Utorak, 29.06.2010.

14:15

Mešihat kritikuje Tadića zbog Blica

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji Moamera Zukorlića osudio je, kako se navodi, podršku predsednika Borisa Tadića autoru fotomontaže u listu “Blic“.

Izvor: B92

Mešihat kritikuje Tadiæa zbog Blica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Faruk

pre 13 godina

Ova fotomontaza u Blicu nije zaista slucajna, vec ima jasne namere ismejavanja, podcenjivanja i nastavka genocidne politike prema muslimnima u Srbiji. Opametite se vec jednom beogradski vlastodrsci da vam Sejdo Bajramovic i Rahman Morina nisu bili adekvatni sagovornici, i da narod vise njih ne zeli za svoje predstavnike, sto su pokazali poslednji izbori za nacionalne savjete.I malom je djetetu jasno zbog cega se sve ovo desava...Ko gubi, do duse ima pravo da se ljuti.U ostalom cemu tolika nervoza ako je sramna fotomontaza toliko nebitna. Neka sud presudi i postovace se odluka suda.

studentkinja

pre 13 godina

"Ovim gestom se potvrđuje genocidna politika..." Kako smo od fotomontaze dosli cak do ovoga? Mislim da Mesihat treba malo da se opusti i da pokusa da razvije osecaj za humor. Jadan Gosn' Somborac, kako se on nadje u sred svega ovoga...

Bošnjak

pre 13 godina

Kao sugrađanin i dugogodišnji istomišljenik Zukorlića(hvala Bogu ne više) želim da kažem par reči. Posle "pobede" na izborima za nacionalne savete, Zukorlić se našao u poziciji u kojoj se nalaze radikali u poslednje vreme (pobednik-gubitnik). Pošto je u poslednji 10 godina imao podršku DS-a, a ona više nije tu jer Ljajić tako hoće, Zukorlić pokušava da bilo kako stupi u kontakt sa Tadićem i stavi mu do znanja da je on sada broj 1 u Sandžaku, a ne Ljajić ili Ugljanin. Pošto Tadić slepo veruje Ljajiću, koji će mu kad tad zabiti nož u leđa, od susreta i razgovora na relaciji Zukorlić-Tadić neće biti ništa. Priču o islamofobiji Zukorlić forsira i pokušava da unese nemire među Bošnjacima, a kod većinskog naroda stvori sumnju u poštovanje države svih Bošnjaka. Toliko je postao alav da je počeo i nasilno da ulazi u objekte za koje tvrdi da su vakif-i(zadužbine). Ne kažem da nisu, ali u ovoj državi postoji red i nadležni organi koji to treba da utvrde.
Što se tiče sporne fotomontaže, nije bila na mestu, malo su preterali, ali je usledilo izvinjenje i kraj...

HR-MUSLIMAN

pre 13 godina

Ja sam musliman iz HR i samo mogu reci da mi je drago sto u Islamskoj zajednici u Hrvatskoj nema ovakvih netolerantnih primitivaca. Imao sam priliku vidjeti ga prosle godine kad je bio na Kosovu u posjetu Gorancima. Toliko je zadrt da je poceo mladima na ulici govoriti kako bi trebali navijati za BiH timove Sarajevo ili Zelju, a ovi svi bolesno fanaticni Zvezdasi i Partizanovci. Totalno ih je razbjesnio. Zalosno je sto ce mnogi u Srbiji sve Muslimane poistovjetiti s njim sto je isto kao da netko sve Srbe poistovjeti sa Milosevicem. NAJBOLJE JE DA GA MEDIJI IGNORIRAJU.

vera i nevera

pre 13 godina

Video Zukorlic da od vere nema hleba pa se prebacio na politiku. E jos narod da shvati da od Zukorlica nema vere i sve ce biti u redu.

riki prusevic

pre 13 godina

Podrzavam Muftiju, jer on brani interse Muslimana u Srbiji. Ovo sto je Blic objavio to je vfedjanje svih Muslimana.Da se razumemo ovo nije slucajno i dobro se zna ko stoji iza ovoga i kakve poruke salje.

Nikola

pre 13 godina

Kod Olje Beckovic u emisiji, Zukorlic je na pomen Svetog Save odmahnuo glavom. Kako to da shvatimo? Ne treba obracati paznju na budale... Oni ne znaju nista drugo nego da izazivaju versku mrznju... Ali i tih ce jednom nestati, samo da raja ne naseda na ove fore...

Snijeg pade, na behar, na voće..

pre 13 godina

Sveštenicima treba zabraniti bavljenje politikom. Štaviše, to je trebalo učiniti još pre 10 ili 20 godina. Inače, možemo da se pozdravimo od laičke države. Pri tome mislim na sve crkve i verske zajednice, bez razlike. Usput, što im se svima ne bi detaljno pročešljale finansije, kao znak dobre volje pravne države?

Sascha011

pre 13 godina

Bosnjacki prijatelju, Srbija ce da bude demokratska zemlja sa svim standardima civilizovanog sveta, a najsvetiji standard je sloboda misli, izrazavanja, govora, medija..

aleksa

pre 13 godina

Ovo je zaista da covek pobesni! Toliko se daje prostora jednom zlom coveku, koji ne postuje zemlju u kojoj zivi i zaista ne znam za cije interese on to radi! Takvi likovi ... dovesce zaista do islamofobije. Toliko je iritantan da cu i druge muslimane koje on predstavlja gledati kroz njegove reci i dela. To (njegovo ponasanje) je kad sebe poistovetite sa nacijom, pa kad vam neko kaze:"smrdi vam iz usta" vi kazete da su mislili na sve belce ako ste belac.Zaista covek nema mere i samo provocira.Pa ako on poziva muslimane u Srbiji da ne kupuju Blic,ja pozivam sve medije da ne prenose sta taj huskac uopste ima da kaze.Vise ga ima nego Patrijarha,nadbiskupa i rabina zajedno.

Mirko

pre 13 godina

ne zelim da me neko pogresno shvati ili da neko misli da nekoga mrzim.setim se devedesetih godina i price u Bosni i Hercegovini iz koje sam inace.Setim se i tadasnjih politicara i verski vodja koji su se utrkivali u pricama o "ugrozenosti" i "diskriminaciji"njihove etnicke i verske grupe.Meni je uvek to bilo interesantno zato sto se ja kao pripadnik srpske nacije i pravoslavne veroispovesti nikada u BiH nisam osecao ugrozenim.Znamo kako se ta prica u BiH zavrsila.Reci cu samo jedno da me prica gospodina Zukorlica podseca na te price iz devedesetih.Pamet u glavu dragi moji sugradjani u Srbiji ma kako god da se zovete i ma kako god da se molite Bogu.

Mihailo

pre 13 godina

Cini mi se da gospodin Zukorlic pomalo gubi kompas. Razumem pozadinu njegovog delovanja, sa kojom se svakako ne slazem, ali ako vec ima nameru da pridobije umerene vernike muslimanske veroispovesti, ne sme da dozvoli da preovlada paranoidan stav prema vlasti u njegovim izhavama.

Mislim da svima polako ali sigurno postaje jasno da se ovde radi o jednom jako netolerantnom i ostrascenom coveku, a gde ima strasti, nema razuma.

Pozdrav svim postenim i dobronamernim muslimanima, gradjanima Republike Srbije.

Beograđanin

pre 13 godina

Ovom izjavom Mešihat stvarno pokazuje koliko su stavovi Mešihata poremećeni. I još pominju i genocid... Podržavam karikaturu Zukorlića, kao što podržavam sve karikature svih poznatih ličnosti bilo kojoj religijskog zajednici ili političkoj frakciji da pripadaju. Takođe, podržavam spornu karikaturu Muhameda koja je nepotrebno uzburkala svetsku javnost.

vernik

pre 13 godina

Potez Tadica da primi karikaturistu ali ne i autora fotomontaze nije nikakva slucajnost nego je cista poruka o stavu predsednika drzave i podrska "Blicu".
Verujem da te poruke nebi bilo da je "Blic" njemu-njegovoj fotografiji fotomontazom obukao hodzinu odecu, nacrao polumesec na celu i stavio da govori u dzamiji. Tada bi to bio nedostatak dobrog ukusa.
Ne ide na dobro.

Predrag Azdejković

pre 13 godina

Muftiji treba objasniti šta je vređanje na verskoj osnovi. Ja kao ateista mogu da kažem da bog ne postoji, a vernici mogu da me tuže kako vređam njihova verska osećanja. Žao mi je ali to ne spada u vređanje po verskoj osnovi. Takođe, ja kao nevernik nemam obavezu da poštujem verske zakone, svece, bogove, verske običaje, velikodostojnike..., jer se oni mene ne tiču i za mene su to samo bajke. E to garantuje Ustav Srbije i srpski zakoni.

Proka

pre 13 godina

Haha podrska autoru fotomontaze, a on se susreo sa crtacem stripa. Fotomontazu su vrlo verovatno nasli negde na nekom forumu posto uglavnom takve stvari kace. Neko bi morao sto pre da uvede mesihat u 21. vek...

Ђорђе

pre 13 godina

''Ovim gestom se potvrđuje genocidna politika prema Bošnjacima...'' Ова реченица је логична последица релатизовања појма ''геноцид''. Сада се, као што видимо, овај појам може користити од стране појединаца и када је у питању карикатура, сатира или неки други облик изражавања критичког мишљења.

Omorac

pre 13 godina

Marko Somborac nije autor fotomontaze! To je dovoljan pokazatelj da Mesihatu ni najmanje nije stalo do utvrdjivanja odgovornosti, vec samo do sirenja nestabilnosti. Ponavljam, Marko Somborac NIJE autor sporne karikature.

Dejan

pre 13 godina

Ukoliko se ovako bude nastavilo plasim se da u Srbiji uskoro ne bude donesena neka presuda slicno onoj koju je doneo Homeini protiv Salmana Ruzdija!

stop religioznom fanatizmu

pre 13 godina

ne sme se dozvoliti organizovanoj religiji da dize glavu i da na bilo koji nacin utice na bilo sta sto se ne tice iskljucivo njihovih punoletnih clanova i to samo na strogo odredjenim mestima kao sto su crkve, dzamije i slicna mesta na kojima se okupljaju. van toga ima da za njih vaze pravila kao i za sve ostale gradjane - izmedju ostalog moraju da istrpe i po koju karikaturu na svoj racun. ako im je to neprihvatljivo, eno im teheran, hilandar i vatikan, pa nek tamo sebe ozbiljno shvataju koliko god hoce.

Goran

pre 13 godina

E, uzdravlje ... gledam svetsko prvenstvo u fudbalu, pa sam pod utiskom. Izgleda da se i politicari (tu ubrajam i verske vodje, jer je vera samo praoblik politike), kao i fudbaleri, ponasaju kao seka-Perse. Fudbaleri kukaju za svaki kontakt sa protivnickim igracem, a ovi drugi se vredjaju za svaku budalastinu i to preuvelicavaju u napad na narod iz koga poticu, ili svoju politicku stranku / veru.

Beograđanin

pre 13 godina

Ovom izjavom Mešihat stvarno pokazuje koliko su stavovi Mešihata poremećeni. I još pominju i genocid... Podržavam karikaturu Zukorlića, kao što podržavam sve karikature svih poznatih ličnosti bilo kojoj religijskog zajednici ili političkoj frakciji da pripadaju. Takođe, podržavam spornu karikaturu Muhameda koja je nepotrebno uzburkala svetsku javnost.

Ђорђе

pre 13 godina

''Ovim gestom se potvrđuje genocidna politika prema Bošnjacima...'' Ова реченица је логична последица релатизовања појма ''геноцид''. Сада се, као што видимо, овај појам може користити од стране појединаца и када је у питању карикатура, сатира или неки други облик изражавања критичког мишљења.

Predrag Azdejković

pre 13 godina

Muftiji treba objasniti šta je vređanje na verskoj osnovi. Ja kao ateista mogu da kažem da bog ne postoji, a vernici mogu da me tuže kako vređam njihova verska osećanja. Žao mi je ali to ne spada u vređanje po verskoj osnovi. Takođe, ja kao nevernik nemam obavezu da poštujem verske zakone, svece, bogove, verske običaje, velikodostojnike..., jer se oni mene ne tiču i za mene su to samo bajke. E to garantuje Ustav Srbije i srpski zakoni.

Dejan

pre 13 godina

Ukoliko se ovako bude nastavilo plasim se da u Srbiji uskoro ne bude donesena neka presuda slicno onoj koju je doneo Homeini protiv Salmana Ruzdija!

Mihailo

pre 13 godina

Cini mi se da gospodin Zukorlic pomalo gubi kompas. Razumem pozadinu njegovog delovanja, sa kojom se svakako ne slazem, ali ako vec ima nameru da pridobije umerene vernike muslimanske veroispovesti, ne sme da dozvoli da preovlada paranoidan stav prema vlasti u njegovim izhavama.

Mislim da svima polako ali sigurno postaje jasno da se ovde radi o jednom jako netolerantnom i ostrascenom coveku, a gde ima strasti, nema razuma.

Pozdrav svim postenim i dobronamernim muslimanima, gradjanima Republike Srbije.

stop religioznom fanatizmu

pre 13 godina

ne sme se dozvoliti organizovanoj religiji da dize glavu i da na bilo koji nacin utice na bilo sta sto se ne tice iskljucivo njihovih punoletnih clanova i to samo na strogo odredjenim mestima kao sto su crkve, dzamije i slicna mesta na kojima se okupljaju. van toga ima da za njih vaze pravila kao i za sve ostale gradjane - izmedju ostalog moraju da istrpe i po koju karikaturu na svoj racun. ako im je to neprihvatljivo, eno im teheran, hilandar i vatikan, pa nek tamo sebe ozbiljno shvataju koliko god hoce.

aleksa

pre 13 godina

Ovo je zaista da covek pobesni! Toliko se daje prostora jednom zlom coveku, koji ne postuje zemlju u kojoj zivi i zaista ne znam za cije interese on to radi! Takvi likovi ... dovesce zaista do islamofobije. Toliko je iritantan da cu i druge muslimane koje on predstavlja gledati kroz njegove reci i dela. To (njegovo ponasanje) je kad sebe poistovetite sa nacijom, pa kad vam neko kaze:"smrdi vam iz usta" vi kazete da su mislili na sve belce ako ste belac.Zaista covek nema mere i samo provocira.Pa ako on poziva muslimane u Srbiji da ne kupuju Blic,ja pozivam sve medije da ne prenose sta taj huskac uopste ima da kaze.Vise ga ima nego Patrijarha,nadbiskupa i rabina zajedno.

Nikola

pre 13 godina

Kod Olje Beckovic u emisiji, Zukorlic je na pomen Svetog Save odmahnuo glavom. Kako to da shvatimo? Ne treba obracati paznju na budale... Oni ne znaju nista drugo nego da izazivaju versku mrznju... Ali i tih ce jednom nestati, samo da raja ne naseda na ove fore...

Omorac

pre 13 godina

Marko Somborac nije autor fotomontaze! To je dovoljan pokazatelj da Mesihatu ni najmanje nije stalo do utvrdjivanja odgovornosti, vec samo do sirenja nestabilnosti. Ponavljam, Marko Somborac NIJE autor sporne karikature.

Sascha011

pre 13 godina

Bosnjacki prijatelju, Srbija ce da bude demokratska zemlja sa svim standardima civilizovanog sveta, a najsvetiji standard je sloboda misli, izrazavanja, govora, medija..

Snijeg pade, na behar, na voće..

pre 13 godina

Sveštenicima treba zabraniti bavljenje politikom. Štaviše, to je trebalo učiniti još pre 10 ili 20 godina. Inače, možemo da se pozdravimo od laičke države. Pri tome mislim na sve crkve i verske zajednice, bez razlike. Usput, što im se svima ne bi detaljno pročešljale finansije, kao znak dobre volje pravne države?

Goran

pre 13 godina

E, uzdravlje ... gledam svetsko prvenstvo u fudbalu, pa sam pod utiskom. Izgleda da se i politicari (tu ubrajam i verske vodje, jer je vera samo praoblik politike), kao i fudbaleri, ponasaju kao seka-Perse. Fudbaleri kukaju za svaki kontakt sa protivnickim igracem, a ovi drugi se vredjaju za svaku budalastinu i to preuvelicavaju u napad na narod iz koga poticu, ili svoju politicku stranku / veru.

Proka

pre 13 godina

Haha podrska autoru fotomontaze, a on se susreo sa crtacem stripa. Fotomontazu su vrlo verovatno nasli negde na nekom forumu posto uglavnom takve stvari kace. Neko bi morao sto pre da uvede mesihat u 21. vek...

Mirko

pre 13 godina

ne zelim da me neko pogresno shvati ili da neko misli da nekoga mrzim.setim se devedesetih godina i price u Bosni i Hercegovini iz koje sam inace.Setim se i tadasnjih politicara i verski vodja koji su se utrkivali u pricama o "ugrozenosti" i "diskriminaciji"njihove etnicke i verske grupe.Meni je uvek to bilo interesantno zato sto se ja kao pripadnik srpske nacije i pravoslavne veroispovesti nikada u BiH nisam osecao ugrozenim.Znamo kako se ta prica u BiH zavrsila.Reci cu samo jedno da me prica gospodina Zukorlica podseca na te price iz devedesetih.Pamet u glavu dragi moji sugradjani u Srbiji ma kako god da se zovete i ma kako god da se molite Bogu.

vera i nevera

pre 13 godina

Video Zukorlic da od vere nema hleba pa se prebacio na politiku. E jos narod da shvati da od Zukorlica nema vere i sve ce biti u redu.

vernik

pre 13 godina

Potez Tadica da primi karikaturistu ali ne i autora fotomontaze nije nikakva slucajnost nego je cista poruka o stavu predsednika drzave i podrska "Blicu".
Verujem da te poruke nebi bilo da je "Blic" njemu-njegovoj fotografiji fotomontazom obukao hodzinu odecu, nacrao polumesec na celu i stavio da govori u dzamiji. Tada bi to bio nedostatak dobrog ukusa.
Ne ide na dobro.

riki prusevic

pre 13 godina

Podrzavam Muftiju, jer on brani interse Muslimana u Srbiji. Ovo sto je Blic objavio to je vfedjanje svih Muslimana.Da se razumemo ovo nije slucajno i dobro se zna ko stoji iza ovoga i kakve poruke salje.

HR-MUSLIMAN

pre 13 godina

Ja sam musliman iz HR i samo mogu reci da mi je drago sto u Islamskoj zajednici u Hrvatskoj nema ovakvih netolerantnih primitivaca. Imao sam priliku vidjeti ga prosle godine kad je bio na Kosovu u posjetu Gorancima. Toliko je zadrt da je poceo mladima na ulici govoriti kako bi trebali navijati za BiH timove Sarajevo ili Zelju, a ovi svi bolesno fanaticni Zvezdasi i Partizanovci. Totalno ih je razbjesnio. Zalosno je sto ce mnogi u Srbiji sve Muslimane poistovjetiti s njim sto je isto kao da netko sve Srbe poistovjeti sa Milosevicem. NAJBOLJE JE DA GA MEDIJI IGNORIRAJU.

Faruk

pre 13 godina

Ova fotomontaza u Blicu nije zaista slucajna, vec ima jasne namere ismejavanja, podcenjivanja i nastavka genocidne politike prema muslimnima u Srbiji. Opametite se vec jednom beogradski vlastodrsci da vam Sejdo Bajramovic i Rahman Morina nisu bili adekvatni sagovornici, i da narod vise njih ne zeli za svoje predstavnike, sto su pokazali poslednji izbori za nacionalne savjete.I malom je djetetu jasno zbog cega se sve ovo desava...Ko gubi, do duse ima pravo da se ljuti.U ostalom cemu tolika nervoza ako je sramna fotomontaza toliko nebitna. Neka sud presudi i postovace se odluka suda.

Bošnjak

pre 13 godina

Kao sugrađanin i dugogodišnji istomišljenik Zukorlića(hvala Bogu ne više) želim da kažem par reči. Posle "pobede" na izborima za nacionalne savete, Zukorlić se našao u poziciji u kojoj se nalaze radikali u poslednje vreme (pobednik-gubitnik). Pošto je u poslednji 10 godina imao podršku DS-a, a ona više nije tu jer Ljajić tako hoće, Zukorlić pokušava da bilo kako stupi u kontakt sa Tadićem i stavi mu do znanja da je on sada broj 1 u Sandžaku, a ne Ljajić ili Ugljanin. Pošto Tadić slepo veruje Ljajiću, koji će mu kad tad zabiti nož u leđa, od susreta i razgovora na relaciji Zukorlić-Tadić neće biti ništa. Priču o islamofobiji Zukorlić forsira i pokušava da unese nemire među Bošnjacima, a kod većinskog naroda stvori sumnju u poštovanje države svih Bošnjaka. Toliko je postao alav da je počeo i nasilno da ulazi u objekte za koje tvrdi da su vakif-i(zadužbine). Ne kažem da nisu, ali u ovoj državi postoji red i nadležni organi koji to treba da utvrde.
Što se tiče sporne fotomontaže, nije bila na mestu, malo su preterali, ali je usledilo izvinjenje i kraj...

studentkinja

pre 13 godina

"Ovim gestom se potvrđuje genocidna politika..." Kako smo od fotomontaze dosli cak do ovoga? Mislim da Mesihat treba malo da se opusti i da pokusa da razvije osecaj za humor. Jadan Gosn' Somborac, kako se on nadje u sred svega ovoga...

vernik

pre 13 godina

Potez Tadica da primi karikaturistu ali ne i autora fotomontaze nije nikakva slucajnost nego je cista poruka o stavu predsednika drzave i podrska "Blicu".
Verujem da te poruke nebi bilo da je "Blic" njemu-njegovoj fotografiji fotomontazom obukao hodzinu odecu, nacrao polumesec na celu i stavio da govori u dzamiji. Tada bi to bio nedostatak dobrog ukusa.
Ne ide na dobro.

riki prusevic

pre 13 godina

Podrzavam Muftiju, jer on brani interse Muslimana u Srbiji. Ovo sto je Blic objavio to je vfedjanje svih Muslimana.Da se razumemo ovo nije slucajno i dobro se zna ko stoji iza ovoga i kakve poruke salje.

aleksa

pre 13 godina

Ovo je zaista da covek pobesni! Toliko se daje prostora jednom zlom coveku, koji ne postuje zemlju u kojoj zivi i zaista ne znam za cije interese on to radi! Takvi likovi ... dovesce zaista do islamofobije. Toliko je iritantan da cu i druge muslimane koje on predstavlja gledati kroz njegove reci i dela. To (njegovo ponasanje) je kad sebe poistovetite sa nacijom, pa kad vam neko kaze:"smrdi vam iz usta" vi kazete da su mislili na sve belce ako ste belac.Zaista covek nema mere i samo provocira.Pa ako on poziva muslimane u Srbiji da ne kupuju Blic,ja pozivam sve medije da ne prenose sta taj huskac uopste ima da kaze.Vise ga ima nego Patrijarha,nadbiskupa i rabina zajedno.

Beograđanin

pre 13 godina

Ovom izjavom Mešihat stvarno pokazuje koliko su stavovi Mešihata poremećeni. I još pominju i genocid... Podržavam karikaturu Zukorlića, kao što podržavam sve karikature svih poznatih ličnosti bilo kojoj religijskog zajednici ili političkoj frakciji da pripadaju. Takođe, podržavam spornu karikaturu Muhameda koja je nepotrebno uzburkala svetsku javnost.

Nikola

pre 13 godina

Kod Olje Beckovic u emisiji, Zukorlic je na pomen Svetog Save odmahnuo glavom. Kako to da shvatimo? Ne treba obracati paznju na budale... Oni ne znaju nista drugo nego da izazivaju versku mrznju... Ali i tih ce jednom nestati, samo da raja ne naseda na ove fore...

Predrag Azdejković

pre 13 godina

Muftiji treba objasniti šta je vređanje na verskoj osnovi. Ja kao ateista mogu da kažem da bog ne postoji, a vernici mogu da me tuže kako vređam njihova verska osećanja. Žao mi je ali to ne spada u vređanje po verskoj osnovi. Takođe, ja kao nevernik nemam obavezu da poštujem verske zakone, svece, bogove, verske običaje, velikodostojnike..., jer se oni mene ne tiču i za mene su to samo bajke. E to garantuje Ustav Srbije i srpski zakoni.

Proka

pre 13 godina

Haha podrska autoru fotomontaze, a on se susreo sa crtacem stripa. Fotomontazu su vrlo verovatno nasli negde na nekom forumu posto uglavnom takve stvari kace. Neko bi morao sto pre da uvede mesihat u 21. vek...

Mihailo

pre 13 godina

Cini mi se da gospodin Zukorlic pomalo gubi kompas. Razumem pozadinu njegovog delovanja, sa kojom se svakako ne slazem, ali ako vec ima nameru da pridobije umerene vernike muslimanske veroispovesti, ne sme da dozvoli da preovlada paranoidan stav prema vlasti u njegovim izhavama.

Mislim da svima polako ali sigurno postaje jasno da se ovde radi o jednom jako netolerantnom i ostrascenom coveku, a gde ima strasti, nema razuma.

Pozdrav svim postenim i dobronamernim muslimanima, gradjanima Republike Srbije.

Omorac

pre 13 godina

Marko Somborac nije autor fotomontaze! To je dovoljan pokazatelj da Mesihatu ni najmanje nije stalo do utvrdjivanja odgovornosti, vec samo do sirenja nestabilnosti. Ponavljam, Marko Somborac NIJE autor sporne karikature.

Sascha011

pre 13 godina

Bosnjacki prijatelju, Srbija ce da bude demokratska zemlja sa svim standardima civilizovanog sveta, a najsvetiji standard je sloboda misli, izrazavanja, govora, medija..

stop religioznom fanatizmu

pre 13 godina

ne sme se dozvoliti organizovanoj religiji da dize glavu i da na bilo koji nacin utice na bilo sta sto se ne tice iskljucivo njihovih punoletnih clanova i to samo na strogo odredjenim mestima kao sto su crkve, dzamije i slicna mesta na kojima se okupljaju. van toga ima da za njih vaze pravila kao i za sve ostale gradjane - izmedju ostalog moraju da istrpe i po koju karikaturu na svoj racun. ako im je to neprihvatljivo, eno im teheran, hilandar i vatikan, pa nek tamo sebe ozbiljno shvataju koliko god hoce.

vera i nevera

pre 13 godina

Video Zukorlic da od vere nema hleba pa se prebacio na politiku. E jos narod da shvati da od Zukorlica nema vere i sve ce biti u redu.

Dejan

pre 13 godina

Ukoliko se ovako bude nastavilo plasim se da u Srbiji uskoro ne bude donesena neka presuda slicno onoj koju je doneo Homeini protiv Salmana Ruzdija!

Snijeg pade, na behar, na voće..

pre 13 godina

Sveštenicima treba zabraniti bavljenje politikom. Štaviše, to je trebalo učiniti još pre 10 ili 20 godina. Inače, možemo da se pozdravimo od laičke države. Pri tome mislim na sve crkve i verske zajednice, bez razlike. Usput, što im se svima ne bi detaljno pročešljale finansije, kao znak dobre volje pravne države?

Mirko

pre 13 godina

ne zelim da me neko pogresno shvati ili da neko misli da nekoga mrzim.setim se devedesetih godina i price u Bosni i Hercegovini iz koje sam inace.Setim se i tadasnjih politicara i verski vodja koji su se utrkivali u pricama o "ugrozenosti" i "diskriminaciji"njihove etnicke i verske grupe.Meni je uvek to bilo interesantno zato sto se ja kao pripadnik srpske nacije i pravoslavne veroispovesti nikada u BiH nisam osecao ugrozenim.Znamo kako se ta prica u BiH zavrsila.Reci cu samo jedno da me prica gospodina Zukorlica podseca na te price iz devedesetih.Pamet u glavu dragi moji sugradjani u Srbiji ma kako god da se zovete i ma kako god da se molite Bogu.

Goran

pre 13 godina

E, uzdravlje ... gledam svetsko prvenstvo u fudbalu, pa sam pod utiskom. Izgleda da se i politicari (tu ubrajam i verske vodje, jer je vera samo praoblik politike), kao i fudbaleri, ponasaju kao seka-Perse. Fudbaleri kukaju za svaki kontakt sa protivnickim igracem, a ovi drugi se vredjaju za svaku budalastinu i to preuvelicavaju u napad na narod iz koga poticu, ili svoju politicku stranku / veru.

Ђорђе

pre 13 godina

''Ovim gestom se potvrđuje genocidna politika prema Bošnjacima...'' Ова реченица је логична последица релатизовања појма ''геноцид''. Сада се, као што видимо, овај појам може користити од стране појединаца и када је у питању карикатура, сатира или неки други облик изражавања критичког мишљења.

Faruk

pre 13 godina

Ova fotomontaza u Blicu nije zaista slucajna, vec ima jasne namere ismejavanja, podcenjivanja i nastavka genocidne politike prema muslimnima u Srbiji. Opametite se vec jednom beogradski vlastodrsci da vam Sejdo Bajramovic i Rahman Morina nisu bili adekvatni sagovornici, i da narod vise njih ne zeli za svoje predstavnike, sto su pokazali poslednji izbori za nacionalne savjete.I malom je djetetu jasno zbog cega se sve ovo desava...Ko gubi, do duse ima pravo da se ljuti.U ostalom cemu tolika nervoza ako je sramna fotomontaza toliko nebitna. Neka sud presudi i postovace se odluka suda.

HR-MUSLIMAN

pre 13 godina

Ja sam musliman iz HR i samo mogu reci da mi je drago sto u Islamskoj zajednici u Hrvatskoj nema ovakvih netolerantnih primitivaca. Imao sam priliku vidjeti ga prosle godine kad je bio na Kosovu u posjetu Gorancima. Toliko je zadrt da je poceo mladima na ulici govoriti kako bi trebali navijati za BiH timove Sarajevo ili Zelju, a ovi svi bolesno fanaticni Zvezdasi i Partizanovci. Totalno ih je razbjesnio. Zalosno je sto ce mnogi u Srbiji sve Muslimane poistovjetiti s njim sto je isto kao da netko sve Srbe poistovjeti sa Milosevicem. NAJBOLJE JE DA GA MEDIJI IGNORIRAJU.

Bošnjak

pre 13 godina

Kao sugrađanin i dugogodišnji istomišljenik Zukorlića(hvala Bogu ne više) želim da kažem par reči. Posle "pobede" na izborima za nacionalne savete, Zukorlić se našao u poziciji u kojoj se nalaze radikali u poslednje vreme (pobednik-gubitnik). Pošto je u poslednji 10 godina imao podršku DS-a, a ona više nije tu jer Ljajić tako hoće, Zukorlić pokušava da bilo kako stupi u kontakt sa Tadićem i stavi mu do znanja da je on sada broj 1 u Sandžaku, a ne Ljajić ili Ugljanin. Pošto Tadić slepo veruje Ljajiću, koji će mu kad tad zabiti nož u leđa, od susreta i razgovora na relaciji Zukorlić-Tadić neće biti ništa. Priču o islamofobiji Zukorlić forsira i pokušava da unese nemire među Bošnjacima, a kod većinskog naroda stvori sumnju u poštovanje države svih Bošnjaka. Toliko je postao alav da je počeo i nasilno da ulazi u objekte za koje tvrdi da su vakif-i(zadužbine). Ne kažem da nisu, ali u ovoj državi postoji red i nadležni organi koji to treba da utvrde.
Što se tiče sporne fotomontaže, nije bila na mestu, malo su preterali, ali je usledilo izvinjenje i kraj...

studentkinja

pre 13 godina

"Ovim gestom se potvrđuje genocidna politika..." Kako smo od fotomontaze dosli cak do ovoga? Mislim da Mesihat treba malo da se opusti i da pokusa da razvije osecaj za humor. Jadan Gosn' Somborac, kako se on nadje u sred svega ovoga...