Subota, 26.06.2010.

12:44

Prizren: Samit regiona bez Beograda

U Prevalcu kod Prizrena održan susret predsednika Kosova, Makedonije, Albanije i Crne Gore, glavna tema slobodno putovanje u regionu.

Izvor: Tanjug

Prizren: Samit regiona bez Beograda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Ilirko

pre 13 godina

Izvinjenje onima koji su sa Kosova proterali stotine hiljada Srba? Koji su na Kosovu ubili nekoliko hiljada Srba, onima koji su zauzeli ili unistili na desetine hiljada srpskih kuca, onima koji su zapalili na desetine srpskih crkava i manastira, oni koji su marta 2004. divljacki rusili i unistavalisve sto ima veze sa Srbima... Kako da ne. Bas zasluzuju izvinjenje. A tek sto zasluzuju da ih neko pita za dozvolu ako misli da se vrati u SVOJU kucu... neko je ovde izgleda zaspao tamo negde 1998. pa misli da ta nato/cnn/uck propaganda o bezgresnim i savrsenim Albancima i zlim, milosevicevskim Srbima jos uvek nekoga moze da impresionira.

parada licemerja

pre 13 godina

Da, da, sloboda kretanja je zaista vazna za region, narocito za prognane Srbe koji bi jako zeleli da se slobodno krecu do svojih kuca i imanja na Kosovu. Zaista je licemerno da se pricaju tu neke price o "slobodi kretanja", "mini sengenu", "slanju poruke EU" a istovremeno ti isti kojima su puna usta tih prica rade sve da sprece da se prognani Srbi vrate u svoje kuce. A tek ova prica o "borbi protiv kriminala"? I to se prica na sastanku koji organizuje "drzava kosova" ciji je premijer jedan notorni kriminalac. Blago onima koji su impresionirani ovim izjavama sa ovog sastanka.

Region

pre 13 godina

Iz svih ovih komentara da se zakljuciti da nema skupa u regionu koji moze da se odrzi ako na njemu nema Srbije. Ali kao glavne. A Srbija odavno nikome nije vise glavna osim sama sebi.

Kosovar

pre 13 godina

A zasto bismo dozvolili vam da se vratite? Zar vas nije stid posle svih masakra koji ste cinili da opet trazite isti tretman kao u doba Milosevica? Pa ponasajte se jednom kao ljudi i prvo izvinite se za sve sto ste cinili na Kosovu.

I.S.

pre 13 godina

Da budem iskrena, meni po fotografiji to lici na jedan neformalni susret. Regionalni samit bi bio kada bi bili prisutni svi iz regiona, i iz Bosne i Hrvatske takodje. I, naravno Srbije, a posto je ovde zvanicna politika da je Kosovo Srbija ispada da je iz Srbije bio Sejdiju. I ne znam sta nasi politicari vise misle tom teorijom kako je to deo Srbije, pa to znaci da mi u jednoj zemlji imamo dve paralelne vlasti, srpsku i albansku, kako se meni cini.

dragan

pre 13 godina

Sto bi Srbija uopste ucestvovala na skupu sa drzavama poput Crne Gore i Albanije... Oni su deo jedne regionalne celine, mi se lepo sporazumevamo sa Madjarima, Rumunima, a u poslednje vreme i Hrvatima, a tu je i Bosna. Sasvim je logicno da se prave mini regionalni savezi i sfere saradnje - Crna Gora, Albanija, BJRM i tzv. Kosovo u principu i pripadaju u isti kos, jer su u pitanju drzave/teritorije manje-vise ujednacenog drzavnog kapacitera, razvoja i ekonomske perspektive.

agim_pr

pre 13 godina

Sta trazi EU kao uslov za ulazak od ovih drzava u nju ? Lako je odgovoriti jer se to svakodnevno cuje-dobrosusedske odnose !!! Za ove drzave je EU - STVARNO- prioritet pa normalno da i organizuju ovakve skupove. I Srbija ce "morati" u buducnosti da ucestvuje u ovakvim skupovima ako STVARNO hoce u EU.

Cisko

pre 13 godina

Tokom ovih sastanaka Sejdiju je predstavio i ideju o stvaranju mini šengenske zone u regionu.

Nije losa ideja da i balkanske zemlje imaju svoj "sengen"- a to ce se ostvariti uz blagoslov ujka Sema !

momabrazil

pre 13 godina

Pa sta se cudite , nekad je Srbija bila u ovakvoj poziciji i okupljala slabije, danas je to Albanija. Ako se vidi na njihovoj zvanicnoj turistickoj prezentaciji na you tube oni napomenu koliko Albanija ima stanovnika a onda i podatak da je to deo od 6,5 miliona Albanaca na Balkanu.

hehe

pre 13 godina

jadno...pogledajte da li i na jednom hrvatskom ili bosanskom sajtu imate i jednu rec o ovom sastanku...niti jedan clanak...to samo govori koliko je i kome ovo vazno...odo' ja da gledam amere kako biju ganu...Srbija Prvak evrope 2012!!!

Rade Prizrenac

pre 13 godina

Jedna mala ispravka, nije "u Prevali" nego "na Prevalcu". Oduvek su Srbima zavideli koji su živeli u toj prekrasnoj lepoti. Sada im se konačno pružila prilika da na Prevalcu grade vile i dočekuju goste.

Milan

pre 13 godina

Jake drzave, i jos jaci predstavnici drzava. Probrano drustvo. Mozda su malo ugovarali i kako da legalizuju kriminal jos vise, narocito predstavnici Kosova, Crne Gore, i Albanije. Kakvo izigravanje, kakva travestija!

Dolina Bogova

pre 13 godina

Puna podrska saradnji sa komsijama! Svim gradjanima Srbije porucujem da se ne brinu za nas u Crnoj Gori jer mi nijesmo izgubili terotoriju i nemamo problem sa stanovnicima albanskog porijekla, prije svega jer nismo optereceni nacionalizmom nego smo vecinom realisti i znamo dje nam je mjesto. Isto tako braci Srbima zelim sve najbolje i brz prosperitet uz zelju da zadrze postojece teritorije prije svega pametnom politikom!

Stojan Stanojevic

pre 13 godina

Većina Srba ovu i slične vesti prima sa nevericom i pita se šta se to događa, da li je ovaj svet poludeo ili nešto nije u redu sa nama. Na kraju svega, kao i uvek u takvim situacijama, rešenje će biti adekvatno situaciji, a to znači ludo do kraja.

Putnik

pre 13 godina

Pokojni Bekim Fekmiu, koji je detinjstvo i mladost proveo u Prizrenu posetio je Prizren krajem 1999.godine i nikada se više nije vratio. Izjavio je da to više nije onaj isti grad, najlepši na svetu, u kojem su vekovima zajedno živeli Srbi i Turci. I ja sam iz Prizrena, i ne mogu da odem u Prizren, moj rodni grad, grad gde sam proveo detinjstvo. Ovaj susret će biti zabeležen u istoriji (više zemalja). Niko neće moći da obriše ovaj događaj, da je predsednik Crne Gore došao u Prizren. Ja mu želim da svaku noć čuje odnekud, iz ravne Metohije pesmu Onamo, namo. Da li predsednik zna stihove ove pesme? Trebala je biti himna Crne Gore. Tekst pesme napisao je crnogorski Kralj Nikola I, 1867. godine. Link:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9E%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE,_'%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE
Braćo Crnogorci, neka vam je na čast!

brax

pre 13 godina

je li je taj skup odrzan u srbiji ili na kosovo?! po srpskim komentarima vidim da je to odrzan u srbiji?! a u stvari nije nijedan srpski politicar ucestvovao na tom skupu.

dejan bg

pre 13 godina

Evo vidim da ovo lepo komentarisete, i da vam je drago sto nas Jeremic ne moze da prisustvuje na svojoj zemlji. Pa se pitam, da li vi zivite ovde zato sto mrzite Srbiju.ako vam je drago to sto vam je vec drago, zasto onda ne odete da zivite na Kosovu, jer je to perspektivna zemlja, na primer u Prizren, ali pod uslovom da kazete da ste Srbin i da hocete da radite....ne verujem da bi se zivi vratili. Pozdrav za sve Srbe koji vole srpsko Kosovo, a ne albansko kao neki ovde. Za kralja i otadzbinu!

prokleta avlija

pre 13 godina

bas sam se pitao cemu ovaj susret...i o cemu ovi raspravljaju...jedino zajednicko ovim drzavama je da su vec ili ce postati vecinom drzave sa vecinskim albanskim stanovnistvom [EUREKA]...ovaj susret je u stvari uvod u stvaranje Velike Albanije sa slovenskom manjinom...sledeci plan NATO na balkanu, jaka albanska drzava, konfederacija Albanskih drzava sa 8mil stanovnika kao jedina moguca protivteza Srbiji i nova regionalna sila pouzdani saveznik, naravno da se nece tako zvati ali koji izbor pa imaju Crnogorci i Makedonci da postanu Srbi, Bugari ili Grci...Albanci i NATO/USA/EU ce im garantovati kolika tolika prava dok sloveni ne odumru a Albanci ih jednostavno pregaze natalitetom..Crnogorci su manjina u svojoj drzavi a Makedonci manjina u narednih 10 godina...i miran balkan...ne postoji Makedonsko-Grcki spor, reseno Albansko pitanje, nezavisnost Kosova, Cnogorci? ko njih ista pa pita

u cg na more? nikada

pre 13 godina

Mogao je Vujanovic svog domacina da priupita gde se dadose Srbi i Crnogorci iz tog Prizrena i zasto je Prizren postao tako jednonacionalan i albanizovan i kako se to uklapa u ove price o Evropi, saradnji... ali verovatno nije bilo vremena za to od te silne parade licemerja i jeftinog marketinga.

parada licemerja

pre 13 godina

Kada vec predstavnici ovih drzava i "drzave" razgovaraju o "liberalizaciji kretanja", mene bi zanimalo kada ce najzad Srbi liberalno da se vrate u svoje kuce u Prizrenu iz kojih su proterani i kada ce drugi Srbi u toj "ozbiljnoj i nezavisnoj i proevropskoj drzavi kosova" poceti liberalno da se krecu ili da upravljaju svojom imovinom? Puna su usta Sejdijua raznih prica a istovremeno se vec 10 godina opstruise povratak prognanih Srba i vracanje njihove imovine. Sramota. Koga mislite da impresionirate sa ovim jeftinim marketingom i nabiflanim frazama? Strane sponzore? Lepo ce da stoji u nekom izvestaju o stanju u "drzavi kosova"?

nele

pre 13 godina

A mi se kao i uvek, necem ovakvom, smejemo. Nije mi jasno kako mnogi od nas nisu naucili onu koju ja znam od malena: "ko se zadnji smeje najsladje se smeje". Kamo srece da je i nas predsednik bio na ovom skupu.

munze

pre 13 godina

Meni je ovo sasvim u redu. Četiri države su ekonomski, duhovno, istorijski, kulturno i etnički kompatibilne. Sve druge susedne zemlje su delom i nešto drugo (centralna Evropa, Egej, Podunavlje i sl), ali ove četiri čine celinu.

Šar-summit

pre 13 godina

Četvrti će, verovatno, biti u Bečićima, kraj Budve. Al džaba, kada ne učestvuje predsednik Grčke. A učešće Srbije, ne treba ni pominjati, kao formalnu zemlju domaćina prizrenskog skupa. Svi su uzgledi da se balkanski zamrznuti konflikti neće još dugo, dugo rešiti, jer "to tako treba". Pogađajte kome.

Šonja

pre 13 godina

Šta će Jeremić sad da preduzme? Na "srpskoj" teritoriji se održava summit a bez predstavnika Srbije (ukoliko to nije Sejdiu)? A ja mislio "Kosovo je Srbija"....

nemanja s.

pre 13 godina

Eto prilike crnogorskim turopoeratorima da predstave svoje kapacitete za predstojeću turističku sezonu! To su prespektivna tržišta.

nemanja s.

pre 13 godina

Eto prilike crnogorskim turopoeratorima da predstave svoje kapacitete za predstojeću turističku sezonu! To su prespektivna tržišta.

Šonja

pre 13 godina

Šta će Jeremić sad da preduzme? Na "srpskoj" teritoriji se održava summit a bez predstavnika Srbije (ukoliko to nije Sejdiu)? A ja mislio "Kosovo je Srbija"....

Dolina Bogova

pre 13 godina

Puna podrska saradnji sa komsijama! Svim gradjanima Srbije porucujem da se ne brinu za nas u Crnoj Gori jer mi nijesmo izgubili terotoriju i nemamo problem sa stanovnicima albanskog porijekla, prije svega jer nismo optereceni nacionalizmom nego smo vecinom realisti i znamo dje nam je mjesto. Isto tako braci Srbima zelim sve najbolje i brz prosperitet uz zelju da zadrze postojece teritorije prije svega pametnom politikom!

munze

pre 13 godina

Meni je ovo sasvim u redu. Četiri države su ekonomski, duhovno, istorijski, kulturno i etnički kompatibilne. Sve druge susedne zemlje su delom i nešto drugo (centralna Evropa, Egej, Podunavlje i sl), ali ove četiri čine celinu.

Putnik

pre 13 godina

Pokojni Bekim Fekmiu, koji je detinjstvo i mladost proveo u Prizrenu posetio je Prizren krajem 1999.godine i nikada se više nije vratio. Izjavio je da to više nije onaj isti grad, najlepši na svetu, u kojem su vekovima zajedno živeli Srbi i Turci. I ja sam iz Prizrena, i ne mogu da odem u Prizren, moj rodni grad, grad gde sam proveo detinjstvo. Ovaj susret će biti zabeležen u istoriji (više zemalja). Niko neće moći da obriše ovaj događaj, da je predsednik Crne Gore došao u Prizren. Ja mu želim da svaku noć čuje odnekud, iz ravne Metohije pesmu Onamo, namo. Da li predsednik zna stihove ove pesme? Trebala je biti himna Crne Gore. Tekst pesme napisao je crnogorski Kralj Nikola I, 1867. godine. Link:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9E%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE,_'%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE
Braćo Crnogorci, neka vam je na čast!

dejan bg

pre 13 godina

Evo vidim da ovo lepo komentarisete, i da vam je drago sto nas Jeremic ne moze da prisustvuje na svojoj zemlji. Pa se pitam, da li vi zivite ovde zato sto mrzite Srbiju.ako vam je drago to sto vam je vec drago, zasto onda ne odete da zivite na Kosovu, jer je to perspektivna zemlja, na primer u Prizren, ali pod uslovom da kazete da ste Srbin i da hocete da radite....ne verujem da bi se zivi vratili. Pozdrav za sve Srbe koji vole srpsko Kosovo, a ne albansko kao neki ovde. Za kralja i otadzbinu!

brax

pre 13 godina

je li je taj skup odrzan u srbiji ili na kosovo?! po srpskim komentarima vidim da je to odrzan u srbiji?! a u stvari nije nijedan srpski politicar ucestvovao na tom skupu.

u cg na more? nikada

pre 13 godina

Mogao je Vujanovic svog domacina da priupita gde se dadose Srbi i Crnogorci iz tog Prizrena i zasto je Prizren postao tako jednonacionalan i albanizovan i kako se to uklapa u ove price o Evropi, saradnji... ali verovatno nije bilo vremena za to od te silne parade licemerja i jeftinog marketinga.

agim_pr

pre 13 godina

Sta trazi EU kao uslov za ulazak od ovih drzava u nju ? Lako je odgovoriti jer se to svakodnevno cuje-dobrosusedske odnose !!! Za ove drzave je EU - STVARNO- prioritet pa normalno da i organizuju ovakve skupove. I Srbija ce "morati" u buducnosti da ucestvuje u ovakvim skupovima ako STVARNO hoce u EU.

prokleta avlija

pre 13 godina

bas sam se pitao cemu ovaj susret...i o cemu ovi raspravljaju...jedino zajednicko ovim drzavama je da su vec ili ce postati vecinom drzave sa vecinskim albanskim stanovnistvom [EUREKA]...ovaj susret je u stvari uvod u stvaranje Velike Albanije sa slovenskom manjinom...sledeci plan NATO na balkanu, jaka albanska drzava, konfederacija Albanskih drzava sa 8mil stanovnika kao jedina moguca protivteza Srbiji i nova regionalna sila pouzdani saveznik, naravno da se nece tako zvati ali koji izbor pa imaju Crnogorci i Makedonci da postanu Srbi, Bugari ili Grci...Albanci i NATO/USA/EU ce im garantovati kolika tolika prava dok sloveni ne odumru a Albanci ih jednostavno pregaze natalitetom..Crnogorci su manjina u svojoj drzavi a Makedonci manjina u narednih 10 godina...i miran balkan...ne postoji Makedonsko-Grcki spor, reseno Albansko pitanje, nezavisnost Kosova, Cnogorci? ko njih ista pa pita

momabrazil

pre 13 godina

Pa sta se cudite , nekad je Srbija bila u ovakvoj poziciji i okupljala slabije, danas je to Albanija. Ako se vidi na njihovoj zvanicnoj turistickoj prezentaciji na you tube oni napomenu koliko Albanija ima stanovnika a onda i podatak da je to deo od 6,5 miliona Albanaca na Balkanu.

Milan

pre 13 godina

Jake drzave, i jos jaci predstavnici drzava. Probrano drustvo. Mozda su malo ugovarali i kako da legalizuju kriminal jos vise, narocito predstavnici Kosova, Crne Gore, i Albanije. Kakvo izigravanje, kakva travestija!

parada licemerja

pre 13 godina

Kada vec predstavnici ovih drzava i "drzave" razgovaraju o "liberalizaciji kretanja", mene bi zanimalo kada ce najzad Srbi liberalno da se vrate u svoje kuce u Prizrenu iz kojih su proterani i kada ce drugi Srbi u toj "ozbiljnoj i nezavisnoj i proevropskoj drzavi kosova" poceti liberalno da se krecu ili da upravljaju svojom imovinom? Puna su usta Sejdijua raznih prica a istovremeno se vec 10 godina opstruise povratak prognanih Srba i vracanje njihove imovine. Sramota. Koga mislite da impresionirate sa ovim jeftinim marketingom i nabiflanim frazama? Strane sponzore? Lepo ce da stoji u nekom izvestaju o stanju u "drzavi kosova"?

Šar-summit

pre 13 godina

Četvrti će, verovatno, biti u Bečićima, kraj Budve. Al džaba, kada ne učestvuje predsednik Grčke. A učešće Srbije, ne treba ni pominjati, kao formalnu zemlju domaćina prizrenskog skupa. Svi su uzgledi da se balkanski zamrznuti konflikti neće još dugo, dugo rešiti, jer "to tako treba". Pogađajte kome.

Cisko

pre 13 godina

Tokom ovih sastanaka Sejdiju je predstavio i ideju o stvaranju mini šengenske zone u regionu.

Nije losa ideja da i balkanske zemlje imaju svoj "sengen"- a to ce se ostvariti uz blagoslov ujka Sema !

Rade Prizrenac

pre 13 godina

Jedna mala ispravka, nije "u Prevali" nego "na Prevalcu". Oduvek su Srbima zavideli koji su živeli u toj prekrasnoj lepoti. Sada im se konačno pružila prilika da na Prevalcu grade vile i dočekuju goste.

nele

pre 13 godina

A mi se kao i uvek, necem ovakvom, smejemo. Nije mi jasno kako mnogi od nas nisu naucili onu koju ja znam od malena: "ko se zadnji smeje najsladje se smeje". Kamo srece da je i nas predsednik bio na ovom skupu.

dragan

pre 13 godina

Sto bi Srbija uopste ucestvovala na skupu sa drzavama poput Crne Gore i Albanije... Oni su deo jedne regionalne celine, mi se lepo sporazumevamo sa Madjarima, Rumunima, a u poslednje vreme i Hrvatima, a tu je i Bosna. Sasvim je logicno da se prave mini regionalni savezi i sfere saradnje - Crna Gora, Albanija, BJRM i tzv. Kosovo u principu i pripadaju u isti kos, jer su u pitanju drzave/teritorije manje-vise ujednacenog drzavnog kapacitera, razvoja i ekonomske perspektive.

Kosovar

pre 13 godina

A zasto bismo dozvolili vam da se vratite? Zar vas nije stid posle svih masakra koji ste cinili da opet trazite isti tretman kao u doba Milosevica? Pa ponasajte se jednom kao ljudi i prvo izvinite se za sve sto ste cinili na Kosovu.

hehe

pre 13 godina

jadno...pogledajte da li i na jednom hrvatskom ili bosanskom sajtu imate i jednu rec o ovom sastanku...niti jedan clanak...to samo govori koliko je i kome ovo vazno...odo' ja da gledam amere kako biju ganu...Srbija Prvak evrope 2012!!!

Stojan Stanojevic

pre 13 godina

Većina Srba ovu i slične vesti prima sa nevericom i pita se šta se to događa, da li je ovaj svet poludeo ili nešto nije u redu sa nama. Na kraju svega, kao i uvek u takvim situacijama, rešenje će biti adekvatno situaciji, a to znači ludo do kraja.

Region

pre 13 godina

Iz svih ovih komentara da se zakljuciti da nema skupa u regionu koji moze da se odrzi ako na njemu nema Srbije. Ali kao glavne. A Srbija odavno nikome nije vise glavna osim sama sebi.

I.S.

pre 13 godina

Da budem iskrena, meni po fotografiji to lici na jedan neformalni susret. Regionalni samit bi bio kada bi bili prisutni svi iz regiona, i iz Bosne i Hrvatske takodje. I, naravno Srbije, a posto je ovde zvanicna politika da je Kosovo Srbija ispada da je iz Srbije bio Sejdiju. I ne znam sta nasi politicari vise misle tom teorijom kako je to deo Srbije, pa to znaci da mi u jednoj zemlji imamo dve paralelne vlasti, srpsku i albansku, kako se meni cini.

parada licemerja

pre 13 godina

Da, da, sloboda kretanja je zaista vazna za region, narocito za prognane Srbe koji bi jako zeleli da se slobodno krecu do svojih kuca i imanja na Kosovu. Zaista je licemerno da se pricaju tu neke price o "slobodi kretanja", "mini sengenu", "slanju poruke EU" a istovremeno ti isti kojima su puna usta tih prica rade sve da sprece da se prognani Srbi vrate u svoje kuce. A tek ova prica o "borbi protiv kriminala"? I to se prica na sastanku koji organizuje "drzava kosova" ciji je premijer jedan notorni kriminalac. Blago onima koji su impresionirani ovim izjavama sa ovog sastanka.

Ilirko

pre 13 godina

Izvinjenje onima koji su sa Kosova proterali stotine hiljada Srba? Koji su na Kosovu ubili nekoliko hiljada Srba, onima koji su zauzeli ili unistili na desetine hiljada srpskih kuca, onima koji su zapalili na desetine srpskih crkava i manastira, oni koji su marta 2004. divljacki rusili i unistavalisve sto ima veze sa Srbima... Kako da ne. Bas zasluzuju izvinjenje. A tek sto zasluzuju da ih neko pita za dozvolu ako misli da se vrati u SVOJU kucu... neko je ovde izgleda zaspao tamo negde 1998. pa misli da ta nato/cnn/uck propaganda o bezgresnim i savrsenim Albancima i zlim, milosevicevskim Srbima jos uvek nekoga moze da impresionira.

dejan bg

pre 13 godina

Evo vidim da ovo lepo komentarisete, i da vam je drago sto nas Jeremic ne moze da prisustvuje na svojoj zemlji. Pa se pitam, da li vi zivite ovde zato sto mrzite Srbiju.ako vam je drago to sto vam je vec drago, zasto onda ne odete da zivite na Kosovu, jer je to perspektivna zemlja, na primer u Prizren, ali pod uslovom da kazete da ste Srbin i da hocete da radite....ne verujem da bi se zivi vratili. Pozdrav za sve Srbe koji vole srpsko Kosovo, a ne albansko kao neki ovde. Za kralja i otadzbinu!

Šonja

pre 13 godina

Šta će Jeremić sad da preduzme? Na "srpskoj" teritoriji se održava summit a bez predstavnika Srbije (ukoliko to nije Sejdiu)? A ja mislio "Kosovo je Srbija"....

Milan

pre 13 godina

Jake drzave, i jos jaci predstavnici drzava. Probrano drustvo. Mozda su malo ugovarali i kako da legalizuju kriminal jos vise, narocito predstavnici Kosova, Crne Gore, i Albanije. Kakvo izigravanje, kakva travestija!

Dolina Bogova

pre 13 godina

Puna podrska saradnji sa komsijama! Svim gradjanima Srbije porucujem da se ne brinu za nas u Crnoj Gori jer mi nijesmo izgubili terotoriju i nemamo problem sa stanovnicima albanskog porijekla, prije svega jer nismo optereceni nacionalizmom nego smo vecinom realisti i znamo dje nam je mjesto. Isto tako braci Srbima zelim sve najbolje i brz prosperitet uz zelju da zadrze postojece teritorije prije svega pametnom politikom!

Putnik

pre 13 godina

Pokojni Bekim Fekmiu, koji je detinjstvo i mladost proveo u Prizrenu posetio je Prizren krajem 1999.godine i nikada se više nije vratio. Izjavio je da to više nije onaj isti grad, najlepši na svetu, u kojem su vekovima zajedno živeli Srbi i Turci. I ja sam iz Prizrena, i ne mogu da odem u Prizren, moj rodni grad, grad gde sam proveo detinjstvo. Ovaj susret će biti zabeležen u istoriji (više zemalja). Niko neće moći da obriše ovaj događaj, da je predsednik Crne Gore došao u Prizren. Ja mu želim da svaku noć čuje odnekud, iz ravne Metohije pesmu Onamo, namo. Da li predsednik zna stihove ove pesme? Trebala je biti himna Crne Gore. Tekst pesme napisao je crnogorski Kralj Nikola I, 1867. godine. Link:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9E%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE,_'%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%BE
Braćo Crnogorci, neka vam je na čast!

hehe

pre 13 godina

jadno...pogledajte da li i na jednom hrvatskom ili bosanskom sajtu imate i jednu rec o ovom sastanku...niti jedan clanak...to samo govori koliko je i kome ovo vazno...odo' ja da gledam amere kako biju ganu...Srbija Prvak evrope 2012!!!

u cg na more? nikada

pre 13 godina

Mogao je Vujanovic svog domacina da priupita gde se dadose Srbi i Crnogorci iz tog Prizrena i zasto je Prizren postao tako jednonacionalan i albanizovan i kako se to uklapa u ove price o Evropi, saradnji... ali verovatno nije bilo vremena za to od te silne parade licemerja i jeftinog marketinga.

dragan

pre 13 godina

Sto bi Srbija uopste ucestvovala na skupu sa drzavama poput Crne Gore i Albanije... Oni su deo jedne regionalne celine, mi se lepo sporazumevamo sa Madjarima, Rumunima, a u poslednje vreme i Hrvatima, a tu je i Bosna. Sasvim je logicno da se prave mini regionalni savezi i sfere saradnje - Crna Gora, Albanija, BJRM i tzv. Kosovo u principu i pripadaju u isti kos, jer su u pitanju drzave/teritorije manje-vise ujednacenog drzavnog kapacitera, razvoja i ekonomske perspektive.

parada licemerja

pre 13 godina

Kada vec predstavnici ovih drzava i "drzave" razgovaraju o "liberalizaciji kretanja", mene bi zanimalo kada ce najzad Srbi liberalno da se vrate u svoje kuce u Prizrenu iz kojih su proterani i kada ce drugi Srbi u toj "ozbiljnoj i nezavisnoj i proevropskoj drzavi kosova" poceti liberalno da se krecu ili da upravljaju svojom imovinom? Puna su usta Sejdijua raznih prica a istovremeno se vec 10 godina opstruise povratak prognanih Srba i vracanje njihove imovine. Sramota. Koga mislite da impresionirate sa ovim jeftinim marketingom i nabiflanim frazama? Strane sponzore? Lepo ce da stoji u nekom izvestaju o stanju u "drzavi kosova"?

I.S.

pre 13 godina

Da budem iskrena, meni po fotografiji to lici na jedan neformalni susret. Regionalni samit bi bio kada bi bili prisutni svi iz regiona, i iz Bosne i Hrvatske takodje. I, naravno Srbije, a posto je ovde zvanicna politika da je Kosovo Srbija ispada da je iz Srbije bio Sejdiju. I ne znam sta nasi politicari vise misle tom teorijom kako je to deo Srbije, pa to znaci da mi u jednoj zemlji imamo dve paralelne vlasti, srpsku i albansku, kako se meni cini.

prokleta avlija

pre 13 godina

bas sam se pitao cemu ovaj susret...i o cemu ovi raspravljaju...jedino zajednicko ovim drzavama je da su vec ili ce postati vecinom drzave sa vecinskim albanskim stanovnistvom [EUREKA]...ovaj susret je u stvari uvod u stvaranje Velike Albanije sa slovenskom manjinom...sledeci plan NATO na balkanu, jaka albanska drzava, konfederacija Albanskih drzava sa 8mil stanovnika kao jedina moguca protivteza Srbiji i nova regionalna sila pouzdani saveznik, naravno da se nece tako zvati ali koji izbor pa imaju Crnogorci i Makedonci da postanu Srbi, Bugari ili Grci...Albanci i NATO/USA/EU ce im garantovati kolika tolika prava dok sloveni ne odumru a Albanci ih jednostavno pregaze natalitetom..Crnogorci su manjina u svojoj drzavi a Makedonci manjina u narednih 10 godina...i miran balkan...ne postoji Makedonsko-Grcki spor, reseno Albansko pitanje, nezavisnost Kosova, Cnogorci? ko njih ista pa pita

Šar-summit

pre 13 godina

Četvrti će, verovatno, biti u Bečićima, kraj Budve. Al džaba, kada ne učestvuje predsednik Grčke. A učešće Srbije, ne treba ni pominjati, kao formalnu zemlju domaćina prizrenskog skupa. Svi su uzgledi da se balkanski zamrznuti konflikti neće još dugo, dugo rešiti, jer "to tako treba". Pogađajte kome.

nele

pre 13 godina

A mi se kao i uvek, necem ovakvom, smejemo. Nije mi jasno kako mnogi od nas nisu naucili onu koju ja znam od malena: "ko se zadnji smeje najsladje se smeje". Kamo srece da je i nas predsednik bio na ovom skupu.

Kosovar

pre 13 godina

A zasto bismo dozvolili vam da se vratite? Zar vas nije stid posle svih masakra koji ste cinili da opet trazite isti tretman kao u doba Milosevica? Pa ponasajte se jednom kao ljudi i prvo izvinite se za sve sto ste cinili na Kosovu.

Rade Prizrenac

pre 13 godina

Jedna mala ispravka, nije "u Prevali" nego "na Prevalcu". Oduvek su Srbima zavideli koji su živeli u toj prekrasnoj lepoti. Sada im se konačno pružila prilika da na Prevalcu grade vile i dočekuju goste.

munze

pre 13 godina

Meni je ovo sasvim u redu. Četiri države su ekonomski, duhovno, istorijski, kulturno i etnički kompatibilne. Sve druge susedne zemlje su delom i nešto drugo (centralna Evropa, Egej, Podunavlje i sl), ali ove četiri čine celinu.

brax

pre 13 godina

je li je taj skup odrzan u srbiji ili na kosovo?! po srpskim komentarima vidim da je to odrzan u srbiji?! a u stvari nije nijedan srpski politicar ucestvovao na tom skupu.

agim_pr

pre 13 godina

Sta trazi EU kao uslov za ulazak od ovih drzava u nju ? Lako je odgovoriti jer se to svakodnevno cuje-dobrosusedske odnose !!! Za ove drzave je EU - STVARNO- prioritet pa normalno da i organizuju ovakve skupove. I Srbija ce "morati" u buducnosti da ucestvuje u ovakvim skupovima ako STVARNO hoce u EU.

nemanja s.

pre 13 godina

Eto prilike crnogorskim turopoeratorima da predstave svoje kapacitete za predstojeću turističku sezonu! To su prespektivna tržišta.

Ilirko

pre 13 godina

Izvinjenje onima koji su sa Kosova proterali stotine hiljada Srba? Koji su na Kosovu ubili nekoliko hiljada Srba, onima koji su zauzeli ili unistili na desetine hiljada srpskih kuca, onima koji su zapalili na desetine srpskih crkava i manastira, oni koji su marta 2004. divljacki rusili i unistavalisve sto ima veze sa Srbima... Kako da ne. Bas zasluzuju izvinjenje. A tek sto zasluzuju da ih neko pita za dozvolu ako misli da se vrati u SVOJU kucu... neko je ovde izgleda zaspao tamo negde 1998. pa misli da ta nato/cnn/uck propaganda o bezgresnim i savrsenim Albancima i zlim, milosevicevskim Srbima jos uvek nekoga moze da impresionira.

parada licemerja

pre 13 godina

Da, da, sloboda kretanja je zaista vazna za region, narocito za prognane Srbe koji bi jako zeleli da se slobodno krecu do svojih kuca i imanja na Kosovu. Zaista je licemerno da se pricaju tu neke price o "slobodi kretanja", "mini sengenu", "slanju poruke EU" a istovremeno ti isti kojima su puna usta tih prica rade sve da sprece da se prognani Srbi vrate u svoje kuce. A tek ova prica o "borbi protiv kriminala"? I to se prica na sastanku koji organizuje "drzava kosova" ciji je premijer jedan notorni kriminalac. Blago onima koji su impresionirani ovim izjavama sa ovog sastanka.

Cisko

pre 13 godina

Tokom ovih sastanaka Sejdiju je predstavio i ideju o stvaranju mini šengenske zone u regionu.

Nije losa ideja da i balkanske zemlje imaju svoj "sengen"- a to ce se ostvariti uz blagoslov ujka Sema !

momabrazil

pre 13 godina

Pa sta se cudite , nekad je Srbija bila u ovakvoj poziciji i okupljala slabije, danas je to Albanija. Ako se vidi na njihovoj zvanicnoj turistickoj prezentaciji na you tube oni napomenu koliko Albanija ima stanovnika a onda i podatak da je to deo od 6,5 miliona Albanaca na Balkanu.

Stojan Stanojevic

pre 13 godina

Većina Srba ovu i slične vesti prima sa nevericom i pita se šta se to događa, da li je ovaj svet poludeo ili nešto nije u redu sa nama. Na kraju svega, kao i uvek u takvim situacijama, rešenje će biti adekvatno situaciji, a to znači ludo do kraja.

Region

pre 13 godina

Iz svih ovih komentara da se zakljuciti da nema skupa u regionu koji moze da se odrzi ako na njemu nema Srbije. Ali kao glavne. A Srbija odavno nikome nije vise glavna osim sama sebi.