Četvrtak, 29.07.2010.

15:04

Dinkić: Odmrznuti i plate i penzije

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić kaže da se zalaže za odmrzavanje plata i penzija i dodaje da je dalje "stezanje kaiša" kontraproduktivno.

Izvor: Beta

Dinkiæ: Odmrznuti i plate i penzije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Mr Dick

pre 13 godina

Pa ovaj covek se jednom radja u 1000 godina... On prica o MMF-u kao o nekoj grupi amatera koji su dosli ovde sa namerom da se prave pametni a ne znaju nista... kao njihovi stavovi su kruti, cesto ih menjaju, u prevodu nemaju pojma... Ocigledno je da je Mr. Dick istripovao da je najpametniji i da su MMF-ovci old school, dok on deli misljenje americkog eksperta koji bazira svoje stavove na osnovu jedne od ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta... Tragikomicno... totalna sprdnja sa ovim narodom i MMF-om...
Sramota je da ovaj covek prica takve gluposti da bi zaradio par jeftinih poena kod jos nesretnijih penzionera koji bi prodali svoj izborni glas za 100 din.
Dokle?????

Mile

pre 13 godina

E a neka ujka prvo podigne plate u njegovim firmama. Koliko radnika zapošljava svaka isplata plata u njegovim firmama momentalno podiže potrošnju i BDP, al se retko dešava.

Babin_zub

pre 13 godina

"Koliko znam iz Istorije Miloš Obrenović je bio nepismen čovek,a bio je jedan od najboljih vladara Srbije.Imao je tu taktiku stezanja kaiša,pošalje svoje ljude među narod i pita:šta kaže raja?a uhode kažu:ćute,a Miloš naredi steži kaiš i sve tako dok raja ne počne da gunđa,e onda on naredi:popuštaj kaiš.A ovi danas samo stežu kaiš,samo što mi nećemo da gunđamo,već će biti motke pa udri.....
(Zoran, 29. jul 2010 23:13) "

Sve si pomesao.Kad se narod bunio i gundjao,on je opet stezao...i sve tako dok narod ne ucuti.E,kad narod ucuti onda naredi "popustaj!".A zasto?Jer dok gundja nije opasam,al kad se narod ucuti,tad znaj da mu je dosla voda do preko grla.

Babin_zub

pre 13 godina

"Ministre ,dzaba vam sve kada ovaj narod hoce inflaciju od jedno 200% dnevno,hoce da svercuje,hoce da ratuje,hoce da im Rusija uvede Rublju,hoce da postanu javno njena kolonija,hoce da im se vrate stojadini,wartburzi,volge,moskici,hoce ruski benzin iz flasa, oce posto poto da idu u vojsku,hoce da im Zvezda igra u trecoj moskovskoj ligi.Jednom recju NECE RED,RAD,DISCIPLINU.
Ne vredi gubiti vreme sa takvim narodom.
(Nacaljnik, 29. jul 2010 20:42) "

A ti kam da si od onih "da se ja pitam proterao bih autobus ovuda"?

vojislav

pre 13 godina

Ovaj čovek je najveći demagog. Samo želi da stekne jeftine poene. Da stvarno želi da poveća plate i penzije, on bi to i učinio. Ovako, tobože, on je za, a onaj "strašni" Cvetković ne da...Dinkiću, uradi nešto korisno ili ćuti i idi iz Srbije.

Zoran

pre 13 godina

Koliko znam iz Istorije Miloš Obrenović je bio nepismen čovek,a bio je jedan od najboljih vladara Srbije.Imao je tu taktiku stezanja kaiša,pošalje svoje ljude među narod i pita:šta kaže raja?a uhode kažu:ćute,a Miloš naredi steži kaiš i sve tako dok raja ne počne da gunđa,e onda on naredi:popuštaj kaiš.A ovi danas samo stežu kaiš,samo što mi nećemo da gunđamo,već će biti motke pa udri.....

radnik bgd

pre 13 godina

milosavljević i dinkić kao da su sedeli u istoj klupi u školi..
povećanje plata ( čak i da ima odakle) bi imalo smisla samo ako bi se tim parama kupovala domaća roba, a ne roba iz uvoza. neko je pomenuo podizanje minimalca, i ja sam za to u potpunosti. trenutno minimalac nije to, nego samo "naknada za preživljavanje".
iskreno, ja se plašim dinkićevih odluka, i mislim da neće biti dobro ako se i daje bude gurao u sve a stranka mu staje u dva autobusa.
sve se bojim da je vreme da se razmišlja o pasošu...

MUKNAVI

pre 13 godina

Svi su se redom izredjali za ovih dvadeset godina na vlasti i doveli su Srbiju do ponora..Sta jos teba da se desi,pa da narod konacno shvati,i prestane njih da rotira na vlasti?!Mozda nam mogu ,ako hoce,pomoci oni koji na izbore ne izlaze jer su shvatili,davno, da ne treba ovae kurte i murte za vodje birati .Medju njima se sigurno nalaze oni koji mogu Srbiji,i nama pomoci.

Goran

pre 13 godina

Povecajte minimalac sa 16-17000 na 26000 i posaljite inspekciju da vrsi rigoroznu kontrolu po tom pitanju. Vise ljudi ce imati sta da potrosi osim pukog prezivljavanja i eto vam potrosnje. Privatni preduzetnici neka malo stisnu kais pa umesto dzipa od 50000 eura neka voze auto od 10000 eura. Niko nece propasti zbog toga. Ovde ili su enormno bogati ili su siromasni do koske.

ovaj narod je odavno zamrznut

pre 13 godina

Jel Mlađo, a šta ja da radim sa mojom platom od 19.000 RSD kod privatnika? Ko će meni da odmrzne platu? Ako se bunim, dobiću otkaz, ako se ne bunim, dobiću išijas, spondilozu i verovatno nervni slom....

Nacaljnik

pre 13 godina

Ministre ,dzaba vam sve kada ovaj narod hoce inflaciju od jedno 200% dnevno,hoce da svercuje,hoce da ratuje,hoce da im Rusija uvede Rublju,hoce da postanu javno njena kolonija,hoce da im se vrate stojadini,wartburzi,volge,moskici,hoce ruski benzin iz flasa, oce posto poto da idu u vojsku,hoce da im Zvezda igra u trecoj moskovskoj ligi.Jednom recju NECE RED,RAD,DISCIPLINU.
Ne vredi gubiti vreme sa takvim narodom.

Loske

pre 13 godina

Ako povećaju plate i penzije i taj višak se slije u Maxi i sl. onda će Miško brzo da uplati porez i dobavljače!? Da ... u jajima!

kole

pre 13 godina

Ja sam za da prošečna plata bude 100,000 din.
Ima samo jedan problem euro bi bio 300 din.
Hoće li neko ovome čoveku objasniti da para nema !!!

Rezman

pre 13 godina

Pusti ti Krugmana, pozivanje na autoritete se desava u nedostatku argumenata kojima bi objasnili nelogicnost svojih postupaka. Sta bi rekao Krugman da se povecanje potrosnje finansira novim zaduzivanjem ionako prezaduzene zemlje koja nista ne proizvodi i ime enorman trgovinski(devizni)deficit. Pusti Mladjo strucne rasprave tvoju strucnost su u zadnjih deset godina svi gradjani Srbije dobrano osetili na svojoj kozi. Ako si namislio da se ovakvim banalnostima spremas za izbore kako bi nas cedio jos koji mandat vidi nista od toga. Niko vise nece glasati ni za jedan, savez, koaliciju, uniju nazovi kako hoces u kojoj se ti nalazis. Vidi sa ujkicom da te povede negde kad krene bezanija usled rasula u Delti pa ako nekom negde daleko trebaju vasa "strucnost" i osecaj za bizMis zelim vam mnogo srece ali daleko od Srbije.

ledeno doba

pre 13 godina

platu bih i ja odmrznuo ali bi tebe Mladjane zamrznuo i odmrznuo za jedno 200 godina kad nam ne budu trebali takvi kao ti da nam nesto odmrzavaju...:)

Dejan

pre 13 godina

U privatnom sektoru plate zavise od stanja na trzistu rada, a u javnom sektoru to visina plate je politicka odluka!
Povecanjem plata neradnika koji su se uhlebili u drzavnoj administraciji osim stimulacije za neradnike, dodatno bi se stimulisala inflacija, dodatno bi se opteretili oni koji stvarno nesto rade (privatni sektor). Drugo, koliko god da se povecaju plate, to ce pad dinara da obezvredi. Jedino resenje je smanjenje javne potrosnje koje ce smanjiti opterecenje privatnog sektora i povecanje izvoza koji bi stabilizovao kurs.

Treba smeniti i Dinkica i Dragutinovicku i umesto njih dovesti ekipu iz Argentine koja je nakon velike duznicke krize 2002, od 2003 do 2009 uspela da vrati dugove, poveca izvoz te drzave za citavih 30 milijardi $, sa izvoznim suficitom samo u 2009 od 17 milijardi $ i u samo 6 godina kreira preko 3 miliona radnih mesta, poveca industrijsku proizvodnju duplo (u Argentini je 2002 proizvedeno 159 000 automobila, a 2008 597 000)...

Dinkic bi mogao da se uporedi sa Argentincem Domingom Kavalom, likom koji je bio najdominantniji u kreiranju ekonomske politike od 1991 do 2001, koji je stavljao akcenat na jaku (precenjenu) domacu valutu i ogromnu javnu potrosnju. Njegova politika je dovela do velike krize 2002 kada je doticni zavrsio u zatvoru. Politika Kavala je kao i politika Dinkica i Dragutinovicke dovela do deindustrajalizacije i rasta nezaposlenosti.

Kreator ekonomskog oporavka Argentine je Roberto Lavagna, koji je bio totalna opozicija Kavalu, smanjio je javnu potrosnju i devalvirao domacu valutu, sto je dovelo do povecanja izvoza i ubrzane industralizacije. Taj lik bi mogao bi da se uporedi sa M. Kovacevicem, koji je u medijima kritikovao Dinkica, precenjeni dinar koji je ugusio proizvodnju i ogromnu javnu potrosnju.

kao stare karavane...

pre 13 godina

A sta bi sa smanjenjem broja sluzbenika za 10.000 kao uslov za kredite od Medjunarodnog Monetarnog Fonda? Zar nije bilo da taj uslov mora da se ispuni do Maja 2010 pa su produzili do Septembra 2010.
U EU je standard da u broj zaposlenih u lokalnoj upravi bide 1 na 1000 stanovnika. U Kragujevcu je na primer 4 na 1000 stanovnika. U Backoj Palanci 3 na 1000 stanovnika.

Neven

pre 13 godina

Neka Ministar Dinkic povecanje plata i penzija finansira svojim novcem - sa tajnih racuna po inostranstvu na kojima je sakrio novac koji je pokrao pri privatizaciji Nacionalne Stedionice, pri restrukturiranju duga sa Ceskom republikom, pri narucivanju tona nepotrebnih vakciona od svoga mentora Miskovica, itd...

Mladen

pre 13 godina

Prvo povecajte zakonski minimalac, ovo je bre sramota... Ali sta da se ocekuje, pa i onih 5000 nisu dobili oni kojima je najvise i potrebno...

Gradjanin

pre 13 godina

Izgleda da nas ministar veruje da je Perpetum mobile ostvarena ideja u Srbiji. Kako to Grci dodjose do tolikog duga pored silne potrosnje koju su imali. Ili su mozda nedovoljno trosili...

vegan

pre 13 godina

Covek koji je podelio po 5000 dinara naseg novca, ali ne sirotinji. Da je ovo normalna demokratija, vec bi odavno bio izbacen iz svoje stranke, a kamoli od strane Vlade.

Dax

pre 13 godina

Moguce je smanjivanjem plata u javnom sektoru (npr. smanjivanjem poreza na rad i sl.) posredno uticati na povecanje plata u realnom sektoru, sto bi takodje dovelo do povecanja potrosnje!

Van Helsing

pre 13 godina

U principu tako nešto bi bilo moguće da je otpušten višak zaposlenih u državnoj administraciji, NVO, agencijama, ministarstvima, da se reformiše penzioni sistem. Ovako jedino da zajmimo ko braća Grci pa da posle blokiramo autoputeve i tražimo da nas neko drugi finansira i da nam otpiše dugove.

dovlab

pre 13 godina

Tacno je da postoje 2 pogleda na ovaj problem, cinjenica je i da bi povecanje rashoda kroz povecanje plata stetilo budzetu i inflaciji, ali sa druge strane bi dovelo do povecanja prometa novca i samim tim do povecanja proizvodnje. Medjutim, takodje je cinjenica da je Srbija probala i jedno i drugo. Trenutno su plate u javnom sektoru zamrznute, ali ljudi umesto da pocinju da traze izlaz u privatnom sektoru i dalje sanjaju i ciljaju da rade u drzavnim ustanovama, naravno zbog zasticenosti radnog mesta. Ono sto bi bilo pametnije jeste smanjiti javni sektor, pa tek onda povecati plate. To je ono sto niko do sada nije imao hrabrosti da proba, a to je ta 3. solucija, koja je i jedina ispravna. Ipak to svaka vlada od 1990. na ovamo izbegava, jer su javna preduzeca osnov finansiranja stranaka.

alejandro

pre 13 godina

ova izjava bi se mogla okarakterisati kao biser godine,a u isto vreme pokazuje sustinu problema u kom se srbija nalazi, dopusteno je jednom asistentu bez velikog radnog isustva da na osnovu procitanih knjiga americkih ekonomista o liberalnom kapitalizmu koje su pisane za jednu bogatu razvijenu zemlju od 300 miliona stanovnika, experimentise i uci se na maloj i siromasnoj srbiji

Živela demagogija

pre 13 godina

Zna on zašto ovo govori.Veliki je broj ljudi koji rade u državnom aparatu i javnim preduzećima i oni bi se sigurno obradovali povišici ,a mnogi od njih bi baš zato glasali za Mladju i on bi opet namakao sedam osam procenata i ostao bi značajan činilac u sastavljanju buduće vlasti. To što bi naša privreda kolapsirala nema veze jer on će uvek imati svoj izvor glasača koji će biti povlašćeni.Tako je i Sloba radio pa je vladao dugo dugo.

Marchelius

pre 13 godina

Molim vas ljudi, neka neko skloni taj oblik zivota sa politicke scene! Mi cemo da ispastamo zbog njegovih politickih igrarija...

Radomir

pre 13 godina

Problem je u tome sto Dinkic Krugmana interpretira proizvoljno, Krugman se zalaze za povecanje potrosnje na investicije, infrastrukturne projekte, re-obrazovanje radnika, itd. a ne na plate i penzije javnog sektora, krpljenje rupe u budzetu, itd.

pedja

pre 13 godina

Ali ja ne mogu vise da svarim ovog teoreticara koji koristi Republiku Srbiju kao labaratorijskog pacova i isprobava sve svoje ekonomske teorije...

Odlazi iz politike, pomozi svojoj zemlji i nestani, izbegni, teleportuj se...

annha

pre 13 godina

Nije dzabe Mladja podobijao onolike nagrade i priznanja svetskih ekonomskih strucnjaka kao najbolji ministir finansija u svetu.

Logicno je da u sistemu u kome drzava zivi od prihoda koje ubere od gradjana - ukoliko od gradjana nema sta da se uzme - takva drzava propada. Zato je dobro dati ako se uzima vise. Zamislite da svakom zaposlenom zarada bude 10.000 dinara, a da cene nastave da divljaju. Sve bi propalo. Zato je Mladjina ideja odlicna i jedina vodi ka izlazu iz krize, a ne Dianino povecanje PDV-a ili poreza na imovinu nesrecnih gradjana koji nemaju ni da jedu, a nasledili su neku nekretninu.

Jedina zamerka je izbor Mladjine slike koja asocira na nekakav predizborni slogan, a ne na realnu zelju da se pomogne unesrecenom narodu.

Mladjo, car si i dodje mi da se uclanim u tvoju partiju, samo da mi nisu toliko odvratni tvoji opstinski predstavnici u mom gradu.

bk

pre 13 godina

Ta teorija je mozda primenjiva na americkoj ekonomiji. Sam ministar koji sebe vidi medju nobelovcima kaze da su podljena misljenja. Veliko je pitanje da li je taj recpet primenjiv i na nasu ekonomiju. Uostalom da je ta teorija tacna mi ne bi ni bili u recesiji, trosili smo kao pijani milioneri.Cak i ova fotografija ukazuje na neophodnost stezanja kajsa.

Aleksandar

pre 13 godina

Slazem se sa gospodinom Dinkicem. Dajte malo povecajte zarade u ono malo preduzeca u Srbiji koja jos uvek rade. Skoro ce dve godine otkako su zamrznute i plate i penzije, a vidite kako je losa situacija u zemlji. Sve je poskupelo,a citamo da je i kupovna moc pala za neverovatnih 50%?!. Alarmantno, zar ne?

alejandro

pre 13 godina

ova izjava bi se mogla okarakterisati kao biser godine,a u isto vreme pokazuje sustinu problema u kom se srbija nalazi, dopusteno je jednom asistentu bez velikog radnog isustva da na osnovu procitanih knjiga americkih ekonomista o liberalnom kapitalizmu koje su pisane za jednu bogatu razvijenu zemlju od 300 miliona stanovnika, experimentise i uci se na maloj i siromasnoj srbiji

vegan

pre 13 godina

Covek koji je podelio po 5000 dinara naseg novca, ali ne sirotinji. Da je ovo normalna demokratija, vec bi odavno bio izbacen iz svoje stranke, a kamoli od strane Vlade.

Radomir

pre 13 godina

Problem je u tome sto Dinkic Krugmana interpretira proizvoljno, Krugman se zalaze za povecanje potrosnje na investicije, infrastrukturne projekte, re-obrazovanje radnika, itd. a ne na plate i penzije javnog sektora, krpljenje rupe u budzetu, itd.

dovlab

pre 13 godina

Tacno je da postoje 2 pogleda na ovaj problem, cinjenica je i da bi povecanje rashoda kroz povecanje plata stetilo budzetu i inflaciji, ali sa druge strane bi dovelo do povecanja prometa novca i samim tim do povecanja proizvodnje. Medjutim, takodje je cinjenica da je Srbija probala i jedno i drugo. Trenutno su plate u javnom sektoru zamrznute, ali ljudi umesto da pocinju da traze izlaz u privatnom sektoru i dalje sanjaju i ciljaju da rade u drzavnim ustanovama, naravno zbog zasticenosti radnog mesta. Ono sto bi bilo pametnije jeste smanjiti javni sektor, pa tek onda povecati plate. To je ono sto niko do sada nije imao hrabrosti da proba, a to je ta 3. solucija, koja je i jedina ispravna. Ipak to svaka vlada od 1990. na ovamo izbegava, jer su javna preduzeca osnov finansiranja stranaka.

Živela demagogija

pre 13 godina

Zna on zašto ovo govori.Veliki je broj ljudi koji rade u državnom aparatu i javnim preduzećima i oni bi se sigurno obradovali povišici ,a mnogi od njih bi baš zato glasali za Mladju i on bi opet namakao sedam osam procenata i ostao bi značajan činilac u sastavljanju buduće vlasti. To što bi naša privreda kolapsirala nema veze jer on će uvek imati svoj izvor glasača koji će biti povlašćeni.Tako je i Sloba radio pa je vladao dugo dugo.

Marchelius

pre 13 godina

Molim vas ljudi, neka neko skloni taj oblik zivota sa politicke scene! Mi cemo da ispastamo zbog njegovih politickih igrarija...

pedja

pre 13 godina

Ali ja ne mogu vise da svarim ovog teoreticara koji koristi Republiku Srbiju kao labaratorijskog pacova i isprobava sve svoje ekonomske teorije...

Odlazi iz politike, pomozi svojoj zemlji i nestani, izbegni, teleportuj se...

Dejan

pre 13 godina

U privatnom sektoru plate zavise od stanja na trzistu rada, a u javnom sektoru to visina plate je politicka odluka!
Povecanjem plata neradnika koji su se uhlebili u drzavnoj administraciji osim stimulacije za neradnike, dodatno bi se stimulisala inflacija, dodatno bi se opteretili oni koji stvarno nesto rade (privatni sektor). Drugo, koliko god da se povecaju plate, to ce pad dinara da obezvredi. Jedino resenje je smanjenje javne potrosnje koje ce smanjiti opterecenje privatnog sektora i povecanje izvoza koji bi stabilizovao kurs.

Treba smeniti i Dinkica i Dragutinovicku i umesto njih dovesti ekipu iz Argentine koja je nakon velike duznicke krize 2002, od 2003 do 2009 uspela da vrati dugove, poveca izvoz te drzave za citavih 30 milijardi $, sa izvoznim suficitom samo u 2009 od 17 milijardi $ i u samo 6 godina kreira preko 3 miliona radnih mesta, poveca industrijsku proizvodnju duplo (u Argentini je 2002 proizvedeno 159 000 automobila, a 2008 597 000)...

Dinkic bi mogao da se uporedi sa Argentincem Domingom Kavalom, likom koji je bio najdominantniji u kreiranju ekonomske politike od 1991 do 2001, koji je stavljao akcenat na jaku (precenjenu) domacu valutu i ogromnu javnu potrosnju. Njegova politika je dovela do velike krize 2002 kada je doticni zavrsio u zatvoru. Politika Kavala je kao i politika Dinkica i Dragutinovicke dovela do deindustrajalizacije i rasta nezaposlenosti.

Kreator ekonomskog oporavka Argentine je Roberto Lavagna, koji je bio totalna opozicija Kavalu, smanjio je javnu potrosnju i devalvirao domacu valutu, sto je dovelo do povecanja izvoza i ubrzane industralizacije. Taj lik bi mogao bi da se uporedi sa M. Kovacevicem, koji je u medijima kritikovao Dinkica, precenjeni dinar koji je ugusio proizvodnju i ogromnu javnu potrosnju.

Gradjanin

pre 13 godina

Izgleda da nas ministar veruje da je Perpetum mobile ostvarena ideja u Srbiji. Kako to Grci dodjose do tolikog duga pored silne potrosnje koju su imali. Ili su mozda nedovoljno trosili...

kao stare karavane...

pre 13 godina

A sta bi sa smanjenjem broja sluzbenika za 10.000 kao uslov za kredite od Medjunarodnog Monetarnog Fonda? Zar nije bilo da taj uslov mora da se ispuni do Maja 2010 pa su produzili do Septembra 2010.
U EU je standard da u broj zaposlenih u lokalnoj upravi bide 1 na 1000 stanovnika. U Kragujevcu je na primer 4 na 1000 stanovnika. U Backoj Palanci 3 na 1000 stanovnika.

Van Helsing

pre 13 godina

U principu tako nešto bi bilo moguće da je otpušten višak zaposlenih u državnoj administraciji, NVO, agencijama, ministarstvima, da se reformiše penzioni sistem. Ovako jedino da zajmimo ko braća Grci pa da posle blokiramo autoputeve i tražimo da nas neko drugi finansira i da nam otpiše dugove.

Neven

pre 13 godina

Neka Ministar Dinkic povecanje plata i penzija finansira svojim novcem - sa tajnih racuna po inostranstvu na kojima je sakrio novac koji je pokrao pri privatizaciji Nacionalne Stedionice, pri restrukturiranju duga sa Ceskom republikom, pri narucivanju tona nepotrebnih vakciona od svoga mentora Miskovica, itd...

bk

pre 13 godina

Ta teorija je mozda primenjiva na americkoj ekonomiji. Sam ministar koji sebe vidi medju nobelovcima kaze da su podljena misljenja. Veliko je pitanje da li je taj recpet primenjiv i na nasu ekonomiju. Uostalom da je ta teorija tacna mi ne bi ni bili u recesiji, trosili smo kao pijani milioneri.Cak i ova fotografija ukazuje na neophodnost stezanja kajsa.

Dax

pre 13 godina

Moguce je smanjivanjem plata u javnom sektoru (npr. smanjivanjem poreza na rad i sl.) posredno uticati na povecanje plata u realnom sektoru, sto bi takodje dovelo do povecanja potrosnje!

ledeno doba

pre 13 godina

platu bih i ja odmrznuo ali bi tebe Mladjane zamrznuo i odmrznuo za jedno 200 godina kad nam ne budu trebali takvi kao ti da nam nesto odmrzavaju...:)

ovaj narod je odavno zamrznut

pre 13 godina

Jel Mlađo, a šta ja da radim sa mojom platom od 19.000 RSD kod privatnika? Ko će meni da odmrzne platu? Ako se bunim, dobiću otkaz, ako se ne bunim, dobiću išijas, spondilozu i verovatno nervni slom....

kole

pre 13 godina

Ja sam za da prošečna plata bude 100,000 din.
Ima samo jedan problem euro bi bio 300 din.
Hoće li neko ovome čoveku objasniti da para nema !!!

radnik bgd

pre 13 godina

milosavljević i dinkić kao da su sedeli u istoj klupi u školi..
povećanje plata ( čak i da ima odakle) bi imalo smisla samo ako bi se tim parama kupovala domaća roba, a ne roba iz uvoza. neko je pomenuo podizanje minimalca, i ja sam za to u potpunosti. trenutno minimalac nije to, nego samo "naknada za preživljavanje".
iskreno, ja se plašim dinkićevih odluka, i mislim da neće biti dobro ako se i daje bude gurao u sve a stranka mu staje u dva autobusa.
sve se bojim da je vreme da se razmišlja o pasošu...

annha

pre 13 godina

Nije dzabe Mladja podobijao onolike nagrade i priznanja svetskih ekonomskih strucnjaka kao najbolji ministir finansija u svetu.

Logicno je da u sistemu u kome drzava zivi od prihoda koje ubere od gradjana - ukoliko od gradjana nema sta da se uzme - takva drzava propada. Zato je dobro dati ako se uzima vise. Zamislite da svakom zaposlenom zarada bude 10.000 dinara, a da cene nastave da divljaju. Sve bi propalo. Zato je Mladjina ideja odlicna i jedina vodi ka izlazu iz krize, a ne Dianino povecanje PDV-a ili poreza na imovinu nesrecnih gradjana koji nemaju ni da jedu, a nasledili su neku nekretninu.

Jedina zamerka je izbor Mladjine slike koja asocira na nekakav predizborni slogan, a ne na realnu zelju da se pomogne unesrecenom narodu.

Mladjo, car si i dodje mi da se uclanim u tvoju partiju, samo da mi nisu toliko odvratni tvoji opstinski predstavnici u mom gradu.

Mladen

pre 13 godina

Prvo povecajte zakonski minimalac, ovo je bre sramota... Ali sta da se ocekuje, pa i onih 5000 nisu dobili oni kojima je najvise i potrebno...

Rezman

pre 13 godina

Pusti ti Krugmana, pozivanje na autoritete se desava u nedostatku argumenata kojima bi objasnili nelogicnost svojih postupaka. Sta bi rekao Krugman da se povecanje potrosnje finansira novim zaduzivanjem ionako prezaduzene zemlje koja nista ne proizvodi i ime enorman trgovinski(devizni)deficit. Pusti Mladjo strucne rasprave tvoju strucnost su u zadnjih deset godina svi gradjani Srbije dobrano osetili na svojoj kozi. Ako si namislio da se ovakvim banalnostima spremas za izbore kako bi nas cedio jos koji mandat vidi nista od toga. Niko vise nece glasati ni za jedan, savez, koaliciju, uniju nazovi kako hoces u kojoj se ti nalazis. Vidi sa ujkicom da te povede negde kad krene bezanija usled rasula u Delti pa ako nekom negde daleko trebaju vasa "strucnost" i osecaj za bizMis zelim vam mnogo srece ali daleko od Srbije.

Zoran

pre 13 godina

Koliko znam iz Istorije Miloš Obrenović je bio nepismen čovek,a bio je jedan od najboljih vladara Srbije.Imao je tu taktiku stezanja kaiša,pošalje svoje ljude među narod i pita:šta kaže raja?a uhode kažu:ćute,a Miloš naredi steži kaiš i sve tako dok raja ne počne da gunđa,e onda on naredi:popuštaj kaiš.A ovi danas samo stežu kaiš,samo što mi nećemo da gunđamo,već će biti motke pa udri.....

Aleksandar

pre 13 godina

Slazem se sa gospodinom Dinkicem. Dajte malo povecajte zarade u ono malo preduzeca u Srbiji koja jos uvek rade. Skoro ce dve godine otkako su zamrznute i plate i penzije, a vidite kako je losa situacija u zemlji. Sve je poskupelo,a citamo da je i kupovna moc pala za neverovatnih 50%?!. Alarmantno, zar ne?

Goran

pre 13 godina

Povecajte minimalac sa 16-17000 na 26000 i posaljite inspekciju da vrsi rigoroznu kontrolu po tom pitanju. Vise ljudi ce imati sta da potrosi osim pukog prezivljavanja i eto vam potrosnje. Privatni preduzetnici neka malo stisnu kais pa umesto dzipa od 50000 eura neka voze auto od 10000 eura. Niko nece propasti zbog toga. Ovde ili su enormno bogati ili su siromasni do koske.

Loske

pre 13 godina

Ako povećaju plate i penzije i taj višak se slije u Maxi i sl. onda će Miško brzo da uplati porez i dobavljače!? Da ... u jajima!

Nacaljnik

pre 13 godina

Ministre ,dzaba vam sve kada ovaj narod hoce inflaciju od jedno 200% dnevno,hoce da svercuje,hoce da ratuje,hoce da im Rusija uvede Rublju,hoce da postanu javno njena kolonija,hoce da im se vrate stojadini,wartburzi,volge,moskici,hoce ruski benzin iz flasa, oce posto poto da idu u vojsku,hoce da im Zvezda igra u trecoj moskovskoj ligi.Jednom recju NECE RED,RAD,DISCIPLINU.
Ne vredi gubiti vreme sa takvim narodom.

MUKNAVI

pre 13 godina

Svi su se redom izredjali za ovih dvadeset godina na vlasti i doveli su Srbiju do ponora..Sta jos teba da se desi,pa da narod konacno shvati,i prestane njih da rotira na vlasti?!Mozda nam mogu ,ako hoce,pomoci oni koji na izbore ne izlaze jer su shvatili,davno, da ne treba ovae kurte i murte za vodje birati .Medju njima se sigurno nalaze oni koji mogu Srbiji,i nama pomoci.

vojislav

pre 13 godina

Ovaj čovek je najveći demagog. Samo želi da stekne jeftine poene. Da stvarno želi da poveća plate i penzije, on bi to i učinio. Ovako, tobože, on je za, a onaj "strašni" Cvetković ne da...Dinkiću, uradi nešto korisno ili ćuti i idi iz Srbije.

Babin_zub

pre 13 godina

"Ministre ,dzaba vam sve kada ovaj narod hoce inflaciju od jedno 200% dnevno,hoce da svercuje,hoce da ratuje,hoce da im Rusija uvede Rublju,hoce da postanu javno njena kolonija,hoce da im se vrate stojadini,wartburzi,volge,moskici,hoce ruski benzin iz flasa, oce posto poto da idu u vojsku,hoce da im Zvezda igra u trecoj moskovskoj ligi.Jednom recju NECE RED,RAD,DISCIPLINU.
Ne vredi gubiti vreme sa takvim narodom.
(Nacaljnik, 29. jul 2010 20:42) "

A ti kam da si od onih "da se ja pitam proterao bih autobus ovuda"?

Babin_zub

pre 13 godina

"Koliko znam iz Istorije Miloš Obrenović je bio nepismen čovek,a bio je jedan od najboljih vladara Srbije.Imao je tu taktiku stezanja kaiša,pošalje svoje ljude među narod i pita:šta kaže raja?a uhode kažu:ćute,a Miloš naredi steži kaiš i sve tako dok raja ne počne da gunđa,e onda on naredi:popuštaj kaiš.A ovi danas samo stežu kaiš,samo što mi nećemo da gunđamo,već će biti motke pa udri.....
(Zoran, 29. jul 2010 23:13) "

Sve si pomesao.Kad se narod bunio i gundjao,on je opet stezao...i sve tako dok narod ne ucuti.E,kad narod ucuti onda naredi "popustaj!".A zasto?Jer dok gundja nije opasam,al kad se narod ucuti,tad znaj da mu je dosla voda do preko grla.

Mr Dick

pre 13 godina

Pa ovaj covek se jednom radja u 1000 godina... On prica o MMF-u kao o nekoj grupi amatera koji su dosli ovde sa namerom da se prave pametni a ne znaju nista... kao njihovi stavovi su kruti, cesto ih menjaju, u prevodu nemaju pojma... Ocigledno je da je Mr. Dick istripovao da je najpametniji i da su MMF-ovci old school, dok on deli misljenje americkog eksperta koji bazira svoje stavove na osnovu jedne od ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta... Tragikomicno... totalna sprdnja sa ovim narodom i MMF-om...
Sramota je da ovaj covek prica takve gluposti da bi zaradio par jeftinih poena kod jos nesretnijih penzionera koji bi prodali svoj izborni glas za 100 din.
Dokle?????

Mile

pre 13 godina

E a neka ujka prvo podigne plate u njegovim firmama. Koliko radnika zapošljava svaka isplata plata u njegovim firmama momentalno podiže potrošnju i BDP, al se retko dešava.

annha

pre 13 godina

Nije dzabe Mladja podobijao onolike nagrade i priznanja svetskih ekonomskih strucnjaka kao najbolji ministir finansija u svetu.

Logicno je da u sistemu u kome drzava zivi od prihoda koje ubere od gradjana - ukoliko od gradjana nema sta da se uzme - takva drzava propada. Zato je dobro dati ako se uzima vise. Zamislite da svakom zaposlenom zarada bude 10.000 dinara, a da cene nastave da divljaju. Sve bi propalo. Zato je Mladjina ideja odlicna i jedina vodi ka izlazu iz krize, a ne Dianino povecanje PDV-a ili poreza na imovinu nesrecnih gradjana koji nemaju ni da jedu, a nasledili su neku nekretninu.

Jedina zamerka je izbor Mladjine slike koja asocira na nekakav predizborni slogan, a ne na realnu zelju da se pomogne unesrecenom narodu.

Mladjo, car si i dodje mi da se uclanim u tvoju partiju, samo da mi nisu toliko odvratni tvoji opstinski predstavnici u mom gradu.

Aleksandar

pre 13 godina

Slazem se sa gospodinom Dinkicem. Dajte malo povecajte zarade u ono malo preduzeca u Srbiji koja jos uvek rade. Skoro ce dve godine otkako su zamrznute i plate i penzije, a vidite kako je losa situacija u zemlji. Sve je poskupelo,a citamo da je i kupovna moc pala za neverovatnih 50%?!. Alarmantno, zar ne?

Nacaljnik

pre 13 godina

Ministre ,dzaba vam sve kada ovaj narod hoce inflaciju od jedno 200% dnevno,hoce da svercuje,hoce da ratuje,hoce da im Rusija uvede Rublju,hoce da postanu javno njena kolonija,hoce da im se vrate stojadini,wartburzi,volge,moskici,hoce ruski benzin iz flasa, oce posto poto da idu u vojsku,hoce da im Zvezda igra u trecoj moskovskoj ligi.Jednom recju NECE RED,RAD,DISCIPLINU.
Ne vredi gubiti vreme sa takvim narodom.

alejandro

pre 13 godina

ova izjava bi se mogla okarakterisati kao biser godine,a u isto vreme pokazuje sustinu problema u kom se srbija nalazi, dopusteno je jednom asistentu bez velikog radnog isustva da na osnovu procitanih knjiga americkih ekonomista o liberalnom kapitalizmu koje su pisane za jednu bogatu razvijenu zemlju od 300 miliona stanovnika, experimentise i uci se na maloj i siromasnoj srbiji

Marchelius

pre 13 godina

Molim vas ljudi, neka neko skloni taj oblik zivota sa politicke scene! Mi cemo da ispastamo zbog njegovih politickih igrarija...

Neven

pre 13 godina

Neka Ministar Dinkic povecanje plata i penzija finansira svojim novcem - sa tajnih racuna po inostranstvu na kojima je sakrio novac koji je pokrao pri privatizaciji Nacionalne Stedionice, pri restrukturiranju duga sa Ceskom republikom, pri narucivanju tona nepotrebnih vakciona od svoga mentora Miskovica, itd...

pedja

pre 13 godina

Ali ja ne mogu vise da svarim ovog teoreticara koji koristi Republiku Srbiju kao labaratorijskog pacova i isprobava sve svoje ekonomske teorije...

Odlazi iz politike, pomozi svojoj zemlji i nestani, izbegni, teleportuj se...

Goran

pre 13 godina

Povecajte minimalac sa 16-17000 na 26000 i posaljite inspekciju da vrsi rigoroznu kontrolu po tom pitanju. Vise ljudi ce imati sta da potrosi osim pukog prezivljavanja i eto vam potrosnje. Privatni preduzetnici neka malo stisnu kais pa umesto dzipa od 50000 eura neka voze auto od 10000 eura. Niko nece propasti zbog toga. Ovde ili su enormno bogati ili su siromasni do koske.

Dax

pre 13 godina

Moguce je smanjivanjem plata u javnom sektoru (npr. smanjivanjem poreza na rad i sl.) posredno uticati na povecanje plata u realnom sektoru, sto bi takodje dovelo do povecanja potrosnje!

bk

pre 13 godina

Ta teorija je mozda primenjiva na americkoj ekonomiji. Sam ministar koji sebe vidi medju nobelovcima kaze da su podljena misljenja. Veliko je pitanje da li je taj recpet primenjiv i na nasu ekonomiju. Uostalom da je ta teorija tacna mi ne bi ni bili u recesiji, trosili smo kao pijani milioneri.Cak i ova fotografija ukazuje na neophodnost stezanja kajsa.

vegan

pre 13 godina

Covek koji je podelio po 5000 dinara naseg novca, ali ne sirotinji. Da je ovo normalna demokratija, vec bi odavno bio izbacen iz svoje stranke, a kamoli od strane Vlade.

dovlab

pre 13 godina

Tacno je da postoje 2 pogleda na ovaj problem, cinjenica je i da bi povecanje rashoda kroz povecanje plata stetilo budzetu i inflaciji, ali sa druge strane bi dovelo do povecanja prometa novca i samim tim do povecanja proizvodnje. Medjutim, takodje je cinjenica da je Srbija probala i jedno i drugo. Trenutno su plate u javnom sektoru zamrznute, ali ljudi umesto da pocinju da traze izlaz u privatnom sektoru i dalje sanjaju i ciljaju da rade u drzavnim ustanovama, naravno zbog zasticenosti radnog mesta. Ono sto bi bilo pametnije jeste smanjiti javni sektor, pa tek onda povecati plate. To je ono sto niko do sada nije imao hrabrosti da proba, a to je ta 3. solucija, koja je i jedina ispravna. Ipak to svaka vlada od 1990. na ovamo izbegava, jer su javna preduzeca osnov finansiranja stranaka.

Van Helsing

pre 13 godina

U principu tako nešto bi bilo moguće da je otpušten višak zaposlenih u državnoj administraciji, NVO, agencijama, ministarstvima, da se reformiše penzioni sistem. Ovako jedino da zajmimo ko braća Grci pa da posle blokiramo autoputeve i tražimo da nas neko drugi finansira i da nam otpiše dugove.

Živela demagogija

pre 13 godina

Zna on zašto ovo govori.Veliki je broj ljudi koji rade u državnom aparatu i javnim preduzećima i oni bi se sigurno obradovali povišici ,a mnogi od njih bi baš zato glasali za Mladju i on bi opet namakao sedam osam procenata i ostao bi značajan činilac u sastavljanju buduće vlasti. To što bi naša privreda kolapsirala nema veze jer on će uvek imati svoj izvor glasača koji će biti povlašćeni.Tako je i Sloba radio pa je vladao dugo dugo.

Dejan

pre 13 godina

U privatnom sektoru plate zavise od stanja na trzistu rada, a u javnom sektoru to visina plate je politicka odluka!
Povecanjem plata neradnika koji su se uhlebili u drzavnoj administraciji osim stimulacije za neradnike, dodatno bi se stimulisala inflacija, dodatno bi se opteretili oni koji stvarno nesto rade (privatni sektor). Drugo, koliko god da se povecaju plate, to ce pad dinara da obezvredi. Jedino resenje je smanjenje javne potrosnje koje ce smanjiti opterecenje privatnog sektora i povecanje izvoza koji bi stabilizovao kurs.

Treba smeniti i Dinkica i Dragutinovicku i umesto njih dovesti ekipu iz Argentine koja je nakon velike duznicke krize 2002, od 2003 do 2009 uspela da vrati dugove, poveca izvoz te drzave za citavih 30 milijardi $, sa izvoznim suficitom samo u 2009 od 17 milijardi $ i u samo 6 godina kreira preko 3 miliona radnih mesta, poveca industrijsku proizvodnju duplo (u Argentini je 2002 proizvedeno 159 000 automobila, a 2008 597 000)...

Dinkic bi mogao da se uporedi sa Argentincem Domingom Kavalom, likom koji je bio najdominantniji u kreiranju ekonomske politike od 1991 do 2001, koji je stavljao akcenat na jaku (precenjenu) domacu valutu i ogromnu javnu potrosnju. Njegova politika je dovela do velike krize 2002 kada je doticni zavrsio u zatvoru. Politika Kavala je kao i politika Dinkica i Dragutinovicke dovela do deindustrajalizacije i rasta nezaposlenosti.

Kreator ekonomskog oporavka Argentine je Roberto Lavagna, koji je bio totalna opozicija Kavalu, smanjio je javnu potrosnju i devalvirao domacu valutu, sto je dovelo do povecanja izvoza i ubrzane industralizacije. Taj lik bi mogao bi da se uporedi sa M. Kovacevicem, koji je u medijima kritikovao Dinkica, precenjeni dinar koji je ugusio proizvodnju i ogromnu javnu potrosnju.

ledeno doba

pre 13 godina

platu bih i ja odmrznuo ali bi tebe Mladjane zamrznuo i odmrznuo za jedno 200 godina kad nam ne budu trebali takvi kao ti da nam nesto odmrzavaju...:)

Zoran

pre 13 godina

Koliko znam iz Istorije Miloš Obrenović je bio nepismen čovek,a bio je jedan od najboljih vladara Srbije.Imao je tu taktiku stezanja kaiša,pošalje svoje ljude među narod i pita:šta kaže raja?a uhode kažu:ćute,a Miloš naredi steži kaiš i sve tako dok raja ne počne da gunđa,e onda on naredi:popuštaj kaiš.A ovi danas samo stežu kaiš,samo što mi nećemo da gunđamo,već će biti motke pa udri.....

Mladen

pre 13 godina

Prvo povecajte zakonski minimalac, ovo je bre sramota... Ali sta da se ocekuje, pa i onih 5000 nisu dobili oni kojima je najvise i potrebno...

ovaj narod je odavno zamrznut

pre 13 godina

Jel Mlađo, a šta ja da radim sa mojom platom od 19.000 RSD kod privatnika? Ko će meni da odmrzne platu? Ako se bunim, dobiću otkaz, ako se ne bunim, dobiću išijas, spondilozu i verovatno nervni slom....

Mile

pre 13 godina

E a neka ujka prvo podigne plate u njegovim firmama. Koliko radnika zapošljava svaka isplata plata u njegovim firmama momentalno podiže potrošnju i BDP, al se retko dešava.

Radomir

pre 13 godina

Problem je u tome sto Dinkic Krugmana interpretira proizvoljno, Krugman se zalaze za povecanje potrosnje na investicije, infrastrukturne projekte, re-obrazovanje radnika, itd. a ne na plate i penzije javnog sektora, krpljenje rupe u budzetu, itd.

Gradjanin

pre 13 godina

Izgleda da nas ministar veruje da je Perpetum mobile ostvarena ideja u Srbiji. Kako to Grci dodjose do tolikog duga pored silne potrosnje koju su imali. Ili su mozda nedovoljno trosili...

kao stare karavane...

pre 13 godina

A sta bi sa smanjenjem broja sluzbenika za 10.000 kao uslov za kredite od Medjunarodnog Monetarnog Fonda? Zar nije bilo da taj uslov mora da se ispuni do Maja 2010 pa su produzili do Septembra 2010.
U EU je standard da u broj zaposlenih u lokalnoj upravi bide 1 na 1000 stanovnika. U Kragujevcu je na primer 4 na 1000 stanovnika. U Backoj Palanci 3 na 1000 stanovnika.

kole

pre 13 godina

Ja sam za da prošečna plata bude 100,000 din.
Ima samo jedan problem euro bi bio 300 din.
Hoće li neko ovome čoveku objasniti da para nema !!!

Rezman

pre 13 godina

Pusti ti Krugmana, pozivanje na autoritete se desava u nedostatku argumenata kojima bi objasnili nelogicnost svojih postupaka. Sta bi rekao Krugman da se povecanje potrosnje finansira novim zaduzivanjem ionako prezaduzene zemlje koja nista ne proizvodi i ime enorman trgovinski(devizni)deficit. Pusti Mladjo strucne rasprave tvoju strucnost su u zadnjih deset godina svi gradjani Srbije dobrano osetili na svojoj kozi. Ako si namislio da se ovakvim banalnostima spremas za izbore kako bi nas cedio jos koji mandat vidi nista od toga. Niko vise nece glasati ni za jedan, savez, koaliciju, uniju nazovi kako hoces u kojoj se ti nalazis. Vidi sa ujkicom da te povede negde kad krene bezanija usled rasula u Delti pa ako nekom negde daleko trebaju vasa "strucnost" i osecaj za bizMis zelim vam mnogo srece ali daleko od Srbije.

Loske

pre 13 godina

Ako povećaju plate i penzije i taj višak se slije u Maxi i sl. onda će Miško brzo da uplati porez i dobavljače!? Da ... u jajima!

radnik bgd

pre 13 godina

milosavljević i dinkić kao da su sedeli u istoj klupi u školi..
povećanje plata ( čak i da ima odakle) bi imalo smisla samo ako bi se tim parama kupovala domaća roba, a ne roba iz uvoza. neko je pomenuo podizanje minimalca, i ja sam za to u potpunosti. trenutno minimalac nije to, nego samo "naknada za preživljavanje".
iskreno, ja se plašim dinkićevih odluka, i mislim da neće biti dobro ako se i daje bude gurao u sve a stranka mu staje u dva autobusa.
sve se bojim da je vreme da se razmišlja o pasošu...

MUKNAVI

pre 13 godina

Svi su se redom izredjali za ovih dvadeset godina na vlasti i doveli su Srbiju do ponora..Sta jos teba da se desi,pa da narod konacno shvati,i prestane njih da rotira na vlasti?!Mozda nam mogu ,ako hoce,pomoci oni koji na izbore ne izlaze jer su shvatili,davno, da ne treba ovae kurte i murte za vodje birati .Medju njima se sigurno nalaze oni koji mogu Srbiji,i nama pomoci.

vojislav

pre 13 godina

Ovaj čovek je najveći demagog. Samo želi da stekne jeftine poene. Da stvarno želi da poveća plate i penzije, on bi to i učinio. Ovako, tobože, on je za, a onaj "strašni" Cvetković ne da...Dinkiću, uradi nešto korisno ili ćuti i idi iz Srbije.

Babin_zub

pre 13 godina

"Koliko znam iz Istorije Miloš Obrenović je bio nepismen čovek,a bio je jedan od najboljih vladara Srbije.Imao je tu taktiku stezanja kaiša,pošalje svoje ljude među narod i pita:šta kaže raja?a uhode kažu:ćute,a Miloš naredi steži kaiš i sve tako dok raja ne počne da gunđa,e onda on naredi:popuštaj kaiš.A ovi danas samo stežu kaiš,samo što mi nećemo da gunđamo,već će biti motke pa udri.....
(Zoran, 29. jul 2010 23:13) "

Sve si pomesao.Kad se narod bunio i gundjao,on je opet stezao...i sve tako dok narod ne ucuti.E,kad narod ucuti onda naredi "popustaj!".A zasto?Jer dok gundja nije opasam,al kad se narod ucuti,tad znaj da mu je dosla voda do preko grla.

Babin_zub

pre 13 godina

"Ministre ,dzaba vam sve kada ovaj narod hoce inflaciju od jedno 200% dnevno,hoce da svercuje,hoce da ratuje,hoce da im Rusija uvede Rublju,hoce da postanu javno njena kolonija,hoce da im se vrate stojadini,wartburzi,volge,moskici,hoce ruski benzin iz flasa, oce posto poto da idu u vojsku,hoce da im Zvezda igra u trecoj moskovskoj ligi.Jednom recju NECE RED,RAD,DISCIPLINU.
Ne vredi gubiti vreme sa takvim narodom.
(Nacaljnik, 29. jul 2010 20:42) "

A ti kam da si od onih "da se ja pitam proterao bih autobus ovuda"?

Mr Dick

pre 13 godina

Pa ovaj covek se jednom radja u 1000 godina... On prica o MMF-u kao o nekoj grupi amatera koji su dosli ovde sa namerom da se prave pametni a ne znaju nista... kao njihovi stavovi su kruti, cesto ih menjaju, u prevodu nemaju pojma... Ocigledno je da je Mr. Dick istripovao da je najpametniji i da su MMF-ovci old school, dok on deli misljenje americkog eksperta koji bazira svoje stavove na osnovu jedne od ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta... Tragikomicno... totalna sprdnja sa ovim narodom i MMF-om...
Sramota je da ovaj covek prica takve gluposti da bi zaradio par jeftinih poena kod jos nesretnijih penzionera koji bi prodali svoj izborni glas za 100 din.
Dokle?????