Četvrtak, 08.07.2010.

08:06

Tadić u poseti Crnoj Gori

Predsednik Srbije Boris Tadić boravi u poseti Crnoj Gori. Najavljeno je potpisivanje ugovora o izručivanju optuženih za organizovani kriminal i korupciju.

Izvor: B92

Tadiæ u poseti Crnoj Gori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Poreski obveznik

pre 13 godina

"Tadić će sutra u Herceg Novom otvoriti konzulat Srbije, "

A u njemu su zaposlene 2-3 plavokose, mozda i drugarice iz skole g. Predsednika. Neverovatno je sta cemo sve da placamo dok nemamo sta da jedemo, ne grejemo se zimi, a iz automobila nam raste siblje.

Vlado

pre 13 godina

Srbi sve mogu da razumijem i shvatam da ste jako nervozni zbog CG priznanja Kosova ali to nismo uradili MI gradjani CG nego ONI VLADA CG i znate ko stoji iza toga konkretno KRIVOKAPIC predsjednik skupstine. A sto se tice Auto Puta kako ne shvatate da je taj auto put od STRATESKOG znacaja za Italiju. Znate njen izvoz od Barija do Bara pa Beograd pa do Konstance pa onda izvoz ka Aziji najvecem svetskom trzistu. Dobice tim autoputem I SRB i CG al ponajvise Italijani. A Mrkonjic mora da igra kako mu Brisel svira. Kao i Milo itd itd.

Bežigrad

pre 13 godina

Srbija je država,Crna Gora je država,dobri odnosi između susjeda,put prema EU i prema normalnom svijetu,dobar dan realnosti i zbogom iluzijama!

Bojan

pre 13 godina

Prirodno je da odnosi Srbije i Crne Gore budu na najvišem mogućem nivou kao što je bilo i u celokupnoj istoriji. Boris Tadić i Filip Vujanović su odgovorni, ozbiljni i dobronamerni ljudi koji žele dobro i svojim građanima a i građanima susednih država. Problemi su tu da bi se rešavali. Razdvajanje Crne Gore i Srbije kao i priznavanje Kosova nisu istinsko opredeljenje većine Crnogoraca kako god se oni nacionalno izjašnjavali, tako da ova poseta predsednika Tadića i rezultati koje je ona već dala veliki su napredak, melem na mnoge rane i plus za njega kao i za predsednika Vujanovića koji naročito u poslednje vreme pokazuje maksimalni stepen dobronamernosti prema bratskoj državi Srbiji.

rade

pre 13 godina

pola Srbije je poreklom iz CG,prema tome nije potrebno stvarati kavgu izmedju slicnih a da ne kazem i istih naroda.tadic je jedan od 2,3 miliona drzavljana poreklom iz CG a da zivi u Srbiji.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Tadić će sutra u Herceg Novom otvoriti konzulat Srbije, a popodne će posetiti rodjake u selu Smriječno, u Pivi, u kome je rodjen njegov otac.

A znaci zbog toga mi treba da gradimo auto put prema CG, verovatno je Mrka vec tamo kod svojih rodjaka. Jedva cekam izbore.... nadam se i vecina Vas

niko i nista

pre 13 godina

Najveca sramota Crne Gore je priznanje Kosova kao drzave. Ocekivali su to Srbi od Hrvata ali od brace Crnogoraca nikada. Moji su porijeklom sa Cetinja, i mene je sramota sta uradi Crna Gora.
Vise nikad necu krociti svojom nogom u Crnu Goru.
Inace imovinu u CG sam dao na prodaju. Kad me neko pita za nacionalnost kazem da sam "niko i nista".

Comi

pre 13 godina

Ajde 'oladite vise sa mesanjem turizma i ove posete. Ko hoce ici ce u Crnu Goru sa i bez Tadiceve posete. Sto se tice autoputa, nisam siguran da nam treba auto put, neka srede put preko Divcibara i Debelog brda i imacemo 3 koridora ka jugozapadu. Mislim da bi bilo vaznije povezati Nis sa Krusevcem, Kraljevom i Uzicom nego autoput do mora. A sto se tice odnosa prema CG i drugim drzavama koje su priznale Kosovo, pa tu je samo stvar prevage interesa. Naravno da su interesi sa npr. Nemackom od velikog znacaja za Srbiju i zato se prelazi preko njenog priznanja. Odnosi sa CG nisu od tolikog znacaja pa mozemo i vise da se ljutimo zbog vaseg priznanja Kosova. Sta vise, kad se osecas bliskim sa nekim i on te izneveri to vise boli nego inace.

tokamak

pre 13 godina

Nije pitanje da li trebe izgraditi auto put kroz zapadnu Srbiju vec je pitanje zasto sada. I pitanje je zasto nam treba auto put do Crne Gore kada nememo koridor 10 zavrsen. Takodje je pitanje da li rukovodioci koje biramo mogu da racionalno vode politiku, a ne da grade auto put do svog rodnog sela. Ako mislite da ulaganja takvog obima ne mogu da stete pogledajte Grcku. Pravo je pitanje da li zelite da manje jedete , vise radite , manje se zabavljate da bi platili auto put do luke kroz koju izvozimo 7%(ako se ne varam)izvoza i do zemlje koja ima (uz sve duzno postovanje)samo 600 hiljada ljudi. A da ne pricam da je auto put sa njihove stanje tesko izvodiv projekat zbog cene i zbog teskog terena.Tako da moze da se desi da mi imamo aotoput do Cg granice a da odatle nema auto puta jos 10 god. To ne moze da bude isplativo i nije garant ubrzanog razvoja.

Ljuba

pre 13 godina

Rodjen sam u staroj " Jugi",sto bi pesma rekla"od djerdapa pa do jadrana,od vardara pa do triglava".Sve mi ovo jako glupo zvuci,najvece drzavnicke pocasti,ma nemoj,pa do juce smo bili "dva oka u glavi".Autoput se gradi da bi crna gora imala izlaz na dunav,da mogu crnogorski turisti da dolaze na zlatibor u sezoni.Dve drzave ko dve nokije,sve manje i manje,ali drzavnicke pocasti,e to je nesto....kuku.

ky3ma

pre 13 godina

crna gora bratska drzava. crnogorci nasa braca. ko kaze da mu isto kao I tadicu nisu preci tamo ziveli. iz ovog primera se vidi sva ludost deljenja na crnogorce I srbe. mozda su nazivi naroda drugaciji ali je narod isti.

Dolina Bogova

pre 13 godina

Svaka cast predsjedniku Tadicu, tako se grade dobrosusjedski odnosi! Nadam se da ce i ovi nasi glavari moci to isto da urade u Beogradu.
Sto se tice turista iz svih krajeva svijeta, dobro ste dosli svi!

Sa strane

pre 13 godina

Mudro. Razlaz koji se desio je zdraviji nego zajednica koju neko nece posebno kad je CG de fakto bila nezavisna godinama. Ko je kog identiteta je na kraju stvar stava. Sa crnogorskim poreklom ja sam Srbin, neki pak nisu. Stvar ukusa.
A potpuno se slazem s Alexom iz Valjeva: radi se o dugorocnom razmisljanju. Sta je lose u tome da imamo auto put koji zapadnu Srbiju povezuje s Rumunijom? Sta je lose u tome da povezemo istocnu Srbiju sa Italijom? Sto ne bi imali luku u zemlji u kojoj se govori nas jezik (ma kako ga zvali) i sa kojom niti smo, niti cemo ratovati? Stedi danas, plati sutra. Glupavo je prodati telekom da bi se kupio socijalni mir, to je strateski idiotizam i rasipnistvo, kao kad bi zaklao kravu muzaru radi bifteka. Graditi puteve po kopnu i moru nije glupo, to se zove investicija...

Alex

pre 13 godina

Kao rodjeni Valjevac podsecam sve one koji negativno govore o izgradnji auto-puta kroz Zapadnu Srbiju da je to put koji je jako bitan za jedan ne tako mali deo zemlje u kojoj svi zivimo. To nije auto-put do Crne Gore, vec veza sa svetom Valjeva, Uzica, Gornjeg Milanovca, Cacka, Novog Pazara i drugih opstina i gradova u Srbiji.
Volite i postujte svaki deo svoje zemlje, a ne samo svoju ulicu ili dovriste. Biti sebican je jako losa osobina.

Aleksandar

pre 13 godina

Pozdravljam ovu posetu predsednika Crnoj Gori. Tako se grade diplomatski odnosi. Sto se mene tice, ja na crongorsko primorje vise necu krociti. Neka im dolaze ovi sa Kosova jer su im veci prijatelji. Ah da, oni imaju Albaniju.

Iz PG

pre 13 godina

Nesto se ne bi reklo da Srbiju u komunikaciji sa Slovenijom ili Hrvatskom opterecuje to sto su oni priznali Kosovo, niti gradjane da zbog toga ne idu na ljetovanje na te destinacije. Sto se Srba u Crnoj Gori tice oni nijesu doseljenici iz Srbije da bi ih smatrali dijasporom. A Tadic je, koliko znamo, predsjednik gradjana Srbije, koje god bili vjere i nacije!

Mrkva

pre 13 godina

Ma, videli đetići da im nema 'leba bez naših turista i da je ih sve manje, pa vele da poprave odnose, a do sada ih apsolutno nije briga bilo za nas. Eeeee, moj glupi narode, ne daj se zavarati, već njihovo more ignoriši i bolje idi kojekuda, samo u CG nemoj.

mala crna gora

pre 13 godina

Pozdravljam posetu predsednika Tadica Pivi. Za nadobudne i neobavestene kometatore, u selu Smrijecna kao i uostalom u citavom tom kraju uglavnom zive Srbi. Poseta predsednika Srbije, koji vodi poreklo iz tog sela ima veliki znacaj za lokalne ali i za sve Srbe u Crnoj Gori. Posto su institucije Srbije u obavezi da se staraju i o svojim sunarodnicima koji zive van granica Srbije, to se ovom posetom predsednika Tadica i simbolicki cini. Uostalom, posete nacionalnim zajednicama u zemlji domacina su uobicajene prilikom drzavnickih poseta u regionu.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce Predsedniku Tadicu poci za rukom da se i sa predstavnicima Grnogorske vlasti "Slozi da se ne slaze" sto bi CG pored ogromnog broja zemalja uvrstilo u krug "bliskih i prijateljskih zemalja" !
Sta ja licno ne razumem je ovo isticanje "velikog znacaja" Tadiceve posete CG kao da se to ne razume samo po sebi da je svaka Tadiceva poseta bilo kome i bilo cemu od "izuzetnog znacaja" pa makar se radilo i o poseti "PETLOVCU" a kamo li jednoj susednoj drzavi i rodnom selu !

Komentator

pre 13 godina

Cudno.
Bilo mi je poznato da je Tadic rodjen u Sarajevu, ali bas nisam znao da je njegov otac iz Crne Gore.
A sto se tice odlaska i posete Crnoj Gori, ubedjen sam da bi pre ili kasnije do te posete sigurno doslo.
Mozda je i bolje da se neka pitanja koja opterecuju srpskocrnogorske relacije pocnu resavati sto je pre moguce.

Petar

pre 13 godina

Ja sam protiv najavljenih neverovatnih investicija u Crnu Goru (auto put, pruga, nekakva Luka Bar ...) ...

Sve ove snove crnogorskih politicara i naseg predsednika, bi trebali mi, poreski obveznici da platimo, a potpuno bespotrebno.

Dejan

pre 13 godina

Ljudi, pa i nas predsednik Tadic je iz Crne Gore ??!!!
Ja sam do sada mislio da nije ...
Tek sad mi je jasan njegov stav da Srbija treba da gradi nekakav autoput do Bara u Crnoj Gori umesto da se povezujemo sa Evropom.

Ivan

pre 13 godina

Nemam nista protiv toga da Tadic poseti Crnu Goru. On je nas predsednik i moze da ih pogleda pravo u oci. Mogu li to Vujanovic, Djukanovic i ostali djetici? Da sam na njihovom mestu gledao bih u pod...

Sava Drugi

pre 13 godina

Smriječna u Pivi - novi srpski Kumrovec!

Da je uzeo godišnji odmor, pa odveo ženu i decu u zavičaj to bi bilo sasvim u redu. Baš me zanima šta će reći revizor kada bude dogodine kontrolisao troškove ovog službenog puta.

Marina

pre 13 godina

S obzirom na pitanja koja Tadić želi riješiti s Crnom gorom, bojim se da će se vratiti posvađaniji nego je otišao. Crna Gora neće povući priznanje Kosova, a to je glavni kamen smutnje za Srbiju.

veliki DrMr

pre 13 godina

Boki brate, pazi dobro da te ne navuku i naplate parkiranje, suncobran, ležaljku, salvetu u restoranu, toalet papir, gledanje u more, ekološku taksu...

veliki DrMr

pre 13 godina

Boki brate, pazi dobro da te ne navuku i naplate parkiranje, suncobran, ležaljku, salvetu u restoranu, toalet papir, gledanje u more, ekološku taksu...

Alex

pre 13 godina

Kao rodjeni Valjevac podsecam sve one koji negativno govore o izgradnji auto-puta kroz Zapadnu Srbiju da je to put koji je jako bitan za jedan ne tako mali deo zemlje u kojoj svi zivimo. To nije auto-put do Crne Gore, vec veza sa svetom Valjeva, Uzica, Gornjeg Milanovca, Cacka, Novog Pazara i drugih opstina i gradova u Srbiji.
Volite i postujte svaki deo svoje zemlje, a ne samo svoju ulicu ili dovriste. Biti sebican je jako losa osobina.

Ivan

pre 13 godina

Nemam nista protiv toga da Tadic poseti Crnu Goru. On je nas predsednik i moze da ih pogleda pravo u oci. Mogu li to Vujanovic, Djukanovic i ostali djetici? Da sam na njihovom mestu gledao bih u pod...

Dejan

pre 13 godina

Ljudi, pa i nas predsednik Tadic je iz Crne Gore ??!!!
Ja sam do sada mislio da nije ...
Tek sad mi je jasan njegov stav da Srbija treba da gradi nekakav autoput do Bara u Crnoj Gori umesto da se povezujemo sa Evropom.

Mrkva

pre 13 godina

Ma, videli đetići da im nema 'leba bez naših turista i da je ih sve manje, pa vele da poprave odnose, a do sada ih apsolutno nije briga bilo za nas. Eeeee, moj glupi narode, ne daj se zavarati, već njihovo more ignoriši i bolje idi kojekuda, samo u CG nemoj.

Sava Drugi

pre 13 godina

Smriječna u Pivi - novi srpski Kumrovec!

Da je uzeo godišnji odmor, pa odveo ženu i decu u zavičaj to bi bilo sasvim u redu. Baš me zanima šta će reći revizor kada bude dogodine kontrolisao troškove ovog službenog puta.

mala crna gora

pre 13 godina

Pozdravljam posetu predsednika Tadica Pivi. Za nadobudne i neobavestene kometatore, u selu Smrijecna kao i uostalom u citavom tom kraju uglavnom zive Srbi. Poseta predsednika Srbije, koji vodi poreklo iz tog sela ima veliki znacaj za lokalne ali i za sve Srbe u Crnoj Gori. Posto su institucije Srbije u obavezi da se staraju i o svojim sunarodnicima koji zive van granica Srbije, to se ovom posetom predsednika Tadica i simbolicki cini. Uostalom, posete nacionalnim zajednicama u zemlji domacina su uobicajene prilikom drzavnickih poseta u regionu.

Petar

pre 13 godina

Ja sam protiv najavljenih neverovatnih investicija u Crnu Goru (auto put, pruga, nekakva Luka Bar ...) ...

Sve ove snove crnogorskih politicara i naseg predsednika, bi trebali mi, poreski obveznici da platimo, a potpuno bespotrebno.

Aleksandar

pre 13 godina

Pozdravljam ovu posetu predsednika Crnoj Gori. Tako se grade diplomatski odnosi. Sto se mene tice, ja na crongorsko primorje vise necu krociti. Neka im dolaze ovi sa Kosova jer su im veci prijatelji. Ah da, oni imaju Albaniju.

Sa strane

pre 13 godina

Mudro. Razlaz koji se desio je zdraviji nego zajednica koju neko nece posebno kad je CG de fakto bila nezavisna godinama. Ko je kog identiteta je na kraju stvar stava. Sa crnogorskim poreklom ja sam Srbin, neki pak nisu. Stvar ukusa.
A potpuno se slazem s Alexom iz Valjeva: radi se o dugorocnom razmisljanju. Sta je lose u tome da imamo auto put koji zapadnu Srbiju povezuje s Rumunijom? Sta je lose u tome da povezemo istocnu Srbiju sa Italijom? Sto ne bi imali luku u zemlji u kojoj se govori nas jezik (ma kako ga zvali) i sa kojom niti smo, niti cemo ratovati? Stedi danas, plati sutra. Glupavo je prodati telekom da bi se kupio socijalni mir, to je strateski idiotizam i rasipnistvo, kao kad bi zaklao kravu muzaru radi bifteka. Graditi puteve po kopnu i moru nije glupo, to se zove investicija...

niko i nista

pre 13 godina

Najveca sramota Crne Gore je priznanje Kosova kao drzave. Ocekivali su to Srbi od Hrvata ali od brace Crnogoraca nikada. Moji su porijeklom sa Cetinja, i mene je sramota sta uradi Crna Gora.
Vise nikad necu krociti svojom nogom u Crnu Goru.
Inace imovinu u CG sam dao na prodaju. Kad me neko pita za nacionalnost kazem da sam "niko i nista".

Marina

pre 13 godina

S obzirom na pitanja koja Tadić želi riješiti s Crnom gorom, bojim se da će se vratiti posvađaniji nego je otišao. Crna Gora neće povući priznanje Kosova, a to je glavni kamen smutnje za Srbiju.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Tadić će sutra u Herceg Novom otvoriti konzulat Srbije, a popodne će posetiti rodjake u selu Smriječno, u Pivi, u kome je rodjen njegov otac.

A znaci zbog toga mi treba da gradimo auto put prema CG, verovatno je Mrka vec tamo kod svojih rodjaka. Jedva cekam izbore.... nadam se i vecina Vas

Comi

pre 13 godina

Ajde 'oladite vise sa mesanjem turizma i ove posete. Ko hoce ici ce u Crnu Goru sa i bez Tadiceve posete. Sto se tice autoputa, nisam siguran da nam treba auto put, neka srede put preko Divcibara i Debelog brda i imacemo 3 koridora ka jugozapadu. Mislim da bi bilo vaznije povezati Nis sa Krusevcem, Kraljevom i Uzicom nego autoput do mora. A sto se tice odnosa prema CG i drugim drzavama koje su priznale Kosovo, pa tu je samo stvar prevage interesa. Naravno da su interesi sa npr. Nemackom od velikog znacaja za Srbiju i zato se prelazi preko njenog priznanja. Odnosi sa CG nisu od tolikog znacaja pa mozemo i vise da se ljutimo zbog vaseg priznanja Kosova. Sta vise, kad se osecas bliskim sa nekim i on te izneveri to vise boli nego inace.

ky3ma

pre 13 godina

crna gora bratska drzava. crnogorci nasa braca. ko kaze da mu isto kao I tadicu nisu preci tamo ziveli. iz ovog primera se vidi sva ludost deljenja na crnogorce I srbe. mozda su nazivi naroda drugaciji ali je narod isti.

Iz PG

pre 13 godina

Nesto se ne bi reklo da Srbiju u komunikaciji sa Slovenijom ili Hrvatskom opterecuje to sto su oni priznali Kosovo, niti gradjane da zbog toga ne idu na ljetovanje na te destinacije. Sto se Srba u Crnoj Gori tice oni nijesu doseljenici iz Srbije da bi ih smatrali dijasporom. A Tadic je, koliko znamo, predsjednik gradjana Srbije, koje god bili vjere i nacije!

Komentator

pre 13 godina

Cudno.
Bilo mi je poznato da je Tadic rodjen u Sarajevu, ali bas nisam znao da je njegov otac iz Crne Gore.
A sto se tice odlaska i posete Crnoj Gori, ubedjen sam da bi pre ili kasnije do te posete sigurno doslo.
Mozda je i bolje da se neka pitanja koja opterecuju srpskocrnogorske relacije pocnu resavati sto je pre moguce.

Ljuba

pre 13 godina

Rodjen sam u staroj " Jugi",sto bi pesma rekla"od djerdapa pa do jadrana,od vardara pa do triglava".Sve mi ovo jako glupo zvuci,najvece drzavnicke pocasti,ma nemoj,pa do juce smo bili "dva oka u glavi".Autoput se gradi da bi crna gora imala izlaz na dunav,da mogu crnogorski turisti da dolaze na zlatibor u sezoni.Dve drzave ko dve nokije,sve manje i manje,ali drzavnicke pocasti,e to je nesto....kuku.

tokamak

pre 13 godina

Nije pitanje da li trebe izgraditi auto put kroz zapadnu Srbiju vec je pitanje zasto sada. I pitanje je zasto nam treba auto put do Crne Gore kada nememo koridor 10 zavrsen. Takodje je pitanje da li rukovodioci koje biramo mogu da racionalno vode politiku, a ne da grade auto put do svog rodnog sela. Ako mislite da ulaganja takvog obima ne mogu da stete pogledajte Grcku. Pravo je pitanje da li zelite da manje jedete , vise radite , manje se zabavljate da bi platili auto put do luke kroz koju izvozimo 7%(ako se ne varam)izvoza i do zemlje koja ima (uz sve duzno postovanje)samo 600 hiljada ljudi. A da ne pricam da je auto put sa njihove stanje tesko izvodiv projekat zbog cene i zbog teskog terena.Tako da moze da se desi da mi imamo aotoput do Cg granice a da odatle nema auto puta jos 10 god. To ne moze da bude isplativo i nije garant ubrzanog razvoja.

rade

pre 13 godina

pola Srbije je poreklom iz CG,prema tome nije potrebno stvarati kavgu izmedju slicnih a da ne kazem i istih naroda.tadic je jedan od 2,3 miliona drzavljana poreklom iz CG a da zivi u Srbiji.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce Predsedniku Tadicu poci za rukom da se i sa predstavnicima Grnogorske vlasti "Slozi da se ne slaze" sto bi CG pored ogromnog broja zemalja uvrstilo u krug "bliskih i prijateljskih zemalja" !
Sta ja licno ne razumem je ovo isticanje "velikog znacaja" Tadiceve posete CG kao da se to ne razume samo po sebi da je svaka Tadiceva poseta bilo kome i bilo cemu od "izuzetnog znacaja" pa makar se radilo i o poseti "PETLOVCU" a kamo li jednoj susednoj drzavi i rodnom selu !

Dolina Bogova

pre 13 godina

Svaka cast predsjedniku Tadicu, tako se grade dobrosusjedski odnosi! Nadam se da ce i ovi nasi glavari moci to isto da urade u Beogradu.
Sto se tice turista iz svih krajeva svijeta, dobro ste dosli svi!

Bežigrad

pre 13 godina

Srbija je država,Crna Gora je država,dobri odnosi između susjeda,put prema EU i prema normalnom svijetu,dobar dan realnosti i zbogom iluzijama!

Bojan

pre 13 godina

Prirodno je da odnosi Srbije i Crne Gore budu na najvišem mogućem nivou kao što je bilo i u celokupnoj istoriji. Boris Tadić i Filip Vujanović su odgovorni, ozbiljni i dobronamerni ljudi koji žele dobro i svojim građanima a i građanima susednih država. Problemi su tu da bi se rešavali. Razdvajanje Crne Gore i Srbije kao i priznavanje Kosova nisu istinsko opredeljenje većine Crnogoraca kako god se oni nacionalno izjašnjavali, tako da ova poseta predsednika Tadića i rezultati koje je ona već dala veliki su napredak, melem na mnoge rane i plus za njega kao i za predsednika Vujanovića koji naročito u poslednje vreme pokazuje maksimalni stepen dobronamernosti prema bratskoj državi Srbiji.

Vlado

pre 13 godina

Srbi sve mogu da razumijem i shvatam da ste jako nervozni zbog CG priznanja Kosova ali to nismo uradili MI gradjani CG nego ONI VLADA CG i znate ko stoji iza toga konkretno KRIVOKAPIC predsjednik skupstine. A sto se tice Auto Puta kako ne shvatate da je taj auto put od STRATESKOG znacaja za Italiju. Znate njen izvoz od Barija do Bara pa Beograd pa do Konstance pa onda izvoz ka Aziji najvecem svetskom trzistu. Dobice tim autoputem I SRB i CG al ponajvise Italijani. A Mrkonjic mora da igra kako mu Brisel svira. Kao i Milo itd itd.

Poreski obveznik

pre 13 godina

"Tadić će sutra u Herceg Novom otvoriti konzulat Srbije, "

A u njemu su zaposlene 2-3 plavokose, mozda i drugarice iz skole g. Predsednika. Neverovatno je sta cemo sve da placamo dok nemamo sta da jedemo, ne grejemo se zimi, a iz automobila nam raste siblje.

Iz PG

pre 13 godina

Nesto se ne bi reklo da Srbiju u komunikaciji sa Slovenijom ili Hrvatskom opterecuje to sto su oni priznali Kosovo, niti gradjane da zbog toga ne idu na ljetovanje na te destinacije. Sto se Srba u Crnoj Gori tice oni nijesu doseljenici iz Srbije da bi ih smatrali dijasporom. A Tadic je, koliko znamo, predsjednik gradjana Srbije, koje god bili vjere i nacije!

Dejan

pre 13 godina

Ljudi, pa i nas predsednik Tadic je iz Crne Gore ??!!!
Ja sam do sada mislio da nije ...
Tek sad mi je jasan njegov stav da Srbija treba da gradi nekakav autoput do Bara u Crnoj Gori umesto da se povezujemo sa Evropom.

rade

pre 13 godina

pola Srbije je poreklom iz CG,prema tome nije potrebno stvarati kavgu izmedju slicnih a da ne kazem i istih naroda.tadic je jedan od 2,3 miliona drzavljana poreklom iz CG a da zivi u Srbiji.

Dolina Bogova

pre 13 godina

Svaka cast predsjedniku Tadicu, tako se grade dobrosusjedski odnosi! Nadam se da ce i ovi nasi glavari moci to isto da urade u Beogradu.
Sto se tice turista iz svih krajeva svijeta, dobro ste dosli svi!

Ivan

pre 13 godina

Nemam nista protiv toga da Tadic poseti Crnu Goru. On je nas predsednik i moze da ih pogleda pravo u oci. Mogu li to Vujanovic, Djukanovic i ostali djetici? Da sam na njihovom mestu gledao bih u pod...

ky3ma

pre 13 godina

crna gora bratska drzava. crnogorci nasa braca. ko kaze da mu isto kao I tadicu nisu preci tamo ziveli. iz ovog primera se vidi sva ludost deljenja na crnogorce I srbe. mozda su nazivi naroda drugaciji ali je narod isti.

Mrkva

pre 13 godina

Ma, videli đetići da im nema 'leba bez naših turista i da je ih sve manje, pa vele da poprave odnose, a do sada ih apsolutno nije briga bilo za nas. Eeeee, moj glupi narode, ne daj se zavarati, već njihovo more ignoriši i bolje idi kojekuda, samo u CG nemoj.

niko i nista

pre 13 godina

Najveca sramota Crne Gore je priznanje Kosova kao drzave. Ocekivali su to Srbi od Hrvata ali od brace Crnogoraca nikada. Moji su porijeklom sa Cetinja, i mene je sramota sta uradi Crna Gora.
Vise nikad necu krociti svojom nogom u Crnu Goru.
Inace imovinu u CG sam dao na prodaju. Kad me neko pita za nacionalnost kazem da sam "niko i nista".

Sava Drugi

pre 13 godina

Smriječna u Pivi - novi srpski Kumrovec!

Da je uzeo godišnji odmor, pa odveo ženu i decu u zavičaj to bi bilo sasvim u redu. Baš me zanima šta će reći revizor kada bude dogodine kontrolisao troškove ovog službenog puta.

Petar

pre 13 godina

Ja sam protiv najavljenih neverovatnih investicija u Crnu Goru (auto put, pruga, nekakva Luka Bar ...) ...

Sve ove snove crnogorskih politicara i naseg predsednika, bi trebali mi, poreski obveznici da platimo, a potpuno bespotrebno.

Aleksandar

pre 13 godina

Pozdravljam ovu posetu predsednika Crnoj Gori. Tako se grade diplomatski odnosi. Sto se mene tice, ja na crongorsko primorje vise necu krociti. Neka im dolaze ovi sa Kosova jer su im veci prijatelji. Ah da, oni imaju Albaniju.

Bojan

pre 13 godina

Prirodno je da odnosi Srbije i Crne Gore budu na najvišem mogućem nivou kao što je bilo i u celokupnoj istoriji. Boris Tadić i Filip Vujanović su odgovorni, ozbiljni i dobronamerni ljudi koji žele dobro i svojim građanima a i građanima susednih država. Problemi su tu da bi se rešavali. Razdvajanje Crne Gore i Srbije kao i priznavanje Kosova nisu istinsko opredeljenje većine Crnogoraca kako god se oni nacionalno izjašnjavali, tako da ova poseta predsednika Tadića i rezultati koje je ona već dala veliki su napredak, melem na mnoge rane i plus za njega kao i za predsednika Vujanovića koji naročito u poslednje vreme pokazuje maksimalni stepen dobronamernosti prema bratskoj državi Srbiji.

Inzenjer-Poslasticar

pre 13 godina

Tadić će sutra u Herceg Novom otvoriti konzulat Srbije, a popodne će posetiti rodjake u selu Smriječno, u Pivi, u kome je rodjen njegov otac.

A znaci zbog toga mi treba da gradimo auto put prema CG, verovatno je Mrka vec tamo kod svojih rodjaka. Jedva cekam izbore.... nadam se i vecina Vas

veliki DrMr

pre 13 godina

Boki brate, pazi dobro da te ne navuku i naplate parkiranje, suncobran, ležaljku, salvetu u restoranu, toalet papir, gledanje u more, ekološku taksu...

mala crna gora

pre 13 godina

Pozdravljam posetu predsednika Tadica Pivi. Za nadobudne i neobavestene kometatore, u selu Smrijecna kao i uostalom u citavom tom kraju uglavnom zive Srbi. Poseta predsednika Srbije, koji vodi poreklo iz tog sela ima veliki znacaj za lokalne ali i za sve Srbe u Crnoj Gori. Posto su institucije Srbije u obavezi da se staraju i o svojim sunarodnicima koji zive van granica Srbije, to se ovom posetom predsednika Tadica i simbolicki cini. Uostalom, posete nacionalnim zajednicama u zemlji domacina su uobicajene prilikom drzavnickih poseta u regionu.

Marina

pre 13 godina

S obzirom na pitanja koja Tadić želi riješiti s Crnom gorom, bojim se da će se vratiti posvađaniji nego je otišao. Crna Gora neće povući priznanje Kosova, a to je glavni kamen smutnje za Srbiju.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Iskreno se nadam da ce Predsedniku Tadicu poci za rukom da se i sa predstavnicima Grnogorske vlasti "Slozi da se ne slaze" sto bi CG pored ogromnog broja zemalja uvrstilo u krug "bliskih i prijateljskih zemalja" !
Sta ja licno ne razumem je ovo isticanje "velikog znacaja" Tadiceve posete CG kao da se to ne razume samo po sebi da je svaka Tadiceva poseta bilo kome i bilo cemu od "izuzetnog znacaja" pa makar se radilo i o poseti "PETLOVCU" a kamo li jednoj susednoj drzavi i rodnom selu !

Ljuba

pre 13 godina

Rodjen sam u staroj " Jugi",sto bi pesma rekla"od djerdapa pa do jadrana,od vardara pa do triglava".Sve mi ovo jako glupo zvuci,najvece drzavnicke pocasti,ma nemoj,pa do juce smo bili "dva oka u glavi".Autoput se gradi da bi crna gora imala izlaz na dunav,da mogu crnogorski turisti da dolaze na zlatibor u sezoni.Dve drzave ko dve nokije,sve manje i manje,ali drzavnicke pocasti,e to je nesto....kuku.

Bežigrad

pre 13 godina

Srbija je država,Crna Gora je država,dobri odnosi između susjeda,put prema EU i prema normalnom svijetu,dobar dan realnosti i zbogom iluzijama!

Sa strane

pre 13 godina

Mudro. Razlaz koji se desio je zdraviji nego zajednica koju neko nece posebno kad je CG de fakto bila nezavisna godinama. Ko je kog identiteta je na kraju stvar stava. Sa crnogorskim poreklom ja sam Srbin, neki pak nisu. Stvar ukusa.
A potpuno se slazem s Alexom iz Valjeva: radi se o dugorocnom razmisljanju. Sta je lose u tome da imamo auto put koji zapadnu Srbiju povezuje s Rumunijom? Sta je lose u tome da povezemo istocnu Srbiju sa Italijom? Sto ne bi imali luku u zemlji u kojoj se govori nas jezik (ma kako ga zvali) i sa kojom niti smo, niti cemo ratovati? Stedi danas, plati sutra. Glupavo je prodati telekom da bi se kupio socijalni mir, to je strateski idiotizam i rasipnistvo, kao kad bi zaklao kravu muzaru radi bifteka. Graditi puteve po kopnu i moru nije glupo, to se zove investicija...

Alex

pre 13 godina

Kao rodjeni Valjevac podsecam sve one koji negativno govore o izgradnji auto-puta kroz Zapadnu Srbiju da je to put koji je jako bitan za jedan ne tako mali deo zemlje u kojoj svi zivimo. To nije auto-put do Crne Gore, vec veza sa svetom Valjeva, Uzica, Gornjeg Milanovca, Cacka, Novog Pazara i drugih opstina i gradova u Srbiji.
Volite i postujte svaki deo svoje zemlje, a ne samo svoju ulicu ili dovriste. Biti sebican je jako losa osobina.

Comi

pre 13 godina

Ajde 'oladite vise sa mesanjem turizma i ove posete. Ko hoce ici ce u Crnu Goru sa i bez Tadiceve posete. Sto se tice autoputa, nisam siguran da nam treba auto put, neka srede put preko Divcibara i Debelog brda i imacemo 3 koridora ka jugozapadu. Mislim da bi bilo vaznije povezati Nis sa Krusevcem, Kraljevom i Uzicom nego autoput do mora. A sto se tice odnosa prema CG i drugim drzavama koje su priznale Kosovo, pa tu je samo stvar prevage interesa. Naravno da su interesi sa npr. Nemackom od velikog znacaja za Srbiju i zato se prelazi preko njenog priznanja. Odnosi sa CG nisu od tolikog znacaja pa mozemo i vise da se ljutimo zbog vaseg priznanja Kosova. Sta vise, kad se osecas bliskim sa nekim i on te izneveri to vise boli nego inace.

Komentator

pre 13 godina

Cudno.
Bilo mi je poznato da je Tadic rodjen u Sarajevu, ali bas nisam znao da je njegov otac iz Crne Gore.
A sto se tice odlaska i posete Crnoj Gori, ubedjen sam da bi pre ili kasnije do te posete sigurno doslo.
Mozda je i bolje da se neka pitanja koja opterecuju srpskocrnogorske relacije pocnu resavati sto je pre moguce.

tokamak

pre 13 godina

Nije pitanje da li trebe izgraditi auto put kroz zapadnu Srbiju vec je pitanje zasto sada. I pitanje je zasto nam treba auto put do Crne Gore kada nememo koridor 10 zavrsen. Takodje je pitanje da li rukovodioci koje biramo mogu da racionalno vode politiku, a ne da grade auto put do svog rodnog sela. Ako mislite da ulaganja takvog obima ne mogu da stete pogledajte Grcku. Pravo je pitanje da li zelite da manje jedete , vise radite , manje se zabavljate da bi platili auto put do luke kroz koju izvozimo 7%(ako se ne varam)izvoza i do zemlje koja ima (uz sve duzno postovanje)samo 600 hiljada ljudi. A da ne pricam da je auto put sa njihove stanje tesko izvodiv projekat zbog cene i zbog teskog terena.Tako da moze da se desi da mi imamo aotoput do Cg granice a da odatle nema auto puta jos 10 god. To ne moze da bude isplativo i nije garant ubrzanog razvoja.

Vlado

pre 13 godina

Srbi sve mogu da razumijem i shvatam da ste jako nervozni zbog CG priznanja Kosova ali to nismo uradili MI gradjani CG nego ONI VLADA CG i znate ko stoji iza toga konkretno KRIVOKAPIC predsjednik skupstine. A sto se tice Auto Puta kako ne shvatate da je taj auto put od STRATESKOG znacaja za Italiju. Znate njen izvoz od Barija do Bara pa Beograd pa do Konstance pa onda izvoz ka Aziji najvecem svetskom trzistu. Dobice tim autoputem I SRB i CG al ponajvise Italijani. A Mrkonjic mora da igra kako mu Brisel svira. Kao i Milo itd itd.

Poreski obveznik

pre 13 godina

"Tadić će sutra u Herceg Novom otvoriti konzulat Srbije, "

A u njemu su zaposlene 2-3 plavokose, mozda i drugarice iz skole g. Predsednika. Neverovatno je sta cemo sve da placamo dok nemamo sta da jedemo, ne grejemo se zimi, a iz automobila nam raste siblje.