Ponedeljak, 21.06.2010.

12:05

Dinkić: Ništa od povećanja PDV-a

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da u naredne dve godine neće biti promene stope PDV niti promena u oporezivanju plata.

Izvor: Tanjug

Dinkiæ: Ništa od poveæanja PDV-a IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Tipolir

pre 13 godina

Dinkić: Ništa od povećanja PDV-a
Pribićević: PDV i kurs podižu cene
Dragutinović: PDV povećati 3 odsto
Država gubi milijarde na kiriji
Veći PDV bi doneo milijardu evra
_________________

Šuška se šuška, a bilo bi i normalno da
Srbija kao lider u regionu, ima i liderski pdv,
znači negdje oko 24-25%.

Бојана

pre 13 godina

Повећање би само још допринело отежаним условима привреде,тако да се слажем да га не треба бити бар још неко време,рецимо док се не стекну услови за одмрзавање плата. На догорочном плану би свакако требало размишљати о томе,али тако да не уништи ситне привреднике и да не уследе бројна отпуштања,а свакако и о пореској реформи.

Бојана

pre 13 godina

Повећање би само још допринело отежаним условима привреде,тако да се слажем да га не треба бити бар још неко време,рецимо док се не стекну услови за одмрзавање плата. На догорочном плану би свакако требало размишљати о томе,али тако да не уништи ситне привреднике и да не уследе бројна отпуштања,а свакако и о пореској реформи.

pera

pre 13 godina

Dinkić će po nalogu Zapada još dugo opstati na političkoj sceni Srbije. Pa i Toma da pobedi, morao bi da ga uzme za partnera u vladi i da mu da ta ista ministarstva. Pa ova regionalna partija. Novi metod prelaska cenzusa.
Ali dok ima ovaca biće i šišanja.

jova

pre 13 godina

U Srbiji koja ima nizi PDV cene su iste ili cak i vece nego u nekim zemljama sa visim PDV-om. Deset godina dozvoljavamo da nas pljacka tajkunsko-politicarska mafija Srbije! Povecanje PDV, ne znaci i povecanje cena, JER PROIZVOD SE PRODAJE PO CENI KOJU KUPAC MOZE DA PLATI. Znaci, povecanje cena koje su iovako velike ne bi bilo, ALI BI ZARADA TAJKUNSKO - POLITICARSKE MAFIJE BILA UMANJENA.
Novinari, pomozite gradjanima da misle svojom glavom, a ne glavama politicara i nazovi privrednika koji su Srbiju i doveli do dna za proteklih deset godina. Novinari, pomozite, nama, svojoj deci...

Joe

pre 13 godina

Kad bi se, umesto sto licitiraju o tome kako da jednim potezom opet oderu gradjane, konacno smilovali i zasukali rukave ne bi li uterali sivu ekonomiju u legalne tokove i poslali inspekcije onim silnim Kinezima po Srbiji sto ne placaju nikakve poreze, a zaposleno ih je svega stotinjak iako imaju na hiljade prodavnica, ne bi morali da povecavaju nijedan porez.

Medjutim, nasim vlastodrscima lakse je da muce postene nego da kaznjavaju nepostene. Dok se to ne promeni, Srbija ce gledati u ledja susedima.

Vojvodina

pre 13 godina

Kako neko moze da podrzava ministarku finansija koja je pre jedno 2 meseca izjavila da zahvajujuci depresijaciji dinara imamo jos jeftiniju radnu snagu , a sada ona i ekonomisti koji je podrzavaju nam govore da ako se smanje porezi tajkunima predvidjenih poreskom refomom da ce nam plate biti vece i da ce doci do povecanja prozivodnje i zaposlenosti , a da ce tajkuni i trgovci povecanje PDV preuzeti na svoja pleca a ne na teret potrosaca tj nas gradjana.

Petar

pre 13 godina

HAHAHA, kakav rastiman i iznad svega nesposoban orkestar nam vodi drzavu. E pa svaka cast experti i domacini. Nadam se da ce istorija naci prave reci za vas kad vec mi kao narod ne mozemo

MUKNAVI

pre 13 godina

To rade,zar ne vidite,stalno ..jedan drekne uzimamo,drugi ga demntuje a kada pogledas,i jedni i drugi..drpaju od nas do daske.

Beogradjanin

pre 13 godina

Ko se usudi da poveca porez na izlazku iz velike ekonomske krize, tog treba tuziti i osuditi na 40 godina robije zbog unistenja svih gradjana (naravno, prvo promeniti KZ) :)

radnik

pre 13 godina

Kome verovati ministru Dinkicu da se porezi nece povecavati do kraja mandata ove vlade ili ministarki Dragutinovic koja nam porucuje da ce se smanjiti samo porezi poslodavcima tj tajkunima a povecati svi porezi koje placaju gradjani pocev od PDV, imacemo i najvece poreze na imovinu u regionu ako se usvojene predlozene izmene ...................

Deki

pre 13 godina

Dinkic 10 godina toliko dobro vodi ekonomsku politiku da danas gradjani Srbije imaju NAJNIZE plate u Evropi! Pritom je zdusno saradjivao sa Milosevicevim tajkunima, a mnoge gradjane bez trunke kajanja uveo u siromastvo. Danas opet ima obraza da nesto kaze.
I na kraju za ovog coveka neko glasa, potpuno neverovatno...

Dusan Silni

pre 13 godina

Dobro smo jos i zivi ko nam je sve na vlasti.Dvaministra cepaju
narod niskim udarcima i sudija cuti.Ekspert ne samo da gazduje serbskim knjazom vec i ministrom finansija.Svak
a ti cast Dinkicu,cepas ortaka
muski.

Oskar

pre 13 godina

Gospodjo Dragutinovic, Ako Boga znate, podnesite ostavku, izazovite krizu vlade, bar ce se znati da je drzava u rukama pajaca - predsednik, premijer - sve je to Dinkic

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Srbija se bori da sto pre udje u EU ali kao prvo doci ce da se usklade porezi na odgovarajucem nivou EU-a sa izvesnim izuzecima ali porez mora da plati svako ko je zaradio vise nego sto je predvidjeno poreskom tabelom- skalom.Ja sam placao porez 1979 57% na neto dohodak ali sam mogao i svaku priznatu poresku investiciju da otpisem po istoj procentualnoj osnovi.
Tu je najveci problem u Srbiji koja ne poznaje sta je poreski sistem na kome i bazira egzistencija kap.drzava,dakle sto je za otpis ta suma se izuzima od osnovice i svi smo zadovoljni naravno drzaci se zakonskih pogobnosti kao i obaveze.Ako neko kupi 598 ruza i plati XY dinara a ne moze da otpise onda mora da se zapita koliko me je to kostalo neto a ne bruto.
A kada kaze gospodin Dinkic nece biti povecanja poreskih u registraturno mvremenu a drzava nema novca i ne moze da trazi na strani ostaje samo da sami Srbi sebi obezbede drzavni budzet.
Zelim vam svako dobro ali uvek morate da imate racunar sa sobom.

Voja

pre 13 godina

Ko jos moze da kaze da Vlada radi kao tim.
Vec smoimalisukob na ovu temu pre neki mesec.
DS kaze veci PDV, G17 kaze ne.
Dali je ovo povezano sa pobednom URS u Boru?
Sledi izgleda obracun DS i G17.

tale

pre 13 godina

Kao pre 30godina kada ti na ulici mangupi prodaju ciglu stim da ti jedan nudi a drugi te brani a obojica mangupi saistim ciljem.Tako i gospoda Dinkic koji me brani i g-dja Dragutinovic.E pustite me molim Vas.Muka mi je od Vas.

Морава и брда

pre 13 godina

Ко води владу Цветковић или Динић. Динкић задужује, трожи државне паре, прави странке,.....хаос

zeleni

pre 13 godina

Ko je ovde lud, a ko zbunjen?
Sramota i tragedija je kako smo dozvolili da nam unište proteklih 10 godina, a oporavka nema narednih 50 godina.

Damir

pre 13 godina

Citirao bih samo Sasu Radulovica: "Drastično smanjenje poreza na rad, što znači i poreza na dohodak i doprinosa, je u najdubljem ekonomskom interesu svih građana Srbije." G-dine Dinkicu, neka gradjani sada procene u cijem interesu vi radite!

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Svaka cast Dinkicu! Konacno da progovori malo razumnih iz Vlade Srbije! Nikakvo povecanje poreza u ovakvim momentima nije pametno!

Problem koji je ispred Srbije se ne moze resavati tako sto cete da povecate PDV i da cenu toga placaju gradjani, vec naprotiv, ministar Dinkic koji je ovde u pravu treba da ode i korak dalje i da trazi stednju u redovima drzave, tj. Vlade! Drzava mora da pootpusta sve viskove i da zavrsi secu propisa i uproscavanje glomazne administracije da bi uspela da postane konstruktivan faktor koji ce podsticati privredni oporavak!

Kraj krajeva, ti ljudi koji su visak u drzavnoj administraciji bi da su neke patriote sami trebalo da odu, jer takvim potezom cine dobro za svoju zemlju! Srbi moraju da nauce da vole svoju zemlju i da budu patriote poput ostalih evro-nacija! Tesko da cete uspeti naci Nemca koji nece reci da zivi u najboljoj drzavi i da su oni najbolji u fudbalu, da prave najbolje automobile itd. To nije nacionalizam, to je nesto sto treba i Srbima! Na tome se mora raditi!

Marko - Vracar

pre 13 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem: "..imajući u vidu sadašnje stanje i relativno ubrzanje oporavka srpske privrede"
Relativno ubrzanje oporavka?! Stvarno je relativno - relativno ne postoji!

milica

pre 13 godina

Sede Dinkic i Dragutinoviceva, i kaze Dinkic "cuj, Diana, skoro se nije nista pisalo po novinama, 'ajde ti nesto izjavi, a ja cu da demantujem, da malo dizemo prasinu..."
Ovo nije vic :(

nitkov

pre 13 godina

Pa Ministri sta bre radite jer vas mi placamo,sve nesto odugovlacite sa modernizacijom ekonomskog i privrednog sistema?Pa valjda ne cekate izbore i koristite vreme da iskoristite guzvu obecavajuci nam kule i gradove?Nemenja situaciju bilo ko da je na vlasti,osim malih nijansa,osim da komunisti ili ekstremni naconalisti se ne dokopaju uvodjenjem dikaturom.

Simpatizer

pre 13 godina

Obozavam ovog coveka. Zbog njega sam glasao za DS listu i pogresio, ali nema veze. Mladja je od onih funkcionera koji uzimaju, ali i drugom daju, za razliku od DS-a koji samo uzima i to mnogo. Zao mi je sto se trenutno ne nalazi u dobrom drustvu, ali dok je on bio guverner ili ministar finansija bilo nam je daleko bolje. Nadam se da ce i Toma umeti da koristi njegove usluge i znanje.

Niki

pre 13 godina

Po ko zna koji put, prvo se javi gosp. ministarka kao "zloca" iz crtaca sa losim vestima , a onda idu Mladja i Cvetko sa lepim vestima i svi smo srecni. Oni su nasi heroji.

Александар Илић

pre 13 godina

Типичан чланак о нашој влади !
Један министар најави промену, други одмах демантује а трећи је релативизује...
Оно што би сада сви бирачи требало да виде је да нам је промена такве владе неопходна.
Некад давно омиљен и позитиван, министар Динкић се претворио у диктаторски настројеног и 100-процентног демагога који је потпуно изгубио оријентацију.
Они који га бирају (из ма којих разлога) за коалиционог парнера - заправо навлаче омчу око сопственог врата.

kiko

pre 13 godina

G.Dinkić je pre nekoliko meseci tvrdio da će se porez na plate smanjiti na jesen, a sada druga priča. Sve je devalvirano u Srbiji, reči ne znače ništa. Kome se ukaže prilika neka beži odavde što je dalje moguće, ovde više ništa nema smisla...

Realno

pre 13 godina

Jos pocetkom 2000. je obecano da ce se smanjiti porez na doprinose za zaposlene na nekih 45-50%. Do danasnjeg dana to nije ucinjeno, sto prouzrokuje rad na crno i prijavljivanje na fiktivno manje plate. Ova Vlada radi potpuno nesinhronizovano sa cestim istupima pojedinih ministara sa takvim iskazima da se Tadic stidi ko sve cini ministre. Dinkic se malo razgoropadio postizanjem ovog rezultata u Boru, ali to je samo moguce tame gde ima dogovor i interes sa lokalnim serifom. Svima je u interesu da se poreski sistem postavi da bude takav da svi placaju porez, da drzava puni budzet iz tog poreza, a da oni koji zele da ga prikriju budu rigorozno kaznjeni. To znaci realno sledece: 10% porez tj PDV na promet roba i usluga, porezi na doprinose za plate ne vise od 40%. Tada bi svi placali sve svoje obaveze i bila bi kasa punija nego ikada.

nigg

pre 13 godina

Samo da uvedu isti porez za plate do 30000 da robovlasnici prestanu sa prijavljivanjem ljudi na minimalac. Kad ljudi odu u penziju da mogu da zive od svog rada, a ne da se muce ko poslednji bednici

Александар Илић

pre 13 godina

Типичан чланак о нашој влади !
Један министар најави промену, други одмах демантује а трећи је релативизује...
Оно што би сада сви бирачи требало да виде је да нам је промена такве владе неопходна.
Некад давно омиљен и позитиван, министар Динкић се претворио у диктаторски настројеног и 100-процентног демагога који је потпуно изгубио оријентацију.
Они који га бирају (из ма којих разлога) за коалиционог парнера - заправо навлаче омчу око сопственог врата.

kiko

pre 13 godina

G.Dinkić je pre nekoliko meseci tvrdio da će se porez na plate smanjiti na jesen, a sada druga priča. Sve je devalvirano u Srbiji, reči ne znače ništa. Kome se ukaže prilika neka beži odavde što je dalje moguće, ovde više ništa nema smisla...

Niki

pre 13 godina

Po ko zna koji put, prvo se javi gosp. ministarka kao "zloca" iz crtaca sa losim vestima , a onda idu Mladja i Cvetko sa lepim vestima i svi smo srecni. Oni su nasi heroji.

milica

pre 13 godina

Sede Dinkic i Dragutinoviceva, i kaze Dinkic "cuj, Diana, skoro se nije nista pisalo po novinama, 'ajde ti nesto izjavi, a ja cu da demantujem, da malo dizemo prasinu..."
Ovo nije vic :(

nigg

pre 13 godina

Samo da uvedu isti porez za plate do 30000 da robovlasnici prestanu sa prijavljivanjem ljudi na minimalac. Kad ljudi odu u penziju da mogu da zive od svog rada, a ne da se muce ko poslednji bednici

Морава и брда

pre 13 godina

Ко води владу Цветковић или Динић. Динкић задужује, трожи државне паре, прави странке,.....хаос

zeleni

pre 13 godina

Ko je ovde lud, a ko zbunjen?
Sramota i tragedija je kako smo dozvolili da nam unište proteklih 10 godina, a oporavka nema narednih 50 godina.

Damir

pre 13 godina

Citirao bih samo Sasu Radulovica: "Drastično smanjenje poreza na rad, što znači i poreza na dohodak i doprinosa, je u najdubljem ekonomskom interesu svih građana Srbije." G-dine Dinkicu, neka gradjani sada procene u cijem interesu vi radite!

Realno

pre 13 godina

Jos pocetkom 2000. je obecano da ce se smanjiti porez na doprinose za zaposlene na nekih 45-50%. Do danasnjeg dana to nije ucinjeno, sto prouzrokuje rad na crno i prijavljivanje na fiktivno manje plate. Ova Vlada radi potpuno nesinhronizovano sa cestim istupima pojedinih ministara sa takvim iskazima da se Tadic stidi ko sve cini ministre. Dinkic se malo razgoropadio postizanjem ovog rezultata u Boru, ali to je samo moguce tame gde ima dogovor i interes sa lokalnim serifom. Svima je u interesu da se poreski sistem postavi da bude takav da svi placaju porez, da drzava puni budzet iz tog poreza, a da oni koji zele da ga prikriju budu rigorozno kaznjeni. To znaci realno sledece: 10% porez tj PDV na promet roba i usluga, porezi na doprinose za plate ne vise od 40%. Tada bi svi placali sve svoje obaveze i bila bi kasa punija nego ikada.

Marko - Vracar

pre 13 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem: "..imajući u vidu sadašnje stanje i relativno ubrzanje oporavka srpske privrede"
Relativno ubrzanje oporavka?! Stvarno je relativno - relativno ne postoji!

tale

pre 13 godina

Kao pre 30godina kada ti na ulici mangupi prodaju ciglu stim da ti jedan nudi a drugi te brani a obojica mangupi saistim ciljem.Tako i gospoda Dinkic koji me brani i g-dja Dragutinovic.E pustite me molim Vas.Muka mi je od Vas.

Deki

pre 13 godina

Dinkic 10 godina toliko dobro vodi ekonomsku politiku da danas gradjani Srbije imaju NAJNIZE plate u Evropi! Pritom je zdusno saradjivao sa Milosevicevim tajkunima, a mnoge gradjane bez trunke kajanja uveo u siromastvo. Danas opet ima obraza da nesto kaze.
I na kraju za ovog coveka neko glasa, potpuno neverovatno...

Voja

pre 13 godina

Ko jos moze da kaze da Vlada radi kao tim.
Vec smoimalisukob na ovu temu pre neki mesec.
DS kaze veci PDV, G17 kaze ne.
Dali je ovo povezano sa pobednom URS u Boru?
Sledi izgleda obracun DS i G17.

radnik

pre 13 godina

Kome verovati ministru Dinkicu da se porezi nece povecavati do kraja mandata ove vlade ili ministarki Dragutinovic koja nam porucuje da ce se smanjiti samo porezi poslodavcima tj tajkunima a povecati svi porezi koje placaju gradjani pocev od PDV, imacemo i najvece poreze na imovinu u regionu ako se usvojene predlozene izmene ...................

nitkov

pre 13 godina

Pa Ministri sta bre radite jer vas mi placamo,sve nesto odugovlacite sa modernizacijom ekonomskog i privrednog sistema?Pa valjda ne cekate izbore i koristite vreme da iskoristite guzvu obecavajuci nam kule i gradove?Nemenja situaciju bilo ko da je na vlasti,osim malih nijansa,osim da komunisti ili ekstremni naconalisti se ne dokopaju uvodjenjem dikaturom.

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Srbija se bori da sto pre udje u EU ali kao prvo doci ce da se usklade porezi na odgovarajucem nivou EU-a sa izvesnim izuzecima ali porez mora da plati svako ko je zaradio vise nego sto je predvidjeno poreskom tabelom- skalom.Ja sam placao porez 1979 57% na neto dohodak ali sam mogao i svaku priznatu poresku investiciju da otpisem po istoj procentualnoj osnovi.
Tu je najveci problem u Srbiji koja ne poznaje sta je poreski sistem na kome i bazira egzistencija kap.drzava,dakle sto je za otpis ta suma se izuzima od osnovice i svi smo zadovoljni naravno drzaci se zakonskih pogobnosti kao i obaveze.Ako neko kupi 598 ruza i plati XY dinara a ne moze da otpise onda mora da se zapita koliko me je to kostalo neto a ne bruto.
A kada kaze gospodin Dinkic nece biti povecanja poreskih u registraturno mvremenu a drzava nema novca i ne moze da trazi na strani ostaje samo da sami Srbi sebi obezbede drzavni budzet.
Zelim vam svako dobro ali uvek morate da imate racunar sa sobom.

Simpatizer

pre 13 godina

Obozavam ovog coveka. Zbog njega sam glasao za DS listu i pogresio, ali nema veze. Mladja je od onih funkcionera koji uzimaju, ali i drugom daju, za razliku od DS-a koji samo uzima i to mnogo. Zao mi je sto se trenutno ne nalazi u dobrom drustvu, ali dok je on bio guverner ili ministar finansija bilo nam je daleko bolje. Nadam se da ce i Toma umeti da koristi njegove usluge i znanje.

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Svaka cast Dinkicu! Konacno da progovori malo razumnih iz Vlade Srbije! Nikakvo povecanje poreza u ovakvim momentima nije pametno!

Problem koji je ispred Srbije se ne moze resavati tako sto cete da povecate PDV i da cenu toga placaju gradjani, vec naprotiv, ministar Dinkic koji je ovde u pravu treba da ode i korak dalje i da trazi stednju u redovima drzave, tj. Vlade! Drzava mora da pootpusta sve viskove i da zavrsi secu propisa i uproscavanje glomazne administracije da bi uspela da postane konstruktivan faktor koji ce podsticati privredni oporavak!

Kraj krajeva, ti ljudi koji su visak u drzavnoj administraciji bi da su neke patriote sami trebalo da odu, jer takvim potezom cine dobro za svoju zemlju! Srbi moraju da nauce da vole svoju zemlju i da budu patriote poput ostalih evro-nacija! Tesko da cete uspeti naci Nemca koji nece reci da zivi u najboljoj drzavi i da su oni najbolji u fudbalu, da prave najbolje automobile itd. To nije nacionalizam, to je nesto sto treba i Srbima! Na tome se mora raditi!

Beogradjanin

pre 13 godina

Ko se usudi da poveca porez na izlazku iz velike ekonomske krize, tog treba tuziti i osuditi na 40 godina robije zbog unistenja svih gradjana (naravno, prvo promeniti KZ) :)

Oskar

pre 13 godina

Gospodjo Dragutinovic, Ako Boga znate, podnesite ostavku, izazovite krizu vlade, bar ce se znati da je drzava u rukama pajaca - predsednik, premijer - sve je to Dinkic

Dusan Silni

pre 13 godina

Dobro smo jos i zivi ko nam je sve na vlasti.Dvaministra cepaju
narod niskim udarcima i sudija cuti.Ekspert ne samo da gazduje serbskim knjazom vec i ministrom finansija.Svak
a ti cast Dinkicu,cepas ortaka
muski.

Petar

pre 13 godina

HAHAHA, kakav rastiman i iznad svega nesposoban orkestar nam vodi drzavu. E pa svaka cast experti i domacini. Nadam se da ce istorija naci prave reci za vas kad vec mi kao narod ne mozemo

Vojvodina

pre 13 godina

Kako neko moze da podrzava ministarku finansija koja je pre jedno 2 meseca izjavila da zahvajujuci depresijaciji dinara imamo jos jeftiniju radnu snagu , a sada ona i ekonomisti koji je podrzavaju nam govore da ako se smanje porezi tajkunima predvidjenih poreskom refomom da ce nam plate biti vece i da ce doci do povecanja prozivodnje i zaposlenosti , a da ce tajkuni i trgovci povecanje PDV preuzeti na svoja pleca a ne na teret potrosaca tj nas gradjana.

MUKNAVI

pre 13 godina

To rade,zar ne vidite,stalno ..jedan drekne uzimamo,drugi ga demntuje a kada pogledas,i jedni i drugi..drpaju od nas do daske.

Joe

pre 13 godina

Kad bi se, umesto sto licitiraju o tome kako da jednim potezom opet oderu gradjane, konacno smilovali i zasukali rukave ne bi li uterali sivu ekonomiju u legalne tokove i poslali inspekcije onim silnim Kinezima po Srbiji sto ne placaju nikakve poreze, a zaposleno ih je svega stotinjak iako imaju na hiljade prodavnica, ne bi morali da povecavaju nijedan porez.

Medjutim, nasim vlastodrscima lakse je da muce postene nego da kaznjavaju nepostene. Dok se to ne promeni, Srbija ce gledati u ledja susedima.

jova

pre 13 godina

U Srbiji koja ima nizi PDV cene su iste ili cak i vece nego u nekim zemljama sa visim PDV-om. Deset godina dozvoljavamo da nas pljacka tajkunsko-politicarska mafija Srbije! Povecanje PDV, ne znaci i povecanje cena, JER PROIZVOD SE PRODAJE PO CENI KOJU KUPAC MOZE DA PLATI. Znaci, povecanje cena koje su iovako velike ne bi bilo, ALI BI ZARADA TAJKUNSKO - POLITICARSKE MAFIJE BILA UMANJENA.
Novinari, pomozite gradjanima da misle svojom glavom, a ne glavama politicara i nazovi privrednika koji su Srbiju i doveli do dna za proteklih deset godina. Novinari, pomozite, nama, svojoj deci...

Бојана

pre 13 godina

Повећање би само још допринело отежаним условима привреде,тако да се слажем да га не треба бити бар још неко време,рецимо док се не стекну услови за одмрзавање плата. На догорочном плану би свакако требало размишљати о томе,али тако да не уништи ситне привреднике и да не уследе бројна отпуштања,а свакако и о пореској реформи.

Бојана

pre 13 godina

Повећање би само још допринело отежаним условима привреде,тако да се слажем да га не треба бити бар још неко време,рецимо док се не стекну услови за одмрзавање плата. На догорочном плану би свакако требало размишљати о томе,али тако да не уништи ситне привреднике и да не уследе бројна отпуштања,а свакако и о пореској реформи.

Tipolir

pre 13 godina

Dinkić: Ništa od povećanja PDV-a
Pribićević: PDV i kurs podižu cene
Dragutinović: PDV povećati 3 odsto
Država gubi milijarde na kiriji
Veći PDV bi doneo milijardu evra
_________________

Šuška se šuška, a bilo bi i normalno da
Srbija kao lider u regionu, ima i liderski pdv,
znači negdje oko 24-25%.

pera

pre 13 godina

Dinkić će po nalogu Zapada još dugo opstati na političkoj sceni Srbije. Pa i Toma da pobedi, morao bi da ga uzme za partnera u vladi i da mu da ta ista ministarstva. Pa ova regionalna partija. Novi metod prelaska cenzusa.
Ali dok ima ovaca biće i šišanja.

Simpatizer

pre 13 godina

Obozavam ovog coveka. Zbog njega sam glasao za DS listu i pogresio, ali nema veze. Mladja je od onih funkcionera koji uzimaju, ali i drugom daju, za razliku od DS-a koji samo uzima i to mnogo. Zao mi je sto se trenutno ne nalazi u dobrom drustvu, ali dok je on bio guverner ili ministar finansija bilo nam je daleko bolje. Nadam se da ce i Toma umeti da koristi njegove usluge i znanje.

Mr Milan Jugovic

pre 13 godina

Svaka cast Dinkicu! Konacno da progovori malo razumnih iz Vlade Srbije! Nikakvo povecanje poreza u ovakvim momentima nije pametno!

Problem koji je ispred Srbije se ne moze resavati tako sto cete da povecate PDV i da cenu toga placaju gradjani, vec naprotiv, ministar Dinkic koji je ovde u pravu treba da ode i korak dalje i da trazi stednju u redovima drzave, tj. Vlade! Drzava mora da pootpusta sve viskove i da zavrsi secu propisa i uproscavanje glomazne administracije da bi uspela da postane konstruktivan faktor koji ce podsticati privredni oporavak!

Kraj krajeva, ti ljudi koji su visak u drzavnoj administraciji bi da su neke patriote sami trebalo da odu, jer takvim potezom cine dobro za svoju zemlju! Srbi moraju da nauce da vole svoju zemlju i da budu patriote poput ostalih evro-nacija! Tesko da cete uspeti naci Nemca koji nece reci da zivi u najboljoj drzavi i da su oni najbolji u fudbalu, da prave najbolje automobile itd. To nije nacionalizam, to je nesto sto treba i Srbima! Na tome se mora raditi!

Александар Илић

pre 13 godina

Типичан чланак о нашој влади !
Један министар најави промену, други одмах демантује а трећи је релативизује...
Оно што би сада сви бирачи требало да виде је да нам је промена такве владе неопходна.
Некад давно омиљен и позитиван, министар Динкић се претворио у диктаторски настројеног и 100-процентног демагога који је потпуно изгубио оријентацију.
Они који га бирају (из ма којих разлога) за коалиционог парнера - заправо навлаче омчу око сопственог врата.

Damir

pre 13 godina

Citirao bih samo Sasu Radulovica: "Drastično smanjenje poreza na rad, što znači i poreza na dohodak i doprinosa, je u najdubljem ekonomskom interesu svih građana Srbije." G-dine Dinkicu, neka gradjani sada procene u cijem interesu vi radite!

Beogradjanin

pre 13 godina

Ko se usudi da poveca porez na izlazku iz velike ekonomske krize, tog treba tuziti i osuditi na 40 godina robije zbog unistenja svih gradjana (naravno, prvo promeniti KZ) :)

tale

pre 13 godina

Kao pre 30godina kada ti na ulici mangupi prodaju ciglu stim da ti jedan nudi a drugi te brani a obojica mangupi saistim ciljem.Tako i gospoda Dinkic koji me brani i g-dja Dragutinovic.E pustite me molim Vas.Muka mi je od Vas.

nigg

pre 13 godina

Samo da uvedu isti porez za plate do 30000 da robovlasnici prestanu sa prijavljivanjem ljudi na minimalac. Kad ljudi odu u penziju da mogu da zive od svog rada, a ne da se muce ko poslednji bednici

Realno

pre 13 godina

Jos pocetkom 2000. je obecano da ce se smanjiti porez na doprinose za zaposlene na nekih 45-50%. Do danasnjeg dana to nije ucinjeno, sto prouzrokuje rad na crno i prijavljivanje na fiktivno manje plate. Ova Vlada radi potpuno nesinhronizovano sa cestim istupima pojedinih ministara sa takvim iskazima da se Tadic stidi ko sve cini ministre. Dinkic se malo razgoropadio postizanjem ovog rezultata u Boru, ali to je samo moguce tame gde ima dogovor i interes sa lokalnim serifom. Svima je u interesu da se poreski sistem postavi da bude takav da svi placaju porez, da drzava puni budzet iz tog poreza, a da oni koji zele da ga prikriju budu rigorozno kaznjeni. To znaci realno sledece: 10% porez tj PDV na promet roba i usluga, porezi na doprinose za plate ne vise od 40%. Tada bi svi placali sve svoje obaveze i bila bi kasa punija nego ikada.

Oskar

pre 13 godina

Gospodjo Dragutinovic, Ako Boga znate, podnesite ostavku, izazovite krizu vlade, bar ce se znati da je drzava u rukama pajaca - predsednik, premijer - sve je to Dinkic

radnik

pre 13 godina

Kome verovati ministru Dinkicu da se porezi nece povecavati do kraja mandata ove vlade ili ministarki Dragutinovic koja nam porucuje da ce se smanjiti samo porezi poslodavcima tj tajkunima a povecati svi porezi koje placaju gradjani pocev od PDV, imacemo i najvece poreze na imovinu u regionu ako se usvojene predlozene izmene ...................

Voja

pre 13 godina

Ko jos moze da kaze da Vlada radi kao tim.
Vec smoimalisukob na ovu temu pre neki mesec.
DS kaze veci PDV, G17 kaze ne.
Dali je ovo povezano sa pobednom URS u Boru?
Sledi izgleda obracun DS i G17.

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Srbija se bori da sto pre udje u EU ali kao prvo doci ce da se usklade porezi na odgovarajucem nivou EU-a sa izvesnim izuzecima ali porez mora da plati svako ko je zaradio vise nego sto je predvidjeno poreskom tabelom- skalom.Ja sam placao porez 1979 57% na neto dohodak ali sam mogao i svaku priznatu poresku investiciju da otpisem po istoj procentualnoj osnovi.
Tu je najveci problem u Srbiji koja ne poznaje sta je poreski sistem na kome i bazira egzistencija kap.drzava,dakle sto je za otpis ta suma se izuzima od osnovice i svi smo zadovoljni naravno drzaci se zakonskih pogobnosti kao i obaveze.Ako neko kupi 598 ruza i plati XY dinara a ne moze da otpise onda mora da se zapita koliko me je to kostalo neto a ne bruto.
A kada kaze gospodin Dinkic nece biti povecanja poreskih u registraturno mvremenu a drzava nema novca i ne moze da trazi na strani ostaje samo da sami Srbi sebi obezbede drzavni budzet.
Zelim vam svako dobro ali uvek morate da imate racunar sa sobom.

Deki

pre 13 godina

Dinkic 10 godina toliko dobro vodi ekonomsku politiku da danas gradjani Srbije imaju NAJNIZE plate u Evropi! Pritom je zdusno saradjivao sa Milosevicevim tajkunima, a mnoge gradjane bez trunke kajanja uveo u siromastvo. Danas opet ima obraza da nesto kaze.
I na kraju za ovog coveka neko glasa, potpuno neverovatno...

Niki

pre 13 godina

Po ko zna koji put, prvo se javi gosp. ministarka kao "zloca" iz crtaca sa losim vestima , a onda idu Mladja i Cvetko sa lepim vestima i svi smo srecni. Oni su nasi heroji.

kiko

pre 13 godina

G.Dinkić je pre nekoliko meseci tvrdio da će se porez na plate smanjiti na jesen, a sada druga priča. Sve je devalvirano u Srbiji, reči ne znače ništa. Kome se ukaže prilika neka beži odavde što je dalje moguće, ovde više ništa nema smisla...

milica

pre 13 godina

Sede Dinkic i Dragutinoviceva, i kaze Dinkic "cuj, Diana, skoro se nije nista pisalo po novinama, 'ajde ti nesto izjavi, a ja cu da demantujem, da malo dizemo prasinu..."
Ovo nije vic :(

Морава и брда

pre 13 godina

Ко води владу Цветковић или Динић. Динкић задужује, трожи државне паре, прави странке,.....хаос

Dusan Silni

pre 13 godina

Dobro smo jos i zivi ko nam je sve na vlasti.Dvaministra cepaju
narod niskim udarcima i sudija cuti.Ekspert ne samo da gazduje serbskim knjazom vec i ministrom finansija.Svak
a ti cast Dinkicu,cepas ortaka
muski.

Vojvodina

pre 13 godina

Kako neko moze da podrzava ministarku finansija koja je pre jedno 2 meseca izjavila da zahvajujuci depresijaciji dinara imamo jos jeftiniju radnu snagu , a sada ona i ekonomisti koji je podrzavaju nam govore da ako se smanje porezi tajkunima predvidjenih poreskom refomom da ce nam plate biti vece i da ce doci do povecanja prozivodnje i zaposlenosti , a da ce tajkuni i trgovci povecanje PDV preuzeti na svoja pleca a ne na teret potrosaca tj nas gradjana.

Бојана

pre 13 godina

Повећање би само још допринело отежаним условима привреде,тако да се слажем да га не треба бити бар још неко време,рецимо док се не стекну услови за одмрзавање плата. На догорочном плану би свакако требало размишљати о томе,али тако да не уништи ситне привреднике и да не уследе бројна отпуштања,а свакако и о пореској реформи.

Бојана

pre 13 godina

Повећање би само још допринело отежаним условима привреде,тако да се слажем да га не треба бити бар још неко време,рецимо док се не стекну услови за одмрзавање плата. На догорочном плану би свакако требало размишљати о томе,али тако да не уништи ситне привреднике и да не уследе бројна отпуштања,а свакако и о пореској реформи.

Joe

pre 13 godina

Kad bi se, umesto sto licitiraju o tome kako da jednim potezom opet oderu gradjane, konacno smilovali i zasukali rukave ne bi li uterali sivu ekonomiju u legalne tokove i poslali inspekcije onim silnim Kinezima po Srbiji sto ne placaju nikakve poreze, a zaposleno ih je svega stotinjak iako imaju na hiljade prodavnica, ne bi morali da povecavaju nijedan porez.

Medjutim, nasim vlastodrscima lakse je da muce postene nego da kaznjavaju nepostene. Dok se to ne promeni, Srbija ce gledati u ledja susedima.

nitkov

pre 13 godina

Pa Ministri sta bre radite jer vas mi placamo,sve nesto odugovlacite sa modernizacijom ekonomskog i privrednog sistema?Pa valjda ne cekate izbore i koristite vreme da iskoristite guzvu obecavajuci nam kule i gradove?Nemenja situaciju bilo ko da je na vlasti,osim malih nijansa,osim da komunisti ili ekstremni naconalisti se ne dokopaju uvodjenjem dikaturom.

Marko - Vracar

pre 13 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem: "..imajući u vidu sadašnje stanje i relativno ubrzanje oporavka srpske privrede"
Relativno ubrzanje oporavka?! Stvarno je relativno - relativno ne postoji!

zeleni

pre 13 godina

Ko je ovde lud, a ko zbunjen?
Sramota i tragedija je kako smo dozvolili da nam unište proteklih 10 godina, a oporavka nema narednih 50 godina.

MUKNAVI

pre 13 godina

To rade,zar ne vidite,stalno ..jedan drekne uzimamo,drugi ga demntuje a kada pogledas,i jedni i drugi..drpaju od nas do daske.

Petar

pre 13 godina

HAHAHA, kakav rastiman i iznad svega nesposoban orkestar nam vodi drzavu. E pa svaka cast experti i domacini. Nadam se da ce istorija naci prave reci za vas kad vec mi kao narod ne mozemo

pera

pre 13 godina

Dinkić će po nalogu Zapada još dugo opstati na političkoj sceni Srbije. Pa i Toma da pobedi, morao bi da ga uzme za partnera u vladi i da mu da ta ista ministarstva. Pa ova regionalna partija. Novi metod prelaska cenzusa.
Ali dok ima ovaca biće i šišanja.

jova

pre 13 godina

U Srbiji koja ima nizi PDV cene su iste ili cak i vece nego u nekim zemljama sa visim PDV-om. Deset godina dozvoljavamo da nas pljacka tajkunsko-politicarska mafija Srbije! Povecanje PDV, ne znaci i povecanje cena, JER PROIZVOD SE PRODAJE PO CENI KOJU KUPAC MOZE DA PLATI. Znaci, povecanje cena koje su iovako velike ne bi bilo, ALI BI ZARADA TAJKUNSKO - POLITICARSKE MAFIJE BILA UMANJENA.
Novinari, pomozite gradjanima da misle svojom glavom, a ne glavama politicara i nazovi privrednika koji su Srbiju i doveli do dna za proteklih deset godina. Novinari, pomozite, nama, svojoj deci...

Tipolir

pre 13 godina

Dinkić: Ništa od povećanja PDV-a
Pribićević: PDV i kurs podižu cene
Dragutinović: PDV povećati 3 odsto
Država gubi milijarde na kiriji
Veći PDV bi doneo milijardu evra
_________________

Šuška se šuška, a bilo bi i normalno da
Srbija kao lider u regionu, ima i liderski pdv,
znači negdje oko 24-25%.