Četvrtak, 17.06.2010.

00:23

"Naš Bris je bio masakriran"

Roditelji ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona, Suzan i Alan Taton, zatražili su da ubice njihovog sina budu kažnjene i da im plate odštetu.

Izvor: B92

"Naš Bris je bio masakriran" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

pera

pre 13 godina

40! Normalno.
Samo, nije mi jasno ovo s roditeljima svedocima. Pa oni su bili daleko preko hiljadu kilometara. Treba ih primiti, država se izviniti njima i, ako se taj gubitak može nadoknaditi, a ne može, nadoknaditi i platiti za gubitak i bol. Ali nemojmo praviti od toga sada cirkus. Kako ih osuditi? Ako ne mogu bez svedočenja roditelja, onda ih osloboditi, a sudije na doživotnu.

Marko

pre 13 godina

Covek nam je dosao u goste i ubijen je. Sudjenje pocinje 9 (!) meseci kasnije! Posle ovog ubistva (i dogadjaja koji su se desavali tih dana) sam po prvi put bio u situaciji da nekome ko zeli da dodje u Srbiji kazem da to nije najbolja ideja ... to sam i uradio, savest mi je nalagala .... na zalost ...

vlada

pre 13 godina

Posle duze vremena,ponovo se osecam ponosnim gradjaninom ove zemlje!
Jako je bitno da smo svi jednodusni u misljenjima.

Nadam se samo da ce i nadlezni u pravosudju skoknuti do ovakvih i slicnih foruma, da ce shvatiti da javno mnjenje (citaj narod) u Srbiji jos uvek ima dusu(i mozga), pa shodno tome, po pravdi i zakonu neka presude ovim zlikovcima i maloumnicima, ako ni zbog cega drugog, a onda zbog samog Brisa, da covek najzad pociva u miru.

Jos jednom, najiskrenije saucesce roditeljima

građanin

pre 13 godina

Palimo ambasade,palimo džamije, tučemo novinare,bacamo molotovljeve koktele,mlatimo se na utakmicama (svi- i igrači i publika), ubijemo Francuskog navijača...obezbeđenja "biznismena" pucaju po ulicama, "reformisane" sudije pijane izazivaju saobraćajke...stvarno Srbija je LIDER u regionu a i šire.

Ljiljana, London

pre 13 godina

Svih 12 na robiju dozivotnu - sad kad tvrde da "nista nisu krivi". Sta Bris se sam prebio - Fight Club 2? Sram da ih bude - no takvi i ne znaju za sram.
I slike da znamo ko su begunci. Ako ste medijska firma uradite nesto sto ce imati za cilj da utice na popravljanje vrednosnog sistema u Srbiji - koji je totalno crko. Nemojte da prepisujete od ostalih - nego razmislite kako prema nasim uslovima i krenite sa preobrazenjem nacije kad vlada i pravni sistem ocigledno ne moze.

Danijel

pre 13 godina

Maksimalne kazne zatvora uz težak fizički rad. Ako neko nosi druge boje i navija za drugi klub, to nije razlog da bude vređan, napadnut ili ne daj Bože ubijen. Navijanje je odavno prestalo da bude nešto kulturno i civilizovano u Srbiji. Nama trebaju engleski zakoni "stupanje nogom na teren 3 godine zatvora". Tačka! Jezivo je što je izgubljen jedan mladi život i povrh toga stvorena nepopravljiva slika o nama u Francuskoj kao divljacima sa Balkana.

Ali Baba

pre 13 godina

40 godina za svakog ko na smrt prebija neduzne ljude. Ljigavi advokati pokusavaju da izvuku izjavu od roditelja da im je neko iz drzavnog vrha obecao da ce napadaci biti najstroze kaznjeni! Sta ima ko da im obecava!?! Valjda postoje adekvatne kazne za brutalno, planirano ubistvo!
Ovo zlo se moze iskoreniti samo odlucnim akcijama. Primer za to je bila Engleska u vreme Margaret Tacer. Ko kroci na teren 3 godine zatvora. Nema vise ograde na engleskim stadionima, svi mirni k'o bubice.
A ovde hoce da oslobode onog maloumnika sto je hteo da samo malo spali lice policajcu misleci da je navijac suprotnog tabora!!!
Zbog buducnosti ove zemlje i njene dece jos jednom: 40!

sanja

pre 13 godina

Zanimljivo je da ovi što daju minuse na komentare su baš oni koji podržavaju Brisove ubice. Kao i ovde - niko im ništa ne može, a uništavaju ugled i sliku Srbije. Sramota. I da, 40 godina je malo.

Najstroze!

pre 13 godina

Naravno najstroza kazna! Tacno je rekla njegova majka, on je masakriran,a decko ni kriv ni duzan. Nemojte molim vas ovo ni da poredite sa slucajem Miladina Kovacevica jer ovim monstrumima nista ne ide u prilog kao olaksavajuca okolnost.

Aleksandar

pre 13 godina

Dozivotna, bez pomilovanja, bez ikakvih ustupaka. I ako mozete da ih stavite u samicu, bilo bi odlicno. I da ceo dan vrte na vestima da su ovo dobili, da bi se ove poslednje maloumne generacije naucile sta ih ceka zarad njihove gluposti.

Previse su se opustili.

gordana t

pre 13 godina

kad je srpska drzava mogla da plati za onog siledziju amerikancima, koliko bi trebalo da plate ovi sto izmasakrirali mladog francuza? i drzava srbija snosi veliki teret krivice, jer nista nije uradila na kaznjavanju siledzija i nasilnika, ni sudski ni bezbednosno...

student986

pre 13 godina

Želim im dugo i stresno robijanje. Izražavam ogromnu tugu i saosećanje sa njegovim roditeljima i protivim se svakom nasilju. Ovome treba stati na put, a ovu decu u zatvor za primer.

svestisavest

pre 13 godina

Jel neko video u Beogradu, Srbiji grafit "Pravda za Tatona", ili je to rezervisano samo za "Uroše".
Jedan grafit više ne bi naružio ionako išaran Beograd, a ovakav bi puno rekao o Beogradu, kao što puno govori i to što ga nema

Sandra

pre 13 godina

...
Danas ce mozda dobiti po 40 godina, a kada se nasa drzava malo osvesti mozda se uvede i dozivotna!!! A to je ono sto ovakvi zaista treba da dobiju!!!

miki

pre 13 godina

i pored svega sto se dogodilo otac brisa tatona je u stanju da izjavi sledece:

'Hteo sam da zahvalim srpskom narodu, i zvaničnicima i običnim građanima, svakome ko nam je pružio podrsku. U tako teškim trenucima to nam je bilo dragoceno'.

kapa dole za ovakvog coveka i njegovo dostojanstvo.

sinisa1982

pre 13 godina

Zaista bi morali da dobiju najvisu kaznu, a i odsteta bi morala da bude visoka ipak izgubili su sina koji je mogao da brine o njima. Znam da ljudski zivot nema cenu, ali imaju pravo na debelu odstetu.

Miki

pre 13 godina

Treba ih osuditi na maksimalne kazne! Ovo je masakr sa predumisjajem. A ovu dvojicu koja su u beskstvu treba osuditi da 30 dozivotnih robija!!

neshonni

pre 13 godina

za one što nas pred svetom obrukaše i dadoše sebi pravo oduzeti drugom čoveku život, samo najteža kazna može dopreti do svesti i savesti koje su im zakazale ...

otiso je svak ko valja

pre 13 godina

Vec vidim:
svi okrivljeni tvrde da nisu tukli...
"... zbog nedostatka dokaza da je bas NEKO naneo povrede koje su dovele do smrti napadnutog, svi okrivljeni se oslobadjaju i imaju pravo na NADOKNADU STETE koju im je nanela drzava Srbija (zbog patnje, neosnovanog lisavanja slobode i narusavanja UGLEDA...)".

E to nas ceka!

(kao sto nije dokazano da je onaj hteo da da 2 miliona, kao sto oni koji bacaju molotovljev koktel ne izazivaju opstu opasnost i nemaju odgovornost, kao...)

B

pre 13 godina

Moj sin ima 11 godina i odavno trazi od mene da ga vodim na utakmice nasih klubova, ali uvek nadjem neki razlog da ne odemo. Pod ovakvim uslovima, mislim da on nece jos da vidi ni jednu utakmicu u nasoj zemlji.
Za ove idiote, najteza nazalost, kazna od 40 godina.

Miodrag

pre 13 godina

Ako se ne varam, policija sme da zatrazi uvid u listinge mobilnih operatera - sto ce potvrditi navode optuznice da su se okrivljeni organizovali putem mob. telefona. Ako je tako, izreci maksimalne propisane kazne, za primer. Ali kada dodje do kaznjavanja, vec je kasno. Mnogo vise treba uraditi na prevenciji...

NikNik

pre 13 godina

Najgore je sto neko mora da umre da bi se probudila svest kod naseg naroda a i kod pravosudja. Gradovi su nam puni ovakvih potencijalnih ubica, ali im niko ne staje na put. Ponekad mislim da je za nas samo onaj Titov rezim gde je policija bila bog i batina, i gde je vecina ovakvih potencijalnih ubica bila iza resetaka ili na poduzim radnim akcijama.

Spoole L.F.C.

pre 13 godina

Nego šta nego 40. Bez prava na žalbu. Ovo je jedan od onih slučajeva kada mi je žao što je ukinuta smrtna kazna. Zbog takvih više odavno ne idem na tekme. I ovi kao ne mogu da nađu onu dvojicu?! A ovamo hvataju neke Šariće i slične a ne znaju gde su dve barabe.

anti-sportista

pre 13 godina

izvin'te! ovo jos nije zavrseno?? ne razumem sta nije jasno pravosudju ili ko je god vec zaduzen za ovu smejuriju! i opet se razvlace vrlo ocite stvari....

Shumadinac

pre 13 godina

Ma nase pravosudje je uzas, 40 godina maksimalna robija? A sta je sa zivotom jednom mladog coveka? Sta sa njegovim roditeljima? I dozivotna bi bila malo u odnosu na ono sto su ove zveri uradile Tatonu. Dokle vise Miladini da se izvlace? I dokle vise da se stidimo zbog raznih Miladina?

otac

pre 13 godina

Isti su i rusili i rusice Beograd, premlacivati samo zato sto su grupa.Huligani su devijacija ovog sistema.I posle zatvora ista skupina ce nastaviti po starom, jer su tako nauceni,vaspitani. Treba uci u njihove porodice,da se vidi iz kavih ta deca porodica dolaze, cime se bave njihovi roditelji koji ih hrane,pruzaju krov nad glavom.
za primer 10 godina, a svaki sledeci povecavati za 5. tako ce se i iskoreniti obest,rusilacki i destruktivni pohodi maloletnih i neodgojenih lica

Nele

pre 13 godina

Naravno, 40. Dokle ce bre ti likovi i razni Miladini Kovacevici da nas brukaju pred svetom. Pored toga oni zagorcavaju zivot postenim radnim ljudima koji imaju preca posla od razmisljanja o raznim iskompleksiranim i neizivljenim likovima. I opet kazem: "40 godina, to je pravda, kad vec ne moze dozivotna".

Đole 91

pre 13 godina

Ja jesam navijač Partizana al' ovo je sramota i bruka za sve nas... i još tvrde kako su nevini a na razno raznim grupama na fejsbuku grobari pljuju po ovom preminulom momku... svaki dalji komentar je suvišan...

Iznogud

pre 13 godina

Kakvi bre navijaci - ovo su najgori divljaci i ubice. Neko pokusava da zameni teze i poistoveti ljude koji vole sport i u njemu uzivaju sa onima koji uzivaju u vandalizmu!

erol

pre 13 godina

Pa kolka vam je ta drzava srbija kad ima toliko mesta da se svi ovi kriminalci kriju ( u bekstvu),sta vam radi policijska sluzba u vezi toga hocete li ikad naci nekog kriminalca pozdrav demokratskoj drzavi

Đole 91

pre 13 godina

Ja jesam navijač Partizana al' ovo je sramota i bruka za sve nas... i još tvrde kako su nevini a na razno raznim grupama na fejsbuku grobari pljuju po ovom preminulom momku... svaki dalji komentar je suvišan...

Iznogud

pre 13 godina

Kakvi bre navijaci - ovo su najgori divljaci i ubice. Neko pokusava da zameni teze i poistoveti ljude koji vole sport i u njemu uzivaju sa onima koji uzivaju u vandalizmu!

Nele

pre 13 godina

Naravno, 40. Dokle ce bre ti likovi i razni Miladini Kovacevici da nas brukaju pred svetom. Pored toga oni zagorcavaju zivot postenim radnim ljudima koji imaju preca posla od razmisljanja o raznim iskompleksiranim i neizivljenim likovima. I opet kazem: "40 godina, to je pravda, kad vec ne moze dozivotna".

miki

pre 13 godina

i pored svega sto se dogodilo otac brisa tatona je u stanju da izjavi sledece:

'Hteo sam da zahvalim srpskom narodu, i zvaničnicima i običnim građanima, svakome ko nam je pružio podrsku. U tako teškim trenucima to nam je bilo dragoceno'.

kapa dole za ovakvog coveka i njegovo dostojanstvo.

Shumadinac

pre 13 godina

Ma nase pravosudje je uzas, 40 godina maksimalna robija? A sta je sa zivotom jednom mladog coveka? Sta sa njegovim roditeljima? I dozivotna bi bila malo u odnosu na ono sto su ove zveri uradile Tatonu. Dokle vise Miladini da se izvlace? I dokle vise da se stidimo zbog raznih Miladina?

erol

pre 13 godina

Pa kolka vam je ta drzava srbija kad ima toliko mesta da se svi ovi kriminalci kriju ( u bekstvu),sta vam radi policijska sluzba u vezi toga hocete li ikad naci nekog kriminalca pozdrav demokratskoj drzavi

Spoole L.F.C.

pre 13 godina

Nego šta nego 40. Bez prava na žalbu. Ovo je jedan od onih slučajeva kada mi je žao što je ukinuta smrtna kazna. Zbog takvih više odavno ne idem na tekme. I ovi kao ne mogu da nađu onu dvojicu?! A ovamo hvataju neke Šariće i slične a ne znaju gde su dve barabe.

anti-sportista

pre 13 godina

izvin'te! ovo jos nije zavrseno?? ne razumem sta nije jasno pravosudju ili ko je god vec zaduzen za ovu smejuriju! i opet se razvlace vrlo ocite stvari....

B

pre 13 godina

Moj sin ima 11 godina i odavno trazi od mene da ga vodim na utakmice nasih klubova, ali uvek nadjem neki razlog da ne odemo. Pod ovakvim uslovima, mislim da on nece jos da vidi ni jednu utakmicu u nasoj zemlji.
Za ove idiote, najteza nazalost, kazna od 40 godina.

svestisavest

pre 13 godina

Jel neko video u Beogradu, Srbiji grafit "Pravda za Tatona", ili je to rezervisano samo za "Uroše".
Jedan grafit više ne bi naružio ionako išaran Beograd, a ovakav bi puno rekao o Beogradu, kao što puno govori i to što ga nema

otac

pre 13 godina

Isti su i rusili i rusice Beograd, premlacivati samo zato sto su grupa.Huligani su devijacija ovog sistema.I posle zatvora ista skupina ce nastaviti po starom, jer su tako nauceni,vaspitani. Treba uci u njihove porodice,da se vidi iz kavih ta deca porodica dolaze, cime se bave njihovi roditelji koji ih hrane,pruzaju krov nad glavom.
za primer 10 godina, a svaki sledeci povecavati za 5. tako ce se i iskoreniti obest,rusilacki i destruktivni pohodi maloletnih i neodgojenih lica

sinisa1982

pre 13 godina

Zaista bi morali da dobiju najvisu kaznu, a i odsteta bi morala da bude visoka ipak izgubili su sina koji je mogao da brine o njima. Znam da ljudski zivot nema cenu, ali imaju pravo na debelu odstetu.

Miki

pre 13 godina

Treba ih osuditi na maksimalne kazne! Ovo je masakr sa predumisjajem. A ovu dvojicu koja su u beskstvu treba osuditi da 30 dozivotnih robija!!

Aleksandar

pre 13 godina

Dozivotna, bez pomilovanja, bez ikakvih ustupaka. I ako mozete da ih stavite u samicu, bilo bi odlicno. I da ceo dan vrte na vestima da su ovo dobili, da bi se ove poslednje maloumne generacije naucile sta ih ceka zarad njihove gluposti.

Previse su se opustili.

student986

pre 13 godina

Želim im dugo i stresno robijanje. Izražavam ogromnu tugu i saosećanje sa njegovim roditeljima i protivim se svakom nasilju. Ovome treba stati na put, a ovu decu u zatvor za primer.

Sandra

pre 13 godina

...
Danas ce mozda dobiti po 40 godina, a kada se nasa drzava malo osvesti mozda se uvede i dozivotna!!! A to je ono sto ovakvi zaista treba da dobiju!!!

gordana t

pre 13 godina

kad je srpska drzava mogla da plati za onog siledziju amerikancima, koliko bi trebalo da plate ovi sto izmasakrirali mladog francuza? i drzava srbija snosi veliki teret krivice, jer nista nije uradila na kaznjavanju siledzija i nasilnika, ni sudski ni bezbednosno...

sanja

pre 13 godina

Zanimljivo je da ovi što daju minuse na komentare su baš oni koji podržavaju Brisove ubice. Kao i ovde - niko im ništa ne može, a uništavaju ugled i sliku Srbije. Sramota. I da, 40 godina je malo.

Miodrag

pre 13 godina

Ako se ne varam, policija sme da zatrazi uvid u listinge mobilnih operatera - sto ce potvrditi navode optuznice da su se okrivljeni organizovali putem mob. telefona. Ako je tako, izreci maksimalne propisane kazne, za primer. Ali kada dodje do kaznjavanja, vec je kasno. Mnogo vise treba uraditi na prevenciji...

NikNik

pre 13 godina

Najgore je sto neko mora da umre da bi se probudila svest kod naseg naroda a i kod pravosudja. Gradovi su nam puni ovakvih potencijalnih ubica, ali im niko ne staje na put. Ponekad mislim da je za nas samo onaj Titov rezim gde je policija bila bog i batina, i gde je vecina ovakvih potencijalnih ubica bila iza resetaka ili na poduzim radnim akcijama.

Ali Baba

pre 13 godina

40 godina za svakog ko na smrt prebija neduzne ljude. Ljigavi advokati pokusavaju da izvuku izjavu od roditelja da im je neko iz drzavnog vrha obecao da ce napadaci biti najstroze kaznjeni! Sta ima ko da im obecava!?! Valjda postoje adekvatne kazne za brutalno, planirano ubistvo!
Ovo zlo se moze iskoreniti samo odlucnim akcijama. Primer za to je bila Engleska u vreme Margaret Tacer. Ko kroci na teren 3 godine zatvora. Nema vise ograde na engleskim stadionima, svi mirni k'o bubice.
A ovde hoce da oslobode onog maloumnika sto je hteo da samo malo spali lice policajcu misleci da je navijac suprotnog tabora!!!
Zbog buducnosti ove zemlje i njene dece jos jednom: 40!

Najstroze!

pre 13 godina

Naravno najstroza kazna! Tacno je rekla njegova majka, on je masakriran,a decko ni kriv ni duzan. Nemojte molim vas ovo ni da poredite sa slucajem Miladina Kovacevica jer ovim monstrumima nista ne ide u prilog kao olaksavajuca okolnost.

neshonni

pre 13 godina

za one što nas pred svetom obrukaše i dadoše sebi pravo oduzeti drugom čoveku život, samo najteža kazna može dopreti do svesti i savesti koje su im zakazale ...

građanin

pre 13 godina

Palimo ambasade,palimo džamije, tučemo novinare,bacamo molotovljeve koktele,mlatimo se na utakmicama (svi- i igrači i publika), ubijemo Francuskog navijača...obezbeđenja "biznismena" pucaju po ulicama, "reformisane" sudije pijane izazivaju saobraćajke...stvarno Srbija je LIDER u regionu a i šire.

Danijel

pre 13 godina

Maksimalne kazne zatvora uz težak fizički rad. Ako neko nosi druge boje i navija za drugi klub, to nije razlog da bude vređan, napadnut ili ne daj Bože ubijen. Navijanje je odavno prestalo da bude nešto kulturno i civilizovano u Srbiji. Nama trebaju engleski zakoni "stupanje nogom na teren 3 godine zatvora". Tačka! Jezivo je što je izgubljen jedan mladi život i povrh toga stvorena nepopravljiva slika o nama u Francuskoj kao divljacima sa Balkana.

otiso je svak ko valja

pre 13 godina

Vec vidim:
svi okrivljeni tvrde da nisu tukli...
"... zbog nedostatka dokaza da je bas NEKO naneo povrede koje su dovele do smrti napadnutog, svi okrivljeni se oslobadjaju i imaju pravo na NADOKNADU STETE koju im je nanela drzava Srbija (zbog patnje, neosnovanog lisavanja slobode i narusavanja UGLEDA...)".

E to nas ceka!

(kao sto nije dokazano da je onaj hteo da da 2 miliona, kao sto oni koji bacaju molotovljev koktel ne izazivaju opstu opasnost i nemaju odgovornost, kao...)

Ljiljana, London

pre 13 godina

Svih 12 na robiju dozivotnu - sad kad tvrde da "nista nisu krivi". Sta Bris se sam prebio - Fight Club 2? Sram da ih bude - no takvi i ne znaju za sram.
I slike da znamo ko su begunci. Ako ste medijska firma uradite nesto sto ce imati za cilj da utice na popravljanje vrednosnog sistema u Srbiji - koji je totalno crko. Nemojte da prepisujete od ostalih - nego razmislite kako prema nasim uslovima i krenite sa preobrazenjem nacije kad vlada i pravni sistem ocigledno ne moze.

vlada

pre 13 godina

Posle duze vremena,ponovo se osecam ponosnim gradjaninom ove zemlje!
Jako je bitno da smo svi jednodusni u misljenjima.

Nadam se samo da ce i nadlezni u pravosudju skoknuti do ovakvih i slicnih foruma, da ce shvatiti da javno mnjenje (citaj narod) u Srbiji jos uvek ima dusu(i mozga), pa shodno tome, po pravdi i zakonu neka presude ovim zlikovcima i maloumnicima, ako ni zbog cega drugog, a onda zbog samog Brisa, da covek najzad pociva u miru.

Jos jednom, najiskrenije saucesce roditeljima

Marko

pre 13 godina

Covek nam je dosao u goste i ubijen je. Sudjenje pocinje 9 (!) meseci kasnije! Posle ovog ubistva (i dogadjaja koji su se desavali tih dana) sam po prvi put bio u situaciji da nekome ko zeli da dodje u Srbiji kazem da to nije najbolja ideja ... to sam i uradio, savest mi je nalagala .... na zalost ...

pera

pre 13 godina

40! Normalno.
Samo, nije mi jasno ovo s roditeljima svedocima. Pa oni su bili daleko preko hiljadu kilometara. Treba ih primiti, država se izviniti njima i, ako se taj gubitak može nadoknaditi, a ne može, nadoknaditi i platiti za gubitak i bol. Ali nemojmo praviti od toga sada cirkus. Kako ih osuditi? Ako ne mogu bez svedočenja roditelja, onda ih osloboditi, a sudije na doživotnu.

erol

pre 13 godina

Pa kolka vam je ta drzava srbija kad ima toliko mesta da se svi ovi kriminalci kriju ( u bekstvu),sta vam radi policijska sluzba u vezi toga hocete li ikad naci nekog kriminalca pozdrav demokratskoj drzavi

otac

pre 13 godina

Isti su i rusili i rusice Beograd, premlacivati samo zato sto su grupa.Huligani su devijacija ovog sistema.I posle zatvora ista skupina ce nastaviti po starom, jer su tako nauceni,vaspitani. Treba uci u njihove porodice,da se vidi iz kavih ta deca porodica dolaze, cime se bave njihovi roditelji koji ih hrane,pruzaju krov nad glavom.
za primer 10 godina, a svaki sledeci povecavati za 5. tako ce se i iskoreniti obest,rusilacki i destruktivni pohodi maloletnih i neodgojenih lica

Nele

pre 13 godina

Naravno, 40. Dokle ce bre ti likovi i razni Miladini Kovacevici da nas brukaju pred svetom. Pored toga oni zagorcavaju zivot postenim radnim ljudima koji imaju preca posla od razmisljanja o raznim iskompleksiranim i neizivljenim likovima. I opet kazem: "40 godina, to je pravda, kad vec ne moze dozivotna".

Đole 91

pre 13 godina

Ja jesam navijač Partizana al' ovo je sramota i bruka za sve nas... i još tvrde kako su nevini a na razno raznim grupama na fejsbuku grobari pljuju po ovom preminulom momku... svaki dalji komentar je suvišan...

Iznogud

pre 13 godina

Kakvi bre navijaci - ovo su najgori divljaci i ubice. Neko pokusava da zameni teze i poistoveti ljude koji vole sport i u njemu uzivaju sa onima koji uzivaju u vandalizmu!

Spoole L.F.C.

pre 13 godina

Nego šta nego 40. Bez prava na žalbu. Ovo je jedan od onih slučajeva kada mi je žao što je ukinuta smrtna kazna. Zbog takvih više odavno ne idem na tekme. I ovi kao ne mogu da nađu onu dvojicu?! A ovamo hvataju neke Šariće i slične a ne znaju gde su dve barabe.

Shumadinac

pre 13 godina

Ma nase pravosudje je uzas, 40 godina maksimalna robija? A sta je sa zivotom jednom mladog coveka? Sta sa njegovim roditeljima? I dozivotna bi bila malo u odnosu na ono sto su ove zveri uradile Tatonu. Dokle vise Miladini da se izvlace? I dokle vise da se stidimo zbog raznih Miladina?

anti-sportista

pre 13 godina

izvin'te! ovo jos nije zavrseno?? ne razumem sta nije jasno pravosudju ili ko je god vec zaduzen za ovu smejuriju! i opet se razvlace vrlo ocite stvari....

svestisavest

pre 13 godina

Jel neko video u Beogradu, Srbiji grafit "Pravda za Tatona", ili je to rezervisano samo za "Uroše".
Jedan grafit više ne bi naružio ionako išaran Beograd, a ovakav bi puno rekao o Beogradu, kao što puno govori i to što ga nema

sanja

pre 13 godina

Zanimljivo je da ovi što daju minuse na komentare su baš oni koji podržavaju Brisove ubice. Kao i ovde - niko im ništa ne može, a uništavaju ugled i sliku Srbije. Sramota. I da, 40 godina je malo.

miki

pre 13 godina

i pored svega sto se dogodilo otac brisa tatona je u stanju da izjavi sledece:

'Hteo sam da zahvalim srpskom narodu, i zvaničnicima i običnim građanima, svakome ko nam je pružio podrsku. U tako teškim trenucima to nam je bilo dragoceno'.

kapa dole za ovakvog coveka i njegovo dostojanstvo.

sinisa1982

pre 13 godina

Zaista bi morali da dobiju najvisu kaznu, a i odsteta bi morala da bude visoka ipak izgubili su sina koji je mogao da brine o njima. Znam da ljudski zivot nema cenu, ali imaju pravo na debelu odstetu.

B

pre 13 godina

Moj sin ima 11 godina i odavno trazi od mene da ga vodim na utakmice nasih klubova, ali uvek nadjem neki razlog da ne odemo. Pod ovakvim uslovima, mislim da on nece jos da vidi ni jednu utakmicu u nasoj zemlji.
Za ove idiote, najteza nazalost, kazna od 40 godina.

Sandra

pre 13 godina

...
Danas ce mozda dobiti po 40 godina, a kada se nasa drzava malo osvesti mozda se uvede i dozivotna!!! A to je ono sto ovakvi zaista treba da dobiju!!!

Najstroze!

pre 13 godina

Naravno najstroza kazna! Tacno je rekla njegova majka, on je masakriran,a decko ni kriv ni duzan. Nemojte molim vas ovo ni da poredite sa slucajem Miladina Kovacevica jer ovim monstrumima nista ne ide u prilog kao olaksavajuca okolnost.

gordana t

pre 13 godina

kad je srpska drzava mogla da plati za onog siledziju amerikancima, koliko bi trebalo da plate ovi sto izmasakrirali mladog francuza? i drzava srbija snosi veliki teret krivice, jer nista nije uradila na kaznjavanju siledzija i nasilnika, ni sudski ni bezbednosno...

Ali Baba

pre 13 godina

40 godina za svakog ko na smrt prebija neduzne ljude. Ljigavi advokati pokusavaju da izvuku izjavu od roditelja da im je neko iz drzavnog vrha obecao da ce napadaci biti najstroze kaznjeni! Sta ima ko da im obecava!?! Valjda postoje adekvatne kazne za brutalno, planirano ubistvo!
Ovo zlo se moze iskoreniti samo odlucnim akcijama. Primer za to je bila Engleska u vreme Margaret Tacer. Ko kroci na teren 3 godine zatvora. Nema vise ograde na engleskim stadionima, svi mirni k'o bubice.
A ovde hoce da oslobode onog maloumnika sto je hteo da samo malo spali lice policajcu misleci da je navijac suprotnog tabora!!!
Zbog buducnosti ove zemlje i njene dece jos jednom: 40!

Miki

pre 13 godina

Treba ih osuditi na maksimalne kazne! Ovo je masakr sa predumisjajem. A ovu dvojicu koja su u beskstvu treba osuditi da 30 dozivotnih robija!!

Ljiljana, London

pre 13 godina

Svih 12 na robiju dozivotnu - sad kad tvrde da "nista nisu krivi". Sta Bris se sam prebio - Fight Club 2? Sram da ih bude - no takvi i ne znaju za sram.
I slike da znamo ko su begunci. Ako ste medijska firma uradite nesto sto ce imati za cilj da utice na popravljanje vrednosnog sistema u Srbiji - koji je totalno crko. Nemojte da prepisujete od ostalih - nego razmislite kako prema nasim uslovima i krenite sa preobrazenjem nacije kad vlada i pravni sistem ocigledno ne moze.

Danijel

pre 13 godina

Maksimalne kazne zatvora uz težak fizički rad. Ako neko nosi druge boje i navija za drugi klub, to nije razlog da bude vređan, napadnut ili ne daj Bože ubijen. Navijanje je odavno prestalo da bude nešto kulturno i civilizovano u Srbiji. Nama trebaju engleski zakoni "stupanje nogom na teren 3 godine zatvora". Tačka! Jezivo je što je izgubljen jedan mladi život i povrh toga stvorena nepopravljiva slika o nama u Francuskoj kao divljacima sa Balkana.

Marko

pre 13 godina

Covek nam je dosao u goste i ubijen je. Sudjenje pocinje 9 (!) meseci kasnije! Posle ovog ubistva (i dogadjaja koji su se desavali tih dana) sam po prvi put bio u situaciji da nekome ko zeli da dodje u Srbiji kazem da to nije najbolja ideja ... to sam i uradio, savest mi je nalagala .... na zalost ...

Aleksandar

pre 13 godina

Dozivotna, bez pomilovanja, bez ikakvih ustupaka. I ako mozete da ih stavite u samicu, bilo bi odlicno. I da ceo dan vrte na vestima da su ovo dobili, da bi se ove poslednje maloumne generacije naucile sta ih ceka zarad njihove gluposti.

Previse su se opustili.

student986

pre 13 godina

Želim im dugo i stresno robijanje. Izražavam ogromnu tugu i saosećanje sa njegovim roditeljima i protivim se svakom nasilju. Ovome treba stati na put, a ovu decu u zatvor za primer.

vlada

pre 13 godina

Posle duze vremena,ponovo se osecam ponosnim gradjaninom ove zemlje!
Jako je bitno da smo svi jednodusni u misljenjima.

Nadam se samo da ce i nadlezni u pravosudju skoknuti do ovakvih i slicnih foruma, da ce shvatiti da javno mnjenje (citaj narod) u Srbiji jos uvek ima dusu(i mozga), pa shodno tome, po pravdi i zakonu neka presude ovim zlikovcima i maloumnicima, ako ni zbog cega drugog, a onda zbog samog Brisa, da covek najzad pociva u miru.

Jos jednom, najiskrenije saucesce roditeljima

neshonni

pre 13 godina

za one što nas pred svetom obrukaše i dadoše sebi pravo oduzeti drugom čoveku život, samo najteža kazna može dopreti do svesti i savesti koje su im zakazale ...

otiso je svak ko valja

pre 13 godina

Vec vidim:
svi okrivljeni tvrde da nisu tukli...
"... zbog nedostatka dokaza da je bas NEKO naneo povrede koje su dovele do smrti napadnutog, svi okrivljeni se oslobadjaju i imaju pravo na NADOKNADU STETE koju im je nanela drzava Srbija (zbog patnje, neosnovanog lisavanja slobode i narusavanja UGLEDA...)".

E to nas ceka!

(kao sto nije dokazano da je onaj hteo da da 2 miliona, kao sto oni koji bacaju molotovljev koktel ne izazivaju opstu opasnost i nemaju odgovornost, kao...)

građanin

pre 13 godina

Palimo ambasade,palimo džamije, tučemo novinare,bacamo molotovljeve koktele,mlatimo se na utakmicama (svi- i igrači i publika), ubijemo Francuskog navijača...obezbeđenja "biznismena" pucaju po ulicama, "reformisane" sudije pijane izazivaju saobraćajke...stvarno Srbija je LIDER u regionu a i šire.

Miodrag

pre 13 godina

Ako se ne varam, policija sme da zatrazi uvid u listinge mobilnih operatera - sto ce potvrditi navode optuznice da su se okrivljeni organizovali putem mob. telefona. Ako je tako, izreci maksimalne propisane kazne, za primer. Ali kada dodje do kaznjavanja, vec je kasno. Mnogo vise treba uraditi na prevenciji...

NikNik

pre 13 godina

Najgore je sto neko mora da umre da bi se probudila svest kod naseg naroda a i kod pravosudja. Gradovi su nam puni ovakvih potencijalnih ubica, ali im niko ne staje na put. Ponekad mislim da je za nas samo onaj Titov rezim gde je policija bila bog i batina, i gde je vecina ovakvih potencijalnih ubica bila iza resetaka ili na poduzim radnim akcijama.

pera

pre 13 godina

40! Normalno.
Samo, nije mi jasno ovo s roditeljima svedocima. Pa oni su bili daleko preko hiljadu kilometara. Treba ih primiti, država se izviniti njima i, ako se taj gubitak može nadoknaditi, a ne može, nadoknaditi i platiti za gubitak i bol. Ali nemojmo praviti od toga sada cirkus. Kako ih osuditi? Ako ne mogu bez svedočenja roditelja, onda ih osloboditi, a sudije na doživotnu.