Petak, 09.07.2010.

10:08

Redžepi na sever šalje policiju

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da će kosovske vlasti na sever Kosova poslati specijalne jedinice policije radi reda i mira.

Izvor: Tanjug

Redžepi na sever šalje policiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

A.A.

pre 13 godina

Sta ste se napalili bre? Pa covek prica za jedno 50 policaja (uglavnom srba) koji ce mozda, ponavaljam mozda, ici na sever. A verovatno pola od njih je verovatno vec tamo. Pa sta...kakav rat, kakvi bakraci...

licanin

pre 13 godina

Nasi politicari [a i neki komentatori ovde] NIKAKO da svate da je Srbija pre 11 godina izgubila rat - kapitulirala i sramno se povukla sa sa Kosova.
A, koliko ja znam iz istorije smo ucili da gubitnik NIKADA nije bio u situaciji da on diktira uslove.

Talk to you later....

pre 13 godina

A kad smo mi slali policiju na jug, onda su nas bombardovali. Eto, ako su i nezavisni hoce njihov severni deo da se odcepi. No, ufrkisali su se zbog odluke suda. Zelim im sto brze ukidanje viza kad su toliko dragi mocnicima iz EU i Severne Amerike.

Predrag Mijatovic

pre 13 godina

Kad dodje do tenzija u narodu, u bilo kom delu sveta, odmah se salju policija i vojska da bi se sprecile eventuelne ljudske zrtve. Tako je i na Kosovu. Policija Kosova treba da bude garant za smirenje i sprecavanje prosirenje daljnih sukoba. Druga je stvar sto bismo mi vise voleli da tamo dodje nasa policija, i da miri. To vise ne ide, jer se granica izmedju Kosova i Srbije svakim danom sve vise podebljava. Jedna nova drzava Kosovo narasta, a u nasoj drzavi Kosovo rana lagano zarasta.

mirko

pre 13 godina

Klasican primer akcija/problem-reakcija-resenje (action/Problem-Reaction-Solution)

1. Vlada oce vlast koju joj narod ne da
2. Stvori se situacija/problem/kriza
3. Dodje do javnog zahteva da se situacija/problem/kriza resi
4. Vlada ponudi prethodno planirano resenje koje joj dozvoljava da uspostavi vlast koju joj narod ne da

Bazirano na Hegelovoj dijalektici: http://en.wikipedia.org/wiki/Dialectic#Hegelian_dialectic
tj. metodu teza-antiteza-sinteza: http://en.wikipedia.org/wiki/Thesis%2C_antithesis%2C_synthesis

lesak

pre 13 godina

A sta mislite da se svi Srbi sa severa isele u zemlju Srbiju, ako ta ista drzava ne zastiti svoje gradjane na severu, Redzepiju ce sutra da padne na pamet da posalje policiju u Sandzak jer verovatno smatra da je i to deo Kosmeta. Ako mu ovo sa severom prodje cuvajte se Rascani niste ni vi daleko. Da li je Srbija spremna da zarad EU bude Beogradski pasaluk, jer ova uslovljavanja ce da traju u nedogled?

miljan

pre 13 godina

Na severu KiM problemi ne postoje, oni su u glavama politicara iz Pristine. Sta vam smeta gospodo? Srpske institucije, KM tablice, dinar mozda? Nema niti ce biti nikakve "kvazidrzave na severu KiM, shvatite realnost na terenu. Mozda ste silom (uz pomoc zna se koga) uzeli nesto sto nije vase, samo trenutno, ali nas NECETE silom naterati ni primorati da mi to prihvatimo, to je jednostavno nemoguce. Sa cega skrecete paznju, zasto dizete tenzije i pravite vestacku krizu? Samim dolaskom te "policije" doci ce do nereda. Ali vi to vec znate zar ne?

deNiro

pre 13 godina

Milosrdni andjeo zeli da zavrsi posao. Na zalost, slutim zlo, jer tzv.medjunarodna zajednica (USA) u svom makijavelizmu, placena narkodolarima (pojedinci) postaje nervozna. Od Nikaragve do Iraka, njima je samo bitan profit i strateski interes. U tom procesu, medjunarodno pravo, UN, nevine zrtve, su samo kolaterarna steta. Ako je onaj "ostar" govor naseg predsednika makar i nagovestaj tvrdjeg stava prema medj.zajednici, pozdravljam promenu kursa. Vlastodrsci su prihvatanjem Eulexa naneli veliko zlo drzavnoj politici i ovo je poslednji trenutak da se stvarno brani KiM. Samo slozno, odlucno i bez nasedanja na provokacije tzv.ministra Redzepija tzv drzave Kosovo.

riki

pre 13 godina

Ovo sa Mitrovicom me puno podsjeca na Mostar odmah poslije rata. I tu se nije moglo tj bilo je opasno ici iz istocnog u Zapadni Mostar i obratno. Samo jedan most preko Neretve radio. Postojale nekakve straze, kontrole. U zapadnom je jedina valuta koju su primali bila kuna.
I malo po malo, nesta silom [zavrtanjem ruku, ucjenama] nesta milom [pristup fondovima], postade jedan grad i svijet sada slobodno seta, ulazi u posjed imovine. A sve je i dalje pod budnim okom merdj. zajednice.
Bice tako i sa Mitrovicom na kraju, jer Mostaru je "svanulo" kada je Zagreb popustio tj prestao komandovati, a sa druge strane uvodjenjem stabilne valute i rigorozne kontrole, prestao "sverc-komerc".

Dejan

pre 13 godina

Ljudi, realnost je da su svi relavantni svetski faktori priznali Kosovo kao drzavu i mi tu vise nista ne mozemo niti cemo ikad moci, jedino da zivimo u nekoj iluziji mocne Rusije...., bolje se okrenuti ekonomiji i probati da sprecimo iseljavanje skolovanih i kvalifikovanih kadrova iz drzave.

...neko sa severa...

pre 13 godina

Policajaca albanske nacionalnosti koji rade u KPS-u ima odavno severno od Ibra, voze se službenim automobilima po severu, čak rade smenski i na administrativnim prelazima kod Leposavića i Zubinog Potoka. Severnije od toga ne može, a da ne udju na teritoriju uže Srbije. I svi mi ih vrlo lako prepoznajemo jer to bar nije teško... I niko im ne pravi probleme, čak ni na administrativnim prelazima nemaju problema iako čim progovore čak i oni koji ih ne bi prepoznali na prvi pogled odmah po govoru shvate da je reč o Albancima.

Ali da ostavimo njih po strani, možda će neko reći da niko i ne sme ništa da uradi pošto je reč o policiji. Medjutim, albanski civili koji i dan-danas žive u severnoj Kosovskoj Mitrovici svakodnevno prelaze glavni most na Ibru naočigled svih Srba sa severa i slobodno se šetaju iz južnog u severni deo i obratno, već prema potrebi i želji. Mnogi od njih žive u zonama u neposrednoj blizini mosta, u tzv. "Bošnjačkoj mahali" ili "kod tri solitera", ali mnogi žive u delu grada koji se nalazi na sasvim drugom kraju, pa tako ti ljudi predju most pešice, i prodju bukvalno celom severnom Kosovskom Mitrovicom kako bi stigli do svojih kuća u ulici "Rudarske čete". Naravno da mnogima koji ovo čitaju ova imena ulica i naselja ništa ne govore, ali ih navodim kako bi mogla da se proveri verodostojnost ovog kazivanja.
I niko te albanske stanovnike severne Kosovske Mitrovice ne dira, mada ne znam koliko je njima lično prijatno da se tako kreću ali u svakom slučaju imaju DALEKO više slobode od Srba koji žive po enklavama i getoima po Kosovu i Metohiji. U južnoj Kosovskoj Mitrovici Srba više i nema jer su proterani svi, tako da ovo "paradiranje" Albanaca po severnom delu grada dovoljno govori u prilog tome kome i u kom delu grada zapravo treba policijska zaštita.

Stoga, u najmanju ruku nebulozno i zbunjujuće zvuči najava slanja specijalnih snaga policije da "zavede red" u jedinom preostalom istinski multietničkom delu Kosova, gde još jedino zajedno žive pripadnici svih nacionalnosti, gde postoji pijaca (u "Bošnjačkoj mahali") na kojoj trguju zajedno Srbi i Albanci, gde još jedino albanski trgovci iz unutrašnjosti Kosova primaju dinare za svoju robu, gde je interes spojio ljude i premostio prepreke, što je jedini ispavni način da do konačnog pomirenja i dodje.

Ali, da li je upravo to ono što ne valja i što nekome smeta? Da li upravo zbog toga neko stalnim incidentima, provociranjima i konstantnim "duvanjem u žar" koji taman počne da se gasi ponovo raspiruje vatru jer mu mirna i tolerantna severna Kosovska Mitrovica ne odgovara? Mi, gradjani severne Kosovske Mitrovice svakako nismo ti kojima smeta normalan i miran život. I zbog toga, razloge ovakvog skorašnjeg razvoja situacije u Mitrovici i ponovnog potpirivanja vatre dakle treba tražiti sa druge strane Ibra, i to konkretno upravo u "Kosovskoj Vladi", kojoj haos i nered u severnoj Kosovskoj Mitrovici i treba kako bi konačno proširila, kako drugo nego na silu, svoj autoritet i svoje ingerencije i na sever. E pa, draga gospodo, imam za vas samo jednu poruku: no pasaran!

I kad sam već tu...

Gde je bio gospodin Redžepi da angažuje specijalne policijske jedinice 17. marta 2004. godine kad je u nemirima ubijeno osmoro a proterano na hiljade Srba? Gde je bio gospodin Redžepi da šalje specijalce da sačuvaju 35 crkava i manastira od kojih su neki bili kulturno-istorijski spomenici pod zaštitom UNESCO-a, koje su uništili i zapalili Albanci tog dana? Gde je bio gospodin Redžepi kad je trebalo da šalje specijalce da sačuvaju onu decu koja su pobijena dok su se kupala na reci Bistrici kod Goraždevca? Gde je bio gospodin Redžepi da pošalje specijalce da spreče proterivanje 200000 Srba i hiljade nealbanaca sa Kosova? Gde je bio gospodin Redžepi da pošalje specijalce da spreče nedavno kamenovanje i ponovno proterivanje sa Kosova i Metohije tek pridošlih povratnika srpske nacionalnosti u selo Žače kod Istoka? U najmanju ruku, gospodina Redžepija kao "Ministra unutrašnjih poslova" pitam koliko je odgovornih za ova krivična dela uhapsio, i koliko njih je osudjeno?

Niko, naravno. Svaka čast "Ministre" na radu, to je sve što imam da vam poručim.

Dakle, "red i mir" je uspostavljen svuda na Kosovu i Metohiji, naročito tamo odakle su Srbi oterani. Ostao je još sever. Ali ovde, gospodine Redžepi, nećete tako lako "zavesti red" kao što ste ga na već opisan način zaveli na ostatku Kosova i Metohije, u to budite sigurni. Nismo mi ovde ostali i opstali tek tako evo 12 godina, i navikli smo na pritiske svih vrsta. Istrpećemo i ovaj, jer smo apsolutno svesni da jedino tako imamo zagarantovo pravo na život u rodnom gradu i na rodnoj zemlji. Jer tamo gde ste vi "zaveli red" Srba i nealbanaca više i nema. To nam je dovoljan nauk da znamo šta nam je činiti.

Gonzo

pre 13 godina

Da ne moze biti tragicno, ovo bi bilo zaista smesno! Albanski "specijalci" ce negde uvoditi zakon i red? Pa sopstveni deo Kosova im je centar kriminala, korupcije i sverca, nesposobni su da ispune osnovne standarde, nisu sposobni na belu sengen listu da dodju, imaju ratnog zlocinca i kriminalca na mestu premijera a oni ce negde da uvode "zakon i red"?! Komedija... Zaista je zastrasujuce na sta su Albanci spremni kako bi okupirali i osvojili sve sto su zamislili. Samo ih zanimaju teritorije a cak ni one teritorije koje su okupirali i albanizovali nisu u stanju da odrzavaju i da rukovode njima, nego ih stranci izdrzavaju i finasiraju. Komedija.

princip

pre 13 godina

Ne dozvolimo da se pitanje ljudskih prava na Kosmetu rešava po principu "manje crnaca, manje rasizma", kako to međunarodna zajednica uporno radi u poslednjih 10 god.

APOLITICNI MITROVCANIN

pre 13 godina

Ovo je pre svega poruka demokratskoj Srbiji!
U svakom slucaju ubrzo cemo saznati da li smo jedan od prioriteta za aktuelnu vlast ili samo kolateralna steta i balast na putu Srbije ka EU!
Hoce li predsednik i dalje ponavljati mantru da nece priznati Kosovo i da nece nasedati na provokacije iz Pristine?
Hoce li Vlada u Beogradu nemo posmatrati neki novi 17. mart?
Hoce li Evropa i dalje dozvoljavati nasilje nad Srbima?
Saznacemo uskoro...

neshonni

pre 13 godina

Još jedna provokacija tzv. države Kosovo. Ako pošalje policiju Srbija treba da insistira na slanju 1000 srpskih vojnika pozivajući se na rezoluciju UN-a 1244. Doliva ulje na vatru i ne smiruje strasti. Ako to uradi slede demonstracije. A sa druge strane o kakvom redu i miru on govori? Podbode albanske ekstremiste da bacaju bombe i rade šta već a onda dolazi tobože da smiruje i zavodi red i mir. Da je sposoban zaveo bi ga na Kosovu gde cveta kriminal a uostalom na čelu istoga su kriminalci sa dobrom reputacijom! Otpor!

mirotvorci

pre 13 godina

Sad barem znamo KO stoji iza teroristickih napada od pre nekoliko dana. Oni kojima je u interesu slika haosa u Severnoj Mitrovici i koji bi tu sliku da stave "pod kontrolu" svojih policijskih snaga.
Necu ni da zamisljam kako ce ovaj cirkus da se zavrsi.

filip

pre 13 godina

Kosovska Vlada se priprema za rat izgleda. Srbi ni u ludilu nece prihvatiti ovo. Ne znam samo koji Albanac ce biti dovoljno lud da kroci severno od Mitrovice. Umesto da probaju da smire tenzije oni jos vise podgrevaju situaciju.

isandic

pre 13 godina

Ljudi, ne nasedajte na ovakve provokacije i podržite, bar rečima, naše ljude koji tamo žive? Redžepi i njemu slični blefiraju i idu na kartu da ovakve provokacije dižu tenziju i strah među Srbima i da će to dovesti do novih nemira, čime bi opravdali učešće te policije i postojanje fantomske države.

Samo pogledajte kako se poslednjih dana pred odluku MSP-a događaji brzo ređaju kao na traci. To je pokazatelj da je albanska vrhuška na smrt preplašena, jer neizvestnost i čekanje razaraju ljudski nervni sistem. Pravo da vam kažem, ni meni ne bilo sve jedno da sam u njihovoj koži. Zato, samo strpljivo i hladne glave, jer mnoge okupatorske policije su se kočoperile našim ulicama, pa posle bežale glavom bez obzira...

Poruka albanskom časnom narodu: Nasilje donosi nasilje i ništa dobro. Zato gradite prijateljske odnose sa Srbima, jer će vam oni uvek biti komšije, ko god bio na vlasti.

Nikola

pre 13 godina

Kad je Milošević slao policijske snage na Kosovo, onda je to bila "represija", a sad kad šalju bivše pripadnike OVK u srpska mesta, onda je to "održavanje reda i mira". Od koga će da ih čuvaju, od njih samih?

Ranger

pre 13 godina

Ovaj potez je sasvim u duhu politike nezaoštravanja,uzdržavanja od provokacija i smirivanja sa kojim su se uzgred rečeno složili i predstavnici Kosovskih Albanaca na nedavnoj sednici SB UN-a.Nismo ni pomislili da je nešto drugo u pitanju.

P.S.
Možda bi i Srbija trebalo da aktivira klauzulu po rezoluciji 1244 i vrati bar deo od 1000 predvidjenih vojnika i policajaca u cilju zaštite pripadnika srpske i ostalih(bošnjaka,goranaca,roma,turaka...)manjina.Da se ne pomisli da je to upereno protiv kosovskih albanaca,u srpskoj vojci i policiji biće angažovani i pripadnici ostalih naroda koji žive u Srbiji.

JS

pre 13 godina

Kako mi se cini izgleda da medjunarodna zajednica ,hoce da naprave jos vece incidente na severu da bi se izvrsio pritisak na presudu suda a posle toga bi se islo na ubedjivanje svih zemlja koje nisu priznale da to moraju pod hitno da urade jer bi se samo tako izbegla sve gora situacija na terenu tj na severu Kosova.

Isak

pre 13 godina

Ako se vec ugovori postuju, onde neka se posalje 999 vojnika i policajaca iz Srbije koji su takodje predvidjeni drugim ugovorom.

Siguran sam da mogu pomoci policiji sa Kosova u ocuvanja mira.

Nikola

pre 13 godina

Kad je Milošević slao policijske snage na Kosovo, onda je to bila "represija", a sad kad šalju bivše pripadnike OVK u srpska mesta, onda je to "održavanje reda i mira". Od koga će da ih čuvaju, od njih samih?

...neko sa severa...

pre 13 godina

Policajaca albanske nacionalnosti koji rade u KPS-u ima odavno severno od Ibra, voze se službenim automobilima po severu, čak rade smenski i na administrativnim prelazima kod Leposavića i Zubinog Potoka. Severnije od toga ne može, a da ne udju na teritoriju uže Srbije. I svi mi ih vrlo lako prepoznajemo jer to bar nije teško... I niko im ne pravi probleme, čak ni na administrativnim prelazima nemaju problema iako čim progovore čak i oni koji ih ne bi prepoznali na prvi pogled odmah po govoru shvate da je reč o Albancima.

Ali da ostavimo njih po strani, možda će neko reći da niko i ne sme ništa da uradi pošto je reč o policiji. Medjutim, albanski civili koji i dan-danas žive u severnoj Kosovskoj Mitrovici svakodnevno prelaze glavni most na Ibru naočigled svih Srba sa severa i slobodno se šetaju iz južnog u severni deo i obratno, već prema potrebi i želji. Mnogi od njih žive u zonama u neposrednoj blizini mosta, u tzv. "Bošnjačkoj mahali" ili "kod tri solitera", ali mnogi žive u delu grada koji se nalazi na sasvim drugom kraju, pa tako ti ljudi predju most pešice, i prodju bukvalno celom severnom Kosovskom Mitrovicom kako bi stigli do svojih kuća u ulici "Rudarske čete". Naravno da mnogima koji ovo čitaju ova imena ulica i naselja ništa ne govore, ali ih navodim kako bi mogla da se proveri verodostojnost ovog kazivanja.
I niko te albanske stanovnike severne Kosovske Mitrovice ne dira, mada ne znam koliko je njima lično prijatno da se tako kreću ali u svakom slučaju imaju DALEKO više slobode od Srba koji žive po enklavama i getoima po Kosovu i Metohiji. U južnoj Kosovskoj Mitrovici Srba više i nema jer su proterani svi, tako da ovo "paradiranje" Albanaca po severnom delu grada dovoljno govori u prilog tome kome i u kom delu grada zapravo treba policijska zaštita.

Stoga, u najmanju ruku nebulozno i zbunjujuće zvuči najava slanja specijalnih snaga policije da "zavede red" u jedinom preostalom istinski multietničkom delu Kosova, gde još jedino zajedno žive pripadnici svih nacionalnosti, gde postoji pijaca (u "Bošnjačkoj mahali") na kojoj trguju zajedno Srbi i Albanci, gde još jedino albanski trgovci iz unutrašnjosti Kosova primaju dinare za svoju robu, gde je interes spojio ljude i premostio prepreke, što je jedini ispavni način da do konačnog pomirenja i dodje.

Ali, da li je upravo to ono što ne valja i što nekome smeta? Da li upravo zbog toga neko stalnim incidentima, provociranjima i konstantnim "duvanjem u žar" koji taman počne da se gasi ponovo raspiruje vatru jer mu mirna i tolerantna severna Kosovska Mitrovica ne odgovara? Mi, gradjani severne Kosovske Mitrovice svakako nismo ti kojima smeta normalan i miran život. I zbog toga, razloge ovakvog skorašnjeg razvoja situacije u Mitrovici i ponovnog potpirivanja vatre dakle treba tražiti sa druge strane Ibra, i to konkretno upravo u "Kosovskoj Vladi", kojoj haos i nered u severnoj Kosovskoj Mitrovici i treba kako bi konačno proširila, kako drugo nego na silu, svoj autoritet i svoje ingerencije i na sever. E pa, draga gospodo, imam za vas samo jednu poruku: no pasaran!

I kad sam već tu...

Gde je bio gospodin Redžepi da angažuje specijalne policijske jedinice 17. marta 2004. godine kad je u nemirima ubijeno osmoro a proterano na hiljade Srba? Gde je bio gospodin Redžepi da šalje specijalce da sačuvaju 35 crkava i manastira od kojih su neki bili kulturno-istorijski spomenici pod zaštitom UNESCO-a, koje su uništili i zapalili Albanci tog dana? Gde je bio gospodin Redžepi kad je trebalo da šalje specijalce da sačuvaju onu decu koja su pobijena dok su se kupala na reci Bistrici kod Goraždevca? Gde je bio gospodin Redžepi da pošalje specijalce da spreče proterivanje 200000 Srba i hiljade nealbanaca sa Kosova? Gde je bio gospodin Redžepi da pošalje specijalce da spreče nedavno kamenovanje i ponovno proterivanje sa Kosova i Metohije tek pridošlih povratnika srpske nacionalnosti u selo Žače kod Istoka? U najmanju ruku, gospodina Redžepija kao "Ministra unutrašnjih poslova" pitam koliko je odgovornih za ova krivična dela uhapsio, i koliko njih je osudjeno?

Niko, naravno. Svaka čast "Ministre" na radu, to je sve što imam da vam poručim.

Dakle, "red i mir" je uspostavljen svuda na Kosovu i Metohiji, naročito tamo odakle su Srbi oterani. Ostao je još sever. Ali ovde, gospodine Redžepi, nećete tako lako "zavesti red" kao što ste ga na već opisan način zaveli na ostatku Kosova i Metohije, u to budite sigurni. Nismo mi ovde ostali i opstali tek tako evo 12 godina, i navikli smo na pritiske svih vrsta. Istrpećemo i ovaj, jer smo apsolutno svesni da jedino tako imamo zagarantovo pravo na život u rodnom gradu i na rodnoj zemlji. Jer tamo gde ste vi "zaveli red" Srba i nealbanaca više i nema. To nam je dovoljan nauk da znamo šta nam je činiti.

Ranger

pre 13 godina

Ovaj potez je sasvim u duhu politike nezaoštravanja,uzdržavanja od provokacija i smirivanja sa kojim su se uzgred rečeno složili i predstavnici Kosovskih Albanaca na nedavnoj sednici SB UN-a.Nismo ni pomislili da je nešto drugo u pitanju.

P.S.
Možda bi i Srbija trebalo da aktivira klauzulu po rezoluciji 1244 i vrati bar deo od 1000 predvidjenih vojnika i policajaca u cilju zaštite pripadnika srpske i ostalih(bošnjaka,goranaca,roma,turaka...)manjina.Da se ne pomisli da je to upereno protiv kosovskih albanaca,u srpskoj vojci i policiji biće angažovani i pripadnici ostalih naroda koji žive u Srbiji.

Isak

pre 13 godina

Ako se vec ugovori postuju, onde neka se posalje 999 vojnika i policajaca iz Srbije koji su takodje predvidjeni drugim ugovorom.

Siguran sam da mogu pomoci policiji sa Kosova u ocuvanja mira.

mirotvorci

pre 13 godina

Sad barem znamo KO stoji iza teroristickih napada od pre nekoliko dana. Oni kojima je u interesu slika haosa u Severnoj Mitrovici i koji bi tu sliku da stave "pod kontrolu" svojih policijskih snaga.
Necu ni da zamisljam kako ce ovaj cirkus da se zavrsi.

isandic

pre 13 godina

Ljudi, ne nasedajte na ovakve provokacije i podržite, bar rečima, naše ljude koji tamo žive? Redžepi i njemu slični blefiraju i idu na kartu da ovakve provokacije dižu tenziju i strah među Srbima i da će to dovesti do novih nemira, čime bi opravdali učešće te policije i postojanje fantomske države.

Samo pogledajte kako se poslednjih dana pred odluku MSP-a događaji brzo ređaju kao na traci. To je pokazatelj da je albanska vrhuška na smrt preplašena, jer neizvestnost i čekanje razaraju ljudski nervni sistem. Pravo da vam kažem, ni meni ne bilo sve jedno da sam u njihovoj koži. Zato, samo strpljivo i hladne glave, jer mnoge okupatorske policije su se kočoperile našim ulicama, pa posle bežale glavom bez obzira...

Poruka albanskom časnom narodu: Nasilje donosi nasilje i ništa dobro. Zato gradite prijateljske odnose sa Srbima, jer će vam oni uvek biti komšije, ko god bio na vlasti.

neshonni

pre 13 godina

Još jedna provokacija tzv. države Kosovo. Ako pošalje policiju Srbija treba da insistira na slanju 1000 srpskih vojnika pozivajući se na rezoluciju UN-a 1244. Doliva ulje na vatru i ne smiruje strasti. Ako to uradi slede demonstracije. A sa druge strane o kakvom redu i miru on govori? Podbode albanske ekstremiste da bacaju bombe i rade šta već a onda dolazi tobože da smiruje i zavodi red i mir. Da je sposoban zaveo bi ga na Kosovu gde cveta kriminal a uostalom na čelu istoga su kriminalci sa dobrom reputacijom! Otpor!

JS

pre 13 godina

Kako mi se cini izgleda da medjunarodna zajednica ,hoce da naprave jos vece incidente na severu da bi se izvrsio pritisak na presudu suda a posle toga bi se islo na ubedjivanje svih zemlja koje nisu priznale da to moraju pod hitno da urade jer bi se samo tako izbegla sve gora situacija na terenu tj na severu Kosova.

APOLITICNI MITROVCANIN

pre 13 godina

Ovo je pre svega poruka demokratskoj Srbiji!
U svakom slucaju ubrzo cemo saznati da li smo jedan od prioriteta za aktuelnu vlast ili samo kolateralna steta i balast na putu Srbije ka EU!
Hoce li predsednik i dalje ponavljati mantru da nece priznati Kosovo i da nece nasedati na provokacije iz Pristine?
Hoce li Vlada u Beogradu nemo posmatrati neki novi 17. mart?
Hoce li Evropa i dalje dozvoljavati nasilje nad Srbima?
Saznacemo uskoro...

filip

pre 13 godina

Kosovska Vlada se priprema za rat izgleda. Srbi ni u ludilu nece prihvatiti ovo. Ne znam samo koji Albanac ce biti dovoljno lud da kroci severno od Mitrovice. Umesto da probaju da smire tenzije oni jos vise podgrevaju situaciju.

princip

pre 13 godina

Ne dozvolimo da se pitanje ljudskih prava na Kosmetu rešava po principu "manje crnaca, manje rasizma", kako to međunarodna zajednica uporno radi u poslednjih 10 god.

Gonzo

pre 13 godina

Da ne moze biti tragicno, ovo bi bilo zaista smesno! Albanski "specijalci" ce negde uvoditi zakon i red? Pa sopstveni deo Kosova im je centar kriminala, korupcije i sverca, nesposobni su da ispune osnovne standarde, nisu sposobni na belu sengen listu da dodju, imaju ratnog zlocinca i kriminalca na mestu premijera a oni ce negde da uvode "zakon i red"?! Komedija... Zaista je zastrasujuce na sta su Albanci spremni kako bi okupirali i osvojili sve sto su zamislili. Samo ih zanimaju teritorije a cak ni one teritorije koje su okupirali i albanizovali nisu u stanju da odrzavaju i da rukovode njima, nego ih stranci izdrzavaju i finasiraju. Komedija.

Dejan

pre 13 godina

Ljudi, realnost je da su svi relavantni svetski faktori priznali Kosovo kao drzavu i mi tu vise nista ne mozemo niti cemo ikad moci, jedino da zivimo u nekoj iluziji mocne Rusije...., bolje se okrenuti ekonomiji i probati da sprecimo iseljavanje skolovanih i kvalifikovanih kadrova iz drzave.

miljan

pre 13 godina

Na severu KiM problemi ne postoje, oni su u glavama politicara iz Pristine. Sta vam smeta gospodo? Srpske institucije, KM tablice, dinar mozda? Nema niti ce biti nikakve "kvazidrzave na severu KiM, shvatite realnost na terenu. Mozda ste silom (uz pomoc zna se koga) uzeli nesto sto nije vase, samo trenutno, ali nas NECETE silom naterati ni primorati da mi to prihvatimo, to je jednostavno nemoguce. Sa cega skrecete paznju, zasto dizete tenzije i pravite vestacku krizu? Samim dolaskom te "policije" doci ce do nereda. Ali vi to vec znate zar ne?

lesak

pre 13 godina

A sta mislite da se svi Srbi sa severa isele u zemlju Srbiju, ako ta ista drzava ne zastiti svoje gradjane na severu, Redzepiju ce sutra da padne na pamet da posalje policiju u Sandzak jer verovatno smatra da je i to deo Kosmeta. Ako mu ovo sa severom prodje cuvajte se Rascani niste ni vi daleko. Da li je Srbija spremna da zarad EU bude Beogradski pasaluk, jer ova uslovljavanja ce da traju u nedogled?

deNiro

pre 13 godina

Milosrdni andjeo zeli da zavrsi posao. Na zalost, slutim zlo, jer tzv.medjunarodna zajednica (USA) u svom makijavelizmu, placena narkodolarima (pojedinci) postaje nervozna. Od Nikaragve do Iraka, njima je samo bitan profit i strateski interes. U tom procesu, medjunarodno pravo, UN, nevine zrtve, su samo kolaterarna steta. Ako je onaj "ostar" govor naseg predsednika makar i nagovestaj tvrdjeg stava prema medj.zajednici, pozdravljam promenu kursa. Vlastodrsci su prihvatanjem Eulexa naneli veliko zlo drzavnoj politici i ovo je poslednji trenutak da se stvarno brani KiM. Samo slozno, odlucno i bez nasedanja na provokacije tzv.ministra Redzepija tzv drzave Kosovo.

Predrag Mijatovic

pre 13 godina

Kad dodje do tenzija u narodu, u bilo kom delu sveta, odmah se salju policija i vojska da bi se sprecile eventuelne ljudske zrtve. Tako je i na Kosovu. Policija Kosova treba da bude garant za smirenje i sprecavanje prosirenje daljnih sukoba. Druga je stvar sto bismo mi vise voleli da tamo dodje nasa policija, i da miri. To vise ne ide, jer se granica izmedju Kosova i Srbije svakim danom sve vise podebljava. Jedna nova drzava Kosovo narasta, a u nasoj drzavi Kosovo rana lagano zarasta.

riki

pre 13 godina

Ovo sa Mitrovicom me puno podsjeca na Mostar odmah poslije rata. I tu se nije moglo tj bilo je opasno ici iz istocnog u Zapadni Mostar i obratno. Samo jedan most preko Neretve radio. Postojale nekakve straze, kontrole. U zapadnom je jedina valuta koju su primali bila kuna.
I malo po malo, nesta silom [zavrtanjem ruku, ucjenama] nesta milom [pristup fondovima], postade jedan grad i svijet sada slobodno seta, ulazi u posjed imovine. A sve je i dalje pod budnim okom merdj. zajednice.
Bice tako i sa Mitrovicom na kraju, jer Mostaru je "svanulo" kada je Zagreb popustio tj prestao komandovati, a sa druge strane uvodjenjem stabilne valute i rigorozne kontrole, prestao "sverc-komerc".

licanin

pre 13 godina

Nasi politicari [a i neki komentatori ovde] NIKAKO da svate da je Srbija pre 11 godina izgubila rat - kapitulirala i sramno se povukla sa sa Kosova.
A, koliko ja znam iz istorije smo ucili da gubitnik NIKADA nije bio u situaciji da on diktira uslove.

Talk to you later....

pre 13 godina

A kad smo mi slali policiju na jug, onda su nas bombardovali. Eto, ako su i nezavisni hoce njihov severni deo da se odcepi. No, ufrkisali su se zbog odluke suda. Zelim im sto brze ukidanje viza kad su toliko dragi mocnicima iz EU i Severne Amerike.

mirko

pre 13 godina

Klasican primer akcija/problem-reakcija-resenje (action/Problem-Reaction-Solution)

1. Vlada oce vlast koju joj narod ne da
2. Stvori se situacija/problem/kriza
3. Dodje do javnog zahteva da se situacija/problem/kriza resi
4. Vlada ponudi prethodno planirano resenje koje joj dozvoljava da uspostavi vlast koju joj narod ne da

Bazirano na Hegelovoj dijalektici: http://en.wikipedia.org/wiki/Dialectic#Hegelian_dialectic
tj. metodu teza-antiteza-sinteza: http://en.wikipedia.org/wiki/Thesis%2C_antithesis%2C_synthesis

A.A.

pre 13 godina

Sta ste se napalili bre? Pa covek prica za jedno 50 policaja (uglavnom srba) koji ce mozda, ponavaljam mozda, ici na sever. A verovatno pola od njih je verovatno vec tamo. Pa sta...kakav rat, kakvi bakraci...

Dejan

pre 13 godina

Ljudi, realnost je da su svi relavantni svetski faktori priznali Kosovo kao drzavu i mi tu vise nista ne mozemo niti cemo ikad moci, jedino da zivimo u nekoj iluziji mocne Rusije...., bolje se okrenuti ekonomiji i probati da sprecimo iseljavanje skolovanih i kvalifikovanih kadrova iz drzave.

Predrag Mijatovic

pre 13 godina

Kad dodje do tenzija u narodu, u bilo kom delu sveta, odmah se salju policija i vojska da bi se sprecile eventuelne ljudske zrtve. Tako je i na Kosovu. Policija Kosova treba da bude garant za smirenje i sprecavanje prosirenje daljnih sukoba. Druga je stvar sto bismo mi vise voleli da tamo dodje nasa policija, i da miri. To vise ne ide, jer se granica izmedju Kosova i Srbije svakim danom sve vise podebljava. Jedna nova drzava Kosovo narasta, a u nasoj drzavi Kosovo rana lagano zarasta.

filip

pre 13 godina

Kosovska Vlada se priprema za rat izgleda. Srbi ni u ludilu nece prihvatiti ovo. Ne znam samo koji Albanac ce biti dovoljno lud da kroci severno od Mitrovice. Umesto da probaju da smire tenzije oni jos vise podgrevaju situaciju.

riki

pre 13 godina

Ovo sa Mitrovicom me puno podsjeca na Mostar odmah poslije rata. I tu se nije moglo tj bilo je opasno ici iz istocnog u Zapadni Mostar i obratno. Samo jedan most preko Neretve radio. Postojale nekakve straze, kontrole. U zapadnom je jedina valuta koju su primali bila kuna.
I malo po malo, nesta silom [zavrtanjem ruku, ucjenama] nesta milom [pristup fondovima], postade jedan grad i svijet sada slobodno seta, ulazi u posjed imovine. A sve je i dalje pod budnim okom merdj. zajednice.
Bice tako i sa Mitrovicom na kraju, jer Mostaru je "svanulo" kada je Zagreb popustio tj prestao komandovati, a sa druge strane uvodjenjem stabilne valute i rigorozne kontrole, prestao "sverc-komerc".

Nikola

pre 13 godina

Kad je Milošević slao policijske snage na Kosovo, onda je to bila "represija", a sad kad šalju bivše pripadnike OVK u srpska mesta, onda je to "održavanje reda i mira". Od koga će da ih čuvaju, od njih samih?

miljan

pre 13 godina

Na severu KiM problemi ne postoje, oni su u glavama politicara iz Pristine. Sta vam smeta gospodo? Srpske institucije, KM tablice, dinar mozda? Nema niti ce biti nikakve "kvazidrzave na severu KiM, shvatite realnost na terenu. Mozda ste silom (uz pomoc zna se koga) uzeli nesto sto nije vase, samo trenutno, ali nas NECETE silom naterati ni primorati da mi to prihvatimo, to je jednostavno nemoguce. Sa cega skrecete paznju, zasto dizete tenzije i pravite vestacku krizu? Samim dolaskom te "policije" doci ce do nereda. Ali vi to vec znate zar ne?

...neko sa severa...

pre 13 godina

Policajaca albanske nacionalnosti koji rade u KPS-u ima odavno severno od Ibra, voze se službenim automobilima po severu, čak rade smenski i na administrativnim prelazima kod Leposavića i Zubinog Potoka. Severnije od toga ne može, a da ne udju na teritoriju uže Srbije. I svi mi ih vrlo lako prepoznajemo jer to bar nije teško... I niko im ne pravi probleme, čak ni na administrativnim prelazima nemaju problema iako čim progovore čak i oni koji ih ne bi prepoznali na prvi pogled odmah po govoru shvate da je reč o Albancima.

Ali da ostavimo njih po strani, možda će neko reći da niko i ne sme ništa da uradi pošto je reč o policiji. Medjutim, albanski civili koji i dan-danas žive u severnoj Kosovskoj Mitrovici svakodnevno prelaze glavni most na Ibru naočigled svih Srba sa severa i slobodno se šetaju iz južnog u severni deo i obratno, već prema potrebi i želji. Mnogi od njih žive u zonama u neposrednoj blizini mosta, u tzv. "Bošnjačkoj mahali" ili "kod tri solitera", ali mnogi žive u delu grada koji se nalazi na sasvim drugom kraju, pa tako ti ljudi predju most pešice, i prodju bukvalno celom severnom Kosovskom Mitrovicom kako bi stigli do svojih kuća u ulici "Rudarske čete". Naravno da mnogima koji ovo čitaju ova imena ulica i naselja ništa ne govore, ali ih navodim kako bi mogla da se proveri verodostojnost ovog kazivanja.
I niko te albanske stanovnike severne Kosovske Mitrovice ne dira, mada ne znam koliko je njima lično prijatno da se tako kreću ali u svakom slučaju imaju DALEKO više slobode od Srba koji žive po enklavama i getoima po Kosovu i Metohiji. U južnoj Kosovskoj Mitrovici Srba više i nema jer su proterani svi, tako da ovo "paradiranje" Albanaca po severnom delu grada dovoljno govori u prilog tome kome i u kom delu grada zapravo treba policijska zaštita.

Stoga, u najmanju ruku nebulozno i zbunjujuće zvuči najava slanja specijalnih snaga policije da "zavede red" u jedinom preostalom istinski multietničkom delu Kosova, gde još jedino zajedno žive pripadnici svih nacionalnosti, gde postoji pijaca (u "Bošnjačkoj mahali") na kojoj trguju zajedno Srbi i Albanci, gde još jedino albanski trgovci iz unutrašnjosti Kosova primaju dinare za svoju robu, gde je interes spojio ljude i premostio prepreke, što je jedini ispavni način da do konačnog pomirenja i dodje.

Ali, da li je upravo to ono što ne valja i što nekome smeta? Da li upravo zbog toga neko stalnim incidentima, provociranjima i konstantnim "duvanjem u žar" koji taman počne da se gasi ponovo raspiruje vatru jer mu mirna i tolerantna severna Kosovska Mitrovica ne odgovara? Mi, gradjani severne Kosovske Mitrovice svakako nismo ti kojima smeta normalan i miran život. I zbog toga, razloge ovakvog skorašnjeg razvoja situacije u Mitrovici i ponovnog potpirivanja vatre dakle treba tražiti sa druge strane Ibra, i to konkretno upravo u "Kosovskoj Vladi", kojoj haos i nered u severnoj Kosovskoj Mitrovici i treba kako bi konačno proširila, kako drugo nego na silu, svoj autoritet i svoje ingerencije i na sever. E pa, draga gospodo, imam za vas samo jednu poruku: no pasaran!

I kad sam već tu...

Gde je bio gospodin Redžepi da angažuje specijalne policijske jedinice 17. marta 2004. godine kad je u nemirima ubijeno osmoro a proterano na hiljade Srba? Gde je bio gospodin Redžepi da šalje specijalce da sačuvaju 35 crkava i manastira od kojih su neki bili kulturno-istorijski spomenici pod zaštitom UNESCO-a, koje su uništili i zapalili Albanci tog dana? Gde je bio gospodin Redžepi kad je trebalo da šalje specijalce da sačuvaju onu decu koja su pobijena dok su se kupala na reci Bistrici kod Goraždevca? Gde je bio gospodin Redžepi da pošalje specijalce da spreče proterivanje 200000 Srba i hiljade nealbanaca sa Kosova? Gde je bio gospodin Redžepi da pošalje specijalce da spreče nedavno kamenovanje i ponovno proterivanje sa Kosova i Metohije tek pridošlih povratnika srpske nacionalnosti u selo Žače kod Istoka? U najmanju ruku, gospodina Redžepija kao "Ministra unutrašnjih poslova" pitam koliko je odgovornih za ova krivična dela uhapsio, i koliko njih je osudjeno?

Niko, naravno. Svaka čast "Ministre" na radu, to je sve što imam da vam poručim.

Dakle, "red i mir" je uspostavljen svuda na Kosovu i Metohiji, naročito tamo odakle su Srbi oterani. Ostao je još sever. Ali ovde, gospodine Redžepi, nećete tako lako "zavesti red" kao što ste ga na već opisan način zaveli na ostatku Kosova i Metohije, u to budite sigurni. Nismo mi ovde ostali i opstali tek tako evo 12 godina, i navikli smo na pritiske svih vrsta. Istrpećemo i ovaj, jer smo apsolutno svesni da jedino tako imamo zagarantovo pravo na život u rodnom gradu i na rodnoj zemlji. Jer tamo gde ste vi "zaveli red" Srba i nealbanaca više i nema. To nam je dovoljan nauk da znamo šta nam je činiti.

neshonni

pre 13 godina

Još jedna provokacija tzv. države Kosovo. Ako pošalje policiju Srbija treba da insistira na slanju 1000 srpskih vojnika pozivajući se na rezoluciju UN-a 1244. Doliva ulje na vatru i ne smiruje strasti. Ako to uradi slede demonstracije. A sa druge strane o kakvom redu i miru on govori? Podbode albanske ekstremiste da bacaju bombe i rade šta već a onda dolazi tobože da smiruje i zavodi red i mir. Da je sposoban zaveo bi ga na Kosovu gde cveta kriminal a uostalom na čelu istoga su kriminalci sa dobrom reputacijom! Otpor!

isandic

pre 13 godina

Ljudi, ne nasedajte na ovakve provokacije i podržite, bar rečima, naše ljude koji tamo žive? Redžepi i njemu slični blefiraju i idu na kartu da ovakve provokacije dižu tenziju i strah među Srbima i da će to dovesti do novih nemira, čime bi opravdali učešće te policije i postojanje fantomske države.

Samo pogledajte kako se poslednjih dana pred odluku MSP-a događaji brzo ređaju kao na traci. To je pokazatelj da je albanska vrhuška na smrt preplašena, jer neizvestnost i čekanje razaraju ljudski nervni sistem. Pravo da vam kažem, ni meni ne bilo sve jedno da sam u njihovoj koži. Zato, samo strpljivo i hladne glave, jer mnoge okupatorske policije su se kočoperile našim ulicama, pa posle bežale glavom bez obzira...

Poruka albanskom časnom narodu: Nasilje donosi nasilje i ništa dobro. Zato gradite prijateljske odnose sa Srbima, jer će vam oni uvek biti komšije, ko god bio na vlasti.

mirotvorci

pre 13 godina

Sad barem znamo KO stoji iza teroristickih napada od pre nekoliko dana. Oni kojima je u interesu slika haosa u Severnoj Mitrovici i koji bi tu sliku da stave "pod kontrolu" svojih policijskih snaga.
Necu ni da zamisljam kako ce ovaj cirkus da se zavrsi.

Gonzo

pre 13 godina

Da ne moze biti tragicno, ovo bi bilo zaista smesno! Albanski "specijalci" ce negde uvoditi zakon i red? Pa sopstveni deo Kosova im je centar kriminala, korupcije i sverca, nesposobni su da ispune osnovne standarde, nisu sposobni na belu sengen listu da dodju, imaju ratnog zlocinca i kriminalca na mestu premijera a oni ce negde da uvode "zakon i red"?! Komedija... Zaista je zastrasujuce na sta su Albanci spremni kako bi okupirali i osvojili sve sto su zamislili. Samo ih zanimaju teritorije a cak ni one teritorije koje su okupirali i albanizovali nisu u stanju da odrzavaju i da rukovode njima, nego ih stranci izdrzavaju i finasiraju. Komedija.

lesak

pre 13 godina

A sta mislite da se svi Srbi sa severa isele u zemlju Srbiju, ako ta ista drzava ne zastiti svoje gradjane na severu, Redzepiju ce sutra da padne na pamet da posalje policiju u Sandzak jer verovatno smatra da je i to deo Kosmeta. Ako mu ovo sa severom prodje cuvajte se Rascani niste ni vi daleko. Da li je Srbija spremna da zarad EU bude Beogradski pasaluk, jer ova uslovljavanja ce da traju u nedogled?

Ranger

pre 13 godina

Ovaj potez je sasvim u duhu politike nezaoštravanja,uzdržavanja od provokacija i smirivanja sa kojim su se uzgred rečeno složili i predstavnici Kosovskih Albanaca na nedavnoj sednici SB UN-a.Nismo ni pomislili da je nešto drugo u pitanju.

P.S.
Možda bi i Srbija trebalo da aktivira klauzulu po rezoluciji 1244 i vrati bar deo od 1000 predvidjenih vojnika i policajaca u cilju zaštite pripadnika srpske i ostalih(bošnjaka,goranaca,roma,turaka...)manjina.Da se ne pomisli da je to upereno protiv kosovskih albanaca,u srpskoj vojci i policiji biće angažovani i pripadnici ostalih naroda koji žive u Srbiji.

licanin

pre 13 godina

Nasi politicari [a i neki komentatori ovde] NIKAKO da svate da je Srbija pre 11 godina izgubila rat - kapitulirala i sramno se povukla sa sa Kosova.
A, koliko ja znam iz istorije smo ucili da gubitnik NIKADA nije bio u situaciji da on diktira uslove.

Isak

pre 13 godina

Ako se vec ugovori postuju, onde neka se posalje 999 vojnika i policajaca iz Srbije koji su takodje predvidjeni drugim ugovorom.

Siguran sam da mogu pomoci policiji sa Kosova u ocuvanja mira.

APOLITICNI MITROVCANIN

pre 13 godina

Ovo je pre svega poruka demokratskoj Srbiji!
U svakom slucaju ubrzo cemo saznati da li smo jedan od prioriteta za aktuelnu vlast ili samo kolateralna steta i balast na putu Srbije ka EU!
Hoce li predsednik i dalje ponavljati mantru da nece priznati Kosovo i da nece nasedati na provokacije iz Pristine?
Hoce li Vlada u Beogradu nemo posmatrati neki novi 17. mart?
Hoce li Evropa i dalje dozvoljavati nasilje nad Srbima?
Saznacemo uskoro...

Talk to you later....

pre 13 godina

A kad smo mi slali policiju na jug, onda su nas bombardovali. Eto, ako su i nezavisni hoce njihov severni deo da se odcepi. No, ufrkisali su se zbog odluke suda. Zelim im sto brze ukidanje viza kad su toliko dragi mocnicima iz EU i Severne Amerike.

deNiro

pre 13 godina

Milosrdni andjeo zeli da zavrsi posao. Na zalost, slutim zlo, jer tzv.medjunarodna zajednica (USA) u svom makijavelizmu, placena narkodolarima (pojedinci) postaje nervozna. Od Nikaragve do Iraka, njima je samo bitan profit i strateski interes. U tom procesu, medjunarodno pravo, UN, nevine zrtve, su samo kolaterarna steta. Ako je onaj "ostar" govor naseg predsednika makar i nagovestaj tvrdjeg stava prema medj.zajednici, pozdravljam promenu kursa. Vlastodrsci su prihvatanjem Eulexa naneli veliko zlo drzavnoj politici i ovo je poslednji trenutak da se stvarno brani KiM. Samo slozno, odlucno i bez nasedanja na provokacije tzv.ministra Redzepija tzv drzave Kosovo.

JS

pre 13 godina

Kako mi se cini izgleda da medjunarodna zajednica ,hoce da naprave jos vece incidente na severu da bi se izvrsio pritisak na presudu suda a posle toga bi se islo na ubedjivanje svih zemlja koje nisu priznale da to moraju pod hitno da urade jer bi se samo tako izbegla sve gora situacija na terenu tj na severu Kosova.

princip

pre 13 godina

Ne dozvolimo da se pitanje ljudskih prava na Kosmetu rešava po principu "manje crnaca, manje rasizma", kako to međunarodna zajednica uporno radi u poslednjih 10 god.

mirko

pre 13 godina

Klasican primer akcija/problem-reakcija-resenje (action/Problem-Reaction-Solution)

1. Vlada oce vlast koju joj narod ne da
2. Stvori se situacija/problem/kriza
3. Dodje do javnog zahteva da se situacija/problem/kriza resi
4. Vlada ponudi prethodno planirano resenje koje joj dozvoljava da uspostavi vlast koju joj narod ne da

Bazirano na Hegelovoj dijalektici: http://en.wikipedia.org/wiki/Dialectic#Hegelian_dialectic
tj. metodu teza-antiteza-sinteza: http://en.wikipedia.org/wiki/Thesis%2C_antithesis%2C_synthesis

A.A.

pre 13 godina

Sta ste se napalili bre? Pa covek prica za jedno 50 policaja (uglavnom srba) koji ce mozda, ponavaljam mozda, ici na sever. A verovatno pola od njih je verovatno vec tamo. Pa sta...kakav rat, kakvi bakraci...