Nedelja, 25.07.2010.

23:26

Drašković: Kosovo će postati deo UN

Lider SPO Vuk Drašković smatra da će Kosovo posle odluke MSP u Hagu postati članica UN, jer će većina država prihvatiti stvarnost i mišljenje tog suda.

Izvor: Pres

Draškoviæ: Kosovo æe postati deo UN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Srđan Babović

pre 13 godina

Bravo, Vuče!
Ponovo ste dokazali da ste pravi Srbin koji ne beži od realnosti i koji narodu voli da kaže istinu, pa ma kakva ona bila.
Gde bi sada Srbija bila da je većina naroda slušala ono što ste pričali od početka?! Ali, ovaj naš polupismeni narod voli da sluša "slatke laži" koje mu pričaju razni politikanti željni slave i vlasti, a ne slušaju pravog Srbina kao što ste Vi.
E, zato ja ostajem veran našem SPO-u i Vaš verni sledbenik, jer Vi ste jedina svetla tačka na političkoj sceni Srbije, jer dajete nadu da će ovaj narod, napokon, krenuti uzlaznom putanjom.
Neka Vam Bog da zdravlje i dug život!
Sa verom u Boga - za Kralja i Otadžbinu!

Pobesneli max

pre 13 godina

Draskovic prorocanski, kao i uvek do sad, najavljuje ono sto je realno da ce se desiti. Nazalost! Ovi sto ga pljuju zaboravljaju da smo se u mnogo cemu vratili na njegove reci koje je pricao unazad 20 godina. U 90 % slucajeva je bio u pravu, samo nije imao ko da ga slusa. lepse je bilo slusati "slatke lazi". To je i razumljivo kad se kod nas politicari i politika shvataju emocionalno. Pojedine politicare ne cenimo po rezultatu, vec po lepoti, po ljubavi prema njima, po emocijama. Zato i pale te "slatke lazi".

Dragan Vl.

pre 13 godina

Citajuci komentare, sticem utisak da je Milosevic jos uvek ziv i da njegova TV Bastilja i dalje punom parom ispira mozak Srbima.
Po ovim komentarima, ispada da je Draskovic kriv sto je KiM izgubljen za drzavu Srbiju, a ne Milosevic koji je zaratio sa najacom vojnom silom ovog sveta i naravno, katastrofalno izgubio.
Ovo sta se desava u Srbiji,na njenoj politickoj sceni je verovatno nezamislivo u vecini zemalja ovog sveta, pa je apsurd nad apsurdima, da onaj ko narodu prica istinu je na marginama politickog zivota i da ga vecina mrzi iz dna duse, a onaj ko ga gleda u oci i laze, je izuzetno popularan.
Bas zbog toga i prolazimo kao drzava i narod ovako kako nam je sad, i umesto da se definitvno otreznimo od Milosevicevig pijanstva, cini mi se, da bi ga bar 40% Srba vrlo rado kloniralo i ponovo pocelo zdusno podrzavati.
Nevrovatno , ali i istinito!

Nenad Paunovic

pre 13 godina

Mislim da bi Vuk Draskovic trebalo da prihvati realnost da njegova stranka na izborima vredi 1%-2%, a mogao bi i u predizbornu koaliciju sa LDP-om pa onda zajedno 5.2 %-i eto nas onda u parlamentu a tu je i "ucenjivacki potencijal" ako bude tesno izmedju DS-a i "naprednjaka". Kakva EU, Kosovo i ostale "iracionalne kategorije" ja pricam o direktorskim mestima u javnim preduzecima-to je "realnost"....

Dejan

pre 13 godina

Baš me interesuje kako bi izgledalo da UN, međunarodna zajednica i velike sile vrate Srbiji Kosovo. Kako bi ona tada upravljala ovom pokrajinom? Koliko bi joj većinsko stanovništvo pomoglo u tome? Znam, neko će reći na silu, ali to je već probano i rezultati su pred nama. Mislim da treba prihvatiti realnost i sarađivati sa Prištinom zarad dobrobiti naših sunarodnika koji su tamo ostali i budućnosti čitavog naroda koja očigledno zavisi od toga.
Eto, to je čak i Vuk Drašković primetio.

Proka

pre 13 godina

Ja ne razumem kako je Draskovic bio ministar spoljnih poslova kad ne zna osnovne stvari, nprd. da o clanstvu u UN ne odlucuje MSP vec Savet bezbednosti u kom sede dve drzave koje su se izjasnile da prakticno ne priznaju ovu odluku MSP.

Miodrag Dimitrijević

pre 13 godina

Bravo Vuče, napadaju te ovi isti kmeri kako si izdajnik i slično. Šta bi oni da svi legnemo i umremo jer su crveni izgubili Kosovo dok su nas gnjavili o bratsvu i jedinstvu i svetskoj pravdi.Nismo prvi ni poslednji koji će u svetu izgubiti svoju teritoriju, nego hajde da krenemo napred za dobro naše dece, nacije i teritorije na kojoj još žive Srbi.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Na osnovu ovakvih izjava, na izborima bih se samo dvoumio da li da biram Cedomira Jovanovica ili Vuka Draskovica ?
Jedino sto mi kod njega jos malo smeta je to sto je CETNIK inace je svakim danom sve RAZUMNIJI !

Aleksandar

pre 13 godina

Sto bi Ameri rekli - too little, too late. Sto tu izjavu nisi dao dok si bio na poziciju koju je sad uzurpirao ovaj balavac? A, tad nije bilo politicki oportuno i nije bilo toliko zahvalno za predvidjanje? Pa nista onda...

Lako biti kapetan posle bitke. Vi ste, gospodine Draskovicu, okrenuli ceo krug - pre 20 godina ste bili gori od Milosevica i Seselja zajedno, preteci da cete seci ruke i barjake, da bi sad blagosiljali ulazak u UN istim tim ljudima... Politicki stavovi se mogu menjati, al' ovo je vec humoreska... Vazno se Dana ugurala u NIS, i vazno pola vase i njene rodbine visi o drzavnoj sisi, to je valjda vredno menjanja stavova kako vetar dune...

darko

pre 13 godina

Da li neko mozda misli da ce neko hteti da spreci drzavu koju priznaje vise od 2/3 drzava da postane clanica un .
Sada je vec 1/3 .
Svako sa i malo razmisljanja ne moze da zamisli da preko 2/3 drzava priznaje nekog a Rusija ili Kina ulazu veto sem ako ta teritorija nije bila deo njih kao tajvan.

mladen bozic

pre 13 godina

Vuk je iskren i realan kao i sve ove godine do sada. i svaka mu cast na tome....mladost mi je prosla slusajuci SPS lazi .... vidim po komentarima da nekima laz bas godi i da mrze istinu ... STRASNO!!!....kao RUSIJA I KINA nasi prijatelji ulozice veto...hahaha....NIKAD SE MI NECEMO OSVESTITI...OOOOOO SRBIJOOOOOOOO!!!!!!!

Ivana

pre 13 godina

Ja kao gradjanka Srbije necu da placam ovakve ljude na vlasti, SPO ima ministra u vlasti ja to necu vise da trpim. Vuk Draskovic je i pre odluke MSP davao ovakve izjave stranim medijima a niko iz vladajuce koalicije nije reagovao samo zato sto su im fotelje vaznije i od Gracanice i svih Srpskih manastira na Kosmetu!

Европљанин

pre 13 godina

Који су то "реални циљеви" господине Даршковићу? Па Србија данас није Милошевићева Србија, Србија данас тражи само минимум минимума. Америка и њен пулен Хашим Тачи виде "компромис" тако што ће једна страна (албанска) да добије све, а друга страна (српска) да изгуби све. Тачи пре неки дан агенцији АФП отворено признаје: "Независно Косово је наш компромис са Србијом". Заштита неалбанског становништва од терора Албанаца и заштита српских цркава и манастира да нам их све не поруше и не претворе у џамије нису ваљда тај велики "уступак" који треба да "изборимо" тиме што бисмо признали независност Косова. Дакле, сада видимо да је могућност убијања незаштићених Срба преговарачки потенцијал Албанаца. Српска страна данас и не говори о "суверенитету" на Космету кога нема, она једноставно инсистира да се ратом и оружаном побуном не могу мењати границе суверених држава. Оптуживати Владу Србије за неиспуњење циљева на Косову и за неулазак у ЕУ је у најмању руку неодговорно. Србија на миран начин, дипломатским средствима, покушава да заштити део своје територије од сецесије а истовремено је прихватила све захтеве из Европе који су се тицали њеног бржег пута ка ЕУ. Кораци Србије претходних месеци према ЕУ захваљујући одлучности и потезима проевропске Владе у Београду, према речима водећих људи ЕУ, су били и већи и дужи од корака већине наших суседа који такође теже што бржем укључењу. На крају, зашто сте у Влади за коју кажете да није испунила два главна задатка - Косово и ЕУ. Због комада плена за Вашег министра и пар посланика који не уживају никакав углед у народу, или да бисте одржали у животу странку која је једино на леђима ДС-а могла у парламент? Да сте часни - ред би био да пређете у опозицију и да заједно са ЛДП водите политику за коју се истински залажете - да Србија одмах призна косовску независност и да онда уз подршку најмоћнијих држава ЕУ и истовремено највернијих америчких савезника Велике Британије, Немачке и Француске за награду "преко реда" буде примљена у чланство ЕУ. Тиме бисте пред грађане Србије ишли са "причом", како сте за разлику од претходних власти које нису избориле ни повољно решење за Космет ни ЕУ изборили једно од ова два, а председници најмоћнијих држава би уз то још и гласно позвали Приштину да обезбеди безбедност Срба.

Fillipo

pre 13 godina

Vuk Draskovic. Hahah, hvala Bogu da ova i druge stranke imaju 5% podrske zajedno.
Od partijskog cate, velikog cetnika, prvih paravojnih jedinica na prostoru bivse Jugoslavije - Sprske garde, koju je formirao i dao na upravljanje Giski i Belom, preko sukoba sa Slobom, do saradnje sa Slobom... Ovom gospodinu malo doslednosti je strana stvar, a o obrazu da ne govorim.

Sasa

pre 13 godina

Potpuno podrzavam Vuka. Ne treba sada ponovo , jos dublje propadati, treba prihvatiti realnost da su Albanci izborili svoju nezavisnost, a mi izgubili. Sve sto kasnije to prihvatimo bice nam teze i teze. JA nisam za nezavisnost ali to je realnost i to moraju nasi politicari, bez obzira, na kasniji rejting na izborima , da donesu takvu odluku.

marko, nis

pre 13 godina

Mislim da je sasvim logicno da politicke stranke, koje su jasno za ulazak u EU i NATO, promenu politike prema Kosovu, treba da budu zajedno u predizbornoj koaliciji. Dakle, LDP, SPO, LSV, SDU. One predstavljaju liberalnu, konzervativnu i socijaldemokratsku stranu proevropske politike. U normalnoj situaciji, trebale bi da budu na razlicitim stranama, ali posto ovo nije normalna situacija, i posto se jos uvek borimo da se uspostavi i stabilizuje minimum razumne politike u Srbiji, oni treba da budu zajedno.

bt

pre 13 godina

Vuče, pa ti si zaboravio da je tvoja stranka deo vladajuće koalicije, da upravo zahvaljujući tvojim glasovima Vlada radi ono što radi i da ovim rečima ustvari kritikuješ samog sebe. Ti znaš da bi mogao da izađeš iz vlasti i pređeš u opoziciju ali nećeš, jer vlast je slatka, naročito za one tvoje ljude koji su po stranačkoj liniji postavljeni na položaje i došli do neslućenog bogatstva.

Pedja

pre 13 godina

Vuk Draskovic?
Jedan od onih koji su se od politike obogatili.
Jedan od glasnijih u onom coporu koji je kidisao na pokojnog Zorana Djindjica.

glas

pre 13 godina

Dokaz koliko smo mi slaba država, nije ni trenutna politika, ni (ne)uspesi, ni odustajanje od sopstvene teritorije, vremenom verovetno i sopstvenog naroda, već:
1. Činjenica da jedan Vuk Drašković priča ovo što priča, a podsećam da je bio prvi da "seče ruke koje nose turske barjake" (citat).
2. Činjenica da na takve izjave više niko ne reaguje. Narod je oguglao, da neko želi da nam okupira državu dali bi mu je svi zajedno na poklon.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kad govoris vec o marginama, pogledaj prvo gde si svojom "smislenom politikom" doveo svoj SPO, na nivo kucnog saveta, a ovamo pricas sta treba drzava da radi ... ali nisi jedini, pa zato i jesmo , gde smo ....

Steff

pre 13 godina

Gospodin Draskovic iako je bio ministar inostranih poslova ocigledno ne zna kako se postaje clan UN! Teoretski moze da od 192 zemlje 190 da prizna Kosovo ali ako Rusija, kao stalna clanica SB UN ne prizna Kosovo i blokira prijem Kosova u UN nema nista od clanstva. Tako to funkcionise!

Горан

pre 13 godina

Господине Драшковићу, у чијем је интересу овакав ваш наступ? Оваквим вашим наступом показујете да се нисте ни потрудили да прочитате одлуку МСП-а?

Сви знамо да је ситуација тешка, али овакав ваш наступ ме је тотално разочарао у вас и вашу личност.

stiv nes

pre 13 godina

Kao i uvek do sada, Vuk govori istinu, istinu i samo istinu... Kosovo je izgubljeno, onog momenta kada je potpisan kumanovski sporazum, prema tome zamlacivanje naroda pricom da ''nikada necemo priznati nezavisnost'' je samo nacin prikupljanja jeftinih politickih poena...Uostalom, da je narod slusao Vuka, barem sto se spoljne politike tice, Srbi u Hrvatskoj bi imali siroku autonomiju, Srbi u Bosni nezavisnu drzavu, Srbe na Kosovu bi stitila nasa vojska i policija ( Rambujevski sporazum ), ne bi bilo sankcija, bombardovanja i sl. Zakljucak: Poslusajmo Vuka, barem jednom!!!

Aleksandar

pre 13 godina

Srbija na zalost nije ostvarila nista! Od Evrope smo daleko, Kosovo je izgubljeno ne verujem da moze doci i do podele, ekonomski smo slabi i veoma se lose zivi, samo i dalje ne razumem sta misle i cemu li se nadaju kada i dalje ko papagaji ponavljaju '' Kosovo je Srbija''? Imamo veoma neozbiljene i kratkovide politicare sto nas moze kostati jos vise u buducnosti !

matko

pre 13 godina

Kao i uvek, Vuk je iskren do bola jer mislim da govori istnu.
Sto bi se reklo Vuk je "vulgarno konkretan",
a sasvim druga je stvar sto nam se ne svidja tj ne volimo cuti sta on kaze.
Niko nas nije terao da onim hladnjacama, Batajnicom, proterivanjima,...izazivamo svetski zajednicu, tj. "vucemo djavola za rep" na kraju 20. veka.
Sada je doslo vreme da se plati za taj avanturizam.

Milan

pre 13 godina

"...ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću ništa ne zamera..." - izvinite ali ovo je stvarno nekorektno! Ne može se osuđivati neka politika a istovremeno abolirati one koji su tu politiku sprovodili. Nije politika neka sitna svađa između muža i žene, u pitanju je velika odgovornost za živote miliona ljudi.

VK

pre 13 godina

Vuk je svakim danom sve bolji, a podrška mu je sve manja. Nažalost, ispiranje mozgova devedesetih dovelo je do toga, i imponuje mi što ovaj čovek ume da kaže popu pop, a bobu bob, i što nije dozvolio da mu populizam ispere mozak.

Bogdan Misic

pre 13 godina

Ti si odavno izgubio smisao za realnost, i sada si proslost. Ministar Jeremic obavlja svoj posao profesionalno i na najbolji moguci nacin, stvari se u svetu menjaju i promene su tektonske. Bilo bi glupo da Srbija sada odustane, i naranvo nikad ne sme da odustane, Kosovo je oteto i vraticemo ga kad tad.

Aleksandar

pre 13 godina

Potpisujem... Pored LDP-a jedini koji razmislja normalno i zeli dobro ovoj zemlji. Svi ostali su politikanti koje samo interesuje trenutni politicki rejting. Pravi politicar je onaj koji vodi, a ne onaj koji osluskuje sta vecina u gradjanstvu misli o nekom problemu. Bravo Vuce!!!

gastarbajter

pre 13 godina

Svaka ti je uvek bila tacna,jeste,i bice! Uvek si govorio ono sto jeste a ne ono sto bi drugi hteli da cuju! Na zalost, danas u Srbiji vecina govori ono sto bi drugi hteli da cuju, a rade ono sto njima odgovara!

Max

pre 13 godina

Ne mogu da verujem!Konačno je neko skupio hrabrosti da kaže pravu istinu...nisam to očekivala od Vuka...nisam to očekivala ni od jednog političara...Nažalost, nakon ovoga što se desilo Teofilu, a i svega što se dešava proteklih 20 godina, savet Vuku je - Čuvaj leđa...

menja se i dlaka i ćud

pre 13 godina

Šta tražiš onda u takvoj vladi, Vuče? Pogotovo je čudno kako možeš biti u istoj vlasti sa onima iz čije stranke je naručivano tvoje ubistvo i čija stranka je najveći krivac što nam Kosovo i Metohija odlaze...Drugačiju priču si pričao ranije, narod te je sledio i slušao, a sada si samo još jedan prišipetlja koja hoće da ućari još malo vlasti pre nego što se penzioniše... nadam se da će to penzionisanje uslediti uskoro.

bane

pre 13 godina

da li ovog coveka i ovu stranku uopste neko vise uzima za ozbiljno? nekada je bio lider opozicije, a sada je zna se i zasto portparol bele kuce za srbiju!

Maksim KG

pre 13 godina

Mislim,da je krajnje vreme da pocnemo slusati sta prica ovaj umni covek.
Nema nikakve sumnje,da je sadasnja politika prema KiM dozivela veliki poraz posle presude SM u Hagu,zato pod hitno moramo promeniti to sto se pokazalo kao apsolutni promasaj,i to bas onako kako predlaze Draskovic,u saradnji sa EU i medjunarodnom zajednicom,jer ako se nastavimo inatiti svim predlozima koji na stizu i iz Brisela i Vasingtona, plasim se izolacije koju smo vec imali pod rezimom S.Milosevica koji je i najveci krivac za ovakvo stanje u kojem je drzava Srbija.
Zato moja puna podrska ovim recima V.Draskovica.

David

pre 13 godina

Hoće li ovaj Draškovićć više da nestane sa političke scene, svi odoše samo se on još uvek vuče kao prebijeni mačak i lupeta...

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Marginalna stranka, sa propalim i prevazidjenim liderom, koji zarad poziva na Bozicni rucak u Belu kucu reci ce sve sto zele da cuju americki diplomati. I verujem da sada prosto se moli Bogu da Kosovo postane clanica UN kako bi mogao likovati kako je on na to ukazivao i bio toboz vizionar. Svi su svesni kakve je jacine glavni promotor kosovske kvazi drzave i da nije iskljuceno da Kosovo dobije sve ono za sto se Srbija bori da spreci, ali to ne znaci da mu se to treba dati na tacni i predajom, vec da Srbija kolko moze brani svoj integritet. Jedan puno kvalitteniji pisac od Draskovica je jednom rekao: "Sve su Drine na svetu krive. Niko nikada nije uspeo da ispravi nijednu krivu Drinu. Ali to nije razlog da se ne nastavi za ispravljanjem krivih Drina" (Ivo Andric). Takva je i borba Srbije za nase Kosovo.

MUKNAVI

pre 13 godina

Draskovicu, KiM, deo teritorije Srbije koji je odcepljen uz pomoc amerike i jos po nekih, ti dobro znas detalje i ostalo, postace clanica "ujedinjenih nacija" jer UN vise ne postoje. To je kompromitovana organizacija koja je u rukama Amerike i jos po nekih, a ostali su .."druga i treca klasa" po kojoj vrsljaju kada im sta zatreba.

bato

pre 13 godina

Jadna je ova Srbija, kad kreatori politike 90tih sad drze predavanja onim koji su bili deca u to doba, kako je sadasnja politika pogresna. meni samo nije jasno ko ovim likovima tipa Vuka Draskovica uopste daje paznju. Ovo je poslednji put da kometarisem njegovu izjavu.

Dragana

pre 13 godina

Vuče DOSADAN SI !!!
Ima da istrčiš za prvu govornicu u prvoj predizbornoj kampanji i samo svoj lični interes gledaš ! NIKOME VIŠE NISI ZANIMLJIV !

mislim

pre 13 godina

Kaze Vk:
""Srbija, prema njegovim rečima, treba da sa Evropskom unijom traži najbolja rešenja za srpski narod i crkve na Kosovu i treba zajedno sa EU da napiše rezoluciju koja će biti podneta Generalnoj skupštini UN.""
Nesta ne verujem da ce EU i Srbija bas zajedno pisati tu deklaraciju tj da ce se bas toliko usaglasiti.
A sa druge strane, posto to treba biti usaglaseno sa svim clanicama EU [27 njih], nesta ne verujem da nece biti lobiranja da EU to ne radi nego treba da ponudi "usluge dobre volje" obemama stranama, ali ce sama ostati po strani.

zex

pre 13 godina

Istina je da se Kosovom sakriva sva nesposobnost bilo koje srpske politike, ekonomije i nemogucnost i zelja da se ne resi korupcija i milion problema u Srbiji...
istina je da ljudi na vlasti i oko nje stite mafiju, bogate jer oni koristeci korupciju vladaju ekonomskom scenom srbije

Van Helsing

pre 13 godina

Na žalost, ma koliko Vuk godinama bio u pravu i govorio realno o našem stanju, narod više veruje raznim kleptokratskim demagozima koji ga otvoreno lažu da bi došli na vlast ili spojili par mandata, i napunili račune na tropskim ostrvima.

mika

pre 13 godina

Nikada (eksplicitno ili implicitno) priznati nezavisnost Kosova. Meni je skoro neverovatno sta u poslednje vreme izjavljuje isti onaj covek koji je napisao "Ruskog konzula".

Dejan

pre 13 godina

Izgleda da Vuk nikada neće shvatiti da je bar pet srpskih političara sa istom tom retorikom već dobilo neviđene poene u Međunarodnoj zajednici. Goran Svilanović i Čeda Jovanović su neki od njih. Drašković je totalni politički luzer, a sada mi je još jadniji jer mu Kosovo dođe kao slamka spasa.

Vrzino kolo

pre 13 godina

Bravo Vuce.
Problem je sto nikome od nas pa ni meni naravno, nije drago da otcepljeni deo Srbije dobija nekakav suverenitet. Kriminalna tvorevina, narko klanovi, region bez ikakve perspektive. Osim toga, pola njih bi poslao u Hag, momentalno!
Ali realanost je ponekad bolna i daljim insistiranjem, ispadamo jos vise smesni a ne vidim sansu da uspemo.
Dakle sta sad? Zarad nase persektive bi ih poslao gde ne treba i presao preko bolnog dela nase istorije, ali niko na vlasti nije spreman da to uradi, a Zapad nam ni malo ne pomaze, naprotiv.

djordje

pre 13 godina

Ovom čoveku definitvno ide bolje pisanje knjiga od veličanja zločinačkog pokreta na livadi svake godine, traženje leša predvodnika istog i davanja ovakvih izjava čisto da se kaže nešto

Van Helsing

pre 13 godina

Na žalost, ma koliko Vuk godinama bio u pravu i govorio realno o našem stanju, narod više veruje raznim kleptokratskim demagozima koji ga otvoreno lažu da bi došli na vlast ili spojili par mandata, i napunili račune na tropskim ostrvima.

Aleksandar

pre 13 godina

Potpisujem... Pored LDP-a jedini koji razmislja normalno i zeli dobro ovoj zemlji. Svi ostali su politikanti koje samo interesuje trenutni politicki rejting. Pravi politicar je onaj koji vodi, a ne onaj koji osluskuje sta vecina u gradjanstvu misli o nekom problemu. Bravo Vuce!!!

mladen bozic

pre 13 godina

Vuk je iskren i realan kao i sve ove godine do sada. i svaka mu cast na tome....mladost mi je prosla slusajuci SPS lazi .... vidim po komentarima da nekima laz bas godi i da mrze istinu ... STRASNO!!!....kao RUSIJA I KINA nasi prijatelji ulozice veto...hahaha....NIKAD SE MI NECEMO OSVESTITI...OOOOOO SRBIJOOOOOOOO!!!!!!!

Dejan

pre 13 godina

Izgleda da Vuk nikada neće shvatiti da je bar pet srpskih političara sa istom tom retorikom već dobilo neviđene poene u Međunarodnoj zajednici. Goran Svilanović i Čeda Jovanović su neki od njih. Drašković je totalni politički luzer, a sada mi je još jadniji jer mu Kosovo dođe kao slamka spasa.

Vrzino kolo

pre 13 godina

Bravo Vuce.
Problem je sto nikome od nas pa ni meni naravno, nije drago da otcepljeni deo Srbije dobija nekakav suverenitet. Kriminalna tvorevina, narko klanovi, region bez ikakve perspektive. Osim toga, pola njih bi poslao u Hag, momentalno!
Ali realanost je ponekad bolna i daljim insistiranjem, ispadamo jos vise smesni a ne vidim sansu da uspemo.
Dakle sta sad? Zarad nase persektive bi ih poslao gde ne treba i presao preko bolnog dela nase istorije, ali niko na vlasti nije spreman da to uradi, a Zapad nam ni malo ne pomaze, naprotiv.

Dragan Vl.

pre 13 godina

Citajuci komentare, sticem utisak da je Milosevic jos uvek ziv i da njegova TV Bastilja i dalje punom parom ispira mozak Srbima.
Po ovim komentarima, ispada da je Draskovic kriv sto je KiM izgubljen za drzavu Srbiju, a ne Milosevic koji je zaratio sa najacom vojnom silom ovog sveta i naravno, katastrofalno izgubio.
Ovo sta se desava u Srbiji,na njenoj politickoj sceni je verovatno nezamislivo u vecini zemalja ovog sveta, pa je apsurd nad apsurdima, da onaj ko narodu prica istinu je na marginama politickog zivota i da ga vecina mrzi iz dna duse, a onaj ko ga gleda u oci i laze, je izuzetno popularan.
Bas zbog toga i prolazimo kao drzava i narod ovako kako nam je sad, i umesto da se definitvno otreznimo od Milosevicevig pijanstva, cini mi se, da bi ga bar 40% Srba vrlo rado kloniralo i ponovo pocelo zdusno podrzavati.
Nevrovatno , ali i istinito!

Miodrag Dimitrijević

pre 13 godina

Bravo Vuče, napadaju te ovi isti kmeri kako si izdajnik i slično. Šta bi oni da svi legnemo i umremo jer su crveni izgubili Kosovo dok su nas gnjavili o bratsvu i jedinstvu i svetskoj pravdi.Nismo prvi ni poslednji koji će u svetu izgubiti svoju teritoriju, nego hajde da krenemo napred za dobro naše dece, nacije i teritorije na kojoj još žive Srbi.

mika

pre 13 godina

Nikada (eksplicitno ili implicitno) priznati nezavisnost Kosova. Meni je skoro neverovatno sta u poslednje vreme izjavljuje isti onaj covek koji je napisao "Ruskog konzula".

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Na osnovu ovakvih izjava, na izborima bih se samo dvoumio da li da biram Cedomira Jovanovica ili Vuka Draskovica ?
Jedino sto mi kod njega jos malo smeta je to sto je CETNIK inace je svakim danom sve RAZUMNIJI !

stiv nes

pre 13 godina

Kao i uvek do sada, Vuk govori istinu, istinu i samo istinu... Kosovo je izgubljeno, onog momenta kada je potpisan kumanovski sporazum, prema tome zamlacivanje naroda pricom da ''nikada necemo priznati nezavisnost'' je samo nacin prikupljanja jeftinih politickih poena...Uostalom, da je narod slusao Vuka, barem sto se spoljne politike tice, Srbi u Hrvatskoj bi imali siroku autonomiju, Srbi u Bosni nezavisnu drzavu, Srbe na Kosovu bi stitila nasa vojska i policija ( Rambujevski sporazum ), ne bi bilo sankcija, bombardovanja i sl. Zakljucak: Poslusajmo Vuka, barem jednom!!!

Maksim KG

pre 13 godina

Mislim,da je krajnje vreme da pocnemo slusati sta prica ovaj umni covek.
Nema nikakve sumnje,da je sadasnja politika prema KiM dozivela veliki poraz posle presude SM u Hagu,zato pod hitno moramo promeniti to sto se pokazalo kao apsolutni promasaj,i to bas onako kako predlaze Draskovic,u saradnji sa EU i medjunarodnom zajednicom,jer ako se nastavimo inatiti svim predlozima koji na stizu i iz Brisela i Vasingtona, plasim se izolacije koju smo vec imali pod rezimom S.Milosevica koji je i najveci krivac za ovakvo stanje u kojem je drzava Srbija.
Zato moja puna podrska ovim recima V.Draskovica.

zex

pre 13 godina

Istina je da se Kosovom sakriva sva nesposobnost bilo koje srpske politike, ekonomije i nemogucnost i zelja da se ne resi korupcija i milion problema u Srbiji...
istina je da ljudi na vlasti i oko nje stite mafiju, bogate jer oni koristeci korupciju vladaju ekonomskom scenom srbije

matko

pre 13 godina

Kao i uvek, Vuk je iskren do bola jer mislim da govori istnu.
Sto bi se reklo Vuk je "vulgarno konkretan",
a sasvim druga je stvar sto nam se ne svidja tj ne volimo cuti sta on kaze.
Niko nas nije terao da onim hladnjacama, Batajnicom, proterivanjima,...izazivamo svetski zajednicu, tj. "vucemo djavola za rep" na kraju 20. veka.
Sada je doslo vreme da se plati za taj avanturizam.

bane

pre 13 godina

da li ovog coveka i ovu stranku uopste neko vise uzima za ozbiljno? nekada je bio lider opozicije, a sada je zna se i zasto portparol bele kuce za srbiju!

Max

pre 13 godina

Ne mogu da verujem!Konačno je neko skupio hrabrosti da kaže pravu istinu...nisam to očekivala od Vuka...nisam to očekivala ni od jednog političara...Nažalost, nakon ovoga što se desilo Teofilu, a i svega što se dešava proteklih 20 godina, savet Vuku je - Čuvaj leđa...

djordje

pre 13 godina

Ovom čoveku definitvno ide bolje pisanje knjiga od veličanja zločinačkog pokreta na livadi svake godine, traženje leša predvodnika istog i davanja ovakvih izjava čisto da se kaže nešto

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Marginalna stranka, sa propalim i prevazidjenim liderom, koji zarad poziva na Bozicni rucak u Belu kucu reci ce sve sto zele da cuju americki diplomati. I verujem da sada prosto se moli Bogu da Kosovo postane clanica UN kako bi mogao likovati kako je on na to ukazivao i bio toboz vizionar. Svi su svesni kakve je jacine glavni promotor kosovske kvazi drzave i da nije iskljuceno da Kosovo dobije sve ono za sto se Srbija bori da spreci, ali to ne znaci da mu se to treba dati na tacni i predajom, vec da Srbija kolko moze brani svoj integritet. Jedan puno kvalitteniji pisac od Draskovica je jednom rekao: "Sve su Drine na svetu krive. Niko nikada nije uspeo da ispravi nijednu krivu Drinu. Ali to nije razlog da se ne nastavi za ispravljanjem krivih Drina" (Ivo Andric). Takva je i borba Srbije za nase Kosovo.

Dragana

pre 13 godina

Vuče DOSADAN SI !!!
Ima da istrčiš za prvu govornicu u prvoj predizbornoj kampanji i samo svoj lični interes gledaš ! NIKOME VIŠE NISI ZANIMLJIV !

Dejan

pre 13 godina

Baš me interesuje kako bi izgledalo da UN, međunarodna zajednica i velike sile vrate Srbiji Kosovo. Kako bi ona tada upravljala ovom pokrajinom? Koliko bi joj većinsko stanovništvo pomoglo u tome? Znam, neko će reći na silu, ali to je već probano i rezultati su pred nama. Mislim da treba prihvatiti realnost i sarađivati sa Prištinom zarad dobrobiti naših sunarodnika koji su tamo ostali i budućnosti čitavog naroda koja očigledno zavisi od toga.
Eto, to je čak i Vuk Drašković primetio.

David

pre 13 godina

Hoće li ovaj Draškovićć više da nestane sa političke scene, svi odoše samo se on još uvek vuče kao prebijeni mačak i lupeta...

gastarbajter

pre 13 godina

Svaka ti je uvek bila tacna,jeste,i bice! Uvek si govorio ono sto jeste a ne ono sto bi drugi hteli da cuju! Na zalost, danas u Srbiji vecina govori ono sto bi drugi hteli da cuju, a rade ono sto njima odgovara!

Sasa

pre 13 godina

Potpuno podrzavam Vuka. Ne treba sada ponovo , jos dublje propadati, treba prihvatiti realnost da su Albanci izborili svoju nezavisnost, a mi izgubili. Sve sto kasnije to prihvatimo bice nam teze i teze. JA nisam za nezavisnost ali to je realnost i to moraju nasi politicari, bez obzira, na kasniji rejting na izborima , da donesu takvu odluku.

Aleksandar

pre 13 godina

Srbija na zalost nije ostvarila nista! Od Evrope smo daleko, Kosovo je izgubljeno ne verujem da moze doci i do podele, ekonomski smo slabi i veoma se lose zivi, samo i dalje ne razumem sta misle i cemu li se nadaju kada i dalje ko papagaji ponavljaju '' Kosovo je Srbija''? Imamo veoma neozbiljene i kratkovide politicare sto nas moze kostati jos vise u buducnosti !

VK

pre 13 godina

Vuk je svakim danom sve bolji, a podrška mu je sve manja. Nažalost, ispiranje mozgova devedesetih dovelo je do toga, i imponuje mi što ovaj čovek ume da kaže popu pop, a bobu bob, i što nije dozvolio da mu populizam ispere mozak.

marko, nis

pre 13 godina

Mislim da je sasvim logicno da politicke stranke, koje su jasno za ulazak u EU i NATO, promenu politike prema Kosovu, treba da budu zajedno u predizbornoj koaliciji. Dakle, LDP, SPO, LSV, SDU. One predstavljaju liberalnu, konzervativnu i socijaldemokratsku stranu proevropske politike. U normalnoj situaciji, trebale bi da budu na razlicitim stranama, ali posto ovo nije normalna situacija, i posto se jos uvek borimo da se uspostavi i stabilizuje minimum razumne politike u Srbiji, oni treba da budu zajedno.

Aleksandar

pre 13 godina

Sto bi Ameri rekli - too little, too late. Sto tu izjavu nisi dao dok si bio na poziciju koju je sad uzurpirao ovaj balavac? A, tad nije bilo politicki oportuno i nije bilo toliko zahvalno za predvidjanje? Pa nista onda...

Lako biti kapetan posle bitke. Vi ste, gospodine Draskovicu, okrenuli ceo krug - pre 20 godina ste bili gori od Milosevica i Seselja zajedno, preteci da cete seci ruke i barjake, da bi sad blagosiljali ulazak u UN istim tim ljudima... Politicki stavovi se mogu menjati, al' ovo je vec humoreska... Vazno se Dana ugurala u NIS, i vazno pola vase i njene rodbine visi o drzavnoj sisi, to je valjda vredno menjanja stavova kako vetar dune...

Pobesneli max

pre 13 godina

Draskovic prorocanski, kao i uvek do sad, najavljuje ono sto je realno da ce se desiti. Nazalost! Ovi sto ga pljuju zaboravljaju da smo se u mnogo cemu vratili na njegove reci koje je pricao unazad 20 godina. U 90 % slucajeva je bio u pravu, samo nije imao ko da ga slusa. lepse je bilo slusati "slatke lazi". To je i razumljivo kad se kod nas politicari i politika shvataju emocionalno. Pojedine politicare ne cenimo po rezultatu, vec po lepoti, po ljubavi prema njima, po emocijama. Zato i pale te "slatke lazi".

menja se i dlaka i ćud

pre 13 godina

Šta tražiš onda u takvoj vladi, Vuče? Pogotovo je čudno kako možeš biti u istoj vlasti sa onima iz čije stranke je naručivano tvoje ubistvo i čija stranka je najveći krivac što nam Kosovo i Metohija odlaze...Drugačiju priču si pričao ranije, narod te je sledio i slušao, a sada si samo još jedan prišipetlja koja hoće da ućari još malo vlasti pre nego što se penzioniše... nadam se da će to penzionisanje uslediti uskoro.

darko

pre 13 godina

Da li neko mozda misli da ce neko hteti da spreci drzavu koju priznaje vise od 2/3 drzava da postane clanica un .
Sada je vec 1/3 .
Svako sa i malo razmisljanja ne moze da zamisli da preko 2/3 drzava priznaje nekog a Rusija ili Kina ulazu veto sem ako ta teritorija nije bila deo njih kao tajvan.

bato

pre 13 godina

Jadna je ova Srbija, kad kreatori politike 90tih sad drze predavanja onim koji su bili deca u to doba, kako je sadasnja politika pogresna. meni samo nije jasno ko ovim likovima tipa Vuka Draskovica uopste daje paznju. Ovo je poslednji put da kometarisem njegovu izjavu.

Горан

pre 13 godina

Господине Драшковићу, у чијем је интересу овакав ваш наступ? Оваквим вашим наступом показујете да се нисте ни потрудили да прочитате одлуку МСП-а?

Сви знамо да је ситуација тешка, али овакав ваш наступ ме је тотално разочарао у вас и вашу личност.

Ivana

pre 13 godina

Ja kao gradjanka Srbije necu da placam ovakve ljude na vlasti, SPO ima ministra u vlasti ja to necu vise da trpim. Vuk Draskovic je i pre odluke MSP davao ovakve izjave stranim medijima a niko iz vladajuce koalicije nije reagovao samo zato sto su im fotelje vaznije i od Gracanice i svih Srpskih manastira na Kosmetu!

Srđan Babović

pre 13 godina

Bravo, Vuče!
Ponovo ste dokazali da ste pravi Srbin koji ne beži od realnosti i koji narodu voli da kaže istinu, pa ma kakva ona bila.
Gde bi sada Srbija bila da je većina naroda slušala ono što ste pričali od početka?! Ali, ovaj naš polupismeni narod voli da sluša "slatke laži" koje mu pričaju razni politikanti željni slave i vlasti, a ne slušaju pravog Srbina kao što ste Vi.
E, zato ja ostajem veran našem SPO-u i Vaš verni sledbenik, jer Vi ste jedina svetla tačka na političkoj sceni Srbije, jer dajete nadu da će ovaj narod, napokon, krenuti uzlaznom putanjom.
Neka Vam Bog da zdravlje i dug život!
Sa verom u Boga - za Kralja i Otadžbinu!

Fillipo

pre 13 godina

Vuk Draskovic. Hahah, hvala Bogu da ova i druge stranke imaju 5% podrske zajedno.
Od partijskog cate, velikog cetnika, prvih paravojnih jedinica na prostoru bivse Jugoslavije - Sprske garde, koju je formirao i dao na upravljanje Giski i Belom, preko sukoba sa Slobom, do saradnje sa Slobom... Ovom gospodinu malo doslednosti je strana stvar, a o obrazu da ne govorim.

Bogdan Misic

pre 13 godina

Ti si odavno izgubio smisao za realnost, i sada si proslost. Ministar Jeremic obavlja svoj posao profesionalno i na najbolji moguci nacin, stvari se u svetu menjaju i promene su tektonske. Bilo bi glupo da Srbija sada odustane, i naranvo nikad ne sme da odustane, Kosovo je oteto i vraticemo ga kad tad.

MUKNAVI

pre 13 godina

Draskovicu, KiM, deo teritorije Srbije koji je odcepljen uz pomoc amerike i jos po nekih, ti dobro znas detalje i ostalo, postace clanica "ujedinjenih nacija" jer UN vise ne postoje. To je kompromitovana organizacija koja je u rukama Amerike i jos po nekih, a ostali su .."druga i treca klasa" po kojoj vrsljaju kada im sta zatreba.

Milan

pre 13 godina

"...ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću ništa ne zamera..." - izvinite ali ovo je stvarno nekorektno! Ne može se osuđivati neka politika a istovremeno abolirati one koji su tu politiku sprovodili. Nije politika neka sitna svađa između muža i žene, u pitanju je velika odgovornost za živote miliona ljudi.

Pedja

pre 13 godina

Vuk Draskovic?
Jedan od onih koji su se od politike obogatili.
Jedan od glasnijih u onom coporu koji je kidisao na pokojnog Zorana Djindjica.

glas

pre 13 godina

Dokaz koliko smo mi slaba država, nije ni trenutna politika, ni (ne)uspesi, ni odustajanje od sopstvene teritorije, vremenom verovetno i sopstvenog naroda, već:
1. Činjenica da jedan Vuk Drašković priča ovo što priča, a podsećam da je bio prvi da "seče ruke koje nose turske barjake" (citat).
2. Činjenica da na takve izjave više niko ne reaguje. Narod je oguglao, da neko želi da nam okupira državu dali bi mu je svi zajedno na poklon.

bt

pre 13 godina

Vuče, pa ti si zaboravio da je tvoja stranka deo vladajuće koalicije, da upravo zahvaljujući tvojim glasovima Vlada radi ono što radi i da ovim rečima ustvari kritikuješ samog sebe. Ti znaš da bi mogao da izađeš iz vlasti i pređeš u opoziciju ali nećeš, jer vlast je slatka, naročito za one tvoje ljude koji su po stranačkoj liniji postavljeni na položaje i došli do neslućenog bogatstva.

Steff

pre 13 godina

Gospodin Draskovic iako je bio ministar inostranih poslova ocigledno ne zna kako se postaje clan UN! Teoretski moze da od 192 zemlje 190 da prizna Kosovo ali ako Rusija, kao stalna clanica SB UN ne prizna Kosovo i blokira prijem Kosova u UN nema nista od clanstva. Tako to funkcionise!

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kad govoris vec o marginama, pogledaj prvo gde si svojom "smislenom politikom" doveo svoj SPO, na nivo kucnog saveta, a ovamo pricas sta treba drzava da radi ... ali nisi jedini, pa zato i jesmo , gde smo ....

Proka

pre 13 godina

Ja ne razumem kako je Draskovic bio ministar spoljnih poslova kad ne zna osnovne stvari, nprd. da o clanstvu u UN ne odlucuje MSP vec Savet bezbednosti u kom sede dve drzave koje su se izjasnile da prakticno ne priznaju ovu odluku MSP.

Nenad Paunovic

pre 13 godina

Mislim da bi Vuk Draskovic trebalo da prihvati realnost da njegova stranka na izborima vredi 1%-2%, a mogao bi i u predizbornu koaliciju sa LDP-om pa onda zajedno 5.2 %-i eto nas onda u parlamentu a tu je i "ucenjivacki potencijal" ako bude tesno izmedju DS-a i "naprednjaka". Kakva EU, Kosovo i ostale "iracionalne kategorije" ja pricam o direktorskim mestima u javnim preduzecima-to je "realnost"....

mislim

pre 13 godina

Kaze Vk:
""Srbija, prema njegovim rečima, treba da sa Evropskom unijom traži najbolja rešenja za srpski narod i crkve na Kosovu i treba zajedno sa EU da napiše rezoluciju koja će biti podneta Generalnoj skupštini UN.""
Nesta ne verujem da ce EU i Srbija bas zajedno pisati tu deklaraciju tj da ce se bas toliko usaglasiti.
A sa druge strane, posto to treba biti usaglaseno sa svim clanicama EU [27 njih], nesta ne verujem da nece biti lobiranja da EU to ne radi nego treba da ponudi "usluge dobre volje" obemama stranama, ali ce sama ostati po strani.

Европљанин

pre 13 godina

Који су то "реални циљеви" господине Даршковићу? Па Србија данас није Милошевићева Србија, Србија данас тражи само минимум минимума. Америка и њен пулен Хашим Тачи виде "компромис" тако што ће једна страна (албанска) да добије све, а друга страна (српска) да изгуби све. Тачи пре неки дан агенцији АФП отворено признаје: "Независно Косово је наш компромис са Србијом". Заштита неалбанског становништва од терора Албанаца и заштита српских цркава и манастира да нам их све не поруше и не претворе у џамије нису ваљда тај велики "уступак" који треба да "изборимо" тиме што бисмо признали независност Косова. Дакле, сада видимо да је могућност убијања незаштићених Срба преговарачки потенцијал Албанаца. Српска страна данас и не говори о "суверенитету" на Космету кога нема, она једноставно инсистира да се ратом и оружаном побуном не могу мењати границе суверених држава. Оптуживати Владу Србије за неиспуњење циљева на Косову и за неулазак у ЕУ је у најмању руку неодговорно. Србија на миран начин, дипломатским средствима, покушава да заштити део своје територије од сецесије а истовремено је прихватила све захтеве из Европе који су се тицали њеног бржег пута ка ЕУ. Кораци Србије претходних месеци према ЕУ захваљујући одлучности и потезима проевропске Владе у Београду, према речима водећих људи ЕУ, су били и већи и дужи од корака већине наших суседа који такође теже што бржем укључењу. На крају, зашто сте у Влади за коју кажете да није испунила два главна задатка - Косово и ЕУ. Због комада плена за Вашег министра и пар посланика који не уживају никакав углед у народу, или да бисте одржали у животу странку која је једино на леђима ДС-а могла у парламент? Да сте часни - ред би био да пређете у опозицију и да заједно са ЛДП водите политику за коју се истински залажете - да Србија одмах призна косовску независност и да онда уз подршку најмоћнијих држава ЕУ и истовремено највернијих америчких савезника Велике Британије, Немачке и Француске за награду "преко реда" буде примљена у чланство ЕУ. Тиме бисте пред грађане Србије ишли са "причом", како сте за разлику од претходних власти које нису избориле ни повољно решење за Космет ни ЕУ изборили једно од ова два, а председници најмоћнијих држава би уз то још и гласно позвали Приштину да обезбеди безбедност Срба.

djordje

pre 13 godina

Ovom čoveku definitvno ide bolje pisanje knjiga od veličanja zločinačkog pokreta na livadi svake godine, traženje leša predvodnika istog i davanja ovakvih izjava čisto da se kaže nešto

Ivana

pre 13 godina

Ja kao gradjanka Srbije necu da placam ovakve ljude na vlasti, SPO ima ministra u vlasti ja to necu vise da trpim. Vuk Draskovic je i pre odluke MSP davao ovakve izjave stranim medijima a niko iz vladajuce koalicije nije reagovao samo zato sto su im fotelje vaznije i od Gracanice i svih Srpskih manastira na Kosmetu!

Dejan

pre 13 godina

Izgleda da Vuk nikada neće shvatiti da je bar pet srpskih političara sa istom tom retorikom već dobilo neviđene poene u Međunarodnoj zajednici. Goran Svilanović i Čeda Jovanović su neki od njih. Drašković je totalni politički luzer, a sada mi je još jadniji jer mu Kosovo dođe kao slamka spasa.

Nenad, Skopje

pre 13 godina

Marginalna stranka, sa propalim i prevazidjenim liderom, koji zarad poziva na Bozicni rucak u Belu kucu reci ce sve sto zele da cuju americki diplomati. I verujem da sada prosto se moli Bogu da Kosovo postane clanica UN kako bi mogao likovati kako je on na to ukazivao i bio toboz vizionar. Svi su svesni kakve je jacine glavni promotor kosovske kvazi drzave i da nije iskljuceno da Kosovo dobije sve ono za sto se Srbija bori da spreci, ali to ne znaci da mu se to treba dati na tacni i predajom, vec da Srbija kolko moze brani svoj integritet. Jedan puno kvalitteniji pisac od Draskovica je jednom rekao: "Sve su Drine na svetu krive. Niko nikada nije uspeo da ispravi nijednu krivu Drinu. Ali to nije razlog da se ne nastavi za ispravljanjem krivih Drina" (Ivo Andric). Takva je i borba Srbije za nase Kosovo.

Proka

pre 13 godina

Ja ne razumem kako je Draskovic bio ministar spoljnih poslova kad ne zna osnovne stvari, nprd. da o clanstvu u UN ne odlucuje MSP vec Savet bezbednosti u kom sede dve drzave koje su se izjasnile da prakticno ne priznaju ovu odluku MSP.

Bogdan Misic

pre 13 godina

Ti si odavno izgubio smisao za realnost, i sada si proslost. Ministar Jeremic obavlja svoj posao profesionalno i na najbolji moguci nacin, stvari se u svetu menjaju i promene su tektonske. Bilo bi glupo da Srbija sada odustane, i naranvo nikad ne sme da odustane, Kosovo je oteto i vraticemo ga kad tad.

David

pre 13 godina

Hoće li ovaj Draškovićć više da nestane sa političke scene, svi odoše samo se on još uvek vuče kao prebijeni mačak i lupeta...

Dragana

pre 13 godina

Vuče DOSADAN SI !!!
Ima da istrčiš za prvu govornicu u prvoj predizbornoj kampanji i samo svoj lični interes gledaš ! NIKOME VIŠE NISI ZANIMLJIV !

mika

pre 13 godina

Nikada (eksplicitno ili implicitno) priznati nezavisnost Kosova. Meni je skoro neverovatno sta u poslednje vreme izjavljuje isti onaj covek koji je napisao "Ruskog konzula".

Aleksandar

pre 13 godina

Potpisujem... Pored LDP-a jedini koji razmislja normalno i zeli dobro ovoj zemlji. Svi ostali su politikanti koje samo interesuje trenutni politicki rejting. Pravi politicar je onaj koji vodi, a ne onaj koji osluskuje sta vecina u gradjanstvu misli o nekom problemu. Bravo Vuce!!!

Горан

pre 13 godina

Господине Драшковићу, у чијем је интересу овакав ваш наступ? Оваквим вашим наступом показујете да се нисте ни потрудили да прочитате одлуку МСП-а?

Сви знамо да је ситуација тешка, али овакав ваш наступ ме је тотално разочарао у вас и вашу личност.

Европљанин

pre 13 godina

Који су то "реални циљеви" господине Даршковићу? Па Србија данас није Милошевићева Србија, Србија данас тражи само минимум минимума. Америка и њен пулен Хашим Тачи виде "компромис" тако што ће једна страна (албанска) да добије све, а друга страна (српска) да изгуби све. Тачи пре неки дан агенцији АФП отворено признаје: "Независно Косово је наш компромис са Србијом". Заштита неалбанског становништва од терора Албанаца и заштита српских цркава и манастира да нам их све не поруше и не претворе у џамије нису ваљда тај велики "уступак" који треба да "изборимо" тиме што бисмо признали независност Косова. Дакле, сада видимо да је могућност убијања незаштићених Срба преговарачки потенцијал Албанаца. Српска страна данас и не говори о "суверенитету" на Космету кога нема, она једноставно инсистира да се ратом и оружаном побуном не могу мењати границе суверених држава. Оптуживати Владу Србије за неиспуњење циљева на Косову и за неулазак у ЕУ је у најмању руку неодговорно. Србија на миран начин, дипломатским средствима, покушава да заштити део своје територије од сецесије а истовремено је прихватила све захтеве из Европе који су се тицали њеног бржег пута ка ЕУ. Кораци Србије претходних месеци према ЕУ захваљујући одлучности и потезима проевропске Владе у Београду, према речима водећих људи ЕУ, су били и већи и дужи од корака већине наших суседа који такође теже што бржем укључењу. На крају, зашто сте у Влади за коју кажете да није испунила два главна задатка - Косово и ЕУ. Због комада плена за Вашег министра и пар посланика који не уживају никакав углед у народу, или да бисте одржали у животу странку која је једино на леђима ДС-а могла у парламент? Да сте часни - ред би био да пређете у опозицију и да заједно са ЛДП водите политику за коју се истински залажете - да Србија одмах призна косовску независност и да онда уз подршку најмоћнијих држава ЕУ и истовремено највернијих америчких савезника Велике Британије, Немачке и Француске за награду "преко реда" буде примљена у чланство ЕУ. Тиме бисте пред грађане Србије ишли са "причом", како сте за разлику од претходних власти које нису избориле ни повољно решење за Космет ни ЕУ изборили једно од ова два, а председници најмоћнијих држава би уз то још и гласно позвали Приштину да обезбеди безбедност Срба.

Nenad Paunovic

pre 13 godina

Mislim da bi Vuk Draskovic trebalo da prihvati realnost da njegova stranka na izborima vredi 1%-2%, a mogao bi i u predizbornu koaliciju sa LDP-om pa onda zajedno 5.2 %-i eto nas onda u parlamentu a tu je i "ucenjivacki potencijal" ako bude tesno izmedju DS-a i "naprednjaka". Kakva EU, Kosovo i ostale "iracionalne kategorije" ja pricam o direktorskim mestima u javnim preduzecima-to je "realnost"....

bane

pre 13 godina

da li ovog coveka i ovu stranku uopste neko vise uzima za ozbiljno? nekada je bio lider opozicije, a sada je zna se i zasto portparol bele kuce za srbiju!

Aleksandar

pre 13 godina

Sto bi Ameri rekli - too little, too late. Sto tu izjavu nisi dao dok si bio na poziciju koju je sad uzurpirao ovaj balavac? A, tad nije bilo politicki oportuno i nije bilo toliko zahvalno za predvidjanje? Pa nista onda...

Lako biti kapetan posle bitke. Vi ste, gospodine Draskovicu, okrenuli ceo krug - pre 20 godina ste bili gori od Milosevica i Seselja zajedno, preteci da cete seci ruke i barjake, da bi sad blagosiljali ulazak u UN istim tim ljudima... Politicki stavovi se mogu menjati, al' ovo je vec humoreska... Vazno se Dana ugurala u NIS, i vazno pola vase i njene rodbine visi o drzavnoj sisi, to je valjda vredno menjanja stavova kako vetar dune...

bato

pre 13 godina

Jadna je ova Srbija, kad kreatori politike 90tih sad drze predavanja onim koji su bili deca u to doba, kako je sadasnja politika pogresna. meni samo nije jasno ko ovim likovima tipa Vuka Draskovica uopste daje paznju. Ovo je poslednji put da kometarisem njegovu izjavu.

MUKNAVI

pre 13 godina

Draskovicu, KiM, deo teritorije Srbije koji je odcepljen uz pomoc amerike i jos po nekih, ti dobro znas detalje i ostalo, postace clanica "ujedinjenih nacija" jer UN vise ne postoje. To je kompromitovana organizacija koja je u rukama Amerike i jos po nekih, a ostali su .."druga i treca klasa" po kojoj vrsljaju kada im sta zatreba.

Steff

pre 13 godina

Gospodin Draskovic iako je bio ministar inostranih poslova ocigledno ne zna kako se postaje clan UN! Teoretski moze da od 192 zemlje 190 da prizna Kosovo ali ako Rusija, kao stalna clanica SB UN ne prizna Kosovo i blokira prijem Kosova u UN nema nista od clanstva. Tako to funkcionise!

Van Helsing

pre 13 godina

Na žalost, ma koliko Vuk godinama bio u pravu i govorio realno o našem stanju, narod više veruje raznim kleptokratskim demagozima koji ga otvoreno lažu da bi došli na vlast ili spojili par mandata, i napunili račune na tropskim ostrvima.

Vrzino kolo

pre 13 godina

Bravo Vuce.
Problem je sto nikome od nas pa ni meni naravno, nije drago da otcepljeni deo Srbije dobija nekakav suverenitet. Kriminalna tvorevina, narko klanovi, region bez ikakve perspektive. Osim toga, pola njih bi poslao u Hag, momentalno!
Ali realanost je ponekad bolna i daljim insistiranjem, ispadamo jos vise smesni a ne vidim sansu da uspemo.
Dakle sta sad? Zarad nase persektive bi ih poslao gde ne treba i presao preko bolnog dela nase istorije, ali niko na vlasti nije spreman da to uradi, a Zapad nam ni malo ne pomaze, naprotiv.

Pedja

pre 13 godina

Vuk Draskovic?
Jedan od onih koji su se od politike obogatili.
Jedan od glasnijih u onom coporu koji je kidisao na pokojnog Zorana Djindjica.

gastarbajter

pre 13 godina

Svaka ti je uvek bila tacna,jeste,i bice! Uvek si govorio ono sto jeste a ne ono sto bi drugi hteli da cuju! Na zalost, danas u Srbiji vecina govori ono sto bi drugi hteli da cuju, a rade ono sto njima odgovara!

Fillipo

pre 13 godina

Vuk Draskovic. Hahah, hvala Bogu da ova i druge stranke imaju 5% podrske zajedno.
Od partijskog cate, velikog cetnika, prvih paravojnih jedinica na prostoru bivse Jugoslavije - Sprske garde, koju je formirao i dao na upravljanje Giski i Belom, preko sukoba sa Slobom, do saradnje sa Slobom... Ovom gospodinu malo doslednosti je strana stvar, a o obrazu da ne govorim.

menja se i dlaka i ćud

pre 13 godina

Šta tražiš onda u takvoj vladi, Vuče? Pogotovo je čudno kako možeš biti u istoj vlasti sa onima iz čije stranke je naručivano tvoje ubistvo i čija stranka je najveći krivac što nam Kosovo i Metohija odlaze...Drugačiju priču si pričao ranije, narod te je sledio i slušao, a sada si samo još jedan prišipetlja koja hoće da ućari još malo vlasti pre nego što se penzioniše... nadam se da će to penzionisanje uslediti uskoro.

stiv nes

pre 13 godina

Kao i uvek do sada, Vuk govori istinu, istinu i samo istinu... Kosovo je izgubljeno, onog momenta kada je potpisan kumanovski sporazum, prema tome zamlacivanje naroda pricom da ''nikada necemo priznati nezavisnost'' je samo nacin prikupljanja jeftinih politickih poena...Uostalom, da je narod slusao Vuka, barem sto se spoljne politike tice, Srbi u Hrvatskoj bi imali siroku autonomiju, Srbi u Bosni nezavisnu drzavu, Srbe na Kosovu bi stitila nasa vojska i policija ( Rambujevski sporazum ), ne bi bilo sankcija, bombardovanja i sl. Zakljucak: Poslusajmo Vuka, barem jednom!!!

Maksim KG

pre 13 godina

Mislim,da je krajnje vreme da pocnemo slusati sta prica ovaj umni covek.
Nema nikakve sumnje,da je sadasnja politika prema KiM dozivela veliki poraz posle presude SM u Hagu,zato pod hitno moramo promeniti to sto se pokazalo kao apsolutni promasaj,i to bas onako kako predlaze Draskovic,u saradnji sa EU i medjunarodnom zajednicom,jer ako se nastavimo inatiti svim predlozima koji na stizu i iz Brisela i Vasingtona, plasim se izolacije koju smo vec imali pod rezimom S.Milosevica koji je i najveci krivac za ovakvo stanje u kojem je drzava Srbija.
Zato moja puna podrska ovim recima V.Draskovica.

matko

pre 13 godina

Kao i uvek, Vuk je iskren do bola jer mislim da govori istnu.
Sto bi se reklo Vuk je "vulgarno konkretan",
a sasvim druga je stvar sto nam se ne svidja tj ne volimo cuti sta on kaze.
Niko nas nije terao da onim hladnjacama, Batajnicom, proterivanjima,...izazivamo svetski zajednicu, tj. "vucemo djavola za rep" na kraju 20. veka.
Sada je doslo vreme da se plati za taj avanturizam.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kad govoris vec o marginama, pogledaj prvo gde si svojom "smislenom politikom" doveo svoj SPO, na nivo kucnog saveta, a ovamo pricas sta treba drzava da radi ... ali nisi jedini, pa zato i jesmo , gde smo ....

bt

pre 13 godina

Vuče, pa ti si zaboravio da je tvoja stranka deo vladajuće koalicije, da upravo zahvaljujući tvojim glasovima Vlada radi ono što radi i da ovim rečima ustvari kritikuješ samog sebe. Ti znaš da bi mogao da izađeš iz vlasti i pređeš u opoziciju ali nećeš, jer vlast je slatka, naročito za one tvoje ljude koji su po stranačkoj liniji postavljeni na položaje i došli do neslućenog bogatstva.

glas

pre 13 godina

Dokaz koliko smo mi slaba država, nije ni trenutna politika, ni (ne)uspesi, ni odustajanje od sopstvene teritorije, vremenom verovetno i sopstvenog naroda, već:
1. Činjenica da jedan Vuk Drašković priča ovo što priča, a podsećam da je bio prvi da "seče ruke koje nose turske barjake" (citat).
2. Činjenica da na takve izjave više niko ne reaguje. Narod je oguglao, da neko želi da nam okupira državu dali bi mu je svi zajedno na poklon.

Max

pre 13 godina

Ne mogu da verujem!Konačno je neko skupio hrabrosti da kaže pravu istinu...nisam to očekivala od Vuka...nisam to očekivala ni od jednog političara...Nažalost, nakon ovoga što se desilo Teofilu, a i svega što se dešava proteklih 20 godina, savet Vuku je - Čuvaj leđa...

Milan

pre 13 godina

"...ministru spoljnih poslova Vuku Jeremiću ništa ne zamera..." - izvinite ali ovo je stvarno nekorektno! Ne može se osuđivati neka politika a istovremeno abolirati one koji su tu politiku sprovodili. Nije politika neka sitna svađa između muža i žene, u pitanju je velika odgovornost za živote miliona ljudi.

VK

pre 13 godina

Vuk je svakim danom sve bolji, a podrška mu je sve manja. Nažalost, ispiranje mozgova devedesetih dovelo je do toga, i imponuje mi što ovaj čovek ume da kaže popu pop, a bobu bob, i što nije dozvolio da mu populizam ispere mozak.

mladen bozic

pre 13 godina

Vuk je iskren i realan kao i sve ove godine do sada. i svaka mu cast na tome....mladost mi je prosla slusajuci SPS lazi .... vidim po komentarima da nekima laz bas godi i da mrze istinu ... STRASNO!!!....kao RUSIJA I KINA nasi prijatelji ulozice veto...hahaha....NIKAD SE MI NECEMO OSVESTITI...OOOOOO SRBIJOOOOOOOO!!!!!!!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Na osnovu ovakvih izjava, na izborima bih se samo dvoumio da li da biram Cedomira Jovanovica ili Vuka Draskovica ?
Jedino sto mi kod njega jos malo smeta je to sto je CETNIK inace je svakim danom sve RAZUMNIJI !

Aleksandar

pre 13 godina

Srbija na zalost nije ostvarila nista! Od Evrope smo daleko, Kosovo je izgubljeno ne verujem da moze doci i do podele, ekonomski smo slabi i veoma se lose zivi, samo i dalje ne razumem sta misle i cemu li se nadaju kada i dalje ko papagaji ponavljaju '' Kosovo je Srbija''? Imamo veoma neozbiljene i kratkovide politicare sto nas moze kostati jos vise u buducnosti !

Miodrag Dimitrijević

pre 13 godina

Bravo Vuče, napadaju te ovi isti kmeri kako si izdajnik i slično. Šta bi oni da svi legnemo i umremo jer su crveni izgubili Kosovo dok su nas gnjavili o bratsvu i jedinstvu i svetskoj pravdi.Nismo prvi ni poslednji koji će u svetu izgubiti svoju teritoriju, nego hajde da krenemo napred za dobro naše dece, nacije i teritorije na kojoj još žive Srbi.

Srđan Babović

pre 13 godina

Bravo, Vuče!
Ponovo ste dokazali da ste pravi Srbin koji ne beži od realnosti i koji narodu voli da kaže istinu, pa ma kakva ona bila.
Gde bi sada Srbija bila da je većina naroda slušala ono što ste pričali od početka?! Ali, ovaj naš polupismeni narod voli da sluša "slatke laži" koje mu pričaju razni politikanti željni slave i vlasti, a ne slušaju pravog Srbina kao što ste Vi.
E, zato ja ostajem veran našem SPO-u i Vaš verni sledbenik, jer Vi ste jedina svetla tačka na političkoj sceni Srbije, jer dajete nadu da će ovaj narod, napokon, krenuti uzlaznom putanjom.
Neka Vam Bog da zdravlje i dug život!
Sa verom u Boga - za Kralja i Otadžbinu!

mislim

pre 13 godina

Kaze Vk:
""Srbija, prema njegovim rečima, treba da sa Evropskom unijom traži najbolja rešenja za srpski narod i crkve na Kosovu i treba zajedno sa EU da napiše rezoluciju koja će biti podneta Generalnoj skupštini UN.""
Nesta ne verujem da ce EU i Srbija bas zajedno pisati tu deklaraciju tj da ce se bas toliko usaglasiti.
A sa druge strane, posto to treba biti usaglaseno sa svim clanicama EU [27 njih], nesta ne verujem da nece biti lobiranja da EU to ne radi nego treba da ponudi "usluge dobre volje" obemama stranama, ali ce sama ostati po strani.

Sasa

pre 13 godina

Potpuno podrzavam Vuka. Ne treba sada ponovo , jos dublje propadati, treba prihvatiti realnost da su Albanci izborili svoju nezavisnost, a mi izgubili. Sve sto kasnije to prihvatimo bice nam teze i teze. JA nisam za nezavisnost ali to je realnost i to moraju nasi politicari, bez obzira, na kasniji rejting na izborima , da donesu takvu odluku.

zex

pre 13 godina

Istina je da se Kosovom sakriva sva nesposobnost bilo koje srpske politike, ekonomije i nemogucnost i zelja da se ne resi korupcija i milion problema u Srbiji...
istina je da ljudi na vlasti i oko nje stite mafiju, bogate jer oni koristeci korupciju vladaju ekonomskom scenom srbije

Dragan Vl.

pre 13 godina

Citajuci komentare, sticem utisak da je Milosevic jos uvek ziv i da njegova TV Bastilja i dalje punom parom ispira mozak Srbima.
Po ovim komentarima, ispada da je Draskovic kriv sto je KiM izgubljen za drzavu Srbiju, a ne Milosevic koji je zaratio sa najacom vojnom silom ovog sveta i naravno, katastrofalno izgubio.
Ovo sta se desava u Srbiji,na njenoj politickoj sceni je verovatno nezamislivo u vecini zemalja ovog sveta, pa je apsurd nad apsurdima, da onaj ko narodu prica istinu je na marginama politickog zivota i da ga vecina mrzi iz dna duse, a onaj ko ga gleda u oci i laze, je izuzetno popularan.
Bas zbog toga i prolazimo kao drzava i narod ovako kako nam je sad, i umesto da se definitvno otreznimo od Milosevicevig pijanstva, cini mi se, da bi ga bar 40% Srba vrlo rado kloniralo i ponovo pocelo zdusno podrzavati.
Nevrovatno , ali i istinito!

darko

pre 13 godina

Da li neko mozda misli da ce neko hteti da spreci drzavu koju priznaje vise od 2/3 drzava da postane clanica un .
Sada je vec 1/3 .
Svako sa i malo razmisljanja ne moze da zamisli da preko 2/3 drzava priznaje nekog a Rusija ili Kina ulazu veto sem ako ta teritorija nije bila deo njih kao tajvan.

Pobesneli max

pre 13 godina

Draskovic prorocanski, kao i uvek do sad, najavljuje ono sto je realno da ce se desiti. Nazalost! Ovi sto ga pljuju zaboravljaju da smo se u mnogo cemu vratili na njegove reci koje je pricao unazad 20 godina. U 90 % slucajeva je bio u pravu, samo nije imao ko da ga slusa. lepse je bilo slusati "slatke lazi". To je i razumljivo kad se kod nas politicari i politika shvataju emocionalno. Pojedine politicare ne cenimo po rezultatu, vec po lepoti, po ljubavi prema njima, po emocijama. Zato i pale te "slatke lazi".

Dejan

pre 13 godina

Baš me interesuje kako bi izgledalo da UN, međunarodna zajednica i velike sile vrate Srbiji Kosovo. Kako bi ona tada upravljala ovom pokrajinom? Koliko bi joj većinsko stanovništvo pomoglo u tome? Znam, neko će reći na silu, ali to je već probano i rezultati su pred nama. Mislim da treba prihvatiti realnost i sarađivati sa Prištinom zarad dobrobiti naših sunarodnika koji su tamo ostali i budućnosti čitavog naroda koja očigledno zavisi od toga.
Eto, to je čak i Vuk Drašković primetio.

marko, nis

pre 13 godina

Mislim da je sasvim logicno da politicke stranke, koje su jasno za ulazak u EU i NATO, promenu politike prema Kosovu, treba da budu zajedno u predizbornoj koaliciji. Dakle, LDP, SPO, LSV, SDU. One predstavljaju liberalnu, konzervativnu i socijaldemokratsku stranu proevropske politike. U normalnoj situaciji, trebale bi da budu na razlicitim stranama, ali posto ovo nije normalna situacija, i posto se jos uvek borimo da se uspostavi i stabilizuje minimum razumne politike u Srbiji, oni treba da budu zajedno.