Subota, 24.07.2010.

11:29

Sejdiju: Kosovo u UN

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiju najavio je da bi 2011. godine Kosovo moglo da podnese zahtev za članstvo u UN.

Izvor: Beta

Sejdiju: Kosovo u UN IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

suljo

pre 13 godina

Ha ,ha, ha MPS doneo odluku da DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI NE KRSI NORME MEDJUNARODNOG PRAVA onda cemu lobiranja kosovskih zvanicnika za nova priznanja, zar nije normalno da sama od sebe dodje, ne ovde nije normalno ovde je nesto oteto pa i zato lobiranje,ali istroseni su svi americki sateliti neznam kod koga ce biti lobiranja mozda u Moskvu Nju delhi, Brazilija, Madrid cisto sumnjam.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

E, super! A posle da pokusate i sa Belim Sengenom, mozda vam se posreci. Cudan je taj Zapad, tudje deli sakom i kapom a svoje bezobrazno stiti, pa eto, cak ni takve prijatelje kao sto su im Albanci ne pustaju u svoju kucu!

muka mi licemera

pre 13 godina

Ne razumem zasto se albanski nacional-separatisti iz "drzave kosova" maltretiraju oko procedure u UN-u kada mogu da se samouclane u UN. Isto kao sto su samoproglasili "drzavu" i kao sto se samohvalisu da su "ozbiljna, pravna i suverena drzava" ili kako su se samoproglasili potomcima Ilira, tako mogu i da samoproglase da su oni clanovi UN-a i zabodu sami tu njihovu zastavu ispred zgrade UN-a. Siguran sam da ce MSP i Amerikanci sa vec poznatim, licemernim "kreativnim" tumacenjem doneti "misljenje" da samoproglasenim clanstvom nije preksreno medjunarodno pravo. Samo neka se Amerikanci pripaze da ovolika kolicina "posebnosti" i "kreativnost" koju imamo oko ovog njihovog eksperimenta na Kosovu, ne obije njima samima o glavu.

pera iz starog sela Kera

pre 13 godina

uzalud negativni glasovi, kad tako piše u Povelji UN (čl.4. Glava Članstvo).... ima još mnogo interesantnih stvari koje stoje u Povelji UN, a najvažnija je da se o većini pitanja pita i odlučuje Savet bezbednosti....kako se ovaj slučaj pretvorio u sukob velikih sila, pri čemu mali samo stradaju, nema ništa ni od 'nezavisnosti' bez odobrenja Srbije, ni povratka vlasti na KiM....a kome odgovara zamrznuti konflikt i ko će svakako da strada, zaključite sami

cedo

pre 13 godina

Povelja UN: poglavlje 2, clan 4, paragraf 2:

Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti.

pera iz starog sela Kera

pre 13 godina

prijem se vrši na preporuku Saveta bezbednosti dvotrećinskom većinom članova UN.....nema preporuke, nema članstva, bar tako proizilazi...a onda, džaba ste se trudili

Razum je nešto skupoceno!

pre 13 godina

Neko ovde reče... "Nije ovo poraz srpse diplomatije, nego pravde.

Čekali smo jednom 500 god., pa dočekali."
...

Za 500 godina bićemo manjina u Srbiji i nećemo moći ama baš ništa.

Ljudi moji, manite se Kosova proklinjem vas.

Srbija propada a i mi sa njom.

edi

pre 13 godina

Kosovo ce dobiti stolicu u UN slicno kao Juzna Korea, samo treba dve trecine glasova od Generalne Skupstine UN-a. Za to, broj drzava koji ce priznati Kosovo treba da bude oko 120, znaci jos 50 novih priznanja. Dal ce ovaj broj stici za mesec dana, godinu dana ili cak 5 godina, uopste nije vazno. Vazno je da ce u ovom procesu, Rusija i Kina nece moci nista da urade sa njihovim veto.

Septembar u Njujorku

pre 13 godina

Nisam siguran da je precizno interpretirana ova, navodna, izjava predsednika Kosova F.Sejdijua?!
Jer, ako Kosovo, odmah, nakon mišljenja MSP, ne iskoristi povoljnu atmosferu, u svoju korist, onda će da "prevagne" inicijativa(rezolucija) Srbije da se odmah razgovara o "statusnim pitanjima" južne srpske pokrajine?!
U toj funkciji će 55 spec.emisara predsednika Borisa Tadića zatražiti od šefova država i vlada da ne prizanju nezavisnost Kosova, dok se ne obavi debata u GS UN po mišljenju MSP?!
Međutim, i albanska strana je najavila "diplomatsku ofanzivu" za "nova priznanja", u UN ovih dana će se razgovarati sa 60 zemalja od ukupno 101 planirane, a potrebno je, samo 27-28 novih priznanja do natpolovične većine, neophodne za prijem u OUN?!

WladanS

pre 13 godina

Zasto bi UN bila granica za KiM, g-dine Sejdiju, pogledajte koliko prostora ima u kosmosu...npr Kosovo na Mesecu, pa Kosovo prvo na Marsu...itd

Travis Bickle

pre 13 godina

Šta će im članstvo u UN? Imajući u vidu da prema presudi MSP mogu da budu van UN a da budu u skladu sa njenim pravilima, preuzimanje obaveza iz članstva je prava gnjavaža, plus što mogu i da izgube deo svoje teritorije.

Beqa

pre 13 godina

Dali ce jedna drzava biti primljena kao clan UN ili ne odlucuje generalna skupstina dvotrecinskom vecinom. Znaci Kosovo ili mora da bude priznata od 124 drzava sveta ili da u generalnoj skupstinu UN za nju glasaju 124 drzave clanica. Kada se ovo ima na vidu, onda izjava gospodina Sejdiua nije uopste nerealna.

zoran

pre 13 godina

Gospodine Sejdiju, sta mislite zasto se sva industrija seli u Kinu..?

USA samo u proslo godini je dosegla dug prema Kini blizu 800 milijardi dolara..!!
Taj dug se vec povecao za nekih 170 milijardi...nema kraja.
Trenutno postoji samo jedna super sila i to je Kina. Ako vam ona ne dozvoli ulazak u UN (Rusi nece sigurno) zaista ne vidim na cemu se vase nade osnivaju.
ZAr zaista mislite da bilo ko u svetu daje pet para za odluku tog suda..? Pa svi su znali da sudije prate politiku svojih zemalja. Nista tu nema novo. No, ono sto je iznad tog suda odlucuje o granicama i kretanjima u svetu. Kina svojom neverovatnom ekonomijom, koja jede sve pred sobom i Rusija sa najvecim energetskim potencijalom, od koga se bukvalno cela Evropa greje. Vec sada EU uzima od Rusije 50% gasa od ukupne kolicine potrebne za zivot i 30% nafte..!!!!
Sta mislite, gospodine Sejdiju da ce se neka drzava u Evropi ili cak sam Amerika zameriti ovim gigantima zbog Kosova..?
JA sam mislio da samo nasi, srpski politicari, zive u iluziji, ali vidim da i kosovski su isti.

Shvatite jednom za svgada. Postojite kao "nezavisni" entitet dok je Bondstil na vasem tlu. Posle toga ce vas pustiti niz vodu kao i mnoge pre vas. Vi ste samo bili eksperiment i nista vise.
Ono sto je bitno a to je rad na zblizavanju naroda i boljoj komunikaciji, inace kada se USA izvuce iz igre (morace..ekonomija diktira sve..) napravice opet jedan sukob kako bi sebe oprali. Mi se moramo spremati za taj dan, da ostanemo hladne glave i ne dovodimo zemlju do novog ocaja. Tu usmerite svoje napore a ne u iluziju koju su vam drugi kreirali.

Kosovo je jos naseg sv. Cara Lazara

pre 13 godina

Nije ovo poraz srpse diplomatie, nego pravde.

Cekali smo jednom 500 god., pa docekali.

A koliko vidim najveci problem je srpska omladina koja ne zna sta su prave vrijednosti, nego samo da pohrli u EU, kao da ovde sve cvjeta. Omladino, ako ste sposobni napravite Srbiju bolju od EU, a Kosovo ostavite na miru.

Горан

pre 13 godina

Господин Сејдију изгледа да није прочитао одлугу МСП-а? По то тој одлуци, УН резолуција 1244 још увек важи.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Kosovo može podnijeti zahtjev ali problem je što je njihov zahtjev neostvariv! Dvije od 5 stalnih članica SB UN-a će svakako uložiti veto. Tako da nema ništa od toga. Priča za unutrašnju upotrebu na Kosovu!

nemanja

pre 13 godina

Ako se nesto postize oruzjem, odbijanjem pregovora, etnicke manjine proglasavaju nezavisnost...Pa na sta bi ceo svet licio..Izvuci ce se pogresne pouke..Znaci ako pocnu oruzani napadi, napise se deklaracija nezavisnosti znaci to je merodavno? Hocete stolicu u UN ? Pa ne moze..Ne moze jer ima zemalja koje ne podlezu pritiscima..Mogu pregovori, moze autonomija , mogu mnoge stvari ali ne moze drzavnost nacionalne manjine na teritoriji suverene zemlje..Pregovarajmo i da sredimo probleme..Pozdrav autonomiji Kosova!

antihater

pre 13 godina

Kakvo nerealno ocekivanje. U kom li svetu zivi taj covek? Da bi bilo primljeno u UN, to moraju podrzati Rusija i Kina, sto oni nece uraditi jer svaka ima po najmanje jedno svoje Kosovo.

Mark

pre 13 godina

Da sam ja Fatmir Sejdiu – ne bih podneo zahtev za clanstvo u UN
Ja bi cekao Srbsku diplomatiju za zahtev da nas ne primaju....Tako cemo najsigurnije da dobijemo mesto...

goranac

pre 13 godina

po meni g.sejdiu vaznije je da svim gradjanima kosova obezbedite bezbednost, slobodu kretanja i govora, da vratite otetu imovinu ljudima koji i posle 10 god.ne mogu da se vrate na svojim ognjistima, a kad se sve to obavi ko zna mozda i imate sanse za stvaranje svoje drzave, a ovako kako je sad ako vas kojim slucajem priznaju dovoljno zemalja da bi bili primljeni u UN, siguran sam da ce i ono malo srba i ostalih nealbanaca napustiti kosovo.

Miloš

pre 13 godina

Kosovo jesu priznale mnoge moćne države sveta, ali ne zato što vole Kosovare nego iz potpuno drugih razloga. Svi vrlo dobro znaju sve o Kosovu i o njegovom trenutnom stanovništvu, tako da Kosovari slobodno mogu da računaju da niko neće hteti sa njima da se druži niti da ih uvodi u svoje društvo.

Balkanikos

pre 13 godina

Ma sto cekati 2011 ? Pa MSP je rekao da ste bili u pravu. Sutra podnesite zahtev u UN, da vidite kako cete proci. Nikad vi UN-a necete videti a samim tim ni nezavisnosti. Bicete jedna nevazna mrlja na karti Evrope, jedna kvazi drzava koja ce postojati sve dok Ameri budu tu. Vreme je uvek na strani pravde.

Nikola

pre 13 godina

Mislim da će zbog ovakve sramne odluke MSP zahtev Kosova za prijem u UN dobiti veto Rusije i Kine samo da bi vratili milo za drago Amerikancima.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Gospodine Sejdiu, da li će moja i tvoja generacija doživeti, ne zna se, ali da će Kosmet biti VRAĆEN po istoj ceni po kojoj ste ga oteli - sigurno.
Iskustvo sa vašim gazdama Turcima ne smete zaboraviti.
Ni osnovno pitanje: koja nacija i koji narod su to "kosovski Albanci", po čemu se razlikuju od onih preko Prokletija.., pa da imaju pravo na "nezavisnu državu"?
Ne, nema razlike, u pitanju je "divlja gradnja" - ma kako ga uvijali nestručne babice.
"Slon u staklarskoj radnji" je pretumbao Balkan, svakako su imali na umu uništenje Srba - od bombardovanja u Republici Srpskoj Krajini, pa u Bosni, sve do bombardovanja i same Srbije.
Ali - Srbi će preživeti, a kraj ni blizu nije. Jedan narod a dve države NEMA nigde u svetu! Pa ni zaklanjanje iza Miloševića - kao da je on uzrokovao "Prizrensku ligu".

IQ=0

pre 13 godina

U deklaraciji se izražava "uverenje da će istorijska odluka MSP-a doprineti miru i stabilnosti na Kosovu i u regionu".

I ova deklaracija se ne kosi sa "pravom sile" ali se kosi sa zdravim razumom!

Balkanikos

pre 13 godina

Ma sto cekati 2011 ? Pa MSP je rekao da ste bili u pravu. Sutra podnesite zahtev u UN, da vidite kako cete proci. Nikad vi UN-a necete videti a samim tim ni nezavisnosti. Bicete jedna nevazna mrlja na karti Evrope, jedna kvazi drzava koja ce postojati sve dok Ameri budu tu. Vreme je uvek na strani pravde.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Gospodine Sejdiu, da li će moja i tvoja generacija doživeti, ne zna se, ali da će Kosmet biti VRAĆEN po istoj ceni po kojoj ste ga oteli - sigurno.
Iskustvo sa vašim gazdama Turcima ne smete zaboraviti.
Ni osnovno pitanje: koja nacija i koji narod su to "kosovski Albanci", po čemu se razlikuju od onih preko Prokletija.., pa da imaju pravo na "nezavisnu državu"?
Ne, nema razlike, u pitanju je "divlja gradnja" - ma kako ga uvijali nestručne babice.
"Slon u staklarskoj radnji" je pretumbao Balkan, svakako su imali na umu uništenje Srba - od bombardovanja u Republici Srpskoj Krajini, pa u Bosni, sve do bombardovanja i same Srbije.
Ali - Srbi će preživeti, a kraj ni blizu nije. Jedan narod a dve države NEMA nigde u svetu! Pa ni zaklanjanje iza Miloševića - kao da je on uzrokovao "Prizrensku ligu".

Mark

pre 13 godina

Da sam ja Fatmir Sejdiu – ne bih podneo zahtev za clanstvo u UN
Ja bi cekao Srbsku diplomatiju za zahtev da nas ne primaju....Tako cemo najsigurnije da dobijemo mesto...

IQ=0

pre 13 godina

U deklaraciji se izražava "uverenje da će istorijska odluka MSP-a doprineti miru i stabilnosti na Kosovu i u regionu".

I ova deklaracija se ne kosi sa "pravom sile" ali se kosi sa zdravim razumom!

Miloš

pre 13 godina

Kosovo jesu priznale mnoge moćne države sveta, ali ne zato što vole Kosovare nego iz potpuno drugih razloga. Svi vrlo dobro znaju sve o Kosovu i o njegovom trenutnom stanovništvu, tako da Kosovari slobodno mogu da računaju da niko neće hteti sa njima da se druži niti da ih uvodi u svoje društvo.

zoran

pre 13 godina

Gospodine Sejdiju, sta mislite zasto se sva industrija seli u Kinu..?

USA samo u proslo godini je dosegla dug prema Kini blizu 800 milijardi dolara..!!
Taj dug se vec povecao za nekih 170 milijardi...nema kraja.
Trenutno postoji samo jedna super sila i to je Kina. Ako vam ona ne dozvoli ulazak u UN (Rusi nece sigurno) zaista ne vidim na cemu se vase nade osnivaju.
ZAr zaista mislite da bilo ko u svetu daje pet para za odluku tog suda..? Pa svi su znali da sudije prate politiku svojih zemalja. Nista tu nema novo. No, ono sto je iznad tog suda odlucuje o granicama i kretanjima u svetu. Kina svojom neverovatnom ekonomijom, koja jede sve pred sobom i Rusija sa najvecim energetskim potencijalom, od koga se bukvalno cela Evropa greje. Vec sada EU uzima od Rusije 50% gasa od ukupne kolicine potrebne za zivot i 30% nafte..!!!!
Sta mislite, gospodine Sejdiju da ce se neka drzava u Evropi ili cak sam Amerika zameriti ovim gigantima zbog Kosova..?
JA sam mislio da samo nasi, srpski politicari, zive u iluziji, ali vidim da i kosovski su isti.

Shvatite jednom za svgada. Postojite kao "nezavisni" entitet dok je Bondstil na vasem tlu. Posle toga ce vas pustiti niz vodu kao i mnoge pre vas. Vi ste samo bili eksperiment i nista vise.
Ono sto je bitno a to je rad na zblizavanju naroda i boljoj komunikaciji, inace kada se USA izvuce iz igre (morace..ekonomija diktira sve..) napravice opet jedan sukob kako bi sebe oprali. Mi se moramo spremati za taj dan, da ostanemo hladne glave i ne dovodimo zemlju do novog ocaja. Tu usmerite svoje napore a ne u iluziju koju su vam drugi kreirali.

Nikola

pre 13 godina

Mislim da će zbog ovakve sramne odluke MSP zahtev Kosova za prijem u UN dobiti veto Rusije i Kine samo da bi vratili milo za drago Amerikancima.

Beqa

pre 13 godina

Dali ce jedna drzava biti primljena kao clan UN ili ne odlucuje generalna skupstina dvotrecinskom vecinom. Znaci Kosovo ili mora da bude priznata od 124 drzava sveta ili da u generalnoj skupstinu UN za nju glasaju 124 drzave clanica. Kada se ovo ima na vidu, onda izjava gospodina Sejdiua nije uopste nerealna.

Kosovo je jos naseg sv. Cara Lazara

pre 13 godina

Nije ovo poraz srpse diplomatie, nego pravde.

Cekali smo jednom 500 god., pa docekali.

A koliko vidim najveci problem je srpska omladina koja ne zna sta su prave vrijednosti, nego samo da pohrli u EU, kao da ovde sve cvjeta. Omladino, ako ste sposobni napravite Srbiju bolju od EU, a Kosovo ostavite na miru.

Горан

pre 13 godina

Господин Сејдију изгледа да није прочитао одлугу МСП-а? По то тој одлуци, УН резолуција 1244 још увек важи.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Kosovo može podnijeti zahtjev ali problem je što je njihov zahtjev neostvariv! Dvije od 5 stalnih članica SB UN-a će svakako uložiti veto. Tako da nema ništa od toga. Priča za unutrašnju upotrebu na Kosovu!

goranac

pre 13 godina

po meni g.sejdiu vaznije je da svim gradjanima kosova obezbedite bezbednost, slobodu kretanja i govora, da vratite otetu imovinu ljudima koji i posle 10 god.ne mogu da se vrate na svojim ognjistima, a kad se sve to obavi ko zna mozda i imate sanse za stvaranje svoje drzave, a ovako kako je sad ako vas kojim slucajem priznaju dovoljno zemalja da bi bili primljeni u UN, siguran sam da ce i ono malo srba i ostalih nealbanaca napustiti kosovo.

antihater

pre 13 godina

Kakvo nerealno ocekivanje. U kom li svetu zivi taj covek? Da bi bilo primljeno u UN, to moraju podrzati Rusija i Kina, sto oni nece uraditi jer svaka ima po najmanje jedno svoje Kosovo.

nemanja

pre 13 godina

Ako se nesto postize oruzjem, odbijanjem pregovora, etnicke manjine proglasavaju nezavisnost...Pa na sta bi ceo svet licio..Izvuci ce se pogresne pouke..Znaci ako pocnu oruzani napadi, napise se deklaracija nezavisnosti znaci to je merodavno? Hocete stolicu u UN ? Pa ne moze..Ne moze jer ima zemalja koje ne podlezu pritiscima..Mogu pregovori, moze autonomija , mogu mnoge stvari ali ne moze drzavnost nacionalne manjine na teritoriji suverene zemlje..Pregovarajmo i da sredimo probleme..Pozdrav autonomiji Kosova!

edi

pre 13 godina

Kosovo ce dobiti stolicu u UN slicno kao Juzna Korea, samo treba dve trecine glasova od Generalne Skupstine UN-a. Za to, broj drzava koji ce priznati Kosovo treba da bude oko 120, znaci jos 50 novih priznanja. Dal ce ovaj broj stici za mesec dana, godinu dana ili cak 5 godina, uopste nije vazno. Vazno je da ce u ovom procesu, Rusija i Kina nece moci nista da urade sa njihovim veto.

Razum je nešto skupoceno!

pre 13 godina

Neko ovde reče... "Nije ovo poraz srpse diplomatije, nego pravde.

Čekali smo jednom 500 god., pa dočekali."
...

Za 500 godina bićemo manjina u Srbiji i nećemo moći ama baš ništa.

Ljudi moji, manite se Kosova proklinjem vas.

Srbija propada a i mi sa njom.

cedo

pre 13 godina

Povelja UN: poglavlje 2, clan 4, paragraf 2:

Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti.

WladanS

pre 13 godina

Zasto bi UN bila granica za KiM, g-dine Sejdiju, pogledajte koliko prostora ima u kosmosu...npr Kosovo na Mesecu, pa Kosovo prvo na Marsu...itd

Septembar u Njujorku

pre 13 godina

Nisam siguran da je precizno interpretirana ova, navodna, izjava predsednika Kosova F.Sejdijua?!
Jer, ako Kosovo, odmah, nakon mišljenja MSP, ne iskoristi povoljnu atmosferu, u svoju korist, onda će da "prevagne" inicijativa(rezolucija) Srbije da se odmah razgovara o "statusnim pitanjima" južne srpske pokrajine?!
U toj funkciji će 55 spec.emisara predsednika Borisa Tadića zatražiti od šefova država i vlada da ne prizanju nezavisnost Kosova, dok se ne obavi debata u GS UN po mišljenju MSP?!
Međutim, i albanska strana je najavila "diplomatsku ofanzivu" za "nova priznanja", u UN ovih dana će se razgovarati sa 60 zemalja od ukupno 101 planirane, a potrebno je, samo 27-28 novih priznanja do natpolovične većine, neophodne za prijem u OUN?!

Travis Bickle

pre 13 godina

Šta će im članstvo u UN? Imajući u vidu da prema presudi MSP mogu da budu van UN a da budu u skladu sa njenim pravilima, preuzimanje obaveza iz članstva je prava gnjavaža, plus što mogu i da izgube deo svoje teritorije.

pera iz starog sela Kera

pre 13 godina

prijem se vrši na preporuku Saveta bezbednosti dvotrećinskom većinom članova UN.....nema preporuke, nema članstva, bar tako proizilazi...a onda, džaba ste se trudili

pera iz starog sela Kera

pre 13 godina

uzalud negativni glasovi, kad tako piše u Povelji UN (čl.4. Glava Članstvo).... ima još mnogo interesantnih stvari koje stoje u Povelji UN, a najvažnija je da se o većini pitanja pita i odlučuje Savet bezbednosti....kako se ovaj slučaj pretvorio u sukob velikih sila, pri čemu mali samo stradaju, nema ništa ni od 'nezavisnosti' bez odobrenja Srbije, ni povratka vlasti na KiM....a kome odgovara zamrznuti konflikt i ko će svakako da strada, zaključite sami

suljo

pre 13 godina

Ha ,ha, ha MPS doneo odluku da DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI NE KRSI NORME MEDJUNARODNOG PRAVA onda cemu lobiranja kosovskih zvanicnika za nova priznanja, zar nije normalno da sama od sebe dodje, ne ovde nije normalno ovde je nesto oteto pa i zato lobiranje,ali istroseni su svi americki sateliti neznam kod koga ce biti lobiranja mozda u Moskvu Nju delhi, Brazilija, Madrid cisto sumnjam.

muka mi licemera

pre 13 godina

Ne razumem zasto se albanski nacional-separatisti iz "drzave kosova" maltretiraju oko procedure u UN-u kada mogu da se samouclane u UN. Isto kao sto su samoproglasili "drzavu" i kao sto se samohvalisu da su "ozbiljna, pravna i suverena drzava" ili kako su se samoproglasili potomcima Ilira, tako mogu i da samoproglase da su oni clanovi UN-a i zabodu sami tu njihovu zastavu ispred zgrade UN-a. Siguran sam da ce MSP i Amerikanci sa vec poznatim, licemernim "kreativnim" tumacenjem doneti "misljenje" da samoproglasenim clanstvom nije preksreno medjunarodno pravo. Samo neka se Amerikanci pripaze da ovolika kolicina "posebnosti" i "kreativnost" koju imamo oko ovog njihovog eksperimenta na Kosovu, ne obije njima samima o glavu.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

E, super! A posle da pokusate i sa Belim Sengenom, mozda vam se posreci. Cudan je taj Zapad, tudje deli sakom i kapom a svoje bezobrazno stiti, pa eto, cak ni takve prijatelje kao sto su im Albanci ne pustaju u svoju kucu!

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Gospodine Sejdiu, da li će moja i tvoja generacija doživeti, ne zna se, ali da će Kosmet biti VRAĆEN po istoj ceni po kojoj ste ga oteli - sigurno.
Iskustvo sa vašim gazdama Turcima ne smete zaboraviti.
Ni osnovno pitanje: koja nacija i koji narod su to "kosovski Albanci", po čemu se razlikuju od onih preko Prokletija.., pa da imaju pravo na "nezavisnu državu"?
Ne, nema razlike, u pitanju je "divlja gradnja" - ma kako ga uvijali nestručne babice.
"Slon u staklarskoj radnji" je pretumbao Balkan, svakako su imali na umu uništenje Srba - od bombardovanja u Republici Srpskoj Krajini, pa u Bosni, sve do bombardovanja i same Srbije.
Ali - Srbi će preživeti, a kraj ni blizu nije. Jedan narod a dve države NEMA nigde u svetu! Pa ni zaklanjanje iza Miloševića - kao da je on uzrokovao "Prizrensku ligu".

Balkanikos

pre 13 godina

Ma sto cekati 2011 ? Pa MSP je rekao da ste bili u pravu. Sutra podnesite zahtev u UN, da vidite kako cete proci. Nikad vi UN-a necete videti a samim tim ni nezavisnosti. Bicete jedna nevazna mrlja na karti Evrope, jedna kvazi drzava koja ce postojati sve dok Ameri budu tu. Vreme je uvek na strani pravde.

Miloš

pre 13 godina

Kosovo jesu priznale mnoge moćne države sveta, ali ne zato što vole Kosovare nego iz potpuno drugih razloga. Svi vrlo dobro znaju sve o Kosovu i o njegovom trenutnom stanovništvu, tako da Kosovari slobodno mogu da računaju da niko neće hteti sa njima da se druži niti da ih uvodi u svoje društvo.

zoran

pre 13 godina

Gospodine Sejdiju, sta mislite zasto se sva industrija seli u Kinu..?

USA samo u proslo godini je dosegla dug prema Kini blizu 800 milijardi dolara..!!
Taj dug se vec povecao za nekih 170 milijardi...nema kraja.
Trenutno postoji samo jedna super sila i to je Kina. Ako vam ona ne dozvoli ulazak u UN (Rusi nece sigurno) zaista ne vidim na cemu se vase nade osnivaju.
ZAr zaista mislite da bilo ko u svetu daje pet para za odluku tog suda..? Pa svi su znali da sudije prate politiku svojih zemalja. Nista tu nema novo. No, ono sto je iznad tog suda odlucuje o granicama i kretanjima u svetu. Kina svojom neverovatnom ekonomijom, koja jede sve pred sobom i Rusija sa najvecim energetskim potencijalom, od koga se bukvalno cela Evropa greje. Vec sada EU uzima od Rusije 50% gasa od ukupne kolicine potrebne za zivot i 30% nafte..!!!!
Sta mislite, gospodine Sejdiju da ce se neka drzava u Evropi ili cak sam Amerika zameriti ovim gigantima zbog Kosova..?
JA sam mislio da samo nasi, srpski politicari, zive u iluziji, ali vidim da i kosovski su isti.

Shvatite jednom za svgada. Postojite kao "nezavisni" entitet dok je Bondstil na vasem tlu. Posle toga ce vas pustiti niz vodu kao i mnoge pre vas. Vi ste samo bili eksperiment i nista vise.
Ono sto je bitno a to je rad na zblizavanju naroda i boljoj komunikaciji, inace kada se USA izvuce iz igre (morace..ekonomija diktira sve..) napravice opet jedan sukob kako bi sebe oprali. Mi se moramo spremati za taj dan, da ostanemo hladne glave i ne dovodimo zemlju do novog ocaja. Tu usmerite svoje napore a ne u iluziju koju su vam drugi kreirali.

nemanja

pre 13 godina

Ako se nesto postize oruzjem, odbijanjem pregovora, etnicke manjine proglasavaju nezavisnost...Pa na sta bi ceo svet licio..Izvuci ce se pogresne pouke..Znaci ako pocnu oruzani napadi, napise se deklaracija nezavisnosti znaci to je merodavno? Hocete stolicu u UN ? Pa ne moze..Ne moze jer ima zemalja koje ne podlezu pritiscima..Mogu pregovori, moze autonomija , mogu mnoge stvari ali ne moze drzavnost nacionalne manjine na teritoriji suverene zemlje..Pregovarajmo i da sredimo probleme..Pozdrav autonomiji Kosova!

Nikola

pre 13 godina

Mislim da će zbog ovakve sramne odluke MSP zahtev Kosova za prijem u UN dobiti veto Rusije i Kine samo da bi vratili milo za drago Amerikancima.

Kosovo je jos naseg sv. Cara Lazara

pre 13 godina

Nije ovo poraz srpse diplomatie, nego pravde.

Cekali smo jednom 500 god., pa docekali.

A koliko vidim najveci problem je srpska omladina koja ne zna sta su prave vrijednosti, nego samo da pohrli u EU, kao da ovde sve cvjeta. Omladino, ako ste sposobni napravite Srbiju bolju od EU, a Kosovo ostavite na miru.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Kosovo može podnijeti zahtjev ali problem je što je njihov zahtjev neostvariv! Dvije od 5 stalnih članica SB UN-a će svakako uložiti veto. Tako da nema ništa od toga. Priča za unutrašnju upotrebu na Kosovu!

antihater

pre 13 godina

Kakvo nerealno ocekivanje. U kom li svetu zivi taj covek? Da bi bilo primljeno u UN, to moraju podrzati Rusija i Kina, sto oni nece uraditi jer svaka ima po najmanje jedno svoje Kosovo.

Горан

pre 13 godina

Господин Сејдију изгледа да није прочитао одлугу МСП-а? По то тој одлуци, УН резолуција 1244 још увек важи.

Mark

pre 13 godina

Da sam ja Fatmir Sejdiu – ne bih podneo zahtev za clanstvo u UN
Ja bi cekao Srbsku diplomatiju za zahtev da nas ne primaju....Tako cemo najsigurnije da dobijemo mesto...

WladanS

pre 13 godina

Zasto bi UN bila granica za KiM, g-dine Sejdiju, pogledajte koliko prostora ima u kosmosu...npr Kosovo na Mesecu, pa Kosovo prvo na Marsu...itd

goranac

pre 13 godina

po meni g.sejdiu vaznije je da svim gradjanima kosova obezbedite bezbednost, slobodu kretanja i govora, da vratite otetu imovinu ljudima koji i posle 10 god.ne mogu da se vrate na svojim ognjistima, a kad se sve to obavi ko zna mozda i imate sanse za stvaranje svoje drzave, a ovako kako je sad ako vas kojim slucajem priznaju dovoljno zemalja da bi bili primljeni u UN, siguran sam da ce i ono malo srba i ostalih nealbanaca napustiti kosovo.

Beqa

pre 13 godina

Dali ce jedna drzava biti primljena kao clan UN ili ne odlucuje generalna skupstina dvotrecinskom vecinom. Znaci Kosovo ili mora da bude priznata od 124 drzava sveta ili da u generalnoj skupstinu UN za nju glasaju 124 drzave clanica. Kada se ovo ima na vidu, onda izjava gospodina Sejdiua nije uopste nerealna.

IQ=0

pre 13 godina

U deklaraciji se izražava "uverenje da će istorijska odluka MSP-a doprineti miru i stabilnosti na Kosovu i u regionu".

I ova deklaracija se ne kosi sa "pravom sile" ali se kosi sa zdravim razumom!

Travis Bickle

pre 13 godina

Šta će im članstvo u UN? Imajući u vidu da prema presudi MSP mogu da budu van UN a da budu u skladu sa njenim pravilima, preuzimanje obaveza iz članstva je prava gnjavaža, plus što mogu i da izgube deo svoje teritorije.

edi

pre 13 godina

Kosovo ce dobiti stolicu u UN slicno kao Juzna Korea, samo treba dve trecine glasova od Generalne Skupstine UN-a. Za to, broj drzava koji ce priznati Kosovo treba da bude oko 120, znaci jos 50 novih priznanja. Dal ce ovaj broj stici za mesec dana, godinu dana ili cak 5 godina, uopste nije vazno. Vazno je da ce u ovom procesu, Rusija i Kina nece moci nista da urade sa njihovim veto.

suljo

pre 13 godina

Ha ,ha, ha MPS doneo odluku da DEKLARACIJA O NEZAVISNOSTI NE KRSI NORME MEDJUNARODNOG PRAVA onda cemu lobiranja kosovskih zvanicnika za nova priznanja, zar nije normalno da sama od sebe dodje, ne ovde nije normalno ovde je nesto oteto pa i zato lobiranje,ali istroseni su svi americki sateliti neznam kod koga ce biti lobiranja mozda u Moskvu Nju delhi, Brazilija, Madrid cisto sumnjam.

muka mi licemera

pre 13 godina

Ne razumem zasto se albanski nacional-separatisti iz "drzave kosova" maltretiraju oko procedure u UN-u kada mogu da se samouclane u UN. Isto kao sto su samoproglasili "drzavu" i kao sto se samohvalisu da su "ozbiljna, pravna i suverena drzava" ili kako su se samoproglasili potomcima Ilira, tako mogu i da samoproglase da su oni clanovi UN-a i zabodu sami tu njihovu zastavu ispred zgrade UN-a. Siguran sam da ce MSP i Amerikanci sa vec poznatim, licemernim "kreativnim" tumacenjem doneti "misljenje" da samoproglasenim clanstvom nije preksreno medjunarodno pravo. Samo neka se Amerikanci pripaze da ovolika kolicina "posebnosti" i "kreativnost" koju imamo oko ovog njihovog eksperimenta na Kosovu, ne obije njima samima o glavu.

pera iz starog sela Kera

pre 13 godina

prijem se vrši na preporuku Saveta bezbednosti dvotrećinskom većinom članova UN.....nema preporuke, nema članstva, bar tako proizilazi...a onda, džaba ste se trudili

Razum je nešto skupoceno!

pre 13 godina

Neko ovde reče... "Nije ovo poraz srpse diplomatije, nego pravde.

Čekali smo jednom 500 god., pa dočekali."
...

Za 500 godina bićemo manjina u Srbiji i nećemo moći ama baš ništa.

Ljudi moji, manite se Kosova proklinjem vas.

Srbija propada a i mi sa njom.

pera iz starog sela Kera

pre 13 godina

uzalud negativni glasovi, kad tako piše u Povelji UN (čl.4. Glava Članstvo).... ima još mnogo interesantnih stvari koje stoje u Povelji UN, a najvažnija je da se o većini pitanja pita i odlučuje Savet bezbednosti....kako se ovaj slučaj pretvorio u sukob velikih sila, pri čemu mali samo stradaju, nema ništa ni od 'nezavisnosti' bez odobrenja Srbije, ni povratka vlasti na KiM....a kome odgovara zamrznuti konflikt i ko će svakako da strada, zaključite sami

Septembar u Njujorku

pre 13 godina

Nisam siguran da je precizno interpretirana ova, navodna, izjava predsednika Kosova F.Sejdijua?!
Jer, ako Kosovo, odmah, nakon mišljenja MSP, ne iskoristi povoljnu atmosferu, u svoju korist, onda će da "prevagne" inicijativa(rezolucija) Srbije da se odmah razgovara o "statusnim pitanjima" južne srpske pokrajine?!
U toj funkciji će 55 spec.emisara predsednika Borisa Tadića zatražiti od šefova država i vlada da ne prizanju nezavisnost Kosova, dok se ne obavi debata u GS UN po mišljenju MSP?!
Međutim, i albanska strana je najavila "diplomatsku ofanzivu" za "nova priznanja", u UN ovih dana će se razgovarati sa 60 zemalja od ukupno 101 planirane, a potrebno je, samo 27-28 novih priznanja do natpolovične većine, neophodne za prijem u OUN?!

svi (ni)su isti

pre 13 godina

E, super! A posle da pokusate i sa Belim Sengenom, mozda vam se posreci. Cudan je taj Zapad, tudje deli sakom i kapom a svoje bezobrazno stiti, pa eto, cak ni takve prijatelje kao sto su im Albanci ne pustaju u svoju kucu!

cedo

pre 13 godina

Povelja UN: poglavlje 2, clan 4, paragraf 2:

Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti.