Nedelja, 27.06.2010.

15:56

Kostić: Kriza za Srbiju tek dolazi

Predsednik kompanije "MK Grupe" Miodrag Kostić smatra da će se finansijska kriza na realan sektor u Srbiji odraziti tek u drugoj polovini ove godine.

Izvor: Tanjug

Kostiæ: Kriza za Srbiju tek dolazi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

nik

pre 13 godina

Pa sta ti hoces u svetu od pocetka krize su mnogi prepolovili svoja bogatsva. Pa ni Putin nije pomagao svojim oligarhima isto kao sto ni nemci nisu pomagali korporacije Siemens i dr.. koje su mnogo vise izgubile od vas tajkuna.

comodore 64

pre 13 godina

Tipolire,malo se pravis blesav,ha?jedno je sto ne vjerujes ovoj trojici a drugo svim Srbima!Ovoj trojici ne vjeruju ni Srbi,pa tvoju izjavu da nevjerujes Srbima vidim samo kao provokaciju!Nemoj rec da nasi politicari nisu lazovi!Ili bilo ciji!!!Vidim da cjenis ovaj sajt,posto si uvjek tu,pa onda daj malo postovanja.

Dekica

pre 13 godina

Posto kriza tek pocinje Vi lepo pikle pa tutanj. Oslobodite nas pritiska (sa svojima) i bice nam lakse.
.... i to ce da prodje.....

Tipolir

pre 13 godina

@ (comodore 64, 28. jun 2010 05:28)

Tipoliru,djete,ajde "okani" se tih nezrelih komentara.Zast mislim da si nezreli mladac?Mozda grjesim,ali kad napises da im(Srbima)nevjerujes i ocito zelis provocirat...........
____________________________

Tri političara, daju tri različite izjave bitne za državu, a ja provociram? Halo!
Ne čini li ti se, da su ta trojica provocirali sve i svakoga takvim nebuloznim izjavama? Umjesto da njih pitaš, da njih komentiraš, ti si našao mene mlađahnog. Opa!

nikola

pre 13 godina

@NajboljeIzBanata svaka cast za komentar.
Kostic nas je zloupotrebljavao, dobio secerane za 1 eur... ali sve sto ovde kaze je susta istina.

Tipolir

pre 13 godina

Tipoliru, vi od izjava 3 individue pravite negativne zakljucke o c(ij)eloj naciji. Ne ide... Ipak pozdrav, posebno zbog citanja B92.
(Statista, 27. jun 2010 19:16)
_________________________________

To nisu "3 individue", nego prdstavnici Srbije, vrh vlasti Srbije.
Od jedne jedine "individue" imali ste veselja, a kamoli tek od trojice.

Fridman

pre 13 godina

Kriza je ovde dosla kada su u Srbiju umesto pravih i velikih stranih kompanija dosli domacini, koji su "unapredili" ekonomiju Srbije, pretvorivsi je u svoj bankovni racun. E sad kada vise ne mogu da kupuju drustvena preduzeca za 5 a prodaju za nekoliko miliona evra i kad je neizvesna politicka sudbina njihovih "pokrovitelja" setili su se da pricaju o krizi. A sta su oni uradili da do krize ne dodje? Nista. Koliko njih je ulozilo kapital u industriju? Nije bas da svaka fabrika nema paerspektivu. Nije to u pitanju nego, sto ne znaju da rade svoj posao i sto nisu ni trebali da ga rade. U svakoj drugoj zemlji oni bi bili obicni da ne kazem biznismencici koji bi se bavili nekim srednjim ili malim biznisom.Ovako samo u Srbiji oni su postali glavne "zvezde" a kako je prosla Srbija u tom "sazvezdju" velikana nase ekonomske scene vidimo svakodnevno.Samo sto je bez stranih donacija i kredita,pravih investicija, taj "napredak"vidljiviji nego ranije..

Daniel N.

pre 13 godina

"Ne zaboravite da danas porezi i doprinosi iznose 72 odsto bruto zarade. Znači na 100 dinara imate 172 dinara troška. To nije malo"

Mislim da je ova matematika malo čudna, ako je 72% na bruto, onda 71 ide državi, a 29 radniku; ovo bi bilo prije 72% na neto...

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Kazete da ste izasli iz krize otvarajuci nova postrojenja u Ukrajini,Vi ste kondicije Vaseg bogtstva dobili u Srbiji i kazete da je nezaposlenost u Srbiji velika ,velika je jer ste samo na sebe mislili ali i ne na gradjane drzave koja Vam je omogucila da tako prosperirate.
Srbijo naucio se da sklapas sporazume dokle ces da trpis Tvoje neznanje!

Deki

pre 13 godina

Referentna kamatna stopa u eurozoni je danas mnogo niza nego pre nekoliko godina kad su se firme zaduzivale. Neka banke lepo izvole i reprogramiraju kreditne aranzmane u skladu sa tom cinjenicom pa nece biti problema u naplati potrazivanja.
Uostalom, tadasnja visina kamata je bila primerena stepenu rizika i kreditnom rejtingu Srbije. Prema tome nije big deal ako banke zabeleze i neki gubitak jer su za prethodnih 10 godina zaradile u Srbiji preko 3 milijarde evra.

comodore 64

pre 13 godina

Tipoliru,djete,ajde "okani" se tih nezrelih komentara.Zast mislim da si nezreli mladac?Mozda grjesim,ali kad napises da im(Srbima)nevjerujes i ocito zelis provocirat,sam sebi skaces u usta - pa sta onda citas sta pisu!!!Pa i kompjuter da bi funkcionirao pravilno moras povremeno upgedati i osvjeziti, tako da bi i ti trebao poraditi na sebi,cisto da bi bolje funkcionirao i ne pokupio kakav virus!Kad porastes sinko,ako uspjesno upgrejdas svoj procesor,shvatit ces da ne generaliziras ljude po vjeri,naciji,boji nogometnog kluba,repki...nego po dobrima i zlocestima.Zato probaj da ne budes"zlocko",jer zbog tebe takvoga se javljaju reakcije sa druge strane,upravo slicnih tebi,i onda mene generaliziraju skupa s tobom.
Sad da se vratim na temu,kolko vidim da u Srbiji vlada veliko bezdusje i nevjerica u bolje sutra,sto je i normalno s obzirom na krizu,ali u isto vrjeme i najopasnije.Po mom misljenju,normalno subjektivnom,treba vam osoba (a i vise njih),da vam vrate vjeru u sebe - neko poput Djindjica!Te stalne autokritike da ste ljeni,neproduktivi...su ciste gluposti...po meni je samo problem u dezorjentaciji drustva,a za to su krivi uglavnom politicari jer su ocigledno duboko u sprezi sa korupcijom.Za,ako to uopce moze biti,utjehu - kod nas u Hr isto ne cvjetaju ruze,slicne muke mucimo,ali mi se cini da je apatija dosta manja.Opet,subjektivno misljenje!

Neshha

pre 13 godina

Sta da se radi, jos jedan *** koji se namlatio para na nama pa smugnuo sa lovom preko grane...

a sad prosipa pamet...

jos kad ne bi stotine hektara pored autoputa i dalje bile njegove, pa da moze da pogleda obicnom svetu u oci....

MUKNAVI

pre 13 godina

Hm..moz bit za tebe i tajkuneriju..a mi smo bre u krizi stalno.Zavrcu nas jedni ,opjevaju drugi i nose u svoje jazbine ko blesavi.Povremeno malo zivnemo,uhvatimo boljitak a onda nagomilaju jos kancelardjija,agencija,kabinetlija,komisija,savetnika,sekretarki,ombuconja`zastupnika,ma trista cuda koji krka leba bez motike i ..stenji "gerga".Tako nas nazivaju nase bivse komsije koje sada sede u kancelarijama i paraju nosom nebesa.Eh..bre..j`ga,valjada` ce` se dosetimo one letve i krenemo i mi u boljitak..vec jednom,dosadi nam vise to jahanje na nasim ledjima bre!Meni je jako dosadilo njihovo zezanje,jahanje,stajanje ispred salter i gledanje u njih iza prozora a Vama?Po komentarima vidim da "pevate za njima od srece ko i ja".

Goran

pre 13 godina

Izvinjavam se, a ko je pa to Miodrag Kostic pa da njegove izjave obavljujete (a mi citamo?). Jel on politicar? Pevac? Biznismen? Sta li je?

Pa takvih likova u Srbiji ima par hiljada. Hocete i njihove izjave objavljivati?

Van Helsing

pre 13 godina

Gospodinu Kostiću je kriza uvek kad mora da radi pošteno i tržišno. Ma koliko da su se gospoda drugovi nakrali, drago mi je što će jednog dana to sve da proćerdaju jer se ne razumeju u ekonomiju.

Sumadinac

pre 13 godina

Dragi moj Sinisa,
Ako neko na platu od 100 RSD mora da placa 72 RSD za doprinose, porez i sl. onda to JESTE 172 RSD trosak. Svaki izdatak (placanje) je uvek trosak i to nema veze da li su u pitanju plate, kamate, porezi, racun za telefon ili cak i trosak o nerealizovanom dobitku (to zadnje se zove kalkulativni trosak).

Tako da je tebi dopusteno da verujes ili ne verujes kome hoces ali ti nije dopusteno da iznosis neistine odn. da tvrdis nesto, o cemu izgleda nemas pojma!

spasenija kolcek

pre 13 godina

Gospodin Kostic da prica da kriza za Srbiju tek dolazi !!!
Kakav cinizam, kako doticnog gospodina, tako i celokupne anomicne situacije naseg drustva i nase ekonomije ?!?

smesko

pre 13 godina

Gospodin Tipolir pravi elemntarne greske iz silogizma, ali dobro, ima vremena pa ce nauciti.
Inace, moje licno misljenje je da ce kriza u Srbiji biti sve dok bizMismeni poput Kostica vaze za uspesne u istoj.

Milan

pre 13 godina

Nisam siguran da dobro prolazi i da ce ubuduce dobro proci u Ukrajini ,jer "cokoladni zajec" Parosenko,njegov prijatelj nije vise u vlasti i da sad g-din Kostic ima ozbiljnih problema.

vegan

pre 13 godina

Na neverovatnih 72% na zarade privatnici ukazuju od pocetka. Ali, uzalud, Broj 1 je tako odlucio. Sa druge strane, ogroman procenat ovog poreza doprinosi rastu sive ekonomije, protiv koje se drzava namerno ne bori. Sve ovo rezultira neravnopravnim polozajem onih koji hoce da rade posteno u odnosu na ostale. Ta neravnopravnost se ogleda i u mnogim drugim stvarima, a najdrasticniji je da neki godinama ne placaju doprinose, i nikom nista. Ovaj suludi plan ne moze dobro da se zavrsi, a zna se ko ce biti odgovoran. Mi zivimo u licemernoj ekonomiji, a ni ostalo nije daleko.

Србија = РОБОВЛАСНИЧКИ СИСТЕМ

pre 13 godina

Обожавам ове стручњаке који за ЈЕДАН ДОЛАР купе фирму, а затим ПРЕПАКУЈУ ШЕЋЕР и због тога изгубимо стотине милиона евра, а они не одговарају.

Statista

pre 13 godina

Tipoliru, vi od izjava 3 individue pravite negativne zakljucke o c(ij)eloj naciji. Ne ide... Ipak pozdrav, posebno zbog citanja B92.

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Tipolir, svoj šovinizam i mržnju širi na drugom mestu. *****

Elem, Kostić je u pravu. Kriza u Srbiju tek treba da dođe, odnosno da se njeni pravi efekti osete, proći će još jedno 3-5 meseci. A onda jedno 2 godine mrcvarenja. Nažalost. Moglo bi i kraće ali ne zaboravite ko je uvek na vlasti.

Sinisa,brejnstormer!

pre 13 godina

"Ne zaboravite da danas porezi i doprinosi iznose 72 odsto bruto zarade. Znači na 100 dinara imate 172 dinara troška."
Ne,to znaci da na 100 dinara imate 72 dinara troska.Kako ja sad da verujem njegovoj analizi i predvidjanju?

partibrejker

pre 13 godina

Bojim se da je g. Kostić ipak u pravu.
Uvek je bilo i biće - da na jesen i zimu kreću poskupljenja grejanja, gasa, struje, harači države po raznim osnovama, dodavanje novih nameta, prelaz sa hrane iz bašte na hranu iz prodavnice... A narod više nema odakle.
Mada, ima prognostičara koji kažu da najveće krize nastupaju početkom oktobra...:D.

preduzetnik-savetnik

pre 13 godina

A je l' još prepakujete? Ne više? Ne u Srbiji? Mislim, što bi i proizvodili, kad ste šećerane dobili za po 1e, čisto da budu maska, paravan.
A da, bila je obaveza da se u njih uloži 30Me. Zato je moralo i da se prepakuje, ne može se toliko zaraditi "čistom" proizvodnjom, da se to pokrije. Mislim za godinu dana. Gluposti i ja pitam, izvinjavam se. Eto pokrivam se ušima i ćutim. Više ni reč! Nisam ja k'o neki, da se omrsim na račun svih, pa obrukam državu, pa da sam opet najglasniji, najpametniji, da 'oću i državu da savetujem!

Tipolir

pre 13 godina

Cvetković: Formalno izašli iz krize! 17. мај 2010.
Cvetković: Srbija izašla iz krize! 18. мај 2010.
Jelašić: Srbija izašla iz krize ! 20. јан 2010.

Kostić: Kriza za Srbiju tek dolazi 27. jun 2010.
________________________

Jedan od dokaza, kako Srbima nikada ne treba vjerovati!!!

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Tipolir, svoj šovinizam i mržnju širi na drugom mestu. *****

Elem, Kostić je u pravu. Kriza u Srbiju tek treba da dođe, odnosno da se njeni pravi efekti osete, proći će još jedno 3-5 meseci. A onda jedno 2 godine mrcvarenja. Nažalost. Moglo bi i kraće ali ne zaboravite ko je uvek na vlasti.

preduzetnik-savetnik

pre 13 godina

A je l' još prepakujete? Ne više? Ne u Srbiji? Mislim, što bi i proizvodili, kad ste šećerane dobili za po 1e, čisto da budu maska, paravan.
A da, bila je obaveza da se u njih uloži 30Me. Zato je moralo i da se prepakuje, ne može se toliko zaraditi "čistom" proizvodnjom, da se to pokrije. Mislim za godinu dana. Gluposti i ja pitam, izvinjavam se. Eto pokrivam se ušima i ćutim. Više ni reč! Nisam ja k'o neki, da se omrsim na račun svih, pa obrukam državu, pa da sam opet najglasniji, najpametniji, da 'oću i državu da savetujem!

Tipolir

pre 13 godina

Cvetković: Formalno izašli iz krize! 17. мај 2010.
Cvetković: Srbija izašla iz krize! 18. мај 2010.
Jelašić: Srbija izašla iz krize ! 20. јан 2010.

Kostić: Kriza za Srbiju tek dolazi 27. jun 2010.
________________________

Jedan od dokaza, kako Srbima nikada ne treba vjerovati!!!

Sinisa,brejnstormer!

pre 13 godina

"Ne zaboravite da danas porezi i doprinosi iznose 72 odsto bruto zarade. Znači na 100 dinara imate 172 dinara troška."
Ne,to znaci da na 100 dinara imate 72 dinara troska.Kako ja sad da verujem njegovoj analizi i predvidjanju?

partibrejker

pre 13 godina

Bojim se da je g. Kostić ipak u pravu.
Uvek je bilo i biće - da na jesen i zimu kreću poskupljenja grejanja, gasa, struje, harači države po raznim osnovama, dodavanje novih nameta, prelaz sa hrane iz bašte na hranu iz prodavnice... A narod više nema odakle.
Mada, ima prognostičara koji kažu da najveće krize nastupaju početkom oktobra...:D.

Statista

pre 13 godina

Tipoliru, vi od izjava 3 individue pravite negativne zakljucke o c(ij)eloj naciji. Ne ide... Ipak pozdrav, posebno zbog citanja B92.

comodore 64

pre 13 godina

Tipoliru,djete,ajde "okani" se tih nezrelih komentara.Zast mislim da si nezreli mladac?Mozda grjesim,ali kad napises da im(Srbima)nevjerujes i ocito zelis provocirat,sam sebi skaces u usta - pa sta onda citas sta pisu!!!Pa i kompjuter da bi funkcionirao pravilno moras povremeno upgedati i osvjeziti, tako da bi i ti trebao poraditi na sebi,cisto da bi bolje funkcionirao i ne pokupio kakav virus!Kad porastes sinko,ako uspjesno upgrejdas svoj procesor,shvatit ces da ne generaliziras ljude po vjeri,naciji,boji nogometnog kluba,repki...nego po dobrima i zlocestima.Zato probaj da ne budes"zlocko",jer zbog tebe takvoga se javljaju reakcije sa druge strane,upravo slicnih tebi,i onda mene generaliziraju skupa s tobom.
Sad da se vratim na temu,kolko vidim da u Srbiji vlada veliko bezdusje i nevjerica u bolje sutra,sto je i normalno s obzirom na krizu,ali u isto vrjeme i najopasnije.Po mom misljenju,normalno subjektivnom,treba vam osoba (a i vise njih),da vam vrate vjeru u sebe - neko poput Djindjica!Te stalne autokritike da ste ljeni,neproduktivi...su ciste gluposti...po meni je samo problem u dezorjentaciji drustva,a za to su krivi uglavnom politicari jer su ocigledno duboko u sprezi sa korupcijom.Za,ako to uopce moze biti,utjehu - kod nas u Hr isto ne cvjetaju ruze,slicne muke mucimo,ali mi se cini da je apatija dosta manja.Opet,subjektivno misljenje!

Србија = РОБОВЛАСНИЧКИ СИСТЕМ

pre 13 godina

Обожавам ове стручњаке који за ЈЕДАН ДОЛАР купе фирму, а затим ПРЕПАКУЈУ ШЕЋЕР и због тога изгубимо стотине милиона евра, а они не одговарају.

Goran

pre 13 godina

Izvinjavam se, a ko je pa to Miodrag Kostic pa da njegove izjave obavljujete (a mi citamo?). Jel on politicar? Pevac? Biznismen? Sta li je?

Pa takvih likova u Srbiji ima par hiljada. Hocete i njihove izjave objavljivati?

Neshha

pre 13 godina

Sta da se radi, jos jedan *** koji se namlatio para na nama pa smugnuo sa lovom preko grane...

a sad prosipa pamet...

jos kad ne bi stotine hektara pored autoputa i dalje bile njegove, pa da moze da pogleda obicnom svetu u oci....

smesko

pre 13 godina

Gospodin Tipolir pravi elemntarne greske iz silogizma, ali dobro, ima vremena pa ce nauciti.
Inace, moje licno misljenje je da ce kriza u Srbiji biti sve dok bizMismeni poput Kostica vaze za uspesne u istoj.

Milan

pre 13 godina

Nisam siguran da dobro prolazi i da ce ubuduce dobro proci u Ukrajini ,jer "cokoladni zajec" Parosenko,njegov prijatelj nije vise u vlasti i da sad g-din Kostic ima ozbiljnih problema.

Van Helsing

pre 13 godina

Gospodinu Kostiću je kriza uvek kad mora da radi pošteno i tržišno. Ma koliko da su se gospoda drugovi nakrali, drago mi je što će jednog dana to sve da proćerdaju jer se ne razumeju u ekonomiju.

vegan

pre 13 godina

Na neverovatnih 72% na zarade privatnici ukazuju od pocetka. Ali, uzalud, Broj 1 je tako odlucio. Sa druge strane, ogroman procenat ovog poreza doprinosi rastu sive ekonomije, protiv koje se drzava namerno ne bori. Sve ovo rezultira neravnopravnim polozajem onih koji hoce da rade posteno u odnosu na ostale. Ta neravnopravnost se ogleda i u mnogim drugim stvarima, a najdrasticniji je da neki godinama ne placaju doprinose, i nikom nista. Ovaj suludi plan ne moze dobro da se zavrsi, a zna se ko ce biti odgovoran. Mi zivimo u licemernoj ekonomiji, a ni ostalo nije daleko.

Sumadinac

pre 13 godina

Dragi moj Sinisa,
Ako neko na platu od 100 RSD mora da placa 72 RSD za doprinose, porez i sl. onda to JESTE 172 RSD trosak. Svaki izdatak (placanje) je uvek trosak i to nema veze da li su u pitanju plate, kamate, porezi, racun za telefon ili cak i trosak o nerealizovanom dobitku (to zadnje se zove kalkulativni trosak).

Tako da je tebi dopusteno da verujes ili ne verujes kome hoces ali ti nije dopusteno da iznosis neistine odn. da tvrdis nesto, o cemu izgleda nemas pojma!

MUKNAVI

pre 13 godina

Hm..moz bit za tebe i tajkuneriju..a mi smo bre u krizi stalno.Zavrcu nas jedni ,opjevaju drugi i nose u svoje jazbine ko blesavi.Povremeno malo zivnemo,uhvatimo boljitak a onda nagomilaju jos kancelardjija,agencija,kabinetlija,komisija,savetnika,sekretarki,ombuconja`zastupnika,ma trista cuda koji krka leba bez motike i ..stenji "gerga".Tako nas nazivaju nase bivse komsije koje sada sede u kancelarijama i paraju nosom nebesa.Eh..bre..j`ga,valjada` ce` se dosetimo one letve i krenemo i mi u boljitak..vec jednom,dosadi nam vise to jahanje na nasim ledjima bre!Meni je jako dosadilo njihovo zezanje,jahanje,stajanje ispred salter i gledanje u njih iza prozora a Vama?Po komentarima vidim da "pevate za njima od srece ko i ja".

spasenija kolcek

pre 13 godina

Gospodin Kostic da prica da kriza za Srbiju tek dolazi !!!
Kakav cinizam, kako doticnog gospodina, tako i celokupne anomicne situacije naseg drustva i nase ekonomije ?!?

Fridman

pre 13 godina

Kriza je ovde dosla kada su u Srbiju umesto pravih i velikih stranih kompanija dosli domacini, koji su "unapredili" ekonomiju Srbije, pretvorivsi je u svoj bankovni racun. E sad kada vise ne mogu da kupuju drustvena preduzeca za 5 a prodaju za nekoliko miliona evra i kad je neizvesna politicka sudbina njihovih "pokrovitelja" setili su se da pricaju o krizi. A sta su oni uradili da do krize ne dodje? Nista. Koliko njih je ulozilo kapital u industriju? Nije bas da svaka fabrika nema paerspektivu. Nije to u pitanju nego, sto ne znaju da rade svoj posao i sto nisu ni trebali da ga rade. U svakoj drugoj zemlji oni bi bili obicni da ne kazem biznismencici koji bi se bavili nekim srednjim ili malim biznisom.Ovako samo u Srbiji oni su postali glavne "zvezde" a kako je prosla Srbija u tom "sazvezdju" velikana nase ekonomske scene vidimo svakodnevno.Samo sto je bez stranih donacija i kredita,pravih investicija, taj "napredak"vidljiviji nego ranije..

Daniel N.

pre 13 godina

"Ne zaboravite da danas porezi i doprinosi iznose 72 odsto bruto zarade. Znači na 100 dinara imate 172 dinara troška. To nije malo"

Mislim da je ova matematika malo čudna, ako je 72% na bruto, onda 71 ide državi, a 29 radniku; ovo bi bilo prije 72% na neto...

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Kazete da ste izasli iz krize otvarajuci nova postrojenja u Ukrajini,Vi ste kondicije Vaseg bogtstva dobili u Srbiji i kazete da je nezaposlenost u Srbiji velika ,velika je jer ste samo na sebe mislili ali i ne na gradjane drzave koja Vam je omogucila da tako prosperirate.
Srbijo naucio se da sklapas sporazume dokle ces da trpis Tvoje neznanje!

Deki

pre 13 godina

Referentna kamatna stopa u eurozoni je danas mnogo niza nego pre nekoliko godina kad su se firme zaduzivale. Neka banke lepo izvole i reprogramiraju kreditne aranzmane u skladu sa tom cinjenicom pa nece biti problema u naplati potrazivanja.
Uostalom, tadasnja visina kamata je bila primerena stepenu rizika i kreditnom rejtingu Srbije. Prema tome nije big deal ako banke zabeleze i neki gubitak jer su za prethodnih 10 godina zaradile u Srbiji preko 3 milijarde evra.

nikola

pre 13 godina

@NajboljeIzBanata svaka cast za komentar.
Kostic nas je zloupotrebljavao, dobio secerane za 1 eur... ali sve sto ovde kaze je susta istina.

Tipolir

pre 13 godina

@ (comodore 64, 28. jun 2010 05:28)

Tipoliru,djete,ajde "okani" se tih nezrelih komentara.Zast mislim da si nezreli mladac?Mozda grjesim,ali kad napises da im(Srbima)nevjerujes i ocito zelis provocirat...........
____________________________

Tri političara, daju tri različite izjave bitne za državu, a ja provociram? Halo!
Ne čini li ti se, da su ta trojica provocirali sve i svakoga takvim nebuloznim izjavama? Umjesto da njih pitaš, da njih komentiraš, ti si našao mene mlađahnog. Opa!

Tipolir

pre 13 godina

Tipoliru, vi od izjava 3 individue pravite negativne zakljucke o c(ij)eloj naciji. Ne ide... Ipak pozdrav, posebno zbog citanja B92.
(Statista, 27. jun 2010 19:16)
_________________________________

To nisu "3 individue", nego prdstavnici Srbije, vrh vlasti Srbije.
Od jedne jedine "individue" imali ste veselja, a kamoli tek od trojice.

comodore 64

pre 13 godina

Tipolire,malo se pravis blesav,ha?jedno je sto ne vjerujes ovoj trojici a drugo svim Srbima!Ovoj trojici ne vjeruju ni Srbi,pa tvoju izjavu da nevjerujes Srbima vidim samo kao provokaciju!Nemoj rec da nasi politicari nisu lazovi!Ili bilo ciji!!!Vidim da cjenis ovaj sajt,posto si uvjek tu,pa onda daj malo postovanja.

Dekica

pre 13 godina

Posto kriza tek pocinje Vi lepo pikle pa tutanj. Oslobodite nas pritiska (sa svojima) i bice nam lakse.
.... i to ce da prodje.....

nik

pre 13 godina

Pa sta ti hoces u svetu od pocetka krize su mnogi prepolovili svoja bogatsva. Pa ni Putin nije pomagao svojim oligarhima isto kao sto ni nemci nisu pomagali korporacije Siemens i dr.. koje su mnogo vise izgubile od vas tajkuna.

Tipolir

pre 13 godina

Cvetković: Formalno izašli iz krize! 17. мај 2010.
Cvetković: Srbija izašla iz krize! 18. мај 2010.
Jelašić: Srbija izašla iz krize ! 20. јан 2010.

Kostić: Kriza za Srbiju tek dolazi 27. jun 2010.
________________________

Jedan od dokaza, kako Srbima nikada ne treba vjerovati!!!

Sinisa,brejnstormer!

pre 13 godina

"Ne zaboravite da danas porezi i doprinosi iznose 72 odsto bruto zarade. Znači na 100 dinara imate 172 dinara troška."
Ne,to znaci da na 100 dinara imate 72 dinara troska.Kako ja sad da verujem njegovoj analizi i predvidjanju?

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Tipolir, svoj šovinizam i mržnju širi na drugom mestu. *****

Elem, Kostić je u pravu. Kriza u Srbiju tek treba da dođe, odnosno da se njeni pravi efekti osete, proći će još jedno 3-5 meseci. A onda jedno 2 godine mrcvarenja. Nažalost. Moglo bi i kraće ali ne zaboravite ko je uvek na vlasti.

preduzetnik-savetnik

pre 13 godina

A je l' još prepakujete? Ne više? Ne u Srbiji? Mislim, što bi i proizvodili, kad ste šećerane dobili za po 1e, čisto da budu maska, paravan.
A da, bila je obaveza da se u njih uloži 30Me. Zato je moralo i da se prepakuje, ne može se toliko zaraditi "čistom" proizvodnjom, da se to pokrije. Mislim za godinu dana. Gluposti i ja pitam, izvinjavam se. Eto pokrivam se ušima i ćutim. Više ni reč! Nisam ja k'o neki, da se omrsim na račun svih, pa obrukam državu, pa da sam opet najglasniji, najpametniji, da 'oću i državu da savetujem!

Statista

pre 13 godina

Tipoliru, vi od izjava 3 individue pravite negativne zakljucke o c(ij)eloj naciji. Ne ide... Ipak pozdrav, posebno zbog citanja B92.

Goran

pre 13 godina

Izvinjavam se, a ko je pa to Miodrag Kostic pa da njegove izjave obavljujete (a mi citamo?). Jel on politicar? Pevac? Biznismen? Sta li je?

Pa takvih likova u Srbiji ima par hiljada. Hocete i njihove izjave objavljivati?

partibrejker

pre 13 godina

Bojim se da je g. Kostić ipak u pravu.
Uvek je bilo i biće - da na jesen i zimu kreću poskupljenja grejanja, gasa, struje, harači države po raznim osnovama, dodavanje novih nameta, prelaz sa hrane iz bašte na hranu iz prodavnice... A narod više nema odakle.
Mada, ima prognostičara koji kažu da najveće krize nastupaju početkom oktobra...:D.

Sumadinac

pre 13 godina

Dragi moj Sinisa,
Ako neko na platu od 100 RSD mora da placa 72 RSD za doprinose, porez i sl. onda to JESTE 172 RSD trosak. Svaki izdatak (placanje) je uvek trosak i to nema veze da li su u pitanju plate, kamate, porezi, racun za telefon ili cak i trosak o nerealizovanom dobitku (to zadnje se zove kalkulativni trosak).

Tako da je tebi dopusteno da verujes ili ne verujes kome hoces ali ti nije dopusteno da iznosis neistine odn. da tvrdis nesto, o cemu izgleda nemas pojma!

Србија = РОБОВЛАСНИЧКИ СИСТЕМ

pre 13 godina

Обожавам ове стручњаке који за ЈЕДАН ДОЛАР купе фирму, а затим ПРЕПАКУЈУ ШЕЋЕР и због тога изгубимо стотине милиона евра, а они не одговарају.

Milan

pre 13 godina

Nisam siguran da dobro prolazi i da ce ubuduce dobro proci u Ukrajini ,jer "cokoladni zajec" Parosenko,njegov prijatelj nije vise u vlasti i da sad g-din Kostic ima ozbiljnih problema.

smesko

pre 13 godina

Gospodin Tipolir pravi elemntarne greske iz silogizma, ali dobro, ima vremena pa ce nauciti.
Inace, moje licno misljenje je da ce kriza u Srbiji biti sve dok bizMismeni poput Kostica vaze za uspesne u istoj.

spasenija kolcek

pre 13 godina

Gospodin Kostic da prica da kriza za Srbiju tek dolazi !!!
Kakav cinizam, kako doticnog gospodina, tako i celokupne anomicne situacije naseg drustva i nase ekonomije ?!?

Neshha

pre 13 godina

Sta da se radi, jos jedan *** koji se namlatio para na nama pa smugnuo sa lovom preko grane...

a sad prosipa pamet...

jos kad ne bi stotine hektara pored autoputa i dalje bile njegove, pa da moze da pogleda obicnom svetu u oci....

comodore 64

pre 13 godina

Tipoliru,djete,ajde "okani" se tih nezrelih komentara.Zast mislim da si nezreli mladac?Mozda grjesim,ali kad napises da im(Srbima)nevjerujes i ocito zelis provocirat,sam sebi skaces u usta - pa sta onda citas sta pisu!!!Pa i kompjuter da bi funkcionirao pravilno moras povremeno upgedati i osvjeziti, tako da bi i ti trebao poraditi na sebi,cisto da bi bolje funkcionirao i ne pokupio kakav virus!Kad porastes sinko,ako uspjesno upgrejdas svoj procesor,shvatit ces da ne generaliziras ljude po vjeri,naciji,boji nogometnog kluba,repki...nego po dobrima i zlocestima.Zato probaj da ne budes"zlocko",jer zbog tebe takvoga se javljaju reakcije sa druge strane,upravo slicnih tebi,i onda mene generaliziraju skupa s tobom.
Sad da se vratim na temu,kolko vidim da u Srbiji vlada veliko bezdusje i nevjerica u bolje sutra,sto je i normalno s obzirom na krizu,ali u isto vrjeme i najopasnije.Po mom misljenju,normalno subjektivnom,treba vam osoba (a i vise njih),da vam vrate vjeru u sebe - neko poput Djindjica!Te stalne autokritike da ste ljeni,neproduktivi...su ciste gluposti...po meni je samo problem u dezorjentaciji drustva,a za to su krivi uglavnom politicari jer su ocigledno duboko u sprezi sa korupcijom.Za,ako to uopce moze biti,utjehu - kod nas u Hr isto ne cvjetaju ruze,slicne muke mucimo,ali mi se cini da je apatija dosta manja.Opet,subjektivno misljenje!

Tipolir

pre 13 godina

@ (comodore 64, 28. jun 2010 05:28)

Tipoliru,djete,ajde "okani" se tih nezrelih komentara.Zast mislim da si nezreli mladac?Mozda grjesim,ali kad napises da im(Srbima)nevjerujes i ocito zelis provocirat...........
____________________________

Tri političara, daju tri različite izjave bitne za državu, a ja provociram? Halo!
Ne čini li ti se, da su ta trojica provocirali sve i svakoga takvim nebuloznim izjavama? Umjesto da njih pitaš, da njih komentiraš, ti si našao mene mlađahnog. Opa!

Daniel N.

pre 13 godina

"Ne zaboravite da danas porezi i doprinosi iznose 72 odsto bruto zarade. Znači na 100 dinara imate 172 dinara troška. To nije malo"

Mislim da je ova matematika malo čudna, ako je 72% na bruto, onda 71 ide državi, a 29 radniku; ovo bi bilo prije 72% na neto...

Tipolir

pre 13 godina

Tipoliru, vi od izjava 3 individue pravite negativne zakljucke o c(ij)eloj naciji. Ne ide... Ipak pozdrav, posebno zbog citanja B92.
(Statista, 27. jun 2010 19:16)
_________________________________

To nisu "3 individue", nego prdstavnici Srbije, vrh vlasti Srbije.
Od jedne jedine "individue" imali ste veselja, a kamoli tek od trojice.

vegan

pre 13 godina

Na neverovatnih 72% na zarade privatnici ukazuju od pocetka. Ali, uzalud, Broj 1 je tako odlucio. Sa druge strane, ogroman procenat ovog poreza doprinosi rastu sive ekonomije, protiv koje se drzava namerno ne bori. Sve ovo rezultira neravnopravnim polozajem onih koji hoce da rade posteno u odnosu na ostale. Ta neravnopravnost se ogleda i u mnogim drugim stvarima, a najdrasticniji je da neki godinama ne placaju doprinose, i nikom nista. Ovaj suludi plan ne moze dobro da se zavrsi, a zna se ko ce biti odgovoran. Mi zivimo u licemernoj ekonomiji, a ni ostalo nije daleko.

Van Helsing

pre 13 godina

Gospodinu Kostiću je kriza uvek kad mora da radi pošteno i tržišno. Ma koliko da su se gospoda drugovi nakrali, drago mi je što će jednog dana to sve da proćerdaju jer se ne razumeju u ekonomiju.

MUKNAVI

pre 13 godina

Hm..moz bit za tebe i tajkuneriju..a mi smo bre u krizi stalno.Zavrcu nas jedni ,opjevaju drugi i nose u svoje jazbine ko blesavi.Povremeno malo zivnemo,uhvatimo boljitak a onda nagomilaju jos kancelardjija,agencija,kabinetlija,komisija,savetnika,sekretarki,ombuconja`zastupnika,ma trista cuda koji krka leba bez motike i ..stenji "gerga".Tako nas nazivaju nase bivse komsije koje sada sede u kancelarijama i paraju nosom nebesa.Eh..bre..j`ga,valjada` ce` se dosetimo one letve i krenemo i mi u boljitak..vec jednom,dosadi nam vise to jahanje na nasim ledjima bre!Meni je jako dosadilo njihovo zezanje,jahanje,stajanje ispred salter i gledanje u njih iza prozora a Vama?Po komentarima vidim da "pevate za njima od srece ko i ja".

Deki

pre 13 godina

Referentna kamatna stopa u eurozoni je danas mnogo niza nego pre nekoliko godina kad su se firme zaduzivale. Neka banke lepo izvole i reprogramiraju kreditne aranzmane u skladu sa tom cinjenicom pa nece biti problema u naplati potrazivanja.
Uostalom, tadasnja visina kamata je bila primerena stepenu rizika i kreditnom rejtingu Srbije. Prema tome nije big deal ako banke zabeleze i neki gubitak jer su za prethodnih 10 godina zaradile u Srbiji preko 3 milijarde evra.

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Kazete da ste izasli iz krize otvarajuci nova postrojenja u Ukrajini,Vi ste kondicije Vaseg bogtstva dobili u Srbiji i kazete da je nezaposlenost u Srbiji velika ,velika je jer ste samo na sebe mislili ali i ne na gradjane drzave koja Vam je omogucila da tako prosperirate.
Srbijo naucio se da sklapas sporazume dokle ces da trpis Tvoje neznanje!

Fridman

pre 13 godina

Kriza je ovde dosla kada su u Srbiju umesto pravih i velikih stranih kompanija dosli domacini, koji su "unapredili" ekonomiju Srbije, pretvorivsi je u svoj bankovni racun. E sad kada vise ne mogu da kupuju drustvena preduzeca za 5 a prodaju za nekoliko miliona evra i kad je neizvesna politicka sudbina njihovih "pokrovitelja" setili su se da pricaju o krizi. A sta su oni uradili da do krize ne dodje? Nista. Koliko njih je ulozilo kapital u industriju? Nije bas da svaka fabrika nema paerspektivu. Nije to u pitanju nego, sto ne znaju da rade svoj posao i sto nisu ni trebali da ga rade. U svakoj drugoj zemlji oni bi bili obicni da ne kazem biznismencici koji bi se bavili nekim srednjim ili malim biznisom.Ovako samo u Srbiji oni su postali glavne "zvezde" a kako je prosla Srbija u tom "sazvezdju" velikana nase ekonomske scene vidimo svakodnevno.Samo sto je bez stranih donacija i kredita,pravih investicija, taj "napredak"vidljiviji nego ranije..

nikola

pre 13 godina

@NajboljeIzBanata svaka cast za komentar.
Kostic nas je zloupotrebljavao, dobio secerane za 1 eur... ali sve sto ovde kaze je susta istina.

Dekica

pre 13 godina

Posto kriza tek pocinje Vi lepo pikle pa tutanj. Oslobodite nas pritiska (sa svojima) i bice nam lakse.
.... i to ce da prodje.....

comodore 64

pre 13 godina

Tipolire,malo se pravis blesav,ha?jedno je sto ne vjerujes ovoj trojici a drugo svim Srbima!Ovoj trojici ne vjeruju ni Srbi,pa tvoju izjavu da nevjerujes Srbima vidim samo kao provokaciju!Nemoj rec da nasi politicari nisu lazovi!Ili bilo ciji!!!Vidim da cjenis ovaj sajt,posto si uvjek tu,pa onda daj malo postovanja.

nik

pre 13 godina

Pa sta ti hoces u svetu od pocetka krize su mnogi prepolovili svoja bogatsva. Pa ni Putin nije pomagao svojim oligarhima isto kao sto ni nemci nisu pomagali korporacije Siemens i dr.. koje su mnogo vise izgubile od vas tajkuna.