Nedelja, 01.08.2010.

23:12

"Trebalo bi da me hvale"

Ministar zdravlja, profesor dr Tomica Milosavljević, često je, zbog neke od brojnih afera u zdravstvu, na udaru medija.

Izvor: Politika

"Trebalo bi da me hvale" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Srđan

pre 13 godina

Privatni KBC tzv. Beogradski ne ispunjava uslove za korišćenje tog naziva. Nema profesore i prema tome nema klinike. Tomica se lično založio da dobiju taj naziv pre nego su ispunili uslove i čak pre nego što je bilo ko tamo bio zaposlen. Osnivač je jedna žena -DOMAĆICA po zanimanju, a ko stoji kapitalom niko ne zna tačno, a svi pretpostavljaju da je njen MUŽ. Iz svega stoji Tomica i njemu podređeni koji u ovome vide šansu za zgrtanje miliona evra od državnog FONDA zdravstva. Neka press istraži da li ovaj KBC ispunjava uslove? On nema ni jednog profesora aktivnog, jer penzioneri nisu profesori.

Pavle

pre 13 godina

Veciti ministar zdravlja, a niodcega ga nije sramota.Ej ministar zdravlja, a smesnu operaciju diskus hernije, koju nasi lekari rade rutinski, odradi u inostranstvu.Toliko o tome koliko ceni domace zdravstvo.A zamislite on je ministar tog zdravstva...Kuku Todore...Ali Tomica ima G17 i to je to - bolje gram vlasti, nego oka pameti i casti...Bravo ti ga ministre...cccc!

mile

pre 13 godina

Za borbu protiv kriminala, kao npr. korupcija zadužena je policija, a ne ministarstvo zdravlja. Umesto da radi tuđ posao, trebao se samo pozabaviti da donese zakone i instrumente da orkestar zvani zdravstvo bude harmoničan. U tom orkestru raštimovao je sve izvođače. Upropastio je i pacijente i zdravstvene radnike i među njima posejao nepoverenje. Onemogućio je da i među jednim i drugim glavnu reč vode mutivode. A čestiti radnici i bolesnici, kakvih je uostalom ogromna većina, praktično nemaju ni pravo glasa. Oni se ni za šta ne pitaju. E samo zbog toga morao bi gospodin da ode i bude što pre zaboravljen. Ali paziti da ne dođe još gori. Jer kako su se smenjivali, tako je sve gori dolazio, a šljam zavladao svuda.

Jelena iz Jagodine

pre 13 godina

Evo primera kako je naš miistar zdravlja "sjajan". Lek za odojčad koji su proizvodili Zdravlje iz Leskovca i Galenika nema nigde da se nađe, ali je zato tu njegova zamena iz uvoza po 4 i slovima ČETIRI puta većoj ceni. Ljudi na noge! Ovakav ministar može da postoji samo u tužnoj zemlji Srbiji. VREME JE ZA PROMENE!

O tempora

pre 13 godina

U Vladi u kojoj je Tomica Milosavljevic ministar, ne ocekujte da iko ikada podnese ostavku. Tacno da pola Srbije pomre od neke iskorenjene bolesti, on bi se pojavio na tv da nadje krivca u nekom drugom. A stanje u zdravstvu takvo da bi trebalo da mu se sudi za 'zlocinacki poduhvat'. Sjajan su tandem i on i Ministar Jeremic. Sve sami uspesni ministri...

Braco

pre 13 godina

Covek je u pravu. Treba ga nagraditi, recimo oduzetom penzijom Eve Ras. Kada se pogleda sta je sve uradio za ovu drzqavu, ne samo on vec i Radeta, S.Jovanovic i mnogi drugi "pregaoci", koji satrese od rada po razno raznim ministarstvima, upravnim odborima ..., onda mi ostali treba da se ponizno molimo Bogu da ostanu na svojim radnim mestima, radeci u korist nase stete, pardon srece.

Milan Popovic

pre 13 godina

Evo pohvala za javnost u radu. Koliko je mocan taj covek prosudite sami pred ocima javnosti amnestira lekare cija briga za pacijente za posledicu ima troje dece bez majke. Nadam se da Drzava uvidja da je vrag odneo salu.

















;

biljana

pre 13 godina

Za svaku je pohvalu istrajnost u sedenju u ministarskoj fotelji!
Neka neko samo uslika toalete u porodilistima!
Cenovnik u porodilistima!
Javna je tajna o placanju min. 500 Eur PRE porodjaja!
Kotlarnica u Klinickom centru - licitirane 2 a uradjena jedna za iste pare!
Ortopedska pomagala - pa na intenzivnoj nezi pacijentima guraju vizitkarte i stoje u spaliru nudeci kolica i ostalo (a svako ima dil sa doktorom)...
Ako mi dokaze da je on doprineo da se otvore neke afere u zdravstvu - kapa dole!!!
Jos ima drskosti da trazi da ga hvale???

Aleksandar

pre 13 godina

Podseca me na jelenu karleusu i njen preterani egoizam i narcizam. "Ja, ja, i opet ja".
A ova izjava me odusevila:
"Nisam ja kao ministar odgovoran za svakog čoveka u zdravstvenom sistemu. Trebalo bi da budem pohvaljen što se stvari ne sakrivaju"
Da upravo je on odgovoran za svakog. Za to i sluzi ministar, to jest sam vrh da bi odredjivao sta, ko, kako i gde. I nije samo problem u tome sto neki doktor je ucinio ovo ili ono, pa da on da ostavku, kako je naveo, nego problem je sto on to sam cini. I samo jedna njegova afera je dovoljna za ostavku. Ako to on ne shvata, onda on nije dostojan bilo kakve drzavne funkcije.

pipilotta

pre 13 godina

Kad ovo citam, sticem utisak da ga cela zemlja podrzava da ostane na toj funkciji!?
odsustvo svake samokriticnosti i vrhunac licemerja. Fotelja, a najpre ministarska plata pojedincima prirastaju do te mere za srce, da vise nisu u stanju da se povuku.

radiohead

pre 13 godina

jel treba da vas hvalimo i zato sto ste potpuno upropastili nas model zdravstva koji su svojevremeno mnoge evropske drzave preuzimale od Srbije i na kome i dan danas funkcionisu, i reformisali ga u ovo rasulo puno korupcije, redova bolesnih ljudi, i lekara koji biraju koju ce decu leciti po tome na kom su im polozaju roditelji ?

SVD

pre 13 godina

1. Da je stanje u zdravstvu loše, to je van svake sumnje.
2. Da ima korupcije - i to je van svake sumnje.
3. Da su bolnice loše - to stoji
4. Da je ponašanje osoblja u velikoj meri osorno i nekulturno - stoji.
5. Da su dugački rokovi čekanja na preglede i dijagnoze, koje mnogi pacijenti i ne dožive i to stoji.

Pa ko je kriv za to? Ako bismo čak ministru dali "benefit of the doubt" on bi bio kriv što nije ni jedan problem, koji je zatekao 2002, rešio. Ja bih mogao da kažem da mnogi od ovih problema stoje za sve vreme njegovog ministrovanja, nisam video da ih je on čak i počeo da rešava. Mislim da je vreme da se pokupi i ostavi nekom sposobnijem da vodi zdravstvo.

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

"... a počeo je u javnosti da se menja položaj onoga što činimo. Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?..."
E ovo je neprocenjivo!!!!!

Bravissimo

pre 13 godina

Ako je neko dokazano korumpiran,onda se hapsi,zapleni mu se imovina dok joj on ne dokaze poreklo pa makar bila od cukundede koji ne postoji i dozivotno mu se zabrani bavljenje tom profesijom.To je put i resenje,a ne da samo fabrikujemo afere,pustimo u medije,to je vest,otupaveli narod to vidi,a onda svi na to zaborave, pa opet jovo nanovo,tj.u dalje razdiranje drustva.

Александар Илић

pre 13 godina

Не знам за шта да вас хвале професоре !?
Спровели сте безброј реформи а свака је значила само веће малтретирање за пацијенте и саме лекаре, веће редове, веће партиципације, више лекова које сами плаћамо, ...
и уопште гледано, ако сте можда и солидан доктор и професор, као организатор тј. министар, сте чиста НУЛА !!!
Већина болница је у очајном стању, храна у њима за пацијенте је као у Дахау за Јевреје, а докторска етика се спустила на најниже гране које ја памтим.

Sava Drugi

pre 13 godina

E kad već pitate gde je problem, evo odgovorići.

Onoga dana kada je dozvoljeno farmaceutskim kućama da sklope ugovor sa lekarima i da plaćaju za "anketu" o leku došlo je do krize poverenja i zdravstveni sistem se urušio.

Lekari koji nisu platili studije medicine 300 000 dolara, koji ne gube posao ako rade nesavesno, koji ne plaćaju nikakvu odštetu ako pogreše, sada su obični vračevi koji prodaju zašećerenu vodicu za skupe pare. Nisu svi takvi, ali malo je njih koji nisu.

Vi kao ministar zdravlja niste smeli dozvoliti to. Dužni ste bili da uvedete upravljanje rizikom u zdravstvo, da eliminišete 15% korumiiranih doktora i da držite stvari pod kontrolom.

Eto to je problem.

slobodan ili ne

pre 13 godina

= 2002 stampa je bila na mojoj strani... = da gospodine ministre, bila je, a zahvaljijuci vaasem "RADU" se ta slika promenila i sada nam je jedina zelja da se povucete ili skolonite!
ps / kad pogledam sa kojim argumentima vi ovde sebe branite, cinimi se da ste promasili profesiju, bolje je bilo da ste advokat postali!

Despot

pre 13 godina

"„Važno je da se obavi istraga i da bude kažnjen neko ako se pokaže da je odgovoran. Meni je vodilja u ovom poslu borba protiv korupcije“, zaključuje ministar zdravlja."

Jeste a mi smo strumfovi!

Soko

pre 13 godina

Ne, brale, nisi ti odgovoran za svakog čoveka u zdravstvu. Ali jesi odgovoran da napraviš red i disciplinu i da se svi muljatori smesta kazne, pa da vidiš kako nikome više neće padati na pamet da radi takve stvari. Umesto toga, svi osećaju da nema pilota u avionu i onda nije čudo što je zavladao princip 'drpaj šta stigneš'. E, zbog toga JESI odgovoran i zbog toga treba da podneseš ostavku.

Zvezdan

pre 13 godina

Gospodine moj dragi, naše zdravstvo je krcato nekompetentnim kadrovima koji su specijalisti u korupciji, javašluku, osionosti, neradu...!
Možda niste krivac za svaki pojedinačni slučaj, ali kao čovek koji obavlja određenu delatnost deset godina, a ona ne pokazuje znake progresa, već iracionalnu stranu ljudske pohlepe i gramzivosti, morate se zapitati, jeste li nakon toliko godina u politici, ne u struci, zaista postali neetičko biće bez ikakvih skrupula!!!

Pitagora

pre 13 godina

Ne znam šta bi još trebalo da se desi u našem zdravstvu, pa da gospodin Milosavljević prizna da bi taj resor mogao da se vodi bolje. Afera za aferom, a on svaki put tvrdi da nema sa tim ništa. Jedno mu se ipak mora priznati: za jednog lekara je odličan političar (u suprotno nisam baš ubeđen)

Schiller

pre 13 godina

"Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?"
Ne na meni je ! Dobro je da si bar počeo mada nisi morao odma posle 8 godina sedenja u toj fotolji !
Trebalo bi malo Dačićevo ministarstvo da se pozabavi pitanjem ... "Ima li malo odgovornosti na Vama ?!"
Došlo bi se tu do "fantastičnih" otkrića ...

S

pre 13 godina

Dirnut sam kako ovaj čovek ima visoko mišljenje o sebi! Ali sopstveno mišljenje o sebi se baš i ne računa. A nije ga sramota ni da kaže "trebalo bi da budem pohvaljen što se stvari ne sakrivaju", kao da je to što "se stvari ne skrivaju" nešto u šta on lično ulaže neki nadljudski napor, i kao da je "skrivanje stvari" nešto normalno što bi svako drugi radio. Kako može da se sakrije skandal sa vakcinama? Kako može da se sakrije skandal sa korumpiranim hirurgom, sada već pravosnažno osuđenim za korupciju. Kako može da se sakrije skandal sa onkolozima? Skandala u zdravstvu je ipak previše, i neko bi morao da ponese deo odgovornosti za to.

analiticar

pre 13 godina

Pohvala Ministru zdravlja Tomici Milosavljevicu:
Vi ste g. Ministre ubedljivo PRVI po aferama koje su bile u zdravstvu za vreme Vasih ministarskih manadta i taj primat Vam niko ne moze ugroziti.

Milan

pre 13 godina

Znamo mi dobro sta i kako ti i tvoje kolege 'experti' radite i u cijem interesu. Nase zdravstvo je rupa bez dna, koliko god para da upumpate nema dovoljno jer nista niste uradili na sredjivanju situacije koju ste nasledili od Milosevica, nego ste samo nastavili njegovim stopama, naravno u jos brzem ritmu rasturanja i neodgovornosti. Niste uradili bas NISTA korisno za zdravstvo i Srbiju koja vas bogato placa. Svesni smo mi toga odlicno a ti se i dalje izvinjavaj, znamo da bi sve uradio da budes dozivotno na tom mestu.

dragan

pre 13 godina

Mozda gospodine niste upoznati sa aferom svinjski i pticiji grip. Mozda narod shvatate kao svinje ili ptice a mozda konje pa kako je pocelo mozda bi poceo da "hara" i konjski i magareci grip. Alal vam vera, vi cete uz pomoc ostalih u vladi i pomagaca vlade dokrajciti Srbe.

dreamland

pre 13 godina

Sto jes, jes! covek posteno kupio trilion vakcina, on se operishe o trosku drzave u nemackoj, fale prozori i klime po skoro svim bolnicama, tretman zavisi od dobre volje zdravstvenih radnika ili mita koji mora da se plati... mislim da bi ovog coveka trebalo odlikovati! Da se trazi ostavka, suvishno je... mozda bi to bio domino efekat, da se smene nesposobni partijski ljudi, ili ne daj boze, postave neki strunjaci...

Helios

pre 13 godina

U jednoj poznatoj bolnici bio je JULovski Direktor. Kao i svi drugi JULovski saborci, lekari ili ne, sve što ima ima a konsekvence nula. Uz sva druga značajna postignuća on je i "odgajio" još jednog Velikana naše medicine, pa je sad ovaj postao direktor jedne poznate bolnice. Međutim bivajući svestrana ličnost taj je evoluirao i Demokratski. Logično i neminovno, unapredio se prešavši da bude direktor Najveće Bolnice. Upražnjeno direktorsko mesto popunjeno je, puno godina nakon 5. oktobra, sa - SPSovcem! Ovaj je odmah počeo sistematsko šikaniranje i degradiranje svih najboljih i najiskusnijih lekara! Većina je napustila ustanovu. Ako su imali neke iluzije rasterane su - VATROM! Naime, donacija-dogradnja i već dovršeno renoviranje besmisleno je mesecima čekalo novog direktora za otvaranje. Ali onda je - u bolnici, ej - PODMETNUT požar!!! Potom, nakon dosta meseci, država tj. mi koji radimo i ne krademo, odvojili smo još veći novac. Nakon toga požar je saniran a renoviranje ponovljeno. Samo, sada je urađeno mnogo lošije i jeftinije a pokriveno lažnim računima. Ko na web-sajtu pročita njegove reči: "Požar nam je progutao više od pola kapaciteta, vi to ne smete osetiti" ne može da se ne naježi. Procenat onih koji ulaze u ustanovu legitimnom zdravstvenom procedurom još više je smanjen u odnosu na one koji to "samo-finansiraju". Stopa smrtnosti je povećana. Kao što se vidi navođenje ovih nepobitnih, opštepoznatih i lako proverljivih činjenica zahteva sledeću terminologiju: nepotizam, mobing, požar, specifikacije-krađa, računi-prevara, podmićivanje, smrtnost. Praktično kompletna terminologija koja se koristi da bi neko naveo SVA NAJTEŽA krivična dela.
Milosavljević? Srpsko lekarsko društvo? Inspekcija? Policija? Novinari? Suprotstavljenost Dinkića Miloševiću i njegovim kadrovima? Ne, ništa. Samo horor. Pa još uvećan opštim ludilom - svi znaju a kao da niko ne zna. Pa još maksimum odvratnosti - sve prekriveno glazurom lažne humanosti. U toj otužnoj realnosti je i moguć ovaj intervju za nevericu, pravi trijumf logike sumanutosti. Svaka njegova reč odražava nadrealnu noćnu moru srpskog zdravstva.

Dr Petrović

pre 13 godina

Ako imuni sistem ne radi kako treba, treba mu obezbediti uslove. To je u društvu posao ministra.
Ako je pomešana privatna i državna praksa, to otvara vrata korupciji. To treba da spreči ministar.
I sad je ministar zdravlja zgrožen nad posledicama svog delovanja.
Uvođenje fiskalnih kasa je privatna tezga, kao i slanje pacijenata u Tursku, umesto izgradnje sistema koji bi se oslanjao da našu pamet, ministar vodi politiku rastakanja i tezgarenja.
Ne ostavka, nego doživotno tucanje kamena.

Dr

pre 13 godina

Ovaj covek je prevrsio svaki meru!!! Ove stvari koje navodi, a za koje kao ne snosi odgovornost, su samo vrh ledenog brega. Situacija u zdravstvu je losa. Celo ministarstvo a na samo ministar su odgovorni. Ne vredi da sad nabrajam sta sve ne valja, ima dosta. Sve se to saopstava ministru i ostalima, ali oni uopste ne pokusavaju da rese cak ni male i lake probleme.

nikad više

pre 13 godina

Nećete verovati ministre, i meni su protekle dve godine bile veoma teške; prvo zbog teške bolesti meni drage osobe, i svega što vaš (vašim preteškim zalaganjem uređen) sistem može da načini čoveku i njegovoj porodici, ali da to ostavim na stranu.
Nego, da vas pitam:
kako se to u predlogu novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti pojavljuje mogućnost da lekar zaposlen u državnoj službi bude vlasnik privatne ordinacije na pola radnog vemena?
Starim "ukazom" ste "zabranili" zaposlenima u državnom sektoru da rade privatno, šta je ovo? Borba protiv korupcije?
Znate KAD će sada neko živ dočekati pregled u Domu zdravlja ili na klinici, ako taj lekar ima "svoju malu radnju" registrovanu na 4 sata?
Za cenjene čitaoce - link: http://www.afeja.com/sr/kat.php?kat=medicinskiklub
To nije odgovornost ministarstva zdravlja, i ministra koji je svojevremeno javno izjavio da ne priznaje kapitalistički sistem?
Znate li šta ćete ovim uraditi, da ne govorim o drugim predlozima izmena...?
Osim toga, šta vaše ministarstvo radi po pitanju problema u Komorama (blago rečeno) koji se otežu dve godine, jer VAMA je naloženo da rešite taj Gordijev čvor, o koji se sapliću pacijenti i medicinsko osoblje:
http://www.parlament.gov.rs/content/cir/aktivnosti/skupstinske_detalji.asp?Id=2364&t=A
...još tvrdite da afere nemaju veze sa vama i vašim ministarstvom?
Dalje neću da nabrajam, već mi skače pritisak, a želim vam od srca da neko shvati značaj vašeg pregalaštva i osećaja lične odgovornosti - ja, eto, nisam u stannju....

marklar

pre 13 godina

Ako kojim nesrecnim slucajem sretnete nekog ministra, obavezno ga pohvalite... ma tog trenutka ga predlozite za orden Sv Save, Narodnog heroja i Legiju casti za zasluge prilikom proboja Solunskog fronta hahahaha
Nasi ministri, a pogotovu ovi Milosavljevici, mogu sami da drze humoristicku rubriku ovde na sajtu i ovom prilikom molim administratore da istu otvore, ako ni za kog drugog, onda samo za njih.

novosadista

pre 13 godina

Gospodine Milosavljevicu, sta cemo sa 3000000 kupljenih vakcina? To nije korupcija?! Pustite ljude da se lece, sidjite sa funkcije.

devit

pre 13 godina

E da je nama lepe srece pa da je Tomica i kompletna ekipa samozvanih "EXPERATA", otisla sa scene odmah nakon prvih izbora skupa sa SPS; mozda bi bili blizi EU, a verovatno bi nam bilo makar za nijansu bolje, mada licno; mislim puno bolje! Ne znam sto smo ovoliko gresni, pa smo kaznjeni?!

Marga

pre 13 godina

"Bio sam zgrožen zato što mi je strano svako razmišljanje o korupcionaškim stvarima u zdravstvenom sistemu"- Gde zivi ovaj covak? Je l' on prica o zdravstvu u Srbiji? Skroz paranormalno.

Darko

pre 13 godina

... odlazak na operaciju u stranu zemlju, a da se ta operacija veoma uspesno obavlja u Srbiji svakako je "samar" struci koju ministar predstavlja. Ne znam da li bi, recimo, jedan izvrsni direktor Mercedesa otisao i kupio sebi Audi dok jos obavlja funkciju u Mercedesu. Osoba koja to ne moze da uvidi svakako ne treba biti na vodecoj funkciji!

JKRNSV

pre 13 godina

Gospodine ministre stvarno imate visoko mišljenje o sebi ali nije lepo sam sebe hvaliti, ostavite to drugima. Ako ste savesno i predano radili svoj posao neka ocenu o tome daju drugi. Ovako cela vaša priča deluje vrlo neukusno, pomalo prepotentno. Zamislite posle silnih afera samo u poslednje dve godine počev od nesavesnog lečenja pacijenata, o porodiljama da ne pričamo, pa do korupcije i primanja mita itd. i silnih prozivki o koje ste se nadmeno oglušili Vi ste sada gospodine ministre udostojili novinare jednog Vašeg priznanja da ste možda i vi nekada nekorektno prema nekome postupili i sebe i svoju odgovornost upoređujete sa ostalim ministrima. Oslušnite palo lekare po domovima zdravlja pa će te čuti šta misle o vama i vašem radu. Sve što ste rekli bilo bi smešno da nije tužno. A sve što se dešava u našem zdravstvu je dosta tužno i strašno.

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Dobro. Evo hvala ti od mene.
Svaki plus na moj komentar, neka ide Tebi, druze i staresino.

P.S.
Mada si me razocarao i kao Covek i kao Komunista.

Nikita

pre 13 godina

„Zdravstvo je sektor koji svakog dotiče i nikad s većom pažnjom nije dočekivano ono što radimo, a počeo je u javnosti da se menja položaj onoga što činimo. Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?"

Hahaha! Odgovornost, šta je to?
Ministar se pita da li je odgovornost na njemu... Naučna fantastika.

Petar_Ns

pre 13 godina

Ako ste na nekoj poziciji vec osam godina, i ukoliko velika zelja i determinisanost, pa cak i davanje "poslednjeg atoma snage", da nesto promenite na pozitivno ne ide, onda lepo, ministre date ostavku. Kazete javnosti i novinarima da je u vasoj karijeri bilo blistavih trenutke koje ste delili zajedno sa novinarima i kao covek se povucete. Ovakvo izvinjavanje, nakon svega sto se u proteklih nekoliko meseci razvlaci po medijima, ne pokazuje da ste i vi samo covek, vec da umesto obraza imate djon! Strasno!

sasa

pre 13 godina

Ministar spinuje u svoju korist, pritom iznoseći argumente koji lako mogu da se obore i samim tim su uvreda za našu inteligenciju. Nikako ne može da shvati da je sam odlazak na rutinsku operaciju u inostranstvo sa pozicije ministra zdravlja, dovoljan razlog za ostavku. Korupcija enormnih razmera mu dođe kao čist bonus, jer ona u našem zdravstvu nije izuzetak već pravilo. Da li za navedeno treba da ga hvalimo? Uzdržaću se od odgovora jer isti stvarno ne bi bio pristojan.

A kako se drugačije kaže "korupcija"?

pre 13 godina

Baš lepo. U zdravstvu nikad bolje, kao što znamo, a i ako se "nešto desi", pa to su sitnice, "izolovani slučajevi", to su samo "neki pojedinci"... Samo da pitam - a kada ću ja moći da operišem svoju diskus herniju (predlažu mi Zemunsku bolnicu, ali se već godinama ne dam) u onoj lepoj klinici u Minhenu? Čujem da je zaista kvalitetno, tu se operisao i Bono iz U2... Ako ništa drugo, vi ministre zaista birate fino društvo.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Mislim da zdravstvo u Srbiji nije dugo imalo ovako lošeg ministra. Čini se da je gori i od predhodnika čiji je glavni posao bio da ne rade ništa.
On je čovek koji nije dobar ni pacijentima ni struci. Za probleme koji postoje ne nalazi rešenja, već nalazi opravdanja, a sva njegova uloga je slikanje pored donacija.
Mislim da je njegov i (naš) najveći problem to što se prema zdravstvu ponaša kao političar, a ne kao neko ko je deo tog zdravstva.
Pacijenti i struka od njega očekuju da bude pre svega lekar, a onda političar, ministar ili šta već.
A ovakvim svojim stavom da je on prezadovoljan sobom i da svi koji mu nešto zameraju (a zamera mu skoro cela Srbija), samo pokazuje da mu je bitna samo fotelja, a profesija i obraz potpuno beznačajni.

tatjana

pre 13 godina

ako ministar misli da treba biti pohvaljen sto ne sakriva, ilegalno, nemoralne i krivicne radnje unutar zdravstva, onda ....on nista ne kapira, da skratim pricu. mislim da je, iznad svih skandala, ova izjava razlog za njegovu ostavku.

Shomi

pre 13 godina

Postoji jedan jedini razlog zasto je ova osoba na polozaju koje trenutno zauzima:
U zemlji Srbiji je zdravstvo poslednja rupa na svirali

uzzas

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem koliko sam iznerviran. Uzas jedan koliko mi upropasti dan ovaj covek kada ga vidim.

Ne glasam za DS nikad vise, samo zbog te ekipe, svi znamo koje.

Radojica

pre 13 godina

Nepohvaljeni ministar očigledno nikada u životu nije prošao kroz VMA otvorenih očiju i zapazio kako se "naknadno usklađuje" raspored hemoterapija i kakvim redom, disciplinom i higijenom odišu apsolutno sve prostorije te zgrade. O svetu još uvek nepoznatim balkanskim insektima koji upotpunjuju čitav feudalni ambijent, onaj matori sa BBC-a bi mogao dokumentarce doživotno da pravi.

somica

pre 13 godina

trebalo bi da me hvale - kaže ministar zdravstva koji je uz rizik da postane potpuno paralisan pobegao hiljade kilometara kolima na intervenciju u nemačku, samo da ne bi pao šaka redovnom srpskom besplatnom zdravstvu, iako se diskus hernija leči i kod nas, npr. na banjici. ne zna se ko je luđi - mrtva trka između dinkića i njega.

Milka

pre 13 godina

Dragi Tomice, ostavka se podnosi onda kada ima previse afera u jednom sektoru. U tvom ima i mislim da je vreme da te nekim medicinskim zahvatom odvoje od fotelje. Verujem da je vise nego udobna, ali za tebe to lepo i predugo traje.

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ako mu ni posle svega nije jasno da je od zdravstvenog sistema napravio katastrofu, neefikasan i neefektivan birokratski i do guše u korupciju potopljen sistem, ili nije svestan o čemu govori ili je do koske bezobrazan. Zašta da ga hvali bilo ko? Ako ima iko da navede jednu stvar zbog koje je zaslužio ikakvu pohvalu slobodno brišite moj komentar.

Neshha

pre 13 godina

Molim jos uvek aktuelnog (na zalost)ministra da ne prosipa demagogiju, kad svi vrlo dobro znamo da se pola afera u zdravstvu ne bi desavale kada ne bi imale svoje korene u samom vrhu Ministarstva...

Uostalom, sav doktorski svet koji je van "neredovnih" tokova u zdravstvu odavno ga je nazvao "Tomica - torbica", ostavljam drugim da pomisle zasto ga tako zovu.

Ovo je najveca drskost koja je icad cuta od strane ministra...za sta da ga hvale? Za to sto su farmaceutske kuce usle toliko u pore zdravstva da mogu da ucenjuju, kaznjavaju i nagradjuju direktore i ostale rukovodioce klinika?

Da li postoji kontrola u ministarstvu zdravlja koja zeli da se pozabavi korupcijom, mitom, politikanstvom, nepotizmom? Naravno da ne, ili ako postoji, to se radi na vrlo ogranicenom uzorku lekara koji nemaju dobra ledja...

Stvarno, realno gledano, zdravstvo je totalno unazadjeno otkako je ovaj covek tu gde je (na zalost) jos uvek....

oruzar

pre 13 godina

„Po toj logici, slučaj profesora-pedofila trebalo bi da bude razlog za ostavku ministra prosvete. Ako službenik u banci prevari klijenta, to je razlog za ostavku ministra finansija, a ako se pojavi korumpirani policajac to znači da bi ostavku trebalo da da ministar policije“ kaže Milosavljević. Ne ako je usamljen slucaj u pitanju, ali se ovoj osobi i struci koju vodi desilo previse afera i slucajeva, da bi bilo normalno pokrenuti krivicnu istragu, a ne traziti ostavku. Hvala

Djordje

pre 13 godina

"...Bio sam zgrožen zato što mi je strano svako razmišljanje o korupcionaškim stvarima u zdravstvenom sistemu..."

Ovo je tesko licemerje. Da li je on uopste svestan koliko mu niko ne veruje?

che

pre 13 godina

Maršal zdravlja, stvarno je za svojih X mandata do sada toliko unapredio zdravstveni sistem da je morao da se operiše u inostranstvu.

"Nisam ja kriv, krivi su drugi". Ma nije nego, kriv je po komandnoj odgovornosti jer je mogao da uvede mehanizme da se spreče zloupotrebe, ali to nije uradio.

Koliko mandata je dosta za njega?

Djordje

pre 13 godina

"...Bio sam zgrožen zato što mi je strano svako razmišljanje o korupcionaškim stvarima u zdravstvenom sistemu..."

Ovo je tesko licemerje. Da li je on uopste svestan koliko mu niko ne veruje?

che

pre 13 godina

Maršal zdravlja, stvarno je za svojih X mandata do sada toliko unapredio zdravstveni sistem da je morao da se operiše u inostranstvu.

"Nisam ja kriv, krivi su drugi". Ma nije nego, kriv je po komandnoj odgovornosti jer je mogao da uvede mehanizme da se spreče zloupotrebe, ali to nije uradio.

Koliko mandata je dosta za njega?

Milka

pre 13 godina

Dragi Tomice, ostavka se podnosi onda kada ima previse afera u jednom sektoru. U tvom ima i mislim da je vreme da te nekim medicinskim zahvatom odvoje od fotelje. Verujem da je vise nego udobna, ali za tebe to lepo i predugo traje.

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ako mu ni posle svega nije jasno da je od zdravstvenog sistema napravio katastrofu, neefikasan i neefektivan birokratski i do guše u korupciju potopljen sistem, ili nije svestan o čemu govori ili je do koske bezobrazan. Zašta da ga hvali bilo ko? Ako ima iko da navede jednu stvar zbog koje je zaslužio ikakvu pohvalu slobodno brišite moj komentar.

oruzar

pre 13 godina

„Po toj logici, slučaj profesora-pedofila trebalo bi da bude razlog za ostavku ministra prosvete. Ako službenik u banci prevari klijenta, to je razlog za ostavku ministra finansija, a ako se pojavi korumpirani policajac to znači da bi ostavku trebalo da da ministar policije“ kaže Milosavljević. Ne ako je usamljen slucaj u pitanju, ali se ovoj osobi i struci koju vodi desilo previse afera i slucajeva, da bi bilo normalno pokrenuti krivicnu istragu, a ne traziti ostavku. Hvala

Neshha

pre 13 godina

Molim jos uvek aktuelnog (na zalost)ministra da ne prosipa demagogiju, kad svi vrlo dobro znamo da se pola afera u zdravstvu ne bi desavale kada ne bi imale svoje korene u samom vrhu Ministarstva...

Uostalom, sav doktorski svet koji je van "neredovnih" tokova u zdravstvu odavno ga je nazvao "Tomica - torbica", ostavljam drugim da pomisle zasto ga tako zovu.

Ovo je najveca drskost koja je icad cuta od strane ministra...za sta da ga hvale? Za to sto su farmaceutske kuce usle toliko u pore zdravstva da mogu da ucenjuju, kaznjavaju i nagradjuju direktore i ostale rukovodioce klinika?

Da li postoji kontrola u ministarstvu zdravlja koja zeli da se pozabavi korupcijom, mitom, politikanstvom, nepotizmom? Naravno da ne, ili ako postoji, to se radi na vrlo ogranicenom uzorku lekara koji nemaju dobra ledja...

Stvarno, realno gledano, zdravstvo je totalno unazadjeno otkako je ovaj covek tu gde je (na zalost) jos uvek....

SVD

pre 13 godina

1. Da je stanje u zdravstvu loše, to je van svake sumnje.
2. Da ima korupcije - i to je van svake sumnje.
3. Da su bolnice loše - to stoji
4. Da je ponašanje osoblja u velikoj meri osorno i nekulturno - stoji.
5. Da su dugački rokovi čekanja na preglede i dijagnoze, koje mnogi pacijenti i ne dožive i to stoji.

Pa ko je kriv za to? Ako bismo čak ministru dali "benefit of the doubt" on bi bio kriv što nije ni jedan problem, koji je zatekao 2002, rešio. Ja bih mogao da kažem da mnogi od ovih problema stoje za sve vreme njegovog ministrovanja, nisam video da ih je on čak i počeo da rešava. Mislim da je vreme da se pokupi i ostavi nekom sposobnijem da vodi zdravstvo.

radiohead

pre 13 godina

jel treba da vas hvalimo i zato sto ste potpuno upropastili nas model zdravstva koji su svojevremeno mnoge evropske drzave preuzimale od Srbije i na kome i dan danas funkcionisu, i reformisali ga u ovo rasulo puno korupcije, redova bolesnih ljudi, i lekara koji biraju koju ce decu leciti po tome na kom su im polozaju roditelji ?

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

"... a počeo je u javnosti da se menja položaj onoga što činimo. Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?..."
E ovo je neprocenjivo!!!!!

pipilotta

pre 13 godina

Kad ovo citam, sticem utisak da ga cela zemlja podrzava da ostane na toj funkciji!?
odsustvo svake samokriticnosti i vrhunac licemerja. Fotelja, a najpre ministarska plata pojedincima prirastaju do te mere za srce, da vise nisu u stanju da se povuku.

Darko

pre 13 godina

... odlazak na operaciju u stranu zemlju, a da se ta operacija veoma uspesno obavlja u Srbiji svakako je "samar" struci koju ministar predstavlja. Ne znam da li bi, recimo, jedan izvrsni direktor Mercedesa otisao i kupio sebi Audi dok jos obavlja funkciju u Mercedesu. Osoba koja to ne moze da uvidi svakako ne treba biti na vodecoj funkciji!

Despot

pre 13 godina

"„Važno je da se obavi istraga i da bude kažnjen neko ako se pokaže da je odgovoran. Meni je vodilja u ovom poslu borba protiv korupcije“, zaključuje ministar zdravlja."

Jeste a mi smo strumfovi!

somica

pre 13 godina

trebalo bi da me hvale - kaže ministar zdravstva koji je uz rizik da postane potpuno paralisan pobegao hiljade kilometara kolima na intervenciju u nemačku, samo da ne bi pao šaka redovnom srpskom besplatnom zdravstvu, iako se diskus hernija leči i kod nas, npr. na banjici. ne zna se ko je luđi - mrtva trka između dinkića i njega.

Александар Илић

pre 13 godina

Не знам за шта да вас хвале професоре !?
Спровели сте безброј реформи а свака је значила само веће малтретирање за пацијенте и саме лекаре, веће редове, веће партиципације, више лекова које сами плаћамо, ...
и уопште гледано, ако сте можда и солидан доктор и професор, као организатор тј. министар, сте чиста НУЛА !!!
Већина болница је у очајном стању, храна у њима за пацијенте је као у Дахау за Јевреје, а докторска етика се спустила на најниже гране које ја памтим.

Soko

pre 13 godina

Ne, brale, nisi ti odgovoran za svakog čoveka u zdravstvu. Ali jesi odgovoran da napraviš red i disciplinu i da se svi muljatori smesta kazne, pa da vidiš kako nikome više neće padati na pamet da radi takve stvari. Umesto toga, svi osećaju da nema pilota u avionu i onda nije čudo što je zavladao princip 'drpaj šta stigneš'. E, zbog toga JESI odgovoran i zbog toga treba da podneseš ostavku.

uzzas

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem koliko sam iznerviran. Uzas jedan koliko mi upropasti dan ovaj covek kada ga vidim.

Ne glasam za DS nikad vise, samo zbog te ekipe, svi znamo koje.

analiticar

pre 13 godina

Pohvala Ministru zdravlja Tomici Milosavljevicu:
Vi ste g. Ministre ubedljivo PRVI po aferama koje su bile u zdravstvu za vreme Vasih ministarskih manadta i taj primat Vam niko ne moze ugroziti.

Sava Drugi

pre 13 godina

E kad već pitate gde je problem, evo odgovorići.

Onoga dana kada je dozvoljeno farmaceutskim kućama da sklope ugovor sa lekarima i da plaćaju za "anketu" o leku došlo je do krize poverenja i zdravstveni sistem se urušio.

Lekari koji nisu platili studije medicine 300 000 dolara, koji ne gube posao ako rade nesavesno, koji ne plaćaju nikakvu odštetu ako pogreše, sada su obični vračevi koji prodaju zašećerenu vodicu za skupe pare. Nisu svi takvi, ali malo je njih koji nisu.

Vi kao ministar zdravlja niste smeli dozvoliti to. Dužni ste bili da uvedete upravljanje rizikom u zdravstvo, da eliminišete 15% korumiiranih doktora i da držite stvari pod kontrolom.

Eto to je problem.

sasa

pre 13 godina

Ministar spinuje u svoju korist, pritom iznoseći argumente koji lako mogu da se obore i samim tim su uvreda za našu inteligenciju. Nikako ne može da shvati da je sam odlazak na rutinsku operaciju u inostranstvo sa pozicije ministra zdravlja, dovoljan razlog za ostavku. Korupcija enormnih razmera mu dođe kao čist bonus, jer ona u našem zdravstvu nije izuzetak već pravilo. Da li za navedeno treba da ga hvalimo? Uzdržaću se od odgovora jer isti stvarno ne bi bio pristojan.

Helios

pre 13 godina

U jednoj poznatoj bolnici bio je JULovski Direktor. Kao i svi drugi JULovski saborci, lekari ili ne, sve što ima ima a konsekvence nula. Uz sva druga značajna postignuća on je i "odgajio" još jednog Velikana naše medicine, pa je sad ovaj postao direktor jedne poznate bolnice. Međutim bivajući svestrana ličnost taj je evoluirao i Demokratski. Logično i neminovno, unapredio se prešavši da bude direktor Najveće Bolnice. Upražnjeno direktorsko mesto popunjeno je, puno godina nakon 5. oktobra, sa - SPSovcem! Ovaj je odmah počeo sistematsko šikaniranje i degradiranje svih najboljih i najiskusnijih lekara! Većina je napustila ustanovu. Ako su imali neke iluzije rasterane su - VATROM! Naime, donacija-dogradnja i već dovršeno renoviranje besmisleno je mesecima čekalo novog direktora za otvaranje. Ali onda je - u bolnici, ej - PODMETNUT požar!!! Potom, nakon dosta meseci, država tj. mi koji radimo i ne krademo, odvojili smo još veći novac. Nakon toga požar je saniran a renoviranje ponovljeno. Samo, sada je urađeno mnogo lošije i jeftinije a pokriveno lažnim računima. Ko na web-sajtu pročita njegove reči: "Požar nam je progutao više od pola kapaciteta, vi to ne smete osetiti" ne može da se ne naježi. Procenat onih koji ulaze u ustanovu legitimnom zdravstvenom procedurom još više je smanjen u odnosu na one koji to "samo-finansiraju". Stopa smrtnosti je povećana. Kao što se vidi navođenje ovih nepobitnih, opštepoznatih i lako proverljivih činjenica zahteva sledeću terminologiju: nepotizam, mobing, požar, specifikacije-krađa, računi-prevara, podmićivanje, smrtnost. Praktično kompletna terminologija koja se koristi da bi neko naveo SVA NAJTEŽA krivična dela.
Milosavljević? Srpsko lekarsko društvo? Inspekcija? Policija? Novinari? Suprotstavljenost Dinkića Miloševiću i njegovim kadrovima? Ne, ništa. Samo horor. Pa još uvećan opštim ludilom - svi znaju a kao da niko ne zna. Pa još maksimum odvratnosti - sve prekriveno glazurom lažne humanosti. U toj otužnoj realnosti je i moguć ovaj intervju za nevericu, pravi trijumf logike sumanutosti. Svaka njegova reč odražava nadrealnu noćnu moru srpskog zdravstva.

Schiller

pre 13 godina

"Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?"
Ne na meni je ! Dobro je da si bar počeo mada nisi morao odma posle 8 godina sedenja u toj fotolji !
Trebalo bi malo Dačićevo ministarstvo da se pozabavi pitanjem ... "Ima li malo odgovornosti na Vama ?!"
Došlo bi se tu do "fantastičnih" otkrića ...

Dr Petrović

pre 13 godina

Ako imuni sistem ne radi kako treba, treba mu obezbediti uslove. To je u društvu posao ministra.
Ako je pomešana privatna i državna praksa, to otvara vrata korupciji. To treba da spreči ministar.
I sad je ministar zdravlja zgrožen nad posledicama svog delovanja.
Uvođenje fiskalnih kasa je privatna tezga, kao i slanje pacijenata u Tursku, umesto izgradnje sistema koji bi se oslanjao da našu pamet, ministar vodi politiku rastakanja i tezgarenja.
Ne ostavka, nego doživotno tucanje kamena.

Aleksandar

pre 13 godina

Podseca me na jelenu karleusu i njen preterani egoizam i narcizam. "Ja, ja, i opet ja".
A ova izjava me odusevila:
"Nisam ja kao ministar odgovoran za svakog čoveka u zdravstvenom sistemu. Trebalo bi da budem pohvaljen što se stvari ne sakrivaju"
Da upravo je on odgovoran za svakog. Za to i sluzi ministar, to jest sam vrh da bi odredjivao sta, ko, kako i gde. I nije samo problem u tome sto neki doktor je ucinio ovo ili ono, pa da on da ostavku, kako je naveo, nego problem je sto on to sam cini. I samo jedna njegova afera je dovoljna za ostavku. Ako to on ne shvata, onda on nije dostojan bilo kakve drzavne funkcije.

Pitagora

pre 13 godina

Ne znam šta bi još trebalo da se desi u našem zdravstvu, pa da gospodin Milosavljević prizna da bi taj resor mogao da se vodi bolje. Afera za aferom, a on svaki put tvrdi da nema sa tim ništa. Jedno mu se ipak mora priznati: za jednog lekara je odličan političar (u suprotno nisam baš ubeđen)

dreamland

pre 13 godina

Sto jes, jes! covek posteno kupio trilion vakcina, on se operishe o trosku drzave u nemackoj, fale prozori i klime po skoro svim bolnicama, tretman zavisi od dobre volje zdravstvenih radnika ili mita koji mora da se plati... mislim da bi ovog coveka trebalo odlikovati! Da se trazi ostavka, suvishno je... mozda bi to bio domino efekat, da se smene nesposobni partijski ljudi, ili ne daj boze, postave neki strunjaci...

Petar_Ns

pre 13 godina

Ako ste na nekoj poziciji vec osam godina, i ukoliko velika zelja i determinisanost, pa cak i davanje "poslednjeg atoma snage", da nesto promenite na pozitivno ne ide, onda lepo, ministre date ostavku. Kazete javnosti i novinarima da je u vasoj karijeri bilo blistavih trenutke koje ste delili zajedno sa novinarima i kao covek se povucete. Ovakvo izvinjavanje, nakon svega sto se u proteklih nekoliko meseci razvlaci po medijima, ne pokazuje da ste i vi samo covek, vec da umesto obraza imate djon! Strasno!

Marga

pre 13 godina

"Bio sam zgrožen zato što mi je strano svako razmišljanje o korupcionaškim stvarima u zdravstvenom sistemu"- Gde zivi ovaj covak? Je l' on prica o zdravstvu u Srbiji? Skroz paranormalno.

nikad više

pre 13 godina

Nećete verovati ministre, i meni su protekle dve godine bile veoma teške; prvo zbog teške bolesti meni drage osobe, i svega što vaš (vašim preteškim zalaganjem uređen) sistem može da načini čoveku i njegovoj porodici, ali da to ostavim na stranu.
Nego, da vas pitam:
kako se to u predlogu novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti pojavljuje mogućnost da lekar zaposlen u državnoj službi bude vlasnik privatne ordinacije na pola radnog vemena?
Starim "ukazom" ste "zabranili" zaposlenima u državnom sektoru da rade privatno, šta je ovo? Borba protiv korupcije?
Znate KAD će sada neko živ dočekati pregled u Domu zdravlja ili na klinici, ako taj lekar ima "svoju malu radnju" registrovanu na 4 sata?
Za cenjene čitaoce - link: http://www.afeja.com/sr/kat.php?kat=medicinskiklub
To nije odgovornost ministarstva zdravlja, i ministra koji je svojevremeno javno izjavio da ne priznaje kapitalistički sistem?
Znate li šta ćete ovim uraditi, da ne govorim o drugim predlozima izmena...?
Osim toga, šta vaše ministarstvo radi po pitanju problema u Komorama (blago rečeno) koji se otežu dve godine, jer VAMA je naloženo da rešite taj Gordijev čvor, o koji se sapliću pacijenti i medicinsko osoblje:
http://www.parlament.gov.rs/content/cir/aktivnosti/skupstinske_detalji.asp?Id=2364&t=A
...još tvrdite da afere nemaju veze sa vama i vašim ministarstvom?
Dalje neću da nabrajam, već mi skače pritisak, a želim vam od srca da neko shvati značaj vašeg pregalaštva i osećaja lične odgovornosti - ja, eto, nisam u stannju....

Milan

pre 13 godina

Znamo mi dobro sta i kako ti i tvoje kolege 'experti' radite i u cijem interesu. Nase zdravstvo je rupa bez dna, koliko god para da upumpate nema dovoljno jer nista niste uradili na sredjivanju situacije koju ste nasledili od Milosevica, nego ste samo nastavili njegovim stopama, naravno u jos brzem ritmu rasturanja i neodgovornosti. Niste uradili bas NISTA korisno za zdravstvo i Srbiju koja vas bogato placa. Svesni smo mi toga odlicno a ti se i dalje izvinjavaj, znamo da bi sve uradio da budes dozivotno na tom mestu.

Zvezdan

pre 13 godina

Gospodine moj dragi, naše zdravstvo je krcato nekompetentnim kadrovima koji su specijalisti u korupciji, javašluku, osionosti, neradu...!
Možda niste krivac za svaki pojedinačni slučaj, ali kao čovek koji obavlja određenu delatnost deset godina, a ona ne pokazuje znake progresa, već iracionalnu stranu ljudske pohlepe i gramzivosti, morate se zapitati, jeste li nakon toliko godina u politici, ne u struci, zaista postali neetičko biće bez ikakvih skrupula!!!

novosadista

pre 13 godina

Gospodine Milosavljevicu, sta cemo sa 3000000 kupljenih vakcina? To nije korupcija?! Pustite ljude da se lece, sidjite sa funkcije.

biljana

pre 13 godina

Za svaku je pohvalu istrajnost u sedenju u ministarskoj fotelji!
Neka neko samo uslika toalete u porodilistima!
Cenovnik u porodilistima!
Javna je tajna o placanju min. 500 Eur PRE porodjaja!
Kotlarnica u Klinickom centru - licitirane 2 a uradjena jedna za iste pare!
Ortopedska pomagala - pa na intenzivnoj nezi pacijentima guraju vizitkarte i stoje u spaliru nudeci kolica i ostalo (a svako ima dil sa doktorom)...
Ako mi dokaze da je on doprineo da se otvore neke afere u zdravstvu - kapa dole!!!
Jos ima drskosti da trazi da ga hvale???

A kako se drugačije kaže "korupcija"?

pre 13 godina

Baš lepo. U zdravstvu nikad bolje, kao što znamo, a i ako se "nešto desi", pa to su sitnice, "izolovani slučajevi", to su samo "neki pojedinci"... Samo da pitam - a kada ću ja moći da operišem svoju diskus herniju (predlažu mi Zemunsku bolnicu, ali se već godinama ne dam) u onoj lepoj klinici u Minhenu? Čujem da je zaista kvalitetno, tu se operisao i Bono iz U2... Ako ništa drugo, vi ministre zaista birate fino društvo.

tatjana

pre 13 godina

ako ministar misli da treba biti pohvaljen sto ne sakriva, ilegalno, nemoralne i krivicne radnje unutar zdravstva, onda ....on nista ne kapira, da skratim pricu. mislim da je, iznad svih skandala, ova izjava razlog za njegovu ostavku.

O tempora

pre 13 godina

U Vladi u kojoj je Tomica Milosavljevic ministar, ne ocekujte da iko ikada podnese ostavku. Tacno da pola Srbije pomre od neke iskorenjene bolesti, on bi se pojavio na tv da nadje krivca u nekom drugom. A stanje u zdravstvu takvo da bi trebalo da mu se sudi za 'zlocinacki poduhvat'. Sjajan su tandem i on i Ministar Jeremic. Sve sami uspesni ministri...

Shomi

pre 13 godina

Postoji jedan jedini razlog zasto je ova osoba na polozaju koje trenutno zauzima:
U zemlji Srbiji je zdravstvo poslednja rupa na svirali

JKRNSV

pre 13 godina

Gospodine ministre stvarno imate visoko mišljenje o sebi ali nije lepo sam sebe hvaliti, ostavite to drugima. Ako ste savesno i predano radili svoj posao neka ocenu o tome daju drugi. Ovako cela vaša priča deluje vrlo neukusno, pomalo prepotentno. Zamislite posle silnih afera samo u poslednje dve godine počev od nesavesnog lečenja pacijenata, o porodiljama da ne pričamo, pa do korupcije i primanja mita itd. i silnih prozivki o koje ste se nadmeno oglušili Vi ste sada gospodine ministre udostojili novinare jednog Vašeg priznanja da ste možda i vi nekada nekorektno prema nekome postupili i sebe i svoju odgovornost upoređujete sa ostalim ministrima. Oslušnite palo lekare po domovima zdravlja pa će te čuti šta misle o vama i vašem radu. Sve što ste rekli bilo bi smešno da nije tužno. A sve što se dešava u našem zdravstvu je dosta tužno i strašno.

Nikita

pre 13 godina

„Zdravstvo je sektor koji svakog dotiče i nikad s većom pažnjom nije dočekivano ono što radimo, a počeo je u javnosti da se menja položaj onoga što činimo. Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?"

Hahaha! Odgovornost, šta je to?
Ministar se pita da li je odgovornost na njemu... Naučna fantastika.

Dr

pre 13 godina

Ovaj covek je prevrsio svaki meru!!! Ove stvari koje navodi, a za koje kao ne snosi odgovornost, su samo vrh ledenog brega. Situacija u zdravstvu je losa. Celo ministarstvo a na samo ministar su odgovorni. Ne vredi da sad nabrajam sta sve ne valja, ima dosta. Sve se to saopstava ministru i ostalima, ali oni uopste ne pokusavaju da rese cak ni male i lake probleme.

S

pre 13 godina

Dirnut sam kako ovaj čovek ima visoko mišljenje o sebi! Ali sopstveno mišljenje o sebi se baš i ne računa. A nije ga sramota ni da kaže "trebalo bi da budem pohvaljen što se stvari ne sakrivaju", kao da je to što "se stvari ne skrivaju" nešto u šta on lično ulaže neki nadljudski napor, i kao da je "skrivanje stvari" nešto normalno što bi svako drugi radio. Kako može da se sakrije skandal sa vakcinama? Kako može da se sakrije skandal sa korumpiranim hirurgom, sada već pravosnažno osuđenim za korupciju. Kako može da se sakrije skandal sa onkolozima? Skandala u zdravstvu je ipak previše, i neko bi morao da ponese deo odgovornosti za to.

marklar

pre 13 godina

Ako kojim nesrecnim slucajem sretnete nekog ministra, obavezno ga pohvalite... ma tog trenutka ga predlozite za orden Sv Save, Narodnog heroja i Legiju casti za zasluge prilikom proboja Solunskog fronta hahahaha
Nasi ministri, a pogotovu ovi Milosavljevici, mogu sami da drze humoristicku rubriku ovde na sajtu i ovom prilikom molim administratore da istu otvore, ako ni za kog drugog, onda samo za njih.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Mislim da zdravstvo u Srbiji nije dugo imalo ovako lošeg ministra. Čini se da je gori i od predhodnika čiji je glavni posao bio da ne rade ništa.
On je čovek koji nije dobar ni pacijentima ni struci. Za probleme koji postoje ne nalazi rešenja, već nalazi opravdanja, a sva njegova uloga je slikanje pored donacija.
Mislim da je njegov i (naš) najveći problem to što se prema zdravstvu ponaša kao političar, a ne kao neko ko je deo tog zdravstva.
Pacijenti i struka od njega očekuju da bude pre svega lekar, a onda političar, ministar ili šta već.
A ovakvim svojim stavom da je on prezadovoljan sobom i da svi koji mu nešto zameraju (a zamera mu skoro cela Srbija), samo pokazuje da mu je bitna samo fotelja, a profesija i obraz potpuno beznačajni.

dragan

pre 13 godina

Mozda gospodine niste upoznati sa aferom svinjski i pticiji grip. Mozda narod shvatate kao svinje ili ptice a mozda konje pa kako je pocelo mozda bi poceo da "hara" i konjski i magareci grip. Alal vam vera, vi cete uz pomoc ostalih u vladi i pomagaca vlade dokrajciti Srbe.

slobodan ili ne

pre 13 godina

= 2002 stampa je bila na mojoj strani... = da gospodine ministre, bila je, a zahvaljijuci vaasem "RADU" se ta slika promenila i sada nam je jedina zelja da se povucete ili skolonite!
ps / kad pogledam sa kojim argumentima vi ovde sebe branite, cinimi se da ste promasili profesiju, bolje je bilo da ste advokat postali!

devit

pre 13 godina

E da je nama lepe srece pa da je Tomica i kompletna ekipa samozvanih "EXPERATA", otisla sa scene odmah nakon prvih izbora skupa sa SPS; mozda bi bili blizi EU, a verovatno bi nam bilo makar za nijansu bolje, mada licno; mislim puno bolje! Ne znam sto smo ovoliko gresni, pa smo kaznjeni?!

Bravissimo

pre 13 godina

Ako je neko dokazano korumpiran,onda se hapsi,zapleni mu se imovina dok joj on ne dokaze poreklo pa makar bila od cukundede koji ne postoji i dozivotno mu se zabrani bavljenje tom profesijom.To je put i resenje,a ne da samo fabrikujemo afere,pustimo u medije,to je vest,otupaveli narod to vidi,a onda svi na to zaborave, pa opet jovo nanovo,tj.u dalje razdiranje drustva.

Braco

pre 13 godina

Covek je u pravu. Treba ga nagraditi, recimo oduzetom penzijom Eve Ras. Kada se pogleda sta je sve uradio za ovu drzqavu, ne samo on vec i Radeta, S.Jovanovic i mnogi drugi "pregaoci", koji satrese od rada po razno raznim ministarstvima, upravnim odborima ..., onda mi ostali treba da se ponizno molimo Bogu da ostanu na svojim radnim mestima, radeci u korist nase stete, pardon srece.

Radojica

pre 13 godina

Nepohvaljeni ministar očigledno nikada u životu nije prošao kroz VMA otvorenih očiju i zapazio kako se "naknadno usklađuje" raspored hemoterapija i kakvim redom, disciplinom i higijenom odišu apsolutno sve prostorije te zgrade. O svetu još uvek nepoznatim balkanskim insektima koji upotpunjuju čitav feudalni ambijent, onaj matori sa BBC-a bi mogao dokumentarce doživotno da pravi.

Milan Popovic

pre 13 godina

Evo pohvala za javnost u radu. Koliko je mocan taj covek prosudite sami pred ocima javnosti amnestira lekare cija briga za pacijente za posledicu ima troje dece bez majke. Nadam se da Drzava uvidja da je vrag odneo salu.

















;

Jelena iz Jagodine

pre 13 godina

Evo primera kako je naš miistar zdravlja "sjajan". Lek za odojčad koji su proizvodili Zdravlje iz Leskovca i Galenika nema nigde da se nađe, ali je zato tu njegova zamena iz uvoza po 4 i slovima ČETIRI puta većoj ceni. Ljudi na noge! Ovakav ministar može da postoji samo u tužnoj zemlji Srbiji. VREME JE ZA PROMENE!

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Dobro. Evo hvala ti od mene.
Svaki plus na moj komentar, neka ide Tebi, druze i staresino.

P.S.
Mada si me razocarao i kao Covek i kao Komunista.

Pavle

pre 13 godina

Veciti ministar zdravlja, a niodcega ga nije sramota.Ej ministar zdravlja, a smesnu operaciju diskus hernije, koju nasi lekari rade rutinski, odradi u inostranstvu.Toliko o tome koliko ceni domace zdravstvo.A zamislite on je ministar tog zdravstva...Kuku Todore...Ali Tomica ima G17 i to je to - bolje gram vlasti, nego oka pameti i casti...Bravo ti ga ministre...cccc!

mile

pre 13 godina

Za borbu protiv kriminala, kao npr. korupcija zadužena je policija, a ne ministarstvo zdravlja. Umesto da radi tuđ posao, trebao se samo pozabaviti da donese zakone i instrumente da orkestar zvani zdravstvo bude harmoničan. U tom orkestru raštimovao je sve izvođače. Upropastio je i pacijente i zdravstvene radnike i među njima posejao nepoverenje. Onemogućio je da i među jednim i drugim glavnu reč vode mutivode. A čestiti radnici i bolesnici, kakvih je uostalom ogromna većina, praktično nemaju ni pravo glasa. Oni se ni za šta ne pitaju. E samo zbog toga morao bi gospodin da ode i bude što pre zaboravljen. Ali paziti da ne dođe još gori. Jer kako su se smenjivali, tako je sve gori dolazio, a šljam zavladao svuda.

Srđan

pre 13 godina

Privatni KBC tzv. Beogradski ne ispunjava uslove za korišćenje tog naziva. Nema profesore i prema tome nema klinike. Tomica se lično založio da dobiju taj naziv pre nego su ispunili uslove i čak pre nego što je bilo ko tamo bio zaposlen. Osnivač je jedna žena -DOMAĆICA po zanimanju, a ko stoji kapitalom niko ne zna tačno, a svi pretpostavljaju da je njen MUŽ. Iz svega stoji Tomica i njemu podređeni koji u ovome vide šansu za zgrtanje miliona evra od državnog FONDA zdravstva. Neka press istraži da li ovaj KBC ispunjava uslove? On nema ni jednog profesora aktivnog, jer penzioneri nisu profesori.

oruzar

pre 13 godina

„Po toj logici, slučaj profesora-pedofila trebalo bi da bude razlog za ostavku ministra prosvete. Ako službenik u banci prevari klijenta, to je razlog za ostavku ministra finansija, a ako se pojavi korumpirani policajac to znači da bi ostavku trebalo da da ministar policije“ kaže Milosavljević. Ne ako je usamljen slucaj u pitanju, ali se ovoj osobi i struci koju vodi desilo previse afera i slucajeva, da bi bilo normalno pokrenuti krivicnu istragu, a ne traziti ostavku. Hvala

novosadista

pre 13 godina

Gospodine Milosavljevicu, sta cemo sa 3000000 kupljenih vakcina? To nije korupcija?! Pustite ljude da se lece, sidjite sa funkcije.

SVD

pre 13 godina

1. Da je stanje u zdravstvu loše, to je van svake sumnje.
2. Da ima korupcije - i to je van svake sumnje.
3. Da su bolnice loše - to stoji
4. Da je ponašanje osoblja u velikoj meri osorno i nekulturno - stoji.
5. Da su dugački rokovi čekanja na preglede i dijagnoze, koje mnogi pacijenti i ne dožive i to stoji.

Pa ko je kriv za to? Ako bismo čak ministru dali "benefit of the doubt" on bi bio kriv što nije ni jedan problem, koji je zatekao 2002, rešio. Ja bih mogao da kažem da mnogi od ovih problema stoje za sve vreme njegovog ministrovanja, nisam video da ih je on čak i počeo da rešava. Mislim da je vreme da se pokupi i ostavi nekom sposobnijem da vodi zdravstvo.

Djordje

pre 13 godina

"...Bio sam zgrožen zato što mi je strano svako razmišljanje o korupcionaškim stvarima u zdravstvenom sistemu..."

Ovo je tesko licemerje. Da li je on uopste svestan koliko mu niko ne veruje?

dreamland

pre 13 godina

Sto jes, jes! covek posteno kupio trilion vakcina, on se operishe o trosku drzave u nemackoj, fale prozori i klime po skoro svim bolnicama, tretman zavisi od dobre volje zdravstvenih radnika ili mita koji mora da se plati... mislim da bi ovog coveka trebalo odlikovati! Da se trazi ostavka, suvishno je... mozda bi to bio domino efekat, da se smene nesposobni partijski ljudi, ili ne daj boze, postave neki strunjaci...

Milka

pre 13 godina

Dragi Tomice, ostavka se podnosi onda kada ima previse afera u jednom sektoru. U tvom ima i mislim da je vreme da te nekim medicinskim zahvatom odvoje od fotelje. Verujem da je vise nego udobna, ali za tebe to lepo i predugo traje.

Darko

pre 13 godina

... odlazak na operaciju u stranu zemlju, a da se ta operacija veoma uspesno obavlja u Srbiji svakako je "samar" struci koju ministar predstavlja. Ne znam da li bi, recimo, jedan izvrsni direktor Mercedesa otisao i kupio sebi Audi dok jos obavlja funkciju u Mercedesu. Osoba koja to ne moze da uvidi svakako ne treba biti na vodecoj funkciji!

Dr Petrović

pre 13 godina

Ako imuni sistem ne radi kako treba, treba mu obezbediti uslove. To je u društvu posao ministra.
Ako je pomešana privatna i državna praksa, to otvara vrata korupciji. To treba da spreči ministar.
I sad je ministar zdravlja zgrožen nad posledicama svog delovanja.
Uvođenje fiskalnih kasa je privatna tezga, kao i slanje pacijenata u Tursku, umesto izgradnje sistema koji bi se oslanjao da našu pamet, ministar vodi politiku rastakanja i tezgarenja.
Ne ostavka, nego doživotno tucanje kamena.

che

pre 13 godina

Maršal zdravlja, stvarno je za svojih X mandata do sada toliko unapredio zdravstveni sistem da je morao da se operiše u inostranstvu.

"Nisam ja kriv, krivi su drugi". Ma nije nego, kriv je po komandnoj odgovornosti jer je mogao da uvede mehanizme da se spreče zloupotrebe, ali to nije uradio.

Koliko mandata je dosta za njega?

Ludi Milojko

pre 13 godina

Ako mu ni posle svega nije jasno da je od zdravstvenog sistema napravio katastrofu, neefikasan i neefektivan birokratski i do guše u korupciju potopljen sistem, ili nije svestan o čemu govori ili je do koske bezobrazan. Zašta da ga hvali bilo ko? Ako ima iko da navede jednu stvar zbog koje je zaslužio ikakvu pohvalu slobodno brišite moj komentar.

Neshha

pre 13 godina

Molim jos uvek aktuelnog (na zalost)ministra da ne prosipa demagogiju, kad svi vrlo dobro znamo da se pola afera u zdravstvu ne bi desavale kada ne bi imale svoje korene u samom vrhu Ministarstva...

Uostalom, sav doktorski svet koji je van "neredovnih" tokova u zdravstvu odavno ga je nazvao "Tomica - torbica", ostavljam drugim da pomisle zasto ga tako zovu.

Ovo je najveca drskost koja je icad cuta od strane ministra...za sta da ga hvale? Za to sto su farmaceutske kuce usle toliko u pore zdravstva da mogu da ucenjuju, kaznjavaju i nagradjuju direktore i ostale rukovodioce klinika?

Da li postoji kontrola u ministarstvu zdravlja koja zeli da se pozabavi korupcijom, mitom, politikanstvom, nepotizmom? Naravno da ne, ili ako postoji, to se radi na vrlo ogranicenom uzorku lekara koji nemaju dobra ledja...

Stvarno, realno gledano, zdravstvo je totalno unazadjeno otkako je ovaj covek tu gde je (na zalost) jos uvek....

dragan

pre 13 godina

Mozda gospodine niste upoznati sa aferom svinjski i pticiji grip. Mozda narod shvatate kao svinje ili ptice a mozda konje pa kako je pocelo mozda bi poceo da "hara" i konjski i magareci grip. Alal vam vera, vi cete uz pomoc ostalih u vladi i pomagaca vlade dokrajciti Srbe.

S

pre 13 godina

Dirnut sam kako ovaj čovek ima visoko mišljenje o sebi! Ali sopstveno mišljenje o sebi se baš i ne računa. A nije ga sramota ni da kaže "trebalo bi da budem pohvaljen što se stvari ne sakrivaju", kao da je to što "se stvari ne skrivaju" nešto u šta on lično ulaže neki nadljudski napor, i kao da je "skrivanje stvari" nešto normalno što bi svako drugi radio. Kako može da se sakrije skandal sa vakcinama? Kako može da se sakrije skandal sa korumpiranim hirurgom, sada već pravosnažno osuđenim za korupciju. Kako može da se sakrije skandal sa onkolozima? Skandala u zdravstvu je ipak previše, i neko bi morao da ponese deo odgovornosti za to.

Soko

pre 13 godina

Ne, brale, nisi ti odgovoran za svakog čoveka u zdravstvu. Ali jesi odgovoran da napraviš red i disciplinu i da se svi muljatori smesta kazne, pa da vidiš kako nikome više neće padati na pamet da radi takve stvari. Umesto toga, svi osećaju da nema pilota u avionu i onda nije čudo što je zavladao princip 'drpaj šta stigneš'. E, zbog toga JESI odgovoran i zbog toga treba da podneseš ostavku.

slobodan ili ne

pre 13 godina

= 2002 stampa je bila na mojoj strani... = da gospodine ministre, bila je, a zahvaljijuci vaasem "RADU" se ta slika promenila i sada nam je jedina zelja da se povucete ili skolonite!
ps / kad pogledam sa kojim argumentima vi ovde sebe branite, cinimi se da ste promasili profesiju, bolje je bilo da ste advokat postali!

Sava Drugi

pre 13 godina

E kad već pitate gde je problem, evo odgovorići.

Onoga dana kada je dozvoljeno farmaceutskim kućama da sklope ugovor sa lekarima i da plaćaju za "anketu" o leku došlo je do krize poverenja i zdravstveni sistem se urušio.

Lekari koji nisu platili studije medicine 300 000 dolara, koji ne gube posao ako rade nesavesno, koji ne plaćaju nikakvu odštetu ako pogreše, sada su obični vračevi koji prodaju zašećerenu vodicu za skupe pare. Nisu svi takvi, ali malo je njih koji nisu.

Vi kao ministar zdravlja niste smeli dozvoliti to. Dužni ste bili da uvedete upravljanje rizikom u zdravstvo, da eliminišete 15% korumiiranih doktora i da držite stvari pod kontrolom.

Eto to je problem.

Despot

pre 13 godina

"„Važno je da se obavi istraga i da bude kažnjen neko ako se pokaže da je odgovoran. Meni je vodilja u ovom poslu borba protiv korupcije“, zaključuje ministar zdravlja."

Jeste a mi smo strumfovi!

radiohead

pre 13 godina

jel treba da vas hvalimo i zato sto ste potpuno upropastili nas model zdravstva koji su svojevremeno mnoge evropske drzave preuzimale od Srbije i na kome i dan danas funkcionisu, i reformisali ga u ovo rasulo puno korupcije, redova bolesnih ljudi, i lekara koji biraju koju ce decu leciti po tome na kom su im polozaju roditelji ?

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

"... a počeo je u javnosti da se menja položaj onoga što činimo. Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?..."
E ovo je neprocenjivo!!!!!

Milan Popovic

pre 13 godina

Evo pohvala za javnost u radu. Koliko je mocan taj covek prosudite sami pred ocima javnosti amnestira lekare cija briga za pacijente za posledicu ima troje dece bez majke. Nadam se da Drzava uvidja da je vrag odneo salu.

















;

Braco

pre 13 godina

Covek je u pravu. Treba ga nagraditi, recimo oduzetom penzijom Eve Ras. Kada se pogleda sta je sve uradio za ovu drzqavu, ne samo on vec i Radeta, S.Jovanovic i mnogi drugi "pregaoci", koji satrese od rada po razno raznim ministarstvima, upravnim odborima ..., onda mi ostali treba da se ponizno molimo Bogu da ostanu na svojim radnim mestima, radeci u korist nase stete, pardon srece.

somica

pre 13 godina

trebalo bi da me hvale - kaže ministar zdravstva koji je uz rizik da postane potpuno paralisan pobegao hiljade kilometara kolima na intervenciju u nemačku, samo da ne bi pao šaka redovnom srpskom besplatnom zdravstvu, iako se diskus hernija leči i kod nas, npr. na banjici. ne zna se ko je luđi - mrtva trka između dinkića i njega.

A kako se drugačije kaže "korupcija"?

pre 13 godina

Baš lepo. U zdravstvu nikad bolje, kao što znamo, a i ako se "nešto desi", pa to su sitnice, "izolovani slučajevi", to su samo "neki pojedinci"... Samo da pitam - a kada ću ja moći da operišem svoju diskus herniju (predlažu mi Zemunsku bolnicu, ali se već godinama ne dam) u onoj lepoj klinici u Minhenu? Čujem da je zaista kvalitetno, tu se operisao i Bono iz U2... Ako ništa drugo, vi ministre zaista birate fino društvo.

Radojica

pre 13 godina

Nepohvaljeni ministar očigledno nikada u životu nije prošao kroz VMA otvorenih očiju i zapazio kako se "naknadno usklađuje" raspored hemoterapija i kakvim redom, disciplinom i higijenom odišu apsolutno sve prostorije te zgrade. O svetu još uvek nepoznatim balkanskim insektima koji upotpunjuju čitav feudalni ambijent, onaj matori sa BBC-a bi mogao dokumentarce doživotno da pravi.

Shomi

pre 13 godina

Postoji jedan jedini razlog zasto je ova osoba na polozaju koje trenutno zauzima:
U zemlji Srbiji je zdravstvo poslednja rupa na svirali

sasa

pre 13 godina

Ministar spinuje u svoju korist, pritom iznoseći argumente koji lako mogu da se obore i samim tim su uvreda za našu inteligenciju. Nikako ne može da shvati da je sam odlazak na rutinsku operaciju u inostranstvo sa pozicije ministra zdravlja, dovoljan razlog za ostavku. Korupcija enormnih razmera mu dođe kao čist bonus, jer ona u našem zdravstvu nije izuzetak već pravilo. Da li za navedeno treba da ga hvalimo? Uzdržaću se od odgovora jer isti stvarno ne bi bio pristojan.

uzzas

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem koliko sam iznerviran. Uzas jedan koliko mi upropasti dan ovaj covek kada ga vidim.

Ne glasam za DS nikad vise, samo zbog te ekipe, svi znamo koje.

tatjana

pre 13 godina

ako ministar misli da treba biti pohvaljen sto ne sakriva, ilegalno, nemoralne i krivicne radnje unutar zdravstva, onda ....on nista ne kapira, da skratim pricu. mislim da je, iznad svih skandala, ova izjava razlog za njegovu ostavku.

slobodnomisleći

pre 13 godina

Mislim da zdravstvo u Srbiji nije dugo imalo ovako lošeg ministra. Čini se da je gori i od predhodnika čiji je glavni posao bio da ne rade ništa.
On je čovek koji nije dobar ni pacijentima ni struci. Za probleme koji postoje ne nalazi rešenja, već nalazi opravdanja, a sva njegova uloga je slikanje pored donacija.
Mislim da je njegov i (naš) najveći problem to što se prema zdravstvu ponaša kao političar, a ne kao neko ko je deo tog zdravstva.
Pacijenti i struka od njega očekuju da bude pre svega lekar, a onda političar, ministar ili šta već.
A ovakvim svojim stavom da je on prezadovoljan sobom i da svi koji mu nešto zameraju (a zamera mu skoro cela Srbija), samo pokazuje da mu je bitna samo fotelja, a profesija i obraz potpuno beznačajni.

JKRNSV

pre 13 godina

Gospodine ministre stvarno imate visoko mišljenje o sebi ali nije lepo sam sebe hvaliti, ostavite to drugima. Ako ste savesno i predano radili svoj posao neka ocenu o tome daju drugi. Ovako cela vaša priča deluje vrlo neukusno, pomalo prepotentno. Zamislite posle silnih afera samo u poslednje dve godine počev od nesavesnog lečenja pacijenata, o porodiljama da ne pričamo, pa do korupcije i primanja mita itd. i silnih prozivki o koje ste se nadmeno oglušili Vi ste sada gospodine ministre udostojili novinare jednog Vašeg priznanja da ste možda i vi nekada nekorektno prema nekome postupili i sebe i svoju odgovornost upoređujete sa ostalim ministrima. Oslušnite palo lekare po domovima zdravlja pa će te čuti šta misle o vama i vašem radu. Sve što ste rekli bilo bi smešno da nije tužno. A sve što se dešava u našem zdravstvu je dosta tužno i strašno.

Petar_Ns

pre 13 godina

Ako ste na nekoj poziciji vec osam godina, i ukoliko velika zelja i determinisanost, pa cak i davanje "poslednjeg atoma snage", da nesto promenite na pozitivno ne ide, onda lepo, ministre date ostavku. Kazete javnosti i novinarima da je u vasoj karijeri bilo blistavih trenutke koje ste delili zajedno sa novinarima i kao covek se povucete. Ovakvo izvinjavanje, nakon svega sto se u proteklih nekoliko meseci razvlaci po medijima, ne pokazuje da ste i vi samo covek, vec da umesto obraza imate djon! Strasno!

Nikita

pre 13 godina

„Zdravstvo je sektor koji svakog dotiče i nikad s većom pažnjom nije dočekivano ono što radimo, a počeo je u javnosti da se menja položaj onoga što činimo. Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?"

Hahaha! Odgovornost, šta je to?
Ministar se pita da li je odgovornost na njemu... Naučna fantastika.

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Dobro. Evo hvala ti od mene.
Svaki plus na moj komentar, neka ide Tebi, druze i staresino.

P.S.
Mada si me razocarao i kao Covek i kao Komunista.

Marga

pre 13 godina

"Bio sam zgrožen zato što mi je strano svako razmišljanje o korupcionaškim stvarima u zdravstvenom sistemu"- Gde zivi ovaj covak? Je l' on prica o zdravstvu u Srbiji? Skroz paranormalno.

devit

pre 13 godina

E da je nama lepe srece pa da je Tomica i kompletna ekipa samozvanih "EXPERATA", otisla sa scene odmah nakon prvih izbora skupa sa SPS; mozda bi bili blizi EU, a verovatno bi nam bilo makar za nijansu bolje, mada licno; mislim puno bolje! Ne znam sto smo ovoliko gresni, pa smo kaznjeni?!

marklar

pre 13 godina

Ako kojim nesrecnim slucajem sretnete nekog ministra, obavezno ga pohvalite... ma tog trenutka ga predlozite za orden Sv Save, Narodnog heroja i Legiju casti za zasluge prilikom proboja Solunskog fronta hahahaha
Nasi ministri, a pogotovu ovi Milosavljevici, mogu sami da drze humoristicku rubriku ovde na sajtu i ovom prilikom molim administratore da istu otvore, ako ni za kog drugog, onda samo za njih.

Dr

pre 13 godina

Ovaj covek je prevrsio svaki meru!!! Ove stvari koje navodi, a za koje kao ne snosi odgovornost, su samo vrh ledenog brega. Situacija u zdravstvu je losa. Celo ministarstvo a na samo ministar su odgovorni. Ne vredi da sad nabrajam sta sve ne valja, ima dosta. Sve se to saopstava ministru i ostalima, ali oni uopste ne pokusavaju da rese cak ni male i lake probleme.

nikad više

pre 13 godina

Nećete verovati ministre, i meni su protekle dve godine bile veoma teške; prvo zbog teške bolesti meni drage osobe, i svega što vaš (vašim preteškim zalaganjem uređen) sistem može da načini čoveku i njegovoj porodici, ali da to ostavim na stranu.
Nego, da vas pitam:
kako se to u predlogu novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti pojavljuje mogućnost da lekar zaposlen u državnoj službi bude vlasnik privatne ordinacije na pola radnog vemena?
Starim "ukazom" ste "zabranili" zaposlenima u državnom sektoru da rade privatno, šta je ovo? Borba protiv korupcije?
Znate KAD će sada neko živ dočekati pregled u Domu zdravlja ili na klinici, ako taj lekar ima "svoju malu radnju" registrovanu na 4 sata?
Za cenjene čitaoce - link: http://www.afeja.com/sr/kat.php?kat=medicinskiklub
To nije odgovornost ministarstva zdravlja, i ministra koji je svojevremeno javno izjavio da ne priznaje kapitalistički sistem?
Znate li šta ćete ovim uraditi, da ne govorim o drugim predlozima izmena...?
Osim toga, šta vaše ministarstvo radi po pitanju problema u Komorama (blago rečeno) koji se otežu dve godine, jer VAMA je naloženo da rešite taj Gordijev čvor, o koji se sapliću pacijenti i medicinsko osoblje:
http://www.parlament.gov.rs/content/cir/aktivnosti/skupstinske_detalji.asp?Id=2364&t=A
...još tvrdite da afere nemaju veze sa vama i vašim ministarstvom?
Dalje neću da nabrajam, već mi skače pritisak, a želim vam od srca da neko shvati značaj vašeg pregalaštva i osećaja lične odgovornosti - ja, eto, nisam u stannju....

Helios

pre 13 godina

U jednoj poznatoj bolnici bio je JULovski Direktor. Kao i svi drugi JULovski saborci, lekari ili ne, sve što ima ima a konsekvence nula. Uz sva druga značajna postignuća on je i "odgajio" još jednog Velikana naše medicine, pa je sad ovaj postao direktor jedne poznate bolnice. Međutim bivajući svestrana ličnost taj je evoluirao i Demokratski. Logično i neminovno, unapredio se prešavši da bude direktor Najveće Bolnice. Upražnjeno direktorsko mesto popunjeno je, puno godina nakon 5. oktobra, sa - SPSovcem! Ovaj je odmah počeo sistematsko šikaniranje i degradiranje svih najboljih i najiskusnijih lekara! Većina je napustila ustanovu. Ako su imali neke iluzije rasterane su - VATROM! Naime, donacija-dogradnja i već dovršeno renoviranje besmisleno je mesecima čekalo novog direktora za otvaranje. Ali onda je - u bolnici, ej - PODMETNUT požar!!! Potom, nakon dosta meseci, država tj. mi koji radimo i ne krademo, odvojili smo još veći novac. Nakon toga požar je saniran a renoviranje ponovljeno. Samo, sada je urađeno mnogo lošije i jeftinije a pokriveno lažnim računima. Ko na web-sajtu pročita njegove reči: "Požar nam je progutao više od pola kapaciteta, vi to ne smete osetiti" ne može da se ne naježi. Procenat onih koji ulaze u ustanovu legitimnom zdravstvenom procedurom još više je smanjen u odnosu na one koji to "samo-finansiraju". Stopa smrtnosti je povećana. Kao što se vidi navođenje ovih nepobitnih, opštepoznatih i lako proverljivih činjenica zahteva sledeću terminologiju: nepotizam, mobing, požar, specifikacije-krađa, računi-prevara, podmićivanje, smrtnost. Praktično kompletna terminologija koja se koristi da bi neko naveo SVA NAJTEŽA krivična dela.
Milosavljević? Srpsko lekarsko društvo? Inspekcija? Policija? Novinari? Suprotstavljenost Dinkića Miloševiću i njegovim kadrovima? Ne, ništa. Samo horor. Pa još uvećan opštim ludilom - svi znaju a kao da niko ne zna. Pa još maksimum odvratnosti - sve prekriveno glazurom lažne humanosti. U toj otužnoj realnosti je i moguć ovaj intervju za nevericu, pravi trijumf logike sumanutosti. Svaka njegova reč odražava nadrealnu noćnu moru srpskog zdravstva.

Milan

pre 13 godina

Znamo mi dobro sta i kako ti i tvoje kolege 'experti' radite i u cijem interesu. Nase zdravstvo je rupa bez dna, koliko god para da upumpate nema dovoljno jer nista niste uradili na sredjivanju situacije koju ste nasledili od Milosevica, nego ste samo nastavili njegovim stopama, naravno u jos brzem ritmu rasturanja i neodgovornosti. Niste uradili bas NISTA korisno za zdravstvo i Srbiju koja vas bogato placa. Svesni smo mi toga odlicno a ti se i dalje izvinjavaj, znamo da bi sve uradio da budes dozivotno na tom mestu.

Pitagora

pre 13 godina

Ne znam šta bi još trebalo da se desi u našem zdravstvu, pa da gospodin Milosavljević prizna da bi taj resor mogao da se vodi bolje. Afera za aferom, a on svaki put tvrdi da nema sa tim ništa. Jedno mu se ipak mora priznati: za jednog lekara je odličan političar (u suprotno nisam baš ubeđen)

Zvezdan

pre 13 godina

Gospodine moj dragi, naše zdravstvo je krcato nekompetentnim kadrovima koji su specijalisti u korupciji, javašluku, osionosti, neradu...!
Možda niste krivac za svaki pojedinačni slučaj, ali kao čovek koji obavlja određenu delatnost deset godina, a ona ne pokazuje znake progresa, već iracionalnu stranu ljudske pohlepe i gramzivosti, morate se zapitati, jeste li nakon toliko godina u politici, ne u struci, zaista postali neetičko biće bez ikakvih skrupula!!!

analiticar

pre 13 godina

Pohvala Ministru zdravlja Tomici Milosavljevicu:
Vi ste g. Ministre ubedljivo PRVI po aferama koje su bile u zdravstvu za vreme Vasih ministarskih manadta i taj primat Vam niko ne moze ugroziti.

Schiller

pre 13 godina

"Počeo sam da se pitam da li je deo odgovornosti na meni?"
Ne na meni je ! Dobro je da si bar počeo mada nisi morao odma posle 8 godina sedenja u toj fotolji !
Trebalo bi malo Dačićevo ministarstvo da se pozabavi pitanjem ... "Ima li malo odgovornosti na Vama ?!"
Došlo bi se tu do "fantastičnih" otkrića ...

Bravissimo

pre 13 godina

Ako je neko dokazano korumpiran,onda se hapsi,zapleni mu se imovina dok joj on ne dokaze poreklo pa makar bila od cukundede koji ne postoji i dozivotno mu se zabrani bavljenje tom profesijom.To je put i resenje,a ne da samo fabrikujemo afere,pustimo u medije,to je vest,otupaveli narod to vidi,a onda svi na to zaborave, pa opet jovo nanovo,tj.u dalje razdiranje drustva.

Александар Илић

pre 13 godina

Не знам за шта да вас хвале професоре !?
Спровели сте безброј реформи а свака је значила само веће малтретирање за пацијенте и саме лекаре, веће редове, веће партиципације, више лекова које сами плаћамо, ...
и уопште гледано, ако сте можда и солидан доктор и професор, као организатор тј. министар, сте чиста НУЛА !!!
Већина болница је у очајном стању, храна у њима за пацијенте је као у Дахау за Јевреје, а докторска етика се спустила на најниже гране које ја памтим.

pipilotta

pre 13 godina

Kad ovo citam, sticem utisak da ga cela zemlja podrzava da ostane na toj funkciji!?
odsustvo svake samokriticnosti i vrhunac licemerja. Fotelja, a najpre ministarska plata pojedincima prirastaju do te mere za srce, da vise nisu u stanju da se povuku.

Aleksandar

pre 13 godina

Podseca me na jelenu karleusu i njen preterani egoizam i narcizam. "Ja, ja, i opet ja".
A ova izjava me odusevila:
"Nisam ja kao ministar odgovoran za svakog čoveka u zdravstvenom sistemu. Trebalo bi da budem pohvaljen što se stvari ne sakrivaju"
Da upravo je on odgovoran za svakog. Za to i sluzi ministar, to jest sam vrh da bi odredjivao sta, ko, kako i gde. I nije samo problem u tome sto neki doktor je ucinio ovo ili ono, pa da on da ostavku, kako je naveo, nego problem je sto on to sam cini. I samo jedna njegova afera je dovoljna za ostavku. Ako to on ne shvata, onda on nije dostojan bilo kakve drzavne funkcije.

biljana

pre 13 godina

Za svaku je pohvalu istrajnost u sedenju u ministarskoj fotelji!
Neka neko samo uslika toalete u porodilistima!
Cenovnik u porodilistima!
Javna je tajna o placanju min. 500 Eur PRE porodjaja!
Kotlarnica u Klinickom centru - licitirane 2 a uradjena jedna za iste pare!
Ortopedska pomagala - pa na intenzivnoj nezi pacijentima guraju vizitkarte i stoje u spaliru nudeci kolica i ostalo (a svako ima dil sa doktorom)...
Ako mi dokaze da je on doprineo da se otvore neke afere u zdravstvu - kapa dole!!!
Jos ima drskosti da trazi da ga hvale???

O tempora

pre 13 godina

U Vladi u kojoj je Tomica Milosavljevic ministar, ne ocekujte da iko ikada podnese ostavku. Tacno da pola Srbije pomre od neke iskorenjene bolesti, on bi se pojavio na tv da nadje krivca u nekom drugom. A stanje u zdravstvu takvo da bi trebalo da mu se sudi za 'zlocinacki poduhvat'. Sjajan su tandem i on i Ministar Jeremic. Sve sami uspesni ministri...

Jelena iz Jagodine

pre 13 godina

Evo primera kako je naš miistar zdravlja "sjajan". Lek za odojčad koji su proizvodili Zdravlje iz Leskovca i Galenika nema nigde da se nađe, ali je zato tu njegova zamena iz uvoza po 4 i slovima ČETIRI puta većoj ceni. Ljudi na noge! Ovakav ministar može da postoji samo u tužnoj zemlji Srbiji. VREME JE ZA PROMENE!

mile

pre 13 godina

Za borbu protiv kriminala, kao npr. korupcija zadužena je policija, a ne ministarstvo zdravlja. Umesto da radi tuđ posao, trebao se samo pozabaviti da donese zakone i instrumente da orkestar zvani zdravstvo bude harmoničan. U tom orkestru raštimovao je sve izvođače. Upropastio je i pacijente i zdravstvene radnike i među njima posejao nepoverenje. Onemogućio je da i među jednim i drugim glavnu reč vode mutivode. A čestiti radnici i bolesnici, kakvih je uostalom ogromna većina, praktično nemaju ni pravo glasa. Oni se ni za šta ne pitaju. E samo zbog toga morao bi gospodin da ode i bude što pre zaboravljen. Ali paziti da ne dođe još gori. Jer kako su se smenjivali, tako je sve gori dolazio, a šljam zavladao svuda.

Pavle

pre 13 godina

Veciti ministar zdravlja, a niodcega ga nije sramota.Ej ministar zdravlja, a smesnu operaciju diskus hernije, koju nasi lekari rade rutinski, odradi u inostranstvu.Toliko o tome koliko ceni domace zdravstvo.A zamislite on je ministar tog zdravstva...Kuku Todore...Ali Tomica ima G17 i to je to - bolje gram vlasti, nego oka pameti i casti...Bravo ti ga ministre...cccc!

Srđan

pre 13 godina

Privatni KBC tzv. Beogradski ne ispunjava uslove za korišćenje tog naziva. Nema profesore i prema tome nema klinike. Tomica se lično založio da dobiju taj naziv pre nego su ispunili uslove i čak pre nego što je bilo ko tamo bio zaposlen. Osnivač je jedna žena -DOMAĆICA po zanimanju, a ko stoji kapitalom niko ne zna tačno, a svi pretpostavljaju da je njen MUŽ. Iz svega stoji Tomica i njemu podređeni koji u ovome vide šansu za zgrtanje miliona evra od državnog FONDA zdravstva. Neka press istraži da li ovaj KBC ispunjava uslove? On nema ni jednog profesora aktivnog, jer penzioneri nisu profesori.