Ponedeljak, 05.07.2010.

00:24

Mreža autoputeva će razviti Srbiju

Srbiju je potrebno premrežiti regionalnim autoputevima i brzim saobraćajnicama, jer njihov nedostatak značajno usporava ravnomeran privredni razvoj naše zemlje.

Izvor: Tanjug

Mreža autoputeva æe razviti Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Mile

pre 13 godina

Putujem često kroz srbiju i moram da kažem da na svim putevima se radi. Molim vas budite realni pa barem to priznajte. Sada se popravljaju , šire i grade putevi mnogo više nego i pre par godina, a da ne pominjem Miloševićevo vreme, kada su i svi propali.

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

@Juznomoravac

Zaboravio sa da u lobi ukljucis Vatikan, Mars i uzgajivace krompira iz Ohaja.

Kakav crni vojvodjansko-beogradski lobi? Dodji u Vojvodinu da vidis kako se lepo i dobro zivi. Ali zaviri, molim te, i dalje od NS-a. Jad i beda! Evo, ici cemo da ti pokazem nase brze pruge Zrenjanin-Kikinda. Samo 2 sata ti treba, ej. 30kmh, bog da nas vidi.

Pa te vodim u obilazak nase gradske industrije. Evo, imamo cak 49 fabrika od kojih 45 ne radi. I pivaru iz 1745. godine imamo. Prezivela sve osim zute demokratije, a radila je tokom celog 1. i 2. rata i kroz 90-e!

Lopurde ne biraju, vec kradu od svakoga u Srbiji. Ne gade se oni ni na nase pare, veruj mi. Nemoj generalizovati.

Ako mislis da je bolje, spakuj se i dodji kod nas. Ubi nas bela kuga, a kuce se prodaju za 10.000 evra.

ЈУЖНОМОРАВАЦ

pre 13 godina

ХИТНО ангажовати Кинезе да градев аутопутеве у Србији који су потребни због СТРАНИХ ИВЕСТИЦИЈА а и због нас самих, да се мање гине на путевима. Зато би требало одредити приоритетне деонице Коридора 10 и НОВЕ ауто-путеве државног значаја, што се МОРА У НАЈКРАЋИМ РОКОВИМА изградити, нпр:
(1) ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2) НИШ-ПИРОТ-СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)БГД-Уб-ЧАЧАК,(у Западној Србији живи 1,5 милина Срба) а даље ТРИ полу ауто-пута (једна трака) за:
3.1.Ужице, Вишеград, Сарајево,
3.2.Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар,
3.3.Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) НИШ-Лесковац-СКОПЉЕ;
(5) НИШ-КРУШЕВАЦ-КРАЉЕВО-ЧАЧАК( може и једна трака - полу аутопут)
(6) Нови Cад-СУБОТИЦА (може и JEDNA TRAKA (полу ауто-пут) јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
(7) БЕОГРАД- ЗРЕЊАНИН-РУМУНИЈА , може и једна трака (полу аутопут....
Међутим, лукави и себични Војвођанско-Београдски лоби је преокренуо приоритете, због својих НОВЧАНО-аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије...

Matija Gubec

pre 13 godina

@josif, 5. jul 2010 17:21)...kad bi se recima gradili putevi gde bi nam kraj bio...Poštovani gospodine. Imate potpuno pravo ali za to morate imate nacionalni interes. Kada su hrvatski građevinari izgubili poslove u Rusiji, Libiji i srednjem istoku Vlada RH krenula je u jedan strateški poduhvat izgrednje 1000 km auto cesta. Ciljevi su bili povezati RH od Bajakova, Varaždina, Krapine, Slovenije sa svakim krajem RH. Je da smo financiski "pišali krv" ali na kraju se pokazalo da će se investicija vratiti za 10 godina. Oni malobrojni iz RS koji su se vozili našim autocestama mogu Vam posvjedočiti da su doista uživali. Naravno da je naša Vlada jasno stavila do znanja pravila igre i cestarina SE NIJE mjenjala zadnjih pet godina....

Sima

pre 13 godina

@Boki
super si sve proracunao u vezi vojvodine. samo, zaboravljas neke cinjenice. put koji pominjes da se gradi, valjda spaja celu srbiju sa evropom, zar ne? pa recimo, taj isti put je zavrsen u drugom delu srbije, a u vojvodini nije ni 30 godina od zavrsetka izgradnje u drugim delovima. ili npr. vojvodina kako kazes cini 30% srbije - ima li ona trenutno i 30% autoputeva? dakle, malo realnije sagledavati cinjenice ne bibilo na odmet.

Dusan Silni

pre 13 godina

Vidi se dobra saradnja sa Mrkonjićem,kao daste neki rod pobabine linije.Zaboraviste da negde trebamo i žitosejati svo plodno zemljište prošpart
asteautobanovima,pontonima,brzim prugama,aerodromima pa hleb neka uvozimo.Još kad deca čuju za ove priče......

Ja

pre 13 godina

Sve se slažem, samo da jednom čujem da je nešto u ovoj zemlji ZAVRŠENO, a ne da je započeto. Uzgred, treba Srbiju ispresecati i mrežom gasovoda, kanalizacije, telefona i interneta.

Boris Kradic

pre 13 godina

Srbiji ne trebaju putevi, vec bilo koji vid ulaganja gde ima jakjo puno sivih zona iliti troskovak koje niko ne moze da osudi(nebitno je da li celo stanovnistvo zna za te troskove) kao kradju ili proneveru para. Realno, sa ovolikom stopom nezaposlenosti, nama treba jedna radna akcija-sa sve sendvicima za rucak. :) inace...nista nece biti zavrseno, jer jedino sto je bitno je da se uzmu pare...kad se to odradi, cao radovi, cao sve

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

@Vrščanin

Komšija, ne znam kako je tvoj grad završio po onom sramotnom Generalnom planu 2020. ali za Zrenjanin ne da nije predviđen nikakav put, nego bukvalno NIJEDAN infrastrukturni projekat osim regionalne deponije opasnog materijala! Kad kažem regionalne, to znači da su zamislili da se tretira otpad iz cele Vojvodine i (verovatno) Beograda.

Ispred Gradske kuće su rupčage od 5-6cm dubine i 40cm u prečniku prosečno. Kad sam pitao zašto se to ne sredi, kažu, moramo da pitamo Beograd.

I to sad neki ***** partijski ćata sedi u Beogradu za astalom i javlja se na telefon da daje -- ili ne daje -- Zrenjaninu dozvolu da zakrpi put u rođenom centru. Ni oni u Novom Sadu nisu ništa bolji. Naprotiv!

Nenad

pre 13 godina

Potemkinova sela i Sovjetska propaganda od svih tih puteva naravno nece biti nista. Ova drzava cak namerno ubija strane drzavljane obelezavajuci put od granice do Novog Sada kao autoput da bi naplacivali putarinu. Puno tih nesrecnika neuspe da reaguje kada vidi auto koji mu se prblizava iz drugog pravca.

dzoni

pre 13 godina

Zuje kola,
brze pruge,
lete avioni,
naftu nose tankeri,
a vodu kamioni.
Putuje se tamo amo,
i u zemlju samu,
znamo svoju domovinu
ko vode na dlanu.

Boki

pre 13 godina

@Martin
U ovom trenutku jednino se u Vojovdini (na potezu NS-SU u duzini od 100 km) i gradi autoput. Znaci odgovor na tvoje je pitanje je : Vojvodina cini 30% Srbije a u njoj se trenutno gradi 100% autoputeva (jer se nigde drugde trenutno i ne gradi sem tu). Dakle, mislim da je sto se tice izgradnje autoputeva Vojvodina trenutno u boljoj poziciji od ostatka Srbije, za to republika ima para a nema za samo 10 km obilaznice oko Beograda sto je isto njena obaveza a bogami je i Beograd itekako lokomotiva razvoja Srbije ima priblizan GDP ko Vojvodina, dakle nije samo Vojvodina, a i za 10 km je mnogo manja relacija pa opet nema para. I nije tacno da u prici nigde nema Vojvodine, jer se *planira* (isto kao i sve ostalo) auto put Vrsac-Beograd (tj Pancevo) i Ruma-Sabac. Doduse mozda si ti iz Backe ali Vojvodinu cine i ovi delovi Banata i Srema.

alexandar

pre 13 godina

A jel to ista ona ministarka koje se pita zasto kilimetar autoputa kroz ravnicu kosta jeftinije od kilometra kroz planinu :) eto ko je u zemlji Srbiji zaduzen za autoputeve

Markedjani

pre 13 godina

razviti ili razBiti ? Obzirom na to kakvi drugovi i drugarice sede u ministarstvima zaduzenim za projkekte,infrastrukturu itd. , pre ce biti ovo drugo !

Josko Martinoski

pre 13 godina

Sramota je da jedna Makedonija ima puno bolje puteva od vas koji imate drzavnost skoro 150 godina,cak su sada u vreme krize napravili obilaznicu oko Skopja.Od srpsko-makedonske granice ako nekoga put odvede do Ohrida, ne mora ni da ulazi u Skopje, a i do Gostivara(preko obilaznice) sve je autoput koji je pravljen posle 1994 godine.Sramota za sve vase vlade.Kod nas ko god da je bio na vlasti, putevi su uvek prioritet i ne prekida se sa radovima.Nismo ni mi neka cvecka, al vi ste brate prevrsili svaku meru.Jedan citatelj je pomenuo kaldrmu.

sasa jokic

pre 13 godina

Pa dajte vise napravite te puteve, 30 godina pricate o auto putevima, a nemozete najlaksu deonicu na planeti Novi Sad-Subotica da zavrsite. Samo zbog kradje, nista vise!

Joska

pre 13 godina

Da su putevi profitabilni svi bi se otimali za njihovu gradnju. Izgradnja puteva nije profitabilna niti ce razviti Srbiju. Kada je bilo vreme za puteve mi ih nismo imali, a sada kada dolazi vreme zeleznice, mi gradimo puteve. Uvek kontra. Ali dobro, bitno je da "veliki graditelj" Mrka, ima cime da se bavi.

Vrščanin

pre 13 godina

Hoće li biti autoput Beograd-Vršac ili Sombor-Novi Sad-Zrenjanin? Ili Beograd-Zrenjanin? Zašto putevi u Vojvodini nisu u planu za izgradnju. Možda je opština Vršac razvijenija od npr Vranja, ali to ne znači da je sama razvijena. I nama treba autoput s obzirom da smo ironijom sudbine na samoj granici EU, umesto da mi Rumunima budemo vrata Evrope.

d

pre 13 godina

Nama bi i poluautoput na trasi od Vrbasa do Bačkog Brega značio puno, jer bi povezao tri opštine i dve granice, sa Hrvatkom i Mađarskom...Međutim, gledajući stvarno stanje u ovoj "državi", nisu u stanju da završe ni ono od pre započeto,a kamoli ovaj ili neki drugi pravac, koji nije ni započet....Žalosno..

Krivi Stojko

pre 13 godina

Nisam ni za radikale niti za SNS ali su mi se ove proevropske lopurde smučile. Sve ovo bi moglo da bude izvodljivo kada bi izabrali vlast koja bi prvo sve lopove na vlasti pohapsila, istresla im i u državnu kasu vratila svaki dinar koji su ukrali a onda im podelila lopate u ruke i bar po 10 godina teške robije i eto auto puteva, pruga i koje čega. ******

Zadnja rupa na svirali

pre 13 godina

Ne znam zasto gospodja spominje Loznicu kad se do Loznice nece graditi nikakav put... Ili mozda uopste ne zna gde je Loznica, bice da je to... Dakle, prvo obnovite elementarno znanje iz geografije pa onda pricajte price, ili mislite da Vas vise niko i ne slusa sta obecavate. Ovde se vec odavno niko ne nada da ce se neko setiti da i ovde zive ljudi. Hvala lepo.

DRŽAVNI INTERES

pre 13 godina

Србији су потребни аутопутеви због СТРАНИХ ИВЕСТИЦИЈА а и због нас самих, да се мање гине на путевима. Зато би требало одредити приоритетне деонице Коридора 10 и НОВЕ ауто-путеве државног значаја, што се МОРА У НАЈКРАЋИМ РОКОВИМА изградити, нпр:
(1)ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2)НИШ-ПИРОТ-СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)БГД-Уб-ЧАЧАК, а даље ТРИ полу ауто-пута (једна трака) за:
3.1.Ужице, Вишеград, Сарајево,
3.2.Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар,
3.3.Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) НИШ-Лесковац-СКОПЉЕ;
(5) НИШ-КРУШЕВАЦ-КРАЉЕВО-ЧАЧАК
(6) Нови Cад-СУБОТИЦА (може и JEDNA TRAKA (полу ауто-пут) јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
(7) БЕОГРАД- ЗРЕЊАНИН-РУМУНИЈА , може и једна трака (полу аутопут....
Међутим, лукави и себични Војвођанско-Београдски лоби је преокренуо приоритете, због својих НОВЧАНО-аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије...

bravo

pre 13 godina

Da li bi ministarka Kalanović bila ljubazna da kaže koliko kilometara puteva je prošle godine urađeno u Albaniji, a koliko kod nas kao i kakva je situacija u ovoj godini. Zatim bi mogla i uporedi kvalitet istih !!!


Zar se samo dva ministarstva brinu o putnoj infrastrukturi. Mislim da je Srbija dovoljno velika da svaka stranka na vlasti ima svoje ministarstvo koje će se baviti izgradnjom puteva !!!

martin

pre 13 godina

A sta kazete da se malo premrezi auto putevima Vojvodina? Vojvodina jeste razvojna lokomotiva Srbije ali to se ne vidi u planovima za infrastrusturne objekte. Vojvodiani sta vi kazete na ovakve planove?

Voyager

pre 13 godina

Bolje stavite lopate na trasu koridora, pa kad slucajno neko prodje da baci dve - tri grudve zemlje. Bar bi put bio gotov. Od kada sam se rodio pre 45 godina koridor 10 je prioritet. Sam da sam ga rukama pravio, nesto bi se i napravilo.

tokamak

pre 13 godina

Lepo bi bilo da svi imamo autoput alibojim se da to sa autoputevima nije bas dokazana eknomska teorija.Mislim autoput je svakako plus ali ako bi sledili tu logiku jug srbije bi trebao da bude razvijen koliko i beograd(a i u Beogradu ne cvetjaju ruze)

FeboZg

pre 13 godina

(Ime, 5. jul 2010 12:19)

Pa kaj se ljutite..zar nisam u pravu...vi ste u mislima i na kompjuteru napravili 8 metroa i 20 000 km autocesta do sada...ajde više...hvatajte priključak sa normalnim svijetom..kaj čekate

Miki Delic

pre 13 godina

Dok se nerasformiraju službe bezbednosti u Srbiji ništa ne može razviti istu to je već svima jasno, kakvi putevi kakvi bakrači.

Ime

pre 13 godina

@FeboZg
A bre ti nisi normalan... Nema rubrike a bogami ni vesti na kojoj nisi ostavio svoj komentar.A u poslednje vreme bas si aktivan. Samo jos iz frizidera da mi iskocis.Prvo si mi bio cudan,sad si mi brate smesan. Poceo sam da sumnjam da si virtuelan, da je u pitanju neki test, tipa mnogo poceli gradjani Srbije da pljuju, aj da vidimo kako ce reagovati ako im se Hrvat pridruzi u tome, dal ce promeniti pricu, barem iz inata.
Pozdrav

siki

pre 13 godina

Slazem se! Trabaju nam autoputevi. Ali ne po ceni izgradnje i putarine - nego po kvaliteti.

Nedavno sam imao priliku isprobati novi novcati deo kod Subotice. To lici na sve, ali sa autoputom veze nema, auto skace kao da sam na nekoj cross stazi ... I to celih 10 km sto je predano.

David

pre 13 godina

Meni je ova prica o srpskim autoputevima toliko komicna da ja to i ne mogu da opisem. U rbiji je poslednji autoput izgradjen 70ih godinama po standardima iste dekade, a od pre par godina se gradi manje od 10km autoputa koji naravno nije u nikakvoj funkciji. Sad sam bas dosao i Srbije i ponovo shvatio koliko mi zaostajemo iza Hrvatske a kamo li iza EU. Kod nas autoputevi nisu ni obelezeni, a nocu je i nemoguce videti putokaze. Ja ne govorim o putevima po jugu srbije vec o autoputevima u okolini Beograda, tako da se zna o cemu se radi. Srbija je dzungla, i dok mi to ne shvatimo necemo nista uraditi.

FeboZg

pre 13 godina

Ma koji autoputi koji bakrači..jedan obični most gradite u Beogradu 20 godina...niste zgrade obnovili od Nato bombardiranja a gradili bi AC-tu???koga vi farbate komšije...

Banatski

pre 13 godina

To što se Banat stalno zaobilazi me više ne zabrinjava. Miran sam, jer ionako ništa neće biti od tih njihovih Potemkinovih sela.

Alex

pre 13 godina

Zalosno. Pa pre mesec dana ste lansirali i pricu od auto putu Nis-Prokuplje pa ga sada ne spominjete znaci sve je jasno. Sve ovo su price za malu decu.

neven

pre 13 godina

Alo bre, od čega ćete da gradite tolike puteve!? Rasprodali ste sva moguća i nemoguća preduzeća i državnu imovinu a od toga niste sagradili ni jedan normalan auto-put ili jedan most!

Sad niti imamo šta da prodamo, niti imamo para, niti možemo bilo šta da sagradimo. Tako da... kuš lopurde!

Brkajlo

pre 13 godina

Hm, zanimljive aspiracije. Djekna još umrla nije, a ka' će ne zna se. Bilo bi da je lepo i uvek mi nekako želimo da verujemo, ali od istorije učimo jedino da ljudi nisu u stanju učiti od istorije.
Inače, jedine 3 (tri) opštine od svih veselih opštinica u Srbistanu koje se ne pominju u njihovom planu su: Apatin, Odžaci, Sombor (in alphabetical order). Reći će realni što se nismo borili za sebe, ali nešto nas ubija partijsko podaništvo, vrlo lako napreduješ u stranci i sistemu, samo slušaj "tatu". I prodaš se za šaku dinara.
Tako da gospodo, jeste da neće ništa promeniti, ali više se ne viđamo na izborima, prosto naprosto vas briga za mene, mene briga za vas.
Stay black!!

Zrenjaninac

pre 13 godina

Muka me hvata kada treba da idem po onoj kaldrmi u Novi Sad iz Zrenjanina. Izdleda da su dugovi kapitalci, na celu sa ministrom za regionalni razvoj, zaboravili na ovaj veliki Banatski region.

Trula babala

pre 13 godina

Ovde vise ne vredi komentarisati...

Alo bre gradite te puteve i prestanite vise da pricate...

Bilo do 2000, pa do 2008, pa do 2010...

Evo 2010 je, i?!

Sad je cak 2020...

Koliko para ste potrosili?

Samo tako, socijalni mir i blagostanje...

niko to nevidi?

pre 13 godina

Treba dati austrijskom Strabagu ili sl. da napravi autoput za Subotici u rekordnom vremenu, da zavrsimo vise sa tim udesima, sad je pocela sezona ja mislim da vec preko 30 mrtvih ima na ovom delu od Temerina do Horgosa...To niko ne vidi??Strasno

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Ne mogu ni da iskomentarišem koliko mi je muka laži i obećanja za koja znam da se neće održati. Ko je pogledao Generalni plan za Srbiju do 2020. godine zna o čemu se radi, a ovo što je ova žena ovde iznela nema veze s planom, a već pominje neki drugi "master plan" za infrastrukturu.

Ako ovi na vlasti ostanu do 2012. ili, nedajbože, opet pobede, onda mi ne zaslužujemo da živimo bolje.

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Ne mogu ni da iskomentarišem koliko mi je muka laži i obećanja za koja znam da se neće održati. Ko je pogledao Generalni plan za Srbiju do 2020. godine zna o čemu se radi, a ovo što je ova žena ovde iznela nema veze s planom, a već pominje neki drugi "master plan" za infrastrukturu.

Ako ovi na vlasti ostanu do 2012. ili, nedajbože, opet pobede, onda mi ne zaslužujemo da živimo bolje.

Trula babala

pre 13 godina

Ovde vise ne vredi komentarisati...

Alo bre gradite te puteve i prestanite vise da pricate...

Bilo do 2000, pa do 2008, pa do 2010...

Evo 2010 je, i?!

Sad je cak 2020...

Koliko para ste potrosili?

Samo tako, socijalni mir i blagostanje...

neven

pre 13 godina

Alo bre, od čega ćete da gradite tolike puteve!? Rasprodali ste sva moguća i nemoguća preduzeća i državnu imovinu a od toga niste sagradili ni jedan normalan auto-put ili jedan most!

Sad niti imamo šta da prodamo, niti imamo para, niti možemo bilo šta da sagradimo. Tako da... kuš lopurde!

Brkajlo

pre 13 godina

Hm, zanimljive aspiracije. Djekna još umrla nije, a ka' će ne zna se. Bilo bi da je lepo i uvek mi nekako želimo da verujemo, ali od istorije učimo jedino da ljudi nisu u stanju učiti od istorije.
Inače, jedine 3 (tri) opštine od svih veselih opštinica u Srbistanu koje se ne pominju u njihovom planu su: Apatin, Odžaci, Sombor (in alphabetical order). Reći će realni što se nismo borili za sebe, ali nešto nas ubija partijsko podaništvo, vrlo lako napreduješ u stranci i sistemu, samo slušaj "tatu". I prodaš se za šaku dinara.
Tako da gospodo, jeste da neće ništa promeniti, ali više se ne viđamo na izborima, prosto naprosto vas briga za mene, mene briga za vas.
Stay black!!

David

pre 13 godina

Meni je ova prica o srpskim autoputevima toliko komicna da ja to i ne mogu da opisem. U rbiji je poslednji autoput izgradjen 70ih godinama po standardima iste dekade, a od pre par godina se gradi manje od 10km autoputa koji naravno nije u nikakvoj funkciji. Sad sam bas dosao i Srbije i ponovo shvatio koliko mi zaostajemo iza Hrvatske a kamo li iza EU. Kod nas autoputevi nisu ni obelezeni, a nocu je i nemoguce videti putokaze. Ja ne govorim o putevima po jugu srbije vec o autoputevima u okolini Beograda, tako da se zna o cemu se radi. Srbija je dzungla, i dok mi to ne shvatimo necemo nista uraditi.

FeboZg

pre 13 godina

Ma koji autoputi koji bakrači..jedan obični most gradite u Beogradu 20 godina...niste zgrade obnovili od Nato bombardiranja a gradili bi AC-tu???koga vi farbate komšije...

Zrenjaninac

pre 13 godina

Muka me hvata kada treba da idem po onoj kaldrmi u Novi Sad iz Zrenjanina. Izdleda da su dugovi kapitalci, na celu sa ministrom za regionalni razvoj, zaboravili na ovaj veliki Banatski region.

niko to nevidi?

pre 13 godina

Treba dati austrijskom Strabagu ili sl. da napravi autoput za Subotici u rekordnom vremenu, da zavrsimo vise sa tim udesima, sad je pocela sezona ja mislim da vec preko 30 mrtvih ima na ovom delu od Temerina do Horgosa...To niko ne vidi??Strasno

Alex

pre 13 godina

Zalosno. Pa pre mesec dana ste lansirali i pricu od auto putu Nis-Prokuplje pa ga sada ne spominjete znaci sve je jasno. Sve ovo su price za malu decu.

FeboZg

pre 13 godina

(Ime, 5. jul 2010 12:19)

Pa kaj se ljutite..zar nisam u pravu...vi ste u mislima i na kompjuteru napravili 8 metroa i 20 000 km autocesta do sada...ajde više...hvatajte priključak sa normalnim svijetom..kaj čekate

Voyager

pre 13 godina

Bolje stavite lopate na trasu koridora, pa kad slucajno neko prodje da baci dve - tri grudve zemlje. Bar bi put bio gotov. Od kada sam se rodio pre 45 godina koridor 10 je prioritet. Sam da sam ga rukama pravio, nesto bi se i napravilo.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Nisam ni za radikale niti za SNS ali su mi se ove proevropske lopurde smučile. Sve ovo bi moglo da bude izvodljivo kada bi izabrali vlast koja bi prvo sve lopove na vlasti pohapsila, istresla im i u državnu kasu vratila svaki dinar koji su ukrali a onda im podelila lopate u ruke i bar po 10 godina teške robije i eto auto puteva, pruga i koje čega. ******

Miki Delic

pre 13 godina

Dok se nerasformiraju službe bezbednosti u Srbiji ništa ne može razviti istu to je već svima jasno, kakvi putevi kakvi bakrači.

Vrščanin

pre 13 godina

Hoće li biti autoput Beograd-Vršac ili Sombor-Novi Sad-Zrenjanin? Ili Beograd-Zrenjanin? Zašto putevi u Vojvodini nisu u planu za izgradnju. Možda je opština Vršac razvijenija od npr Vranja, ali to ne znači da je sama razvijena. I nama treba autoput s obzirom da smo ironijom sudbine na samoj granici EU, umesto da mi Rumunima budemo vrata Evrope.

d

pre 13 godina

Nama bi i poluautoput na trasi od Vrbasa do Bačkog Brega značio puno, jer bi povezao tri opštine i dve granice, sa Hrvatkom i Mađarskom...Međutim, gledajući stvarno stanje u ovoj "državi", nisu u stanju da završe ni ono od pre započeto,a kamoli ovaj ili neki drugi pravac, koji nije ni započet....Žalosno..

Banatski

pre 13 godina

To što se Banat stalno zaobilazi me više ne zabrinjava. Miran sam, jer ionako ništa neće biti od tih njihovih Potemkinovih sela.

siki

pre 13 godina

Slazem se! Trabaju nam autoputevi. Ali ne po ceni izgradnje i putarine - nego po kvaliteti.

Nedavno sam imao priliku isprobati novi novcati deo kod Subotice. To lici na sve, ali sa autoputom veze nema, auto skace kao da sam na nekoj cross stazi ... I to celih 10 km sto je predano.

sasa jokic

pre 13 godina

Pa dajte vise napravite te puteve, 30 godina pricate o auto putevima, a nemozete najlaksu deonicu na planeti Novi Sad-Subotica da zavrsite. Samo zbog kradje, nista vise!

Ime

pre 13 godina

@FeboZg
A bre ti nisi normalan... Nema rubrike a bogami ni vesti na kojoj nisi ostavio svoj komentar.A u poslednje vreme bas si aktivan. Samo jos iz frizidera da mi iskocis.Prvo si mi bio cudan,sad si mi brate smesan. Poceo sam da sumnjam da si virtuelan, da je u pitanju neki test, tipa mnogo poceli gradjani Srbije da pljuju, aj da vidimo kako ce reagovati ako im se Hrvat pridruzi u tome, dal ce promeniti pricu, barem iz inata.
Pozdrav

martin

pre 13 godina

A sta kazete da se malo premrezi auto putevima Vojvodina? Vojvodina jeste razvojna lokomotiva Srbije ali to se ne vidi u planovima za infrastrusturne objekte. Vojvodiani sta vi kazete na ovakve planove?

alexandar

pre 13 godina

A jel to ista ona ministarka koje se pita zasto kilimetar autoputa kroz ravnicu kosta jeftinije od kilometra kroz planinu :) eto ko je u zemlji Srbiji zaduzen za autoputeve

Josko Martinoski

pre 13 godina

Sramota je da jedna Makedonija ima puno bolje puteva od vas koji imate drzavnost skoro 150 godina,cak su sada u vreme krize napravili obilaznicu oko Skopja.Od srpsko-makedonske granice ako nekoga put odvede do Ohrida, ne mora ni da ulazi u Skopje, a i do Gostivara(preko obilaznice) sve je autoput koji je pravljen posle 1994 godine.Sramota za sve vase vlade.Kod nas ko god da je bio na vlasti, putevi su uvek prioritet i ne prekida se sa radovima.Nismo ni mi neka cvecka, al vi ste brate prevrsili svaku meru.Jedan citatelj je pomenuo kaldrmu.

Zadnja rupa na svirali

pre 13 godina

Ne znam zasto gospodja spominje Loznicu kad se do Loznice nece graditi nikakav put... Ili mozda uopste ne zna gde je Loznica, bice da je to... Dakle, prvo obnovite elementarno znanje iz geografije pa onda pricajte price, ili mislite da Vas vise niko i ne slusa sta obecavate. Ovde se vec odavno niko ne nada da ce se neko setiti da i ovde zive ljudi. Hvala lepo.

DRŽAVNI INTERES

pre 13 godina

Србији су потребни аутопутеви због СТРАНИХ ИВЕСТИЦИЈА а и због нас самих, да се мање гине на путевима. Зато би требало одредити приоритетне деонице Коридора 10 и НОВЕ ауто-путеве државног значаја, што се МОРА У НАЈКРАЋИМ РОКОВИМА изградити, нпр:
(1)ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2)НИШ-ПИРОТ-СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)БГД-Уб-ЧАЧАК, а даље ТРИ полу ауто-пута (једна трака) за:
3.1.Ужице, Вишеград, Сарајево,
3.2.Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар,
3.3.Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) НИШ-Лесковац-СКОПЉЕ;
(5) НИШ-КРУШЕВАЦ-КРАЉЕВО-ЧАЧАК
(6) Нови Cад-СУБОТИЦА (може и JEDNA TRAKA (полу ауто-пут) јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
(7) БЕОГРАД- ЗРЕЊАНИН-РУМУНИЈА , може и једна трака (полу аутопут....
Међутим, лукави и себични Војвођанско-Београдски лоби је преокренуо приоритете, због својих НОВЧАНО-аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије...

bravo

pre 13 godina

Da li bi ministarka Kalanović bila ljubazna da kaže koliko kilometara puteva je prošle godine urađeno u Albaniji, a koliko kod nas kao i kakva je situacija u ovoj godini. Zatim bi mogla i uporedi kvalitet istih !!!


Zar se samo dva ministarstva brinu o putnoj infrastrukturi. Mislim da je Srbija dovoljno velika da svaka stranka na vlasti ima svoje ministarstvo koje će se baviti izgradnjom puteva !!!

Nenad

pre 13 godina

Potemkinova sela i Sovjetska propaganda od svih tih puteva naravno nece biti nista. Ova drzava cak namerno ubija strane drzavljane obelezavajuci put od granice do Novog Sada kao autoput da bi naplacivali putarinu. Puno tih nesrecnika neuspe da reaguje kada vidi auto koji mu se prblizava iz drugog pravca.

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

@Vrščanin

Komšija, ne znam kako je tvoj grad završio po onom sramotnom Generalnom planu 2020. ali za Zrenjanin ne da nije predviđen nikakav put, nego bukvalno NIJEDAN infrastrukturni projekat osim regionalne deponije opasnog materijala! Kad kažem regionalne, to znači da su zamislili da se tretira otpad iz cele Vojvodine i (verovatno) Beograda.

Ispred Gradske kuće su rupčage od 5-6cm dubine i 40cm u prečniku prosečno. Kad sam pitao zašto se to ne sredi, kažu, moramo da pitamo Beograd.

I to sad neki ***** partijski ćata sedi u Beogradu za astalom i javlja se na telefon da daje -- ili ne daje -- Zrenjaninu dozvolu da zakrpi put u rođenom centru. Ni oni u Novom Sadu nisu ništa bolji. Naprotiv!

Ja

pre 13 godina

Sve se slažem, samo da jednom čujem da je nešto u ovoj zemlji ZAVRŠENO, a ne da je započeto. Uzgred, treba Srbiju ispresecati i mrežom gasovoda, kanalizacije, telefona i interneta.

dzoni

pre 13 godina

Zuje kola,
brze pruge,
lete avioni,
naftu nose tankeri,
a vodu kamioni.
Putuje se tamo amo,
i u zemlju samu,
znamo svoju domovinu
ko vode na dlanu.

Matija Gubec

pre 13 godina

@josif, 5. jul 2010 17:21)...kad bi se recima gradili putevi gde bi nam kraj bio...Poštovani gospodine. Imate potpuno pravo ali za to morate imate nacionalni interes. Kada su hrvatski građevinari izgubili poslove u Rusiji, Libiji i srednjem istoku Vlada RH krenula je u jedan strateški poduhvat izgrednje 1000 km auto cesta. Ciljevi su bili povezati RH od Bajakova, Varaždina, Krapine, Slovenije sa svakim krajem RH. Je da smo financiski "pišali krv" ali na kraju se pokazalo da će se investicija vratiti za 10 godina. Oni malobrojni iz RS koji su se vozili našim autocestama mogu Vam posvjedočiti da su doista uživali. Naravno da je naša Vlada jasno stavila do znanja pravila igre i cestarina SE NIJE mjenjala zadnjih pet godina....

Sima

pre 13 godina

@Boki
super si sve proracunao u vezi vojvodine. samo, zaboravljas neke cinjenice. put koji pominjes da se gradi, valjda spaja celu srbiju sa evropom, zar ne? pa recimo, taj isti put je zavrsen u drugom delu srbije, a u vojvodini nije ni 30 godina od zavrsetka izgradnje u drugim delovima. ili npr. vojvodina kako kazes cini 30% srbije - ima li ona trenutno i 30% autoputeva? dakle, malo realnije sagledavati cinjenice ne bibilo na odmet.

tokamak

pre 13 godina

Lepo bi bilo da svi imamo autoput alibojim se da to sa autoputevima nije bas dokazana eknomska teorija.Mislim autoput je svakako plus ali ako bi sledili tu logiku jug srbije bi trebao da bude razvijen koliko i beograd(a i u Beogradu ne cvetjaju ruze)

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

@Juznomoravac

Zaboravio sa da u lobi ukljucis Vatikan, Mars i uzgajivace krompira iz Ohaja.

Kakav crni vojvodjansko-beogradski lobi? Dodji u Vojvodinu da vidis kako se lepo i dobro zivi. Ali zaviri, molim te, i dalje od NS-a. Jad i beda! Evo, ici cemo da ti pokazem nase brze pruge Zrenjanin-Kikinda. Samo 2 sata ti treba, ej. 30kmh, bog da nas vidi.

Pa te vodim u obilazak nase gradske industrije. Evo, imamo cak 49 fabrika od kojih 45 ne radi. I pivaru iz 1745. godine imamo. Prezivela sve osim zute demokratije, a radila je tokom celog 1. i 2. rata i kroz 90-e!

Lopurde ne biraju, vec kradu od svakoga u Srbiji. Ne gade se oni ni na nase pare, veruj mi. Nemoj generalizovati.

Ako mislis da je bolje, spakuj se i dodji kod nas. Ubi nas bela kuga, a kuce se prodaju za 10.000 evra.

Boki

pre 13 godina

@Martin
U ovom trenutku jednino se u Vojovdini (na potezu NS-SU u duzini od 100 km) i gradi autoput. Znaci odgovor na tvoje je pitanje je : Vojvodina cini 30% Srbije a u njoj se trenutno gradi 100% autoputeva (jer se nigde drugde trenutno i ne gradi sem tu). Dakle, mislim da je sto se tice izgradnje autoputeva Vojvodina trenutno u boljoj poziciji od ostatka Srbije, za to republika ima para a nema za samo 10 km obilaznice oko Beograda sto je isto njena obaveza a bogami je i Beograd itekako lokomotiva razvoja Srbije ima priblizan GDP ko Vojvodina, dakle nije samo Vojvodina, a i za 10 km je mnogo manja relacija pa opet nema para. I nije tacno da u prici nigde nema Vojvodine, jer se *planira* (isto kao i sve ostalo) auto put Vrsac-Beograd (tj Pancevo) i Ruma-Sabac. Doduse mozda si ti iz Backe ali Vojvodinu cine i ovi delovi Banata i Srema.

Markedjani

pre 13 godina

razviti ili razBiti ? Obzirom na to kakvi drugovi i drugarice sede u ministarstvima zaduzenim za projkekte,infrastrukturu itd. , pre ce biti ovo drugo !

Joska

pre 13 godina

Da su putevi profitabilni svi bi se otimali za njihovu gradnju. Izgradnja puteva nije profitabilna niti ce razviti Srbiju. Kada je bilo vreme za puteve mi ih nismo imali, a sada kada dolazi vreme zeleznice, mi gradimo puteve. Uvek kontra. Ali dobro, bitno je da "veliki graditelj" Mrka, ima cime da se bavi.

Dusan Silni

pre 13 godina

Vidi se dobra saradnja sa Mrkonjićem,kao daste neki rod pobabine linije.Zaboraviste da negde trebamo i žitosejati svo plodno zemljište prošpart
asteautobanovima,pontonima,brzim prugama,aerodromima pa hleb neka uvozimo.Još kad deca čuju za ove priče......

Boris Kradic

pre 13 godina

Srbiji ne trebaju putevi, vec bilo koji vid ulaganja gde ima jakjo puno sivih zona iliti troskovak koje niko ne moze da osudi(nebitno je da li celo stanovnistvo zna za te troskove) kao kradju ili proneveru para. Realno, sa ovolikom stopom nezaposlenosti, nama treba jedna radna akcija-sa sve sendvicima za rucak. :) inace...nista nece biti zavrseno, jer jedino sto je bitno je da se uzmu pare...kad se to odradi, cao radovi, cao sve

Mile

pre 13 godina

Putujem često kroz srbiju i moram da kažem da na svim putevima se radi. Molim vas budite realni pa barem to priznajte. Sada se popravljaju , šire i grade putevi mnogo više nego i pre par godina, a da ne pominjem Miloševićevo vreme, kada su i svi propali.

ЈУЖНОМОРАВАЦ

pre 13 godina

ХИТНО ангажовати Кинезе да градев аутопутеве у Србији који су потребни због СТРАНИХ ИВЕСТИЦИЈА а и због нас самих, да се мање гине на путевима. Зато би требало одредити приоритетне деонице Коридора 10 и НОВЕ ауто-путеве државног значаја, што се МОРА У НАЈКРАЋИМ РОКОВИМА изградити, нпр:
(1) ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2) НИШ-ПИРОТ-СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)БГД-Уб-ЧАЧАК,(у Западној Србији живи 1,5 милина Срба) а даље ТРИ полу ауто-пута (једна трака) за:
3.1.Ужице, Вишеград, Сарајево,
3.2.Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар,
3.3.Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) НИШ-Лесковац-СКОПЉЕ;
(5) НИШ-КРУШЕВАЦ-КРАЉЕВО-ЧАЧАК( може и једна трака - полу аутопут)
(6) Нови Cад-СУБОТИЦА (може и JEDNA TRAKA (полу ауто-пут) јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
(7) БЕОГРАД- ЗРЕЊАНИН-РУМУНИЈА , може и једна трака (полу аутопут....
Међутим, лукави и себични Војвођанско-Београдски лоби је преокренуо приоритете, због својих НОВЧАНО-аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије...

DRŽAVNI INTERES

pre 13 godina

Србији су потребни аутопутеви због СТРАНИХ ИВЕСТИЦИЈА а и због нас самих, да се мање гине на путевима. Зато би требало одредити приоритетне деонице Коридора 10 и НОВЕ ауто-путеве државног значаја, што се МОРА У НАЈКРАЋИМ РОКОВИМА изградити, нпр:
(1)ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2)НИШ-ПИРОТ-СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)БГД-Уб-ЧАЧАК, а даље ТРИ полу ауто-пута (једна трака) за:
3.1.Ужице, Вишеград, Сарајево,
3.2.Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар,
3.3.Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) НИШ-Лесковац-СКОПЉЕ;
(5) НИШ-КРУШЕВАЦ-КРАЉЕВО-ЧАЧАК
(6) Нови Cад-СУБОТИЦА (може и JEDNA TRAKA (полу ауто-пут) јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
(7) БЕОГРАД- ЗРЕЊАНИН-РУМУНИЈА , може и једна трака (полу аутопут....
Међутим, лукави и себични Војвођанско-Београдски лоби је преокренуо приоритете, због својих НОВЧАНО-аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије...

FeboZg

pre 13 godina

Ma koji autoputi koji bakrači..jedan obični most gradite u Beogradu 20 godina...niste zgrade obnovili od Nato bombardiranja a gradili bi AC-tu???koga vi farbate komšije...

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Ne mogu ni da iskomentarišem koliko mi je muka laži i obećanja za koja znam da se neće održati. Ko je pogledao Generalni plan za Srbiju do 2020. godine zna o čemu se radi, a ovo što je ova žena ovde iznela nema veze s planom, a već pominje neki drugi "master plan" za infrastrukturu.

Ako ovi na vlasti ostanu do 2012. ili, nedajbože, opet pobede, onda mi ne zaslužujemo da živimo bolje.

FeboZg

pre 13 godina

(Ime, 5. jul 2010 12:19)

Pa kaj se ljutite..zar nisam u pravu...vi ste u mislima i na kompjuteru napravili 8 metroa i 20 000 km autocesta do sada...ajde više...hvatajte priključak sa normalnim svijetom..kaj čekate

Joska

pre 13 godina

Da su putevi profitabilni svi bi se otimali za njihovu gradnju. Izgradnja puteva nije profitabilna niti ce razviti Srbiju. Kada je bilo vreme za puteve mi ih nismo imali, a sada kada dolazi vreme zeleznice, mi gradimo puteve. Uvek kontra. Ali dobro, bitno je da "veliki graditelj" Mrka, ima cime da se bavi.

Ime

pre 13 godina

@FeboZg
A bre ti nisi normalan... Nema rubrike a bogami ni vesti na kojoj nisi ostavio svoj komentar.A u poslednje vreme bas si aktivan. Samo jos iz frizidera da mi iskocis.Prvo si mi bio cudan,sad si mi brate smesan. Poceo sam da sumnjam da si virtuelan, da je u pitanju neki test, tipa mnogo poceli gradjani Srbije da pljuju, aj da vidimo kako ce reagovati ako im se Hrvat pridruzi u tome, dal ce promeniti pricu, barem iz inata.
Pozdrav

martin

pre 13 godina

A sta kazete da se malo premrezi auto putevima Vojvodina? Vojvodina jeste razvojna lokomotiva Srbije ali to se ne vidi u planovima za infrastrusturne objekte. Vojvodiani sta vi kazete na ovakve planove?

ЈУЖНОМОРАВАЦ

pre 13 godina

ХИТНО ангажовати Кинезе да градев аутопутеве у Србији који су потребни због СТРАНИХ ИВЕСТИЦИЈА а и због нас самих, да се мање гине на путевима. Зато би требало одредити приоритетне деонице Коридора 10 и НОВЕ ауто-путеве државног значаја, што се МОРА У НАЈКРАЋИМ РОКОВИМА изградити, нпр:
(1) ОБИЛАЗНИЦА око Београда, али одвајање пре Врчина, па поред југо-западне стране Авале;
(2) НИШ-ПИРОТ-СОФИЈА, који спаја не само Србију, Бугарску и Турску, него Немачку и Европу са Блиским Истоком (због тога нека сила кочи?);
(3)БГД-Уб-ЧАЧАК,(у Западној Србији живи 1,5 милина Срба) а даље ТРИ полу ауто-пута (једна трака) за:
3.1.Ужице, Вишеград, Сарајево,
3.2.Ивањица, Сјеница, Подгорица, Бар,
3.3.Краљево, Рашка, Косовска Митровица;
(4) НИШ-Лесковац-СКОПЉЕ;
(5) НИШ-КРУШЕВАЦ-КРАЉЕВО-ЧАЧАК( може и једна трака - полу аутопут)
(6) Нови Cад-СУБОТИЦА (може и JEDNA TRAKA (полу ауто-пут) јер се са Централном Европом повезујемо готовим ауто-путем преко Загреба)...
(7) БЕОГРАД- ЗРЕЊАНИН-РУМУНИЈА , може и једна трака (полу аутопут....
Међутим, лукави и себични Војвођанско-Београдски лоби је преокренуо приоритете, због својих НОВЧАНО-аутономашких интереса (и још нечијих?), а на штету ДРЖАВНИХ и интереса СВИХ ГРАЂАНА Србије...

Vrščanin

pre 13 godina

Hoće li biti autoput Beograd-Vršac ili Sombor-Novi Sad-Zrenjanin? Ili Beograd-Zrenjanin? Zašto putevi u Vojvodini nisu u planu za izgradnju. Možda je opština Vršac razvijenija od npr Vranja, ali to ne znači da je sama razvijena. I nama treba autoput s obzirom da smo ironijom sudbine na samoj granici EU, umesto da mi Rumunima budemo vrata Evrope.

Banatski

pre 13 godina

To što se Banat stalno zaobilazi me više ne zabrinjava. Miran sam, jer ionako ništa neće biti od tih njihovih Potemkinovih sela.

bravo

pre 13 godina

Da li bi ministarka Kalanović bila ljubazna da kaže koliko kilometara puteva je prošle godine urađeno u Albaniji, a koliko kod nas kao i kakva je situacija u ovoj godini. Zatim bi mogla i uporedi kvalitet istih !!!


Zar se samo dva ministarstva brinu o putnoj infrastrukturi. Mislim da je Srbija dovoljno velika da svaka stranka na vlasti ima svoje ministarstvo koje će se baviti izgradnjom puteva !!!

Boki

pre 13 godina

@Martin
U ovom trenutku jednino se u Vojovdini (na potezu NS-SU u duzini od 100 km) i gradi autoput. Znaci odgovor na tvoje je pitanje je : Vojvodina cini 30% Srbije a u njoj se trenutno gradi 100% autoputeva (jer se nigde drugde trenutno i ne gradi sem tu). Dakle, mislim da je sto se tice izgradnje autoputeva Vojvodina trenutno u boljoj poziciji od ostatka Srbije, za to republika ima para a nema za samo 10 km obilaznice oko Beograda sto je isto njena obaveza a bogami je i Beograd itekako lokomotiva razvoja Srbije ima priblizan GDP ko Vojvodina, dakle nije samo Vojvodina, a i za 10 km je mnogo manja relacija pa opet nema para. I nije tacno da u prici nigde nema Vojvodine, jer se *planira* (isto kao i sve ostalo) auto put Vrsac-Beograd (tj Pancevo) i Ruma-Sabac. Doduse mozda si ti iz Backe ali Vojvodinu cine i ovi delovi Banata i Srema.

Trula babala

pre 13 godina

Ovde vise ne vredi komentarisati...

Alo bre gradite te puteve i prestanite vise da pricate...

Bilo do 2000, pa do 2008, pa do 2010...

Evo 2010 je, i?!

Sad je cak 2020...

Koliko para ste potrosili?

Samo tako, socijalni mir i blagostanje...

Josko Martinoski

pre 13 godina

Sramota je da jedna Makedonija ima puno bolje puteva od vas koji imate drzavnost skoro 150 godina,cak su sada u vreme krize napravili obilaznicu oko Skopja.Od srpsko-makedonske granice ako nekoga put odvede do Ohrida, ne mora ni da ulazi u Skopje, a i do Gostivara(preko obilaznice) sve je autoput koji je pravljen posle 1994 godine.Sramota za sve vase vlade.Kod nas ko god da je bio na vlasti, putevi su uvek prioritet i ne prekida se sa radovima.Nismo ni mi neka cvecka, al vi ste brate prevrsili svaku meru.Jedan citatelj je pomenuo kaldrmu.

niko to nevidi?

pre 13 godina

Treba dati austrijskom Strabagu ili sl. da napravi autoput za Subotici u rekordnom vremenu, da zavrsimo vise sa tim udesima, sad je pocela sezona ja mislim da vec preko 30 mrtvih ima na ovom delu od Temerina do Horgosa...To niko ne vidi??Strasno

Alex

pre 13 godina

Zalosno. Pa pre mesec dana ste lansirali i pricu od auto putu Nis-Prokuplje pa ga sada ne spominjete znaci sve je jasno. Sve ovo su price za malu decu.

d

pre 13 godina

Nama bi i poluautoput na trasi od Vrbasa do Bačkog Brega značio puno, jer bi povezao tri opštine i dve granice, sa Hrvatkom i Mađarskom...Međutim, gledajući stvarno stanje u ovoj "državi", nisu u stanju da završe ni ono od pre započeto,a kamoli ovaj ili neki drugi pravac, koji nije ni započet....Žalosno..

Zadnja rupa na svirali

pre 13 godina

Ne znam zasto gospodja spominje Loznicu kad se do Loznice nece graditi nikakav put... Ili mozda uopste ne zna gde je Loznica, bice da je to... Dakle, prvo obnovite elementarno znanje iz geografije pa onda pricajte price, ili mislite da Vas vise niko i ne slusa sta obecavate. Ovde se vec odavno niko ne nada da ce se neko setiti da i ovde zive ljudi. Hvala lepo.

Brkajlo

pre 13 godina

Hm, zanimljive aspiracije. Djekna još umrla nije, a ka' će ne zna se. Bilo bi da je lepo i uvek mi nekako želimo da verujemo, ali od istorije učimo jedino da ljudi nisu u stanju učiti od istorije.
Inače, jedine 3 (tri) opštine od svih veselih opštinica u Srbistanu koje se ne pominju u njihovom planu su: Apatin, Odžaci, Sombor (in alphabetical order). Reći će realni što se nismo borili za sebe, ali nešto nas ubija partijsko podaništvo, vrlo lako napreduješ u stranci i sistemu, samo slušaj "tatu". I prodaš se za šaku dinara.
Tako da gospodo, jeste da neće ništa promeniti, ali više se ne viđamo na izborima, prosto naprosto vas briga za mene, mene briga za vas.
Stay black!!

Miki Delic

pre 13 godina

Dok se nerasformiraju službe bezbednosti u Srbiji ništa ne može razviti istu to je već svima jasno, kakvi putevi kakvi bakrači.

Krivi Stojko

pre 13 godina

Nisam ni za radikale niti za SNS ali su mi se ove proevropske lopurde smučile. Sve ovo bi moglo da bude izvodljivo kada bi izabrali vlast koja bi prvo sve lopove na vlasti pohapsila, istresla im i u državnu kasu vratila svaki dinar koji su ukrali a onda im podelila lopate u ruke i bar po 10 godina teške robije i eto auto puteva, pruga i koje čega. ******

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

@Vrščanin

Komšija, ne znam kako je tvoj grad završio po onom sramotnom Generalnom planu 2020. ali za Zrenjanin ne da nije predviđen nikakav put, nego bukvalno NIJEDAN infrastrukturni projekat osim regionalne deponije opasnog materijala! Kad kažem regionalne, to znači da su zamislili da se tretira otpad iz cele Vojvodine i (verovatno) Beograda.

Ispred Gradske kuće su rupčage od 5-6cm dubine i 40cm u prečniku prosečno. Kad sam pitao zašto se to ne sredi, kažu, moramo da pitamo Beograd.

I to sad neki ***** partijski ćata sedi u Beogradu za astalom i javlja se na telefon da daje -- ili ne daje -- Zrenjaninu dozvolu da zakrpi put u rođenom centru. Ni oni u Novom Sadu nisu ništa bolji. Naprotiv!

Matija Gubec

pre 13 godina

@josif, 5. jul 2010 17:21)...kad bi se recima gradili putevi gde bi nam kraj bio...Poštovani gospodine. Imate potpuno pravo ali za to morate imate nacionalni interes. Kada su hrvatski građevinari izgubili poslove u Rusiji, Libiji i srednjem istoku Vlada RH krenula je u jedan strateški poduhvat izgrednje 1000 km auto cesta. Ciljevi su bili povezati RH od Bajakova, Varaždina, Krapine, Slovenije sa svakim krajem RH. Je da smo financiski "pišali krv" ali na kraju se pokazalo da će se investicija vratiti za 10 godina. Oni malobrojni iz RS koji su se vozili našim autocestama mogu Vam posvjedočiti da su doista uživali. Naravno da je naša Vlada jasno stavila do znanja pravila igre i cestarina SE NIJE mjenjala zadnjih pet godina....

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

@Juznomoravac

Zaboravio sa da u lobi ukljucis Vatikan, Mars i uzgajivace krompira iz Ohaja.

Kakav crni vojvodjansko-beogradski lobi? Dodji u Vojvodinu da vidis kako se lepo i dobro zivi. Ali zaviri, molim te, i dalje od NS-a. Jad i beda! Evo, ici cemo da ti pokazem nase brze pruge Zrenjanin-Kikinda. Samo 2 sata ti treba, ej. 30kmh, bog da nas vidi.

Pa te vodim u obilazak nase gradske industrije. Evo, imamo cak 49 fabrika od kojih 45 ne radi. I pivaru iz 1745. godine imamo. Prezivela sve osim zute demokratije, a radila je tokom celog 1. i 2. rata i kroz 90-e!

Lopurde ne biraju, vec kradu od svakoga u Srbiji. Ne gade se oni ni na nase pare, veruj mi. Nemoj generalizovati.

Ako mislis da je bolje, spakuj se i dodji kod nas. Ubi nas bela kuga, a kuce se prodaju za 10.000 evra.

Zrenjaninac

pre 13 godina

Muka me hvata kada treba da idem po onoj kaldrmi u Novi Sad iz Zrenjanina. Izdleda da su dugovi kapitalci, na celu sa ministrom za regionalni razvoj, zaboravili na ovaj veliki Banatski region.

neven

pre 13 godina

Alo bre, od čega ćete da gradite tolike puteve!? Rasprodali ste sva moguća i nemoguća preduzeća i državnu imovinu a od toga niste sagradili ni jedan normalan auto-put ili jedan most!

Sad niti imamo šta da prodamo, niti imamo para, niti možemo bilo šta da sagradimo. Tako da... kuš lopurde!

David

pre 13 godina

Meni je ova prica o srpskim autoputevima toliko komicna da ja to i ne mogu da opisem. U rbiji je poslednji autoput izgradjen 70ih godinama po standardima iste dekade, a od pre par godina se gradi manje od 10km autoputa koji naravno nije u nikakvoj funkciji. Sad sam bas dosao i Srbije i ponovo shvatio koliko mi zaostajemo iza Hrvatske a kamo li iza EU. Kod nas autoputevi nisu ni obelezeni, a nocu je i nemoguce videti putokaze. Ja ne govorim o putevima po jugu srbije vec o autoputevima u okolini Beograda, tako da se zna o cemu se radi. Srbija je dzungla, i dok mi to ne shvatimo necemo nista uraditi.

siki

pre 13 godina

Slazem se! Trabaju nam autoputevi. Ali ne po ceni izgradnje i putarine - nego po kvaliteti.

Nedavno sam imao priliku isprobati novi novcati deo kod Subotice. To lici na sve, ali sa autoputom veze nema, auto skace kao da sam na nekoj cross stazi ... I to celih 10 km sto je predano.

Voyager

pre 13 godina

Bolje stavite lopate na trasu koridora, pa kad slucajno neko prodje da baci dve - tri grudve zemlje. Bar bi put bio gotov. Od kada sam se rodio pre 45 godina koridor 10 je prioritet. Sam da sam ga rukama pravio, nesto bi se i napravilo.

tokamak

pre 13 godina

Lepo bi bilo da svi imamo autoput alibojim se da to sa autoputevima nije bas dokazana eknomska teorija.Mislim autoput je svakako plus ali ako bi sledili tu logiku jug srbije bi trebao da bude razvijen koliko i beograd(a i u Beogradu ne cvetjaju ruze)

sasa jokic

pre 13 godina

Pa dajte vise napravite te puteve, 30 godina pricate o auto putevima, a nemozete najlaksu deonicu na planeti Novi Sad-Subotica da zavrsite. Samo zbog kradje, nista vise!

Nenad

pre 13 godina

Potemkinova sela i Sovjetska propaganda od svih tih puteva naravno nece biti nista. Ova drzava cak namerno ubija strane drzavljane obelezavajuci put od granice do Novog Sada kao autoput da bi naplacivali putarinu. Puno tih nesrecnika neuspe da reaguje kada vidi auto koji mu se prblizava iz drugog pravca.

alexandar

pre 13 godina

A jel to ista ona ministarka koje se pita zasto kilimetar autoputa kroz ravnicu kosta jeftinije od kilometra kroz planinu :) eto ko je u zemlji Srbiji zaduzen za autoputeve

Markedjani

pre 13 godina

razviti ili razBiti ? Obzirom na to kakvi drugovi i drugarice sede u ministarstvima zaduzenim za projkekte,infrastrukturu itd. , pre ce biti ovo drugo !

dzoni

pre 13 godina

Zuje kola,
brze pruge,
lete avioni,
naftu nose tankeri,
a vodu kamioni.
Putuje se tamo amo,
i u zemlju samu,
znamo svoju domovinu
ko vode na dlanu.

Ja

pre 13 godina

Sve se slažem, samo da jednom čujem da je nešto u ovoj zemlji ZAVRŠENO, a ne da je započeto. Uzgred, treba Srbiju ispresecati i mrežom gasovoda, kanalizacije, telefona i interneta.

Boris Kradic

pre 13 godina

Srbiji ne trebaju putevi, vec bilo koji vid ulaganja gde ima jakjo puno sivih zona iliti troskovak koje niko ne moze da osudi(nebitno je da li celo stanovnistvo zna za te troskove) kao kradju ili proneveru para. Realno, sa ovolikom stopom nezaposlenosti, nama treba jedna radna akcija-sa sve sendvicima za rucak. :) inace...nista nece biti zavrseno, jer jedino sto je bitno je da se uzmu pare...kad se to odradi, cao radovi, cao sve

Dusan Silni

pre 13 godina

Vidi se dobra saradnja sa Mrkonjićem,kao daste neki rod pobabine linije.Zaboraviste da negde trebamo i žitosejati svo plodno zemljište prošpart
asteautobanovima,pontonima,brzim prugama,aerodromima pa hleb neka uvozimo.Još kad deca čuju za ove priče......

Sima

pre 13 godina

@Boki
super si sve proracunao u vezi vojvodine. samo, zaboravljas neke cinjenice. put koji pominjes da se gradi, valjda spaja celu srbiju sa evropom, zar ne? pa recimo, taj isti put je zavrsen u drugom delu srbije, a u vojvodini nije ni 30 godina od zavrsetka izgradnje u drugim delovima. ili npr. vojvodina kako kazes cini 30% srbije - ima li ona trenutno i 30% autoputeva? dakle, malo realnije sagledavati cinjenice ne bibilo na odmet.

Mile

pre 13 godina

Putujem često kroz srbiju i moram da kažem da na svim putevima se radi. Molim vas budite realni pa barem to priznajte. Sada se popravljaju , šire i grade putevi mnogo više nego i pre par godina, a da ne pominjem Miloševićevo vreme, kada su i svi propali.