Petak, 30.07.2010.

00:01

Srbi ostave na plažama 600 mil. EUR

Turisti iz Srbije tokom letnje sezone iz zemlje iznesu čak 600 miliona evra i potroše u Grčkoj, Turskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj i ostalim morskim destinacijama.

Izvor: Press

Srbi ostave na plažama 600 mil. EUR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

hall

pre 13 godina

momčino pa ovde nemože da se napravi pošten aqua park a mi treba da letujemo u šušnju zato što njegov tast ima kuću koju izdaje u istom pa neka zaradi još neki evro.Pa što bi reko moj otac dokle ćemo da mažemo ***** masnoj guski.

dule

pre 13 godina

Krajnje je vreme da pretvorimo sva nasa jezera u prave turisticke centre i da najzad samim tim investiramo u nasu zemlju, a ne da investiramo bespovratno u Crnu Goru, Hrvatsku, Grcku, Tursku, Bugarsku itd. Kad cemo da se opametimo ? ? ?

Serbian Arrow

pre 13 godina

Moze ovako ...necu ici na more,dacu Srbiji 1500e za izgradnju autoputeva a ona meni 50e mesecno narednih 10 god...za 5 god bi imali bolje puteve od Hr...garantujem,a?

Kiz

pre 13 godina

Svoje teskom mukom zaradjene i jos tezom ustedjene pare cu trositi gde i kako hocu, a neka me neko od kvazi strucnjaka ubedi zasto bih iste trebao da trosim ovde gde mi i vazduh naplacuju a ne objasnjavaju zasto ?

Vlada

pre 13 godina

Za te pare mogli smo da dovedemo Ibrahimovica, Mesija, Vidica i mnoge druge fudbalere u Zvezdu i Partizan. Slazem se da to nije najracionalnije, ali je pametnije nego dati Mrkonjicu da bi ovaj procerdao na autoput prema CG.

kredit od MMF

pre 13 godina

Pa nek vlada ispuni obavezu prema MMF-u koju je preuzela kada je Srbija dobila kredit da smanji nepotrebnu administraciju za 10.000 radnika, pa ce biti para i za autoputeve i za letovanja onih sto rade.

Darko

pre 13 godina

Ala ga je sracunaooo,svaka mu cast!Moje misljenje je da kad bi mogli da nas nagde zatvore ,da im pravimo pare,cutimo,slusamo,zivimo na lebu i vodi,njihovoj sreci ne bi bilo kraja!Kakav bezobrazluk!Vredja mi intelekt sa ovakvim komentarima!

realan

pre 13 godina

Koja je poanta da spomene i 'skupu' Hr?
Usporedbe radi, cijena goriva u Hr 1,1 euro, u Grčkoj 1,5 E (kad ga ima, kad ga nema od 3 naviše).
Jel potrebno još o cijenama?

aleksandar

pre 13 godina

Turisti iz Srbije iznose pare napolje i to rade sa punim pravom i za svoje dobro. To sto placamo putarinu i sto nas drzavna administracija Srbije diskriminise i maltretira za nase pare treba da bude dobro opravdanje za turiste da trose jos vise van Srbije.

ZNBg

pre 13 godina

Neka strucna istrazivanja su pokazala da coveku na godisnjem odmoru opada koeficijent inteligencije - jer se opusta, ne mora da mnogo misli, resava razne probleme i slicno.
Izgleda da i ja potvrdjujem taj primer. Upravo sam se vratio sa letovanja u Grckoj (gde sam kao nepatriota potrosio i vise no sto je ovaj nas profesor ustanovio kao prosek). Nekoliko puta sam procitao ovaj njegov tekst. Ako ostavim po strani njegovo kukanje nad iznosenjem deviza iz zemlje, zaista bih voleo da mi neko objasni zasto je za Srbiju korisno da letujemo i placamo u Crnoj Gori a ne u drugim zemljama.

ma kako da ne

pre 13 godina

"Za taj novac, navode ekonomisti, moglo bi u našoj zemlji da se izgradi čak 300 kilometara autoputa ili četiri mosta." Da, i neki bi strucnjak sebi strpao par procenata od tih 600 miliona u dzep... nije nego...

Pera

pre 13 godina

e sad smo mi krivi sto smo izgubili mora, mada kakvi su nam politicari moze da se desi da uskoro izgubiomo i planine pa ce onda i austrijanci debelo da zaradjuju na nama.

vidi se

pre 13 godina

pa ovaj autoput koji imamo zaradi godisnje mnogo vise od tih 600 miliona eura pa se ni on ne popravlja a kamoli da se napravi koji kilometar novog! Znaci nije u nama problem para ima i ovako samo vam je uvek malo, malo vam bilo!!!

Mare

pre 13 godina

Jetru i slezinu sam ostavio na stepenicama MUP-a cekajuci u redovima za pasos.
Kada sam ga napokon dobio, prvo cu da idem u Hrvatsku, pa u Italiju, a zatim u Grcku.
Ima da se vratim u Srbiju bez prebijene pare, da nemam ni 'leba da jedem.

vlada

pre 13 godina

Niko, bar mi se tako čini, nije spomenuo glavnog srpskog turistu Vuka(ministra) koji je na put oko sveta potrošio milione EUR. Turističko putovanje je obrazlagano borbom za pozitivan ishod mišljena MSP u Hagu (za Srbiju). Na osnovu mišljena suda ispada kao da je lobirao za Kosovo. Ali, pošto mišljenje MSP u Hagu i nije nešto dotični nastavlja svoju turneju. Tih nekoliko miliona EUR... pa to je u interesu Srbije.

Statisticar

pre 13 godina

Ovaj covek da je ikada putovao kroz Srbiju, video njene puteve, hotele i motele, da poznaje uopste njenu geografiju, shvatio bi kakve je nebuloze izgovorio za veoma kratko vreme apelujuci na ljude da letuju u njoj. Jedino sto je atraktovno i na ceni od strane turista u Srbiji su Kalemegdan i splavovi na rekama. Slovenci su u turisticku ponudu ubacili i paroramsku voznju sa zadrzavanjem pored zgrade RTV Pink i Cecine kuce, ali ne bih sada o tome. Da nastavim. Kalemegdan moze da se obidje za jedno popodne. Da bi uzivali u onom drugom celog godisnjeg odmora treba vam para skoro kao za letovanje. Da zakljucim: Jedna od kolateralnih efekata demokratije je anarhija u obrazovnom sistemu koja je izrodila ovakve Cash & Carry eksperte. Svako moze da osnuje univerzitet ili fakultet ako ima pare, skoro svako moze da se na istom zaposli kao profesor, svako moze da "skine" knjigu sa interneta, plati prevod, promeni font, prored i margine i predstavi je kao strucnu literaturu za svoj predmet, skoro svako moze da ga zavrsi ako ima dovoljno para i da se sutra predstavi kao ekspert i lider tranzicije.

Chi Darling

pre 13 godina

Smeta im sto trosimo, tesko zaradjen, novac? Treba njima da doniram mozda? On jos pravi racunicu sta bi mogao da izgradi od toga? Cemu placamo poreze? Nije im to dosta?
NADAM SE DA CU, NAPOKON, SKUPITI NOVCA I OTICI VAN SRBIJE DA IH NE GLEDAM I NE CUJEM NA TIH 10 DANA BAR.
Dovoljan mi je pogled na naslovne strane novina kako se sire da se osetim kontaminirano!

rpx

pre 13 godina

Na osnovu ovih činjenica trebalo bi uvesti porez na potrošenu količinu novca za letovanje van Srbije i CG,pa od tog novca finansirati "izgradnju"!

ZZ

pre 13 godina

Mislim da postoji rešenje, to je da nijedan Srbin više ne letuje i ne zimuje van Srbije, i uopšte više ne izlazi iz Srbije, osim političara, jer oni šta god rade i gde god da su, rade u našem interesu. Zbog toga ne treba da nas ljuti, ako čujemo ili pročitamo u nekom časopisu, ili vidimo njihove slike kako se kupaju na nekoj plaži po svetu, jer oni to rade sve isključivo u našem interesu, i jedino njima treba dozvoliti da se slobodno kreću. Nama ostalima treba zabraniti, ili nam uvesti vize za izlazak iz zemje, tako da bi mogli da izađu, samo oni koji imaju para, da nam nadoknade gubitak koji stvaraju svima nama. Tako ćemo dovesti do porasta standarda, jačanja dinara, pojeftinjenja hleba i raznih pogodnosti, koje će nam poboljšati život.

reptil

pre 13 godina

kada gospoda politicari i ekonomisti od ove septicke jame naprave normalnu drzavu,tada ce biti para i za mostove,puteve itd.a ja cu svoj novac kao i do sada trositi gde ja hocu.

Eh

pre 13 godina

Skupa Hrvatska ?!?! Brate mili, pa vratio se jucer iz Nisa (u kojem sam se naslusao tuznih prica). Pa cijene su gotovo iste kao u HR. Aj' nesto je jeftinije, nesto skuplje, ali u prosjeku je to to. I ne znam koja je poanta ovog teksta. Pa u danasnje vrijeme je normalno da ljudi putuju i raspolazu svojim novcima kako zele, jer su se za njih morali naraditi. Sada ce ovi vasi jos zatraziti da vam uvedu jos strozi vizni rezim od prijasnjeg.

venom

pre 13 godina

naravno odmah je poletio da kaze skupa hrvatska a nije to nicim potkrijepio. rekao je da tursku posjeti 130000 gradjana i potrosi 90000e dok u hrvatskoj potrose 30000e ali namjerno nije naveo koliko ih posjeti hr. posjeti ih 100000. pa sad izracunajte tko je tu lud...

Miroslav

pre 13 godina

A on je sada kao ekonimista skontao da se novac obrce i svima nama to objavio preko novina.
Sto se ne potrudi da nam se i iz grcke vraca deo? Ili nesto kreativnije...

posmatrač

pre 13 godina

Gos'n Nikoliću, a da vi niste ekspert iz G17? Koliko milijardi evra bi ova nesrećna država bila u plusu kada bi joj sa grbače sjahali eksperti kao što su razni Dinkići, Nikolići, kao što je Palma, Ivica, magistar Velja Ilić, (uskoro?) diplomirani pravnik Toma Nikolić, Dragan Đilas i Boris Tadić; kada bi manje na svoja turistička putovanja trošio Vuk Jeremić, kada bi otišao polupismeni i bahati Tijanić i odveo svoje "novinarke", kada bi oba Krkobabića prestala da primaju i platu i penziju i dnevnice, kada bi se odrekli duplih funkcija, kada bi pokušali da živimo bez Bajatovića, Škundrića i njima sličnih, kada bi se nekoliko stotina hiljada rođaka i partijskih drugova pootpuštalo iz birokratskog aparata perpetuum mobile-a zvanog Srbija... Koliko bi tek to mostova i autoputeva bilo...

Utopia

pre 13 godina

Eto kako razmislja neko ko nije svojim trudom u zivotu zaradio ni belog dinara! Inace sam ove godine odustao od letovanja jer sam investirao oko 2.000$ u kucu. Pri tome sam se naravno debelo pomucio za svaki dolar, a ne kao ovaj ekonomista.

Joao

pre 13 godina

U redu. Ali prvo da se ponovo prodaju neke firme, neki placevi, da plate porez retroaktivno oni koji ga nisu platili, da se pooduzima bespravno stecena imovina od 1945 do danas, da se vrate sredstva iz stambenih fondova onima koji stanove nikad nisu dobili (i njihovim potomcima)... pa da se preispita ko je sve isao u inostranstvo i sa kojim efektima... pa onda moze tamo neki ekonomista da pljuje po mom odmoru! Da li je to uvod u oporezivanje onih koji ne letuju u Crnoj Gori?

Dejan Popovic

pre 13 godina

Zamisli ti njihov mozak molim te...ne znaju da vode firmu koja se zove drzava i sada traze od gradjana da iako su ih doveli dotle da cele godine rade za hranu,komunalije i letovanje isto odbace ne bi li gradili mostove...sto bi reperi rekli brate mili...

turista

pre 13 godina

U svemu ovome najveci problem je ono sto ostaje kao alternativa letovanju ukoliko ne idete na pomenute destinacije nego ostajete u Srbiji. Svi idemo na more da se malo provedemo, osetimo cari kupanj, suncanja i nove sredine, bez svakodnevnih stresova. Pokusajte da u Srbiji nadjete nesto slicno. Pored najboljih nasih jezera ne postoje pristojni smestaji, putevi, infrastruktura, losa i skupa turisticka ponuda, a najvise neprimaljiva za nas jer kad negde odete pa se srecete sa sistim i slicnom problemima sa kojim ste suoceni svakodnevno nije bas primamljivo.
Prdlazem da se turisticka ponuda obogati, pristojnim smestajem i prihvtljivom cenom. Primera radi koliko u srbiji ima jezera a samo jedan akva park/Jagodina/. Koliko banja koje se koriste zamo za zalecenje i lecenje raznih boesti umesto da to budu pokretaci turizma i sl. Mnogo imamo mogucnosti ali malo to koristimo, a ono sto postoji to je toliko skupo da vam se isplati ici u inostranstvo.
Pozdrav!!!!!

Relja

pre 13 godina

Poređenje ne stoji... A koliko mostova može da se izgradi iz deviznih rezervi, koje služe samo za "branjenje kursa"? Ili iz kredita za ko zna šta, a ništa kapitalno nije izgrađeno unazad 30 godina?

Radoje Spahinjić

pre 13 godina

Tačno je da ljudi te pare koje se potroše na godišnje odmore u inostranstvu mogu da stave na štednju iz koje bi se finansirali infrastrukturni projekti. S druge strane, putovanja u inostranstvo, makar i ona turistička, donose mnoge benefite: proširuju vidike, pomažu ljudima da se naviknu na različitost, motivišu ljude da uče strane jezike, donesu sa sobom neke ideje i inovacije sa kojima su se drugde susreli, što sve obogaćuje Srbiju, možda i mnogo više nego što te pare vrede. Jedini je problem što "politička i ekspertska elita" u Srbiji izgleda još nije naučila da razmišlja više koraka u napred pa samo gleda kako da ugrabi što može više u što kraćem roku...

Pančevac

pre 13 godina

Jel se sećate takse na izlazak iz zemlje (bila, ako se dobro sećam, 100 avramovih dinara)? Eto super ideje za našu kreativnu vladu! Pa od toga platiti godišnje odmore recimo nišlijama (koji već hoće socijalni dinar). Posle toga možemo vratiti i pionire, samo mesto crvene marame da imaju žutu...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kakav tekst ja ne verujem! Ispod nokta bi ti našli i uzeli kakvi su prevaranti:) Očigledno je da njima smeta što narod sve više putuje i što vidja kako se živi po normalnim zemljama. Po njima, trebali bi samo sedeti kući ispred televizora i gledati RTS.

Stojadin

pre 13 godina

Zatvorite granice, zabranite da ljudi izlaze. Umesto da letujemo mozemo na akciju da gradimo puteve kao za vreme Tita (put bratstva i jedinstva). U Evropi su i ovako svi protiv nas.

Petar

pre 13 godina

Ovaj Nikolic je stvarno mnogo pametan. Danas svako zna da 1km autoputa kosta 1 MioEUR to nije nikakva tajna. Problem je u tome sto bi mi u Srbiji za 600 MioEUR izgradili 100 km autoputa a za ostalih 500 sledece godine bi bila frka ko ima duzu jahtu. Ovde u Srbiji nije problem nemanja para nego neogranizacije, nesposobnosti lopovluka i korumpiranosti. Ako bi svaki gradjanin Srbije mesecno izdvojio samo 1 EUR, mesecno bi bilo sakupljeno 8 MioEUR i za godinu dana bi mogli da budemo zemlja sa najvecim brojem Skenera, magnetnih rezonanci ili najboljih ultrazvucnih aparata po glavi stanovnika u Evropi. A sledecu godinu iskoristimo za kompletno renoviranje ginekoloskih bolnica i vrtica. Za samo dve godine mozete kompletno promeniti sliku u Srbiji i drasticno povecati zdravlje i natalitet.Samo da ima zelje...

Dušan

pre 13 godina

Od kredita koje smo dobili u poslednjih 15 godina moglo je biti izgrađeno 3000 a ne 300 km auto puta, tako da primedba kako naši ljudi iz srbije iznesu toliku količinu novca, nije baš umesna i na mestu. Najbolje bi bilo da se ukine godišnji odmor pa onda takvih problema ne bi imali, a mogli bi se voziti silnim auto-putevima.

jelena

pre 13 godina

Kakav tekst!!! Dobijala je Srbija i donacije, imala i ima razne fondove. Deo tog novca zavrsava obavezno kroz provizije u dzepovima politicara. To je u Srbiji normalana pojava. Korupcija je kao dobar dan. I sad prica neki ekonomista da Srbi novac koji zarade, treba da ostave u Srbiji, na odmoristima u Srbiji. Prvo nemamo ponudu nikakvu, drugo, da mi novac za nas odmor ostavljamo kroz aranzmane u Srbiji, za ono sto je davnih dana trebalo da bude uradjeno. Imalo se novca za veliki deo toga. Da ne rasplinjujem pricu, idemo tamo gde nam je lepo i prijatno.

vrabac

pre 13 godina

... a za novac koji demagozi za dve godine iscrpe iz drzavnog budzeta na raznorazne gluposti moglo bi da se kupi jedno more slicne velicine kao Hrvatsko primorje sa sve izgradjenom infrastrukturom i prilaznim putevima ......

zoran

pre 13 godina

Bruka od rezimskog ekonomiste! Za njegovu informaciju Hrvatska nije bas tako skupa. Drugo, da li pametni ekonomista predlaze da nas nas draga vlast veze, pohapsi ili pobije - uzme ono para sto je preostalo, pa pocne da gradi zaduzbinske puteve i mostove. Najveci problem Srbije je srozavanje struke, zalosno.

istok i zapad

pre 13 godina

Gde i koliko gradjani trose novac, njihova je stvar. Glavni problem je sto oni na vlasti ne omogucavaju stvaranje novog novca (osim u sopstvenim dzepovima).

jatzans

pre 13 godina

Glupost od teksta.
Ali mi smeta i reč "skupa" uz Hrvatska, jer ispada da je Grčka ili Španija, a možda i Francuska jeftina? Nama je sve skupo jer smo bednih primanja...

nbp

pre 13 godina

Sa 600 miliona EUR ne može da se sagradi toliko autoputeva i mostova. Mogu da se urade projekti, nacrtaju makete, pozovu novinari, a onda se pokrade nekih 500 miliona, otvori Koridor 11 ili Koridor 16. Ipak bolje da se potroši kinta na moru.

PetarM

pre 13 godina

Ponavljam se...ali ne vidim svrhu ovog teksta!? Sta je pisac hteo da kaze? Da idemo u Madjarsku i Cesku na more, mozda? Ili, pak, to sto jedva ustedimo da odemo na more, ipak uplatimo na racun jedne od drzavnih firmi...recimo Suboticke Toplane, koja ima dobit u 2008-oj godini 21.000€, a u 2009-oj godini 220.000€!!! Ima se, moze se...

BP

pre 13 godina

"Za taj novac može na dobrom terenu da se napravi 300 kilometara autoputa, zatim mogu da se izgrade tri do četiri mosta preko Save ili Dunava, a mogla bi da nikne i najmanje i jedna termoelektrana", navodi Nikolić." - o da bezobrazluka! Kako to da se dotični nije opsetio da koliko bi Srbija mogla da izgradi HOTELA na obalama jezera i reka, koliko bazena i akvaparkova, koliko planinskih kuća, koliko da uloži u seoski turizam, nego raspalio po večitim rupama koje ne mogu da se začepe? Ako nam pare "izlaze" zbog turizma, neće ostajati u zemlji ako napravimo termoelektranu. Ta logika koju dotični promoviše, i dovela je Srbe da bar privremeno moraju da beže na odmor. Ne samo mora radi, već i da se sklone koji da od DOTIČNIH zarad očuvanja mentalnog zdravlja. 365 dana sa ovakvima je ipak - previše!

srdjan

pre 13 godina

Ispade da po ovom ukupnom broju turista koji se odmaraju na raznoraznim morima nema krize kod našeg naroda.Apsurd zar ne.Leba neću da imam al ću na more da si idem.Naravno kad se vratimo sa mora onda kukamo kako je sve skupo.Teško nama snama.Voleo bi da znam da ove cifre sa brojem turista nisu tačne pa da mi bude lakše.

Citizen Kane

pre 13 godina

Ma da, srbija ima more , samo još ne zna gde.Znači da ostanem o ovoj bednoj zemlji gde samo otimaju , harače , i gde tajkuni žive iznad zakona.Pa da moj mučno zarađen novac da ostavim ovoj bagri , i da ne uživam makar jednom u 5 !! godina???!!, .Joj što nisam otišao odavde na vreme, da sam pobegao pa da nemam problema sa maj...nima!!

realan

pre 13 godina

a kada se ne bi tusirali za vreme odmora u srbiji, usteda bi bila jos veca, kao i da idemo na taj odmor peske. Em bi manje unistavali puteve, em bi bio cistiji vazduh. Naravno treba da stajemo, cak i peske na benziske pumpe i potrosimo koji dinar, zbog odrzavanja lokalne ekonomije.

E nemam reci

ivan

pre 13 godina

Naravno oni koji zive od budzeta po agencijama kao sto je ratel gde je prosecna plata, znaci prosecna ukljucujuci portire i cistacicu 120 hiljada imaju para da trose po stranim destinacijama. oni koji rade kod privatnika nemaju ni da otputuju do nisa. zato me bas briga da je evro i 200 din, ali smanjite takse namete, akcize na gorivo i pdv pa za one koji zive u ovoj Srbiji od svog rada da mogu da prezive. Birokratiju treba smanjiti ionako su se svi zaposlili preko porodicnih veza.

partibrejker

pre 13 godina

Gospodine Nikoliću,
ako nisam indiskretna, gde vi idete na odmor? Koliko dana, koliko puta godišnje i to...

I za koje (i čije) pare, ako nije tajna?
Hvala.

dejan-minhen

pre 13 godina

bila jednom jedna drzava, koja je svoje stanovnistvo ogradilo zidom u Evorpi.
Mozda bi to resilo problem "izdajica" koji idu na more u druge zemlje.

Joel

pre 13 godina

Ima i drugih ekonomskih aspekata. Ja sam trenutno na odmoru u Crnoj Gori i vidim da je veliki broj ljudi koji sezonski rade ovde iz Srbije. Na primer, vecina konobara u restoranima na Crnogorskom primorju je iz Srbije, takodje prodavci u buticima su u Crnoj Gori "na privremenom radu u
inostranstvu", glumci na predstavama, gradjevinski radnici i.t.d. Oni to nesto EURa koje zarade vrate u Srbiju kad se sezona zavrsi.

Ne moze svako da priusti godisnji odmor, za nekoga nema odmora, neko mora da radi...

Goran

pre 13 godina

Gospodine Nikolicu, sta to ima u Srbiji da bu se u njoj odmarao? Ne negiram znacaj srednjevekovinih manastira i ostalih spomenika kulture koje vredi videti, ali zar u njima sa kaludjerima i kaludjerkama da provodim godisnji odmor?! To sto vredi da se ovde vidi, moze se obaviti u nekoliko vikend-tura. Ne putujem samo da bih putovao, vec da bih se odmorio, opustio i proveo. Ako ovdasnji turisticki i gradjevinski radnici naprave lepe morske plaze sa ulaskom u toplo more, lepe hotele, aerodrome, restorane, kafice i setalista u Pozarevcu, Plandistu ili Surdulici, sa zadovoljstvom ici cu tamo na letovanje. Naporno radim preko cele godine i ne pada mi na pamet da deo onoga sto zaradim potrosim na nekoj kaldrmi, u oronuloj palanackoj birtiji ili na nakoj cuki odakle e-mail putuje do Beograda mesec dana.

odmor od svega

pre 13 godina

kako smesan tekst :)) Pa Nemci godisnje iznesu oko preko 100miliradi evra iz svoje zemlje ali od izvoza inkasiraju nekoliko puta po toliko to je ekonomija!! A kao drugo, koliko novca iznesu tajkuni iz Srbije?? Pustite ljude da odu makar deset dana na miru na odmor!!!

Sava

pre 13 godina

Ne druze Gorane, ajde svi da ne idemo na more ove godine nego da uplatimo Mrkonjicu po 500EUR da pravi put za nas koji necemo nigde od kuce.

Jel si to hteo da nam kazes, ne razumem?!

Za tih 600 mil smo mogli i da kupimo 1,2 milijarde kaprija pa da lize cela Srbija (tj po 280 komada po stanovniku) celo leto sladoled i da nam bude super. To je po 3 sladoleda dnevno u proseku. A pare ostanu u Srbiji, procveta i mlecna industrija, i malinarstvo za onu sredinu u kapriju, i drvna industrija za stapice, i petrohemija za omote, i NIS za distribuciju, i Gorenje Valjevo za frizidere....

Eto i ja sam strucnjak.

tanja

pre 13 godina

Srbi imaju interes da idu na cisto more, sto crna gora nema. Dokle vise favorizujete crnu goru? Grcka ima toplo i cisto more, ljubazan narod, a izmuceni srbi imaju pravo da godisnji odmor provedu gde im srce zeli. zasto da se trujemo od kanalizacije u crnoj gori i ginemo po njihovim kanjonima?? Neka Srbija izgradi seoski turizam i banje, pa ce ljudi da letuju u srbiji.

Sava

pre 13 godina

Ne druze Gorane, ajde svi da ne idemo na more ove godine nego da uplatimo Mrkonjicu po 500EUR da pravi put za nas koji necemo nigde od kuce.

Jel si to hteo da nam kazes, ne razumem?!

Za tih 600 mil smo mogli i da kupimo 1,2 milijarde kaprija pa da lize cela Srbija (tj po 280 komada po stanovniku) celo leto sladoled i da nam bude super. To je po 3 sladoleda dnevno u proseku. A pare ostanu u Srbiji, procveta i mlecna industrija, i malinarstvo za onu sredinu u kapriju, i drvna industrija za stapice, i petrohemija za omote, i NIS za distribuciju, i Gorenje Valjevo za frizidere....

Eto i ja sam strucnjak.

odmor od svega

pre 13 godina

kako smesan tekst :)) Pa Nemci godisnje iznesu oko preko 100miliradi evra iz svoje zemlje ali od izvoza inkasiraju nekoliko puta po toliko to je ekonomija!! A kao drugo, koliko novca iznesu tajkuni iz Srbije?? Pustite ljude da odu makar deset dana na miru na odmor!!!

partibrejker

pre 13 godina

Gospodine Nikoliću,
ako nisam indiskretna, gde vi idete na odmor? Koliko dana, koliko puta godišnje i to...

I za koje (i čije) pare, ako nije tajna?
Hvala.

Goran

pre 13 godina

Gospodine Nikolicu, sta to ima u Srbiji da bu se u njoj odmarao? Ne negiram znacaj srednjevekovinih manastira i ostalih spomenika kulture koje vredi videti, ali zar u njima sa kaludjerima i kaludjerkama da provodim godisnji odmor?! To sto vredi da se ovde vidi, moze se obaviti u nekoliko vikend-tura. Ne putujem samo da bih putovao, vec da bih se odmorio, opustio i proveo. Ako ovdasnji turisticki i gradjevinski radnici naprave lepe morske plaze sa ulaskom u toplo more, lepe hotele, aerodrome, restorane, kafice i setalista u Pozarevcu, Plandistu ili Surdulici, sa zadovoljstvom ici cu tamo na letovanje. Naporno radim preko cele godine i ne pada mi na pamet da deo onoga sto zaradim potrosim na nekoj kaldrmi, u oronuloj palanackoj birtiji ili na nakoj cuki odakle e-mail putuje do Beograda mesec dana.

tanja

pre 13 godina

Srbi imaju interes da idu na cisto more, sto crna gora nema. Dokle vise favorizujete crnu goru? Grcka ima toplo i cisto more, ljubazan narod, a izmuceni srbi imaju pravo da godisnji odmor provedu gde im srce zeli. zasto da se trujemo od kanalizacije u crnoj gori i ginemo po njihovim kanjonima?? Neka Srbija izgradi seoski turizam i banje, pa ce ljudi da letuju u srbiji.

posmatrač

pre 13 godina

Gos'n Nikoliću, a da vi niste ekspert iz G17? Koliko milijardi evra bi ova nesrećna država bila u plusu kada bi joj sa grbače sjahali eksperti kao što su razni Dinkići, Nikolići, kao što je Palma, Ivica, magistar Velja Ilić, (uskoro?) diplomirani pravnik Toma Nikolić, Dragan Đilas i Boris Tadić; kada bi manje na svoja turistička putovanja trošio Vuk Jeremić, kada bi otišao polupismeni i bahati Tijanić i odveo svoje "novinarke", kada bi oba Krkobabića prestala da primaju i platu i penziju i dnevnice, kada bi se odrekli duplih funkcija, kada bi pokušali da živimo bez Bajatovića, Škundrića i njima sličnih, kada bi se nekoliko stotina hiljada rođaka i partijskih drugova pootpuštalo iz birokratskog aparata perpetuum mobile-a zvanog Srbija... Koliko bi tek to mostova i autoputeva bilo...

nbp

pre 13 godina

Sa 600 miliona EUR ne može da se sagradi toliko autoputeva i mostova. Mogu da se urade projekti, nacrtaju makete, pozovu novinari, a onda se pokrade nekih 500 miliona, otvori Koridor 11 ili Koridor 16. Ipak bolje da se potroši kinta na moru.

realan

pre 13 godina

a kada se ne bi tusirali za vreme odmora u srbiji, usteda bi bila jos veca, kao i da idemo na taj odmor peske. Em bi manje unistavali puteve, em bi bio cistiji vazduh. Naravno treba da stajemo, cak i peske na benziske pumpe i potrosimo koji dinar, zbog odrzavanja lokalne ekonomije.

E nemam reci

istok i zapad

pre 13 godina

Gde i koliko gradjani trose novac, njihova je stvar. Glavni problem je sto oni na vlasti ne omogucavaju stvaranje novog novca (osim u sopstvenim dzepovima).

jatzans

pre 13 godina

Glupost od teksta.
Ali mi smeta i reč "skupa" uz Hrvatska, jer ispada da je Grčka ili Španija, a možda i Francuska jeftina? Nama je sve skupo jer smo bednih primanja...

Citizen Kane

pre 13 godina

Ma da, srbija ima more , samo još ne zna gde.Znači da ostanem o ovoj bednoj zemlji gde samo otimaju , harače , i gde tajkuni žive iznad zakona.Pa da moj mučno zarađen novac da ostavim ovoj bagri , i da ne uživam makar jednom u 5 !! godina???!!, .Joj što nisam otišao odavde na vreme, da sam pobegao pa da nemam problema sa maj...nima!!

dejan-minhen

pre 13 godina

bila jednom jedna drzava, koja je svoje stanovnistvo ogradilo zidom u Evorpi.
Mozda bi to resilo problem "izdajica" koji idu na more u druge zemlje.

BP

pre 13 godina

"Za taj novac može na dobrom terenu da se napravi 300 kilometara autoputa, zatim mogu da se izgrade tri do četiri mosta preko Save ili Dunava, a mogla bi da nikne i najmanje i jedna termoelektrana", navodi Nikolić." - o da bezobrazluka! Kako to da se dotični nije opsetio da koliko bi Srbija mogla da izgradi HOTELA na obalama jezera i reka, koliko bazena i akvaparkova, koliko planinskih kuća, koliko da uloži u seoski turizam, nego raspalio po večitim rupama koje ne mogu da se začepe? Ako nam pare "izlaze" zbog turizma, neće ostajati u zemlji ako napravimo termoelektranu. Ta logika koju dotični promoviše, i dovela je Srbe da bar privremeno moraju da beže na odmor. Ne samo mora radi, već i da se sklone koji da od DOTIČNIH zarad očuvanja mentalnog zdravlja. 365 dana sa ovakvima je ipak - previše!

Joel

pre 13 godina

Ima i drugih ekonomskih aspekata. Ja sam trenutno na odmoru u Crnoj Gori i vidim da je veliki broj ljudi koji sezonski rade ovde iz Srbije. Na primer, vecina konobara u restoranima na Crnogorskom primorju je iz Srbije, takodje prodavci u buticima su u Crnoj Gori "na privremenom radu u
inostranstvu", glumci na predstavama, gradjevinski radnici i.t.d. Oni to nesto EURa koje zarade vrate u Srbiju kad se sezona zavrsi.

Ne moze svako da priusti godisnji odmor, za nekoga nema odmora, neko mora da radi...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kakav tekst ja ne verujem! Ispod nokta bi ti našli i uzeli kakvi su prevaranti:) Očigledno je da njima smeta što narod sve više putuje i što vidja kako se živi po normalnim zemljama. Po njima, trebali bi samo sedeti kući ispred televizora i gledati RTS.

Pančevac

pre 13 godina

Jel se sećate takse na izlazak iz zemlje (bila, ako se dobro sećam, 100 avramovih dinara)? Eto super ideje za našu kreativnu vladu! Pa od toga platiti godišnje odmore recimo nišlijama (koji već hoće socijalni dinar). Posle toga možemo vratiti i pionire, samo mesto crvene marame da imaju žutu...

Petar

pre 13 godina

Ovaj Nikolic je stvarno mnogo pametan. Danas svako zna da 1km autoputa kosta 1 MioEUR to nije nikakva tajna. Problem je u tome sto bi mi u Srbiji za 600 MioEUR izgradili 100 km autoputa a za ostalih 500 sledece godine bi bila frka ko ima duzu jahtu. Ovde u Srbiji nije problem nemanja para nego neogranizacije, nesposobnosti lopovluka i korumpiranosti. Ako bi svaki gradjanin Srbije mesecno izdvojio samo 1 EUR, mesecno bi bilo sakupljeno 8 MioEUR i za godinu dana bi mogli da budemo zemlja sa najvecim brojem Skenera, magnetnih rezonanci ili najboljih ultrazvucnih aparata po glavi stanovnika u Evropi. A sledecu godinu iskoristimo za kompletno renoviranje ginekoloskih bolnica i vrtica. Za samo dve godine mozete kompletno promeniti sliku u Srbiji i drasticno povecati zdravlje i natalitet.Samo da ima zelje...

Radoje Spahinjić

pre 13 godina

Tačno je da ljudi te pare koje se potroše na godišnje odmore u inostranstvu mogu da stave na štednju iz koje bi se finansirali infrastrukturni projekti. S druge strane, putovanja u inostranstvo, makar i ona turistička, donose mnoge benefite: proširuju vidike, pomažu ljudima da se naviknu na različitost, motivišu ljude da uče strane jezike, donesu sa sobom neke ideje i inovacije sa kojima su se drugde susreli, što sve obogaćuje Srbiju, možda i mnogo više nego što te pare vrede. Jedini je problem što "politička i ekspertska elita" u Srbiji izgleda još nije naučila da razmišlja više koraka u napred pa samo gleda kako da ugrabi što može više u što kraćem roku...

PetarM

pre 13 godina

Ponavljam se...ali ne vidim svrhu ovog teksta!? Sta je pisac hteo da kaze? Da idemo u Madjarsku i Cesku na more, mozda? Ili, pak, to sto jedva ustedimo da odemo na more, ipak uplatimo na racun jedne od drzavnih firmi...recimo Suboticke Toplane, koja ima dobit u 2008-oj godini 21.000€, a u 2009-oj godini 220.000€!!! Ima se, moze se...

vrabac

pre 13 godina

... a za novac koji demagozi za dve godine iscrpe iz drzavnog budzeta na raznorazne gluposti moglo bi da se kupi jedno more slicne velicine kao Hrvatsko primorje sa sve izgradjenom infrastrukturom i prilaznim putevima ......

Dušan

pre 13 godina

Od kredita koje smo dobili u poslednjih 15 godina moglo je biti izgrađeno 3000 a ne 300 km auto puta, tako da primedba kako naši ljudi iz srbije iznesu toliku količinu novca, nije baš umesna i na mestu. Najbolje bi bilo da se ukine godišnji odmor pa onda takvih problema ne bi imali, a mogli bi se voziti silnim auto-putevima.

Dejan Popovic

pre 13 godina

Zamisli ti njihov mozak molim te...ne znaju da vode firmu koja se zove drzava i sada traze od gradjana da iako su ih doveli dotle da cele godine rade za hranu,komunalije i letovanje isto odbace ne bi li gradili mostove...sto bi reperi rekli brate mili...

Stojadin

pre 13 godina

Zatvorite granice, zabranite da ljudi izlaze. Umesto da letujemo mozemo na akciju da gradimo puteve kao za vreme Tita (put bratstva i jedinstva). U Evropi su i ovako svi protiv nas.

ivan

pre 13 godina

Naravno oni koji zive od budzeta po agencijama kao sto je ratel gde je prosecna plata, znaci prosecna ukljucujuci portire i cistacicu 120 hiljada imaju para da trose po stranim destinacijama. oni koji rade kod privatnika nemaju ni da otputuju do nisa. zato me bas briga da je evro i 200 din, ali smanjite takse namete, akcize na gorivo i pdv pa za one koji zive u ovoj Srbiji od svog rada da mogu da prezive. Birokratiju treba smanjiti ionako su se svi zaposlili preko porodicnih veza.

Utopia

pre 13 godina

Eto kako razmislja neko ko nije svojim trudom u zivotu zaradio ni belog dinara! Inace sam ove godine odustao od letovanja jer sam investirao oko 2.000$ u kucu. Pri tome sam se naravno debelo pomucio za svaki dolar, a ne kao ovaj ekonomista.

reptil

pre 13 godina

kada gospoda politicari i ekonomisti od ove septicke jame naprave normalnu drzavu,tada ce biti para i za mostove,puteve itd.a ja cu svoj novac kao i do sada trositi gde ja hocu.

Relja

pre 13 godina

Poređenje ne stoji... A koliko mostova može da se izgradi iz deviznih rezervi, koje služe samo za "branjenje kursa"? Ili iz kredita za ko zna šta, a ništa kapitalno nije izgrađeno unazad 30 godina?

Eh

pre 13 godina

Skupa Hrvatska ?!?! Brate mili, pa vratio se jucer iz Nisa (u kojem sam se naslusao tuznih prica). Pa cijene su gotovo iste kao u HR. Aj' nesto je jeftinije, nesto skuplje, ali u prosjeku je to to. I ne znam koja je poanta ovog teksta. Pa u danasnje vrijeme je normalno da ljudi putuju i raspolazu svojim novcima kako zele, jer su se za njih morali naraditi. Sada ce ovi vasi jos zatraziti da vam uvedu jos strozi vizni rezim od prijasnjeg.

zoran

pre 13 godina

Bruka od rezimskog ekonomiste! Za njegovu informaciju Hrvatska nije bas tako skupa. Drugo, da li pametni ekonomista predlaze da nas nas draga vlast veze, pohapsi ili pobije - uzme ono para sto je preostalo, pa pocne da gradi zaduzbinske puteve i mostove. Najveci problem Srbije je srozavanje struke, zalosno.

Chi Darling

pre 13 godina

Smeta im sto trosimo, tesko zaradjen, novac? Treba njima da doniram mozda? On jos pravi racunicu sta bi mogao da izgradi od toga? Cemu placamo poreze? Nije im to dosta?
NADAM SE DA CU, NAPOKON, SKUPITI NOVCA I OTICI VAN SRBIJE DA IH NE GLEDAM I NE CUJEM NA TIH 10 DANA BAR.
Dovoljan mi je pogled na naslovne strane novina kako se sire da se osetim kontaminirano!

jelena

pre 13 godina

Kakav tekst!!! Dobijala je Srbija i donacije, imala i ima razne fondove. Deo tog novca zavrsava obavezno kroz provizije u dzepovima politicara. To je u Srbiji normalana pojava. Korupcija je kao dobar dan. I sad prica neki ekonomista da Srbi novac koji zarade, treba da ostave u Srbiji, na odmoristima u Srbiji. Prvo nemamo ponudu nikakvu, drugo, da mi novac za nas odmor ostavljamo kroz aranzmane u Srbiji, za ono sto je davnih dana trebalo da bude uradjeno. Imalo se novca za veliki deo toga. Da ne rasplinjujem pricu, idemo tamo gde nam je lepo i prijatno.

turista

pre 13 godina

U svemu ovome najveci problem je ono sto ostaje kao alternativa letovanju ukoliko ne idete na pomenute destinacije nego ostajete u Srbiji. Svi idemo na more da se malo provedemo, osetimo cari kupanj, suncanja i nove sredine, bez svakodnevnih stresova. Pokusajte da u Srbiji nadjete nesto slicno. Pored najboljih nasih jezera ne postoje pristojni smestaji, putevi, infrastruktura, losa i skupa turisticka ponuda, a najvise neprimaljiva za nas jer kad negde odete pa se srecete sa sistim i slicnom problemima sa kojim ste suoceni svakodnevno nije bas primamljivo.
Prdlazem da se turisticka ponuda obogati, pristojnim smestajem i prihvtljivom cenom. Primera radi koliko u srbiji ima jezera a samo jedan akva park/Jagodina/. Koliko banja koje se koriste zamo za zalecenje i lecenje raznih boesti umesto da to budu pokretaci turizma i sl. Mnogo imamo mogucnosti ali malo to koristimo, a ono sto postoji to je toliko skupo da vam se isplati ici u inostranstvo.
Pozdrav!!!!!

ZZ

pre 13 godina

Mislim da postoji rešenje, to je da nijedan Srbin više ne letuje i ne zimuje van Srbije, i uopšte više ne izlazi iz Srbije, osim političara, jer oni šta god rade i gde god da su, rade u našem interesu. Zbog toga ne treba da nas ljuti, ako čujemo ili pročitamo u nekom časopisu, ili vidimo njihove slike kako se kupaju na nekoj plaži po svetu, jer oni to rade sve isključivo u našem interesu, i jedino njima treba dozvoliti da se slobodno kreću. Nama ostalima treba zabraniti, ili nam uvesti vize za izlazak iz zemje, tako da bi mogli da izađu, samo oni koji imaju para, da nam nadoknade gubitak koji stvaraju svima nama. Tako ćemo dovesti do porasta standarda, jačanja dinara, pojeftinjenja hleba i raznih pogodnosti, koje će nam poboljšati život.

venom

pre 13 godina

naravno odmah je poletio da kaze skupa hrvatska a nije to nicim potkrijepio. rekao je da tursku posjeti 130000 gradjana i potrosi 90000e dok u hrvatskoj potrose 30000e ali namjerno nije naveo koliko ih posjeti hr. posjeti ih 100000. pa sad izracunajte tko je tu lud...

Miroslav

pre 13 godina

A on je sada kao ekonimista skontao da se novac obrce i svima nama to objavio preko novina.
Sto se ne potrudi da nam se i iz grcke vraca deo? Ili nesto kreativnije...

Joao

pre 13 godina

U redu. Ali prvo da se ponovo prodaju neke firme, neki placevi, da plate porez retroaktivno oni koji ga nisu platili, da se pooduzima bespravno stecena imovina od 1945 do danas, da se vrate sredstva iz stambenih fondova onima koji stanove nikad nisu dobili (i njihovim potomcima)... pa da se preispita ko je sve isao u inostranstvo i sa kojim efektima... pa onda moze tamo neki ekonomista da pljuje po mom odmoru! Da li je to uvod u oporezivanje onih koji ne letuju u Crnoj Gori?

Statisticar

pre 13 godina

Ovaj covek da je ikada putovao kroz Srbiju, video njene puteve, hotele i motele, da poznaje uopste njenu geografiju, shvatio bi kakve je nebuloze izgovorio za veoma kratko vreme apelujuci na ljude da letuju u njoj. Jedino sto je atraktovno i na ceni od strane turista u Srbiji su Kalemegdan i splavovi na rekama. Slovenci su u turisticku ponudu ubacili i paroramsku voznju sa zadrzavanjem pored zgrade RTV Pink i Cecine kuce, ali ne bih sada o tome. Da nastavim. Kalemegdan moze da se obidje za jedno popodne. Da bi uzivali u onom drugom celog godisnjeg odmora treba vam para skoro kao za letovanje. Da zakljucim: Jedna od kolateralnih efekata demokratije je anarhija u obrazovnom sistemu koja je izrodila ovakve Cash & Carry eksperte. Svako moze da osnuje univerzitet ili fakultet ako ima pare, skoro svako moze da se na istom zaposli kao profesor, svako moze da "skine" knjigu sa interneta, plati prevod, promeni font, prored i margine i predstavi je kao strucnu literaturu za svoj predmet, skoro svako moze da ga zavrsi ako ima dovoljno para i da se sutra predstavi kao ekspert i lider tranzicije.

Mare

pre 13 godina

Jetru i slezinu sam ostavio na stepenicama MUP-a cekajuci u redovima za pasos.
Kada sam ga napokon dobio, prvo cu da idem u Hrvatsku, pa u Italiju, a zatim u Grcku.
Ima da se vratim u Srbiju bez prebijene pare, da nemam ni 'leba da jedem.

ZNBg

pre 13 godina

Neka strucna istrazivanja su pokazala da coveku na godisnjem odmoru opada koeficijent inteligencije - jer se opusta, ne mora da mnogo misli, resava razne probleme i slicno.
Izgleda da i ja potvrdjujem taj primer. Upravo sam se vratio sa letovanja u Grckoj (gde sam kao nepatriota potrosio i vise no sto je ovaj nas profesor ustanovio kao prosek). Nekoliko puta sam procitao ovaj njegov tekst. Ako ostavim po strani njegovo kukanje nad iznosenjem deviza iz zemlje, zaista bih voleo da mi neko objasni zasto je za Srbiju korisno da letujemo i placamo u Crnoj Gori a ne u drugim zemljama.

srdjan

pre 13 godina

Ispade da po ovom ukupnom broju turista koji se odmaraju na raznoraznim morima nema krize kod našeg naroda.Apsurd zar ne.Leba neću da imam al ću na more da si idem.Naravno kad se vratimo sa mora onda kukamo kako je sve skupo.Teško nama snama.Voleo bi da znam da ove cifre sa brojem turista nisu tačne pa da mi bude lakše.

ma kako da ne

pre 13 godina

"Za taj novac, navode ekonomisti, moglo bi u našoj zemlji da se izgradi čak 300 kilometara autoputa ili četiri mosta." Da, i neki bi strucnjak sebi strpao par procenata od tih 600 miliona u dzep... nije nego...

vlada

pre 13 godina

Niko, bar mi se tako čini, nije spomenuo glavnog srpskog turistu Vuka(ministra) koji je na put oko sveta potrošio milione EUR. Turističko putovanje je obrazlagano borbom za pozitivan ishod mišljena MSP u Hagu (za Srbiju). Na osnovu mišljena suda ispada kao da je lobirao za Kosovo. Ali, pošto mišljenje MSP u Hagu i nije nešto dotični nastavlja svoju turneju. Tih nekoliko miliona EUR... pa to je u interesu Srbije.

vidi se

pre 13 godina

pa ovaj autoput koji imamo zaradi godisnje mnogo vise od tih 600 miliona eura pa se ni on ne popravlja a kamoli da se napravi koji kilometar novog! Znaci nije u nama problem para ima i ovako samo vam je uvek malo, malo vam bilo!!!

rpx

pre 13 godina

Na osnovu ovih činjenica trebalo bi uvesti porez na potrošenu količinu novca za letovanje van Srbije i CG,pa od tog novca finansirati "izgradnju"!

Pera

pre 13 godina

e sad smo mi krivi sto smo izgubili mora, mada kakvi su nam politicari moze da se desi da uskoro izgubiomo i planine pa ce onda i austrijanci debelo da zaradjuju na nama.

realan

pre 13 godina

Koja je poanta da spomene i 'skupu' Hr?
Usporedbe radi, cijena goriva u Hr 1,1 euro, u Grčkoj 1,5 E (kad ga ima, kad ga nema od 3 naviše).
Jel potrebno još o cijenama?

Kiz

pre 13 godina

Svoje teskom mukom zaradjene i jos tezom ustedjene pare cu trositi gde i kako hocu, a neka me neko od kvazi strucnjaka ubedi zasto bih iste trebao da trosim ovde gde mi i vazduh naplacuju a ne objasnjavaju zasto ?

Serbian Arrow

pre 13 godina

Moze ovako ...necu ici na more,dacu Srbiji 1500e za izgradnju autoputeva a ona meni 50e mesecno narednih 10 god...za 5 god bi imali bolje puteve od Hr...garantujem,a?

aleksandar

pre 13 godina

Turisti iz Srbije iznose pare napolje i to rade sa punim pravom i za svoje dobro. To sto placamo putarinu i sto nas drzavna administracija Srbije diskriminise i maltretira za nase pare treba da bude dobro opravdanje za turiste da trose jos vise van Srbije.

Darko

pre 13 godina

Ala ga je sracunaooo,svaka mu cast!Moje misljenje je da kad bi mogli da nas nagde zatvore ,da im pravimo pare,cutimo,slusamo,zivimo na lebu i vodi,njihovoj sreci ne bi bilo kraja!Kakav bezobrazluk!Vredja mi intelekt sa ovakvim komentarima!

kredit od MMF

pre 13 godina

Pa nek vlada ispuni obavezu prema MMF-u koju je preuzela kada je Srbija dobila kredit da smanji nepotrebnu administraciju za 10.000 radnika, pa ce biti para i za autoputeve i za letovanja onih sto rade.

Vlada

pre 13 godina

Za te pare mogli smo da dovedemo Ibrahimovica, Mesija, Vidica i mnoge druge fudbalere u Zvezdu i Partizan. Slazem se da to nije najracionalnije, ali je pametnije nego dati Mrkonjicu da bi ovaj procerdao na autoput prema CG.

dule

pre 13 godina

Krajnje je vreme da pretvorimo sva nasa jezera u prave turisticke centre i da najzad samim tim investiramo u nasu zemlju, a ne da investiramo bespovratno u Crnu Goru, Hrvatsku, Grcku, Tursku, Bugarsku itd. Kad cemo da se opametimo ? ? ?

hall

pre 13 godina

momčino pa ovde nemože da se napravi pošten aqua park a mi treba da letujemo u šušnju zato što njegov tast ima kuću koju izdaje u istom pa neka zaradi još neki evro.Pa što bi reko moj otac dokle ćemo da mažemo ***** masnoj guski.

srdjan

pre 13 godina

Ispade da po ovom ukupnom broju turista koji se odmaraju na raznoraznim morima nema krize kod našeg naroda.Apsurd zar ne.Leba neću da imam al ću na more da si idem.Naravno kad se vratimo sa mora onda kukamo kako je sve skupo.Teško nama snama.Voleo bi da znam da ove cifre sa brojem turista nisu tačne pa da mi bude lakše.

tanja

pre 13 godina

Srbi imaju interes da idu na cisto more, sto crna gora nema. Dokle vise favorizujete crnu goru? Grcka ima toplo i cisto more, ljubazan narod, a izmuceni srbi imaju pravo da godisnji odmor provedu gde im srce zeli. zasto da se trujemo od kanalizacije u crnoj gori i ginemo po njihovim kanjonima?? Neka Srbija izgradi seoski turizam i banje, pa ce ljudi da letuju u srbiji.

jatzans

pre 13 godina

Glupost od teksta.
Ali mi smeta i reč "skupa" uz Hrvatska, jer ispada da je Grčka ili Španija, a možda i Francuska jeftina? Nama je sve skupo jer smo bednih primanja...

Joel

pre 13 godina

Ima i drugih ekonomskih aspekata. Ja sam trenutno na odmoru u Crnoj Gori i vidim da je veliki broj ljudi koji sezonski rade ovde iz Srbije. Na primer, vecina konobara u restoranima na Crnogorskom primorju je iz Srbije, takodje prodavci u buticima su u Crnoj Gori "na privremenom radu u
inostranstvu", glumci na predstavama, gradjevinski radnici i.t.d. Oni to nesto EURa koje zarade vrate u Srbiju kad se sezona zavrsi.

Ne moze svako da priusti godisnji odmor, za nekoga nema odmora, neko mora da radi...

venom

pre 13 godina

naravno odmah je poletio da kaze skupa hrvatska a nije to nicim potkrijepio. rekao je da tursku posjeti 130000 gradjana i potrosi 90000e dok u hrvatskoj potrose 30000e ali namjerno nije naveo koliko ih posjeti hr. posjeti ih 100000. pa sad izracunajte tko je tu lud...

Sava

pre 13 godina

Ne druze Gorane, ajde svi da ne idemo na more ove godine nego da uplatimo Mrkonjicu po 500EUR da pravi put za nas koji necemo nigde od kuce.

Jel si to hteo da nam kazes, ne razumem?!

Za tih 600 mil smo mogli i da kupimo 1,2 milijarde kaprija pa da lize cela Srbija (tj po 280 komada po stanovniku) celo leto sladoled i da nam bude super. To je po 3 sladoleda dnevno u proseku. A pare ostanu u Srbiji, procveta i mlecna industrija, i malinarstvo za onu sredinu u kapriju, i drvna industrija za stapice, i petrohemija za omote, i NIS za distribuciju, i Gorenje Valjevo za frizidere....

Eto i ja sam strucnjak.

Goran

pre 13 godina

Gospodine Nikolicu, sta to ima u Srbiji da bu se u njoj odmarao? Ne negiram znacaj srednjevekovinih manastira i ostalih spomenika kulture koje vredi videti, ali zar u njima sa kaludjerima i kaludjerkama da provodim godisnji odmor?! To sto vredi da se ovde vidi, moze se obaviti u nekoliko vikend-tura. Ne putujem samo da bih putovao, vec da bih se odmorio, opustio i proveo. Ako ovdasnji turisticki i gradjevinski radnici naprave lepe morske plaze sa ulaskom u toplo more, lepe hotele, aerodrome, restorane, kafice i setalista u Pozarevcu, Plandistu ili Surdulici, sa zadovoljstvom ici cu tamo na letovanje. Naporno radim preko cele godine i ne pada mi na pamet da deo onoga sto zaradim potrosim na nekoj kaldrmi, u oronuloj palanackoj birtiji ili na nakoj cuki odakle e-mail putuje do Beograda mesec dana.

Stojadin

pre 13 godina

Zatvorite granice, zabranite da ljudi izlaze. Umesto da letujemo mozemo na akciju da gradimo puteve kao za vreme Tita (put bratstva i jedinstva). U Evropi su i ovako svi protiv nas.

Petar

pre 13 godina

Ovaj Nikolic je stvarno mnogo pametan. Danas svako zna da 1km autoputa kosta 1 MioEUR to nije nikakva tajna. Problem je u tome sto bi mi u Srbiji za 600 MioEUR izgradili 100 km autoputa a za ostalih 500 sledece godine bi bila frka ko ima duzu jahtu. Ovde u Srbiji nije problem nemanja para nego neogranizacije, nesposobnosti lopovluka i korumpiranosti. Ako bi svaki gradjanin Srbije mesecno izdvojio samo 1 EUR, mesecno bi bilo sakupljeno 8 MioEUR i za godinu dana bi mogli da budemo zemlja sa najvecim brojem Skenera, magnetnih rezonanci ili najboljih ultrazvucnih aparata po glavi stanovnika u Evropi. A sledecu godinu iskoristimo za kompletno renoviranje ginekoloskih bolnica i vrtica. Za samo dve godine mozete kompletno promeniti sliku u Srbiji i drasticno povecati zdravlje i natalitet.Samo da ima zelje...

vlada

pre 13 godina

Niko, bar mi se tako čini, nije spomenuo glavnog srpskog turistu Vuka(ministra) koji je na put oko sveta potrošio milione EUR. Turističko putovanje je obrazlagano borbom za pozitivan ishod mišljena MSP u Hagu (za Srbiju). Na osnovu mišljena suda ispada kao da je lobirao za Kosovo. Ali, pošto mišljenje MSP u Hagu i nije nešto dotični nastavlja svoju turneju. Tih nekoliko miliona EUR... pa to je u interesu Srbije.

odmor od svega

pre 13 godina

kako smesan tekst :)) Pa Nemci godisnje iznesu oko preko 100miliradi evra iz svoje zemlje ali od izvoza inkasiraju nekoliko puta po toliko to je ekonomija!! A kao drugo, koliko novca iznesu tajkuni iz Srbije?? Pustite ljude da odu makar deset dana na miru na odmor!!!

zoran

pre 13 godina

Bruka od rezimskog ekonomiste! Za njegovu informaciju Hrvatska nije bas tako skupa. Drugo, da li pametni ekonomista predlaze da nas nas draga vlast veze, pohapsi ili pobije - uzme ono para sto je preostalo, pa pocne da gradi zaduzbinske puteve i mostove. Najveci problem Srbije je srozavanje struke, zalosno.

partibrejker

pre 13 godina

Gospodine Nikoliću,
ako nisam indiskretna, gde vi idete na odmor? Koliko dana, koliko puta godišnje i to...

I za koje (i čije) pare, ako nije tajna?
Hvala.

realan

pre 13 godina

a kada se ne bi tusirali za vreme odmora u srbiji, usteda bi bila jos veca, kao i da idemo na taj odmor peske. Em bi manje unistavali puteve, em bi bio cistiji vazduh. Naravno treba da stajemo, cak i peske na benziske pumpe i potrosimo koji dinar, zbog odrzavanja lokalne ekonomije.

E nemam reci

Citizen Kane

pre 13 godina

Ma da, srbija ima more , samo još ne zna gde.Znači da ostanem o ovoj bednoj zemlji gde samo otimaju , harače , i gde tajkuni žive iznad zakona.Pa da moj mučno zarađen novac da ostavim ovoj bagri , i da ne uživam makar jednom u 5 !! godina???!!, .Joj što nisam otišao odavde na vreme, da sam pobegao pa da nemam problema sa maj...nima!!

jelena

pre 13 godina

Kakav tekst!!! Dobijala je Srbija i donacije, imala i ima razne fondove. Deo tog novca zavrsava obavezno kroz provizije u dzepovima politicara. To je u Srbiji normalana pojava. Korupcija je kao dobar dan. I sad prica neki ekonomista da Srbi novac koji zarade, treba da ostave u Srbiji, na odmoristima u Srbiji. Prvo nemamo ponudu nikakvu, drugo, da mi novac za nas odmor ostavljamo kroz aranzmane u Srbiji, za ono sto je davnih dana trebalo da bude uradjeno. Imalo se novca za veliki deo toga. Da ne rasplinjujem pricu, idemo tamo gde nam je lepo i prijatno.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kakav tekst ja ne verujem! Ispod nokta bi ti našli i uzeli kakvi su prevaranti:) Očigledno je da njima smeta što narod sve više putuje i što vidja kako se živi po normalnim zemljama. Po njima, trebali bi samo sedeti kući ispred televizora i gledati RTS.

Eh

pre 13 godina

Skupa Hrvatska ?!?! Brate mili, pa vratio se jucer iz Nisa (u kojem sam se naslusao tuznih prica). Pa cijene su gotovo iste kao u HR. Aj' nesto je jeftinije, nesto skuplje, ali u prosjeku je to to. I ne znam koja je poanta ovog teksta. Pa u danasnje vrijeme je normalno da ljudi putuju i raspolazu svojim novcima kako zele, jer su se za njih morali naraditi. Sada ce ovi vasi jos zatraziti da vam uvedu jos strozi vizni rezim od prijasnjeg.

Statisticar

pre 13 godina

Ovaj covek da je ikada putovao kroz Srbiju, video njene puteve, hotele i motele, da poznaje uopste njenu geografiju, shvatio bi kakve je nebuloze izgovorio za veoma kratko vreme apelujuci na ljude da letuju u njoj. Jedino sto je atraktovno i na ceni od strane turista u Srbiji su Kalemegdan i splavovi na rekama. Slovenci su u turisticku ponudu ubacili i paroramsku voznju sa zadrzavanjem pored zgrade RTV Pink i Cecine kuce, ali ne bih sada o tome. Da nastavim. Kalemegdan moze da se obidje za jedno popodne. Da bi uzivali u onom drugom celog godisnjeg odmora treba vam para skoro kao za letovanje. Da zakljucim: Jedna od kolateralnih efekata demokratije je anarhija u obrazovnom sistemu koja je izrodila ovakve Cash & Carry eksperte. Svako moze da osnuje univerzitet ili fakultet ako ima pare, skoro svako moze da se na istom zaposli kao profesor, svako moze da "skine" knjigu sa interneta, plati prevod, promeni font, prored i margine i predstavi je kao strucnu literaturu za svoj predmet, skoro svako moze da ga zavrsi ako ima dovoljno para i da se sutra predstavi kao ekspert i lider tranzicije.

ma kako da ne

pre 13 godina

"Za taj novac, navode ekonomisti, moglo bi u našoj zemlji da se izgradi čak 300 kilometara autoputa ili četiri mosta." Da, i neki bi strucnjak sebi strpao par procenata od tih 600 miliona u dzep... nije nego...

realan

pre 13 godina

Koja je poanta da spomene i 'skupu' Hr?
Usporedbe radi, cijena goriva u Hr 1,1 euro, u Grčkoj 1,5 E (kad ga ima, kad ga nema od 3 naviše).
Jel potrebno još o cijenama?

dejan-minhen

pre 13 godina

bila jednom jedna drzava, koja je svoje stanovnistvo ogradilo zidom u Evorpi.
Mozda bi to resilo problem "izdajica" koji idu na more u druge zemlje.

BP

pre 13 godina

"Za taj novac može na dobrom terenu da se napravi 300 kilometara autoputa, zatim mogu da se izgrade tri do četiri mosta preko Save ili Dunava, a mogla bi da nikne i najmanje i jedna termoelektrana", navodi Nikolić." - o da bezobrazluka! Kako to da se dotični nije opsetio da koliko bi Srbija mogla da izgradi HOTELA na obalama jezera i reka, koliko bazena i akvaparkova, koliko planinskih kuća, koliko da uloži u seoski turizam, nego raspalio po večitim rupama koje ne mogu da se začepe? Ako nam pare "izlaze" zbog turizma, neće ostajati u zemlji ako napravimo termoelektranu. Ta logika koju dotični promoviše, i dovela je Srbe da bar privremeno moraju da beže na odmor. Ne samo mora radi, već i da se sklone koji da od DOTIČNIH zarad očuvanja mentalnog zdravlja. 365 dana sa ovakvima je ipak - previše!

istok i zapad

pre 13 godina

Gde i koliko gradjani trose novac, njihova je stvar. Glavni problem je sto oni na vlasti ne omogucavaju stvaranje novog novca (osim u sopstvenim dzepovima).

ZZ

pre 13 godina

Mislim da postoji rešenje, to je da nijedan Srbin više ne letuje i ne zimuje van Srbije, i uopšte više ne izlazi iz Srbije, osim političara, jer oni šta god rade i gde god da su, rade u našem interesu. Zbog toga ne treba da nas ljuti, ako čujemo ili pročitamo u nekom časopisu, ili vidimo njihove slike kako se kupaju na nekoj plaži po svetu, jer oni to rade sve isključivo u našem interesu, i jedino njima treba dozvoliti da se slobodno kreću. Nama ostalima treba zabraniti, ili nam uvesti vize za izlazak iz zemje, tako da bi mogli da izađu, samo oni koji imaju para, da nam nadoknade gubitak koji stvaraju svima nama. Tako ćemo dovesti do porasta standarda, jačanja dinara, pojeftinjenja hleba i raznih pogodnosti, koje će nam poboljšati život.

rpx

pre 13 godina

Na osnovu ovih činjenica trebalo bi uvesti porez na potrošenu količinu novca za letovanje van Srbije i CG,pa od tog novca finansirati "izgradnju"!

Mare

pre 13 godina

Jetru i slezinu sam ostavio na stepenicama MUP-a cekajuci u redovima za pasos.
Kada sam ga napokon dobio, prvo cu da idem u Hrvatsku, pa u Italiju, a zatim u Grcku.
Ima da se vratim u Srbiju bez prebijene pare, da nemam ni 'leba da jedem.

ZNBg

pre 13 godina

Neka strucna istrazivanja su pokazala da coveku na godisnjem odmoru opada koeficijent inteligencije - jer se opusta, ne mora da mnogo misli, resava razne probleme i slicno.
Izgleda da i ja potvrdjujem taj primer. Upravo sam se vratio sa letovanja u Grckoj (gde sam kao nepatriota potrosio i vise no sto je ovaj nas profesor ustanovio kao prosek). Nekoliko puta sam procitao ovaj njegov tekst. Ako ostavim po strani njegovo kukanje nad iznosenjem deviza iz zemlje, zaista bih voleo da mi neko objasni zasto je za Srbiju korisno da letujemo i placamo u Crnoj Gori a ne u drugim zemljama.

aleksandar

pre 13 godina

Turisti iz Srbije iznose pare napolje i to rade sa punim pravom i za svoje dobro. To sto placamo putarinu i sto nas drzavna administracija Srbije diskriminise i maltretira za nase pare treba da bude dobro opravdanje za turiste da trose jos vise van Srbije.

Radoje Spahinjić

pre 13 godina

Tačno je da ljudi te pare koje se potroše na godišnje odmore u inostranstvu mogu da stave na štednju iz koje bi se finansirali infrastrukturni projekti. S druge strane, putovanja u inostranstvo, makar i ona turistička, donose mnoge benefite: proširuju vidike, pomažu ljudima da se naviknu na različitost, motivišu ljude da uče strane jezike, donesu sa sobom neke ideje i inovacije sa kojima su se drugde susreli, što sve obogaćuje Srbiju, možda i mnogo više nego što te pare vrede. Jedini je problem što "politička i ekspertska elita" u Srbiji izgleda još nije naučila da razmišlja više koraka u napred pa samo gleda kako da ugrabi što može više u što kraćem roku...

Utopia

pre 13 godina

Eto kako razmislja neko ko nije svojim trudom u zivotu zaradio ni belog dinara! Inace sam ove godine odustao od letovanja jer sam investirao oko 2.000$ u kucu. Pri tome sam se naravno debelo pomucio za svaki dolar, a ne kao ovaj ekonomista.

Joao

pre 13 godina

U redu. Ali prvo da se ponovo prodaju neke firme, neki placevi, da plate porez retroaktivno oni koji ga nisu platili, da se pooduzima bespravno stecena imovina od 1945 do danas, da se vrate sredstva iz stambenih fondova onima koji stanove nikad nisu dobili (i njihovim potomcima)... pa da se preispita ko je sve isao u inostranstvo i sa kojim efektima... pa onda moze tamo neki ekonomista da pljuje po mom odmoru! Da li je to uvod u oporezivanje onih koji ne letuju u Crnoj Gori?

Vlada

pre 13 godina

Za te pare mogli smo da dovedemo Ibrahimovica, Mesija, Vidica i mnoge druge fudbalere u Zvezdu i Partizan. Slazem se da to nije najracionalnije, ali je pametnije nego dati Mrkonjicu da bi ovaj procerdao na autoput prema CG.

dule

pre 13 godina

Krajnje je vreme da pretvorimo sva nasa jezera u prave turisticke centre i da najzad samim tim investiramo u nasu zemlju, a ne da investiramo bespovratno u Crnu Goru, Hrvatsku, Grcku, Tursku, Bugarsku itd. Kad cemo da se opametimo ? ? ?

ivan

pre 13 godina

Naravno oni koji zive od budzeta po agencijama kao sto je ratel gde je prosecna plata, znaci prosecna ukljucujuci portire i cistacicu 120 hiljada imaju para da trose po stranim destinacijama. oni koji rade kod privatnika nemaju ni da otputuju do nisa. zato me bas briga da je evro i 200 din, ali smanjite takse namete, akcize na gorivo i pdv pa za one koji zive u ovoj Srbiji od svog rada da mogu da prezive. Birokratiju treba smanjiti ionako su se svi zaposlili preko porodicnih veza.

PetarM

pre 13 godina

Ponavljam se...ali ne vidim svrhu ovog teksta!? Sta je pisac hteo da kaze? Da idemo u Madjarsku i Cesku na more, mozda? Ili, pak, to sto jedva ustedimo da odemo na more, ipak uplatimo na racun jedne od drzavnih firmi...recimo Suboticke Toplane, koja ima dobit u 2008-oj godini 21.000€, a u 2009-oj godini 220.000€!!! Ima se, moze se...

nbp

pre 13 godina

Sa 600 miliona EUR ne može da se sagradi toliko autoputeva i mostova. Mogu da se urade projekti, nacrtaju makete, pozovu novinari, a onda se pokrade nekih 500 miliona, otvori Koridor 11 ili Koridor 16. Ipak bolje da se potroši kinta na moru.

Pančevac

pre 13 godina

Jel se sećate takse na izlazak iz zemlje (bila, ako se dobro sećam, 100 avramovih dinara)? Eto super ideje za našu kreativnu vladu! Pa od toga platiti godišnje odmore recimo nišlijama (koji već hoće socijalni dinar). Posle toga možemo vratiti i pionire, samo mesto crvene marame da imaju žutu...

vrabac

pre 13 godina

... a za novac koji demagozi za dve godine iscrpe iz drzavnog budzeta na raznorazne gluposti moglo bi da se kupi jedno more slicne velicine kao Hrvatsko primorje sa sve izgradjenom infrastrukturom i prilaznim putevima ......

Relja

pre 13 godina

Poređenje ne stoji... A koliko mostova može da se izgradi iz deviznih rezervi, koje služe samo za "branjenje kursa"? Ili iz kredita za ko zna šta, a ništa kapitalno nije izgrađeno unazad 30 godina?

Dušan

pre 13 godina

Od kredita koje smo dobili u poslednjih 15 godina moglo je biti izgrađeno 3000 a ne 300 km auto puta, tako da primedba kako naši ljudi iz srbije iznesu toliku količinu novca, nije baš umesna i na mestu. Najbolje bi bilo da se ukine godišnji odmor pa onda takvih problema ne bi imali, a mogli bi se voziti silnim auto-putevima.

posmatrač

pre 13 godina

Gos'n Nikoliću, a da vi niste ekspert iz G17? Koliko milijardi evra bi ova nesrećna država bila u plusu kada bi joj sa grbače sjahali eksperti kao što su razni Dinkići, Nikolići, kao što je Palma, Ivica, magistar Velja Ilić, (uskoro?) diplomirani pravnik Toma Nikolić, Dragan Đilas i Boris Tadić; kada bi manje na svoja turistička putovanja trošio Vuk Jeremić, kada bi otišao polupismeni i bahati Tijanić i odveo svoje "novinarke", kada bi oba Krkobabića prestala da primaju i platu i penziju i dnevnice, kada bi se odrekli duplih funkcija, kada bi pokušali da živimo bez Bajatovića, Škundrića i njima sličnih, kada bi se nekoliko stotina hiljada rođaka i partijskih drugova pootpuštalo iz birokratskog aparata perpetuum mobile-a zvanog Srbija... Koliko bi tek to mostova i autoputeva bilo...

turista

pre 13 godina

U svemu ovome najveci problem je ono sto ostaje kao alternativa letovanju ukoliko ne idete na pomenute destinacije nego ostajete u Srbiji. Svi idemo na more da se malo provedemo, osetimo cari kupanj, suncanja i nove sredine, bez svakodnevnih stresova. Pokusajte da u Srbiji nadjete nesto slicno. Pored najboljih nasih jezera ne postoje pristojni smestaji, putevi, infrastruktura, losa i skupa turisticka ponuda, a najvise neprimaljiva za nas jer kad negde odete pa se srecete sa sistim i slicnom problemima sa kojim ste suoceni svakodnevno nije bas primamljivo.
Prdlazem da se turisticka ponuda obogati, pristojnim smestajem i prihvtljivom cenom. Primera radi koliko u srbiji ima jezera a samo jedan akva park/Jagodina/. Koliko banja koje se koriste zamo za zalecenje i lecenje raznih boesti umesto da to budu pokretaci turizma i sl. Mnogo imamo mogucnosti ali malo to koristimo, a ono sto postoji to je toliko skupo da vam se isplati ici u inostranstvo.
Pozdrav!!!!!

Miroslav

pre 13 godina

A on je sada kao ekonimista skontao da se novac obrce i svima nama to objavio preko novina.
Sto se ne potrudi da nam se i iz grcke vraca deo? Ili nesto kreativnije...

Dejan Popovic

pre 13 godina

Zamisli ti njihov mozak molim te...ne znaju da vode firmu koja se zove drzava i sada traze od gradjana da iako su ih doveli dotle da cele godine rade za hranu,komunalije i letovanje isto odbace ne bi li gradili mostove...sto bi reperi rekli brate mili...

reptil

pre 13 godina

kada gospoda politicari i ekonomisti od ove septicke jame naprave normalnu drzavu,tada ce biti para i za mostove,puteve itd.a ja cu svoj novac kao i do sada trositi gde ja hocu.

Chi Darling

pre 13 godina

Smeta im sto trosimo, tesko zaradjen, novac? Treba njima da doniram mozda? On jos pravi racunicu sta bi mogao da izgradi od toga? Cemu placamo poreze? Nije im to dosta?
NADAM SE DA CU, NAPOKON, SKUPITI NOVCA I OTICI VAN SRBIJE DA IH NE GLEDAM I NE CUJEM NA TIH 10 DANA BAR.
Dovoljan mi je pogled na naslovne strane novina kako se sire da se osetim kontaminirano!

vidi se

pre 13 godina

pa ovaj autoput koji imamo zaradi godisnje mnogo vise od tih 600 miliona eura pa se ni on ne popravlja a kamoli da se napravi koji kilometar novog! Znaci nije u nama problem para ima i ovako samo vam je uvek malo, malo vam bilo!!!

Pera

pre 13 godina

e sad smo mi krivi sto smo izgubili mora, mada kakvi su nam politicari moze da se desi da uskoro izgubiomo i planine pa ce onda i austrijanci debelo da zaradjuju na nama.

Darko

pre 13 godina

Ala ga je sracunaooo,svaka mu cast!Moje misljenje je da kad bi mogli da nas nagde zatvore ,da im pravimo pare,cutimo,slusamo,zivimo na lebu i vodi,njihovoj sreci ne bi bilo kraja!Kakav bezobrazluk!Vredja mi intelekt sa ovakvim komentarima!

kredit od MMF

pre 13 godina

Pa nek vlada ispuni obavezu prema MMF-u koju je preuzela kada je Srbija dobila kredit da smanji nepotrebnu administraciju za 10.000 radnika, pa ce biti para i za autoputeve i za letovanja onih sto rade.

Kiz

pre 13 godina

Svoje teskom mukom zaradjene i jos tezom ustedjene pare cu trositi gde i kako hocu, a neka me neko od kvazi strucnjaka ubedi zasto bih iste trebao da trosim ovde gde mi i vazduh naplacuju a ne objasnjavaju zasto ?

Serbian Arrow

pre 13 godina

Moze ovako ...necu ici na more,dacu Srbiji 1500e za izgradnju autoputeva a ona meni 50e mesecno narednih 10 god...za 5 god bi imali bolje puteve od Hr...garantujem,a?

hall

pre 13 godina

momčino pa ovde nemože da se napravi pošten aqua park a mi treba da letujemo u šušnju zato što njegov tast ima kuću koju izdaje u istom pa neka zaradi još neki evro.Pa što bi reko moj otac dokle ćemo da mažemo ***** masnoj guski.