Utorak, 15.06.2010.

16:24

"Nema granice između Kosova i CG"

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u Budvi da ne postoji granica između Crne Gore i Kosova, već samo granica između Crne Gore i Srbije.

Izvor: B92

"Nema granice izmeðu Kosova i CG" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

pz

pre 13 godina

nema granice izmedju albanije kosova i cg mala eurozona bez srbije nije fer treba skinuti i granice srbije i kosova,tako jeremicu napred dobrs vremena dolaze za region.
svi u evropi pozdrav iz prizrena

albanacsakosova

pre 13 godina

Ako zelis da se dokazes da si apsolutno u pravu, onda je potrebna samo zamena teza, sve
ono sto si ucinio sam, pripisujes drugima. Nacionalizam, zlocini,terorizam,progon,i jos puno takvih "vrlina" su se dogodili u "drzavi Kosovo" samo se dokazi nalaze u masovnim grobnicama na drugoj teritoriji.Mislim da vecina gradjana Srbije,
nemaju isto mislenje kao neki koji se ovde predstavljaju kao velike patriote,i ne osvrcuci se nazad samo malo vise od decenije,sta je predhodilo ovom seperatizmu "siptara".Gluposti!

hogar

pre 13 godina

A od kada se to demokraticnost ili opredeljenost za EU ili za bolji zivot, "dokazuje" zalaganjem za legalizaciju jedne albanske nacionalisticke tvorevine koja je u stvari negacije svih tih vrednosti? Od kada su iscrtavanje novih granica, stvaranje paradrzava na etnickoj osnovi, nacionalisticki projekti zaostali iz 19. veka, nasilje i terorizam kao metode dostizanja politickih i nacionalistickih ciljeva, krsenje ljudskih prava, istorijski falsifikati, zlocini nad civilima ili ratni zlocinci na vlasti, (znaci sve ono sta karakterise albansku "drzavu kosova"), nesto sto bi trebalo podrzati? Od kada je to podrzavanje albanskih nacionalistickih avantura i egzibicija "dokaz" da si napredan, moderan i okrenut buducnosti? Gluposti.

komsija

pre 13 godina

Pitam Gospodina Ministra cija zastava se vijori izmedju Kosova i Crne gore sigurno srpska nije nego KOSOVSKA to on mora jednom zauvek da svati.

mita sajba

pre 13 godina

BRAVO Jeremicu!
Skoro Srbija nije imala tako jakog ministra inostranih poslova, mozda politicara uopste. Na sve to, imajuci u vidu, da je relativno mlad, a izuzetno uspesan, daje mu posebne pohvale. Skolovan, sposoban, pametan, dosledan, stamen i patriota, a sve u jednom coveku!
Jos jednom:
BRAVO Jeremicu!!!

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Jeremic: "Nema Granice izmedju Kosova i Crne Gore". Smatram da je ucinjen pravi podvig ako je ta granica premostena i ne postoji vise. Ako Jeremic ima udela u tome onda ostaje nam da se nadamo da ce ukinuti i granicu izmedju Kosova i Srbije, onako ljudski, iz ljudskih pobuda, cisto da je nema vise jer se u vecem prostoru lakse se dise a nama na Kosovu je ionako malcice tesno, a to je i Jeremic, vidim, zapazio.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Nema granice između Kosova i CG"
E da je to jedina "glupost" koju je do sada izjavio Vuk Jeremic, "gde bi nam kraj bio" ? Nazalost NIJE !
A s' druge strane zasto bi Vuk Jeremic menjao retoriku kada za ovakve "nebuloze" jos uvek u Srbiji pronalazi "publiku" koja mu "aplaudira" umesto da ga "zamoli" da proseta do Kosova tj. "po Srbiji" bez "granicnih prelaza" ?

Halil Shahini

pre 13 godina

Hvala G. Jeremicu, da ste jos jednon potvrdili da niste u stanju da vodite racionalnu politiku u Balkanu. Ja ne znam u kakvim evropskim pravima prica Jeremic da se Kosovski problem treba resiti?? Cudno!!
Srbija nije htjela Kosovo, izgubila i moralno pravo na Kosovo. G Jeremicu to vrlo dobro znate, nemojte soliti pamet jadnom Narodu koji ceka bolje susedske odnose u buducnost i slobodu kretanja u Balkanu.

na sav glas

pre 13 godina

Zasto Srbima smeta da ministar spoljnih poslova Srbije radi svoj posao? I zasto da ne nosi slusalice za prevod? Zar Crna Gora nije izmenila svoje pismo i izmislila nov jezik? Svi cuvaju svoj nacionalni identitet samo se Srbi stide svog!

memo.

pre 13 godina

Srbija i Jeremic treba da se zalazu za interese Srbije a verovali ili ne, ali interes Srbije nije da podrzava ili daje legitimitet albanskim nacionalistickim pretenzijama ili da podrzava stvaranje jedne albanske nacional-kriminalne tvorevine na svojoj teritoriji. To sto su albanski nacional-separatisti nakon visedecenijskog etnickog ciscenja Kosova od Srba, nakon zlocina nad Srbima, nakon otimanja imovine Srba i nakon nasilne albanizacije Kosova, samoproglasili nekakvu "drzavu" na delu Kosova, ne obavezuje Srbiju ni na sta niti je to stanje na Kosovu neupitno ili nepromenljivo. Nije zadatak ni Jeremica ni Srbije da olaksava zivot albanskih nacionalista koji bi sada, nakon otimacine i zlocina jos i da se sve to i legalizuje, da se "ne pravi problem" oko njihove nasilne i bespravne otimacine i da se "raspravlja o prakticnim pitanjima". Ma vazi, eto Srbija sve trci da pripomogne onima koji su proterali stotine hiljada Srba, pobili na hiljade Srba, porusili ko zna koliko srpskih crkava i kojima su razni taciji ili kurtiji heroji, uzori i vodje. Uostalom, imaju Albanci svoju maticnu Albaniju pa neka se tamo igraju drzave. Dosta je zalosno da deo medjunarodne zajednice kojoj su puna usta prica o vladavini prava, zakonima, saradnji, koji su navodno protiv nacionalizma, nacionalistickih projekata, etnickog ciscenja, jednostranih poteza, ratnih zlocinaca, terorizma. Iscrtavanja novih granica itd. kada je u pitanju albanska nacionalna manjina na Kosovu i sve ono sto se dogadja na Kosovu, podrzavaju bas suprotno od onoga sto navodno promovisu. Posto ipak nisu SAD vlasnici ove planete i posto ipak ne moze SAD da svima nametne svoju promasenu politiku, ta albanska "drzava kosova" ce ostati ovo sto je i sada: izdrzavani i kontrolisani protektorat bez medjunarodnog priznanja. Sto pre Albanci ukapiraju da nisu nikakva suverena i nezavisna drzava (ma koliko klikali na "ne preporucujem" i ma koliko komentara pisali), da su sve vise izolovani (jedini koji nisu na beloj sengen listi, bez stranih ulaganja, najveca nezaposlenost, zavisnost od sponzora...) i da ce morati da se dogovore sa Srbijom oko mnogih stvari a pre svega o statusu koji nije ni blizu resen i sto pre ukapiraju da jednostavno nece dobiti Kosovo samo tako na poklon, to bolje za njih same.

Kosovar

pre 13 godina

Ako Jeremic smatra da ne postoji granica izmedju Kosova i Crne Gore vec postoji granica izmedju Srbije i Crne Gore onda dobro bi bilo da to i potvrdjuje. Moze recimo da posecuje tu granicu sa Crnom Gorom na Kuli (granica sa Kosovom). Ako ne moze (a znamo da ne moze) onda ne bi trebao da nastavlja pricati besmislice. Sto se tice futurista koji bi cekali 100 godina zato sto evo Hong Kong se vracao Kini kao prvo Hong Kong se vratio Kini jer bio neki dogovor izmedju V. Britanije i Kine. Drgo Srbija moze da dobija Kosovo nazad JEDINO ratom i to ako pobedjuje medjunarodne snage (NATO) koje su na Kosovu na osnovu rezolucije 1244. Uostalom ako je nekima do cekanja i izmisljanja ratova samo neka tako nastave sa njihovim fantazijama, ostali imaju pametnija piosla.

ekrem

pre 13 godina

"Ne postoji granica između Crne Gore i Kosova"

Tako je Jeremicu, Kosovo i Crna Gora su posvecene EU integracijama i dobrosusedskim odnosima i kao sto je Srbija odobrila ulazak na njen teritorij samo sa licnom kartom tako je i CG postupila prema Kosovu a ti nastavi sa kojom god hoces retorikom i onako tvoje izjave toplo-hladno niko vise ne uzima u obzir kao ozbiljne i vredne paznje.

Zlaja

pre 13 godina

Dragi moj Vuce.
-Kao prvo: Sta tebe boli uvo da li oni imaju ili nemaju granicu izmedju sebe (gledaj ovu svoju sa kojom ne znas sta ces)!?

-Kao drugo: Mozda ljudi imaju tako dobre odnose pa im granica i ne treba! Napravi i ti nama na bilo kojoj strani Srbije istu stvar pa da nas bog vidi!

bond

pre 13 godina

Citam ovde komentare da Srbija moze da ceka i sto godina i dvesta godina, pa da povrati Kosovo natrag. Koje su to gluposti boze! Pa ko moze da zna sta ce se desiti za 100 ili 200god. A sta ako se desi da Srbija bude pod Kosovom.

no name

pre 13 godina

Pa verovatno nema nazad za Kosovo, ali mozemo da ih makar nerviramo.To medjunarodnu zajednicu podseca sta je radila sve sa Srbijom - ali ne radi se o Srbiji vec o pravnim normama i medjunarodnim ugovorima koja su temelj danasnjeg kapitalistickog sistema.

GRANIČAR

pre 13 godina

A zašto nosi slušalice na CG samitu??? Je li zato da ne čuje dobro ili možda ne razume Crnogorski jezik u kojem mu je rečeno da je to već skoro zaboravljena priča između dviju država CRNE GORE I KOSOVA.

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Prvo da se razumemo, Vuk Jeremić nije ni malo glup pa da ne zna kakva je situacija na terenu. Druga je stvar što Srbija ne bi nikada smela da prizna nezavisnost Kosova, jer to ne bi uradila ni jedna država, pa zašto bi i mi. To što se mi nalazimo u situaciji da je to rešenje nama natureno od jačih sila, ne znači da će to trajati do veka, i da se neke stvari ne mogu promeniti pa i za 100 godina. Posle rata su komunisti oduzimali zemlju i fabrike od imućnijih ljudi, i ko god da je potpisao da se odriče ili prodaje zemlju, sada ne može da je vrati. To isto važi i za Kosovo. Je l' Hong Kong vraćen Kini? Jeste. Znači međunarodno pravo pre ili kasnije mora da reši taj problem. A što se tiče toga ko je koliko zločina napravio, to je lična odgovornost, i ja ne smatram da treba da odgovara moj sin, koji nije bio ni rođen u vreme sukoba na Kosovu, zato što je neko tamo radio nešto što je zakonski kažnjivo. Što se tiče onoga da bi Albanci participirali u vlasti, ni to nije problem, neka plaćaju porez ovoj državi i imaće ista prava kao ja. Meni nije jasno odakle ideja bilo kome da treba da postoji apsolutna ravnopravnost. Pa ni u jednoj zemlji se nije desilo da lice koje je neobrazovano, nezaposleno dođe u situaciju da raspolaže instrumentima vlasti. To su samo radile snage koje bi posle revolucije došle na vlast, pa ajd ko je najjači taj nek vlada.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Kosovo zasluzuje nezavisnost upravo zbog ovakvih izjava ostrascenih politicara poput nadobudnog Jeremica koji nema pojma kako koristiti diplomaciju za ostvarivanje nacionalnih interesa. On nanosi samo stetu!

Tex Willer

pre 13 godina

Vuk Jeremić izjavio je u Budvi da ne postoji granica između Crne Gore i Kosova, već samo granica između Crne Gore i Srbije.

Izvoli prolazi preko te granice

tatica

pre 13 godina

Ja jos ne videh da je Jeremic [a i ostali] ponudio akcioni plan kako ukljuciti dva miliona [!!!!] Albanaca u zivot Srbije, A imajuci u vidu da ce to uvecati biracko telo Srbije za 25% VEOMA DISCIPLINOVANIH glasaca. Sta ce Srbija ako sutra [radi koalicija] imadne Albanca za recimo predsednika skupstine, Vlade ili za 40 godina cak i predsednika drzave Srbije.
A o razvoju socijalne pomoci, skolovanju, itd... da i ne govorimo

Dejan Jovanovic

pre 13 godina

Svakog dana se nadam da ce MSP potvrditi da su Kosovari imali pravo na ocepljenje. Kosovo je drzava i najbolje za ceo svet je da oni budu drzava. Srbija treba 1. da prizna Kosovo kao drzavu 2. da im se izvini za zlocine koje su pocinili srpska vojska i policija.

Jeremicu molim te podnesi ostavku.

Pristina

pre 13 godina

Pa dajte ljudi dosta s' tim!!!! To je vec reseno davno. Kosovo je nezavizno, zar stvarno neko misli da ce se Kosovo opet vratiti pod kontrolom Srbije kao pokrajina???!?!?!? Ostavite to, 'ajde da sredimo odonose kao dobre komsije i zaboravimo proslost.

Kosovastar

pre 13 godina

Jeremic se nada da ce i ostali biti za razgovore oko statusa Kosova posto on evo vec jeste spreman! To je isto kada se decak zaljubi u devojku koja uopste nije zainteresovana za njega ali eto decko "se nada". Nada umire poslednja kaze jedna poslovica. Umesto da se on (Jeremic) nada o necemu sto nema sanse da se desi bolje bi bilo DA RADI kako da se poboljsa komunikacija ljudi, da se omogucuje sloboda ljudi, robe i kapitala.

Dejan Jovanovic

pre 13 godina

Svakog dana se nadam da ce MSP potvrditi da su Kosovari imali pravo na ocepljenje. Kosovo je drzava i najbolje za ceo svet je da oni budu drzava. Srbija treba 1. da prizna Kosovo kao drzavu 2. da im se izvini za zlocine koje su pocinili srpska vojska i policija.

Jeremicu molim te podnesi ostavku.

Pristina

pre 13 godina

Pa dajte ljudi dosta s' tim!!!! To je vec reseno davno. Kosovo je nezavizno, zar stvarno neko misli da ce se Kosovo opet vratiti pod kontrolom Srbije kao pokrajina???!?!?!? Ostavite to, 'ajde da sredimo odonose kao dobre komsije i zaboravimo proslost.

tatica

pre 13 godina

Ja jos ne videh da je Jeremic [a i ostali] ponudio akcioni plan kako ukljuciti dva miliona [!!!!] Albanaca u zivot Srbije, A imajuci u vidu da ce to uvecati biracko telo Srbije za 25% VEOMA DISCIPLINOVANIH glasaca. Sta ce Srbija ako sutra [radi koalicija] imadne Albanca za recimo predsednika skupstine, Vlade ili za 40 godina cak i predsednika drzave Srbije.
A o razvoju socijalne pomoci, skolovanju, itd... da i ne govorimo

Tex Willer

pre 13 godina

Vuk Jeremić izjavio je u Budvi da ne postoji granica između Crne Gore i Kosova, već samo granica između Crne Gore i Srbije.

Izvoli prolazi preko te granice

Kosovastar

pre 13 godina

Jeremic se nada da ce i ostali biti za razgovore oko statusa Kosova posto on evo vec jeste spreman! To je isto kada se decak zaljubi u devojku koja uopste nije zainteresovana za njega ali eto decko "se nada". Nada umire poslednja kaze jedna poslovica. Umesto da se on (Jeremic) nada o necemu sto nema sanse da se desi bolje bi bilo DA RADI kako da se poboljsa komunikacija ljudi, da se omogucuje sloboda ljudi, robe i kapitala.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Kosovo zasluzuje nezavisnost upravo zbog ovakvih izjava ostrascenih politicara poput nadobudnog Jeremica koji nema pojma kako koristiti diplomaciju za ostvarivanje nacionalnih interesa. On nanosi samo stetu!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Nema granice između Kosova i CG"
E da je to jedina "glupost" koju je do sada izjavio Vuk Jeremic, "gde bi nam kraj bio" ? Nazalost NIJE !
A s' druge strane zasto bi Vuk Jeremic menjao retoriku kada za ovakve "nebuloze" jos uvek u Srbiji pronalazi "publiku" koja mu "aplaudira" umesto da ga "zamoli" da proseta do Kosova tj. "po Srbiji" bez "granicnih prelaza" ?

bond

pre 13 godina

Citam ovde komentare da Srbija moze da ceka i sto godina i dvesta godina, pa da povrati Kosovo natrag. Koje su to gluposti boze! Pa ko moze da zna sta ce se desiti za 100 ili 200god. A sta ako se desi da Srbija bude pod Kosovom.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Jeremic: "Nema Granice izmedju Kosova i Crne Gore". Smatram da je ucinjen pravi podvig ako je ta granica premostena i ne postoji vise. Ako Jeremic ima udela u tome onda ostaje nam da se nadamo da ce ukinuti i granicu izmedju Kosova i Srbije, onako ljudski, iz ljudskih pobuda, cisto da je nema vise jer se u vecem prostoru lakse se dise a nama na Kosovu je ionako malcice tesno, a to je i Jeremic, vidim, zapazio.

komsija

pre 13 godina

Pitam Gospodina Ministra cija zastava se vijori izmedju Kosova i Crne gore sigurno srpska nije nego KOSOVSKA to on mora jednom zauvek da svati.

ekrem

pre 13 godina

"Ne postoji granica između Crne Gore i Kosova"

Tako je Jeremicu, Kosovo i Crna Gora su posvecene EU integracijama i dobrosusedskim odnosima i kao sto je Srbija odobrila ulazak na njen teritorij samo sa licnom kartom tako je i CG postupila prema Kosovu a ti nastavi sa kojom god hoces retorikom i onako tvoje izjave toplo-hladno niko vise ne uzima u obzir kao ozbiljne i vredne paznje.

Zlaja

pre 13 godina

Dragi moj Vuce.
-Kao prvo: Sta tebe boli uvo da li oni imaju ili nemaju granicu izmedju sebe (gledaj ovu svoju sa kojom ne znas sta ces)!?

-Kao drugo: Mozda ljudi imaju tako dobre odnose pa im granica i ne treba! Napravi i ti nama na bilo kojoj strani Srbije istu stvar pa da nas bog vidi!

Halil Shahini

pre 13 godina

Hvala G. Jeremicu, da ste jos jednon potvrdili da niste u stanju da vodite racionalnu politiku u Balkanu. Ja ne znam u kakvim evropskim pravima prica Jeremic da se Kosovski problem treba resiti?? Cudno!!
Srbija nije htjela Kosovo, izgubila i moralno pravo na Kosovo. G Jeremicu to vrlo dobro znate, nemojte soliti pamet jadnom Narodu koji ceka bolje susedske odnose u buducnost i slobodu kretanja u Balkanu.

GRANIČAR

pre 13 godina

A zašto nosi slušalice na CG samitu??? Je li zato da ne čuje dobro ili možda ne razume Crnogorski jezik u kojem mu je rečeno da je to već skoro zaboravljena priča između dviju država CRNE GORE I KOSOVA.

Kosovar

pre 13 godina

Ako Jeremic smatra da ne postoji granica izmedju Kosova i Crne Gore vec postoji granica izmedju Srbije i Crne Gore onda dobro bi bilo da to i potvrdjuje. Moze recimo da posecuje tu granicu sa Crnom Gorom na Kuli (granica sa Kosovom). Ako ne moze (a znamo da ne moze) onda ne bi trebao da nastavlja pricati besmislice. Sto se tice futurista koji bi cekali 100 godina zato sto evo Hong Kong se vracao Kini kao prvo Hong Kong se vratio Kini jer bio neki dogovor izmedju V. Britanije i Kine. Drgo Srbija moze da dobija Kosovo nazad JEDINO ratom i to ako pobedjuje medjunarodne snage (NATO) koje su na Kosovu na osnovu rezolucije 1244. Uostalom ako je nekima do cekanja i izmisljanja ratova samo neka tako nastave sa njihovim fantazijama, ostali imaju pametnija piosla.

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Prvo da se razumemo, Vuk Jeremić nije ni malo glup pa da ne zna kakva je situacija na terenu. Druga je stvar što Srbija ne bi nikada smela da prizna nezavisnost Kosova, jer to ne bi uradila ni jedna država, pa zašto bi i mi. To što se mi nalazimo u situaciji da je to rešenje nama natureno od jačih sila, ne znači da će to trajati do veka, i da se neke stvari ne mogu promeniti pa i za 100 godina. Posle rata su komunisti oduzimali zemlju i fabrike od imućnijih ljudi, i ko god da je potpisao da se odriče ili prodaje zemlju, sada ne može da je vrati. To isto važi i za Kosovo. Je l' Hong Kong vraćen Kini? Jeste. Znači međunarodno pravo pre ili kasnije mora da reši taj problem. A što se tiče toga ko je koliko zločina napravio, to je lična odgovornost, i ja ne smatram da treba da odgovara moj sin, koji nije bio ni rođen u vreme sukoba na Kosovu, zato što je neko tamo radio nešto što je zakonski kažnjivo. Što se tiče onoga da bi Albanci participirali u vlasti, ni to nije problem, neka plaćaju porez ovoj državi i imaće ista prava kao ja. Meni nije jasno odakle ideja bilo kome da treba da postoji apsolutna ravnopravnost. Pa ni u jednoj zemlji se nije desilo da lice koje je neobrazovano, nezaposleno dođe u situaciju da raspolaže instrumentima vlasti. To su samo radile snage koje bi posle revolucije došle na vlast, pa ajd ko je najjači taj nek vlada.

na sav glas

pre 13 godina

Zasto Srbima smeta da ministar spoljnih poslova Srbije radi svoj posao? I zasto da ne nosi slusalice za prevod? Zar Crna Gora nije izmenila svoje pismo i izmislila nov jezik? Svi cuvaju svoj nacionalni identitet samo se Srbi stide svog!

memo.

pre 13 godina

Srbija i Jeremic treba da se zalazu za interese Srbije a verovali ili ne, ali interes Srbije nije da podrzava ili daje legitimitet albanskim nacionalistickim pretenzijama ili da podrzava stvaranje jedne albanske nacional-kriminalne tvorevine na svojoj teritoriji. To sto su albanski nacional-separatisti nakon visedecenijskog etnickog ciscenja Kosova od Srba, nakon zlocina nad Srbima, nakon otimanja imovine Srba i nakon nasilne albanizacije Kosova, samoproglasili nekakvu "drzavu" na delu Kosova, ne obavezuje Srbiju ni na sta niti je to stanje na Kosovu neupitno ili nepromenljivo. Nije zadatak ni Jeremica ni Srbije da olaksava zivot albanskih nacionalista koji bi sada, nakon otimacine i zlocina jos i da se sve to i legalizuje, da se "ne pravi problem" oko njihove nasilne i bespravne otimacine i da se "raspravlja o prakticnim pitanjima". Ma vazi, eto Srbija sve trci da pripomogne onima koji su proterali stotine hiljada Srba, pobili na hiljade Srba, porusili ko zna koliko srpskih crkava i kojima su razni taciji ili kurtiji heroji, uzori i vodje. Uostalom, imaju Albanci svoju maticnu Albaniju pa neka se tamo igraju drzave. Dosta je zalosno da deo medjunarodne zajednice kojoj su puna usta prica o vladavini prava, zakonima, saradnji, koji su navodno protiv nacionalizma, nacionalistickih projekata, etnickog ciscenja, jednostranih poteza, ratnih zlocinaca, terorizma. Iscrtavanja novih granica itd. kada je u pitanju albanska nacionalna manjina na Kosovu i sve ono sto se dogadja na Kosovu, podrzavaju bas suprotno od onoga sto navodno promovisu. Posto ipak nisu SAD vlasnici ove planete i posto ipak ne moze SAD da svima nametne svoju promasenu politiku, ta albanska "drzava kosova" ce ostati ovo sto je i sada: izdrzavani i kontrolisani protektorat bez medjunarodnog priznanja. Sto pre Albanci ukapiraju da nisu nikakva suverena i nezavisna drzava (ma koliko klikali na "ne preporucujem" i ma koliko komentara pisali), da su sve vise izolovani (jedini koji nisu na beloj sengen listi, bez stranih ulaganja, najveca nezaposlenost, zavisnost od sponzora...) i da ce morati da se dogovore sa Srbijom oko mnogih stvari a pre svega o statusu koji nije ni blizu resen i sto pre ukapiraju da jednostavno nece dobiti Kosovo samo tako na poklon, to bolje za njih same.

mita sajba

pre 13 godina

BRAVO Jeremicu!
Skoro Srbija nije imala tako jakog ministra inostranih poslova, mozda politicara uopste. Na sve to, imajuci u vidu, da je relativno mlad, a izuzetno uspesan, daje mu posebne pohvale. Skolovan, sposoban, pametan, dosledan, stamen i patriota, a sve u jednom coveku!
Jos jednom:
BRAVO Jeremicu!!!

albanacsakosova

pre 13 godina

Ako zelis da se dokazes da si apsolutno u pravu, onda je potrebna samo zamena teza, sve
ono sto si ucinio sam, pripisujes drugima. Nacionalizam, zlocini,terorizam,progon,i jos puno takvih "vrlina" su se dogodili u "drzavi Kosovo" samo se dokazi nalaze u masovnim grobnicama na drugoj teritoriji.Mislim da vecina gradjana Srbije,
nemaju isto mislenje kao neki koji se ovde predstavljaju kao velike patriote,i ne osvrcuci se nazad samo malo vise od decenije,sta je predhodilo ovom seperatizmu "siptara".Gluposti!

no name

pre 13 godina

Pa verovatno nema nazad za Kosovo, ali mozemo da ih makar nerviramo.To medjunarodnu zajednicu podseca sta je radila sve sa Srbijom - ali ne radi se o Srbiji vec o pravnim normama i medjunarodnim ugovorima koja su temelj danasnjeg kapitalistickog sistema.

pz

pre 13 godina

nema granice izmedju albanije kosova i cg mala eurozona bez srbije nije fer treba skinuti i granice srbije i kosova,tako jeremicu napred dobrs vremena dolaze za region.
svi u evropi pozdrav iz prizrena

hogar

pre 13 godina

A od kada se to demokraticnost ili opredeljenost za EU ili za bolji zivot, "dokazuje" zalaganjem za legalizaciju jedne albanske nacionalisticke tvorevine koja je u stvari negacije svih tih vrednosti? Od kada su iscrtavanje novih granica, stvaranje paradrzava na etnickoj osnovi, nacionalisticki projekti zaostali iz 19. veka, nasilje i terorizam kao metode dostizanja politickih i nacionalistickih ciljeva, krsenje ljudskih prava, istorijski falsifikati, zlocini nad civilima ili ratni zlocinci na vlasti, (znaci sve ono sta karakterise albansku "drzavu kosova"), nesto sto bi trebalo podrzati? Od kada je to podrzavanje albanskih nacionalistickih avantura i egzibicija "dokaz" da si napredan, moderan i okrenut buducnosti? Gluposti.

Dejan Jovanovic

pre 13 godina

Svakog dana se nadam da ce MSP potvrditi da su Kosovari imali pravo na ocepljenje. Kosovo je drzava i najbolje za ceo svet je da oni budu drzava. Srbija treba 1. da prizna Kosovo kao drzavu 2. da im se izvini za zlocine koje su pocinili srpska vojska i policija.

Jeremicu molim te podnesi ostavku.

Pristina

pre 13 godina

Pa dajte ljudi dosta s' tim!!!! To je vec reseno davno. Kosovo je nezavizno, zar stvarno neko misli da ce se Kosovo opet vratiti pod kontrolom Srbije kao pokrajina???!?!?!? Ostavite to, 'ajde da sredimo odonose kao dobre komsije i zaboravimo proslost.

Kosovastar

pre 13 godina

Jeremic se nada da ce i ostali biti za razgovore oko statusa Kosova posto on evo vec jeste spreman! To je isto kada se decak zaljubi u devojku koja uopste nije zainteresovana za njega ali eto decko "se nada". Nada umire poslednja kaze jedna poslovica. Umesto da se on (Jeremic) nada o necemu sto nema sanse da se desi bolje bi bilo DA RADI kako da se poboljsa komunikacija ljudi, da se omogucuje sloboda ljudi, robe i kapitala.

mita sajba

pre 13 godina

BRAVO Jeremicu!
Skoro Srbija nije imala tako jakog ministra inostranih poslova, mozda politicara uopste. Na sve to, imajuci u vidu, da je relativno mlad, a izuzetno uspesan, daje mu posebne pohvale. Skolovan, sposoban, pametan, dosledan, stamen i patriota, a sve u jednom coveku!
Jos jednom:
BRAVO Jeremicu!!!

memo.

pre 13 godina

Srbija i Jeremic treba da se zalazu za interese Srbije a verovali ili ne, ali interes Srbije nije da podrzava ili daje legitimitet albanskim nacionalistickim pretenzijama ili da podrzava stvaranje jedne albanske nacional-kriminalne tvorevine na svojoj teritoriji. To sto su albanski nacional-separatisti nakon visedecenijskog etnickog ciscenja Kosova od Srba, nakon zlocina nad Srbima, nakon otimanja imovine Srba i nakon nasilne albanizacije Kosova, samoproglasili nekakvu "drzavu" na delu Kosova, ne obavezuje Srbiju ni na sta niti je to stanje na Kosovu neupitno ili nepromenljivo. Nije zadatak ni Jeremica ni Srbije da olaksava zivot albanskih nacionalista koji bi sada, nakon otimacine i zlocina jos i da se sve to i legalizuje, da se "ne pravi problem" oko njihove nasilne i bespravne otimacine i da se "raspravlja o prakticnim pitanjima". Ma vazi, eto Srbija sve trci da pripomogne onima koji su proterali stotine hiljada Srba, pobili na hiljade Srba, porusili ko zna koliko srpskih crkava i kojima su razni taciji ili kurtiji heroji, uzori i vodje. Uostalom, imaju Albanci svoju maticnu Albaniju pa neka se tamo igraju drzave. Dosta je zalosno da deo medjunarodne zajednice kojoj su puna usta prica o vladavini prava, zakonima, saradnji, koji su navodno protiv nacionalizma, nacionalistickih projekata, etnickog ciscenja, jednostranih poteza, ratnih zlocinaca, terorizma. Iscrtavanja novih granica itd. kada je u pitanju albanska nacionalna manjina na Kosovu i sve ono sto se dogadja na Kosovu, podrzavaju bas suprotno od onoga sto navodno promovisu. Posto ipak nisu SAD vlasnici ove planete i posto ipak ne moze SAD da svima nametne svoju promasenu politiku, ta albanska "drzava kosova" ce ostati ovo sto je i sada: izdrzavani i kontrolisani protektorat bez medjunarodnog priznanja. Sto pre Albanci ukapiraju da nisu nikakva suverena i nezavisna drzava (ma koliko klikali na "ne preporucujem" i ma koliko komentara pisali), da su sve vise izolovani (jedini koji nisu na beloj sengen listi, bez stranih ulaganja, najveca nezaposlenost, zavisnost od sponzora...) i da ce morati da se dogovore sa Srbijom oko mnogih stvari a pre svega o statusu koji nije ni blizu resen i sto pre ukapiraju da jednostavno nece dobiti Kosovo samo tako na poklon, to bolje za njih same.

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Prvo da se razumemo, Vuk Jeremić nije ni malo glup pa da ne zna kakva je situacija na terenu. Druga je stvar što Srbija ne bi nikada smela da prizna nezavisnost Kosova, jer to ne bi uradila ni jedna država, pa zašto bi i mi. To što se mi nalazimo u situaciji da je to rešenje nama natureno od jačih sila, ne znači da će to trajati do veka, i da se neke stvari ne mogu promeniti pa i za 100 godina. Posle rata su komunisti oduzimali zemlju i fabrike od imućnijih ljudi, i ko god da je potpisao da se odriče ili prodaje zemlju, sada ne može da je vrati. To isto važi i za Kosovo. Je l' Hong Kong vraćen Kini? Jeste. Znači međunarodno pravo pre ili kasnije mora da reši taj problem. A što se tiče toga ko je koliko zločina napravio, to je lična odgovornost, i ja ne smatram da treba da odgovara moj sin, koji nije bio ni rođen u vreme sukoba na Kosovu, zato što je neko tamo radio nešto što je zakonski kažnjivo. Što se tiče onoga da bi Albanci participirali u vlasti, ni to nije problem, neka plaćaju porez ovoj državi i imaće ista prava kao ja. Meni nije jasno odakle ideja bilo kome da treba da postoji apsolutna ravnopravnost. Pa ni u jednoj zemlji se nije desilo da lice koje je neobrazovano, nezaposleno dođe u situaciju da raspolaže instrumentima vlasti. To su samo radile snage koje bi posle revolucije došle na vlast, pa ajd ko je najjači taj nek vlada.

tatica

pre 13 godina

Ja jos ne videh da je Jeremic [a i ostali] ponudio akcioni plan kako ukljuciti dva miliona [!!!!] Albanaca u zivot Srbije, A imajuci u vidu da ce to uvecati biracko telo Srbije za 25% VEOMA DISCIPLINOVANIH glasaca. Sta ce Srbija ako sutra [radi koalicija] imadne Albanca za recimo predsednika skupstine, Vlade ili za 40 godina cak i predsednika drzave Srbije.
A o razvoju socijalne pomoci, skolovanju, itd... da i ne govorimo

Tex Willer

pre 13 godina

Vuk Jeremić izjavio je u Budvi da ne postoji granica između Crne Gore i Kosova, već samo granica između Crne Gore i Srbije.

Izvoli prolazi preko te granice

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Kosovo zasluzuje nezavisnost upravo zbog ovakvih izjava ostrascenih politicara poput nadobudnog Jeremica koji nema pojma kako koristiti diplomaciju za ostvarivanje nacionalnih interesa. On nanosi samo stetu!

na sav glas

pre 13 godina

Zasto Srbima smeta da ministar spoljnih poslova Srbije radi svoj posao? I zasto da ne nosi slusalice za prevod? Zar Crna Gora nije izmenila svoje pismo i izmislila nov jezik? Svi cuvaju svoj nacionalni identitet samo se Srbi stide svog!

no name

pre 13 godina

Pa verovatno nema nazad za Kosovo, ali mozemo da ih makar nerviramo.To medjunarodnu zajednicu podseca sta je radila sve sa Srbijom - ali ne radi se o Srbiji vec o pravnim normama i medjunarodnim ugovorima koja su temelj danasnjeg kapitalistickog sistema.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

"Nema granice između Kosova i CG"
E da je to jedina "glupost" koju je do sada izjavio Vuk Jeremic, "gde bi nam kraj bio" ? Nazalost NIJE !
A s' druge strane zasto bi Vuk Jeremic menjao retoriku kada za ovakve "nebuloze" jos uvek u Srbiji pronalazi "publiku" koja mu "aplaudira" umesto da ga "zamoli" da proseta do Kosova tj. "po Srbiji" bez "granicnih prelaza" ?

Zlaja

pre 13 godina

Dragi moj Vuce.
-Kao prvo: Sta tebe boli uvo da li oni imaju ili nemaju granicu izmedju sebe (gledaj ovu svoju sa kojom ne znas sta ces)!?

-Kao drugo: Mozda ljudi imaju tako dobre odnose pa im granica i ne treba! Napravi i ti nama na bilo kojoj strani Srbije istu stvar pa da nas bog vidi!

bond

pre 13 godina

Citam ovde komentare da Srbija moze da ceka i sto godina i dvesta godina, pa da povrati Kosovo natrag. Koje su to gluposti boze! Pa ko moze da zna sta ce se desiti za 100 ili 200god. A sta ako se desi da Srbija bude pod Kosovom.

ekrem

pre 13 godina

"Ne postoji granica između Crne Gore i Kosova"

Tako je Jeremicu, Kosovo i Crna Gora su posvecene EU integracijama i dobrosusedskim odnosima i kao sto je Srbija odobrila ulazak na njen teritorij samo sa licnom kartom tako je i CG postupila prema Kosovu a ti nastavi sa kojom god hoces retorikom i onako tvoje izjave toplo-hladno niko vise ne uzima u obzir kao ozbiljne i vredne paznje.

GRANIČAR

pre 13 godina

A zašto nosi slušalice na CG samitu??? Je li zato da ne čuje dobro ili možda ne razume Crnogorski jezik u kojem mu je rečeno da je to već skoro zaboravljena priča između dviju država CRNE GORE I KOSOVA.

Halil Shahini

pre 13 godina

Hvala G. Jeremicu, da ste jos jednon potvrdili da niste u stanju da vodite racionalnu politiku u Balkanu. Ja ne znam u kakvim evropskim pravima prica Jeremic da se Kosovski problem treba resiti?? Cudno!!
Srbija nije htjela Kosovo, izgubila i moralno pravo na Kosovo. G Jeremicu to vrlo dobro znate, nemojte soliti pamet jadnom Narodu koji ceka bolje susedske odnose u buducnost i slobodu kretanja u Balkanu.

hogar

pre 13 godina

A od kada se to demokraticnost ili opredeljenost za EU ili za bolji zivot, "dokazuje" zalaganjem za legalizaciju jedne albanske nacionalisticke tvorevine koja je u stvari negacije svih tih vrednosti? Od kada su iscrtavanje novih granica, stvaranje paradrzava na etnickoj osnovi, nacionalisticki projekti zaostali iz 19. veka, nasilje i terorizam kao metode dostizanja politickih i nacionalistickih ciljeva, krsenje ljudskih prava, istorijski falsifikati, zlocini nad civilima ili ratni zlocinci na vlasti, (znaci sve ono sta karakterise albansku "drzavu kosova"), nesto sto bi trebalo podrzati? Od kada je to podrzavanje albanskih nacionalistickih avantura i egzibicija "dokaz" da si napredan, moderan i okrenut buducnosti? Gluposti.

Nijazi Kuqi

pre 13 godina

Jeremic: "Nema Granice izmedju Kosova i Crne Gore". Smatram da je ucinjen pravi podvig ako je ta granica premostena i ne postoji vise. Ako Jeremic ima udela u tome onda ostaje nam da se nadamo da ce ukinuti i granicu izmedju Kosova i Srbije, onako ljudski, iz ljudskih pobuda, cisto da je nema vise jer se u vecem prostoru lakse se dise a nama na Kosovu je ionako malcice tesno, a to je i Jeremic, vidim, zapazio.

Kosovar

pre 13 godina

Ako Jeremic smatra da ne postoji granica izmedju Kosova i Crne Gore vec postoji granica izmedju Srbije i Crne Gore onda dobro bi bilo da to i potvrdjuje. Moze recimo da posecuje tu granicu sa Crnom Gorom na Kuli (granica sa Kosovom). Ako ne moze (a znamo da ne moze) onda ne bi trebao da nastavlja pricati besmislice. Sto se tice futurista koji bi cekali 100 godina zato sto evo Hong Kong se vracao Kini kao prvo Hong Kong se vratio Kini jer bio neki dogovor izmedju V. Britanije i Kine. Drgo Srbija moze da dobija Kosovo nazad JEDINO ratom i to ako pobedjuje medjunarodne snage (NATO) koje su na Kosovu na osnovu rezolucije 1244. Uostalom ako je nekima do cekanja i izmisljanja ratova samo neka tako nastave sa njihovim fantazijama, ostali imaju pametnija piosla.

komsija

pre 13 godina

Pitam Gospodina Ministra cija zastava se vijori izmedju Kosova i Crne gore sigurno srpska nije nego KOSOVSKA to on mora jednom zauvek da svati.

pz

pre 13 godina

nema granice izmedju albanije kosova i cg mala eurozona bez srbije nije fer treba skinuti i granice srbije i kosova,tako jeremicu napred dobrs vremena dolaze za region.
svi u evropi pozdrav iz prizrena

albanacsakosova

pre 13 godina

Ako zelis da se dokazes da si apsolutno u pravu, onda je potrebna samo zamena teza, sve
ono sto si ucinio sam, pripisujes drugima. Nacionalizam, zlocini,terorizam,progon,i jos puno takvih "vrlina" su se dogodili u "drzavi Kosovo" samo se dokazi nalaze u masovnim grobnicama na drugoj teritoriji.Mislim da vecina gradjana Srbije,
nemaju isto mislenje kao neki koji se ovde predstavljaju kao velike patriote,i ne osvrcuci se nazad samo malo vise od decenije,sta je predhodilo ovom seperatizmu "siptara".Gluposti!