Ponedeljak, 14.06.2010.

12:32

WTA: JJ i dalje četvrta, Ana 45.

Najuspešnija srpska teniserka Jelena Janković zadržala je četvrtu poziciju na WTA listi sa 5.780 bodova.

Izvor: LB

WTA: JJ i dalje èetvrta, Ana 45. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

14 Komentari

Sortiraj po:

realista

pre 13 godina

@Novi Sad
Razumem ja ovaj tvoj komantar, ali ipak mislim da je pun pesimizma.
Kao prvo za te dve godine koje pominjes Ana je ucestvovala na ukupno 30 turnira. Toliko turnira neke teniserke odigraju za godinu dana.
Iz krize neko izlazi brze, a neko sporije. Vidis ja sam za te dve godine gledao skoro svaki Anin mec. Veruj mi na prste jedne ruke mogu izbrojati meceve u kojima je Ana bila nadigrana od strane njenih protivnica.
A opet trebala bi mi cela strana da ti nabrojim meceve u kojima je Ana sama sebe pobedjivala, gubila dobijene meceve, poklanjala vazne gemove protivnicama praveci po 2-3 uzastopne duple servis greske...
U tenisu nisu rezultati jedino merilo. Nekada iz jednog jedinog odigledanog meca mozes saznati vise nego iz stotine rezultata, bodova i pozicija na listi.
Pricas o Aninom talentu i o tome kako ona ne radi i ne trenira.
Otkud ti uopste znas da li i koliko Ana trenira? Verovatno je za ove dve godine bilo perioda kada je zapostavljala tenis, ali verovatno i perioda kada je trenirala vise od vecine teniserki.
Meni je jedino merilo necija igra. Ja i dalje u svakom mecu vidim da Ana odlicno igra. Problem su nedostatak samopouzdanja i stvari koje iskljucivo imaju veze sa psihom, a ne sa igrom.
Kako objasnjavas da devojka igra odlicno, uzima svoje servis gemove sa nulom, sa lakocom pravi brejkove i onda odjednom posle par greski, pocne da pravi duple servis greske u nizu, jedva prebacuje lopticu preko mreze i slicno? Samo kao nedostatak samopouzdanja, koji je cesto dovodi do samodestrukcije.
U svakom slucaju to nije nesto sto se ne moze resiti.
Jedan osvojen turnir i gledaces ponovo staru Anu.

Pomenuo si neke teniserke koje su ispred ili iza Ane. Bez ikakvog omalovazavanja, ali vecina tih teniserki su dostigle svoj maksimum i vecinu njih Ana moze da pobedi i bez dana treninga.
Kad vidim na primer onu dankinju Voznjecki koja je na trecem mestu i kako devojka "igra" jos sam ubedjeniji da ce se Ana vratiti u vrh.
Bez ljutnje, ali Ana je profesor tenisa za takve teniserke. Ako vec Voznjecki moze da bude treca teniserka na svetu, stvarno ne vidim razloga da Ana koliko sledece godine ponovo ne bude prva.

Uostalom prvi sledeci test je Wimbldon.
Ana moze da ispadne u prvom kolu, ali moze i da osvoji svoju drugu gren slem titulu.
Mislim da su podjednake sanse i za prvu i za drugu opciju.
Jednostavno ta devojka ce sigurno "proraditi", pitanje je samo kada. Mozda vec na sledecem turniru, a mozda za godinu dana.
Ne traje teniska karijera 2-3 godine vec 10-15 godina.

Ana je otprilike isti tip teniserki kao Marija Sarapova. Takve teniserke nikada ne smete otpisivati, jer cete mozda vec posle sledeceg turnira morati sami sebi priznati kako ste mnogo pogresili.

Novi Sad

pre 13 godina

@ Realista...
Bolje bi bilo da se potpisete sa Ne-Realista...dosta je utopije sa Vase a mnogih drugih komentara o Ani koji SLEPO veruju u Anin USPESAN povratak u vrh WTA...izlisni su komentari kako igra,od koga je izgubila,koliko pojena brani ove godine,da je MOGUCE da se vrati u sam vrh na WTA (ako veze 3-4 pobede na Wimledonu) i slicno...sve je to moguce ali takodje je moguce da i Teniserke koje su IZNAD Ane a i one ISPOD Ane naprave te rezultate i sta se nakog toga desava...jos veci i NEMINOVAN pad Ane na WTA...treba biti realan navijac a ne prisrasan(samo da napomenem da ne navijam za Jelenu).Napominjete kako je Ana BILA u krizi iz koje lagano izlazi...nije BILA nego JESTE u krizi iz koje NE IZLAZI koja traje vec dve godine,kako nije opravdano osporavati Anine rezultate...ne ja ne osporavam njene rezultate ona to sama radi...gotovo je tesko prepoznati Anu na teniskom terenu u danasnja vremena...ona je postala toliko NE-POKRETNA,SPORA a ni Servis joj nije vise "GLAVNO ORUZJE"...to je razlog zasto se NIKADA VISE nece vratiti u vrh WTA i osvajati GS-ve kako Vi navodite,zaboravljate na cinjenicu,namerno ili ne,da pristizu nove,mladje Teniserke zeljne uspeha i afirmacije a postojece Teniserke sada igraju protiv Ane bez i malo straha od poraza jer znaju da MOGU da je pobede.Navescu nekoliko Teniserki koje su trenutno IZNAD Ane na WTA i koliko imaju pojena: Peng-1315,Suarez Navarro-1330,Dulko-1347,Vesnina-1350,Lisicki-1356,Bacsinzky-1422 i Gevortseva-1450
a sada one koje su ISPOD Ane na WTA: Cibulkova-1265,Dushevina-1250,Wozniak-1245,Bammer-1240,Parra Santonja-1218,Vinci-1190 i Szavay-1190...i za to NIJE PRIHVATLJIVA Vasa teza da je Anino trenutno mesto na WTA NEREALNO...sve ove navedene Teniserke mogu da prodju Anu ali mogu i da zaostanu za Anom...sve zavisi od Aninih rezultata a MORATE PRIZNATI da su u poslednje dve godine KATASTROFALNI za Teniserku koja je osvojila,sasvim zasluzeno,jednu od titula na Grand Slam turnirima na Rolamd Garrosu 2008 godine...sve govori da je nasa Ana IGRALA SAMO JEDNO LETO odgovaralo to nama ili ne,za sada to je cinjenica a to je JEDINI RAZLOG zasto je ja otpisujem i neverujem u buduce GS-ve titule.Na kraju osecam za potrebno da navedem da sam i sam,nakon uspeha na RG,verovao da ce Ana osvojiti mnogo GS titula ali nakon dve godine porazavajucih rezultata vise ne mogu da verujem utopijama i zato tvrdim da Ana NIKADA VISE nece osvojiti GS a takodje necu biti iznenadjen ako Ana napusti profesionalni Tenis...sve zavisi od sadasnjih ugovora sa raznoraznim sponzorima i njihovim uslovima...ne treba zanemariti cinjenicu da ni sponzori nedaju novcana sredstva bez uspesnih rezultata stoga necu biti iznenadjen ako sponsori pocnu da raskidaju ugovore sa Anom...niko nije vecit u sportu,svacije vreme prolazi,nekima ranije nekima kasnije ali PROLAZI.Bio bih ne iskren ako kazem da se nisam radovao Aninim uspesima ali takodje sam i razocaran njenim ne-uspesima...hvala joj za sve priredjene radosti ali i za tugu za jednom od najtalentovanijih Teniserki u svetu tenisa ali samo je potvrdjeno da TALENAT nije dovoljan nego je potreban kontinuitet u radu i samoodricanju u zivotu jedne sportiskinje sto,na zalost,nije slucaj kada je Ana u pitanju...toliko da se zna.

realista

pre 13 godina

@IVANVUK
Ana je jednostavno bila u velikoj krizi iz koje polako izlazi.
Sem toga ne igra puno turnira.
I pored tako lose forme Ana je ove godine gubila meceve uglavnom od dobrih teniserki: Enan, Jankovic, 2 poraza od Radvanske. Sem toga izgubila je u Rimu od devojke koja je i osvojila taj turnir, jos dva meca od Dulko i Klejbanove , koje su uvek nezgodne protivnice i znaju da iznenade i one najbolje.
Klejbanova je na primer ove godine pobedjivala i Klajsters, a Dulko Enan.
Mozda je jedini Anin pravi kiks bio protiv Sevastvove u IW, ali ta ista Sevastova je ove godine pobedjivala i Jelenu.

Anina trenutna pozicija na listi nije bas realna. Ona se na primer vec na ovom turniru koji je iz najnize kategorije, sa svega 2-3 pobede moze popraviti na listi za desetak mesta.
Do kraja godine Ana brani jako malo bodova (ukupno 460 bodova). Toliko bodova moze zaraditi na primer samo na Wimbldonu sa 4 uzastopne pobede, odnosno prolaskom do cetvrtfinala.
Zato Ana do kraja godine moze samo da napreduje na listi, a koliko ce napredovati zavisice od njene igre i rzultata.
Sa trenutnom pozicijom na listi ima mnogo nezgodnije zrebove na turnirima, ali nekoliko dobrih pobeda ce Anu vrlo brzo izvuci iz ove situacije.
Mnogi su suvise brzo otpisali tu devojku, a ne shvataju da ce ta ista devojka Srbiji doneti bar jos nekoliko gren slem titula.
A kada se to desi, mnogi ovde ce se stideti svojih komentara i pljuvanja po toj devojci.

Sta fali

pre 13 godina

Samo da znate kriticari, u skolskom odelenju ima vise djaka nego bolje rangiranih od Ane,a nju ceka napredak jer nema nista da brani. Stidite se onih kojih treba da se ponosite, pa vi ste ono najgore u nasem mentalitetu. Napred fudbaleri, Ana, carski odbojkasi i svi ostali nasi sportisti! ZIVELA SRBIJA!

Jasno nam je

pre 13 godina

Broj "ne preporučujem" u komentaru "Ovo je Balkan" dugo nije prelazio 8, sad se za pola sata popeo na 20. Splavari sa Save bude se oko šest popodne i kreću na glasanje.

LKbulls

pre 13 godina

Anini mrzioci, puknite od muke! Ana je baš sad pobedila Arvidson, koja je po trenutnom rangu negde oko nje.
Jeste da je prvi set izgubila sa 4:6 pošto se malo "uspavala" i odmah je bilo 1:4, ali je u sledeća dva seta bukvalno razbila protivnicu sa 6:0, 6:1 (ne znam zašto još nije objavljena vest). Ceo meč je trajao samo 72 min. Imala je 11 aseva ali i 11 duplih grešaka.
Sledeće kolo ide na Petković koja je u vrlo dobroj formi, ali ako prođe nju, onda možemo očekivati čak i finale.
Nadam se baš takvom epilogu, pa da Anini mrzitelji stvarno PUKNU od muke.

IVANVUK

pre 13 godina

Iskreno Ana me razocarala,sta se sa njom desava,kada ovako lose igra?Za Jelenu mogu da kazem sve najbolje,devojka je borbena,svaki atom svoje snage ostavlja na terenu i ako je cesto prate povrede.NAPRED JELENA!

pivljanin

pre 13 godina

Ana me prijatno iznenadila. Napredovala je za jedno mesto što i nije čudno jer igra odlično u poslednje vreme. Samo napred Anči ako nastaviš ovako dobro da igraš za 27 godina i 3 meseca garant upadaš među prvih dvadeset teniserki.

P.S. Kada će još neki intervju??

Vendi

pre 13 godina

Ana je napedovala za mnogo mesta u davanju intervjua za City i U trdnu. Samo da joj se u prvom kolu Wimbldona zapadnu sestre ili Sem i više neće biti ni u 80. Srećno Agi i Kirki na Istbornu i u Hertogengošu i što kaže Djoksa držim fige za finale All England club.

pivljanin

pre 13 godina

Ana me prijatno iznenadila. Napredovala je za jedno mesto što i nije čudno jer igra odlično u poslednje vreme. Samo napred Anči ako nastaviš ovako dobro da igraš za 27 godina i 3 meseca garant upadaš među prvih dvadeset teniserki.

P.S. Kada će još neki intervju??

IVANVUK

pre 13 godina

Iskreno Ana me razocarala,sta se sa njom desava,kada ovako lose igra?Za Jelenu mogu da kazem sve najbolje,devojka je borbena,svaki atom svoje snage ostavlja na terenu i ako je cesto prate povrede.NAPRED JELENA!

Jasno nam je

pre 13 godina

Broj "ne preporučujem" u komentaru "Ovo je Balkan" dugo nije prelazio 8, sad se za pola sata popeo na 20. Splavari sa Save bude se oko šest popodne i kreću na glasanje.

Sta fali

pre 13 godina

Samo da znate kriticari, u skolskom odelenju ima vise djaka nego bolje rangiranih od Ane,a nju ceka napredak jer nema nista da brani. Stidite se onih kojih treba da se ponosite, pa vi ste ono najgore u nasem mentalitetu. Napred fudbaleri, Ana, carski odbojkasi i svi ostali nasi sportisti! ZIVELA SRBIJA!

Vendi

pre 13 godina

Ana je napedovala za mnogo mesta u davanju intervjua za City i U trdnu. Samo da joj se u prvom kolu Wimbldona zapadnu sestre ili Sem i više neće biti ni u 80. Srećno Agi i Kirki na Istbornu i u Hertogengošu i što kaže Djoksa držim fige za finale All England club.

LKbulls

pre 13 godina

Anini mrzioci, puknite od muke! Ana je baš sad pobedila Arvidson, koja je po trenutnom rangu negde oko nje.
Jeste da je prvi set izgubila sa 4:6 pošto se malo "uspavala" i odmah je bilo 1:4, ali je u sledeća dva seta bukvalno razbila protivnicu sa 6:0, 6:1 (ne znam zašto još nije objavljena vest). Ceo meč je trajao samo 72 min. Imala je 11 aseva ali i 11 duplih grešaka.
Sledeće kolo ide na Petković koja je u vrlo dobroj formi, ali ako prođe nju, onda možemo očekivati čak i finale.
Nadam se baš takvom epilogu, pa da Anini mrzitelji stvarno PUKNU od muke.

realista

pre 13 godina

@IVANVUK
Ana je jednostavno bila u velikoj krizi iz koje polako izlazi.
Sem toga ne igra puno turnira.
I pored tako lose forme Ana je ove godine gubila meceve uglavnom od dobrih teniserki: Enan, Jankovic, 2 poraza od Radvanske. Sem toga izgubila je u Rimu od devojke koja je i osvojila taj turnir, jos dva meca od Dulko i Klejbanove , koje su uvek nezgodne protivnice i znaju da iznenade i one najbolje.
Klejbanova je na primer ove godine pobedjivala i Klajsters, a Dulko Enan.
Mozda je jedini Anin pravi kiks bio protiv Sevastvove u IW, ali ta ista Sevastova je ove godine pobedjivala i Jelenu.

Anina trenutna pozicija na listi nije bas realna. Ona se na primer vec na ovom turniru koji je iz najnize kategorije, sa svega 2-3 pobede moze popraviti na listi za desetak mesta.
Do kraja godine Ana brani jako malo bodova (ukupno 460 bodova). Toliko bodova moze zaraditi na primer samo na Wimbldonu sa 4 uzastopne pobede, odnosno prolaskom do cetvrtfinala.
Zato Ana do kraja godine moze samo da napreduje na listi, a koliko ce napredovati zavisice od njene igre i rzultata.
Sa trenutnom pozicijom na listi ima mnogo nezgodnije zrebove na turnirima, ali nekoliko dobrih pobeda ce Anu vrlo brzo izvuci iz ove situacije.
Mnogi su suvise brzo otpisali tu devojku, a ne shvataju da ce ta ista devojka Srbiji doneti bar jos nekoliko gren slem titula.
A kada se to desi, mnogi ovde ce se stideti svojih komentara i pljuvanja po toj devojci.

Novi Sad

pre 13 godina

@ Realista...
Bolje bi bilo da se potpisete sa Ne-Realista...dosta je utopije sa Vase a mnogih drugih komentara o Ani koji SLEPO veruju u Anin USPESAN povratak u vrh WTA...izlisni su komentari kako igra,od koga je izgubila,koliko pojena brani ove godine,da je MOGUCE da se vrati u sam vrh na WTA (ako veze 3-4 pobede na Wimledonu) i slicno...sve je to moguce ali takodje je moguce da i Teniserke koje su IZNAD Ane a i one ISPOD Ane naprave te rezultate i sta se nakog toga desava...jos veci i NEMINOVAN pad Ane na WTA...treba biti realan navijac a ne prisrasan(samo da napomenem da ne navijam za Jelenu).Napominjete kako je Ana BILA u krizi iz koje lagano izlazi...nije BILA nego JESTE u krizi iz koje NE IZLAZI koja traje vec dve godine,kako nije opravdano osporavati Anine rezultate...ne ja ne osporavam njene rezultate ona to sama radi...gotovo je tesko prepoznati Anu na teniskom terenu u danasnja vremena...ona je postala toliko NE-POKRETNA,SPORA a ni Servis joj nije vise "GLAVNO ORUZJE"...to je razlog zasto se NIKADA VISE nece vratiti u vrh WTA i osvajati GS-ve kako Vi navodite,zaboravljate na cinjenicu,namerno ili ne,da pristizu nove,mladje Teniserke zeljne uspeha i afirmacije a postojece Teniserke sada igraju protiv Ane bez i malo straha od poraza jer znaju da MOGU da je pobede.Navescu nekoliko Teniserki koje su trenutno IZNAD Ane na WTA i koliko imaju pojena: Peng-1315,Suarez Navarro-1330,Dulko-1347,Vesnina-1350,Lisicki-1356,Bacsinzky-1422 i Gevortseva-1450
a sada one koje su ISPOD Ane na WTA: Cibulkova-1265,Dushevina-1250,Wozniak-1245,Bammer-1240,Parra Santonja-1218,Vinci-1190 i Szavay-1190...i za to NIJE PRIHVATLJIVA Vasa teza da je Anino trenutno mesto na WTA NEREALNO...sve ove navedene Teniserke mogu da prodju Anu ali mogu i da zaostanu za Anom...sve zavisi od Aninih rezultata a MORATE PRIZNATI da su u poslednje dve godine KATASTROFALNI za Teniserku koja je osvojila,sasvim zasluzeno,jednu od titula na Grand Slam turnirima na Rolamd Garrosu 2008 godine...sve govori da je nasa Ana IGRALA SAMO JEDNO LETO odgovaralo to nama ili ne,za sada to je cinjenica a to je JEDINI RAZLOG zasto je ja otpisujem i neverujem u buduce GS-ve titule.Na kraju osecam za potrebno da navedem da sam i sam,nakon uspeha na RG,verovao da ce Ana osvojiti mnogo GS titula ali nakon dve godine porazavajucih rezultata vise ne mogu da verujem utopijama i zato tvrdim da Ana NIKADA VISE nece osvojiti GS a takodje necu biti iznenadjen ako Ana napusti profesionalni Tenis...sve zavisi od sadasnjih ugovora sa raznoraznim sponzorima i njihovim uslovima...ne treba zanemariti cinjenicu da ni sponzori nedaju novcana sredstva bez uspesnih rezultata stoga necu biti iznenadjen ako sponsori pocnu da raskidaju ugovore sa Anom...niko nije vecit u sportu,svacije vreme prolazi,nekima ranije nekima kasnije ali PROLAZI.Bio bih ne iskren ako kazem da se nisam radovao Aninim uspesima ali takodje sam i razocaran njenim ne-uspesima...hvala joj za sve priredjene radosti ali i za tugu za jednom od najtalentovanijih Teniserki u svetu tenisa ali samo je potvrdjeno da TALENAT nije dovoljan nego je potreban kontinuitet u radu i samoodricanju u zivotu jedne sportiskinje sto,na zalost,nije slucaj kada je Ana u pitanju...toliko da se zna.

realista

pre 13 godina

@Novi Sad
Razumem ja ovaj tvoj komantar, ali ipak mislim da je pun pesimizma.
Kao prvo za te dve godine koje pominjes Ana je ucestvovala na ukupno 30 turnira. Toliko turnira neke teniserke odigraju za godinu dana.
Iz krize neko izlazi brze, a neko sporije. Vidis ja sam za te dve godine gledao skoro svaki Anin mec. Veruj mi na prste jedne ruke mogu izbrojati meceve u kojima je Ana bila nadigrana od strane njenih protivnica.
A opet trebala bi mi cela strana da ti nabrojim meceve u kojima je Ana sama sebe pobedjivala, gubila dobijene meceve, poklanjala vazne gemove protivnicama praveci po 2-3 uzastopne duple servis greske...
U tenisu nisu rezultati jedino merilo. Nekada iz jednog jedinog odigledanog meca mozes saznati vise nego iz stotine rezultata, bodova i pozicija na listi.
Pricas o Aninom talentu i o tome kako ona ne radi i ne trenira.
Otkud ti uopste znas da li i koliko Ana trenira? Verovatno je za ove dve godine bilo perioda kada je zapostavljala tenis, ali verovatno i perioda kada je trenirala vise od vecine teniserki.
Meni je jedino merilo necija igra. Ja i dalje u svakom mecu vidim da Ana odlicno igra. Problem su nedostatak samopouzdanja i stvari koje iskljucivo imaju veze sa psihom, a ne sa igrom.
Kako objasnjavas da devojka igra odlicno, uzima svoje servis gemove sa nulom, sa lakocom pravi brejkove i onda odjednom posle par greski, pocne da pravi duple servis greske u nizu, jedva prebacuje lopticu preko mreze i slicno? Samo kao nedostatak samopouzdanja, koji je cesto dovodi do samodestrukcije.
U svakom slucaju to nije nesto sto se ne moze resiti.
Jedan osvojen turnir i gledaces ponovo staru Anu.

Pomenuo si neke teniserke koje su ispred ili iza Ane. Bez ikakvog omalovazavanja, ali vecina tih teniserki su dostigle svoj maksimum i vecinu njih Ana moze da pobedi i bez dana treninga.
Kad vidim na primer onu dankinju Voznjecki koja je na trecem mestu i kako devojka "igra" jos sam ubedjeniji da ce se Ana vratiti u vrh.
Bez ljutnje, ali Ana je profesor tenisa za takve teniserke. Ako vec Voznjecki moze da bude treca teniserka na svetu, stvarno ne vidim razloga da Ana koliko sledece godine ponovo ne bude prva.

Uostalom prvi sledeci test je Wimbldon.
Ana moze da ispadne u prvom kolu, ali moze i da osvoji svoju drugu gren slem titulu.
Mislim da su podjednake sanse i za prvu i za drugu opciju.
Jednostavno ta devojka ce sigurno "proraditi", pitanje je samo kada. Mozda vec na sledecem turniru, a mozda za godinu dana.
Ne traje teniska karijera 2-3 godine vec 10-15 godina.

Ana je otprilike isti tip teniserki kao Marija Sarapova. Takve teniserke nikada ne smete otpisivati, jer cete mozda vec posle sledeceg turnira morati sami sebi priznati kako ste mnogo pogresili.

Vendi

pre 13 godina

Ana je napedovala za mnogo mesta u davanju intervjua za City i U trdnu. Samo da joj se u prvom kolu Wimbldona zapadnu sestre ili Sem i više neće biti ni u 80. Srećno Agi i Kirki na Istbornu i u Hertogengošu i što kaže Djoksa držim fige za finale All England club.

pivljanin

pre 13 godina

Ana me prijatno iznenadila. Napredovala je za jedno mesto što i nije čudno jer igra odlično u poslednje vreme. Samo napred Anči ako nastaviš ovako dobro da igraš za 27 godina i 3 meseca garant upadaš među prvih dvadeset teniserki.

P.S. Kada će još neki intervju??

LKbulls

pre 13 godina

Anini mrzioci, puknite od muke! Ana je baš sad pobedila Arvidson, koja je po trenutnom rangu negde oko nje.
Jeste da je prvi set izgubila sa 4:6 pošto se malo "uspavala" i odmah je bilo 1:4, ali je u sledeća dva seta bukvalno razbila protivnicu sa 6:0, 6:1 (ne znam zašto još nije objavljena vest). Ceo meč je trajao samo 72 min. Imala je 11 aseva ali i 11 duplih grešaka.
Sledeće kolo ide na Petković koja je u vrlo dobroj formi, ali ako prođe nju, onda možemo očekivati čak i finale.
Nadam se baš takvom epilogu, pa da Anini mrzitelji stvarno PUKNU od muke.

realista

pre 13 godina

@IVANVUK
Ana je jednostavno bila u velikoj krizi iz koje polako izlazi.
Sem toga ne igra puno turnira.
I pored tako lose forme Ana je ove godine gubila meceve uglavnom od dobrih teniserki: Enan, Jankovic, 2 poraza od Radvanske. Sem toga izgubila je u Rimu od devojke koja je i osvojila taj turnir, jos dva meca od Dulko i Klejbanove , koje su uvek nezgodne protivnice i znaju da iznenade i one najbolje.
Klejbanova je na primer ove godine pobedjivala i Klajsters, a Dulko Enan.
Mozda je jedini Anin pravi kiks bio protiv Sevastvove u IW, ali ta ista Sevastova je ove godine pobedjivala i Jelenu.

Anina trenutna pozicija na listi nije bas realna. Ona se na primer vec na ovom turniru koji je iz najnize kategorije, sa svega 2-3 pobede moze popraviti na listi za desetak mesta.
Do kraja godine Ana brani jako malo bodova (ukupno 460 bodova). Toliko bodova moze zaraditi na primer samo na Wimbldonu sa 4 uzastopne pobede, odnosno prolaskom do cetvrtfinala.
Zato Ana do kraja godine moze samo da napreduje na listi, a koliko ce napredovati zavisice od njene igre i rzultata.
Sa trenutnom pozicijom na listi ima mnogo nezgodnije zrebove na turnirima, ali nekoliko dobrih pobeda ce Anu vrlo brzo izvuci iz ove situacije.
Mnogi su suvise brzo otpisali tu devojku, a ne shvataju da ce ta ista devojka Srbiji doneti bar jos nekoliko gren slem titula.
A kada se to desi, mnogi ovde ce se stideti svojih komentara i pljuvanja po toj devojci.

Jasno nam je

pre 13 godina

Broj "ne preporučujem" u komentaru "Ovo je Balkan" dugo nije prelazio 8, sad se za pola sata popeo na 20. Splavari sa Save bude se oko šest popodne i kreću na glasanje.

IVANVUK

pre 13 godina

Iskreno Ana me razocarala,sta se sa njom desava,kada ovako lose igra?Za Jelenu mogu da kazem sve najbolje,devojka je borbena,svaki atom svoje snage ostavlja na terenu i ako je cesto prate povrede.NAPRED JELENA!

Sta fali

pre 13 godina

Samo da znate kriticari, u skolskom odelenju ima vise djaka nego bolje rangiranih od Ane,a nju ceka napredak jer nema nista da brani. Stidite se onih kojih treba da se ponosite, pa vi ste ono najgore u nasem mentalitetu. Napred fudbaleri, Ana, carski odbojkasi i svi ostali nasi sportisti! ZIVELA SRBIJA!

realista

pre 13 godina

@Novi Sad
Razumem ja ovaj tvoj komantar, ali ipak mislim da je pun pesimizma.
Kao prvo za te dve godine koje pominjes Ana je ucestvovala na ukupno 30 turnira. Toliko turnira neke teniserke odigraju za godinu dana.
Iz krize neko izlazi brze, a neko sporije. Vidis ja sam za te dve godine gledao skoro svaki Anin mec. Veruj mi na prste jedne ruke mogu izbrojati meceve u kojima je Ana bila nadigrana od strane njenih protivnica.
A opet trebala bi mi cela strana da ti nabrojim meceve u kojima je Ana sama sebe pobedjivala, gubila dobijene meceve, poklanjala vazne gemove protivnicama praveci po 2-3 uzastopne duple servis greske...
U tenisu nisu rezultati jedino merilo. Nekada iz jednog jedinog odigledanog meca mozes saznati vise nego iz stotine rezultata, bodova i pozicija na listi.
Pricas o Aninom talentu i o tome kako ona ne radi i ne trenira.
Otkud ti uopste znas da li i koliko Ana trenira? Verovatno je za ove dve godine bilo perioda kada je zapostavljala tenis, ali verovatno i perioda kada je trenirala vise od vecine teniserki.
Meni je jedino merilo necija igra. Ja i dalje u svakom mecu vidim da Ana odlicno igra. Problem su nedostatak samopouzdanja i stvari koje iskljucivo imaju veze sa psihom, a ne sa igrom.
Kako objasnjavas da devojka igra odlicno, uzima svoje servis gemove sa nulom, sa lakocom pravi brejkove i onda odjednom posle par greski, pocne da pravi duple servis greske u nizu, jedva prebacuje lopticu preko mreze i slicno? Samo kao nedostatak samopouzdanja, koji je cesto dovodi do samodestrukcije.
U svakom slucaju to nije nesto sto se ne moze resiti.
Jedan osvojen turnir i gledaces ponovo staru Anu.

Pomenuo si neke teniserke koje su ispred ili iza Ane. Bez ikakvog omalovazavanja, ali vecina tih teniserki su dostigle svoj maksimum i vecinu njih Ana moze da pobedi i bez dana treninga.
Kad vidim na primer onu dankinju Voznjecki koja je na trecem mestu i kako devojka "igra" jos sam ubedjeniji da ce se Ana vratiti u vrh.
Bez ljutnje, ali Ana je profesor tenisa za takve teniserke. Ako vec Voznjecki moze da bude treca teniserka na svetu, stvarno ne vidim razloga da Ana koliko sledece godine ponovo ne bude prva.

Uostalom prvi sledeci test je Wimbldon.
Ana moze da ispadne u prvom kolu, ali moze i da osvoji svoju drugu gren slem titulu.
Mislim da su podjednake sanse i za prvu i za drugu opciju.
Jednostavno ta devojka ce sigurno "proraditi", pitanje je samo kada. Mozda vec na sledecem turniru, a mozda za godinu dana.
Ne traje teniska karijera 2-3 godine vec 10-15 godina.

Ana je otprilike isti tip teniserki kao Marija Sarapova. Takve teniserke nikada ne smete otpisivati, jer cete mozda vec posle sledeceg turnira morati sami sebi priznati kako ste mnogo pogresili.

Novi Sad

pre 13 godina

@ Realista...
Bolje bi bilo da se potpisete sa Ne-Realista...dosta je utopije sa Vase a mnogih drugih komentara o Ani koji SLEPO veruju u Anin USPESAN povratak u vrh WTA...izlisni su komentari kako igra,od koga je izgubila,koliko pojena brani ove godine,da je MOGUCE da se vrati u sam vrh na WTA (ako veze 3-4 pobede na Wimledonu) i slicno...sve je to moguce ali takodje je moguce da i Teniserke koje su IZNAD Ane a i one ISPOD Ane naprave te rezultate i sta se nakog toga desava...jos veci i NEMINOVAN pad Ane na WTA...treba biti realan navijac a ne prisrasan(samo da napomenem da ne navijam za Jelenu).Napominjete kako je Ana BILA u krizi iz koje lagano izlazi...nije BILA nego JESTE u krizi iz koje NE IZLAZI koja traje vec dve godine,kako nije opravdano osporavati Anine rezultate...ne ja ne osporavam njene rezultate ona to sama radi...gotovo je tesko prepoznati Anu na teniskom terenu u danasnja vremena...ona je postala toliko NE-POKRETNA,SPORA a ni Servis joj nije vise "GLAVNO ORUZJE"...to je razlog zasto se NIKADA VISE nece vratiti u vrh WTA i osvajati GS-ve kako Vi navodite,zaboravljate na cinjenicu,namerno ili ne,da pristizu nove,mladje Teniserke zeljne uspeha i afirmacije a postojece Teniserke sada igraju protiv Ane bez i malo straha od poraza jer znaju da MOGU da je pobede.Navescu nekoliko Teniserki koje su trenutno IZNAD Ane na WTA i koliko imaju pojena: Peng-1315,Suarez Navarro-1330,Dulko-1347,Vesnina-1350,Lisicki-1356,Bacsinzky-1422 i Gevortseva-1450
a sada one koje su ISPOD Ane na WTA: Cibulkova-1265,Dushevina-1250,Wozniak-1245,Bammer-1240,Parra Santonja-1218,Vinci-1190 i Szavay-1190...i za to NIJE PRIHVATLJIVA Vasa teza da je Anino trenutno mesto na WTA NEREALNO...sve ove navedene Teniserke mogu da prodju Anu ali mogu i da zaostanu za Anom...sve zavisi od Aninih rezultata a MORATE PRIZNATI da su u poslednje dve godine KATASTROFALNI za Teniserku koja je osvojila,sasvim zasluzeno,jednu od titula na Grand Slam turnirima na Rolamd Garrosu 2008 godine...sve govori da je nasa Ana IGRALA SAMO JEDNO LETO odgovaralo to nama ili ne,za sada to je cinjenica a to je JEDINI RAZLOG zasto je ja otpisujem i neverujem u buduce GS-ve titule.Na kraju osecam za potrebno da navedem da sam i sam,nakon uspeha na RG,verovao da ce Ana osvojiti mnogo GS titula ali nakon dve godine porazavajucih rezultata vise ne mogu da verujem utopijama i zato tvrdim da Ana NIKADA VISE nece osvojiti GS a takodje necu biti iznenadjen ako Ana napusti profesionalni Tenis...sve zavisi od sadasnjih ugovora sa raznoraznim sponzorima i njihovim uslovima...ne treba zanemariti cinjenicu da ni sponzori nedaju novcana sredstva bez uspesnih rezultata stoga necu biti iznenadjen ako sponsori pocnu da raskidaju ugovore sa Anom...niko nije vecit u sportu,svacije vreme prolazi,nekima ranije nekima kasnije ali PROLAZI.Bio bih ne iskren ako kazem da se nisam radovao Aninim uspesima ali takodje sam i razocaran njenim ne-uspesima...hvala joj za sve priredjene radosti ali i za tugu za jednom od najtalentovanijih Teniserki u svetu tenisa ali samo je potvrdjeno da TALENAT nije dovoljan nego je potreban kontinuitet u radu i samoodricanju u zivotu jedne sportiskinje sto,na zalost,nije slucaj kada je Ana u pitanju...toliko da se zna.