Utorak, 06.07.2010.

14:32

Đoković: "Srbija zaslužuje finale"

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da srpski tim poseduje sve kvalitete za plasman u finale prestižnog Dejvis Kupa.

Izvor: B92

Ðokoviæ: "Srbija zaslužuje finale" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Zorand

pre 13 godina

@mate_hr
Srbija nije pravni sljedbenik SFRJ, ali teniski savez Srbije jeste pravni sljedbenik teniskog saveza Jugoslavije. Ja nisam miješao te dvije stvari i bio sam vrlo precizan u pojašnjenjima. Da se razumijemo, ja ne svojatam uspjehe Hrvata bivših tenisera, predstavnika nekadašnjih Jugoslavija. Sa tenisko pravnog stanovišta objašnjenje uređenja službene stranice teniske reprezentacije Srbije i ništa više od toga.

mate_hr

pre 13 godina

Koja teorija srbija je pravni nasljednik SFRJ, sto onda ne naslijedite i sve dugove SFRJ.
Samo ime SFRJ govori kakva je bila to država, mislim na ovo slovo F.
Pa prema tome koliko pravo srbi imaju za uspjehe bivše reprenzetacije, to pravo imaju i drugi.

Brambila

pre 13 godina

Kakvo finale? Pa jeste li vi svjesni tu je jedna jaka Ceska a u finalu ako prodjemo tu je NEPOBJEDIVA Spanija. Ja ne znam o cemu oni pricaju, finale, a nismo jos ni Hrvatsku pobjedili sa ovim penzionerima i bolesnicima, isto kao u fudbalu, pravi se racun bez krcmara.

Lobel

pre 13 godina

Bez brige, odigrati će predstojeće susrete Hrvatska kako najbolje zna. U ostalom na čemu vi tako napadno gradite optimizam? Ništa još niste napravili u Davis Cup-u. To je sada jedino važno, a sve druge teniske statistike izvan Davis Cup-a ostavite za poslje, trebati će vam da ublažite šok. Lijep pozdrav!

Zorand

pre 13 godina

@emilio,
sa pravnog stanovišta je sve ok što su UREDNICI DAVIS CUP SLUŽBENE STRANICE, A NE NEKI SRBI sastavili stranicu kako se tebi ne sviđa. Velika većina tih pobrojanih starijih igrača su igrali kao predstavnici Kraljevine Jugoslavije i Socijalističke Jugoslavije, a ne Hrvatske. Teniski savez Srbije je pravni nasljednik (uvijek nasljeđuješ tuđe, da li možeš nasljediti svoje?) i kao takav ima pravne povlastice, ali i dužnosti. Zbog tog pravnog nasljeđa, teniska reprezentacija Srbije je morala gostovati jakim selekcijama u prošlosti jer je ranije teniska reprezentacija Jugoslavije bila domaćin tim selekcijama, a to se u Davis Cupu gleda prilikom žrijeba. Uostalom, ako već prebrajaš krvna zrnca igračima, za igrače sa imenima Dragutin Mitić i Boro Jovanović ne bih bio siguran da su Hrvati po nacionalnosti. Uživajmo u dobrom tenisu od sutra. Ti navijaj za svoju Hrvatsku, ja za svoju Srbiju i budimo komšije koji se ne volimo, ali poštujemo jedni druge i uvažavajmo i ono što je komšija dobio ili pravno naslijedio, makar se i ne slagali da je to po pravdi.

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

Napravio sam gresku u predhodnom komentaru, hteo sam da kazem da samo ranije bili velesila u kosarci i odbojci, ali od proslosti se ne zivi i trebalo bi gledati sadasnjost!A u sadasnjosti smo mnogo ispred vas!

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@emilio
Pazi sinko, mozes ti da nabrajas do sutra, ali svi vasi "veliki" teniseri su manji od Djokovica!I vecina tih tenisera je nastupala za SFRJ, a ne za Hrvatsku!I sta vi imate od te proslosti?Pogledaj sadasnjost...U proslosti smo mi bili vele sila u kosarci i vaterpolu, pa to ne ponavljamo kao papagaji i nije nam to izgovor sto nismo toliko jaki danas!Trenutno smo kilometrima ispred, iznad vas!I to u muskom, zenskom singlu, muskom dublu...Samo to je bitno!

emilio

pre 13 godina

To je točno da je TSK pravni naslednik...ali tuđeg...vjerojatno je da postoji tradicija i kultura kod onih koji vode vaš savez a koje je i statistika dio, ne bi to na ovakav način bilo napisano na službenoj stranici jer bi svakom normalnom bilo neugodno da tuđe navodi pod svoje i da bez obzira na “pravo” statistiku ne uredi na pravi i pošen način...

A za vrlo malo ljudi u srbiji koji zna tko ih to od hrvata predstavlja na službenoj Davis Cup stranici...evo još malo statistike...ako vam se ne gadi:)

Bilo je 8 top10 igrača iz HR i masa prosečnih “tenisera” iz top-100...

Franjo PUNČEC – Br.4 - 1/2Finale Wimbledon
Josip PALADA – 1/2Finale R.G.
Dragutin MITIĆ – 9 turnira
Ivan KUKULJEVIĆ - ¼ Finale Wimbledon
PUNČEC, PALADA, KUKULJEVIĆ, MITIĆ
igrali finale Davis Cupa 1939.g.

Boro JOVANOVIC – Br.8- frajer je uništavao Roya Emersona
Niki PILIC – Br.7- Finale R.G. ½ Finale Wimbledon, W- U.S.OPEN-parovi
Željko FRANULOVIC-Top 10 – igrao 1. i 2. Masters finale, Finale R.G. W-Monte Carlo
Goran PRPIC- Br.16
Goran IVANISEVIC- Br.2 W-Wimbledon,W-Masters series 2x(Paris,Stockholm)
Ivan LJUBICIC – Br.3
Ivo KARLOVIC – Br.14
Mario ANCIC – Br.7
Marin CILIC – Br.9

LJUBICIC, KARLOVIC, ANCIC, IVANISEVIC
osvojili Davis Cup!
a ima još...
3(5)OLIMPIJSKIH MEDALJA...2 SVJETSKA PRVENSTVA...
i stotinjak pojedinačnih turnirskih pobjeda...
Kad je Pilić osvojio U.S.OPEN u parovima sa druge strane stajala su dva tipa koja su osvojili zajedno 25 GRAND SLAM pojedinačna turnira.

messi

pre 13 godina

Srbija zaslužuje finale ili pobjedu,ukoliko to isto izbori na terenu.Isto vrijedi i za sve ostale reprezentacije na svijetu.Zato,Đokoviću,manje pričat,lijepo se oznoji,pobjedi,ako možeš,i to je to.o kojim zaslugama pričaš?

Hose

pre 13 godina

E komsije ala vam je pala sjekira u med. Dolazite u srpnju u Split, u top terminu, u jeku sezone. Znate koliko to inače košta, a?
A vama maltene badave. Samo to bi vam trebalo biti dovoljno i da budete prezadovoljni.
Nego, mislio sam da ćemo (Hrvatska) ovo lagano izgubit, ali slušam jučer Đokovića na HTV-u, kaže:
Skoknut ću malo do Hvara, Brača i tako. Vidim ja da su Noletu ribe i partiji na pameti. Mislim da Hrvatska kod Noleta ima lagana dva boda hehehe

bane

pre 13 godina

(emilio, 7. jul 2010 08:20)

Ha, ha, ha.. šta sve napisa..Vidi se da si hrvat. Ko o čemu Hrvati o nacijama. Izmajmunisao si nekakve statističke brljotine i to opet upotrebio protiv Srba. Kakve mi veze imamo sa tim. A našao si čuvene tenisere Punčeca i Paladu, ha-ha-ha..

Vi Hrvati se zamlaćujete glupostima umesto da trenirate, takvi ste bili i u staroj Jugoslaviji, ha,ha.

Ante _Zg

pre 13 godina

Ovo je već ogroman uspjeh za obje reprezentacije što su došle do ove faze natjecanja.Ja mislim da je Srbija ipak u prednosti jer ne vidim tko može dobiti Đokovića u ovom trenutku. Druga stvar mi smo oslabljeni za onog mutavog Karlovića.Ja bih samo volio da sve bude fer i korektno na tribinama i na terenu,pa neka pobjedi Hrvatska :)

Pozdrav susjedima!

Zorand

pre 13 godina

Biće jako neizvjesno i napeto. Pobjediće srećniji. Nijanse će odlučivati. Ipak je to samo tenis. Pozdrav svima ljudima dobre volje i pozitivnih misli. Za tebe emilio imam pitanje da li se uvijek budiš sa ovakvom mržnjom u sebi ili ne? Davis cup službenu stranicu ne uređuje sigurno Srbin pa je stavio rezultate igrača sa područja današnje Hrvatske u uspjehe teniske reprezentacije Jugoslavije pa Srbije. To je samo zbog toga što je teniski savez Srbije u pravno teniskom smislu nasljednik nekadašnjeg teniskog saveza Jugoslavije i on nije morao podnositi molbu za članstvo međunarodnoj teniskoj asocijaciji kao teniski savezi drugih republika bivše Jugoslavije već samo ga naslijedio. To znaju i priređivači službene stranice Davis Cupa. Malo više informisanja neće ti škoditi.

zoran

pre 13 godina

(MarioZG, 6. jul 2010 15:13)

Imate sanse i to velike.
Videces kada pocne mech.
Novak nije u nekoj formi i psihicki je daleko od mesta na kome se trenutno nalazi.
Tipsarevic i Troicki nisu ozbiljni konkurenti Ljubi a ni Cilicu.
Jedini koji ce standardno dobro da odigra je Zimonjic a to nije dovoljno za pobedu.

emilio

pre 13 godina

Skinuto sa DAVIS CUP stranice...nešto što pokazuje kulturu i tradiciju naših dugogodišnjih susjeda i prijatelja...otvoriš ALL TIME RECORDS Yugoslavia...a onda otvoriš ALL TIME RECORDS Serbia...i...

ALL TIME RECORDS Yugoslavia

First Year Played ... 1927
Years Played ... 69
Ties Played Win Loss...152 (85 - 67)
Years in WG... 9 (7 - 9)
Most Total Wins...Josip PALADA (42 - 32)
...Franjo PUNCEC (42 - 20)
Most Singles Wins...Franjo PUNCEC (33 - 12)
Most Doubles Wins...Dragutin MITIC (13 - 14)
Best Doubles Team...Boro JOVANOVIC & Niki PILIC (7-8)
Most Ties Played...Josip PALADA (37)
Most Years Played...Boro JOVANOVIC (15)
... Josip PALADA (15)

tim rezultatima lepo su pridodali:)
Best Doubles Team...Dusan VEMIC & Nenad ZIMONJIC (7-3)
I nastade ALL TIME RECORDS..... SERBIA

Za ne povjerovat...ma sram vas bilo! :)

A ono iznad sve hrvati rođeni u Zagrebu....izuzev Pilića i Mitića koji nisu iz Zagreba...
još u statistici i dalje sami hrvati...Franjo KUKULJEVIC...Zeljko FRANULOVIC...Goran PRPIC...
Goran IVANISEVIC i napokon jedan srbin...Slobodan ZIVOJINOVIC.
Jedva čekamo da reprezentacija Srbije stigne u Split i napadne nas svojom grandioznom teniskom tradicijom na čelu sa svojim genijalnim savjetnikom, četverostrukim osvajačem Davis Cup-a
šjor Nikolom Pilićem.
Po Davis Cup ALL TIME RECORDS statistici Srbije ispada da nam dolazi teniserska reprezentacija HRVATA IZ SRBIJE u goste i da ćemo u Splitu da bijemo sami sebe...

analiza

pre 13 godina

@zoran
Pa nije ni Novak rekao da se on licno plasi od Ljubicica, vec pre svega da strepi za ishod meca cele reprezentacije.
Cak i ako Novak dobije oba meca, a na primer izgubimo u dublu, trebace neko da pobedi Ljubicica ili Cilica.
Ni Janko ni Viktor nisu do sada uspevali da pobede Cilica, a u tom slucaju preostaje samo Ljubicic kojeg bi morao da pobedi jedan odd nasih tenisera.
Bez obzira na to sto neki pominju kako je Ljubicic zreo za penziji, moje licno misljenje je da bi lakse Janko ili Viktor dosli do pobede protiv Karlovica nego protiv Ljubicica.
Karlovic jeste strasan server, ali nije nikakva pretnja na servise svojih protivnika.
Zato protiv njega nije tesko dobiti mec u nekoliko tai-brejkova, uz svega par dobrih poena u tim tai-brejkovima.
Protiv Ljubicica je druga prica, jer je on podjednako dobar u igri na svoj servis kao i u igri na protivnikov. Uz to je daleko najiskusniji teniser od svih koji ce tamo igrati pa i sa te strane ima prednost.
Mislim da je ipak nasa najveca sansa u dublu. Ako odigramo dubl mec kao protiv amera, hrvati nece imati nikakvih sansi u dublu.
Zato sam bas u dublu najsigurniji u nasu pobedu.
Svi ostali mecevi pa i Djokovicevi mogu biti neizvesni. Lako se moze desiti da Novak izgubi jedan od svoja dva meca, ali i u tom slucaju, mozemo da se nadamo pobedi jednog od ostalih igraca.

Uglavnom na ovom mecu je moguc svaki rezultat : od 3:2 za hrvate do 4:1 za nas.

Za one koji vole da se klade, ponavljam jedina "sigurica" je nasa pobeda u dublu.

Milan

pre 13 godina

@ zoran

Posto je Rafa fino vaspitan momak bas kao i Novak, verovatno bi i on izjavio nesto slicno, iz postovanja prema domacinu i iz postovanja prema jednom od kolega tenisera. Nisu oni kao Federer koji bi verovatno rekao ja, ja, ja, pa ja i samo ja, a posle poraza opet isto, ja pa ja.

I kad si ti to cuo Nadala da se podcenjivacki ophodio prema bilo kojem protivniku ili cak da je rekao kako je on izraziti favorit?! Novak je rekao od koga najvise strepi sto je isto kao da je rekao koji je hrvatski igrac trenutno u najboljoj formi, a kvalitet i forma se do/pokazuju na terenu, nema potrebe se hvalisati u pricama sa novinarima, barem ne za ljude koji su svesni svojih kvaliteta. To se zove galantnost.

Leo Krstin

pre 13 godina

Mislim da je Srbija ipak blagi favorit, jer je Cilic van forme.Novak je samo oprezan, tako da Komentar (Zorana) nije korektan!Verujem da se seca, da je Ljubicic, na istom turniru (u Indian Velsu), pobedio i Nadala!Oprez je majka mudrosti...

bicuri

pre 13 godina

realno kad je nole preziveo pariz i prosle godine i osvojio titulu kad su svi navijali za monfisa kao da je fudbal u pitanju , nece mu biti neki problem da igra u splitu..

Dusan

pre 13 godina

Nole bre samo cuti i igraj,kad god kazes nesto uvek izgubis,dok cutis sve ide po planu.Nadal i Federer nikad ne daju takve izjave kao ti,zato su tu gde jesu(mada je Federer cini mi se vec zavrsio svoju karijeru).Samo mudro cuti i bice sve u redu.

MarioZG

pre 13 godina

Realno nemamo puno šanse protiv Srbije. Ljubičić je sada stvarno za penziju, Čilić totalno van forme, Ančić bolestan već dugo a sad ga je opet uhvatilo (mononukleoza), Karlović je klaun. S druge strane ovo je Davis kup a tu se znaju dogoditi iznenađenja. Ne treba zanemariti da je upravo Ljubičić nedavno dobio Đokovića i otišao do kraja u trenutku kad su ga svi otpisali.

zoran

pre 13 godina

Novak,Novak...sta mislis da li Nadal strepi od Ljubicica..?

Igrac br.2 strepi od Ljube koji sada igra tenis vise rekreativno i da uzme jos koji dolar za mirniju starost.

MarioZG

pre 13 godina

Realno nemamo puno šanse protiv Srbije. Ljubičić je sada stvarno za penziju, Čilić totalno van forme, Ančić bolestan već dugo a sad ga je opet uhvatilo (mononukleoza), Karlović je klaun. S druge strane ovo je Davis kup a tu se znaju dogoditi iznenađenja. Ne treba zanemariti da je upravo Ljubičić nedavno dobio Đokovića i otišao do kraja u trenutku kad su ga svi otpisali.

Milan

pre 13 godina

@ zoran

Posto je Rafa fino vaspitan momak bas kao i Novak, verovatno bi i on izjavio nesto slicno, iz postovanja prema domacinu i iz postovanja prema jednom od kolega tenisera. Nisu oni kao Federer koji bi verovatno rekao ja, ja, ja, pa ja i samo ja, a posle poraza opet isto, ja pa ja.

I kad si ti to cuo Nadala da se podcenjivacki ophodio prema bilo kojem protivniku ili cak da je rekao kako je on izraziti favorit?! Novak je rekao od koga najvise strepi sto je isto kao da je rekao koji je hrvatski igrac trenutno u najboljoj formi, a kvalitet i forma se do/pokazuju na terenu, nema potrebe se hvalisati u pricama sa novinarima, barem ne za ljude koji su svesni svojih kvaliteta. To se zove galantnost.

zoran

pre 13 godina

Novak,Novak...sta mislis da li Nadal strepi od Ljubicica..?

Igrac br.2 strepi od Ljube koji sada igra tenis vise rekreativno i da uzme jos koji dolar za mirniju starost.

Leo Krstin

pre 13 godina

Mislim da je Srbija ipak blagi favorit, jer je Cilic van forme.Novak je samo oprezan, tako da Komentar (Zorana) nije korektan!Verujem da se seca, da je Ljubicic, na istom turniru (u Indian Velsu), pobedio i Nadala!Oprez je majka mudrosti...

bicuri

pre 13 godina

realno kad je nole preziveo pariz i prosle godine i osvojio titulu kad su svi navijali za monfisa kao da je fudbal u pitanju , nece mu biti neki problem da igra u splitu..

analiza

pre 13 godina

@zoran
Pa nije ni Novak rekao da se on licno plasi od Ljubicica, vec pre svega da strepi za ishod meca cele reprezentacije.
Cak i ako Novak dobije oba meca, a na primer izgubimo u dublu, trebace neko da pobedi Ljubicica ili Cilica.
Ni Janko ni Viktor nisu do sada uspevali da pobede Cilica, a u tom slucaju preostaje samo Ljubicic kojeg bi morao da pobedi jedan odd nasih tenisera.
Bez obzira na to sto neki pominju kako je Ljubicic zreo za penziji, moje licno misljenje je da bi lakse Janko ili Viktor dosli do pobede protiv Karlovica nego protiv Ljubicica.
Karlovic jeste strasan server, ali nije nikakva pretnja na servise svojih protivnika.
Zato protiv njega nije tesko dobiti mec u nekoliko tai-brejkova, uz svega par dobrih poena u tim tai-brejkovima.
Protiv Ljubicica je druga prica, jer je on podjednako dobar u igri na svoj servis kao i u igri na protivnikov. Uz to je daleko najiskusniji teniser od svih koji ce tamo igrati pa i sa te strane ima prednost.
Mislim da je ipak nasa najveca sansa u dublu. Ako odigramo dubl mec kao protiv amera, hrvati nece imati nikakvih sansi u dublu.
Zato sam bas u dublu najsigurniji u nasu pobedu.
Svi ostali mecevi pa i Djokovicevi mogu biti neizvesni. Lako se moze desiti da Novak izgubi jedan od svoja dva meca, ali i u tom slucaju, mozemo da se nadamo pobedi jednog od ostalih igraca.

Uglavnom na ovom mecu je moguc svaki rezultat : od 3:2 za hrvate do 4:1 za nas.

Za one koji vole da se klade, ponavljam jedina "sigurica" je nasa pobeda u dublu.

Ante _Zg

pre 13 godina

Ovo je već ogroman uspjeh za obje reprezentacije što su došle do ove faze natjecanja.Ja mislim da je Srbija ipak u prednosti jer ne vidim tko može dobiti Đokovića u ovom trenutku. Druga stvar mi smo oslabljeni za onog mutavog Karlovića.Ja bih samo volio da sve bude fer i korektno na tribinama i na terenu,pa neka pobjedi Hrvatska :)

Pozdrav susjedima!

Hose

pre 13 godina

E komsije ala vam je pala sjekira u med. Dolazite u srpnju u Split, u top terminu, u jeku sezone. Znate koliko to inače košta, a?
A vama maltene badave. Samo to bi vam trebalo biti dovoljno i da budete prezadovoljni.
Nego, mislio sam da ćemo (Hrvatska) ovo lagano izgubit, ali slušam jučer Đokovića na HTV-u, kaže:
Skoknut ću malo do Hvara, Brača i tako. Vidim ja da su Noletu ribe i partiji na pameti. Mislim da Hrvatska kod Noleta ima lagana dva boda hehehe

bane

pre 13 godina

(emilio, 7. jul 2010 08:20)

Ha, ha, ha.. šta sve napisa..Vidi se da si hrvat. Ko o čemu Hrvati o nacijama. Izmajmunisao si nekakve statističke brljotine i to opet upotrebio protiv Srba. Kakve mi veze imamo sa tim. A našao si čuvene tenisere Punčeca i Paladu, ha-ha-ha..

Vi Hrvati se zamlaćujete glupostima umesto da trenirate, takvi ste bili i u staroj Jugoslaviji, ha,ha.

emilio

pre 13 godina

Skinuto sa DAVIS CUP stranice...nešto što pokazuje kulturu i tradiciju naših dugogodišnjih susjeda i prijatelja...otvoriš ALL TIME RECORDS Yugoslavia...a onda otvoriš ALL TIME RECORDS Serbia...i...

ALL TIME RECORDS Yugoslavia

First Year Played ... 1927
Years Played ... 69
Ties Played Win Loss...152 (85 - 67)
Years in WG... 9 (7 - 9)
Most Total Wins...Josip PALADA (42 - 32)
...Franjo PUNCEC (42 - 20)
Most Singles Wins...Franjo PUNCEC (33 - 12)
Most Doubles Wins...Dragutin MITIC (13 - 14)
Best Doubles Team...Boro JOVANOVIC & Niki PILIC (7-8)
Most Ties Played...Josip PALADA (37)
Most Years Played...Boro JOVANOVIC (15)
... Josip PALADA (15)

tim rezultatima lepo su pridodali:)
Best Doubles Team...Dusan VEMIC & Nenad ZIMONJIC (7-3)
I nastade ALL TIME RECORDS..... SERBIA

Za ne povjerovat...ma sram vas bilo! :)

A ono iznad sve hrvati rođeni u Zagrebu....izuzev Pilića i Mitića koji nisu iz Zagreba...
još u statistici i dalje sami hrvati...Franjo KUKULJEVIC...Zeljko FRANULOVIC...Goran PRPIC...
Goran IVANISEVIC i napokon jedan srbin...Slobodan ZIVOJINOVIC.
Jedva čekamo da reprezentacija Srbije stigne u Split i napadne nas svojom grandioznom teniskom tradicijom na čelu sa svojim genijalnim savjetnikom, četverostrukim osvajačem Davis Cup-a
šjor Nikolom Pilićem.
Po Davis Cup ALL TIME RECORDS statistici Srbije ispada da nam dolazi teniserska reprezentacija HRVATA IZ SRBIJE u goste i da ćemo u Splitu da bijemo sami sebe...

messi

pre 13 godina

Srbija zaslužuje finale ili pobjedu,ukoliko to isto izbori na terenu.Isto vrijedi i za sve ostale reprezentacije na svijetu.Zato,Đokoviću,manje pričat,lijepo se oznoji,pobjedi,ako možeš,i to je to.o kojim zaslugama pričaš?

Zorand

pre 13 godina

Biće jako neizvjesno i napeto. Pobjediće srećniji. Nijanse će odlučivati. Ipak je to samo tenis. Pozdrav svima ljudima dobre volje i pozitivnih misli. Za tebe emilio imam pitanje da li se uvijek budiš sa ovakvom mržnjom u sebi ili ne? Davis cup službenu stranicu ne uređuje sigurno Srbin pa je stavio rezultate igrača sa područja današnje Hrvatske u uspjehe teniske reprezentacije Jugoslavije pa Srbije. To je samo zbog toga što je teniski savez Srbije u pravno teniskom smislu nasljednik nekadašnjeg teniskog saveza Jugoslavije i on nije morao podnositi molbu za članstvo međunarodnoj teniskoj asocijaciji kao teniski savezi drugih republika bivše Jugoslavije već samo ga naslijedio. To znaju i priređivači službene stranice Davis Cupa. Malo više informisanja neće ti škoditi.

Dusan

pre 13 godina

Nole bre samo cuti i igraj,kad god kazes nesto uvek izgubis,dok cutis sve ide po planu.Nadal i Federer nikad ne daju takve izjave kao ti,zato su tu gde jesu(mada je Federer cini mi se vec zavrsio svoju karijeru).Samo mudro cuti i bice sve u redu.

zoran

pre 13 godina

(MarioZG, 6. jul 2010 15:13)

Imate sanse i to velike.
Videces kada pocne mech.
Novak nije u nekoj formi i psihicki je daleko od mesta na kome se trenutno nalazi.
Tipsarevic i Troicki nisu ozbiljni konkurenti Ljubi a ni Cilicu.
Jedini koji ce standardno dobro da odigra je Zimonjic a to nije dovoljno za pobedu.

emilio

pre 13 godina

To je točno da je TSK pravni naslednik...ali tuđeg...vjerojatno je da postoji tradicija i kultura kod onih koji vode vaš savez a koje je i statistika dio, ne bi to na ovakav način bilo napisano na službenoj stranici jer bi svakom normalnom bilo neugodno da tuđe navodi pod svoje i da bez obzira na “pravo” statistiku ne uredi na pravi i pošen način...

A za vrlo malo ljudi u srbiji koji zna tko ih to od hrvata predstavlja na službenoj Davis Cup stranici...evo još malo statistike...ako vam se ne gadi:)

Bilo je 8 top10 igrača iz HR i masa prosečnih “tenisera” iz top-100...

Franjo PUNČEC – Br.4 - 1/2Finale Wimbledon
Josip PALADA – 1/2Finale R.G.
Dragutin MITIĆ – 9 turnira
Ivan KUKULJEVIĆ - ¼ Finale Wimbledon
PUNČEC, PALADA, KUKULJEVIĆ, MITIĆ
igrali finale Davis Cupa 1939.g.

Boro JOVANOVIC – Br.8- frajer je uništavao Roya Emersona
Niki PILIC – Br.7- Finale R.G. ½ Finale Wimbledon, W- U.S.OPEN-parovi
Željko FRANULOVIC-Top 10 – igrao 1. i 2. Masters finale, Finale R.G. W-Monte Carlo
Goran PRPIC- Br.16
Goran IVANISEVIC- Br.2 W-Wimbledon,W-Masters series 2x(Paris,Stockholm)
Ivan LJUBICIC – Br.3
Ivo KARLOVIC – Br.14
Mario ANCIC – Br.7
Marin CILIC – Br.9

LJUBICIC, KARLOVIC, ANCIC, IVANISEVIC
osvojili Davis Cup!
a ima još...
3(5)OLIMPIJSKIH MEDALJA...2 SVJETSKA PRVENSTVA...
i stotinjak pojedinačnih turnirskih pobjeda...
Kad je Pilić osvojio U.S.OPEN u parovima sa druge strane stajala su dva tipa koja su osvojili zajedno 25 GRAND SLAM pojedinačna turnira.

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@emilio
Pazi sinko, mozes ti da nabrajas do sutra, ali svi vasi "veliki" teniseri su manji od Djokovica!I vecina tih tenisera je nastupala za SFRJ, a ne za Hrvatsku!I sta vi imate od te proslosti?Pogledaj sadasnjost...U proslosti smo mi bili vele sila u kosarci i vaterpolu, pa to ne ponavljamo kao papagaji i nije nam to izgovor sto nismo toliko jaki danas!Trenutno smo kilometrima ispred, iznad vas!I to u muskom, zenskom singlu, muskom dublu...Samo to je bitno!

Zorand

pre 13 godina

@emilio,
sa pravnog stanovišta je sve ok što su UREDNICI DAVIS CUP SLUŽBENE STRANICE, A NE NEKI SRBI sastavili stranicu kako se tebi ne sviđa. Velika većina tih pobrojanih starijih igrača su igrali kao predstavnici Kraljevine Jugoslavije i Socijalističke Jugoslavije, a ne Hrvatske. Teniski savez Srbije je pravni nasljednik (uvijek nasljeđuješ tuđe, da li možeš nasljediti svoje?) i kao takav ima pravne povlastice, ali i dužnosti. Zbog tog pravnog nasljeđa, teniska reprezentacija Srbije je morala gostovati jakim selekcijama u prošlosti jer je ranije teniska reprezentacija Jugoslavije bila domaćin tim selekcijama, a to se u Davis Cupu gleda prilikom žrijeba. Uostalom, ako već prebrajaš krvna zrnca igračima, za igrače sa imenima Dragutin Mitić i Boro Jovanović ne bih bio siguran da su Hrvati po nacionalnosti. Uživajmo u dobrom tenisu od sutra. Ti navijaj za svoju Hrvatsku, ja za svoju Srbiju i budimo komšije koji se ne volimo, ali poštujemo jedni druge i uvažavajmo i ono što je komšija dobio ili pravno naslijedio, makar se i ne slagali da je to po pravdi.

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

Napravio sam gresku u predhodnom komentaru, hteo sam da kazem da samo ranije bili velesila u kosarci i odbojci, ali od proslosti se ne zivi i trebalo bi gledati sadasnjost!A u sadasnjosti smo mnogo ispred vas!

Brambila

pre 13 godina

Kakvo finale? Pa jeste li vi svjesni tu je jedna jaka Ceska a u finalu ako prodjemo tu je NEPOBJEDIVA Spanija. Ja ne znam o cemu oni pricaju, finale, a nismo jos ni Hrvatsku pobjedili sa ovim penzionerima i bolesnicima, isto kao u fudbalu, pravi se racun bez krcmara.

Lobel

pre 13 godina

Bez brige, odigrati će predstojeće susrete Hrvatska kako najbolje zna. U ostalom na čemu vi tako napadno gradite optimizam? Ništa još niste napravili u Davis Cup-u. To je sada jedino važno, a sve druge teniske statistike izvan Davis Cup-a ostavite za poslje, trebati će vam da ublažite šok. Lijep pozdrav!

Zorand

pre 13 godina

@mate_hr
Srbija nije pravni sljedbenik SFRJ, ali teniski savez Srbije jeste pravni sljedbenik teniskog saveza Jugoslavije. Ja nisam miješao te dvije stvari i bio sam vrlo precizan u pojašnjenjima. Da se razumijemo, ja ne svojatam uspjehe Hrvata bivših tenisera, predstavnika nekadašnjih Jugoslavija. Sa tenisko pravnog stanovišta objašnjenje uređenja službene stranice teniske reprezentacije Srbije i ništa više od toga.

mate_hr

pre 13 godina

Koja teorija srbija je pravni nasljednik SFRJ, sto onda ne naslijedite i sve dugove SFRJ.
Samo ime SFRJ govori kakva je bila to država, mislim na ovo slovo F.
Pa prema tome koliko pravo srbi imaju za uspjehe bivše reprenzetacije, to pravo imaju i drugi.

zoran

pre 13 godina

Novak,Novak...sta mislis da li Nadal strepi od Ljubicica..?

Igrac br.2 strepi od Ljube koji sada igra tenis vise rekreativno i da uzme jos koji dolar za mirniju starost.

Dusan

pre 13 godina

Nole bre samo cuti i igraj,kad god kazes nesto uvek izgubis,dok cutis sve ide po planu.Nadal i Federer nikad ne daju takve izjave kao ti,zato su tu gde jesu(mada je Federer cini mi se vec zavrsio svoju karijeru).Samo mudro cuti i bice sve u redu.

emilio

pre 13 godina

Skinuto sa DAVIS CUP stranice...nešto što pokazuje kulturu i tradiciju naših dugogodišnjih susjeda i prijatelja...otvoriš ALL TIME RECORDS Yugoslavia...a onda otvoriš ALL TIME RECORDS Serbia...i...

ALL TIME RECORDS Yugoslavia

First Year Played ... 1927
Years Played ... 69
Ties Played Win Loss...152 (85 - 67)
Years in WG... 9 (7 - 9)
Most Total Wins...Josip PALADA (42 - 32)
...Franjo PUNCEC (42 - 20)
Most Singles Wins...Franjo PUNCEC (33 - 12)
Most Doubles Wins...Dragutin MITIC (13 - 14)
Best Doubles Team...Boro JOVANOVIC & Niki PILIC (7-8)
Most Ties Played...Josip PALADA (37)
Most Years Played...Boro JOVANOVIC (15)
... Josip PALADA (15)

tim rezultatima lepo su pridodali:)
Best Doubles Team...Dusan VEMIC & Nenad ZIMONJIC (7-3)
I nastade ALL TIME RECORDS..... SERBIA

Za ne povjerovat...ma sram vas bilo! :)

A ono iznad sve hrvati rođeni u Zagrebu....izuzev Pilića i Mitića koji nisu iz Zagreba...
još u statistici i dalje sami hrvati...Franjo KUKULJEVIC...Zeljko FRANULOVIC...Goran PRPIC...
Goran IVANISEVIC i napokon jedan srbin...Slobodan ZIVOJINOVIC.
Jedva čekamo da reprezentacija Srbije stigne u Split i napadne nas svojom grandioznom teniskom tradicijom na čelu sa svojim genijalnim savjetnikom, četverostrukim osvajačem Davis Cup-a
šjor Nikolom Pilićem.
Po Davis Cup ALL TIME RECORDS statistici Srbije ispada da nam dolazi teniserska reprezentacija HRVATA IZ SRBIJE u goste i da ćemo u Splitu da bijemo sami sebe...

zoran

pre 13 godina

(MarioZG, 6. jul 2010 15:13)

Imate sanse i to velike.
Videces kada pocne mech.
Novak nije u nekoj formi i psihicki je daleko od mesta na kome se trenutno nalazi.
Tipsarevic i Troicki nisu ozbiljni konkurenti Ljubi a ni Cilicu.
Jedini koji ce standardno dobro da odigra je Zimonjic a to nije dovoljno za pobedu.

Hose

pre 13 godina

E komsije ala vam je pala sjekira u med. Dolazite u srpnju u Split, u top terminu, u jeku sezone. Znate koliko to inače košta, a?
A vama maltene badave. Samo to bi vam trebalo biti dovoljno i da budete prezadovoljni.
Nego, mislio sam da ćemo (Hrvatska) ovo lagano izgubit, ali slušam jučer Đokovića na HTV-u, kaže:
Skoknut ću malo do Hvara, Brača i tako. Vidim ja da su Noletu ribe i partiji na pameti. Mislim da Hrvatska kod Noleta ima lagana dva boda hehehe

bane

pre 13 godina

(emilio, 7. jul 2010 08:20)

Ha, ha, ha.. šta sve napisa..Vidi se da si hrvat. Ko o čemu Hrvati o nacijama. Izmajmunisao si nekakve statističke brljotine i to opet upotrebio protiv Srba. Kakve mi veze imamo sa tim. A našao si čuvene tenisere Punčeca i Paladu, ha-ha-ha..

Vi Hrvati se zamlaćujete glupostima umesto da trenirate, takvi ste bili i u staroj Jugoslaviji, ha,ha.

MarioZG

pre 13 godina

Realno nemamo puno šanse protiv Srbije. Ljubičić je sada stvarno za penziju, Čilić totalno van forme, Ančić bolestan već dugo a sad ga je opet uhvatilo (mononukleoza), Karlović je klaun. S druge strane ovo je Davis kup a tu se znaju dogoditi iznenađenja. Ne treba zanemariti da je upravo Ljubičić nedavno dobio Đokovića i otišao do kraja u trenutku kad su ga svi otpisali.

messi

pre 13 godina

Srbija zaslužuje finale ili pobjedu,ukoliko to isto izbori na terenu.Isto vrijedi i za sve ostale reprezentacije na svijetu.Zato,Đokoviću,manje pričat,lijepo se oznoji,pobjedi,ako možeš,i to je to.o kojim zaslugama pričaš?

emilio

pre 13 godina

To je točno da je TSK pravni naslednik...ali tuđeg...vjerojatno je da postoji tradicija i kultura kod onih koji vode vaš savez a koje je i statistika dio, ne bi to na ovakav način bilo napisano na službenoj stranici jer bi svakom normalnom bilo neugodno da tuđe navodi pod svoje i da bez obzira na “pravo” statistiku ne uredi na pravi i pošen način...

A za vrlo malo ljudi u srbiji koji zna tko ih to od hrvata predstavlja na službenoj Davis Cup stranici...evo još malo statistike...ako vam se ne gadi:)

Bilo je 8 top10 igrača iz HR i masa prosečnih “tenisera” iz top-100...

Franjo PUNČEC – Br.4 - 1/2Finale Wimbledon
Josip PALADA – 1/2Finale R.G.
Dragutin MITIĆ – 9 turnira
Ivan KUKULJEVIĆ - ¼ Finale Wimbledon
PUNČEC, PALADA, KUKULJEVIĆ, MITIĆ
igrali finale Davis Cupa 1939.g.

Boro JOVANOVIC – Br.8- frajer je uništavao Roya Emersona
Niki PILIC – Br.7- Finale R.G. ½ Finale Wimbledon, W- U.S.OPEN-parovi
Željko FRANULOVIC-Top 10 – igrao 1. i 2. Masters finale, Finale R.G. W-Monte Carlo
Goran PRPIC- Br.16
Goran IVANISEVIC- Br.2 W-Wimbledon,W-Masters series 2x(Paris,Stockholm)
Ivan LJUBICIC – Br.3
Ivo KARLOVIC – Br.14
Mario ANCIC – Br.7
Marin CILIC – Br.9

LJUBICIC, KARLOVIC, ANCIC, IVANISEVIC
osvojili Davis Cup!
a ima još...
3(5)OLIMPIJSKIH MEDALJA...2 SVJETSKA PRVENSTVA...
i stotinjak pojedinačnih turnirskih pobjeda...
Kad je Pilić osvojio U.S.OPEN u parovima sa druge strane stajala su dva tipa koja su osvojili zajedno 25 GRAND SLAM pojedinačna turnira.

Milan

pre 13 godina

@ zoran

Posto je Rafa fino vaspitan momak bas kao i Novak, verovatno bi i on izjavio nesto slicno, iz postovanja prema domacinu i iz postovanja prema jednom od kolega tenisera. Nisu oni kao Federer koji bi verovatno rekao ja, ja, ja, pa ja i samo ja, a posle poraza opet isto, ja pa ja.

I kad si ti to cuo Nadala da se podcenjivacki ophodio prema bilo kojem protivniku ili cak da je rekao kako je on izraziti favorit?! Novak je rekao od koga najvise strepi sto je isto kao da je rekao koji je hrvatski igrac trenutno u najboljoj formi, a kvalitet i forma se do/pokazuju na terenu, nema potrebe se hvalisati u pricama sa novinarima, barem ne za ljude koji su svesni svojih kvaliteta. To se zove galantnost.

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@emilio
Pazi sinko, mozes ti da nabrajas do sutra, ali svi vasi "veliki" teniseri su manji od Djokovica!I vecina tih tenisera je nastupala za SFRJ, a ne za Hrvatsku!I sta vi imate od te proslosti?Pogledaj sadasnjost...U proslosti smo mi bili vele sila u kosarci i vaterpolu, pa to ne ponavljamo kao papagaji i nije nam to izgovor sto nismo toliko jaki danas!Trenutno smo kilometrima ispred, iznad vas!I to u muskom, zenskom singlu, muskom dublu...Samo to je bitno!

Zorand

pre 13 godina

Biće jako neizvjesno i napeto. Pobjediće srećniji. Nijanse će odlučivati. Ipak je to samo tenis. Pozdrav svima ljudima dobre volje i pozitivnih misli. Za tebe emilio imam pitanje da li se uvijek budiš sa ovakvom mržnjom u sebi ili ne? Davis cup službenu stranicu ne uređuje sigurno Srbin pa je stavio rezultate igrača sa područja današnje Hrvatske u uspjehe teniske reprezentacije Jugoslavije pa Srbije. To je samo zbog toga što je teniski savez Srbije u pravno teniskom smislu nasljednik nekadašnjeg teniskog saveza Jugoslavije i on nije morao podnositi molbu za članstvo međunarodnoj teniskoj asocijaciji kao teniski savezi drugih republika bivše Jugoslavije već samo ga naslijedio. To znaju i priređivači službene stranice Davis Cupa. Malo više informisanja neće ti škoditi.

analiza

pre 13 godina

@zoran
Pa nije ni Novak rekao da se on licno plasi od Ljubicica, vec pre svega da strepi za ishod meca cele reprezentacije.
Cak i ako Novak dobije oba meca, a na primer izgubimo u dublu, trebace neko da pobedi Ljubicica ili Cilica.
Ni Janko ni Viktor nisu do sada uspevali da pobede Cilica, a u tom slucaju preostaje samo Ljubicic kojeg bi morao da pobedi jedan odd nasih tenisera.
Bez obzira na to sto neki pominju kako je Ljubicic zreo za penziji, moje licno misljenje je da bi lakse Janko ili Viktor dosli do pobede protiv Karlovica nego protiv Ljubicica.
Karlovic jeste strasan server, ali nije nikakva pretnja na servise svojih protivnika.
Zato protiv njega nije tesko dobiti mec u nekoliko tai-brejkova, uz svega par dobrih poena u tim tai-brejkovima.
Protiv Ljubicica je druga prica, jer je on podjednako dobar u igri na svoj servis kao i u igri na protivnikov. Uz to je daleko najiskusniji teniser od svih koji ce tamo igrati pa i sa te strane ima prednost.
Mislim da je ipak nasa najveca sansa u dublu. Ako odigramo dubl mec kao protiv amera, hrvati nece imati nikakvih sansi u dublu.
Zato sam bas u dublu najsigurniji u nasu pobedu.
Svi ostali mecevi pa i Djokovicevi mogu biti neizvesni. Lako se moze desiti da Novak izgubi jedan od svoja dva meca, ali i u tom slucaju, mozemo da se nadamo pobedi jednog od ostalih igraca.

Uglavnom na ovom mecu je moguc svaki rezultat : od 3:2 za hrvate do 4:1 za nas.

Za one koji vole da se klade, ponavljam jedina "sigurica" je nasa pobeda u dublu.

Ante _Zg

pre 13 godina

Ovo je već ogroman uspjeh za obje reprezentacije što su došle do ove faze natjecanja.Ja mislim da je Srbija ipak u prednosti jer ne vidim tko može dobiti Đokovića u ovom trenutku. Druga stvar mi smo oslabljeni za onog mutavog Karlovića.Ja bih samo volio da sve bude fer i korektno na tribinama i na terenu,pa neka pobjedi Hrvatska :)

Pozdrav susjedima!

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

Napravio sam gresku u predhodnom komentaru, hteo sam da kazem da samo ranije bili velesila u kosarci i odbojci, ali od proslosti se ne zivi i trebalo bi gledati sadasnjost!A u sadasnjosti smo mnogo ispred vas!

bicuri

pre 13 godina

realno kad je nole preziveo pariz i prosle godine i osvojio titulu kad su svi navijali za monfisa kao da je fudbal u pitanju , nece mu biti neki problem da igra u splitu..

Lobel

pre 13 godina

Bez brige, odigrati će predstojeće susrete Hrvatska kako najbolje zna. U ostalom na čemu vi tako napadno gradite optimizam? Ništa još niste napravili u Davis Cup-u. To je sada jedino važno, a sve druge teniske statistike izvan Davis Cup-a ostavite za poslje, trebati će vam da ublažite šok. Lijep pozdrav!

mate_hr

pre 13 godina

Koja teorija srbija je pravni nasljednik SFRJ, sto onda ne naslijedite i sve dugove SFRJ.
Samo ime SFRJ govori kakva je bila to država, mislim na ovo slovo F.
Pa prema tome koliko pravo srbi imaju za uspjehe bivše reprenzetacije, to pravo imaju i drugi.

Leo Krstin

pre 13 godina

Mislim da je Srbija ipak blagi favorit, jer je Cilic van forme.Novak je samo oprezan, tako da Komentar (Zorana) nije korektan!Verujem da se seca, da je Ljubicic, na istom turniru (u Indian Velsu), pobedio i Nadala!Oprez je majka mudrosti...

Brambila

pre 13 godina

Kakvo finale? Pa jeste li vi svjesni tu je jedna jaka Ceska a u finalu ako prodjemo tu je NEPOBJEDIVA Spanija. Ja ne znam o cemu oni pricaju, finale, a nismo jos ni Hrvatsku pobjedili sa ovim penzionerima i bolesnicima, isto kao u fudbalu, pravi se racun bez krcmara.

Zorand

pre 13 godina

@emilio,
sa pravnog stanovišta je sve ok što su UREDNICI DAVIS CUP SLUŽBENE STRANICE, A NE NEKI SRBI sastavili stranicu kako se tebi ne sviđa. Velika većina tih pobrojanih starijih igrača su igrali kao predstavnici Kraljevine Jugoslavije i Socijalističke Jugoslavije, a ne Hrvatske. Teniski savez Srbije je pravni nasljednik (uvijek nasljeđuješ tuđe, da li možeš nasljediti svoje?) i kao takav ima pravne povlastice, ali i dužnosti. Zbog tog pravnog nasljeđa, teniska reprezentacija Srbije je morala gostovati jakim selekcijama u prošlosti jer je ranije teniska reprezentacija Jugoslavije bila domaćin tim selekcijama, a to se u Davis Cupu gleda prilikom žrijeba. Uostalom, ako već prebrajaš krvna zrnca igračima, za igrače sa imenima Dragutin Mitić i Boro Jovanović ne bih bio siguran da su Hrvati po nacionalnosti. Uživajmo u dobrom tenisu od sutra. Ti navijaj za svoju Hrvatsku, ja za svoju Srbiju i budimo komšije koji se ne volimo, ali poštujemo jedni druge i uvažavajmo i ono što je komšija dobio ili pravno naslijedio, makar se i ne slagali da je to po pravdi.

Zorand

pre 13 godina

@mate_hr
Srbija nije pravni sljedbenik SFRJ, ali teniski savez Srbije jeste pravni sljedbenik teniskog saveza Jugoslavije. Ja nisam miješao te dvije stvari i bio sam vrlo precizan u pojašnjenjima. Da se razumijemo, ja ne svojatam uspjehe Hrvata bivših tenisera, predstavnika nekadašnjih Jugoslavija. Sa tenisko pravnog stanovišta objašnjenje uređenja službene stranice teniske reprezentacije Srbije i ništa više od toga.