Utorak, 27.07.2010.

08:53

Tači: Otvoren put ka EU i UN

Kosovski premijer Hašim Tači rekao je da je odluka Međunarodnog suda pravde otvorila Kosovu put za integraciju u NATO, Evropsku uniju i Ujedinjene nacije.

Izvor: FoNet

Taèi: Otvoren put ka EU i UN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 13 godina

Hasim Taci mora da je u detinjstvu citao Andersenove bajke kada ovako nesto prica. Okupirani deo Srbije je teritorija na kojoj je najvise rasiren kriminal i korupcija.
Ljudi prezivljavaju od novca koji Albanci salju iz inostranstva jer je nezaposlenost preko 50%.
U okupiranom delu Srbije srednjevekovne crkve se pale i ruse, pravoslavna groblja skrnave, srpsko manjisko stanovnistvo etnicki cisti a njihova imovina unistava. Zbog ovakvog krsenja ljudskih prava kao i neresenih granicnih pitanja okupirani deo Srbije moze ostati jedino kao samostalan na djubristu istorije.
Jedino vracanjem Kosova i Metohije u sastav Srbije ovaj deo Balkana postace ponovo stabilan.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Potuku se dve barabe (Milosevic i OVK). Ti (Amerika) stanes na stranu jedne barabe (OVK). Znaci li to da taj vise nije baraba? U tome je problem. Albanci su prvo nasiljem, natalitetom, politikom, promenili demografsku sliku Kosova sa 60:30 (Srbi:Albanci) na obrnutu. Zatim je pocelo dodatno doseljavanje iz Albanije i tako se doslo do tih LAZNIH 2 miliona stanovnika Kosova albanske nacionalnosti... Nije meni zao sto je na Kosovu sada druga vlast, nego sto je ta vlast baraba. Meni bi bilo zao sto je Kosovo ovako oduzeto cak i da nisam Srbin. Ovo nije samo protiv Srbije, nego protiv civilizacije, kao sto je bilo recimo osvajanje Amerike. Tamo su Indijanci sada na nivou statisticke greske. Lepo je govoriti "Cije ovce, toga i livada" ali se treba upitati i kako su te "ovce" tu dosle. Da su u II. svetskom ratu pobedili Japanci i naselili se u SAD, da li bi Amerikanci i sada govorili "Cije ovce, toga i livada"?

Inace, EU sve vise propada (Italija se oseca ugrozenom sto bi se FIAT pravio u Kragujevcu!) a UN su ionako propale, njih vise niko ne postuje. Da ih postuje, ne bi bilo ni rasturanja Jugoslavije, ni Srbije, ni mnogih drugih sukoba i nesreca...

Malisa

pre 13 godina

E Hasime, Hasime, o kakvim ti bajkama pricas?

EU nece ni nas, a kamoli vas! Oni da hoce da vam stvarno pomognu, izgradjivali bi vam privredu. Zar ne vidis sta vam oni grade na Kosmetu? Otvori malo oci pa bolje razgledaj.

Aleksandar

pre 13 godina

Eeeee Taci, Taci, mnogo si utripovao da si vazan Americi, kao i Kosovo. I jesi vazan, ali ne na nacin na koji ti mislis. Pogledaj Irak, pogledaj sve zemlje protiv kojih je Amerika ratovala, pa ce ti biti jasno.

Milan

pre 13 godina

Ne znam šta će na kraju biti, ali ne bih se zaklinjao u Rusiju i Kinu.
Rusija i Kina mogu da spreče ulazak Kosova u UN jedino ako ulože veto, a ako to ne urade, slobodno mogu da glasaju protiv, međutim sve će zavisiti od broja glasova.
Setimo se kako je izglasana rezolucija 1244. Rusija je glasala za tu rezoluciju, a Kina je ostala uzdržana. Niko od njih nije čak ni bio protiv.

Bora

pre 13 godina

Mogu da vas prime ako hoce i za jos jednu americku drzavu, pa i belu kucu u Pristini da prave, al Srbija ce vam disati za vratom dok moze da dise, americka nece dovjeka, vi ste u Srbiji i ostacete za vjeki vjekov, to se ne moze promeniti nikakvom odlukom trenutnih svetskih mocnika.

embro

pre 13 godina

Taci je samo saopstavao svoje zelje, koje je onda "Veliki Brat" sprovodio u dela. Samo naivnima nije jasno da je to ono sto se dogadjalo, a ne nekakva "istina" iz Tacijevih ustiju...
Samo, nikom nije do zore gorela, pa nece ni "Velikom Bratu"...

bt

pre 13 godina

Da si verovao u međunarodnu pravdu sad ne bi bio "premijer" već bi se krio negde po šumama i plašio hapšenja zbog zločina iz vremena kada nisi bio "demokrata" već terorista tzv. OVK, što ti je do 1996. g. priznavala i CIA na svojim listama. Ali, ko pronađe zajednički jezik sa Medlin Olbrajt i sličnima skida se sa svih crnih lista i ne mora više da brine za međunarodnu pravdu.

Citalac

pre 13 godina

Taci smatra da je medjunarodno pravo odobrilo otimacinu, bombardovanje, silu. To je njegovo sagledavanje pravde. On je, o sebi samom, davno delima sve rekao. Problem je ako i svet prihvati takvu " filozofiju". Nazalost, tim putem se krenulo i, opet, nazalost, mi smo " izuzuzetak koji NE potvrdjuje pravilo".

Goran

pre 13 godina

Ici ces u zatvor, ici ces u sud, ko te bolje spozna, taj postaje lud!

PS: Dragi moji sugradjani, kad vec uveliko pisete da vas nije briga za Kosovu, ajd bar napisite da vam je Kosovo u srcu, pa ako ga ne mozemo vratit danas, onda cemo sutra.

Cisto zbog onih nasih predaka sto su kao i vi sedili kuci, kao i vi sanjali buducnost za sebe i svoju decu, kao i vi bili puni strane politike a svaki je dao svoj zivot.

Slava im, i sramota da njihovo zrtvovanje sada manje vredi nego vizna liberizacija ili slicni EU paketici.

Besnik

pre 13 godina

Znate sta? Ja sam Albanac, i ne volim Taci, jer mislim da kod nas ima mnogo bolji politicara nego on, ali sta je- je, on vodi dobru politiku i do sada bio je i uspesan. Meni je vazno da moja drzava "Republic of Kosovo" sto prije bude clan EU u sta ne sumnjan uopste, kao nisam sumnjao da jednog dana bicemo slobodni i nezavisni.
I Srbija treba da bude u EU, ali tesko ce biti ako njihovi prijatelji ostaju samo Rusia, Kina, Grcka, i druge drzave gde demokratija je mrtva!

djape071

pre 13 godina

Kosovo nece biti primljeno ni u EU ni u UN ni u NATO dok ne razresi odnose sa Srbijom. Ako ne bude kontrolisala citavu teritoriju Kosova, odnosno njen severni deo, vlada Kosova ne moze da trazi clanstvo u NATO. Da bi proslo clanstvo u EU, vlada Kosova mora da prodje snagu veto-a Spanije, Grcke, Kipra, Rumunije i Slovacke. Da bi proslo clanstvo u UN, Kosovo mora da ubedi Kinu i Rusiju da ne upotrebe veto. Sto je nemoguce ukoliko vlada u Pristini ne postigne dogovor sa Beogradom.

Eto tako, samo da se zna.

besan ker

pre 13 godina

Ne znam na osnovu čega ovaj čovek računa da će tzv. država Kosovo postati član UN? NATO - vrlo verovatno, EU - možda, ali članstvo u UN je jako, jako daleko za njih... Uostalom, ako ne verujete meni, pitajte Ruse i Kineze ;-)

mm

pre 13 godina

Razumemo Tacija da zeli sve ovo da iskoristi maksimalno i da maksimalno rasiri svoju jeftinu propagandu ali treba potsetiti da se misljenje MSP-a odnosilo na rezoluciju i da tim mislenjem Taci nije postao preko noci demokrata i uvazeni politicar nego je jos uvek ratni zlocinac kojeg samo americko licemerje drzi na vlasti, Srbi sa Kosova su jos uvek u izbeglistvu i zrtve su etnickog ciscenja od strane Albanaca i zele nazad svoje kuce, srpske crkve i manastiri su i dalje poruseni ili pod policijskom zastitom, albanski zlocinci odgovorni za ubijanje i proterivanje Srba su jos uvek nekaznjeni, Pristina je i dalje etnicki ociscen grad, stanje ljudskih prava se nije poboljsalo posle ovog misljenja MSP-a, 5 clanica EU i dalje ne zele da priznaju jednostrana samoproglasenja albanskih nacionalista a i vecina gradjana Srbije i dalje smatraju da ne treba priznavati albanske nacionalisticke produkte. Tako da Taci, daleko je jako daleko to clanstvo u UN-u narocito ako se uzme u obzir da se do toga dolazi na osnovu predloga saveta bezbednosti gde se nalaze Kina i Rusija... ali, razumemo Tacija treba odraditi maksimalno ovaj poklon a i ne skodi skretanje paznje "kosovara" sa sumorne realnosti u "drzavi kosova".

Beogradjanin

pre 13 godina

Premijer Taci je za ovih nekoliko godina koliko je Kosovo potpuno slobodno, pokazao da je vrlo odgovoran politicar cije reci imaju tezinu. Do sada, kada su medjunarodni odnosi bili u pitanju, on je bio uvek u pravu. Uporedite njegove izjave, i izjave Tadica i Jeremica. Videcete da je Taci taj koji je govorio istinu, sto se na kraju isplatilo!

never mind

pre 13 godina

"Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, rekao da je mišljenje Međunarodnog suda pravde dalo pečat nezavisnosti Kosova".

Pa jeste se bar zahvalili Tadicu i Jeremicu? Ovaj sud vam je doneo vise koristi nego da vas je Srbija priznala. nasi diplomati su nas sa ovim sudom tiltovali-zabetonirali. Hteli da postanu junaci, heroji da istorija pise zlatnim slovima njihova imena. I opet nikom nista. I dalje ce da nas jasu i obmanjivaju. Ja zelim samo da pitam ta dva "mudra solomona", da li bi posle misljenja MSPa prihvatali sva dalja priznavanja Kosova od strane drzava koji su cekali odgovor suda? Jer ako me pamcenje dobro sluzi, zakacili su se sa Crnogorcima i Makedoncima zbog priznavanja Kosova a da pri tom nisu sacekali misljenje suda. Koja je sad prepreka gospodo? Da saljete misionare i molite da ne rade to. Pa nasa diplomatija je diplomatija prosjacenja i moljakanja. Gde vam je bre dostojanstvo? Sta cete sada, da ubedjujete sve koji su vas poslusali i cekali misljenje suda da je sud dao neobjasnjivo misljenje? Vi ste bre sarlatani. Cekali smo sud samo da biste dobili vi na vremenu. Cela jedna godina je prosla a vi niste znali da ce sud biti protiv nas. Pa nije sud jaci od Amerike i EU. Pos.ali ste to "mudraci" i ne znam kako vas narod i dalje tolerise. Pa bolje i Toma grobar nego mix slobista, krkobabica, exoticnih drveca i djetica.

srećan put

pre 13 godina

Jedva čekam da postanete zaista samostalni, pre svega finansijski, da preuzmete punu odgovornost za ovo što radite, te da se svet konačno "FOKUSIRA" na vas "nevine stradalnike".
Posebno bih se radovala vašem ulasku u EU.
Koji bi to cirkus bio!
EU stvarno i zaslužuje partnera poput "kosovske vlade"!

klip

pre 13 godina

Da li ovaj Tači stvarno veruje da će ga EU prihvatiti!?
Ili misli da je toliko bitan Amerikancima, da će oni i Evropu ucenjivati do iznemoglosti?
A tek ispunjavanje standarda...
Odavde do večnosti!

YOKI

pre 13 godina

Prvo treba da dolaze nova priznanja za koje ima indikacija od ovih drzava; Andora, Indonezija,
Liban, Pakistan, Jemen, Oman, Istocni Timor, Kuvajt, Irak, Bruneji, Butan, Egipat,
Gabon, Zambija, Uganda, Tongo, Tanzanija, Juzna Afrika, Kenija, Obala Slonovace, Benini,Trinidad i Tobago, Santa Lucia, Salvador, Domenikanska Republika, Tuvalu itd itd.

kant-a

pre 13 godina

Ovo je tek demagogija.
Kako ćeš ti da se preznojavaš jednog dana pred Albancima?!
A "velikih prijatelja" uvek nekako ponestane, čim na dnevni red dođu interesi malih.

Lala iz Banata

pre 13 godina

"...definitivno je došao kraj nadgledanoj nezavisnosti, rekao je Tači u obraćanju Skupštini Kosova."
U prevodu - neću više da dajem procenat od švercovanja belog i žutog Amerima...

srećan put

pre 13 godina

Jedva čekam da postanete zaista samostalni, pre svega finansijski, da preuzmete punu odgovornost za ovo što radite, te da se svet konačno "FOKUSIRA" na vas "nevine stradalnike".
Posebno bih se radovala vašem ulasku u EU.
Koji bi to cirkus bio!
EU stvarno i zaslužuje partnera poput "kosovske vlade"!

kant-a

pre 13 godina

Ovo je tek demagogija.
Kako ćeš ti da se preznojavaš jednog dana pred Albancima?!
A "velikih prijatelja" uvek nekako ponestane, čim na dnevni red dođu interesi malih.

klip

pre 13 godina

Da li ovaj Tači stvarno veruje da će ga EU prihvatiti!?
Ili misli da je toliko bitan Amerikancima, da će oni i Evropu ucenjivati do iznemoglosti?
A tek ispunjavanje standarda...
Odavde do večnosti!

Lala iz Banata

pre 13 godina

"...definitivno je došao kraj nadgledanoj nezavisnosti, rekao je Tači u obraćanju Skupštini Kosova."
U prevodu - neću više da dajem procenat od švercovanja belog i žutog Amerima...

Beogradjanin

pre 13 godina

Premijer Taci je za ovih nekoliko godina koliko je Kosovo potpuno slobodno, pokazao da je vrlo odgovoran politicar cije reci imaju tezinu. Do sada, kada su medjunarodni odnosi bili u pitanju, on je bio uvek u pravu. Uporedite njegove izjave, i izjave Tadica i Jeremica. Videcete da je Taci taj koji je govorio istinu, sto se na kraju isplatilo!

Besnik

pre 13 godina

Znate sta? Ja sam Albanac, i ne volim Taci, jer mislim da kod nas ima mnogo bolji politicara nego on, ali sta je- je, on vodi dobru politiku i do sada bio je i uspesan. Meni je vazno da moja drzava "Republic of Kosovo" sto prije bude clan EU u sta ne sumnjan uopste, kao nisam sumnjao da jednog dana bicemo slobodni i nezavisni.
I Srbija treba da bude u EU, ali tesko ce biti ako njihovi prijatelji ostaju samo Rusia, Kina, Grcka, i druge drzave gde demokratija je mrtva!

mm

pre 13 godina

Razumemo Tacija da zeli sve ovo da iskoristi maksimalno i da maksimalno rasiri svoju jeftinu propagandu ali treba potsetiti da se misljenje MSP-a odnosilo na rezoluciju i da tim mislenjem Taci nije postao preko noci demokrata i uvazeni politicar nego je jos uvek ratni zlocinac kojeg samo americko licemerje drzi na vlasti, Srbi sa Kosova su jos uvek u izbeglistvu i zrtve su etnickog ciscenja od strane Albanaca i zele nazad svoje kuce, srpske crkve i manastiri su i dalje poruseni ili pod policijskom zastitom, albanski zlocinci odgovorni za ubijanje i proterivanje Srba su jos uvek nekaznjeni, Pristina je i dalje etnicki ociscen grad, stanje ljudskih prava se nije poboljsalo posle ovog misljenja MSP-a, 5 clanica EU i dalje ne zele da priznaju jednostrana samoproglasenja albanskih nacionalista a i vecina gradjana Srbije i dalje smatraju da ne treba priznavati albanske nacionalisticke produkte. Tako da Taci, daleko je jako daleko to clanstvo u UN-u narocito ako se uzme u obzir da se do toga dolazi na osnovu predloga saveta bezbednosti gde se nalaze Kina i Rusija... ali, razumemo Tacija treba odraditi maksimalno ovaj poklon a i ne skodi skretanje paznje "kosovara" sa sumorne realnosti u "drzavi kosova".

YOKI

pre 13 godina

Prvo treba da dolaze nova priznanja za koje ima indikacija od ovih drzava; Andora, Indonezija,
Liban, Pakistan, Jemen, Oman, Istocni Timor, Kuvajt, Irak, Bruneji, Butan, Egipat,
Gabon, Zambija, Uganda, Tongo, Tanzanija, Juzna Afrika, Kenija, Obala Slonovace, Benini,Trinidad i Tobago, Santa Lucia, Salvador, Domenikanska Republika, Tuvalu itd itd.

djape071

pre 13 godina

Kosovo nece biti primljeno ni u EU ni u UN ni u NATO dok ne razresi odnose sa Srbijom. Ako ne bude kontrolisala citavu teritoriju Kosova, odnosno njen severni deo, vlada Kosova ne moze da trazi clanstvo u NATO. Da bi proslo clanstvo u EU, vlada Kosova mora da prodje snagu veto-a Spanije, Grcke, Kipra, Rumunije i Slovacke. Da bi proslo clanstvo u UN, Kosovo mora da ubedi Kinu i Rusiju da ne upotrebe veto. Sto je nemoguce ukoliko vlada u Pristini ne postigne dogovor sa Beogradom.

Eto tako, samo da se zna.

never mind

pre 13 godina

"Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, rekao da je mišljenje Međunarodnog suda pravde dalo pečat nezavisnosti Kosova".

Pa jeste se bar zahvalili Tadicu i Jeremicu? Ovaj sud vam je doneo vise koristi nego da vas je Srbija priznala. nasi diplomati su nas sa ovim sudom tiltovali-zabetonirali. Hteli da postanu junaci, heroji da istorija pise zlatnim slovima njihova imena. I opet nikom nista. I dalje ce da nas jasu i obmanjivaju. Ja zelim samo da pitam ta dva "mudra solomona", da li bi posle misljenja MSPa prihvatali sva dalja priznavanja Kosova od strane drzava koji su cekali odgovor suda? Jer ako me pamcenje dobro sluzi, zakacili su se sa Crnogorcima i Makedoncima zbog priznavanja Kosova a da pri tom nisu sacekali misljenje suda. Koja je sad prepreka gospodo? Da saljete misionare i molite da ne rade to. Pa nasa diplomatija je diplomatija prosjacenja i moljakanja. Gde vam je bre dostojanstvo? Sta cete sada, da ubedjujete sve koji su vas poslusali i cekali misljenje suda da je sud dao neobjasnjivo misljenje? Vi ste bre sarlatani. Cekali smo sud samo da biste dobili vi na vremenu. Cela jedna godina je prosla a vi niste znali da ce sud biti protiv nas. Pa nije sud jaci od Amerike i EU. Pos.ali ste to "mudraci" i ne znam kako vas narod i dalje tolerise. Pa bolje i Toma grobar nego mix slobista, krkobabica, exoticnih drveca i djetica.

besan ker

pre 13 godina

Ne znam na osnovu čega ovaj čovek računa da će tzv. država Kosovo postati član UN? NATO - vrlo verovatno, EU - možda, ali članstvo u UN je jako, jako daleko za njih... Uostalom, ako ne verujete meni, pitajte Ruse i Kineze ;-)

Bora

pre 13 godina

Mogu da vas prime ako hoce i za jos jednu americku drzavu, pa i belu kucu u Pristini da prave, al Srbija ce vam disati za vratom dok moze da dise, americka nece dovjeka, vi ste u Srbiji i ostacete za vjeki vjekov, to se ne moze promeniti nikakvom odlukom trenutnih svetskih mocnika.

Citalac

pre 13 godina

Taci smatra da je medjunarodno pravo odobrilo otimacinu, bombardovanje, silu. To je njegovo sagledavanje pravde. On je, o sebi samom, davno delima sve rekao. Problem je ako i svet prihvati takvu " filozofiju". Nazalost, tim putem se krenulo i, opet, nazalost, mi smo " izuzuzetak koji NE potvrdjuje pravilo".

Goran

pre 13 godina

Ici ces u zatvor, ici ces u sud, ko te bolje spozna, taj postaje lud!

PS: Dragi moji sugradjani, kad vec uveliko pisete da vas nije briga za Kosovu, ajd bar napisite da vam je Kosovo u srcu, pa ako ga ne mozemo vratit danas, onda cemo sutra.

Cisto zbog onih nasih predaka sto su kao i vi sedili kuci, kao i vi sanjali buducnost za sebe i svoju decu, kao i vi bili puni strane politike a svaki je dao svoj zivot.

Slava im, i sramota da njihovo zrtvovanje sada manje vredi nego vizna liberizacija ili slicni EU paketici.

Milan

pre 13 godina

Ne znam šta će na kraju biti, ali ne bih se zaklinjao u Rusiju i Kinu.
Rusija i Kina mogu da spreče ulazak Kosova u UN jedino ako ulože veto, a ako to ne urade, slobodno mogu da glasaju protiv, međutim sve će zavisiti od broja glasova.
Setimo se kako je izglasana rezolucija 1244. Rusija je glasala za tu rezoluciju, a Kina je ostala uzdržana. Niko od njih nije čak ni bio protiv.

Aleksandar

pre 13 godina

Eeeee Taci, Taci, mnogo si utripovao da si vazan Americi, kao i Kosovo. I jesi vazan, ali ne na nacin na koji ti mislis. Pogledaj Irak, pogledaj sve zemlje protiv kojih je Amerika ratovala, pa ce ti biti jasno.

Malisa

pre 13 godina

E Hasime, Hasime, o kakvim ti bajkama pricas?

EU nece ni nas, a kamoli vas! Oni da hoce da vam stvarno pomognu, izgradjivali bi vam privredu. Zar ne vidis sta vam oni grade na Kosmetu? Otvori malo oci pa bolje razgledaj.

bt

pre 13 godina

Da si verovao u međunarodnu pravdu sad ne bi bio "premijer" već bi se krio negde po šumama i plašio hapšenja zbog zločina iz vremena kada nisi bio "demokrata" već terorista tzv. OVK, što ti je do 1996. g. priznavala i CIA na svojim listama. Ali, ko pronađe zajednički jezik sa Medlin Olbrajt i sličnima skida se sa svih crnih lista i ne mora više da brine za međunarodnu pravdu.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Potuku se dve barabe (Milosevic i OVK). Ti (Amerika) stanes na stranu jedne barabe (OVK). Znaci li to da taj vise nije baraba? U tome je problem. Albanci su prvo nasiljem, natalitetom, politikom, promenili demografsku sliku Kosova sa 60:30 (Srbi:Albanci) na obrnutu. Zatim je pocelo dodatno doseljavanje iz Albanije i tako se doslo do tih LAZNIH 2 miliona stanovnika Kosova albanske nacionalnosti... Nije meni zao sto je na Kosovu sada druga vlast, nego sto je ta vlast baraba. Meni bi bilo zao sto je Kosovo ovako oduzeto cak i da nisam Srbin. Ovo nije samo protiv Srbije, nego protiv civilizacije, kao sto je bilo recimo osvajanje Amerike. Tamo su Indijanci sada na nivou statisticke greske. Lepo je govoriti "Cije ovce, toga i livada" ali se treba upitati i kako su te "ovce" tu dosle. Da su u II. svetskom ratu pobedili Japanci i naselili se u SAD, da li bi Amerikanci i sada govorili "Cije ovce, toga i livada"?

Inace, EU sve vise propada (Italija se oseca ugrozenom sto bi se FIAT pravio u Kragujevcu!) a UN su ionako propale, njih vise niko ne postuje. Da ih postuje, ne bi bilo ni rasturanja Jugoslavije, ni Srbije, ni mnogih drugih sukoba i nesreca...

embro

pre 13 godina

Taci je samo saopstavao svoje zelje, koje je onda "Veliki Brat" sprovodio u dela. Samo naivnima nije jasno da je to ono sto se dogadjalo, a ne nekakva "istina" iz Tacijevih ustiju...
Samo, nikom nije do zore gorela, pa nece ni "Velikom Bratu"...

Dejan

pre 13 godina

Hasim Taci mora da je u detinjstvu citao Andersenove bajke kada ovako nesto prica. Okupirani deo Srbije je teritorija na kojoj je najvise rasiren kriminal i korupcija.
Ljudi prezivljavaju od novca koji Albanci salju iz inostranstva jer je nezaposlenost preko 50%.
U okupiranom delu Srbije srednjevekovne crkve se pale i ruse, pravoslavna groblja skrnave, srpsko manjisko stanovnistvo etnicki cisti a njihova imovina unistava. Zbog ovakvog krsenja ljudskih prava kao i neresenih granicnih pitanja okupirani deo Srbije moze ostati jedino kao samostalan na djubristu istorije.
Jedino vracanjem Kosova i Metohije u sastav Srbije ovaj deo Balkana postace ponovo stabilan.

Besnik

pre 13 godina

Znate sta? Ja sam Albanac, i ne volim Taci, jer mislim da kod nas ima mnogo bolji politicara nego on, ali sta je- je, on vodi dobru politiku i do sada bio je i uspesan. Meni je vazno da moja drzava "Republic of Kosovo" sto prije bude clan EU u sta ne sumnjan uopste, kao nisam sumnjao da jednog dana bicemo slobodni i nezavisni.
I Srbija treba da bude u EU, ali tesko ce biti ako njihovi prijatelji ostaju samo Rusia, Kina, Grcka, i druge drzave gde demokratija je mrtva!

Beogradjanin

pre 13 godina

Premijer Taci je za ovih nekoliko godina koliko je Kosovo potpuno slobodno, pokazao da je vrlo odgovoran politicar cije reci imaju tezinu. Do sada, kada su medjunarodni odnosi bili u pitanju, on je bio uvek u pravu. Uporedite njegove izjave, i izjave Tadica i Jeremica. Videcete da je Taci taj koji je govorio istinu, sto se na kraju isplatilo!

YOKI

pre 13 godina

Prvo treba da dolaze nova priznanja za koje ima indikacija od ovih drzava; Andora, Indonezija,
Liban, Pakistan, Jemen, Oman, Istocni Timor, Kuvajt, Irak, Bruneji, Butan, Egipat,
Gabon, Zambija, Uganda, Tongo, Tanzanija, Juzna Afrika, Kenija, Obala Slonovace, Benini,Trinidad i Tobago, Santa Lucia, Salvador, Domenikanska Republika, Tuvalu itd itd.

srećan put

pre 13 godina

Jedva čekam da postanete zaista samostalni, pre svega finansijski, da preuzmete punu odgovornost za ovo što radite, te da se svet konačno "FOKUSIRA" na vas "nevine stradalnike".
Posebno bih se radovala vašem ulasku u EU.
Koji bi to cirkus bio!
EU stvarno i zaslužuje partnera poput "kosovske vlade"!

Bora

pre 13 godina

Mogu da vas prime ako hoce i za jos jednu americku drzavu, pa i belu kucu u Pristini da prave, al Srbija ce vam disati za vratom dok moze da dise, americka nece dovjeka, vi ste u Srbiji i ostacete za vjeki vjekov, to se ne moze promeniti nikakvom odlukom trenutnih svetskih mocnika.

klip

pre 13 godina

Da li ovaj Tači stvarno veruje da će ga EU prihvatiti!?
Ili misli da je toliko bitan Amerikancima, da će oni i Evropu ucenjivati do iznemoglosti?
A tek ispunjavanje standarda...
Odavde do večnosti!

Lala iz Banata

pre 13 godina

"...definitivno je došao kraj nadgledanoj nezavisnosti, rekao je Tači u obraćanju Skupštini Kosova."
U prevodu - neću više da dajem procenat od švercovanja belog i žutog Amerima...

besan ker

pre 13 godina

Ne znam na osnovu čega ovaj čovek računa da će tzv. država Kosovo postati član UN? NATO - vrlo verovatno, EU - možda, ali članstvo u UN je jako, jako daleko za njih... Uostalom, ako ne verujete meni, pitajte Ruse i Kineze ;-)

Goran

pre 13 godina

Ici ces u zatvor, ici ces u sud, ko te bolje spozna, taj postaje lud!

PS: Dragi moji sugradjani, kad vec uveliko pisete da vas nije briga za Kosovu, ajd bar napisite da vam je Kosovo u srcu, pa ako ga ne mozemo vratit danas, onda cemo sutra.

Cisto zbog onih nasih predaka sto su kao i vi sedili kuci, kao i vi sanjali buducnost za sebe i svoju decu, kao i vi bili puni strane politike a svaki je dao svoj zivot.

Slava im, i sramota da njihovo zrtvovanje sada manje vredi nego vizna liberizacija ili slicni EU paketici.

kant-a

pre 13 godina

Ovo je tek demagogija.
Kako ćeš ti da se preznojavaš jednog dana pred Albancima?!
A "velikih prijatelja" uvek nekako ponestane, čim na dnevni red dođu interesi malih.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

Potuku se dve barabe (Milosevic i OVK). Ti (Amerika) stanes na stranu jedne barabe (OVK). Znaci li to da taj vise nije baraba? U tome je problem. Albanci su prvo nasiljem, natalitetom, politikom, promenili demografsku sliku Kosova sa 60:30 (Srbi:Albanci) na obrnutu. Zatim je pocelo dodatno doseljavanje iz Albanije i tako se doslo do tih LAZNIH 2 miliona stanovnika Kosova albanske nacionalnosti... Nije meni zao sto je na Kosovu sada druga vlast, nego sto je ta vlast baraba. Meni bi bilo zao sto je Kosovo ovako oduzeto cak i da nisam Srbin. Ovo nije samo protiv Srbije, nego protiv civilizacije, kao sto je bilo recimo osvajanje Amerike. Tamo su Indijanci sada na nivou statisticke greske. Lepo je govoriti "Cije ovce, toga i livada" ali se treba upitati i kako su te "ovce" tu dosle. Da su u II. svetskom ratu pobedili Japanci i naselili se u SAD, da li bi Amerikanci i sada govorili "Cije ovce, toga i livada"?

Inace, EU sve vise propada (Italija se oseca ugrozenom sto bi se FIAT pravio u Kragujevcu!) a UN su ionako propale, njih vise niko ne postuje. Da ih postuje, ne bi bilo ni rasturanja Jugoslavije, ni Srbije, ni mnogih drugih sukoba i nesreca...

Aleksandar

pre 13 godina

Eeeee Taci, Taci, mnogo si utripovao da si vazan Americi, kao i Kosovo. I jesi vazan, ali ne na nacin na koji ti mislis. Pogledaj Irak, pogledaj sve zemlje protiv kojih je Amerika ratovala, pa ce ti biti jasno.

Citalac

pre 13 godina

Taci smatra da je medjunarodno pravo odobrilo otimacinu, bombardovanje, silu. To je njegovo sagledavanje pravde. On je, o sebi samom, davno delima sve rekao. Problem je ako i svet prihvati takvu " filozofiju". Nazalost, tim putem se krenulo i, opet, nazalost, mi smo " izuzuzetak koji NE potvrdjuje pravilo".

mm

pre 13 godina

Razumemo Tacija da zeli sve ovo da iskoristi maksimalno i da maksimalno rasiri svoju jeftinu propagandu ali treba potsetiti da se misljenje MSP-a odnosilo na rezoluciju i da tim mislenjem Taci nije postao preko noci demokrata i uvazeni politicar nego je jos uvek ratni zlocinac kojeg samo americko licemerje drzi na vlasti, Srbi sa Kosova su jos uvek u izbeglistvu i zrtve su etnickog ciscenja od strane Albanaca i zele nazad svoje kuce, srpske crkve i manastiri su i dalje poruseni ili pod policijskom zastitom, albanski zlocinci odgovorni za ubijanje i proterivanje Srba su jos uvek nekaznjeni, Pristina je i dalje etnicki ociscen grad, stanje ljudskih prava se nije poboljsalo posle ovog misljenja MSP-a, 5 clanica EU i dalje ne zele da priznaju jednostrana samoproglasenja albanskih nacionalista a i vecina gradjana Srbije i dalje smatraju da ne treba priznavati albanske nacionalisticke produkte. Tako da Taci, daleko je jako daleko to clanstvo u UN-u narocito ako se uzme u obzir da se do toga dolazi na osnovu predloga saveta bezbednosti gde se nalaze Kina i Rusija... ali, razumemo Tacija treba odraditi maksimalno ovaj poklon a i ne skodi skretanje paznje "kosovara" sa sumorne realnosti u "drzavi kosova".

djape071

pre 13 godina

Kosovo nece biti primljeno ni u EU ni u UN ni u NATO dok ne razresi odnose sa Srbijom. Ako ne bude kontrolisala citavu teritoriju Kosova, odnosno njen severni deo, vlada Kosova ne moze da trazi clanstvo u NATO. Da bi proslo clanstvo u EU, vlada Kosova mora da prodje snagu veto-a Spanije, Grcke, Kipra, Rumunije i Slovacke. Da bi proslo clanstvo u UN, Kosovo mora da ubedi Kinu i Rusiju da ne upotrebe veto. Sto je nemoguce ukoliko vlada u Pristini ne postigne dogovor sa Beogradom.

Eto tako, samo da se zna.

bt

pre 13 godina

Da si verovao u međunarodnu pravdu sad ne bi bio "premijer" već bi se krio negde po šumama i plašio hapšenja zbog zločina iz vremena kada nisi bio "demokrata" već terorista tzv. OVK, što ti je do 1996. g. priznavala i CIA na svojim listama. Ali, ko pronađe zajednički jezik sa Medlin Olbrajt i sličnima skida se sa svih crnih lista i ne mora više da brine za međunarodnu pravdu.

embro

pre 13 godina

Taci je samo saopstavao svoje zelje, koje je onda "Veliki Brat" sprovodio u dela. Samo naivnima nije jasno da je to ono sto se dogadjalo, a ne nekakva "istina" iz Tacijevih ustiju...
Samo, nikom nije do zore gorela, pa nece ni "Velikom Bratu"...

Dejan

pre 13 godina

Hasim Taci mora da je u detinjstvu citao Andersenove bajke kada ovako nesto prica. Okupirani deo Srbije je teritorija na kojoj je najvise rasiren kriminal i korupcija.
Ljudi prezivljavaju od novca koji Albanci salju iz inostranstva jer je nezaposlenost preko 50%.
U okupiranom delu Srbije srednjevekovne crkve se pale i ruse, pravoslavna groblja skrnave, srpsko manjisko stanovnistvo etnicki cisti a njihova imovina unistava. Zbog ovakvog krsenja ljudskih prava kao i neresenih granicnih pitanja okupirani deo Srbije moze ostati jedino kao samostalan na djubristu istorije.
Jedino vracanjem Kosova i Metohije u sastav Srbije ovaj deo Balkana postace ponovo stabilan.

Malisa

pre 13 godina

E Hasime, Hasime, o kakvim ti bajkama pricas?

EU nece ni nas, a kamoli vas! Oni da hoce da vam stvarno pomognu, izgradjivali bi vam privredu. Zar ne vidis sta vam oni grade na Kosmetu? Otvori malo oci pa bolje razgledaj.

never mind

pre 13 godina

"Tači je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, rekao da je mišljenje Međunarodnog suda pravde dalo pečat nezavisnosti Kosova".

Pa jeste se bar zahvalili Tadicu i Jeremicu? Ovaj sud vam je doneo vise koristi nego da vas je Srbija priznala. nasi diplomati su nas sa ovim sudom tiltovali-zabetonirali. Hteli da postanu junaci, heroji da istorija pise zlatnim slovima njihova imena. I opet nikom nista. I dalje ce da nas jasu i obmanjivaju. Ja zelim samo da pitam ta dva "mudra solomona", da li bi posle misljenja MSPa prihvatali sva dalja priznavanja Kosova od strane drzava koji su cekali odgovor suda? Jer ako me pamcenje dobro sluzi, zakacili su se sa Crnogorcima i Makedoncima zbog priznavanja Kosova a da pri tom nisu sacekali misljenje suda. Koja je sad prepreka gospodo? Da saljete misionare i molite da ne rade to. Pa nasa diplomatija je diplomatija prosjacenja i moljakanja. Gde vam je bre dostojanstvo? Sta cete sada, da ubedjujete sve koji su vas poslusali i cekali misljenje suda da je sud dao neobjasnjivo misljenje? Vi ste bre sarlatani. Cekali smo sud samo da biste dobili vi na vremenu. Cela jedna godina je prosla a vi niste znali da ce sud biti protiv nas. Pa nije sud jaci od Amerike i EU. Pos.ali ste to "mudraci" i ne znam kako vas narod i dalje tolerise. Pa bolje i Toma grobar nego mix slobista, krkobabica, exoticnih drveca i djetica.

Milan

pre 13 godina

Ne znam šta će na kraju biti, ali ne bih se zaklinjao u Rusiju i Kinu.
Rusija i Kina mogu da spreče ulazak Kosova u UN jedino ako ulože veto, a ako to ne urade, slobodno mogu da glasaju protiv, međutim sve će zavisiti od broja glasova.
Setimo se kako je izglasana rezolucija 1244. Rusija je glasala za tu rezoluciju, a Kina je ostala uzdržana. Niko od njih nije čak ni bio protiv.