Sreda, 30.06.2010.

06:55

Letovanje u CG za 10 € dnevno

Izvor: B92

Letovanje u CG za 10 € dnevno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

SerdarBG

pre 13 godina

(mne, 6. jul 2010 11:58)

Kad sledeci put dodjes u BGD najpre nauci da koristis javni WC. I povuci vodu kad zavrsis.
Zivot u gradu podrazumeva da ne mozes bas uvek da radis sta hoces i kada hoces. To nije ogranicenje tvojih sloboda, vec obzirnost prema drugima...

mv

pre 13 godina

Miroslave, ne vredi. On je jedan od onih koji smatraju da je Crna Gora samo njihova, a da je Srbija zajednička...Neće on to ukapirati, veruj mi...Taj čimi čuje drugačije mišljenje, dobije napad histerije, ne može se takvima ništa objasniti...Lepo si ti to rekao, da ima imalo dostojanstva, priznao bi da si ga dotukao, ali kao što vidiš...Smarač ostaje smarač. Tako ga zovu svugde gde se pojavi....

dositej

pre 13 godina

(mne, 5. jul 2010 14:01)

Jel' tebi neko zabranio da radis nesto u Crnoj Gori? Procitaj ponovo moj prethodni komentar, pa ako imas teskoca da ga ukapiras, pitaj.

Lupetanje o Kosovu i Kninu pokazuje da ama bas nista nisi shvatio (ili da se pravis lud).

Jos nesto da te posavetujem:
Kod kuce radis sta god hoces, ako se ukucani slazu sa time. A kad dodjes u goste, trudis se da se ponasas lepo i civilizovano. Ako vec kod svoje kuce nemas obicaj da se kulturno ponasas onda posmatras malo oko sebe, pa se potrudis da tvoje nevaspitanje ne ugrozava ljude u ciju si kucu dosao.

Kapiras sta hocu da ti kazem?

mne

pre 13 godina

(Miroslav, 5. jul 2010 22:25)
Ne, ti ćeš mi zabranit slobodu izražavanja,ali ne čudi me tebi i takvima kad nešto ne odgovara samo bi ste zabranili.Ajd na Kosovo pa zabrani nešto veliki Srbine,ili u Knin,ili dođi ovamo pa zabrani.Sjediš tu u fotelju i prdenjaš svašta.Imam pravo daposjećujem sajtove koje god oću i da pišem što oću, a ti pati!

Miroslav

pre 13 godina

(mne, 5. jul 2010 14:01)

Pa ti onda nemoj posecivati sajt B92! Lepo ti se kaze da pronadjes sebi neku zanimaciju u svojoj Crnoj Gori. Valjda ima i kod vas neki zanimljiv sajt, na kome ti mozes da se prepucavas sa sebi slicnima.
Lepo ti kazem da B92 sluzi da turisti iz SRBIJE razmene iskustva sa svolih putovanja. Ti nisi turista iz Srbije, i ja stvarno ne kapiram da si toliko dokon da nas davis svojim nesuvislim komentarima. Ja ne posecujem Crnogorske sajtove. Ne zanima me sta tamo pisu ljudi. Ne komentarisem. Prosto nije to meni namenjeno. Razumes li sta ti govorim?

Drugo, da li sam ja igde napisao nesto ruzno o Crnoj Gori? Licno nemam nista protiv Crne Gore. Stavise imam tamo tetku i dva brata koji zive u Budvi. Tamo sam bio najmanje 30 puta u poslednjih 20 godina. U poslednje vreme najcesce ih posecujem s proleca ili jeseni, posto imamo vise vremena da se druzimo. U poslednjih 10-tak godina ne letujemo u Crnoj Gori, posto je na plazama na kojima smo mi voleli da boravimo (Jaz, Kamenovo, Drobni Pijesak...) velika guzva, a i povratak sa plaze ka Budvi je traumatican, zbog lose organizovane saobracajne infrastrukture. Nadam se da sam ti sada malo razjasnio situaciju.

Trece: Moj komentar se odnosio na nekulturno ponasanje dvojice malogradjana (pogodi ko su ta dvojica). I poruka je jasna: Nadji sebi drugu zabavu, ostavi se sajta B92. Nas ne zanimaju ljubavni jadi niti imovinsko stanje tebe i tvog drugara CG. Nemoj, bre da nas smaras!

Jel' ti sad jasno?

mne

pre 13 godina

(Miroslav, 4. jul 2010 10:15)
Koliko ja vidim mi smo vama trn u oku, a naročito vaša b92.Kad se neko pos..e u CG ,ođe je to udarna vijest!Uostalom , i pored te vase priče evo se ne može od vas proć kroz Budvu.Ali ti to neznas jer si se cijeli život kupao samo u kakvoj močvari ili jarku!

danilo

pre 13 godina

U CG se kao kod kuće ne oseća bar pola njenih stanovnika. Mislite o tome! Što se mene tiče, neka popune kapacitete Hrvatima i Albancima, moj dinar ta "prijateljska" zemlja više videti neće!

Miroslav

pre 13 godina

(CG, 3. jul 2010 12:20)
(mne, 2. jul 2010 10:00)

Kada procitam vase komentare, nije mi jasno sta tipovi kao sto ste vas dvojica oupste traze na sajtu B92?

Nakacite se lepo na neki sajt koji posecuju bogati Rusi, ili Englesko plemstvo, pa sa njima lepo raspr(e)dajte o elitnom turizmu i klasicistickim vilama barokovog stila. Mozda vam oni nesto i objasne usput...
Ostavite se Srbije i sajta B92! On sluzi da mi, turisti iz Srbije nesto procitamo i prokomentarisemo. Posto vas dvojica niste turisti iz Srbije, najpre se upisite u skolu Engleskog i Ruskog, pa lepo na Guarian, BBC...
Pa njih smarajte.
Nama se skinite vise sa ...!

mv

pre 13 godina

CG, citirao si moj komentar, a onda ga "preveo" u nesto sto ja nisam rekao.
Evo, imas jedno pored drugog, pa vidi ima li tvoj odgovor ikakve veze s onim sto sam napisao.
Kao kad bih ja tebe sad napao zbog sirine zeleznickog koloseka u Rusiji.
Inace, niko u Bigovi nece reci "Bigovo", niti ce ijedan Crnogorac iz Crne Gore reci "evro". Malo ti se posrbijanio govor. Mozda je vreme da diplomiras, i da ides kuci, da obnovis jezik.

CG

pre 13 godina

•@CG
Bigova je lepo mesto. Svidelo mi se to sto svud okolo pada kisa, a Bigovu zaobilazi. Cisto da shvatis da ja mogu da priustim letovanje u tvojoj kuci. A sta cemo sa 60.000 primoraca koji imaju smestaj na moru nize klase? Oni treba da pomru od gladi, da bi se ministar hvalio deviznim prilivom? Ponekad pricate kao da vam svi drugi gosti osim Srba placaju turu pica novcanicom od 500 eur, i ne traze kusur...Uostalom, baci pogled na komentar Milosa Baranina.
(mv, 1. jul 2010 17:06)

Zasto stavljas moje imanje u kontekst sa tih "60.000" beskucnih primoraca(koji su plod tvoje maste ali dobro)?
A sta bi ti to predlozio da rjesimo problem tih beskucnika?
Da mi drpnes imanje ,nacionalizujes ga i podjelis bezkucnicima i sebi navrnes isto malo,a?Jel tako?
Eto,dosao je do izrazaj tvoj i vecini Srbijanaca mentalitet,nemoj da slucajno nesto stvoris nego ga otmi a ako neko ima i 5 evra vise u dzepu od tebe obavezno u zatvor sa njime...
Sa ovakim mentalitetom ne cudi sto je Srbija i pored ogromne rude,poljoprivredno jake Vojvodine i kako tako skolovanog stanovnistva ipak najsiromasnija zemlja u Evropi...

mv

pre 13 godina

@mne
Otkud tebi taj trip da neko u Srbiji polaze pravo na crnogorsko more??? Ti samo o tome drobis. "Ko o cemu, baba o ustipcima". Crna Gora je 1992. glasala za zajednicku drzavu. OK. 2006. odlucila je drugacije. Opet OK. O cemu ti pricas? Pa mi smo placali letovanje i pre i posle referenduma. Uvek smo mogli biti samo gosti. Ko je tebe toliko naplasio Srbima?

mne

pre 13 godina

Miloš Bar
Odmah da ti kažem da ja nemam nista protiv turista ni iz Srbije ,ni bilo odakle.Ali ako se ne kome ne sviđa CG ok ,ali nemoj da pljuješ po onome sto ti je do juče bilo odlično jer nisi mogao niđe drugo.Druga stvar,ti si vjerovatno jedan od onih tzv. srbina iz CG koji su izgoreli sto je došlo do do referenduma pa sad ližeš d....e svakom ko kaže nešto protiv Crne Gore.
Svaki turista je dobro došao ali kao sto ja poštujem svaku zemlju u koju pođem tako i svako ko dolazi treba da shvati da je došao u goste,a ne na svoje.E tek onda možemo razgovarat o našem dobrom ili lošem gostoprimstvu.

sRBIJa

pre 13 godina

Nikad ni u C. Goru ni u Hrvatsku, moze Grcka i svi ostali... Kakva je C.G. ekoloska drzava, a dave se u smecu, pa jos im i crkotine po plazama stoje po 4 sata dok se ne dogovore ko ce to da skloni... Nemate ni vode u sred sezone a kamoli sta drugo,a kroz plazu tece kanalizacija-npr. na Slovenskoj u Budvi tacno ispod tobogana! BOJKOT ZAUVEK! A mozete i vi da se vratite u vasu lepu CG...

Dejan

pre 13 godina

Nije da cu u CG, ali brate mili koliko ovde ljudi koji pisu u ime Srba. Pa, zar sami sebi niste smesni kada pisete da Srbi nece tamo i tamo. Odakle vi znate gde ce Srbi da idu ? Vecina nigde.

mv

pre 13 godina

@CG
Bigova je lepo mesto. Svidelo mi se to sto svud okolo pada kisa, a Bigovu zaobilazi. Cisto da shvatis da ja mogu da priustim letovanje u tvojoj kuci. A sta cemo sa 60.000 primoraca koji imaju smestaj na moru nize klase? Oni treba da pomru od gladi, da bi se ministar hvalio deviznim prilivom? Ponekad pricate kao da vam svi drugi gosti osim Srba placaju turu pica novcanicom od 500 eur, i ne traze kusur...Uostalom, baci pogled na komentar Milosa Baranina.

vracharac

pre 13 godina

Gosp Nenezic zna dobro da u Srbiji CG vise ne zanima one koji mogu iole da se otvore za letovanje Pogotovo sad kad nema vise zezanja oko viza. Goodbye Montenegro, mozda nekad iz nostalgije inace.........

pivljanin

pre 13 godina

E ne postoje jadniji turisti od vas na cijeloj kugli zemaljskoj,đe god ste godinama bili niko vas više ne može očima viđet.Tako će te za par godina i iz grčke bit isprašeni.A vaša najveća želja se nikad neće ostvarit,nikad nećete imat "naše more".
(mne, 1. jul 2010 10:53)

U poslednjih desetak godina obišao sam mnoge turističke destinacije: Krit, Sardinija, Sicilija, Tunis, Luksor, Španija, Baleari... i nigde, ali nigde nisam sreo nijednog turistu iz MNE(izuzev jednok Podgoričanina koji je više vremena provodio u BG nego u PG). Vi iz MNE ne letujete ni na svom "moru". I ti ovde pričaš da su gosti iz Srbije jadni. Ako su toliko nevažni za vašu ekološku državu što ste nam se na glavu popeli reklamama, pozivima, saopštenjima iz Vlade i ministarstva turizma...Ne može se u BG živeti od MNE i CRO turizma. Skinite nam se više sa vrata i vi i CRO. Većina Srba neće ići u MNE i CRO. Srbi idu mahom u Grčku koja je i čistija, i lepša, o plažama da ne govorim. Uostalom tamo na plaži ne može da osvane mrtva krava ili konj i da se do podne brčka u plićaka. Zbog takvih kao što si ti i tebi slični nikada, ali nikada neću više proći kroz CG. Žao mi je jedino što se u Srbiji polako stvara stereotip da su svi u CG poput tebe. A to nije tačno.

Miloš_Bar

pre 13 godina

@mne
Dok je takvih kao što si ti kod nas,i ne treba niko ni da nam dođe više.Umjesto da se radujemo svakom gostu koji bi došao bez obzira odakle je ,pa i da je "paradajz" turista,(a koliko sam za svojih 33 god. vidio, nema većih "paradajz" turista od NAŠIH iz MNE)takvi kao što si ti se trude da ih ovakvim nebuloznim komentarima otjeraju što dalje.Očigledno ne živiš od turizma.
Na žalost materijalna situacija je takva da i ti "PARADAJZ" turisti troše onoliko koliko mogu.A nešto moraju da potroše,moraju da jedu,da spavaju negdje...Ma sve i da ne potroše ništa ( a to je jedino mjerilo o čovjeku danas u MNE ) ja volim da dođu.Bar manje gledam našu "gospodu" u kradenim kolima kako troše po kafanama tuđ novac ...

dositej

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 23:07)

Citam tvoj komentar:
"...takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu."

Klasicisticka vila u Barokovom stilu, kazes?
Posalji nam, molim te, link sa fotkama jedne takve vile!
Bas me zanima kako to izgleda!

Uzgred, jesi li cuo za Nusica? Ili Steriju Popovica? Ne, ne, nisu fudbaleri Partizana...

mne

pre 13 godina

E ne postoje jadniji turisti od vas na cijeloj kugli zemaljskoj,đe god ste godinama bili niko vas više ne može očima viđet.Tako će te za par godina i iz grčke bit isprašeni.A vaša najveća želja se nikad neće ostvarit,nikad nećete imat "naše more".

dositej

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 23:07)

Bas nam je drago sto posedujes kamenu kucu. I sta kazes? Izdajes je za 300 evra dnevno? Svaka ti cast!

E, sada lepo, najpre procitaj sta normalni ljudi misle o tvom lupetanju (npr tvoj komentar na temu Hrvatska je nova Ibiza - "vodio ljubav sa 33 srpkinja..."):

http://www.b92.net/putovanja/komentari.php?nav_id=441475#k4138256

Zatim razmisli malo na temu: Zasto ljude koji zele da procitaju i prokomentarisu nesto o Hrvatskoj i Crnoj Gori smarati svojim imovinskimm stanjem i ljubavnim jadima? Mozda sam dodjes do spasonosnog zakljucka...

Popricaj malo sa roditeljima i prijateljima. Mozda ti pomognu.

CG

pre 13 godina

(mv, 30. jun 2010 21:32)

Posjedujem kamenu kucu klasicistickog stila sa top interijerom i dvoristem na obali kod Bigova koju izdajem od 300 evra dnevno uglavnom Rusima i zapdnim Evropljanima...
Tako da mi je i te kako u interesu da se CG sto brze pretvara u elitnu destinaciju...
Na ovaj nacin covijek moze uzeti do 30.000 evra u jednoj sezoni ...

FeboZg

pre 13 godina

(DzoniNS, 30. jun 2010 17:09)

A kako bi trebali zvati građane Crne Gore?

I naravno da se razlikujemo..po svemu..mi imamo državu koja je cjelovita,suverena na svom teritoriju,pobjedili smo u ratu,imamo more,autoceste,bolji image u svijetu,radišniji smo od vas,uredniji,napredniji,razvijeniji...razlike su velike

Djuro

pre 13 godina

Gospodin je verovatno,posle svega, mislio da nama,turistima iz Srbije,treba da plate 10 evra po danu da dodjemo u Crnu Goru.I,odmah da skratim pricu,brate malo je...moraces da pojacas dobrano,mnogo ste nas popljuvali pre samo par godina...

RADE

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 19:46)
Ovo mora da je neka sala,mi marljivo radimo na stvaranju luksuznih hotelskih kapaciteta za najvisu klijentelu i pratecu infrastrukturu .
Porto Montenegro,Orascom na Lustici,Sveti Stefan,novi luksuz hotel Splendid u Budvi su samo pocetci a krajnji cilj je da se za pet godina stvori kapacitet od oko 200.000 luksuz apartmana i vise luksuznih hotela duz obale,takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu.
Ako pogledamo brojke ova strategija je vec ove godine urodila plodom iako je tek na pocetku:
naime Crna Gora je ovoj godini zabiljezila pad od 11% u posjeti gostiju dok su ukupni prihodi od turizma porasli za 4% sto je jako dobro u uslovima svijetske krize gdje prihodi padaju!
Znaci manje turista ali sa znacajno vecim prometom od proslih godina po glavi,to je strategija koju cemo i dalje sprovoditi u dijelo.
Tako da ova prica ne pije vodu i samo pokazuju koliko birokrate poput Nenezica trose uzaludno poreske pare a neznaju nista.
Srecom privatni investitori odredjuju dalji razvoj crnogorskog turizma a ne ovake nesposobne birokrate poput Nenezica koji zove proletere iz susjednih zemalja koji nemaju ni hljeba jesti a kamoli za ljetovanje...


cuo sam za barokni stil,ali barokov jos ne.daj neki uput mali ako mozes da naucimo od tebe.steta je da zivimo u neznanju.

Amos

pre 13 godina

"rođački odnosi, odsustvo jezičke barijere" - o kojoj zemlji beše pričamo, o Bugarskoj? :)))

Prosto ne znam da li se brže stiže, da l su plaže čistije i da l su jeftiniji od ostalih. zbog čega bih pre išao tamo?

A možda ću i otići, čisto iz elitizma, jer CG sad "fura" taj elitni turizam :D

CG

pre 13 godina

Ovo mora da je neka sala,mi marljivo radimo na stvaranju luksuznih hotelskih kapaciteta za najvisu klijentelu i pratecu infrastrukturu .
Porto Montenegro,Orascom na Lustici,Sveti Stefan,novi luksuz hotel Splendid u Budvi su samo pocetci a krajnji cilj je da se za pet godina stvori kapacitet od oko 200.000 luksuz apartmana i vise luksuznih hotela duz obale,takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu.
Ako pogledamo brojke ova strategija je vec ove godine urodila plodom iako je tek na pocetku:
naime Crna Gora je ovoj godini zabiljezila pad od 11% u posjeti gostiju dok su ukupni prihodi od turizma porasli za 4% sto je jako dobro u uslovima svijetske krize gdje prihodi padaju!
Znaci manje turista ali sa znacajno vecim prometom od proslih godina po glavi,to je strategija koju cemo i dalje sprovoditi u dijelo.
Tako da ova prica ne pije vodu i samo pokazuju koliko birokrate poput Nenezica trose uzaludno poreske pare a neznaju nista.
Srecom privatni investitori odredjuju dalji razvoj crnogorskog turizma a ne ovake nesposobne birokrate poput Nenezica koji zove proletere iz susjednih zemalja koji nemaju ni hljeba jesti a kamoli za ljetovanje...

Savo

pre 13 godina

U Hrvatsku i Crnu Goru tamo nebi otisao ni da mi plate.Neljubaznost ,otvorena mrznja ,ismejavanje (paradajiz turisti),ja ne mogu da shvatim svakog Srbina koji ide tamo.
Neko iz Los Angeles-a

DzoniNS

pre 13 godina

@FeboZg
Od kad mi ljude iz Crne-Gore zovemo Crnogorci, misli o tome?

Crna gora je pokazala svoju turisticku zrelost, i nista vise :)

Bio sam u Hrvatskoj prosle godine, posto sam tamo letovao kao mali pre ratova (reko da vidim sta sam propustao).

I kad sam se vratio sta sam vide?

Apsolutno nista razlicito od ljudi iz Srbije.
Kao Hrvati i mi se razlikujem...
"Potpuno", bi neko rekao iz inostranstva.

Mislite da su u centru Splita Hrvati znali da sam ja Srbin iako sam pricao Srpski i da se nismo sprdali na racun Bosanaca itd., :)

A sto se tice psihe, nema razlike, sem sto jedni mrze Srbe a drugi ne znaju koga vise da mrze, Hrvate ili ...

PosmatraC

pre 13 godina

Mogu samo da zamislim sta se to nudi za 10 evra.Ali...kako pisu njihove novine "Vijesti" od sezone nema nista a pogotovo od Nemaca tj. Necermana, jer su im pre dve godine otkazali zbog visokih cena, lose usluge i jos par razloga pa se sada nudi "domacim" turistima po principu daj sta das.Ako cemo posteno i to im nije resenje vec jedna dugorocnija, postenija politika prema svakom gostu jer evric je evric bilo ciji daje.A i vreme je da Nikezic plati svoje promasaje o visokobudzetnom turizmu.

Uatovanje

pre 13 godina

@FeboZg
A ovo je još smešnije - kada jedan hrvat dođe na srpski forum i brani crnogorskog ministra koji nam priča neke bajke! :)))))
Daleko sam ja od sirotinje kao i tvoj komentar od mozga. Nego hajd' ti prvo pročitaj članak pa razmisli malo o njemu, ako već moraš da komentarišeš! Ili još bolje - lepo svojoj kući, bavi se turizmom, sezona vam je uveliko počela. A ova tema nema baš nikakve veze sa tobom. Što se mene tiče, neću ni kod njih ni kod vas, ima toliko interesantnih destinacija na svetu...

Aleksa

pre 13 godina

Hehehehe, stvarno smešno :-)
U Crnu Goru više nikada neću otići, taman da mi poklone ceo aranžman! Muka mi je od njihove "gostoprimljivosti", "ludih" noćnih provoda i "čistog" mora. Toliko je drugih destinacija u ponudi: Grčka, Španija, Italija, Turska, Egipat, Tunis, Bugarska, Zlatibor, Tara... Radije bi proveo leto u Beogradu i kupao se na Adi i Tašu! Čistije je i jeftinije definitivno.

Kelmi

pre 13 godina

Tek kad prepolove ovu cenu to ce biti ta realna cena
adekvatna kvalitetu CG mora, usluge i turizma. Dzabe za lose!

Ipak ne vredi mlatiti se bezveze toliko kilometara skoro nizasta.

I jednostavno je zavrseno sa time,a ovaj agresivni pokusaj "marketinga" i ovaj klovn Nenezić jos dublje zakopavaju tu cinjenicu - Srbi nece masovno ici na CG primorje.

Meni su cak trule i price o "nasem najlepsem Jadranu"
ima toliko toga da se vidi novog, da se ide dalje - stvarno nemam razloga da se osvrcem unazad.

Sem mozda kao usputna stanica dan, dva - na putu do jacih destinacija.

mirko

pre 13 godina

Najpre prica o milijarderima i elitnom turizmu. Jahte, vile, avioni, milioni...

A sad letovanje za 10 evra!

Prosto pocinjem da ih sazaljevam. Zamolio bih B92 da nam vise ne prenosi ovakve clanke. Grehota je da im se podsmevamo.

sale novosadjanin

pre 13 godina

ja lepo reko pre 10 godina-bice dzabe.
evoim visoki turizam
zovite sve svoje iz srbije-mozda vas bude vise.
mne-ble nikada.ni ja ni moja porodica.
PRAVAC HRVATSKA.

Programer

pre 13 godina

>>Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije primetio sjajnu reklamu sa sloganom „Zove more - Crna Gora“ i odmah poželeo da bude tamo

Evo, ja nisam pozeleo da budem tamo. Za ostalih 6 miliona gradjana Srbije ne znam.

FeboZg

pre 13 godina

(Uatovanje, 30. jun 2010 10:52)

Vama komšijama je i 2 eura preskupo..tko ste vi da se ismijavate iz nekoga???Gdje je vaš turizam komšinice???

Sirotinjo spustite se na zemlju već jednom i pogledajte istini u oći..velesilo u regionu i vasionu..koji ste vi pak faktor da se smijete Crnogorcima?

moje skromno misljenje

pre 13 godina

"Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije primetio sjajnu reklamu sa sloganom „Zove more - Crna Gora“ i odmah poželeo da bude tamo"

Pretpostavljam da sam ja izuzetak! ;)

Programer

pre 13 godina

>>Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije primetio sjajnu reklamu sa sloganom „Zove more - Crna Gora“ i odmah poželeo da bude tamo

Evo, ja nisam pozeleo da budem tamo. Za ostalih 6 miliona gradjana Srbije ne znam.

moje skromno misljenje

pre 13 godina

"Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije primetio sjajnu reklamu sa sloganom „Zove more - Crna Gora“ i odmah poželeo da bude tamo"

Pretpostavljam da sam ja izuzetak! ;)

mirko

pre 13 godina

Najpre prica o milijarderima i elitnom turizmu. Jahte, vile, avioni, milioni...

A sad letovanje za 10 evra!

Prosto pocinjem da ih sazaljevam. Zamolio bih B92 da nam vise ne prenosi ovakve clanke. Grehota je da im se podsmevamo.

Aleksa

pre 13 godina

Hehehehe, stvarno smešno :-)
U Crnu Goru više nikada neću otići, taman da mi poklone ceo aranžman! Muka mi je od njihove "gostoprimljivosti", "ludih" noćnih provoda i "čistog" mora. Toliko je drugih destinacija u ponudi: Grčka, Španija, Italija, Turska, Egipat, Tunis, Bugarska, Zlatibor, Tara... Radije bi proveo leto u Beogradu i kupao se na Adi i Tašu! Čistije je i jeftinije definitivno.

Miloš_Bar

pre 13 godina

@mne
Dok je takvih kao što si ti kod nas,i ne treba niko ni da nam dođe više.Umjesto da se radujemo svakom gostu koji bi došao bez obzira odakle je ,pa i da je "paradajz" turista,(a koliko sam za svojih 33 god. vidio, nema većih "paradajz" turista od NAŠIH iz MNE)takvi kao što si ti se trude da ih ovakvim nebuloznim komentarima otjeraju što dalje.Očigledno ne živiš od turizma.
Na žalost materijalna situacija je takva da i ti "PARADAJZ" turisti troše onoliko koliko mogu.A nešto moraju da potroše,moraju da jedu,da spavaju negdje...Ma sve i da ne potroše ništa ( a to je jedino mjerilo o čovjeku danas u MNE ) ja volim da dođu.Bar manje gledam našu "gospodu" u kradenim kolima kako troše po kafanama tuđ novac ...

Savo

pre 13 godina

U Hrvatsku i Crnu Goru tamo nebi otisao ni da mi plate.Neljubaznost ,otvorena mrznja ,ismejavanje (paradajiz turisti),ja ne mogu da shvatim svakog Srbina koji ide tamo.
Neko iz Los Angeles-a

Uatovanje

pre 13 godina

@FeboZg
A ovo je još smešnije - kada jedan hrvat dođe na srpski forum i brani crnogorskog ministra koji nam priča neke bajke! :)))))
Daleko sam ja od sirotinje kao i tvoj komentar od mozga. Nego hajd' ti prvo pročitaj članak pa razmisli malo o njemu, ako već moraš da komentarišeš! Ili još bolje - lepo svojoj kući, bavi se turizmom, sezona vam je uveliko počela. A ova tema nema baš nikakve veze sa tobom. Što se mene tiče, neću ni kod njih ni kod vas, ima toliko interesantnih destinacija na svetu...

Amos

pre 13 godina

"rođački odnosi, odsustvo jezičke barijere" - o kojoj zemlji beše pričamo, o Bugarskoj? :)))

Prosto ne znam da li se brže stiže, da l su plaže čistije i da l su jeftiniji od ostalih. zbog čega bih pre išao tamo?

A možda ću i otići, čisto iz elitizma, jer CG sad "fura" taj elitni turizam :D

Kelmi

pre 13 godina

Tek kad prepolove ovu cenu to ce biti ta realna cena
adekvatna kvalitetu CG mora, usluge i turizma. Dzabe za lose!

Ipak ne vredi mlatiti se bezveze toliko kilometara skoro nizasta.

I jednostavno je zavrseno sa time,a ovaj agresivni pokusaj "marketinga" i ovaj klovn Nenezić jos dublje zakopavaju tu cinjenicu - Srbi nece masovno ici na CG primorje.

Meni su cak trule i price o "nasem najlepsem Jadranu"
ima toliko toga da se vidi novog, da se ide dalje - stvarno nemam razloga da se osvrcem unazad.

Sem mozda kao usputna stanica dan, dva - na putu do jacih destinacija.

RADE

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 19:46)
Ovo mora da je neka sala,mi marljivo radimo na stvaranju luksuznih hotelskih kapaciteta za najvisu klijentelu i pratecu infrastrukturu .
Porto Montenegro,Orascom na Lustici,Sveti Stefan,novi luksuz hotel Splendid u Budvi su samo pocetci a krajnji cilj je da se za pet godina stvori kapacitet od oko 200.000 luksuz apartmana i vise luksuznih hotela duz obale,takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu.
Ako pogledamo brojke ova strategija je vec ove godine urodila plodom iako je tek na pocetku:
naime Crna Gora je ovoj godini zabiljezila pad od 11% u posjeti gostiju dok su ukupni prihodi od turizma porasli za 4% sto je jako dobro u uslovima svijetske krize gdje prihodi padaju!
Znaci manje turista ali sa znacajno vecim prometom od proslih godina po glavi,to je strategija koju cemo i dalje sprovoditi u dijelo.
Tako da ova prica ne pije vodu i samo pokazuju koliko birokrate poput Nenezica trose uzaludno poreske pare a neznaju nista.
Srecom privatni investitori odredjuju dalji razvoj crnogorskog turizma a ne ovake nesposobne birokrate poput Nenezica koji zove proletere iz susjednih zemalja koji nemaju ni hljeba jesti a kamoli za ljetovanje...


cuo sam za barokni stil,ali barokov jos ne.daj neki uput mali ako mozes da naucimo od tebe.steta je da zivimo u neznanju.

pivljanin

pre 13 godina

E ne postoje jadniji turisti od vas na cijeloj kugli zemaljskoj,đe god ste godinama bili niko vas više ne može očima viđet.Tako će te za par godina i iz grčke bit isprašeni.A vaša najveća želja se nikad neće ostvarit,nikad nećete imat "naše more".
(mne, 1. jul 2010 10:53)

U poslednjih desetak godina obišao sam mnoge turističke destinacije: Krit, Sardinija, Sicilija, Tunis, Luksor, Španija, Baleari... i nigde, ali nigde nisam sreo nijednog turistu iz MNE(izuzev jednok Podgoričanina koji je više vremena provodio u BG nego u PG). Vi iz MNE ne letujete ni na svom "moru". I ti ovde pričaš da su gosti iz Srbije jadni. Ako su toliko nevažni za vašu ekološku državu što ste nam se na glavu popeli reklamama, pozivima, saopštenjima iz Vlade i ministarstva turizma...Ne može se u BG živeti od MNE i CRO turizma. Skinite nam se više sa vrata i vi i CRO. Većina Srba neće ići u MNE i CRO. Srbi idu mahom u Grčku koja je i čistija, i lepša, o plažama da ne govorim. Uostalom tamo na plaži ne može da osvane mrtva krava ili konj i da se do podne brčka u plićaka. Zbog takvih kao što si ti i tebi slični nikada, ali nikada neću više proći kroz CG. Žao mi je jedino što se u Srbiji polako stvara stereotip da su svi u CG poput tebe. A to nije tačno.

dositej

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 23:07)

Bas nam je drago sto posedujes kamenu kucu. I sta kazes? Izdajes je za 300 evra dnevno? Svaka ti cast!

E, sada lepo, najpre procitaj sta normalni ljudi misle o tvom lupetanju (npr tvoj komentar na temu Hrvatska je nova Ibiza - "vodio ljubav sa 33 srpkinja..."):

http://www.b92.net/putovanja/komentari.php?nav_id=441475#k4138256

Zatim razmisli malo na temu: Zasto ljude koji zele da procitaju i prokomentarisu nesto o Hrvatskoj i Crnoj Gori smarati svojim imovinskimm stanjem i ljubavnim jadima? Mozda sam dodjes do spasonosnog zakljucka...

Popricaj malo sa roditeljima i prijateljima. Mozda ti pomognu.

dositej

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 23:07)

Citam tvoj komentar:
"...takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu."

Klasicisticka vila u Barokovom stilu, kazes?
Posalji nam, molim te, link sa fotkama jedne takve vile!
Bas me zanima kako to izgleda!

Uzgred, jesi li cuo za Nusica? Ili Steriju Popovica? Ne, ne, nisu fudbaleri Partizana...

Djuro

pre 13 godina

Gospodin je verovatno,posle svega, mislio da nama,turistima iz Srbije,treba da plate 10 evra po danu da dodjemo u Crnu Goru.I,odmah da skratim pricu,brate malo je...moraces da pojacas dobrano,mnogo ste nas popljuvali pre samo par godina...

DzoniNS

pre 13 godina

@FeboZg
Od kad mi ljude iz Crne-Gore zovemo Crnogorci, misli o tome?

Crna gora je pokazala svoju turisticku zrelost, i nista vise :)

Bio sam u Hrvatskoj prosle godine, posto sam tamo letovao kao mali pre ratova (reko da vidim sta sam propustao).

I kad sam se vratio sta sam vide?

Apsolutno nista razlicito od ljudi iz Srbije.
Kao Hrvati i mi se razlikujem...
"Potpuno", bi neko rekao iz inostranstva.

Mislite da su u centru Splita Hrvati znali da sam ja Srbin iako sam pricao Srpski i da se nismo sprdali na racun Bosanaca itd., :)

A sto se tice psihe, nema razlike, sem sto jedni mrze Srbe a drugi ne znaju koga vise da mrze, Hrvate ili ...

vracharac

pre 13 godina

Gosp Nenezic zna dobro da u Srbiji CG vise ne zanima one koji mogu iole da se otvore za letovanje Pogotovo sad kad nema vise zezanja oko viza. Goodbye Montenegro, mozda nekad iz nostalgije inace.........

sale novosadjanin

pre 13 godina

ja lepo reko pre 10 godina-bice dzabe.
evoim visoki turizam
zovite sve svoje iz srbije-mozda vas bude vise.
mne-ble nikada.ni ja ni moja porodica.
PRAVAC HRVATSKA.

PosmatraC

pre 13 godina

Mogu samo da zamislim sta se to nudi za 10 evra.Ali...kako pisu njihove novine "Vijesti" od sezone nema nista a pogotovo od Nemaca tj. Necermana, jer su im pre dve godine otkazali zbog visokih cena, lose usluge i jos par razloga pa se sada nudi "domacim" turistima po principu daj sta das.Ako cemo posteno i to im nije resenje vec jedna dugorocnija, postenija politika prema svakom gostu jer evric je evric bilo ciji daje.A i vreme je da Nikezic plati svoje promasaje o visokobudzetnom turizmu.

sRBIJa

pre 13 godina

Nikad ni u C. Goru ni u Hrvatsku, moze Grcka i svi ostali... Kakva je C.G. ekoloska drzava, a dave se u smecu, pa jos im i crkotine po plazama stoje po 4 sata dok se ne dogovore ko ce to da skloni... Nemate ni vode u sred sezone a kamoli sta drugo,a kroz plazu tece kanalizacija-npr. na Slovenskoj u Budvi tacno ispod tobogana! BOJKOT ZAUVEK! A mozete i vi da se vratite u vasu lepu CG...

FeboZg

pre 13 godina

(Uatovanje, 30. jun 2010 10:52)

Vama komšijama je i 2 eura preskupo..tko ste vi da se ismijavate iz nekoga???Gdje je vaš turizam komšinice???

Sirotinjo spustite se na zemlju već jednom i pogledajte istini u oći..velesilo u regionu i vasionu..koji ste vi pak faktor da se smijete Crnogorcima?

danilo

pre 13 godina

U CG se kao kod kuće ne oseća bar pola njenih stanovnika. Mislite o tome! Što se mene tiče, neka popune kapacitete Hrvatima i Albancima, moj dinar ta "prijateljska" zemlja više videti neće!

Miroslav

pre 13 godina

(CG, 3. jul 2010 12:20)
(mne, 2. jul 2010 10:00)

Kada procitam vase komentare, nije mi jasno sta tipovi kao sto ste vas dvojica oupste traze na sajtu B92?

Nakacite se lepo na neki sajt koji posecuju bogati Rusi, ili Englesko plemstvo, pa sa njima lepo raspr(e)dajte o elitnom turizmu i klasicistickim vilama barokovog stila. Mozda vam oni nesto i objasne usput...
Ostavite se Srbije i sajta B92! On sluzi da mi, turisti iz Srbije nesto procitamo i prokomentarisemo. Posto vas dvojica niste turisti iz Srbije, najpre se upisite u skolu Engleskog i Ruskog, pa lepo na Guarian, BBC...
Pa njih smarajte.
Nama se skinite vise sa ...!

mv

pre 13 godina

@mne
Otkud tebi taj trip da neko u Srbiji polaze pravo na crnogorsko more??? Ti samo o tome drobis. "Ko o cemu, baba o ustipcima". Crna Gora je 1992. glasala za zajednicku drzavu. OK. 2006. odlucila je drugacije. Opet OK. O cemu ti pricas? Pa mi smo placali letovanje i pre i posle referenduma. Uvek smo mogli biti samo gosti. Ko je tebe toliko naplasio Srbima?

mv

pre 13 godina

@CG
Bigova je lepo mesto. Svidelo mi se to sto svud okolo pada kisa, a Bigovu zaobilazi. Cisto da shvatis da ja mogu da priustim letovanje u tvojoj kuci. A sta cemo sa 60.000 primoraca koji imaju smestaj na moru nize klase? Oni treba da pomru od gladi, da bi se ministar hvalio deviznim prilivom? Ponekad pricate kao da vam svi drugi gosti osim Srba placaju turu pica novcanicom od 500 eur, i ne traze kusur...Uostalom, baci pogled na komentar Milosa Baranina.

mv

pre 13 godina

CG, citirao si moj komentar, a onda ga "preveo" u nesto sto ja nisam rekao.
Evo, imas jedno pored drugog, pa vidi ima li tvoj odgovor ikakve veze s onim sto sam napisao.
Kao kad bih ja tebe sad napao zbog sirine zeleznickog koloseka u Rusiji.
Inace, niko u Bigovi nece reci "Bigovo", niti ce ijedan Crnogorac iz Crne Gore reci "evro". Malo ti se posrbijanio govor. Mozda je vreme da diplomiras, i da ides kuci, da obnovis jezik.

Miroslav

pre 13 godina

(mne, 5. jul 2010 14:01)

Pa ti onda nemoj posecivati sajt B92! Lepo ti se kaze da pronadjes sebi neku zanimaciju u svojoj Crnoj Gori. Valjda ima i kod vas neki zanimljiv sajt, na kome ti mozes da se prepucavas sa sebi slicnima.
Lepo ti kazem da B92 sluzi da turisti iz SRBIJE razmene iskustva sa svolih putovanja. Ti nisi turista iz Srbije, i ja stvarno ne kapiram da si toliko dokon da nas davis svojim nesuvislim komentarima. Ja ne posecujem Crnogorske sajtove. Ne zanima me sta tamo pisu ljudi. Ne komentarisem. Prosto nije to meni namenjeno. Razumes li sta ti govorim?

Drugo, da li sam ja igde napisao nesto ruzno o Crnoj Gori? Licno nemam nista protiv Crne Gore. Stavise imam tamo tetku i dva brata koji zive u Budvi. Tamo sam bio najmanje 30 puta u poslednjih 20 godina. U poslednje vreme najcesce ih posecujem s proleca ili jeseni, posto imamo vise vremena da se druzimo. U poslednjih 10-tak godina ne letujemo u Crnoj Gori, posto je na plazama na kojima smo mi voleli da boravimo (Jaz, Kamenovo, Drobni Pijesak...) velika guzva, a i povratak sa plaze ka Budvi je traumatican, zbog lose organizovane saobracajne infrastrukture. Nadam se da sam ti sada malo razjasnio situaciju.

Trece: Moj komentar se odnosio na nekulturno ponasanje dvojice malogradjana (pogodi ko su ta dvojica). I poruka je jasna: Nadji sebi drugu zabavu, ostavi se sajta B92. Nas ne zanimaju ljubavni jadi niti imovinsko stanje tebe i tvog drugara CG. Nemoj, bre da nas smaras!

Jel' ti sad jasno?

CG

pre 13 godina

Ovo mora da je neka sala,mi marljivo radimo na stvaranju luksuznih hotelskih kapaciteta za najvisu klijentelu i pratecu infrastrukturu .
Porto Montenegro,Orascom na Lustici,Sveti Stefan,novi luksuz hotel Splendid u Budvi su samo pocetci a krajnji cilj je da se za pet godina stvori kapacitet od oko 200.000 luksuz apartmana i vise luksuznih hotela duz obale,takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu.
Ako pogledamo brojke ova strategija je vec ove godine urodila plodom iako je tek na pocetku:
naime Crna Gora je ovoj godini zabiljezila pad od 11% u posjeti gostiju dok su ukupni prihodi od turizma porasli za 4% sto je jako dobro u uslovima svijetske krize gdje prihodi padaju!
Znaci manje turista ali sa znacajno vecim prometom od proslih godina po glavi,to je strategija koju cemo i dalje sprovoditi u dijelo.
Tako da ova prica ne pije vodu i samo pokazuju koliko birokrate poput Nenezica trose uzaludno poreske pare a neznaju nista.
Srecom privatni investitori odredjuju dalji razvoj crnogorskog turizma a ne ovake nesposobne birokrate poput Nenezica koji zove proletere iz susjednih zemalja koji nemaju ni hljeba jesti a kamoli za ljetovanje...

mv

pre 13 godina

Miroslave, ne vredi. On je jedan od onih koji smatraju da je Crna Gora samo njihova, a da je Srbija zajednička...Neće on to ukapirati, veruj mi...Taj čimi čuje drugačije mišljenje, dobije napad histerije, ne može se takvima ništa objasniti...Lepo si ti to rekao, da ima imalo dostojanstva, priznao bi da si ga dotukao, ali kao što vidiš...Smarač ostaje smarač. Tako ga zovu svugde gde se pojavi....

dositej

pre 13 godina

(mne, 5. jul 2010 14:01)

Jel' tebi neko zabranio da radis nesto u Crnoj Gori? Procitaj ponovo moj prethodni komentar, pa ako imas teskoca da ga ukapiras, pitaj.

Lupetanje o Kosovu i Kninu pokazuje da ama bas nista nisi shvatio (ili da se pravis lud).

Jos nesto da te posavetujem:
Kod kuce radis sta god hoces, ako se ukucani slazu sa time. A kad dodjes u goste, trudis se da se ponasas lepo i civilizovano. Ako vec kod svoje kuce nemas obicaj da se kulturno ponasas onda posmatras malo oko sebe, pa se potrudis da tvoje nevaspitanje ne ugrozava ljude u ciju si kucu dosao.

Kapiras sta hocu da ti kazem?

mne

pre 13 godina

E ne postoje jadniji turisti od vas na cijeloj kugli zemaljskoj,đe god ste godinama bili niko vas više ne može očima viđet.Tako će te za par godina i iz grčke bit isprašeni.A vaša najveća želja se nikad neće ostvarit,nikad nećete imat "naše more".

Dejan

pre 13 godina

Nije da cu u CG, ali brate mili koliko ovde ljudi koji pisu u ime Srba. Pa, zar sami sebi niste smesni kada pisete da Srbi nece tamo i tamo. Odakle vi znate gde ce Srbi da idu ? Vecina nigde.

mne

pre 13 godina

Miloš Bar
Odmah da ti kažem da ja nemam nista protiv turista ni iz Srbije ,ni bilo odakle.Ali ako se ne kome ne sviđa CG ok ,ali nemoj da pljuješ po onome sto ti je do juče bilo odlično jer nisi mogao niđe drugo.Druga stvar,ti si vjerovatno jedan od onih tzv. srbina iz CG koji su izgoreli sto je došlo do do referenduma pa sad ližeš d....e svakom ko kaže nešto protiv Crne Gore.
Svaki turista je dobro došao ali kao sto ja poštujem svaku zemlju u koju pođem tako i svako ko dolazi treba da shvati da je došao u goste,a ne na svoje.E tek onda možemo razgovarat o našem dobrom ili lošem gostoprimstvu.

SerdarBG

pre 13 godina

(mne, 6. jul 2010 11:58)

Kad sledeci put dodjes u BGD najpre nauci da koristis javni WC. I povuci vodu kad zavrsis.
Zivot u gradu podrazumeva da ne mozes bas uvek da radis sta hoces i kada hoces. To nije ogranicenje tvojih sloboda, vec obzirnost prema drugima...

FeboZg

pre 13 godina

(DzoniNS, 30. jun 2010 17:09)

A kako bi trebali zvati građane Crne Gore?

I naravno da se razlikujemo..po svemu..mi imamo državu koja je cjelovita,suverena na svom teritoriju,pobjedili smo u ratu,imamo more,autoceste,bolji image u svijetu,radišniji smo od vas,uredniji,napredniji,razvijeniji...razlike su velike

CG

pre 13 godina

(mv, 30. jun 2010 21:32)

Posjedujem kamenu kucu klasicistickog stila sa top interijerom i dvoristem na obali kod Bigova koju izdajem od 300 evra dnevno uglavnom Rusima i zapdnim Evropljanima...
Tako da mi je i te kako u interesu da se CG sto brze pretvara u elitnu destinaciju...
Na ovaj nacin covijek moze uzeti do 30.000 evra u jednoj sezoni ...

mne

pre 13 godina

(Miroslav, 4. jul 2010 10:15)
Koliko ja vidim mi smo vama trn u oku, a naročito vaša b92.Kad se neko pos..e u CG ,ođe je to udarna vijest!Uostalom , i pored te vase priče evo se ne može od vas proć kroz Budvu.Ali ti to neznas jer si se cijeli život kupao samo u kakvoj močvari ili jarku!

mne

pre 13 godina

(Miroslav, 5. jul 2010 22:25)
Ne, ti ćeš mi zabranit slobodu izražavanja,ali ne čudi me tebi i takvima kad nešto ne odgovara samo bi ste zabranili.Ajd na Kosovo pa zabrani nešto veliki Srbine,ili u Knin,ili dođi ovamo pa zabrani.Sjediš tu u fotelju i prdenjaš svašta.Imam pravo daposjećujem sajtove koje god oću i da pišem što oću, a ti pati!

CG

pre 13 godina

•@CG
Bigova je lepo mesto. Svidelo mi se to sto svud okolo pada kisa, a Bigovu zaobilazi. Cisto da shvatis da ja mogu da priustim letovanje u tvojoj kuci. A sta cemo sa 60.000 primoraca koji imaju smestaj na moru nize klase? Oni treba da pomru od gladi, da bi se ministar hvalio deviznim prilivom? Ponekad pricate kao da vam svi drugi gosti osim Srba placaju turu pica novcanicom od 500 eur, i ne traze kusur...Uostalom, baci pogled na komentar Milosa Baranina.
(mv, 1. jul 2010 17:06)

Zasto stavljas moje imanje u kontekst sa tih "60.000" beskucnih primoraca(koji su plod tvoje maste ali dobro)?
A sta bi ti to predlozio da rjesimo problem tih beskucnika?
Da mi drpnes imanje ,nacionalizujes ga i podjelis bezkucnicima i sebi navrnes isto malo,a?Jel tako?
Eto,dosao je do izrazaj tvoj i vecini Srbijanaca mentalitet,nemoj da slucajno nesto stvoris nego ga otmi a ako neko ima i 5 evra vise u dzepu od tebe obavezno u zatvor sa njime...
Sa ovakim mentalitetom ne cudi sto je Srbija i pored ogromne rude,poljoprivredno jake Vojvodine i kako tako skolovanog stanovnistva ipak najsiromasnija zemlja u Evropi...

FeboZg

pre 13 godina

(Uatovanje, 30. jun 2010 10:52)

Vama komšijama je i 2 eura preskupo..tko ste vi da se ismijavate iz nekoga???Gdje je vaš turizam komšinice???

Sirotinjo spustite se na zemlju već jednom i pogledajte istini u oći..velesilo u regionu i vasionu..koji ste vi pak faktor da se smijete Crnogorcima?

mne

pre 13 godina

E ne postoje jadniji turisti od vas na cijeloj kugli zemaljskoj,đe god ste godinama bili niko vas više ne može očima viđet.Tako će te za par godina i iz grčke bit isprašeni.A vaša najveća želja se nikad neće ostvarit,nikad nećete imat "naše more".

FeboZg

pre 13 godina

(DzoniNS, 30. jun 2010 17:09)

A kako bi trebali zvati građane Crne Gore?

I naravno da se razlikujemo..po svemu..mi imamo državu koja je cjelovita,suverena na svom teritoriju,pobjedili smo u ratu,imamo more,autoceste,bolji image u svijetu,radišniji smo od vas,uredniji,napredniji,razvijeniji...razlike su velike

sale novosadjanin

pre 13 godina

ja lepo reko pre 10 godina-bice dzabe.
evoim visoki turizam
zovite sve svoje iz srbije-mozda vas bude vise.
mne-ble nikada.ni ja ni moja porodica.
PRAVAC HRVATSKA.

CG

pre 13 godina

Ovo mora da je neka sala,mi marljivo radimo na stvaranju luksuznih hotelskih kapaciteta za najvisu klijentelu i pratecu infrastrukturu .
Porto Montenegro,Orascom na Lustici,Sveti Stefan,novi luksuz hotel Splendid u Budvi su samo pocetci a krajnji cilj je da se za pet godina stvori kapacitet od oko 200.000 luksuz apartmana i vise luksuznih hotela duz obale,takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu.
Ako pogledamo brojke ova strategija je vec ove godine urodila plodom iako je tek na pocetku:
naime Crna Gora je ovoj godini zabiljezila pad od 11% u posjeti gostiju dok su ukupni prihodi od turizma porasli za 4% sto je jako dobro u uslovima svijetske krize gdje prihodi padaju!
Znaci manje turista ali sa znacajno vecim prometom od proslih godina po glavi,to je strategija koju cemo i dalje sprovoditi u dijelo.
Tako da ova prica ne pije vodu i samo pokazuju koliko birokrate poput Nenezica trose uzaludno poreske pare a neznaju nista.
Srecom privatni investitori odredjuju dalji razvoj crnogorskog turizma a ne ovake nesposobne birokrate poput Nenezica koji zove proletere iz susjednih zemalja koji nemaju ni hljeba jesti a kamoli za ljetovanje...

CG

pre 13 godina

(mv, 30. jun 2010 21:32)

Posjedujem kamenu kucu klasicistickog stila sa top interijerom i dvoristem na obali kod Bigova koju izdajem od 300 evra dnevno uglavnom Rusima i zapdnim Evropljanima...
Tako da mi je i te kako u interesu da se CG sto brze pretvara u elitnu destinaciju...
Na ovaj nacin covijek moze uzeti do 30.000 evra u jednoj sezoni ...

mne

pre 13 godina

Miloš Bar
Odmah da ti kažem da ja nemam nista protiv turista ni iz Srbije ,ni bilo odakle.Ali ako se ne kome ne sviđa CG ok ,ali nemoj da pljuješ po onome sto ti je do juče bilo odlično jer nisi mogao niđe drugo.Druga stvar,ti si vjerovatno jedan od onih tzv. srbina iz CG koji su izgoreli sto je došlo do do referenduma pa sad ližeš d....e svakom ko kaže nešto protiv Crne Gore.
Svaki turista je dobro došao ali kao sto ja poštujem svaku zemlju u koju pođem tako i svako ko dolazi treba da shvati da je došao u goste,a ne na svoje.E tek onda možemo razgovarat o našem dobrom ili lošem gostoprimstvu.

mne

pre 13 godina

(Miroslav, 4. jul 2010 10:15)
Koliko ja vidim mi smo vama trn u oku, a naročito vaša b92.Kad se neko pos..e u CG ,ođe je to udarna vijest!Uostalom , i pored te vase priče evo se ne može od vas proć kroz Budvu.Ali ti to neznas jer si se cijeli život kupao samo u kakvoj močvari ili jarku!

Savo

pre 13 godina

U Hrvatsku i Crnu Goru tamo nebi otisao ni da mi plate.Neljubaznost ,otvorena mrznja ,ismejavanje (paradajiz turisti),ja ne mogu da shvatim svakog Srbina koji ide tamo.
Neko iz Los Angeles-a

Programer

pre 13 godina

>>Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije primetio sjajnu reklamu sa sloganom „Zove more - Crna Gora“ i odmah poželeo da bude tamo

Evo, ja nisam pozeleo da budem tamo. Za ostalih 6 miliona gradjana Srbije ne znam.

mne

pre 13 godina

(Miroslav, 5. jul 2010 22:25)
Ne, ti ćeš mi zabranit slobodu izražavanja,ali ne čudi me tebi i takvima kad nešto ne odgovara samo bi ste zabranili.Ajd na Kosovo pa zabrani nešto veliki Srbine,ili u Knin,ili dođi ovamo pa zabrani.Sjediš tu u fotelju i prdenjaš svašta.Imam pravo daposjećujem sajtove koje god oću i da pišem što oću, a ti pati!

Dejan

pre 13 godina

Nije da cu u CG, ali brate mili koliko ovde ljudi koji pisu u ime Srba. Pa, zar sami sebi niste smesni kada pisete da Srbi nece tamo i tamo. Odakle vi znate gde ce Srbi da idu ? Vecina nigde.

CG

pre 13 godina

•@CG
Bigova je lepo mesto. Svidelo mi se to sto svud okolo pada kisa, a Bigovu zaobilazi. Cisto da shvatis da ja mogu da priustim letovanje u tvojoj kuci. A sta cemo sa 60.000 primoraca koji imaju smestaj na moru nize klase? Oni treba da pomru od gladi, da bi se ministar hvalio deviznim prilivom? Ponekad pricate kao da vam svi drugi gosti osim Srba placaju turu pica novcanicom od 500 eur, i ne traze kusur...Uostalom, baci pogled na komentar Milosa Baranina.
(mv, 1. jul 2010 17:06)

Zasto stavljas moje imanje u kontekst sa tih "60.000" beskucnih primoraca(koji su plod tvoje maste ali dobro)?
A sta bi ti to predlozio da rjesimo problem tih beskucnika?
Da mi drpnes imanje ,nacionalizujes ga i podjelis bezkucnicima i sebi navrnes isto malo,a?Jel tako?
Eto,dosao je do izrazaj tvoj i vecini Srbijanaca mentalitet,nemoj da slucajno nesto stvoris nego ga otmi a ako neko ima i 5 evra vise u dzepu od tebe obavezno u zatvor sa njime...
Sa ovakim mentalitetom ne cudi sto je Srbija i pored ogromne rude,poljoprivredno jake Vojvodine i kako tako skolovanog stanovnistva ipak najsiromasnija zemlja u Evropi...

moje skromno misljenje

pre 13 godina

"Gotovo da nema čoveka u Srbiji koji nije primetio sjajnu reklamu sa sloganom „Zove more - Crna Gora“ i odmah poželeo da bude tamo"

Pretpostavljam da sam ja izuzetak! ;)

Aleksa

pre 13 godina

Hehehehe, stvarno smešno :-)
U Crnu Goru više nikada neću otići, taman da mi poklone ceo aranžman! Muka mi je od njihove "gostoprimljivosti", "ludih" noćnih provoda i "čistog" mora. Toliko je drugih destinacija u ponudi: Grčka, Španija, Italija, Turska, Egipat, Tunis, Bugarska, Zlatibor, Tara... Radije bi proveo leto u Beogradu i kupao se na Adi i Tašu! Čistije je i jeftinije definitivno.

mirko

pre 13 godina

Najpre prica o milijarderima i elitnom turizmu. Jahte, vile, avioni, milioni...

A sad letovanje za 10 evra!

Prosto pocinjem da ih sazaljevam. Zamolio bih B92 da nam vise ne prenosi ovakve clanke. Grehota je da im se podsmevamo.

Uatovanje

pre 13 godina

@FeboZg
A ovo je još smešnije - kada jedan hrvat dođe na srpski forum i brani crnogorskog ministra koji nam priča neke bajke! :)))))
Daleko sam ja od sirotinje kao i tvoj komentar od mozga. Nego hajd' ti prvo pročitaj članak pa razmisli malo o njemu, ako već moraš da komentarišeš! Ili još bolje - lepo svojoj kući, bavi se turizmom, sezona vam je uveliko počela. A ova tema nema baš nikakve veze sa tobom. Što se mene tiče, neću ni kod njih ni kod vas, ima toliko interesantnih destinacija na svetu...

DzoniNS

pre 13 godina

@FeboZg
Od kad mi ljude iz Crne-Gore zovemo Crnogorci, misli o tome?

Crna gora je pokazala svoju turisticku zrelost, i nista vise :)

Bio sam u Hrvatskoj prosle godine, posto sam tamo letovao kao mali pre ratova (reko da vidim sta sam propustao).

I kad sam se vratio sta sam vide?

Apsolutno nista razlicito od ljudi iz Srbije.
Kao Hrvati i mi se razlikujem...
"Potpuno", bi neko rekao iz inostranstva.

Mislite da su u centru Splita Hrvati znali da sam ja Srbin iako sam pricao Srpski i da se nismo sprdali na racun Bosanaca itd., :)

A sto se tice psihe, nema razlike, sem sto jedni mrze Srbe a drugi ne znaju koga vise da mrze, Hrvate ili ...

Kelmi

pre 13 godina

Tek kad prepolove ovu cenu to ce biti ta realna cena
adekvatna kvalitetu CG mora, usluge i turizma. Dzabe za lose!

Ipak ne vredi mlatiti se bezveze toliko kilometara skoro nizasta.

I jednostavno je zavrseno sa time,a ovaj agresivni pokusaj "marketinga" i ovaj klovn Nenezić jos dublje zakopavaju tu cinjenicu - Srbi nece masovno ici na CG primorje.

Meni su cak trule i price o "nasem najlepsem Jadranu"
ima toliko toga da se vidi novog, da se ide dalje - stvarno nemam razloga da se osvrcem unazad.

Sem mozda kao usputna stanica dan, dva - na putu do jacih destinacija.

pivljanin

pre 13 godina

E ne postoje jadniji turisti od vas na cijeloj kugli zemaljskoj,đe god ste godinama bili niko vas više ne može očima viđet.Tako će te za par godina i iz grčke bit isprašeni.A vaša najveća želja se nikad neće ostvarit,nikad nećete imat "naše more".
(mne, 1. jul 2010 10:53)

U poslednjih desetak godina obišao sam mnoge turističke destinacije: Krit, Sardinija, Sicilija, Tunis, Luksor, Španija, Baleari... i nigde, ali nigde nisam sreo nijednog turistu iz MNE(izuzev jednok Podgoričanina koji je više vremena provodio u BG nego u PG). Vi iz MNE ne letujete ni na svom "moru". I ti ovde pričaš da su gosti iz Srbije jadni. Ako su toliko nevažni za vašu ekološku državu što ste nam se na glavu popeli reklamama, pozivima, saopštenjima iz Vlade i ministarstva turizma...Ne može se u BG živeti od MNE i CRO turizma. Skinite nam se više sa vrata i vi i CRO. Većina Srba neće ići u MNE i CRO. Srbi idu mahom u Grčku koja je i čistija, i lepša, o plažama da ne govorim. Uostalom tamo na plaži ne može da osvane mrtva krava ili konj i da se do podne brčka u plićaka. Zbog takvih kao što si ti i tebi slični nikada, ali nikada neću više proći kroz CG. Žao mi je jedino što se u Srbiji polako stvara stereotip da su svi u CG poput tebe. A to nije tačno.

sRBIJa

pre 13 godina

Nikad ni u C. Goru ni u Hrvatsku, moze Grcka i svi ostali... Kakva je C.G. ekoloska drzava, a dave se u smecu, pa jos im i crkotine po plazama stoje po 4 sata dok se ne dogovore ko ce to da skloni... Nemate ni vode u sred sezone a kamoli sta drugo,a kroz plazu tece kanalizacija-npr. na Slovenskoj u Budvi tacno ispod tobogana! BOJKOT ZAUVEK! A mozete i vi da se vratite u vasu lepu CG...

RADE

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 19:46)
Ovo mora da je neka sala,mi marljivo radimo na stvaranju luksuznih hotelskih kapaciteta za najvisu klijentelu i pratecu infrastrukturu .
Porto Montenegro,Orascom na Lustici,Sveti Stefan,novi luksuz hotel Splendid u Budvi su samo pocetci a krajnji cilj je da se za pet godina stvori kapacitet od oko 200.000 luksuz apartmana i vise luksuznih hotela duz obale,takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu.
Ako pogledamo brojke ova strategija je vec ove godine urodila plodom iako je tek na pocetku:
naime Crna Gora je ovoj godini zabiljezila pad od 11% u posjeti gostiju dok su ukupni prihodi od turizma porasli za 4% sto je jako dobro u uslovima svijetske krize gdje prihodi padaju!
Znaci manje turista ali sa znacajno vecim prometom od proslih godina po glavi,to je strategija koju cemo i dalje sprovoditi u dijelo.
Tako da ova prica ne pije vodu i samo pokazuju koliko birokrate poput Nenezica trose uzaludno poreske pare a neznaju nista.
Srecom privatni investitori odredjuju dalji razvoj crnogorskog turizma a ne ovake nesposobne birokrate poput Nenezica koji zove proletere iz susjednih zemalja koji nemaju ni hljeba jesti a kamoli za ljetovanje...


cuo sam za barokni stil,ali barokov jos ne.daj neki uput mali ako mozes da naucimo od tebe.steta je da zivimo u neznanju.

dositej

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 23:07)

Citam tvoj komentar:
"...takodje ce gradnja i iznajmljivanje klasicistih vila u barokovom stilu na samoj obali igrati sve znacajniju ulogu."

Klasicisticka vila u Barokovom stilu, kazes?
Posalji nam, molim te, link sa fotkama jedne takve vile!
Bas me zanima kako to izgleda!

Uzgred, jesi li cuo za Nusica? Ili Steriju Popovica? Ne, ne, nisu fudbaleri Partizana...

Amos

pre 13 godina

"rođački odnosi, odsustvo jezičke barijere" - o kojoj zemlji beše pričamo, o Bugarskoj? :)))

Prosto ne znam da li se brže stiže, da l su plaže čistije i da l su jeftiniji od ostalih. zbog čega bih pre išao tamo?

A možda ću i otići, čisto iz elitizma, jer CG sad "fura" taj elitni turizam :D

Djuro

pre 13 godina

Gospodin je verovatno,posle svega, mislio da nama,turistima iz Srbije,treba da plate 10 evra po danu da dodjemo u Crnu Goru.I,odmah da skratim pricu,brate malo je...moraces da pojacas dobrano,mnogo ste nas popljuvali pre samo par godina...

Miloš_Bar

pre 13 godina

@mne
Dok je takvih kao što si ti kod nas,i ne treba niko ni da nam dođe više.Umjesto da se radujemo svakom gostu koji bi došao bez obzira odakle je ,pa i da je "paradajz" turista,(a koliko sam za svojih 33 god. vidio, nema većih "paradajz" turista od NAŠIH iz MNE)takvi kao što si ti se trude da ih ovakvim nebuloznim komentarima otjeraju što dalje.Očigledno ne živiš od turizma.
Na žalost materijalna situacija je takva da i ti "PARADAJZ" turisti troše onoliko koliko mogu.A nešto moraju da potroše,moraju da jedu,da spavaju negdje...Ma sve i da ne potroše ništa ( a to je jedino mjerilo o čovjeku danas u MNE ) ja volim da dođu.Bar manje gledam našu "gospodu" u kradenim kolima kako troše po kafanama tuđ novac ...

vracharac

pre 13 godina

Gosp Nenezic zna dobro da u Srbiji CG vise ne zanima one koji mogu iole da se otvore za letovanje Pogotovo sad kad nema vise zezanja oko viza. Goodbye Montenegro, mozda nekad iz nostalgije inace.........

danilo

pre 13 godina

U CG se kao kod kuće ne oseća bar pola njenih stanovnika. Mislite o tome! Što se mene tiče, neka popune kapacitete Hrvatima i Albancima, moj dinar ta "prijateljska" zemlja više videti neće!

PosmatraC

pre 13 godina

Mogu samo da zamislim sta se to nudi za 10 evra.Ali...kako pisu njihove novine "Vijesti" od sezone nema nista a pogotovo od Nemaca tj. Necermana, jer su im pre dve godine otkazali zbog visokih cena, lose usluge i jos par razloga pa se sada nudi "domacim" turistima po principu daj sta das.Ako cemo posteno i to im nije resenje vec jedna dugorocnija, postenija politika prema svakom gostu jer evric je evric bilo ciji daje.A i vreme je da Nikezic plati svoje promasaje o visokobudzetnom turizmu.

dositej

pre 13 godina

(CG, 30. jun 2010 23:07)

Bas nam je drago sto posedujes kamenu kucu. I sta kazes? Izdajes je za 300 evra dnevno? Svaka ti cast!

E, sada lepo, najpre procitaj sta normalni ljudi misle o tvom lupetanju (npr tvoj komentar na temu Hrvatska je nova Ibiza - "vodio ljubav sa 33 srpkinja..."):

http://www.b92.net/putovanja/komentari.php?nav_id=441475#k4138256

Zatim razmisli malo na temu: Zasto ljude koji zele da procitaju i prokomentarisu nesto o Hrvatskoj i Crnoj Gori smarati svojim imovinskimm stanjem i ljubavnim jadima? Mozda sam dodjes do spasonosnog zakljucka...

Popricaj malo sa roditeljima i prijateljima. Mozda ti pomognu.

mv

pre 13 godina

@CG
Bigova je lepo mesto. Svidelo mi se to sto svud okolo pada kisa, a Bigovu zaobilazi. Cisto da shvatis da ja mogu da priustim letovanje u tvojoj kuci. A sta cemo sa 60.000 primoraca koji imaju smestaj na moru nize klase? Oni treba da pomru od gladi, da bi se ministar hvalio deviznim prilivom? Ponekad pricate kao da vam svi drugi gosti osim Srba placaju turu pica novcanicom od 500 eur, i ne traze kusur...Uostalom, baci pogled na komentar Milosa Baranina.

mv

pre 13 godina

Miroslave, ne vredi. On je jedan od onih koji smatraju da je Crna Gora samo njihova, a da je Srbija zajednička...Neće on to ukapirati, veruj mi...Taj čimi čuje drugačije mišljenje, dobije napad histerije, ne može se takvima ništa objasniti...Lepo si ti to rekao, da ima imalo dostojanstva, priznao bi da si ga dotukao, ali kao što vidiš...Smarač ostaje smarač. Tako ga zovu svugde gde se pojavi....

mv

pre 13 godina

@mne
Otkud tebi taj trip da neko u Srbiji polaze pravo na crnogorsko more??? Ti samo o tome drobis. "Ko o cemu, baba o ustipcima". Crna Gora je 1992. glasala za zajednicku drzavu. OK. 2006. odlucila je drugacije. Opet OK. O cemu ti pricas? Pa mi smo placali letovanje i pre i posle referenduma. Uvek smo mogli biti samo gosti. Ko je tebe toliko naplasio Srbima?

Miroslav

pre 13 godina

(CG, 3. jul 2010 12:20)
(mne, 2. jul 2010 10:00)

Kada procitam vase komentare, nije mi jasno sta tipovi kao sto ste vas dvojica oupste traze na sajtu B92?

Nakacite se lepo na neki sajt koji posecuju bogati Rusi, ili Englesko plemstvo, pa sa njima lepo raspr(e)dajte o elitnom turizmu i klasicistickim vilama barokovog stila. Mozda vam oni nesto i objasne usput...
Ostavite se Srbije i sajta B92! On sluzi da mi, turisti iz Srbije nesto procitamo i prokomentarisemo. Posto vas dvojica niste turisti iz Srbije, najpre se upisite u skolu Engleskog i Ruskog, pa lepo na Guarian, BBC...
Pa njih smarajte.
Nama se skinite vise sa ...!

Miroslav

pre 13 godina

(mne, 5. jul 2010 14:01)

Pa ti onda nemoj posecivati sajt B92! Lepo ti se kaze da pronadjes sebi neku zanimaciju u svojoj Crnoj Gori. Valjda ima i kod vas neki zanimljiv sajt, na kome ti mozes da se prepucavas sa sebi slicnima.
Lepo ti kazem da B92 sluzi da turisti iz SRBIJE razmene iskustva sa svolih putovanja. Ti nisi turista iz Srbije, i ja stvarno ne kapiram da si toliko dokon da nas davis svojim nesuvislim komentarima. Ja ne posecujem Crnogorske sajtove. Ne zanima me sta tamo pisu ljudi. Ne komentarisem. Prosto nije to meni namenjeno. Razumes li sta ti govorim?

Drugo, da li sam ja igde napisao nesto ruzno o Crnoj Gori? Licno nemam nista protiv Crne Gore. Stavise imam tamo tetku i dva brata koji zive u Budvi. Tamo sam bio najmanje 30 puta u poslednjih 20 godina. U poslednje vreme najcesce ih posecujem s proleca ili jeseni, posto imamo vise vremena da se druzimo. U poslednjih 10-tak godina ne letujemo u Crnoj Gori, posto je na plazama na kojima smo mi voleli da boravimo (Jaz, Kamenovo, Drobni Pijesak...) velika guzva, a i povratak sa plaze ka Budvi je traumatican, zbog lose organizovane saobracajne infrastrukture. Nadam se da sam ti sada malo razjasnio situaciju.

Trece: Moj komentar se odnosio na nekulturno ponasanje dvojice malogradjana (pogodi ko su ta dvojica). I poruka je jasna: Nadji sebi drugu zabavu, ostavi se sajta B92. Nas ne zanimaju ljubavni jadi niti imovinsko stanje tebe i tvog drugara CG. Nemoj, bre da nas smaras!

Jel' ti sad jasno?

SerdarBG

pre 13 godina

(mne, 6. jul 2010 11:58)

Kad sledeci put dodjes u BGD najpre nauci da koristis javni WC. I povuci vodu kad zavrsis.
Zivot u gradu podrazumeva da ne mozes bas uvek da radis sta hoces i kada hoces. To nije ogranicenje tvojih sloboda, vec obzirnost prema drugima...

mv

pre 13 godina

CG, citirao si moj komentar, a onda ga "preveo" u nesto sto ja nisam rekao.
Evo, imas jedno pored drugog, pa vidi ima li tvoj odgovor ikakve veze s onim sto sam napisao.
Kao kad bih ja tebe sad napao zbog sirine zeleznickog koloseka u Rusiji.
Inace, niko u Bigovi nece reci "Bigovo", niti ce ijedan Crnogorac iz Crne Gore reci "evro". Malo ti se posrbijanio govor. Mozda je vreme da diplomiras, i da ides kuci, da obnovis jezik.

dositej

pre 13 godina

(mne, 5. jul 2010 14:01)

Jel' tebi neko zabranio da radis nesto u Crnoj Gori? Procitaj ponovo moj prethodni komentar, pa ako imas teskoca da ga ukapiras, pitaj.

Lupetanje o Kosovu i Kninu pokazuje da ama bas nista nisi shvatio (ili da se pravis lud).

Jos nesto da te posavetujem:
Kod kuce radis sta god hoces, ako se ukucani slazu sa time. A kad dodjes u goste, trudis se da se ponasas lepo i civilizovano. Ako vec kod svoje kuce nemas obicaj da se kulturno ponasas onda posmatras malo oko sebe, pa se potrudis da tvoje nevaspitanje ne ugrozava ljude u ciju si kucu dosao.

Kapiras sta hocu da ti kazem?