Sreda, 16.06.2010.

13:50

Beko: Više smo Tadićevi tajkuni

„Ne smatram da sam nepristojan, a bogatstvo je relativna stvar“, kaže Milan Beko, suvlasnik Luke Beograd i član Kluba Privrednik.

Izvor: Ekonom:east

Beko: Više smo Tadiæevi tajkuni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

miodrag

pre 13 godina

...samo vas slusam (citam) i mislim se, zasto li ja nisam na njegovom mestu,pa da mene ovako komentarisete.... ja licno zavidim coveku na njegovoj sposobnosti i uspesnosti.. ko je nama kriv sto se nismo snasli.........?(sami sebi smo krivi)

Zoran

pre 13 godina

Poceo Tajkun da kuka,
sta onda ja da radim?

Bar sam ja u necemu bolji.
Ja kukam 20 god.,a on tek sad poceo...pih.

Ako mu nije vise dobro ovde,sto ne ode preko?

Otis'o bi on,da preko nema zakona...
Dobro je i u Srbiji,bez zakona,i ovaca za sisanje,
tj. gradjana.

Statisticar

pre 13 godina

Ako bi nabrajali sve sadasnje i bivse, pokojne i zive, vise i manje imbecilne politicare koji su za svoje vladavine blagosiljali Milana Beka u proteklih 20+ godina, napravili bi spisak veci od onoga na bilo kojoj izbornoj listi uoci izbora.

Ivan

pre 13 godina

Beko da bude predsednik,Mišković - premijer,brka da se vrati u zemlju i da se postavi za ministra finansija,Kole - ministar spoljnih poslova,da dovedu ljude kojima veruju (ne ove političare,već svoje poslovne partnere),i da ih rasporede na čelo državnih preduzeća...
Obrazloženje:
Dovoljno su bogati da verujem da im više I ne treba.Ionako su već vlasnici svega što iole valja u ovoj zemlji.Kakvi mostovi,kakve donacije,lepo ih stavimo zvanično na vlast (kojom ionako upravljaju),i posklanjamo ove derikože (ne mislim neku određenu stranku,mislim na SVE političke stranke u zemlji),jer po mom mišljenju,ko god da je na vlasti,isto će nam biti,samo će da kradu I otimaju.Svi su zajedno ovo sranje I napravili,I toliko su umešani u sve,da jednostavno I ne smeju da udare jedni na druge onako kako treba.Iskreno me je sramota da gledam skupštinu,ovako bi bar ličila na nešto,bar bi svi bili trezni I pismeni.Grehota onih silnih laptopova ,verovatno samo pikaju karte na njima…bolje da se daju nekoj školi ili tako nešto.Kladim se da bi Srbija izašla iz krize za 5 godina I bila najveća sila na Balkanu,ako ne I šire.Privatizujemo sve,I plako krenemo od nule,ali sa poslovnom ekipom na čelu.Ionako smo već na nuli. Možemo mi sve njih da pljujemo koliko god hoćemo,ali,činjenica je da su se obogatili u najgorem mogućem trenutku u Srpskoj istoriji,što znači da nisu ni glupi ni nesposobni.Kako su to uradili,i da li je legalno ili ne,to niti znamo,niti će moći bilo ko da dokaže,jer bi to trebalo da dokazuju oni koji su im to i omogućili (političari),a neizvodljivo je dsa to urade a da se I sami ne iskompromituju.Imovinsko stanje im znamo,šta rade znamo,čega su sve vlasnici znamo,što ne mogu da kažem za 70% političara.Ne branim nikoga od njih,ali ako krenemo dalje ovako kako smo krenuli,il će biti građanski rat,ili će oni u zatvor a ovi će da izdele njihovu imovinu ili će nama da je prodaju na nekoj aukciji.Pokrenula bi se industrija,bilo bi posla….Malo je zastrašujuće ali, razmislite…meni ima smisla. A I nemamo više šta da izgubimo…

S.Jovanović

pre 13 godina

Ove bajke nam napriča, bivši Miloševićev ministar, i jedan od najbogatijih tajkuna u Srbiji ...a mi kao "veverice" treba sve da mu poverujemo...
Siroma čovek, mnogo mu teško !
Jedinu istinu je rekao, kada je pomenuo ove "nove petooktobarske" lopove na vlasti ...

Floyd

pre 13 godina

Oho! Ovo mi liči na početak konačnog obračuna!
A Predsednik, u svom stilu, brže-bolje napustio bojno polje. Sad je tema 'saradnja sa Hagom'.

Licumur

pre 13 godina

Predsednik izgleda zna koliko ko ima para, samo on to tako izokola, uopšteno.

Istovremeno on i cela vlada, svi debelo slažu koliko čega imaju, pa još se hvale da su stavile te laži u javnost.

Predlažem da se oduzme sve što nije prijavljeno. Npr. ako predsednik ima ušteđeno 1€ preko onog što je prijavio, oduzeti mu odmah.

Ako ima stan na suprugu, takođe oduzeti odmah.

Od oduzetog napraviti "političarski most". Eto nama mostova kao u Londonu.

Nije problem predsedniku što je neko iz njegove vlade/koalicije baveći se politikom zaradio milione €, ali je problem što je neko drugi zaradio desetine miliona €.

I umesto da upošljava ljude, pokreće privredu, stvara novu vrednost, on sedi, čeka, sve propada i onda će da klepi nekog ko je zaradio - a on mu to dozvolili.

Tako se ne vodi država, tako se ne vodi ni domaćinstvo, tako sve propada. Glupe izjave neće ojačati vrednost dinara, niti će uposliti ljude. Glupe izjave ne prave nasipe, niti puteve, niti mostove.

Nemoj da je neko rekao da on, kao predsednik, nema nadležnosti. Ima i nadležnosti, i odgovornosti.

Od "život ne može da čeka", ostala je suština - uništimo život u Srbiji. Od "za evropsku Srbiju", ostalo je "Kosovo je Srbija". Od "pasoša za Evropu", ostala je rupa na Balkanu. Od 200k novih radnih mesta imamo 200k manje radnih mesta. Zapravo sve što su napisali u programu pred izbore je jedna velika laž. To je nikom ništa, jel. Treba da ga je sramota svaki put kad izgovori bilo koju rečenicu koja u sebi ima slovo "đ".

Perica

pre 13 godina

Em si lopov, em bezobrazan.
Ne znam odakle ti hrabrost da polemises javno sa bilo kim o svom bogatstvu. Da posteno zaradis nisi mogao za tako kratko vreme, sa neba nije palo i sta ostaje???
Kriminal naravno, zato nemoj previse da pricas jer svi znamo gde ti je mesto.... u prdekani naravno!!

Nebojsa Bazel

pre 13 godina

LOPOV!Tako se to kaze.LOPOV si i ti i sva tvoja bratija koja ima nenormalno bogatstvo jer ni u snu niste mogli to da zaradite na posten nacin.Pomagao vam je Mlosevic a ova BANDA posle njega vam je sve to jos nafilovala.Nego da mi zaledimo sav taj vas kapital, da vas vratimo u fabrike da vi nama pokazete, kako ste brate uspeli sa SRPSKOM prosecnom platom da steknete sve ovo. Da i mi nesto naucimo. A ako ne uspete sve da dokazete, vratite sve Narodu.POSTENO?

zgodan trenutak

pre 13 godina

Zaista nije vam lako kada ste u tolikim dugovima, nije mi samo jasno kako ste ih napravila kada ste već toliko sposobni i vešti i što se toliko štrecate zbog svog tog nepostojećeg bogatstva.
PS. Ako želite da se rešite tolike brige znam mnoge koji bi vrlo rado preuzeli na sebe sve to breme koje nosite.

Esperanca

pre 13 godina

Oni koji su racunali da ce time sto ce se propisi krojiti po njihovoj meri biti vecito zasticeni, preracunali su se malo. Al tako to biva. Sto si bogatiji to si arogantniji -sto si arogantniji to lakse previdis.

Mi, kroz sticung opljackani pa tim novcem jeftino kupljeni nismo slepi i glupi iako smo bili nemocni da to sprecimo.

Easy come, easy go my friend!

jeronimo

pre 13 godina

Javna je tajna da je Milan Beko odavno u jaaaako dobrim odnosima sa Frenkijem Simatovicem,bivsim sefom crvenih beretki iliti JSO-a(pre Legije),a poznato je svima da Legija nije smeo ni da ***** bez saglasnosti Frenkija i Stanisica.Mislite o tome,a narocito ti Dacicu.Pozdrav.

Simek

pre 13 godina

E kuku...ovi se svadjaju ko ima vise miliona....jadni :((( A mi smo srecni sto jedva sklapamo kraj s krajem...cime se nasa stampa zanima eeeee...davno sam u jednom filmu cuo da su dve rase na Zemlji daaaaavno izumrle...Dinosaurusi i posteni politicari...svako ko dodje na vlast islo bi copy/paste a ovi tajkuni ce uvek biti zasticeni jer pare mogu sve...a mi obicni gradjani cemo da citamo ove vesti i da gutamo knedle

Tamara

pre 13 godina

Pa kako do sad ne shvatih da sam bogata!Sta je moj dug u odnosu na njegov,prosto vam bude zao! A gde ja da odem kad mi dosadi ovo ovde kao doticnom?!

Dragana

pre 13 godina

nemojte da se palite, SNS i DS su vec od starta u koaliciji, tako da tu nema neke srece po pitanju izbora. Izbora u sustini nema a eventualni izbor ce biti samo izmedju nekoliko zla, pa za koje mislimo da nanosi manje stete. Isto kao i 2000-te. Da mi je neko pricao da cu posle deset godina, gledati jos gore na vlasti, kao ove danas, ne bih mu verovala, ali me zivot potpuno demantovao. tadic i drustvo oko njega su ubedljivo najgori. Sada su zamaskirani pod plastom navodne borbe protiv narko klanova, ali kada njihova dela dodju na red, i Sarici i zemunci bice samo decje pesmice. Ko prezivi, videce, ali ce i placati dugove koje nam prave svakog sekunda.

Brka

pre 13 godina

Pitanje za Tadića: za Karića je raspisana poternica, a ne vidim da se pokreće postupak da mu se oduzme imovina? Izgleda da Tadić preferira tajkune akademike i vlasnike univerziteta.

emigrant

pre 13 godina

Onoga trenutka kad je Beko i Miskovic odvojio Nikolica i Vucica pa napravili SNS(Neopterecena stranka s Seseljom citaj prihvatljiva eventualno i za Zapad po onoj kad nema bolje) i Demokrate shvatile da bi u sledecem mesanju karata(citaj Izborima) mogli ostati bez tala sprema se Finalfour malo boljim citanjem Bekinog intervjua i sam nagovestava \'Otisao sam 2001 mogu ponovo i otici\' znaci evo ga u najavi novi Karic,Radulovic,Subotic,Saric,Bojevic,Maksimovic,Simovic jer u pitanju je nista drugo nego borba klanova u cilju da handri,otima,prodaje i zaduzuje Srpski narod,nema Srbija bandera koliko ih je zasluzilo da vise na njima...Molio bih Administratora da nevidi moj komentar kao govor mrznje

bata

pre 13 godina

Gelipterska posla,posto je bogatstvo relativna stvar,sto nije probao da ga stekne radeci u nemackoj i da njima prodaje mleko skuplje nego u holandiji.Ako nasi tuzioci i poreski organi nemaju znanja kako da se postave prema gelipterima neka pitaju za savet austriske kolege,oni ce im dati vrlo jednostavan recept za to,a to je skeniranje do gole koze.Nijedna drzava na svetu nebi dozvolila nikogovicima bivseg zloglasnog rezima da uniste celu zemlju i da se jos podsmevaju.

Milutin

pre 13 godina

A zasto onda g-dine Beko off-shore nisu potrebne najbogatijim Svedjanima (npr. vlasniku Ikea-e ili Tele2 ili Wallenberg-ovima) ? Ili na primer Bilu Gates-u ? Zasto su potrebne samo vama i vam aslicnima ? Odgovor je vrlo prost - zato sto ste prevaranti.

Gligorijević

pre 13 godina

U celoj ovoj "potresnoj" ispovesti , tečni je jedino to da svi tajkuni iz Miloševićevog vremena ( opet na čelu sa miškovićem i njime) , mogu da stanu u sadašnji mali džep Miškovića . Odnosno , tačno je to da su oni zapravo koštuničini i Tadićevi ( Dinkićevi , Vlahovićevi i Milosavljevićevi ) , tajkuni .
RaDiša

Aca Znalac

pre 13 godina

Hajde ti relativno budi na strani gde je siromastvo, pa da vas vidimo gospodo tajkuni. Čuj tajkuni, kakav naziv. Pre 100 godina sam gledao film sa Robertom De Nirom "Poslednji tajkun", a vidi ovo, kod nas se oni povampirili.

Vrednica

pre 13 godina

Kriza je i vrh zemlje i privrede pocinje da se bave ko je kriv, dok brod tone. Vecina komentara je orijentisana na ko je kriv. Ajde da zamislimo gde vidimo privredu za 5 godina - ko je glavni poslodavac, gde su poslovi za gradjane Srbije:
1) Drzavne Firme i administracija
2) Veci i srednji kapitalisti
3) Mali privrednici ( 1-10 zaposlenih).
Na koji sektor bi ste se kladili i stavili vasu buducnost i buducnost svoje dece? Pazite sta zelite, najverovatnije cete to i dobiti, ali vam se nece puno svideti.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kao prosecan gradjanin ja sam ovu foru Tadica "tajkunski most" shvatio kao licnu uvredu. Ne mozes ti meni da pare i da unistis privredu i drustvene vrednosti i da na kraju napravis glupi most.

Ko je krao ide u zatvor! Ko laze ide u zatvor! a po tome bi treba i jedni i drugi.

Stevan

pre 13 godina

Tadiću, ovaj lepo obrisa pod tobom. E sad bi bilo pristojno i da mu uputiš izvinjenje. To se od tebe očekuje, jer to najbolje radiš.

Milan

pre 13 godina

Rece i ostade ziv. Eto vam firme preuzmite obaveze.A ko stvori obaveze??? Ovakvi biznismeni bi opstali samo u Americi jer tamo sto si veci to drzava ne smije dozzvoliti da propadnes.Dobro su preslikali nacin rada.Zaduzuj se, izvlaci razliku u cijeni(ne dobit )i to je to.

adje

pre 13 godina

covek sve sto je rekao je slagao samo jedno nije da su oni tadicevi ,kostunicini,dinkicevi,djelicevi,ilicevi,dodikovi tajkuni sa time se slazem,zasto ne jurite dodika koji je nepristojno bogat uz tadicevu pomoc.zasto trazite i jurite male ribe,jurite velike.

scarface

pre 13 godina

Jel zna neko na koji tekuci-racun moze da se uplate dobrovoljne donacije i socijalna pomoc za gospodina Beka, gospodina Miskovica i ostale?
(Nevena, 16. jun 2010 18:10)

Trebalo bi da ima! Kada sam video onu listu imovine politicara meni je to prvo palo na pamet http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Akcija-Dinar-za-predsednika/107729715941442?ref=ts, ali citajuci ovo izgleda da je pomoc potrebna svim "bezobrazno" i "nebezobrazno" bogatim ljudima ove zemlje. Fala bogu pa ima mnogo siromasnih koji ce da im pomognu i koji razumeju kako je to nemati "dovoljno"

John Dee

pre 13 godina

Jadan Beko, pa kakv smo to narod i država da ga pustimo da se ovako zlopati.
HITNO mu treba dati 2-3 milijarde evra da mu se nadje.
A davali smo i većoj fukari....

boban

pre 13 godina

Guverner NBS 2001. stavi protiv zakona ,deo deviznih rezervi Srbije u Evroaksis banku u Moskvi iza koje neki Srbi i Crnogorci.Ti isti upotrebe te pare i kupe Nacionalnu Stedionicu sa sve masivnim zgradama i filijalima po celoj Srbiji.Guverner NBS im dodeli eksluzivno pravo da uz procenat isplacuju staru deviznu stednju.Oni malo kasnije uz ogroman profit prodaju Stedionicu grckoj Nacionalnoj Banci.
Tako se stvaraju milioneri za 2 godine.

milan

pre 13 godina

Gospodine Beko, Vi i vama slicni prevaranti, a ne tajkuni, ste prezaduzeni jer ste bez pocetnog kapitala(neki sa dve leve opanke)nekontrolisano kupovali firme. Svaka vasa firma je kupovala sledecu firmu u veliku pomoc razno raznih kredita i fondova. Kad je doslo na videlo vasa (prevaranata) nesposobnost u vodjenju firmi, prestanak nekontrolisanih kredita, vreme da se vrate krediti i kada vise nema niko nikog da prevari doveli ste firme u bezizlane situacije koje nesposobna vlada, bojeci se socijalnih nemira, mora da tolerise i potpomaze iz raznih fondova. Ljudi vaseg kova svesno prave krizu iz koje se tesko moze izaci. Ova ili neka druga vlada mora da utvrdi koliko je svaka privatizovana firma SAMA SEBE OTPLATILA-KUPILA i da to kroz akcije uzme i kroz njihovu kontrolu finansira javnu potrosnju, a ne da neko trazi da pravite mostove... Na kraju krajeva sto bi Vi i vama slicni uopste bili bogati, narocito ne tako brzo.

da Bog sacuva

pre 13 godina

Ove demokrate su pravi komunisti i jos gori. Oni umesto vlast da koriste da sluze narodu oni dolaze na vlast da ceo narod sluzi njima. I u pravu je ovaj tajkun izmedju ostalog. Oni suruju i sa tajkunima isto sva javna preduzecima pljackaju i prave ogromne gubitke evropa im je dobra samo kada im daje kreditne linije i donacije. Te kredite treba vratiti, nemojmo se cuditi kada nato dodje ovde po kredite i kamate koje jednog dana necemo moci da vratimo.

jedva placamo racune

pre 13 godina

Daj idi stvarno odustani sa investicijama u luci i seli tvoj kapital iz zemlje. Idi bolje u Prag, Budimpestu, Zagreb, Sofiju... jer nemozemo vise da izdrzimo da se preko sirotinjine grbace takmicis na forbsovoj listi bogatih.

Nevena

pre 13 godina

Jel zna neko na koji tekuci-racun moze da se uplate dobrovoljne donacije i socijalna pomoc za gospodina Beka, gospodina Miskovica i ostale?

SUZAMA CU LEPITI TAPETE...!

pre 13 godina

Eto sta se desava kada gomila nesposobnih "biznismena" pokupi svo bogatstvo jedne zemlje, pa niti grize, niti drugom daje. A ciji su tajkuni, pa svoji brate, inace bi sve lepo vratili, pa se POMANSTIRILI k'o srpski Robin Hud!

Voyager

pre 13 godina

Smejali se mi ili grdili, sve što je rekao Beko je nažalost istina i to čista. Svidjalo se to kome ili ne ali ova decenije je od ruinirane i upropaštene države napravila skroz mrtvu državu. I to nema veze sa partijama nego sa "istim" porodicama koje maltretiraju ljude poslednjih 100 godina. Pa bili oni radikali, pa komunisti, pa socijalisti, pa demokrate. Menja se samo koža. Stari bogataši su i sada bogataši, a ko je bio raja taj je to i ostalo. U rukama prvih je sve i zato sve mogu i to se zove pragmatizam. Za raju važi zakon.

marija

pre 13 godina

Svaki dan politicari i tajkuni se preucavaju preko novina. Svaki dan neki novi zemunac, mafijas ispliva na povrsinu.
Da li se to sprovodi lustracija u Srbiji?

Zoran

pre 13 godina

Ne valja vam socijalizam, kradu, ne valja vam kapializam, kradu, ne valja vam komunizam. Vi bi da vam mama skuva rucak, ali da ne kuva kod vas na ove velike vrucine, nego da donesu skuvano i uljudno da se povuce, jer vi imate privatan zivot. To vam je 80% naroda u Srbiji.

Dlm!

pre 13 godina

U Italiji,mislim postoji porodicna firma koja traje,da ne slazem,par stotina godina. Ti ljudi rade posteno stoljecima,i radice i ubuduce,a sve to jer se njihovo poslovanje odvija na cvrstim osnovima i nikad nece pasti u nekakvu nepremostivu duznicku krizu,jer imaju tradiciju,povjerenje od strane banaka... A kod nas za 5 godina postanes milioner,za 10 imas dugove,pa i treba da se raspadnes,jer posten covjek se nemoze obogatiti enormno za 10 godina,to se moze desiti jednoj osobi ali kad se na malom prostoru to desi u 100 slucajeva tu nesto smrdi...tako da ovi tajkuni mogu kukati,ali cini mi se da ce i kod njih biti kako doslo ,tako otislo...

Beogradjanin

pre 13 godina

Spremite se svi za naplatu .
Znate dobro sta ste svi radili.
Od sticunga, primarnih emisija, fonda za razvoj pa preko off-shore dilovanja bez para.
kako na foru doslo tako ce sada na foru i da ode.
Aj u zdravlje.

Pomoc tajkunu

pre 13 godina

@ Pre bi se moglo reći da sam zadužen, nego bogat“, izjavio je Beko.
Evo g-dine,ja sam rad da se zamenimo,da Vam tu "silnu zaduzenost" skinem sa grbace...

gladius

pre 13 godina

"Po njegovim rečima, tajkuni su zapravo najveći deo bogatstva stekli posle 5. oktobra 2000. „Ako smo uopšte nečiji ’tajkuni’, pre smo Đinđićevi, Koštuničini i Tadićevi nego Miloševićevi“, kazao je Beko. "



Treba li još nešto reći?

Evropljanin

pre 13 godina

Vidi vidi, svaki dan nam se javi po neko ko se nasao prozvanim.
A sto nam danasnji davaoc intervuja ne kaze sta je radila njegova firma Dibek sa sedistem na Studentskom trgu za vreme vladavine Slobodana Milosevica.
Sto nam ne kaze po kojoj ceni je kupovao tadasnje nemacke marke, deviznu ustedjevinu gradjana Srbije, od Beobanke?
Koji je profit tu napravio davaoc intervjua na razlici izmedju kupovne i realne cene nemacke marke?
Pusti ti mostove i demagogiju, nisu svi gradjani toliko naivni i ne poznaju stvari.

ky3ma

pre 13 godina

potpuno u pravu. ako je ya nesto kriv uhapsite ga i dokazite. necete. zato sto bi onda morali pohapsiti pola svojih stranaka jel? ee pa znamo. a otuda onda politicki diletantska izjava taqdica napravite most. pa jel se i saric na taj nacin moze izvuci ili je droga nelegalnija od kradje. sta kaze ministar za unuttrasnje poslove i kofere?

Beogradjanin

pre 13 godina

Spremite se svi za naplatu .
Znate dobro sta ste svi radili.
Od sticunga, primarnih emisija, fonda za razvoj pa preko off-shore dilovanja bez para.
kako na foru doslo tako ce sada na foru i da ode.
Aj u zdravlje.

spartanac

pre 13 godina

Problem je sto su tajkuni finansirali sve partije i politicare zarad sopstvenih interesa, a ne demokratskih promena. Radili su sta hoce, stvarali monopol, ubijali zdravu konkurenciju, itd., dok se budzet drzave za potrebe javnog sektora i investicije punio prodajom firmi.
E sada, kada je sve sto je iole vredelo prodato za ban badava zarad nekih glupih i nerealnih politickih ciljeva i sopstvenih interesa, sad se dize frka. Izgore kesa!
Sada polako pocinje naplata dugova nase zemlje, para nema, narod nezadovoljan, nema sta vlada da proda i izadje iz krize...
Epa gospodo tajkuni, vi ste zadnja rupa na svirali za cerupanje, ali doslo je vreme kada ce drzava vas da osisa, jer od nas, fizickih lica koja redovno izmirujemo poreze nema jake vajde, a ako nas cepnu po dzepu, ovoga puta ima da bude gore no 5. oktobra. Zato ste tu vi, tatini pilici, dosli na cerupanje!
Da Bog da vas ocupali skroz, ja bi vas oljustio k'o krompir, dosta je udaralo na bedu i sirotinju...
Da ste malo pametniji znali bi da ce ovo da se desi, kao sto i sada vec treba da znate da od ove zemlje nikada nista nece biti...

milan

pre 13 godina

A sta ako smo mi oslepeli, i zeljni hajki na te kojima bolje ide. Razmislite, pogledajte oko sebe oni za koje mislimo da im ide bolje nemaju nase simpatije cim nam ta misao dodje.Ne, necu s time nekoga da branim ali hocu da se mi sami preispitamo dali su nam pogledi i razmisljanja u redu. Tabloidi i njima slicnim da bi preziveli moraju nas (raju) da hrane sa pricama koje mi volimo da prezivljavamo. Nije u redu uvek se sa nekim porediti toga mi je vec dosta ali treba sebe sami da nagovorimo da spustimo loptu pa ce mo onda videti da u tome sto je Beko rekao ima puno logike.
Sta mene interesuje ko kakvu jahtu vozi, takve informacije nisu zato sto neko misli da su ljudi zeljni tako nesto da znaju nego samo za to da bi probudilo nase strasti, hrana za nase zivce. Ako jedan privrednik, biznismen mora da pocne da prodaje sva svoja privatna dobra, dali su to vile ili jahte nije bitno, onda dragi moji tog biznismena necemo vise dugo kao takvog cuti da je on pred propadanjem. Nije nas interes da oni propadnu, tu kod njih neko od nas radi i tom zaradom izdrzava svoju porodicu, ali sta cete mi smo uvek spremni da onoga ko nije taj epitet zasluzio mu ga prikacimo, zovemo ga "legendom", onog koji je uspeo "tajkunom" i uvek se sve vraca na onu nasu staru "da komsiji krava crkne".
Mislim da je predsednik Tadic, koji uzgred budi receno zasluzuje vise postovanja od nas svih za svoju funkciju predsednika Srbije, zagrizao u kiselu jabuku upotrebivsi izraz "nepristojno bogati" i da sigurno jos uvek ima osecaj da nije trebalo da je zagrize.

Danilo

pre 13 godina

Upravo tako. Sve su ovo Djindjicevi, Kostunicini i Tadicevi tajkuni. Sloba je vladao sam i imao je apsolutnu moc, jedino ko je na njega imao uticaj je bila njegova supruga. Na ove danas svi redom vrse uticaj. I strani ambasadori i tajkuni i razni skriveni centri moci. Sloba je svakog tajkuna koga je stvorio mogao po kratkom postupku i da unisti, ovi danas zavise od njih, i ako bi krenuli da ih se resavaju sekli bi granu na kojoj sede. A ove price da Tajkuni ne finansiraju stranke, su za malu decu. Pa odakle im onoliki novac za kampanje i promocije. To sve debelo kosta. Da vidimo sta ce Tadic da kaze na sve ovo. Kada kazem Tadic mislim Krstic, Saper, Djilas i ostali vidljivi i nevidljivi savetnici i magovi.

milan

pre 13 godina

Rekoh onoj dvojici ( Miškoviću i Nicoviću ) pre neki dan , a sad kažem i tebi: popričaj malo sa brkom iz Peći , neka ti čovek malo objasni neke stvari i on je dosada naučio nešto i imao bih još ali ......

anarhista

pre 13 godina

Eh, kako je tesko ovim demokratima da shvate da ste nejvise pokrali za vreme vladavine Djindjica,Kostunice,Tadica. A sad se spremite ne za ispitivanje porekla imovine nego na odmazdu onih koji su vam to omogucili uz dobru proviziju.

Dragan

pre 13 godina

Na stranu lične simpatije, odnosno antipatije. Ali ovovm intervju, posebno oko populizma, savetnika i svaljivanja krvice, se ne može previše toga osporiti. Dodao bih da je jurišanje na tajkune 10 godina posle rušenja Miloševića, i od kojih je 6 godina tadić predesednik, toliko neozbiljno skidanje odgovrnosti sa sopstvene uloge, da se graniči sa bezobrazlukom i potcenjivanju inteligencije birača

djs

pre 13 godina

G. Beko je pre svega Bebin i Čedin tajkun.

I naravno da bi želeo da vidi drugačiju vladu ... onu sa strankom čije je predizborne kampanje (ko zna čijim novcem) finansirao. A treba odplatiti i one silne limuzine i vile koje troši njegov politički adut.

Šta li će sve taj morati da odradi ako ikada ndb dođe na vlast.

Stojko

pre 13 godina

Beko je tri puta ponovio nešto što svi znaju, ali mediji korumpirani reklamnim budžetima ne pominju: pravu moć i super-nepristojno bogatstvo imaju dva savetnika predsednika za PR.

Jandrija K.

pre 13 godina

Sklepajte neki mostić preko nekog potočića, pa da i to skinemo sa dnevnog reda. Ne može se više, kriza je.
Da sam '97. bio ministar za svojinsku transformaciju, kada je prodat deo Telekoma, i mene bi Boris smatrao danas nepristojnim. Je li tako Milane?!

marko

pre 13 godina

Zaboravio Misko da se pohvali kako je ON spasao zastavu Automobile tokom njegovog minisrtovanja kakav licimer...

Ova vlada kskva takva mogla bi da bude bolja, al je 1000% bolja od one u kokoj je uspesno radio Misko.

Miki Maus

pre 13 godina

Ahaaa, pre ovog teksta mislio sam sasvim drugacije o njemu.. Ipak je to jedan krajnje dobar i posten covek. Ima cak i neke emocije, a i priznao je da je tajkun.

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Ne, ne, g. Beko, niste vi, Miskovic i slicni ni Milosevicevi, ni Djindjicevi, ni Tadicevi tajkuni... Vi ste pre svega DB-tajkuni (i njihova deca), produzeni pipci te azdaje koja je zajasila ovu jadnu zemlju 60 godina. I kojoj ni na kraj pameti nije da sjase. A svetog Djordja nema na vidiku, prema tome, opustite se slobodno.

MUKNAVI

pre 13 godina

Sto bre izdvoji samo kicosa?Vi ste tajkuni kurta i murta..svih od reda,i sad se ganjate izmedju sebe jer puca tikva i pocinje da bazdi a nama postajete sve vise i vise interesantan target..sta mislis za sta?Ne znas.Dobro, pricekni ,pa ces ces videti!

Stevan

pre 13 godina

Beko je tipican tajkun, bivsi milosevicev politicar koji je dobro prodao svoje usluge i veze postojecim tajkunima i bez prebijene pare postao "bizmismen". Ali misko je mrtav, zato, ziveli delta misko i maneken. Nikako da objasni kako je njegova firma sa osnivackim kapitalom od 39 000 eura kupila Luku Beograd koja vredi vise stotina miliona eura. Sad se nafatirao para pa moze sebi da plati intervju sa samim sobom. Tipican politicko-poslovni virus.

dajana

pre 13 godina

Sramota!Zna se kako se gazdovalo sa povlasenim pozicijama u drzavi,dok su ljudi ginuli i ostajali bez kuca i svega sto su sticali godinama.Ali to je gospodinu relativna stvar,jedan ljudski zivot,manje vise njemu je relativna stvar.

Spiridon

pre 13 godina

Covek je potpuno u pravu. Bolje je bilo kada je sa svojim pajtosima, takodje ministrima Slobodana Milosevica - Dankom Djunicem i Miskovicem, dilovao akcije C-Marketa u kabinetu Vojislava Kostunice. To je stvarno bilo transparentno, nesto ne pominje da se i zbog toga kaje kao sto pominje Luku Beograd.

Aca

pre 13 godina

Nije vazno ciji si pre ili vise, UDBA te je izrodila u vreme Milosevica a ostali prigrlili jer su i oni iz istog gnezda osim onog kojeg ste ubili.

amater

pre 13 godina

Ovo izgleda da imamo komunisticke salonske kapitaliste protiv dece politicara komunista koji vladaju?Patrioti jedni i drugi,samo savetnici su veliko zlo,ne sposobni da prate i korektno rasudjuju svetske ekonosmke i privredne tokove.

Lazarus

pre 13 godina

Ja bih zamolio gospodina "bogatstvo je relativna stvar" Beka da objavi, ako može, svesku/rad/monografiju/šta-god o tome kako se postaje "suvlasnik Luke Beograd". Bilo bi lepo ako bi mogao da nas uputi, pošto smo mi (plebs) obične, polu-pristojne, ovce koje stvarno ne znaju i ne shvataju ništa!!!!

sto je lepo biti glup

pre 13 godina

Dokle je bilo dobro tajkuni,kao i politicari su samo otimali za sebe,e sada kada ide lose posmatraju ko ce kome sta da otme.

Aca

pre 13 godina

Nije vazno ciji si pre ili vise, UDBA te je izrodila u vreme Milosevica a ostali prigrlili jer su i oni iz istog gnezda osim onog kojeg ste ubili.

Lazarus

pre 13 godina

Ja bih zamolio gospodina "bogatstvo je relativna stvar" Beka da objavi, ako može, svesku/rad/monografiju/šta-god o tome kako se postaje "suvlasnik Luke Beograd". Bilo bi lepo ako bi mogao da nas uputi, pošto smo mi (plebs) obične, polu-pristojne, ovce koje stvarno ne znaju i ne shvataju ništa!!!!

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Ne, ne, g. Beko, niste vi, Miskovic i slicni ni Milosevicevi, ni Djindjicevi, ni Tadicevi tajkuni... Vi ste pre svega DB-tajkuni (i njihova deca), produzeni pipci te azdaje koja je zajasila ovu jadnu zemlju 60 godina. I kojoj ni na kraj pameti nije da sjase. A svetog Djordja nema na vidiku, prema tome, opustite se slobodno.

Dragan

pre 13 godina

Na stranu lične simpatije, odnosno antipatije. Ali ovovm intervju, posebno oko populizma, savetnika i svaljivanja krvice, se ne može previše toga osporiti. Dodao bih da je jurišanje na tajkune 10 godina posle rušenja Miloševića, i od kojih je 6 godina tadić predesednik, toliko neozbiljno skidanje odgovrnosti sa sopstvene uloge, da se graniči sa bezobrazlukom i potcenjivanju inteligencije birača

Stojko

pre 13 godina

Beko je tri puta ponovio nešto što svi znaju, ali mediji korumpirani reklamnim budžetima ne pominju: pravu moć i super-nepristojno bogatstvo imaju dva savetnika predsednika za PR.

Miki Maus

pre 13 godina

Ahaaa, pre ovog teksta mislio sam sasvim drugacije o njemu.. Ipak je to jedan krajnje dobar i posten covek. Ima cak i neke emocije, a i priznao je da je tajkun.

Stevan

pre 13 godina

Beko je tipican tajkun, bivsi milosevicev politicar koji je dobro prodao svoje usluge i veze postojecim tajkunima i bez prebijene pare postao "bizmismen". Ali misko je mrtav, zato, ziveli delta misko i maneken. Nikako da objasni kako je njegova firma sa osnivackim kapitalom od 39 000 eura kupila Luku Beograd koja vredi vise stotina miliona eura. Sad se nafatirao para pa moze sebi da plati intervju sa samim sobom. Tipican politicko-poslovni virus.

milan

pre 13 godina

Rekoh onoj dvojici ( Miškoviću i Nicoviću ) pre neki dan , a sad kažem i tebi: popričaj malo sa brkom iz Peći , neka ti čovek malo objasni neke stvari i on je dosada naučio nešto i imao bih još ali ......

Danilo

pre 13 godina

Upravo tako. Sve su ovo Djindjicevi, Kostunicini i Tadicevi tajkuni. Sloba je vladao sam i imao je apsolutnu moc, jedino ko je na njega imao uticaj je bila njegova supruga. Na ove danas svi redom vrse uticaj. I strani ambasadori i tajkuni i razni skriveni centri moci. Sloba je svakog tajkuna koga je stvorio mogao po kratkom postupku i da unisti, ovi danas zavise od njih, i ako bi krenuli da ih se resavaju sekli bi granu na kojoj sede. A ove price da Tajkuni ne finansiraju stranke, su za malu decu. Pa odakle im onoliki novac za kampanje i promocije. To sve debelo kosta. Da vidimo sta ce Tadic da kaze na sve ovo. Kada kazem Tadic mislim Krstic, Saper, Djilas i ostali vidljivi i nevidljivi savetnici i magovi.

anarhista

pre 13 godina

Eh, kako je tesko ovim demokratima da shvate da ste nejvise pokrali za vreme vladavine Djindjica,Kostunice,Tadica. A sad se spremite ne za ispitivanje porekla imovine nego na odmazdu onih koji su vam to omogucili uz dobru proviziju.

gladius

pre 13 godina

"Po njegovim rečima, tajkuni su zapravo najveći deo bogatstva stekli posle 5. oktobra 2000. „Ako smo uopšte nečiji ’tajkuni’, pre smo Đinđićevi, Koštuničini i Tadićevi nego Miloševićevi“, kazao je Beko. "



Treba li još nešto reći?

boban

pre 13 godina

Guverner NBS 2001. stavi protiv zakona ,deo deviznih rezervi Srbije u Evroaksis banku u Moskvi iza koje neki Srbi i Crnogorci.Ti isti upotrebe te pare i kupe Nacionalnu Stedionicu sa sve masivnim zgradama i filijalima po celoj Srbiji.Guverner NBS im dodeli eksluzivno pravo da uz procenat isplacuju staru deviznu stednju.Oni malo kasnije uz ogroman profit prodaju Stedionicu grckoj Nacionalnoj Banci.
Tako se stvaraju milioneri za 2 godine.

Evropljanin

pre 13 godina

Vidi vidi, svaki dan nam se javi po neko ko se nasao prozvanim.
A sto nam danasnji davaoc intervuja ne kaze sta je radila njegova firma Dibek sa sedistem na Studentskom trgu za vreme vladavine Slobodana Milosevica.
Sto nam ne kaze po kojoj ceni je kupovao tadasnje nemacke marke, deviznu ustedjevinu gradjana Srbije, od Beobanke?
Koji je profit tu napravio davaoc intervjua na razlici izmedju kupovne i realne cene nemacke marke?
Pusti ti mostove i demagogiju, nisu svi gradjani toliko naivni i ne poznaju stvari.

Voyager

pre 13 godina

Smejali se mi ili grdili, sve što je rekao Beko je nažalost istina i to čista. Svidjalo se to kome ili ne ali ova decenije je od ruinirane i upropaštene države napravila skroz mrtvu državu. I to nema veze sa partijama nego sa "istim" porodicama koje maltretiraju ljude poslednjih 100 godina. Pa bili oni radikali, pa komunisti, pa socijalisti, pa demokrate. Menja se samo koža. Stari bogataši su i sada bogataši, a ko je bio raja taj je to i ostalo. U rukama prvih je sve i zato sve mogu i to se zove pragmatizam. Za raju važi zakon.

Jandrija K.

pre 13 godina

Sklepajte neki mostić preko nekog potočića, pa da i to skinemo sa dnevnog reda. Ne može se više, kriza je.
Da sam '97. bio ministar za svojinsku transformaciju, kada je prodat deo Telekoma, i mene bi Boris smatrao danas nepristojnim. Je li tako Milane?!

Nevena

pre 13 godina

Jel zna neko na koji tekuci-racun moze da se uplate dobrovoljne donacije i socijalna pomoc za gospodina Beka, gospodina Miskovica i ostale?

Pomoc tajkunu

pre 13 godina

@ Pre bi se moglo reći da sam zadužen, nego bogat“, izjavio je Beko.
Evo g-dine,ja sam rad da se zamenimo,da Vam tu "silnu zaduzenost" skinem sa grbace...

Stevan

pre 13 godina

Tadiću, ovaj lepo obrisa pod tobom. E sad bi bilo pristojno i da mu uputiš izvinjenje. To se od tebe očekuje, jer to najbolje radiš.

sto je lepo biti glup

pre 13 godina

Dokle je bilo dobro tajkuni,kao i politicari su samo otimali za sebe,e sada kada ide lose posmatraju ko ce kome sta da otme.

Beogradjanin

pre 13 godina

Spremite se svi za naplatu .
Znate dobro sta ste svi radili.
Od sticunga, primarnih emisija, fonda za razvoj pa preko off-shore dilovanja bez para.
kako na foru doslo tako ce sada na foru i da ode.
Aj u zdravlje.

Milutin

pre 13 godina

A zasto onda g-dine Beko off-shore nisu potrebne najbogatijim Svedjanima (npr. vlasniku Ikea-e ili Tele2 ili Wallenberg-ovima) ? Ili na primer Bilu Gates-u ? Zasto su potrebne samo vama i vam aslicnima ? Odgovor je vrlo prost - zato sto ste prevaranti.

Dlm!

pre 13 godina

U Italiji,mislim postoji porodicna firma koja traje,da ne slazem,par stotina godina. Ti ljudi rade posteno stoljecima,i radice i ubuduce,a sve to jer se njihovo poslovanje odvija na cvrstim osnovima i nikad nece pasti u nekakvu nepremostivu duznicku krizu,jer imaju tradiciju,povjerenje od strane banaka... A kod nas za 5 godina postanes milioner,za 10 imas dugove,pa i treba da se raspadnes,jer posten covjek se nemoze obogatiti enormno za 10 godina,to se moze desiti jednoj osobi ali kad se na malom prostoru to desi u 100 slucajeva tu nesto smrdi...tako da ovi tajkuni mogu kukati,ali cini mi se da ce i kod njih biti kako doslo ,tako otislo...

amater

pre 13 godina

Ovo izgleda da imamo komunisticke salonske kapitaliste protiv dece politicara komunista koji vladaju?Patrioti jedni i drugi,samo savetnici su veliko zlo,ne sposobni da prate i korektno rasudjuju svetske ekonosmke i privredne tokove.

milan

pre 13 godina

Gospodine Beko, Vi i vama slicni prevaranti, a ne tajkuni, ste prezaduzeni jer ste bez pocetnog kapitala(neki sa dve leve opanke)nekontrolisano kupovali firme. Svaka vasa firma je kupovala sledecu firmu u veliku pomoc razno raznih kredita i fondova. Kad je doslo na videlo vasa (prevaranata) nesposobnost u vodjenju firmi, prestanak nekontrolisanih kredita, vreme da se vrate krediti i kada vise nema niko nikog da prevari doveli ste firme u bezizlane situacije koje nesposobna vlada, bojeci se socijalnih nemira, mora da tolerise i potpomaze iz raznih fondova. Ljudi vaseg kova svesno prave krizu iz koje se tesko moze izaci. Ova ili neka druga vlada mora da utvrdi koliko je svaka privatizovana firma SAMA SEBE OTPLATILA-KUPILA i da to kroz akcije uzme i kroz njihovu kontrolu finansira javnu potrosnju, a ne da neko trazi da pravite mostove... Na kraju krajeva sto bi Vi i vama slicni uopste bili bogati, narocito ne tako brzo.

Spiridon

pre 13 godina

Covek je potpuno u pravu. Bolje je bilo kada je sa svojim pajtosima, takodje ministrima Slobodana Milosevica - Dankom Djunicem i Miskovicem, dilovao akcije C-Marketa u kabinetu Vojislava Kostunice. To je stvarno bilo transparentno, nesto ne pominje da se i zbog toga kaje kao sto pominje Luku Beograd.

ky3ma

pre 13 godina

potpuno u pravu. ako je ya nesto kriv uhapsite ga i dokazite. necete. zato sto bi onda morali pohapsiti pola svojih stranaka jel? ee pa znamo. a otuda onda politicki diletantska izjava taqdica napravite most. pa jel se i saric na taj nacin moze izvuci ili je droga nelegalnija od kradje. sta kaze ministar za unuttrasnje poslove i kofere?

Zoran

pre 13 godina

Ne valja vam socijalizam, kradu, ne valja vam kapializam, kradu, ne valja vam komunizam. Vi bi da vam mama skuva rucak, ali da ne kuva kod vas na ove velike vrucine, nego da donesu skuvano i uljudno da se povuce, jer vi imate privatan zivot. To vam je 80% naroda u Srbiji.

John Dee

pre 13 godina

Jadan Beko, pa kakv smo to narod i država da ga pustimo da se ovako zlopati.
HITNO mu treba dati 2-3 milijarde evra da mu se nadje.
A davali smo i većoj fukari....

djs

pre 13 godina

G. Beko je pre svega Bebin i Čedin tajkun.

I naravno da bi želeo da vidi drugačiju vladu ... onu sa strankom čije je predizborne kampanje (ko zna čijim novcem) finansirao. A treba odplatiti i one silne limuzine i vile koje troši njegov politički adut.

Šta li će sve taj morati da odradi ako ikada ndb dođe na vlast.

jedva placamo racune

pre 13 godina

Daj idi stvarno odustani sa investicijama u luci i seli tvoj kapital iz zemlje. Idi bolje u Prag, Budimpestu, Zagreb, Sofiju... jer nemozemo vise da izdrzimo da se preko sirotinjine grbace takmicis na forbsovoj listi bogatih.

spartanac

pre 13 godina

Problem je sto su tajkuni finansirali sve partije i politicare zarad sopstvenih interesa, a ne demokratskih promena. Radili su sta hoce, stvarali monopol, ubijali zdravu konkurenciju, itd., dok se budzet drzave za potrebe javnog sektora i investicije punio prodajom firmi.
E sada, kada je sve sto je iole vredelo prodato za ban badava zarad nekih glupih i nerealnih politickih ciljeva i sopstvenih interesa, sad se dize frka. Izgore kesa!
Sada polako pocinje naplata dugova nase zemlje, para nema, narod nezadovoljan, nema sta vlada da proda i izadje iz krize...
Epa gospodo tajkuni, vi ste zadnja rupa na svirali za cerupanje, ali doslo je vreme kada ce drzava vas da osisa, jer od nas, fizickih lica koja redovno izmirujemo poreze nema jake vajde, a ako nas cepnu po dzepu, ovoga puta ima da bude gore no 5. oktobra. Zato ste tu vi, tatini pilici, dosli na cerupanje!
Da Bog da vas ocupali skroz, ja bi vas oljustio k'o krompir, dosta je udaralo na bedu i sirotinju...
Da ste malo pametniji znali bi da ce ovo da se desi, kao sto i sada vec treba da znate da od ove zemlje nikada nista nece biti...

da Bog sacuva

pre 13 godina

Ove demokrate su pravi komunisti i jos gori. Oni umesto vlast da koriste da sluze narodu oni dolaze na vlast da ceo narod sluzi njima. I u pravu je ovaj tajkun izmedju ostalog. Oni suruju i sa tajkunima isto sva javna preduzecima pljackaju i prave ogromne gubitke evropa im je dobra samo kada im daje kreditne linije i donacije. Te kredite treba vratiti, nemojmo se cuditi kada nato dodje ovde po kredite i kamate koje jednog dana necemo moci da vratimo.

emigrant

pre 13 godina

Onoga trenutka kad je Beko i Miskovic odvojio Nikolica i Vucica pa napravili SNS(Neopterecena stranka s Seseljom citaj prihvatljiva eventualno i za Zapad po onoj kad nema bolje) i Demokrate shvatile da bi u sledecem mesanju karata(citaj Izborima) mogli ostati bez tala sprema se Finalfour malo boljim citanjem Bekinog intervjua i sam nagovestava \'Otisao sam 2001 mogu ponovo i otici\' znaci evo ga u najavi novi Karic,Radulovic,Subotic,Saric,Bojevic,Maksimovic,Simovic jer u pitanju je nista drugo nego borba klanova u cilju da handri,otima,prodaje i zaduzuje Srpski narod,nema Srbija bandera koliko ih je zasluzilo da vise na njima...Molio bih Administratora da nevidi moj komentar kao govor mrznje

Brka

pre 13 godina

Pitanje za Tadića: za Karića je raspisana poternica, a ne vidim da se pokreće postupak da mu se oduzme imovina? Izgleda da Tadić preferira tajkune akademike i vlasnike univerziteta.

dajana

pre 13 godina

Sramota!Zna se kako se gazdovalo sa povlasenim pozicijama u drzavi,dok su ljudi ginuli i ostajali bez kuca i svega sto su sticali godinama.Ali to je gospodinu relativna stvar,jedan ljudski zivot,manje vise njemu je relativna stvar.

SUZAMA CU LEPITI TAPETE...!

pre 13 godina

Eto sta se desava kada gomila nesposobnih "biznismena" pokupi svo bogatstvo jedne zemlje, pa niti grize, niti drugom daje. A ciji su tajkuni, pa svoji brate, inace bi sve lepo vratili, pa se POMANSTIRILI k'o srpski Robin Hud!

bata

pre 13 godina

Gelipterska posla,posto je bogatstvo relativna stvar,sto nije probao da ga stekne radeci u nemackoj i da njima prodaje mleko skuplje nego u holandiji.Ako nasi tuzioci i poreski organi nemaju znanja kako da se postave prema gelipterima neka pitaju za savet austriske kolege,oni ce im dati vrlo jednostavan recept za to,a to je skeniranje do gole koze.Nijedna drzava na svetu nebi dozvolila nikogovicima bivseg zloglasnog rezima da uniste celu zemlju i da se jos podsmevaju.

Gligorijević

pre 13 godina

U celoj ovoj "potresnoj" ispovesti , tečni je jedino to da svi tajkuni iz Miloševićevog vremena ( opet na čelu sa miškovićem i njime) , mogu da stanu u sadašnji mali džep Miškovića . Odnosno , tačno je to da su oni zapravo koštuničini i Tadićevi ( Dinkićevi , Vlahovićevi i Milosavljevićevi ) , tajkuni .
RaDiša

Dragana

pre 13 godina

nemojte da se palite, SNS i DS su vec od starta u koaliciji, tako da tu nema neke srece po pitanju izbora. Izbora u sustini nema a eventualni izbor ce biti samo izmedju nekoliko zla, pa za koje mislimo da nanosi manje stete. Isto kao i 2000-te. Da mi je neko pricao da cu posle deset godina, gledati jos gore na vlasti, kao ove danas, ne bih mu verovala, ali me zivot potpuno demantovao. tadic i drustvo oko njega su ubedljivo najgori. Sada su zamaskirani pod plastom navodne borbe protiv narko klanova, ali kada njihova dela dodju na red, i Sarici i zemunci bice samo decje pesmice. Ko prezivi, videce, ali ce i placati dugove koje nam prave svakog sekunda.

MUKNAVI

pre 13 godina

Sto bre izdvoji samo kicosa?Vi ste tajkuni kurta i murta..svih od reda,i sad se ganjate izmedju sebe jer puca tikva i pocinje da bazdi a nama postajete sve vise i vise interesantan target..sta mislis za sta?Ne znas.Dobro, pricekni ,pa ces ces videti!

Beogradjanin

pre 13 godina

Spremite se svi za naplatu .
Znate dobro sta ste svi radili.
Od sticunga, primarnih emisija, fonda za razvoj pa preko off-shore dilovanja bez para.
kako na foru doslo tako ce sada na foru i da ode.
Aj u zdravlje.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kao prosecan gradjanin ja sam ovu foru Tadica "tajkunski most" shvatio kao licnu uvredu. Ne mozes ti meni da pare i da unistis privredu i drustvene vrednosti i da na kraju napravis glupi most.

Ko je krao ide u zatvor! Ko laze ide u zatvor! a po tome bi treba i jedni i drugi.

adje

pre 13 godina

covek sve sto je rekao je slagao samo jedno nije da su oni tadicevi ,kostunicini,dinkicevi,djelicevi,ilicevi,dodikovi tajkuni sa time se slazem,zasto ne jurite dodika koji je nepristojno bogat uz tadicevu pomoc.zasto trazite i jurite male ribe,jurite velike.

marija

pre 13 godina

Svaki dan politicari i tajkuni se preucavaju preko novina. Svaki dan neki novi zemunac, mafijas ispliva na povrsinu.
Da li se to sprovodi lustracija u Srbiji?

Esperanca

pre 13 godina

Oni koji su racunali da ce time sto ce se propisi krojiti po njihovoj meri biti vecito zasticeni, preracunali su se malo. Al tako to biva. Sto si bogatiji to si arogantniji -sto si arogantniji to lakse previdis.

Mi, kroz sticung opljackani pa tim novcem jeftino kupljeni nismo slepi i glupi iako smo bili nemocni da to sprecimo.

Easy come, easy go my friend!

Tamara

pre 13 godina

Pa kako do sad ne shvatih da sam bogata!Sta je moj dug u odnosu na njegov,prosto vam bude zao! A gde ja da odem kad mi dosadi ovo ovde kao doticnom?!

Aca Znalac

pre 13 godina

Hajde ti relativno budi na strani gde je siromastvo, pa da vas vidimo gospodo tajkuni. Čuj tajkuni, kakav naziv. Pre 100 godina sam gledao film sa Robertom De Nirom "Poslednji tajkun", a vidi ovo, kod nas se oni povampirili.

jeronimo

pre 13 godina

Javna je tajna da je Milan Beko odavno u jaaaako dobrim odnosima sa Frenkijem Simatovicem,bivsim sefom crvenih beretki iliti JSO-a(pre Legije),a poznato je svima da Legija nije smeo ni da ***** bez saglasnosti Frenkija i Stanisica.Mislite o tome,a narocito ti Dacicu.Pozdrav.

milan

pre 13 godina

A sta ako smo mi oslepeli, i zeljni hajki na te kojima bolje ide. Razmislite, pogledajte oko sebe oni za koje mislimo da im ide bolje nemaju nase simpatije cim nam ta misao dodje.Ne, necu s time nekoga da branim ali hocu da se mi sami preispitamo dali su nam pogledi i razmisljanja u redu. Tabloidi i njima slicnim da bi preziveli moraju nas (raju) da hrane sa pricama koje mi volimo da prezivljavamo. Nije u redu uvek se sa nekim porediti toga mi je vec dosta ali treba sebe sami da nagovorimo da spustimo loptu pa ce mo onda videti da u tome sto je Beko rekao ima puno logike.
Sta mene interesuje ko kakvu jahtu vozi, takve informacije nisu zato sto neko misli da su ljudi zeljni tako nesto da znaju nego samo za to da bi probudilo nase strasti, hrana za nase zivce. Ako jedan privrednik, biznismen mora da pocne da prodaje sva svoja privatna dobra, dali su to vile ili jahte nije bitno, onda dragi moji tog biznismena necemo vise dugo kao takvog cuti da je on pred propadanjem. Nije nas interes da oni propadnu, tu kod njih neko od nas radi i tom zaradom izdrzava svoju porodicu, ali sta cete mi smo uvek spremni da onoga ko nije taj epitet zasluzio mu ga prikacimo, zovemo ga "legendom", onog koji je uspeo "tajkunom" i uvek se sve vraca na onu nasu staru "da komsiji krava crkne".
Mislim da je predsednik Tadic, koji uzgred budi receno zasluzuje vise postovanja od nas svih za svoju funkciju predsednika Srbije, zagrizao u kiselu jabuku upotrebivsi izraz "nepristojno bogati" i da sigurno jos uvek ima osecaj da nije trebalo da je zagrize.

Milan

pre 13 godina

Rece i ostade ziv. Eto vam firme preuzmite obaveze.A ko stvori obaveze??? Ovakvi biznismeni bi opstali samo u Americi jer tamo sto si veci to drzava ne smije dozzvoliti da propadnes.Dobro su preslikali nacin rada.Zaduzuj se, izvlaci razliku u cijeni(ne dobit )i to je to.

marko

pre 13 godina

Zaboravio Misko da se pohvali kako je ON spasao zastavu Automobile tokom njegovog minisrtovanja kakav licimer...

Ova vlada kskva takva mogla bi da bude bolja, al je 1000% bolja od one u kokoj je uspesno radio Misko.

scarface

pre 13 godina

Jel zna neko na koji tekuci-racun moze da se uplate dobrovoljne donacije i socijalna pomoc za gospodina Beka, gospodina Miskovica i ostale?
(Nevena, 16. jun 2010 18:10)

Trebalo bi da ima! Kada sam video onu listu imovine politicara meni je to prvo palo na pamet http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Akcija-Dinar-za-predsednika/107729715941442?ref=ts, ali citajuci ovo izgleda da je pomoc potrebna svim "bezobrazno" i "nebezobrazno" bogatim ljudima ove zemlje. Fala bogu pa ima mnogo siromasnih koji ce da im pomognu i koji razumeju kako je to nemati "dovoljno"

Vrednica

pre 13 godina

Kriza je i vrh zemlje i privrede pocinje da se bave ko je kriv, dok brod tone. Vecina komentara je orijentisana na ko je kriv. Ajde da zamislimo gde vidimo privredu za 5 godina - ko je glavni poslodavac, gde su poslovi za gradjane Srbije:
1) Drzavne Firme i administracija
2) Veci i srednji kapitalisti
3) Mali privrednici ( 1-10 zaposlenih).
Na koji sektor bi ste se kladili i stavili vasu buducnost i buducnost svoje dece? Pazite sta zelite, najverovatnije cete to i dobiti, ali vam se nece puno svideti.

Simek

pre 13 godina

E kuku...ovi se svadjaju ko ima vise miliona....jadni :((( A mi smo srecni sto jedva sklapamo kraj s krajem...cime se nasa stampa zanima eeeee...davno sam u jednom filmu cuo da su dve rase na Zemlji daaaaavno izumrle...Dinosaurusi i posteni politicari...svako ko dodje na vlast islo bi copy/paste a ovi tajkuni ce uvek biti zasticeni jer pare mogu sve...a mi obicni gradjani cemo da citamo ove vesti i da gutamo knedle

Floyd

pre 13 godina

Oho! Ovo mi liči na početak konačnog obračuna!
A Predsednik, u svom stilu, brže-bolje napustio bojno polje. Sad je tema 'saradnja sa Hagom'.

zgodan trenutak

pre 13 godina

Zaista nije vam lako kada ste u tolikim dugovima, nije mi samo jasno kako ste ih napravila kada ste već toliko sposobni i vešti i što se toliko štrecate zbog svog tog nepostojećeg bogatstva.
PS. Ako želite da se rešite tolike brige znam mnoge koji bi vrlo rado preuzeli na sebe sve to breme koje nosite.

S.Jovanović

pre 13 godina

Ove bajke nam napriča, bivši Miloševićev ministar, i jedan od najbogatijih tajkuna u Srbiji ...a mi kao "veverice" treba sve da mu poverujemo...
Siroma čovek, mnogo mu teško !
Jedinu istinu je rekao, kada je pomenuo ove "nove petooktobarske" lopove na vlasti ...

Perica

pre 13 godina

Em si lopov, em bezobrazan.
Ne znam odakle ti hrabrost da polemises javno sa bilo kim o svom bogatstvu. Da posteno zaradis nisi mogao za tako kratko vreme, sa neba nije palo i sta ostaje???
Kriminal naravno, zato nemoj previse da pricas jer svi znamo gde ti je mesto.... u prdekani naravno!!

Nebojsa Bazel

pre 13 godina

LOPOV!Tako se to kaze.LOPOV si i ti i sva tvoja bratija koja ima nenormalno bogatstvo jer ni u snu niste mogli to da zaradite na posten nacin.Pomagao vam je Mlosevic a ova BANDA posle njega vam je sve to jos nafilovala.Nego da mi zaledimo sav taj vas kapital, da vas vratimo u fabrike da vi nama pokazete, kako ste brate uspeli sa SRPSKOM prosecnom platom da steknete sve ovo. Da i mi nesto naucimo. A ako ne uspete sve da dokazete, vratite sve Narodu.POSTENO?

Statisticar

pre 13 godina

Ako bi nabrajali sve sadasnje i bivse, pokojne i zive, vise i manje imbecilne politicare koji su za svoje vladavine blagosiljali Milana Beka u proteklih 20+ godina, napravili bi spisak veci od onoga na bilo kojoj izbornoj listi uoci izbora.

Licumur

pre 13 godina

Predsednik izgleda zna koliko ko ima para, samo on to tako izokola, uopšteno.

Istovremeno on i cela vlada, svi debelo slažu koliko čega imaju, pa još se hvale da su stavile te laži u javnost.

Predlažem da se oduzme sve što nije prijavljeno. Npr. ako predsednik ima ušteđeno 1€ preko onog što je prijavio, oduzeti mu odmah.

Ako ima stan na suprugu, takođe oduzeti odmah.

Od oduzetog napraviti "političarski most". Eto nama mostova kao u Londonu.

Nije problem predsedniku što je neko iz njegove vlade/koalicije baveći se politikom zaradio milione €, ali je problem što je neko drugi zaradio desetine miliona €.

I umesto da upošljava ljude, pokreće privredu, stvara novu vrednost, on sedi, čeka, sve propada i onda će da klepi nekog ko je zaradio - a on mu to dozvolili.

Tako se ne vodi država, tako se ne vodi ni domaćinstvo, tako sve propada. Glupe izjave neće ojačati vrednost dinara, niti će uposliti ljude. Glupe izjave ne prave nasipe, niti puteve, niti mostove.

Nemoj da je neko rekao da on, kao predsednik, nema nadležnosti. Ima i nadležnosti, i odgovornosti.

Od "život ne može da čeka", ostala je suština - uništimo život u Srbiji. Od "za evropsku Srbiju", ostalo je "Kosovo je Srbija". Od "pasoša za Evropu", ostala je rupa na Balkanu. Od 200k novih radnih mesta imamo 200k manje radnih mesta. Zapravo sve što su napisali u programu pred izbore je jedna velika laž. To je nikom ništa, jel. Treba da ga je sramota svaki put kad izgovori bilo koju rečenicu koja u sebi ima slovo "đ".

Ivan

pre 13 godina

Beko da bude predsednik,Mišković - premijer,brka da se vrati u zemlju i da se postavi za ministra finansija,Kole - ministar spoljnih poslova,da dovedu ljude kojima veruju (ne ove političare,već svoje poslovne partnere),i da ih rasporede na čelo državnih preduzeća...
Obrazloženje:
Dovoljno su bogati da verujem da im više I ne treba.Ionako su već vlasnici svega što iole valja u ovoj zemlji.Kakvi mostovi,kakve donacije,lepo ih stavimo zvanično na vlast (kojom ionako upravljaju),i posklanjamo ove derikože (ne mislim neku određenu stranku,mislim na SVE političke stranke u zemlji),jer po mom mišljenju,ko god da je na vlasti,isto će nam biti,samo će da kradu I otimaju.Svi su zajedno ovo sranje I napravili,I toliko su umešani u sve,da jednostavno I ne smeju da udare jedni na druge onako kako treba.Iskreno me je sramota da gledam skupštinu,ovako bi bar ličila na nešto,bar bi svi bili trezni I pismeni.Grehota onih silnih laptopova ,verovatno samo pikaju karte na njima…bolje da se daju nekoj školi ili tako nešto.Kladim se da bi Srbija izašla iz krize za 5 godina I bila najveća sila na Balkanu,ako ne I šire.Privatizujemo sve,I plako krenemo od nule,ali sa poslovnom ekipom na čelu.Ionako smo već na nuli. Možemo mi sve njih da pljujemo koliko god hoćemo,ali,činjenica je da su se obogatili u najgorem mogućem trenutku u Srpskoj istoriji,što znači da nisu ni glupi ni nesposobni.Kako su to uradili,i da li je legalno ili ne,to niti znamo,niti će moći bilo ko da dokaže,jer bi to trebalo da dokazuju oni koji su im to i omogućili (političari),a neizvodljivo je dsa to urade a da se I sami ne iskompromituju.Imovinsko stanje im znamo,šta rade znamo,čega su sve vlasnici znamo,što ne mogu da kažem za 70% političara.Ne branim nikoga od njih,ali ako krenemo dalje ovako kako smo krenuli,il će biti građanski rat,ili će oni u zatvor a ovi će da izdele njihovu imovinu ili će nama da je prodaju na nekoj aukciji.Pokrenula bi se industrija,bilo bi posla….Malo je zastrašujuće ali, razmislite…meni ima smisla. A I nemamo više šta da izgubimo…

Zoran

pre 13 godina

Poceo Tajkun da kuka,
sta onda ja da radim?

Bar sam ja u necemu bolji.
Ja kukam 20 god.,a on tek sad poceo...pih.

Ako mu nije vise dobro ovde,sto ne ode preko?

Otis'o bi on,da preko nema zakona...
Dobro je i u Srbiji,bez zakona,i ovaca za sisanje,
tj. gradjana.

miodrag

pre 13 godina

...samo vas slusam (citam) i mislim se, zasto li ja nisam na njegovom mestu,pa da mene ovako komentarisete.... ja licno zavidim coveku na njegovoj sposobnosti i uspesnosti.. ko je nama kriv sto se nismo snasli.........?(sami sebi smo krivi)

Aca

pre 13 godina

Nije vazno ciji si pre ili vise, UDBA te je izrodila u vreme Milosevica a ostali prigrlili jer su i oni iz istog gnezda osim onog kojeg ste ubili.

Posmatrac, NL

pre 13 godina

Ne, ne, g. Beko, niste vi, Miskovic i slicni ni Milosevicevi, ni Djindjicevi, ni Tadicevi tajkuni... Vi ste pre svega DB-tajkuni (i njihova deca), produzeni pipci te azdaje koja je zajasila ovu jadnu zemlju 60 godina. I kojoj ni na kraj pameti nije da sjase. A svetog Djordja nema na vidiku, prema tome, opustite se slobodno.

Zoran

pre 13 godina

Ne valja vam socijalizam, kradu, ne valja vam kapializam, kradu, ne valja vam komunizam. Vi bi da vam mama skuva rucak, ali da ne kuva kod vas na ove velike vrucine, nego da donesu skuvano i uljudno da se povuce, jer vi imate privatan zivot. To vam je 80% naroda u Srbiji.

Lazarus

pre 13 godina

Ja bih zamolio gospodina "bogatstvo je relativna stvar" Beka da objavi, ako može, svesku/rad/monografiju/šta-god o tome kako se postaje "suvlasnik Luke Beograd". Bilo bi lepo ako bi mogao da nas uputi, pošto smo mi (plebs) obične, polu-pristojne, ovce koje stvarno ne znaju i ne shvataju ništa!!!!

marko

pre 13 godina

Zaboravio Misko da se pohvali kako je ON spasao zastavu Automobile tokom njegovog minisrtovanja kakav licimer...

Ova vlada kskva takva mogla bi da bude bolja, al je 1000% bolja od one u kokoj je uspesno radio Misko.

Beogradjanin

pre 13 godina

Spremite se svi za naplatu .
Znate dobro sta ste svi radili.
Od sticunga, primarnih emisija, fonda za razvoj pa preko off-shore dilovanja bez para.
kako na foru doslo tako ce sada na foru i da ode.
Aj u zdravlje.

Beogradjanin

pre 13 godina

Spremite se svi za naplatu .
Znate dobro sta ste svi radili.
Od sticunga, primarnih emisija, fonda za razvoj pa preko off-shore dilovanja bez para.
kako na foru doslo tako ce sada na foru i da ode.
Aj u zdravlje.

djs

pre 13 godina

G. Beko je pre svega Bebin i Čedin tajkun.

I naravno da bi želeo da vidi drugačiju vladu ... onu sa strankom čije je predizborne kampanje (ko zna čijim novcem) finansirao. A treba odplatiti i one silne limuzine i vile koje troši njegov politički adut.

Šta li će sve taj morati da odradi ako ikada ndb dođe na vlast.

Danilo

pre 13 godina

Upravo tako. Sve su ovo Djindjicevi, Kostunicini i Tadicevi tajkuni. Sloba je vladao sam i imao je apsolutnu moc, jedino ko je na njega imao uticaj je bila njegova supruga. Na ove danas svi redom vrse uticaj. I strani ambasadori i tajkuni i razni skriveni centri moci. Sloba je svakog tajkuna koga je stvorio mogao po kratkom postupku i da unisti, ovi danas zavise od njih, i ako bi krenuli da ih se resavaju sekli bi granu na kojoj sede. A ove price da Tajkuni ne finansiraju stranke, su za malu decu. Pa odakle im onoliki novac za kampanje i promocije. To sve debelo kosta. Da vidimo sta ce Tadic da kaze na sve ovo. Kada kazem Tadic mislim Krstic, Saper, Djilas i ostali vidljivi i nevidljivi savetnici i magovi.

milan

pre 13 godina

Gospodine Beko, Vi i vama slicni prevaranti, a ne tajkuni, ste prezaduzeni jer ste bez pocetnog kapitala(neki sa dve leve opanke)nekontrolisano kupovali firme. Svaka vasa firma je kupovala sledecu firmu u veliku pomoc razno raznih kredita i fondova. Kad je doslo na videlo vasa (prevaranata) nesposobnost u vodjenju firmi, prestanak nekontrolisanih kredita, vreme da se vrate krediti i kada vise nema niko nikog da prevari doveli ste firme u bezizlane situacije koje nesposobna vlada, bojeci se socijalnih nemira, mora da tolerise i potpomaze iz raznih fondova. Ljudi vaseg kova svesno prave krizu iz koje se tesko moze izaci. Ova ili neka druga vlada mora da utvrdi koliko je svaka privatizovana firma SAMA SEBE OTPLATILA-KUPILA i da to kroz akcije uzme i kroz njihovu kontrolu finansira javnu potrosnju, a ne da neko trazi da pravite mostove... Na kraju krajeva sto bi Vi i vama slicni uopste bili bogati, narocito ne tako brzo.

dajana

pre 13 godina

Sramota!Zna se kako se gazdovalo sa povlasenim pozicijama u drzavi,dok su ljudi ginuli i ostajali bez kuca i svega sto su sticali godinama.Ali to je gospodinu relativna stvar,jedan ljudski zivot,manje vise njemu je relativna stvar.

John Dee

pre 13 godina

Jadan Beko, pa kakv smo to narod i država da ga pustimo da se ovako zlopati.
HITNO mu treba dati 2-3 milijarde evra da mu se nadje.
A davali smo i većoj fukari....

Gligorijević

pre 13 godina

U celoj ovoj "potresnoj" ispovesti , tečni je jedino to da svi tajkuni iz Miloševićevog vremena ( opet na čelu sa miškovićem i njime) , mogu da stanu u sadašnji mali džep Miškovića . Odnosno , tačno je to da su oni zapravo koštuničini i Tadićevi ( Dinkićevi , Vlahovićevi i Milosavljevićevi ) , tajkuni .
RaDiša

Milutin

pre 13 godina

A zasto onda g-dine Beko off-shore nisu potrebne najbogatijim Svedjanima (npr. vlasniku Ikea-e ili Tele2 ili Wallenberg-ovima) ? Ili na primer Bilu Gates-u ? Zasto su potrebne samo vama i vam aslicnima ? Odgovor je vrlo prost - zato sto ste prevaranti.

Stevan

pre 13 godina

Beko je tipican tajkun, bivsi milosevicev politicar koji je dobro prodao svoje usluge i veze postojecim tajkunima i bez prebijene pare postao "bizmismen". Ali misko je mrtav, zato, ziveli delta misko i maneken. Nikako da objasni kako je njegova firma sa osnivackim kapitalom od 39 000 eura kupila Luku Beograd koja vredi vise stotina miliona eura. Sad se nafatirao para pa moze sebi da plati intervju sa samim sobom. Tipican politicko-poslovni virus.

milan

pre 13 godina

A sta ako smo mi oslepeli, i zeljni hajki na te kojima bolje ide. Razmislite, pogledajte oko sebe oni za koje mislimo da im ide bolje nemaju nase simpatije cim nam ta misao dodje.Ne, necu s time nekoga da branim ali hocu da se mi sami preispitamo dali su nam pogledi i razmisljanja u redu. Tabloidi i njima slicnim da bi preziveli moraju nas (raju) da hrane sa pricama koje mi volimo da prezivljavamo. Nije u redu uvek se sa nekim porediti toga mi je vec dosta ali treba sebe sami da nagovorimo da spustimo loptu pa ce mo onda videti da u tome sto je Beko rekao ima puno logike.
Sta mene interesuje ko kakvu jahtu vozi, takve informacije nisu zato sto neko misli da su ljudi zeljni tako nesto da znaju nego samo za to da bi probudilo nase strasti, hrana za nase zivce. Ako jedan privrednik, biznismen mora da pocne da prodaje sva svoja privatna dobra, dali su to vile ili jahte nije bitno, onda dragi moji tog biznismena necemo vise dugo kao takvog cuti da je on pred propadanjem. Nije nas interes da oni propadnu, tu kod njih neko od nas radi i tom zaradom izdrzava svoju porodicu, ali sta cete mi smo uvek spremni da onoga ko nije taj epitet zasluzio mu ga prikacimo, zovemo ga "legendom", onog koji je uspeo "tajkunom" i uvek se sve vraca na onu nasu staru "da komsiji krava crkne".
Mislim da je predsednik Tadic, koji uzgred budi receno zasluzuje vise postovanja od nas svih za svoju funkciju predsednika Srbije, zagrizao u kiselu jabuku upotrebivsi izraz "nepristojno bogati" i da sigurno jos uvek ima osecaj da nije trebalo da je zagrize.

Voyager

pre 13 godina

Smejali se mi ili grdili, sve što je rekao Beko je nažalost istina i to čista. Svidjalo se to kome ili ne ali ova decenije je od ruinirane i upropaštene države napravila skroz mrtvu državu. I to nema veze sa partijama nego sa "istim" porodicama koje maltretiraju ljude poslednjih 100 godina. Pa bili oni radikali, pa komunisti, pa socijalisti, pa demokrate. Menja se samo koža. Stari bogataši su i sada bogataši, a ko je bio raja taj je to i ostalo. U rukama prvih je sve i zato sve mogu i to se zove pragmatizam. Za raju važi zakon.

marija

pre 13 godina

Svaki dan politicari i tajkuni se preucavaju preko novina. Svaki dan neki novi zemunac, mafijas ispliva na povrsinu.
Da li se to sprovodi lustracija u Srbiji?

Spiridon

pre 13 godina

Covek je potpuno u pravu. Bolje je bilo kada je sa svojim pajtosima, takodje ministrima Slobodana Milosevica - Dankom Djunicem i Miskovicem, dilovao akcije C-Marketa u kabinetu Vojislava Kostunice. To je stvarno bilo transparentno, nesto ne pominje da se i zbog toga kaje kao sto pominje Luku Beograd.

Dragan

pre 13 godina

Na stranu lične simpatije, odnosno antipatije. Ali ovovm intervju, posebno oko populizma, savetnika i svaljivanja krvice, se ne može previše toga osporiti. Dodao bih da je jurišanje na tajkune 10 godina posle rušenja Miloševića, i od kojih je 6 godina tadić predesednik, toliko neozbiljno skidanje odgovrnosti sa sopstvene uloge, da se graniči sa bezobrazlukom i potcenjivanju inteligencije birača

Stojko

pre 13 godina

Beko je tri puta ponovio nešto što svi znaju, ali mediji korumpirani reklamnim budžetima ne pominju: pravu moć i super-nepristojno bogatstvo imaju dva savetnika predsednika za PR.

anarhista

pre 13 godina

Eh, kako je tesko ovim demokratima da shvate da ste nejvise pokrali za vreme vladavine Djindjica,Kostunice,Tadica. A sad se spremite ne za ispitivanje porekla imovine nego na odmazdu onih koji su vam to omogucili uz dobru proviziju.

MUKNAVI

pre 13 godina

Sto bre izdvoji samo kicosa?Vi ste tajkuni kurta i murta..svih od reda,i sad se ganjate izmedju sebe jer puca tikva i pocinje da bazdi a nama postajete sve vise i vise interesantan target..sta mislis za sta?Ne znas.Dobro, pricekni ,pa ces ces videti!

Evropljanin

pre 13 godina

Vidi vidi, svaki dan nam se javi po neko ko se nasao prozvanim.
A sto nam danasnji davaoc intervuja ne kaze sta je radila njegova firma Dibek sa sedistem na Studentskom trgu za vreme vladavine Slobodana Milosevica.
Sto nam ne kaze po kojoj ceni je kupovao tadasnje nemacke marke, deviznu ustedjevinu gradjana Srbije, od Beobanke?
Koji je profit tu napravio davaoc intervjua na razlici izmedju kupovne i realne cene nemacke marke?
Pusti ti mostove i demagogiju, nisu svi gradjani toliko naivni i ne poznaju stvari.

adje

pre 13 godina

covek sve sto je rekao je slagao samo jedno nije da su oni tadicevi ,kostunicini,dinkicevi,djelicevi,ilicevi,dodikovi tajkuni sa time se slazem,zasto ne jurite dodika koji je nepristojno bogat uz tadicevu pomoc.zasto trazite i jurite male ribe,jurite velike.

jeronimo

pre 13 godina

Javna je tajna da je Milan Beko odavno u jaaaako dobrim odnosima sa Frenkijem Simatovicem,bivsim sefom crvenih beretki iliti JSO-a(pre Legije),a poznato je svima da Legija nije smeo ni da ***** bez saglasnosti Frenkija i Stanisica.Mislite o tome,a narocito ti Dacicu.Pozdrav.

gladius

pre 13 godina

"Po njegovim rečima, tajkuni su zapravo najveći deo bogatstva stekli posle 5. oktobra 2000. „Ako smo uopšte nečiji ’tajkuni’, pre smo Đinđićevi, Koštuničini i Tadićevi nego Miloševićevi“, kazao je Beko. "



Treba li još nešto reći?

Dlm!

pre 13 godina

U Italiji,mislim postoji porodicna firma koja traje,da ne slazem,par stotina godina. Ti ljudi rade posteno stoljecima,i radice i ubuduce,a sve to jer se njihovo poslovanje odvija na cvrstim osnovima i nikad nece pasti u nekakvu nepremostivu duznicku krizu,jer imaju tradiciju,povjerenje od strane banaka... A kod nas za 5 godina postanes milioner,za 10 imas dugove,pa i treba da se raspadnes,jer posten covjek se nemoze obogatiti enormno za 10 godina,to se moze desiti jednoj osobi ali kad se na malom prostoru to desi u 100 slucajeva tu nesto smrdi...tako da ovi tajkuni mogu kukati,ali cini mi se da ce i kod njih biti kako doslo ,tako otislo...

da Bog sacuva

pre 13 godina

Ove demokrate su pravi komunisti i jos gori. Oni umesto vlast da koriste da sluze narodu oni dolaze na vlast da ceo narod sluzi njima. I u pravu je ovaj tajkun izmedju ostalog. Oni suruju i sa tajkunima isto sva javna preduzecima pljackaju i prave ogromne gubitke evropa im je dobra samo kada im daje kreditne linije i donacije. Te kredite treba vratiti, nemojmo se cuditi kada nato dodje ovde po kredite i kamate koje jednog dana necemo moci da vratimo.

Nevena

pre 13 godina

Jel zna neko na koji tekuci-racun moze da se uplate dobrovoljne donacije i socijalna pomoc za gospodina Beka, gospodina Miskovica i ostale?

Milan

pre 13 godina

Rece i ostade ziv. Eto vam firme preuzmite obaveze.A ko stvori obaveze??? Ovakvi biznismeni bi opstali samo u Americi jer tamo sto si veci to drzava ne smije dozzvoliti da propadnes.Dobro su preslikali nacin rada.Zaduzuj se, izvlaci razliku u cijeni(ne dobit )i to je to.

Vrednica

pre 13 godina

Kriza je i vrh zemlje i privrede pocinje da se bave ko je kriv, dok brod tone. Vecina komentara je orijentisana na ko je kriv. Ajde da zamislimo gde vidimo privredu za 5 godina - ko je glavni poslodavac, gde su poslovi za gradjane Srbije:
1) Drzavne Firme i administracija
2) Veci i srednji kapitalisti
3) Mali privrednici ( 1-10 zaposlenih).
Na koji sektor bi ste se kladili i stavili vasu buducnost i buducnost svoje dece? Pazite sta zelite, najverovatnije cete to i dobiti, ali vam se nece puno svideti.

bata

pre 13 godina

Gelipterska posla,posto je bogatstvo relativna stvar,sto nije probao da ga stekne radeci u nemackoj i da njima prodaje mleko skuplje nego u holandiji.Ako nasi tuzioci i poreski organi nemaju znanja kako da se postave prema gelipterima neka pitaju za savet austriske kolege,oni ce im dati vrlo jednostavan recept za to,a to je skeniranje do gole koze.Nijedna drzava na svetu nebi dozvolila nikogovicima bivseg zloglasnog rezima da uniste celu zemlju i da se jos podsmevaju.

Jandrija K.

pre 13 godina

Sklepajte neki mostić preko nekog potočića, pa da i to skinemo sa dnevnog reda. Ne može se više, kriza je.
Da sam '97. bio ministar za svojinsku transformaciju, kada je prodat deo Telekoma, i mene bi Boris smatrao danas nepristojnim. Je li tako Milane?!

spartanac

pre 13 godina

Problem je sto su tajkuni finansirali sve partije i politicare zarad sopstvenih interesa, a ne demokratskih promena. Radili su sta hoce, stvarali monopol, ubijali zdravu konkurenciju, itd., dok se budzet drzave za potrebe javnog sektora i investicije punio prodajom firmi.
E sada, kada je sve sto je iole vredelo prodato za ban badava zarad nekih glupih i nerealnih politickih ciljeva i sopstvenih interesa, sad se dize frka. Izgore kesa!
Sada polako pocinje naplata dugova nase zemlje, para nema, narod nezadovoljan, nema sta vlada da proda i izadje iz krize...
Epa gospodo tajkuni, vi ste zadnja rupa na svirali za cerupanje, ali doslo je vreme kada ce drzava vas da osisa, jer od nas, fizickih lica koja redovno izmirujemo poreze nema jake vajde, a ako nas cepnu po dzepu, ovoga puta ima da bude gore no 5. oktobra. Zato ste tu vi, tatini pilici, dosli na cerupanje!
Da Bog da vas ocupali skroz, ja bi vas oljustio k'o krompir, dosta je udaralo na bedu i sirotinju...
Da ste malo pametniji znali bi da ce ovo da se desi, kao sto i sada vec treba da znate da od ove zemlje nikada nista nece biti...

jedva placamo racune

pre 13 godina

Daj idi stvarno odustani sa investicijama u luci i seli tvoj kapital iz zemlje. Idi bolje u Prag, Budimpestu, Zagreb, Sofiju... jer nemozemo vise da izdrzimo da se preko sirotinjine grbace takmicis na forbsovoj listi bogatih.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Kao prosecan gradjanin ja sam ovu foru Tadica "tajkunski most" shvatio kao licnu uvredu. Ne mozes ti meni da pare i da unistis privredu i drustvene vrednosti i da na kraju napravis glupi most.

Ko je krao ide u zatvor! Ko laze ide u zatvor! a po tome bi treba i jedni i drugi.

emigrant

pre 13 godina

Onoga trenutka kad je Beko i Miskovic odvojio Nikolica i Vucica pa napravili SNS(Neopterecena stranka s Seseljom citaj prihvatljiva eventualno i za Zapad po onoj kad nema bolje) i Demokrate shvatile da bi u sledecem mesanju karata(citaj Izborima) mogli ostati bez tala sprema se Finalfour malo boljim citanjem Bekinog intervjua i sam nagovestava \'Otisao sam 2001 mogu ponovo i otici\' znaci evo ga u najavi novi Karic,Radulovic,Subotic,Saric,Bojevic,Maksimovic,Simovic jer u pitanju je nista drugo nego borba klanova u cilju da handri,otima,prodaje i zaduzuje Srpski narod,nema Srbija bandera koliko ih je zasluzilo da vise na njima...Molio bih Administratora da nevidi moj komentar kao govor mrznje

amater

pre 13 godina

Ovo izgleda da imamo komunisticke salonske kapitaliste protiv dece politicara komunista koji vladaju?Patrioti jedni i drugi,samo savetnici su veliko zlo,ne sposobni da prate i korektno rasudjuju svetske ekonosmke i privredne tokove.

SUZAMA CU LEPITI TAPETE...!

pre 13 godina

Eto sta se desava kada gomila nesposobnih "biznismena" pokupi svo bogatstvo jedne zemlje, pa niti grize, niti drugom daje. A ciji su tajkuni, pa svoji brate, inace bi sve lepo vratili, pa se POMANSTIRILI k'o srpski Robin Hud!

scarface

pre 13 godina

Jel zna neko na koji tekuci-racun moze da se uplate dobrovoljne donacije i socijalna pomoc za gospodina Beka, gospodina Miskovica i ostale?
(Nevena, 16. jun 2010 18:10)

Trebalo bi da ima! Kada sam video onu listu imovine politicara meni je to prvo palo na pamet http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Akcija-Dinar-za-predsednika/107729715941442?ref=ts, ali citajuci ovo izgleda da je pomoc potrebna svim "bezobrazno" i "nebezobrazno" bogatim ljudima ove zemlje. Fala bogu pa ima mnogo siromasnih koji ce da im pomognu i koji razumeju kako je to nemati "dovoljno"

Aca Znalac

pre 13 godina

Hajde ti relativno budi na strani gde je siromastvo, pa da vas vidimo gospodo tajkuni. Čuj tajkuni, kakav naziv. Pre 100 godina sam gledao film sa Robertom De Nirom "Poslednji tajkun", a vidi ovo, kod nas se oni povampirili.

Simek

pre 13 godina

E kuku...ovi se svadjaju ko ima vise miliona....jadni :((( A mi smo srecni sto jedva sklapamo kraj s krajem...cime se nasa stampa zanima eeeee...davno sam u jednom filmu cuo da su dve rase na Zemlji daaaaavno izumrle...Dinosaurusi i posteni politicari...svako ko dodje na vlast islo bi copy/paste a ovi tajkuni ce uvek biti zasticeni jer pare mogu sve...a mi obicni gradjani cemo da citamo ove vesti i da gutamo knedle

Ivan

pre 13 godina

Beko da bude predsednik,Mišković - premijer,brka da se vrati u zemlju i da se postavi za ministra finansija,Kole - ministar spoljnih poslova,da dovedu ljude kojima veruju (ne ove političare,već svoje poslovne partnere),i da ih rasporede na čelo državnih preduzeća...
Obrazloženje:
Dovoljno su bogati da verujem da im više I ne treba.Ionako su već vlasnici svega što iole valja u ovoj zemlji.Kakvi mostovi,kakve donacije,lepo ih stavimo zvanično na vlast (kojom ionako upravljaju),i posklanjamo ove derikože (ne mislim neku određenu stranku,mislim na SVE političke stranke u zemlji),jer po mom mišljenju,ko god da je na vlasti,isto će nam biti,samo će da kradu I otimaju.Svi su zajedno ovo sranje I napravili,I toliko su umešani u sve,da jednostavno I ne smeju da udare jedni na druge onako kako treba.Iskreno me je sramota da gledam skupštinu,ovako bi bar ličila na nešto,bar bi svi bili trezni I pismeni.Grehota onih silnih laptopova ,verovatno samo pikaju karte na njima…bolje da se daju nekoj školi ili tako nešto.Kladim se da bi Srbija izašla iz krize za 5 godina I bila najveća sila na Balkanu,ako ne I šire.Privatizujemo sve,I plako krenemo od nule,ali sa poslovnom ekipom na čelu.Ionako smo već na nuli. Možemo mi sve njih da pljujemo koliko god hoćemo,ali,činjenica je da su se obogatili u najgorem mogućem trenutku u Srpskoj istoriji,što znači da nisu ni glupi ni nesposobni.Kako su to uradili,i da li je legalno ili ne,to niti znamo,niti će moći bilo ko da dokaže,jer bi to trebalo da dokazuju oni koji su im to i omogućili (političari),a neizvodljivo je dsa to urade a da se I sami ne iskompromituju.Imovinsko stanje im znamo,šta rade znamo,čega su sve vlasnici znamo,što ne mogu da kažem za 70% političara.Ne branim nikoga od njih,ali ako krenemo dalje ovako kako smo krenuli,il će biti građanski rat,ili će oni u zatvor a ovi će da izdele njihovu imovinu ili će nama da je prodaju na nekoj aukciji.Pokrenula bi se industrija,bilo bi posla….Malo je zastrašujuće ali, razmislite…meni ima smisla. A I nemamo više šta da izgubimo…

Miki Maus

pre 13 godina

Ahaaa, pre ovog teksta mislio sam sasvim drugacije o njemu.. Ipak je to jedan krajnje dobar i posten covek. Ima cak i neke emocije, a i priznao je da je tajkun.

Pomoc tajkunu

pre 13 godina

@ Pre bi se moglo reći da sam zadužen, nego bogat“, izjavio je Beko.
Evo g-dine,ja sam rad da se zamenimo,da Vam tu "silnu zaduzenost" skinem sa grbace...

boban

pre 13 godina

Guverner NBS 2001. stavi protiv zakona ,deo deviznih rezervi Srbije u Evroaksis banku u Moskvi iza koje neki Srbi i Crnogorci.Ti isti upotrebe te pare i kupe Nacionalnu Stedionicu sa sve masivnim zgradama i filijalima po celoj Srbiji.Guverner NBS im dodeli eksluzivno pravo da uz procenat isplacuju staru deviznu stednju.Oni malo kasnije uz ogroman profit prodaju Stedionicu grckoj Nacionalnoj Banci.
Tako se stvaraju milioneri za 2 godine.

Brka

pre 13 godina

Pitanje za Tadića: za Karića je raspisana poternica, a ne vidim da se pokreće postupak da mu se oduzme imovina? Izgleda da Tadić preferira tajkune akademike i vlasnike univerziteta.

Perica

pre 13 godina

Em si lopov, em bezobrazan.
Ne znam odakle ti hrabrost da polemises javno sa bilo kim o svom bogatstvu. Da posteno zaradis nisi mogao za tako kratko vreme, sa neba nije palo i sta ostaje???
Kriminal naravno, zato nemoj previse da pricas jer svi znamo gde ti je mesto.... u prdekani naravno!!

milan

pre 13 godina

Rekoh onoj dvojici ( Miškoviću i Nicoviću ) pre neki dan , a sad kažem i tebi: popričaj malo sa brkom iz Peći , neka ti čovek malo objasni neke stvari i on je dosada naučio nešto i imao bih još ali ......

ky3ma

pre 13 godina

potpuno u pravu. ako je ya nesto kriv uhapsite ga i dokazite. necete. zato sto bi onda morali pohapsiti pola svojih stranaka jel? ee pa znamo. a otuda onda politicki diletantska izjava taqdica napravite most. pa jel se i saric na taj nacin moze izvuci ili je droga nelegalnija od kradje. sta kaze ministar za unuttrasnje poslove i kofere?

Statisticar

pre 13 godina

Ako bi nabrajali sve sadasnje i bivse, pokojne i zive, vise i manje imbecilne politicare koji su za svoje vladavine blagosiljali Milana Beka u proteklih 20+ godina, napravili bi spisak veci od onoga na bilo kojoj izbornoj listi uoci izbora.

miodrag

pre 13 godina

...samo vas slusam (citam) i mislim se, zasto li ja nisam na njegovom mestu,pa da mene ovako komentarisete.... ja licno zavidim coveku na njegovoj sposobnosti i uspesnosti.. ko je nama kriv sto se nismo snasli.........?(sami sebi smo krivi)

sto je lepo biti glup

pre 13 godina

Dokle je bilo dobro tajkuni,kao i politicari su samo otimali za sebe,e sada kada ide lose posmatraju ko ce kome sta da otme.

Stevan

pre 13 godina

Tadiću, ovaj lepo obrisa pod tobom. E sad bi bilo pristojno i da mu uputiš izvinjenje. To se od tebe očekuje, jer to najbolje radiš.

Tamara

pre 13 godina

Pa kako do sad ne shvatih da sam bogata!Sta je moj dug u odnosu na njegov,prosto vam bude zao! A gde ja da odem kad mi dosadi ovo ovde kao doticnom?!

Dragana

pre 13 godina

nemojte da se palite, SNS i DS su vec od starta u koaliciji, tako da tu nema neke srece po pitanju izbora. Izbora u sustini nema a eventualni izbor ce biti samo izmedju nekoliko zla, pa za koje mislimo da nanosi manje stete. Isto kao i 2000-te. Da mi je neko pricao da cu posle deset godina, gledati jos gore na vlasti, kao ove danas, ne bih mu verovala, ali me zivot potpuno demantovao. tadic i drustvo oko njega su ubedljivo najgori. Sada su zamaskirani pod plastom navodne borbe protiv narko klanova, ali kada njihova dela dodju na red, i Sarici i zemunci bice samo decje pesmice. Ko prezivi, videce, ali ce i placati dugove koje nam prave svakog sekunda.

zgodan trenutak

pre 13 godina

Zaista nije vam lako kada ste u tolikim dugovima, nije mi samo jasno kako ste ih napravila kada ste već toliko sposobni i vešti i što se toliko štrecate zbog svog tog nepostojećeg bogatstva.
PS. Ako želite da se rešite tolike brige znam mnoge koji bi vrlo rado preuzeli na sebe sve to breme koje nosite.

Esperanca

pre 13 godina

Oni koji su racunali da ce time sto ce se propisi krojiti po njihovoj meri biti vecito zasticeni, preracunali su se malo. Al tako to biva. Sto si bogatiji to si arogantniji -sto si arogantniji to lakse previdis.

Mi, kroz sticung opljackani pa tim novcem jeftino kupljeni nismo slepi i glupi iako smo bili nemocni da to sprecimo.

Easy come, easy go my friend!

Nebojsa Bazel

pre 13 godina

LOPOV!Tako se to kaze.LOPOV si i ti i sva tvoja bratija koja ima nenormalno bogatstvo jer ni u snu niste mogli to da zaradite na posten nacin.Pomagao vam je Mlosevic a ova BANDA posle njega vam je sve to jos nafilovala.Nego da mi zaledimo sav taj vas kapital, da vas vratimo u fabrike da vi nama pokazete, kako ste brate uspeli sa SRPSKOM prosecnom platom da steknete sve ovo. Da i mi nesto naucimo. A ako ne uspete sve da dokazete, vratite sve Narodu.POSTENO?

Licumur

pre 13 godina

Predsednik izgleda zna koliko ko ima para, samo on to tako izokola, uopšteno.

Istovremeno on i cela vlada, svi debelo slažu koliko čega imaju, pa još se hvale da su stavile te laži u javnost.

Predlažem da se oduzme sve što nije prijavljeno. Npr. ako predsednik ima ušteđeno 1€ preko onog što je prijavio, oduzeti mu odmah.

Ako ima stan na suprugu, takođe oduzeti odmah.

Od oduzetog napraviti "političarski most". Eto nama mostova kao u Londonu.

Nije problem predsedniku što je neko iz njegove vlade/koalicije baveći se politikom zaradio milione €, ali je problem što je neko drugi zaradio desetine miliona €.

I umesto da upošljava ljude, pokreće privredu, stvara novu vrednost, on sedi, čeka, sve propada i onda će da klepi nekog ko je zaradio - a on mu to dozvolili.

Tako se ne vodi država, tako se ne vodi ni domaćinstvo, tako sve propada. Glupe izjave neće ojačati vrednost dinara, niti će uposliti ljude. Glupe izjave ne prave nasipe, niti puteve, niti mostove.

Nemoj da je neko rekao da on, kao predsednik, nema nadležnosti. Ima i nadležnosti, i odgovornosti.

Od "život ne može da čeka", ostala je suština - uništimo život u Srbiji. Od "za evropsku Srbiju", ostalo je "Kosovo je Srbija". Od "pasoša za Evropu", ostala je rupa na Balkanu. Od 200k novih radnih mesta imamo 200k manje radnih mesta. Zapravo sve što su napisali u programu pred izbore je jedna velika laž. To je nikom ništa, jel. Treba da ga je sramota svaki put kad izgovori bilo koju rečenicu koja u sebi ima slovo "đ".

Floyd

pre 13 godina

Oho! Ovo mi liči na početak konačnog obračuna!
A Predsednik, u svom stilu, brže-bolje napustio bojno polje. Sad je tema 'saradnja sa Hagom'.

S.Jovanović

pre 13 godina

Ove bajke nam napriča, bivši Miloševićev ministar, i jedan od najbogatijih tajkuna u Srbiji ...a mi kao "veverice" treba sve da mu poverujemo...
Siroma čovek, mnogo mu teško !
Jedinu istinu je rekao, kada je pomenuo ove "nove petooktobarske" lopove na vlasti ...

Zoran

pre 13 godina

Poceo Tajkun da kuka,
sta onda ja da radim?

Bar sam ja u necemu bolji.
Ja kukam 20 god.,a on tek sad poceo...pih.

Ako mu nije vise dobro ovde,sto ne ode preko?

Otis'o bi on,da preko nema zakona...
Dobro je i u Srbiji,bez zakona,i ovaca za sisanje,
tj. gradjana.