

argus

pre 13 godina

Sad mi ništa nije jasno. Pre neki dan komentari kako je sjajno što dinar slabi u odnosu na evro jer to pogoduje uzvoznicima a samim tim odgovara svima, doduše na duži rok. Dobro možda je ntaj duži rok jedno 38o godina ali ajd.Kad ono sad vidim da taj skok evra dovodi do povećanja cena pa ni to ne valja. Ljudi odlučite se ili je najbolje da plate budu 5 maraka tj.5 evra kao onomad.

grga1810

pre 13 godina

Energenti utichu toliko puno u ceni proizvodnje zato shto je nasha industrija POTPUNO ENERGETSKI NEEFIKASNA!!!
Troshi se nemilice, i struja i toplota i hladnoca, a nema investicija u smanjenje potroshnje energije!
Vecina srpskih fabrika bi, realno, potroshnju energije mogla da smanji za 35%, chime bi se i uticaj energenata na cenu krajnjih proizvoda smanjio...naravno...postavlja se pitanje da li bi manja ptorshnja energenata povukla sa sobom i pojeftinjenje proizvoda, ili bi jednostavno preduzeca tu "ushtedu" proknjizila kao profit...mislim da znamo odgovor...ipak je ovo Srbija :|||

Dr Wu

pre 13 godina

Pukla zetva u Rusiji, i sad ce da krene pljacka seljaka u Srbiji. Zabranice slobodan izvoz i trgovinu psenice (satro da sacuvaju domace trziste) a omogucice Kosticu i Miskovicu da po bagatelnim cenama kupe psenicu kako bi posle, sa premijom, istu prodali Rusima. Profit, naravno, u dzepove Miskovica i Kostica i ekipe koju finansiraju.

ralje

pre 13 godina

Nemogu da shvatim novinare sa ovakvim informacijama,jesu li oni svjesni da sami doprinose podizanju cijena jer ima proizvodjaca koji vjerovatno ne misle da koriguju cijene ali kad vide da je to maltene normalno i obavezujuce onda ce i oni tim putem,strasno!

Apache

pre 13 godina

Neverovatno! Opšti "konsenzus" za odbranu Kosova i čuvanje teritorijalnog integriteta zemlje i misliti da ta davno izgubljena i besmislena aktivnost ne košta ništa. Dame i gospodo račun za Vaše dugogodišnje gluposti i stranputice je stigao na naplatu. Hteti evropski standard i vrednosti ali udružen sa "nesvrstanima", pa to ne ide nikako.

uspavani narod

pre 13 godina

A kako se sada neko ne seti da kaze kupovanje mira jer su cigare i hleb jeftiniji ,a sve ostalo skulje cak nego i u Evropi. Jadan je narod koji misli da je pametan zato sto je uspeo da ustedi sto evra mesecno ili pokrije racune, pa ide po logici tipa: cuti dobro je, vidi kako ostali zive bar ja imam da prezivim... i svi tako misle...

hahahahah

pre 13 godina

Jadna deca ministara i predsednika nemaju para za lebac pa mora da se malo poskupi sve.
Jedva cekam sledece izbore da vidim sta ce tada lagati DS

Luka Laban

pre 13 godina

Pa kad se niko ne buni,sto da ne!!!
Samo iskreno mislim da ce mnogi morati da se odreknu velikih marzi,jel narod (vecina)zaista nema sta trosi.

Velimir

pre 13 godina

Najvecu opasnost za srpsku ekonomiju predstavlja sistemski generisana inflacija. Pogledajte, ko su bili najveci generatori inflacije u Srbiji proteklih 10 godina. Neradnici iz drzavne birokratije u koju su se mnogi uhlebili po stranackoj liniji, njihova sabraca neradnici iz monopolistickih javnih preduzeca i "rezimski" tajkuni monopolisti na celu sa trgovcem Miskovicem i mlekarem Bekom.
Da bi se sprecio totalni kolaps srpske ekonomije uz totalno srozavanje standarda gradjana, trebalo bi zahtevati hitnu racionalizaciju drzavne administracije, izjednacavanje nezasluzenih plata u javnom sektoru, sa prosecnim platama koje postoje u privatnom sektoru, i ostre kazne za zloupotrebu monopolskog polozaja uz naplatu ekstraprofita. Ne treba dozvoliti poskupljenja monopolistickim preduzecima javnog sektora. U javnim monopolistickim preduzecima, po pravilu 1/3 zaposlenih radi, a 2/3 ne rade nista, a primaju debele i nezasluzene plate. Kad bi se svi ti neradnici otpustili i poslali na biro, ta preduzeca vise ne bi imala gubitke. Neosporiva cinjenica je da javna monopolisticka preduzeca sluze za uhlebljenje i zbrinjavanje nesposobnih partijskih kadrova. Cene monopolistickih preduzeca se ne formiraju na slobodnom trzistu, nego su rezultat politicke odluke. Za eliminaciju gubitaka javnih preduzeca nije potrebno povacavati cene, dovoljno je racionalizovati njihovo poslovanje, eliminisati javasluk i rasterati neradnike.

dejan-minhen

pre 13 godina

@ realno

ma kojih si ti to namirnica kupio punu kesu i platio 5 EUR???

Nije Nemacka nista jeftinija od Srbije samo je u Srbiji prosecna plata 350 EUR a u Nemackoj 1.500 EUR.
Drugi problem Srbije: cene u Evrima su relativno stabilne. Litra jogurta vec dug period kosta 0,70-0,80 EUR. (u Nemackoj toliko kosta pola litre)
Ali sta to vredi nekome kada je njegova plata i dalje 25.000 RSD, jogurt koji je kostao 60 RSD sada kosta 80 RSD.

Bas mi je bila rodaka iz Srbije u poseti pre par dana i kuka kako je i u Nemackoj sve skupo, a ona mislila za malo novca obnoviti svoju garderobu!!

A sto se hrane tice ko hoce da kupi par sitnica ne treba da ulazi u trgovinu sa manje od 10 EUR!! za svaki slucaj je bolje poneti 15 ili 20 EUR.

jole

pre 13 godina

Ha, ja se ne bojim. Dobio sam onih 1000 evra od Dinkica i za to cu skrpiti barem dva meseca, a sta cu posle tek cu da razmisljam kada prodje tih 2 meseca, bas kao sto i nasa vlada razmislja...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kakva glupost. Sada je kriv neki cunami koji dolazi od nekuda a mi smo samo nevina žrtva koja o svemu tome pojma nema. Milošević copy, demokrate paste, još samo da se na RTS zavrti ova pesma : http://www.youtube.com/watch?v=xCu_LOoQYUg

demos

pre 13 godina

Ovim vestima o poskupljenjima opozicija pokusava da dodje do vanrednih izbora.Nikad se bolje nije zivelo zahvaljujuci nasem predsedniku Tadicu i B92.

miki

pre 13 godina

Dokle bre! Ako drzava nema para zasto cigarete ne poskupe 100%? Neka se smanji cena energenata a duplira cena cigareta i eto resenje problema u drzavi. U okolnim zemljama cigarete su duplo skuplje ali je zato benzin znatno jeftiniji!

Razocarana

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=AvpkIZqWdVU

Koliko nisko idemo,
moze li uopste nize,
mozda nam se digo zanos
al' standard nam se ne dize, Dani ponosa i slave
i minusa na tekucim,
mi ne zivimo mi prezivljavamo.
Sta ostavljamo nasim buducim narastajima,
dugove, racune,
rate kredita nas guse,
a nemamo ni kune.
Kombiniramo kako odgodit placanje bar za desetak dana.
J**** zivot sad kad na karticu
se kupuje hrana.

I, gde smo sad?
Stara stednja se istopila.
Otisla na ono bitno.
Pojela se i popila.
****
I gde smo sad
opet sve iz pocetka.
Zakoliko nisko idemo od ponedeljka do petka.

Jos cekamo bolje sutra, mozda naivno se nadamo istim stvarima dok iznutra
celi sistem zakazuje,
nema pravde da nas stiti,
nema postene vlasti sve sami konvertiti....

I,dalje radimo na crno ispod scene al do kad,
ko ce vratit dostojanstvo,
ko ce platit punu cenu,
dat nam toliko koliko vredimo
da stvari jednom krenu...
vise ne gubimo strpljenje samo brojimo probleme,
sve sto imali smo, nemamo i tesko nam je vreme, pa na kraju se zapitam koliko
nisko pao sam, kako onda ostat ponosan ??!!

P.S. Elemental je ovu stvar napravio 2004 godine. Sest godina posle, kad pogledam ovu jadnu Srbiju mogu da potpisem svaku njihovu rec...

realno

pre 13 godina

Pre nedelju dana sam se vratio turistički iz Nemačke i tamo se uverio koliko se ovaj narod besramno pljačka. Kada sam u centru Berlina kupio punu kesu kvalitetnih namirnica koje se ni ne mogu naći u Srbiji i sve to platio 5 eura, onda se vidi gde smo stigli. U redu, cigare, piće, struja, voda i tako te stvari su verovatno skuplje, ali oni imaju i po deset puta veće plate od nas. Sramota. I sad ti nemoj emigrirati.

BaneNS

pre 13 godina

Neverovatno je kako novinari objavljuju svašta, bez ikakvih proveravanja stvarnih činjenica! Pre 10 dana je u Službenom glasniku RS objavljen novi cenovnik BAT-ovih cigareta. Sve cigarete iz njihovog proizvodnog asortimana idu gore po 10 RSD od 10.08.! Monus-ove cigarete Monus 100's, Floyd, Fast 100's i Too busy su poskupele pre 10-tak dana, po 5 RSD. Ali ne, ne morate vi da se trudite uopšte da istražite istinu, samo naštampajte ono što vam izdiktiraju!

Deki

pre 13 godina

Ma ne brinite,ovo je lazna informacija-nece biti poskupljenja uveravaju nas i Milosavljevic i "novi Jelasic", nema to veze sa skokom evra... Mi platu primamo u dinarima i trosimo u dinarima,nas to nista ne pogadja. A i njjeftiniji smo u regionu - kaze ministar

voja

pre 13 godina

Uđite u prodavnice i pogledajte kako cene skaču, gotovo svakodnevno i to drastično!!!
Naši statističari, (pod kontrolom Vlade) izračunaće da je inflacija manja od 6%.

devit

pre 13 godina

Devedesete se vracaju na velika vrata!!!
A sta ocekivati kada SPS na celu sa "Malim Slobom",Skundricem, Bajatovicem,Mrkelom opet grade "bolu i svetliju" buducnost Srbije!!!!!
Nazaalost,vec vidjeno!!!!....

hope

pre 13 godina

"U "Britiš ameriken tobaku" kažu da trenutno analiziraju uticaj uvećane minimalne akcize. „Verovatno ćemo reagovati u pojedinim cenovnim segmentima, ali se konačna odluka očekuje početkom naredne nedelje“, kažu u BAT-u."
Kako verovatno kada su njihove novr cene vec izasle u Sluzbenom glaniku.......

Petar

pre 13 godina

Ja sam sada u Portugalu na odmoru. Cene su manje nego kod nas i pre poskupljenja. Jednostavno ne zelim da se vratim. Bolje bih ziveo sa mojom platom ovde nego u Srbiji.

Petar

pre 13 godina

Ja sam sada u Portugalu na odmoru. Cene su manje nego kod nas i pre poskupljenja. Jednostavno ne zelim da se vratim. Bolje bih ziveo sa mojom platom ovde nego u Srbiji.

realno

pre 13 godina

Pre nedelju dana sam se vratio turistički iz Nemačke i tamo se uverio koliko se ovaj narod besramno pljačka. Kada sam u centru Berlina kupio punu kesu kvalitetnih namirnica koje se ni ne mogu naći u Srbiji i sve to platio 5 eura, onda se vidi gde smo stigli. U redu, cigare, piće, struja, voda i tako te stvari su verovatno skuplje, ali oni imaju i po deset puta veće plate od nas. Sramota. I sad ti nemoj emigrirati.

devit

pre 13 godina

Devedesete se vracaju na velika vrata!!!
A sta ocekivati kada SPS na celu sa "Malim Slobom",Skundricem, Bajatovicem,Mrkelom opet grade "bolu i svetliju" buducnost Srbije!!!!!
Nazaalost,vec vidjeno!!!!....

miki

pre 13 godina

Dokle bre! Ako drzava nema para zasto cigarete ne poskupe 100%? Neka se smanji cena energenata a duplira cena cigareta i eto resenje problema u drzavi. U okolnim zemljama cigarete su duplo skuplje ali je zato benzin znatno jeftiniji!

Deki

pre 13 godina

Ma ne brinite,ovo je lazna informacija-nece biti poskupljenja uveravaju nas i Milosavljevic i "novi Jelasic", nema to veze sa skokom evra... Mi platu primamo u dinarima i trosimo u dinarima,nas to nista ne pogadja. A i njjeftiniji smo u regionu - kaze ministar

BaneNS

pre 13 godina

Neverovatno je kako novinari objavljuju svašta, bez ikakvih proveravanja stvarnih činjenica! Pre 10 dana je u Službenom glasniku RS objavljen novi cenovnik BAT-ovih cigareta. Sve cigarete iz njihovog proizvodnog asortimana idu gore po 10 RSD od 10.08.! Monus-ove cigarete Monus 100's, Floyd, Fast 100's i Too busy su poskupele pre 10-tak dana, po 5 RSD. Ali ne, ne morate vi da se trudite uopšte da istražite istinu, samo naštampajte ono što vam izdiktiraju!

voja

pre 13 godina

Uđite u prodavnice i pogledajte kako cene skaču, gotovo svakodnevno i to drastično!!!
Naši statističari, (pod kontrolom Vlade) izračunaće da je inflacija manja od 6%.

demos

pre 13 godina

Ovim vestima o poskupljenjima opozicija pokusava da dodje do vanrednih izbora.Nikad se bolje nije zivelo zahvaljujuci nasem predsedniku Tadicu i B92.

Razocarana

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=AvpkIZqWdVU

Koliko nisko idemo,
moze li uopste nize,
mozda nam se digo zanos
al' standard nam se ne dize, Dani ponosa i slave
i minusa na tekucim,
mi ne zivimo mi prezivljavamo.
Sta ostavljamo nasim buducim narastajima,
dugove, racune,
rate kredita nas guse,
a nemamo ni kune.
Kombiniramo kako odgodit placanje bar za desetak dana.
J**** zivot sad kad na karticu
se kupuje hrana.

I, gde smo sad?
Stara stednja se istopila.
Otisla na ono bitno.
Pojela se i popila.
****
I gde smo sad
opet sve iz pocetka.
Zakoliko nisko idemo od ponedeljka do petka.

Jos cekamo bolje sutra, mozda naivno se nadamo istim stvarima dok iznutra
celi sistem zakazuje,
nema pravde da nas stiti,
nema postene vlasti sve sami konvertiti....

I,dalje radimo na crno ispod scene al do kad,
ko ce vratit dostojanstvo,
ko ce platit punu cenu,
dat nam toliko koliko vredimo
da stvari jednom krenu...
vise ne gubimo strpljenje samo brojimo probleme,
sve sto imali smo, nemamo i tesko nam je vreme, pa na kraju se zapitam koliko
nisko pao sam, kako onda ostat ponosan ??!!

P.S. Elemental je ovu stvar napravio 2004 godine. Sest godina posle, kad pogledam ovu jadnu Srbiju mogu da potpisem svaku njihovu rec...

Dr Wu

pre 13 godina

Pukla zetva u Rusiji, i sad ce da krene pljacka seljaka u Srbiji. Zabranice slobodan izvoz i trgovinu psenice (satro da sacuvaju domace trziste) a omogucice Kosticu i Miskovicu da po bagatelnim cenama kupe psenicu kako bi posle, sa premijom, istu prodali Rusima. Profit, naravno, u dzepove Miskovica i Kostica i ekipe koju finansiraju.

hope

pre 13 godina

"U "Britiš ameriken tobaku" kažu da trenutno analiziraju uticaj uvećane minimalne akcize. „Verovatno ćemo reagovati u pojedinim cenovnim segmentima, ali se konačna odluka očekuje početkom naredne nedelje“, kažu u BAT-u."
Kako verovatno kada su njihove novr cene vec izasle u Sluzbenom glaniku.......

jole

pre 13 godina

Ha, ja se ne bojim. Dobio sam onih 1000 evra od Dinkica i za to cu skrpiti barem dva meseca, a sta cu posle tek cu da razmisljam kada prodje tih 2 meseca, bas kao sto i nasa vlada razmislja...

Velimir

pre 13 godina

Najvecu opasnost za srpsku ekonomiju predstavlja sistemski generisana inflacija. Pogledajte, ko su bili najveci generatori inflacije u Srbiji proteklih 10 godina. Neradnici iz drzavne birokratije u koju su se mnogi uhlebili po stranackoj liniji, njihova sabraca neradnici iz monopolistickih javnih preduzeca i "rezimski" tajkuni monopolisti na celu sa trgovcem Miskovicem i mlekarem Bekom.
Da bi se sprecio totalni kolaps srpske ekonomije uz totalno srozavanje standarda gradjana, trebalo bi zahtevati hitnu racionalizaciju drzavne administracije, izjednacavanje nezasluzenih plata u javnom sektoru, sa prosecnim platama koje postoje u privatnom sektoru, i ostre kazne za zloupotrebu monopolskog polozaja uz naplatu ekstraprofita. Ne treba dozvoliti poskupljenja monopolistickim preduzecima javnog sektora. U javnim monopolistickim preduzecima, po pravilu 1/3 zaposlenih radi, a 2/3 ne rade nista, a primaju debele i nezasluzene plate. Kad bi se svi ti neradnici otpustili i poslali na biro, ta preduzeca vise ne bi imala gubitke. Neosporiva cinjenica je da javna monopolisticka preduzeca sluze za uhlebljenje i zbrinjavanje nesposobnih partijskih kadrova. Cene monopolistickih preduzeca se ne formiraju na slobodnom trzistu, nego su rezultat politicke odluke. Za eliminaciju gubitaka javnih preduzeca nije potrebno povacavati cene, dovoljno je racionalizovati njihovo poslovanje, eliminisati javasluk i rasterati neradnike.

Apache

pre 13 godina

Neverovatno! Opšti "konsenzus" za odbranu Kosova i čuvanje teritorijalnog integriteta zemlje i misliti da ta davno izgubljena i besmislena aktivnost ne košta ništa. Dame i gospodo račun za Vaše dugogodišnje gluposti i stranputice je stigao na naplatu. Hteti evropski standard i vrednosti ali udružen sa "nesvrstanima", pa to ne ide nikako.

uspavani narod

pre 13 godina

A kako se sada neko ne seti da kaze kupovanje mira jer su cigare i hleb jeftiniji ,a sve ostalo skulje cak nego i u Evropi. Jadan je narod koji misli da je pametan zato sto je uspeo da ustedi sto evra mesecno ili pokrije racune, pa ide po logici tipa: cuti dobro je, vidi kako ostali zive bar ja imam da prezivim... i svi tako misle...

ralje

pre 13 godina

Nemogu da shvatim novinare sa ovakvim informacijama,jesu li oni svjesni da sami doprinose podizanju cijena jer ima proizvodjaca koji vjerovatno ne misle da koriguju cijene ali kad vide da je to maltene normalno i obavezujuce onda ce i oni tim putem,strasno!

hahahahah

pre 13 godina

Jadna deca ministara i predsednika nemaju para za lebac pa mora da se malo poskupi sve.
Jedva cekam sledece izbore da vidim sta ce tada lagati DS

Luka Laban

pre 13 godina

Pa kad se niko ne buni,sto da ne!!!
Samo iskreno mislim da ce mnogi morati da se odreknu velikih marzi,jel narod (vecina)zaista nema sta trosi.

Pera

pre 13 godina

@dejan-minhen

Prosecna plata u Srbiji nije 350e vec 250e. Jedino ako je za tebe Srbija=beograd. Ne veruj svemu sto procitas na ovom sajtu.
Poz

dejan-minhen

pre 13 godina

@ realno

ma kojih si ti to namirnica kupio punu kesu i platio 5 EUR???

Nije Nemacka nista jeftinija od Srbije samo je u Srbiji prosecna plata 350 EUR a u Nemackoj 1.500 EUR.
Drugi problem Srbije: cene u Evrima su relativno stabilne. Litra jogurta vec dug period kosta 0,70-0,80 EUR. (u Nemackoj toliko kosta pola litre)
Ali sta to vredi nekome kada je njegova plata i dalje 25.000 RSD, jogurt koji je kostao 60 RSD sada kosta 80 RSD.

Bas mi je bila rodaka iz Srbije u poseti pre par dana i kuka kako je i u Nemackoj sve skupo, a ona mislila za malo novca obnoviti svoju garderobu!!

A sto se hrane tice ko hoce da kupi par sitnica ne treba da ulazi u trgovinu sa manje od 10 EUR!! za svaki slucaj je bolje poneti 15 ili 20 EUR.

grga1810

pre 13 godina

Energenti utichu toliko puno u ceni proizvodnje zato shto je nasha industrija POTPUNO ENERGETSKI NEEFIKASNA!!!
Troshi se nemilice, i struja i toplota i hladnoca, a nema investicija u smanjenje potroshnje energije!
Vecina srpskih fabrika bi, realno, potroshnju energije mogla da smanji za 35%, chime bi se i uticaj energenata na cenu krajnjih proizvoda smanjio...naravno...postavlja se pitanje da li bi manja ptorshnja energenata povukla sa sobom i pojeftinjenje proizvoda, ili bi jednostavno preduzeca tu "ushtedu" proknjizila kao profit...mislim da znamo odgovor...ipak je ovo Srbija :|||

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kakva glupost. Sada je kriv neki cunami koji dolazi od nekuda a mi smo samo nevina žrtva koja o svemu tome pojma nema. Milošević copy, demokrate paste, još samo da se na RTS zavrti ova pesma : http://www.youtube.com/watch?v=xCu_LOoQYUg

argus

pre 13 godina

Sad mi ništa nije jasno. Pre neki dan komentari kako je sjajno što dinar slabi u odnosu na evro jer to pogoduje uzvoznicima a samim tim odgovara svima, doduše na duži rok. Dobro možda je ntaj duži rok jedno 38o godina ali ajd.Kad ono sad vidim da taj skok evra dovodi do povećanja cena pa ni to ne valja. Ljudi odlučite se ili je najbolje da plate budu 5 maraka tj.5 evra kao onomad.

demos

pre 13 godina

Ovim vestima o poskupljenjima opozicija pokusava da dodje do vanrednih izbora.Nikad se bolje nije zivelo zahvaljujuci nasem predsedniku Tadicu i B92.

miki

pre 13 godina

Dokle bre! Ako drzava nema para zasto cigarete ne poskupe 100%? Neka se smanji cena energenata a duplira cena cigareta i eto resenje problema u drzavi. U okolnim zemljama cigarete su duplo skuplje ali je zato benzin znatno jeftiniji!

realno

pre 13 godina

Pre nedelju dana sam se vratio turistički iz Nemačke i tamo se uverio koliko se ovaj narod besramno pljačka. Kada sam u centru Berlina kupio punu kesu kvalitetnih namirnica koje se ni ne mogu naći u Srbiji i sve to platio 5 eura, onda se vidi gde smo stigli. U redu, cigare, piće, struja, voda i tako te stvari su verovatno skuplje, ali oni imaju i po deset puta veće plate od nas. Sramota. I sad ti nemoj emigrirati.

Apache

pre 13 godina

Neverovatno! Opšti "konsenzus" za odbranu Kosova i čuvanje teritorijalnog integriteta zemlje i misliti da ta davno izgubljena i besmislena aktivnost ne košta ništa. Dame i gospodo račun za Vaše dugogodišnje gluposti i stranputice je stigao na naplatu. Hteti evropski standard i vrednosti ali udružen sa "nesvrstanima", pa to ne ide nikako.

Petar

pre 13 godina

Ja sam sada u Portugalu na odmoru. Cene su manje nego kod nas i pre poskupljenja. Jednostavno ne zelim da se vratim. Bolje bih ziveo sa mojom platom ovde nego u Srbiji.

dejan-minhen

pre 13 godina

@ realno

ma kojih si ti to namirnica kupio punu kesu i platio 5 EUR???

Nije Nemacka nista jeftinija od Srbije samo je u Srbiji prosecna plata 350 EUR a u Nemackoj 1.500 EUR.
Drugi problem Srbije: cene u Evrima su relativno stabilne. Litra jogurta vec dug period kosta 0,70-0,80 EUR. (u Nemackoj toliko kosta pola litre)
Ali sta to vredi nekome kada je njegova plata i dalje 25.000 RSD, jogurt koji je kostao 60 RSD sada kosta 80 RSD.

Bas mi je bila rodaka iz Srbije u poseti pre par dana i kuka kako je i u Nemackoj sve skupo, a ona mislila za malo novca obnoviti svoju garderobu!!

A sto se hrane tice ko hoce da kupi par sitnica ne treba da ulazi u trgovinu sa manje od 10 EUR!! za svaki slucaj je bolje poneti 15 ili 20 EUR.

devit

pre 13 godina

Devedesete se vracaju na velika vrata!!!
A sta ocekivati kada SPS na celu sa "Malim Slobom",Skundricem, Bajatovicem,Mrkelom opet grade "bolu i svetliju" buducnost Srbije!!!!!
Nazaalost,vec vidjeno!!!!....

Dr Wu

pre 13 godina

Pukla zetva u Rusiji, i sad ce da krene pljacka seljaka u Srbiji. Zabranice slobodan izvoz i trgovinu psenice (satro da sacuvaju domace trziste) a omogucice Kosticu i Miskovicu da po bagatelnim cenama kupe psenicu kako bi posle, sa premijom, istu prodali Rusima. Profit, naravno, u dzepove Miskovica i Kostica i ekipe koju finansiraju.

BaneNS

pre 13 godina

Neverovatno je kako novinari objavljuju svašta, bez ikakvih proveravanja stvarnih činjenica! Pre 10 dana je u Službenom glasniku RS objavljen novi cenovnik BAT-ovih cigareta. Sve cigarete iz njihovog proizvodnog asortimana idu gore po 10 RSD od 10.08.! Monus-ove cigarete Monus 100's, Floyd, Fast 100's i Too busy su poskupele pre 10-tak dana, po 5 RSD. Ali ne, ne morate vi da se trudite uopšte da istražite istinu, samo naštampajte ono što vam izdiktiraju!

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kakva glupost. Sada je kriv neki cunami koji dolazi od nekuda a mi smo samo nevina žrtva koja o svemu tome pojma nema. Milošević copy, demokrate paste, još samo da se na RTS zavrti ova pesma : http://www.youtube.com/watch?v=xCu_LOoQYUg

ralje

pre 13 godina

Nemogu da shvatim novinare sa ovakvim informacijama,jesu li oni svjesni da sami doprinose podizanju cijena jer ima proizvodjaca koji vjerovatno ne misle da koriguju cijene ali kad vide da je to maltene normalno i obavezujuce onda ce i oni tim putem,strasno!

grga1810

pre 13 godina

Energenti utichu toliko puno u ceni proizvodnje zato shto je nasha industrija POTPUNO ENERGETSKI NEEFIKASNA!!!
Troshi se nemilice, i struja i toplota i hladnoca, a nema investicija u smanjenje potroshnje energije!
Vecina srpskih fabrika bi, realno, potroshnju energije mogla da smanji za 35%, chime bi se i uticaj energenata na cenu krajnjih proizvoda smanjio...naravno...postavlja se pitanje da li bi manja ptorshnja energenata povukla sa sobom i pojeftinjenje proizvoda, ili bi jednostavno preduzeca tu "ushtedu" proknjizila kao profit...mislim da znamo odgovor...ipak je ovo Srbija :|||

Razocarana

pre 13 godina

http://www.youtube.com/watch?v=AvpkIZqWdVU

Koliko nisko idemo,
moze li uopste nize,
mozda nam se digo zanos
al' standard nam se ne dize, Dani ponosa i slave
i minusa na tekucim,
mi ne zivimo mi prezivljavamo.
Sta ostavljamo nasim buducim narastajima,
dugove, racune,
rate kredita nas guse,
a nemamo ni kune.
Kombiniramo kako odgodit placanje bar za desetak dana.
J**** zivot sad kad na karticu
se kupuje hrana.

I, gde smo sad?
Stara stednja se istopila.
Otisla na ono bitno.
Pojela se i popila.
****
I gde smo sad
opet sve iz pocetka.
Zakoliko nisko idemo od ponedeljka do petka.

Jos cekamo bolje sutra, mozda naivno se nadamo istim stvarima dok iznutra
celi sistem zakazuje,
nema pravde da nas stiti,
nema postene vlasti sve sami konvertiti....

I,dalje radimo na crno ispod scene al do kad,
ko ce vratit dostojanstvo,
ko ce platit punu cenu,
dat nam toliko koliko vredimo
da stvari jednom krenu...
vise ne gubimo strpljenje samo brojimo probleme,
sve sto imali smo, nemamo i tesko nam je vreme, pa na kraju se zapitam koliko
nisko pao sam, kako onda ostat ponosan ??!!

P.S. Elemental je ovu stvar napravio 2004 godine. Sest godina posle, kad pogledam ovu jadnu Srbiju mogu da potpisem svaku njihovu rec...

Velimir

pre 13 godina

Najvecu opasnost za srpsku ekonomiju predstavlja sistemski generisana inflacija. Pogledajte, ko su bili najveci generatori inflacije u Srbiji proteklih 10 godina. Neradnici iz drzavne birokratije u koju su se mnogi uhlebili po stranackoj liniji, njihova sabraca neradnici iz monopolistickih javnih preduzeca i "rezimski" tajkuni monopolisti na celu sa trgovcem Miskovicem i mlekarem Bekom.
Da bi se sprecio totalni kolaps srpske ekonomije uz totalno srozavanje standarda gradjana, trebalo bi zahtevati hitnu racionalizaciju drzavne administracije, izjednacavanje nezasluzenih plata u javnom sektoru, sa prosecnim platama koje postoje u privatnom sektoru, i ostre kazne za zloupotrebu monopolskog polozaja uz naplatu ekstraprofita. Ne treba dozvoliti poskupljenja monopolistickim preduzecima javnog sektora. U javnim monopolistickim preduzecima, po pravilu 1/3 zaposlenih radi, a 2/3 ne rade nista, a primaju debele i nezasluzene plate. Kad bi se svi ti neradnici otpustili i poslali na biro, ta preduzeca vise ne bi imala gubitke. Neosporiva cinjenica je da javna monopolisticka preduzeca sluze za uhlebljenje i zbrinjavanje nesposobnih partijskih kadrova. Cene monopolistickih preduzeca se ne formiraju na slobodnom trzistu, nego su rezultat politicke odluke. Za eliminaciju gubitaka javnih preduzeca nije potrebno povacavati cene, dovoljno je racionalizovati njihovo poslovanje, eliminisati javasluk i rasterati neradnike.

hope

pre 13 godina

"U "Britiš ameriken tobaku" kažu da trenutno analiziraju uticaj uvećane minimalne akcize. „Verovatno ćemo reagovati u pojedinim cenovnim segmentima, ali se konačna odluka očekuje početkom naredne nedelje“, kažu u BAT-u."
Kako verovatno kada su njihove novr cene vec izasle u Sluzbenom glaniku.......

voja

pre 13 godina

Uđite u prodavnice i pogledajte kako cene skaču, gotovo svakodnevno i to drastično!!!
Naši statističari, (pod kontrolom Vlade) izračunaće da je inflacija manja od 6%.

Deki

pre 13 godina

Ma ne brinite,ovo je lazna informacija-nece biti poskupljenja uveravaju nas i Milosavljevic i "novi Jelasic", nema to veze sa skokom evra... Mi platu primamo u dinarima i trosimo u dinarima,nas to nista ne pogadja. A i njjeftiniji smo u regionu - kaze ministar

jole

pre 13 godina

Ha, ja se ne bojim. Dobio sam onih 1000 evra od Dinkica i za to cu skrpiti barem dva meseca, a sta cu posle tek cu da razmisljam kada prodje tih 2 meseca, bas kao sto i nasa vlada razmislja...

hahahahah

pre 13 godina

Jadna deca ministara i predsednika nemaju para za lebac pa mora da se malo poskupi sve.
Jedva cekam sledece izbore da vidim sta ce tada lagati DS

Luka Laban

pre 13 godina

Pa kad se niko ne buni,sto da ne!!!
Samo iskreno mislim da ce mnogi morati da se odreknu velikih marzi,jel narod (vecina)zaista nema sta trosi.

uspavani narod

pre 13 godina

A kako se sada neko ne seti da kaze kupovanje mira jer su cigare i hleb jeftiniji ,a sve ostalo skulje cak nego i u Evropi. Jadan je narod koji misli da je pametan zato sto je uspeo da ustedi sto evra mesecno ili pokrije racune, pa ide po logici tipa: cuti dobro je, vidi kako ostali zive bar ja imam da prezivim... i svi tako misle...

argus

pre 13 godina

Sad mi ništa nije jasno. Pre neki dan komentari kako je sjajno što dinar slabi u odnosu na evro jer to pogoduje uzvoznicima a samim tim odgovara svima, doduše na duži rok. Dobro možda je ntaj duži rok jedno 38o godina ali ajd.Kad ono sad vidim da taj skok evra dovodi do povećanja cena pa ni to ne valja. Ljudi odlučite se ili je najbolje da plate budu 5 maraka tj.5 evra kao onomad.

Pera

pre 13 godina

@dejan-minhen

Prosecna plata u Srbiji nije 350e vec 250e. Jedino ako je za tebe Srbija=beograd. Ne veruj svemu sto procitas na ovom sajtu.
Poz