Nedelja, 01.08.2010.

11:00

Bez većih zastoja na putevima

Gužve na putevima u Srbiji zbog najveće smene turista u godini. Bez velikih zadržavanja na granicama i naplatnim rampama.

Izvor: B92

Bez veæih zastoja na putevima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Besmisleni

pre 13 godina

@Vladan
Lepo što braniš AMSS, ali mi objasni zašto na njihovom sajtu oni sami ne uređuju vesti o zadržavanju na graničnim prelazima?
Imaju svoj sajt i, kako kažeš, svakih sat vremena zovu granice. Pa majku mu, zašto bar SVOJ sajt ne uređuju, već tamo stoje iste informacije CEO DAN?
Kad bi svi zvali 987 onda bi zagušili linije, broj ne bi mogao da se dobije, a onaj kome se pokvari auto može da sedi i plače.
Danas možeš Web sajt pogledati i sa mobilnog, dajte bar tamo sveže vesti. Ovako nema nikakvog smisla, bolje da ne piše ništa.
Ja bih nešto drugo napravio, ne košta mnogo. Postaviti Web kamere na svakom prelazu. Pa ko hoće da ide pogleda uživo šta se dešava na prelazima. Ne treba AMSS da zove prelaze, ne treba mi da zoveme AMSS, nema netačnih informacija...

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Dakle, sve sto je u Bijelom Svijetu dostignuto, mora da se sroza u Srbiji!
Zasto sam ja kupio uopste "Navigon" za 300 Eura, ucitao "Najbrzu Rutu", kojom zaobilazim Berlin, Prag, Budimpestu, i zaista dobio na ustedi vremena, prolazeci tim putem kao "po loju", kada na nekakvoj GRANICI, zemlje koja zeli da udje u EU, sjede brkati tipovi iz Kusturica-filmova i kradu ti 5 sati vremena!
U cemu je onda smisao nalazenja najbrzeg ili najkraceg puta od Skandinavije do Srbije, ako je TAMO ionako nekakav ZASTOJ od 5 sati?!
Ne kontam, Tita mi!

BOKI

pre 13 godina

“Ne, nismo čekali dugo ali je put veoma loš. Asfalt nije napravljen kako treba na autoputu, sve od Slovenije, pa do ovde”
Ma koga vi ovde... ???
I vrapci na grani znaju da je auto-put kroz SLoveniju i Hrvatsku odlicnog kvaliteta. Cim se predje granica i udje u Srbiju situacija je kao u "Ko to tamo peva" ("Poskakuje mi autobus..."). Hrvatska ima najbolji autoput u ovom delu sveta - vozim barem jednom mesecno do Nemacke i iza ovoga stojim.

Sto se tice naplatnih rampi - jasno je da ih treba ili ukinuti (uvesti vinjete) ili ih izmestiti van glavnih pravaca auto-puta. Ako u Italiji mozes da udjes kod Trsta i prvu putarinu platis tek kod Milana, onda moze i u Srbiji.

metod

pre 13 godina

Ja imam metod koji super radi: zaustavi me policija a kcerka odmah uzme video kameru i sve snima.
Da vidite kako su drugaciji, sluzbeni usluzni jer znaju da ako ista pokusaju [cascenje] preti opasnost da ce taj video naci svoj put na netu. A plus, pojma nemaju jel sve neka namestaljka, kontrola

Mark

pre 13 godina

Guzva I veliki red na granici za mene nisu jedini razlog sto ponekad zazelim da zaobidjem Srbiju.
Svake godine dobijem barem sat I po vise cekanja na granici, samo zato sto mi je ime na Britanskom Pasosu albansko.

Sada zamislite cakajuci red – deca se znoje u automobilu od previsokih temperatura, I posle sat vremena dodje tvoj red da prelazis granicu . Odjednom ti se obrati neki znojavi carinar ,pusi I kezi se, a zatim uvijek sledi :
Jel ima nesto za kafu ?
Odmah znam sta me ceka ,i kolko ce to da traje, mada cujem i zenu kad mi kaze :plati coveka pa da idemo…… I odjednom… ne znam …inat….princip….glavom u zid…….. kazem NEMA.

Ajt parkiraj se tu ,je pocetak novog i duzeg reda ... sada pratis carinara setajuci se nervozno, sa tvojim pasosima u ruci, nesto kuca na kompjuter i nesto kao ”radi svoj posao”.

Konacno kad je i njemu dosadno vise, obrati se meni rukom (hajt) da nastavim. Kad zatrazim da mi stavi pecat na pasosu ( Jel znam sta me ceka na drugu stranu granice),kezi se potcenjavajuce ,I veli: ne damo vise pecat “evropljanima”.

Kad stizes na izlaz, prvo pitanje je opet… Jel ima nesto za kafu… posto vidim da nemas ulazni pecat!

Zoki

pre 13 godina

Nisu samo takve katastrofe kod nas. Prosle godine prvog augusta je samo u Austriji bilo 39 km na tauernu autoputu, juce je bilo 25km, ljudi slabo rasporedjuju polazak. I sledece godine ce opet ici taj dan. Ja recimo, krenem u 2-3 sata noci nema zive duse, nema policije... A sto se tice nasih tj madjarskih i slovenskih carinika tu necu trositi rijeci prosto se izivljavaju nad ljudima

haris

pre 13 godina

U Vovodini sam morao da platim gledanje na ljude sa zastavicama, kamione i bagere, a auto put nisam video - toliko o naplatama , najskuplji WC u evropi je na horgoskom prelazu 100 din , svaka cast benzinskim stanicama tu je gratis...

Vladan

pre 13 godina

Mnogo toga je u državi loše organizovano, ali moram da stanem u odbranu AMSS. Kad god sam ih pozvao na 987, dobio sam tačnu i ažuriranu informaciju. Inače, na moje pitanje koliko su sveže informacije, objasnili su mi sledeće: Oni kontaktiraju sve granične prelaze i naplatne rampe na svakih sat vremena (čak znaju kakva je tendencija povećanja ili smanjenja gužve). Problem je u radio i TV stanicama koje ne razumeju da se u sezoni situacija menja iz minuta u minut i ne može se izveštaj koristiti ceo dan.
Zato je moj savet da uvek pozovete AMSS na 987 i imate pravu informaciju.
Inače, imam člansku karticu AMSS i mogu da kažem da su me oduševili. Besplatno su me šlepovali i u Italiji i Grčkoj.

Beli

pre 13 godina

Na Prelazu kroz Bujanovac ,kao svake godine stoji Polic..sa radarom kao bajagi 74 km a tu bese 60 , ja bio 65km daj da placas kaznu 50€, ne prime evro samo dinara i tak. dalje onda kaze daj nesto za kavu, 10€. Granicki prelaz Bujan-Gnilane takogje daj nesto za kavu, opet 10 €. Svugde proso samo u dolini juga traze kavu, to je najveca sramota za svaki civil. narod.
Pozdrav iz KS

ZVrk

pre 13 godina

Sva sreca (ili nesreca?) sto Rumuni nisu u stanju da sagrade ni kilometar autoputa, tako da jos ima zarade od naseg autoputa. Ako bi oni bili u stanju da nesto urade svi bi nas izbegavali!

hrvat

pre 13 godina

Kod nas u Hrvatskoj u danima kada su spice/tj smjene radio Zagreb i druge vece radio stanice imaju reportere koji se svakih pola sata-sat uzivo javljaju sa svih vecih granicnih prelaza, naplatnih rampi i izvjestavaju.

Besmisleni

pre 13 godina

Ovi izveštaji AMSSa su besmisleni. Oni napišu izveštaj ujutru i onda to važi ceo dan do sutra ujutru.

Juče sam krenuo u Mađarsku preko Đale. Čekao sam sat vremena i odustao. Po brzini kretanja i broju automobila na Đali se čekalo oko 3 sata.

Zatim sam otišao na Kelebiju. Tamo nema nikog.

U povratku sam ušao u zemlju preko Horgoša. Čekanje je ne duže od 15 minuta, a istovremeno ide izveštaj AMSS na B92 radiju (slušao u kolima na samom prelazu) gde kažu da je čekanje na ulazak u zemlju kod Horgoša preko 4 sata.

Ti izveštaji su potpuno besmisleni i ničemu ne služe. Ako hoće da naprave kako valja, onda mora da osvežavaju vesti sa graničnih prelaza svakih sat vremena. Ovako dovode u zabludu građane.

Ako hoćete u Mađarsku idite na njihov sajt carine koji se osvežava i češće od sat vremena: http://www.vam.hu/viewBase.do?elementId=6720

Po njima u ovom času nema zadržavanja na Horgošu, dok naši pišu da je preko 2 sata.

ns

pre 13 godina

U protekla dva dana sam, silom prilika, morao da prodjem nekoliko puta koridorom 10 deonicom izmedju Novog Sada i Subotice. Situacija je katastrofalna! Nasi graditelji su bas u spicu sezone naglo pojacali svoje radove na sledecih 10 km puta koji se moraju zavrsiti u "rekordnom roku". Radnici stoje na putu i zastavicama zaustavljaju saobracaj po svom nahodjenju. Nigde ne postoji signalizacija da upozori vozace sta se desava ispred njih dok vecina znakova sa oznakama radova na putu i organicenju brzine nema nikakvog smisla jer se nalaze na pogresnim mestima. Na asfaltu se nalazi pesak i zemlja koji nanose kamioni sto se ukljucuju, sa mesta gde se vrse radovi, na put. Kod Srbobrana grupa maloletnika stoji na nadvoznjaku i gadja kamenjem vozila. Krda (nisam pogresno naveo) automobila sa tablicama iz zapadne Evrope voze doslovce sredinom puta izazivajuci bezanje automobila sa druge strane ali i onih kojima ulecu u "makazice". Zabradjene zene i brkati vozaci iz tih automobila su jos i spremni na svadju osecajuci se jacim kada se krecu u toj svojoj gomili. Treba li uopste napomenuti da policije nema nigde cim Sunce malo ogreje, a pojavljuju se uvece sa svojim radarima i zaustavljaju vozila na onim mestima gde su ogranicenja potpuno nepotrebna i nalaze se van ikakve zone radova. Na naplatnoj rampi koja uzima danak bez obzira sto taj put nije ni priblizan auto-putu trecina kabina stoje prazne i trake su zatvorene. Nocu, pored krda automobila sa brkatim i zabradjenim, opasnost predstavljaju i razne zivotinje koje pokusavaju da predju put jer nema ograde da ih u tome spreci. Ostaci se mogu videti po celom putu, a ponegde uz delove automobila koji su ih udarili.
Situacija nikad gora. Ni sam ne znam ko je vise kriv - policija, gradjevinci ili ovi sto bi trebali da se brinu o tom putu.

seven

pre 13 godina

Ne komentarisite bez veze. Pogledajte malo. I u drugim zemljama u okolini je neverovatna guzva. Ceka se i mnogo duze nego kod nas. Negde se stvaraju kolone duge i po 20km - Hrvatska.

Dragan

pre 13 godina

Jutros smo stigli iz Grčke. Ovako stoje stvari:
Prelazak Grčka-Mak oko 1h (dok nije krenula navala po benzin u Makedoniju).
Prelazak Makedonija -Srbija oko 5 sati. Nestalo je struje na granici pa je sve puklo. Da se ne poveruje. Inače, obratite pažnju na klimu u autobusu. Mislim da je velika većina neispravna. Kod kuće smo i svi izgledamo kao potrovani. "AGENCIJE ZA GUŠU"

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Kad je KONACNO proradila naplatna rampa na BUBANJ POTOKU, mislili smo bice LAKSE. Ali, ne bese tako. U ovim danima kolone prvenstveno TURAKA, GRKA, BUGARA (gasarbajtera) su se formi rale vec od Begaljice. Do rampe je trebalo oko 4 (cetiri) sata! A tek ispred rampe. Nije postojao WC!! I nasi "dragi i predragi susedi" su, zarad seb' odlazili u njivu, pored rampe. Posle je vlasnik te njive 'alalio svoje imanje (40 ari) jer mu je njegovo vlasnistvo bilo PATOSANO (tv je prkazala) da mu je posle svakog UDARNOG talasa debljina "udjubrenog zemljista" bila oko 70cm!! A za to vreme kasiri su KRADUCKAli!!
Od tada je proslo vise od 30 godina, u ovom tom delu Evrope sve je sredjeno, ide brze...a kod nas JOS UVEK UNARNI TALAS? D O K L E a u cije dzepove ponovo ide ono sto se KRADUCKA na Srpskim rampama????

ika

pre 13 godina

Sistem naplatnih rampi je katastrofa ! Ako se ne opametimo izgubicemo i ove "tranzit turiste".Stvarno ce nas zaobilaziti, ako nesto ne promenimo !

Radojica

pre 13 godina

Kada krenu da nas zaobilaze, onda će se podgojena, alava i bezočna gamad hvaliti kako imamo najkvalitetniji asfalt, a taj traje najmanje duplo duže nego ranije i pravi se pre roka, kao i sve ostalo.

Mr No

pre 13 godina

Većina ovih ljudi će sledeće godine da razmotri SVAKI način da zaobiđe Srbiju. Ovako nesretnici moraju da čekaju par sati na ulasku u Srbiju, pa nekoliko naplatnih rampi. Od Horgoša do Bugarske su tri naplate, na svakoj se može čekati 30-120 minuta, pa još izlaz iz Srbije. I tih 5-6 sati nije samo količinski bitno, već čoveka prosto ubije u pojam... A Mrkonjić i ekipa nam kažu da je sistem naplatnih rampi najbolji i obavezan. Videće kad krenu svi da voze preko Rumunije...

Djordje

pre 13 godina

Ne cekaju nesretnici na ulazu nego na izlazu iz Srbije tj na ulazu u Evropsku uniju. Nisu guzve zbog nasih carinika nego zbog nasih vlasti i naseg naroda tj nismo u "Sengenu".

Mr No

pre 13 godina

Većina ovih ljudi će sledeće godine da razmotri SVAKI način da zaobiđe Srbiju. Ovako nesretnici moraju da čekaju par sati na ulasku u Srbiju, pa nekoliko naplatnih rampi. Od Horgoša do Bugarske su tri naplate, na svakoj se može čekati 30-120 minuta, pa još izlaz iz Srbije. I tih 5-6 sati nije samo količinski bitno, već čoveka prosto ubije u pojam... A Mrkonjić i ekipa nam kažu da je sistem naplatnih rampi najbolji i obavezan. Videće kad krenu svi da voze preko Rumunije...

ika

pre 13 godina

Sistem naplatnih rampi je katastrofa ! Ako se ne opametimo izgubicemo i ove "tranzit turiste".Stvarno ce nas zaobilaziti, ako nesto ne promenimo !

ns

pre 13 godina

U protekla dva dana sam, silom prilika, morao da prodjem nekoliko puta koridorom 10 deonicom izmedju Novog Sada i Subotice. Situacija je katastrofalna! Nasi graditelji su bas u spicu sezone naglo pojacali svoje radove na sledecih 10 km puta koji se moraju zavrsiti u "rekordnom roku". Radnici stoje na putu i zastavicama zaustavljaju saobracaj po svom nahodjenju. Nigde ne postoji signalizacija da upozori vozace sta se desava ispred njih dok vecina znakova sa oznakama radova na putu i organicenju brzine nema nikakvog smisla jer se nalaze na pogresnim mestima. Na asfaltu se nalazi pesak i zemlja koji nanose kamioni sto se ukljucuju, sa mesta gde se vrse radovi, na put. Kod Srbobrana grupa maloletnika stoji na nadvoznjaku i gadja kamenjem vozila. Krda (nisam pogresno naveo) automobila sa tablicama iz zapadne Evrope voze doslovce sredinom puta izazivajuci bezanje automobila sa druge strane ali i onih kojima ulecu u "makazice". Zabradjene zene i brkati vozaci iz tih automobila su jos i spremni na svadju osecajuci se jacim kada se krecu u toj svojoj gomili. Treba li uopste napomenuti da policije nema nigde cim Sunce malo ogreje, a pojavljuju se uvece sa svojim radarima i zaustavljaju vozila na onim mestima gde su ogranicenja potpuno nepotrebna i nalaze se van ikakve zone radova. Na naplatnoj rampi koja uzima danak bez obzira sto taj put nije ni priblizan auto-putu trecina kabina stoje prazne i trake su zatvorene. Nocu, pored krda automobila sa brkatim i zabradjenim, opasnost predstavljaju i razne zivotinje koje pokusavaju da predju put jer nema ograde da ih u tome spreci. Ostaci se mogu videti po celom putu, a ponegde uz delove automobila koji su ih udarili.
Situacija nikad gora. Ni sam ne znam ko je vise kriv - policija, gradjevinci ili ovi sto bi trebali da se brinu o tom putu.

Dragan

pre 13 godina

Jutros smo stigli iz Grčke. Ovako stoje stvari:
Prelazak Grčka-Mak oko 1h (dok nije krenula navala po benzin u Makedoniju).
Prelazak Makedonija -Srbija oko 5 sati. Nestalo je struje na granici pa je sve puklo. Da se ne poveruje. Inače, obratite pažnju na klimu u autobusu. Mislim da je velika većina neispravna. Kod kuće smo i svi izgledamo kao potrovani. "AGENCIJE ZA GUŠU"

Radojica

pre 13 godina

Kada krenu da nas zaobilaze, onda će se podgojena, alava i bezočna gamad hvaliti kako imamo najkvalitetniji asfalt, a taj traje najmanje duplo duže nego ranije i pravi se pre roka, kao i sve ostalo.

Djordje

pre 13 godina

Ne cekaju nesretnici na ulazu nego na izlazu iz Srbije tj na ulazu u Evropsku uniju. Nisu guzve zbog nasih carinika nego zbog nasih vlasti i naseg naroda tj nismo u "Sengenu".

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Kad je KONACNO proradila naplatna rampa na BUBANJ POTOKU, mislili smo bice LAKSE. Ali, ne bese tako. U ovim danima kolone prvenstveno TURAKA, GRKA, BUGARA (gasarbajtera) su se formi rale vec od Begaljice. Do rampe je trebalo oko 4 (cetiri) sata! A tek ispred rampe. Nije postojao WC!! I nasi "dragi i predragi susedi" su, zarad seb' odlazili u njivu, pored rampe. Posle je vlasnik te njive 'alalio svoje imanje (40 ari) jer mu je njegovo vlasnistvo bilo PATOSANO (tv je prkazala) da mu je posle svakog UDARNOG talasa debljina "udjubrenog zemljista" bila oko 70cm!! A za to vreme kasiri su KRADUCKAli!!
Od tada je proslo vise od 30 godina, u ovom tom delu Evrope sve je sredjeno, ide brze...a kod nas JOS UVEK UNARNI TALAS? D O K L E a u cije dzepove ponovo ide ono sto se KRADUCKA na Srpskim rampama????

Besmisleni

pre 13 godina

Ovi izveštaji AMSSa su besmisleni. Oni napišu izveštaj ujutru i onda to važi ceo dan do sutra ujutru.

Juče sam krenuo u Mađarsku preko Đale. Čekao sam sat vremena i odustao. Po brzini kretanja i broju automobila na Đali se čekalo oko 3 sata.

Zatim sam otišao na Kelebiju. Tamo nema nikog.

U povratku sam ušao u zemlju preko Horgoša. Čekanje je ne duže od 15 minuta, a istovremeno ide izveštaj AMSS na B92 radiju (slušao u kolima na samom prelazu) gde kažu da je čekanje na ulazak u zemlju kod Horgoša preko 4 sata.

Ti izveštaji su potpuno besmisleni i ničemu ne služe. Ako hoće da naprave kako valja, onda mora da osvežavaju vesti sa graničnih prelaza svakih sat vremena. Ovako dovode u zabludu građane.

Ako hoćete u Mađarsku idite na njihov sajt carine koji se osvežava i češće od sat vremena: http://www.vam.hu/viewBase.do?elementId=6720

Po njima u ovom času nema zadržavanja na Horgošu, dok naši pišu da je preko 2 sata.

ZVrk

pre 13 godina

Sva sreca (ili nesreca?) sto Rumuni nisu u stanju da sagrade ni kilometar autoputa, tako da jos ima zarade od naseg autoputa. Ako bi oni bili u stanju da nesto urade svi bi nas izbegavali!

Mark

pre 13 godina

Guzva I veliki red na granici za mene nisu jedini razlog sto ponekad zazelim da zaobidjem Srbiju.
Svake godine dobijem barem sat I po vise cekanja na granici, samo zato sto mi je ime na Britanskom Pasosu albansko.

Sada zamislite cakajuci red – deca se znoje u automobilu od previsokih temperatura, I posle sat vremena dodje tvoj red da prelazis granicu . Odjednom ti se obrati neki znojavi carinar ,pusi I kezi se, a zatim uvijek sledi :
Jel ima nesto za kafu ?
Odmah znam sta me ceka ,i kolko ce to da traje, mada cujem i zenu kad mi kaze :plati coveka pa da idemo…… I odjednom… ne znam …inat….princip….glavom u zid…….. kazem NEMA.

Ajt parkiraj se tu ,je pocetak novog i duzeg reda ... sada pratis carinara setajuci se nervozno, sa tvojim pasosima u ruci, nesto kuca na kompjuter i nesto kao ”radi svoj posao”.

Konacno kad je i njemu dosadno vise, obrati se meni rukom (hajt) da nastavim. Kad zatrazim da mi stavi pecat na pasosu ( Jel znam sta me ceka na drugu stranu granice),kezi se potcenjavajuce ,I veli: ne damo vise pecat “evropljanima”.

Kad stizes na izlaz, prvo pitanje je opet… Jel ima nesto za kafu… posto vidim da nemas ulazni pecat!

hrvat

pre 13 godina

Kod nas u Hrvatskoj u danima kada su spice/tj smjene radio Zagreb i druge vece radio stanice imaju reportere koji se svakih pola sata-sat uzivo javljaju sa svih vecih granicnih prelaza, naplatnih rampi i izvjestavaju.

Beli

pre 13 godina

Na Prelazu kroz Bujanovac ,kao svake godine stoji Polic..sa radarom kao bajagi 74 km a tu bese 60 , ja bio 65km daj da placas kaznu 50€, ne prime evro samo dinara i tak. dalje onda kaze daj nesto za kavu, 10€. Granicki prelaz Bujan-Gnilane takogje daj nesto za kavu, opet 10 €. Svugde proso samo u dolini juga traze kavu, to je najveca sramota za svaki civil. narod.
Pozdrav iz KS

haris

pre 13 godina

U Vovodini sam morao da platim gledanje na ljude sa zastavicama, kamione i bagere, a auto put nisam video - toliko o naplatama , najskuplji WC u evropi je na horgoskom prelazu 100 din , svaka cast benzinskim stanicama tu je gratis...

seven

pre 13 godina

Ne komentarisite bez veze. Pogledajte malo. I u drugim zemljama u okolini je neverovatna guzva. Ceka se i mnogo duze nego kod nas. Negde se stvaraju kolone duge i po 20km - Hrvatska.

BOKI

pre 13 godina

“Ne, nismo čekali dugo ali je put veoma loš. Asfalt nije napravljen kako treba na autoputu, sve od Slovenije, pa do ovde”
Ma koga vi ovde... ???
I vrapci na grani znaju da je auto-put kroz SLoveniju i Hrvatsku odlicnog kvaliteta. Cim se predje granica i udje u Srbiju situacija je kao u "Ko to tamo peva" ("Poskakuje mi autobus..."). Hrvatska ima najbolji autoput u ovom delu sveta - vozim barem jednom mesecno do Nemacke i iza ovoga stojim.

Sto se tice naplatnih rampi - jasno je da ih treba ili ukinuti (uvesti vinjete) ili ih izmestiti van glavnih pravaca auto-puta. Ako u Italiji mozes da udjes kod Trsta i prvu putarinu platis tek kod Milana, onda moze i u Srbiji.

metod

pre 13 godina

Ja imam metod koji super radi: zaustavi me policija a kcerka odmah uzme video kameru i sve snima.
Da vidite kako su drugaciji, sluzbeni usluzni jer znaju da ako ista pokusaju [cascenje] preti opasnost da ce taj video naci svoj put na netu. A plus, pojma nemaju jel sve neka namestaljka, kontrola

Zoki

pre 13 godina

Nisu samo takve katastrofe kod nas. Prosle godine prvog augusta je samo u Austriji bilo 39 km na tauernu autoputu, juce je bilo 25km, ljudi slabo rasporedjuju polazak. I sledece godine ce opet ici taj dan. Ja recimo, krenem u 2-3 sata noci nema zive duse, nema policije... A sto se tice nasih tj madjarskih i slovenskih carinika tu necu trositi rijeci prosto se izivljavaju nad ljudima

Vladan

pre 13 godina

Mnogo toga je u državi loše organizovano, ali moram da stanem u odbranu AMSS. Kad god sam ih pozvao na 987, dobio sam tačnu i ažuriranu informaciju. Inače, na moje pitanje koliko su sveže informacije, objasnili su mi sledeće: Oni kontaktiraju sve granične prelaze i naplatne rampe na svakih sat vremena (čak znaju kakva je tendencija povećanja ili smanjenja gužve). Problem je u radio i TV stanicama koje ne razumeju da se u sezoni situacija menja iz minuta u minut i ne može se izveštaj koristiti ceo dan.
Zato je moj savet da uvek pozovete AMSS na 987 i imate pravu informaciju.
Inače, imam člansku karticu AMSS i mogu da kažem da su me oduševili. Besplatno su me šlepovali i u Italiji i Grčkoj.

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Dakle, sve sto je u Bijelom Svijetu dostignuto, mora da se sroza u Srbiji!
Zasto sam ja kupio uopste "Navigon" za 300 Eura, ucitao "Najbrzu Rutu", kojom zaobilazim Berlin, Prag, Budimpestu, i zaista dobio na ustedi vremena, prolazeci tim putem kao "po loju", kada na nekakvoj GRANICI, zemlje koja zeli da udje u EU, sjede brkati tipovi iz Kusturica-filmova i kradu ti 5 sati vremena!
U cemu je onda smisao nalazenja najbrzeg ili najkraceg puta od Skandinavije do Srbije, ako je TAMO ionako nekakav ZASTOJ od 5 sati?!
Ne kontam, Tita mi!

Besmisleni

pre 13 godina

@Vladan
Lepo što braniš AMSS, ali mi objasni zašto na njihovom sajtu oni sami ne uređuju vesti o zadržavanju na graničnim prelazima?
Imaju svoj sajt i, kako kažeš, svakih sat vremena zovu granice. Pa majku mu, zašto bar SVOJ sajt ne uređuju, već tamo stoje iste informacije CEO DAN?
Kad bi svi zvali 987 onda bi zagušili linije, broj ne bi mogao da se dobije, a onaj kome se pokvari auto može da sedi i plače.
Danas možeš Web sajt pogledati i sa mobilnog, dajte bar tamo sveže vesti. Ovako nema nikakvog smisla, bolje da ne piše ništa.
Ja bih nešto drugo napravio, ne košta mnogo. Postaviti Web kamere na svakom prelazu. Pa ko hoće da ide pogleda uživo šta se dešava na prelazima. Ne treba AMSS da zove prelaze, ne treba mi da zoveme AMSS, nema netačnih informacija...

seven

pre 13 godina

Ne komentarisite bez veze. Pogledajte malo. I u drugim zemljama u okolini je neverovatna guzva. Ceka se i mnogo duze nego kod nas. Negde se stvaraju kolone duge i po 20km - Hrvatska.

Djordje

pre 13 godina

Ne cekaju nesretnici na ulazu nego na izlazu iz Srbije tj na ulazu u Evropsku uniju. Nisu guzve zbog nasih carinika nego zbog nasih vlasti i naseg naroda tj nismo u "Sengenu".

Mr No

pre 13 godina

Većina ovih ljudi će sledeće godine da razmotri SVAKI način da zaobiđe Srbiju. Ovako nesretnici moraju da čekaju par sati na ulasku u Srbiju, pa nekoliko naplatnih rampi. Od Horgoša do Bugarske su tri naplate, na svakoj se može čekati 30-120 minuta, pa još izlaz iz Srbije. I tih 5-6 sati nije samo količinski bitno, već čoveka prosto ubije u pojam... A Mrkonjić i ekipa nam kažu da je sistem naplatnih rampi najbolji i obavezan. Videće kad krenu svi da voze preko Rumunije...

ns

pre 13 godina

U protekla dva dana sam, silom prilika, morao da prodjem nekoliko puta koridorom 10 deonicom izmedju Novog Sada i Subotice. Situacija je katastrofalna! Nasi graditelji su bas u spicu sezone naglo pojacali svoje radove na sledecih 10 km puta koji se moraju zavrsiti u "rekordnom roku". Radnici stoje na putu i zastavicama zaustavljaju saobracaj po svom nahodjenju. Nigde ne postoji signalizacija da upozori vozace sta se desava ispred njih dok vecina znakova sa oznakama radova na putu i organicenju brzine nema nikakvog smisla jer se nalaze na pogresnim mestima. Na asfaltu se nalazi pesak i zemlja koji nanose kamioni sto se ukljucuju, sa mesta gde se vrse radovi, na put. Kod Srbobrana grupa maloletnika stoji na nadvoznjaku i gadja kamenjem vozila. Krda (nisam pogresno naveo) automobila sa tablicama iz zapadne Evrope voze doslovce sredinom puta izazivajuci bezanje automobila sa druge strane ali i onih kojima ulecu u "makazice". Zabradjene zene i brkati vozaci iz tih automobila su jos i spremni na svadju osecajuci se jacim kada se krecu u toj svojoj gomili. Treba li uopste napomenuti da policije nema nigde cim Sunce malo ogreje, a pojavljuju se uvece sa svojim radarima i zaustavljaju vozila na onim mestima gde su ogranicenja potpuno nepotrebna i nalaze se van ikakve zone radova. Na naplatnoj rampi koja uzima danak bez obzira sto taj put nije ni priblizan auto-putu trecina kabina stoje prazne i trake su zatvorene. Nocu, pored krda automobila sa brkatim i zabradjenim, opasnost predstavljaju i razne zivotinje koje pokusavaju da predju put jer nema ograde da ih u tome spreci. Ostaci se mogu videti po celom putu, a ponegde uz delove automobila koji su ih udarili.
Situacija nikad gora. Ni sam ne znam ko je vise kriv - policija, gradjevinci ili ovi sto bi trebali da se brinu o tom putu.

Dragan Bosnjakovic

pre 13 godina

Kad je KONACNO proradila naplatna rampa na BUBANJ POTOKU, mislili smo bice LAKSE. Ali, ne bese tako. U ovim danima kolone prvenstveno TURAKA, GRKA, BUGARA (gasarbajtera) su se formi rale vec od Begaljice. Do rampe je trebalo oko 4 (cetiri) sata! A tek ispred rampe. Nije postojao WC!! I nasi "dragi i predragi susedi" su, zarad seb' odlazili u njivu, pored rampe. Posle je vlasnik te njive 'alalio svoje imanje (40 ari) jer mu je njegovo vlasnistvo bilo PATOSANO (tv je prkazala) da mu je posle svakog UDARNOG talasa debljina "udjubrenog zemljista" bila oko 70cm!! A za to vreme kasiri su KRADUCKAli!!
Od tada je proslo vise od 30 godina, u ovom tom delu Evrope sve je sredjeno, ide brze...a kod nas JOS UVEK UNARNI TALAS? D O K L E a u cije dzepove ponovo ide ono sto se KRADUCKA na Srpskim rampama????

Besmisleni

pre 13 godina

Ovi izveštaji AMSSa su besmisleni. Oni napišu izveštaj ujutru i onda to važi ceo dan do sutra ujutru.

Juče sam krenuo u Mađarsku preko Đale. Čekao sam sat vremena i odustao. Po brzini kretanja i broju automobila na Đali se čekalo oko 3 sata.

Zatim sam otišao na Kelebiju. Tamo nema nikog.

U povratku sam ušao u zemlju preko Horgoša. Čekanje je ne duže od 15 minuta, a istovremeno ide izveštaj AMSS na B92 radiju (slušao u kolima na samom prelazu) gde kažu da je čekanje na ulazak u zemlju kod Horgoša preko 4 sata.

Ti izveštaji su potpuno besmisleni i ničemu ne služe. Ako hoće da naprave kako valja, onda mora da osvežavaju vesti sa graničnih prelaza svakih sat vremena. Ovako dovode u zabludu građane.

Ako hoćete u Mađarsku idite na njihov sajt carine koji se osvežava i češće od sat vremena: http://www.vam.hu/viewBase.do?elementId=6720

Po njima u ovom času nema zadržavanja na Horgošu, dok naši pišu da je preko 2 sata.

ika

pre 13 godina

Sistem naplatnih rampi je katastrofa ! Ako se ne opametimo izgubicemo i ove "tranzit turiste".Stvarno ce nas zaobilaziti, ako nesto ne promenimo !

Mark

pre 13 godina

Guzva I veliki red na granici za mene nisu jedini razlog sto ponekad zazelim da zaobidjem Srbiju.
Svake godine dobijem barem sat I po vise cekanja na granici, samo zato sto mi je ime na Britanskom Pasosu albansko.

Sada zamislite cakajuci red – deca se znoje u automobilu od previsokih temperatura, I posle sat vremena dodje tvoj red da prelazis granicu . Odjednom ti se obrati neki znojavi carinar ,pusi I kezi se, a zatim uvijek sledi :
Jel ima nesto za kafu ?
Odmah znam sta me ceka ,i kolko ce to da traje, mada cujem i zenu kad mi kaze :plati coveka pa da idemo…… I odjednom… ne znam …inat….princip….glavom u zid…….. kazem NEMA.

Ajt parkiraj se tu ,je pocetak novog i duzeg reda ... sada pratis carinara setajuci se nervozno, sa tvojim pasosima u ruci, nesto kuca na kompjuter i nesto kao ”radi svoj posao”.

Konacno kad je i njemu dosadno vise, obrati se meni rukom (hajt) da nastavim. Kad zatrazim da mi stavi pecat na pasosu ( Jel znam sta me ceka na drugu stranu granice),kezi se potcenjavajuce ,I veli: ne damo vise pecat “evropljanima”.

Kad stizes na izlaz, prvo pitanje je opet… Jel ima nesto za kafu… posto vidim da nemas ulazni pecat!

metod

pre 13 godina

Ja imam metod koji super radi: zaustavi me policija a kcerka odmah uzme video kameru i sve snima.
Da vidite kako su drugaciji, sluzbeni usluzni jer znaju da ako ista pokusaju [cascenje] preti opasnost da ce taj video naci svoj put na netu. A plus, pojma nemaju jel sve neka namestaljka, kontrola

hrvat

pre 13 godina

Kod nas u Hrvatskoj u danima kada su spice/tj smjene radio Zagreb i druge vece radio stanice imaju reportere koji se svakih pola sata-sat uzivo javljaju sa svih vecih granicnih prelaza, naplatnih rampi i izvjestavaju.

Radojica

pre 13 godina

Kada krenu da nas zaobilaze, onda će se podgojena, alava i bezočna gamad hvaliti kako imamo najkvalitetniji asfalt, a taj traje najmanje duplo duže nego ranije i pravi se pre roka, kao i sve ostalo.

BOKI

pre 13 godina

“Ne, nismo čekali dugo ali je put veoma loš. Asfalt nije napravljen kako treba na autoputu, sve od Slovenije, pa do ovde”
Ma koga vi ovde... ???
I vrapci na grani znaju da je auto-put kroz SLoveniju i Hrvatsku odlicnog kvaliteta. Cim se predje granica i udje u Srbiju situacija je kao u "Ko to tamo peva" ("Poskakuje mi autobus..."). Hrvatska ima najbolji autoput u ovom delu sveta - vozim barem jednom mesecno do Nemacke i iza ovoga stojim.

Sto se tice naplatnih rampi - jasno je da ih treba ili ukinuti (uvesti vinjete) ili ih izmestiti van glavnih pravaca auto-puta. Ako u Italiji mozes da udjes kod Trsta i prvu putarinu platis tek kod Milana, onda moze i u Srbiji.

haris

pre 13 godina

U Vovodini sam morao da platim gledanje na ljude sa zastavicama, kamione i bagere, a auto put nisam video - toliko o naplatama , najskuplji WC u evropi je na horgoskom prelazu 100 din , svaka cast benzinskim stanicama tu je gratis...

Vladan

pre 13 godina

Mnogo toga je u državi loše organizovano, ali moram da stanem u odbranu AMSS. Kad god sam ih pozvao na 987, dobio sam tačnu i ažuriranu informaciju. Inače, na moje pitanje koliko su sveže informacije, objasnili su mi sledeće: Oni kontaktiraju sve granične prelaze i naplatne rampe na svakih sat vremena (čak znaju kakva je tendencija povećanja ili smanjenja gužve). Problem je u radio i TV stanicama koje ne razumeju da se u sezoni situacija menja iz minuta u minut i ne može se izveštaj koristiti ceo dan.
Zato je moj savet da uvek pozovete AMSS na 987 i imate pravu informaciju.
Inače, imam člansku karticu AMSS i mogu da kažem da su me oduševili. Besplatno su me šlepovali i u Italiji i Grčkoj.

Beli

pre 13 godina

Na Prelazu kroz Bujanovac ,kao svake godine stoji Polic..sa radarom kao bajagi 74 km a tu bese 60 , ja bio 65km daj da placas kaznu 50€, ne prime evro samo dinara i tak. dalje onda kaze daj nesto za kavu, 10€. Granicki prelaz Bujan-Gnilane takogje daj nesto za kavu, opet 10 €. Svugde proso samo u dolini juga traze kavu, to je najveca sramota za svaki civil. narod.
Pozdrav iz KS

Dragan

pre 13 godina

Jutros smo stigli iz Grčke. Ovako stoje stvari:
Prelazak Grčka-Mak oko 1h (dok nije krenula navala po benzin u Makedoniju).
Prelazak Makedonija -Srbija oko 5 sati. Nestalo je struje na granici pa je sve puklo. Da se ne poveruje. Inače, obratite pažnju na klimu u autobusu. Mislim da je velika većina neispravna. Kod kuće smo i svi izgledamo kao potrovani. "AGENCIJE ZA GUŠU"

ZVrk

pre 13 godina

Sva sreca (ili nesreca?) sto Rumuni nisu u stanju da sagrade ni kilometar autoputa, tako da jos ima zarade od naseg autoputa. Ako bi oni bili u stanju da nesto urade svi bi nas izbegavali!

Zoki

pre 13 godina

Nisu samo takve katastrofe kod nas. Prosle godine prvog augusta je samo u Austriji bilo 39 km na tauernu autoputu, juce je bilo 25km, ljudi slabo rasporedjuju polazak. I sledece godine ce opet ici taj dan. Ja recimo, krenem u 2-3 sata noci nema zive duse, nema policije... A sto se tice nasih tj madjarskih i slovenskih carinika tu necu trositi rijeci prosto se izivljavaju nad ljudima

Neko Iz Mase

pre 13 godina

Dakle, sve sto je u Bijelom Svijetu dostignuto, mora da se sroza u Srbiji!
Zasto sam ja kupio uopste "Navigon" za 300 Eura, ucitao "Najbrzu Rutu", kojom zaobilazim Berlin, Prag, Budimpestu, i zaista dobio na ustedi vremena, prolazeci tim putem kao "po loju", kada na nekakvoj GRANICI, zemlje koja zeli da udje u EU, sjede brkati tipovi iz Kusturica-filmova i kradu ti 5 sati vremena!
U cemu je onda smisao nalazenja najbrzeg ili najkraceg puta od Skandinavije do Srbije, ako je TAMO ionako nekakav ZASTOJ od 5 sati?!
Ne kontam, Tita mi!

Besmisleni

pre 13 godina

@Vladan
Lepo što braniš AMSS, ali mi objasni zašto na njihovom sajtu oni sami ne uređuju vesti o zadržavanju na graničnim prelazima?
Imaju svoj sajt i, kako kažeš, svakih sat vremena zovu granice. Pa majku mu, zašto bar SVOJ sajt ne uređuju, već tamo stoje iste informacije CEO DAN?
Kad bi svi zvali 987 onda bi zagušili linije, broj ne bi mogao da se dobije, a onaj kome se pokvari auto može da sedi i plače.
Danas možeš Web sajt pogledati i sa mobilnog, dajte bar tamo sveže vesti. Ovako nema nikakvog smisla, bolje da ne piše ništa.
Ja bih nešto drugo napravio, ne košta mnogo. Postaviti Web kamere na svakom prelazu. Pa ko hoće da ide pogleda uživo šta se dešava na prelazima. Ne treba AMSS da zove prelaze, ne treba mi da zoveme AMSS, nema netačnih informacija...