Utorak, 15.06.2010.

00:43

Delta: Patriotizam je redovna plata

Ekonomski patriotizam Delte ogleda se u činjenici da zapošljava 25.000 ljudi, kaže direktor sektora za korporativne komunikacije Delta holdinga Jelena Krstović.

Izvor: Novosti

Delta: Patriotizam je redovna plata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

186 Komentari

Sortiraj po:

zoran

pre 13 godina

Dovoljno je reći - delta je elementarna nepogoda srpske privrede zadnjih deset godina, naneli su veću štetu gledano dugoročno nego sankcije, milošević i bombardovanje zajedno; sve su stekli otimanjem, kradjom, podmićivanjem, a sada su "patriote"

Nekotamo

pre 13 godina

A da li je patriotizam kada ustanete u tri sata ujutru, stignete u cetiri i radite do 16h a pritom ne dobijete ni za nocni prevoz...

petak 5:0

pre 13 godina

"Ja kad čujem reč patriotizam, odmah se uhvatim za novčanik da platim koliko treba..." lepo je rekao Čanak!
@B92 Da ste pukli to smo znali, ali da ste ovoliko pukli da objavljujete ovakve članke, to nismo. Sram vas bilo!

Ispumpane gume

pre 13 godina

Na slici je ona mala sto je vodila Upitnik na RTS-u a sada vodi jutarnju program. Stavila je samo periku. Izgleda da se Tijanic i Misko menjaju.

patriota bez J

pre 13 godina

Ne, gospodjice. Patriotizam je floskula i efikasno vladarsko orudje nacionalnih drzavnih struktura, posebno (zlo)upotrebljavano u XIX i XX veku. A redovna plata je osnovna ugovorna obaveza svakog poslodavca. Dobronamerni savet: trk nazad u skolu, imate nedopustive praznine u bazicnom znanju.

zeleni

pre 13 godina

Patriotizam (ekonomski i svaki drugi) podrazumeva da se ne laže i da se ne krade, da se ne čini drugima ono što ne želite vama da se dogodi. Ako lažete, kradete, preprodajete, jajarite i uništavate druge samo da bi vama bilo dobro, to nije patriotizam (ni ekonomski)

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Bez radnika nema ni Delte pa se ovde ne radi o nikakvom patriotizmu nego o robovlasništvu, uzevši u obzir plate i prava tih radnika.

Lekre

pre 13 godina

Ova gospoja veoma liči na gospoju Forcan. To ih Miško negde proizvodi! ***** Patriotizam=redovna plata! Jupiii! Uraaa! Ajmo svi u glas: Maxi Delta zemlja je za nas!!!

циник

pre 13 godina

Патриотизам је када се радници одрекну дела своје плате како би послодавцу остало више да
а) инвестира у нова радна места (ако је луд)
б) сачува за себе екстра добит (ако је паметан)

Nebojsa

pre 13 godina

Komentarisali mi ili ne, praznili se naa ovaj nacin ili ne. Nas Predsenik je neizlecivo bolestan od neinformisanosti, a budite 100% sigurni da mu se lagano priprema teren da povuce svoje bogatstvo, proda kompaniju, a onda ce nas neinformisani Predsednik da kaze da nema vise nepristojno bogatih, bice samo nepristojno siromasnih. I onda upamtite likove iz sadasnje vlasti koji ce tada da kazu DA JE ISTRAGA BILA U TOKU i da mu oni ne mogu nista. On ih je doveo na vlast i on im diktira tempo.
ODE MISKO SA SVE PARAMA NA EGZOTICNA OSTRVA, a i njegov Marko. A vi kao i ja mozemo samo da se praznimo i pisemo, a ovi otpusteni, prevareni, izigrani, bez plate ili sa platom bez doprinosa ce i dalje GLASATI za ZUTU KUCU. A sam sinonim ZUTA KUCA nije pozitivan, ali nam ovi ovde rasturaju sve organe, dok su ih oni tamo u toj kuci vadili. I pravac Evropa, da plate putarinu do Italije sa platom, a neki mozda cak i popiju kafu u Veneciji.
Nepismen smo mi narod. Fino napisao Arcibald Rajs, CUJTE SRBI, ali gluv narod, nepismen narod, ne cita nista, ne uci na greskama, nego ga varaju na isti fazon 100 godina. Rajs opisao lepo, samo su imena drugacija, a sve isto.

babasera

pre 13 godina

ja sam morao da popijem bensendin i nisam mogao da procitam sve ove komentare do kraja. prosto je neverovatno koliko smo demokratski nepismeni!!! sve sto ste ovde napisali predstavlja jasan signal da treba srusiti ovu vlast!!!samo nema ko. u srbiji su ostale samo *** koje mirno cekaju streljanje. treba da nas ude sramota samih sebe a ne ovakvih kao sto je DOO Vlada Srbije

Vladan

pre 13 godina

Oduvek sam tvrdio da je drug Mišković patrijota. E sada, problem je u tome što je patriotiyam "poslednje utočište baraba". Nazalost to potencira njegova zaposlena.

mirna

pre 13 godina

Posle ovog hvalospeva Miškoviću dođe mi da patriotski uzviknem "MISKOVIĆA ZA PREDSEDNIKA, Tadiću izbore!!!!!!!!!!" A onda da se smejem dok mi suze ne kernu na oči, HAHAHAHAJAOJJJJJ

Gde ih samo nalazi, da mi je znati.

pre 13 godina

Uf... postao sam alergičan na reč "patriotizam", pogotovo kad je izgovaraju lopovi i njihovi ljigavi prodavci magle.

Što se mene tiče, maksimalno se trudim da bojkotujem sve što ima veze sa dotičnom "kompanijom".

Svrbijanac

pre 13 godina

Patriotizam je kada se vise izveze nego sto se uveze.

Neko je stvorio carstvo na preprodaji Milka cokolada i sada se mangupira pricama o patriotizmu. Pri tome duguje bankama i investicionim fondovima vise nego sto vredi. Sramota.

Amos

pre 13 godina

Kako su smesni ovi Deltijanci...
Pa kad je patriotizam 'redovna plata' zasto onda redovno NE placate svoje dobavljace?
Da ne zaposljavate vi tih 25000 ili koliko vec rece, onda bi ih zaposlio neko drugi, a bilo bi ih jos 10000 koji bi radili jer ih niko ne bi gusio.
Pogledajte Bosnu.

Pedja.hn

pre 13 godina

taj delta holding mi djeluje uspješno kao "Bratstvo i Jedinstvo" u SFRJ
Što se tiče Crne Gore sreća u nesreći je što mali broj dobavljača Delta holding može da uvali u dužničke nevolje. ( malo se toga proizvodi u CG )A ovi što i rade nešto imaju veći izbor načina prodaje tako da Delta mora odmah da plati robu.
Delta City u Pg će već neko kupiti i nastaviti sa radom. Samo razvijanjem konkurencije se razbija monopol !
Kad se u Srbiji uspostave jednaki uslovi za sve privredne subjekte onda će i Delta Holding promijeniti ponašanje ili propasti, a do tada preostaje samo kukanje!

mua

pre 13 godina

Kada neko obavi posao za poslodavca, ovaj ima ZAKONSKU OBAVEZU da mu isplati platu. Draga gospođo(ice) to što vi radnicima koji rade za vas (i za sebe) isplaćujete plate NEMA NIKAKVE VEZE SA PATRIOTIZMOM.

Saša Kruševac

pre 13 godina

PATRIOTIZAM JE "PREPAMETNA" (NIJE VALJDA POSAO DOBILA ZBOG IZGLEDA :) ) GOSPOĐICE ILI GOSPOĐO I REDOVNO PLAĆANJE DOBAVLJAČIMA, A VI (DELTA) MESECIMA NE PLAĆATE SVOJE DOBAVLJAČE, ALI TI TO ČIKA MIŠKO NIJE REKAO DA POMENEŠ U IZJAVI.

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

Drugarice Zivka, a jel morate da nam delite "lekcije o patriotizmu", kad su vam vec marze ponegde u maloprodaji do 200%. Naravno da su bogatima puna usta patriotizma, ali morate da prestanete da iznosite pare iz ove gubernije, da sagradite poneki most, a ne samo da trpate fraze kao na pokretnu traku.

Marchelius

pre 13 godina

Dakle Miskovic ima dobar ukus... Okruzen lepim poslovnim zenama... Mrdnite Miskovica i monopol, ostavite ove lepe zene... sta god one pricale, lepse mi one nego oni ludaci u Parlamentu

Foto Blyoowa

pre 13 godina

Kako je samo slatka ova piarka iliti šta već radi za Miška, ljubi je u okce čika Bljuva. Al' čika Bljuva nije pubertetlija pa se neće nekontrolisano napržiti na izgled mlade dame i bez sode bikarbone progutati nebuloze o patriotizmu. Miško jeste gazda al' samo zato što je potreban kao kulisa još većim gazdama koji stoje iza njega i svih ostalih srbistanskih haračlija. Ko im dozvoljava da nas cede k'o suvu drenovinu? Pa oni koji su na vlasti i za koje sam, proklet bio, i glasao. Kajem se zbog toga i priznajem da nisam mogao ni u najcrnjim scenarijima zamisliti da su demokrate i njihovi podrepaši toliki gmazovi. Odvratni su, .....

qwerty

pre 13 godina

Bojkotujte Deltu, jako je jednostavno, nosite Adidas, kupujte voce i povrce na pijacama, namirnice u Merkatoru ili lokalnim radnjama... prestanite da hranite azdaju i ona ce umreti.

Vlada

pre 13 godina

Jaka plata! Srednje obrazovani ljudi rade za manje od 250 eura i pri tom bez naknade provedu dodatnih nekoliko sati u prevozu izmedju dva udaljena radna mesta! Inace, prosecna plata u njihovom gradu je 410 eura, a u Srbiji 320. Toliko o plati.

Жика Шнауцер

pre 13 godina

Патриотизам је кад ја теби продам свежу паприку, а ти мени платиш без камате за 6 месеци. А онда пошто волиш да производиш, сам купиш земљу и почнеш да производиш паприку, а мене оставиш без посла, јер су сви остали прешли код тебе да купују паприку која је стандардизована и јефтина (јер си купио велику земљу). Ето то је патриотизам. 6 месеци без камате је много пара (6% годишње да се играш са мојим свежим парама) па * број паприка и келераба ... Ух то је много пара на уштеди због неплаћања камата добављачима. Али нема везе! Битно је да се увози Бели Лук из Кине, кромпир из Египта, Палачинке из Турске и зелена салата из Индије.

Maxim

pre 13 godina

-Patriotizam je,kad se u Americi ukrcas na brod, dodjes u Bizertu,uzmes pusku i udjes u kolonu. A niko te na to nije terao.
-Kad isplacujes plate, to je ispunjavanje ugovorene obaveze. Kad ne ispunjavas, dodju fenderi, uzmu,za par dana rasprodaju i namire radnike.I to se zove prinudno namirenje ostecenih.
To isto vazi i za nelacanje uzete robe,i gle cuda,vec davno prodate drugom, cesto svom radniku, i naplacene.
Bojim se simpaticna gospodjo, da bi u normalnoj drzavi,za potrebe prevoza fenderasa uveli novu liniju gradskog prevoza.
A vidite,ja nekako mirisem grupu normalnih.

Dejan Mihajlovic

pre 13 godina

Da kao i otpustanje radnioka i dugovanja mnogim drugim firmama koje su radile za taj holding a ovaj ih zavio u crno neplacanjem.

Alfa

pre 13 godina

Šta ste toliko zapenili za Deltom, nije ona kriva za sve!!! Miško radi sve što može ili što mu dozvoljavaju!!!
Obratite se onima što ste ih birali!!!!
A da, ova devojka nije samo lepa tj. prelepa nego i uspešna i svaka joj čast!!!BRAVO !!!
Bolje da ste nesto uradili za sebe i svoju karijeru, da unapredite svoje sposobnosti a ne razmišljati kao traktoristi i čistačice. To može svako da radi tj. previše radne snage i što bi vas plaćao više, pa nije lud!!!
Nego pustite se Vi Miška, Delte, lepe Jelene, uradite nešto za sebe i svoju karijeru a od kuknjave nemate nista!!!

Gledajte sebe i svoju porodicu, UŽIVAJTE u životu!!!

pedja

pre 13 godina

Drugi po velicini Deltin mol na Balkanu je u Podgorici.Delta ne vraca kredit od 20 miliona eura jednoj Crnogorskoj banci,nije ni placeno u potpunosti Podgorickoj firmi Celebic izgradnja mola,ne placa se dobavljacima.Uglavnom,sve maloprodajne mreze u CG biljeze porast prodaje i pored krize,a jedino delta u problemima.I jos najavljuje ulaganja u CG od 15 miliona...Na kraju ce povjerioci preuzeti Deltu u CG.

nemanja

pre 13 godina

******

Kada ce ova drzava zabraniti svakakvim menadzercicima i kvazi direktorima da uopste komentarisu ekonomsku situaciju u nasoj zemlji a da pri tom jos pokusavaju da ispadnu pametni.Dosta je zabluda i stete naneto ovom nasem jadnom narodu.Delta Holding je najveca zabluda i steta naneta nasoj drzavi i nasem narodu. Da li oni odrzavaju socijalni mir tako sto zaposlenima daju platu od 15.000 dinara ili sto placaju odlozeno po 6 i vise meseci ili nikada ne plate.
Jednog dana a nadam se uskoro i ubrzo vise nece ni postojati na srecu svih nas.
E tada ce zavladati socijalni mir i ljudi ce opet postati cenjeni kao sto bi trebali da budu a njihova diploma ce vredeti mnogo vise od 15.000 dinara koliko trenutno dobijaju za nju.
Zahvaljujem Vam sto ste mi dopustili da kazem ono sto mislim u nadi da ce me mnogi podrzati.

FLEX

pre 13 godina

Aman ljudi, pa da li mislite da sa takvim stavom mozemo napred? Da li mislite da Hrvati tako govore za Agrokor, Slovenci za Pivovarnu Lasko i Istrabenc...? Nije poenta rusiti i otimati domace vec napraviti sistem u kojem bi se domace postovalo i jos vise razvijalo. Pa budimo realni...da li ima prodavnice koja je jeftinija od Tempa ili tek TempoExpres-a? Ja nisam video...
A da ume da izabere saradnice i PR UME :)

hm

pre 13 godina

Ma kakva je to delatnost trgovina? Kupi od jednog, prodaj skuplje drugome.
Da sam ja vlast, ja bih zestoko destimulisao ulaganje u trgovinu. Na mprimer marza max 5%!
Potrebne su mere koje bi naterale one koji imaju novca da, ako zele zaradu, ulazu u proizvodnju. Izvoli, napravi dobar proizvod, pa zaradi.

artiljerac

pre 13 godina

Mora opet artiljerac da puca.Deltu su stvorili G-din Miroslav Mišković i G-din Milesunić(Ex direktor Galenike,Ex direktor Jugohemije)Prve velike pare su napravili sa kupovinom prljave tehnologije od HOEHCST-a(zastupnik Jugohemija)za Hemijsku indstriju Župa u Kruševcu(direktor Mišković).O tom muljanju je pisala pokojna Dada Vujasinović u Dugi.Zatim Mišković dolazi u Beograd(Privredna Komora,sa Desimirom Jevtićem,premijer koji je povukao svakog iz Kruševca ko je bio pismen)i onda počinje veselje.Miško(tačnije Mileusnić,Milka Forcan je njegova ćerka)kreće u strašan biznis.Daje pare za osnivanje ITM-a(cca 2 000 000 DM),osniva Deltu,gde pokaže prstom njemu se daje lokal za Maxi market.A,on i Mileusnić,članovi Saveza komunista od UVEK.Vlasnica i Direktorka Jugohemije(u Resavskoj)je mlađa ćerka G-dina Mileusnića.*****.Eto,toliko od mene,pametnom je komarac muzika.

Voja

pre 13 godina

Odavno je razresena dilema da li je patriotizam poslednje pribezizste smutljivaca.

Nije poslednje. Patriotizam je PRVO zasta se takvi hvataju.

sto ste mazohisti?

pre 13 godina

Evo ja ne kupujem kod Miska nista. Ni Nike, ni samoposluge Maxi ni Tempo, ni DC, ni Costa -NISTA. Najvise kupujem na pijaci i po malim radnjama, nije preveliki napor, a kada idem u hipermarket vise volim Rodic/Merkator. Jeste da nisu *nasi* ali bar moraju da plate dobavljacima, a oni onda plate svojim radnicima. Sto da idem kod *naseg* predavca koji ce te pare da uzme za sebe -pokrade? Vidim svi ovde kukaju a idu u Maxi. Bas ste mazohisti i treba da vas kradu i lazu.
I samo da kazem da mi je simpatican ovaj ZEN pristup ljudi koji komentarisu, koji je odusevljen lepotom Deltasice. To mi lici na ono, covek visi nad provalijom i uzbere jagodu *Ah, kako je samo slatka*

izrabljivani gradjanin

pre 13 godina

Delta je bruka i kacer/rak Srbije. Iznad je svih zakona. Dovljače isplačuje sa 8 do 12 meseci zakasnjenje, i zbog devalvacije Eura plaća 25% manje.Prodaje robu za 50% skuplje nego u drugim zemljama. Znači robu vrednu 100 dinara plati 75 a proda 150. Porez ne plaća u Srbiji. I moja baba bi tako mogla da vodi kompaniju. Ovo je MEGA PLJAČAKA I VELEIZDAJA, SUDITI HITNO MIŠKOVIČA ALI I SVE ONE KOJI MU TO OMOGUĆAVAJU!!!

vlade

pre 13 godina

Oni su obicni trgovci koji imaju preveliki monopol i onda ucenjuju koga stignu, evo citam probali su i pivaru da ucene - ali je ipak pivara veci bumbar od Miska, ona ima dnevni promet od desetak dvadesetak miliona dinara i sa i bez miskovica i maxija...

ono sto srbiji treba jeste proizvodnja a ne trgovina! izvoz a ne uvoz!
sto je reko dinkic: "pokusacemo maximalno da stimulisemo malu privredu i proizvodnju u srbiji" i sada daje subvencionisane kredite od 300.000 din, a te kredite mogu da dobiju samo firme kojima ne treba kredit. a malo Vas to verovatno zna, ali uvodi se ekoloska taxa od nekih 10ak% na sve proizvode i na sve komponente tog nekog prizvoda koji je napravljen u srbiji. Znaci ne das mi dovoljnu stimulaciju i dodas mi jos jedan namet pored ogromnog poreza - e tako drzava srbija pomaze malu privredu!!!
a kada je misku zafalilo para za Deltin objekat u ljubljani, politicari potrcali da pomognu najvecem privredniku u srbiji! Uzasno licemerje nase drzave. A miskovic je samo covek koji lepo koristi idiotluke nasih politicara i mutan startni kapital do koga je dosao boga pitaj kako. Nemojte misliti da je to samo tako u srbiji, radi se to i u drugim zemljama samo u znatno manjem obimu, ni u jednoj zemlji privreda ne zavisi od jednog coveka koji ispumpava sav profit iz zemlje, a u zemlju vraca samo dugove!

Nebojsa

pre 13 godina

Patriotizam Miskovica i Delta-e je:
1. Ne platis porez od 60.000.000 EUR na kapitalnu dobit prilikom prodaje Delta banke
2. Dobijes monopol u trgovini barem na trzistu beograda sto je trecina Srbije
3. Kupis hektar zemljista po 100-300 EUR i imas desetine hiljada hektara
4. Kupis C market i Pekabetu dzabe i opljackas drzavu i male akcionare
5. Dobijes monopol cak i na prodaju Punta i onih 1000 EUR
6. Ne placa ni dinar poreza u Srbiji jer su mu drzavni mafijasi zakonima i podzakonskim aktima to omogucili
7. Dobio Luku Beograd dzabe i ostetio drzavu i sve nas za 2 mlrd EUR
8. Kupi obveznice NBS po kamatnoj stopi i prihodu 24%, onda se obori kurs sa 88 na 74, kupi evre, pa podigne kurs na 95.
9. Ne placa dobavljacima po 6 i vise meseci, pa u dogovoru sa NBS pomere kurs i vrati im realno 20 do 30% manje
10. Kupi sinu i cerki vile u londonu 40 miliona EUR, a ljudi gladuju jer on ne placa porez ovde gde pravi profit
11. *******
11. Patriotizam je i kada je oteo Radulovicu predstavnistvo BMW za Srbiju
12. Patriotizam je i kada sastavi vladu Srbije, povuce dacica za usi i natera ga u Vladu, a isto to uradi i Tadicu, da se Djindjic mrtav prevrce u grobu.
.......
I najveci patriotizam ove Vlade i Miskovica bice ako pod hitno donesu zakon: "MArko Miskovic i sinovi tajkuna ce spavati prvu bracnu nos sa svakom mladom u Srbiji." Svrha zakona je da i najneupuceniji i najzatucaniji shvate ko vlada Srbijom umesto Turaka.
Pa sada kazite, malo li je patriotizma Miskovica. Otme Vam sve, unisti sve i onda kada daje na mrvicu to naziva patriotizmom. I da kupi 10 platana.

jagos

pre 13 godina

Ovo je vec vrhunsko licimerstvo! A mislio sam da je to nova reklama sa reprezantatvcima! licno vise volim kupujem u interexu i idei nego kod vas gospodo zakoniski monopolisti!

vlada

pre 13 godina

a je li potriotizam da delta trazi odlozeno placanje od 12 meseca od apatinske pivare za racuno od 10 miliona evra?

kako mi je drago sto ga (miska) je apatinska pivara odbila sa obrazlozenjem " alo sine pa prodacemo mi to pivo nekom drugom, ne moj da mislis da si jedin na ovom svetu i u srbiji"
jes patriotizam davati plate na vreme pa sto kuka dansa jedna kasirka u maxiju da joj duguju platu od aprila... ona ne spada u bitne radnike?

Naravno po ovom textu se vidi koga je najvise i gadjala ona tadiceva, do zal boga smesna, prozivka. Al da se razumemo, vlada i zakoni su krivi sto delta posluje na nacin na koji posluje - tj iznosi milione iz zemlje, nisu to nikakve rupe u zakonu, sve je to legalno, e sad da li je misko "zasluzan" sto su ti zakoni doneti ili su nasi politicari koji imaju svoje biznise te zakone doneli, jer sumnjam da je neko ko bi zeleo da mu kapital ostaje u zemlji bio dodvoljno glup i doneo takve zakone...

Matrix

pre 13 godina

Poznato je koliko je Mišković darežljiv sa platama ,plata je tolika, isto vam je dali radili u pekari ili kod miškovica ,govorim o ovim radnicim sto rade po prodavnicama

dragan

pre 13 godina

Ponekad pomislim da je Delta firma Marka Miloševića stvorena novcem od šverca cigareta.Ponekad pomislim da je Delta firma stvorena novcem srpske privrede čiji je novac iznešen na Kipar i uz pomoć Borke Vučić ulagan u osnivanje ove firme.Ponekad pomislim da je Delta firma koja je kapital stekla prodajom Nike krpica na ruskom tržištu.Verovatno je istina u miksu sva tri moja razmišljanja.Ali ništa ne bi moglo bez jednog socijalističkog direktora Miškovića i SPS -a iz vremena Miloševića.I sad imamo jednog monopolistu kome se ne ispituje poreklo imovine, koji ucenjuje hiljade dobavljača, ucenjuje svoje zaposlene pa i državu.Dokle tako?

vlada

pre 13 godina

JOS JEDNA STVAR, firma u kojoj radi moj otac ima potrazivanja od 7 000 000 dinara vec duze od 9 meseci, a duznici su joj firme, kojima duguje neka od detinih firmi (to su firme koje su ucestvovale u izgradnji delta city-a i ostalih deltinih objekata, manje vise firme zaduzene za obezbedjenje, elektricne instalacije...)

Da li je to patriotizam, sto oni ne mogu da uteraju dugove zbog Delte a nisu imale neposrednu saradnju sa deltom, jer ponudu koju su poslali delta je glat odbila jer je firma fala bogu trazila avans od 60% - e kada neko trazi delti avans ko da im je ubo prstom u oko

A da ne pominjem kako odiru sa cenama Hondi, i prodaju kola po sistemu "e sad smo zavrnuli cenu za akoreda, zaradicemo na njemu 7000evra i bole nas uvo necemo da spustamo cene, ne ustvari, aj da zaradimo 10000evra, pa da ukinemo sajamski popust, bole nas uvo i onako imamo dovoljan profit od Maxi-ja, necemo propasti ako prodamo samo 2 auta ovog meseca, zaradicemo 15000evra i boli nas uvo"

Goran

pre 13 godina

Sada je kasno za kukanje. Ako se dobro sećam, svako otvaranje velikih hiper-marketa bilo je propraćeno mazohističkim odzivom potrošača koji su u šatorima noćevali ne bi li bili među prvima. Sada je kasno za bilo kakav bojkot. Koliko god da se trudite i da izbegavate prodajne objekte visprenog bizmismena iz Kruševca, shvatićete ubrzo da je i to što ste kupili, u nekoj maloj, pred gašenje radnjici, uvezeno upravo zahvaljujući Delti. Vrhunac licemerja je pozivanje na činjenicu da zapošljavaju veliki broj ljudi. Voleo bih da znam koliko je ljudi radilo u ovim delatnostima pre nego što je MM shvatio da je neviđeni bizmismen, znači u C marketima, Pekabetama, Jabukama, Goricama i svim ostalim lancima koje je dotični razvalio, a i verovatno preuzeo dobar deo radnika. No, kao što rekoh, dotični je sada toliko ozbiljan igrač, da možemo samo da mu pljunemo pod prozor, a možda čak ni to nego eventualno pod prozor ove gospodje, ili Slobodana Milosavljevića. Mnogo su se osilili, mnogo.

Ledilo keve mi

pre 13 godina

Aha a vi znaci odrzavate sprsku privredu u zivotu?! A sta to proizvodite?! Sta to izvozite?! NISTA! Imate trgovacki monopol na sve i svasta. Uvozite jeftino i prodajete skupo. Tako mogu i ja da budem uspesan poslovan covek. O neplacanju obaveza dobavljacima i visina plata je suludo pricati.Sve se zna!

ds

pre 13 godina

Lepa bre ova deltasica. Kada bi tako investirali i u domacu privredu, a ne samo uzimali, ne bi morali da daju ovakva saopstenja za javnost.

sasa

pre 13 godina

25000 ljudi pravi 10% BDP od cega je vecina mizerno placena manje od 20.000 a kajmak uzima gazda Misko i fensi uvlakaci oko njega.
Koliko radnih mesta placate od proizvodnje ili izvoza?
Vi ste obicni trgovci koji su unistili privredu i narod monopolima i ogromnim marzama a drzava vam je to omogucila. Sad kad ste unistili narod pojescete sami sebe.

vita

pre 13 godina

@ekonomista
svaka čast na detaljnim i nadasve tačnim podacima o istinitom pofilu kompanije Delta, jer to je istina o poslovanju. Mišković stvarno ume da odabere portparola- ova dama sa slike izgleda kao supermodel ali se tu završavaju njeni kvliteti, jer gomila neistina, i u poluistine uvijene činjenice joj ne služe na čast. Pitajte svakog ucenjenog nesrećnog dobavljača Maksija kako se oseća zato jer je primoran da sa njima posluje. Sistem zgrtanja para i nemoralni postupci pri buklvano svakom realizovanju malih i velih ugovora čist je horor koji prolaze saradnici Maksija.

maxy

pre 13 godina

a da vi iz delte vratite dugove koje imate prema drugim preduzećima u Srbiji, pa da onda i ta preduzeća budu patriote i isplate plate svojim radnicima

Miki

pre 13 godina

Covek koji se potpisao kao "ekonomista" je objasnio sta je ekonomski patriotizam!!! Svako da procita taj komentar cak i da se stavi na naslovnu stranu sajta, kao definicija ekonomskog patriotizma i poredjenje sa tvrdnjama direktorke za korporativne komunikacije Delta holdinga.

Hvala na najnovijoj definiciji ekonomskog patriotizma

pre 13 godina

Draga Gospođo,

Redovne plate nisu ekonomski patriotizam, redovne plate su nešto minimalno i najnormalnije što se može i mora očekivati od svake kompanije koja posluje na tržištu. Samo ova izjava pokazuje kakvi su vaši stavovi. A to što niste imali nikakvih problema možda možemo vezati sa danima plaćanja obaveza vaših obaveza koje ljubazno namećete vašim dobavljačima ...

privrednik

pre 13 godina

Nismo mi Srpski privrednici krivi sto se trazi od strane PKS da se ucini reciprocitet sa Hrvatskom po pitanju trgovine i etabliranja u Hrvatskoj.Nismo mi krivi sto se prodalo zemljiste i kompanije Hrvatima.Nismo mi krivi sto Srbija sada trazi da se Hrvatsko trziste otvori za rpsku privredu.Nismo mi krivi sto Hrvatki gradjani ne zele da kupe Srpsku robu,koju njihovi grosisti,distributeri,vlasnicikompanije je ne kupuju za svoje trziste.Ne moze ni jedna vlada da natera drugu zemlju u izvrsenju postovanja CEFTA ugovora ili pravila trgovine EU.Kako moze neko da natera drugu zemlju da kupuje nesto sto njihovo trziste nema potrebe za tom vrstom proizvoda?Hoce komunisticka vlast da natera druge da rade pod politickim dikatom,jer nasi kvazi demokrate ne znaju da nemju pravo da se mesaju u privredu,ali to oni rade jer su tako naucili od svojih roditelja za svih ovih 50 i kusur godina.Vlast je ne sposobna,zato mi moramo da sacuvamo nas biznis,na svaki nacin dokle ne dodje normalna i sposobna vlast koja ce imati sluha za prave politicke i trgovinske korake,od koristi za Srbiju,i EU.

Revolucionari svih zemalja ujedinite se

pre 13 godina

Pa sta se sad zalite revolucionarni Dzo bageristi trazili ste revoluciju pa sad uzivajte u njenim plodovima. Meni je moj tata Milosevic omogucio da uzivam u egzoticnim krajevima i radim za stranu valutu. Svako zivi kako mu je njegov revolucionar omnogucio mada nisam nesto ja bas voleo naseg tatu posebno sto nam je izdao jedinu i svetu srpsku zemlju RSK ali jebiga niko nije savrsen a vi uzivajte u vasem revolucionarnom dostignucu vaseg vozda Tadica hahahaha. Mozda jednog dana vas tata i vama malo udeli mada sumnjam sebicni su on i njegov Cedica. Ali sta vas briga pa ucete zato u Evrope 2088godine po skracenoj proceduri doduse vecina vas ce tada vec biti pod zemljom kao i ja verovatno ali sta ces svet ostaje na mladjima.Za vas Evropa nema alternativu za mene ima ne zivim u njoj hahahaha.

radovan

pre 13 godina

Patriotizam je kada placas porez (ali realan)u svojoj drzavi,osim ako nemas neko drugo drzavljanstvo(Kipar ili Svajcarska),kada isplacujes pune plate i doprinose radnicima na vreme,kada im obezbedis normalne uslove za rad...neko bo rekao da je sve ovo normalno u jednom poslovnom sistemu,ali ovo je Srbija,ovde su drugi kriterijumi.Najveci problem sa ovom kompanijom je to sto nista ne PROIZVODI i ne IZVOZI!Najlakse je prodavati narodu limun i luk iz Turske,virsle iz Madjarske i televizore iz Poljske koje si UVEZAO a ne proizveo u Srbiji!Onda srbin ode u tvoju banku koju si otvorio od srbinove devizne stednje,recimo Jezde i Dafine,podigne kredit da bi kupio taj isti luk i televizor i taj novac ostaje u Delti!Itako u krug,dugo godina. Onda Delta profit talozi u kiparskim i svajcarskim bankama i milina!Jednog dana,kada bude puklo,sede ti MM u privatan avion i u Svajcarsku,Bog da ga vidi.A ti srbine vidi sta ces...Liberalni kapitalisti,proizvodite i izvozite,unesite devize u ovu zemlju,obrtna sredstva!Sto rece jedan ekonomista:"Izvozi ili umri"!

Ekonomista

pre 13 godina

Ekonomski patriotizam je kada se roba placa dobavljacima i kada se ne ucenjuju dobavljaci.
Ekonomski patriotizam je kada se ne trazi malom domacem proizvodjacu 10 000 eura da mu se izlozi roba kako treba po rafovima.
Ekonomski patriotizam je kada se ne otvara dodatna firma preko koje se ucenjuju dobavljaci kojima se ne placa i po godinu i vise dana , pa se preko te nove firme isplacuju uz otimanje 10-20% rabata ukoliko zele da dobiju pare.
Ekonomski Patriotizam je kada se plati porez na kapitalnu dobit kada se proda banka u punom iznosu u svojoj zemlji.
Ekonomski patriotizam je kada se ne posluje preko off-shore kompanija koje sluze iskljucivo za fakturisanje robe po visim cenama kako bi se pare izvlacile iz zemlje u kojoj zivis.
Ekonomski patriotizam je kada nemate potrebu za off-shore firmama iza kojih se mnogi kriju.
Ekonomski patriotizam je kada je nemoguce da jedan direktor iz provincije iz jednosobnog stana dodje u Beograd i za 5 godina stvori milijardu evra.
Ekonomski patriotizam je kada se ne koriste sredstva iz fonda za razvoj , vec se ta sredstva ostave obicnim gradjanima da pocnu neki svoj mali biznis.
Ekonomski patriotizam je kada se svojevremeno ne ucenjuju sve drzavne firme da deponuju sredstva kod banke koja je bila pakovana za prodaju.
Ekonomski patriotizam je kada ne zelis sve da otmes za sebe , gazeci preko svih drugih neduznih ljudi.
Ekonomski Patriotizam je kada se ne odradi prica na foru kao sa Vecerernjim Novostima.
Ekonomski patriotizam je kada se ne pokusava otimanje Luke Beograd.
Mogao bih tako u nedogled .
A sta mislite ako drzava pokaze svoj ekonomski patriotizam kao sto je pokazala na Mobtel-u ?
E to je ekonomski patriotizam drzave , da se malo poravnaju racuni i da se kao u slucaju Mobtel-a odradi javna aukcija i donese u zemlju par novih milijarda evra investicija, i da se sve to vrati gradjanima Srbije koji su opljackani na raznorazne nacine.
Bar da se vrati kroz neke puteve i infrastrukturu.
Lepo je ako zivite u nadi da cete doveka biti ekonomske patriote.
malo promenite marketing , gledajte kako su na kraju ispali ostali patrioti i sta se sve otkrilo.
Nemojte da koristite termine ekonomski patriota , ne pije vise to vodu u Srbiji.
Ili je toliko dogorelo do noktiju pa da se proba zadnja fora karta patriotizma?

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Postovana gospodjo,
Moraliste da se bolje pripremite za Vas intervju jer nije patriotizam to sto Vi mislite,svako ko radi mora da dobije svoj dohodak jer je to deo ugovora koji je sklopljen sa firmom,ali poreza je nesto drugo radilo se o porezi Vaseg sefa ,sto zelim da kazem on mora da plati svoj porez u Srbiji jer njega to nece da boli ali ima veliki broj ljudi kojima je i mala suma velika briga ,samo malo da Vam citiram"Jevanjdjelje" po Marku(Mk12,41-44):1A kad pogleda gore,vide bogate ljude kako stavljaju svoje darove u kovceg za priloge.2 A vide i jednu siromasnu udovicu kako stavlja tamo dve lepte,3 i rece(Jesus):zaista,kazem vam:ova siromasna udovica stavila je vise od svih;4 jer su svi ovi prilozili Bogu od svoga izobilja ,a ona je od svoje sirotinje stavila sve sto je imal za zivot.Da to sam hteo da kazem.

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

ha,kaze, G. Forcan se nije slagala sa vlasnikom, naravno, ****... pitam se ko li joj sastavlja tekstove i ko stoji iza nje dok ona sakuplja poene na sceni...

sasa

pre 13 godina

Nabrojali ste da ulazete u Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju itd. To je jako lepo, ali kakve mi koristi imamo od toga? Delta je u sustini kiparska firma, i tamo verovatno placa neki porez, a Srbija od tog nema nista, a to sto placate doprinose , mislim da je sasvim normalno, i ne treba da to isticete na prvo mesto, a to sto ne placate vasim dobavljacima, to nigde ne spominjete, pa oni ne mogu svojim radnicima ni plate da isplate, a kamoli doprinose, tako da kad se saberu i oduzmu te cifre, opet drzava od Vas nema nikakve koristi!!

Dlm!

pre 13 godina

Delta je klasicna firma sa Balkana i iz komunistickog doba. Ko se iole razumi u vodjenje makar trafike zna da Delta sigurno ne gura dobro.Menadzment Delte je los i jedino ih moze zadesiti sudbina Peveca.Trude se da izgledaju Evropski,a posluju moldavski.Nazalost njihovim losim poslovanjem propadaju i manje firme kojima oni duguju i tako ovu nasu privredu jos vise unistavaju,i dovode u situaciji da svi duguju.
Od njihovog poslovanja jedino dobro su ove njihove zenske :)!

Magistar

pre 13 godina

Podelite 15 miliona evra sa 25 hiljada radnika. Oduzmite poreze i doprinose i videcete prosecno koliko zaradjuje radnik u Delti. Sada uporedite to sa brojem radinka u maksijima i maloprodajama i njihovim malim (premalim)platama, videcete da najveci deo ipak ima plate manje od tog proseka koji je ustvari toliki zbog velikih plata malog broja radnika.

E sada, normalno da niko nije lud da daje ogromne plate svim radnicima, pogotovo u zemlji sa slabom ekonomijom. Ali sve ovo daje jednu sliku o tome koliko je nasa ekonomija zaista slaba (pogotovo imajuci u vidu da je delta najveca i najjaca kompanija kod nas).

Zoran

pre 13 godina

Kompaniej poput Delte zaista rukovode po zapadnim zemljama, a ne kao u Srbiji da daju reket nezasitim propalim politicarima. Ali pre ce Srbin da nestane nego to da prihvati u Srbiji. Kako radite, tako vam je u Srbiji.

sasa jokic

pre 13 godina

Gospodjice Krstovic, redovne plate od 16 hiljada za prodavace u Maxiju i nisu neki patriotizam. Ne placanje dobavljaca po vise od 120 dana takodje nije patriotizam. Vi zaposljavate 25ooo, ali zbog vas pati nekoliko miliona gradjana Srbije!!!

Slobodan

pre 13 godina

Gospodjo draga, niste vi nikakve patriote ! I ne mojte da pljujete ovom narodu u lice! Vi se bavite to jest vaša firma isključivo svojom dobrobiti a to što morate i te mučenike koji rade kod vas da platite koliko da opstanu na ovom belom svetu nazivate patriotizmom? Da lim plaćate kada ste domaća fima porez u ovoj državi? Zašto predsednik Srbije nesme ništa da kaže na sveopšti krimanal koji emitujete osim nepristojno bogati ljudi? Ta šta ste mu radili kad mu je maca pojela jezik? Ta šta im svim radite tj. svim političarima u ovoj ultra nesretnoj zemlji kad svi zatvaraju oči pred vašim jezivim nemoralom i perfidnim lopovlukom? Koliko trebate da se napregnete da promenite zakon u ovoj nesretnoj zemlji= Kladim se da je ipak potrebno da učinite nešto više osim obične pomisli da nešto treba menjati. Jadni vi, baš vam je teško! E moja Srbijo kad li će u tebi sunce da ugreje pitam se pitam :(

NoviSad

pre 13 godina

Hm, zanimljivo... I prilično netačno. 1. Plate kasne (i po dve nedelje). Znam da nekima kasne i više, ali ova gospođa TVRDI da su redovne. Onda, kad stigne, podeljena je u dva dela, a tako nije ugovoreno.
2. Markicu za zdravstveno osiguranje nisam u mogućnosti da dobijem jer kompanija Delta nije uplatila doprinose za protekli period (u socijalnom nisu hteli da mi kažu koliki period). Tako da, draga moja Gospođo, mnogo neistina ste izneli po nalogu poslodavca

Ivan

pre 13 godina

A sto svi kupujete u Tempu?

Ja sam ushao samo jednom u Tempo zato sto sam bio na Vilinim Vodama i kupio jednu flashicu vode (!!) Jedan jedini put!!
Verovatno najnizi rachun ikad izdat u Tempu..

Redovi tamo su HARD KOR! Znaci kao da cela zemlja dolazi i kupuje!

Nemojte gospodo da idete kod tih djavola da kupujete i oni nece moci da opstanu. Samim tim ako svi budu bojkotovali i druge mega markete, koji su NEPOTREBNI oni ce morati da spustaju cene i da se bore za kupce, a ne da se kupci bore da kupuju u njima.

Svi ste vi licemeri i idete linijom najmanjeg otpora - ako vam smeta Tempo, Maxi, Vero, Idea itd. nemojte gospodo da kupujete tamo i oni ce logicno morati mnooogo da spuste svoje marze i stanje ce doci na neku normalu..

patriota privrednik

pre 13 godina

Samo koliko negativnosti u komentarima na rcun Delte!Zar hocete da nam otmete imovinu kao sto su vasi preci isto radili posle 45 godine?E pa necete,mi smo po zakonu radili i zakon mora da se postuje.Taj zakon nismo mi pisali,vec ste vi "demokrate",sami usvajali.Em sto ste uzimali reket od stranih investitora,pa smo vas i mi punili ko brod,sada hocete da nam kozu skinete.E pa necete,zar nije dovoljno sto punimo budzet,kroz budzet hranite na hiljade birokrata u administraciji,zaposljavamo ljude koji hrane svoje porodice,sada hocete jos vise da nas reketirate,to se nece dogiditi,vec politicari moraju u zatvor,ako narod smatra da smo sve montirali u nasu korist i ako nismo tako radili,vec smo mi poslovni ljudi,politicari hoce reket koji su dobijali i sta cemo sad?Zar moramo opet da nas neko manipulise sa "Kosovo je Srbija",kada svi znamo da nije,ali dovoljno materijala da nas privrednike stalno prozivaju tajkunima,paleci narod na nas za sve nedace u zemlji.Oni ni luk jeli,ni luk mirisali.To nece proci.

dfshgdf

pre 13 godina

njanjanajnja samo cmizdrite za sve i svasta. ko je kriv? mi smo svi krivi. mozda bi mogli da prestanete da pazarite u maxi-u na primer, za pocetak.

dok mnogima ne smrkne

pre 13 godina

Sećam se prvog Maxyja otvorenog pre desetak godina.Tada su koliko toliko redovno plaćali dobavljačima i nisu naplaćivali proizvodjačima ulaznice i korišćenje polica.Za nekoliko godina sagradili su na stotine novih. U isto vreme gradska vlast je donela odluku po kojoj se uklanja više hiljada malih radnji. Ispred novootvorenog Maxyja kod Cvetkove pijace za dva dana uklonjeno je blizu sto malih radnji.U Južnom Bulevaru uklonjene su sve radnje u dužini od kilometar do prvog Maxyija. Slično je bilo i u ostalim gradovima u Srbiji. Kod nas se pod ekonomskim patriotizmom smatra i kada uništiš konkurenciju, kada potplatiš gradske funkcionere, kada glavni arhitekta gumicom izbriše na hiljade malih radnjih, kada ti poklone gradsko zemljište, kada prevariš akcionare, kada učestvuješ u burazerskoj privatizaciji i kada platiš neku manekenku da narodu priča o patriotizmu i kako ga steći.

Crnogorac

pre 13 godina

Procitao sam dosta komentara, i svi se nesto bune, glume neko "partiotsko" ludilo.
Dragi komentatori, rijesenje je vrlo jednostavno, ako vam Miskovic smeta, zasto kupujete u njegovim radnjama?
Eto... samo mjesec dana nemojte da udjete ni u jednu njegovu radnju pa da vidimo reakciju.

gagarin

pre 13 godina

Možda tih 25 hiljada radnika i prima redovno plate a Delta stvara profit, ali zbog njihovog monopolskog položaja ispašta 6. miliona potrošača koji su primorani da kupuju skuplje 20-30%.

живео !

pre 13 godina

Ја вас покрадем (државу у сарадњи са осталим лоповима), онда вас запослим, дајем фиксну плату која (чињеница) никад не касни и говорим ја сам патриота. Па нема ништа боље! Шта да ти на то одговорим, осим да си лепа?

nenad

pre 13 godina

A sta je sa unedogled potpisivanjima ugovora na odredjeno. Ja nisam jos cuo da neko u Delti radi na odredjeno. Tako se ljudi drze na uzici da cute.

Krle

pre 13 godina

Daje plate svojima, ali zato druga preduzeca zbog njih propadaju. Uzasno kasne sa placanjem, forsiraju da svoja dugovanja zavrsavaju na razne kompenzacije, sto mu u prevodu znaci da samo vrte tudju lovu. Cak su i otvorili firmu koja svim firmama omogucava brzo zavrsavanje kompenzacija, a pritom ti uzmu procenat. Znaci em te zevrcu za pare koje su ti duzni, em ti uzmu procenat da ti to kao brze zavrse i to kroz kompenzaciju, pare neces ni videti. U fazonu su ako neces da platis ili se mnogo bunis, ne moras ni da se prodajes u deltinim objektima, a oni drze monopol na 70% trzista. Da ne pricamo o tome kako se izrabljuju radnici kod njih. ****** Svaka pozicija tj mesto na kojem stoji neki proizvod u delti se placa i to papreno, oni ogroman profit imaju na tome, a to mislim da po zakonu o zastiti konkurencije nije dozvoljeno itd itd

rexx

pre 13 godina

Alo bre!
Pa koliko treba vama da se plati da neki proizvodi koje ja zelim da proizvodim budu na vasem rafu?
I koliko dugo treba da cekam da pocnete da placate?

Sto o tome ne pricate? Stoko.

Gradjanin

pre 13 godina

Pametan sef Delte.

Zna dobro covek da uz ovako lepo lice za odnose sa javnoscu svaka prica ima bar neku sansu da prodje.

Medutim, u svakoj izgovorenoj reci, primetno je ko prica pricu.

Ma lazu!

pre 13 godina

A ne spominje sve one ljude koje su otpustili iz Holdinga u protekle dve godine. Ja ih znam bar desetoro. A te redovne plate su toliko niske, da je to smesno! Bolje nek cute!!!

Mihailo Krusevac

pre 13 godina

Izvinite gospodjo ili gospodjice,kolika je plata radnika u Maxi-ju? Koliko godina vas radik mora da radi da bi kupio jedan od automobila iz game Vase dilerske mreze? Koliko kvadrada moze da kupi radnik Maxi-ja u takodje vasem Belville naselju , naravno uz kredit na 30 godina kod Vase Univerzal banke??? Retorika Vam je malo degutantna!

MaVaži

pre 13 godina

Sada ispada da su ih zaposlili iz patriotizma i eto kao, poklanjaju im plate, a ne zato što ljudi rade i što njima treba radna snaga.

toliko o patriotizmu

pre 13 godina

Sa tim platama koje delite radnicima mogli bi u Nemačkoj da zaposlite oko 1000 radnika.
Znam ljude koji rade ne obične poslove nego ozbiljne kancelariske poslove za mizernu platu a radno vreme je oko 11h dnevno.

plata

pre 13 godina

Ja ostavim celu platu u maxiju na hranu i to je oko 20000. koliko sam čuo to je plata radnice na kasi. znači ja je paćam ane delta. i okanite se pratriotizma to više ne postoji, ostalo je preživljavanje i borba za opstanak.

Brane

pre 13 godina

Oporezuj!
Laze cim zine, zato su je tu i stavili tako cakanu!
Korporativna komunikacija je korporativno zavrtanje, a njen kvalitet je koliko vidim iz izjave jedino to što je cakana. Valjda Misko racuna da cemo samo u nju da gledamo i da trepcemo, a on da krade pare. U pravu je Tadic i ako nece milom treba silom. Jaci su postali od drzave.

Glup ila šta?

pre 13 godina

Najpre da se ogradim pročitao sam samo naslov "patriotizam je redovna plata".
ALO BRE!!! O kojoj zemlji pričamo??? Ugandi? Ovo je Evropa, a to se zove najnormalnije (i obavezno) ponašanje kompanije!!!

Sramota za onoga ko je tekst pisao da stavi ovakav naslov, vređa ljudsko dostojanstvo!!!

sasa

pre 13 godina

15 mil. bruto za plate, od toga je minimum 10 mil. Miškova plata. Čovek je milijarder pa zato predpostavljam da nije ispod toga. Kako bi do sada zaradio tolike pare ako plata nije tolika?!

Kiza Cuburac

pre 13 godina

Nije g. Miskovic naivan, pogledajte samo kako se okruzio sa zgodnim cicama. Milka Forcan, pa sad ova Jeca, sve visoke, ambiciozne, elokventne, sa egzoticnim frizurama i izgledom (isprobani recept star vise milenijuma verovatno), tako da braco moja, svaku pricu mozete progutati u slast :)

Dosta hipokrizije

pre 13 godina

Teza gosp. Krstović vredja inteligenciju. Kamo srece da je iskrena koliko je i zgodna. Citaj DELTA (ili bilo koja druga firma) drzi zaposlene samo iz jednog jedinog razloga .... radi VLASTITOG profita. Onog momenta kada zaposleni prestanu da ostvaruju profit (ili prestanu da budu potrebni iz bilo kod drugog razloga) dobijaju otkaz. Te bajke oko patriotizma ne bi prosle ni kod dece u osnovnoj skoli. Da budem potpuno jasan, dosta mi je takvih patriota. Iskoristili su ono vreme kada je drzava potonula i obogatili se na sveopstoj muci i danas sire patriotizam! Fuj. Bilo bi mnogo postenije od takvih kao sto je gosp. Krstović da bar cute. Pre bi se reklo da izrabljuju nego sto brinu o opstem dobru zaposlenih.
Zamolio bi ih da vise toliko ne brinu. Ako im se ne isplati, neka prodaju biznis i neka vise ne vredjaju inteligenciju naroda od koga zive ko bubrezi u loju.

alfa team

pre 13 godina

Joj dokle vise pionirskih pesmica. Delta zaposljava 25000 ljudi a zbog te iste Delte je bar deset puta vise ljudi ostalo bez posla u firmama koje su preuzeli i u firmama koje su zbog Delte propale bilo da im gospoda nisu placala bilo da su jednostavno morali da nestanu da bi se Delta komotno baskarila u monopolu. Doprinosi drzavi? A sta cemo sa onim silnim dugom koji je veciti ministar otpisao ujkici na ime neplacenih carina i poreza? Patriotizam? Gde je porez od prodaje banke italijanima zavrsio? Dajte mi Luku Beograd i pola preduzeca pa cu biti patriota do neba. A plate su redovne i bedne. I Cim drzava ne uradi sta se Delti svidja prete otpustanjima. Muka mi je od vas. Vi ste kancer ove zemlje sa sve onima na vlasti koje finansirate da bi ujedinjeni klamali ovaj nesrecni narod.

Janko

pre 13 godina

Patriotizam je što sitnim privrednicima ne plaćate robu i po godinu dana a onda tim istim privrednicima uvaljujete razne faktoring firme koje za procenat otkupljuju potraživanja od vas (pa sam vama posle dele zaradu). Sitni privrednici su prinuđeni da vam daju robu sa velikim rabatima i posle da plaćaju faktoring proviziju da bi došli do svojih para. Na kraju ispada da je prodao robu ispod nabavne cene. Drugim rečima, svi su na šteti osim vas. Nadam se da će jednog dana zaživeti zakon o obaveznom plaćanju kao i u normalnom razvijenom svetu a ne da se cela privreda gazi zbog nekoliko moćnika. Država sve to posmatra ali ne reaguje jer se finansira od istih. Zato smo i tu gde smo.

Lala iz Banata

pre 13 godina

Gazdi ne bih uz'o oraj iz ruke ali su mi kapijskigovornici lepi, mora se priznati. ;)

Nije njoj lako. Svašta mora da priča da zaradi platu.

Aleksandar

pre 13 godina

A tek koliki sam ja patriota bio kad sam platio poreze i jednu saobracajnu kaznu... Nema veze sto je to ionako obaveza i kad to ne bih uradio omirisao bih unutrasnje zidove zatvora, vazno da se cinjenjem onoga sto bih u svakom slucaju morao mogu pohvaliti i sebe nazvati patriotom.

ReleaseTheFuture

pre 13 godina

Kakvo je ovo izvrgavanje zdravog razuma ruglu?

Plata nije PATRIOTIZAM, već POŠTENO ZARAĐENA NADOKNADA za obavljanje posla! I siguran sam da nijedan zaposleni u Delta Holdingu nije prekobrojan.

Trebalo bi ovde primeniti patriotizam Putinovom metodom...

Lex

pre 13 godina

Najbolje od celog clanka je zaista fotografija doticne gospodjice Jelene.
Kako u Srbiji ne postoji drugi nacin da se materijalno obezbedis, ja zvanicno upucujem bracnu ponudu direktoru sektora za korporativne komunikacije!

ahahaha, koja je ovo smejurija u Srbiji ! ! !

Jedina sreca je sto neko rece da smo locirani u Evropi inace bi oko nas podigli veeeeeeelikiiiii ZID i ostavili nas Miskicima, Peconijima, Buh(v)ama i drugima...

djape071

pre 13 godina

Svi dole navedeni komentari (koji su istiniti) o ne placanju robe na vreme, maltretiranju radnika, bahatom ponasanju unutar drzave, su posledica jedne jedine stvari. Delta je firma proslosti, to je firma koja u danasnjem vremenu predstavlja dinosaurusa i kao takva ce, odmah nakon povlacenja/smrti svog idejnog tvorca Miskovica da nestane. A to se vrlo brzo, prosto bioloski mora desiti. To je kompanija/monstrum koja za 20 godina poslovanja u toku svog narastanja nista novo, nista dobro nije donela Srbiji. Evo neka mi neko navede koju je to novu tehnologiju Delta donela i predstavila Srbiji, koji je to novi nacin poslovanja, usluge donela da bi Srbija mogla da ima koristi od toga? Sem 3D bioskopa u Delta Sitiju ja ne znam za nesto slicno (nemojte se smejati to je istina). Sve sto je Delta uvela u svom poslovanju je neko drugi prvo morao da uvede i implementira, a onda se Delta posle par godina nadje neminovno u situaciji da pokusa da iskopira slican koncept. U nivou usluge i nacinu poslovanja, slicni trgovinski lanci poput Merkatora, Metroa i Idea-e su daleko ispred Maxi-ja. Da ne idemo dalje u analizu Deltinog poslovanja,sve do revolucionarnog pokusaja da se napravi novo naselje Bellvile koje je na kraju dozivelo debakl, kako marketinski tako i gradjevinski.

Zasto je to tako? Delta jednostavno nema filozofiju poslovanja koja omogucava razvoj. Da bi doslo do razvoja vi morate da pustite odredjenim sektorima kompanije da samostalno posluju i da mladjim ljudima date odresene ruke da sami kreiraju klimu i nacin poslovanja, jer drugacije ne moze da se opstane na trzistu. Vi morate da odgovorite na nizem nivou promenama koje su konstantne, jer manji sistemi (bioloski) lakse opstaju. Nasuprot tome, Delta je uvela jednu nakaradnu tvorevinu slicnu korporativnim dzinovima iz proslog veka, od kojih su vecina do danasnjeg dana propali. Tipican primer je njihov kodeks ponasanja i oblacenja koji od mladih ljudi pravi dobro uigrane robote. Uvuci ga u odelo i citav dan ima da se ceska da ga zulja i naravno da u takvom ambijentu mora da slusa nadredjenog. Tamo gde se iskljucivo slusa nadredjeni nema razvoja. Tacka. Jer stvara se hijerarhija gde na kraju neminovno odlucuje Miroslav Miskovic, a buduci da je on bioloski svoj maksimum davno ispucao, takva kreacija i sistem odumire na kraju. Zato Delta i ne moze nista novo da napravi, zato se i Delta udruzila sa drzavom jer i drzava Srbija je slican i nakaradan sistem.

Najveci je problem sto takvi sistemi guse male dok se sami ne uruse, e to ne ono zbog cega mozemo reci da Delta nije patriotska, jer dok takve firme egzistiraju, manje firme ne mogu da se razviju. Drzava zbog simbioze sa Deltom i slicnim mutantima, namerno gusi manje firme i sisteme. To ce na ovaj ili onaj nacin da se okonca, ali da je to patriotski - nije. Naprotiv.

Sava Drugi

pre 13 godina

Šta uvažena gospodjica ne zna ili neće da zna, a morala bi da zna:

1. MM je "šticovao" devize. Kupovao ih i prodavao na ilegalnom deviznom tržištu. To je i onda i danas bilo veliki greh.

2. MM se uselio u stan Slobodana Miloševića na Vraćaru i nikada mu nije platio. Nema kupopordajnog ugovora, nema potvrde o plaćanju. Sloba je bio ovakav ili onakav, ali stan je prodao kao fizičko lice i mora da mu se plati. Ako država hoće da zapleni te pare, MM nema pravo da ih ne da.

3. MM je otvorio 25 000 radnih mesta, ali je nefer preuzimanjem zatvorio 2 500 000. Spisak je dugaćak ali dovoljno je reći da onaj ko ima maloproaju u Beogradu drži ključeve grada, a samim tim i cele privrede Srbije. Apsolutni Monopol.

4. Za Vas lično gospodjice, i za sve ostale zaposlene u Delti vrlo važna informacija: Ta firma na Kirpu u stvari uopšte ne postoji. U registru firmi Kipra nema ništa. Oni se ovde lažno predstavljaju. Ima jedna kancelarija i par službenika. Jednoga dana biće isto kao sa Karićem. Njegovi bivši zaposlenici sada obijajau pragove bez posla. Imaju stanove, što jes, jes ali "zidovi se ne jedu". Srpski narod je skoln praznoverju, ali danas je dovoljno reći "Radio je za Karića" i to sve govori - ne morate ništa da kažete.

5. Jezda, Dafina, Bogoljum, MM, MK, Nelt... to su sve lažni mitovi. Što ih se pre oslobodimo, utoliko bolje po nas. Vreme je da odrastemo i mislimo svojom glavom.

Suplja prica

pre 13 godina

A kako bi bilo da, umesto sto dizete trzne centre po belom svetu, prvo isplatite dobavljace, date normalnu platu zaposlenima, smanjite marze...

milan

pre 13 godina

Mislim da je vrlo drsko od strane radnika što rade za platu , dovoljno im je 3 topla obroka i 1 bičevanje dnevno. E moja Delto vidim da si krenula nizbrdo, počela si da oštriš zube na državu, a to ti nije dobro.PS : O daljem razvoju događaja pitaj brku iz Peći

Gorki

pre 13 godina

Postovana Jelena pogledajte film "Lepotica i zver". Vas poslodavac je zver koja osiromasuje svaki minut svoj narod. To nije patriotizam.Sinoc sam doputovao iz inostranstva.
Zasto je u penni marketu_: mleko 45 din, sapun 32 din, parmezan 300gr- 350 din, 1 kg ital.spageta-87 din, ceri paradjz-75 din, cokolade-37 din, odlicno vino-130 din... U hoferu u Austriji:srpski pasulj-95 din, avokado-90 din, ness kafa Moca, 200 gr.-230 din i konacno dizel 109 din. A PROSECNA ZARADA je 1350 eura. Shvatate li sta nam radite?!
Bezite od te zveri jer ce te se kajati kasnije. Vi ste mu samo za jednokratnu upotrebu.

Ja

pre 13 godina

Evo i ja da kazem nesto na ovu temu. Radio sam u Delta Sport-u do pre skoro godinu dana. Plate jesu bile redovne sve dok nije pocela kriza. Kako je pocela kriza tako je plata pocela da kasni a onda smo je dobijali iz 4(cetiri) dela! Od 10-oro zaposlenih u mom sektoru (sa sve rukovodiocem) ostao je samo 1 (pogodite ko). Sedmoro ljudi je dobilo otkaze preko noci, jedna devojka je prebacena u drugi sektor (jer se "druzi" sa generalnim) i istao je jedan kolega da vodi ceo posao.
O dugovanjima da ne pricam. Nije se placalo nista za Delta City u Podgorici. Ljudi nisu dobili avans za radove a Delta City je radio punih godinu dana.
Na ovu temu moze da se pise do sutra ali cemu to vodi.... Kao da ce to neko i da procita...

Dejan

pre 13 godina

Upoznao sam mnogo lepih žena , čak i u mojoj sredini ima par za primer, ali bih stvarno voleo da vidim i da upoznam u našoj sredini osobu tipa ne znam iz filma Zaposlena devojka ili tako nešto koja grize za karijeru i koja je spremna da i poslednji trenutak svog vremena utroši za dobrobit kompanije, toga ovde nema , jednostavno one su ušuškane u sisteme zaštite koje im omogućavaju da kao takve stave barijeru na ono što misle da one trebaju da rade, tj. nedostatak osnovnog elementa ponašanja i neznanje nadoknadjuju lepotom i dobrim izgledom , jeste malo šovinistički , ali je istina na osnovu iskustava u raznim kompanijama

dovla

pre 13 godina

Zvuči mi kao da se bave humanitarnim radom, a ne teškom eksploatacijom radnika. Kao da ti radnici ne odrađuju te bedne plate koje im daju. Kako bi gazda stekao toliko bogatstvo, ako ne na tuđem teškom radu, otimanjem tuđe zarade. Ali kod nas je sve naopako, pa i najveći kriminalci se predstavljaju kao veliki dobrotvori. Zašto ne kaže kolike su plate radnika, i po koliko smena spajaju i odrade za tu bedu koju im daju. To ona naziva patriotizmom: pljačku ! Trebalo bi samo uporediti koliko radnika radi za njenu platu, pa bismo dobili pravu sliku tih dobrotvora. Direktorka sektora za korporativne komunikacije, kakvo li je to zanimanje, zvuči kao teški lopovluk ?

Sinisa,brejnstormer!

pre 13 godina

"...sektor za korporativne komunikacije..."Odusevljen sam ovim modernim nazivima.
Mislim... ako se komitujemo i budemo proaktivni imacemo velike benefite...u bekstejdzu...ovog iventa...

Dragoljub

pre 13 godina

Redovna plata nije patriotizam, vec zakonska obaveza. Ili placajte radnike redovno, ili ih posteno otpustite, ali ne ocekujte od njih da rade za dzaba.

Noki

pre 13 godina

Kakav bezobrazluk...Nekada je mnogo bolje ne reci nista nego davati ovakve izjave...
Kada neko ima privilegovan polozaj na trzistu onda i osobe koje daju ovakve izjave mogu da sede u upravnim odborima!!!
Predlozicu mojoj babi da se kandiduje za UO Delte jer verujem da bi i ona bolju "pricu" smislila!!

Rope

pre 13 godina

Mlada i lepa gospodjice, patriotizam nije kada monopol zvani Delta svom radniku isplati ono sto je zaradio. Patriotizam je kada jedan sportista kao sto je Darko Milicic uplati 120.000 dolara za troškove lecenje tesko bolesne srpske dece. Vas gazda je opljacako drzavu Srbiju i uz pomoc politicara stvorio monopol, proizvodi nista nego samo trguje i yako "tesko" zaradjeni novac prebacuje na svoje inostrane bankovne racune, kupuje vile po Londonu, itd itd.
Ono sto nas maneken predsednik rece nedavno...da nam bar "nepristojno" bogati naprave bar jednu cupriju...ako vec niko od njih ne pomaze jadnim malisanima za koje nema leka u Srbiji. A vas, draga gospodjice, kao i druge menadzere u firmi, g-din Misko lepo korporacijski dresirao da fino izgledate i pevusite jednu te istu demagosku pesmicu uz veliku mesecnu nadoknadu. Toliko.

Bojan

pre 13 godina

Naravno da ulazu u okruzenje od nasih para uzetih preko monopolskih marzi koje na slobodnom trzistu nikada nemogu imati. Bolje ce prodati celu firmu kada dodje vreme i to preko Kipra.

neso

pre 13 godina

LDP je napao u jednom trenutku ove arogantne monopoliste i poceo da prica o ovom problemu. I dobili su moj glas. Uglavnom vise ni njima. Definitivno je kraj. Ne postoji partija koja zasluzuje glas. LIBERALIZACIJA TRZISTA pod hitno.

partibrejker

pre 13 godina

****
1. i ja isto radim iz čistog patriotizma, entuzijazma, altruizma i svega što si navela, pare nikog od nas ne zanimaju :),
2. za ozbiljan PR ozbiljne firme ti nije dosta taj kineski, znaš, makar znala još poneki jezik. Mislim, s dužnim poštovanjem prema Filološkom fakultetu, postoje i ekonomisti, stručnjaci za komunikologiju i slični profesionalci, tako da ne moram da slušam još jednu cakanu devojčicu koja je jednostavno samo kao mlađa i lepša *** došla umesto jedne koja se "nije slagala" sa Velikim Gazdom.
Znaš koliko smo mi videli takvih, i PR i svih ostalih "stručnjaka"?

Mislim, marim ja, za svoje pare Gazda može da kupi šta ga volja, možda njemu PR znači da neko treba lepo da izgleda na slikama, ali nama, "plebsu", je potrebno daleko više da progutamo ovu pričicu...

chika Mika

pre 13 godina

Jeco, nekad mi je kancelarija bila puna. svakog dana nas je manje a nismo dostigli kvotu od 30% manje zaposlenih. radimo li mi u istoj delti?

krokan

pre 13 godina

To kad ti korporativne komunikacije udare u mozak, pa samo ponavljaš koliko uplaćuješ doprinosa. A koliko vam ti ljudi zarade? Koja je valuta plaćanja dobavljačima kod vas? 180 dana! I ispadoste najbolji poslodavci u odnosu na one kojima onemogućujete da daju plate redovno.

sale

pre 13 godina

kakava jadna izjava doticne gospodjice.prvo delta u svom mp lancu ima 20000-25000 hilj. prosecan neto dohodak sto je vrlo bedno.drugo delta neprodaje svoje vec tudje tj.c-market jedinu pravu trg.kucu koja je bila,sve radnje su oznacene sa logom maxi a na vratima stoji C-MARKET.KO KOGA OVDE ...... slovenacka kuca MERCATOR ponudila 600 EURA PO AKCIJI,AKCIONARI SPRECENI DA PRODAJU a MERCATORU naglaseno da se povuce.Potom prinudjeni da prodaju jer niko posten ne moze da udje u igru oko kupovine osim dragog nam MISKA,koji placa u dogovoru sa Kostunicom 300 eura po akciji.Potom Radulovic sravnjuje knjigovotstvo i dolazi do 1200 eura po akciji (emitovano je cca170000 akcija od toga je kod malih akcionara 70posto).Da neduzim dalje pomnozite to i eto bogatstva prica je bez kraja.Iskreno verujem da je takve dilove i kupovine tokom celog procesa privatizacije radio sa svim sverama vlasti.Tadic dragi nam PRESEDNIK-MANEKEN TO SVE ZNA ali cuti.E sad je drzava u dubiozi para nema i posle dve godine izvrsne vlasti(ds na vlasti)pocinje od MISKA da trazi nesto za uzvrat(sto ovom ne pada na pamet jer je verovatno sve to dobro podmazao(setite se kako mu Dinkic dao Beobanku sve sa celom infrastrukturom,kako su lepe parice zaradili).Jadna,bedna,tuzna prica svih dosadasnjih vlasti.Bilo bi lepo da B92 ispita da li je moguce steci toliko bogatstvo od NIVEA kreme sto mu je bila osnovna delatnost do 2000god(PA I SA SVIM STO JE U RUSIJI ZARADIO).Bilo bi zaista lepo da ga procesljate kao huligane osim ako drzava ne stavi oznaku TOP-SECRAT DELTA.I sad vam je jasno zasto prodaje C-MARKET nece on dozvoliti da tajkunsko tj lopovsko steknuto bogatstvo tek tako rasturi.BEDAK OD DRZAVE.......

Алек

pre 13 godina

Каква јефтина демагогија! Тај новац који ви исплаћујете су ваши радници зарадили својим радом, надобудна госпођице, ви им ништа не поклањате. Типичан арогантни наступ српског монополисте...

Kum Zorzo

pre 13 godina

I robovlasnicka drustva su bila patriotska jer su odrzavala u zivotu robove koji su im bili potrebni.
Zar ne ?
Ali onda se robovima trgovalo a sad se sami nude da bi vracali zelenaske kredite

mnogo ljut

pre 13 godina

Muka mi je od ovih Deltoida. A je li patriotski sto za robu koju prodajete ne isplacujete dobavljacima? Pa tako bi se i moja baba obogatila, uzme neciju robu da proda i ne da mu pare. To se zove kradja.

patriota

pre 13 godina

pravo cudo bi blo jos i da kasne plate,s'obzirom koliki monopol u zemlji a pogotovu u Beogradu u maloprodaji ima delta-maxi,na sta su b92 i gospodja Verica Barac odavno(izgleda uzaludno) ukazali...a vlasnik delte je samo (ne)pristojno bogat...dosta vise sa tim demagoskim pricama,laznim frazama,i laznim patriotizmom.

dO

pre 13 godina

******* država je barem 2 puta odgađala obavezu "Delte" da uplaćuje doprinose za zaposlene. "Delta" zapošljava 25000 ljudi, ali za koje plate - koliko imaju tetkice u "Maxiju", koliko novaca dobijaju traktoristi u "Delta agraru"? "Delta" je kamen oko vrata srpske privrede, pošto samo ta "kompanija", kojoj političari de facto garantuju monopol, a koja je nesposobna da u monopolskom položaju napravi dobar posao, duguje što bankama, što dobavljačima 900 miliona evra. Dakle, dosta više sa tim jeftinim i trulim deltinskim pričama.

vampirbg

pre 13 godina

"...Ekonomski patriotizam je i to što Delta za 20 godina postojanja nije imala nijedan problem sa poslovanjem..."

izuzev sto ponekad zaboravi da plati dobavljacima? i sto onda ti dobavljaci propadnu posto drzava ne moze nista?

Malo Morgen

pre 13 godina

Samo vi partiotski isplatite sve one kojima ugujete pare i cije pare vrtite po inostranstvu i Srbiji ce krenuti. Ovako, svako svakom duguje, a koren ste vi, Delta i slicni.

Marko

pre 13 godina

"Krstović dodaje i da Delta plaća sve doprinose i poreze prema državi oko 150 miliona evra godišnje"

Pa to je vasa obaveza. Koje su ovo price...
Inace u mom Maxiju, u bul.Despota Stefana 68, rade 3 kase (a cesto samo 2) i vecito su redovi. Kad god stanem, shvatim da se obogatio zato sto smo uvek MORALI da stojimo kod njega u redu, a ne zato sto smo to HTELI.
Tako da bi ova devojka mogla malo manje da se pravi luda.

Sima Kosmos

pre 13 godina

A ja mislio da je redovna plata zakonska obaveza. Silly me.

Ali tako je to kad se predsednik države poziva na patriotizam, umesto da zaposli nekog sposobnog u poreskoj upravi.

Ili, drugim rečima: evo, ja nisam patriota. Jel' mogu sad da ne plaćam redovno radnike i da vršim utaju poreza preko transfernih cena i utanjene kapitalizacije?

bob.rock

pre 13 godina

15mil eura za bruto plate 25.000 zaposlenih - bruto plata pojedinca je 600 eura, tj. oko 423 eura neto prosečno - prosek neto primanja zaposlenih je oko 45.000din?

Statistika zaista ume da zaglupi.

mnogo ljut

pre 13 godina

Muka mi je od ovih Deltoida. A je li patriotski sto za robu koju prodajete ne isplacujete dobavljacima? Pa tako bi se i moja baba obogatila, uzme neciju robu da proda i ne da mu pare. To se zove kradja.

Sima Kosmos

pre 13 godina

A ja mislio da je redovna plata zakonska obaveza. Silly me.

Ali tako je to kad se predsednik države poziva na patriotizam, umesto da zaposli nekog sposobnog u poreskoj upravi.

Ili, drugim rečima: evo, ja nisam patriota. Jel' mogu sad da ne plaćam redovno radnike i da vršim utaju poreza preko transfernih cena i utanjene kapitalizacije?

dO

pre 13 godina

******* država je barem 2 puta odgađala obavezu "Delte" da uplaćuje doprinose za zaposlene. "Delta" zapošljava 25000 ljudi, ali za koje plate - koliko imaju tetkice u "Maxiju", koliko novaca dobijaju traktoristi u "Delta agraru"? "Delta" je kamen oko vrata srpske privrede, pošto samo ta "kompanija", kojoj političari de facto garantuju monopol, a koja je nesposobna da u monopolskom položaju napravi dobar posao, duguje što bankama, što dobavljačima 900 miliona evra. Dakle, dosta više sa tim jeftinim i trulim deltinskim pričama.

vampirbg

pre 13 godina

"...Ekonomski patriotizam je i to što Delta za 20 godina postojanja nije imala nijedan problem sa poslovanjem..."

izuzev sto ponekad zaboravi da plati dobavljacima? i sto onda ti dobavljaci propadnu posto drzava ne moze nista?

Marko

pre 13 godina

"Krstović dodaje i da Delta plaća sve doprinose i poreze prema državi oko 150 miliona evra godišnje"

Pa to je vasa obaveza. Koje su ovo price...
Inace u mom Maxiju, u bul.Despota Stefana 68, rade 3 kase (a cesto samo 2) i vecito su redovi. Kad god stanem, shvatim da se obogatio zato sto smo uvek MORALI da stojimo kod njega u redu, a ne zato sto smo to HTELI.
Tako da bi ova devojka mogla malo manje da se pravi luda.

Алек

pre 13 godina

Каква јефтина демагогија! Тај новац који ви исплаћујете су ваши радници зарадили својим радом, надобудна госпођице, ви им ништа не поклањате. Типичан арогантни наступ српског монополисте...

chika Mika

pre 13 godina

Jeco, nekad mi je kancelarija bila puna. svakog dana nas je manje a nismo dostigli kvotu od 30% manje zaposlenih. radimo li mi u istoj delti?

Kum Zorzo

pre 13 godina

I robovlasnicka drustva su bila patriotska jer su odrzavala u zivotu robove koji su im bili potrebni.
Zar ne ?
Ali onda se robovima trgovalo a sad se sami nude da bi vracali zelenaske kredite

bob.rock

pre 13 godina

15mil eura za bruto plate 25.000 zaposlenih - bruto plata pojedinca je 600 eura, tj. oko 423 eura neto prosečno - prosek neto primanja zaposlenih je oko 45.000din?

Statistika zaista ume da zaglupi.

sale

pre 13 godina

kakava jadna izjava doticne gospodjice.prvo delta u svom mp lancu ima 20000-25000 hilj. prosecan neto dohodak sto je vrlo bedno.drugo delta neprodaje svoje vec tudje tj.c-market jedinu pravu trg.kucu koja je bila,sve radnje su oznacene sa logom maxi a na vratima stoji C-MARKET.KO KOGA OVDE ...... slovenacka kuca MERCATOR ponudila 600 EURA PO AKCIJI,AKCIONARI SPRECENI DA PRODAJU a MERCATORU naglaseno da se povuce.Potom prinudjeni da prodaju jer niko posten ne moze da udje u igru oko kupovine osim dragog nam MISKA,koji placa u dogovoru sa Kostunicom 300 eura po akciji.Potom Radulovic sravnjuje knjigovotstvo i dolazi do 1200 eura po akciji (emitovano je cca170000 akcija od toga je kod malih akcionara 70posto).Da neduzim dalje pomnozite to i eto bogatstva prica je bez kraja.Iskreno verujem da je takve dilove i kupovine tokom celog procesa privatizacije radio sa svim sverama vlasti.Tadic dragi nam PRESEDNIK-MANEKEN TO SVE ZNA ali cuti.E sad je drzava u dubiozi para nema i posle dve godine izvrsne vlasti(ds na vlasti)pocinje od MISKA da trazi nesto za uzvrat(sto ovom ne pada na pamet jer je verovatno sve to dobro podmazao(setite se kako mu Dinkic dao Beobanku sve sa celom infrastrukturom,kako su lepe parice zaradili).Jadna,bedna,tuzna prica svih dosadasnjih vlasti.Bilo bi lepo da B92 ispita da li je moguce steci toliko bogatstvo od NIVEA kreme sto mu je bila osnovna delatnost do 2000god(PA I SA SVIM STO JE U RUSIJI ZARADIO).Bilo bi zaista lepo da ga procesljate kao huligane osim ako drzava ne stavi oznaku TOP-SECRAT DELTA.I sad vam je jasno zasto prodaje C-MARKET nece on dozvoliti da tajkunsko tj lopovsko steknuto bogatstvo tek tako rasturi.BEDAK OD DRZAVE.......

Malo Morgen

pre 13 godina

Samo vi partiotski isplatite sve one kojima ugujete pare i cije pare vrtite po inostranstvu i Srbiji ce krenuti. Ovako, svako svakom duguje, a koren ste vi, Delta i slicni.

krokan

pre 13 godina

To kad ti korporativne komunikacije udare u mozak, pa samo ponavljaš koliko uplaćuješ doprinosa. A koliko vam ti ljudi zarade? Koja je valuta plaćanja dobavljačima kod vas? 180 dana! I ispadoste najbolji poslodavci u odnosu na one kojima onemogućujete da daju plate redovno.

Ekonomista

pre 13 godina

Ekonomski patriotizam je kada se roba placa dobavljacima i kada se ne ucenjuju dobavljaci.
Ekonomski patriotizam je kada se ne trazi malom domacem proizvodjacu 10 000 eura da mu se izlozi roba kako treba po rafovima.
Ekonomski patriotizam je kada se ne otvara dodatna firma preko koje se ucenjuju dobavljaci kojima se ne placa i po godinu i vise dana , pa se preko te nove firme isplacuju uz otimanje 10-20% rabata ukoliko zele da dobiju pare.
Ekonomski Patriotizam je kada se plati porez na kapitalnu dobit kada se proda banka u punom iznosu u svojoj zemlji.
Ekonomski patriotizam je kada se ne posluje preko off-shore kompanija koje sluze iskljucivo za fakturisanje robe po visim cenama kako bi se pare izvlacile iz zemlje u kojoj zivis.
Ekonomski patriotizam je kada nemate potrebu za off-shore firmama iza kojih se mnogi kriju.
Ekonomski patriotizam je kada je nemoguce da jedan direktor iz provincije iz jednosobnog stana dodje u Beograd i za 5 godina stvori milijardu evra.
Ekonomski patriotizam je kada se ne koriste sredstva iz fonda za razvoj , vec se ta sredstva ostave obicnim gradjanima da pocnu neki svoj mali biznis.
Ekonomski patriotizam je kada se svojevremeno ne ucenjuju sve drzavne firme da deponuju sredstva kod banke koja je bila pakovana za prodaju.
Ekonomski patriotizam je kada ne zelis sve da otmes za sebe , gazeci preko svih drugih neduznih ljudi.
Ekonomski Patriotizam je kada se ne odradi prica na foru kao sa Vecerernjim Novostima.
Ekonomski patriotizam je kada se ne pokusava otimanje Luke Beograd.
Mogao bih tako u nedogled .
A sta mislite ako drzava pokaze svoj ekonomski patriotizam kao sto je pokazala na Mobtel-u ?
E to je ekonomski patriotizam drzave , da se malo poravnaju racuni i da se kao u slucaju Mobtel-a odradi javna aukcija i donese u zemlju par novih milijarda evra investicija, i da se sve to vrati gradjanima Srbije koji su opljackani na raznorazne nacine.
Bar da se vrati kroz neke puteve i infrastrukturu.
Lepo je ako zivite u nadi da cete doveka biti ekonomske patriote.
malo promenite marketing , gledajte kako su na kraju ispali ostali patrioti i sta se sve otkrilo.
Nemojte da koristite termine ekonomski patriota , ne pije vise to vodu u Srbiji.
Ili je toliko dogorelo do noktiju pa da se proba zadnja fora karta patriotizma?

patriota

pre 13 godina

pravo cudo bi blo jos i da kasne plate,s'obzirom koliki monopol u zemlji a pogotovu u Beogradu u maloprodaji ima delta-maxi,na sta su b92 i gospodja Verica Barac odavno(izgleda uzaludno) ukazali...a vlasnik delte je samo (ne)pristojno bogat...dosta vise sa tim demagoskim pricama,laznim frazama,i laznim patriotizmom.

Nebojsa

pre 13 godina

Patriotizam Miskovica i Delta-e je:
1. Ne platis porez od 60.000.000 EUR na kapitalnu dobit prilikom prodaje Delta banke
2. Dobijes monopol u trgovini barem na trzistu beograda sto je trecina Srbije
3. Kupis hektar zemljista po 100-300 EUR i imas desetine hiljada hektara
4. Kupis C market i Pekabetu dzabe i opljackas drzavu i male akcionare
5. Dobijes monopol cak i na prodaju Punta i onih 1000 EUR
6. Ne placa ni dinar poreza u Srbiji jer su mu drzavni mafijasi zakonima i podzakonskim aktima to omogucili
7. Dobio Luku Beograd dzabe i ostetio drzavu i sve nas za 2 mlrd EUR
8. Kupi obveznice NBS po kamatnoj stopi i prihodu 24%, onda se obori kurs sa 88 na 74, kupi evre, pa podigne kurs na 95.
9. Ne placa dobavljacima po 6 i vise meseci, pa u dogovoru sa NBS pomere kurs i vrati im realno 20 do 30% manje
10. Kupi sinu i cerki vile u londonu 40 miliona EUR, a ljudi gladuju jer on ne placa porez ovde gde pravi profit
11. *******
11. Patriotizam je i kada je oteo Radulovicu predstavnistvo BMW za Srbiju
12. Patriotizam je i kada sastavi vladu Srbije, povuce dacica za usi i natera ga u Vladu, a isto to uradi i Tadicu, da se Djindjic mrtav prevrce u grobu.
.......
I najveci patriotizam ove Vlade i Miskovica bice ako pod hitno donesu zakon: "MArko Miskovic i sinovi tajkuna ce spavati prvu bracnu nos sa svakom mladom u Srbiji." Svrha zakona je da i najneupuceniji i najzatucaniji shvate ko vlada Srbijom umesto Turaka.
Pa sada kazite, malo li je patriotizma Miskovica. Otme Vam sve, unisti sve i onda kada daje na mrvicu to naziva patriotizmom. I da kupi 10 platana.

rexx

pre 13 godina

Alo bre!
Pa koliko treba vama da se plati da neki proizvodi koje ja zelim da proizvodim budu na vasem rafu?
I koliko dugo treba da cekam da pocnete da placate?

Sto o tome ne pricate? Stoko.

sasa jokic

pre 13 godina

Gospodjice Krstovic, redovne plate od 16 hiljada za prodavace u Maxiju i nisu neki patriotizam. Ne placanje dobavljaca po vise od 120 dana takodje nije patriotizam. Vi zaposljavate 25ooo, ali zbog vas pati nekoliko miliona gradjana Srbije!!!

dok mnogima ne smrkne

pre 13 godina

Sećam se prvog Maxyja otvorenog pre desetak godina.Tada su koliko toliko redovno plaćali dobavljačima i nisu naplaćivali proizvodjačima ulaznice i korišćenje polica.Za nekoliko godina sagradili su na stotine novih. U isto vreme gradska vlast je donela odluku po kojoj se uklanja više hiljada malih radnji. Ispred novootvorenog Maxyja kod Cvetkove pijace za dva dana uklonjeno je blizu sto malih radnji.U Južnom Bulevaru uklonjene su sve radnje u dužini od kilometar do prvog Maxyija. Slično je bilo i u ostalim gradovima u Srbiji. Kod nas se pod ekonomskim patriotizmom smatra i kada uništiš konkurenciju, kada potplatiš gradske funkcionere, kada glavni arhitekta gumicom izbriše na hiljade malih radnjih, kada ti poklone gradsko zemljište, kada prevariš akcionare, kada učestvuješ u burazerskoj privatizaciji i kada platiš neku manekenku da narodu priča o patriotizmu i kako ga steći.

NoviSad

pre 13 godina

Hm, zanimljivo... I prilično netačno. 1. Plate kasne (i po dve nedelje). Znam da nekima kasne i više, ali ova gospođa TVRDI da su redovne. Onda, kad stigne, podeljena je u dva dela, a tako nije ugovoreno.
2. Markicu za zdravstveno osiguranje nisam u mogućnosti da dobijem jer kompanija Delta nije uplatila doprinose za protekli period (u socijalnom nisu hteli da mi kažu koliki period). Tako da, draga moja Gospođo, mnogo neistina ste izneli po nalogu poslodavca

artiljerac

pre 13 godina

Mora opet artiljerac da puca.Deltu su stvorili G-din Miroslav Mišković i G-din Milesunić(Ex direktor Galenike,Ex direktor Jugohemije)Prve velike pare su napravili sa kupovinom prljave tehnologije od HOEHCST-a(zastupnik Jugohemija)za Hemijsku indstriju Župa u Kruševcu(direktor Mišković).O tom muljanju je pisala pokojna Dada Vujasinović u Dugi.Zatim Mišković dolazi u Beograd(Privredna Komora,sa Desimirom Jevtićem,premijer koji je povukao svakog iz Kruševca ko je bio pismen)i onda počinje veselje.Miško(tačnije Mileusnić,Milka Forcan je njegova ćerka)kreće u strašan biznis.Daje pare za osnivanje ITM-a(cca 2 000 000 DM),osniva Deltu,gde pokaže prstom njemu se daje lokal za Maxi market.A,on i Mileusnić,članovi Saveza komunista od UVEK.Vlasnica i Direktorka Jugohemije(u Resavskoj)je mlađa ćerka G-dina Mileusnića.*****.Eto,toliko od mene,pametnom je komarac muzika.

Ja

pre 13 godina

Evo i ja da kazem nesto na ovu temu. Radio sam u Delta Sport-u do pre skoro godinu dana. Plate jesu bile redovne sve dok nije pocela kriza. Kako je pocela kriza tako je plata pocela da kasni a onda smo je dobijali iz 4(cetiri) dela! Od 10-oro zaposlenih u mom sektoru (sa sve rukovodiocem) ostao je samo 1 (pogodite ko). Sedmoro ljudi je dobilo otkaze preko noci, jedna devojka je prebacena u drugi sektor (jer se "druzi" sa generalnim) i istao je jedan kolega da vodi ceo posao.
O dugovanjima da ne pricam. Nije se placalo nista za Delta City u Podgorici. Ljudi nisu dobili avans za radove a Delta City je radio punih godinu dana.
Na ovu temu moze da se pise do sutra ali cemu to vodi.... Kao da ce to neko i da procita...

djape071

pre 13 godina

Svi dole navedeni komentari (koji su istiniti) o ne placanju robe na vreme, maltretiranju radnika, bahatom ponasanju unutar drzave, su posledica jedne jedine stvari. Delta je firma proslosti, to je firma koja u danasnjem vremenu predstavlja dinosaurusa i kao takva ce, odmah nakon povlacenja/smrti svog idejnog tvorca Miskovica da nestane. A to se vrlo brzo, prosto bioloski mora desiti. To je kompanija/monstrum koja za 20 godina poslovanja u toku svog narastanja nista novo, nista dobro nije donela Srbiji. Evo neka mi neko navede koju je to novu tehnologiju Delta donela i predstavila Srbiji, koji je to novi nacin poslovanja, usluge donela da bi Srbija mogla da ima koristi od toga? Sem 3D bioskopa u Delta Sitiju ja ne znam za nesto slicno (nemojte se smejati to je istina). Sve sto je Delta uvela u svom poslovanju je neko drugi prvo morao da uvede i implementira, a onda se Delta posle par godina nadje neminovno u situaciji da pokusa da iskopira slican koncept. U nivou usluge i nacinu poslovanja, slicni trgovinski lanci poput Merkatora, Metroa i Idea-e su daleko ispred Maxi-ja. Da ne idemo dalje u analizu Deltinog poslovanja,sve do revolucionarnog pokusaja da se napravi novo naselje Bellvile koje je na kraju dozivelo debakl, kako marketinski tako i gradjevinski.

Zasto je to tako? Delta jednostavno nema filozofiju poslovanja koja omogucava razvoj. Da bi doslo do razvoja vi morate da pustite odredjenim sektorima kompanije da samostalno posluju i da mladjim ljudima date odresene ruke da sami kreiraju klimu i nacin poslovanja, jer drugacije ne moze da se opstane na trzistu. Vi morate da odgovorite na nizem nivou promenama koje su konstantne, jer manji sistemi (bioloski) lakse opstaju. Nasuprot tome, Delta je uvela jednu nakaradnu tvorevinu slicnu korporativnim dzinovima iz proslog veka, od kojih su vecina do danasnjeg dana propali. Tipican primer je njihov kodeks ponasanja i oblacenja koji od mladih ljudi pravi dobro uigrane robote. Uvuci ga u odelo i citav dan ima da se ceska da ga zulja i naravno da u takvom ambijentu mora da slusa nadredjenog. Tamo gde se iskljucivo slusa nadredjeni nema razvoja. Tacka. Jer stvara se hijerarhija gde na kraju neminovno odlucuje Miroslav Miskovic, a buduci da je on bioloski svoj maksimum davno ispucao, takva kreacija i sistem odumire na kraju. Zato Delta i ne moze nista novo da napravi, zato se i Delta udruzila sa drzavom jer i drzava Srbija je slican i nakaradan sistem.

Najveci je problem sto takvi sistemi guse male dok se sami ne uruse, e to ne ono zbog cega mozemo reci da Delta nije patriotska, jer dok takve firme egzistiraju, manje firme ne mogu da se razviju. Drzava zbog simbioze sa Deltom i slicnim mutantima, namerno gusi manje firme i sisteme. To ce na ovaj ili onaj nacin da se okonca, ali da je to patriotski - nije. Naprotiv.

Sava Drugi

pre 13 godina

Šta uvažena gospodjica ne zna ili neće da zna, a morala bi da zna:

1. MM je "šticovao" devize. Kupovao ih i prodavao na ilegalnom deviznom tržištu. To je i onda i danas bilo veliki greh.

2. MM se uselio u stan Slobodana Miloševića na Vraćaru i nikada mu nije platio. Nema kupopordajnog ugovora, nema potvrde o plaćanju. Sloba je bio ovakav ili onakav, ali stan je prodao kao fizičko lice i mora da mu se plati. Ako država hoće da zapleni te pare, MM nema pravo da ih ne da.

3. MM je otvorio 25 000 radnih mesta, ali je nefer preuzimanjem zatvorio 2 500 000. Spisak je dugaćak ali dovoljno je reći da onaj ko ima maloproaju u Beogradu drži ključeve grada, a samim tim i cele privrede Srbije. Apsolutni Monopol.

4. Za Vas lično gospodjice, i za sve ostale zaposlene u Delti vrlo važna informacija: Ta firma na Kirpu u stvari uopšte ne postoji. U registru firmi Kipra nema ništa. Oni se ovde lažno predstavljaju. Ima jedna kancelarija i par službenika. Jednoga dana biće isto kao sa Karićem. Njegovi bivši zaposlenici sada obijajau pragove bez posla. Imaju stanove, što jes, jes ali "zidovi se ne jedu". Srpski narod je skoln praznoverju, ali danas je dovoljno reći "Radio je za Karića" i to sve govori - ne morate ništa da kažete.

5. Jezda, Dafina, Bogoljum, MM, MK, Nelt... to su sve lažni mitovi. Što ih se pre oslobodimo, utoliko bolje po nas. Vreme je da odrastemo i mislimo svojom glavom.

Sinisa,brejnstormer!

pre 13 godina

"...sektor za korporativne komunikacije..."Odusevljen sam ovim modernim nazivima.
Mislim... ako se komitujemo i budemo proaktivni imacemo velike benefite...u bekstejdzu...ovog iventa...

dfshgdf

pre 13 godina

njanjanajnja samo cmizdrite za sve i svasta. ko je kriv? mi smo svi krivi. mozda bi mogli da prestanete da pazarite u maxi-u na primer, za pocetak.

Mihailo Krusevac

pre 13 godina

Izvinite gospodjo ili gospodjice,kolika je plata radnika u Maxi-ju? Koliko godina vas radik mora da radi da bi kupio jedan od automobila iz game Vase dilerske mreze? Koliko kvadrada moze da kupi radnik Maxi-ja u takodje vasem Belville naselju , naravno uz kredit na 30 godina kod Vase Univerzal banke??? Retorika Vam je malo degutantna!

Crnogorac

pre 13 godina

Procitao sam dosta komentara, i svi se nesto bune, glume neko "partiotsko" ludilo.
Dragi komentatori, rijesenje je vrlo jednostavno, ako vam Miskovic smeta, zasto kupujete u njegovim radnjama?
Eto... samo mjesec dana nemojte da udjete ni u jednu njegovu radnju pa da vidimo reakciju.

alfa team

pre 13 godina

Joj dokle vise pionirskih pesmica. Delta zaposljava 25000 ljudi a zbog te iste Delte je bar deset puta vise ljudi ostalo bez posla u firmama koje su preuzeli i u firmama koje su zbog Delte propale bilo da im gospoda nisu placala bilo da su jednostavno morali da nestanu da bi se Delta komotno baskarila u monopolu. Doprinosi drzavi? A sta cemo sa onim silnim dugom koji je veciti ministar otpisao ujkici na ime neplacenih carina i poreza? Patriotizam? Gde je porez od prodaje banke italijanima zavrsio? Dajte mi Luku Beograd i pola preduzeca pa cu biti patriota do neba. A plate su redovne i bedne. I Cim drzava ne uradi sta se Delti svidja prete otpustanjima. Muka mi je od vas. Vi ste kancer ove zemlje sa sve onima na vlasti koje finansirate da bi ujedinjeni klamali ovaj nesrecni narod.

izrabljivani gradjanin

pre 13 godina

Delta je bruka i kacer/rak Srbije. Iznad je svih zakona. Dovljače isplačuje sa 8 do 12 meseci zakasnjenje, i zbog devalvacije Eura plaća 25% manje.Prodaje robu za 50% skuplje nego u drugim zemljama. Znači robu vrednu 100 dinara plati 75 a proda 150. Porez ne plaća u Srbiji. I moja baba bi tako mogla da vodi kompaniju. Ovo je MEGA PLJAČAKA I VELEIZDAJA, SUDITI HITNO MIŠKOVIČA ALI I SVE ONE KOJI MU TO OMOGUĆAVAJU!!!

Rope

pre 13 godina

Mlada i lepa gospodjice, patriotizam nije kada monopol zvani Delta svom radniku isplati ono sto je zaradio. Patriotizam je kada jedan sportista kao sto je Darko Milicic uplati 120.000 dolara za troškove lecenje tesko bolesne srpske dece. Vas gazda je opljacako drzavu Srbiju i uz pomoc politicara stvorio monopol, proizvodi nista nego samo trguje i yako "tesko" zaradjeni novac prebacuje na svoje inostrane bankovne racune, kupuje vile po Londonu, itd itd.
Ono sto nas maneken predsednik rece nedavno...da nam bar "nepristojno" bogati naprave bar jednu cupriju...ako vec niko od njih ne pomaze jadnim malisanima za koje nema leka u Srbiji. A vas, draga gospodjice, kao i druge menadzere u firmi, g-din Misko lepo korporacijski dresirao da fino izgledate i pevusite jednu te istu demagosku pesmicu uz veliku mesecnu nadoknadu. Toliko.

Dlm!

pre 13 godina

Delta je klasicna firma sa Balkana i iz komunistickog doba. Ko se iole razumi u vodjenje makar trafike zna da Delta sigurno ne gura dobro.Menadzment Delte je los i jedino ih moze zadesiti sudbina Peveca.Trude se da izgledaju Evropski,a posluju moldavski.Nazalost njihovim losim poslovanjem propadaju i manje firme kojima oni duguju i tako ovu nasu privredu jos vise unistavaju,i dovode u situaciji da svi duguju.
Od njihovog poslovanja jedino dobro su ove njihove zenske :)!

dragan

pre 13 godina

Ponekad pomislim da je Delta firma Marka Miloševića stvorena novcem od šverca cigareta.Ponekad pomislim da je Delta firma stvorena novcem srpske privrede čiji je novac iznešen na Kipar i uz pomoć Borke Vučić ulagan u osnivanje ove firme.Ponekad pomislim da je Delta firma koja je kapital stekla prodajom Nike krpica na ruskom tržištu.Verovatno je istina u miksu sva tri moja razmišljanja.Ali ništa ne bi moglo bez jednog socijalističkog direktora Miškovića i SPS -a iz vremena Miloševića.I sad imamo jednog monopolistu kome se ne ispituje poreklo imovine, koji ucenjuje hiljade dobavljača, ucenjuje svoje zaposlene pa i državu.Dokle tako?

Ma lazu!

pre 13 godina

A ne spominje sve one ljude koje su otpustili iz Holdinga u protekle dve godine. Ja ih znam bar desetoro. A te redovne plate su toliko niske, da je to smesno! Bolje nek cute!!!

maxy

pre 13 godina

a da vi iz delte vratite dugove koje imate prema drugim preduzećima u Srbiji, pa da onda i ta preduzeća budu patriote i isplate plate svojim radnicima

vlada

pre 13 godina

JOS JEDNA STVAR, firma u kojoj radi moj otac ima potrazivanja od 7 000 000 dinara vec duze od 9 meseci, a duznici su joj firme, kojima duguje neka od detinih firmi (to su firme koje su ucestvovale u izgradnji delta city-a i ostalih deltinih objekata, manje vise firme zaduzene za obezbedjenje, elektricne instalacije...)

Da li je to patriotizam, sto oni ne mogu da uteraju dugove zbog Delte a nisu imale neposrednu saradnju sa deltom, jer ponudu koju su poslali delta je glat odbila jer je firma fala bogu trazila avans od 60% - e kada neko trazi delti avans ko da im je ubo prstom u oko

A da ne pominjem kako odiru sa cenama Hondi, i prodaju kola po sistemu "e sad smo zavrnuli cenu za akoreda, zaradicemo na njemu 7000evra i bole nas uvo necemo da spustamo cene, ne ustvari, aj da zaradimo 10000evra, pa da ukinemo sajamski popust, bole nas uvo i onako imamo dovoljan profit od Maxi-ja, necemo propasti ako prodamo samo 2 auta ovog meseca, zaradicemo 15000evra i boli nas uvo"

Ivan

pre 13 godina

A sto svi kupujete u Tempu?

Ja sam ushao samo jednom u Tempo zato sto sam bio na Vilinim Vodama i kupio jednu flashicu vode (!!) Jedan jedini put!!
Verovatno najnizi rachun ikad izdat u Tempu..

Redovi tamo su HARD KOR! Znaci kao da cela zemlja dolazi i kupuje!

Nemojte gospodo da idete kod tih djavola da kupujete i oni nece moci da opstanu. Samim tim ako svi budu bojkotovali i druge mega markete, koji su NEPOTREBNI oni ce morati da spustaju cene i da se bore za kupce, a ne da se kupci bore da kupuju u njima.

Svi ste vi licemeri i idete linijom najmanjeg otpora - ako vam smeta Tempo, Maxi, Vero, Idea itd. nemojte gospodo da kupujete tamo i oni ce logicno morati mnooogo da spuste svoje marze i stanje ce doci na neku normalu..

sto ste mazohisti?

pre 13 godina

Evo ja ne kupujem kod Miska nista. Ni Nike, ni samoposluge Maxi ni Tempo, ni DC, ni Costa -NISTA. Najvise kupujem na pijaci i po malim radnjama, nije preveliki napor, a kada idem u hipermarket vise volim Rodic/Merkator. Jeste da nisu *nasi* ali bar moraju da plate dobavljacima, a oni onda plate svojim radnicima. Sto da idem kod *naseg* predavca koji ce te pare da uzme za sebe -pokrade? Vidim svi ovde kukaju a idu u Maxi. Bas ste mazohisti i treba da vas kradu i lazu.
I samo da kazem da mi je simpatican ovaj ZEN pristup ljudi koji komentarisu, koji je odusevljen lepotom Deltasice. To mi lici na ono, covek visi nad provalijom i uzbere jagodu *Ah, kako je samo slatka*

gagarin

pre 13 godina

Možda tih 25 hiljada radnika i prima redovno plate a Delta stvara profit, ali zbog njihovog monopolskog položaja ispašta 6. miliona potrošača koji su primorani da kupuju skuplje 20-30%.

Ledilo keve mi

pre 13 godina

Aha a vi znaci odrzavate sprsku privredu u zivotu?! A sta to proizvodite?! Sta to izvozite?! NISTA! Imate trgovacki monopol na sve i svasta. Uvozite jeftino i prodajete skupo. Tako mogu i ja da budem uspesan poslovan covek. O neplacanju obaveza dobavljacima i visina plata je suludo pricati.Sve se zna!

Foto Blyoowa

pre 13 godina

Kako je samo slatka ova piarka iliti šta već radi za Miška, ljubi je u okce čika Bljuva. Al' čika Bljuva nije pubertetlija pa se neće nekontrolisano napržiti na izgled mlade dame i bez sode bikarbone progutati nebuloze o patriotizmu. Miško jeste gazda al' samo zato što je potreban kao kulisa još većim gazdama koji stoje iza njega i svih ostalih srbistanskih haračlija. Ko im dozvoljava da nas cede k'o suvu drenovinu? Pa oni koji su na vlasti i za koje sam, proklet bio, i glasao. Kajem se zbog toga i priznajem da nisam mogao ni u najcrnjim scenarijima zamisliti da su demokrate i njihovi podrepaši toliki gmazovi. Odvratni su, .....

Goran

pre 13 godina

Sada je kasno za kukanje. Ako se dobro sećam, svako otvaranje velikih hiper-marketa bilo je propraćeno mazohističkim odzivom potrošača koji su u šatorima noćevali ne bi li bili među prvima. Sada je kasno za bilo kakav bojkot. Koliko god da se trudite i da izbegavate prodajne objekte visprenog bizmismena iz Kruševca, shvatićete ubrzo da je i to što ste kupili, u nekoj maloj, pred gašenje radnjici, uvezeno upravo zahvaljujući Delti. Vrhunac licemerja je pozivanje na činjenicu da zapošljavaju veliki broj ljudi. Voleo bih da znam koliko je ljudi radilo u ovim delatnostima pre nego što je MM shvatio da je neviđeni bizmismen, znači u C marketima, Pekabetama, Jabukama, Goricama i svim ostalim lancima koje je dotični razvalio, a i verovatno preuzeo dobar deo radnika. No, kao što rekoh, dotični je sada toliko ozbiljan igrač, da možemo samo da mu pljunemo pod prozor, a možda čak ni to nego eventualno pod prozor ove gospodje, ili Slobodana Milosavljevića. Mnogo su se osilili, mnogo.

milan

pre 13 godina

Mislim da je vrlo drsko od strane radnika što rade za platu , dovoljno im je 3 topla obroka i 1 bičevanje dnevno. E moja Delto vidim da si krenula nizbrdo, počela si da oštriš zube na državu, a to ti nije dobro.PS : O daljem razvoju događaja pitaj brku iz Peći

Kiza Cuburac

pre 13 godina

Nije g. Miskovic naivan, pogledajte samo kako se okruzio sa zgodnim cicama. Milka Forcan, pa sad ova Jeca, sve visoke, ambiciozne, elokventne, sa egzoticnim frizurama i izgledom (isprobani recept star vise milenijuma verovatno), tako da braco moja, svaku pricu mozete progutati u slast :)

Glup ila šta?

pre 13 godina

Najpre da se ogradim pročitao sam samo naslov "patriotizam je redovna plata".
ALO BRE!!! O kojoj zemlji pričamo??? Ugandi? Ovo je Evropa, a to se zove najnormalnije (i obavezno) ponašanje kompanije!!!

Sramota za onoga ko je tekst pisao da stavi ovakav naslov, vređa ljudsko dostojanstvo!!!

sasa

pre 13 godina

Nabrojali ste da ulazete u Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju itd. To je jako lepo, ali kakve mi koristi imamo od toga? Delta je u sustini kiparska firma, i tamo verovatno placa neki porez, a Srbija od tog nema nista, a to sto placate doprinose , mislim da je sasvim normalno, i ne treba da to isticete na prvo mesto, a to sto ne placate vasim dobavljacima, to nigde ne spominjete, pa oni ne mogu svojim radnicima ni plate da isplate, a kamoli doprinose, tako da kad se saberu i oduzmu te cifre, opet drzava od Vas nema nikakve koristi!!

vlada

pre 13 godina

a je li potriotizam da delta trazi odlozeno placanje od 12 meseca od apatinske pivare za racuno od 10 miliona evra?

kako mi je drago sto ga (miska) je apatinska pivara odbila sa obrazlozenjem " alo sine pa prodacemo mi to pivo nekom drugom, ne moj da mislis da si jedin na ovom svetu i u srbiji"
jes patriotizam davati plate na vreme pa sto kuka dansa jedna kasirka u maxiju da joj duguju platu od aprila... ona ne spada u bitne radnike?

Naravno po ovom textu se vidi koga je najvise i gadjala ona tadiceva, do zal boga smesna, prozivka. Al da se razumemo, vlada i zakoni su krivi sto delta posluje na nacin na koji posluje - tj iznosi milione iz zemlje, nisu to nikakve rupe u zakonu, sve je to legalno, e sad da li je misko "zasluzan" sto su ti zakoni doneti ili su nasi politicari koji imaju svoje biznise te zakone doneli, jer sumnjam da je neko ko bi zeleo da mu kapital ostaje u zemlji bio dodvoljno glup i doneo takve zakone...

qwerty

pre 13 godina

Bojkotujte Deltu, jako je jednostavno, nosite Adidas, kupujte voce i povrce na pijacama, namirnice u Merkatoru ili lokalnim radnjama... prestanite da hranite azdaju i ona ce umreti.

Saša Kruševac

pre 13 godina

PATRIOTIZAM JE "PREPAMETNA" (NIJE VALJDA POSAO DOBILA ZBOG IZGLEDA :) ) GOSPOĐICE ILI GOSPOĐO I REDOVNO PLAĆANJE DOBAVLJAČIMA, A VI (DELTA) MESECIMA NE PLAĆATE SVOJE DOBAVLJAČE, ALI TI TO ČIKA MIŠKO NIJE REKAO DA POMENEŠ U IZJAVI.

Gorki

pre 13 godina

Postovana Jelena pogledajte film "Lepotica i zver". Vas poslodavac je zver koja osiromasuje svaki minut svoj narod. To nije patriotizam.Sinoc sam doputovao iz inostranstva.
Zasto je u penni marketu_: mleko 45 din, sapun 32 din, parmezan 300gr- 350 din, 1 kg ital.spageta-87 din, ceri paradjz-75 din, cokolade-37 din, odlicno vino-130 din... U hoferu u Austriji:srpski pasulj-95 din, avokado-90 din, ness kafa Moca, 200 gr.-230 din i konacno dizel 109 din. A PROSECNA ZARADA je 1350 eura. Shvatate li sta nam radite?!
Bezite od te zveri jer ce te se kajati kasnije. Vi ste mu samo za jednokratnu upotrebu.

nemanja

pre 13 godina

******

Kada ce ova drzava zabraniti svakakvim menadzercicima i kvazi direktorima da uopste komentarisu ekonomsku situaciju u nasoj zemlji a da pri tom jos pokusavaju da ispadnu pametni.Dosta je zabluda i stete naneto ovom nasem jadnom narodu.Delta Holding je najveca zabluda i steta naneta nasoj drzavi i nasem narodu. Da li oni odrzavaju socijalni mir tako sto zaposlenima daju platu od 15.000 dinara ili sto placaju odlozeno po 6 i vise meseci ili nikada ne plate.
Jednog dana a nadam se uskoro i ubrzo vise nece ni postojati na srecu svih nas.
E tada ce zavladati socijalni mir i ljudi ce opet postati cenjeni kao sto bi trebali da budu a njihova diploma ce vredeti mnogo vise od 15.000 dinara koliko trenutno dobijaju za nju.
Zahvaljujem Vam sto ste mi dopustili da kazem ono sto mislim u nadi da ce me mnogi podrzati.

Lala iz Banata

pre 13 godina

Gazdi ne bih uz'o oraj iz ruke ali su mi kapijskigovornici lepi, mora se priznati. ;)

Nije njoj lako. Svašta mora da priča da zaradi platu.

partibrejker

pre 13 godina

****
1. i ja isto radim iz čistog patriotizma, entuzijazma, altruizma i svega što si navela, pare nikog od nas ne zanimaju :),
2. za ozbiljan PR ozbiljne firme ti nije dosta taj kineski, znaš, makar znala još poneki jezik. Mislim, s dužnim poštovanjem prema Filološkom fakultetu, postoje i ekonomisti, stručnjaci za komunikologiju i slični profesionalci, tako da ne moram da slušam još jednu cakanu devojčicu koja je jednostavno samo kao mlađa i lepša *** došla umesto jedne koja se "nije slagala" sa Velikim Gazdom.
Znaš koliko smo mi videli takvih, i PR i svih ostalih "stručnjaka"?

Mislim, marim ja, za svoje pare Gazda može da kupi šta ga volja, možda njemu PR znači da neko treba lepo da izgleda na slikama, ali nama, "plebsu", je potrebno daleko više da progutamo ovu pričicu...

Жика Шнауцер

pre 13 godina

Патриотизам је кад ја теби продам свежу паприку, а ти мени платиш без камате за 6 месеци. А онда пошто волиш да производиш, сам купиш земљу и почнеш да производиш паприку, а мене оставиш без посла, јер су сви остали прешли код тебе да купују паприку која је стандардизована и јефтина (јер си купио велику земљу). Ето то је патриотизам. 6 месеци без камате је много пара (6% годишње да се играш са мојим свежим парама) па * број паприка и келераба ... Ух то је много пара на уштеди због неплаћања камата добављачима. Али нема везе! Битно је да се увози Бели Лук из Кине, кромпир из Египта, Палачинке из Турске и зелена салата из Индије.

Krle

pre 13 godina

Daje plate svojima, ali zato druga preduzeca zbog njih propadaju. Uzasno kasne sa placanjem, forsiraju da svoja dugovanja zavrsavaju na razne kompenzacije, sto mu u prevodu znaci da samo vrte tudju lovu. Cak su i otvorili firmu koja svim firmama omogucava brzo zavrsavanje kompenzacija, a pritom ti uzmu procenat. Znaci em te zevrcu za pare koje su ti duzni, em ti uzmu procenat da ti to kao brze zavrse i to kroz kompenzaciju, pare neces ni videti. U fazonu su ako neces da platis ili se mnogo bunis, ne moras ni da se prodajes u deltinim objektima, a oni drze monopol na 70% trzista. Da ne pricamo o tome kako se izrabljuju radnici kod njih. ****** Svaka pozicija tj mesto na kojem stoji neki proizvod u delti se placa i to papreno, oni ogroman profit imaju na tome, a to mislim da po zakonu o zastiti konkurencije nije dozvoljeno itd itd

живео !

pre 13 godina

Ја вас покрадем (државу у сарадњи са осталим лоповима), онда вас запослим, дајем фиксну плату која (чињеница) никад не касни и говорим ја сам патриота. Па нема ништа боље! Шта да ти на то одговорим, осим да си лепа?

mua

pre 13 godina

Kada neko obavi posao za poslodavca, ovaj ima ZAKONSKU OBAVEZU da mu isplati platu. Draga gospođo(ice) to što vi radnicima koji rade za vas (i za sebe) isplaćujete plate NEMA NIKAKVE VEZE SA PATRIOTIZMOM.

Slobodan

pre 13 godina

Gospodjo draga, niste vi nikakve patriote ! I ne mojte da pljujete ovom narodu u lice! Vi se bavite to jest vaša firma isključivo svojom dobrobiti a to što morate i te mučenike koji rade kod vas da platite koliko da opstanu na ovom belom svetu nazivate patriotizmom? Da lim plaćate kada ste domaća fima porez u ovoj državi? Zašto predsednik Srbije nesme ništa da kaže na sveopšti krimanal koji emitujete osim nepristojno bogati ljudi? Ta šta ste mu radili kad mu je maca pojela jezik? Ta šta im svim radite tj. svim političarima u ovoj ultra nesretnoj zemlji kad svi zatvaraju oči pred vašim jezivim nemoralom i perfidnim lopovlukom? Koliko trebate da se napregnete da promenite zakon u ovoj nesretnoj zemlji= Kladim se da je ipak potrebno da učinite nešto više osim obične pomisli da nešto treba menjati. Jadni vi, baš vam je teško! E moja Srbijo kad li će u tebi sunce da ugreje pitam se pitam :(

Gradjanin

pre 13 godina

Pametan sef Delte.

Zna dobro covek da uz ovako lepo lice za odnose sa javnoscu svaka prica ima bar neku sansu da prodje.

Medutim, u svakoj izgovorenoj reci, primetno je ko prica pricu.

Maxim

pre 13 godina

-Patriotizam je,kad se u Americi ukrcas na brod, dodjes u Bizertu,uzmes pusku i udjes u kolonu. A niko te na to nije terao.
-Kad isplacujes plate, to je ispunjavanje ugovorene obaveze. Kad ne ispunjavas, dodju fenderi, uzmu,za par dana rasprodaju i namire radnike.I to se zove prinudno namirenje ostecenih.
To isto vazi i za nelacanje uzete robe,i gle cuda,vec davno prodate drugom, cesto svom radniku, i naplacene.
Bojim se simpaticna gospodjo, da bi u normalnoj drzavi,za potrebe prevoza fenderasa uveli novu liniju gradskog prevoza.
A vidite,ja nekako mirisem grupu normalnih.

Suplja prica

pre 13 godina

A kako bi bilo da, umesto sto dizete trzne centre po belom svetu, prvo isplatite dobavljace, date normalnu platu zaposlenima, smanjite marze...

jagos

pre 13 godina

Ovo je vec vrhunsko licimerstvo! A mislio sam da je to nova reklama sa reprezantatvcima! licno vise volim kupujem u interexu i idei nego kod vas gospodo zakoniski monopolisti!

dovla

pre 13 godina

Zvuči mi kao da se bave humanitarnim radom, a ne teškom eksploatacijom radnika. Kao da ti radnici ne odrađuju te bedne plate koje im daju. Kako bi gazda stekao toliko bogatstvo, ako ne na tuđem teškom radu, otimanjem tuđe zarade. Ali kod nas je sve naopako, pa i najveći kriminalci se predstavljaju kao veliki dobrotvori. Zašto ne kaže kolike su plate radnika, i po koliko smena spajaju i odrade za tu bedu koju im daju. To ona naziva patriotizmom: pljačku ! Trebalo bi samo uporediti koliko radnika radi za njenu platu, pa bismo dobili pravu sliku tih dobrotvora. Direktorka sektora za korporativne komunikacije, kakvo li je to zanimanje, zvuči kao teški lopovluk ?

hm

pre 13 godina

Ma kakva je to delatnost trgovina? Kupi od jednog, prodaj skuplje drugome.
Da sam ja vlast, ja bih zestoko destimulisao ulaganje u trgovinu. Na mprimer marza max 5%!
Potrebne su mere koje bi naterale one koji imaju novca da, ako zele zaradu, ulazu u proizvodnju. Izvoli, napravi dobar proizvod, pa zaradi.

Dragoljub

pre 13 godina

Redovna plata nije patriotizam, vec zakonska obaveza. Ili placajte radnike redovno, ili ih posteno otpustite, ali ne ocekujte od njih da rade za dzaba.

Magistar

pre 13 godina

Podelite 15 miliona evra sa 25 hiljada radnika. Oduzmite poreze i doprinose i videcete prosecno koliko zaradjuje radnik u Delti. Sada uporedite to sa brojem radinka u maksijima i maloprodajama i njihovim malim (premalim)platama, videcete da najveci deo ipak ima plate manje od tog proseka koji je ustvari toliki zbog velikih plata malog broja radnika.

E sada, normalno da niko nije lud da daje ogromne plate svim radnicima, pogotovo u zemlji sa slabom ekonomijom. Ali sve ovo daje jednu sliku o tome koliko je nasa ekonomija zaista slaba (pogotovo imajuci u vidu da je delta najveca i najjaca kompanija kod nas).

Janko

pre 13 godina

Patriotizam je što sitnim privrednicima ne plaćate robu i po godinu dana a onda tim istim privrednicima uvaljujete razne faktoring firme koje za procenat otkupljuju potraživanja od vas (pa sam vama posle dele zaradu). Sitni privrednici su prinuđeni da vam daju robu sa velikim rabatima i posle da plaćaju faktoring proviziju da bi došli do svojih para. Na kraju ispada da je prodao robu ispod nabavne cene. Drugim rečima, svi su na šteti osim vas. Nadam se da će jednog dana zaživeti zakon o obaveznom plaćanju kao i u normalnom razvijenom svetu a ne da se cela privreda gazi zbog nekoliko moćnika. Država sve to posmatra ali ne reaguje jer se finansira od istih. Zato smo i tu gde smo.

Matrix

pre 13 godina

Poznato je koliko je Mišković darežljiv sa platama ,plata je tolika, isto vam je dali radili u pekari ili kod miškovica ,govorim o ovim radnicim sto rade po prodavnicama

vita

pre 13 godina

@ekonomista
svaka čast na detaljnim i nadasve tačnim podacima o istinitom pofilu kompanije Delta, jer to je istina o poslovanju. Mišković stvarno ume da odabere portparola- ova dama sa slike izgleda kao supermodel ali se tu završavaju njeni kvliteti, jer gomila neistina, i u poluistine uvijene činjenice joj ne služe na čast. Pitajte svakog ucenjenog nesrećnog dobavljača Maksija kako se oseća zato jer je primoran da sa njima posluje. Sistem zgrtanja para i nemoralni postupci pri buklvano svakom realizovanju malih i velih ugovora čist je horor koji prolaze saradnici Maksija.

Aleksandar

pre 13 godina

A tek koliki sam ja patriota bio kad sam platio poreze i jednu saobracajnu kaznu... Nema veze sto je to ionako obaveza i kad to ne bih uradio omirisao bih unutrasnje zidove zatvora, vazno da se cinjenjem onoga sto bih u svakom slucaju morao mogu pohvaliti i sebe nazvati patriotom.

vlade

pre 13 godina

Oni su obicni trgovci koji imaju preveliki monopol i onda ucenjuju koga stignu, evo citam probali su i pivaru da ucene - ali je ipak pivara veci bumbar od Miska, ona ima dnevni promet od desetak dvadesetak miliona dinara i sa i bez miskovica i maxija...

ono sto srbiji treba jeste proizvodnja a ne trgovina! izvoz a ne uvoz!
sto je reko dinkic: "pokusacemo maximalno da stimulisemo malu privredu i proizvodnju u srbiji" i sada daje subvencionisane kredite od 300.000 din, a te kredite mogu da dobiju samo firme kojima ne treba kredit. a malo Vas to verovatno zna, ali uvodi se ekoloska taxa od nekih 10ak% na sve proizvode i na sve komponente tog nekog prizvoda koji je napravljen u srbiji. Znaci ne das mi dovoljnu stimulaciju i dodas mi jos jedan namet pored ogromnog poreza - e tako drzava srbija pomaze malu privredu!!!
a kada je misku zafalilo para za Deltin objekat u ljubljani, politicari potrcali da pomognu najvecem privredniku u srbiji! Uzasno licemerje nase drzave. A miskovic je samo covek koji lepo koristi idiotluke nasih politicara i mutan startni kapital do koga je dosao boga pitaj kako. Nemojte misliti da je to samo tako u srbiji, radi se to i u drugim zemljama samo u znatno manjem obimu, ni u jednoj zemlji privreda ne zavisi od jednog coveka koji ispumpava sav profit iz zemlje, a u zemlju vraca samo dugove!

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

ha,kaze, G. Forcan se nije slagala sa vlasnikom, naravno, ****... pitam se ko li joj sastavlja tekstove i ko stoji iza nje dok ona sakuplja poene na sceni...

Lex

pre 13 godina

Najbolje od celog clanka je zaista fotografija doticne gospodjice Jelene.
Kako u Srbiji ne postoji drugi nacin da se materijalno obezbedis, ja zvanicno upucujem bracnu ponudu direktoru sektora za korporativne komunikacije!

ahahaha, koja je ovo smejurija u Srbiji ! ! !

Jedina sreca je sto neko rece da smo locirani u Evropi inace bi oko nas podigli veeeeeeelikiiiii ZID i ostavili nas Miskicima, Peconijima, Buh(v)ama i drugima...

ReleaseTheFuture

pre 13 godina

Kakvo je ovo izvrgavanje zdravog razuma ruglu?

Plata nije PATRIOTIZAM, već POŠTENO ZARAĐENA NADOKNADA za obavljanje posla! I siguran sam da nijedan zaposleni u Delta Holdingu nije prekobrojan.

Trebalo bi ovde primeniti patriotizam Putinovom metodom...

pedja

pre 13 godina

Drugi po velicini Deltin mol na Balkanu je u Podgorici.Delta ne vraca kredit od 20 miliona eura jednoj Crnogorskoj banci,nije ni placeno u potpunosti Podgorickoj firmi Celebic izgradnja mola,ne placa se dobavljacima.Uglavnom,sve maloprodajne mreze u CG biljeze porast prodaje i pored krize,a jedino delta u problemima.I jos najavljuje ulaganja u CG od 15 miliona...Na kraju ce povjerioci preuzeti Deltu u CG.

Dejan

pre 13 godina

Upoznao sam mnogo lepih žena , čak i u mojoj sredini ima par za primer, ali bih stvarno voleo da vidim i da upoznam u našoj sredini osobu tipa ne znam iz filma Zaposlena devojka ili tako nešto koja grize za karijeru i koja je spremna da i poslednji trenutak svog vremena utroši za dobrobit kompanije, toga ovde nema , jednostavno one su ušuškane u sisteme zaštite koje im omogućavaju da kao takve stave barijeru na ono što misle da one trebaju da rade, tj. nedostatak osnovnog elementa ponašanja i neznanje nadoknadjuju lepotom i dobrim izgledom , jeste malo šovinistički , ali je istina na osnovu iskustava u raznim kompanijama

MaVaži

pre 13 godina

Sada ispada da su ih zaposlili iz patriotizma i eto kao, poklanjaju im plate, a ne zato što ljudi rade i što njima treba radna snaga.

Brane

pre 13 godina

Oporezuj!
Laze cim zine, zato su je tu i stavili tako cakanu!
Korporativna komunikacija je korporativno zavrtanje, a njen kvalitet je koliko vidim iz izjave jedino to što je cakana. Valjda Misko racuna da cemo samo u nju da gledamo i da trepcemo, a on da krade pare. U pravu je Tadic i ako nece milom treba silom. Jaci su postali od drzave.

radovan

pre 13 godina

Patriotizam je kada placas porez (ali realan)u svojoj drzavi,osim ako nemas neko drugo drzavljanstvo(Kipar ili Svajcarska),kada isplacujes pune plate i doprinose radnicima na vreme,kada im obezbedis normalne uslove za rad...neko bo rekao da je sve ovo normalno u jednom poslovnom sistemu,ali ovo je Srbija,ovde su drugi kriterijumi.Najveci problem sa ovom kompanijom je to sto nista ne PROIZVODI i ne IZVOZI!Najlakse je prodavati narodu limun i luk iz Turske,virsle iz Madjarske i televizore iz Poljske koje si UVEZAO a ne proizveo u Srbiji!Onda srbin ode u tvoju banku koju si otvorio od srbinove devizne stednje,recimo Jezde i Dafine,podigne kredit da bi kupio taj isti luk i televizor i taj novac ostaje u Delti!Itako u krug,dugo godina. Onda Delta profit talozi u kiparskim i svajcarskim bankama i milina!Jednog dana,kada bude puklo,sede ti MM u privatan avion i u Svajcarsku,Bog da ga vidi.A ti srbine vidi sta ces...Liberalni kapitalisti,proizvodite i izvozite,unesite devize u ovu zemlju,obrtna sredstva!Sto rece jedan ekonomista:"Izvozi ili umri"!

ds

pre 13 godina

Lepa bre ova deltasica. Kada bi tako investirali i u domacu privredu, a ne samo uzimali, ne bi morali da daju ovakva saopstenja za javnost.

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

Drugarice Zivka, a jel morate da nam delite "lekcije o patriotizmu", kad su vam vec marze ponegde u maloprodaji do 200%. Naravno da su bogatima puna usta patriotizma, ali morate da prestanete da iznosite pare iz ove gubernije, da sagradite poneki most, a ne samo da trpate fraze kao na pokretnu traku.

neso

pre 13 godina

LDP je napao u jednom trenutku ove arogantne monopoliste i poceo da prica o ovom problemu. I dobili su moj glas. Uglavnom vise ni njima. Definitivno je kraj. Ne postoji partija koja zasluzuje glas. LIBERALIZACIJA TRZISTA pod hitno.

toliko o patriotizmu

pre 13 godina

Sa tim platama koje delite radnicima mogli bi u Nemačkoj da zaposlite oko 1000 radnika.
Znam ljude koji rade ne obične poslove nego ozbiljne kancelariske poslove za mizernu platu a radno vreme je oko 11h dnevno.

Dosta hipokrizije

pre 13 godina

Teza gosp. Krstović vredja inteligenciju. Kamo srece da je iskrena koliko je i zgodna. Citaj DELTA (ili bilo koja druga firma) drzi zaposlene samo iz jednog jedinog razloga .... radi VLASTITOG profita. Onog momenta kada zaposleni prestanu da ostvaruju profit (ili prestanu da budu potrebni iz bilo kod drugog razloga) dobijaju otkaz. Te bajke oko patriotizma ne bi prosle ni kod dece u osnovnoj skoli. Da budem potpuno jasan, dosta mi je takvih patriota. Iskoristili su ono vreme kada je drzava potonula i obogatili se na sveopstoj muci i danas sire patriotizam! Fuj. Bilo bi mnogo postenije od takvih kao sto je gosp. Krstović da bar cute. Pre bi se reklo da izrabljuju nego sto brinu o opstem dobru zaposlenih.
Zamolio bi ih da vise toliko ne brinu. Ako im se ne isplati, neka prodaju biznis i neka vise ne vredjaju inteligenciju naroda od koga zive ko bubrezi u loju.

Noki

pre 13 godina

Kakav bezobrazluk...Nekada je mnogo bolje ne reci nista nego davati ovakve izjave...
Kada neko ima privilegovan polozaj na trzistu onda i osobe koje daju ovakve izjave mogu da sede u upravnim odborima!!!
Predlozicu mojoj babi da se kandiduje za UO Delte jer verujem da bi i ona bolju "pricu" smislila!!

plata

pre 13 godina

Ja ostavim celu platu u maxiju na hranu i to je oko 20000. koliko sam čuo to je plata radnice na kasi. znači ja je paćam ane delta. i okanite se pratriotizma to više ne postoji, ostalo je preživljavanje i borba za opstanak.

Vlada

pre 13 godina

Jaka plata! Srednje obrazovani ljudi rade za manje od 250 eura i pri tom bez naknade provedu dodatnih nekoliko sati u prevozu izmedju dva udaljena radna mesta! Inace, prosecna plata u njihovom gradu je 410 eura, a u Srbiji 320. Toliko o plati.

sasa

pre 13 godina

25000 ljudi pravi 10% BDP od cega je vecina mizerno placena manje od 20.000 a kajmak uzima gazda Misko i fensi uvlakaci oko njega.
Koliko radnih mesta placate od proizvodnje ili izvoza?
Vi ste obicni trgovci koji su unistili privredu i narod monopolima i ogromnim marzama a drzava vam je to omogucila. Sad kad ste unistili narod pojescete sami sebe.

nenad

pre 13 godina

A sta je sa unedogled potpisivanjima ugovora na odredjeno. Ja nisam jos cuo da neko u Delti radi na odredjeno. Tako se ljudi drze na uzici da cute.

Voja

pre 13 godina

Odavno je razresena dilema da li je patriotizam poslednje pribezizste smutljivaca.

Nije poslednje. Patriotizam je PRVO zasta se takvi hvataju.

Hvala na najnovijoj definiciji ekonomskog patriotizma

pre 13 godina

Draga Gospođo,

Redovne plate nisu ekonomski patriotizam, redovne plate su nešto minimalno i najnormalnije što se može i mora očekivati od svake kompanije koja posluje na tržištu. Samo ova izjava pokazuje kakvi su vaši stavovi. A to što niste imali nikakvih problema možda možemo vezati sa danima plaćanja obaveza vaših obaveza koje ljubazno namećete vašim dobavljačima ...

Miki

pre 13 godina

Covek koji se potpisao kao "ekonomista" je objasnio sta je ekonomski patriotizam!!! Svako da procita taj komentar cak i da se stavi na naslovnu stranu sajta, kao definicija ekonomskog patriotizma i poredjenje sa tvrdnjama direktorke za korporativne komunikacije Delta holdinga.

Dejan Mihajlovic

pre 13 godina

Da kao i otpustanje radnioka i dugovanja mnogim drugim firmama koje su radile za taj holding a ovaj ih zavio u crno neplacanjem.

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Bez radnika nema ni Delte pa se ovde ne radi o nikakvom patriotizmu nego o robovlasništvu, uzevši u obzir plate i prava tih radnika.

Zoran

pre 13 godina

Kompaniej poput Delte zaista rukovode po zapadnim zemljama, a ne kao u Srbiji da daju reket nezasitim propalim politicarima. Ali pre ce Srbin da nestane nego to da prihvati u Srbiji. Kako radite, tako vam je u Srbiji.

Bojan

pre 13 godina

Naravno da ulazu u okruzenje od nasih para uzetih preko monopolskih marzi koje na slobodnom trzistu nikada nemogu imati. Bolje ce prodati celu firmu kada dodje vreme i to preko Kipra.

Alfa

pre 13 godina

Šta ste toliko zapenili za Deltom, nije ona kriva za sve!!! Miško radi sve što može ili što mu dozvoljavaju!!!
Obratite se onima što ste ih birali!!!!
A da, ova devojka nije samo lepa tj. prelepa nego i uspešna i svaka joj čast!!!BRAVO !!!
Bolje da ste nesto uradili za sebe i svoju karijeru, da unapredite svoje sposobnosti a ne razmišljati kao traktoristi i čistačice. To može svako da radi tj. previše radne snage i što bi vas plaćao više, pa nije lud!!!
Nego pustite se Vi Miška, Delte, lepe Jelene, uradite nešto za sebe i svoju karijeru a od kuknjave nemate nista!!!

Gledajte sebe i svoju porodicu, UŽIVAJTE u životu!!!

sasa

pre 13 godina

15 mil. bruto za plate, od toga je minimum 10 mil. Miškova plata. Čovek je milijarder pa zato predpostavljam da nije ispod toga. Kako bi do sada zaradio tolike pare ako plata nije tolika?!

Marchelius

pre 13 godina

Dakle Miskovic ima dobar ukus... Okruzen lepim poslovnim zenama... Mrdnite Miskovica i monopol, ostavite ove lepe zene... sta god one pricale, lepse mi one nego oni ludaci u Parlamentu

Nebojsa

pre 13 godina

Komentarisali mi ili ne, praznili se naa ovaj nacin ili ne. Nas Predsenik je neizlecivo bolestan od neinformisanosti, a budite 100% sigurni da mu se lagano priprema teren da povuce svoje bogatstvo, proda kompaniju, a onda ce nas neinformisani Predsednik da kaze da nema vise nepristojno bogatih, bice samo nepristojno siromasnih. I onda upamtite likove iz sadasnje vlasti koji ce tada da kazu DA JE ISTRAGA BILA U TOKU i da mu oni ne mogu nista. On ih je doveo na vlast i on im diktira tempo.
ODE MISKO SA SVE PARAMA NA EGZOTICNA OSTRVA, a i njegov Marko. A vi kao i ja mozemo samo da se praznimo i pisemo, a ovi otpusteni, prevareni, izigrani, bez plate ili sa platom bez doprinosa ce i dalje GLASATI za ZUTU KUCU. A sam sinonim ZUTA KUCA nije pozitivan, ali nam ovi ovde rasturaju sve organe, dok su ih oni tamo u toj kuci vadili. I pravac Evropa, da plate putarinu do Italije sa platom, a neki mozda cak i popiju kafu u Veneciji.
Nepismen smo mi narod. Fino napisao Arcibald Rajs, CUJTE SRBI, ali gluv narod, nepismen narod, ne cita nista, ne uci na greskama, nego ga varaju na isti fazon 100 godina. Rajs opisao lepo, samo su imena drugacija, a sve isto.

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Postovana gospodjo,
Moraliste da se bolje pripremite za Vas intervju jer nije patriotizam to sto Vi mislite,svako ko radi mora da dobije svoj dohodak jer je to deo ugovora koji je sklopljen sa firmom,ali poreza je nesto drugo radilo se o porezi Vaseg sefa ,sto zelim da kazem on mora da plati svoj porez u Srbiji jer njega to nece da boli ali ima veliki broj ljudi kojima je i mala suma velika briga ,samo malo da Vam citiram"Jevanjdjelje" po Marku(Mk12,41-44):1A kad pogleda gore,vide bogate ljude kako stavljaju svoje darove u kovceg za priloge.2 A vide i jednu siromasnu udovicu kako stavlja tamo dve lepte,3 i rece(Jesus):zaista,kazem vam:ova siromasna udovica stavila je vise od svih;4 jer su svi ovi prilozili Bogu od svoga izobilja ,a ona je od svoje sirotinje stavila sve sto je imal za zivot.Da to sam hteo da kazem.

Pedja.hn

pre 13 godina

taj delta holding mi djeluje uspješno kao "Bratstvo i Jedinstvo" u SFRJ
Što se tiče Crne Gore sreća u nesreći je što mali broj dobavljača Delta holding može da uvali u dužničke nevolje. ( malo se toga proizvodi u CG )A ovi što i rade nešto imaju veći izbor načina prodaje tako da Delta mora odmah da plati robu.
Delta City u Pg će već neko kupiti i nastaviti sa radom. Samo razvijanjem konkurencije se razbija monopol !
Kad se u Srbiji uspostave jednaki uslovi za sve privredne subjekte onda će i Delta Holding promijeniti ponašanje ili propasti, a do tada preostaje samo kukanje!

Lekre

pre 13 godina

Ova gospoja veoma liči na gospoju Forcan. To ih Miško negde proizvodi! ***** Patriotizam=redovna plata! Jupiii! Uraaa! Ajmo svi u glas: Maxi Delta zemlja je za nas!!!

Revolucionari svih zemalja ujedinite se

pre 13 godina

Pa sta se sad zalite revolucionarni Dzo bageristi trazili ste revoluciju pa sad uzivajte u njenim plodovima. Meni je moj tata Milosevic omogucio da uzivam u egzoticnim krajevima i radim za stranu valutu. Svako zivi kako mu je njegov revolucionar omnogucio mada nisam nesto ja bas voleo naseg tatu posebno sto nam je izdao jedinu i svetu srpsku zemlju RSK ali jebiga niko nije savrsen a vi uzivajte u vasem revolucionarnom dostignucu vaseg vozda Tadica hahahaha. Mozda jednog dana vas tata i vama malo udeli mada sumnjam sebicni su on i njegov Cedica. Ali sta vas briga pa ucete zato u Evrope 2088godine po skracenoj proceduri doduse vecina vas ce tada vec biti pod zemljom kao i ja verovatno ali sta ces svet ostaje na mladjima.Za vas Evropa nema alternativu za mene ima ne zivim u njoj hahahaha.

FLEX

pre 13 godina

Aman ljudi, pa da li mislite da sa takvim stavom mozemo napred? Da li mislite da Hrvati tako govore za Agrokor, Slovenci za Pivovarnu Lasko i Istrabenc...? Nije poenta rusiti i otimati domace vec napraviti sistem u kojem bi se domace postovalo i jos vise razvijalo. Pa budimo realni...da li ima prodavnice koja je jeftinija od Tempa ili tek TempoExpres-a? Ja nisam video...
A da ume da izabere saradnice i PR UME :)

zeleni

pre 13 godina

Patriotizam (ekonomski i svaki drugi) podrazumeva da se ne laže i da se ne krade, da se ne čini drugima ono što ne želite vama da se dogodi. Ako lažete, kradete, preprodajete, jajarite i uništavate druge samo da bi vama bilo dobro, to nije patriotizam (ni ekonomski)

privrednik

pre 13 godina

Nismo mi Srpski privrednici krivi sto se trazi od strane PKS da se ucini reciprocitet sa Hrvatskom po pitanju trgovine i etabliranja u Hrvatskoj.Nismo mi krivi sto se prodalo zemljiste i kompanije Hrvatima.Nismo mi krivi sto Srbija sada trazi da se Hrvatsko trziste otvori za rpsku privredu.Nismo mi krivi sto Hrvatki gradjani ne zele da kupe Srpsku robu,koju njihovi grosisti,distributeri,vlasnicikompanije je ne kupuju za svoje trziste.Ne moze ni jedna vlada da natera drugu zemlju u izvrsenju postovanja CEFTA ugovora ili pravila trgovine EU.Kako moze neko da natera drugu zemlju da kupuje nesto sto njihovo trziste nema potrebe za tom vrstom proizvoda?Hoce komunisticka vlast da natera druge da rade pod politickim dikatom,jer nasi kvazi demokrate ne znaju da nemju pravo da se mesaju u privredu,ali to oni rade jer su tako naucili od svojih roditelja za svih ovih 50 i kusur godina.Vlast je ne sposobna,zato mi moramo da sacuvamo nas biznis,na svaki nacin dokle ne dodje normalna i sposobna vlast koja ce imati sluha za prave politicke i trgovinske korake,od koristi za Srbiju,i EU.

patriota privrednik

pre 13 godina

Samo koliko negativnosti u komentarima na rcun Delte!Zar hocete da nam otmete imovinu kao sto su vasi preci isto radili posle 45 godine?E pa necete,mi smo po zakonu radili i zakon mora da se postuje.Taj zakon nismo mi pisali,vec ste vi "demokrate",sami usvajali.Em sto ste uzimali reket od stranih investitora,pa smo vas i mi punili ko brod,sada hocete da nam kozu skinete.E pa necete,zar nije dovoljno sto punimo budzet,kroz budzet hranite na hiljade birokrata u administraciji,zaposljavamo ljude koji hrane svoje porodice,sada hocete jos vise da nas reketirate,to se nece dogiditi,vec politicari moraju u zatvor,ako narod smatra da smo sve montirali u nasu korist i ako nismo tako radili,vec smo mi poslovni ljudi,politicari hoce reket koji su dobijali i sta cemo sad?Zar moramo opet da nas neko manipulise sa "Kosovo je Srbija",kada svi znamo da nije,ali dovoljno materijala da nas privrednike stalno prozivaju tajkunima,paleci narod na nas za sve nedace u zemlji.Oni ni luk jeli,ni luk mirisali.To nece proci.

Gde ih samo nalazi, da mi je znati.

pre 13 godina

Uf... postao sam alergičan na reč "patriotizam", pogotovo kad je izgovaraju lopovi i njihovi ljigavi prodavci magle.

Što se mene tiče, maksimalno se trudim da bojkotujem sve što ima veze sa dotičnom "kompanijom".

Svrbijanac

pre 13 godina

Patriotizam je kada se vise izveze nego sto se uveze.

Neko je stvorio carstvo na preprodaji Milka cokolada i sada se mangupira pricama o patriotizmu. Pri tome duguje bankama i investicionim fondovima vise nego sto vredi. Sramota.

Amos

pre 13 godina

Kako su smesni ovi Deltijanci...
Pa kad je patriotizam 'redovna plata' zasto onda redovno NE placate svoje dobavljace?
Da ne zaposljavate vi tih 25000 ili koliko vec rece, onda bi ih zaposlio neko drugi, a bilo bi ih jos 10000 koji bi radili jer ih niko ne bi gusio.
Pogledajte Bosnu.

циник

pre 13 godina

Патриотизам је када се радници одрекну дела своје плате како би послодавцу остало више да
а) инвестира у нова радна места (ако је луд)
б) сачува за себе екстра добит (ако је паметан)

patriota bez J

pre 13 godina

Ne, gospodjice. Patriotizam je floskula i efikasno vladarsko orudje nacionalnih drzavnih struktura, posebno (zlo)upotrebljavano u XIX i XX veku. A redovna plata je osnovna ugovorna obaveza svakog poslodavca. Dobronamerni savet: trk nazad u skolu, imate nedopustive praznine u bazicnom znanju.

Nekotamo

pre 13 godina

A da li je patriotizam kada ustanete u tri sata ujutru, stignete u cetiri i radite do 16h a pritom ne dobijete ni za nocni prevoz...

Vladan

pre 13 godina

Oduvek sam tvrdio da je drug Mišković patrijota. E sada, problem je u tome što je patriotiyam "poslednje utočište baraba". Nazalost to potencira njegova zaposlena.

babasera

pre 13 godina

ja sam morao da popijem bensendin i nisam mogao da procitam sve ove komentare do kraja. prosto je neverovatno koliko smo demokratski nepismeni!!! sve sto ste ovde napisali predstavlja jasan signal da treba srusiti ovu vlast!!!samo nema ko. u srbiji su ostale samo *** koje mirno cekaju streljanje. treba da nas ude sramota samih sebe a ne ovakvih kao sto je DOO Vlada Srbije

petak 5:0

pre 13 godina

"Ja kad čujem reč patriotizam, odmah se uhvatim za novčanik da platim koliko treba..." lepo je rekao Čanak!
@B92 Da ste pukli to smo znali, ali da ste ovoliko pukli da objavljujete ovakve članke, to nismo. Sram vas bilo!

mirna

pre 13 godina

Posle ovog hvalospeva Miškoviću dođe mi da patriotski uzviknem "MISKOVIĆA ZA PREDSEDNIKA, Tadiću izbore!!!!!!!!!!" A onda da se smejem dok mi suze ne kernu na oči, HAHAHAHAJAOJJJJJ

zoran

pre 13 godina

Dovoljno je reći - delta je elementarna nepogoda srpske privrede zadnjih deset godina, naneli su veću štetu gledano dugoročno nego sankcije, milošević i bombardovanje zajedno; sve su stekli otimanjem, kradjom, podmićivanjem, a sada su "patriote"

Ispumpane gume

pre 13 godina

Na slici je ona mala sto je vodila Upitnik na RTS-u a sada vodi jutarnju program. Stavila je samo periku. Izgleda da se Tijanic i Misko menjaju.

FLEX

pre 13 godina

Aman ljudi, pa da li mislite da sa takvim stavom mozemo napred? Da li mislite da Hrvati tako govore za Agrokor, Slovenci za Pivovarnu Lasko i Istrabenc...? Nije poenta rusiti i otimati domace vec napraviti sistem u kojem bi se domace postovalo i jos vise razvijalo. Pa budimo realni...da li ima prodavnice koja je jeftinija od Tempa ili tek TempoExpres-a? Ja nisam video...
A da ume da izabere saradnice i PR UME :)

patriota privrednik

pre 13 godina

Samo koliko negativnosti u komentarima na rcun Delte!Zar hocete da nam otmete imovinu kao sto su vasi preci isto radili posle 45 godine?E pa necete,mi smo po zakonu radili i zakon mora da se postuje.Taj zakon nismo mi pisali,vec ste vi "demokrate",sami usvajali.Em sto ste uzimali reket od stranih investitora,pa smo vas i mi punili ko brod,sada hocete da nam kozu skinete.E pa necete,zar nije dovoljno sto punimo budzet,kroz budzet hranite na hiljade birokrata u administraciji,zaposljavamo ljude koji hrane svoje porodice,sada hocete jos vise da nas reketirate,to se nece dogiditi,vec politicari moraju u zatvor,ako narod smatra da smo sve montirali u nasu korist i ako nismo tako radili,vec smo mi poslovni ljudi,politicari hoce reket koji su dobijali i sta cemo sad?Zar moramo opet da nas neko manipulise sa "Kosovo je Srbija",kada svi znamo da nije,ali dovoljno materijala da nas privrednike stalno prozivaju tajkunima,paleci narod na nas za sve nedace u zemlji.Oni ni luk jeli,ni luk mirisali.To nece proci.

Alfa

pre 13 godina

Šta ste toliko zapenili za Deltom, nije ona kriva za sve!!! Miško radi sve što može ili što mu dozvoljavaju!!!
Obratite se onima što ste ih birali!!!!
A da, ova devojka nije samo lepa tj. prelepa nego i uspešna i svaka joj čast!!!BRAVO !!!
Bolje da ste nesto uradili za sebe i svoju karijeru, da unapredite svoje sposobnosti a ne razmišljati kao traktoristi i čistačice. To može svako da radi tj. previše radne snage i što bi vas plaćao više, pa nije lud!!!
Nego pustite se Vi Miška, Delte, lepe Jelene, uradite nešto za sebe i svoju karijeru a od kuknjave nemate nista!!!

Gledajte sebe i svoju porodicu, UŽIVAJTE u životu!!!

Zoran

pre 13 godina

Kompaniej poput Delte zaista rukovode po zapadnim zemljama, a ne kao u Srbiji da daju reket nezasitim propalim politicarima. Ali pre ce Srbin da nestane nego to da prihvati u Srbiji. Kako radite, tako vam je u Srbiji.

Revolucionari svih zemalja ujedinite se

pre 13 godina

Pa sta se sad zalite revolucionarni Dzo bageristi trazili ste revoluciju pa sad uzivajte u njenim plodovima. Meni je moj tata Milosevic omogucio da uzivam u egzoticnim krajevima i radim za stranu valutu. Svako zivi kako mu je njegov revolucionar omnogucio mada nisam nesto ja bas voleo naseg tatu posebno sto nam je izdao jedinu i svetu srpsku zemlju RSK ali jebiga niko nije savrsen a vi uzivajte u vasem revolucionarnom dostignucu vaseg vozda Tadica hahahaha. Mozda jednog dana vas tata i vama malo udeli mada sumnjam sebicni su on i njegov Cedica. Ali sta vas briga pa ucete zato u Evrope 2088godine po skracenoj proceduri doduse vecina vas ce tada vec biti pod zemljom kao i ja verovatno ali sta ces svet ostaje na mladjima.Za vas Evropa nema alternativu za mene ima ne zivim u njoj hahahaha.

Marchelius

pre 13 godina

Dakle Miskovic ima dobar ukus... Okruzen lepim poslovnim zenama... Mrdnite Miskovica i monopol, ostavite ove lepe zene... sta god one pricale, lepse mi one nego oni ludaci u Parlamentu

privrednik

pre 13 godina

Nismo mi Srpski privrednici krivi sto se trazi od strane PKS da se ucini reciprocitet sa Hrvatskom po pitanju trgovine i etabliranja u Hrvatskoj.Nismo mi krivi sto se prodalo zemljiste i kompanije Hrvatima.Nismo mi krivi sto Srbija sada trazi da se Hrvatsko trziste otvori za rpsku privredu.Nismo mi krivi sto Hrvatki gradjani ne zele da kupe Srpsku robu,koju njihovi grosisti,distributeri,vlasnicikompanije je ne kupuju za svoje trziste.Ne moze ni jedna vlada da natera drugu zemlju u izvrsenju postovanja CEFTA ugovora ili pravila trgovine EU.Kako moze neko da natera drugu zemlju da kupuje nesto sto njihovo trziste nema potrebe za tom vrstom proizvoda?Hoce komunisticka vlast da natera druge da rade pod politickim dikatom,jer nasi kvazi demokrate ne znaju da nemju pravo da se mesaju u privredu,ali to oni rade jer su tako naucili od svojih roditelja za svih ovih 50 i kusur godina.Vlast je ne sposobna,zato mi moramo da sacuvamo nas biznis,na svaki nacin dokle ne dodje normalna i sposobna vlast koja ce imati sluha za prave politicke i trgovinske korake,od koristi za Srbiju,i EU.

mnogo ljut

pre 13 godina

Muka mi je od ovih Deltoida. A je li patriotski sto za robu koju prodajete ne isplacujete dobavljacima? Pa tako bi se i moja baba obogatila, uzme neciju robu da proda i ne da mu pare. To se zove kradja.

Алек

pre 13 godina

Каква јефтина демагогија! Тај новац који ви исплаћујете су ваши радници зарадили својим радом, надобудна госпођице, ви им ништа не поклањате. Типичан арогантни наступ српског монополисте...

bob.rock

pre 13 godina

15mil eura za bruto plate 25.000 zaposlenih - bruto plata pojedinca je 600 eura, tj. oko 423 eura neto prosečno - prosek neto primanja zaposlenih je oko 45.000din?

Statistika zaista ume da zaglupi.

Sima Kosmos

pre 13 godina

A ja mislio da je redovna plata zakonska obaveza. Silly me.

Ali tako je to kad se predsednik države poziva na patriotizam, umesto da zaposli nekog sposobnog u poreskoj upravi.

Ili, drugim rečima: evo, ja nisam patriota. Jel' mogu sad da ne plaćam redovno radnike i da vršim utaju poreza preko transfernih cena i utanjene kapitalizacije?

Crnogorac

pre 13 godina

Procitao sam dosta komentara, i svi se nesto bune, glume neko "partiotsko" ludilo.
Dragi komentatori, rijesenje je vrlo jednostavno, ako vam Miskovic smeta, zasto kupujete u njegovim radnjama?
Eto... samo mjesec dana nemojte da udjete ni u jednu njegovu radnju pa da vidimo reakciju.

neso

pre 13 godina

LDP je napao u jednom trenutku ove arogantne monopoliste i poceo da prica o ovom problemu. I dobili su moj glas. Uglavnom vise ni njima. Definitivno je kraj. Ne postoji partija koja zasluzuje glas. LIBERALIZACIJA TRZISTA pod hitno.

dfshgdf

pre 13 godina

njanjanajnja samo cmizdrite za sve i svasta. ko je kriv? mi smo svi krivi. mozda bi mogli da prestanete da pazarite u maxi-u na primer, za pocetak.

nemanja

pre 13 godina

******

Kada ce ova drzava zabraniti svakakvim menadzercicima i kvazi direktorima da uopste komentarisu ekonomsku situaciju u nasoj zemlji a da pri tom jos pokusavaju da ispadnu pametni.Dosta je zabluda i stete naneto ovom nasem jadnom narodu.Delta Holding je najveca zabluda i steta naneta nasoj drzavi i nasem narodu. Da li oni odrzavaju socijalni mir tako sto zaposlenima daju platu od 15.000 dinara ili sto placaju odlozeno po 6 i vise meseci ili nikada ne plate.
Jednog dana a nadam se uskoro i ubrzo vise nece ni postojati na srecu svih nas.
E tada ce zavladati socijalni mir i ljudi ce opet postati cenjeni kao sto bi trebali da budu a njihova diploma ce vredeti mnogo vise od 15.000 dinara koliko trenutno dobijaju za nju.
Zahvaljujem Vam sto ste mi dopustili da kazem ono sto mislim u nadi da ce me mnogi podrzati.

Marko

pre 13 godina

"Krstović dodaje i da Delta plaća sve doprinose i poreze prema državi oko 150 miliona evra godišnje"

Pa to je vasa obaveza. Koje su ovo price...
Inace u mom Maxiju, u bul.Despota Stefana 68, rade 3 kase (a cesto samo 2) i vecito su redovi. Kad god stanem, shvatim da se obogatio zato sto smo uvek MORALI da stojimo kod njega u redu, a ne zato sto smo to HTELI.
Tako da bi ova devojka mogla malo manje da se pravi luda.

dO

pre 13 godina

******* država je barem 2 puta odgađala obavezu "Delte" da uplaćuje doprinose za zaposlene. "Delta" zapošljava 25000 ljudi, ali za koje plate - koliko imaju tetkice u "Maxiju", koliko novaca dobijaju traktoristi u "Delta agraru"? "Delta" je kamen oko vrata srpske privrede, pošto samo ta "kompanija", kojoj političari de facto garantuju monopol, a koja je nesposobna da u monopolskom položaju napravi dobar posao, duguje što bankama, što dobavljačima 900 miliona evra. Dakle, dosta više sa tim jeftinim i trulim deltinskim pričama.

qwerty

pre 13 godina

Bojkotujte Deltu, jako je jednostavno, nosite Adidas, kupujte voce i povrce na pijacama, namirnice u Merkatoru ili lokalnim radnjama... prestanite da hranite azdaju i ona ce umreti.

djape071

pre 13 godina

Svi dole navedeni komentari (koji su istiniti) o ne placanju robe na vreme, maltretiranju radnika, bahatom ponasanju unutar drzave, su posledica jedne jedine stvari. Delta je firma proslosti, to je firma koja u danasnjem vremenu predstavlja dinosaurusa i kao takva ce, odmah nakon povlacenja/smrti svog idejnog tvorca Miskovica da nestane. A to se vrlo brzo, prosto bioloski mora desiti. To je kompanija/monstrum koja za 20 godina poslovanja u toku svog narastanja nista novo, nista dobro nije donela Srbiji. Evo neka mi neko navede koju je to novu tehnologiju Delta donela i predstavila Srbiji, koji je to novi nacin poslovanja, usluge donela da bi Srbija mogla da ima koristi od toga? Sem 3D bioskopa u Delta Sitiju ja ne znam za nesto slicno (nemojte se smejati to je istina). Sve sto je Delta uvela u svom poslovanju je neko drugi prvo morao da uvede i implementira, a onda se Delta posle par godina nadje neminovno u situaciji da pokusa da iskopira slican koncept. U nivou usluge i nacinu poslovanja, slicni trgovinski lanci poput Merkatora, Metroa i Idea-e su daleko ispred Maxi-ja. Da ne idemo dalje u analizu Deltinog poslovanja,sve do revolucionarnog pokusaja da se napravi novo naselje Bellvile koje je na kraju dozivelo debakl, kako marketinski tako i gradjevinski.

Zasto je to tako? Delta jednostavno nema filozofiju poslovanja koja omogucava razvoj. Da bi doslo do razvoja vi morate da pustite odredjenim sektorima kompanije da samostalno posluju i da mladjim ljudima date odresene ruke da sami kreiraju klimu i nacin poslovanja, jer drugacije ne moze da se opstane na trzistu. Vi morate da odgovorite na nizem nivou promenama koje su konstantne, jer manji sistemi (bioloski) lakse opstaju. Nasuprot tome, Delta je uvela jednu nakaradnu tvorevinu slicnu korporativnim dzinovima iz proslog veka, od kojih su vecina do danasnjeg dana propali. Tipican primer je njihov kodeks ponasanja i oblacenja koji od mladih ljudi pravi dobro uigrane robote. Uvuci ga u odelo i citav dan ima da se ceska da ga zulja i naravno da u takvom ambijentu mora da slusa nadredjenog. Tamo gde se iskljucivo slusa nadredjeni nema razvoja. Tacka. Jer stvara se hijerarhija gde na kraju neminovno odlucuje Miroslav Miskovic, a buduci da je on bioloski svoj maksimum davno ispucao, takva kreacija i sistem odumire na kraju. Zato Delta i ne moze nista novo da napravi, zato se i Delta udruzila sa drzavom jer i drzava Srbija je slican i nakaradan sistem.

Najveci je problem sto takvi sistemi guse male dok se sami ne uruse, e to ne ono zbog cega mozemo reci da Delta nije patriotska, jer dok takve firme egzistiraju, manje firme ne mogu da se razviju. Drzava zbog simbioze sa Deltom i slicnim mutantima, namerno gusi manje firme i sisteme. To ce na ovaj ili onaj nacin da se okonca, ali da je to patriotski - nije. Naprotiv.

vampirbg

pre 13 godina

"...Ekonomski patriotizam je i to što Delta za 20 godina postojanja nije imala nijedan problem sa poslovanjem..."

izuzev sto ponekad zaboravi da plati dobavljacima? i sto onda ti dobavljaci propadnu posto drzava ne moze nista?

Ivan

pre 13 godina

A sto svi kupujete u Tempu?

Ja sam ushao samo jednom u Tempo zato sto sam bio na Vilinim Vodama i kupio jednu flashicu vode (!!) Jedan jedini put!!
Verovatno najnizi rachun ikad izdat u Tempu..

Redovi tamo su HARD KOR! Znaci kao da cela zemlja dolazi i kupuje!

Nemojte gospodo da idete kod tih djavola da kupujete i oni nece moci da opstanu. Samim tim ako svi budu bojkotovali i druge mega markete, koji su NEPOTREBNI oni ce morati da spustaju cene i da se bore za kupce, a ne da se kupci bore da kupuju u njima.

Svi ste vi licemeri i idete linijom najmanjeg otpora - ako vam smeta Tempo, Maxi, Vero, Idea itd. nemojte gospodo da kupujete tamo i oni ce logicno morati mnooogo da spuste svoje marze i stanje ce doci na neku normalu..

sale

pre 13 godina

kakava jadna izjava doticne gospodjice.prvo delta u svom mp lancu ima 20000-25000 hilj. prosecan neto dohodak sto je vrlo bedno.drugo delta neprodaje svoje vec tudje tj.c-market jedinu pravu trg.kucu koja je bila,sve radnje su oznacene sa logom maxi a na vratima stoji C-MARKET.KO KOGA OVDE ...... slovenacka kuca MERCATOR ponudila 600 EURA PO AKCIJI,AKCIONARI SPRECENI DA PRODAJU a MERCATORU naglaseno da se povuce.Potom prinudjeni da prodaju jer niko posten ne moze da udje u igru oko kupovine osim dragog nam MISKA,koji placa u dogovoru sa Kostunicom 300 eura po akciji.Potom Radulovic sravnjuje knjigovotstvo i dolazi do 1200 eura po akciji (emitovano je cca170000 akcija od toga je kod malih akcionara 70posto).Da neduzim dalje pomnozite to i eto bogatstva prica je bez kraja.Iskreno verujem da je takve dilove i kupovine tokom celog procesa privatizacije radio sa svim sverama vlasti.Tadic dragi nam PRESEDNIK-MANEKEN TO SVE ZNA ali cuti.E sad je drzava u dubiozi para nema i posle dve godine izvrsne vlasti(ds na vlasti)pocinje od MISKA da trazi nesto za uzvrat(sto ovom ne pada na pamet jer je verovatno sve to dobro podmazao(setite se kako mu Dinkic dao Beobanku sve sa celom infrastrukturom,kako su lepe parice zaradili).Jadna,bedna,tuzna prica svih dosadasnjih vlasti.Bilo bi lepo da B92 ispita da li je moguce steci toliko bogatstvo od NIVEA kreme sto mu je bila osnovna delatnost do 2000god(PA I SA SVIM STO JE U RUSIJI ZARADIO).Bilo bi zaista lepo da ga procesljate kao huligane osim ako drzava ne stavi oznaku TOP-SECRAT DELTA.I sad vam je jasno zasto prodaje C-MARKET nece on dozvoliti da tajkunsko tj lopovsko steknuto bogatstvo tek tako rasturi.BEDAK OD DRZAVE.......

krokan

pre 13 godina

To kad ti korporativne komunikacije udare u mozak, pa samo ponavljaš koliko uplaćuješ doprinosa. A koliko vam ti ljudi zarade? Koja je valuta plaćanja dobavljačima kod vas? 180 dana! I ispadoste najbolji poslodavci u odnosu na one kojima onemogućujete da daju plate redovno.

plata

pre 13 godina

Ja ostavim celu platu u maxiju na hranu i to je oko 20000. koliko sam čuo to je plata radnice na kasi. znači ja je paćam ane delta. i okanite se pratriotizma to više ne postoji, ostalo je preživljavanje i borba za opstanak.

Kiza Cuburac

pre 13 godina

Nije g. Miskovic naivan, pogledajte samo kako se okruzio sa zgodnim cicama. Milka Forcan, pa sad ova Jeca, sve visoke, ambiciozne, elokventne, sa egzoticnim frizurama i izgledom (isprobani recept star vise milenijuma verovatno), tako da braco moja, svaku pricu mozete progutati u slast :)

hm

pre 13 godina

Ma kakva je to delatnost trgovina? Kupi od jednog, prodaj skuplje drugome.
Da sam ja vlast, ja bih zestoko destimulisao ulaganje u trgovinu. Na mprimer marza max 5%!
Potrebne su mere koje bi naterale one koji imaju novca da, ako zele zaradu, ulazu u proizvodnju. Izvoli, napravi dobar proizvod, pa zaradi.

Rope

pre 13 godina

Mlada i lepa gospodjice, patriotizam nije kada monopol zvani Delta svom radniku isplati ono sto je zaradio. Patriotizam je kada jedan sportista kao sto je Darko Milicic uplati 120.000 dolara za troškove lecenje tesko bolesne srpske dece. Vas gazda je opljacako drzavu Srbiju i uz pomoc politicara stvorio monopol, proizvodi nista nego samo trguje i yako "tesko" zaradjeni novac prebacuje na svoje inostrane bankovne racune, kupuje vile po Londonu, itd itd.
Ono sto nas maneken predsednik rece nedavno...da nam bar "nepristojno" bogati naprave bar jednu cupriju...ako vec niko od njih ne pomaze jadnim malisanima za koje nema leka u Srbiji. A vas, draga gospodjice, kao i druge menadzere u firmi, g-din Misko lepo korporacijski dresirao da fino izgledate i pevusite jednu te istu demagosku pesmicu uz veliku mesecnu nadoknadu. Toliko.

Dejan

pre 13 godina

Upoznao sam mnogo lepih žena , čak i u mojoj sredini ima par za primer, ali bih stvarno voleo da vidim i da upoznam u našoj sredini osobu tipa ne znam iz filma Zaposlena devojka ili tako nešto koja grize za karijeru i koja je spremna da i poslednji trenutak svog vremena utroši za dobrobit kompanije, toga ovde nema , jednostavno one su ušuškane u sisteme zaštite koje im omogućavaju da kao takve stave barijeru na ono što misle da one trebaju da rade, tj. nedostatak osnovnog elementa ponašanja i neznanje nadoknadjuju lepotom i dobrim izgledom , jeste malo šovinistički , ali je istina na osnovu iskustava u raznim kompanijama

Ja

pre 13 godina

Evo i ja da kazem nesto na ovu temu. Radio sam u Delta Sport-u do pre skoro godinu dana. Plate jesu bile redovne sve dok nije pocela kriza. Kako je pocela kriza tako je plata pocela da kasni a onda smo je dobijali iz 4(cetiri) dela! Od 10-oro zaposlenih u mom sektoru (sa sve rukovodiocem) ostao je samo 1 (pogodite ko). Sedmoro ljudi je dobilo otkaze preko noci, jedna devojka je prebacena u drugi sektor (jer se "druzi" sa generalnim) i istao je jedan kolega da vodi ceo posao.
O dugovanjima da ne pricam. Nije se placalo nista za Delta City u Podgorici. Ljudi nisu dobili avans za radove a Delta City je radio punih godinu dana.
Na ovu temu moze da se pise do sutra ali cemu to vodi.... Kao da ce to neko i da procita...

sasa jokic

pre 13 godina

Gospodjice Krstovic, redovne plate od 16 hiljada za prodavace u Maxiju i nisu neki patriotizam. Ne placanje dobavljaca po vise od 120 dana takodje nije patriotizam. Vi zaposljavate 25ooo, ali zbog vas pati nekoliko miliona gradjana Srbije!!!

Ekonomista

pre 13 godina

Ekonomski patriotizam je kada se roba placa dobavljacima i kada se ne ucenjuju dobavljaci.
Ekonomski patriotizam je kada se ne trazi malom domacem proizvodjacu 10 000 eura da mu se izlozi roba kako treba po rafovima.
Ekonomski patriotizam je kada se ne otvara dodatna firma preko koje se ucenjuju dobavljaci kojima se ne placa i po godinu i vise dana , pa se preko te nove firme isplacuju uz otimanje 10-20% rabata ukoliko zele da dobiju pare.
Ekonomski Patriotizam je kada se plati porez na kapitalnu dobit kada se proda banka u punom iznosu u svojoj zemlji.
Ekonomski patriotizam je kada se ne posluje preko off-shore kompanija koje sluze iskljucivo za fakturisanje robe po visim cenama kako bi se pare izvlacile iz zemlje u kojoj zivis.
Ekonomski patriotizam je kada nemate potrebu za off-shore firmama iza kojih se mnogi kriju.
Ekonomski patriotizam je kada je nemoguce da jedan direktor iz provincije iz jednosobnog stana dodje u Beograd i za 5 godina stvori milijardu evra.
Ekonomski patriotizam je kada se ne koriste sredstva iz fonda za razvoj , vec se ta sredstva ostave obicnim gradjanima da pocnu neki svoj mali biznis.
Ekonomski patriotizam je kada se svojevremeno ne ucenjuju sve drzavne firme da deponuju sredstva kod banke koja je bila pakovana za prodaju.
Ekonomski patriotizam je kada ne zelis sve da otmes za sebe , gazeci preko svih drugih neduznih ljudi.
Ekonomski Patriotizam je kada se ne odradi prica na foru kao sa Vecerernjim Novostima.
Ekonomski patriotizam je kada se ne pokusava otimanje Luke Beograd.
Mogao bih tako u nedogled .
A sta mislite ako drzava pokaze svoj ekonomski patriotizam kao sto je pokazala na Mobtel-u ?
E to je ekonomski patriotizam drzave , da se malo poravnaju racuni i da se kao u slucaju Mobtel-a odradi javna aukcija i donese u zemlju par novih milijarda evra investicija, i da se sve to vrati gradjanima Srbije koji su opljackani na raznorazne nacine.
Bar da se vrati kroz neke puteve i infrastrukturu.
Lepo je ako zivite u nadi da cete doveka biti ekonomske patriote.
malo promenite marketing , gledajte kako su na kraju ispali ostali patrioti i sta se sve otkrilo.
Nemojte da koristite termine ekonomski patriota , ne pije vise to vodu u Srbiji.
Ili je toliko dogorelo do noktiju pa da se proba zadnja fora karta patriotizma?

Saša Kruševac

pre 13 godina

PATRIOTIZAM JE "PREPAMETNA" (NIJE VALJDA POSAO DOBILA ZBOG IZGLEDA :) ) GOSPOĐICE ILI GOSPOĐO I REDOVNO PLAĆANJE DOBAVLJAČIMA, A VI (DELTA) MESECIMA NE PLAĆATE SVOJE DOBAVLJAČE, ALI TI TO ČIKA MIŠKO NIJE REKAO DA POMENEŠ U IZJAVI.

sasa

pre 13 godina

15 mil. bruto za plate, od toga je minimum 10 mil. Miškova plata. Čovek je milijarder pa zato predpostavljam da nije ispod toga. Kako bi do sada zaradio tolike pare ako plata nije tolika?!

ds

pre 13 godina

Lepa bre ova deltasica. Kada bi tako investirali i u domacu privredu, a ne samo uzimali, ne bi morali da daju ovakva saopstenja za javnost.

Nebojsa

pre 13 godina

Patriotizam Miskovica i Delta-e je:
1. Ne platis porez od 60.000.000 EUR na kapitalnu dobit prilikom prodaje Delta banke
2. Dobijes monopol u trgovini barem na trzistu beograda sto je trecina Srbije
3. Kupis hektar zemljista po 100-300 EUR i imas desetine hiljada hektara
4. Kupis C market i Pekabetu dzabe i opljackas drzavu i male akcionare
5. Dobijes monopol cak i na prodaju Punta i onih 1000 EUR
6. Ne placa ni dinar poreza u Srbiji jer su mu drzavni mafijasi zakonima i podzakonskim aktima to omogucili
7. Dobio Luku Beograd dzabe i ostetio drzavu i sve nas za 2 mlrd EUR
8. Kupi obveznice NBS po kamatnoj stopi i prihodu 24%, onda se obori kurs sa 88 na 74, kupi evre, pa podigne kurs na 95.
9. Ne placa dobavljacima po 6 i vise meseci, pa u dogovoru sa NBS pomere kurs i vrati im realno 20 do 30% manje
10. Kupi sinu i cerki vile u londonu 40 miliona EUR, a ljudi gladuju jer on ne placa porez ovde gde pravi profit
11. *******
11. Patriotizam je i kada je oteo Radulovicu predstavnistvo BMW za Srbiju
12. Patriotizam je i kada sastavi vladu Srbije, povuce dacica za usi i natera ga u Vladu, a isto to uradi i Tadicu, da se Djindjic mrtav prevrce u grobu.
.......
I najveci patriotizam ove Vlade i Miskovica bice ako pod hitno donesu zakon: "MArko Miskovic i sinovi tajkuna ce spavati prvu bracnu nos sa svakom mladom u Srbiji." Svrha zakona je da i najneupuceniji i najzatucaniji shvate ko vlada Srbijom umesto Turaka.
Pa sada kazite, malo li je patriotizma Miskovica. Otme Vam sve, unisti sve i onda kada daje na mrvicu to naziva patriotizmom. I da kupi 10 platana.

Vlada

pre 13 godina

Jaka plata! Srednje obrazovani ljudi rade za manje od 250 eura i pri tom bez naknade provedu dodatnih nekoliko sati u prevozu izmedju dva udaljena radna mesta! Inace, prosecna plata u njihovom gradu je 410 eura, a u Srbiji 320. Toliko o plati.

Malo Morgen

pre 13 godina

Samo vi partiotski isplatite sve one kojima ugujete pare i cije pare vrtite po inostranstvu i Srbiji ce krenuti. Ovako, svako svakom duguje, a koren ste vi, Delta i slicni.

patriota

pre 13 godina

pravo cudo bi blo jos i da kasne plate,s'obzirom koliki monopol u zemlji a pogotovu u Beogradu u maloprodaji ima delta-maxi,na sta su b92 i gospodja Verica Barac odavno(izgleda uzaludno) ukazali...a vlasnik delte je samo (ne)pristojno bogat...dosta vise sa tim demagoskim pricama,laznim frazama,i laznim patriotizmom.

partibrejker

pre 13 godina

****
1. i ja isto radim iz čistog patriotizma, entuzijazma, altruizma i svega što si navela, pare nikog od nas ne zanimaju :),
2. za ozbiljan PR ozbiljne firme ti nije dosta taj kineski, znaš, makar znala još poneki jezik. Mislim, s dužnim poštovanjem prema Filološkom fakultetu, postoje i ekonomisti, stručnjaci za komunikologiju i slični profesionalci, tako da ne moram da slušam još jednu cakanu devojčicu koja je jednostavno samo kao mlađa i lepša *** došla umesto jedne koja se "nije slagala" sa Velikim Gazdom.
Znaš koliko smo mi videli takvih, i PR i svih ostalih "stručnjaka"?

Mislim, marim ja, za svoje pare Gazda može da kupi šta ga volja, možda njemu PR znači da neko treba lepo da izgleda na slikama, ali nama, "plebsu", je potrebno daleko više da progutamo ovu pričicu...

dovla

pre 13 godina

Zvuči mi kao da se bave humanitarnim radom, a ne teškom eksploatacijom radnika. Kao da ti radnici ne odrađuju te bedne plate koje im daju. Kako bi gazda stekao toliko bogatstvo, ako ne na tuđem teškom radu, otimanjem tuđe zarade. Ali kod nas je sve naopako, pa i najveći kriminalci se predstavljaju kao veliki dobrotvori. Zašto ne kaže kolike su plate radnika, i po koliko smena spajaju i odrade za tu bedu koju im daju. To ona naziva patriotizmom: pljačku ! Trebalo bi samo uporediti koliko radnika radi za njenu platu, pa bismo dobili pravu sliku tih dobrotvora. Direktorka sektora za korporativne komunikacije, kakvo li je to zanimanje, zvuči kao teški lopovluk ?

Suplja prica

pre 13 godina

A kako bi bilo da, umesto sto dizete trzne centre po belom svetu, prvo isplatite dobavljace, date normalnu platu zaposlenima, smanjite marze...

Sava Drugi

pre 13 godina

Šta uvažena gospodjica ne zna ili neće da zna, a morala bi da zna:

1. MM je "šticovao" devize. Kupovao ih i prodavao na ilegalnom deviznom tržištu. To je i onda i danas bilo veliki greh.

2. MM se uselio u stan Slobodana Miloševića na Vraćaru i nikada mu nije platio. Nema kupopordajnog ugovora, nema potvrde o plaćanju. Sloba je bio ovakav ili onakav, ali stan je prodao kao fizičko lice i mora da mu se plati. Ako država hoće da zapleni te pare, MM nema pravo da ih ne da.

3. MM je otvorio 25 000 radnih mesta, ali je nefer preuzimanjem zatvorio 2 500 000. Spisak je dugaćak ali dovoljno je reći da onaj ko ima maloproaju u Beogradu drži ključeve grada, a samim tim i cele privrede Srbije. Apsolutni Monopol.

4. Za Vas lično gospodjice, i za sve ostale zaposlene u Delti vrlo važna informacija: Ta firma na Kirpu u stvari uopšte ne postoji. U registru firmi Kipra nema ništa. Oni se ovde lažno predstavljaju. Ima jedna kancelarija i par službenika. Jednoga dana biće isto kao sa Karićem. Njegovi bivši zaposlenici sada obijajau pragove bez posla. Imaju stanove, što jes, jes ali "zidovi se ne jedu". Srpski narod je skoln praznoverju, ali danas je dovoljno reći "Radio je za Karića" i to sve govori - ne morate ništa da kažete.

5. Jezda, Dafina, Bogoljum, MM, MK, Nelt... to su sve lažni mitovi. Što ih se pre oslobodimo, utoliko bolje po nas. Vreme je da odrastemo i mislimo svojom glavom.

Gorki

pre 13 godina

Postovana Jelena pogledajte film "Lepotica i zver". Vas poslodavac je zver koja osiromasuje svaki minut svoj narod. To nije patriotizam.Sinoc sam doputovao iz inostranstva.
Zasto je u penni marketu_: mleko 45 din, sapun 32 din, parmezan 300gr- 350 din, 1 kg ital.spageta-87 din, ceri paradjz-75 din, cokolade-37 din, odlicno vino-130 din... U hoferu u Austriji:srpski pasulj-95 din, avokado-90 din, ness kafa Moca, 200 gr.-230 din i konacno dizel 109 din. A PROSECNA ZARADA je 1350 eura. Shvatate li sta nam radite?!
Bezite od te zveri jer ce te se kajati kasnije. Vi ste mu samo za jednokratnu upotrebu.

живео !

pre 13 godina

Ја вас покрадем (државу у сарадњи са осталим лоповима), онда вас запослим, дајем фиксну плату која (чињеница) никад не касни и говорим ја сам патриота. Па нема ништа боље! Шта да ти на то одговорим, осим да си лепа?

rexx

pre 13 godina

Alo bre!
Pa koliko treba vama da se plati da neki proizvodi koje ja zelim da proizvodim budu na vasem rafu?
I koliko dugo treba da cekam da pocnete da placate?

Sto o tome ne pricate? Stoko.

Dlm!

pre 13 godina

Delta je klasicna firma sa Balkana i iz komunistickog doba. Ko se iole razumi u vodjenje makar trafike zna da Delta sigurno ne gura dobro.Menadzment Delte je los i jedino ih moze zadesiti sudbina Peveca.Trude se da izgledaju Evropski,a posluju moldavski.Nazalost njihovim losim poslovanjem propadaju i manje firme kojima oni duguju i tako ovu nasu privredu jos vise unistavaju,i dovode u situaciji da svi duguju.
Od njihovog poslovanja jedino dobro su ove njihove zenske :)!

Slobodan

pre 13 godina

Gospodjo draga, niste vi nikakve patriote ! I ne mojte da pljujete ovom narodu u lice! Vi se bavite to jest vaša firma isključivo svojom dobrobiti a to što morate i te mučenike koji rade kod vas da platite koliko da opstanu na ovom belom svetu nazivate patriotizmom? Da lim plaćate kada ste domaća fima porez u ovoj državi? Zašto predsednik Srbije nesme ništa da kaže na sveopšti krimanal koji emitujete osim nepristojno bogati ljudi? Ta šta ste mu radili kad mu je maca pojela jezik? Ta šta im svim radite tj. svim političarima u ovoj ultra nesretnoj zemlji kad svi zatvaraju oči pred vašim jezivim nemoralom i perfidnim lopovlukom? Koliko trebate da se napregnete da promenite zakon u ovoj nesretnoj zemlji= Kladim se da je ipak potrebno da učinite nešto više osim obične pomisli da nešto treba menjati. Jadni vi, baš vam je teško! E moja Srbijo kad li će u tebi sunce da ugreje pitam se pitam :(

sasa

pre 13 godina

Nabrojali ste da ulazete u Crnu Goru, Bugarsku, Albaniju itd. To je jako lepo, ali kakve mi koristi imamo od toga? Delta je u sustini kiparska firma, i tamo verovatno placa neki porez, a Srbija od tog nema nista, a to sto placate doprinose , mislim da je sasvim normalno, i ne treba da to isticete na prvo mesto, a to sto ne placate vasim dobavljacima, to nigde ne spominjete, pa oni ne mogu svojim radnicima ni plate da isplate, a kamoli doprinose, tako da kad se saberu i oduzmu te cifre, opet drzava od Vas nema nikakve koristi!!

NoviSad

pre 13 godina

Hm, zanimljivo... I prilično netačno. 1. Plate kasne (i po dve nedelje). Znam da nekima kasne i više, ali ova gospođa TVRDI da su redovne. Onda, kad stigne, podeljena je u dva dela, a tako nije ugovoreno.
2. Markicu za zdravstveno osiguranje nisam u mogućnosti da dobijem jer kompanija Delta nije uplatila doprinose za protekli period (u socijalnom nisu hteli da mi kažu koliki period). Tako da, draga moja Gospođo, mnogo neistina ste izneli po nalogu poslodavca

jagos

pre 13 godina

Ovo je vec vrhunsko licimerstvo! A mislio sam da je to nova reklama sa reprezantatvcima! licno vise volim kupujem u interexu i idei nego kod vas gospodo zakoniski monopolisti!

vlade

pre 13 godina

Oni su obicni trgovci koji imaju preveliki monopol i onda ucenjuju koga stignu, evo citam probali su i pivaru da ucene - ali je ipak pivara veci bumbar od Miska, ona ima dnevni promet od desetak dvadesetak miliona dinara i sa i bez miskovica i maxija...

ono sto srbiji treba jeste proizvodnja a ne trgovina! izvoz a ne uvoz!
sto je reko dinkic: "pokusacemo maximalno da stimulisemo malu privredu i proizvodnju u srbiji" i sada daje subvencionisane kredite od 300.000 din, a te kredite mogu da dobiju samo firme kojima ne treba kredit. a malo Vas to verovatno zna, ali uvodi se ekoloska taxa od nekih 10ak% na sve proizvode i na sve komponente tog nekog prizvoda koji je napravljen u srbiji. Znaci ne das mi dovoljnu stimulaciju i dodas mi jos jedan namet pored ogromnog poreza - e tako drzava srbija pomaze malu privredu!!!
a kada je misku zafalilo para za Deltin objekat u ljubljani, politicari potrcali da pomognu najvecem privredniku u srbiji! Uzasno licemerje nase drzave. A miskovic je samo covek koji lepo koristi idiotluke nasih politicara i mutan startni kapital do koga je dosao boga pitaj kako. Nemojte misliti da je to samo tako u srbiji, radi se to i u drugim zemljama samo u znatno manjem obimu, ni u jednoj zemlji privreda ne zavisi od jednog coveka koji ispumpava sav profit iz zemlje, a u zemlju vraca samo dugove!

sto ste mazohisti?

pre 13 godina

Evo ja ne kupujem kod Miska nista. Ni Nike, ni samoposluge Maxi ni Tempo, ni DC, ni Costa -NISTA. Najvise kupujem na pijaci i po malim radnjama, nije preveliki napor, a kada idem u hipermarket vise volim Rodic/Merkator. Jeste da nisu *nasi* ali bar moraju da plate dobavljacima, a oni onda plate svojim radnicima. Sto da idem kod *naseg* predavca koji ce te pare da uzme za sebe -pokrade? Vidim svi ovde kukaju a idu u Maxi. Bas ste mazohisti i treba da vas kradu i lazu.
I samo da kazem da mi je simpatican ovaj ZEN pristup ljudi koji komentarisu, koji je odusevljen lepotom Deltasice. To mi lici na ono, covek visi nad provalijom i uzbere jagodu *Ah, kako je samo slatka*

izrabljivani gradjanin

pre 13 godina

Delta je bruka i kacer/rak Srbije. Iznad je svih zakona. Dovljače isplačuje sa 8 do 12 meseci zakasnjenje, i zbog devalvacije Eura plaća 25% manje.Prodaje robu za 50% skuplje nego u drugim zemljama. Znači robu vrednu 100 dinara plati 75 a proda 150. Porez ne plaća u Srbiji. I moja baba bi tako mogla da vodi kompaniju. Ovo je MEGA PLJAČAKA I VELEIZDAJA, SUDITI HITNO MIŠKOVIČA ALI I SVE ONE KOJI MU TO OMOGUĆAVAJU!!!

Sinisa,brejnstormer!

pre 13 godina

"...sektor za korporativne komunikacije..."Odusevljen sam ovim modernim nazivima.
Mislim... ako se komitujemo i budemo proaktivni imacemo velike benefite...u bekstejdzu...ovog iventa...

milan

pre 13 godina

Mislim da je vrlo drsko od strane radnika što rade za platu , dovoljno im je 3 topla obroka i 1 bičevanje dnevno. E moja Delto vidim da si krenula nizbrdo, počela si da oštriš zube na državu, a to ti nije dobro.PS : O daljem razvoju događaja pitaj brku iz Peći

MaVaži

pre 13 godina

Sada ispada da su ih zaposlili iz patriotizma i eto kao, poklanjaju im plate, a ne zato što ljudi rade i što njima treba radna snaga.

Dosta hipokrizije

pre 13 godina

Teza gosp. Krstović vredja inteligenciju. Kamo srece da je iskrena koliko je i zgodna. Citaj DELTA (ili bilo koja druga firma) drzi zaposlene samo iz jednog jedinog razloga .... radi VLASTITOG profita. Onog momenta kada zaposleni prestanu da ostvaruju profit (ili prestanu da budu potrebni iz bilo kod drugog razloga) dobijaju otkaz. Te bajke oko patriotizma ne bi prosle ni kod dece u osnovnoj skoli. Da budem potpuno jasan, dosta mi je takvih patriota. Iskoristili su ono vreme kada je drzava potonula i obogatili se na sveopstoj muci i danas sire patriotizam! Fuj. Bilo bi mnogo postenije od takvih kao sto je gosp. Krstović da bar cute. Pre bi se reklo da izrabljuju nego sto brinu o opstem dobru zaposlenih.
Zamolio bi ih da vise toliko ne brinu. Ako im se ne isplati, neka prodaju biznis i neka vise ne vredjaju inteligenciju naroda od koga zive ko bubrezi u loju.

Gradjanin

pre 13 godina

Pametan sef Delte.

Zna dobro covek da uz ovako lepo lice za odnose sa javnoscu svaka prica ima bar neku sansu da prodje.

Medutim, u svakoj izgovorenoj reci, primetno je ko prica pricu.

Magistar

pre 13 godina

Podelite 15 miliona evra sa 25 hiljada radnika. Oduzmite poreze i doprinose i videcete prosecno koliko zaradjuje radnik u Delti. Sada uporedite to sa brojem radinka u maksijima i maloprodajama i njihovim malim (premalim)platama, videcete da najveci deo ipak ima plate manje od tog proseka koji je ustvari toliki zbog velikih plata malog broja radnika.

E sada, normalno da niko nije lud da daje ogromne plate svim radnicima, pogotovo u zemlji sa slabom ekonomijom. Ali sve ovo daje jednu sliku o tome koliko je nasa ekonomija zaista slaba (pogotovo imajuci u vidu da je delta najveca i najjaca kompanija kod nas).

vlada

pre 13 godina

JOS JEDNA STVAR, firma u kojoj radi moj otac ima potrazivanja od 7 000 000 dinara vec duze od 9 meseci, a duznici su joj firme, kojima duguje neka od detinih firmi (to su firme koje su ucestvovale u izgradnji delta city-a i ostalih deltinih objekata, manje vise firme zaduzene za obezbedjenje, elektricne instalacije...)

Da li je to patriotizam, sto oni ne mogu da uteraju dugove zbog Delte a nisu imale neposrednu saradnju sa deltom, jer ponudu koju su poslali delta je glat odbila jer je firma fala bogu trazila avans od 60% - e kada neko trazi delti avans ko da im je ubo prstom u oko

A da ne pominjem kako odiru sa cenama Hondi, i prodaju kola po sistemu "e sad smo zavrnuli cenu za akoreda, zaradicemo na njemu 7000evra i bole nas uvo necemo da spustamo cene, ne ustvari, aj da zaradimo 10000evra, pa da ukinemo sajamski popust, bole nas uvo i onako imamo dovoljan profit od Maxi-ja, necemo propasti ako prodamo samo 2 auta ovog meseca, zaradicemo 15000evra i boli nas uvo"

Goran

pre 13 godina

Sada je kasno za kukanje. Ako se dobro sećam, svako otvaranje velikih hiper-marketa bilo je propraćeno mazohističkim odzivom potrošača koji su u šatorima noćevali ne bi li bili među prvima. Sada je kasno za bilo kakav bojkot. Koliko god da se trudite i da izbegavate prodajne objekte visprenog bizmismena iz Kruševca, shvatićete ubrzo da je i to što ste kupili, u nekoj maloj, pred gašenje radnjici, uvezeno upravo zahvaljujući Delti. Vrhunac licemerja je pozivanje na činjenicu da zapošljavaju veliki broj ljudi. Voleo bih da znam koliko je ljudi radilo u ovim delatnostima pre nego što je MM shvatio da je neviđeni bizmismen, znači u C marketima, Pekabetama, Jabukama, Goricama i svim ostalim lancima koje je dotični razvalio, a i verovatno preuzeo dobar deo radnika. No, kao što rekoh, dotični je sada toliko ozbiljan igrač, da možemo samo da mu pljunemo pod prozor, a možda čak ni to nego eventualno pod prozor ove gospodje, ili Slobodana Milosavljevića. Mnogo su se osilili, mnogo.

Matrix

pre 13 godina

Poznato je koliko je Mišković darežljiv sa platama ,plata je tolika, isto vam je dali radili u pekari ili kod miškovica ,govorim o ovim radnicim sto rade po prodavnicama

Voja

pre 13 godina

Odavno je razresena dilema da li je patriotizam poslednje pribezizste smutljivaca.

Nije poslednje. Patriotizam je PRVO zasta se takvi hvataju.

artiljerac

pre 13 godina

Mora opet artiljerac da puca.Deltu su stvorili G-din Miroslav Mišković i G-din Milesunić(Ex direktor Galenike,Ex direktor Jugohemije)Prve velike pare su napravili sa kupovinom prljave tehnologije od HOEHCST-a(zastupnik Jugohemija)za Hemijsku indstriju Župa u Kruševcu(direktor Mišković).O tom muljanju je pisala pokojna Dada Vujasinović u Dugi.Zatim Mišković dolazi u Beograd(Privredna Komora,sa Desimirom Jevtićem,premijer koji je povukao svakog iz Kruševca ko je bio pismen)i onda počinje veselje.Miško(tačnije Mileusnić,Milka Forcan je njegova ćerka)kreće u strašan biznis.Daje pare za osnivanje ITM-a(cca 2 000 000 DM),osniva Deltu,gde pokaže prstom njemu se daje lokal za Maxi market.A,on i Mileusnić,članovi Saveza komunista od UVEK.Vlasnica i Direktorka Jugohemije(u Resavskoj)je mlađa ćerka G-dina Mileusnića.*****.Eto,toliko od mene,pametnom je komarac muzika.

pedja

pre 13 godina

Drugi po velicini Deltin mol na Balkanu je u Podgorici.Delta ne vraca kredit od 20 miliona eura jednoj Crnogorskoj banci,nije ni placeno u potpunosti Podgorickoj firmi Celebic izgradnja mola,ne placa se dobavljacima.Uglavnom,sve maloprodajne mreze u CG biljeze porast prodaje i pored krize,a jedino delta u problemima.I jos najavljuje ulaganja u CG od 15 miliona...Na kraju ce povjerioci preuzeti Deltu u CG.

Жика Шнауцер

pre 13 godina

Патриотизам је кад ја теби продам свежу паприку, а ти мени платиш без камате за 6 месеци. А онда пошто волиш да производиш, сам купиш земљу и почнеш да производиш паприку, а мене оставиш без посла, јер су сви остали прешли код тебе да купују паприку која је стандардизована и јефтина (јер си купио велику земљу). Ето то је патриотизам. 6 месеци без камате је много пара (6% годишње да се играш са мојим свежим парама) па * број паприка и келераба ... Ух то је много пара на уштеди због неплаћања камата добављачима. Али нема везе! Битно је да се увози Бели Лук из Кине, кромпир из Египта, Палачинке из Турске и зелена салата из Индије.

Kum Zorzo

pre 13 godina

I robovlasnicka drustva su bila patriotska jer su odrzavala u zivotu robove koji su im bili potrebni.
Zar ne ?
Ali onda se robovima trgovalo a sad se sami nude da bi vracali zelenaske kredite

chika Mika

pre 13 godina

Jeco, nekad mi je kancelarija bila puna. svakog dana nas je manje a nismo dostigli kvotu od 30% manje zaposlenih. radimo li mi u istoj delti?

Noki

pre 13 godina

Kakav bezobrazluk...Nekada je mnogo bolje ne reci nista nego davati ovakve izjave...
Kada neko ima privilegovan polozaj na trzistu onda i osobe koje daju ovakve izjave mogu da sede u upravnim odborima!!!
Predlozicu mojoj babi da se kandiduje za UO Delte jer verujem da bi i ona bolju "pricu" smislila!!

Bojan

pre 13 godina

Naravno da ulazu u okruzenje od nasih para uzetih preko monopolskih marzi koje na slobodnom trzistu nikada nemogu imati. Bolje ce prodati celu firmu kada dodje vreme i to preko Kipra.

Dragoljub

pre 13 godina

Redovna plata nije patriotizam, vec zakonska obaveza. Ili placajte radnike redovno, ili ih posteno otpustite, ali ne ocekujte od njih da rade za dzaba.

Janko

pre 13 godina

Patriotizam je što sitnim privrednicima ne plaćate robu i po godinu dana a onda tim istim privrednicima uvaljujete razne faktoring firme koje za procenat otkupljuju potraživanja od vas (pa sam vama posle dele zaradu). Sitni privrednici su prinuđeni da vam daju robu sa velikim rabatima i posle da plaćaju faktoring proviziju da bi došli do svojih para. Na kraju ispada da je prodao robu ispod nabavne cene. Drugim rečima, svi su na šteti osim vas. Nadam se da će jednog dana zaživeti zakon o obaveznom plaćanju kao i u normalnom razvijenom svetu a ne da se cela privreda gazi zbog nekoliko moćnika. Država sve to posmatra ali ne reaguje jer se finansira od istih. Zato smo i tu gde smo.

ReleaseTheFuture

pre 13 godina

Kakvo je ovo izvrgavanje zdravog razuma ruglu?

Plata nije PATRIOTIZAM, već POŠTENO ZARAĐENA NADOKNADA za obavljanje posla! I siguran sam da nijedan zaposleni u Delta Holdingu nije prekobrojan.

Trebalo bi ovde primeniti patriotizam Putinovom metodom...

Brane

pre 13 godina

Oporezuj!
Laze cim zine, zato su je tu i stavili tako cakanu!
Korporativna komunikacija je korporativno zavrtanje, a njen kvalitet je koliko vidim iz izjave jedino to što je cakana. Valjda Misko racuna da cemo samo u nju da gledamo i da trepcemo, a on da krade pare. U pravu je Tadic i ako nece milom treba silom. Jaci su postali od drzave.

Aleksandar

pre 13 godina

A tek koliki sam ja patriota bio kad sam platio poreze i jednu saobracajnu kaznu... Nema veze sto je to ionako obaveza i kad to ne bih uradio omirisao bih unutrasnje zidove zatvora, vazno da se cinjenjem onoga sto bih u svakom slucaju morao mogu pohvaliti i sebe nazvati patriotom.

Glup ila šta?

pre 13 godina

Najpre da se ogradim pročitao sam samo naslov "patriotizam je redovna plata".
ALO BRE!!! O kojoj zemlji pričamo??? Ugandi? Ovo je Evropa, a to se zove najnormalnije (i obavezno) ponašanje kompanije!!!

Sramota za onoga ko je tekst pisao da stavi ovakav naslov, vređa ljudsko dostojanstvo!!!

Lala iz Banata

pre 13 godina

Gazdi ne bih uz'o oraj iz ruke ali su mi kapijskigovornici lepi, mora se priznati. ;)

Nije njoj lako. Svašta mora da priča da zaradi platu.

Mihailo Krusevac

pre 13 godina

Izvinite gospodjo ili gospodjice,kolika je plata radnika u Maxi-ju? Koliko godina vas radik mora da radi da bi kupio jedan od automobila iz game Vase dilerske mreze? Koliko kvadrada moze da kupi radnik Maxi-ja u takodje vasem Belville naselju , naravno uz kredit na 30 godina kod Vase Univerzal banke??? Retorika Vam je malo degutantna!

dok mnogima ne smrkne

pre 13 godina

Sećam se prvog Maxyja otvorenog pre desetak godina.Tada su koliko toliko redovno plaćali dobavljačima i nisu naplaćivali proizvodjačima ulaznice i korišćenje polica.Za nekoliko godina sagradili su na stotine novih. U isto vreme gradska vlast je donela odluku po kojoj se uklanja više hiljada malih radnji. Ispred novootvorenog Maxyja kod Cvetkove pijace za dva dana uklonjeno je blizu sto malih radnji.U Južnom Bulevaru uklonjene su sve radnje u dužini od kilometar do prvog Maxyija. Slično je bilo i u ostalim gradovima u Srbiji. Kod nas se pod ekonomskim patriotizmom smatra i kada uništiš konkurenciju, kada potplatiš gradske funkcionere, kada glavni arhitekta gumicom izbriše na hiljade malih radnjih, kada ti poklone gradsko zemljište, kada prevariš akcionare, kada učestvuješ u burazerskoj privatizaciji i kada platiš neku manekenku da narodu priča o patriotizmu i kako ga steći.

gagarin

pre 13 godina

Možda tih 25 hiljada radnika i prima redovno plate a Delta stvara profit, ali zbog njihovog monopolskog položaja ispašta 6. miliona potrošača koji su primorani da kupuju skuplje 20-30%.

nenad

pre 13 godina

A sta je sa unedogled potpisivanjima ugovora na odredjeno. Ja nisam jos cuo da neko u Delti radi na odredjeno. Tako se ljudi drze na uzici da cute.

Krle

pre 13 godina

Daje plate svojima, ali zato druga preduzeca zbog njih propadaju. Uzasno kasne sa placanjem, forsiraju da svoja dugovanja zavrsavaju na razne kompenzacije, sto mu u prevodu znaci da samo vrte tudju lovu. Cak su i otvorili firmu koja svim firmama omogucava brzo zavrsavanje kompenzacija, a pritom ti uzmu procenat. Znaci em te zevrcu za pare koje su ti duzni, em ti uzmu procenat da ti to kao brze zavrse i to kroz kompenzaciju, pare neces ni videti. U fazonu su ako neces da platis ili se mnogo bunis, ne moras ni da se prodajes u deltinim objektima, a oni drze monopol na 70% trzista. Da ne pricamo o tome kako se izrabljuju radnici kod njih. ****** Svaka pozicija tj mesto na kojem stoji neki proizvod u delti se placa i to papreno, oni ogroman profit imaju na tome, a to mislim da po zakonu o zastiti konkurencije nije dozvoljeno itd itd

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

ha,kaze, G. Forcan se nije slagala sa vlasnikom, naravno, ****... pitam se ko li joj sastavlja tekstove i ko stoji iza nje dok ona sakuplja poene na sceni...

Dr.M.Cirovic

pre 13 godina

Postovana gospodjo,
Moraliste da se bolje pripremite za Vas intervju jer nije patriotizam to sto Vi mislite,svako ko radi mora da dobije svoj dohodak jer je to deo ugovora koji je sklopljen sa firmom,ali poreza je nesto drugo radilo se o porezi Vaseg sefa ,sto zelim da kazem on mora da plati svoj porez u Srbiji jer njega to nece da boli ali ima veliki broj ljudi kojima je i mala suma velika briga ,samo malo da Vam citiram"Jevanjdjelje" po Marku(Mk12,41-44):1A kad pogleda gore,vide bogate ljude kako stavljaju svoje darove u kovceg za priloge.2 A vide i jednu siromasnu udovicu kako stavlja tamo dve lepte,3 i rece(Jesus):zaista,kazem vam:ova siromasna udovica stavila je vise od svih;4 jer su svi ovi prilozili Bogu od svoga izobilja ,a ona je od svoje sirotinje stavila sve sto je imal za zivot.Da to sam hteo da kazem.

sasa

pre 13 godina

25000 ljudi pravi 10% BDP od cega je vecina mizerno placena manje od 20.000 a kajmak uzima gazda Misko i fensi uvlakaci oko njega.
Koliko radnih mesta placate od proizvodnje ili izvoza?
Vi ste obicni trgovci koji su unistili privredu i narod monopolima i ogromnim marzama a drzava vam je to omogucila. Sad kad ste unistili narod pojescete sami sebe.

Hvala na najnovijoj definiciji ekonomskog patriotizma

pre 13 godina

Draga Gospođo,

Redovne plate nisu ekonomski patriotizam, redovne plate su nešto minimalno i najnormalnije što se može i mora očekivati od svake kompanije koja posluje na tržištu. Samo ova izjava pokazuje kakvi su vaši stavovi. A to što niste imali nikakvih problema možda možemo vezati sa danima plaćanja obaveza vaših obaveza koje ljubazno namećete vašim dobavljačima ...

Ledilo keve mi

pre 13 godina

Aha a vi znaci odrzavate sprsku privredu u zivotu?! A sta to proizvodite?! Sta to izvozite?! NISTA! Imate trgovacki monopol na sve i svasta. Uvozite jeftino i prodajete skupo. Tako mogu i ja da budem uspesan poslovan covek. O neplacanju obaveza dobavljacima i visina plata je suludo pricati.Sve se zna!

Slobodan Djakovic

pre 13 godina

Drugarice Zivka, a jel morate da nam delite "lekcije o patriotizmu", kad su vam vec marze ponegde u maloprodaji do 200%. Naravno da su bogatima puna usta patriotizma, ali morate da prestanete da iznosite pare iz ove gubernije, da sagradite poneki most, a ne samo da trpate fraze kao na pokretnu traku.

Foto Blyoowa

pre 13 godina

Kako je samo slatka ova piarka iliti šta već radi za Miška, ljubi je u okce čika Bljuva. Al' čika Bljuva nije pubertetlija pa se neće nekontrolisano napržiti na izgled mlade dame i bez sode bikarbone progutati nebuloze o patriotizmu. Miško jeste gazda al' samo zato što je potreban kao kulisa još većim gazdama koji stoje iza njega i svih ostalih srbistanskih haračlija. Ko im dozvoljava da nas cede k'o suvu drenovinu? Pa oni koji su na vlasti i za koje sam, proklet bio, i glasao. Kajem se zbog toga i priznajem da nisam mogao ni u najcrnjim scenarijima zamisliti da su demokrate i njihovi podrepaši toliki gmazovi. Odvratni su, .....

mua

pre 13 godina

Kada neko obavi posao za poslodavca, ovaj ima ZAKONSKU OBAVEZU da mu isplati platu. Draga gospođo(ice) to što vi radnicima koji rade za vas (i za sebe) isplaćujete plate NEMA NIKAKVE VEZE SA PATRIOTIZMOM.

Pedja.hn

pre 13 godina

taj delta holding mi djeluje uspješno kao "Bratstvo i Jedinstvo" u SFRJ
Što se tiče Crne Gore sreća u nesreći je što mali broj dobavljača Delta holding može da uvali u dužničke nevolje. ( malo se toga proizvodi u CG )A ovi što i rade nešto imaju veći izbor načina prodaje tako da Delta mora odmah da plati robu.
Delta City u Pg će već neko kupiti i nastaviti sa radom. Samo razvijanjem konkurencije se razbija monopol !
Kad se u Srbiji uspostave jednaki uslovi za sve privredne subjekte onda će i Delta Holding promijeniti ponašanje ili propasti, a do tada preostaje samo kukanje!

Gde ih samo nalazi, da mi je znati.

pre 13 godina

Uf... postao sam alergičan na reč "patriotizam", pogotovo kad je izgovaraju lopovi i njihovi ljigavi prodavci magle.

Što se mene tiče, maksimalno se trudim da bojkotujem sve što ima veze sa dotičnom "kompanijom".

babasera

pre 13 godina

ja sam morao da popijem bensendin i nisam mogao da procitam sve ove komentare do kraja. prosto je neverovatno koliko smo demokratski nepismeni!!! sve sto ste ovde napisali predstavlja jasan signal da treba srusiti ovu vlast!!!samo nema ko. u srbiji su ostale samo *** koje mirno cekaju streljanje. treba da nas ude sramota samih sebe a ne ovakvih kao sto je DOO Vlada Srbije

zoran

pre 13 godina

Dovoljno je reći - delta je elementarna nepogoda srpske privrede zadnjih deset godina, naneli su veću štetu gledano dugoročno nego sankcije, milošević i bombardovanje zajedno; sve su stekli otimanjem, kradjom, podmićivanjem, a sada su "patriote"

toliko o patriotizmu

pre 13 godina

Sa tim platama koje delite radnicima mogli bi u Nemačkoj da zaposlite oko 1000 radnika.
Znam ljude koji rade ne obične poslove nego ozbiljne kancelariske poslove za mizernu platu a radno vreme je oko 11h dnevno.

Lex

pre 13 godina

Najbolje od celog clanka je zaista fotografija doticne gospodjice Jelene.
Kako u Srbiji ne postoji drugi nacin da se materijalno obezbedis, ja zvanicno upucujem bracnu ponudu direktoru sektora za korporativne komunikacije!

ahahaha, koja je ovo smejurija u Srbiji ! ! !

Jedina sreca je sto neko rece da smo locirani u Evropi inace bi oko nas podigli veeeeeeelikiiiii ZID i ostavili nas Miskicima, Peconijima, Buh(v)ama i drugima...

alfa team

pre 13 godina

Joj dokle vise pionirskih pesmica. Delta zaposljava 25000 ljudi a zbog te iste Delte je bar deset puta vise ljudi ostalo bez posla u firmama koje su preuzeli i u firmama koje su zbog Delte propale bilo da im gospoda nisu placala bilo da su jednostavno morali da nestanu da bi se Delta komotno baskarila u monopolu. Doprinosi drzavi? A sta cemo sa onim silnim dugom koji je veciti ministar otpisao ujkici na ime neplacenih carina i poreza? Patriotizam? Gde je porez od prodaje banke italijanima zavrsio? Dajte mi Luku Beograd i pola preduzeca pa cu biti patriota do neba. A plate su redovne i bedne. I Cim drzava ne uradi sta se Delti svidja prete otpustanjima. Muka mi je od vas. Vi ste kancer ove zemlje sa sve onima na vlasti koje finansirate da bi ujedinjeni klamali ovaj nesrecni narod.

Miki

pre 13 godina

Covek koji se potpisao kao "ekonomista" je objasnio sta je ekonomski patriotizam!!! Svako da procita taj komentar cak i da se stavi na naslovnu stranu sajta, kao definicija ekonomskog patriotizma i poredjenje sa tvrdnjama direktorke za korporativne komunikacije Delta holdinga.

radovan

pre 13 godina

Patriotizam je kada placas porez (ali realan)u svojoj drzavi,osim ako nemas neko drugo drzavljanstvo(Kipar ili Svajcarska),kada isplacujes pune plate i doprinose radnicima na vreme,kada im obezbedis normalne uslove za rad...neko bo rekao da je sve ovo normalno u jednom poslovnom sistemu,ali ovo je Srbija,ovde su drugi kriterijumi.Najveci problem sa ovom kompanijom je to sto nista ne PROIZVODI i ne IZVOZI!Najlakse je prodavati narodu limun i luk iz Turske,virsle iz Madjarske i televizore iz Poljske koje si UVEZAO a ne proizveo u Srbiji!Onda srbin ode u tvoju banku koju si otvorio od srbinove devizne stednje,recimo Jezde i Dafine,podigne kredit da bi kupio taj isti luk i televizor i taj novac ostaje u Delti!Itako u krug,dugo godina. Onda Delta profit talozi u kiparskim i svajcarskim bankama i milina!Jednog dana,kada bude puklo,sede ti MM u privatan avion i u Svajcarsku,Bog da ga vidi.A ti srbine vidi sta ces...Liberalni kapitalisti,proizvodite i izvozite,unesite devize u ovu zemlju,obrtna sredstva!Sto rece jedan ekonomista:"Izvozi ili umri"!

vita

pre 13 godina

@ekonomista
svaka čast na detaljnim i nadasve tačnim podacima o istinitom pofilu kompanije Delta, jer to je istina o poslovanju. Mišković stvarno ume da odabere portparola- ova dama sa slike izgleda kao supermodel ali se tu završavaju njeni kvliteti, jer gomila neistina, i u poluistine uvijene činjenice joj ne služe na čast. Pitajte svakog ucenjenog nesrećnog dobavljača Maksija kako se oseća zato jer je primoran da sa njima posluje. Sistem zgrtanja para i nemoralni postupci pri buklvano svakom realizovanju malih i velih ugovora čist je horor koji prolaze saradnici Maksija.

maxy

pre 13 godina

a da vi iz delte vratite dugove koje imate prema drugim preduzećima u Srbiji, pa da onda i ta preduzeća budu patriote i isplate plate svojim radnicima

dragan

pre 13 godina

Ponekad pomislim da je Delta firma Marka Miloševića stvorena novcem od šverca cigareta.Ponekad pomislim da je Delta firma stvorena novcem srpske privrede čiji je novac iznešen na Kipar i uz pomoć Borke Vučić ulagan u osnivanje ove firme.Ponekad pomislim da je Delta firma koja je kapital stekla prodajom Nike krpica na ruskom tržištu.Verovatno je istina u miksu sva tri moja razmišljanja.Ali ništa ne bi moglo bez jednog socijalističkog direktora Miškovića i SPS -a iz vremena Miloševića.I sad imamo jednog monopolistu kome se ne ispituje poreklo imovine, koji ucenjuje hiljade dobavljača, ucenjuje svoje zaposlene pa i državu.Dokle tako?

vlada

pre 13 godina

a je li potriotizam da delta trazi odlozeno placanje od 12 meseca od apatinske pivare za racuno od 10 miliona evra?

kako mi je drago sto ga (miska) je apatinska pivara odbila sa obrazlozenjem " alo sine pa prodacemo mi to pivo nekom drugom, ne moj da mislis da si jedin na ovom svetu i u srbiji"
jes patriotizam davati plate na vreme pa sto kuka dansa jedna kasirka u maxiju da joj duguju platu od aprila... ona ne spada u bitne radnike?

Naravno po ovom textu se vidi koga je najvise i gadjala ona tadiceva, do zal boga smesna, prozivka. Al da se razumemo, vlada i zakoni su krivi sto delta posluje na nacin na koji posluje - tj iznosi milione iz zemlje, nisu to nikakve rupe u zakonu, sve je to legalno, e sad da li je misko "zasluzan" sto su ti zakoni doneti ili su nasi politicari koji imaju svoje biznise te zakone doneli, jer sumnjam da je neko ko bi zeleo da mu kapital ostaje u zemlji bio dodvoljno glup i doneo takve zakone...

Dejan Mihajlovic

pre 13 godina

Da kao i otpustanje radnioka i dugovanja mnogim drugim firmama koje su radile za taj holding a ovaj ih zavio u crno neplacanjem.

Ma lazu!

pre 13 godina

A ne spominje sve one ljude koje su otpustili iz Holdinga u protekle dve godine. Ja ih znam bar desetoro. A te redovne plate su toliko niske, da je to smesno! Bolje nek cute!!!

Maxim

pre 13 godina

-Patriotizam je,kad se u Americi ukrcas na brod, dodjes u Bizertu,uzmes pusku i udjes u kolonu. A niko te na to nije terao.
-Kad isplacujes plate, to je ispunjavanje ugovorene obaveze. Kad ne ispunjavas, dodju fenderi, uzmu,za par dana rasprodaju i namire radnike.I to se zove prinudno namirenje ostecenih.
To isto vazi i za nelacanje uzete robe,i gle cuda,vec davno prodate drugom, cesto svom radniku, i naplacene.
Bojim se simpaticna gospodjo, da bi u normalnoj drzavi,za potrebe prevoza fenderasa uveli novu liniju gradskog prevoza.
A vidite,ja nekako mirisem grupu normalnih.

Amos

pre 13 godina

Kako su smesni ovi Deltijanci...
Pa kad je patriotizam 'redovna plata' zasto onda redovno NE placate svoje dobavljace?
Da ne zaposljavate vi tih 25000 ili koliko vec rece, onda bi ih zaposlio neko drugi, a bilo bi ih jos 10000 koji bi radili jer ih niko ne bi gusio.
Pogledajte Bosnu.

mirna

pre 13 godina

Posle ovog hvalospeva Miškoviću dođe mi da patriotski uzviknem "MISKOVIĆA ZA PREDSEDNIKA, Tadiću izbore!!!!!!!!!!" A onda da se smejem dok mi suze ne kernu na oči, HAHAHAHAJAOJJJJJ

Vladan

pre 13 godina

Oduvek sam tvrdio da je drug Mišković patrijota. E sada, problem je u tome što je patriotiyam "poslednje utočište baraba". Nazalost to potencira njegova zaposlena.

Svrbijanac

pre 13 godina

Patriotizam je kada se vise izveze nego sto se uveze.

Neko je stvorio carstvo na preprodaji Milka cokolada i sada se mangupira pricama o patriotizmu. Pri tome duguje bankama i investicionim fondovima vise nego sto vredi. Sramota.

Nebojsa

pre 13 godina

Komentarisali mi ili ne, praznili se naa ovaj nacin ili ne. Nas Predsenik je neizlecivo bolestan od neinformisanosti, a budite 100% sigurni da mu se lagano priprema teren da povuce svoje bogatstvo, proda kompaniju, a onda ce nas neinformisani Predsednik da kaze da nema vise nepristojno bogatih, bice samo nepristojno siromasnih. I onda upamtite likove iz sadasnje vlasti koji ce tada da kazu DA JE ISTRAGA BILA U TOKU i da mu oni ne mogu nista. On ih je doveo na vlast i on im diktira tempo.
ODE MISKO SA SVE PARAMA NA EGZOTICNA OSTRVA, a i njegov Marko. A vi kao i ja mozemo samo da se praznimo i pisemo, a ovi otpusteni, prevareni, izigrani, bez plate ili sa platom bez doprinosa ce i dalje GLASATI za ZUTU KUCU. A sam sinonim ZUTA KUCA nije pozitivan, ali nam ovi ovde rasturaju sve organe, dok su ih oni tamo u toj kuci vadili. I pravac Evropa, da plate putarinu do Italije sa platom, a neki mozda cak i popiju kafu u Veneciji.
Nepismen smo mi narod. Fino napisao Arcibald Rajs, CUJTE SRBI, ali gluv narod, nepismen narod, ne cita nista, ne uci na greskama, nego ga varaju na isti fazon 100 godina. Rajs opisao lepo, samo su imena drugacija, a sve isto.

Lekre

pre 13 godina

Ova gospoja veoma liči na gospoju Forcan. To ih Miško negde proizvodi! ***** Patriotizam=redovna plata! Jupiii! Uraaa! Ajmo svi u glas: Maxi Delta zemlja je za nas!!!

циник

pre 13 godina

Патриотизам је када се радници одрекну дела своје плате како би послодавцу остало више да
а) инвестира у нова радна места (ако је луд)
б) сачува за себе екстра добит (ако је паметан)

NajboljeIzBanata

pre 13 godina

Bez radnika nema ni Delte pa se ovde ne radi o nikakvom patriotizmu nego o robovlasništvu, uzevši u obzir plate i prava tih radnika.

zeleni

pre 13 godina

Patriotizam (ekonomski i svaki drugi) podrazumeva da se ne laže i da se ne krade, da se ne čini drugima ono što ne želite vama da se dogodi. Ako lažete, kradete, preprodajete, jajarite i uništavate druge samo da bi vama bilo dobro, to nije patriotizam (ni ekonomski)

patriota bez J

pre 13 godina

Ne, gospodjice. Patriotizam je floskula i efikasno vladarsko orudje nacionalnih drzavnih struktura, posebno (zlo)upotrebljavano u XIX i XX veku. A redovna plata je osnovna ugovorna obaveza svakog poslodavca. Dobronamerni savet: trk nazad u skolu, imate nedopustive praznine u bazicnom znanju.

Ispumpane gume

pre 13 godina

Na slici je ona mala sto je vodila Upitnik na RTS-u a sada vodi jutarnju program. Stavila je samo periku. Izgleda da se Tijanic i Misko menjaju.

Nekotamo

pre 13 godina

A da li je patriotizam kada ustanete u tri sata ujutru, stignete u cetiri i radite do 16h a pritom ne dobijete ni za nocni prevoz...

petak 5:0

pre 13 godina

"Ja kad čujem reč patriotizam, odmah se uhvatim za novčanik da platim koliko treba..." lepo je rekao Čanak!
@B92 Da ste pukli to smo znali, ali da ste ovoliko pukli da objavljujete ovakve članke, to nismo. Sram vas bilo!