Četvrtak, 17.06.2010.

11:29

Bubalo odredio kazne

Komesar Košarkaške lige Srbije Tihomir Bubalo odredio je kazne <a href="http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2010&amp;mm=06&amp;dd=16&amp;nav_id=439327" class="text-link" target= "_blank">zbog tuče na terenu tokom meča Hemofarm – Partizan</a>.

Izvor: MT

Bubalo odredio kazne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

pera

pre 13 godina

"Kraj sezone, pa su se umorili i unervozili i se opravdano tuku"
Hahahahahaha!!!
Po toj logici, onaj rudar u jami, ili radnik u železari pored one peći, zbog premorenosti ima pravo da pred kraj radnog vremena ubije svoga šefa, a pred odlazak na godišnji odmor i direktora.
O Bubalu je sve rečeno.

Marko

pre 13 godina

KAdija te tuzi kadija ti sudi...,sve ste vi krivi zato sto stitite Partizan u domacoj ligi punoj neregularnosti i namestaljka,Partizan kada god gubi utakmicu pravi nerede i tucu,to svako vidi ,inace nisam navijac nijednog kluba,osim reprezentacije...

pravda

pre 13 godina

Ucestvovati u tuci na pravi divljacki nacin sa ulicarskim manirima u sportskoj hali,ostati nekaznjen i posle dva dana ponovo izaci na sportski teren,je prosto neshvatljivo i nema veze sa pamecu.Da su se potukli negde drugo a ne u sportskoj hali,svi bi vec bili u zatvoru i bili bi zestoko osudjeni.Nije valjda poruka onima koji tucama resavaju neke stvari da odu u sportsku halu i da tada nece odgovarati.Taj Bubalo i oni koji su od njega trazili da tako postupi-nisu normalni.

$BlingBling$

pre 13 godina

E sad se vidi koji igraci ginu za Partizan (Slavkan , Bozic , Rasic , Maric , Lesic , Lucic , Veseli ) a ne ovi ameri McCalebb i Roberts ... njima su samo pare vazne !!!

slavica

pre 13 godina

Da li je moguće da neko kaže da su se sudije odlično ponele, zar posle Katićevog lakta Mariću nije bilo normalno da on bude isključen i da se sve što je posle toga usledilo i ne desi. U stvari to je trebalo da se desi i na ranijim utakmicama jer Marić odavno dobija batine i stalno je okružen trojicom protivničkih igrača. Pa dojadilo je čoveku da trpi da ga lakta i udara ko stigne. Ako sudije nisu sposobne da ga zaštite mora sam, na kraju dovoljno je jak, a nikada on nije prvi nasrnuo ni na koga, uostalom da nije miroljubiv i pravi sportista teško da bi dobio nagradu Evrolige. Nažalost ovo je Srbija i pošteni i vredni uglavnom loše prolaze

ludilo

pre 13 godina

Da li se na snimku vidi da je Veseli, posto je dobio udarac i krenuo ka klupi Hemofarma, nasrnuo na Macvana koji nije ucestvovao u tuci? Ovo je pitanje za sve! jasno se vidi da je Veseli bez povoda udario Macvana sa ledja. A sad, zasto Veseli nije kaznjen?

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Sramotne odluke KSS, ove novcane kazne su smesne. Kakvu ste poruku poslali svim mladim kosarkaskima? Gde su suspenzije? Neverovatno je da su gotovo svi igraci podjednako kaznjeni a lepo se zna i videlo se koliko je ko kriv za sve. Srecno Partizanu sutra, voleo bih da osvojimo i ovu titulu ali sam mnogo razocaran jucerasnjim desavanjima.

http://www.worldofbasketball.org

pedja

pre 13 godina

A sta je sa suspenzijama?
Da li se zavrsava na kaznama u "bodovima" ili disciplinski sudija tek treba da kaze svoje?

Da li je moguce da postoji savez u cijem takmicenju ce igraci posle ucesca u tuci najnormalnije nastupiti na narednoj utakmici!?!

Umesto da i jedni i drugi osude dogadjaj, oni staju u zastitu svojih. Primitivazam najobicniji, samo sam se nekako naivno nadao da toga u sportovima kao sto su basket i odbojka, kod nas ipak nema... kad ono!

milan

pre 13 godina

Smesno. Znaci istu kaznu placaju Rasic i Maric. Mislim da je jasno ko je izazvao incident. Maric celu utakmicu igra prljavo i onda mu smeta kad se i tako igra na njemu, a
DV je smesan sa izjavom da ne udaraju prvi, ali se viteski brane:).

Bole

pre 13 godina

Sramotno ponasnje Aleksa Marica, koji je najodgovorniji za tucu. Vujosevic je od njega napravio za kratko vrijeme prljavog, prgavog i bezobraznog igraca, sklonog incidentima i provokacijama. Ovo mu nije prvi put u sezoni da napada protivnicke igrace i da ih divljacki udara. Kazne su smijesne.

aca

pre 13 godina

Umesto da ih klubovi kazne jer su ih osramotili čelnici klubova ih opravdavaju kao bila "velika tenzija". Znači to je opravdanje i kad sutra zaigraju za reprezentaciju i čim bude bilo "velike tenzije" oni mogu slobodno da se makljaju s protivnikom.
I onda će civilizovano društvo da nas prihvati kao sebi ravne. Samo što je ovakvo ponašanje igrača daleko od civilizovanog.

pan

pre 13 godina

Od sudija treba pohvaliti samo Vojinovića koji je jedno vreme pokušavao da razdvoji igrače, a ovu dvojicu što su stajali sa strane i češkali se treba kazniti više nego igrače, posebno Neškovića koji je mogao odmah da razdvoji Marića i Katića i koji toliko iritira svojim sudjenjem i ponašanjem da je teško ostati miran.

Vrlo zanimljivo desavanje i odluka,a gomila glupih komentara na sve strane.

pre 13 godina

Novcanu kaznu su zasluzili svi koji su upali na teren,a u tom trenutku nisu trebali da se tamo nadju.
A ova dva divljaka koja su zapocela sve treba da dobiju zabranu igranja od 10 utakmica pa da im ne padne napamet da vise to urade.
Nije vazno ko je kriv za ovo sto se desilo,jednostavno nisu smeli da dopuste sebi da do ovog dodje.

Ako mec u Pioniru prodje bez incidenata na tribinama,verujem da ce Partizan steci jos veci ugled u Evorpi,jer CEMO pokazati da nismo divljaci i da se samo branimo! S R B I J A !!!

baketas

pre 13 godina

Ove kazne su smesne i uvredljive! U svakoj normalnoj ligi igraci bi dobili debele suspenzije. Ako neko prati NBA seca se verovatno da Artest (sada igra za LAL) dobio godinu dana suspenzije. Koliko god volimo nase timove ovo mora da se sankcionise. Ova slika ce da obidje svet a onda se cudimo kako nas niko ne postuje... Steta za ovo ... Generalno nama fale odogvorni lideri a to nismo dugo imali.

PERA

pre 13 godina

Kazne su vise nego smesne. Kao da se nista posebno nije desilo. Igraci su kaznjeni za obicna iskljucenja na utakmici koja mogu biti i zbog prigovora sudijama. Tuca sto se u Vrscu desila je manje sramna od odluka komesara koji je prakticno legalizovao masovnu tucu sa verbalnim deliktom. U normalnim savezima bile bi odredjene drakonske vremenske kazne. Komesar BUBALO je MOGAO shodno pravilniku da odredi vece kazne ali nije !? ZASTO GOSPODINE BUBALO? Ako nemate pravilnik, evo ja vam ga dostavljam u delu koji se odnosi na disciplinske kazne u clanu 61, paragraf D. Obratite paznju na paragraf D5 koji se i odnosi na pomenute dogadjaje u Vrscu. Kazne su u bodovima - bod 85 dinara.

ДИСЦИПЛИНСКЕ ОДРЕДБЕ

Члан 61

Д) НЕСПОРТСКО ПОНАШАЊЕ УЧЕСНИКА УТАКМИЦЕ, ИГРАЧА И ТРЕНЕРА

Д1. ненаступање са обавезних 10 (десет) играча,од најмање 500

Д2. наступ екипе без тренера са лиценцом издатом од стране УКТС од најмање 500

Д3. неспортско понашање, покушај напада и претње SЛУЖБЕНИМ ЛИЦИМА од најмање 1000

Д4. за остварен физички напад, од најмање 2000

Д5. уколико дође до међусобног обрачуна играча и тренера, виновник инцидента се аутоматски кажњава забраном играња и обављања функције на једној утакмици и новчаном казном у висини од од најмање 3000, остали учесници од најмање 1000

Д6. за најтеже прекршаје и испаде играча и тренера изрећиће се казна забране играња на одређеном броју утакмица, или временска казна према Дисциплинском правилнику КСС

Д7.1 Tехничка грешка играча и тренера, 200

Д7.2. Техничка грешка због Flopy и Fakinga од najmanje 100 100

Д8. дисквалификујућа грешка играча и тренера,од најмање 500

Д9. због недоласка на АLL STAR утакмицу забраном играња или вођења екипе на 2 утакмице

Д10. поднета пријава против играча и треnera 1000

Д11. сваки улазак у свлачионицу судија од стране службених лица, тренера и играча клубова, казниће се временском казном од 3 утакмице и новчаном казноm од 3.000

Vi ste se ocigledno vodili clanovima D3 i D8, ali oni se ne odnose na MEDJUSOBNI OBRACUN IGRACA.

Kakav savez - takva liga - takvi i klubovi, a moze i obrnutim redom !!

Bez zelje da ja presudjujem ko je vinovnik a ko ucesnik incidenta, jer je to Vasa obaveza, zelim da vam kazem:
Vase odluke su stetne po kosarku!!!

Zeljko

pre 13 godina

(superhik, 17. jun 2010 12:02)

Ajde ne budi smesan... ajd da vidim tebe kako razdvajas dva coveka od ~210cm i ~125kg

Pametnjakovic...

Novica mkd

pre 13 godina

Sasvim pristojne kazne i pohvala za komesara takmicenja koji je stalozeno sagledao situaciju i shvatio da se to desava kada su velike tenzije na kraju sezone i veliki ulog u igri.
Jedino razocarenje u celoj ovoj situaciji je klub Hemofarm koji se nekoliko sezona trudi da dostigne Partizan, a uspeo je jedino da dostigne Zvezdu, nazalost u najprljavijim stvarima kao sto su prostakluk, primitivizam, nenormalna kolicina nemoci i frustracije koji bacaju u vodu sve ono vredno sto su radili u prethodnom periodu. Postali su isti i hemofarmovi navijaci, koji kao i zvezdini umesto da mole Boga za prave zivotne vrednosti, oni samo sanjaju da Vujosevic i Danilovic odu iz Partizana. Ali i da se to jednog dana desi, Partizan ce opet naci ljude koji imaju srce i pamet da bespovratno daruju radost nama navijacima. Opredeliti se za Partizan, to je pitanje karaktera, kao sto kaze Sale Djordjevic, a ovi koji se hvale da ih ima mnogo vise shvatice vec jednom da su beskorisna masa!

мдејан

pre 13 godina

не, не, нису финалисти недодирљиви... циркус се наставља, кроз правну форму! пошто је међу виновницима и моралиста који се накнадно сетио деце на трибинама као очевидаца, шта је сад поента коју би требало да пренесем детету? плати па ти је - опроштено!? далеко било да сте стварно идоли

Dragan KV

pre 13 godina

Da su se ovako tukli u kafani, dobili bi sigurno zatvorsku kaznu od sudije za prekrsaje. Prema tome ako Vam je do tabanja ali bez zatvora - SVI U HALU tako ste bezbedni...

Taka

pre 13 godina

zanimljivo je to kako kada je u pitanju Zvezda nikad nikakvi bodovi nisu u opticaju, već samo suspenzije, izrežirani sudski procesi i slično. ovo je više nego smešno.

MIsSixty

pre 13 godina

Bravo gsn bubalo,oci su ti na mestu a gde je savest?Rasic koji je dobio dve po ledjima dok je razdvajao prvo marica potom i bozica kad su krenuli da salicu ovi indijanci na njega najvisa kazna,kazna i za mitrovica i djekica nemili ucesnici koji jedva znaju dve psovke da upute,a g.m todoric drzi sinovca i gura ga dok hemofarm pravi reprezentativce tako sto ih usmerava na veselog.decko ima jaku ledju tehniku izdrzace on to..Cuo sam i da je braca M.proglasen za nasilnika kad je izazvao incident u N.sadu tako je aktivan bio u sredu prosto je zgazio mindjusu andjusu i klincezice ostale

Elefterije

pre 13 godina

I treba da se shibaju,samo udri,para treba savezu,za pripreme,za premije i tako se para nema.

Salu na stranu,ozbiljan incident pa i treba kazniti igrace a i malo ohladiti glave kako igrachim tako i trenerima i struchnim stabovima.

POzdrav za sve

kolonija

pre 13 godina

Pa kako ih nije sramota,hoce da uzmu titulu na silu,a to ne ide.Treba da im je cast da se bore sa nama i da dostojno prihvate da su odmah iza PARTIZANA.

Yow@n

pre 13 godina

Pod nasiljem i nedoličnim ponašanjem na sportskim priredbama, u smislu ovog zakona, smatra se naročito:

....

2) fizički obračun između učesnika na sportskoj priredbi;

Primenite zakon! Kaznite sve krivicno!

Djole

pre 13 godina

Mislim da je Bubalo trebao da jos drasticnije da kazni igrace, da se ovo nebi deavalo u nekim narednim utakmicama!!Alex Maric i Katic nebi trebalo da igraju do kraja ove serije.Maric je izgubio zivce na kraju sezone ali treba mu oprostiti sobzirom da je odigrao preko 60 utakmica, sto je realo previse!!Sve u svemu Partizan je bolji ali ovako tebi trebalo da se zavrsi ova fantasticna sezona!!!

Eeee, Srbijo, 'zemljo kosarke'...

pre 13 godina

Da, bas su to lepo arbitri ispratili! Iskljucili su u Partizanu Rasica koji jedini nije zadao nijedan jedini udarac vec je sve vreme smirivao, a ostavili su u igri Veselog koji je u istinu, inicijalno pokusavao da smiri, primio najvise udaraca, ali je u onoj poslednjoj situaciji pod kosem onako u prolazu 'slucajno' zvajznuo Macvana sa ledja u glavu. I onda 'sjajni' arbitri odredjuju trojke za basket u kojima sasvim slucajno Hemofarm ima tri beka (realno njih trojica je i trbalo da ostanu na parketu, to stoji), a Partizan dva visoka igraca!? Slucajno ili...

P.S. Pre nego sto lupite 'Ne preporucujem' pogledajte snimak pazljivo jos jednom i pratite dvojicu gorepomenutih igraca.

Uros bgd

pre 13 godina

aleksandar rasic?je li zbog toga sto je razdvajao i smirivao ili zato sto ga je andjusic udario sa ledja!?a i jagodnik je razdvajao, ni on ne treba da se kazni

Volim crno-bele

pre 13 godina

Rasic kaznjen isto kao Maric,Jagodnik i Katic?!To je smesno!Lepo se vidi da je on pokusavao da obuzda razgoropadjene igrace,ali,naravno,nije mogao nista da ucini.Moj utisak je da bi njega trebalo pohvaliti.

stems

pre 13 godina

Sramota! Da li bi FIBA dozvolila da nam se prvenstvo zavrsi bez pobednika, jer ova dva kluba to ne zasluzuju,pa da nas to stalno podseca na ovu bruku!

Rene

pre 13 godina

E tako! Prazna kasa će se malo popuniti, biće para za jedno 3-4 plate, a ako se potuku i u Beogradu, biti će za plate do kraja godine. Što se tiče primernih sudija, da su dosudili ličnu Katiću za lakat u grlo i usta Mariću incidenta ne bi bilo. Pogotovu što je nameru iskazao još u faulu nad Lesterom. Da komesar ima pameti, reagovao bi pre finalne serije zbog alibi izjava direktora Ivanovića i ostalih napada na Partizan od strane CZ i HF. Niti je Partizan zaštićen niti ste mu vi dorasli, a što se tiče ponavljanja KUP-a, ponovio se samo u dominaciji Partizana. A trener HF je toliko fin i miran da ga zovu Struja.

Jovan

pre 13 godina

I kafe kuvarica u Savezu zna da je Bubala na ovo mesto postavio Danilovic. Sad covek mora da odradi posao i nadje solomonsko resenje: bodovi umesto utakmice neigranja. Nasa klupska kosarka je u kandzama mangupa, istih onih koji su po kratkom postupku oterali Boru Stankovica i sve cestite likove neopterezene klubastvom i najnizim strastima.

Miki

pre 13 godina

Potpuno "normalne" kazne kad je u pitanju Partizan. Setite se fudbala. Zbog unošenja pištolja jednog ludaka na tribine Zvezda je kažnjena sa pet utakmica bez gledaoca, kao da je pištolj uneo niko drugi nego Vladan Lukić. Naravno da ne pravdam unošenje pištolja na stadion, sačuvaj Bože. U isto vreme ludak koji kaže da će Brankica Stanković proći kao i Ćuruvija se oslobađa svake krivice i slobodne šeta ATLETSKOM STAZOM za vreme derbija. Zar je potrebno još nešto reći osim da iza svega stoje moćni, ali mutni tipovi obojeni ne u crno-belo, nego u crno, mislim na njihove duše.

boc

pre 13 godina

Bolje da ih nisu ni kaznjavali, jer ove kazne su smesne. Sramota za srpsku kosarku. Sad se vidi da je sve u parama i da tu od sporta vise nema nista.

Nick

pre 13 godina

Ok je rasplet,neke narocite tuce-nije ni bilo.Vise su se drzali i vukli po terenu nego sto su se sibali.Vecina je kaznjena,a pitanje je da li su zasluzili.Sudije nisu dobro odradile posao,ni pre ni za vreme incidenta,njih treba kazniti.Pusteno je suvise kontakata i rvanja pod kosem.Ali,druga stvar je zanimljiva.Na utakmici polufinala,doslo je do okrsaja Marica i Kikanovica,ali tuca je sprecena,svi ostali su stali izmedju i razdvojili ih.Jako je bitno sa kakvim motivom,sem da pobede,uprave,treneri i igraci ulaze u utakmicu.U polufinalu se videlo da niko ne zeli tucu i zato je sve zavrseno kako treba.Ovde, ne mogu da se otmem utisku da je nekome tuca trebala.Vise puta sam gledao snimak,moze se naci dobar,imam utisak da su Vrscani bili spremni za ovo.Tako su zdusno uleteli u guzvu,bez namere da razdvajaju,da je vise nego ocigledno.Pogledajte samo momke sa klupe,koji utrcavaju i udaraju Veselog,koji je samo hteo da smiri strasti.Kome i dalje nije jasno sta se dogodilo,evo jednog snimka na kome se dosta toga vidi:
http://srb.time.mk/read/b5224b9054/df6cc9f82a/index.html
Ne zelim nikog da pravdam,da je ruzno i nepotrebno-jeste,ali ako vec raspravljamo o svemu,mislim da je jasno kome je tuca vise odgovarala i ko je u nju usao spreman.Jos jednom,setite se polufinala i klinca u kome su se nasli Aleks i Elmedin i kako je brzo zaustavljen sukob.Kraj je sezone,momci su umorni i nervozni,ulog je veliki,ali u svemu postoji granica.Sinoc je,narocito na jednoj strani,nije bilo.

revizor

pre 13 godina

Ovog Bubala koji je doneo ove odluke treba dozivotno iskljuciti iz sporta.Ko je Bubalu nalozio da donese ove besmislene odluke.Ovo je smrt za nekad toliko popularan sport.Za ovakvo stanje u kosarci neophodna mera bi bila da i drzava i sponzori uskrate materijalna sredstva kosarci kada vec njihovo rukovodstvo nema snage da donese prave mere.

Pravda

pre 13 godina

Oki, Bubalo je rekao svoje, ali zanima me hoce li reagovati sada oni koji su predsednika ove zemlje poslali na sud zbog nazdravljanja sampanjcem...?
Aj' sad da vidimo, funkcionise li zakon i u ovom slucaju. A ovde je mnogo drasticnija stvar u ptianju, zar ne...?
Dakle, da cujemo javnog tuzioca...!!!???

Mirko

pre 13 godina

Strasno.U fudbalu kada igrac dobije crveni karton(iskljucenje)automatski dobija jednu utakmicu kazne dok disciplinska komisije na odradi svoj posao.Ovde se ljudi tuku kao u kafani i dobijaju novcane kazne.Setite se golmana Partizana Pantica koliku kaznu je dobio za slicnu stvar na derbiju.

Paolo Sousa

pre 13 godina

Ovo je sramota! Za onakve incidente na jednoj sportskoj manifestaciji izreci samo novcane kazne....?
Nesto ovde smrdi.....
A suspenzija igraca....? Nista?
Hm.....vec vidjeno!

Stomak

pre 13 godina

Samo novčane kazne?! Pa šta je trebalo da se desi, pa da igrači dobiju kazne utakmice neigranja?! Da se poubijaju? Ovo je strašna odluka koja je podjednako sramotna, kao i ceo incident. Ovim se samo podstiču igrači na obračun, jer je očigledno da veće sankcije ne mogu dobiti. U našoj, već godinama sramotnoj, ligi se radi šta hoće, incidenti su sve ozbiljniji, a kazne sve smešnije.

Već viđeno

pre 13 godina

Todorić će reći:
"krivci su oni isti koji su državnima parama finansirali državni projekat, oni koji su uvek protiv nas i pokušavaju na sve načine da nam otmu titulu, oni čije su boje uvek na naslovnim stranama svih časopisa, oni...." naravno neće reći imena... JASNO JE KO DAN.

bane

pre 13 godina

PETAK,SVI U PIONIR.........AJDE DA VIDM DA NEKO OD ''FARMACEUTA'' I POMISLI DA NAPRAVI I NAJMANJI INCIDENT.......GROBARI,DO NOVE TITULE..................DA CELA SRBIJA VIDI KO JE PRAVI DOMACIN(KAO I UVEK)......POZZ

Makaveli

pre 13 godina

Najveca dva junaka su Hemofarmovi igraci sa br. 6 i 10, koji sa ledja udaraju Veselog. Pravi junaci, nema sta. Sto se pozadine sukoba tice, svi znamo da vec duze vreme traze i dobijaju od nas.
Trebali smo da im damo sansu i da igramo 2 na 3, mada i tu bi ih razbili. Sutra plus 20 i deveta titula za redom.
Titula, titula...

mishke

pre 13 godina

E moj Bubalo, neka te je sramota! I ne mislis da Maric, Katic, Veseli, Macvan, Bozic i Andjusic ne treba da budu suspendovani? Svaka ti cast. Neka nam se svi smeju. Brukate kosarku.

vg

pre 13 godina

au...sramota...samo novcano.pa ja bih sve njih kaznio sa po godinu dana neigranja...citav svijet nam se smije zbog toga.sjetite se samo kako smo se mi smijaliv Grcima za bezvezniju stvar nego sto je ova.ovo je bruka i sramota...ne mogu da vjerujem da ti takozvani treneri i strucnjaci uce igrace da se biju...trener treba da bude prvo psiholog i dobar covek pa sve ostalo.i

Sandra

pre 13 godina

O Robertse,sva sreća što si ti smirio strasti,mnogo si svima olakšao posao... Smešno je što je delegat na celoj utakmici glumio Milku Canić i samo slegao ramenima. A arbitrima "svaka čast",da su oni sudili normalno,ne bi ni došlo do ovoga. Samo se iznosi u javnost da su određeni akteri povređeni,a ja pitam- Šta je sa decom koja su sedela u prvim redovima u Milenijumu na koju su naleteli gorepomenuti?
2-3 mališana su zaradila povrede ,kako posekotine tako i teže povrede nogu,i kasnije je fizioterapeut Hemofarma pritekao da im pomogne. Kamera je bila iza mene i nije stigla da to prikaže. Pitam se,zašto? To su deca koja su budućnost naše košarke. Zar ovo da im budu idoli i uzori?

Nikola

pre 13 godina

Ja mislim da je Maric odusevljen Srbijom i Partizanom mislim da je u cudu sta jos sme i moze da uradi, a da ne dobije suspenziju. Verujem da ce
pokusati nekog da onesvesti sledeci put cisto da vidi dokle mu se moze, za ovaj udarac sa ledja u svakoj ligi na svetu dobija se suspenzija, ali ovo se zove Partizanova liga. Jedino resenje drugim ekipama je da nadju po jednog Avodzobija jer ovako je i Milojevic nasrtao na sve dok nije naleteo na doticnog pa kao odjednom postao mudar i miroljubiv.

tale

pre 13 godina

Iako znam pozadinu svega ovoga neću ništa da pričam dok se serija ne završi, a kada sve bude gotovo i kada se odluči ko će biti prvak Srbije, onda mogu da iznesem svoje mišljenje o incidentu“
Bravo Todoriću pa ti sigurno znaš pozadinu a to su Dule i Saša pa najbolje da sačekaš kraj serije pa da kažeš.Čim je tvrdo odma su neke pozadine.Bolesne u bolnice a sport zdravima.

srpski mentalitet

pre 13 godina

Kako vas bre nije sramota Todoricu.? Uvek ste vi oshteceni? Ma daj bre pogledaj drugi mec Zvezda Partizan 2 Kesheljove blokade, a sudija svira faul i to u trenutku kada se lomi mec. Sada ovde Maric pravi tucu i opet krivi drugi. Zashto nije iskulirao hemofarm Krstic bi dobio tehnicku i nikom nishta nego on kauboj oce da se obracuna. Mozete da budete prvi 100 godina i 10 evro-lige da osvojite opet cete biti MALI svojim ponashanjima. Idite na hokej pa se tucite , a na terenu pobedite POSTENO! ako znate shta je to.

millossimuss

pre 13 godina

A sta je sa ozbiljnim narusavanjem javnog reda i mira, izazivanja i ucestvovanja u tuci, nanosenjem laksih telesnih povreda i nasiljem na sportskim priredbama. to su sve krivicna dela izvrsena u toku jucerasnje utakmice a koliko sam ja ucio Krivicnom zakonu i Zakoniku o krivicnom postupku podlezu svi bilo da su oni igraci ili navijaci!

njuska

pre 13 godina

Smesni KSS...Njima je najvaznije da uzmu pare jer ako nekome od igraca zabrane igranje nemaju materijalne koristi kao od ovih bodova pretocenih u dinarcice..A Todoric je jos smesni sa ovom svojom kao navodnom teorijom zavere a na celu je zna se kojeg kluba..Jos samo da se oglasi i onaj kome bih da sam pop zabranio da prolazi 5 km od crkve koliko je puta opsovao boga da mi se gadi kada ga TV prikaze...Zasto uopste i citam ove vesti o ovim lopovima nije mi jasno...A jos i prokomentarisem..Gori sam ja d.bil od njih...

superhik

pre 13 godina

Pošto čitam da je Bubalo pohvalio odluke sudija pitao bih jednu stvar: Zašto sudija Nešković nakon sviranja obostrane lične Katiću i Mariću nije stao između njih i razdvojio ih pre nego što su se umešali ostali igrači nego se izmakao nazad? Mislim da je to posao sudije u ovakvom trenutku. Druga stvar, taj pravilnik pod hitno morate promeniti ako su u njemu predviđene samo novčane kazne. Tuče se dešavaju svuda u svetu ali samo kod nas su kazne tako smešne. Igrače ne krivim puno, oni samo reflektuju sav pritisak njihovih uprava i šefova i najmanje su krivi. Hemofarm će morati na terenu izboriti titulu, drugačije je nemoguće. Još bih samo podsetio na meč Zvezde i Partizana gde su se u sličnoj situaciji našli Elmedin i naravno Marić, reakcija klupe i igrača Zvezde je bila za svaku pohvalu, sprečen je veliki incident, spuštene su tenzije između mnogo većih rivala nego ovih sinoć. Samim tim nije reagovala ni klupa Partizana i sve se završilo koliko toliko ok. Veoma je bitan i rad sa igračima na njihovom vaspitanju u elementima koji nemaju veze sa igrom na terenu. Takav pristup su do skora imali samo u stručnom štabu Partizana, Zvezda je ove sezone pokazala da i ona radi na pravilnoj selekciji igrača, ostali još uvek kaskaju. Igračima Partozana unapred čestitam još jednu zasluženu titulu, mnogo su superiorniji od ostalih i to je razlog njihovih pobeda, pozadine nema.

Hemofarm Vrsac

pre 13 godina

MOLIM LJUDE IZ HEMOFARMA da prepuste titulu partizanu, MOLIM IH da ne dodju u BG na 3 utakmicu. Ionako su sve titule partizana osvojene kradjom, zasto bi se ova razlikovala od drugih

Ostoja

pre 13 godina

Kakva sad pozadina Todoriću!? Tuču je započeo Marić, tako da bi on možda mogao daa objasni tu pozadinu. Bilo je i biće tuča među igračima, samo ih treba sankcionisati malo jače i prestaće. Da li neko zna ko je onaj momak u civilu koji je udarao košarkaše Hemofarma? Moguće je da je sa Partizanove klupe.

E tako se to radi...

pre 13 godina

Nepa potrebe Todoricu, svi to znamo! Svi osim ovih nasih ,,ljubimaca,, koji podrzavaju laktove i podmetnute noge Jagodnika, laktanja i pesnicenja Katica, onakvo ponasanje Macvana (ipak je on nas reprezentativac pa valjda moze da se ponasa kako hoce) ali kada se njima uzvrati slicnom merom odmah su Maric i ostali sramota i treba ih izbaciti iz kosarke!
Znamo svi zasto se sukobi stalno desavaju u Vrscu.
Neka oni pokusavaju na sve nacine, uostalom to je njihovo pravo.! Sami su sebi zakomplikovali situaciju i ako cemo pravo igraci HF su i iscekivali ovakve stvari. Naj bolje se vidi po tome sto kod hvatanja Marica i Katica za sekund je komplet igracki i strucni kadar bio na terenu oko Marica koji je u jednom trenutku bio sam okruzen HF igracima! Ko ne veruje neka pogleda snimak.
Licno sam mislio da ovaj HF izrasta u jos jedan VELIKI klub u Srbiji. Ocito da sam se prevario i zao mi je zbog toga!
Titula se zna kome pripada!
Jedinom VELIKOM klubu u Srbiji, a on ce je i osvojiti i na tome mu cestitam.!!
ps. Bicu sutra u Pioniru da se zajedno radujemo!

A

pre 13 godina

Divno gospodine bubalo, od ovog predivnog sporta napravili ste nesto jos gore od fudbala sto se huliganstva tice... Dosli smo do toga da nijedno prvenstvo ne moze bez skandala da se zavrsi... Sram vas bilo

cartmanx

pre 13 godina

Ajde navijaci Olimpijakosa, CSK-a,Makabija.....tri cetiri sad....
Da se slatko nasmejem!!A Vi moji grobari nemojte da ulazite u bespotrebnu raspravu sa nekim ko ne zna sta ce od frustracija na svim terenima..nego sutra u Pionir i fer navijacki bez uvreda protivnika da bodrimo NAS PARTIZAN!!
P.S.Nisam protiv nasilja,mada je na forumu prenaduvana malo i BOJKOT nema smisla zbog nekoliko "postenih" vodja,JA IDEM!!!

JUG

pre 13 godina

Sve potiče iz kluba koji se raspada jer država neće i ne može više da pokriva krađu,plačku,lopovluk koji neko pokušava da prikrije.

superhik

pre 13 godina

Pošto čitam da je Bubalo pohvalio odluke sudija pitao bih jednu stvar: Zašto sudija Nešković nakon sviranja obostrane lične Katiću i Mariću nije stao između njih i razdvojio ih pre nego što su se umešali ostali igrači nego se izmakao nazad? Mislim da je to posao sudije u ovakvom trenutku. Druga stvar, taj pravilnik pod hitno morate promeniti ako su u njemu predviđene samo novčane kazne. Tuče se dešavaju svuda u svetu ali samo kod nas su kazne tako smešne. Igrače ne krivim puno, oni samo reflektuju sav pritisak njihovih uprava i šefova i najmanje su krivi. Hemofarm će morati na terenu izboriti titulu, drugačije je nemoguće. Još bih samo podsetio na meč Zvezde i Partizana gde su se u sličnoj situaciji našli Elmedin i naravno Marić, reakcija klupe i igrača Zvezde je bila za svaku pohvalu, sprečen je veliki incident, spuštene su tenzije između mnogo većih rivala nego ovih sinoć. Samim tim nije reagovala ni klupa Partizana i sve se završilo koliko toliko ok. Veoma je bitan i rad sa igračima na njihovom vaspitanju u elementima koji nemaju veze sa igrom na terenu. Takav pristup su do skora imali samo u stručnom štabu Partizana, Zvezda je ove sezone pokazala da i ona radi na pravilnoj selekciji igrača, ostali još uvek kaskaju. Igračima Partozana unapred čestitam još jednu zasluženu titulu, mnogo su superiorniji od ostalih i to je razlog njihovih pobeda, pozadine nema.

Makaveli

pre 13 godina

Najveca dva junaka su Hemofarmovi igraci sa br. 6 i 10, koji sa ledja udaraju Veselog. Pravi junaci, nema sta. Sto se pozadine sukoba tice, svi znamo da vec duze vreme traze i dobijaju od nas.
Trebali smo da im damo sansu i da igramo 2 na 3, mada i tu bi ih razbili. Sutra plus 20 i deveta titula za redom.
Titula, titula...

bane

pre 13 godina

PETAK,SVI U PIONIR.........AJDE DA VIDM DA NEKO OD ''FARMACEUTA'' I POMISLI DA NAPRAVI I NAJMANJI INCIDENT.......GROBARI,DO NOVE TITULE..................DA CELA SRBIJA VIDI KO JE PRAVI DOMACIN(KAO I UVEK)......POZZ

Sandra

pre 13 godina

O Robertse,sva sreća što si ti smirio strasti,mnogo si svima olakšao posao... Smešno je što je delegat na celoj utakmici glumio Milku Canić i samo slegao ramenima. A arbitrima "svaka čast",da su oni sudili normalno,ne bi ni došlo do ovoga. Samo se iznosi u javnost da su određeni akteri povređeni,a ja pitam- Šta je sa decom koja su sedela u prvim redovima u Milenijumu na koju su naleteli gorepomenuti?
2-3 mališana su zaradila povrede ,kako posekotine tako i teže povrede nogu,i kasnije je fizioterapeut Hemofarma pritekao da im pomogne. Kamera je bila iza mene i nije stigla da to prikaže. Pitam se,zašto? To su deca koja su budućnost naše košarke. Zar ovo da im budu idoli i uzori?

Stomak

pre 13 godina

Samo novčane kazne?! Pa šta je trebalo da se desi, pa da igrači dobiju kazne utakmice neigranja?! Da se poubijaju? Ovo je strašna odluka koja je podjednako sramotna, kao i ceo incident. Ovim se samo podstiču igrači na obračun, jer je očigledno da veće sankcije ne mogu dobiti. U našoj, već godinama sramotnoj, ligi se radi šta hoće, incidenti su sve ozbiljniji, a kazne sve smešnije.

Mirko

pre 13 godina

Strasno.U fudbalu kada igrac dobije crveni karton(iskljucenje)automatski dobija jednu utakmicu kazne dok disciplinska komisije na odradi svoj posao.Ovde se ljudi tuku kao u kafani i dobijaju novcane kazne.Setite se golmana Partizana Pantica koliku kaznu je dobio za slicnu stvar na derbiju.

mishke

pre 13 godina

E moj Bubalo, neka te je sramota! I ne mislis da Maric, Katic, Veseli, Macvan, Bozic i Andjusic ne treba da budu suspendovani? Svaka ti cast. Neka nam se svi smeju. Brukate kosarku.

millossimuss

pre 13 godina

A sta je sa ozbiljnim narusavanjem javnog reda i mira, izazivanja i ucestvovanja u tuci, nanosenjem laksih telesnih povreda i nasiljem na sportskim priredbama. to su sve krivicna dela izvrsena u toku jucerasnje utakmice a koliko sam ja ucio Krivicnom zakonu i Zakoniku o krivicnom postupku podlezu svi bilo da su oni igraci ili navijaci!

Već viđeno

pre 13 godina

Todorić će reći:
"krivci su oni isti koji su državnima parama finansirali državni projekat, oni koji su uvek protiv nas i pokušavaju na sve načine da nam otmu titulu, oni čije su boje uvek na naslovnim stranama svih časopisa, oni...." naravno neće reći imena... JASNO JE KO DAN.

Novica mkd

pre 13 godina

Sasvim pristojne kazne i pohvala za komesara takmicenja koji je stalozeno sagledao situaciju i shvatio da se to desava kada su velike tenzije na kraju sezone i veliki ulog u igri.
Jedino razocarenje u celoj ovoj situaciji je klub Hemofarm koji se nekoliko sezona trudi da dostigne Partizan, a uspeo je jedino da dostigne Zvezdu, nazalost u najprljavijim stvarima kao sto su prostakluk, primitivizam, nenormalna kolicina nemoci i frustracije koji bacaju u vodu sve ono vredno sto su radili u prethodnom periodu. Postali su isti i hemofarmovi navijaci, koji kao i zvezdini umesto da mole Boga za prave zivotne vrednosti, oni samo sanjaju da Vujosevic i Danilovic odu iz Partizana. Ali i da se to jednog dana desi, Partizan ce opet naci ljude koji imaju srce i pamet da bespovratno daruju radost nama navijacima. Opredeliti se za Partizan, to je pitanje karaktera, kao sto kaze Sale Djordjevic, a ovi koji se hvale da ih ima mnogo vise shvatice vec jednom da su beskorisna masa!

Nick

pre 13 godina

Ok je rasplet,neke narocite tuce-nije ni bilo.Vise su se drzali i vukli po terenu nego sto su se sibali.Vecina je kaznjena,a pitanje je da li su zasluzili.Sudije nisu dobro odradile posao,ni pre ni za vreme incidenta,njih treba kazniti.Pusteno je suvise kontakata i rvanja pod kosem.Ali,druga stvar je zanimljiva.Na utakmici polufinala,doslo je do okrsaja Marica i Kikanovica,ali tuca je sprecena,svi ostali su stali izmedju i razdvojili ih.Jako je bitno sa kakvim motivom,sem da pobede,uprave,treneri i igraci ulaze u utakmicu.U polufinalu se videlo da niko ne zeli tucu i zato je sve zavrseno kako treba.Ovde, ne mogu da se otmem utisku da je nekome tuca trebala.Vise puta sam gledao snimak,moze se naci dobar,imam utisak da su Vrscani bili spremni za ovo.Tako su zdusno uleteli u guzvu,bez namere da razdvajaju,da je vise nego ocigledno.Pogledajte samo momke sa klupe,koji utrcavaju i udaraju Veselog,koji je samo hteo da smiri strasti.Kome i dalje nije jasno sta se dogodilo,evo jednog snimka na kome se dosta toga vidi:
http://srb.time.mk/read/b5224b9054/df6cc9f82a/index.html
Ne zelim nikog da pravdam,da je ruzno i nepotrebno-jeste,ali ako vec raspravljamo o svemu,mislim da je jasno kome je tuca vise odgovarala i ko je u nju usao spreman.Jos jednom,setite se polufinala i klinca u kome su se nasli Aleks i Elmedin i kako je brzo zaustavljen sukob.Kraj je sezone,momci su umorni i nervozni,ulog je veliki,ali u svemu postoji granica.Sinoc je,narocito na jednoj strani,nije bilo.

vg

pre 13 godina

au...sramota...samo novcano.pa ja bih sve njih kaznio sa po godinu dana neigranja...citav svijet nam se smije zbog toga.sjetite se samo kako smo se mi smijaliv Grcima za bezvezniju stvar nego sto je ova.ovo je bruka i sramota...ne mogu da vjerujem da ti takozvani treneri i strucnjaci uce igrace da se biju...trener treba da bude prvo psiholog i dobar covek pa sve ostalo.i

E tako se to radi...

pre 13 godina

Nepa potrebe Todoricu, svi to znamo! Svi osim ovih nasih ,,ljubimaca,, koji podrzavaju laktove i podmetnute noge Jagodnika, laktanja i pesnicenja Katica, onakvo ponasanje Macvana (ipak je on nas reprezentativac pa valjda moze da se ponasa kako hoce) ali kada se njima uzvrati slicnom merom odmah su Maric i ostali sramota i treba ih izbaciti iz kosarke!
Znamo svi zasto se sukobi stalno desavaju u Vrscu.
Neka oni pokusavaju na sve nacine, uostalom to je njihovo pravo.! Sami su sebi zakomplikovali situaciju i ako cemo pravo igraci HF su i iscekivali ovakve stvari. Naj bolje se vidi po tome sto kod hvatanja Marica i Katica za sekund je komplet igracki i strucni kadar bio na terenu oko Marica koji je u jednom trenutku bio sam okruzen HF igracima! Ko ne veruje neka pogleda snimak.
Licno sam mislio da ovaj HF izrasta u jos jedan VELIKI klub u Srbiji. Ocito da sam se prevario i zao mi je zbog toga!
Titula se zna kome pripada!
Jedinom VELIKOM klubu u Srbiji, a on ce je i osvojiti i na tome mu cestitam.!!
ps. Bicu sutra u Pioniru da se zajedno radujemo!

cartmanx

pre 13 godina

Ajde navijaci Olimpijakosa, CSK-a,Makabija.....tri cetiri sad....
Da se slatko nasmejem!!A Vi moji grobari nemojte da ulazite u bespotrebnu raspravu sa nekim ko ne zna sta ce od frustracija na svim terenima..nego sutra u Pionir i fer navijacki bez uvreda protivnika da bodrimo NAS PARTIZAN!!
P.S.Nisam protiv nasilja,mada je na forumu prenaduvana malo i BOJKOT nema smisla zbog nekoliko "postenih" vodja,JA IDEM!!!

Pravda

pre 13 godina

Oki, Bubalo je rekao svoje, ali zanima me hoce li reagovati sada oni koji su predsednika ove zemlje poslali na sud zbog nazdravljanja sampanjcem...?
Aj' sad da vidimo, funkcionise li zakon i u ovom slucaju. A ovde je mnogo drasticnija stvar u ptianju, zar ne...?
Dakle, da cujemo javnog tuzioca...!!!???

PERA

pre 13 godina

Kazne su vise nego smesne. Kao da se nista posebno nije desilo. Igraci su kaznjeni za obicna iskljucenja na utakmici koja mogu biti i zbog prigovora sudijama. Tuca sto se u Vrscu desila je manje sramna od odluka komesara koji je prakticno legalizovao masovnu tucu sa verbalnim deliktom. U normalnim savezima bile bi odredjene drakonske vremenske kazne. Komesar BUBALO je MOGAO shodno pravilniku da odredi vece kazne ali nije !? ZASTO GOSPODINE BUBALO? Ako nemate pravilnik, evo ja vam ga dostavljam u delu koji se odnosi na disciplinske kazne u clanu 61, paragraf D. Obratite paznju na paragraf D5 koji se i odnosi na pomenute dogadjaje u Vrscu. Kazne su u bodovima - bod 85 dinara.

ДИСЦИПЛИНСКЕ ОДРЕДБЕ

Члан 61

Д) НЕСПОРТСКО ПОНАШАЊЕ УЧЕСНИКА УТАКМИЦЕ, ИГРАЧА И ТРЕНЕРА

Д1. ненаступање са обавезних 10 (десет) играча,од најмање 500

Д2. наступ екипе без тренера са лиценцом издатом од стране УКТС од најмање 500

Д3. неспортско понашање, покушај напада и претње SЛУЖБЕНИМ ЛИЦИМА од најмање 1000

Д4. за остварен физички напад, од најмање 2000

Д5. уколико дође до међусобног обрачуна играча и тренера, виновник инцидента се аутоматски кажњава забраном играња и обављања функције на једној утакмици и новчаном казном у висини од од најмање 3000, остали учесници од најмање 1000

Д6. за најтеже прекршаје и испаде играча и тренера изрећиће се казна забране играња на одређеном броју утакмица, или временска казна према Дисциплинском правилнику КСС

Д7.1 Tехничка грешка играча и тренера, 200

Д7.2. Техничка грешка због Flopy и Fakinga од najmanje 100 100

Д8. дисквалификујућа грешка играча и тренера,од најмање 500

Д9. због недоласка на АLL STAR утакмицу забраном играња или вођења екипе на 2 утакмице

Д10. поднета пријава против играча и треnera 1000

Д11. сваки улазак у свлачионицу судија од стране службених лица, тренера и играча клубова, казниће се временском казном од 3 утакмице и новчаном казноm од 3.000

Vi ste se ocigledno vodili clanovima D3 i D8, ali oni se ne odnose na MEDJUSOBNI OBRACUN IGRACA.

Kakav savez - takva liga - takvi i klubovi, a moze i obrnutim redom !!

Bez zelje da ja presudjujem ko je vinovnik a ko ucesnik incidenta, jer je to Vasa obaveza, zelim da vam kazem:
Vase odluke su stetne po kosarku!!!

Uros bgd

pre 13 godina

aleksandar rasic?je li zbog toga sto je razdvajao i smirivao ili zato sto ga je andjusic udario sa ledja!?a i jagodnik je razdvajao, ni on ne treba da se kazni

MIsSixty

pre 13 godina

Bravo gsn bubalo,oci su ti na mestu a gde je savest?Rasic koji je dobio dve po ledjima dok je razdvajao prvo marica potom i bozica kad su krenuli da salicu ovi indijanci na njega najvisa kazna,kazna i za mitrovica i djekica nemili ucesnici koji jedva znaju dve psovke da upute,a g.m todoric drzi sinovca i gura ga dok hemofarm pravi reprezentativce tako sto ih usmerava na veselog.decko ima jaku ledju tehniku izdrzace on to..Cuo sam i da je braca M.proglasen za nasilnika kad je izazvao incident u N.sadu tako je aktivan bio u sredu prosto je zgazio mindjusu andjusu i klincezice ostale

JUG

pre 13 godina

Sve potiče iz kluba koji se raspada jer država neće i ne može više da pokriva krađu,plačku,lopovluk koji neko pokušava da prikrije.

Volim crno-bele

pre 13 godina

Rasic kaznjen isto kao Maric,Jagodnik i Katic?!To je smesno!Lepo se vidi da je on pokusavao da obuzda razgoropadjene igrace,ali,naravno,nije mogao nista da ucini.Moj utisak je da bi njega trebalo pohvaliti.

Eeee, Srbijo, 'zemljo kosarke'...

pre 13 godina

Da, bas su to lepo arbitri ispratili! Iskljucili su u Partizanu Rasica koji jedini nije zadao nijedan jedini udarac vec je sve vreme smirivao, a ostavili su u igri Veselog koji je u istinu, inicijalno pokusavao da smiri, primio najvise udaraca, ali je u onoj poslednjoj situaciji pod kosem onako u prolazu 'slucajno' zvajznuo Macvana sa ledja u glavu. I onda 'sjajni' arbitri odredjuju trojke za basket u kojima sasvim slucajno Hemofarm ima tri beka (realno njih trojica je i trbalo da ostanu na parketu, to stoji), a Partizan dva visoka igraca!? Slucajno ili...

P.S. Pre nego sto lupite 'Ne preporucujem' pogledajte snimak pazljivo jos jednom i pratite dvojicu gorepomenutih igraca.

Nikola

pre 13 godina

Ja mislim da je Maric odusevljen Srbijom i Partizanom mislim da je u cudu sta jos sme i moze da uradi, a da ne dobije suspenziju. Verujem da ce
pokusati nekog da onesvesti sledeci put cisto da vidi dokle mu se moze, za ovaj udarac sa ledja u svakoj ligi na svetu dobija se suspenzija, ali ovo se zove Partizanova liga. Jedino resenje drugim ekipama je da nadju po jednog Avodzobija jer ovako je i Milojevic nasrtao na sve dok nije naleteo na doticnog pa kao odjednom postao mudar i miroljubiv.

Rene

pre 13 godina

E tako! Prazna kasa će se malo popuniti, biće para za jedno 3-4 plate, a ako se potuku i u Beogradu, biti će za plate do kraja godine. Što se tiče primernih sudija, da su dosudili ličnu Katiću za lakat u grlo i usta Mariću incidenta ne bi bilo. Pogotovu što je nameru iskazao još u faulu nad Lesterom. Da komesar ima pameti, reagovao bi pre finalne serije zbog alibi izjava direktora Ivanovića i ostalih napada na Partizan od strane CZ i HF. Niti je Partizan zaštićen niti ste mu vi dorasli, a što se tiče ponavljanja KUP-a, ponovio se samo u dominaciji Partizana. A trener HF je toliko fin i miran da ga zovu Struja.

Jovan

pre 13 godina

I kafe kuvarica u Savezu zna da je Bubala na ovo mesto postavio Danilovic. Sad covek mora da odradi posao i nadje solomonsko resenje: bodovi umesto utakmice neigranja. Nasa klupska kosarka je u kandzama mangupa, istih onih koji su po kratkom postupku oterali Boru Stankovica i sve cestite likove neopterezene klubastvom i najnizim strastima.

kolonija

pre 13 godina

Pa kako ih nije sramota,hoce da uzmu titulu na silu,a to ne ide.Treba da im je cast da se bore sa nama i da dostojno prihvate da su odmah iza PARTIZANA.

Bole

pre 13 godina

Sramotno ponasnje Aleksa Marica, koji je najodgovorniji za tucu. Vujosevic je od njega napravio za kratko vrijeme prljavog, prgavog i bezobraznog igraca, sklonog incidentima i provokacijama. Ovo mu nije prvi put u sezoni da napada protivnicke igrace i da ih divljacki udara. Kazne su smijesne.

srpski mentalitet

pre 13 godina

Kako vas bre nije sramota Todoricu.? Uvek ste vi oshteceni? Ma daj bre pogledaj drugi mec Zvezda Partizan 2 Kesheljove blokade, a sudija svira faul i to u trenutku kada se lomi mec. Sada ovde Maric pravi tucu i opet krivi drugi. Zashto nije iskulirao hemofarm Krstic bi dobio tehnicku i nikom nishta nego on kauboj oce da se obracuna. Mozete da budete prvi 100 godina i 10 evro-lige da osvojite opet cete biti MALI svojim ponashanjima. Idite na hokej pa se tucite , a na terenu pobedite POSTENO! ako znate shta je to.

Paolo Sousa

pre 13 godina

Ovo je sramota! Za onakve incidente na jednoj sportskoj manifestaciji izreci samo novcane kazne....?
Nesto ovde smrdi.....
A suspenzija igraca....? Nista?
Hm.....vec vidjeno!

Taka

pre 13 godina

zanimljivo je to kako kada je u pitanju Zvezda nikad nikakvi bodovi nisu u opticaju, već samo suspenzije, izrežirani sudski procesi i slično. ovo je više nego smešno.

Dragan KV

pre 13 godina

Da su se ovako tukli u kafani, dobili bi sigurno zatvorsku kaznu od sudije za prekrsaje. Prema tome ako Vam je do tabanja ali bez zatvora - SVI U HALU tako ste bezbedni...

boc

pre 13 godina

Bolje da ih nisu ni kaznjavali, jer ove kazne su smesne. Sramota za srpsku kosarku. Sad se vidi da je sve u parama i da tu od sporta vise nema nista.

baketas

pre 13 godina

Ove kazne su smesne i uvredljive! U svakoj normalnoj ligi igraci bi dobili debele suspenzije. Ako neko prati NBA seca se verovatno da Artest (sada igra za LAL) dobio godinu dana suspenzije. Koliko god volimo nase timove ovo mora da se sankcionise. Ova slika ce da obidje svet a onda se cudimo kako nas niko ne postuje... Steta za ovo ... Generalno nama fale odogvorni lideri a to nismo dugo imali.

A

pre 13 godina

Divno gospodine bubalo, od ovog predivnog sporta napravili ste nesto jos gore od fudbala sto se huliganstva tice... Dosli smo do toga da nijedno prvenstvo ne moze bez skandala da se zavrsi... Sram vas bilo

Hemofarm Vrsac

pre 13 godina

MOLIM LJUDE IZ HEMOFARMA da prepuste titulu partizanu, MOLIM IH da ne dodju u BG na 3 utakmicu. Ionako su sve titule partizana osvojene kradjom, zasto bi se ova razlikovala od drugih

Miki

pre 13 godina

Potpuno "normalne" kazne kad je u pitanju Partizan. Setite se fudbala. Zbog unošenja pištolja jednog ludaka na tribine Zvezda je kažnjena sa pet utakmica bez gledaoca, kao da je pištolj uneo niko drugi nego Vladan Lukić. Naravno da ne pravdam unošenje pištolja na stadion, sačuvaj Bože. U isto vreme ludak koji kaže da će Brankica Stanković proći kao i Ćuruvija se oslobađa svake krivice i slobodne šeta ATLETSKOM STAZOM za vreme derbija. Zar je potrebno još nešto reći osim da iza svega stoje moćni, ali mutni tipovi obojeni ne u crno-belo, nego u crno, mislim na njihove duše.

milan

pre 13 godina

Smesno. Znaci istu kaznu placaju Rasic i Maric. Mislim da je jasno ko je izazvao incident. Maric celu utakmicu igra prljavo i onda mu smeta kad se i tako igra na njemu, a
DV je smesan sa izjavom da ne udaraju prvi, ali se viteski brane:).

pedja

pre 13 godina

A sta je sa suspenzijama?
Da li se zavrsava na kaznama u "bodovima" ili disciplinski sudija tek treba da kaze svoje?

Da li je moguce da postoji savez u cijem takmicenju ce igraci posle ucesca u tuci najnormalnije nastupiti na narednoj utakmici!?!

Umesto da i jedni i drugi osude dogadjaj, oni staju u zastitu svojih. Primitivazam najobicniji, samo sam se nekako naivno nadao da toga u sportovima kao sto su basket i odbojka, kod nas ipak nema... kad ono!

Ostoja

pre 13 godina

Kakva sad pozadina Todoriću!? Tuču je započeo Marić, tako da bi on možda mogao daa objasni tu pozadinu. Bilo je i biće tuča među igračima, samo ih treba sankcionisati malo jače i prestaće. Da li neko zna ko je onaj momak u civilu koji je udarao košarkaše Hemofarma? Moguće je da je sa Partizanove klupe.

Zeljko

pre 13 godina

(superhik, 17. jun 2010 12:02)

Ajde ne budi smesan... ajd da vidim tebe kako razdvajas dva coveka od ~210cm i ~125kg

Pametnjakovic...

pan

pre 13 godina

Od sudija treba pohvaliti samo Vojinovića koji je jedno vreme pokušavao da razdvoji igrače, a ovu dvojicu što su stajali sa strane i češkali se treba kazniti više nego igrače, posebno Neškovića koji je mogao odmah da razdvoji Marića i Katića i koji toliko iritira svojim sudjenjem i ponašanjem da je teško ostati miran.

aca

pre 13 godina

Umesto da ih klubovi kazne jer su ih osramotili čelnici klubova ih opravdavaju kao bila "velika tenzija". Znači to je opravdanje i kad sutra zaigraju za reprezentaciju i čim bude bilo "velike tenzije" oni mogu slobodno da se makljaju s protivnikom.
I onda će civilizovano društvo da nas prihvati kao sebi ravne. Samo što je ovakvo ponašanje igrača daleko od civilizovanog.

мдејан

pre 13 godina

не, не, нису финалисти недодирљиви... циркус се наставља, кроз правну форму! пошто је међу виновницима и моралиста који се накнадно сетио деце на трибинама као очевидаца, шта је сад поента коју би требало да пренесем детету? плати па ти је - опроштено!? далеко било да сте стварно идоли

njuska

pre 13 godina

Smesni KSS...Njima je najvaznije da uzmu pare jer ako nekome od igraca zabrane igranje nemaju materijalne koristi kao od ovih bodova pretocenih u dinarcice..A Todoric je jos smesni sa ovom svojom kao navodnom teorijom zavere a na celu je zna se kojeg kluba..Jos samo da se oglasi i onaj kome bih da sam pop zabranio da prolazi 5 km od crkve koliko je puta opsovao boga da mi se gadi kada ga TV prikaze...Zasto uopste i citam ove vesti o ovim lopovima nije mi jasno...A jos i prokomentarisem..Gori sam ja d.bil od njih...

stems

pre 13 godina

Sramota! Da li bi FIBA dozvolila da nam se prvenstvo zavrsi bez pobednika, jer ova dva kluba to ne zasluzuju,pa da nas to stalno podseca na ovu bruku!

Vrlo zanimljivo desavanje i odluka,a gomila glupih komentara na sve strane.

pre 13 godina

Novcanu kaznu su zasluzili svi koji su upali na teren,a u tom trenutku nisu trebali da se tamo nadju.
A ova dva divljaka koja su zapocela sve treba da dobiju zabranu igranja od 10 utakmica pa da im ne padne napamet da vise to urade.
Nije vazno ko je kriv za ovo sto se desilo,jednostavno nisu smeli da dopuste sebi da do ovog dodje.

Ako mec u Pioniru prodje bez incidenata na tribinama,verujem da ce Partizan steci jos veci ugled u Evorpi,jer CEMO pokazati da nismo divljaci i da se samo branimo! S R B I J A !!!

revizor

pre 13 godina

Ovog Bubala koji je doneo ove odluke treba dozivotno iskljuciti iz sporta.Ko je Bubalu nalozio da donese ove besmislene odluke.Ovo je smrt za nekad toliko popularan sport.Za ovakvo stanje u kosarci neophodna mera bi bila da i drzava i sponzori uskrate materijalna sredstva kosarci kada vec njihovo rukovodstvo nema snage da donese prave mere.

Yow@n

pre 13 godina

Pod nasiljem i nedoličnim ponašanjem na sportskim priredbama, u smislu ovog zakona, smatra se naročito:

....

2) fizički obračun između učesnika na sportskoj priredbi;

Primenite zakon! Kaznite sve krivicno!

Elefterije

pre 13 godina

I treba da se shibaju,samo udri,para treba savezu,za pripreme,za premije i tako se para nema.

Salu na stranu,ozbiljan incident pa i treba kazniti igrace a i malo ohladiti glave kako igrachim tako i trenerima i struchnim stabovima.

POzdrav za sve

tale

pre 13 godina

Iako znam pozadinu svega ovoga neću ništa da pričam dok se serija ne završi, a kada sve bude gotovo i kada se odluči ko će biti prvak Srbije, onda mogu da iznesem svoje mišljenje o incidentu“
Bravo Todoriću pa ti sigurno znaš pozadinu a to su Dule i Saša pa najbolje da sačekaš kraj serije pa da kažeš.Čim je tvrdo odma su neke pozadine.Bolesne u bolnice a sport zdravima.

pravda

pre 13 godina

Ucestvovati u tuci na pravi divljacki nacin sa ulicarskim manirima u sportskoj hali,ostati nekaznjen i posle dva dana ponovo izaci na sportski teren,je prosto neshvatljivo i nema veze sa pamecu.Da su se potukli negde drugo a ne u sportskoj hali,svi bi vec bili u zatvoru i bili bi zestoko osudjeni.Nije valjda poruka onima koji tucama resavaju neke stvari da odu u sportsku halu i da tada nece odgovarati.Taj Bubalo i oni koji su od njega trazili da tako postupi-nisu normalni.

Djole

pre 13 godina

Mislim da je Bubalo trebao da jos drasticnije da kazni igrace, da se ovo nebi deavalo u nekim narednim utakmicama!!Alex Maric i Katic nebi trebalo da igraju do kraja ove serije.Maric je izgubio zivce na kraju sezone ali treba mu oprostiti sobzirom da je odigrao preko 60 utakmica, sto je realo previse!!Sve u svemu Partizan je bolji ali ovako tebi trebalo da se zavrsi ova fantasticna sezona!!!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Sramotne odluke KSS, ove novcane kazne su smesne. Kakvu ste poruku poslali svim mladim kosarkaskima? Gde su suspenzije? Neverovatno je da su gotovo svi igraci podjednako kaznjeni a lepo se zna i videlo se koliko je ko kriv za sve. Srecno Partizanu sutra, voleo bih da osvojimo i ovu titulu ali sam mnogo razocaran jucerasnjim desavanjima.

http://www.worldofbasketball.org

ludilo

pre 13 godina

Da li se na snimku vidi da je Veseli, posto je dobio udarac i krenuo ka klupi Hemofarma, nasrnuo na Macvana koji nije ucestvovao u tuci? Ovo je pitanje za sve! jasno se vidi da je Veseli bez povoda udario Macvana sa ledja. A sad, zasto Veseli nije kaznjen?

slavica

pre 13 godina

Da li je moguće da neko kaže da su se sudije odlično ponele, zar posle Katićevog lakta Mariću nije bilo normalno da on bude isključen i da se sve što je posle toga usledilo i ne desi. U stvari to je trebalo da se desi i na ranijim utakmicama jer Marić odavno dobija batine i stalno je okružen trojicom protivničkih igrača. Pa dojadilo je čoveku da trpi da ga lakta i udara ko stigne. Ako sudije nisu sposobne da ga zaštite mora sam, na kraju dovoljno je jak, a nikada on nije prvi nasrnuo ni na koga, uostalom da nije miroljubiv i pravi sportista teško da bi dobio nagradu Evrolige. Nažalost ovo je Srbija i pošteni i vredni uglavnom loše prolaze

$BlingBling$

pre 13 godina

E sad se vidi koji igraci ginu za Partizan (Slavkan , Bozic , Rasic , Maric , Lesic , Lucic , Veseli ) a ne ovi ameri McCalebb i Roberts ... njima su samo pare vazne !!!

Marko

pre 13 godina

KAdija te tuzi kadija ti sudi...,sve ste vi krivi zato sto stitite Partizan u domacoj ligi punoj neregularnosti i namestaljka,Partizan kada god gubi utakmicu pravi nerede i tucu,to svako vidi ,inace nisam navijac nijednog kluba,osim reprezentacije...

pera

pre 13 godina

"Kraj sezone, pa su se umorili i unervozili i se opravdano tuku"
Hahahahahaha!!!
Po toj logici, onaj rudar u jami, ili radnik u železari pored one peći, zbog premorenosti ima pravo da pred kraj radnog vremena ubije svoga šefa, a pred odlazak na godišnji odmor i direktora.
O Bubalu je sve rečeno.

bane

pre 13 godina

PETAK,SVI U PIONIR.........AJDE DA VIDM DA NEKO OD ''FARMACEUTA'' I POMISLI DA NAPRAVI I NAJMANJI INCIDENT.......GROBARI,DO NOVE TITULE..................DA CELA SRBIJA VIDI KO JE PRAVI DOMACIN(KAO I UVEK)......POZZ

Makaveli

pre 13 godina

Najveca dva junaka su Hemofarmovi igraci sa br. 6 i 10, koji sa ledja udaraju Veselog. Pravi junaci, nema sta. Sto se pozadine sukoba tice, svi znamo da vec duze vreme traze i dobijaju od nas.
Trebali smo da im damo sansu i da igramo 2 na 3, mada i tu bi ih razbili. Sutra plus 20 i deveta titula za redom.
Titula, titula...

Već viđeno

pre 13 godina

Todorić će reći:
"krivci su oni isti koji su državnima parama finansirali državni projekat, oni koji su uvek protiv nas i pokušavaju na sve načine da nam otmu titulu, oni čije su boje uvek na naslovnim stranama svih časopisa, oni...." naravno neće reći imena... JASNO JE KO DAN.

mishke

pre 13 godina

E moj Bubalo, neka te je sramota! I ne mislis da Maric, Katic, Veseli, Macvan, Bozic i Andjusic ne treba da budu suspendovani? Svaka ti cast. Neka nam se svi smeju. Brukate kosarku.

vg

pre 13 godina

au...sramota...samo novcano.pa ja bih sve njih kaznio sa po godinu dana neigranja...citav svijet nam se smije zbog toga.sjetite se samo kako smo se mi smijaliv Grcima za bezvezniju stvar nego sto je ova.ovo je bruka i sramota...ne mogu da vjerujem da ti takozvani treneri i strucnjaci uce igrace da se biju...trener treba da bude prvo psiholog i dobar covek pa sve ostalo.i

Hemofarm Vrsac

pre 13 godina

MOLIM LJUDE IZ HEMOFARMA da prepuste titulu partizanu, MOLIM IH da ne dodju u BG na 3 utakmicu. Ionako su sve titule partizana osvojene kradjom, zasto bi se ova razlikovala od drugih

srpski mentalitet

pre 13 godina

Kako vas bre nije sramota Todoricu.? Uvek ste vi oshteceni? Ma daj bre pogledaj drugi mec Zvezda Partizan 2 Kesheljove blokade, a sudija svira faul i to u trenutku kada se lomi mec. Sada ovde Maric pravi tucu i opet krivi drugi. Zashto nije iskulirao hemofarm Krstic bi dobio tehnicku i nikom nishta nego on kauboj oce da se obracuna. Mozete da budete prvi 100 godina i 10 evro-lige da osvojite opet cete biti MALI svojim ponashanjima. Idite na hokej pa se tucite , a na terenu pobedite POSTENO! ako znate shta je to.

Novica mkd

pre 13 godina

Sasvim pristojne kazne i pohvala za komesara takmicenja koji je stalozeno sagledao situaciju i shvatio da se to desava kada su velike tenzije na kraju sezone i veliki ulog u igri.
Jedino razocarenje u celoj ovoj situaciji je klub Hemofarm koji se nekoliko sezona trudi da dostigne Partizan, a uspeo je jedino da dostigne Zvezdu, nazalost u najprljavijim stvarima kao sto su prostakluk, primitivizam, nenormalna kolicina nemoci i frustracije koji bacaju u vodu sve ono vredno sto su radili u prethodnom periodu. Postali su isti i hemofarmovi navijaci, koji kao i zvezdini umesto da mole Boga za prave zivotne vrednosti, oni samo sanjaju da Vujosevic i Danilovic odu iz Partizana. Ali i da se to jednog dana desi, Partizan ce opet naci ljude koji imaju srce i pamet da bespovratno daruju radost nama navijacima. Opredeliti se za Partizan, to je pitanje karaktera, kao sto kaze Sale Djordjevic, a ovi koji se hvale da ih ima mnogo vise shvatice vec jednom da su beskorisna masa!

Nikola

pre 13 godina

Ja mislim da je Maric odusevljen Srbijom i Partizanom mislim da je u cudu sta jos sme i moze da uradi, a da ne dobije suspenziju. Verujem da ce
pokusati nekog da onesvesti sledeci put cisto da vidi dokle mu se moze, za ovaj udarac sa ledja u svakoj ligi na svetu dobija se suspenzija, ali ovo se zove Partizanova liga. Jedino resenje drugim ekipama je da nadju po jednog Avodzobija jer ovako je i Milojevic nasrtao na sve dok nije naleteo na doticnog pa kao odjednom postao mudar i miroljubiv.

Bole

pre 13 godina

Sramotno ponasnje Aleksa Marica, koji je najodgovorniji za tucu. Vujosevic je od njega napravio za kratko vrijeme prljavog, prgavog i bezobraznog igraca, sklonog incidentima i provokacijama. Ovo mu nije prvi put u sezoni da napada protivnicke igrace i da ih divljacki udara. Kazne su smijesne.

Pravda

pre 13 godina

Oki, Bubalo je rekao svoje, ali zanima me hoce li reagovati sada oni koji su predsednika ove zemlje poslali na sud zbog nazdravljanja sampanjcem...?
Aj' sad da vidimo, funkcionise li zakon i u ovom slucaju. A ovde je mnogo drasticnija stvar u ptianju, zar ne...?
Dakle, da cujemo javnog tuzioca...!!!???

Stomak

pre 13 godina

Samo novčane kazne?! Pa šta je trebalo da se desi, pa da igrači dobiju kazne utakmice neigranja?! Da se poubijaju? Ovo je strašna odluka koja je podjednako sramotna, kao i ceo incident. Ovim se samo podstiču igrači na obračun, jer je očigledno da veće sankcije ne mogu dobiti. U našoj, već godinama sramotnoj, ligi se radi šta hoće, incidenti su sve ozbiljniji, a kazne sve smešnije.

Sandra

pre 13 godina

O Robertse,sva sreća što si ti smirio strasti,mnogo si svima olakšao posao... Smešno je što je delegat na celoj utakmici glumio Milku Canić i samo slegao ramenima. A arbitrima "svaka čast",da su oni sudili normalno,ne bi ni došlo do ovoga. Samo se iznosi u javnost da su određeni akteri povređeni,a ja pitam- Šta je sa decom koja su sedela u prvim redovima u Milenijumu na koju su naleteli gorepomenuti?
2-3 mališana su zaradila povrede ,kako posekotine tako i teže povrede nogu,i kasnije je fizioterapeut Hemofarma pritekao da im pomogne. Kamera je bila iza mene i nije stigla da to prikaže. Pitam se,zašto? To su deca koja su budućnost naše košarke. Zar ovo da im budu idoli i uzori?

milan

pre 13 godina

Smesno. Znaci istu kaznu placaju Rasic i Maric. Mislim da je jasno ko je izazvao incident. Maric celu utakmicu igra prljavo i onda mu smeta kad se i tako igra na njemu, a
DV je smesan sa izjavom da ne udaraju prvi, ali se viteski brane:).

JUG

pre 13 godina

Sve potiče iz kluba koji se raspada jer država neće i ne može više da pokriva krađu,plačku,lopovluk koji neko pokušava da prikrije.

A

pre 13 godina

Divno gospodine bubalo, od ovog predivnog sporta napravili ste nesto jos gore od fudbala sto se huliganstva tice... Dosli smo do toga da nijedno prvenstvo ne moze bez skandala da se zavrsi... Sram vas bilo

Eeee, Srbijo, 'zemljo kosarke'...

pre 13 godina

Da, bas su to lepo arbitri ispratili! Iskljucili su u Partizanu Rasica koji jedini nije zadao nijedan jedini udarac vec je sve vreme smirivao, a ostavili su u igri Veselog koji je u istinu, inicijalno pokusavao da smiri, primio najvise udaraca, ali je u onoj poslednjoj situaciji pod kosem onako u prolazu 'slucajno' zvajznuo Macvana sa ledja u glavu. I onda 'sjajni' arbitri odredjuju trojke za basket u kojima sasvim slucajno Hemofarm ima tri beka (realno njih trojica je i trbalo da ostanu na parketu, to stoji), a Partizan dva visoka igraca!? Slucajno ili...

P.S. Pre nego sto lupite 'Ne preporucujem' pogledajte snimak pazljivo jos jednom i pratite dvojicu gorepomenutih igraca.

tale

pre 13 godina

Iako znam pozadinu svega ovoga neću ništa da pričam dok se serija ne završi, a kada sve bude gotovo i kada se odluči ko će biti prvak Srbije, onda mogu da iznesem svoje mišljenje o incidentu“
Bravo Todoriću pa ti sigurno znaš pozadinu a to su Dule i Saša pa najbolje da sačekaš kraj serije pa da kažeš.Čim je tvrdo odma su neke pozadine.Bolesne u bolnice a sport zdravima.

Mirko

pre 13 godina

Strasno.U fudbalu kada igrac dobije crveni karton(iskljucenje)automatski dobija jednu utakmicu kazne dok disciplinska komisije na odradi svoj posao.Ovde se ljudi tuku kao u kafani i dobijaju novcane kazne.Setite se golmana Partizana Pantica koliku kaznu je dobio za slicnu stvar na derbiju.

millossimuss

pre 13 godina

A sta je sa ozbiljnim narusavanjem javnog reda i mira, izazivanja i ucestvovanja u tuci, nanosenjem laksih telesnih povreda i nasiljem na sportskim priredbama. to su sve krivicna dela izvrsena u toku jucerasnje utakmice a koliko sam ja ucio Krivicnom zakonu i Zakoniku o krivicnom postupku podlezu svi bilo da su oni igraci ili navijaci!

superhik

pre 13 godina

Pošto čitam da je Bubalo pohvalio odluke sudija pitao bih jednu stvar: Zašto sudija Nešković nakon sviranja obostrane lične Katiću i Mariću nije stao između njih i razdvojio ih pre nego što su se umešali ostali igrači nego se izmakao nazad? Mislim da je to posao sudije u ovakvom trenutku. Druga stvar, taj pravilnik pod hitno morate promeniti ako su u njemu predviđene samo novčane kazne. Tuče se dešavaju svuda u svetu ali samo kod nas su kazne tako smešne. Igrače ne krivim puno, oni samo reflektuju sav pritisak njihovih uprava i šefova i najmanje su krivi. Hemofarm će morati na terenu izboriti titulu, drugačije je nemoguće. Još bih samo podsetio na meč Zvezde i Partizana gde su se u sličnoj situaciji našli Elmedin i naravno Marić, reakcija klupe i igrača Zvezde je bila za svaku pohvalu, sprečen je veliki incident, spuštene su tenzije između mnogo većih rivala nego ovih sinoć. Samim tim nije reagovala ni klupa Partizana i sve se završilo koliko toliko ok. Veoma je bitan i rad sa igračima na njihovom vaspitanju u elementima koji nemaju veze sa igrom na terenu. Takav pristup su do skora imali samo u stručnom štabu Partizana, Zvezda je ove sezone pokazala da i ona radi na pravilnoj selekciji igrača, ostali još uvek kaskaju. Igračima Partozana unapred čestitam još jednu zasluženu titulu, mnogo su superiorniji od ostalih i to je razlog njihovih pobeda, pozadine nema.

E tako se to radi...

pre 13 godina

Nepa potrebe Todoricu, svi to znamo! Svi osim ovih nasih ,,ljubimaca,, koji podrzavaju laktove i podmetnute noge Jagodnika, laktanja i pesnicenja Katica, onakvo ponasanje Macvana (ipak je on nas reprezentativac pa valjda moze da se ponasa kako hoce) ali kada se njima uzvrati slicnom merom odmah su Maric i ostali sramota i treba ih izbaciti iz kosarke!
Znamo svi zasto se sukobi stalno desavaju u Vrscu.
Neka oni pokusavaju na sve nacine, uostalom to je njihovo pravo.! Sami su sebi zakomplikovali situaciju i ako cemo pravo igraci HF su i iscekivali ovakve stvari. Naj bolje se vidi po tome sto kod hvatanja Marica i Katica za sekund je komplet igracki i strucni kadar bio na terenu oko Marica koji je u jednom trenutku bio sam okruzen HF igracima! Ko ne veruje neka pogleda snimak.
Licno sam mislio da ovaj HF izrasta u jos jedan VELIKI klub u Srbiji. Ocito da sam se prevario i zao mi je zbog toga!
Titula se zna kome pripada!
Jedinom VELIKOM klubu u Srbiji, a on ce je i osvojiti i na tome mu cestitam.!!
ps. Bicu sutra u Pioniru da se zajedno radujemo!

njuska

pre 13 godina

Smesni KSS...Njima je najvaznije da uzmu pare jer ako nekome od igraca zabrane igranje nemaju materijalne koristi kao od ovih bodova pretocenih u dinarcice..A Todoric je jos smesni sa ovom svojom kao navodnom teorijom zavere a na celu je zna se kojeg kluba..Jos samo da se oglasi i onaj kome bih da sam pop zabranio da prolazi 5 km od crkve koliko je puta opsovao boga da mi se gadi kada ga TV prikaze...Zasto uopste i citam ove vesti o ovim lopovima nije mi jasno...A jos i prokomentarisem..Gori sam ja d.bil od njih...

Jovan

pre 13 godina

I kafe kuvarica u Savezu zna da je Bubala na ovo mesto postavio Danilovic. Sad covek mora da odradi posao i nadje solomonsko resenje: bodovi umesto utakmice neigranja. Nasa klupska kosarka je u kandzama mangupa, istih onih koji su po kratkom postupku oterali Boru Stankovica i sve cestite likove neopterezene klubastvom i najnizim strastima.

Miki

pre 13 godina

Potpuno "normalne" kazne kad je u pitanju Partizan. Setite se fudbala. Zbog unošenja pištolja jednog ludaka na tribine Zvezda je kažnjena sa pet utakmica bez gledaoca, kao da je pištolj uneo niko drugi nego Vladan Lukić. Naravno da ne pravdam unošenje pištolja na stadion, sačuvaj Bože. U isto vreme ludak koji kaže da će Brankica Stanković proći kao i Ćuruvija se oslobađa svake krivice i slobodne šeta ATLETSKOM STAZOM za vreme derbija. Zar je potrebno još nešto reći osim da iza svega stoje moćni, ali mutni tipovi obojeni ne u crno-belo, nego u crno, mislim na njihove duše.

$BlingBling$

pre 13 godina

E sad se vidi koji igraci ginu za Partizan (Slavkan , Bozic , Rasic , Maric , Lesic , Lucic , Veseli ) a ne ovi ameri McCalebb i Roberts ... njima su samo pare vazne !!!

cartmanx

pre 13 godina

Ajde navijaci Olimpijakosa, CSK-a,Makabija.....tri cetiri sad....
Da se slatko nasmejem!!A Vi moji grobari nemojte da ulazite u bespotrebnu raspravu sa nekim ko ne zna sta ce od frustracija na svim terenima..nego sutra u Pionir i fer navijacki bez uvreda protivnika da bodrimo NAS PARTIZAN!!
P.S.Nisam protiv nasilja,mada je na forumu prenaduvana malo i BOJKOT nema smisla zbog nekoliko "postenih" vodja,JA IDEM!!!

kolonija

pre 13 godina

Pa kako ih nije sramota,hoce da uzmu titulu na silu,a to ne ide.Treba da im je cast da se bore sa nama i da dostojno prihvate da su odmah iza PARTIZANA.

Ostoja

pre 13 godina

Kakva sad pozadina Todoriću!? Tuču je započeo Marić, tako da bi on možda mogao daa objasni tu pozadinu. Bilo je i biće tuča među igračima, samo ih treba sankcionisati malo jače i prestaće. Da li neko zna ko je onaj momak u civilu koji je udarao košarkaše Hemofarma? Moguće je da je sa Partizanove klupe.

Rene

pre 13 godina

E tako! Prazna kasa će se malo popuniti, biće para za jedno 3-4 plate, a ako se potuku i u Beogradu, biti će za plate do kraja godine. Što se tiče primernih sudija, da su dosudili ličnu Katiću za lakat u grlo i usta Mariću incidenta ne bi bilo. Pogotovu što je nameru iskazao još u faulu nad Lesterom. Da komesar ima pameti, reagovao bi pre finalne serije zbog alibi izjava direktora Ivanovića i ostalih napada na Partizan od strane CZ i HF. Niti je Partizan zaštićen niti ste mu vi dorasli, a što se tiče ponavljanja KUP-a, ponovio se samo u dominaciji Partizana. A trener HF je toliko fin i miran da ga zovu Struja.

Taka

pre 13 godina

zanimljivo je to kako kada je u pitanju Zvezda nikad nikakvi bodovi nisu u opticaju, već samo suspenzije, izrežirani sudski procesi i slično. ovo je više nego smešno.

Yow@n

pre 13 godina

Pod nasiljem i nedoličnim ponašanjem na sportskim priredbama, u smislu ovog zakona, smatra se naročito:

....

2) fizički obračun između učesnika na sportskoj priredbi;

Primenite zakon! Kaznite sve krivicno!

stems

pre 13 godina

Sramota! Da li bi FIBA dozvolila da nam se prvenstvo zavrsi bez pobednika, jer ova dva kluba to ne zasluzuju,pa da nas to stalno podseca na ovu bruku!

мдејан

pre 13 godina

не, не, нису финалисти недодирљиви... циркус се наставља, кроз правну форму! пошто је међу виновницима и моралиста који се накнадно сетио деце на трибинама као очевидаца, шта је сад поента коју би требало да пренесем детету? плати па ти је - опроштено!? далеко било да сте стварно идоли

slavica

pre 13 godina

Da li je moguće da neko kaže da su se sudije odlično ponele, zar posle Katićevog lakta Mariću nije bilo normalno da on bude isključen i da se sve što je posle toga usledilo i ne desi. U stvari to je trebalo da se desi i na ranijim utakmicama jer Marić odavno dobija batine i stalno je okružen trojicom protivničkih igrača. Pa dojadilo je čoveku da trpi da ga lakta i udara ko stigne. Ako sudije nisu sposobne da ga zaštite mora sam, na kraju dovoljno je jak, a nikada on nije prvi nasrnuo ni na koga, uostalom da nije miroljubiv i pravi sportista teško da bi dobio nagradu Evrolige. Nažalost ovo je Srbija i pošteni i vredni uglavnom loše prolaze

Marko

pre 13 godina

KAdija te tuzi kadija ti sudi...,sve ste vi krivi zato sto stitite Partizan u domacoj ligi punoj neregularnosti i namestaljka,Partizan kada god gubi utakmicu pravi nerede i tucu,to svako vidi ,inace nisam navijac nijednog kluba,osim reprezentacije...

Djole

pre 13 godina

Mislim da je Bubalo trebao da jos drasticnije da kazni igrace, da se ovo nebi deavalo u nekim narednim utakmicama!!Alex Maric i Katic nebi trebalo da igraju do kraja ove serije.Maric je izgubio zivce na kraju sezone ali treba mu oprostiti sobzirom da je odigrao preko 60 utakmica, sto je realo previse!!Sve u svemu Partizan je bolji ali ovako tebi trebalo da se zavrsi ova fantasticna sezona!!!

boc

pre 13 godina

Bolje da ih nisu ni kaznjavali, jer ove kazne su smesne. Sramota za srpsku kosarku. Sad se vidi da je sve u parama i da tu od sporta vise nema nista.

aca

pre 13 godina

Umesto da ih klubovi kazne jer su ih osramotili čelnici klubova ih opravdavaju kao bila "velika tenzija". Znači to je opravdanje i kad sutra zaigraju za reprezentaciju i čim bude bilo "velike tenzije" oni mogu slobodno da se makljaju s protivnikom.
I onda će civilizovano društvo da nas prihvati kao sebi ravne. Samo što je ovakvo ponašanje igrača daleko od civilizovanog.

ludilo

pre 13 godina

Da li se na snimku vidi da je Veseli, posto je dobio udarac i krenuo ka klupi Hemofarma, nasrnuo na Macvana koji nije ucestvovao u tuci? Ovo je pitanje za sve! jasno se vidi da je Veseli bez povoda udario Macvana sa ledja. A sad, zasto Veseli nije kaznjen?

revizor

pre 13 godina

Ovog Bubala koji je doneo ove odluke treba dozivotno iskljuciti iz sporta.Ko je Bubalu nalozio da donese ove besmislene odluke.Ovo je smrt za nekad toliko popularan sport.Za ovakvo stanje u kosarci neophodna mera bi bila da i drzava i sponzori uskrate materijalna sredstva kosarci kada vec njihovo rukovodstvo nema snage da donese prave mere.

Zeljko

pre 13 godina

(superhik, 17. jun 2010 12:02)

Ajde ne budi smesan... ajd da vidim tebe kako razdvajas dva coveka od ~210cm i ~125kg

Pametnjakovic...

PERA

pre 13 godina

Kazne su vise nego smesne. Kao da se nista posebno nije desilo. Igraci su kaznjeni za obicna iskljucenja na utakmici koja mogu biti i zbog prigovora sudijama. Tuca sto se u Vrscu desila je manje sramna od odluka komesara koji je prakticno legalizovao masovnu tucu sa verbalnim deliktom. U normalnim savezima bile bi odredjene drakonske vremenske kazne. Komesar BUBALO je MOGAO shodno pravilniku da odredi vece kazne ali nije !? ZASTO GOSPODINE BUBALO? Ako nemate pravilnik, evo ja vam ga dostavljam u delu koji se odnosi na disciplinske kazne u clanu 61, paragraf D. Obratite paznju na paragraf D5 koji se i odnosi na pomenute dogadjaje u Vrscu. Kazne su u bodovima - bod 85 dinara.

ДИСЦИПЛИНСКЕ ОДРЕДБЕ

Члан 61

Д) НЕСПОРТСКО ПОНАШАЊЕ УЧЕСНИКА УТАКМИЦЕ, ИГРАЧА И ТРЕНЕРА

Д1. ненаступање са обавезних 10 (десет) играча,од најмање 500

Д2. наступ екипе без тренера са лиценцом издатом од стране УКТС од најмање 500

Д3. неспортско понашање, покушај напада и претње SЛУЖБЕНИМ ЛИЦИМА од најмање 1000

Д4. за остварен физички напад, од најмање 2000

Д5. уколико дође до међусобног обрачуна играча и тренера, виновник инцидента се аутоматски кажњава забраном играња и обављања функције на једној утакмици и новчаном казном у висини од од најмање 3000, остали учесници од најмање 1000

Д6. за најтеже прекршаје и испаде играча и тренера изрећиће се казна забране играња на одређеном броју утакмица, или временска казна према Дисциплинском правилнику КСС

Д7.1 Tехничка грешка играча и тренера, 200

Д7.2. Техничка грешка због Flopy и Fakinga од najmanje 100 100

Д8. дисквалификујућа грешка играча и тренера,од најмање 500

Д9. због недоласка на АLL STAR утакмицу забраном играња или вођења екипе на 2 утакмице

Д10. поднета пријава против играча и треnera 1000

Д11. сваки улазак у свлачионицу судија од стране службених лица, тренера и играча клубова, казниће се временском казном од 3 утакмице и новчаном казноm од 3.000

Vi ste se ocigledno vodili clanovima D3 i D8, ali oni se ne odnose na MEDJUSOBNI OBRACUN IGRACA.

Kakav savez - takva liga - takvi i klubovi, a moze i obrnutim redom !!

Bez zelje da ja presudjujem ko je vinovnik a ko ucesnik incidenta, jer je to Vasa obaveza, zelim da vam kazem:
Vase odluke su stetne po kosarku!!!

Dragan KV

pre 13 godina

Da su se ovako tukli u kafani, dobili bi sigurno zatvorsku kaznu od sudije za prekrsaje. Prema tome ako Vam je do tabanja ali bez zatvora - SVI U HALU tako ste bezbedni...

pan

pre 13 godina

Od sudija treba pohvaliti samo Vojinovića koji je jedno vreme pokušavao da razdvoji igrače, a ovu dvojicu što su stajali sa strane i češkali se treba kazniti više nego igrače, posebno Neškovića koji je mogao odmah da razdvoji Marića i Katića i koji toliko iritira svojim sudjenjem i ponašanjem da je teško ostati miran.

Vrlo zanimljivo desavanje i odluka,a gomila glupih komentara na sve strane.

pre 13 godina

Novcanu kaznu su zasluzili svi koji su upali na teren,a u tom trenutku nisu trebali da se tamo nadju.
A ova dva divljaka koja su zapocela sve treba da dobiju zabranu igranja od 10 utakmica pa da im ne padne napamet da vise to urade.
Nije vazno ko je kriv za ovo sto se desilo,jednostavno nisu smeli da dopuste sebi da do ovog dodje.

Ako mec u Pioniru prodje bez incidenata na tribinama,verujem da ce Partizan steci jos veci ugled u Evorpi,jer CEMO pokazati da nismo divljaci i da se samo branimo! S R B I J A !!!

baketas

pre 13 godina

Ove kazne su smesne i uvredljive! U svakoj normalnoj ligi igraci bi dobili debele suspenzije. Ako neko prati NBA seca se verovatno da Artest (sada igra za LAL) dobio godinu dana suspenzije. Koliko god volimo nase timove ovo mora da se sankcionise. Ova slika ce da obidje svet a onda se cudimo kako nas niko ne postuje... Steta za ovo ... Generalno nama fale odogvorni lideri a to nismo dugo imali.

Nick

pre 13 godina

Ok je rasplet,neke narocite tuce-nije ni bilo.Vise su se drzali i vukli po terenu nego sto su se sibali.Vecina je kaznjena,a pitanje je da li su zasluzili.Sudije nisu dobro odradile posao,ni pre ni za vreme incidenta,njih treba kazniti.Pusteno je suvise kontakata i rvanja pod kosem.Ali,druga stvar je zanimljiva.Na utakmici polufinala,doslo je do okrsaja Marica i Kikanovica,ali tuca je sprecena,svi ostali su stali izmedju i razdvojili ih.Jako je bitno sa kakvim motivom,sem da pobede,uprave,treneri i igraci ulaze u utakmicu.U polufinalu se videlo da niko ne zeli tucu i zato je sve zavrseno kako treba.Ovde, ne mogu da se otmem utisku da je nekome tuca trebala.Vise puta sam gledao snimak,moze se naci dobar,imam utisak da su Vrscani bili spremni za ovo.Tako su zdusno uleteli u guzvu,bez namere da razdvajaju,da je vise nego ocigledno.Pogledajte samo momke sa klupe,koji utrcavaju i udaraju Veselog,koji je samo hteo da smiri strasti.Kome i dalje nije jasno sta se dogodilo,evo jednog snimka na kome se dosta toga vidi:
http://srb.time.mk/read/b5224b9054/df6cc9f82a/index.html
Ne zelim nikog da pravdam,da je ruzno i nepotrebno-jeste,ali ako vec raspravljamo o svemu,mislim da je jasno kome je tuca vise odgovarala i ko je u nju usao spreman.Jos jednom,setite se polufinala i klinca u kome su se nasli Aleks i Elmedin i kako je brzo zaustavljen sukob.Kraj je sezone,momci su umorni i nervozni,ulog je veliki,ali u svemu postoji granica.Sinoc je,narocito na jednoj strani,nije bilo.

pedja

pre 13 godina

A sta je sa suspenzijama?
Da li se zavrsava na kaznama u "bodovima" ili disciplinski sudija tek treba da kaze svoje?

Da li je moguce da postoji savez u cijem takmicenju ce igraci posle ucesca u tuci najnormalnije nastupiti na narednoj utakmici!?!

Umesto da i jedni i drugi osude dogadjaj, oni staju u zastitu svojih. Primitivazam najobicniji, samo sam se nekako naivno nadao da toga u sportovima kao sto su basket i odbojka, kod nas ipak nema... kad ono!

Paolo Sousa

pre 13 godina

Ovo je sramota! Za onakve incidente na jednoj sportskoj manifestaciji izreci samo novcane kazne....?
Nesto ovde smrdi.....
A suspenzija igraca....? Nista?
Hm.....vec vidjeno!

Uros bgd

pre 13 godina

aleksandar rasic?je li zbog toga sto je razdvajao i smirivao ili zato sto ga je andjusic udario sa ledja!?a i jagodnik je razdvajao, ni on ne treba da se kazni

MIsSixty

pre 13 godina

Bravo gsn bubalo,oci su ti na mestu a gde je savest?Rasic koji je dobio dve po ledjima dok je razdvajao prvo marica potom i bozica kad su krenuli da salicu ovi indijanci na njega najvisa kazna,kazna i za mitrovica i djekica nemili ucesnici koji jedva znaju dve psovke da upute,a g.m todoric drzi sinovca i gura ga dok hemofarm pravi reprezentativce tako sto ih usmerava na veselog.decko ima jaku ledju tehniku izdrzace on to..Cuo sam i da je braca M.proglasen za nasilnika kad je izazvao incident u N.sadu tako je aktivan bio u sredu prosto je zgazio mindjusu andjusu i klincezice ostale

Volim crno-bele

pre 13 godina

Rasic kaznjen isto kao Maric,Jagodnik i Katic?!To je smesno!Lepo se vidi da je on pokusavao da obuzda razgoropadjene igrace,ali,naravno,nije mogao nista da ucini.Moj utisak je da bi njega trebalo pohvaliti.

Elefterije

pre 13 godina

I treba da se shibaju,samo udri,para treba savezu,za pripreme,za premije i tako se para nema.

Salu na stranu,ozbiljan incident pa i treba kazniti igrace a i malo ohladiti glave kako igrachim tako i trenerima i struchnim stabovima.

POzdrav za sve

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Sramotne odluke KSS, ove novcane kazne su smesne. Kakvu ste poruku poslali svim mladim kosarkaskima? Gde su suspenzije? Neverovatno je da su gotovo svi igraci podjednako kaznjeni a lepo se zna i videlo se koliko je ko kriv za sve. Srecno Partizanu sutra, voleo bih da osvojimo i ovu titulu ali sam mnogo razocaran jucerasnjim desavanjima.

http://www.worldofbasketball.org

pravda

pre 13 godina

Ucestvovati u tuci na pravi divljacki nacin sa ulicarskim manirima u sportskoj hali,ostati nekaznjen i posle dva dana ponovo izaci na sportski teren,je prosto neshvatljivo i nema veze sa pamecu.Da su se potukli negde drugo a ne u sportskoj hali,svi bi vec bili u zatvoru i bili bi zestoko osudjeni.Nije valjda poruka onima koji tucama resavaju neke stvari da odu u sportsku halu i da tada nece odgovarati.Taj Bubalo i oni koji su od njega trazili da tako postupi-nisu normalni.

pera

pre 13 godina

"Kraj sezone, pa su se umorili i unervozili i se opravdano tuku"
Hahahahahaha!!!
Po toj logici, onaj rudar u jami, ili radnik u železari pored one peći, zbog premorenosti ima pravo da pred kraj radnog vremena ubije svoga šefa, a pred odlazak na godišnji odmor i direktora.
O Bubalu je sve rečeno.