Sreda, 07.07.2010.

09:39

Oštro protivljenje ukidanju RTV

Nevladine organizacije okupljene u Građansku Vojvodinu oštro se protive predlogu da se Javni servis Vojvodine praktično ukine.

Izvor: FoNet

Oštro protivljenje ukidanju RTV IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Cole

pre 13 godina

Pre nego sto se bilo sta uradi sa RTV, valjalo bi dati sansu toj medijskoj kuci da pokaze da moze biti i kvalitetnija i drugacija nego sto je sada. Dakle, najpre bi trebalo doci bilo koje pokrajinsko ili republicko telo, agencija ili kako god se to zvalo, da po spisku zaposlenih proveri koliko ima onih koji proizvode program a koliko onih koji su po PARTIJSKOJ pripadnosti vladajucoj nomenklaturi zaposleni u RTV jer su u mnogim drugim firmama postali na ovaj ili onaj nacin visak. Pouzdano se u Novom Sadu zna da je mozda jedino RTV u stanju da "parira" republickim i pokrajinskim organima po broju "zaposlenih" koji su samo na platnom spisku a niti ih ko u RTV poznaje niti po zvanjima moze da prepozna svrhu postojanja takvog radnog mesta. "Savetnik za sportski program", "urednik slozene emisije", "savetnik za kulturu", urednici nepostojeceg "Radija 100", sve su to funkcije za koje se zna da postoje na RTV a cemu sluze? Aktuelni vic iz Novog Sada:" Sta ces ako postanes visak u NIS-u? Ma cuti, bice mi jos bolje, prebacice me na RTV za iste novce, pa clan sam DS-a". Zato i program TV Vojvodine, da nije tuzan, bio bi smesan. Po onome sto se moze cuti, Radio Novi Sad jos i drzi neki nivo (ako se to bilo kakvim nivoom moze nazvati) dok je TV Vojvodina, posle proslogodisnjih kadrovskih promena, medju njihovim kolegama novinarima u gradu nazvana "Pokrajinski JADNI medijski servis-Panonija Plus" jer je sve sto nije valjalo od kadrova na TV Panonija otislo, uz Nikolina i Suvajdzica (glavni i odgovorni urednik TV Vojvodina i urednik programa na srpskom jeziku, nekadasnji urednici na TV Panonija) koji su te tuzne likove i odveli na TV Vojvodina.
Kada bi se RTV dala prilika da od novaca koji se na prostoru Vojvodine sakupe od pretplate, dovede strucne ljude a ne po pratijskoj pripadnosti, kada bi se angazovao novinarski kadar koji vredi a ne tatini i mamini sinovi i cerke, i ako bi i tada program bio ovakav kakav je (ponavljam, da nije tuzno bilo bi smesno) onda je jedino moguce resenje-katanac ovakvom Pokrajinskom JADNOM medijskom servisu i onda bi se mozda moglo nesto uraditi pod kapom RTS-a.
Ali da bi se sve to uradilo, verujem da bi jedino Spilberg mogao takav scenario da sprovede u delo jer je cista naucna fantastika danas uraditi bilo sta a da nisi deo koalicije koja je na vlasti. Tuzno, Srbija 21.veka u kandzama pratijske pripadnosti! Lici na devedesete zar ne, samo sto se sve to sada radi u ime demokratije iako od toga nema ni D!

MUKNAVI

pre 13 godina

I onda,RTS da bude izvor s` koga cemo svi "piti" informacije..Moglo je to prije sada vise ne..Imamo sto nacina preko interneta,drugih televizija,novina da dodjemo do informacija.Ugasiti RTV..ne bre,kojem li je to "geniju" uknulo na pamet.RTS,RTV i ostali neka se izdrzavaju od reklama,posecenosti i gledanja njihovih programa zbog konkurentnosti u kvalitetu a sve ostalo,pretplatu,ukinuti jer je to zastarelo i glupo a traje po inerciji iz nekih davnih vremena.Cesu se ovi iz RTS-a dok moze..al,dosao je i tome kraj..jer dosta nam je njih vise!

Denis Komanov

pre 13 godina

... Za svaku stvar od obicne spajalice do ozbiljnog uredjaja moramo da molimo RTS da nam odobre. Da novci od pretplate samo iz Vojvodine ostanu u pokrajini bilo bi mnogo bolje verovali ili ne. To je samo za nepokretna sredstva to jest imovinu. Drugo pitanje su radnici (za one koji nece da znaju ili neznaju) to su osobe koje prave i smisljaju program, koliko mogu sa ogranicenim sredstvima i mogucnostima. Naravno sve se vrti ili svodi na novce koje dobijamo iz BG-a tj RTS-a... Program pravimo i kreiramo kako najbolje umemo u ovim uslovima a to sto se nekima iz BG-a tj RTS-a ne svidja, neka Nas zaposlene puste da radimo i stvaramo na miru.
Dosta ove nazovi politike i raznih prepucavanja zarad licnog bogacenja.

BranislavNS

pre 13 godina

Treba da se ukine i skine sa grbace.Samo moze da ostane jedan kanal koji ce se sam finasirati,tj da gradska tv apolo,postane nstv.

Amos

pre 13 godina

Ako ukinu RTV, treba ukinuti placanje pretplate u Vojvodini ili bar svesti ga na nivo placanja u ostatku Srbije. Znaci 4 puta manje nego sad.

Radio NS je ima najkvalitetniji radio program u celoj Srbiji. Mozda neko ne voli da poslusa kvalitetnu i dzez i bluz i klasiku i narodnu i pop i ostalu muziku, ali to je njegov problem. Uvek mu ostaju neke druge 'popularne' stanice.
Slicno je i za RTV - mozda program nije toliko efektan kao Farma, Veliki brat, lazni i namesteni TV-kvizovi i nagradne igre, ali bar promovise normalnost, tolerantnost, ima ga na svim jezicima manjina itd.

Ali svima nam je jasno da su ovde u pitanju samo pare. I pomalo kontrola sadrzaja

Dragoljub

pre 13 godina

Pa ja više gledam RTV, nego bilo koju drugu TV, čak i radio NS slušam. Na tim talasima ima neuporedivo manje agresije, kiča, gluposti i mržnje nego na RTSu.
Uostalom, samo na RTV ide "Kosmos?" :)

Deran

pre 13 godina

Verovatno im smeta sto je Vojvodjanski dnevnik u 17h gledaniji od onog u 1930h.
Posto sam cesto u Beogradu i vrlo sam prijatno iznenadjen koliko ljudi gleda taj dnevnik...

Neko ko zna

pre 13 godina

Pre 90-te procene su bile da je 80% domacinstava u Vojvodini placalo pretplatu, a u uzoj Srbiji 25%.
Tadasnja TV Novi Sad je POKLANJALA ponekad i nekoliko plata godisnje TV Beograd, jer TV Beograd nije imao para.
TV Novi Sad je imala najmoderniju opremu u SFRJ (mozda je TV Zagreb bila malo bolja), kupljenu od vojvodjanke TV pretplate.
Dolaskom Milosevica na vlast i "oslobodjenja" Vojvodine, celokupna tehnika, osim one osnovne (ponavljam, kupljena od TV pretplate koju su placali Vojvodjani i samo Vojvodjani) je odneta u Beograd i tada su pocela da se otvaraju dopisnistva TV Beograd, kasnije RTS, po uzoj Srbiji (ocigledno da ta oprema koja je sad stara 20-30 goina i dalje radi).
To se nije desilo samo sa TV Novi Sad, nego su odnoseni citavi vozni parkovi recimo vatrogasne sluzbe i milicije (takodje setite se onih devet helikoptera), Naftagas je pretvoren u NIS itd.
Vojvodini ne smeta da pomogne ali dokle...

sinisa

pre 13 godina

Na tom Tv nema covek sta da pogleda, ja bih ga ladno ukinuo, ali brat bratu nema sta da se pogleda ni na Pinku ali bar Pink neplacamo iz svojih dzepova. Previse je za jedan dzep da imamo dve televizije i RTS-a nam je preko glave (a u Bg finansiraju gradjani i studio B), previse televizjija na budzetu predjite u privatne ruke pa me bas briga.

Zrenjaninac

pre 13 godina

RTV nema nikakav program i nije na nivou ni nekih lokalnih televizija koje su takodje loše. I više od pola nacionalnih kanala je katastrofalno. Ne sećam se da sam ikada nešto gledao na RTV niti kada sam poslednji put gledao košavu, avalu, pink i ostale \"televizije\". Da ih sve sad ukinu ja ne bih ni primetio i ne bi žalio. RTS koliku pretplatu ima trebalo bi da ima program kao BBC a b92 takodje ne volim iz drugih razloga. Ostaje mi FOX koji nit smrdi nit miriše! SRBIJO GLEDAJ KABLOVSKU da bi videla šta je kulturno-obrazovni i sportski program! To kod nas nema!

Горан

pre 13 godina

"Грађанска" Војводина (ма шта то значило), се сада буни, а када је пре неколико месеци укинут радио Ниш (после 65 година постојања, и који је после Београда био најстарија радио станица у Србији) и који је имао исту функцију као и РТВ само без предзнака "покрајински", нико се није бунио. Тада се "грађанска" Војводина понашала по оној "сељачкој" да "комшији цркне крава". Ако се укидају сви јавни сервиси ван Београда (а видели смо да се то дешава), не видим разлога да се према РТВ примењују друга правила. Зар Ниш и Нови Сад нису у истој држави?

vlada-so

pre 13 godina

Ne verujem da je Tadić toliko glup da ukine RTV, pa onda će izgubiti pola birača Ds-a u Vojvodini, pa da mu onda Dinkić pričom o regionima i decentralizaciji pokupi glasače.

Kopriva

pre 13 godina

A kad već neko pomenu dopisništva RTS i stanja u kojima se ona nalaze...Pre nekoliko dana je generalni (?) direktor RT Vojvodine svečano otvorio dopisništvo tog javnog servisa. Zamislite gde? Ne, nije u Parizu, nego u Zrenjaninu! Put od Zrenjanina do Novog Sada traje petnaest minuta, RTV ima nov veliki vozni park, ali eto i dopisništvo iz najbližeg komšiluka.To je domaćinsko gazdovanje parama svih nas!

Primedba

pre 13 godina

Utskoro ce i Matica srpska postati suvisna.
Vojvodina je evropski region sa manjninama za koje ce se sigurno zabrinuti matice u Budimpesti Bukurestu Bratislavi Pragu Sofiji. Ukidanje RTV je korak nazad afirmacije manjina kulturne i informativne autonomije.

dejan-minhen

pre 13 godina

Ne znam zasto ovolika polemika? Ovo mi na papiru lici na nemacki sistem.
U Nemackoj imate prvi i drugi drzavni kanal.
uz to jos 8 republickih tj. regionalnih kanala (neke Republike imaju zajedno svoj kanal) Bavarska ima cak dva svoja. Ali svi posluju u okviru drzavne televizije i svi se finansiraju od pretplate iz CELE Nemacke. Ali svaka televizija je urednicki odgovorna za svoj program.
Tako bi se moglo nesto napraviti i u Srbiji. Prvi i drugi da stvarno budu drzavni!! A ne da cela Srbija gleda Beogradsku hroniku, prognoza vremena za celu Srbiju 1 min. Za Beograd 5 min.
Uz prvi i drugi kanal napraviti nekoliko regionalnih kanala (Vojvodina, Beograd, Sumadija, Macva i Zapadna Srbija, Podunavlje-Homolje-Istocna Srbija - Jugoistocna Srbija)
Ne bi bilo lose da ti kanali dobiju i nacionalne frkvencije... Pa ako nekog u Zajecaru zanima sta se desava u Macvi neka gleda, ili ako na televiziji drugog regiona ima dobar filim ili emisija zasto da ne gledaju svi.

A u Austriji nema regionalnih drzavnih kanala, ali svaku vece se na 2 sata drugi kanal drzavne televizije pretvori u „regionalnu“. Kao sto u Srbiji svi gledaju Beogradsku hroniku, u Austriji svako gleda svoju hroniku :). Mi ovde u minhenu npr. Gledamo hroniku republike Salzburg.

novosadjanin

pre 13 godina

TV pretplata je jedinstvena i ubira se na celoj teritoriji Srbije na isti nacin. E sada, koliki je procenat naplativosti u Srbiji u odnosu na Vojvodinu je poenta cele price. Neka se tacno iznese na panel raspravi taj podatak i svima ce biti jasno zasto RTS tezi da se RTV ukine.To sto je RTV ostala na margini medijskog prosperiteta,tehnickog osavremenjavanja je posledica upravo odnosa RTS prerma ovoj kuci. Tokom prethodnog desetogodisnjeg perioda, posle bombardovanja, RTS je donacije za tehnicku opremljenost ostvarivao tako sto je donatore iz celog sveta dovodio na prag srusenog TV doma tadasnje TV NOVI SAD. Cutali smo i cekali da se neko dovede pameti.Danas je RTS jedan od vodecih evropskih TV centara, tehnicki i koncepcijski zavidno opremljen, cak je u jugoistocnoj EVROPI vodeci. Ako, tako i treba, ali da se gasi jedan drugi zbog gramzivosti pri ubiranju TV pretplate je suvise. Bolje da ljudi iz RTS porade na efikasnijoj naplativosti pretplate u uzoj Srbiji obzirom da je ista u Vojvodini na zavidnom nivou. I da na kraju ne bude zabune, kompleta naplacena pretplata u Vojvodini ne ide RTV Vojvodine nego je predvidjen deo od 70% ostatak od 30% ide RTSu.Cak ni taj procenat u praksi nije ispostovan nego je mnogo manji.

Amos

pre 13 godina

Vidim da i dalje ljudi iz drugih delova Srbije imaju nesto protiv toga da Vojvodina "bude drukcija" od tog ostatka.
Pa nije poenta da VOjvodini polomite noge i vezete ruke, samo da bi se izjednacili u bedi - poenta je da se cela razmase i pocne da radi i stvara kao VOjvodina - kako bi dostigla Vojvodinu i svim tim stvarima u kojima je bolja.

I jos jedna istorijska cinjenica, po prirodi stvari Vojvodina jeste drukcija od Sumadije kako god da okrenete, jer Vojvodina je odlucila da se kao vec postojeci entitet pripoji Kraljevini Srbiji u nekom momentu (pre 90 i nesto godina) dok je Sumadija ipak (skoro) uvek bila Srbija.

mc

pre 13 godina

Hocu jednu regionalnu televiziju za Istocnu Srbiju koja ce da zameni RTS, koja ce da udje u ovu pretplatu i koja ce da govori o problemima ljudi u Istocnoj Srbiji, o zivotu u Istocnoj Srbiji, hocu pozarevacku/borsku/timocku hroniku a ne svaki dan beograd-beograd-beograd!!!!!
Decentralizacija u svakom pogledu i svakoj sferi!!!
Neka imamo MUP, MSP, odbranu, skolstvo (i eventualno jos neko ministarstvo) i sve ostalo da bude regionalno!! Sta mene briga koliko poreza se skupi u Subotici ili Nisu, vec me interesuje sta je uradjeno od poreza koji ja placam u Branicevu! A mali deo, MALI! neka ide republici i onda neka odredjuje koliko ce i sta da ona finansira!
Decentralizacija i regionalizacija su OSNOV za napredak Srbije!

Jogi Letač

pre 13 godina

Ono štio je drugačije kod RTV i po čemu se razlikuje od drugih regionalnih TV je da ona emituje program na jezicima nacionalnih manjina, i to u udarnnim terminima. Inače sam za vikend imao prilike da pogledam toranj na Vencu, sa koga RTV emituje svoj program. Stanje je očajno. Avalu su mogli celu da izgrade (ponos Beograda jel') a ovde ne mogu da poprave oštećene delove tornja, mnogo manja ulaganja nego za toranj na Avali. I to govori o odnosu centrale i ostalih. Inače, nema posebne pretplate za RTV, preplata skupljena sa teritorije Vojvodine se deli između RTS i RTV, no naspram programa RTS, ovi na RTV barem ne repriziraju serije iz vremena početaka televizije.

novosadjanin

pre 13 godina

dosta vise sa tim lezilebovicima sa televizije, lako je biti na budzetu i lamentirati kako si ugrozen, da se lepo privatizuju pa na trziste da se vide koliko vrede

Kopriva

pre 13 godina

Kako informiše RT Vojvodine? Evo primera sa njihovog sajta.Pre desetak dana dogodila se mala saobraćajka u kojoj je službeno vozilo u kome se nalazio Bojan Pajtić udarilo dečaka koji je prelazio ulicu.Naslov te vesti na sajtu javnog vojvođanskog servisa je glasio: DEČAK NALETEO NA VOZILO VLADE. To mi strašno liči na ono:demonstranti su leđima nasrtali na policijske pendreke.
P.S. Dečak verovatno nije prilagodio brzinu svog kretanja uslovima puta!

Драган Огњановић

pre 13 godina

Русини мађари румуни словацу чеси хрвати буњевци шокци црногорци морају имати културно образовни програм на свом језику и дијалекту.

Укидање РТВ је националсоцијалистички приступ очувања србског индентитета којег угрожава унутрашњи непријатељ ретроградивном активношћу.

Не може то тако како Београд хоће.

jrt

pre 13 godina

Pa samo kod nas, u Belgiji i Bosni postoje dve drzavne televizije. U Svajcarskoj je cini mi se 1 televiza sa 3 redakcije na nemackom,francuskom i italijanskom jeziku. Svi znamo zasto je i bivsi JRT bio sastavljane od 8 televizija ne zbog raznovrsnosti programa nego da se postepeno pravi netrpeljivost medju narodima. I svi se dobro secamo njihovih uloga koje su odigrali u u ratovima 90-tih godina.

Aleksandar G.

pre 13 godina

Evo najboljeg rešenja:

1. sprovesti KONKRETNU regionalizaciju, tako što će svaki region da bude POKRAJINA sa istim ovlašćenjima koje trenutno ima Vojvodina. Nije nikakav "poziv na separatizam", već razumna ideja da se stvori simetrična država.
2. napraviti pokrajinske televizijske centre kao što je sada RT Vojvodina, gde bi svaki centar imao po jedan radijski i televizijski kanal, sa potpunom uređivačkom autonomijom, ali i sa obavezom da programski doprinose Javnom servisu (RTS-u), a ne da cela produkcija dolazi samo iz Beograda.
3. modernizovati i "okupati" ona jadna i sramotna RTS-ova dopisništva, koja i kadrovski i vizuelno izgledaju kao da su zaglavljeni u neko vreme pre 40 godina. Da li je moguće da po većim gradovima u Srbiji nema mladih kvalitetnih kadrova (novinara, spikera, tehničara, producenata, dizajnera...) umesto onih staromodnih i istrošenih likova?

Dakle, kada bi se sprovela konkretna medijska regionalizacija, bez ukidanja sadašnjih prava i nadležnosti RTV-u (to može da izazove mnogo veće probleme), već stvaranjem istih takvih televizijskih centara i u drugim regionima, sve bi bilo u redu i svi bi bili zadovoljni......osim centralista, ali oni i treba da ostanu kratkih rukava, zar ne? :)

Su24

pre 13 godina

RTS je iskazao ogromne gubitka (po nekim izveštajima koji se teško probijajaju u javnost). Idealno je smanjiti troškove ali zadržati deo gde se prikupi veliki procenat pretplate.
Prosto a priča kojom pokušaju da brane takvu ideju je već viđena. Zavadi onoga koji ima sa onim ko nema. Umesto da i on ima lakše ga je naterati da reži na drugog.
Beogradska hronika nije za javni servis već npr. za Studio B. NIje da imam nešto protiv Beograda ali samo se čudim da nikom osim nas van prestonice to izgleda čudno.
Ponovo smo teret nekom i polako ostatak Srbije (koji već nema nešto slično RTV) a i Vojvodina dobija lekcije. Smetamo mi vama kao građani koji nesto gunđaju?
Ne odnosi se na stanovnike Beograda i okoline koji se tako osećaju već na vlast!

vlada

pre 13 godina

Kada bi se RTV finansirala od prihoda prikupljenih na teritoriji Vojvodine RTS bi davno puko´. Nego nam opet po starom dobrom receptu odnose pare u BG a onda na kašikicu vraćaju u NS!

aleksandar

pre 13 godina

Ne znam zasto bi mi iz Zrenjanina, Novog Sada, Kraljeva, Uzica... gledali Beograsku hroniku ili slicne emisije. RTV mozda nesavrsena je ipak nudila neke lokalne sadrzaje. Umesto sto se ukida trebalo bi da se otvori jos slicnih u Sumadiji, Istocnoj Srbiji.. Zasto ako vec placamo pretplatu, placamo da bi pratili stanje u saobracaju u Beogradu iako tamo ne zivimo?
I jos nesto. Ako Vojvodina ima nesto extra u odnosu na druge delove Srbije logicnije mi je da i ti drugi delovi to zele da imaju a ne da im je cilj da Vojvodina ostane bez toga. Da komsiji crkne krava?

blok70

pre 13 godina

Ne znam čemu sve služe pomenute organizacije i ton je preoštar za nekog "tolerantnog", ali poptuno podržavam opstanak i ostanak RTV-a. "Beogradsko jednoumlje" ljudi pogrešno dovode u vezu sa Beogradom - radi se o političkoj "eliti" ove zemlje koja tu sedi i koja suštinski radi istu stvar koju je radila od obnavljanja Srbije u 19. veku. To je jedan od glavnih razloga zašto smo tu gde smo. A da im Vojvodina sa svojim zvaničnim statusom smeta, to je fakat - a ponajviše jer "pomamljuje" i druge.

Milan

pre 13 godina

"Oštro protivljenje" tobožnjem ukidanju RT Vojvodine koje sada iskazuju malo poznate,maltene anonimne nevladine organizacije pod nazivom "Građanska Vojvodina" liči na političko reklamerstvo .Znaju li oni u kakvoj materijalnoj situaciji je zaista taj građanin Vojvodine (Srbije) kad eto plaća dva javna servisa: RTS i RTV a na pomolu je i plaćanje trećeg, odnosno rashodovanog novosadskog DNEVNIKA, koji bi trebalo da se finansira takođe iz budžeta.
RT Vojvodine je, inače,sama sebe marginalizovala.Ta medijska kuća je, kao što svi znaju, sinekura za bezizgledne kadrove iz Skupštine Vojvodine, Naftagasa, Novosadskog sajma itd...Najzad i deklarativno zalaganje za negovanje kulture nacionalnih manjina na programima RTV pokazuje odsustvo osećanja za istinski kulturni razvoj.Kultura na RT Vojvodine kao da je stala u jednu neprekidno drečavu i dosadnu tamburicu ( u koju se, jel da, udarati mora). Tancuj, tancuj Vojvodino stara ako te nije sram!

Lala iz Banata

pre 13 godina

'Ajd' da RTS objavi koliko pretplate sakupi na teritoriji Vojvodine?
Koliko je to procenata od ukupne sume koju ubira i koliko procenata iznosi u odnosu na broj stanovnika u Vojvodini/Srbiji?
I sve bi bilo jasno.
A našu RTV treba pomoći u svakom pogledu.
Dosta mi je "taktike generala Mišića" u SPORTSKIM prenosima na RTS!
I voditeljsko nepoznavanje dikcije i artikulacije.
50 % novinara RTS ne umeju pravilno da izgovore reči "dinara", reči "septembar", "oktobar", "novembar" i "decembar" a o "4 procenata", "5 procenta" da i ne govorimo... :(

ko ce sad pobediti?

pre 13 godina

Milosevic napada drugi deo! Tadic stvarno ima Janusov lik, sa jedne strane je neka mesavina Kostunice i Milosevica sa druge bleda kopija demokrate.

Sremac

pre 13 godina

Znaci opet trazite da Vojvodina bude specijalna tj. da Vojvodina ima nesto a drugi "regioni" ne? Vojvodina je deo Srbije kao i Sumadija, Istocna Srbija, KiM, Beograd, itd i svi trebaju da imaju ista prava. I ovakva formula sto se predlaze, postoji i u Kanadi gde njihov drzavni program CBC, je rasporedjen za svaku provinciju i nijedna nema privlelegije. Ali relano ovo se vise radi jer onda nece biti RTV da vrsi politicku reklamu za Bojana Pajtica i Vojvodjanskog DS-a + LSV/Canak.

Slaninar

pre 13 godina

Samo neka nam dalje stežu omču pa će da se čude, kada to više ne bude moglo da se trpi. Tako se zvanični Beograd prvo čudio Slovencima kako ovi više neće da trpe diktate iz Beograda, pa se onda još jedno 4-5 puta posle toga čudio. A izgleda lekcija i dalje nije naučena.

Neverovatno

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem, kako se u nasoj drzavi pored toliko gorucih briga, neko bavi ovako ne bitnim stvarima! Ko da je bitno u cijem sastavu ce televizija postojati, kad su nam i onako sve televizije korumpirane...

Dušan

pre 13 godina

Iz Zrenjanina sam i stvarno ne znam kome smeta ova televizija? Jel' nas neko nešto pita ovde?
Važno je da TV Pink ima dozvolu, da plasira svoju školu visokog primitivizma!!!

gz

pre 13 godina

RTV je daleko od onoga što bi trebalo da bude, ali uprkos tome svaki svoj dan započinjem jutarnjim programom, obozavam "Noćnu smenu" i "Signale". Nemam reči kuda sve ovo vodi... Tadić je uspeo ono što nije uspelo ni Miloševiću - da na kvarnjaka, podlo, mučki i kukavički dodatno centralizuje državu - a da to niko ne primeti. Samo me čudi kako ništa nije naučio od prethodnika. Što više zateže to gore po njega. Vojvođani?

Bojan

pre 13 godina

RTV se "transformise" vec deset godina, a rezultat te transformacije je program ispunjen negledljivim anahronim sadrzajima...drugi rezultat transformacije je da su kupili nova vozila. Sto se mene tice, ukinite RTV.

aleksandar

pre 13 godina

Ne znam zasto bi mi iz Zrenjanina, Novog Sada, Kraljeva, Uzica... gledali Beograsku hroniku ili slicne emisije. RTV mozda nesavrsena je ipak nudila neke lokalne sadrzaje. Umesto sto se ukida trebalo bi da se otvori jos slicnih u Sumadiji, Istocnoj Srbiji.. Zasto ako vec placamo pretplatu, placamo da bi pratili stanje u saobracaju u Beogradu iako tamo ne zivimo?
I jos nesto. Ako Vojvodina ima nesto extra u odnosu na druge delove Srbije logicnije mi je da i ti drugi delovi to zele da imaju a ne da im je cilj da Vojvodina ostane bez toga. Da komsiji crkne krava?

Dušan

pre 13 godina

Iz Zrenjanina sam i stvarno ne znam kome smeta ova televizija? Jel' nas neko nešto pita ovde?
Važno je da TV Pink ima dozvolu, da plasira svoju školu visokog primitivizma!!!

Slaninar

pre 13 godina

Samo neka nam dalje stežu omču pa će da se čude, kada to više ne bude moglo da se trpi. Tako se zvanični Beograd prvo čudio Slovencima kako ovi više neće da trpe diktate iz Beograda, pa se onda još jedno 4-5 puta posle toga čudio. A izgleda lekcija i dalje nije naučena.

gz

pre 13 godina

RTV je daleko od onoga što bi trebalo da bude, ali uprkos tome svaki svoj dan započinjem jutarnjim programom, obozavam "Noćnu smenu" i "Signale". Nemam reči kuda sve ovo vodi... Tadić je uspeo ono što nije uspelo ni Miloševiću - da na kvarnjaka, podlo, mučki i kukavički dodatno centralizuje državu - a da to niko ne primeti. Samo me čudi kako ništa nije naučio od prethodnika. Što više zateže to gore po njega. Vojvođani?

Lala iz Banata

pre 13 godina

'Ajd' da RTS objavi koliko pretplate sakupi na teritoriji Vojvodine?
Koliko je to procenata od ukupne sume koju ubira i koliko procenata iznosi u odnosu na broj stanovnika u Vojvodini/Srbiji?
I sve bi bilo jasno.
A našu RTV treba pomoći u svakom pogledu.
Dosta mi je "taktike generala Mišića" u SPORTSKIM prenosima na RTS!
I voditeljsko nepoznavanje dikcije i artikulacije.
50 % novinara RTS ne umeju pravilno da izgovore reči "dinara", reči "septembar", "oktobar", "novembar" i "decembar" a o "4 procenata", "5 procenta" da i ne govorimo... :(

vlada

pre 13 godina

Kada bi se RTV finansirala od prihoda prikupljenih na teritoriji Vojvodine RTS bi davno puko´. Nego nam opet po starom dobrom receptu odnose pare u BG a onda na kašikicu vraćaju u NS!

blok70

pre 13 godina

Ne znam čemu sve služe pomenute organizacije i ton je preoštar za nekog "tolerantnog", ali poptuno podržavam opstanak i ostanak RTV-a. "Beogradsko jednoumlje" ljudi pogrešno dovode u vezu sa Beogradom - radi se o političkoj "eliti" ove zemlje koja tu sedi i koja suštinski radi istu stvar koju je radila od obnavljanja Srbije u 19. veku. To je jedan od glavnih razloga zašto smo tu gde smo. A da im Vojvodina sa svojim zvaničnim statusom smeta, to je fakat - a ponajviše jer "pomamljuje" i druge.

Amos

pre 13 godina

Vidim da i dalje ljudi iz drugih delova Srbije imaju nesto protiv toga da Vojvodina "bude drukcija" od tog ostatka.
Pa nije poenta da VOjvodini polomite noge i vezete ruke, samo da bi se izjednacili u bedi - poenta je da se cela razmase i pocne da radi i stvara kao VOjvodina - kako bi dostigla Vojvodinu i svim tim stvarima u kojima je bolja.

I jos jedna istorijska cinjenica, po prirodi stvari Vojvodina jeste drukcija od Sumadije kako god da okrenete, jer Vojvodina je odlucila da se kao vec postojeci entitet pripoji Kraljevini Srbiji u nekom momentu (pre 90 i nesto godina) dok je Sumadija ipak (skoro) uvek bila Srbija.

Sremac

pre 13 godina

Znaci opet trazite da Vojvodina bude specijalna tj. da Vojvodina ima nesto a drugi "regioni" ne? Vojvodina je deo Srbije kao i Sumadija, Istocna Srbija, KiM, Beograd, itd i svi trebaju da imaju ista prava. I ovakva formula sto se predlaze, postoji i u Kanadi gde njihov drzavni program CBC, je rasporedjen za svaku provinciju i nijedna nema privlelegije. Ali relano ovo se vise radi jer onda nece biti RTV da vrsi politicku reklamu za Bojana Pajtica i Vojvodjanskog DS-a + LSV/Canak.

ko ce sad pobediti?

pre 13 godina

Milosevic napada drugi deo! Tadic stvarno ima Janusov lik, sa jedne strane je neka mesavina Kostunice i Milosevica sa druge bleda kopija demokrate.

Neko ko zna

pre 13 godina

Pre 90-te procene su bile da je 80% domacinstava u Vojvodini placalo pretplatu, a u uzoj Srbiji 25%.
Tadasnja TV Novi Sad je POKLANJALA ponekad i nekoliko plata godisnje TV Beograd, jer TV Beograd nije imao para.
TV Novi Sad je imala najmoderniju opremu u SFRJ (mozda je TV Zagreb bila malo bolja), kupljenu od vojvodjanke TV pretplate.
Dolaskom Milosevica na vlast i "oslobodjenja" Vojvodine, celokupna tehnika, osim one osnovne (ponavljam, kupljena od TV pretplate koju su placali Vojvodjani i samo Vojvodjani) je odneta u Beograd i tada su pocela da se otvaraju dopisnistva TV Beograd, kasnije RTS, po uzoj Srbiji (ocigledno da ta oprema koja je sad stara 20-30 goina i dalje radi).
To se nije desilo samo sa TV Novi Sad, nego su odnoseni citavi vozni parkovi recimo vatrogasne sluzbe i milicije (takodje setite se onih devet helikoptera), Naftagas je pretvoren u NIS itd.
Vojvodini ne smeta da pomogne ali dokle...

Jogi Letač

pre 13 godina

Ono štio je drugačije kod RTV i po čemu se razlikuje od drugih regionalnih TV je da ona emituje program na jezicima nacionalnih manjina, i to u udarnnim terminima. Inače sam za vikend imao prilike da pogledam toranj na Vencu, sa koga RTV emituje svoj program. Stanje je očajno. Avalu su mogli celu da izgrade (ponos Beograda jel') a ovde ne mogu da poprave oštećene delove tornja, mnogo manja ulaganja nego za toranj na Avali. I to govori o odnosu centrale i ostalih. Inače, nema posebne pretplate za RTV, preplata skupljena sa teritorije Vojvodine se deli između RTS i RTV, no naspram programa RTS, ovi na RTV barem ne repriziraju serije iz vremena početaka televizije.

mc

pre 13 godina

Hocu jednu regionalnu televiziju za Istocnu Srbiju koja ce da zameni RTS, koja ce da udje u ovu pretplatu i koja ce da govori o problemima ljudi u Istocnoj Srbiji, o zivotu u Istocnoj Srbiji, hocu pozarevacku/borsku/timocku hroniku a ne svaki dan beograd-beograd-beograd!!!!!
Decentralizacija u svakom pogledu i svakoj sferi!!!
Neka imamo MUP, MSP, odbranu, skolstvo (i eventualno jos neko ministarstvo) i sve ostalo da bude regionalno!! Sta mene briga koliko poreza se skupi u Subotici ili Nisu, vec me interesuje sta je uradjeno od poreza koji ja placam u Branicevu! A mali deo, MALI! neka ide republici i onda neka odredjuje koliko ce i sta da ona finansira!
Decentralizacija i regionalizacija su OSNOV za napredak Srbije!

Драган Огњановић

pre 13 godina

Русини мађари румуни словацу чеси хрвати буњевци шокци црногорци морају имати културно образовни програм на свом језику и дијалекту.

Укидање РТВ је националсоцијалистички приступ очувања србског индентитета којег угрожава унутрашњи непријатељ ретроградивном активношћу.

Не може то тако како Београд хоће.

Primedba

pre 13 godina

Utskoro ce i Matica srpska postati suvisna.
Vojvodina je evropski region sa manjninama za koje ce se sigurno zabrinuti matice u Budimpesti Bukurestu Bratislavi Pragu Sofiji. Ukidanje RTV je korak nazad afirmacije manjina kulturne i informativne autonomije.

Bojan

pre 13 godina

RTV se "transformise" vec deset godina, a rezultat te transformacije je program ispunjen negledljivim anahronim sadrzajima...drugi rezultat transformacije je da su kupili nova vozila. Sto se mene tice, ukinite RTV.

Aleksandar G.

pre 13 godina

Evo najboljeg rešenja:

1. sprovesti KONKRETNU regionalizaciju, tako što će svaki region da bude POKRAJINA sa istim ovlašćenjima koje trenutno ima Vojvodina. Nije nikakav "poziv na separatizam", već razumna ideja da se stvori simetrična država.
2. napraviti pokrajinske televizijske centre kao što je sada RT Vojvodina, gde bi svaki centar imao po jedan radijski i televizijski kanal, sa potpunom uređivačkom autonomijom, ali i sa obavezom da programski doprinose Javnom servisu (RTS-u), a ne da cela produkcija dolazi samo iz Beograda.
3. modernizovati i "okupati" ona jadna i sramotna RTS-ova dopisništva, koja i kadrovski i vizuelno izgledaju kao da su zaglavljeni u neko vreme pre 40 godina. Da li je moguće da po većim gradovima u Srbiji nema mladih kvalitetnih kadrova (novinara, spikera, tehničara, producenata, dizajnera...) umesto onih staromodnih i istrošenih likova?

Dakle, kada bi se sprovela konkretna medijska regionalizacija, bez ukidanja sadašnjih prava i nadležnosti RTV-u (to može da izazove mnogo veće probleme), već stvaranjem istih takvih televizijskih centara i u drugim regionima, sve bi bilo u redu i svi bi bili zadovoljni......osim centralista, ali oni i treba da ostanu kratkih rukava, zar ne? :)

Kopriva

pre 13 godina

Kako informiše RT Vojvodine? Evo primera sa njihovog sajta.Pre desetak dana dogodila se mala saobraćajka u kojoj je službeno vozilo u kome se nalazio Bojan Pajtić udarilo dečaka koji je prelazio ulicu.Naslov te vesti na sajtu javnog vojvođanskog servisa je glasio: DEČAK NALETEO NA VOZILO VLADE. To mi strašno liči na ono:demonstranti su leđima nasrtali na policijske pendreke.
P.S. Dečak verovatno nije prilagodio brzinu svog kretanja uslovima puta!

novosadjanin

pre 13 godina

TV pretplata je jedinstvena i ubira se na celoj teritoriji Srbije na isti nacin. E sada, koliki je procenat naplativosti u Srbiji u odnosu na Vojvodinu je poenta cele price. Neka se tacno iznese na panel raspravi taj podatak i svima ce biti jasno zasto RTS tezi da se RTV ukine.To sto je RTV ostala na margini medijskog prosperiteta,tehnickog osavremenjavanja je posledica upravo odnosa RTS prerma ovoj kuci. Tokom prethodnog desetogodisnjeg perioda, posle bombardovanja, RTS je donacije za tehnicku opremljenost ostvarivao tako sto je donatore iz celog sveta dovodio na prag srusenog TV doma tadasnje TV NOVI SAD. Cutali smo i cekali da se neko dovede pameti.Danas je RTS jedan od vodecih evropskih TV centara, tehnicki i koncepcijski zavidno opremljen, cak je u jugoistocnoj EVROPI vodeci. Ako, tako i treba, ali da se gasi jedan drugi zbog gramzivosti pri ubiranju TV pretplate je suvise. Bolje da ljudi iz RTS porade na efikasnijoj naplativosti pretplate u uzoj Srbiji obzirom da je ista u Vojvodini na zavidnom nivou. I da na kraju ne bude zabune, kompleta naplacena pretplata u Vojvodini ne ide RTV Vojvodine nego je predvidjen deo od 70% ostatak od 30% ide RTSu.Cak ni taj procenat u praksi nije ispostovan nego je mnogo manji.

Milan

pre 13 godina

"Oštro protivljenje" tobožnjem ukidanju RT Vojvodine koje sada iskazuju malo poznate,maltene anonimne nevladine organizacije pod nazivom "Građanska Vojvodina" liči na političko reklamerstvo .Znaju li oni u kakvoj materijalnoj situaciji je zaista taj građanin Vojvodine (Srbije) kad eto plaća dva javna servisa: RTS i RTV a na pomolu je i plaćanje trećeg, odnosno rashodovanog novosadskog DNEVNIKA, koji bi trebalo da se finansira takođe iz budžeta.
RT Vojvodine je, inače,sama sebe marginalizovala.Ta medijska kuća je, kao što svi znaju, sinekura za bezizgledne kadrove iz Skupštine Vojvodine, Naftagasa, Novosadskog sajma itd...Najzad i deklarativno zalaganje za negovanje kulture nacionalnih manjina na programima RTV pokazuje odsustvo osećanja za istinski kulturni razvoj.Kultura na RT Vojvodine kao da je stala u jednu neprekidno drečavu i dosadnu tamburicu ( u koju se, jel da, udarati mora). Tancuj, tancuj Vojvodino stara ako te nije sram!

Su24

pre 13 godina

RTS je iskazao ogromne gubitka (po nekim izveštajima koji se teško probijajaju u javnost). Idealno je smanjiti troškove ali zadržati deo gde se prikupi veliki procenat pretplate.
Prosto a priča kojom pokušaju da brane takvu ideju je već viđena. Zavadi onoga koji ima sa onim ko nema. Umesto da i on ima lakše ga je naterati da reži na drugog.
Beogradska hronika nije za javni servis već npr. za Studio B. NIje da imam nešto protiv Beograda ali samo se čudim da nikom osim nas van prestonice to izgleda čudno.
Ponovo smo teret nekom i polako ostatak Srbije (koji već nema nešto slično RTV) a i Vojvodina dobija lekcije. Smetamo mi vama kao građani koji nesto gunđaju?
Ne odnosi se na stanovnike Beograda i okoline koji se tako osećaju već na vlast!

dejan-minhen

pre 13 godina

Ne znam zasto ovolika polemika? Ovo mi na papiru lici na nemacki sistem.
U Nemackoj imate prvi i drugi drzavni kanal.
uz to jos 8 republickih tj. regionalnih kanala (neke Republike imaju zajedno svoj kanal) Bavarska ima cak dva svoja. Ali svi posluju u okviru drzavne televizije i svi se finansiraju od pretplate iz CELE Nemacke. Ali svaka televizija je urednicki odgovorna za svoj program.
Tako bi se moglo nesto napraviti i u Srbiji. Prvi i drugi da stvarno budu drzavni!! A ne da cela Srbija gleda Beogradsku hroniku, prognoza vremena za celu Srbiju 1 min. Za Beograd 5 min.
Uz prvi i drugi kanal napraviti nekoliko regionalnih kanala (Vojvodina, Beograd, Sumadija, Macva i Zapadna Srbija, Podunavlje-Homolje-Istocna Srbija - Jugoistocna Srbija)
Ne bi bilo lose da ti kanali dobiju i nacionalne frkvencije... Pa ako nekog u Zajecaru zanima sta se desava u Macvi neka gleda, ili ako na televiziji drugog regiona ima dobar filim ili emisija zasto da ne gledaju svi.

A u Austriji nema regionalnih drzavnih kanala, ali svaku vece se na 2 sata drugi kanal drzavne televizije pretvori u „regionalnu“. Kao sto u Srbiji svi gledaju Beogradsku hroniku, u Austriji svako gleda svoju hroniku :). Mi ovde u minhenu npr. Gledamo hroniku republike Salzburg.

vlada-so

pre 13 godina

Ne verujem da je Tadić toliko glup da ukine RTV, pa onda će izgubiti pola birača Ds-a u Vojvodini, pa da mu onda Dinkić pričom o regionima i decentralizaciji pokupi glasače.

Deran

pre 13 godina

Verovatno im smeta sto je Vojvodjanski dnevnik u 17h gledaniji od onog u 1930h.
Posto sam cesto u Beogradu i vrlo sam prijatno iznenadjen koliko ljudi gleda taj dnevnik...

Dragoljub

pre 13 godina

Pa ja više gledam RTV, nego bilo koju drugu TV, čak i radio NS slušam. Na tim talasima ima neuporedivo manje agresije, kiča, gluposti i mržnje nego na RTSu.
Uostalom, samo na RTV ide "Kosmos?" :)

Amos

pre 13 godina

Ako ukinu RTV, treba ukinuti placanje pretplate u Vojvodini ili bar svesti ga na nivo placanja u ostatku Srbije. Znaci 4 puta manje nego sad.

Radio NS je ima najkvalitetniji radio program u celoj Srbiji. Mozda neko ne voli da poslusa kvalitetnu i dzez i bluz i klasiku i narodnu i pop i ostalu muziku, ali to je njegov problem. Uvek mu ostaju neke druge 'popularne' stanice.
Slicno je i za RTV - mozda program nije toliko efektan kao Farma, Veliki brat, lazni i namesteni TV-kvizovi i nagradne igre, ali bar promovise normalnost, tolerantnost, ima ga na svim jezicima manjina itd.

Ali svima nam je jasno da su ovde u pitanju samo pare. I pomalo kontrola sadrzaja

Neverovatno

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem, kako se u nasoj drzavi pored toliko gorucih briga, neko bavi ovako ne bitnim stvarima! Ko da je bitno u cijem sastavu ce televizija postojati, kad su nam i onako sve televizije korumpirane...

Горан

pre 13 godina

"Грађанска" Војводина (ма шта то значило), се сада буни, а када је пре неколико месеци укинут радио Ниш (после 65 година постојања, и који је после Београда био најстарија радио станица у Србији) и који је имао исту функцију као и РТВ само без предзнака "покрајински", нико се није бунио. Тада се "грађанска" Војводина понашала по оној "сељачкој" да "комшији цркне крава". Ако се укидају сви јавни сервиси ван Београда (а видели смо да се то дешава), не видим разлога да се према РТВ примењују друга правила. Зар Ниш и Нови Сад нису у истој држави?

Cole

pre 13 godina

Pre nego sto se bilo sta uradi sa RTV, valjalo bi dati sansu toj medijskoj kuci da pokaze da moze biti i kvalitetnija i drugacija nego sto je sada. Dakle, najpre bi trebalo doci bilo koje pokrajinsko ili republicko telo, agencija ili kako god se to zvalo, da po spisku zaposlenih proveri koliko ima onih koji proizvode program a koliko onih koji su po PARTIJSKOJ pripadnosti vladajucoj nomenklaturi zaposleni u RTV jer su u mnogim drugim firmama postali na ovaj ili onaj nacin visak. Pouzdano se u Novom Sadu zna da je mozda jedino RTV u stanju da "parira" republickim i pokrajinskim organima po broju "zaposlenih" koji su samo na platnom spisku a niti ih ko u RTV poznaje niti po zvanjima moze da prepozna svrhu postojanja takvog radnog mesta. "Savetnik za sportski program", "urednik slozene emisije", "savetnik za kulturu", urednici nepostojeceg "Radija 100", sve su to funkcije za koje se zna da postoje na RTV a cemu sluze? Aktuelni vic iz Novog Sada:" Sta ces ako postanes visak u NIS-u? Ma cuti, bice mi jos bolje, prebacice me na RTV za iste novce, pa clan sam DS-a". Zato i program TV Vojvodine, da nije tuzan, bio bi smesan. Po onome sto se moze cuti, Radio Novi Sad jos i drzi neki nivo (ako se to bilo kakvim nivoom moze nazvati) dok je TV Vojvodina, posle proslogodisnjih kadrovskih promena, medju njihovim kolegama novinarima u gradu nazvana "Pokrajinski JADNI medijski servis-Panonija Plus" jer je sve sto nije valjalo od kadrova na TV Panonija otislo, uz Nikolina i Suvajdzica (glavni i odgovorni urednik TV Vojvodina i urednik programa na srpskom jeziku, nekadasnji urednici na TV Panonija) koji su te tuzne likove i odveli na TV Vojvodina.
Kada bi se RTV dala prilika da od novaca koji se na prostoru Vojvodine sakupe od pretplate, dovede strucne ljude a ne po pratijskoj pripadnosti, kada bi se angazovao novinarski kadar koji vredi a ne tatini i mamini sinovi i cerke, i ako bi i tada program bio ovakav kakav je (ponavljam, da nije tuzno bilo bi smesno) onda je jedino moguce resenje-katanac ovakvom Pokrajinskom JADNOM medijskom servisu i onda bi se mozda moglo nesto uraditi pod kapom RTS-a.
Ali da bi se sve to uradilo, verujem da bi jedino Spilberg mogao takav scenario da sprovede u delo jer je cista naucna fantastika danas uraditi bilo sta a da nisi deo koalicije koja je na vlasti. Tuzno, Srbija 21.veka u kandzama pratijske pripadnosti! Lici na devedesete zar ne, samo sto se sve to sada radi u ime demokratije iako od toga nema ni D!

novosadjanin

pre 13 godina

dosta vise sa tim lezilebovicima sa televizije, lako je biti na budzetu i lamentirati kako si ugrozen, da se lepo privatizuju pa na trziste da se vide koliko vrede

Zrenjaninac

pre 13 godina

RTV nema nikakav program i nije na nivou ni nekih lokalnih televizija koje su takodje loše. I više od pola nacionalnih kanala je katastrofalno. Ne sećam se da sam ikada nešto gledao na RTV niti kada sam poslednji put gledao košavu, avalu, pink i ostale \"televizije\". Da ih sve sad ukinu ja ne bih ni primetio i ne bi žalio. RTS koliku pretplatu ima trebalo bi da ima program kao BBC a b92 takodje ne volim iz drugih razloga. Ostaje mi FOX koji nit smrdi nit miriše! SRBIJO GLEDAJ KABLOVSKU da bi videla šta je kulturno-obrazovni i sportski program! To kod nas nema!

Kopriva

pre 13 godina

A kad već neko pomenu dopisništva RTS i stanja u kojima se ona nalaze...Pre nekoliko dana je generalni (?) direktor RT Vojvodine svečano otvorio dopisništvo tog javnog servisa. Zamislite gde? Ne, nije u Parizu, nego u Zrenjaninu! Put od Zrenjanina do Novog Sada traje petnaest minuta, RTV ima nov veliki vozni park, ali eto i dopisništvo iz najbližeg komšiluka.To je domaćinsko gazdovanje parama svih nas!

jrt

pre 13 godina

Pa samo kod nas, u Belgiji i Bosni postoje dve drzavne televizije. U Svajcarskoj je cini mi se 1 televiza sa 3 redakcije na nemackom,francuskom i italijanskom jeziku. Svi znamo zasto je i bivsi JRT bio sastavljane od 8 televizija ne zbog raznovrsnosti programa nego da se postepeno pravi netrpeljivost medju narodima. I svi se dobro secamo njihovih uloga koje su odigrali u u ratovima 90-tih godina.

sinisa

pre 13 godina

Na tom Tv nema covek sta da pogleda, ja bih ga ladno ukinuo, ali brat bratu nema sta da se pogleda ni na Pinku ali bar Pink neplacamo iz svojih dzepova. Previse je za jedan dzep da imamo dve televizije i RTS-a nam je preko glave (a u Bg finansiraju gradjani i studio B), previse televizjija na budzetu predjite u privatne ruke pa me bas briga.

Denis Komanov

pre 13 godina

... Za svaku stvar od obicne spajalice do ozbiljnog uredjaja moramo da molimo RTS da nam odobre. Da novci od pretplate samo iz Vojvodine ostanu u pokrajini bilo bi mnogo bolje verovali ili ne. To je samo za nepokretna sredstva to jest imovinu. Drugo pitanje su radnici (za one koji nece da znaju ili neznaju) to su osobe koje prave i smisljaju program, koliko mogu sa ogranicenim sredstvima i mogucnostima. Naravno sve se vrti ili svodi na novce koje dobijamo iz BG-a tj RTS-a... Program pravimo i kreiramo kako najbolje umemo u ovim uslovima a to sto se nekima iz BG-a tj RTS-a ne svidja, neka Nas zaposlene puste da radimo i stvaramo na miru.
Dosta ove nazovi politike i raznih prepucavanja zarad licnog bogacenja.

BranislavNS

pre 13 godina

Treba da se ukine i skine sa grbace.Samo moze da ostane jedan kanal koji ce se sam finasirati,tj da gradska tv apolo,postane nstv.

MUKNAVI

pre 13 godina

I onda,RTS da bude izvor s` koga cemo svi "piti" informacije..Moglo je to prije sada vise ne..Imamo sto nacina preko interneta,drugih televizija,novina da dodjemo do informacija.Ugasiti RTV..ne bre,kojem li je to "geniju" uknulo na pamet.RTS,RTV i ostali neka se izdrzavaju od reklama,posecenosti i gledanja njihovih programa zbog konkurentnosti u kvalitetu a sve ostalo,pretplatu,ukinuti jer je to zastarelo i glupo a traje po inerciji iz nekih davnih vremena.Cesu se ovi iz RTS-a dok moze..al,dosao je i tome kraj..jer dosta nam je njih vise!

Sremac

pre 13 godina

Znaci opet trazite da Vojvodina bude specijalna tj. da Vojvodina ima nesto a drugi "regioni" ne? Vojvodina je deo Srbije kao i Sumadija, Istocna Srbija, KiM, Beograd, itd i svi trebaju da imaju ista prava. I ovakva formula sto se predlaze, postoji i u Kanadi gde njihov drzavni program CBC, je rasporedjen za svaku provinciju i nijedna nema privlelegije. Ali relano ovo se vise radi jer onda nece biti RTV da vrsi politicku reklamu za Bojana Pajtica i Vojvodjanskog DS-a + LSV/Canak.

Bojan

pre 13 godina

RTV se "transformise" vec deset godina, a rezultat te transformacije je program ispunjen negledljivim anahronim sadrzajima...drugi rezultat transformacije je da su kupili nova vozila. Sto se mene tice, ukinite RTV.

Milan

pre 13 godina

"Oštro protivljenje" tobožnjem ukidanju RT Vojvodine koje sada iskazuju malo poznate,maltene anonimne nevladine organizacije pod nazivom "Građanska Vojvodina" liči na političko reklamerstvo .Znaju li oni u kakvoj materijalnoj situaciji je zaista taj građanin Vojvodine (Srbije) kad eto plaća dva javna servisa: RTS i RTV a na pomolu je i plaćanje trećeg, odnosno rashodovanog novosadskog DNEVNIKA, koji bi trebalo da se finansira takođe iz budžeta.
RT Vojvodine je, inače,sama sebe marginalizovala.Ta medijska kuća je, kao što svi znaju, sinekura za bezizgledne kadrove iz Skupštine Vojvodine, Naftagasa, Novosadskog sajma itd...Najzad i deklarativno zalaganje za negovanje kulture nacionalnih manjina na programima RTV pokazuje odsustvo osećanja za istinski kulturni razvoj.Kultura na RT Vojvodine kao da je stala u jednu neprekidno drečavu i dosadnu tamburicu ( u koju se, jel da, udarati mora). Tancuj, tancuj Vojvodino stara ako te nije sram!

Горан

pre 13 godina

"Грађанска" Војводина (ма шта то значило), се сада буни, а када је пре неколико месеци укинут радио Ниш (после 65 година постојања, и који је после Београда био најстарија радио станица у Србији) и који је имао исту функцију као и РТВ само без предзнака "покрајински", нико се није бунио. Тада се "грађанска" Војводина понашала по оној "сељачкој" да "комшији цркне крава". Ако се укидају сви јавни сервиси ван Београда (а видели смо да се то дешава), не видим разлога да се према РТВ примењују друга правила. Зар Ниш и Нови Сад нису у истој држави?

Neverovatno

pre 13 godina

Prosto ne mogu da verujem, kako se u nasoj drzavi pored toliko gorucih briga, neko bavi ovako ne bitnim stvarima! Ko da je bitno u cijem sastavu ce televizija postojati, kad su nam i onako sve televizije korumpirane...

vlada

pre 13 godina

Kada bi se RTV finansirala od prihoda prikupljenih na teritoriji Vojvodine RTS bi davno puko´. Nego nam opet po starom dobrom receptu odnose pare u BG a onda na kašikicu vraćaju u NS!

Slaninar

pre 13 godina

Samo neka nam dalje stežu omču pa će da se čude, kada to više ne bude moglo da se trpi. Tako se zvanični Beograd prvo čudio Slovencima kako ovi više neće da trpe diktate iz Beograda, pa se onda još jedno 4-5 puta posle toga čudio. A izgleda lekcija i dalje nije naučena.

jrt

pre 13 godina

Pa samo kod nas, u Belgiji i Bosni postoje dve drzavne televizije. U Svajcarskoj je cini mi se 1 televiza sa 3 redakcije na nemackom,francuskom i italijanskom jeziku. Svi znamo zasto je i bivsi JRT bio sastavljane od 8 televizija ne zbog raznovrsnosti programa nego da se postepeno pravi netrpeljivost medju narodima. I svi se dobro secamo njihovih uloga koje su odigrali u u ratovima 90-tih godina.

sinisa

pre 13 godina

Na tom Tv nema covek sta da pogleda, ja bih ga ladno ukinuo, ali brat bratu nema sta da se pogleda ni na Pinku ali bar Pink neplacamo iz svojih dzepova. Previse je za jedan dzep da imamo dve televizije i RTS-a nam je preko glave (a u Bg finansiraju gradjani i studio B), previse televizjija na budzetu predjite u privatne ruke pa me bas briga.

Kopriva

pre 13 godina

Kako informiše RT Vojvodine? Evo primera sa njihovog sajta.Pre desetak dana dogodila se mala saobraćajka u kojoj je službeno vozilo u kome se nalazio Bojan Pajtić udarilo dečaka koji je prelazio ulicu.Naslov te vesti na sajtu javnog vojvođanskog servisa je glasio: DEČAK NALETEO NA VOZILO VLADE. To mi strašno liči na ono:demonstranti su leđima nasrtali na policijske pendreke.
P.S. Dečak verovatno nije prilagodio brzinu svog kretanja uslovima puta!

novosadjanin

pre 13 godina

dosta vise sa tim lezilebovicima sa televizije, lako je biti na budzetu i lamentirati kako si ugrozen, da se lepo privatizuju pa na trziste da se vide koliko vrede

Kopriva

pre 13 godina

A kad već neko pomenu dopisništva RTS i stanja u kojima se ona nalaze...Pre nekoliko dana je generalni (?) direktor RT Vojvodine svečano otvorio dopisništvo tog javnog servisa. Zamislite gde? Ne, nije u Parizu, nego u Zrenjaninu! Put od Zrenjanina do Novog Sada traje petnaest minuta, RTV ima nov veliki vozni park, ali eto i dopisništvo iz najbližeg komšiluka.To je domaćinsko gazdovanje parama svih nas!

Zrenjaninac

pre 13 godina

RTV nema nikakav program i nije na nivou ni nekih lokalnih televizija koje su takodje loše. I više od pola nacionalnih kanala je katastrofalno. Ne sećam se da sam ikada nešto gledao na RTV niti kada sam poslednji put gledao košavu, avalu, pink i ostale \"televizije\". Da ih sve sad ukinu ja ne bih ni primetio i ne bi žalio. RTS koliku pretplatu ima trebalo bi da ima program kao BBC a b92 takodje ne volim iz drugih razloga. Ostaje mi FOX koji nit smrdi nit miriše! SRBIJO GLEDAJ KABLOVSKU da bi videla šta je kulturno-obrazovni i sportski program! To kod nas nema!

gz

pre 13 godina

RTV je daleko od onoga što bi trebalo da bude, ali uprkos tome svaki svoj dan započinjem jutarnjim programom, obozavam "Noćnu smenu" i "Signale". Nemam reči kuda sve ovo vodi... Tadić je uspeo ono što nije uspelo ni Miloševiću - da na kvarnjaka, podlo, mučki i kukavički dodatno centralizuje državu - a da to niko ne primeti. Samo me čudi kako ništa nije naučio od prethodnika. Što više zateže to gore po njega. Vojvođani?

Lala iz Banata

pre 13 godina

'Ajd' da RTS objavi koliko pretplate sakupi na teritoriji Vojvodine?
Koliko je to procenata od ukupne sume koju ubira i koliko procenata iznosi u odnosu na broj stanovnika u Vojvodini/Srbiji?
I sve bi bilo jasno.
A našu RTV treba pomoći u svakom pogledu.
Dosta mi je "taktike generala Mišića" u SPORTSKIM prenosima na RTS!
I voditeljsko nepoznavanje dikcije i artikulacije.
50 % novinara RTS ne umeju pravilno da izgovore reči "dinara", reči "septembar", "oktobar", "novembar" i "decembar" a o "4 procenata", "5 procenta" da i ne govorimo... :(

ko ce sad pobediti?

pre 13 godina

Milosevic napada drugi deo! Tadic stvarno ima Janusov lik, sa jedne strane je neka mesavina Kostunice i Milosevica sa druge bleda kopija demokrate.

aleksandar

pre 13 godina

Ne znam zasto bi mi iz Zrenjanina, Novog Sada, Kraljeva, Uzica... gledali Beograsku hroniku ili slicne emisije. RTV mozda nesavrsena je ipak nudila neke lokalne sadrzaje. Umesto sto se ukida trebalo bi da se otvori jos slicnih u Sumadiji, Istocnoj Srbiji.. Zasto ako vec placamo pretplatu, placamo da bi pratili stanje u saobracaju u Beogradu iako tamo ne zivimo?
I jos nesto. Ako Vojvodina ima nesto extra u odnosu na druge delove Srbije logicnije mi je da i ti drugi delovi to zele da imaju a ne da im je cilj da Vojvodina ostane bez toga. Da komsiji crkne krava?

BranislavNS

pre 13 godina

Treba da se ukine i skine sa grbace.Samo moze da ostane jedan kanal koji ce se sam finasirati,tj da gradska tv apolo,postane nstv.

Драган Огњановић

pre 13 godina

Русини мађари румуни словацу чеси хрвати буњевци шокци црногорци морају имати културно образовни програм на свом језику и дијалекту.

Укидање РТВ је националсоцијалистички приступ очувања србског индентитета којег угрожава унутрашњи непријатељ ретроградивном активношћу.

Не може то тако како Београд хоће.

blok70

pre 13 godina

Ne znam čemu sve služe pomenute organizacije i ton je preoštar za nekog "tolerantnog", ali poptuno podržavam opstanak i ostanak RTV-a. "Beogradsko jednoumlje" ljudi pogrešno dovode u vezu sa Beogradom - radi se o političkoj "eliti" ove zemlje koja tu sedi i koja suštinski radi istu stvar koju je radila od obnavljanja Srbije u 19. veku. To je jedan od glavnih razloga zašto smo tu gde smo. A da im Vojvodina sa svojim zvaničnim statusom smeta, to je fakat - a ponajviše jer "pomamljuje" i druge.

Amos

pre 13 godina

Vidim da i dalje ljudi iz drugih delova Srbije imaju nesto protiv toga da Vojvodina "bude drukcija" od tog ostatka.
Pa nije poenta da VOjvodini polomite noge i vezete ruke, samo da bi se izjednacili u bedi - poenta je da se cela razmase i pocne da radi i stvara kao VOjvodina - kako bi dostigla Vojvodinu i svim tim stvarima u kojima je bolja.

I jos jedna istorijska cinjenica, po prirodi stvari Vojvodina jeste drukcija od Sumadije kako god da okrenete, jer Vojvodina je odlucila da se kao vec postojeci entitet pripoji Kraljevini Srbiji u nekom momentu (pre 90 i nesto godina) dok je Sumadija ipak (skoro) uvek bila Srbija.

Dušan

pre 13 godina

Iz Zrenjanina sam i stvarno ne znam kome smeta ova televizija? Jel' nas neko nešto pita ovde?
Važno je da TV Pink ima dozvolu, da plasira svoju školu visokog primitivizma!!!

Neko ko zna

pre 13 godina

Pre 90-te procene su bile da je 80% domacinstava u Vojvodini placalo pretplatu, a u uzoj Srbiji 25%.
Tadasnja TV Novi Sad je POKLANJALA ponekad i nekoliko plata godisnje TV Beograd, jer TV Beograd nije imao para.
TV Novi Sad je imala najmoderniju opremu u SFRJ (mozda je TV Zagreb bila malo bolja), kupljenu od vojvodjanke TV pretplate.
Dolaskom Milosevica na vlast i "oslobodjenja" Vojvodine, celokupna tehnika, osim one osnovne (ponavljam, kupljena od TV pretplate koju su placali Vojvodjani i samo Vojvodjani) je odneta u Beograd i tada su pocela da se otvaraju dopisnistva TV Beograd, kasnije RTS, po uzoj Srbiji (ocigledno da ta oprema koja je sad stara 20-30 goina i dalje radi).
To se nije desilo samo sa TV Novi Sad, nego su odnoseni citavi vozni parkovi recimo vatrogasne sluzbe i milicije (takodje setite se onih devet helikoptera), Naftagas je pretvoren u NIS itd.
Vojvodini ne smeta da pomogne ali dokle...

Primedba

pre 13 godina

Utskoro ce i Matica srpska postati suvisna.
Vojvodina je evropski region sa manjninama za koje ce se sigurno zabrinuti matice u Budimpesti Bukurestu Bratislavi Pragu Sofiji. Ukidanje RTV je korak nazad afirmacije manjina kulturne i informativne autonomije.

vlada-so

pre 13 godina

Ne verujem da je Tadić toliko glup da ukine RTV, pa onda će izgubiti pola birača Ds-a u Vojvodini, pa da mu onda Dinkić pričom o regionima i decentralizaciji pokupi glasače.

Jogi Letač

pre 13 godina

Ono štio je drugačije kod RTV i po čemu se razlikuje od drugih regionalnih TV je da ona emituje program na jezicima nacionalnih manjina, i to u udarnnim terminima. Inače sam za vikend imao prilike da pogledam toranj na Vencu, sa koga RTV emituje svoj program. Stanje je očajno. Avalu su mogli celu da izgrade (ponos Beograda jel') a ovde ne mogu da poprave oštećene delove tornja, mnogo manja ulaganja nego za toranj na Avali. I to govori o odnosu centrale i ostalih. Inače, nema posebne pretplate za RTV, preplata skupljena sa teritorije Vojvodine se deli između RTS i RTV, no naspram programa RTS, ovi na RTV barem ne repriziraju serije iz vremena početaka televizije.

mc

pre 13 godina

Hocu jednu regionalnu televiziju za Istocnu Srbiju koja ce da zameni RTS, koja ce da udje u ovu pretplatu i koja ce da govori o problemima ljudi u Istocnoj Srbiji, o zivotu u Istocnoj Srbiji, hocu pozarevacku/borsku/timocku hroniku a ne svaki dan beograd-beograd-beograd!!!!!
Decentralizacija u svakom pogledu i svakoj sferi!!!
Neka imamo MUP, MSP, odbranu, skolstvo (i eventualno jos neko ministarstvo) i sve ostalo da bude regionalno!! Sta mene briga koliko poreza se skupi u Subotici ili Nisu, vec me interesuje sta je uradjeno od poreza koji ja placam u Branicevu! A mali deo, MALI! neka ide republici i onda neka odredjuje koliko ce i sta da ona finansira!
Decentralizacija i regionalizacija su OSNOV za napredak Srbije!

novosadjanin

pre 13 godina

TV pretplata je jedinstvena i ubira se na celoj teritoriji Srbije na isti nacin. E sada, koliki je procenat naplativosti u Srbiji u odnosu na Vojvodinu je poenta cele price. Neka se tacno iznese na panel raspravi taj podatak i svima ce biti jasno zasto RTS tezi da se RTV ukine.To sto je RTV ostala na margini medijskog prosperiteta,tehnickog osavremenjavanja je posledica upravo odnosa RTS prerma ovoj kuci. Tokom prethodnog desetogodisnjeg perioda, posle bombardovanja, RTS je donacije za tehnicku opremljenost ostvarivao tako sto je donatore iz celog sveta dovodio na prag srusenog TV doma tadasnje TV NOVI SAD. Cutali smo i cekali da se neko dovede pameti.Danas je RTS jedan od vodecih evropskih TV centara, tehnicki i koncepcijski zavidno opremljen, cak je u jugoistocnoj EVROPI vodeci. Ako, tako i treba, ali da se gasi jedan drugi zbog gramzivosti pri ubiranju TV pretplate je suvise. Bolje da ljudi iz RTS porade na efikasnijoj naplativosti pretplate u uzoj Srbiji obzirom da je ista u Vojvodini na zavidnom nivou. I da na kraju ne bude zabune, kompleta naplacena pretplata u Vojvodini ne ide RTV Vojvodine nego je predvidjen deo od 70% ostatak od 30% ide RTSu.Cak ni taj procenat u praksi nije ispostovan nego je mnogo manji.

dejan-minhen

pre 13 godina

Ne znam zasto ovolika polemika? Ovo mi na papiru lici na nemacki sistem.
U Nemackoj imate prvi i drugi drzavni kanal.
uz to jos 8 republickih tj. regionalnih kanala (neke Republike imaju zajedno svoj kanal) Bavarska ima cak dva svoja. Ali svi posluju u okviru drzavne televizije i svi se finansiraju od pretplate iz CELE Nemacke. Ali svaka televizija je urednicki odgovorna za svoj program.
Tako bi se moglo nesto napraviti i u Srbiji. Prvi i drugi da stvarno budu drzavni!! A ne da cela Srbija gleda Beogradsku hroniku, prognoza vremena za celu Srbiju 1 min. Za Beograd 5 min.
Uz prvi i drugi kanal napraviti nekoliko regionalnih kanala (Vojvodina, Beograd, Sumadija, Macva i Zapadna Srbija, Podunavlje-Homolje-Istocna Srbija - Jugoistocna Srbija)
Ne bi bilo lose da ti kanali dobiju i nacionalne frkvencije... Pa ako nekog u Zajecaru zanima sta se desava u Macvi neka gleda, ili ako na televiziji drugog regiona ima dobar filim ili emisija zasto da ne gledaju svi.

A u Austriji nema regionalnih drzavnih kanala, ali svaku vece se na 2 sata drugi kanal drzavne televizije pretvori u „regionalnu“. Kao sto u Srbiji svi gledaju Beogradsku hroniku, u Austriji svako gleda svoju hroniku :). Mi ovde u minhenu npr. Gledamo hroniku republike Salzburg.

Aleksandar G.

pre 13 godina

Evo najboljeg rešenja:

1. sprovesti KONKRETNU regionalizaciju, tako što će svaki region da bude POKRAJINA sa istim ovlašćenjima koje trenutno ima Vojvodina. Nije nikakav "poziv na separatizam", već razumna ideja da se stvori simetrična država.
2. napraviti pokrajinske televizijske centre kao što je sada RT Vojvodina, gde bi svaki centar imao po jedan radijski i televizijski kanal, sa potpunom uređivačkom autonomijom, ali i sa obavezom da programski doprinose Javnom servisu (RTS-u), a ne da cela produkcija dolazi samo iz Beograda.
3. modernizovati i "okupati" ona jadna i sramotna RTS-ova dopisništva, koja i kadrovski i vizuelno izgledaju kao da su zaglavljeni u neko vreme pre 40 godina. Da li je moguće da po većim gradovima u Srbiji nema mladih kvalitetnih kadrova (novinara, spikera, tehničara, producenata, dizajnera...) umesto onih staromodnih i istrošenih likova?

Dakle, kada bi se sprovela konkretna medijska regionalizacija, bez ukidanja sadašnjih prava i nadležnosti RTV-u (to može da izazove mnogo veće probleme), već stvaranjem istih takvih televizijskih centara i u drugim regionima, sve bi bilo u redu i svi bi bili zadovoljni......osim centralista, ali oni i treba da ostanu kratkih rukava, zar ne? :)

Su24

pre 13 godina

RTS je iskazao ogromne gubitka (po nekim izveštajima koji se teško probijajaju u javnost). Idealno je smanjiti troškove ali zadržati deo gde se prikupi veliki procenat pretplate.
Prosto a priča kojom pokušaju da brane takvu ideju je već viđena. Zavadi onoga koji ima sa onim ko nema. Umesto da i on ima lakše ga je naterati da reži na drugog.
Beogradska hronika nije za javni servis već npr. za Studio B. NIje da imam nešto protiv Beograda ali samo se čudim da nikom osim nas van prestonice to izgleda čudno.
Ponovo smo teret nekom i polako ostatak Srbije (koji već nema nešto slično RTV) a i Vojvodina dobija lekcije. Smetamo mi vama kao građani koji nesto gunđaju?
Ne odnosi se na stanovnike Beograda i okoline koji se tako osećaju već na vlast!

Deran

pre 13 godina

Verovatno im smeta sto je Vojvodjanski dnevnik u 17h gledaniji od onog u 1930h.
Posto sam cesto u Beogradu i vrlo sam prijatno iznenadjen koliko ljudi gleda taj dnevnik...

Dragoljub

pre 13 godina

Pa ja više gledam RTV, nego bilo koju drugu TV, čak i radio NS slušam. Na tim talasima ima neuporedivo manje agresije, kiča, gluposti i mržnje nego na RTSu.
Uostalom, samo na RTV ide "Kosmos?" :)

Amos

pre 13 godina

Ako ukinu RTV, treba ukinuti placanje pretplate u Vojvodini ili bar svesti ga na nivo placanja u ostatku Srbije. Znaci 4 puta manje nego sad.

Radio NS je ima najkvalitetniji radio program u celoj Srbiji. Mozda neko ne voli da poslusa kvalitetnu i dzez i bluz i klasiku i narodnu i pop i ostalu muziku, ali to je njegov problem. Uvek mu ostaju neke druge 'popularne' stanice.
Slicno je i za RTV - mozda program nije toliko efektan kao Farma, Veliki brat, lazni i namesteni TV-kvizovi i nagradne igre, ali bar promovise normalnost, tolerantnost, ima ga na svim jezicima manjina itd.

Ali svima nam je jasno da su ovde u pitanju samo pare. I pomalo kontrola sadrzaja

MUKNAVI

pre 13 godina

I onda,RTS da bude izvor s` koga cemo svi "piti" informacije..Moglo je to prije sada vise ne..Imamo sto nacina preko interneta,drugih televizija,novina da dodjemo do informacija.Ugasiti RTV..ne bre,kojem li je to "geniju" uknulo na pamet.RTS,RTV i ostali neka se izdrzavaju od reklama,posecenosti i gledanja njihovih programa zbog konkurentnosti u kvalitetu a sve ostalo,pretplatu,ukinuti jer je to zastarelo i glupo a traje po inerciji iz nekih davnih vremena.Cesu se ovi iz RTS-a dok moze..al,dosao je i tome kraj..jer dosta nam je njih vise!

Denis Komanov

pre 13 godina

... Za svaku stvar od obicne spajalice do ozbiljnog uredjaja moramo da molimo RTS da nam odobre. Da novci od pretplate samo iz Vojvodine ostanu u pokrajini bilo bi mnogo bolje verovali ili ne. To je samo za nepokretna sredstva to jest imovinu. Drugo pitanje su radnici (za one koji nece da znaju ili neznaju) to su osobe koje prave i smisljaju program, koliko mogu sa ogranicenim sredstvima i mogucnostima. Naravno sve se vrti ili svodi na novce koje dobijamo iz BG-a tj RTS-a... Program pravimo i kreiramo kako najbolje umemo u ovim uslovima a to sto se nekima iz BG-a tj RTS-a ne svidja, neka Nas zaposlene puste da radimo i stvaramo na miru.
Dosta ove nazovi politike i raznih prepucavanja zarad licnog bogacenja.

Cole

pre 13 godina

Pre nego sto se bilo sta uradi sa RTV, valjalo bi dati sansu toj medijskoj kuci da pokaze da moze biti i kvalitetnija i drugacija nego sto je sada. Dakle, najpre bi trebalo doci bilo koje pokrajinsko ili republicko telo, agencija ili kako god se to zvalo, da po spisku zaposlenih proveri koliko ima onih koji proizvode program a koliko onih koji su po PARTIJSKOJ pripadnosti vladajucoj nomenklaturi zaposleni u RTV jer su u mnogim drugim firmama postali na ovaj ili onaj nacin visak. Pouzdano se u Novom Sadu zna da je mozda jedino RTV u stanju da "parira" republickim i pokrajinskim organima po broju "zaposlenih" koji su samo na platnom spisku a niti ih ko u RTV poznaje niti po zvanjima moze da prepozna svrhu postojanja takvog radnog mesta. "Savetnik za sportski program", "urednik slozene emisije", "savetnik za kulturu", urednici nepostojeceg "Radija 100", sve su to funkcije za koje se zna da postoje na RTV a cemu sluze? Aktuelni vic iz Novog Sada:" Sta ces ako postanes visak u NIS-u? Ma cuti, bice mi jos bolje, prebacice me na RTV za iste novce, pa clan sam DS-a". Zato i program TV Vojvodine, da nije tuzan, bio bi smesan. Po onome sto se moze cuti, Radio Novi Sad jos i drzi neki nivo (ako se to bilo kakvim nivoom moze nazvati) dok je TV Vojvodina, posle proslogodisnjih kadrovskih promena, medju njihovim kolegama novinarima u gradu nazvana "Pokrajinski JADNI medijski servis-Panonija Plus" jer je sve sto nije valjalo od kadrova na TV Panonija otislo, uz Nikolina i Suvajdzica (glavni i odgovorni urednik TV Vojvodina i urednik programa na srpskom jeziku, nekadasnji urednici na TV Panonija) koji su te tuzne likove i odveli na TV Vojvodina.
Kada bi se RTV dala prilika da od novaca koji se na prostoru Vojvodine sakupe od pretplate, dovede strucne ljude a ne po pratijskoj pripadnosti, kada bi se angazovao novinarski kadar koji vredi a ne tatini i mamini sinovi i cerke, i ako bi i tada program bio ovakav kakav je (ponavljam, da nije tuzno bilo bi smesno) onda je jedino moguce resenje-katanac ovakvom Pokrajinskom JADNOM medijskom servisu i onda bi se mozda moglo nesto uraditi pod kapom RTS-a.
Ali da bi se sve to uradilo, verujem da bi jedino Spilberg mogao takav scenario da sprovede u delo jer je cista naucna fantastika danas uraditi bilo sta a da nisi deo koalicije koja je na vlasti. Tuzno, Srbija 21.veka u kandzama pratijske pripadnosti! Lici na devedesete zar ne, samo sto se sve to sada radi u ime demokratije iako od toga nema ni D!